Új privát üzeneted érkezett!

Encsike, én igazából szeretném, ha a párom bent lenne, de a végső döntést neki kell meghozni. Már csak azért is szeretném, hogy bent legyen, mert feltételezem, hogy csodálatos élmény lehet a férfinak is, és erről kár lenne, ha lemaradna. meg a tudat, hogy pár ajtóval arrébb ücsörög, miközben én szülök...
Ha persze nem akar mindent látni, akkor állhat a vállamnál is, természetesen. És majd időközben eldönti, hogy akarja-e látni az egészet, el akarja-e vágni a köldökzsinórt. Szerintem ha az apa bent van, az teljesen természetes, hiszen az ő életéhez is hozzá tartozik ez a dolog.

Nagyon édes lehet ez a kis tacskó kutya. Nkünk is a Füles cser színű volt, csak fiú. 16 éves korában pusztult el végelgyengülésben. Mégis, mikor elpusztult, heteken át beteg voltam.

Nem tudom, ezek a vonalzók nem indulnak automatikus újra a ciklus elején? Vagy újat kell kreálni? Nekem elvileg pénteken jön meg, de ma szerda van, akkor holnap azt írja ki, hogy "ma van a ciklusod vége?" Hiszen ma azt írja ki, hogy 1 nap van vissza.
Na, majd meglátjuk.
Amúgy azt álmodtam, hogy pozitív lett a terhességi tesztem. Nem tudom, hogyan, hiszen védekezünk, de olyan jó érzés volt! Nem baj, legalább megtapasztaltam, hogy milyen lesz az életben. :D
De tényleg, olyan érdekes, hogy folyton előjönnek ilyen álmok, mintha a szervezet még álmában is ezen agyalna.
Vendég
 


tabati, tényleg, nektek a tacskó-keverék kutyátok milyen értelemben nagyobb a másiknál? Korban vagy termetben? mert ha termetben, és tacskó-keverék, akkor mekkora lehet a másik kutyus? :D
Vendég
 


Sziasztok!

Ósió!
Köszi a segítséget, írok, ha valami nem világos az ovuteszttel kapcsolatban!
Nekem van ilyen mikroszkópos a neve PG/53. Én ajándékba kaptam, úgyhogy pontosan nem tudom az árát, de olyan 2000 Ft körül van.

Nagyon klasszak ezek a vonalzók!!! Ezen a nőivonal oldalon olyan szépek vannak... :) :) :) :)

Otthonszülés: Én sem szülnék otthon... Gyávaságból. Nem tudnám megbocsátani magamnak, ha az én kényelmem miatt lenne valami baja a babánknak. szerintem úgy kell orvost, kórházat választani, hogy teljesen biztonságban érezd magad és akkor már nem is olyan fontos a környezet... Legalább is szerintem.
Talán Akíra tudna erről mesélni, mert ha jól tudom a Schöpf - Méreiben szült és az a kórház nem a szuper körülményeiről híres(omladozó falak, régi kórtermek, stb...) és mégis sokan szeretnének/szerettek volna/ ott szülni, mert egyszerűen biztonságban érzik magukat az orvosok miatt.
Szóval én nem szülnék otthon...
znikusz
 
 

 
 

Znikusz, én még nem hallottam erről a "készülékről". Ez folyton használatos, vagy ki kell dobni használat után? nekem még megvannak a két héttel ezelőtti ovutesztjeim, olyan szépen megerősödött rajta a csík/csíkok. Persze, ezt már nem lehet értékelni, már öt perc után se, nemhogy két hét után, de emléknek megvan.
Remélem, tényleg nem kell sok ilyet használnom majd.

Én se szülnék otthon, ugyanazon okok miatt, amikről ti írtatok.
Vendég
 


ósió

Természetesen korban "nagyobb" csak rosszul fogalmaztam. Ezek után idősebb! :wink: szóval 3 éves, a "pici" meg most lesz egy éves. Majd megpróbálok képeket feltenni róluk valamikor.

Szerintem a vonalzónál rosszul írtad be a ciklusod hosszát. Nekem pont kijön. (persze ha nem késik picit) Én eddig mindig úgy számoltam (és ezek szerint akkor jól), hogy a mensi első napjával kezdődik a ciklus, és attól kezdve kb. a 28. napon fog megjönni. Nem úgy, hogy 28 napos a ciklus és a 29. napon. De most hogy írom így lenne logikus, mert ha megjött az már egy másik ciklus kezdete. De mégis valahogy mindenhol az első szerint számolják. A ciklus.hu-n is. :roll: KI érti ezt... :?: :roll:

znikusz!

Ha van olyan szerkenytyűd, akkor miért kell neked kazettás ovu teszt? Az a bigyula nem túl megbízható? Neked nem jött be? Csak mert ha én valaha használok majd tesztet, akkor az szimpibb, márcsak az ára miatt is.

Kép
Kép
tabati
 
 


Jajj lányok! Én kivagyok! Most nem tudom hogy miért csinálja ezt velem a sors vagy a fentiek vagy nem tudom, de elegem van! :evil:

Ma megint megjött! Egy héttel hamarabb mint kellene! Hát így aztán tervezhetek én gyereket, meg peteérés számítást meg fiura gyúrást...elegem van :evil:

Az otthon szülés kontra omladozó korházba szülés! Hát inkább boruljon rám a korház de a dokim élve egészségesen szedje ki belőlem a gyerekem mint otthon luxus körülmények között szüljek és meghaljon a gyerekem! :evil:
Szóval Znikusz egy az egybe egyet értek veled 100x fontosabb egy doki akibe megbízol mint az hogy hol szülsz! Totál nem érdekel senkit (legalábbis engem nem érdekelt) hogy hogy néz ki...meg itthon vicces lenne...itt lakik mindenki a szánkba...mint a régi filmekbe mindenki kinn ül míg én benn visítok... :lol:
Na szóval nem...meg utána én takarítsam fel a magzatvíztől elkezdve a vért meg mindent? Örülök ha élek utána nem hogy takarítsak...szóval én megyek a kórházba a következőnél is! Bár nem mintha császár miatt lenne más választásom, de lényeg, hogy nekem előszőrre se jutott eszembe egy pillanatra se ez a lehetőség! :lol:

Én senkit nem fogok kérdezgetni arról, hogy sikerült-e, hiszen nincs is annál rosszabb! Énnekem mondjuk Kyra rögtön összejött, de ugye megszületni csak 8 nappal később született, de már két héttel elötte napi minimum 5 embermegkérdezte, hogy na megvan már? Egybe vagytok még? Szóval halál idegesítő, ugyhogy nyugi, én nem kérdezek senkitől semmit! :wink:

Most megyek mert kismalacnak érzi magát a lányom és visít! :lol:

KépKép
KépKép
akíra
 
 


Tabati, kérdezte a rendszer, hogy mikor jött meg a menstruációm, azaz mikor volt az első napja. Beírtam, hogy október 19. Ezután kérdezte, hogy hány naposak a ciklusaim. És mivel pont a 14 napon volt a tüszőrepedésem (ez egészen biztos), ezért beírtam, hogy 28 napos. Mert a 29. napon már újra indul, azaz az nem a 29. nap lesz, hanem az új ciklus első napja. Na, de majd kitapasztaljuk, hogyan is működik ez.
Vendég
 


Hoppá, most nézem, hogy nem is jól számoltam! Hiszen a 19-ke is már beleszámít az új ciklusba, az tehát az első nap, és azt is bele kell száomolni, nem pedig csak a 20-át, mint első napot. Akkor a 14. ciklusnapomon volt a legerősebb az LH szintje, és a 15. napon a tüszőrepedés. Na, akkor 29 napos a ciklusom. javítok!
De attól még 16-án kell megjönnie, gondolom...na, most számolhatok.

Akíra, ez ilyenkor természetes, hogy még nem állt vissza a rendes ciklusod, nem? De szerintem lehet, hogy érdemes lenne elmenni a nőgyógyászodhoz. Megbeszélni vele ezeket a dolgokat. Egyébként így is lehet tervezni lh teszttel, ha okvetlenül újévtől akartok nekiállni, és addigra még nem áll be szabályosra a ciklusod. Ha gondolod, segíthetek. De mégis, a legbiztibb megoldás a nődoki lenne, csak nem tudom, ő mit tudna mondani. Mert gondolom, gyógyszerrel nem érdemes beszabályozni még ilyenkor.
Vendég
 


Hát, lesz, ami lesz. A ciklus.hu-n beleszámítva a 19-ét, és így is 28 napos lett a ciklus. De én olvastam, és megértettem, hogy nem mindig lehet eltalálni a pozitív LH csíkot, hiszen annak van egy éppen felszökő, és éppen lefelé tartó ága, mert a pozitív csík csak néhány óráig az, utána halványul. Nekem elég erős lett a csík, tehát pont jókor teszteltem, de konkrétan már lehet, hogy aznap volt tüszőrepedésem, és nem másnap. Na, ez biztosan jó érthető lett. :?
Vendég
 


Sikerült a nagy matematikus agyammal kiszámolni a ciklusomat, és jó ez így, ahogy van, uis. nem a tüszőrepedés napja a lényeg, hanem a pé napja, az meg 14-én volt, azaz az LH csúcs a lényeg.
Elnézést, amiért nyavalygásommal szétoffoltam a topicot.
Vendég
 


Én már semmit nem értek! :lol: De mindegy, majd idővel... (a peteérés nem egy hosszabb folyamat? :oops: )

akíra

Barátnőmet is halálra idegesítette, amikor mindenki azt mondogatta neki, hogy milyen nagy a hasa, tuti előbb fog megszületni, meg hogy hú de nagy baba lesz, csak győzze megszülni. Mindezt egy elsőbabás nőnek, akinek amúgy is sok félelme van a szüléssel kapcsolatban.

Kép
Kép
tabati
 
 


Igen, Tabati, folyamatos, de van egy fázis, amikor a legmagasabb az LH csúcs, ami azt jelenti, hogy azt követi pár óra múlva a tüszőrepedés, és én ezt a csúcsértéket vettem alapul. Mivel ezután bármi is történik, at LH szintje fokozatosan csökken. A ciklus elején folyamatosan nő, amíg el nem éri a csúcsot a (nálam) 14. napon, onnantól kezdve meg folyamatosan csökken. Nálam pl. a 18. napon már csak egy nagyon halványocska csíkot produkált. Mostanra sikerült rájönnöm, hogy nem ezeket a különleges eseményeket kell figyelni, hogy kimegy a pete, stb., hanem egyedül az LH hormon szintjét. És alapul a legerősebb napot kell venni, ehhez viszonyítani a menstruációt. :lol:
Vendég
 


Ezt a tesztet lehet folyamatosan használni, mert egy mikroszkópra kell nyálat tenni és azt nézni, ha pálmafás, akkor van peteérésed.

Azért szeretnék másmilyen tesztet is, mert nem midig látom meg ezen a mikroszkóposon azt amit kéne. Ha nincs peteérés, akkor elvileg sok kis összevisszaság van a teszten. Én ezt nem látom, csak 1-2 pöttyöt.
Szóval félek, hogy nem látom meg, ha tényleg peteérésem van.
Én olyan sima tesztcsíkosat szeretnék venni, mert azt (ha jól emlékszem) Lorca tanácsára szét lehet vágni. És így 10 napig tudom nézni, hogy van - e peteérés. Mert ugye nem bizti, hogy a 14. napon van :( :( :( De azért remélem!!!!!!!! :D :D :D :D :D :D

Néha nekem is bonyolult ez a kiszámolósdi, de a ciklus.hu-n mindig kiigazodom. :) :) :)

Akíra!
Szerintem várd meg a következő ciklusod és ha akkor is rendszertelen, akkor menj el dokihoz! Ne idegeskedj és ne keseredj el!
znikusz
 
 


Akíra, tudnám neked javasolni a cickafark teát. Egészen kellemes íze van, és mindenfajta női dolgora jó. Kérlek, lelgalább fontold meg tanácsomat. Természetesen egy nap alatt nincsen hatása, de egy idő után megköszöni a szervezet.

Znikusz, nem tudom, hogy az LHcsíkok milyenek, de nekem egyszer oylan terhességi teszt akadt a kezembe, ami szintén ilyen csík volt. na, az olyan vékonyka volt és pici, hogy tuti, nem tudtam volna elvágni. :? Egyébként hidd el, nem kell oylan sokat felhasználni belőle, akár két hónapra is elég egy csomag, amiben öt darab teszt van.
Vendég
 


Sziasztok!
Aranyosak vagyok köszönöm! Megpróbálok nem idegesekedni! Csak tudjátok olyan rossz hogy ez pont most jött így! De hát ez van! Azon is gondolkoztam, hogy én annyira fiút szeretnék, hogy mindent megtennék érte...lehet ezért ilyen összevissza a ciklusom, hogy ne számolgathassam! Lehet a sors nekem nem szánt fiút csak lányt! És hát ha nem tudom hogy mikor van peteérésem akkor ugye nem tudok számolni, szóval...marad a lutri...hát ez van!
Persze elmegyek mindenképpen nődokihoz gyerekvállalás elött!És majd meglátjuk, hogy mit mond! Csak olyan jó lett volna ha legalább ennyi esélyt adnak nekem onnan fentről, hogy fiam lehessen! Na de mindegy, nem tipródok rajta! Tesztet tuti fogok csinálni, és akkor majd jövök hozzád segítségért Ósió, mert te már profin vágod a témát, úgy látom :D Ugyhogy előre is köszönöm a segítséget :)
És hát persze én mindent kipróbálok, én a természetesség híve vagyok, ugyhogy veszek is holnap cickafark teát! Ha egy kis esélye is van hogy segítsen, akkor megpróbálom :)
Nekem lehet ilyen tippeket adni! :)

Ja, és csak az a bosszantó, hogy szülés után már 3x jött meg tök jól napra pontosan, mint terhesség elött! És utána kuszálódott össze! Szóval csak ezért bosszant ennyire!
:evil:

Na megyek mérgelődök még egy kicsit, nem itt rontom a levegőt :D
Később jövök még :)

KépKép
KépKép
akíra
 
 


Akíra, ha pontosan tudtok tervezni, akkor se biztos, hogy fiú lesz, legalább ez nyugtasson. :?
Szerintem érdemes kipróbálni a teát, de ez nemcsak a menstruációra jó, hanem más dolgokra is.
Nekem szerencsére elmúlt a petefészek-gyulladásom, már semmit nem érzek. Most nagyon vigyázok magamra, nem mintha régebben nem tettem volna, mégis előjött. Csak egy tipp: ne este idd. Én rettentő sokat pisilek tőle, félóránként kell felkelnem egy pohárka teától.
Vendég
 


Ósió, hát igen tudom hogy akkor se biztos, csak tudod legalább 50% helyett mondjuk 70, hát az is jó :D
De tényleg nehogy félreértsetek ha még egy kiscsaj lesz is imádni fogom csak valahogy hiányozna ha nem lenne fiam! :oops: :oops:
Mindenfél képpen kipróbálom :)
Én amúgy is rengeteget járok wc-re, ugyhogy nem is fogom észre venni, de persze jobb akkor ha reggel iszom meg :lol:

KépKép
KépKép
akíra
 
 


Akíra, megértelek. Amikor anyukám volt terhes, még nem lehetett tudni előre, hogy fiú lesz-e vagy lány. Először anyukám egy fiút szült, majd terhes lett velem. Mikor megszülettem, akkor mondták neki, hogy kislánya lett. nagyon örült, mert ő, mivel az első gyereke fiú lett, úgy érezte, csak fiút képes szülni, pedig ez aztán egyáltalán nem a nőn múlik. Na, de aztán jöttem én. :D
Én is szeretnék fiút is, lányt is. Sokat! Na, jó, én azért a józanság keretein belül, mert fel is kell nevelni, plusz felnőtt korukban se akarom magukra hagyni, ha tudom, segítem őket. De most már nagyon előre mentem az időben.
Inkább megyek, megnézem a krumplit, mert sült a sütőben. 8)
Vendég
 


Sziasztok!

Próbálgattam visszaolvasni de bevallom nem nagyon ment :oops: :oops:

Otthonszülés: többet hozzátenni nem is tudnék, teljesen egyetértünk. A baba és a saját egészségem a fontos nem a kényelem, bár ha szerencsés az ember a kórház is lehet otthonos!


Akíra!

Sajnálom hogy sz@rakszik a ciklusod, de ne idegesked :wink: remélem a tea beválik, én is sok jót hallottam róla.



Mi már nem védekezünk egyáltalán, csak szoptatok :roll: :D szóval minden lehetséges, de most lehet hogy hülyének fogtok nézni de nem szeretnék babás lenni, egyenlőre, de az esélyt megadom neki mert azért pocilakót is nagyon szeretnék :oops: A multkor mikor teszteltem, olyan lelkiismeretfurdalásom lett a Ricsivel szemben :shock: Nagyon rosszul éreztem magam, hogy ha esetleg újra terhes lennék, nem tudnék vele annyit foglalkozni mint amennyit igényel. :oops: szóval most nem tudom mit érzek, vegyesek a gondolataim 8)


Ne haragudjatok, hogy mostanában nem vagyok aktív, nehéz az új izgő-mozgó manommal. De remélem hamar beletanulok ebbe az új életvitelbe és jobban be tudom majd osztani az időm. :roll:

Jajj, még annyit akartam, hogy öröm olvasni titeket, tényleg annyi mindenről esik itt szó, nem átlagos topik az biztos :wink: és szép szinesek lettünk, a lepke meg nagyon csini :D :D


Megyek is, álmos vagyok :shock: kellemes estét :wink:

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

Eladó babás dolgaink, ruhák:
https://picasaweb.google.com/109901046313515431113
momi
 
 


Momi, látom, akkor nálatok is bármi lehet a következő hetekben, hónapokban. :D
Érdekes, amiről írtál, ez a lelkiismeret-furdalás. Ezen egyszer én is gondolkodtam, hogy vajon milyen lesz, ha egyszer lesz gyerekünk, és utna terhes leszek megint. Lehet, hogy az anya másként érez elsőszülöttje iránt? Azzal nyugtads magad, hogy a második terhességeddel csak Ricsinek teszel jót, hiszen lesz tesója, együtt nőnek fel, minden ott lesznek egymásnak.
Én csak akkor állnék meg egy gyerenél, ha az egészségem menne rá a másodikra. De szerencsére nem tudok semmiféle ilyen bajomról. Én ugyanis nem szeretném, hogy egy babánk legyen. Hogy ha majd felnő, és mi már egyszer nem leszünk, hogy mindig legyen testvére.

Milyen érdekes az is, hogy itt ebben a topicban vagy kisbabások vannak, vagy baba nélküliek. Akiknek még nincs, azok annyira szeretnének, és folyton itt "lógnak", akiknek meg van, azok meg alig tudnak egy percet találni, hogy tudjanak írni, és már rohannak is vissza, szabadkozva... 8)
Vendég
 


Csak bekukk.

ósió!

Kíváncsi vagyok, hogy visszafordul e a vonalzód! :wink:

Kép
Kép
tabati
 
 


Erre én is kíváncsi vagyok. Szerintem újraindul holnap. És remélem, holnap meg is jön.
Vendég
 


Sziasztok!

Nem volt még időm visszaolvasni....

Ma kéne hogy megjöjjön, de még nyoma sincsen! :? Pedig igyekezhetne!

Én amúgy elsőre fiút szeretnék talán... aztán másodikra lányt, bár ez hangulatfüggő nálam néha :) De egyébként teljesen mindegy nekem, csak egészséges legyen!
encsike87
 
 


Sziasztok!

Na ma nekünk is kijutott az okoskodó pénztárosból :twisted:

Vettünk a Ricsinek az auchanba játékokat, beszélő kutyust meg mesélő könyvecskét. Erre beszól a pénztáros hogy milyen jó a mai anyukáknak, mert vannak ilyen játékok és nem kell foglalkozniuk a gyerekkel, míg ő igaziból olvasott mesét meg játszott a gyerekeivel :shock: :shock: ja meg hogy milyen drága meg sem éri, pedig viszik mint a cukrot. Mi köze van hozzá egyáltalán, meg nem is olyan drága, 5000 meg 7000 ft volt. Persze azért drága de mondjuk egy tizenezres játékhoz képest :roll:

Szabadkozom, igen mert olyan rossz, hogy jövök, visszaolvasok és mire írhatnék már mennem is kel. Aztán mire visszajutok elfelejtek mindent, újra olvasom és megint mennem kell vagy még végig sem tudom olvasni már hív a Ricsi. És ha írok is akkor szinte csak magunkról tudok írni mert ugye ahhoz olvasni kéne meg emlékezni. Szóval gáz. Gáz, mert tudom hogy az első a Ricsi. Ez így is van jól de nekem a kikapcsolódás meg minden a babanet. Egész nap játszok, gügyökök ami szuper, élvezem nagyon. Imádok a fiammal lenni de azért jó felnőttekkel is társalogni :oops: hát értitek :roll:

Mindig kislányt szerettem volna, kicsit csalódtam is mikor kiderült hogy fiam lesz. Mára már el sem tudnám képzelni hogy kislányom legyen. Sőt jó lenne ha a kövi is kisfiú lenne :lol: :o :D

Na fel is kelt az emlegetett gazfickóm, mennem kell :D

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

Eladó babás dolgaink, ruhák:
https://picasaweb.google.com/109901046313515431113
momi
 
 


Momi, ugyan, ne vedd lelkedre! Csak természetes, hogy nincs annyi időd a net előtt lenni, mint másnak.
Valamelyik nem olyan jól összejöttünk itt páran a babaneten, pont akkor voltunk fent mindannyian. Monsjuk az elmúlt pár napban elég sokat ültem a gép előtt, szinte egész nap, és sokszor kikapcsolódásként babanetezek.
Hát, nekem édesmindegy, milyen namű gyermekünk születik. A lényeg, hogy egészséges legyen. Ez annyira közhely, de annál inkább igaz. :!:
Régen milyen jó volt. Nem is foglalkoztak ilyennel a nők, csak terhesek lettek, és szültek, és várták a kilenc hónap végét, hogy megtudják, milyük születik. 8)
Vendég
 


Azt akartam írni, hogy valamelyik nap...
Vendég
 


Nálunk ez így is lesz! :) Mi nem akarjuk előre tudni, milyen nemű lesz a babu, csak amikor megszületett. Remélem a dokim nem szólja el magát véletlenül... :lol:


Amúgy momi! Akartam még írni a múltkori témához. Azért gondolod úgy, hogy nem lesz időd a Ricsire, ha jön a másik baba, mert még nincs a pocidban, még Ricsi a te fiad, mindenki más idegen. Aztán ha már ott lesz, akkor nem lesz lelkiismeretfurdalásod, hidd el. Akkor már mindketten a te gyerekeid lesznek és próbálsz mindkettőnek egyformán adni magadból.

Kép
Kép
tabati
 
 


Tabati!

Igazad lehet :D még nagyon fura hogy bárkit is szerethetek így mint őt :roll: szinte elképzelhetetlen :roll: viszont nagyon szeretnék még egy babát meg jó nagy családot. Szóval, hajrá, úgyis jönni fog a kövi bébi ha akar ha meg nem akkor legalább egy már van.


Ósió!

Jujj, igen, azon a napon csak kapkodtam a tekintetem. :D tényleg jó sokat termeltetek, de ez így van jól :!: :D :D :D :D :D :D

Mikor így egy kicsit lelassul az élet akkor jól tudom követni az eseményeket :roll: :D
Egyszerre két topikot viszek, és most a másik, lakhely szerintim igen kihalt a régihez képest így ott napra kész vagyok. Tudod, csak benézek, van egy hsz. és már írhatok is. Ott főleg babás téma van. És ha átjövök ide akkor megszünik az a "bezártság", csak a baba téma. Imádom azt a topikot, imádom minden egyes tagját! De jó ide is jönni közétek, visszahozzátok azt a régi, Ricsi előtti életemet. :wink: :D :D



Hogy fogjátok kibírni hogy nem kérdezitek meg hogy kislány e vagy kisfiú :roll: Mi sokat vártunk rá hogy megleshessük, a drága mindig a fenekét mutatta vagy oldalt volt. Mondták kislány mert szégyenlős, aztán már alig volt hátra a szülésig és kiderült hogy fiú :D ez nagyon izgi tud lenni :D


Tabati!

Nálad előbb lesz karácsony egy nappal vagy nálam lesz később :lol: :lol: :lol:

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

Eladó babás dolgaink, ruhák:
https://picasaweb.google.com/109901046313515431113
momi
 
 


Újraindult a vonalzó! MIlyen ügyes! :-)

Momi, én bizti nem bírnám ki, hogy ne kérdezzük meg. DE azt hiszem, ez csak elhatározás kérdése. Akkor ki lehet bírni a kilenc hónapot. De most már, hogy adva van ez a lehetőség is, hogy meg tudják mondani, én szeretném tudni a nemét. Főleg, ha pontosan látszódik, hogy kukis-e vagy sem. Utána olyan jó érzés lehet, hogy egy kislány vagy egy kisfiú lakozik odabent. :D
Vendég
 


Ja, ügyi! A lepke viszont mínuszból indul. :lol:

Majd meglátjuk, kibírjuk e, hogy nem tudjuk a nemét. :wink:

momi

Azért van nekem előbb a Karácsony, mert tulajdonképpen Szentestét akartam írni, csak elfelejtettem, aztán már lusta vagyok újat csinálni. Szóval nekem 24-én kezdődött mindig is a Karácsony! Akkor jön a Jézuska! :D

Kép
Kép
tabati
 
 


Sziasztok!

Ha nem haragszotok hoztam két képet Kyráról :)

Kép Kép

Persze nehogy elítéljetek nem eszik sültcsirkét, csak olyan édesen mutatott a kezébe, és elkezdte nyalogatni :D Hát le kellet fényképezni!

Különben szerencsére két hónap után ma a doktornő gyógyultnak nyilvánította ugyhogy nagyon boldog vagyok! :P

Ja, és tegnap felállt a kiságyba a drágám! :D

Na megyek mert lassan felkel és én még nem ebédeltem! Este ha lesz időm jövök, visszaolvasok és reagállok :)

KépKép
KépKép
akíra
 
 


Sziasztok!

Akíra!

Tünemény kislányod van!! :D
És milyen jól áll neki a combika :wink: :D :D :D
Gratulálunk a felálláshoz!


Oh fel is kelt a Ricsi majd jövök és befejezem

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

Eladó babás dolgaink, ruhák:
https://picasaweb.google.com/109901046313515431113
momi
 
 


Újra itt :D

Akíra!

Mi volt a baja Kirusnak? Két hónap az nagyon sok :(
Ha megengedsz egy tanácsot, c vitamint adjál Kirának, a Ricsinek is adom és egyenlőre úgy néz ki hogy segít. A Ricsi nagyon beteges volt az utóbbi időben és gondoltam rásegítek egy kis immunerősítéssel. :wink:


Ósió!

Lemaradt a lipe :D :D :D

Talán nem is az a jó hogy tudja az ember hogy fiú e vagy lány, hanem hogy fel tud rá készülni. Ugye azért nem mindegy hogy lesz egy pl rózsaszínű vagy barack színű szoba és kisfiú költözik be. :roll:


Tabati!

Ezek szerint a vonalzóm nem szentestét jelöli :shock:
Amúgy már nekem is karácsony van 24-én :D :D sőt már most kari lázban égek 8) A Ricsinek már be is vásároltam karira, szülinapra és névnapra is :oops: Nem tudtam ellenállni a sok játéknak 8) Viszont párom mivel lepjem meg? és még titokban is? :o

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

Eladó babás dolgaink, ruhák:
https://picasaweb.google.com/109901046313515431113
momi
 
 


Akíra!

Nagyon aranyos a kislányod. Jó étvágy van! :D Olyan igazi magyaros kiscsajszi!
Szerintem egyáltalán nem baj, hogy tettél fel képet, miért lenne baj! Legalább jókat tudunk nevetni, így: :D

Tabati, igen, a pillangó kicsit le van maradva, de hipp-hopp bejön ám a képbe! És ma délután meg is jött. Egy kis hasfájással kezdődött, amit most egyáltalán nem is bánok. Most sokkal fontosabb, hogy szabályos legyen, és szerencsére úgy is néz ki, hogy az.

Momi, nekem még nincs karácsonyi hangulatom, de lassan az lesz. Imádom, mikor olyan nosztalgikus hangulata van az embernek, főleg, ha odakint esik a hó. Ráadásul nemsoká itt az újév, többünk számára nagy tervekkel! Úgy hogy most nem is bánom, ha megy kicsit az idő.

Jaj, én úgy ennék most valamit. Ti nem szoktatok így lenni? nem vagytok úgy éhesek, mégis megennétek valamit, de még magatok se tudjátok, hogy mit. Édeset vagy sósat, nassolnivalót vagy valami más kaját...én se tudom, de úgy ennék. :roll:
Vendég
 


Ósió!

Mikor meg volt nekem anno :roll: :D , én is kívánós voltam de nem tudtam hogy mire is és ettem össze vissza. Aztán ez terhesen fokozódott majd most a szopi alatt méginkább kívánok de nem tudom hogy mit is. Nem is tudom hogy mi lesz ha megint pocakos leszek, még inkább hatványozódni fog :shock: :lol: :lol: :lol:

Új év, micsoda új év lesz. :wink:
Azokat a hóeséses karácsonyokat én is szeretem. Olyan jó érzés fog el mikor eszembe jutnak, még a fenyőfa illatát is érzem :oops: :lol:


Nagyon leült a topik, merre járhatnak a Többiek??? :shock:

Megyek dominózni, további kellemes estét a betérőknek!

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

Eladó babás dolgaink, ruhák:
https://picasaweb.google.com/109901046313515431113
momi
 
 


Mi is nézzük a domit. De jobb lenne, ha a műsorvezetők néha lélegzetet is vennének, meg egy kicsit csöndbe is maradnának.

Igen, én is iszonyúan várom a jövő évet, több dolog miatt is. Tudod, néha belegondolok, hogy terhes leszek, szinte félelmetes az egész. Hogy egy egész hátralevő életre megváltozik az ember élete, micsoda felelősség, én anya leszek, párom apa...de biztosan iszonyú jó érzés is lehet. Szóval, semmivel sem lehet felcserélni vagy semmihez se hasonlítani. :!:

Én sajtos tésztát ettem végül, meg egy kis kovászos uborkát, mivel imádom. Birom, mikor kínomban azt se tudom, mit egyek. :D
Vendég
 


Ja, ég egy dolog. Érdekes ez a vonalzó. Reggel azt írta ki, hogy ez az 1 nap a ciklusban, most este meg már azt írja ki, hogy 13 nap a peteérésig. Szóval, hogyan is van ez? Hol ezt, hol azt írja ki? Mindegy, a lényeg ugyanaz.
Vendég
 


Tényleg csendben maradhatnának egy kicsit. :twisted:

Az idei valahogy nem tetszik annyira mint az eddigiek :roll:

Régi és új élet. Te jó ég, tudod mennyiszer eszembe jut hogy február 7-ével lezárult valami. Nagyon más lett az életem. Csuda jó anyának lenni és nagyon nehéz. Remélem nagyon hamar elkezditek Ti is eme új életeteket. Fantasztikus! :wink: :D :D

Jajj felébredt a Ricsi, megyek visszaaltatom..

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

Eladó babás dolgaink, ruhák:
https://picasaweb.google.com/109901046313515431113
momi
 
 


Momi, nálam ha napra pontosan jön meg a továbbiakban is a menstruációm, akkor én január 9-én akarok majd szülni! :D Már az időpontot is tudom! Hihi! Legalábbis, ha áprilisban elsőre sikerül, akkor akkor szültök. Ha pedig májusban sikerül (még az esküvő előtt), akkor febráz 6-án! Majdnem akkor, mint te a Ricsit! :wink:
Jó, mert itt a Babaneten van olyan kalkulátor, amivel a jövő évi terhességet is lehet számolni. A babaszobán azt hiszem, nem lehet.

Te vezetsz valamit a ciklus.hu-n? Én a menstruációmat. Van naptárnézet, illetőleg diagram. Meg is nézem, hogyan alakul.
Vendég
 


Már három napja nekem is fájdogál a pocim... :( Szeretném azt hinni, hogy ennyivel a mensi előtt nem szokott, de eddig sosem figyeltem magam ennyire, úgyhogy nem tudom. Ja és a derekam is leszakad, de az is szokásos mensikor nálam. De most legalább megjegyzem a tüneteket és a következő ciklusnál kevésbé fogok reménykedni! :lol:

Nekünk a gyerekszoba színes lesz. Úgy tervezem, hogy az egyik fala sárga, a másik világoskék, a harmadik piros vagy rózsaszín, a negyedik zöld. Nagggyon színes szobát szeretnék! :D Meg hát abban úgysem csak egy baba lesz. Épp ezért a csillár sem lányos, vagy fiús lesz, hanem valami olyan ami mindkettőnek megfelel. Babaruhát úgyis kapunk, egyet fogunk venni szülés előtt (ez lesz ami ajándékunk neki :D ), amiben majd hazajön a kórházból. Az meg lehet fehér, vagy drapp. Szóval én mindenben olyat tervezek venni, ami jó fiúnak is meg lánynak is. Hisz gondolni kell a következő babára is. :wink:

momi, akíra

Ha jön majd a kistesó, akkor kell egy kis ajándékot venni Ricsinek, meg Kyrának, amit majd a kistesó hoz haza neki a kórházból. Egyik ismerősöm csinálta ezt, és a kis 2 éves nővérke örömmel magyarázta nekem, hogy ezt a kis plüssállatot a kistestvére hozta neki a kórházból. Mondjuk volt még aranyos kérdése! A kórházban megmutatták neki a testvérét, és azt kérdezte a szüleitől, hogy "aranyos, de hol van neki az anyukája, meg az apukája" :lol:

Viszont rettentő féltékeny volt sokáig, most már fél év után enyhült, de azért még most is minden játékot kivesz a tesója kezéből, amit ő kapott. Szerintem, ha kicsi majd beszélni fog már jobb lesz a helyzet.

Kép
Kép
tabati
 
 


Na, főzés közben bekukkantgatok, és lám, írt Tabati!

nekem egy kis hasfájással jött meg, néha érzem, hogy fáj kicsit, de érdekes, hogy nem görnyedek tőle, mert régebben kifejezetten fájdalmasak voltak a menstruációim. De lehet, hogy még visszavan a feketeleves, mivel volt már oylan, hogy egyáltalán nem fájt, mikor megjött, a harmadik napon meg kénytelen voltam gyógyszerezni magam.
Most olyan fura, hogy így természetesen jött meg. Nálam mindig 6-7 napig tartott, demár most érzem, hogy most is ez lesz. Hol vannak a háromnapos mensik? Már mind a múlté... na, nem mintha annyit szomorkodnék.
8)

Tabati, képzeld, én meg inkább fehérre képzelem a szobáját a babának, illetve alapjában véve a házunkban majd sima festéket szeretnék, fehéret, esetleg valami halvány színűt. Például tapétát sem szeretnék, még festhetőt se (fűrészporosat). Én annyira a kezdetekben nem fogok foglalkozni azza, hogy fiú-e vagy lányszínűek-e a holmik. Nyilván a kisfiút tetőtöl talpig nem fogom rózsaszínbe öltöztetni, de vanna olyan színek, amelyek mindenkihez mennek: sárga, fehér, kis rózsaszín kékkel, vagy fordítva, stb. Meg hát ilyen pindurkáknál felesleges is annyit költekezni, hiszen úgyis eljön az idő, amikor majd már figyelembe kell venni, hogy kisfiúról vagy lányról van szó, meg amikor majd maga kéri, hogy inkább milyen ruhát szeretne...hiába, kis gyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond. :D :D :D Mondom én...
De tényleg, amúgy következetesen oda fogok figyelni a pénzre is, feleslegesen nem fogok vásárolni, maximum összeszorítom a fogaimat, de akkor is megállom. Nyitok neki egy számlát, és minden egyes dolgot, amikor visszafogtam magam, és nem vettem meg neki, azt a pénzt befizetem a számlájára. Ha csak egy ezres is lesz az, akkor is jó érzéssel fog eltölteni.

Tabati, még bármi lehet. Sokan mondják itt a neten, hogy olyan érzésük volt, hogy meg fog jönni, aztán mégse jött meg. Nem bíztatlak ezzel, de nem is szegem kedvedet.

Képzeljétek, hekket vettem ebédre, hogy azt készítek. Erre kibontom, még tiszta jeges volt. Kicsit beletettem meleg vízbe, aztán elkezdtem beirdalni. Hát, nem akar menni...egyre jobban nyomom a kést, akkor se. Hát, mint kiderült, még pikkelyes volt a drága. :lol: Sose találkoztam iylennel, mindig tisztítva volt bent a csomagban. Úgy hogy az egész konyha tiszta pikkelyes lett, mire etisztogattam.
Akik most ülnek asztalhoz, azoknak jó étvágyat!
Vendég
 


ósió

Én is pont gondoltam, hogy megyek a dolgomra, de még egyszer visszanézek, hátha legalább te főzés közben bekukkantasz! :) Többiek főzés közben baba után rohangálnak gondolom! :lol:

Én a lakás többi helyiségét sem fehérre képzelem, de nem is feltűnőre. A konyhát például világoszöldre. A többi még változhat, de a hálószobánk valószínü barackszínű, narancssárgás, a kettő között lesz, nehéz leírni. De ezek mind halványan, nem feltűnően. A gyerekszoba viszont legyen jó színes feltűnő! :)

Én is hallottam, hogy van akinek ugyanolyan tünetei vannak terhesen, mintha mensi jönne, de én inkább mensire gondolok, akkor nem lesz akkora a csalódás. Amúgy nekem csak a várakozás rossz az egészben. Tudom, hogy össze fog jönni a baba, de olyan türelmetlen vagyok. Miért 28 napos egy ciklus? Lehetne mondjuk egy hetes, azt türelmesebben viselném. :lol:

Kép
Kép
tabati
 
 


Na, kéz az ebéd!

Tabati, igen, megértelek, mert én is olyakor türelmetlen vagyok. MÁskor meg csak úgy mennek a napok, nem is gondolok a babatémára. Aztán megint eszembe jut, s akkor úgy sürgetném az időt. Nincsen valameilyen nagyon érzékeny teszted, ami már esetleg halványan mutatna valamit? Hát, ahogyan ismerem magamat, én már biztosan nem bírnám ki, csinálnék tesztet, még ha semmit se mutatna. De a lényeg, hogy a terhességi tesztnél egy iszonyatosan vékonyka és halványocska csík is csík. De te tudod, ha tényleg úgy fáj, mintha meg akarna jönni, akkor lehet, hogy ez van a dolog mögött. Mondjuk nekem még négy nappal előtte sose szokott fájni a hasam.
Állítólag az LH teszt is mutat ki terhességet...mik vannak!
Vendég
 


Nem, nem. Nem tesztelek!! Majd ha nem jön meg szerdán, akkor veszek egy tesztet pénteken és lehet, hogy szombaton tesztelek, de még az sem biztos, meglátjuk. Mondjuk annyit nem szokott késni, de lehet, hogy az izgalmak miatt fog.

Én meg most csináltam Tiramisut!! Az egyik sorba babapiskóta helyett goffrit tettem. Kíváncsi vagyok milyen lesz... :wink:

Kép
Kép
tabati
 
 


Miért nem ekersz előbb csinálni resztet :?:
Vendég
 


Miért nem akarsz előbb csinálni tesztet :?:
Vendég
 


Jaj, bocsánat, én nem tudom, miért ütök mindig mellé. De állandóan.
Vendég
 


1. Azért, mert ha mindig megvárom a mensit és megjön, akkor minek költenék minden hónapban tesztre? :?:

2. A barátnőm is először negatívat tesztelt, és mégis jött a baba. Megóvom magam a felesleges csaláódásoktól.


Amúgy meg most már egyre biztosabb, hogy menstruálni fogok, mert ma is alig aludtam, sehogy se volt jó, leszakadt a derekam. És ez sajnos minden hónapban így megy... Legalább aludni tudnék, de sehogy sem jó feküdni! :evil:

Kép
Kép
tabati
 
 


Sziasztok!

CSodálkoztam ezen a hekken :shock: :lol: még én sem láttam pikkelyes hekket :o :D :D

Mikor nem jött meg nekem tavaly, teljesen olyan volt mintha meg akarna jönni! Fájt a hasam, fájt a mellem de teltek a napok és nem jött meg. Viszont pont ekkor nem akartam tesztelni, egész addig meg állandóan teszteltem ha már egy napot is késett. Szóval a nem tesztelés is tünet!! :wink: :D :D :D :D


Ósió!

Nem vezetek sehol semmit mert nincs mit :roll: :lol: bár lassan már várom hogy megjöjjön, de tegnap olvastam egy másik forumon hogy két évvel szülés után kezdett el mensizni a csaj :shock:

Viszont képzeljétek valami történt! Szülés óta még sosem volt folyásom :roll: most meg kb. 3-4 napja van. Nem szedtem össze semmit mert annak jele lenne. Ez csak olyan átlátszó, szóval tudjátok milyen, se szaga se semmi csak van. Remélem mostmár kezdenek a peték újra érlelődni ,vagy mit is jelenthet ez :roll: :lol:



Tabati!

Milyen lett a tiramisu???
Nyam-nyam, nagyot nyeltem ám :D :D :D



Nálunk a gyerek szoba halvány zöld fehér bútorokkal és sötétzöld padlószőnyeggel. A hálónk halványkék, sötétkék bútórral és padlószőnyeggel, az álmenyó mindkét szobába fehér. Az előszobánk barack járólapos és kővel van kirakva a fal. A ház többi része közös anyósékkal de azt még nem csináltuk meg.

Na megyek, kiszúrta a Ricsi hogy eltűntem :D :D

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

Eladó babás dolgaink, ruhák:
https://picasaweb.google.com/109901046313515431113
momi
 
 


Olvatsam valamelyik nap, hogy egy lánynak a gyógyszer abbahagyása után három hónapon át totál pontosan jött meg, utána meg felborult az egész, pont, mikor gyereket akartak volna. Kapott rá gyógyszert, és így tehetbe esett.
Remélem, velem ilyen nem fordul elő, és most már végig pontosan fog megjönni tavaszig. Nekem mindig nagyon-nagyon pontos volt, egy-két hónapot leszámítva az elmúlt 13 évben, mikor késett pár napot, de annak is tudom az okát. Tuti, ha nekem nem fog megjönni aznap, mikor kellene, csinálnék tesztet, hiszen tudom, hogy eddig mindig nagyon pontos volt. Akkor éppen abban a hónapban miért nem pontos? Mindenki szerevezete máshogyan működik. Én tudom, hogy pl. az enyém hogyan, és tudom, hogy ha valami késés van, az valaminek az oka, önmagától nem késik. De azért nagyon durva, amiket olvastam a neten, hogy felnőtt nőknek teljesen rendszertelen a menstruációjuk. Szerencsére csak hallomásból ismerem, de borzalmas lehet, hiszen ekkora már be kell, hogy álljon rendszeresre.
Olyan szép az emberi szervezet. Mikor csináltam én is az LH tesztet, annyira pontos volt minden, hogy tudja a szervezetem, mikor mit kell csinálni... és még mesélhetnék a felfedezéseimről....
De tuti, hogy én tesztelnék már talán a 11-12. napon is. :roll:

Momi, folyás természetes dolog, de változik a ciklus során. Lehet, hogy ez tényleg annak a hatása, hogy kezd normalizálódni a ciklusod.
Vendég
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?