Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!Végre van egy kis időm írni, tegnap itthon volt a párom, és vásárolgattunk, hétvégén meg a keresztfiamra vigyáztunk, így semmi erőm nem volt gép elé ülni!!!

Vikci:Nem tudom miért feszengek mostanában, talán mert ennyire közel van a baba, és nekünk még annyi mindent el kellene intézni!!!Még nem tudjuk hol lesz a kiságya, meg ilyen dolgok...Még nem készítettem elő semmi ruhát, persze azokat sem tudom hova teszem...Nagyon pici a szobánk, ezért nem fér már el semmi.De valószínű anyósékkal szobát cserélünk egy ideig, amég a ház nem lesz meg, csak már sürget az idő, nem akarok mindent a végére hagyni!!!Szóval röviden ennyi, nem tudom még mi lesz!!Meg persze egyre nehezebben viselem a terhességet, azt ne kérdezd miért!!Néha olyan rossz álmaim vannak, már nagyon várom hogy a kezemben tarthassam, és megnyugodjak végre egy picit!!!!Veled mi újság??Anyud jól van?Remélem azért egy picit jobban van, nem irigyellek, hogy neked is ilyen gondok jutottak, remélem azért te jobban viseled mint én!!!Voltál dokinál?És mekkora Máté baba?

Pandus:Te jobban vagy?Mikor mentek 4 D-re?Majd kérünk képeket!!!

Képhttp://raczmartin.freeblog.hu/
szemokzsu

Íme az első havas képei a keresztfiamnak, ahogy igértem!!! Kép Kép

szemokzsu

Sziasztok Jó reggelt!

Tegnap voltunk a dokinál minden rendben. Éppen keresztbe feküdt ez a kis drága. Mondjuk érzem is, hogy így szeret lenni a legjobban. 1350gramm. Szép nagy már. Remélem nem lesz 4 kg. A doki mindíg azzal jön, hogy mi sem vagyunk kicsik. Az a bibi, hogy a párom 2600-al én pedig 2100-al születtem. Nem voltunk kicsik, de megnőttünk idekinnt. :lol:

Az előadás is jó volt. Ott volt a leendő szülésznőm, egy csecsemős nővér és a doki. Elmondtak nagyábból mindent.

Zsu,

nem könnyű ez a kérdés nekünk sem. Már most olyan a lakás, mint egy bútor raktár. :) És még ha kiteregetek az aztán a csúcs.
Én pedig néha az őrület szélén állok anyum miatt. Egyre rosszabb a helyzet. Most már meg sem bír állni a lábán. Apám teljesen ki van készülve. Ugye Ő sem egészséges. És anyut emelgetni kell. Az orvosok húzzák a dolgokat, de az a baj, hogy műr nem hétről hétre hanem napról napra rosszabb a helyzet. Már minden követ megmozgattunk most várjuk az eredményét. Holnap pedig megint telefonálgatni kell, hogy tudnak-e segíteni. Botrányos az egészségügy.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Zsu,

nagyon kis édes ez a keresztgyerek. Ekkora hó volt nálatok? Azta.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Jó reggelt!

Zsu,
4-re megyünk már nagyon várom :D Nagyon édes a keresztfiad mekkora élmény lehet ez neki lennék a helyébe :D

Vikci,
Mi baja van az anyukádnak? Lehet már írtad akkor bocsi :oops: Szerintem olyan közepes lesz a babátok a méretei alapján nyugi :wink:

Na és az óriási pocakom! Szerintem hatalmas :shock:
Kép
Vendég

Vikci:Hát igen, sajnos mindig van valami, ami miatt izgulhat az ember...Ti egyébként ketten laktok saját házba?Már én is nagyon szeretnék a saját magam ura lenni!!!És csak ketten, vagyis hamarosan hárman élni!!!Szerintem az a legjobb!!!Szegény anyud, na meg persze te!!!És most milyen eredményre vártok?Szép nagy baba a Máté!!!GRATULÁLOK!!!Nekem 31.-én volt 1010g!!!Akkor szerintem kb. egy súlyúak lehetnek!!!Én is mindig ezen izgulok, nehogy 4 kg legyen!!!Szeretném addig élvezni hogy kicsi, amég csak lehet!!!!Igen, így megmaradt a hó, persze másnap reggelre már csak víz volt helyette....

Panda:Gondolom, hogy várhatod!!!Én is mennék, de már kibirom jövőhét péntekig, akkor úgyis láthatom!!!Egyébként olyan sokat mozog, hogy szerencsére nem aggódok már mint régen....Nagyon szép a pocid, az alkatodhoz képest tényleg szép nagy, de az a lényeg, hogy ott van, és szépen fejlődik!!! :D Várjuk a képeket!!!Köszi a dicséretet, én imádom őt, pedig egy igazi ördög!!!!

szemokzsu

Szia Ibm!

Bocsi, hogy nem válaszoltam, de tegnap a párom itthon volt és egész nap szinte ő ült a gép előtt.

Dokim nincs, most nem fogadok, a Kapásba járok terhesgondozásra. Szülésfelkészitőre nem hiszem, hogy elmegyek, bár azt sem tudtam, hogy van :) Végülis sok újat nem tudnak mutatni..... :)
Viszont azon gondolkodom, hogy szülésznőt fogok fogadni, de az még odébb van, majd a vége felé. :)
Egyébként a Jánosról rosszat még én sem hallottam, a Jánosos topicban mindenki elégedetten távozott a kórházból, van most egypár friss anyucink :)
És igen, lesznek új szülőszobák, de ezek szerint már van is készen belőle, ez tökjó, de mire mi szülünk, valószinü, mind kész lesz. Bár szükség is lesz rájuk, hiszen a Margitos kismamik is ide kerültek át a Jánosba, legalábbis legutóbb a doki az sztk-ban ezt mondta.

Ági
Vendég

Pandika, fekvős képet kértünk!! :wink:
de tényleg, milyen hegyes a pocid! Nehogy aztán Dorka mégiscsak fiúnak bújjon ki, mert Norton már totál bele van esve és akkor aztán majd csak kardozgathatnak :wink: :oops: :lol: :lol: :lol:
Remélem, jól vagytok.

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr

Pati,
Kizárt 6 doki is megállapította hogy kóros kukac hiányba szenvedünk ennyi doki meg nem téved de hogy megnyugtassam a kis drága fiadat szerzek ma nunis képet :wink: Amúgy én nem hiszek a pocak állásában nővéremnek hihetetlen hegyes pocakja volt mégis két lánya van legalábbis mi annak látjuk őket :lol: :lol:
Vendég

Pandi,
nagyon szép pocid van. És tényleg szép nagy. Egy hét alatt majd lehet, hogy nekem is nőni fog egy csomót. Várjuk a képeket Dorikáról.

Nem fontos elolvasni!

Anyumnak a fejében egy 14,8X15,2X7,2 centiméteres, nem miliméter. Ciszta van amit egy shönttel vezettek le a hasába. Tavaly október óta 7 db műtéten és 2db agyhártyagyulladáson vagyunk túl. Most 48 éves. És hétről hétre egyre jobban nem tudott magáról augusztus óta. Az orvosok memóriaklinikára küldtek. Pszihiátria csakhogy egy hónap múlva kaptunk időpontot. Addigra viszont már járni is alig bírt ez volt a múlt héten. Amikor még lábra állt nagy könyörgések árán. Mára már azt sem bír. Eldől. Nem bír ülni sem és szinte nem tud magáról. De biztosan a memóriája persze.
Most az Amerikai úti idegklinikával folyik a harc, hogy vizsgálják már meg. Mennek a napok. Egyre roszabb a helyzet. Most meg azt mondta a dokija, hogy lehet, hogy mégis csak a shönt túlnyomásban van, mert szelep van benne és ugye az be van állítva. De ahhoz egy vizsgálat kellene, de nem biztos, hogy van máshol is Magyarországon. Mert ugye Ő eljött az Amerikai útról és a balesetiben van. Most tegyük fel ha a doki meghal akkor az összes betege dögöljön meg? Mert nem az Amerikai úton volt az orvosa? Most nem értem ha van egy speciális klinika akkor ott kellene vele foglalkozni nem? Ez egy kicsit sok lett. Bocsi.

Az a baj, hogy eddig mindíg volt remény és lehetett bízni volt ami előre vitt , de most nagyon kilátástalan a helytzet.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Sziasztok,

Már jó régen voltam, de mindig olvasgatlak ám benneteket, csak maikor itthon vannak a lurkók elég nehéz gép elé jutni, mert mindig kitalálnak valamit.

Pansi,

Nagyon csini pocalod van, szép vékony kismami vagy. Bár mindenki ilyen lehetne.
Nagyon drukkolok nektek már, majd képeket hozzál. :lol: :lol:
Ja a táblihoz, hogy nov 21 nőgyógyi vizsgálat.

Zsu,

Nagyon édes a keresztfiad, és tök jó, hogy ott már hó is van. Itt Fehérváron egy kicsit esett a havas eső, de mire földet ért már el is olvadt. :cry: :cry:

Vikci,

Gratulálok a szép nagy babóhoz. Tényleg szép kis súlya van már.
Danika is 4 kg volt, de könnyen megszültem, szóval nyugi. :lol: :lol:

Rólunk.

Bazsi jól van, ma megyünk a háziorvoshoz, meg fel kell hívnom a dokit aki műtötte kontroll ügyében.
Remélem hétfőn már mehet suliba, bár az evés még mindig nem a régi, de majd idővel az is helyreáll.

Nekem sajna már több mint egy hete hasogat a szeméremcsontom. Iszonyatosan fáj + napi 1x-i megkeményedés is párosul hozzá. Tegnap voltam a táppénzes papíromért a CSNK-ban, és mondtam a dokinak, hogy kukkantsa már meg, hogy fekszik ez a kis lurkó, mert szétszakadni készülök alul, és nekem olyan érzésem van, hogy már befordult. Hát igazam volt csajok a buksija már lent van és ezért van ez az iszonyu fájdalom. A doki megnyugtatott, hogy lesz ez még így sem, mivel a méhszalagjaim már ki vannak tágulva, szóval várható még ennél durvább fájdalom is.
Tök jó.

Ezt leszámítva minden ok, szépen mozog, most már bőven köldök felett érzem a mozgását, és ha ülök szépen el is találja a bordáimat a kis huncut.

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
judy5
Székesfehérvár

Tényleg Pandi , hogy van a legfiatalabb kislány a családban? Már egy hónapos elmúlt ugye? Tisztára időzavarban vagyok.
Jaj tegnap a doki megilyesztett. Azt hitte, hogy a kukac felszívódott. És mégis csak kislány lesz. Mondtuk neki, hogy nyugi a 4D-n tisztán készült róla kép, ahogy lifeg a vízben. Nagy meglepi lenne ha mégis csak kislány lenne.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Vikci,
Olyan szomorú ezt olvasni :cry: (én pl. nagyon anyás vagyok még most is talán túlságosan is) és most elképzeltem ezt a helyzetet. Nagyon remélem hogy megtalálják mi a baj és segítenek rajta! Most élvezhetné az életet hiszen jön az unokája neked is biztos kell a segítség. Drukkolok nektek hogy meggyógyuljon!!!!
Vendég

Judy,

ez tök jó. Ja igen mondta a doki is, hogy a 4 kg-os gyereket is meg lehet szülni. Nálam kisebb nők is megszülték a 4 kilós gyereket. Remélem is.
Szegénykém, hogy már most fáj. Erre nincs gyógymód mi? Csak ha megszületik. Kitartás!

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Sziasztok!

Pandi!
Szép poci! :D . Majd kérünk 4 D képet is!

Zsu!/Vikci!
Mi ugyanúgy kóros helyhiánytól szenvedünk a lakásban.
A párom szerint nem kell szekrényt venni, csak azt nem tudom, hogy a gyerek holmijai hova fognak akkor férni. Mindegy, majd anyum feljön vidékről jövő héten és 2 nő lesz egy pasi ellen, aminek a kimenetele mindenki előtt ismert (he he he :lol: ).
A kis ruhákat még énse mostam ki, meg kellene csináltatnunk egy cipős szekrényt, meg 2 kis beépített szekrényt az ajtófélfa fölé (a helyhiány miatt).
A gyerekszoba nálunk még sehol sincs: a kiságy nincs összeszerelve, a baldachint még nem vettük meg (se a kádat se a pelenkázót), a szobán semmi dekor nincs (jó lenne vagy képeket venni, vagy lehet, h. csinálok decupage képeket, az legalább egyedilesz).
Szóval irigylem azokat akiknek már ezek megvannak, én meg csak idegeskedek az "ej ráérünk arra még" típusú férjem miatt.

Előadás anyagról: küldöm mindenkinek aki kérte, az első ea. az a SOTE 2-re vonatkozik, az ottani viszonyokra, a másodikat (élettani változások)/ harmadikat (táplálkozásról) rövidítve gépeltem be, mert mi ezen főként már túlvagyunk.
A többit majd még folyamatosan gépelem és küldöm.

Vera

Kép

Kép
nagy vera

Vikci,
Jól van le sem szálll ciciről hihetetlen étvágya van :D 19-én lesz 8 hetes. Itt egy kép ahogy a cicit követeli kb. 4 hetesen :lol:
Picit sötétre sikerült.
Kép

Én attól nem félek hogy más lesz a babám lába között bízom a megérzéseimben na meg Pati tehetségében :lol: :lol:

Judy,
Igen ahogy csinálja a helyet bizony fáj nekem is a méhem szokott fájni meg a csontjaim a környékén.
Vendég

Vikcy,

Hát igen, erre tényleg csak a szülés a gyógymód. :lol: :lol:
Arra leszek kiváncsi, hogy jövő héten mit mond a doki a méhszájról, mert általában ha befordul a baba, akkor a belső méhszáj kezd lazulni.

Pandi,

Nagyon édes a kis babóka, jó kis torka lehet. :lol: :lol: :lol: :lol:

Vera,

Ne aggódj, még mi sem tartunk sehol. Az össz amit megvettem a body-k, meg egy rózsszín mintás kacsás takaró. Kiságy és babakelengye még sehol. Lassan azért neki kellene állnom a beszerzésnek. :wink: :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
judy5
Székesfehérvár

Mekkora sírás. jaj de éhesek vagyunk. :-)) Most még vicces meg aranyos, de amikor majd a kis Máté csinálja ugyanezt jaj.

Vera,

mi veszünk az ikeában egy komódot. Abban bőven elfér majd a kisruha. Bár nekünk még ott van a hely Gyöngyösön ahová vihetjük a rucikat.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Vera,

A komód tényleg jó ötlet, mi is pelenkázó komódot vettünk és szépen bele fog férni az összes babaruha.
Amugy nekünk sem lenne már hely a szekrényben, és így oldottuk meg. Szerintem nagyon praktikus.
És a pelenkázó részét később le is lehet szerelni, és csak maga a komód marad, ami ruhatárolásra később is tökéletes.
Én nem bántam meg. Ja és még jól is mutat a szobában.

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
judy5
Székesfehérvár

Panda:Nagyon édes ez a kislány, bárcsak már mi is itt tartanánk!! :D

Vikci:Én is remélem, hogy rendbejön anyud, és végre te is megnyugodhatsz!Nekem sajnos nem jó a viszonyom anyukámmal, nem igazán érdekli hogy mi van velem, szóval elég rossz így.Apum meg már 9 éve meghalt!!! :cry: Azóta is nagyon hiányzik, és ami a legrosszabb, ilyenkor jön rá az ember, hogy mennyi minden más lehetett volna ha ő itt van...Szerencsére nagyon kedves anyósom van, anyám helyett is anyám, szóval figyel ránk, és mindenben segít és támogat, ami nagyon jó!!!

Vera:Akkor megnyugodtam, nem vagyok egyedül!!!Kiságyunk még nekünk sincs, ruhája annál több van...Kaptam tesómtól is, szóval szép mennyiség, csak hely nincs... :(

szemokzsu

Zsu,

de ahogy látom talán tesód az aki még segíthet illetve aki még a családod helyett casládod lehet. Bár nem tudom milyen a viszonyotok. De sajnálom ami veled történt. Ez nem jó.

Nekünk még nem is lesz összerakva a kiságy majd csak az utolsó simításként. Képeken én is gondolkozom, hogy mit lehetne na meg hova. Majd úgy is kialakul egyébbként. Mindenhol így szokott történni. :-) Egyszer csak jön a fészekrakási láz. És nem fogadunk majd el a pasiktól nemet.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Szia Vera!

A héten kiderül, hogy jövőhéten kell-e vidékre mennem több napra, ha nem akkor mehetünk kedden szülőszoba látógatásra.
Hánykor szokott kezdődni és meddig tart?

Köszönöm az anyagokat megkaptam, aranyos vagy, hogy begépelted. Felmerült bennem pár kérdés, ha talizunk akkormejd megkérdezem.

Kriszti

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers
bchris

sziasztok!

Annyit írtatok, pedig csak egy napig nem jelentkeztem, de már nem győzöm követni az eseményeket!

pandi!
Nagyon helyes pocid van, szerintem nem túl hatalmas, inkább te vagy vékonyka :-) De ez nem baj. Gondolom a hízással sem igazán kell foglalkoznod, mert szerintem te csak hasban gyarapodtál :D

Vikci!
Nagyon sajnálom, hogy anyukád ennyire rossz állapotba került. Mondjuk az egészségügy helyzete tényleg elég felháborító.
Remélem, hogy sikerül előbbre jutnotok, és az anyukád egy kicsit felépülhet, mire a kis unoka megszületik.
Nagyon szomorú, amikor valakinek a szüleivel történnek ilyen dolgok, pláne ha jó is a viszony velük. Az én anyukám is 48 éves, belegondoltam, hogy meg is őrülnék, ha valami ilyen baj történne vele. :-( Én is olyan anyás típus vagyok.
Nagymamám halála is elég megrendítő volt számunkra, pedig tudtuk, hogy ezzel a betegséggel sokáig nem tartható fent ez az állapot, és az utolsó 2 hétben rohamosan romlott is az állapota, tehát végülis fel tudtunk készülni. De igazából erre sosem lehet teljesen felkészülni. Mindegy milyen körülmények között jön a halál, az akkor is megrémíti, megrendíti és elszomorítja a hozzátartozókat.
Kívánom Neked Vikci, hogy anyukád mielőbb meggyógyuljon, és csak nagyon soká kelljen ezzel szembenéznetek!

Szemokzsu!
Nagyon édes a keresztfiad!
Lányom is egyből szánkózni, hógolyózni, meg hóembert építeni akart, amint elkezdett esni a hó, de sajnos hamar el is olvadt. Azért egy-két hógolyót gyúrt az udvaron, nagyon örült a hóesésnek. Én nem annyira, inkább nyár-párti vagyok, de olyan jó látni, hogy ő így tud örülni neki. Azért remélem, hogy karácsonykor lesz szép hótakaró. A karácsony olyan kiábrándító tud lenni tűző napsütésben :-( mint ahogy az elmúlt években is volt.

Judy!
Örülök, hogy jobban van a kisfiad, ezek szerint jól viseli a műtét utóhatásait. Pedig biztos nem lehetett kellemes neki.

Nálunk ágy, kád, hordozó, babakocsi, egy-két ruha készen áll, de még rengeteg dolgot kellene venni. Csak pénze legyen rá az embernek, aztán nincs akadály :? :D
Még a kismama-csomagot is össze kéne raknom (hálóing, szoptatós melltartó, eldobható bugyi, stb.), de nincs hozzá se kedvem, se energiám, hogy ezzel foglalkozzak.
Nemsokára elkezdődnek a vizsgáim, jön a karácsony, szóval lesz mit csinálni az elkövetkezendő hetekben. Aztán marad a január, amikor ha minden jól megy még lesz egy hónapom befejezni a babakelengye és mamakelengye megvásárlását és összecsomagolását. Remélem elég lesz rá az az idő.
Pedig úgy terveztem, hogy karácsonyra minden meglesz, de most idő- és pénz hiányában nem igazán jönnek össze a dolgok.

Ma hívtam fel az OEP-et, hogy kb. mennyi idő alatt utalják az esedékes táppénzt. Azt mondták 1 hónap! És a könyvelő még be sem küldte a papírjaimat, pedig már 4 hete táppénzen vagyok! Jó, mi??
Nektek mennyi idő alatt küldték az első adagot?

Nem akarok ám itt panaszkodni, annyira nem súlyos a helyzet, csak azért megérzi az ember, hogyha az egyik fizetés kiesik a pikszisből, pont akkor, amikor a legnagyobb szükség lenne rá.

Most megyek, folytatom a tanulást!

Szép napot!

Kata

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Kata:Hát igen, szerintem is nagyon kiábrándító a karácsony hó nélkül!!Még az ember kedve is elmegy!!!

Vera:Köszi az anyagot, megkaptam!!!

szemokzsu

Gyönyörűségem :lol: :

Kép Kép
Kép Kép
Kép

Pati üzenem Nortonnak hogy megnyugodhat poci formája ide vagy oda bizony kislányok vagyunk :wink: :D

Már 1567 g folyamatosan mozgott persze takarta az arcát a kezével, lábával de néha sikerült kicselezni :D
Vendég

Pandi!

Gratulálok.Tényleg gyönyörű ez a kislány.És a súlya meg szuper.Látod szerencsésen alakulnak a dolgok,mert ilyen súllyal már nem lehet baj.És szalad az idő,mindjárt tényleg szülünk. :D Nagyon jó nézni a fotókat.Csodálatosak. :D Megkérdezhetem te hány kg-nál tartassz? Én 4-nél,de most mintha könnyebb volna hízni ebben a korban. :wink: A hasad nem is olyan nagy.Majd én is mutatok. :lol:

Puszi

Eszter

Kép

Kép
anubias

Kép

Kép

Kép
anubias

Eszter,
Szintén 4 kg :wink: nagyon szép a pocid :D sehol egy csík :wink:
Vendég

Pandi,

ez a kislány magzat nagyon hasonlít valakire. :-) Szerintem a szeme formája teljesen hasonlít rád. Nagyon szép baba. Gratulálok!

Ma láttunk Verával egy újszülött kislányt. A liftben együt utaztunk vele. Nagyon szép volt.

Anubiás nagyon szép pocid van!

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Hát lányok, mindenkinek gratulálok, igy ömlesztve :) az összes uh-képhez meg az összes pocihoz!!!
De szeretnék már énis ilyen szép nagy pocit! Az enyém olyan pici még :( Viszont mocorog, egyre többet, főleg esténként.
De nagyon kis cseles, amikor szólok apának, hogy jöjjön mert mozog, apa odateszi a kezét, és abban a pillanatban abbahagyja. Apa meg sajnos nem a türelmesen egyhelyben tudok ülni percekig és várni tipus, igy pár perc múlva odébbáll és a manó rögtön újrakezdi :) Remélem, ezzel hamar fel fog hagyni, szegény apja, hadd érezze ezeket az enyhe finom mozgásokat is, mert később már én nem fogom élvezni a rugásokat :)
Vendég

Sziasztok!

Eszter!
Szép poci :lol: . 4 kg? Az szuper, én 6.5-nél tartok, de most mintha nálam is gyorsabban pörögnének a számok (persze lehet, h. a sok gesztenyepüré tejszínhabbal megtette a hatását!)

Pandi!
Nagyon édes a kislányod, az a kedvencem ahol mosolyog!

Kata!
Hát igen manapság sajnos nagyon sokminden pénz kérdése. A kismama csomag (a sok szoptatós hálóinggel) még nálunk is visszavan. Meg a babakocsi, meg a még egy csomó minden....

Chris!
A december 4-i időpontban csak szülőszoba látogatás lesz, légző és relaxációs gyakorlat nem!
A jövőheti alkalomra nagyon sokan jelentkeztek szülőszobára (bár biztos egy csomóan nem fognak eljönni), mindenkit arra kértek, hogyha belefér még szülésig a következő (dec.4-i) alkalom, akkor ha nem muszály csak az jöjjön a köv. alkalomra aki tényleg ez előtt szül.
Így én a légzőgyakorlatosra megyek (valószínű), mert azt is meg kell tanulni!
Az előadás 14.30-től-16-ig, vagy 16.30-ig szokott tartani és a második emeleti nagy előadóban van.
A kérdésekre ha tudok szívesen válaszolok :) .

Zsu!
Majdmég a többit is begépelem, csak ma már nagyon fáradt vagyok hozzá.

Pociképem:
Kép

Vera

Kép

Kép
nagy vera

Jó reggelt!

Panda:Gyönyörű ez a kislány, GRATULÁLOK!!!!És szép nagy is!!!

Vera:Oké, köszi szépen, majd várom a további anyagot!!Szép poci!! :D

Anubias:Szép poci, és te is milyen vékony vagy!!Bárcsak én is ilyen lennék....

Vikci:Veled mizujs??Hogy viseled a terhességet?Milyen bugyit vettél?Nem tudod, szülés után adnak még a hasra valamit?Hogy visszamenjen?Mert régen adtak..A Sote1-ben is lehet szobát kérni napi 10000-ért, nem tudod?Nálatok apás szülés lesz?Hány kilónál tartasz?Ha gondolod, és van kedved írj privit.Vigyázz magadra, én most megyek védőnőhöz!

szemokzsu

Sziasztok,

Pandi,

Gyönyörűséges kis baba Dórika, és az egyik képen olyan édesen mosolyog. Olyan kis zabálnivaló. :lol: :lol:
A súlya is szépen alakulgat, most már tényleg nem lesz semmi baj. :lol: :lol: :lol:

Eszter,

Nagyon szép pocid van, tényleg semmi csík rajta. Sajna az enyém már Bazsinál csíkos lett, így én bármit kenhetnék rá, már késő. :lol: :lol: Mondjuk engem nem zavar.

Csajok :shock: :shock: :shock: 4 kg????? :shock:
Én már 8-nál tartok, de már annyira nem izgat. Ugy látszik én ilyen alkat vagyok. Visszanéztem a kismama könyveimet, és ugyanolyan ütemben, és ugyanannyit hízok mint a fiuknál. Szóval 13 kg-ig meg sem fogok állni. De ez van. :lol: :lol: Ha állandóan ezen agódnék akkor soha semmit nem ennék ami jól esik.

Vera,

Szépen növöget a te pocid is, az enyém is kb akkora mint a tied. :lol: :lol:
A súlyod meg szerintem teljesen normális.6,5 kg egyáltalán nem sok. :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
judy5
Székesfehérvár

Vera,
Apjának is az a kedvenc képe :wink:

Köszi lányok volt tegnap nagy olvadás de főleg a páromnál azt hiszem új szerelme lett :wink: :D Hihetetlen hogy áradozott róla hogy festői szépségű stb :lol: Rólam így még soha nem beszélt na de ez van :D

Judy,
Ez a beszéd nem a kg a lényeg :wink:
Vendég

Sziasztok!

Pandi!
Annyira édes a kislányod! És hogyan mosolyog!! :-) Úgy látszik jól érzi magát ott bent, nem tudom mit akart itt kint ebben a zajos világban.... :lol: És a súlya is szépen gyarapodik.

Vera, Anubias!
Nőnek a pocik rendesen!
Anubias - tényleg nagyon szép pocid van, sajna az enyém már az első terhesség végén megzebrásodott, úgyhogy most csak reménykedhetek, hogy újabb csíkok nem jönnek elő. Eddig még tartják magukat, remélem így is marad. :)

Hát mondjuk a 4 kg-t olvasva, kissé elkenődtem..... :? :lol: :lol:

Judy!
Egyetértek, nem kiló a lényeg!
Én a lányommal 20 kg-t :!: híztam (mind lement 3 hónap alatt), most úgy állok, hogy a 23. héten volt 7 kg pluszom. Holnap megyek újra a védőnőhöz, majd kiderül, hogy az elmúlt 4 hétben mennyi jött rám, de 2-3 kg tuti.
Mondjuk az elsőnél erre az időre már 12-14 kg-nál tartottam, most úgy látszik egy kicsit később jön rám a többi kiló.
Nem hiszem, hogy kevesebbet híznék, anyukám mindkét terhességénél 20-20 kg-t hízott, pedig alacsonyabb mint én, és ennek ellenére ugyanolyan kis vékony, mint 26 évvel ezelőtt.
Szóval eleinte még idegeskedtem mielőtt mentem súlyt méretni, de most már le...... :) Amíg minden eredményem tökéletes, addig nem tud izgatni a dolog.

Mostanában nagyon izgága a babócám. Minden nap rengeteget mozog. Reggel kelteget már 5-6 órakor, aztán úgy 10-ig visszaalszik, majd mocorog egy fél órát. Ebéd után újra elkezdi, de akkor 2 órán keresztül is érzem, hogy hol egy láb, hol egy kéz, hol egy kis popó mocorog.:-) És olyan erővel tud rúgni, hogy az bámulat. Ha valami apró tárgyat ráteszek a hasamra, akkorákat rúg, hogy mozog rajta össze-vissza, meg még le is esik róla :D
Este még fél 12-kor hullámzik a hasam. Még szerencse, hogy azért éjjel hagy pihenni a kis huncut :wink:
Bezzeg az UH-on, szinte meg sem mozdult.... :-) Nagyon kis cseles tud lenni.

Már csak 90 nap! El sem hiszem! Annyira várom már a februárt, persze nagyon élvezem a terhesség minden percét, de azért már annyira kíváncsi vagyok a mi kis picurkánkra. Szoktam róla álmodni, kíváncsi leszek, hogy hasonlítani fog-e az álmomban levő babára.:)

Most megyek, előszedem a főzéshez a dolgokat, ma időben kell ebédet kreálnom, ma temetik a mamámat. :-( Úgyhogy szerintem majd csak este jövök újra.

További kellemes napot mindenkinek!

Kata

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Sziasztok,

Gyönyörűek a babák és a pocis képek : )

Kicsit aggódok, mert az enyém ennyire nem nagy, bár az is igaz, hogy nagyon magas vagyok, még mindig van helye, bár az utóbbi 2-3 héten már látványosan változott a forma, végre kezd kiemelkedni a poci
Olyan boldog vagyok, tegnap megvettük a babakocsit is: ) végre alakulunk a babakelengyével : )

Legyen szép napotok, vigyázzatok magatokra
Andi

Kép
danidaniel

Sziasztok!

Ma elsétáltam a Lehel Tértől a Teréz körútra és visszafelé úgy fájt a pocim alja, hogy meg kellett állnom. De bementem a Westandbe egy kicsit és elmúlt. Hideg is volt a pocim. Most pihizni fogok. Az jót fog tenni. Ez csak egy kis kitérő volt. :-)

Pocakmozgás,

ugyan ez van nálunk is, hogy nem figyel, mire odanéz már elmúlik a pillanat. Bár utánna figyeli. Tegnap este kilenctől éjfélig ezt csinálta. Hullámzott a pocim meg kinyomogatta, kirúgta magát. Annyit tudok rajta nevetni.
Most elkezdett viszketni a pocibőröm be is kentem gyorsan. A végén kell majd őrült üzemmódban kenni, mert állítólag az a veszélyes zóna. De egyébbként alkat, gének stb..

Zsu,

írok majd privit.

Katuci,

megbeszéltük, hogy nem idegeskedsz ezen. Úgy is leadod. Emlékszel? :-)

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Danidanilel,

ne aggódj! A poci méret sokmindentől függ szintén. Főként alkati kérdés. Gondolom magas vagy és vékony. Láttunk olyan kismamit, hogy azt hittük még pár hónapja hátra van. Mint kiderült bármelyik pillanatban megszülhet. A baba biztosan jól van és ez a lényeg.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Vikci:Megkaptam a privit, írtam is vissza!!!

szemokzsu

Sziasztok!

Nálam is az volt mind a két fiúnál, mikor bementem szülni és sétáltam a szülőszoba folyosóján a fájásaimmal, megkérdezték az nst-re érkező kismamik, hogy szintén arra várok? Mondtam, hogy nem, mi szülünk, ránéztek a hasamra és megkérdezték: Ebből a pocakból???? Nekem is még jósoltak volna vagy két-három hónapot.
Most sem növekszik túl gyorsan, vagy csak én látom picinek????
Anyáéknál voltam ma, Öcsikém megörökitette a picipocit :) meg a fiaimnak is most lett friss képe az oviban, kicsit hadd büszkélkedjek vele, ha már a pocimmal elbújhatok :D

Kép Kép
Vendég

Vikci, Pumpóka
Köszönöm, már sokkal jobban érzem magam

Tegnap voltam nőgyógyásznál, és kiírt betegállományba. MÁR NEM DOLGOZOM : )
Az utóbbi napokban párszor elkezdett keményedni a pocim, hogy ne legyen ebből semmi komolyabb, nem folytatom a munkát. Nem kockáztatok, első a baba.
Hű, elég fura, hogy egyik napról a másikra törölhetek minden benti terhet, aggodalmat, határidőket... de nagyon jó, végre csak az anyaság gondolatával foglalkozhatom, épp ideje volt.
Férjemmel rögtön el is döntöttük, hogy valamilyen felkészítő tanfolyamra elmegyünk mindketten, hisz tényleg kezdők vagyunk, sőt nekem nincs testvérem, neki pedig fiatalabb, nincs honnan 'ellesni' mit hogyan kell tenni, ha megérkezett a kis csöppség.
Végre jobban tudom majd követni a topicot is, elég kellemetlenül éreztem magam eddig, hogy nem igen tudtam reagálni

Andi

Kép
danidaniel

Andi,
Akkor jó pihenést! A Kismama újság végén van egy jó pár tanfolyam de tuti a neten is találsz ilyeneket.

Pumpóka,
Teljesen normális pocikád van nekem 19-20 hetesen volt ekkora most meg mintha elefánt lenne benne :lol:
Vendég

Sziasztok!

Tegnap voltam doktor bácsinál:
Méhszáj teljesen zárt, babóca fejjel lefelé!!!!! :D :D :D
Mondjuk éreztem is amikor jöttem kifelé, mert minden eddiginél jobban kellett pisilnem...
A vércukor eredmény is megjött: a terhelés után 7.5, amire azt mondta a doki, h. belefér. (HURRÁ NEM KELL DIÉTÁZNI!!!!)
Ennek örömére tegnap a pici több percen keresztül csuklott, a végén már úgy sajnáltam.

Andi!
Szuper, h. végre te is tudsz már pihenni, észre sem veszed és pikk-pakk elszalad az idő szülésig. Mondjuk ez mindenkire vonatkozik!
Tanfolyamot meg kérdezd meg a kórházat ahol szülsz, mert ott nagyon sok belső infó is elhangzik (pl. mit vihetsz be szülésre, stb,).

Pumpóka!
Szép poci, és azért már nem tagadhatod le, mert gömbölyödik :)

Vikci!
Vigyázz a sok sétával, tarts inkább pihenőket közben. Tegnap voltam a Mária bababoltban (XIII. ker. Visegrádi utca),a babaágyra szerelhető forgókák voltak 3-5000-ért, ami nem rossz, viszont találtam nálunk Újpesten egy pelekaboltot, ahol a pelenkák mellett rengeteg csörgőt láttam elég jó áron.

Kata!
Mégegyszer részvétem. :cry:

Vera

Kép

Kép
nagy vera

Szia Vera!

Ugy néz ki nem kell vidékre mennem köv héten.
És el tudok keddre kéreckedni.
Hétfőn még azért irok hogy mi a helyzet.

Mit érzel akkor mikor a baba csuklik?

Kriszti

bchris

Bchris,
Pici rebbenések ott ahol a feje van de ütemesen és sokáig mint amikor én is csuklok. Dorka napi kétszer legalább csuklik.
Vendég

Krisz!
SZUPER LENNE, HA TUDNÁL JÖNNI!

Rugdalózás: nálam olyan érzés volt, mintha ütemesen rugdalózna, de ennyit nem szokott rugdalózni, úgyhogy bizti csuklott. Én sajna még nem érzem úgy ki a testrészeit mint ti, nem tudom a fejét és a popóját egymástól megkülönböztetni, bár ez lehet, h. az elölfekvő méhlepény miatt van.

Vera

Kép

Kép
nagy vera

Sziasztok,

Andi,

Jó pihizést kívánok, most már teljes erőbedobással koncentrálhatsz a babóka érkezésére. :lol: :lol: :lol:

Vera,

Gratulálok, hogy neked is ilyen szépen befordult a kicsikéd.
Jó neked, hogy nem nyom annyira a buksija. nekem minden egyes buksimozgatás fájdalommal jár.
Örülök, hogy nem kell diétáznod. :lol: :lol:

Piumpóka,

Szerintem teljesen normális a hasméreted. Nem kell hogy mindenkinek akkora legyen mint egy léghajó. Szerintem a mozgás is sokkal könyebb, ha egy kicsit kisebb pocak van. Ja és abba is ugyanugy elfér egy normális méretű babóca. :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
judy5
Székesfehérvár

sziasztok!

Hát az igazat megvallva én még kitapintással azt sem tudom megállapítani, hogy mikor hogy fekszik. Max annyit hogy mikor hol van.

Kriszti

bchris

Sziasztok

Egy kicsit be vagyunk havazva a temetés körül... férjem készíti a keresztet én meg majd szülés után a sírkövet... az értesítőket már kiküldtük azt is magam terveztem... végig arra gondoltam, hogy apum biztos nagyon örül ezeknek.

Pumpóka
Írtam választ.
Nagyon aranyos a pocid

Pandácska
Annyira jók ezek az Uh képek! Olyan gyönyörű a lányotok! (néha kicsit sajnálom, hogy mi nemtudunk csináltatni)

Andi
Élvezd ki ezt a nyugodt egybegyúrt időszakot! :)

Vikci
Nagyon sajnálom a mamádat! :( :cry: :cry:

Én hasleszorításra Anita terméket használtam... ez egy haskötő... nagyon tudom ajánlani a kismam cuccaikat, csak egy kicsit drágák... én is úgy kaptam... van hasfogójuk is... ez segít tartani a nagy poci súlyát... segít ezáltal a repedések elkerülésében is...

http://www.anita.com/hu/hu/0,1,104,1479 ... s-main.htm

Kép
Kép
Kép
mamacka

Sziasztok!

Nem olvastam még vissza, most értünk haza az uh-ról!

Kislány! :D :D :D :D :D :D Mást viszont nem láttunk, mert mindkét lába meg a keze a feje előtt volt! :( Amúgy minden rendben vele, mért kor alapján 25+2 nek felel meg. BPD 6,6 cm Becsült súly 809 g-os. Tehát lehet, hogy nem lesz óriásbébi! :lol: :lol: :lol: Ja, és most éppen lent volta feje, de doki szerint még ezerszer bukfencezhet!

Majd este még jövök, csak gyorsan jelentettem! :wink:

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?