Sziasztok csajok!
Na sok részletben (na jó, számotokra csak egyben
) próbálok írni. Kicsit dél előtt, kicsit dél után.
Megvagyunk, de a hétvége nagyon gyorsan elszállt, tegnap este meg nem volt erőm leülni a gép elé, így is elaludtam a sorozatom végét. Tényleg nem tudja valaki, hogy mi lett a Gyilkos számok vége?
Tegnap délelőtt temetésen voltam, a mostohamamám lányát temették.
Aztán este jött a bnőmtől egy telefon, hogy meghalt az apukája. Gondolhatjátok, hogy éreztem magam ezek után.
Ráadásul a mérlegképes vizsgám sem sikerült, valamit nagyon elronthattam, mert most kemény 1 ponttal kaptam többet, mint májusban, amikor azt mondtam, hogy elég szemét volt a példasor. Na mindegy, a köv. vizsga jövő tavasszal lesz valamikor.
Képzeljétek, vettem bugyipelenkát! Este az volt Petin, és nem volt baleset, pedig lelkiekben már felkészültem a reggeli (hajnali) ágyneműcserére. Így valószínűleg holnap elbattyogok, és veszek még egy csomaggal belőle.
Lehet, hogy lemaradtam már, de a Tescoban tök jó játéktárolókat láttam, nem voltak drágák, de pontos árat nem tudok írni, ugye nálunk nincs szükség rá.
Üdítő: viszek két üveg szénsavas és egy mentes ásványvizet, szűrt szőlőitalt, alma-körte rostosat, sárgarépa-narancs rostosat, almalevet. Elég vagy vásároljak még?
Hó: itt még nem volt, még havas eső sem...csak eső. Hó, gyere már!!!
Mellesleg jelenleg (11 óra 5 perc) itt ezer ágra süt a nap.
Egyebek: mára kimosva, holnap után lesz egy fehér adag. Most meg főzöm Petinek a vegyeszöldség mixét meg egy fél csirkemellet hozzá. De vadászok holnap ki a fagyasztóból tököt, majd azt is főzök neki. Imádja.
Bénianyu, ez a ht.-s dolog olyan, hogy ki és hogyan. Látod, vannak szélsőségek azoknál is, akiknek van tejük. A védőnők meg...tudod, aki fiatal, az mondd amit akar, aki meg öregebb, az is. Valljuk be, úgyis, nekünk, anyukáknak kell kitapasztalni, hogy mi jó, és mi nem.
Egyébként a méz 3 hósan durva...még a kamillatea hagyján.
Jó ez az ivás dolog. Én nem is nézem, hogy mennyit iszik, nem is fogom. Peti nem issza meg a számára ELVBEN szükséges adagot, viszont termel bőven elég pisis pelenkát.
És sajna nálunk az van, hogy a bediktálásnak az esetek nagy többségében öklendezés a vége, én úgy gondolom a mi esetünkben, hogy inkább legyen 1 decivel kevesebb, de maradjon benne 3 dl-rel több.
Természetesen nagyon örülök, hogy javultok, végre egy jó hír!
Kérdésedre válaszolva, mi megyünk szélben, esőben, hóban, bármiben. Muszáj, Petinek is kell a kimozdulás. Meg ugye mi minden hétköznap dédizünk. Náluk meg udvar van, ott rohangál a fiatal úr. Mostmár nemcsak zoknit adok rá, hanem harisnyát is. De ha nagyon cidri lesz, ráadom az anyósom által készített overáll alsót, de az nem pluszfokokban lesz.
Ja, és mikor "nyaralni" voltunk a múlt hónapban, akkor Peti lázas volt, de mi kimentünk vele sétálni. Szerintem semmit nem rontott a helyzeten.
A járás-nézés számomra is ismerős, pedig hát e téren nem kellett aggódjak. Mondjuk én sosem számoltam a lépéseit, de azt én is néztem mindig, hogy miként old meg egy szituációt.
A hsz-ek különbsége szerintem nem annyira elrettentő, az összes hozzászólásra számítva 9 írás nélküli olvasás jut, ami nem is olyan vészes szerintem... Plusz a be-benézők, mint Sziszi...és már nem is olyan gáz.
Olyan jó volt olvasni, hogy mennyire boldog vagy, hogy ügyesek a gyerekeid. A pízdolgot sajnálom...és akkor képzeld el az én 24 rugós GYES-emet.
Egyébként nem értem a dolgot, ha nálatok érezted a dugulást, akkor másnak is kellett volna, nem?
Nem szép dolog, de jót mosolyogtam azon, hogy Beni kiverte Blani fogait.
Kimike, egyetértek veled, hogy mi lesz húsz év múlva...erre van egy jó vicc, hogy évezredekkel ezelőtt gyökerekkel gyógyítottak, aztán jöttek a gyógyszerek, antibiotikumok, most megint ott tartunk, hogy "gyökereket" adnak szívesebben (homeopátia).
A homeos golyócskákat Peti ugyanúgy kapja egyébként, ahogy Beni.
Nálunk a Stodal nem vált be, viszont a borostyánkivonat igen. Ez nyákoldó, tehát délután öt-hat után már nem szabad adni, hogy ne irritáljon, helyette, ha szükséges, akkor értelemszerűen köhögéscsillapító kell.
Ja, abban ne keress semmi rációt, hogy miért alszik Milán jobban köztetek. Nálunk egy szobában vagyunk mi és Peti, és ugye volt egy időszak, hogy annyira sírt este, hogy csak köztünk volt jó neki. Én erre annyi magyarázatot találtam, hogy egyszerűen mi kellettünk neki, slussz.
Azt hiszem már írtam, hogy nálunk a Sport szelet a menő, de megeszik mindenfélét. De ha én eszek, neki is kell...ergo vagy nem eszek előtte, vagy adok neki abból, amit épp rágcsálok.
Vicky, háziért irigyellek.
Remélem, Bálint popsijával minden OK. Nálunk az ilyen esetekre a doki kamillás-bóraxos kencét ír fel, én nagyon szeretem.
Ugyan vasárnap óta eltelt már két nap, de pl. itt most is világít a napocska. Nálunk általában kora estére romlik el az idő annyira, hogy essen.
Lepisilés
Nálunk én voltam a vasárnapi áldozat, a fiatal úr fél óra alatt annyira megtelítette a pelusát, hogy az utolsó adag már rám folyt. Persze mindez anyósnál, ahol ugyan pelus és társai vannak, de csereruha nincs. Így gyors szárítás, ami csak félig sikerült, és indultunk a mamámékhoz. Ott végül átöltöztettük Petit...
Oriandy, nagyon jók a képek, a rumliért nem irigyellek. Mondjuk Peti is képes egyedül hasonló rombolást véghez vinni.
Cipőket én most a Diechmann katalógusban láttam jókat, ha eljön az ideje, én is átcsábítom a férjemet Hódmezővásárhelyre, ott van a legközelebb ilyen üzlet...
Daninak mielőbbi javulást. Egyébként én már leírtam, de most is megteszem: ha nem lázas, és látod, hogy egyébként is csak egy szimpla megfázás, akkor természetesen Dani is jöjjön!
Homeos immunerősítő az enhiacea (vagy hogy írják, ebből néha kap napi 5 golyót), Peti már kap Béres cseppet és mellé C vitamint. Utóbbiból egy 50 mg-s tabi a napi adagja, előbbiből 2*5 csepp.
Ezt most találtam:
http://www.babazo.hu/9honap/20071006-vi ... tml?pIdx=1
Nem belevau, de a dokink azt mondta, hogy hároméves korukig nem elég hatékony az orrfújása a gyerekeknek, akárhogy is csinálja. Mondjuk nálunk nincs gond, már el kellett tegyem az orrszívót a polcra, mert a fiókból kivette, és hozta mindig, hogy brü (=minden, ami berreg, vagy forog).
Viera, nálunk tegnap elég hűvös volt a lakás, megint be kellett izzítsam a hősugárzót...persze estére kikapcsoltam, de addig jó volt, bemelegítette kicsit a szobát.
A disznózsír egyébként tényleg csodákra képes, elárulom, hogy nálunk van a hűtőben egy kisebb tégellyel (itthon sütött ki még apukám szalonnát, és abból tettem félre), csak Petinek. A legutóbb, mikor nagyon kicsípte valami a popóját, napközben párszor azt használtam popsikrém helyett. Nem tudom, hogy az volt, ami használt-e, de tény, hogy ártani nem ártott.
Még csak a szombatnál tartok. Látom, hogy mi volt nálatok a tápival. Nem lehet inkább az, hogy maga a tápszer nem jön be ilyen hirtelen Noéminál? Mert ugye itt elég sokan írták, hogy a gyereknek egyik napról a másikra nem volt favorit a tápszer...
Olyan érdekes, amit a mutatásról írsz. Érdekes, Peti mindent megmutat, és az esetek 90%-ban helyesen, csak nem mondd semmit...
Én pénteken gyantáztattam, tegnap meg fodrásznál voltam. Semmi extra, csak megint "kopasz" lettem. De én rövidhaj mániás vagyok.
Ma meg manikűrözni kéne, ha befejezem a hozzászólásomat, és marad még időm.
Meteor, igazad van, ki ebben, ki abban jó. Peti ugye elég hamar csinálta a különböző mozgásformákat, viszont az istennek sem beszél. De állítólag sem én, sem a férjem nem voltunk "hamarszájjártatók".
Csak nehéz kivárni, hogy végre rendesen beszéljen, pedig mi is próbálkozunk, de egyelőre nem sok sikerrel.
Hó miatt irigy-irigy. Mindig mondja a férjem, hogy a hónak a hegyekben a helye, hiába győzködöm, hogy elég nagy kiadás volna minden nap elmenni Kékestetőre.
Nálunk anyóspajti lakik a rendező pályaudvarnál.
Először én is aggódtam, hogy nem fogok tudni aludni este (mikor összekerültem a párommal), de egyáltalán nem zavart.
Amandi, azta, de ügyes Márk. Ezek után reménykedem, hogy a talin ragad valami az én fiamra is.
Preni, látom, nem bírtad ki te sem a Diechmannos akciót. Én is hajlom odafele, ld. fentebb, de egyelőre még várok egy kicsit. Na meg egyébként is csak hétvégén tudnánk átmenni, akkor van itthon a férjem, és inkább szombaton, de ugye most tali, jövő héten meg aranylagziba vagyunk hivatalosak.
A Mucopronton én is törtem a fejem, de nem csak kétéves kortól adható? Nekem valamiért ez rémlik. De már elhatároztam, hogy a dokitól rákérdezek, ha megyünk a hónap végén, és szerzek be itthonra egy üveggel.
Nálunk most a férjem ajándéka van soron, végre kibökte, hogy vegyek neki Skodás napszemüveg, potom 4300 Ft állítólag. Mondjuk megjegyeztem neki, hogy megveszem, aztán, ha nem lesz pénzem Petire, úgyis neki szólok.
Marcy, a fiadnak utolag nagyon boldog névnapot kívánunk mi is!
Kakilni Peti is kakil reggel, és napközben min. egyszer. Ha nem, akkor este. De olyan is előfordult, hogy a napi 5 pelusból csak egy olyat vettem róla le, amiben nem volt szilárd végtermék.
Mondjuk kicsinek sem volt soha gondunk...
Hálózsák nálunk is dettó, volt, használtuk is egy kevés ideig, de rájöttem, hogy Petinek nem nyerő.
Kmammy, ne aggódj, majd itt javítunk a nyelvtudásodon, persze nehogy rosszul gondold, nem bántásnak szántam. Tudom, hogy a mi nyelvünk nem egyszerű, mondjuk én japánul nem tanulnék...kinek mi.
Jelentem, nálunk még nyári gumi van a kocsin, mondjuk itt hó sincs. De így ment át a műszakin is a dudunk tegnap...
Hát nálunk Peti egyfeszt azt látja, hogyha más nem, a nagybátyja netezik nappal. Szerintem (bocsika, ha valakinek nem tetszik a hozzáállásom), a mi gyerekeink már ebbe nőnek bele, mire eljutunk odáig, ők már könyvet is monitorról fognak olvasni.
Gab, most eszembe jutott, hogy anyósomnak is sarki a háza, és ő is mindig mondja, hogy szép a hó, csak lapátolni ne kéne. Férjem is szokta ezt szajkózni, én meg erre mindig kontrázok, hogy nem kötelező sarki házat venni.
Itt a panelban e tekintetben nincs teendő...
Drukkolok, hogy Lackó jobban legyen a hétvégre. De mivel addigra már javában szedni fogja a gyógyszert, nem hiszem, hogy valakire is átragasztaná!
Nálunk jön apája...
Meg azt hiszem, Colett is a párjával meg a gyerekekkel együtt jön.
Egyébként egyetértek veled, én három fórumra írok rendszeresen, de van még jópár, ahova be-benézek, és ha olyan van, reagálok. De így, hogy van 3,5 nap lemaradásom, ez a 3 is soknak tűnik.
Figyi, hogy jöttök? Mármint döcögtök a "mellékutakon" vagy autópályán? De mivel írtad Szolnokot, gondolom, előbbi. Mondjuk azt sem tudom, hogy mi hogy megyünk...
Lehet nem vigasz, de délelőtt Peti is nyügibb volt, mint szokott.
Nancsa, na ez az, mindig vannak alacsonyabbak. Én tegnap elhűlve néztem egy kb. 16 éves lányt (aki tehát már nem valószínű, hogy nőni fog), szerintem ért vagy a vállamig, és én 165 cm vagyok.
A barihimlő gáz, de legalább túlesik rajta. De mikor a bnőm lánya bárányhimlős lett, Peti nem kapta el tőle, pedig voltak együtt a pöttyök megjelenése előtt 1-2 nappal. A skarlátról meg annyit, hogy újabban elég sok helyen van, tenni ellene nem lehet, és akárhányszor el lehet kapni.
Na befejeztem, győzzétek olvasni.
Dobok négy képet, az elsőn Peti épp fülhallgatósdit játszik a fedőkkel, a másodikon épp szintetizátorozik (Bénianyu, bocsika, csak ilyenre sikeredett), a harmadikon az új hörcsögöm, a negyediken meg az épp aktuális időjárás.