Új privát üzeneted érkezett!

A mamabugyi is tartja a pocit de innem annyira mint egy öv. Télleg olyan Bridget Jones-os!!!!!!! :lol:
Az én fiam még a nadrágszár szorítását sem tűri el (macinaci). Azt is le akarja rúgni. Eléggé akaratos, nehezen viseli, ha korlátozzák az amúgy is szűkülő helyét. Mondjuk meg is értem. :roll:

TALISOK!! NA csak azt ne higgyétek, hogy ezzel a pár sorral kiszúrjátok a szemünket mesélés helyett! :lol:

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr

Jó reggelt Mindenkinek!

Köszönjük szépen a bébi bókokat!

Patri, Norco!

Győrfi Mátyásnál voltunk a Praxisban. A vizsgálat csak kb. 15 perces volt, de mindent megmutatott, amit kérdeztem (, meg persze azt is, amit nem kérdeztem). Pl. az UHs leletre mindig leírják, hogy három eres a köldökzsinór. Én ezt még sosem bírtam levadászni a képről. A doki doppler segítségével be tudta szinezni az ereket úgy, hogy láttam, melyik viszi az elhasznált vért, melyik hozza az újat és melyik hoz fix oxigént. Mostmár elhiszem, hogy a dokik is látják :D

Norco!

Köszi, sokkal jobban szeretem így a hajam!

Ez az amnion szalag állítólag marha ritka és lehet nagyon veszélyes, ha a gyerek valamely végtagja beleakad, belecsavarodik, mert különböző fejlődési rendellenességhez vezethet. De, ha jól sikerült infókat vadásznom, ha a nem érintkezik a magzattal - mint ahogy nálunk nem - akkor nagy valószínűség szerint nem lesz baj, csak fontos, hogy az orvos tudjon róla. Gondolom, többet kell ellenőrizni a magzatot, de majd este megyek orvoshoz és jól kikérdezem. Le is fogom írni, hátha a Google hajlandó lesz kidobni a pozitív leírást is. (Van egy ún. Amniotic Band Syndrome, ami a negatív esetek összefoglaló neve. Na ezzel van tele a net. Ne nézzétek meg szerintem.)

Mni!

Én benne vagyok mégegy taliban ünnepek előtt, de mi lenne, ha valami salátázót vagy teázót néznénk ki most helyszínnek. Én nem bírok a Trófeás adagokkal :roll: Majd gondolkodom helyszín ötleteken!

Eszter

Kép
eszter.eu

Sziasztok!

21. heti pocifotók!

Kép

Kép

Kép

Kép
Vendég

Kisazsu!
Köszönöm a ticker dícséretet, annyira megtetszett, hogy most ez lesz egy darabig. Igen, én Ágiékkal és otthon szerettem volna szülni, és csak Ágiékkal. Így, hogy ők nem vállalnak egyelőre szülést, átállítottam magam és a gondolkodásomat, ma megyek a szülészhez és fogadtam szülésznőt.

Talisok! Fotó nincs??? ÉS a többiek? Írjatok, akik ott voltak!
Vendég

sziasztok,

még mindig őrület a munkahelyen, próbállak olvasni Titeket, de írni már nehéz.

Eszter, annyira édes Örs az uh fotókon. annyira szeretném már én is látni Eszter arcát, de nekünk nem mutatta

Monácska, én is jártam egy ideig a Mészároshoz, vaciláltam is, hogy hozzá menjek szülni, mert nagyon szimpi volt, de végül a referenciák miatt a Vidát választottam (a bátyámék 3 gyereke)

én is benne lennék még egy taliban, de én is valami lightabb kajás helyre szavaznék

nálunk minden ok egyébként, csak az alvással szívok nagyon, tényleg lehet, hogy felkészítenek a szülés utáni időszakra, de egész éjjel hánykolódom, legalább 2 óra alvás kmarad mindig.
pedig már "anakondám" is, amire rácsavarodom, hogy kényelmesebb legyen (mármint a szoptatóspárna....) tényleg olyan lehetek mint aki küzd vele :) amikor egyik oldalról a másikra forgok vele...

KépKép
judit18

Sziasztok!!

örülök, hogy jól sikerült a találkozó, és az az óriás palacsinta naggyon jól hangzik! De bővebb beszámolót várunk ;)

A tegnapi kismamajóga irtó jó volt amúgy, elhatároztam, mig itthon vagyunk és nincs a karácsonyi hajtás hetente 2szer járok majd, ha időm engedi. Maszat irtó mozgékony lett a végére :lol: (najó, én is :D )
Remélem kitart a lelkesedésem... ;)

Zsu, tök szuper lehetett, hogy végre az apuja is érezte a kisfiát mocorogni. Nálunk tegnap megint lemaradt róla, mert mire hazamentem már csak piciket mocorgott. Lehet, hogy a kispapát is el kéne vinni a kismamajógára? ;)

Érdekes, nekem a 16dik héten volt a zsömlés tejes "reggeli próba", de azt mondták a 24dik héten jön a lötyis... :?

Eszter, nagyon édes a kis Örs, megérte a várakozást! :)
és a pocakod is aranyos :D nekem is változó a pocakméretem, mármár azt hiszem nagyobbodik, erre bejövök tanitani, Maszat elbújik valahová mélyen, hogy ne is hallja a sok matekot ;) és a kollegáim megjegyzik, hogy ez még nem is has...
vannekem is pocakfotóm, félidőben csináltattam Marcival, de még nem töltöttem le a gépről. De igérem maholnap megteszem :)

Pati elképzeltem ezt a mamabugyit, én még várok vele... ;) viszont az övet nekem is ajánlották! de kapok kölcsönbe :D

Pepi, mikor leszel a pókerarcban? nagyon ritkán nézek tévét, de néznélek!!!

Monácska, neked is szép a pocid :D kérünk másoktól is :D

na rohanok, pusszantás és vidám napot ;)

Kép

Kép
kolyok28

Sziasztok!
Itt vagyok ám én is, de teljesen ki vagyok merülve. :( Holnap megyek dokihoz, megkérdezem ezt a betegállomány dolgot, hogy működik. Vagy mit szólna hozzá... :(
A taliról sajnos nincsenek képek, úgy belemélyedtünk a dumcsiba , hogy nem is jutott eszünkbe fotózni. :) Megbeszéltük hol érdemes kisruhákat vásárolni, szoptatás ügyes bajos dolgait mondták el a tapasztaltabbak, hogy kinek mekkora az autója és hogy fog beférni a babakocsi, utazóágy és egy vagy több gyerek, munkahelyi dolgok, stb. :)
Mona, szerintem még nem is nagy a pocid... :)

KépKép
KépKép
mni

sziasztok!
Kölyök: Neked ki mondta ezt a lötyist?? A dokink? Az elsővel nekem nem kellett csak a zsömis, tejes verzió. Ez tényleg furcsa, attól függ éppen kinek mi jut eszébe?
Amúgy valszínű tényleg a meglévő eredmények döntenek a módszerről. Szegény Pété! Sajnálom, hogy így megviselt, de több ilyen már remélhetőleg nem lesz.
Monácska: Nagyon meglepett az otthon szülési terved! :o Főleg, hogy az első babádat várod. Én először sem mertem volna, másodszor meg aztán a tapasztalatok után főleg nem!!! Nagyon kemény tud ám lenni egy szülés, engem néha az az érzés kapott el, hogy lehet, hogy túl sem élem! Ez komoly! Az az egy nyugtatott meg, hogy ott a műtő, a sok kütyü, na meg min. 3 orvos (éjszaka volt) ha bármi gond adódna!
Talisok: Szeretném érezni a beszámolókból a gofri illatát! :) Na de Zsu aranygaluskája is jöhet!!!

Livi
Kép
Kép
lusie

Sziasztok!!
Végre bepótoltam a lemaradást, már jó pár napja nem voltam, ugyanis anyuék áttelepítették a gépet a mi szobánkból a sajátjukba, mert állandóan nálam dekkoltak felváltva. Így sokkal jobb, csak ritkábban jutok nethez.
Beszereltük az új tv-t a nappaliba, úgyhogy mostmár mindenki azt néz, amit akar hurrá!!!! :D vége a háborús-tengeralattjárós-repülőgépes hétvégéknek!!!! :D Apa nézi kint, én meg az ágyból!!! 8)

Nagyon szépek a képek Örsről, én még gondolkodom rajta, hogy menjünk-e 4D-re.

Nekem majd csak 2 hét múlva kell mennem a cukorterhelésre, addig megkérdezem a védőnőt, hogy megy ez nálunk.

Böbi

Kép

Kép
bosek

[quote="lusie"]
írta:
lusieMonácska: Nagyon meglepett az otthon szülési terved! :o Főleg, hogy az első babádat várod. Én először sem mertem volna, másodszor meg aztán a tapasztalatok után főleg nem!!! Nagyon kemény tud ám lenni egy szülés, engem néha az az érzés kapott el, hogy lehet, hogy túl sem élem! Ez komoly! Az az egy nyugtatott meg, hogy ott a műtő, a sok kütyü, na meg min. 3 orvos (éjszaka volt) ha bármi gond adódna!

Szia!
Már van egy fiam. Az Ő születésének a története fent van itt a babaneten a Szüléstörténetek c. topikban. Ezek után én évekig nem akartam több gyereket, lelkileg és fizikailag is kikészültem. Ezért döntöttem az otthonszülés mellett, és ragaszkodom ahhoz, hogy engem békén kell hagyjanak, se kütyü, se kórház, se orvos nem kell nekem, csupán empátia és odafigyelés. Ennyi. Ezt már átveséztük egy párszor, és ha nem jön ez az eset Ágiékkal, ami miatt jelenleg folyik a boszorkányüldözés ellenük, akkor én biztosan otthonszülök. Megértem őket, sőőőőt, szinte tudtam, hogy ez lesz a vége, mikor ez a botrány kirobbant. Ezért most kerestem egy nagyon természetes-szülés párti szülésznőt és orvost, akikkel remélem, hogy olyan szülésem lehet, ami helyre tudja billenteni azt, ahogyan a fiam született.
Vendég

Monácska, és ki a szülésznőd a Kútvölgyiben aki természetes-szüléspárti?

KépKép
judit18

sziasztok!

jobbilást mindenkinek, aki beteg, vagy lábadozik!

grat az uhkhoz is, na meg a pocik is szépen alakulnak!

melinda!
ki mondta azt a hülyeséget, hogy ha jól emlékszem túlsulyos vagy! én sem vagyok vékony (168 cm és 75 kgról) , de a védőnőm azt mondta, hogy van egy kis feleslegem, ezért figyelnem kell majd!
Egyébként mikor a férjemmel összejöttem 52 kg voltam, és olyan vékony, hogy mindenki arra gondolt, hogy anorexiás vagy bulémiás vagyok, pedig csak a hatalmas lelki traumák és az állandó tona miatt fogytam le annyira, de szinte minden csontom kiállt a börömböl! Szó szerint!!!!!!!!
Amugy csak másfél kilo plusznál tartok, az uj mérések szerint!!!!
Ugyhogy a védönő azt mondta nagyon jól állok, csak igy tovább!!!

Amugy én jól vagyok, csak egy kicsit magányosan, ezért csak 3-4 naponta jövök haza kicsit befütteni, ki ne hüljenek teljesen a falak!
A férjem azt mondja menjek el megnézni a babókát, ugyhogy lehet hogy péntekre bejelentkezem! Amugy minden nap beszélünk egy pár percet, de a számlánk bizti megint majd az egeket veri (tavaly is 25-30 e ft volt csak az övé!!!!) Ugyhogy majd lesz valahogy!

Mindenkinek szép napot, és jó pocaknövekedést, majd vmikor jövök én is!
Vendég

Sziasztok!

Írtam emailt Ódrynak, mert már nagyon régen nem írt nekünk. Akit érdekel, itt van a válasza:

Bocsi (a többiektől is), hogy ilyen sokáig nem jelentkeztem, de nem igazán van időm írni. Meg történt mostanság pár dolog...

Kezdem a jóval:

Kint voltunk Svédországban pár napot, így előtte, utána és közben sem volt időm írni...

És akkor a nem túl jó dolgokról:

Igazából már nem tudom miről írtam Nektek, mert az már nagyon régen volt. (A Trófeás tali körül.)
A 18. heti ultrahangon kiderült, hogy több, mint 1 héttel el van maradva a Kicsi az idejéhez képest! (De nem értem miért, hiszen tudom mikor volt utoljára mensim, sőt azt is, hogy mikor fogant.)
Na, szóval kisebb, mint kéne, így hamarabb lett levéve az AFP, ami nagyon alacsony lett (0,46), így az orvosom elküldött a SOTE I.-re genetikai uh-ra, meg mégegyszer levetetni az AFP-t.
A Női Klinikára november 6-án kellett mennem, de én addig nem bírtam volna ki, úgyhogy okt. 24-én bejelentkeztem az Istenhegyi Diagnosztikai Centrumba. Szerdán le is vették a vért a négy markeres teszthez. Pénteken telefonáltak is, hogy 1:3700-hoz az esélyem a Down-ra. Így a genetikai ultrahangot javasolják csak, aztán annak függvényében meglátjuk a továbbiakat! Úgyhogy 2 hete hétfőn mentem az Istenhegyire Hajdu Krisztina doktornőhöz.
A doktornő nem talált semmi féle elváltozást, úgyhogy nem javasolta a magzatvízvételt! Ja, és elvileg KISLÁNY lesz!!!!!! (Ahogy legtöbben sejtettük...) Úgyhogy megnyugodtam egy kicsit.
Erre múlt hét kedden a SOTE-n azt mondták, hogy az eredményem (3 rossz AFP) és a korom miatt javasolják a magzatvíz mintavételt. Elő is jegyeztek e hét szerdára. De már fel voltam rá készülve. Úgyhogy annyira nem aggódom. Legalábbis magam miatt nem!
Más is túlélte már.
Aztán este elementünk a férjemmel a saját dokimhoz. Az Ő véleményét is kikértük. Azt mondta, hogy Ő nem döntheti el helyettünk! Ha nem vagyunk olyan izgulósak, akkor várjuk ki amíg megszületik, de, ha aggódunk és nem szeretnénk a hátralevő pár hónapot is azzal tölteni, akkor csináltassuk meg! Azt mondta még, hogy az ultrahangon Ő sem, és a másik két uh-os sem látott semmi elváltozást, úgyhogy valószínűleg nincs semmi gond, de az uh és a 4 marker alapján is max. 90% a bizonyosság, amnio esetén viszont 100%.
Persze Nándi még mindig aggódott. Akkor nyugodott meg, amikor a doki azt mondta Neki, hogy, ha az Ő feleségéről lenne szó, akkor Ő azt mondaná, hogy csináltassa meg.
Úgyhogy talán most már nem parázik - annyira. Persze én sem magam miatt aggódom, csak a kicsi RÉKA miatt. Én elég sok mindenen túl vagyok már. Egy kis szúrás a hasamba... mi az már nekem. :)
Na, szóval ez van. Tehát szerdán fél 10-re kell mennem.

Én érzem, hogy a kiscsajjal nincs semmi gond, de nincs kedvem végig izgulni a maradék 20 hetet, így vállalom a "beavatkozást".

Ha még valaki emlékszik rám, és érdekli, esetleg megírhatod mizu velünk. Én azért is nem jelentkeztem, mert olyan vidám kis csapat van ott, én meg folyton eszem magam valami miatt, így nem akarom elrontani senki hangulatát.
Azért, ha megjön a eredmény, írok. Persze lehet, hogy előtte is, de a héten már nem valószínű, mert pihengetek.

Üdvözlök mindenkit! Remélem jó hírekkel fogok visszatérni közétek!

(Ha nem gond, lenne egy kérésem: drukkolj/atok szerdán! Nagyon parázok a vetélés miatt!)

Adri (Ódry)
Vendég

Sziasztok kismamák :P

Örülök hogy jól sikerült a gofris találka :D
Esztereu: Remélem sokkal jobban vagy már :!:
A képek nagyon -nagyon jók, édes rajtuk Örs :P
Amnionszalag: ne is mondd, már a hócipőm tele van és az orvosok sem sokat mondanak, de annyira ideges voltam hogy írtam egy másik topikba, ahová szakemberek írnak és kaptam egy számomra megnyugtató emailt, he elküldöd priviben a címed átküldöm neked :wink:
Azért bejelentkeztem 4D-s uh-ra november 27.-én megyünk, remélem csupa jót mondanak majd :!:
Monácska: nagyon aranyosak a pocak fotók :D

Lányok :!:
Van egy kérdésem , segítsetek !
Mit csinálnátok ha az orvosotokkal már nem beszéltetek vagy másfél hónapja :?:
Azt kérte hogy az amnionszalagos contoll uh, után menjek vissza hozzá, de megbetegedett és még a jövőhéten sem lesz :(
Semmit nem tudok megbeszélni vele :cry:
Nincs valami jó ötletetek :?:
Előre is köszi .

Anita
Kép
boszi30

Pumperka, Boldog Névnapot!

Kép

Egyik hugicám is Szilvi! :D
Vendég

Pété!!!
Bejelöltelek az iwiwen!! :D

Böbi

Kép

Kép
bosek

Pepike, Téged is!! :D

Böbi

Kép

Kép
bosek

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ, elegem van, mindig akkor kezdenek el kopácsolni felettünk, amikor Erik végre elalszik délután. Már vagy 3 hónapja építik a tetőtérben a lakásokat, és természetesen nem egyszerre, hanem egymás után. Van vagy 5 ilyen pici a házban, már egyenként minden anyuci összeveszett a munkásokkal, Egész délelőtt nem csináltak semmi zajosat, erre megint fél kettőkor kezdenek neki a kopogásnak-fúrásnak, aztán rendszerint 4-kor elhúznak a francba. Szerintem már direkt csinálják. :( Tuti, hogy Erik mindjárt sírva felriad, aztán fél óra, mire megnyugtatom, a kimaradt alvás miatti nyügiről nem is beszélve. :x

Esztereu, Boszi, biztos nem lesz semmi probléma, valószínűleg tényleg az van, hogy rengeteg embernél észre sem veszik ezt a szalagot.

Boszi, nincs helyettese?

Hastartó: szerintem mindenképpen próbáljátok fel, mert nekem pl. egyáltalán nem volt jó az, ami az én méretem lett volna. Azt is bele kell kalkulálni, hogy még nő a hasatok, szóval most szinte a leginkább behúzott állapotban kell, hogy kényelmes legyen, de azért tartson is. Nekem a brendonos van, asszem 6000 volt 3 éve, szóval érdemes megnézni a másik fajtát. Elő is szedem, mert tegnap egy óra séta után már éreztem, hogy a hasam majd leszakad, és mennyivel jobb lenne hastartóval. Mondjuk nekem nagyon kiáll máris előre a pocim.

Tali beszámoló (csak erős idegzetűeknek! :wink: ): Nagyon jó volt találkozni így négyesben is, mindenki jól kipanaszkodta magát, a többiek meg sajnálták vagy nagyban helyeseltek, mikor mi volt éppen odaillő :). Egyetértettünk, hogy mindenki minél hamarabb hagyja abba a munkát, hogy Pété párjának le kellene cserélnie a 3 ajtós Micráját egy családibb méretű autóra, és hogy a szoptatás legfőbb titka az, hogy anyuci minél nyugisabb legyen, semmin ne idegeskedjen. Megtárgyaltuk azt is, hogy kellene valami télikabát, amibe be fog férni a pocak, és minél olcsóbb, mert arra a 3 hónapra minek fél vagyont rákölteni, stb. . Kitárgyaltuk a nőgyógyászokat, és az undorító cukros-lötyis vérvételt :roll: .Az est fénypontjai a melegszendvicsek (az enyém pl. pármai sonkás, mozzarellás, aszalt paradicsomos, rukolás), illetve a palacsinták és gofrik (illatozó, aranysárga, puha, forró tészta, forró meggyel, vaniliafagyival és tejszínhabbal) voltak. Nyam-nyam! :D Asszem odaköltözöm.... :D

Mindenképpen kellene még egy tali, ki is néztük a Mikulás utáni első hétfőt vagy keddet. Hogy hangzik?
A múltkor jó sokáig tartott, amíg átautóztunk a csúcsforgalomban a Trófeáig, úgyhogy ha nem oda megyünk, akkor szerintem valami központibb helyet válasszunk, hogy mondjuk metróval is megközelíthető legyen.

Kép

Kép
mzx

Beírtam az mxz nevet becenévnek az iwiw-en, így engem is meg tudtok végre találni :).

Kép

Kép
mzx

Na ez kimeritő, szép előadás volt Mzx! Érzem is az izeket, még jó, hogy most ebédeltem.
Monácska: Ne haragudj :oops: :oops: :oops: ! Teljesen meg voltam győződve, hogy az első csöppséged jön! Egyébként megértelek, hogy egy szemét módon kezelt szülés miatt igy érzel. Szerintem a lehető legszebb és persze legnehezebb dolog egy nő életében a szülés és egy patkány orvos, na meg főleg szülésznő (nekem az volt!) nagyon el tudja rontani! De akkor is, mi van ha gáz van??? Te nem félnél, hogy valami gond van a picivel egy elhúzódó szülésnél. Mert ugye a kórházban rendszeresen hallod a kis szivét, ellenőrzik a szülés menetét,.... Nekem sem esett jól, hogy legalább hatan "vizsgálgattak", de tudtam, hogy mi a célja és igy elviseltem. Én csak arra gondolok, hogy mit érezhet egy anya, ha a szülés közben ilyen tragédia történik az ő döntése miatt!!! Ez egy oltári felelősség, és ha megadatik a biztonság, miért ne éljünk vele??? Tudom, hogy a kórházban is lehet műhiba, probléma, de egy vállelakadás ott nem lenne végzetes!!!
Ez egy nagyon vélemény-megosztó téma. Be is fejezem.
A lényeg, hogy nem akartalak megbántani, és bocs a tévedésemért! Ami mellett döntöttél szerintem a lehető legjobb megoldás! Bárcsak én is választhatnék hasonló álláspontú szülésznőt. De az Uzsokiban nem lehet szülésznőt választani. Ez nagyon gáz!
Aki megteheti, az tényleg válasszon! Nem kamu, hogy fontosabb, mint a doki!!!!
Ódrynak ismeretlenül is nagyon szurkolok. Szegény, biztos nem könnyűek neki ezek a napok, ráadásul az amnio eredménye is egy örökkévalóság.
Pumperka: Boldog névnapot!!!

Livi
Kép
Kép
lusie

Mzx
Micsoda bodyja van Eriknek! Nem laza a kisrác!!! :lol: Az én gyermekeimnek már most bakancsra gyűjt az apjuk, na meg Kárpátia pólóra. Olcsika már kivülről tudj a szövegeket. Nekem meg feláll már minden szál hajam!!!! :twisted: Jobban örülnék ha Depeche-t vagy inkább Bonanzat hallgatna szivesen a kislányom!!! Valahogy jobban értékelném!

Livi
Kép
Kép
lusie

Pumperka!
Boldog névnapot kívánok én is! Kép

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Helló Csajok!

Pumperka! NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK!!!!!!

Bosek! Visszajelöltelek! :D

Pepike! Szerintem mindenki lesi a tv-t, aki eddig nem is tette, mikor leszel már?Annyira izgulunk! :shock:

Hastartóbigyóöv: (bandázs??) én a múltkor (1-2 hónapja) láttam a C&A-ban, azt hiszem a Pólusban, de nem esküdnék meg rá, viszont ha arra járok, szívesen megnézem Nektek! (meg magamnak is..)

Tali: Mzx nagyon tökéletesen vázolta a tegnapi eseményt, nem is tudok túl sokmindent hozzáfűzni, csak annyit, hogy képzeljétek el, milyen kaják lehetnek ott, ha én a cukros-hányos délelőtt után palacsintát ettem ott....

Topic-tali: Szerintem minél hamarabb ki kellene találni a következő időpontot, hogy tudjunk időben foglalni, mert karácsony közeledtével fokozatosan csökken az esély, bár talán igaza volt mni-nek, hétfő este kevesebben mennek vacsizni...

Monácska! Neked hol a pocakod??????

Judit! Bocsi, de úgy örülök, hogy nem csak én szenvedek az alvással! Lassan kezdem megszokni, hogy csak keddenként alszom végig az éjszakát..(akkor van jóga) Amúgy 3-4 órától kezdve csak forgolódom, pisi, ivás, ablaknyitás, szenvedés stb....

Mzx! Néztem tegnap a kabátokat a Hervis-ben, de csak 20 fölöttieket találtam... :cry:

Kép
pété

Mni! Tessék mostmár kevesebbet dolgozni, idegeskedni! :evil:

Tegnapi talis csajok! Kit is mondtunk, hogy megkérdezzük a bécsi bevásárlásról?

Kép
pété

Mzx:
Köszi a bíztatást :)
Olyan jól leírtad a talit, hogy egy kicsit azért irigykedem, ilyenkor sajnálom hogy ilyen messze vagyok a fővárostól :!:

Anita
Kép
boszi30

csatlakozom, boldog névnapot Pumperka!!

szegény Ódry - drukkolok neki, hátha majd még olvas minket, én nagyon megértem ...
én hasonlók után (sőt még rosszabb eredménnyel) végül nem mentem el magzatvízvételre, és még mindig nem tudom jó döntés volt-e. pár naponta elkezdek szorongani, hogy úristen mi lesz ha mégis beteg, nem hiszem, hogy képes leszek ezzel szembenézni (márpedig akkor muszáj lesz). persze most már igazából mindegy, mert már túl késő elmennem, meg kellene nyugodnom.
de nehéz...
arra gondoltam még egy uh-ra majd elmegyek a Hajdú drnőhöz pár hét múlva, még ha gond is van, azt hiszem jobb ha minél előbb tudom, talán mondjuk a 30ik hét körül már akár látni is uh-n

KépKép
judit18

én jövő kedden akarok menni bécsi bevásárlásra! tud valaki valami jó tippet hova érdemes?? mi a shopping citybe akarunk menni, de ott csak egy baby one nevű boltot találtam

egyébként röhej, hogy ott találtam leárazva olyan autósülést meg mózest amilyen nekünk kell, itthon sehol.

de amúgy most nagyon örülök, mert használtan pénteken harmadáron megszereztem őket. elég komoly spórolást eszközöltem, büszke voltam magamra :)

KépKép
judit18

mzx: jó hogy mondtad a helyettest, felhívtam a kórházat és holnap a helyettese fog rendelni a szakrendelőbe, így beugrom hozzá , majd beszámolok :wink:
Ódrynak szorítok :!:

Anita
Kép
boszi30

Szilvi Boldog Névnapot! Ha tegnap eszünkbe jutott volna mindjárt a füledet is meghúzhattuk volna! Olyan hülye vagyok!!! :(
Eszterxx, milyen volt a Parndorfi bevásárlás? Láttál valami jót? Hova tűntél napok óta?
Na most rohanok szülésfelkészítő oktatásra, majd este jövők! :)

KépKép
KépKép
mni

Sziasztok!

Monácska,
aranyos a pocid! :)

Köszi a talis beszámolókat, nagyon jó lehetett. A decemberi talival kapcsolatban még nem merek biztosat mondani, így, hogy fel kell utaznom Pestre. Ki tudja milyen idő lesz. Majd meglátjuk, de az ötlet tetszik! :)

Mni,
szerintem az orvosod meg fogja érteni, ha már nem szeretnél tovább dolgozni.
Írjál majd, mi volt ma a tanfolyamon!

Ódry,
minden jót nektek! Szorítok szerdán!!!

Velünk minden oké, babácska éjjel fél 3-kor dübörgést rendezett, nagyon aranyos volt. :)

Melinda

Kép
melinda80

Pumperka!

Nagyon boldog névnapot kívánok!

Melinda

Kép
melinda80

Csujzi,
talán nem is azt mondta a diabetológus, hogy túlsúlyos vagyok, hanem, hogy van egy kis túlsúlyom (ez se esett azért jól), és ezért kell kétszer mennem.
52 kg??? Sose voltam annyi. :wink:
Ügyes vagy, hogy ilyen keveset híztál, én már lassan +7 kg-nál járok.

Melinda

Kép
melinda80

Na Sziasztok!
Bocs, hogy eddig nem jelentkeztem, de egyszerűen nem volt rá időm, de utánaolvastam!
Képzeljétek el két hete viszket a combom hátsó része ilyen piros apró pöttyök kezdtek el kijönni rajtam,ez átterjedt a popómra, a pocakomra, az államra és a vádlimra. Nagyon kellemetlenül bír viszketni! :o Már voltam egy "jó" bőrgyógyásznál szeghalomba, de 2000ft-ért ásványt írt fel, ami haspuffadásra ajánlott! (Ezt ki sem próbáltam)Ma viszont elmentem a Bőrgyógyászhoz B.újfaluba és ott azt mondta, hogy nem én vagyok az első ilyen panaszos. És tudadta velem, hogy Rühes vagyok. Ez az uh.-n terjed, mint kiderült! Ennyit a higiéniáról
Voltam ma szines uh.-n és a gyerkőcünk a fenekét olyan szépen mutatta felénk, hogy öröm volt nézni! Úgy hogy nem tudjuk a nemét! Majd 24 hetesen kell mennem terhelésesre, és akkor megyek 4D-re is.
Az egyetlen jó hír az, hogy tegnap a párom megérezte a bűvös mozgást!
:)

Kép
enikoe182

Jó estét Hölgyek!

Boszi!
Köszi a bókot Örs nevében is. Átküldtem az emailem priviben.

Amnion szalag: Az orvosom a következőket mondta, amíg nem nézte meg UHn, tehát ezek amolyan általános igazságok:
Az amnion szál nem ritkaság. Nyilván jobb lenne, ha nem lenne, de általában nem okoz problémát, különösen, ha a peteűr valamelyik szélén van és csak egy rövid húrocska. Nem tudnak mit csinálni ellene/vele. Az élénk magzatmozgást amíg érzed, bizti nincs gond. Ha kevésbé mozog - nyilván ez pár héttel idősebb terhességre vonatkozik - akkor azt jelezni kell az orvos felé.

És akkor a konkrét jó hírek:

Nálam UHn az derült ki - azon kívül, hogy nagyon is a peteűr szélén van ez az amnion szalag -, hogy a peteűr szélén van egy egész kis rekesz, ami valahogy le van szeparálódva attól a résztől, ahol a magzat fejlődik, és ebben van ez az amnion szál, nem valószínű, hogy a magzatnak baja lenne tőle, ennek ellenére négyhetente, megnézi UHn.

Plussz megdícsért, hogy még csak 6kg-ot híztam :!: , aztán - a hétvégi események ismeretében - mosolyogva hozzátette, hogy úgy persze nem nehéz, hogy időnként fogyasztom magam kis hasmenéssel :lol:

És kezdhetem a kismamajógát is, placenta a helyére került!!!

És még vasat is kaptam. Remélem fogni fog :roll:

Pumperka!
Boldog névnapot!!!

Eszter

Kép
eszter.eu

Judit, ha a SCS-be mentek akkor mellette van egy nagy Toys"r"us talán oda érdemes benézni. Bár a honlapon nem nagyon találok babakocsit, de szerintem biztos vannak.
Melinda, a mai oktatáson már nem volt téma, hanem szabadon lehetett kérdezni. Két és fél órát voltunk ott, de hogy egyesek miket tudnak kérdezni... már most halálra aggódják magukat. Kérdesek közül kis ízelítő:
- ha most napi két kg mandarint eszik azzal árt-e a babának?
- melyik oldalon kell feküdni, hogy ne nyomja össze a babát?
- Az egyiknek előírta az orvos, hogy napi 40 dkg húst kell ennie, mert tésztából nem lesz gyerek. :) Szegény csaj, azt mondta már lassan vegetáriánus lesz, mert a húsra rá sem bír nézni.
- a kilókra is azt mondta a védőnő, hogy alkat kérdése és nem kell azon görcsölni, hogy ki hány kilót hízik, hízott. Azt mondta, együk nyugodtan azt amit megkívánunk, mert valószínű a szervezetünknek is arra van szüksége. (jó ez nem töménytelen mennyiségű csokit meg McDonalds kaját jelent)

Tudom sokan nem bírják a védőnőket, meg a második gyerekesek már nyűgnek tekintik, de szerintem tök jó volt, hogy szabadon lehetett Tőle mindenfélét kérdezni, többen voltunk, így olyan kérdésekre is hallottam a választ amiket eszembe sem jutott volna megkérdezni. :)

KépKép
KépKép
mni

Jó reggelt mindenkinek!

Köszönöm szépen a jókívánságokat. Nagyon jól esett. :D

A lányok nagyon érzékletesen leírták a talit, így én már csak azt tudom mondani, hogy én is jól éreztem magam és mellesleg minden finom volt. :D
Niki különösen hős volt, mert Hüvösvölgyből rekord sebességgel ért oda hozzánk. Mi többiek viszonylag környékbeliek voltunk.

Niki! A bankos szakma tudom sok munkával és stresszel jár, remélem ki tudod magad íratni.

Eszter!
Örülök, hogy az amnion szalag nem olyan vészes. Én is aggódtam volna rendesen.

Csujzi!
Kitartás!
Az én férjem is 2 nap múlva megy Brüsszelbe, szóval átérzem meg majd átélem a helyzetedet. A telefon nálunk ok, mert ingyen hívom őt. Nekem a gyerekek társaság ilyenkor, ugyanakkor több feladat is.

Ódry!
Nagyon drukkolok!

Pété!
Én úgy tudom a hastartóbigyó nem azonos a bandázzsal. A bandázs inkább csak öltözék kiegészítő. Melegíteni azért melegít,, de tartani szerintem nem sokat. Én is láttam a c&a-ban feketében.

Nálunk pont 22 hetesen érezte meg apa a rugdosást, meg a lánmyom is. Csak szegény fiam maradt le mindig róla. Viszont a suliban egy olyan csodás képet rajzolt rólam. Lerajzolt a hasamban a babával, köldökzsinór lepény minden. Profi anatómiai rajz. Nekem már ezért megérte elmenni 4d-re. A rajztanár (kollegám) nem volt hajlandó odaadni, azt mondta kell neki, de azért megmutatta. Majd megkérem Áront rajzoljon itthon is egyet. De mindenből a másodikat már összecsapja.

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Az én tickerem ma ezt írta ki, hogy életképes vagyok méhen kívül. Tudom, hogy néhány százalék eséllyel. De akkor is olyan hihetetlen, hogy már itt tartunk. Úgy rohannak a hetek.

Boszi!
Nekem is beteg volt a dokim, és most feltorlódtak nála a betegek. Így én is csak jövőhét csütörtökre kaptam új időpontot, így én is több mint 5 hét után megyek hozzá. Remélem nálam se lesz gond. :D Szerintem nálad se. :D

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Sziasztok!

Enikő,
ez nagyon durva, hogy a mai világban az uh-n lehet elkapni a rühet. Nagyon kiakadtam, mikor olvastam, sajnálom, mielőbbi gyógyulást kívánok!

Eszter,
örülök, hogy ez a szalag olyan jó helyen van, hogy nem okoz gondot!!! :D

Niki,
nahát tényleg, egyesekben micsoda egetrengető kérdések merülnek fel, amit halaszthatatlanul meg akarnak kérdezni a dokitól... :lol: De azért tényleg jó, hogy volt nálatok ez a konzultáció.
Ma megyek én is tanfolyamra, a szopiztatásról lesz szó, majd leírom, hogy miket tanultam.

Pumperka,
de jó, hogy végre jelentkeztél! :D
Igen, sokszor én is azon kapom magam, hogy villám gyorsan eltelt egy hét. Nem látom annyira távolinak a márciust, szerencsére mindig kitalálok valami programot magamnak, hogy gyorsabban teljen az idő.

Szép napot mindenkinek!

Melinda

Kép
melinda80

Hahó Lányok!

Csináltam egy friss pocisziluett képet, mert megint előbújt, úgyhogy meg kell mutassam, tudok én ilyet is:

Kép

Most pedig elmegyek a házi orvoshoz. Nincs jól a pocim :cry:

Ha valaki tud bélnyugtató gyógyteát, légyszi írja meg a nevét.

Köszi!!!

Eszter

Kép
eszter.eu

Sziasztok lányok!!!

Tegnap megvettük a hordozót:
Kép
így néz ki.

Böbi

Kép

Kép
bosek

Csináltam ma pocifotót is, pizsamásat :D
Kép

Böbi

Kép

Kép
bosek

Eszter!
Hasmenésre a legjobb módszerem az étcsokoládé!!! Egy egész táblát tessék legyűrni, tuti a hatás. :D Szorulásra pedig a fehércsoki, szintén egy táblával. A nagymámámtól tanultam, nekem mindig bevált!! Viszont a vas nálam ellenkező hatást vált ki. :oops:

Böbi

Kép

Kép
bosek

Esztereu, mi az a kiugró a pocakod felső részén? :shock: Jobbulást! Nekem a régi jó főtt krumpli-keksz kombináció nyugtatja csak meg a hasam, illetve az alma és a babán is fog. A tejet-tejtermékeket kerüld pár napig.

Kép

Kép
mzx

Bosek, jópofa a fogantyúja! Milyen márkájú?

Kép

Kép
mzx

Eszter, Bosek,
szép kerek pocitok van! :D

Mzx,
szerintem Eszter keze van a pociján.

Melinda

Kép
melinda80

Sziasztok !

Esztereu: örülök hogy jó helyen van a szalag, nekem is azt mondták hogy szélen van és azt is hogy nem lehet vele mit csinálni .
Nagyon tetszik a kép amit feltettél :D
Enikő : gyógyulj meg hamar, nagyon elképedtem a dolgon :!:
Pumperka: én is remélem hogy minden okés veletek is, már nagyon várom a dokim csak az az igaz i ha majd ő néz meg :oops:
Bosek : szép pocód van :P

Anita
Kép
boszi30

Pété, az uzsokiban szült ismerősömmel beszéltem, ő mind a három gyerekét a Kalocsai nevű dokinál szülte. 55 év körüli lehet, Zuglóban van a magánrendelése is. Csupa jót mondott róla, meg a kórházat is dícsérte, hogy családias, jók a csecsemősök is, és hagyják, hogy Te dönts egy csomó mindenben.

Kép

Kép
mzx

Sziasztok!
Aki IWIW-en ki akar jelölni Szoboszlainé Nagy Enikő néven megtalál!

A kenőcstől , amit tegnap kaptam egész éjjel viszkettem és újjabbak jönnek ki a pocimon! Ja és a kenőcstől 3 napig nem lehet fürdeni, csak újrakenni (a páromnak sem). Ránk most igaz a "Ne Fűrdjél le" szállóige :lol: :lol: :lol:

Kép
enikoe182

Sziasztok!!!!
Mpatr!, Pété! Kölyök!
Aki a mafla fejemet akarja látni a pókerarcban annak csak annyit tudok mondani még mindig hogy nem ezen a héten leszek, hogy mikor azt nekem sem mondják meg csak ha látok ismerős fejet majd rögtön írok, mert egyszerre vették fel a hetit és onnan tudom hogy azon a héten leszek!!!!!

Mindenkinek köszi arik vagytok!

Mennem kell sajna, mert ma vizsgázom gyerekirodalomból ami nem is lett volna gáz ha mindent elolvastam volna amit kell :oops:

Mni és talisok!!!!!!

Jó ötlet az ünnepek előtti tali, én benne lennék!!!!!!!!!!!!

puszi Pepike

pepike

Kép

Kép
pepike

Sziasztok!
Enikő: Brutál ez a rüh-fertőzés. Hol voltál Uh-n??? Nagyon durva!
Pété: Az Uzsokira tényleg igaz, hogy aranyosak a csecsemősök, tőlem csak azt felejtették el megkérdezni, hogy tudok-e szoptatni, persze a zárójelentésre lazán ráérták, hogy megfelelő mennyiséget szopik a baba, otthon a második napon (tehát össz. a 6.napon) indult el a tejem. Továbbá egyszer megmutatták, hogy kell pelenkáznom, és szevasz tavasz, ráadásul egyedül voltam egy "magánzárkában" (csak ott volt hely!!!), így bénázhattam, ja és második nap elfelejtették visszahozni fürdés után a babát, ott ordított 1 órát egyedül mikor értementem. Hogy családias??? hm... nem tudom. Attól függ szerintem, hogy állnak a kismamák egymáshoz. Elég kevés a férőhely, így főként a társaságon múlik. Össz. talán ha 20 ágy van a kórtermekben.
De nem akarlak kiábrándítani, szerintem máshol sem rózsás a helyzet. Megoldjuk és kész! :lol:

Livi
Kép
Kép
lusie

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?