Új privát üzeneted érkezett!

stella, kicsit úgy hangzott ez az egyre ritkábban, mintha magadat is elválasztanád - tőlünk. :shock:

sztem a kézben tartott baba nem szükségszerű nem fordul hasra - erre élő példa az én lányom: sztem nála többen ölben lévő baba kevés van és mégis tök idejében kezdett mindent, pedig aztán gyakorolnia nem volt ideje :wink: a sok karban lengetés, hintáztatás, pörgetés is megteszi a magáét. ez a szenzoros integrációs terápia alapja is - bár lehet h erről már volt szó itt.

szopi ügyben pedig én vagyok a példa rá h kis mellel is lehet. az enyém akkora h ha borogatnám, lehet el is múlna :roll: :shock: elég sztem ha annyit mondok h a szopis melltartóm A75-ös :oops:

én is mínuszban vagyok súlyilag, de muszáj is tornáznom, mert a hasamon van egy tátongó lyuk (köldöksérv v mifene :cry: ).

ja és bukós babák márpedig vannak. szerencsére, ezt nem saját példából tudom, de többeknél hallottam h vannak makacsul bukós babák: egyik csaj aszondta h mindenki azzal nyugtatta, majd ha hozzátápizza, akkor elmúlik - erre aszongya h tényleg elmúlt h fehéreset bukjon, mert onnantól már sárgát, zöldet, stb szal színeseket bukott a kiscsákója :shock: :roll: lehet h egy kis reflux?

pici, és általatok milyennek találtatott ez a concord ülés? én is azzal szemezek, bár apa drágállja.
Vendég

Gyps!

Az én melleim naggyon kicsik!!!! :roll: :)
Úgyhogy biztos embere válogatja, de én azt tapasztaltam, hogy nem függ össze a méret és a tejmennyiség. Mi kizárólag anyatejesek vagyunk.

Kép
ági_bp

Na akkor itt összejött a kismellűek társasága. Én is csatlakozom. Nekem sincs nagy. Most h. van benne tejecske, elfogadható. De mi lesz utána??? :shock: :shock: :shock:
Gyps, megértelek. Volt idő, mikor én is ezen agyaltam, van e elegendő tej....de most már befejeztem. Lassan fél éves lesz Emmám és ha már nincs annyi tej, akkor sem akkora gond. Kap mást. Most már majd egyre több mindent ehetnek. Nyugi. :wink:

Doo, jó h. mondod ezt a befelé csámpizást, én is megnézetem Emmát.
Viktória élvezi a babakocsizást? Nah végre.
A hidegben úgy el tudja őket nyomni az álom. Tök jó.

Nálunk az a legújabb, h. Emma, ha szól a zene, hason van és elkezd dülöngélni. Annyira cuki. Táncol biztos. Ez már lehet tudatos szerintetek?
Kicsavarodás cicizés közben nálunk is játszik. Pelekázni még tudom, akkor nem mutatványozik, de szerintem idő kérdése és örület lesz tisztábarakni.

Az utóbbi éjszakáink botrányosak voltak. Van, h. óránként megébred, síííír, és általában a cici nyugtatja meg. De nem normális óránként cicire tenni. Már én sem bírom. Ha éjjel 2-3 x felébred, semmi bajom, de ez már sok.
És keservesen sír.
Tegnap az jutott eszembe, h. pár napja szedek köhögésre gyógyszert és én buta, nem néztem meg lehet e szedni szopi alatt. (nincs benne tájékoztató waze).
Szal, lehet emma attól nem tud aludni. És napközben meg ugye nyügi, mert nem aludta ki magát.
Kész vagyok.

Kép
niki30

Doo, ez elég extrém és mozgalmas szopizás lehet :shock: :D
Egyébként felhívtam az Esztert tanácsért alvás ügyben...abban erősített meg, hogy ha úgy érzem vegyük oda, és hogy tök normális, hogy fokozottabban igényli a testi kontaktust és hogy gyakrabban ébred...ezt már Te is írtad, Őt idézve. Ugyhogy most 3-4 körül már odaveszem, és sokkal pihentebbek vagyunk, mintha a széken ülök és úgy szopizunk és várom, h elaludjon...

Mi is a Concordot néztük, csak a 9-18-kg kategóriát. Ha kibírjuk várni a 9 kg-t. Az utána használható ülésmagasítóként is 18-36 kg-ig, bár nekem az nem tűnik túl biztonságosnak, szal akkor majd lehet veszünk egy nagyobbat, 18 kg felett, aminek van háttámlája is.
Zita kedden volt 7400 gramm, nem tudom mikor éri el a 9 kg-ot, szóval lehet a végén a 0-18-as lesz...mondjuk az a fejtámlája miatt is jobban tetszik. :roll:
Egyébként nekünk a hordozónk is Concord és szeretjük...és biztonságos is, ugye.

Gyps, 8 és fél kg, aztaaa! Vanda babójával egy súlycsoport akkor, bár Ő azóta ki tudja mennyi már... :roll: :shock: :lol:

Én lánykám sem viszi túlzásba a mozgásfejlődést....kissé piszkál is, hogy ilyen anyával itt tart, na végén még be kell avatkoznom, bár türelemre intem magam!! Hasrafordul, és hébe-hóba véletlenszerűen vissza.

Kép
ági_bp

Niki nálunk is ez volt, hogy óránként cici, és nyilván nem éhség miatt ébredt, csak velem akart lenni.

Én 2 napja úgy porszívóztam, hogy rám volt kötve a kendőben.... :shock: :shock:
Viszont végre elalszik befelé fordítva, már 2X is sétáltunk így. :) Eddig ugye csak kifelé nézelődött.
Mennem kell.

Kép
ági_bp

Niki, én mindig azzal nyugtattam magam, hogy kicsi, ez van, legalább nem fog lógni...na de most szopi után néha az a gyanúm, hogy mégis fog... :roll: :shock: :? :cry:

Kép
ági_bp

Csajok, de jó hogy végre újra van itt élet :wink: :)

Írtam Bogyrának és Bringának is, mi van már velük, remélem majd írnak...

Rena, szerintem néha mindenkinek van ilyen érzése, mert nem mindig mindenki válaszol mindenre, meg néha csak úgy írunk, és nincs is mihez hozzászólni, ahogy Gyps is írta, csak úgy kiírja itt magából néha a ember a gondolatait, de az nem azt jelenti, hogy észre sem vennénk ha eltűnnél, vagy más eltűnne. Szar ez a net ilyen szempontból, hiányzik a szemkontaktus, meg a testbeszéd :?
Elhiszem hogy ha ennyi plussz van rajtad zavar, még ha külső szemmel nem is tűnik soknak, én is csak akkor érzem jól magam, ha magamnak megfelelek, más hiába mondja hogy nem is kéne fogynom...

Nekem nem pici, és uttálnám ha lógna, úgyhogy minden este tornáztatom, és remélem a szauna, és a váltott vizes fürcsi is segít feszesebben (ha nem is feszesen) tartani. De azért illuzióim nincsenek.... :cry:

Doo, honnan látszik hogy csámpizik, ha még nem is jár??? Vagy ez hülye kérdés? És miért vitted el ortopédiára? Csak úgy, vagy visszarendeltek? Nem semmi miket mozog már a topik elsőszülöttje :) Egy picit várom is már hogy Zsófi is tudjon ilyeneket produkálni, de egy kicsit örülök is neki, hogy még viszonylag könnyű pelusozni, mert "csak" dobálja magát :wink: Tegnap vagy fél métert megtett háton kukacolva, olyan büszkék voltunk rá, rástartolt a narancssárga csigás zoknijára az ágyon :lol: csak ugye mivel hátrafele nem nagyon lát, állandóan derékszögbe hátrcsavarja a nyakát, hogy mégis lássa menniyre van még a hőn óhajtott tárgy :roll: nagyon brutálul néz olyankor ki... mintha külön lenne a feje a törzsétől :shock: :shock: :shock:

Niki, valami fejlődési ugrás lehet itt fél év körül, nem? Igaz ma Zsófi csak 1szer ébredt fel, de az előző két éjszaka brutál volt... nem üzemeltük tegnap be a párologtatót, de ma megtesszük, kíváncsi vagyok lesz-e különbség.

Doo, tegnap megtapogattuk a Concorde hordozót egész közelről, és úgy döntöttünk megvesszük. Körbe néztem a neten is, így kuponnal nagyon jó az ára (meg mondjuk nekünk van még egy 20as utalványunk Brendonba) így még olcsóbb :wink:

Ja és vettünk csőrös poharat, ma kipróbáljuk, mert Zsófi már egy kortyot sem hajlandó cumiból inni, csak rágja, és mosolyog közben (mondjuk eddig is egy héten 2-3szor ivott csak... hiába kínáltam) pohárból viszont mindig elfogadja ha kínálom, gondoltam kipróbálom ezt a csőrőset.

Ma meggyet eszünk, ugyanis anyóséknál valaki kihúzta véletlenül a fagyasztót, és minden leolvadt... :evil: az a 3 kiló meggy is ,amit télre tettem el 10 dekánként a Zsófinak :evil: :evil: :evil: nagyjából meggyes pite lesz, mert nem lehet újra fagyasztani, de most pár napig meggyet kap, amíg ehető.
pici76

Ági, mi is néztük a 9-18 kilósat, de azt csak szembe lehet betenni, háttal nem, és én szeretném háttal utaztani még sokáig, az sokkal biztonságosabb...Meg hát olyan nehéz már belepréselnni Zsófit a hordozóba kabátostul...de még csak 7,5 kiló... lehet hogy még fé év, mire eléri a 9 kilót...
pici76

Doo, hogy értetted, hogy nézessük meg? A lustasága miatt vagy talán írtamm ár vmikor, hogy a fiam lábacskája kifele tángál? (azaz pont fordítva mint nálatok) Mondtam múltkor a dokinak,a lábára azt mondta, majd ha járni kezd, sok korrigálódik rajta, addig nem kell aggódni. Hát nem tudom. A lustaságára meg mindg azt mondja, hát különbüzőek a gyerekek, végülis más 'hibája' nincsen, várjunk még vele, ő ilyen, együnk türelmesek. Hm.
A lábát különben hogy tornáztatod?
Gratula a kocsikázáéshoz. Én már egész pici (pár napos) kora óta beletettem (eleinte nyilván csak bent, az étkezőben tologattam) a kocsiba, szeret benne lenni, max egy idő után unja, de akkorm eg gyakran (ha nem éhes) elalszik.
Basszus, te minuszban, hány kiló vagy, 35??

Hát akkor megdőlt a kis mellek kis tej teória....:( Akkor már nincs mese, velem van a baj. Csak ez mégis olyan igazságalan, félre ne értsetek nem sajnálom senkitől a tejcsit, de mért pont én, hogy a tej is kevés és még pont az én babám bukik is?!?!
Hogy hogy fognak kinézni szopi után nem tudom, de azon tanakodtam a múltkor, hogy leszedjük a tükröket a fürdőben, látni sem bírom magam.
Niki, jó, hogy megértesz, valszeg hasonlóan aggodalmaskodó fajták lehetünk...

Ági, hogy érted, hogy "ilyen anyával itt tart"???

Pici, azért a 7,5 kiló is szép súly!
És lányok, ami az autósülést illeti! Nem az jelenti azt, hogy na 9 kiló, akkor már lehet nagyobb ülésbe rakni. Igazából 1 éves koráig menetiránnyal hátra kéne ültetni, mert amikor koccanás van, ha előrefele ülne, úgy leesne a feje az ölébe, mint a sicc (Na jó, nem szakadna le, de kitörne a nyakgerince). Ezért kell egy éves kor alatt 0-18as ülést venni, mert azt igy is ugy is be lehet rakni.
Persze mindenki maga dönti el, mi inkább vettünk egy olcsóbbat (8000ért használt brevit) átmenetileg, majd mi is eladjuk, de fél évig nem akarom kitenni veszélynek. (Pedig már ugye majdnem 9 kiló.) Fontoljátok meg.
Az ülésmagasító pedig igenis biztonságos, nem t'om ki kérdezte/írta. Sőt, az nagyon tuti, mert magához az autóhoz van rögzítve a gyerek. Csak ugye azért ül magasabban, hogy a bizt. öv jó helyen fusson.
kriemhild

Na most látom pici is a háttalutazás mellett van...

Lányok, biztos/talán már beszéltetek erről. Sokunknak első babája született. Körkérdést tennék kistesó ügyben, ki mikorra és miért akkorra tervezi? Ha szabad érdeklődni..
kriemhild

Sziasztok, Bringa válaszolt. Jól vannak, és nagyon hiányzunk neki, talán kedden lesz már netük, de nem bizti, mert régóta hitegetik őket... Lilike állítólag hiperaktív, és mióta kijöttek a kórházból (ahol le volt kötve szegény amíg inhalálták :cry: ) még intenzívebben mozog, mászik , ül és aszondja Bringa hogy lábreszketésig áll!!! :shock: nem semmi!!! Nah remélem jövő héten már jönnek :)
Ja és puszil minden topik aló mamát és babát!

Gyps, én anyagi okokból, (meg mert bár imádom Zsófit, megőrülök itthon) megyek vissza dolgozni júnisuban. Mivel a TGYÁSt az előző évi kereset alapján számolják, mi akkor járunk jól, ha egy egész évet végig dolgozom mielőtt szülök, mert elég jelentős különbség van a fizum és a 90 ezres gyed közt, márpedig most 2008 első felére a GYedet kapom ugye :( Szal a terv szerint 2009 áprilisban állunk neki kistesó gyártásnak aki 2010 jan 1től bármikor jöhet :wink:
Ez a terv... aztán majd meglátjuk... Zsófi is egy évvel később jött mint terveztük... merthogy becsúszott egy sikertelen terhesség... remélem ugyanabba a fába nem csap kétszer ménykű (vagy hogy írják...)
pici76

nem topik aló mamát és babát hanem topik lakó mamát és babát :)
pici76

Sziasztok!

Koszi hogy hianyoltatok, es a dicseretet is! :D

Megyunk setazni kiccsaladommal, este 5 korul pedig Anyosomekhoz, remelem most nem lesz nyugi multkor eleg siros volt naluk, mert faradt volt.

Ma megprobalom a tejpepet delutanra, kivancsi vagyok...

Puszi Mindenkinek!

KépKép
horilda

Csajok, még mielőtt kikészítjük magunkat a lustibb babák miatt, azért azt ugye minden aggódó anyuka tudja a lelke mélyén, hogy nincs a babájának semmi baja? Mert én tudom ám!!! Zsófi lusta minta dög, (már elnézést) de tényleg ha valamit nem ér el, nézi aztán rám néz hátha odaadom neki, ha nem úgy is jó, komcsira látom rajta, inkább az ujjaival játszik akkor... durva... de én tudom hogy nincs baja, remélem Ági , Gyps azért ezt ti is tudjátok ,csak persze böki a csőröm... meg nektek is gondolom, de valójában nem kell idegeskedni jó?
Anyós nagyon sok ilyen babát lát, most meg is kapja a szülőktől, ahol lustább baba volt, mindig mondta nekik hengergetni hengergetni... most meg ha kérdezik mit csinál a féléves unokája és mondja hogy nagyon édin tud feküdni, mondják neki röhögve hogy hát hengergetni hengergetni :lol: :lol: :lol:
Állítólag olyan is van aki egy éves korára tanul meg ülni, és az is teljesen normális! Persze csak ha nincs tényleg problémára utaló jel. De a lustaság nem probléma!!! Csak állapot :lol:
Szal no para. Ez mindenkire vonatkozik!
pici76

Gyps, gyógytornász vagyok, és gyerkőcökkel foglalkoztam. De Zituskámon ez nem nagyon látszik :)

Kép
ági_bp

Én írtam, hogy szerintem az ülésmagasító nem annyira biztonságos...úgy értem ahhoz képest, aminek van háttámlája is, mert az akkor oldalról és a fejét is védi. A magasító meg "csak" be van kötve...persze az is sokat ér, de a Brendon katalógus autós üléses részénél ezt konkrétan le is írják.
Jó, hogy írtátok ezt a háttal bekötősdit, nekem ez eszembe sem jutott, köszi :wink: Meddig van akció a kuponos a Brendonban????

Pici, de ha mondjuk egyből babás leszel 2009 ápr-ban, akkor végig tudod melózni az évet? Mert pont az az év lenne a teljes éved, nem??

Kép
ági_bp

Ági, most is táppénzen voltam az utsó hat hétben, ha jól leszek szeretnék megint ameddig lehet dolgozni majd legközelebb is, de ha otthon kell lenni, akkor meg majd táppénzen. Még az is jobb pénz...
na most lépek, megyünk szaunázni :) hurrá
pici76

Szaisztok!

Jajjj túlvagyok egyelőre a nehezén. Természetesen jól gondoltam, varrat maradt bent, pénteken reggel odáig fajult a dolgo, hogy már el sem mertem menni zh-t írni angolból, hanem kórházban kezdtük reggel. Du kettőre már a műtőben voltam. Este már itthon, de mint akit agyoncsaptak. Szombaton akartam írni, de reggel egyszerűen nem tudtam bekapcsolnia számítógépet tönkrement, eddig tartott összetenni egy másikat feltelepíteni stb stb...

Alul a helyzet tűrhető, vagy egy hónapig no karika, még vannak öltéseim tegnapig nagyon fájt, mostmár csak a varratok zavarnak, és csipi ha pisilek, tehát zuhanyzó nélkül nem tudok wc-re menni.... Ez igen megnehezíti a napjaimat... pénteken megyek kontrollra, varratszedésre....

A műtősnő röhögött, mikor felsóhajtottam, hogy remélem ez is egy olyan műtő, ahol a szakmabeliek szívnak a legnagyobbat...pedig komolyan gondoltam! Tejnek lőttek kétnapig nem szopiztathattam, mostmár egy korty sincs....

Gyorsan ennyit, mennem kell mert még csak most jutunk ebédelni. :)

kösszi az aggódást és éreztem ám hogy velem vagytok lélekben! :)
Nah tessék ugye béna brigád!!!! Törzstag vagyok és kész!

KépKépKép
bogyra

Ilda, én is ma próbáltam ki a tejpépet Emmának. Vaniliás. Evett pár kanállal, de szerintem nem volt éhes.
Meg vettünk neki ma csőrös poharat. Pici, látom Ti is. Hogy megy Nektek?
És vettünk még egy cumit is, ami jó recés. Hátha....ááá nem eröltetjük a cumit a gyereknek. :lol: :lol: :lol: De sokkal jobb lenne neki, maszírozná a kis ínyét. Pedig nem vagyok cumi párti. Igazándiból párom ragaszkodott hozzá, h. próbáljuk ki.

Ági, azt mondod, ez ennyire egyszerű lenne, h. éjjel is velem akar lenni. De basszus aludjon:) Vagy lehet tényleg, h. ez is amolyan fejlődési ugrás. Hát jó lenne és akkor elmúlna.
Ne értsetek félre, imádom őt és örülök, ha engem igényel és akar, de azért az óránként kétszeri ébredés kicsit sok nekem. És neki is, mert akkor egész nap nyunya.

[quote]N írta:iki, én mindig azzal nyugtattam magam, hogy kicsi, ez van, legalább nem fog lógni...na de most szopi után néha az a gyanúm, hogy mégis fog...

Ági! Hát igen. Dettó. Majd meglátjuk. Nekem már nincs sok bizodalmam. Lesz két lógó bigyóóóó, ami valjuk be nem lesz túl szexi, de remélem apának azért még bejövök így is.

ezt most gyorsan elküldöm...

Kép
niki30

Bogyra, júújjj, akkor Te megjártad a műtőt, basszus. Nah de a lényeg, h. rendben vagy és a gyógyulás útjára léptél.
Tejed el is apadt? És akkor most hogyan tovább? Próbálod még Levit ciciztetni?

Kép
niki30

sziasztok!

bogy!jobbulást!

Mi ma megismerkedtünk a hóval,és apa vett bébikompot is,amit ugye én annyira nem is akartam,de ez megtetszett,és a gyerek is élvezi... :lol:

Az igazat megvallva én nem háttal kötöttem be a gyerekülést,meg a brendont is olvastam,annyira emlékszem,mi miként tud viselkedni ha csatt van,na megyek,megnézem...

majd jövök még.

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Értem pici, köszi a válaszod. Mit mondjak, irigyellek! Megértem az érveid. Mellesleg 2nél megálltok? :)
Különben oké, tudom, hogy a picik nagyon sokfélék, de pl a férjem testvérével elég komoly gondok vannak. Jó, tudom, biztos nem öröklődik, meg ilyenek, de azért bennem van a félsz, hogy anno vele is csak annyi volt, hogy nem fejlődik úgy, mint a többiek. Értitek. Én inkább ettől való rettegést érzek a szívem mélyén, mint azt, hogy tuti nincs baj.

Bogyra, gratula, hős vagy!!! Én terhességem óta egy vérvételt sem bírnék ki!!

Niki, megértem, hogy inkább aludnátok, sztem nem egyenlő a mártírság a jó anyasággal! Különben nem tom mi van, d én már nem ébredek fel rá. Tök mérgi vagyok,a férjem meg igen. Úgyhogy mondtanm neki máskor keltsen fel, inkább felkelek megszoptatom. Igaz, örültem, hogy átalussza az éjjelt, nem szeretném visszaszoktatni sem, de a tejtermelésnek meg jót tenne egy éjszakai 'szívatás'.

Na morgi van, lépek..
kriemhild

Gyps, ne akarj felkelni, örülj tényleg, h. végigalussza a manód az éjszakát.
Tesóügyben; szeretnénk még egy bébit, de nem most. Én még pár évet szeretnék Emmával tölteni. Mármint úgy, h. csak vele.
3-4 év múlva szeretnénk második babát. Tulajdonképpen van még egy érv is. Kicsi a lakás:) Egy sorházba szeretnénk költözni (még nem tudjuk hova) és akkor oda jöhet még egy bébi. Meg még egy, meg még egy, meg még egy, meg még egy.....na jó csak viccölök, höhh:)

Kép
niki30

Csajok, ismeritek ezt a kutyát? Ilyet szeretnénk karácsonyra, úgy néz ki meglesz (nagyszülőktől):)
Nálunk most ez a sláger.
Kép

Még néhány kép, még Debrecenből:)
Kép Kép

Ja, így vettünk részt a Da Vinci kiállításon gyerekestül:)
Kép

Kép
niki30

Niki, hidd el én is legszívesebben aludnék, úgyhogy remélem ez a mártír szöveg nem rám volt célzás, vagy mi???!!!! :shock: :shock: (Csak mert én írtam Nikinek erre választ, de lehet csak félre értettem valamit, akkor bocs Gyps)
Én annak nem vagyok a híve, hogy fogom hagyni, hogy ott sírdogáljon, majd visszaalszik, tudom Te sem csinálod ezt. Én keltem elég sokat, aztán egyik éjjel már úgy kiborultam, itt bőgtem, aztán eldöntöttem kész, úgy fog alakulni minden éjszaka, ahogy éppen Zitának igénye van az együttlétre, és hogy MINDENKI a lehető legjobban kipihenje magát. Így nekünk ez most bejött, de nem tudom mi lesz hosszú távon??? :shock: :shock: :roll: Ő most nappal is fokozottabban igényel, nem tudom miért, az ínye miatt is nyügike, de kb 1 percre nem tűnhetek el...a kendős porszívózást ma ismételtük :lol: :lol: Mondtam felkötöm a hátamra, hogy tudjak mosogatni meg vasalni. :D

Bogyra nagyon sajnálom, írd már le mi volt. Rendesibe felvágták a területet s kiszedték a bentmaradt varratokat? Hogy maradhatott bent? Béna volt aki összevarrt, aki kiszedte, vagy mi? Ugyanoda mentél vissza? :?

Pici, Doo és későn fekvő babák szülei, Nektek este még alszik egyet a baba? Mert Zita még elalszik 7körül, és 8kor fürdünk, viszont így fürdés után még felvan egy darabig...s 10 körül kerül ágyba. Régen egyből aludt fürdés utáni szopi alatt. De nem bírja ki alvás nélkül fürdés előtt....most meg 3/48-kor elaludt, gondoltam hagyom, bizti 10-20 perc, de nem...szerintem azt hiszi éjjel van. Csak egy gáz van, hogy be van kakilva, 7 körül produkálta, de mondom úgyis mindjárt fürdünk, meg ilyenkor már csak kicsi kaki van (bezzeg reggel! :) ) de azért mégsem kellene így aludnia, nem?? Fúú... Ha megébred gyorsan tisztába teszem, aztán visszaaltatom. Mi lenne ha pont ma aludná át az éjszakát (először)? :)

Kép
ági_bp

Niki, nekünk van ilyen kutya...mit ne mondjak a legdrágább játéka. Párom régebben meg akarta tvenni, mikor 24 hetes várandós voltam...Corában akciós volt...aznap vettünk először dolgokat a babának...erre jött ezzel a kutyával, mondtam ne!! Úgyhogy most megvette jó drágán...kvázi magának/magunknak, mert mi marhára élvezzük, Zita el-elmosolyodik, megrágja a fülét, de most mégis mit kezdjen vele? :D :D
Jók a képek!

Kép
ági_bp

sziasztok

jól felpörögtetek az utóbbi pár napban, pedig előtte alig volt hozzászólás. így csak felszínesen tudtam végigolvasni... no mindegy.

Pici! Elválasztani?? áááááááá kétségbe is vagyok néha esve. szóval már odáig eljutottunk, hogy reggel szopi, délelőtt tejpép, délben főzi, délután gyümölcs, este szopi. Némely napokon ez megy is, általában délelőtti kajához nem kell neki a szopi már, meg délben is csak ritkán de délután nagyon igényli. Viszont vannak napok amikor nem hajlandó csak szopni. No ilyenkor esem kicsit kétségbe. Nem tudom mi lesz, még van három hetem, meg leporoltam a mellszívót. Ha itthon tudnék maradni én biza csak szoptatnám és szép lassan adnék neki pár falatot. sokkal nyugisabb volt, engem felőröl ez hogy nem akar menni az evés. Ja és én tápellenes vagyok, főként azért mert van tejem és na nehogy má..... amúgy én tápos gyerek voltam és nem lett tőle semmi bajom, de azért voltam tápos mert anyunak nem volt teje.

Doo! Hát igen innen könnyen elválasztom magam. de azért megértheted, három hét múlva jóesetben napi 9-10 órát távol leszek a gyermekemtől, rossz esetben még többet. Le fogok maradni sokmindenről az ő kicsi életéből, ezért érthető ha most a netezés annyira nem köt le:-)))

játékok: hát eddig mi sem vittük túlzásba a játék vásárlást, össz-vissz két játékot vettünk, meg nagyiktól kapott pár plüss állatkát. de nagyon jól eljátszik az ásványvizes palackkal, és amióta tud forogni eljut a lakás számára érdekesebb pontjaira is pl. nagy kedvenc a ruhaszárítón lévő ruhák rángatása:-)) Nekünk nincs járókánk, kicsi a lakás, én inkább porszívózok minden nap, de övé az egész szoba:-) ha meg véletlen dolgom van, akkor addig bemegy az ágyacskájába vagy a hordozóba.

No lépek elég hosszúra sikeredtem, de remélem megbocsátjátok, úgyis ritkán jövök:-)
Márti
stella2007

Ági, Gyps nekem célozta a mártír szöveget. De nem bántásból, hanem ezért.

[quote]N írta:e értsetek félre, imádom őt és örülök, ha engem igényel és akar, de azért az óránként kétszeri ébredés kicsit sok nekem.

Megyek nődokihoz.
Mindenkit csókolok! Majd jövök.

Kép
niki30

Ági, hát igen, nem olcsó ez a kutya. Bár most - nem akarlak idegesíteni -, de a Corában akciós 6490.- megint.

Szerintem jó lehet, mert két éves koráig tud vele játszani. Bár addig lehet, h. megunja, de van esély, h. megtanul pár színt, meg a mondókák is rögzülnek. Persze, nagyon drága még így is.
Nagyszülőktől megkapja:)

Kép
niki30

Fúú, Niki, ne is mondd!!! Mi többért vettük :? :? Bár nem kényszerített senki, ugye, így nem panaszkodom, csak brutál kimondani az árát...Mondjuk az Aventes fejő se volt 2 Ft, aztán amennyit használtam...meg amennyit bőgtem miatta az elején, hogy "nem jön semmi, a szobatársam már a 3. nap lefejt 100 ml-t"...nah! Ez a kutya legalább vidámságot okoz csak :lol:

Ja, és képzeljétek, ha már a drága cuccoknál, ill. a felesleges dógoknál tartunk...mi Chicco fikakikapót vettünk, az a kézi kis fóka...nem tudjuk használni, egyszerűen tök sz.r...erre most láttam NUK-ot egy barátnőmnél, hát az tök jó, széles a feje, tehát eltömíti az orrnyílást, s így tud vákumot csinálni, s kiszippantani. A miénknek hosszú vékony a feje, nem tömíti el a nyílást, tehát ha magára a fikuszra ráközelít az ember, s azt nekinyomja kajak az orra belsejének, akkor esetleg kijön. Hát röviden ennyi. :)

Stella, elég rossz lehet, elhiszem, hogy kivagy amiatt, hogy vissza kell menned...gondolom végiggondoltad, és nem volt más megoldás!?? Már nem is lehet visszacsinálni? Megkérdezhetem, hogy anyagi oka van, vagy a munkahelyeden szóltak, hogy jobban teszed, ha visszamész?
Látod Stella is milyen ügyesen elkezdett forogni :)

Pici, persze tudom, hogy nincs baja...mondjuk az én alkatomat örökölte izomzatilag, én is tök laza vagyok, és inkább puhább izomzatú...Ő is az. Ez a puhaság lehet alkati meg lehet probláma miatt is. A fezsesség általában probláma miatt van, de van a normál "tartománynak" is egy feszesebb határa azért, ami még nem kóros, persze emellett tök sok mindent meg kell nézni. Pl én tök laza vagyok torna nélkül is, párom meg 90 fokos terpeszben mindjárt szétszakad :) meg főleg az izomtapintat más a két típusnál. De mondjuk főleg a feszességre kell nagyon odafigyelni, mert nagyon számít az idő, mikor kezdenek el vele foglalkozni. A puha babáknak több az idejük. Na, ezt tudományosan megaszondtam. :)

Rita csak lestem, hogy mennyit fogytál, fúú, nagyon ügyes vagy, és nehéz tartani? Még nem néztem meg a linket, kemény volt a kúra? Nekem még nem aktuális, de én is szeretnék majd kezdeni magammal valamit, bár én ilyen diétákhoz gyenge voltam mindig. Bár most Zita miatt nem ehetek semmilyen tejszármazékot tartalmazó dolgot, s abszolút kibírom, tehát Érte nem nehéz, na de magamért nem bírnám, az tuti...mármint fogyókúra miatt..az más lenne persze, ha valamire allergiás lennék.. :roll:
Rita, még Neked szerettem volna írni, hogy írtad lánykád sokat akar állni, ne harizzatok már, hogy nem bírom befogni a szám, tényleg nem okoskodni akarok, úgyhogy lőjetek le, ha sok vagyok...szal azért arra érdemes odafigyelni, hogy nincs-e egy kis feszessége...mert a feszes babák "állnak" sokat, ami azért nem állás, csak a feszes alsó végtag miatt lehet. Miket csinál emellett a kislányod? Mert ha mondjuk egyébként tök oké, akkor lehet már itt "tart", de ha esetleg le van maradva mozgásban akkor az ilyen "kiugró" dolgokra oda kell figyelni. Egyébként most jön normálisan is, hogy elkezdenek a babák rugózni a lábukon ha felállítjuk Őket. Ez fontos lépcső. Hogy tartja-e a súlyát állva, vagy nagyon mereven tartja, vagy szépen rugózik-e? (Zita csak kicsit tartja, úgyhogy még Ő nem fog rugózni egy darabig... :roll: ) Ezért is írtam, hogy rajta tartom a szemem, aztán meglátjuk megtámogatom-e egy kicsit. :)
Nem írnád le, hogy mi a problémája a babódnak, egyszer említettél valamit, persze csak ha van kedved megoszatni velünk. Egyébként nagyon sokat változott és kikerekedett. Barátnőm kislánya 3100-zal született,s Ő is valahol 5,3 kg-nál tart, május végén született, úgyhogy a Te kicsid se olyan kicsi, nem kell mindenkinek 7 kg-nak lennie.

Kép
ági_bp

jaj, még Zitáról szerettem volna írni, csak hogy ne mind azt írjam, hogy hányszor ébred éjjel...viszont általában fél9-alszik reggel, aminek tökre örülök. Még most is húzza, bár ez most meglepő és egyedi eset...persze ma már szopiztunk min. 3 X :D :D :wink:
Na, most ébred pont.

Kép
ági_bp

Sziasztok!

Jól van, Niki értette hogy értem. Nem bántásból, ponthogy önbizalom-növelésből írtam.
Mellesleg most biztos azt gondoljátok milyen kegyetlen anya vagyok, de én amondó vagyok, nem kell rögtön rohanni, ha nyöszörög. Főleg ha kistesó lesz, meg aztán akármi lehet, pl nem tudok az olajban pattogó hagymáktól vagy a zuhanykabinból hirtelen rohanni, szokja meg a gyerek, hogy az anyjának van rajta kívül más dolga is. Sztem nem a család vegye fel a gyerek ritmusát (persze ezerrel alkalmazkodunk még igy is - ekkor eszik, ekkor alszik, mikor lehet ide-oda menni), hanem a gyerek illeszkedjen be a családba. Nyilván negyedórát én se hagyom üvölteni, de 2 percet néha igen (főleg mikor hiszti van).

Erről az ominózus nyúlról beszéltem a múltkor, én nem vagyok híve. Sztem anya is eltudja neki mondani, hogy ez kék, az zöld, ez a füle az meg a lába, az anya hangján, az ő hanglejtésével, esetleg tájnyelvi ízével, szóval én nem tartom jónak. Persze lehet anya hangját unja, és oda se figyel rá, a géphang/nyuszihang meg új és jobban odafigyel, nem tudom. De én leintettem a mamiékat, mielőtt akcióba lendülnének. A hang végett inkább sipolós kacsát meg ninós tüzoltót vettünk.

Istenem mikor fog ez a gyerek megfordulni?! Már 7 hónapos ,maholnap, és még mindig semmi. Mikor már megunja az egy helyben fekvést csak idegesen vagdossa a sarkát a földhöz (már néha csodálom, hogy nem töri el) meg nyafog-üvölt, de nem mozdul semerre.
kriemhild

Ági most olavstam közben amit írtál.

Damján -mint most írtam oldalra fordul csak- viszont állni elég szépen tud. Egyzser próba cseresznye alapon hagytam és hát percekig bírta. Se rugó semmi, szépen állt. (szétálló lábfejekkel persze.) Ülni szintén szépen ül, jó néha felborul, mikor valami messzebbi dologért nyúlna.
A mobilját följebb állítottam egy hete, hogy ne álljon fel benne, hát nem tudom. Holnap jön a dokink, de ha van valami hozzászólásod, szívesen fogadnám. Valahogy azt érzem a doki legyinteni fog rá megint...
kriemhild

Ja, és mert nem írtam még eleget (bocs télleg), hadd panaszoljam el, hogy milyen anyum van. Nem tudom van e valahol hasonló, de anyám arra sakkozik, hogy a szopi minél előbb maradjon már el. Történetesen azért, mert akkor végre elviheti magához egy egész napra ugye ha nem kellek én az etetéshez. Tisztára ki tudok ilyenkor akadni. És ilyen megjegyzéseket tesz mikor pl bukik a fiam, hogy "jaj, anya, ez nem ízlik már nekem, jön ki ez a tejci". "Na mit ettél ma? Ugye adtak neked valami mást is, nem csak azt az unalmas tejcit?" Értitek? Agyvérzést tudok kapni.

Úgyhogy szeretném megkérdezni megint körkérdés formájában (remélem erre több válasz érkezik), hogy kinél mennyi időt tölt a nagyinál a baba? Köszi!
kriemhild

kriemhild, nalunk mar nincs szopi, igy tobbszor volt mar a nagyiknal, a leghosszabb ido 1-tol este 7-ig, nagyon hianyzott, ugyanakkor szuper volt a ferjemmel kikapcsolodni, vegulis delutan etette meg - az meg tap volt, nem volt semmi gaz.

Fozeleket meg nem adott neki rajtam es a ferjemen kivul senki, de a delelotti gyumit mar adta neki Anyukam.

Aztan heti 2x edzek, ilyenkor vagy Anyum, vagy valaki a csaladbol vigyaz ra, ez 2 orat jelent ilyenkor, ez igazan nem sok, ennyi nekunk is kell.

En sem vagyok az a lepasszolos fajta, pedig megtehetnem, mert Anyukam a szomszed hazban lakik es otthon van, de csak akkor szolok, ha valahova mennem kell.

Amugy mostanaban probalo, szoktatni, hogy mashol is ellegyen, persze meg ott vagyok, mert igen meg tud lepodni ha nem a megszokott kornyezet veszi korul, de gondolom ez normalis.

Mostanaban bejott, hogy a delelotti gyumi utan leteszem az agyaba es szepen elalszik. Ez jo, mert ebedig hosszu lenne, mikor nem alszik de. semmit, hat nagyon nehez ebedeltetni.
Estefele nehezebb, mert az uzsi utan ritkan alszik es hat du.2-tol este 7-ig az nagyon hosszu... :?

KépKép
horilda

Niki,
En natur tejpepet adtam neki tegnap, egesz jol ette, azert utana meg adtam egy kis tapot is hogy jollakjon.
Asszem kicsit hig lett, 135ml vizhez ir 4-5 kanallal, 5 kanallal hig lett, azt kanalazni nem volt egyszeru.
Ma surubbre csinalom, majd en is veszek izeset.

Te hogy csinaltad, mennyi kanallal?

KépKép
horilda

SZisztok,

Csak gyors bekukk. Olvastam mindenkit de már nem tudom ki mit írt, meg én is most rohanásban vagyok.
Basszus lehet, hogy Ricsike bárányhimlős!!!!!!!! Tegnap óta szerteszét van a testén piros kiütés, mára még több ...a doki szerint így az elmondottak alapján tuti hogy az. Délután nézi meg. De honnan kapta el??? Még a kórházból? Gőzöm nincs. Amúgy úgy tünik jól van....na délutánra hátha okosabb leszek!!!! Mindig van valami!? :(
Rohanok.
Pusz mindnekinek.

Kép

Kép
lorcika

Na ha már így belemegyünk a témába mélyebben Ági, Zsófi pl nem nagyon tudja bekapni a lábát, az még ebben a korban kellene hogy menjen nem? Szal ha odanyomom erővel megy, de érzem hogy feszíteni kell. Akkor lehet hogy feszes az izomtónusa?
Csak nem tudok leszállni a témáról...

Niki, nagyon szuperek a pancsis képek, mi is megyünk dec2-7ig Alsópáhokra, már nagyon várom!!!

Képzeljétek, mindig hergelnek hogy majd a szaunától elmegy a tejem :evil: na a tegnap esti szaunázás után ma reggelre úgy bedurrant a cicim, mint ahogy csak hónapokkal ezelőtt tudott...muszáj volt lefejnem, mert Zsófi még aludt és már az egész ágy tejbe úszott...

Gyps, én anyum kéthetente itt van 2 napot, akkor én csak etetek :) anyukám meg élvezi a nagymamaságot. Anyós közel lakik, ő minden nap itt van, meg heti 2-3szor viszi sétálni, de ha mennem kell valahova mindig le tudom passzolni a gyereket. Már egyszer aludt is ott Zsófi, még 3 hónaposan. Este 10kor megettetem aztán visszamentem a lagziba :wink: és reggel 7kor hívtak hogy felkelt én meg rohantam etetni :)
Nálunk is megy már a mikor aludhat ott az unoka, de én leszerelem. Első a gyerek, és amíg szopizik nem megy sehova. Egy ismerős mondta egyébként, hogy amióta már nincs szopi, az ő kisfia heti egy napot mindig a nagyinál laszik, így mindenki megszokta hamar, nekik is van idejük egy kis romantikára minden héten, nagyi is boldog, és a gyerek is megszokja hogy nem csak egy helyen lehet aludni. Nekem ez tetszik :) Lehet majd mi is bevezetjük.
És én is azt vallom, hogy fontos hogy a gyerek beilleszkedjen a családba, így is sok mindent hozzá igazítunk, de mi pl ezért fürdetünk este 10kor, mert mi is későn hazaérős későn fekvős fajta vagyunk...
pici76

Jaj Bogyra, jó hogy már írtál!!!! Akkor most megint felvágtak???

Lorci most olvasom...bárányhimlő??? Lehet hogy a kórházból jött.... úgy tudom van egy hét lappangási ideje és akkor is fertőz már.... jól gondold át merre jártatok ha az, és kiket kell értesítened... :(
pici76

Gyps, ilyen nagy sokk volt neked a szülés? Már többször is utaltál rá... azért remélem nem vette el teljesen a kedved :?
pici76

Horilda, én érzésre szoktam csinálni a tejpépet, mert sztem hülyén van írva. Bár asz is igaz, valahol olvastam, hogy a tejpép azért ilyen híg (azaz gyárilag hig), mert igy cumisüvegből is lehet adni (gondolom kényelmesebb anyáknak, tényleg gyorsabb). De én inkább sürübbre csinálom, hogy lehessen kanalazni és utána megkinálom vizzel. Hm?

Lorci! Ricsinek jobbulást!!!!!!

Pici, nálunk a lábujjal ugggyanez van. Asszem 2 napja sikerült neki valahogy berángatni a szájába, de azóta és előtte sem, pedig mindig cibálja a lábát. (Én is próbáltam, nehéz.)
Basszus, szóval a szauna tejcit csinál?? De jó, hogy minden rokonomnak van, csak anyuéknak nincs :(
A szülés? Hát, nem tudom. Nem szeretnék mégegyszer. Tesóka viszot nem lesz anélkül. Szóval muszáj lesz, de kell még emésszek.

Niki, nagyon arik a képek, tök csini anyuka vagy!!

Hát jó, szóval máshol is van nagymami. Én hetente 1-3x passzoom le ebédidőre (ugye ahhoz nem kellek), de ttől függetlenül anyu minden nap látja, odavisszük vagy ők jönnek. Ezért nem értem mért kell ilyeneket mondani.
kriemhild

Nalatok a babok megesznek egy teljes uveg kajat? Mar aki ad - mert en eddig tobbnyire azt adtam, neha csinalok.

A sutotokot mindig bevagja, a mai rizses zoldseg csirkehussal nem ment le mind, de nem is volt szerintem ehes.
Az 5x-i etkezes alig fer bele egy napba, talan delutanra ehezik meg valamennyire, de delelott eselye sincs gyumi stb. miatt.

Vegre megissza Elina a gyumolcsteat, a vizzel probalkoztam nem itta meg, de a teat sem eddig, ennek most orulok, mert hat kellett valami szomjoltasra.

Lorcika, puszilom Ricsiket, majd infozz mit mondott a doki!

KépKép
horilda

fúú, sok mindent akartam írni, de lehet h most erre lesz csak időm, de ezt muszáj:
gyps/kriem, sztem pont erről van szó, ezért sem tudnak sokan szoptatni! iszonyat milyen szopi ellenes hozzáállás van a társadalom nagy részéről!!! :evil: sztem részben elszánás kérdése csak h az ember szoptasson és nagy részben információ, harmadrészt meg támogatás - érzelmi és igen, adott esetben fizikai is (pl nekem hozták a kaját az elején, sőt volt h szó szerint a számba tették, mert a karomban a pici, tök gyenge voltam, az egész műtét totál leszívott, még étvágyam se nagyon volt az elején). egyszerűen a realitásnak nem megfelelő infók élnek a köztudatban a szopiról és hát azok alapján persze h sokaknak nem megy.
szopihoz való hozzáállás "kiemelkedő" példája tegnap anyósom részéről, mikor mondtam h piros baba bőre - "biztos a szoptatás okozza és majd ha abbahagyom, minden tünet (értsd véres széklet, piros bőr) el fog múlni, mert (ezt figyuzzátok :!: ) NEM MINDEN BABÁNAK JÓ ÁM AZ ANYATEJ!" :shock: :shock: :shock: :shock: már csak azt szeretném megkérdezni h vajon volt-e élet a földön a tápszerek feltalálása előtt?! :evil: (félreértések elkerülése végett, mindenki úgy etessen, ahogy tud v szeretne, szal nem a tápi ellen kívánok felszólalni, hanem a szopi mellett)
Vendég

én is vettem kutyát - persze én is többért :roll: :evil: karira. nekem is tetszett- először barinőmnél láttam és biztos vagyok benne h tetszeni fog neki - ha nem most, majd később :wink: ettől még én is mondókázok neki, elmondom a színeket, satöbbi. de hát kinek a pap, kinek a papné.
de pl kapott egy babát az anyósomtól - gondoltam, micsoda hülye ötlet egy hét hónapos gyereknek :roll: erre tetszik neki! :roll: :lol: szal soha nem lehet tudni h mi jön be. van, amit elvből én sem akarok - pl bébikomp, de azért egyre jobban kezdem megtanulni h soha ne mondd azt h soha.

szopis anyukák! a csőrös itatóval állítólag az szokott a probléma lenni h esetleg összeharapdálják a cicit :roll:
Vendég

Doo, szopi temahoz szeretnem hozzatenni, hogy regen sem feltetlen volt 6 honapig rengeteg teje minden szoptatni akaro Anyanak, csak regen azt vallottak, hogy hamarabb lehet hozzataplalni - 3 honapos kortol.

Szal nekem 3,5 honapig volt annyi tejem, hogy abszolut eleg volt, aztan mivel most az el, hogy 5-6 honapig semmi mas, igy kellett a tap.

Amugy egyetertek, hogy a hozzaallason sok mulik, mert amikor 39,6 fokos lazzal fekudtem a mellgyulladassal es ha nem teszik az olembe a babamat+ nem fejek, mikor epp lehuztuk a lazamat, akkor tuti konnyebb lett volna azt mondani, hogy hat allapotomnal fogva johet a tap, megis mindent megtettem.

En is sokszor kaptam az elejen, hogy hasfajas az anyatejtol, tenyleg ugy erezheti egy friss Anyuka, hogy akkor meg minek. Az elonyeit kellene szerintem is hangoztatni, ami pedig a legfontosabb szerintem, hogy nemcsak a szulesrol kene annyit beszelni varandossag alatt, hogy mar azzal almodsz, hanem a szoptatas esetleges nehezsegeirol is, hogy ne hidd csak veled van igy biztos rosszul csinalod, hanem ez termeszetes, hogy az elejen bizony igen kellemetlen lehet.

Na jofan nem akartam am ennyit okoskodni... :roll:

KépKép
horilda

Gyps, ok, akkor még egyszer bocs, hogy félreétettelek.

Nekem Anyukámék messze laknak vidéken, így mi megyünk általában több napra, ill. ha Ők jönnek az 1 nap csak. Én még csak Apájával hagytam egyedül, nem tudom lehet más lenne ha itt lakna Anyukám a közelben. A párom anyukája nem él már sajnos, az apjának van élettársa, ja igen, Vele is hagytam már egy rövidebb időt, kb fél órát. Többet nem mertem, mert azért annyira nem ismerik egymást, jól eljátszanak, de ő sem ismeri a baba sírásait, mikor mire nyugszik meg, stb...Mondjuk ők itt laknak Pesten, akár jobban is ismerhetné, csak nem járnak át annyit. :roll:

Mi is tervezünk kistesót, én 2-3 évet szeretnék korkülönbségnek, inkább 3 felé...de felmerült nagyobb is, viszont én szeretnék itthon lenni Zitával, nem akarom bölcsibe adni, akkor viszont ha akkor megyek vissza melózni, mikor Ő oviba megy, akkor meg túl nagy lenne a korkülönbség.. ha visszamennék akkor már ugye dolgoznék legalább 1 (naptári)évet, ahogy Pici is írta.Szóval dilemma...

Doo, még anno a Cebionról...én szoktam inni belőle, hogy tuti elfogyjon, inkább veszek majd frisset. És Carolino a kendőnk... :D

Jaj, Lorci, minden utolér???? :cry: :cry:

Szopiról még...hát én ha 3 óránként szoptattam volna, meg csak 1 mell, meg után afejni, meg mérni...bizton állítom nem ment volna...így kínlódtam az elején drnéni meg véddőnő tanácsára :twisted: :twisted: :twisted:

Doo, ez durva hozzászólás vlt anyósodtól... :shock: :shock: :shock: mégis erre mit mondtál???

Kép
ági_bp

Najóvan. Akkor nem csak én vagyok így.
Doo, én nem bizti, hogy kijönnék jól azzal az anyóssal. Még jó, hogy az enyém messze van, nem okoskodik.

Ági, mert most hogy szoptatsz???? ("hát én ha 3 óránként szoptattam volna, meg csak 1 mell, meg után afejni, meg mérni...bizton állítom nem ment volna...")
kriemhild

Sziasztok,

Bárányhimlő! :( Kaptunk hintőport, meg cseppeket, meg ecsetelőt ha a szájába is lesz. AZt mondja a dokinő, hogy tuti a Lászlóból hoztuk, oda bemegy az ember, meggyóyítják amiért bement, aztán hoz egy újabb valamit! :( Kicsit nyűgös votl most Ricsike és a száját tömködi, pedig megnéztünk nincs bent még pötty!! Na márcsaknemegintfogajön???? :shock: :roll:
SZóval ez van,amúgy nincs rajta rengeteg pötty, de azért jó pár! Remélem hamar túl leszünk rajta és akkor ez kipipálva!! :oops: AZtán örülnék ha lenne egy kis szünet már és nem lenne semmi baja az én kis bogárkámnak! :(

Bogyra jobbulást neked, basszus ez gáz! :( Remélem lábadozol. Sok puszi.

Niki, Ilda jók a képek és olyan jól néztek ki! :)

Nálunk sajnos a nagyszülők ki vannak lőve, mert nem igazán lehet rájuk bízni, csak magunkra számíthatunk. Eddig csak apjára hagytam Ricsit, meg tesóm vigyázott rá egyszer, de nagyon jól bírta, megetette, letette aludni este. Szóval nem volt gond.

Én amondó vagyok mindenki döntse el maga, hogy meddig akar szoptatni. Szeirntem erre nem lehet azt mondnai, hoyg ez a norma, meg az. Ha valaki minél tovább szeretné hát tegye, ha meg már nyűg, mert alig van vagy más gond van, akkor jöhet a tápi. Amúgy nálunk anyum nyomatta mindig, hogy tápozzak tápozzak. Egyet nyekkentem, hogy fáj a cicim, "jaj hát nem kell erőltetni, ti is tápon nőtetek fel". Eléggé ellene volt, szerintem azért mert egy rokonunk, akit ő valamiért nem bír nagyon sokáig szoptatott és a gyerekeit minidg fehérló fiaként emlegette, így szerintem félt, hogy én is esetleg 2 évig akarok szoptatni és akkor Ricsike is fehérló fia lesz! :lol: :lol:

Én kész gyereket szeretnék!!! :D van amikor nagyon nem akarom még egyszer átélni a fájdalmat!!! Viszon vén tyúk vagyok, így bele kell húzni, szóval lehet jövőre elkezdjük a gyártást! :D Bár ahhoz szexelni kéne...azt meg felejtsük el, mert nagy örömömet nem lelem benne szülés óta! :( :oops:

Na mentem. Pusz mindnekinek.

Kép

Kép
lorcika

hát, gyps, azért annyira nem gáz anyós, ráadásul alapvetően jóindulatú és ez egy abszolút plusz pont. csak hát ez az, amiről beszéltem: szüleink generációjának f...ngja sincs a szopiról, mert akkor nem volt egy nagy divat.
lorci, nem az a baj h "szoptatni kéne mer aszonygák, de nincs kedvem" (ill hát ez se szerencsés, de mindegy), hanem az h "szeretnék szoptatni, de nincs tejem v azt hiszem h nincs "-mert nem tudom h mitől lenne!!!! a szopi problémák nagy része sztem abból fakad h időre akarnak szoptatni, mert úgy tudják h így kell, dokik, védőnők is ezt mondják, nagyszülők meg pláne. na meg a cumi. és ezért mondom h akinek ezek mellett a feltételek mellett sikerül sokáig szoptatnia, annak inkább szerencséje van, mintsem h ez tényleg egy abszolút működőképes metódus volna.

ricsimicsinek gyors gyógyulást!!!!
bogyra, kívánom h ez az egész szülési utó-hercehurca mielőbb csak egy rossz emlék legyen neked!
Vendég

gyps!

én írtam már a múltkor,csak te még nem voltál,nálunk napi 2órát volt,rohadtul ráunta,szintén megjegyezte a marhaságait,és már nem jár :lol: ,elintéztem :lol: :lol: ,olyan jóóó nélküleee!!! :lol:

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?