Halihó!
Délelőtti szunya van, így van egy kis időm írni! Mert a tízórai szopi után sétálni megyünk, délután meg rendet akarok rakni a szekrényekben... Legalább kettőben! Na majd meglátjuk mi lesz belőle!
Andi! Az egyik jó barátnémnak is koraszülött a lánykája! De ha láttál már édes, okos zabálnivaló mininőt! És semmiben nincs lemaradva a többiektől! Ez csak a legelején látszik, utána nem! Ja, hasfájás, ha igaz, h 3 hó körül elmúlik, akkor nektek hamarosan vége, mert ugyi azt a születéstől számítjuk. Amikor önállóan eszik, emészt, önálló az anyagcseréje!
Hát akkor leírom én is a napirendünket! Nekünk elég jól 80-90%-ban működik!
Hol is kezdődik egy nap? És hol fejeződött be a tegnapi?
Kicsit egybefolyik minden... Még jó h jön a Karácsony, meg a Mikulás így legalább egy kis változatosság is lesz...
Na! Én nem ébresztem éjjel Jankát! Próbáltam, csak aludt a cicimen! Akkor aludjon inkább a bölcsőben! Szal 5-6 között kelünk, ilyenkor egy másfél órás szopit nyomunk. (Ekkor még általában elég a tejem! Ritkán kell 30-at pótolni!) Ekkor még elég könnyű visszaaltatni! (Hát nálunk a cumi főszereplő
, egy kis ringatás a bölcsőben. Ha nem, akkor Miciék körtánca- most is arra nyomja! De ez olyan felületes alvás!)
Legkésőbb 10-kor újabb szopi (addig anya reggelizik, zuhanyzik, összepakol, ha kell főz is valamit!
). Általában 11, f12-ig. És most azt próbálom bevezetni, h utána séta...
Utána haza és anya jól bezabál, majd Janka jól bezabál!
Ilyenkor már csak ott marad meg, ahol én vagyok, vagyis a nappaliban van a székhelyünk ilyenkor! Nyista alvás! Gügyörészés, max. 10-15 perc felületes alvás! Ha van rá igény, akkor cumi, móka, kacagás... (Délutánra már fáradt Miciékhez pl.!) Volt már rá példa, h nagyon nyűgi volt ilyenkor, na akkor cici!
(Ez max. hetente egyszer fordult eddig elő!)
F8-8 körül készülődés a fürdéshez (de volt, h 7-kor bealudt, és úgy aludt 9-ig, h sajnáltam felébreszteni, így fürdés elmaradt! na én ebből nem csinálok problémát: kényesebb testtájak nedves szivaccsal áttörölve és csók a családnak!). A fürdéshez keszülődés nálunk nagy hancúr, beszélgetés énekelgetés a pelusozón. A fürdés eleje ordítás, utána kétségbeesett szájremegtetés és nézelődés nálunk! Utána az öltözés visítás! Komolyan: úgy utálja! Majd nagylánykorában erre emlékeztetni fogom!
És legkésőbb 9-kor neki kell kezdeni szopizni, mert ha később, akkor már annyira felpörgeti magát, h csak 1 körül alszik el. Így meg 11-f12 körül. És hát külön alszik... Bár nálunk nincsenek ajtók, de a saját lakrészében!
Szal nálunk csak 5x van kaja. Mivel én szigorúan mérem (jó nagy marha vagyok! de muszáj teljesen kitapasztalnom a tej és szopi arányt!) tudom, h 700-750 van hogy 800-akat eszik meg egy nap, így sztem ez nem kevés! (Hajni, szted? Te szoktad ezt nagyon vágni!) Ráadásul semmit nem bukik vissza, szal minden hasznosul... és szépen gyarapodik, sztem ez rendben van!
Ja! Altatás tipp! Homlok és szemöldök simogatás gyengéden (nálunk ez rendben van, hátha még egy kis cumival ki van egészítve!).
Kaja előtt meg igyekszem hasra csapni, mert akkor felébred, erősödik és a pukiknak is jót tesz! És akkorákat tud böfögni a vállamon, h a helyi kocsmában megirígyelnék egy-egy pofa sör után! (Mondjuk én nem sokat cipelem a vállamon, mert sztem az nem jó neki! És amúgy is, ha 1-2 percen belül nem akciózik, akkor nem is fog! Inkább felveszem fél-1 óra múlva újra! És akkor általában sikeres!)
Csak azért voltam ilyen részletes, mert hátha valaki tud valamit hasznosítani belőle!
Megyek, mert tízórai szopitime van!
Gyerekszoba képek?