Új privát üzeneted érkezett!

Myssnia: az a baj, hogy az eredeti kep az meg tok jo, de ha lekicsinyitem, akkor ilyen lesz! De gondolom azert, mert ugye 3 mpixszel csinaljuk a kepeket, ha lekicsinyitem 500x700-ra mondjuk, akkor rosszabb lesz a felbontasa. Vagy nem jol gondolom? Hogy lehet megtartani a szep elesseget kicsinyites mellett? En nem ertek hozza, csak okoskodokKép

orsoly
orsoly

Sziasztok!

Manó2!

Már jól van Emma, holnap talizhatunk. majd írok sms-t.

Képzeljétek mi ma elmentünk anyukámmal sétálni egy óvodába mentünk egy ismerős kisfiúért, vittem Emmát is persze. Hát mikor lett özönvíz és felhőszakadás, mikor kiléptünk az oviból és elindultunka buszhoz. Én Emmára raktam fel az esővédő, anyukám a kisfiúra az esőkabátot, aztán rohanás be egy rendelőbe menedékért, az volt csak a közelben. Hát a gyerekok nem áztak el de mi ketten...Aztán ott ücsörögtünk fél órát, gyerekek büféztek, mert ha kisfiú evett akkor persze a lányomnak is kellett így vajas zsömlét evett, aztán kimerészkedtünk, persze még mindíg esett, csak már nem szakadt, de azért anyukámmal újra eláztunk. De azért hazajutottunk.Kép és aztán írtó jót játszottak a gyerekek, a lányomat mintha kicserélték volna a gyerek társaságban. Még fel is térdelt! És mindíg az kellett neki ami a kisfiúnak és nem zavarta ha kimentem a szobából, jól megvoltak ketten, én meg az ajtóból lestem őket és jókat nevettem. Pl a kisfiú meg akarta győzni a 9 hónapost szép szóval hogy száljon ki a felfújt gumicsónakből, mert még kicsi ahhoz hogy tengeralattjárót vezessen, ahhoz olyan nagynak kell lennie mint ő. Persze Emma nézett rá nagy szemekkel, de nem szállt ki. Erre mondta neki hogy Emmának már fürödnie kell mennie, és várta hogy induljon, pedig még nem is tud járni, de ez neki nem tünt fel. Hát majd meg zabáltam őket, kell kistesó nekünk is!

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Utazóágy téma: én nem mertem venni ilyen akciós utazóágyat, mert épp a neten olvastam valami fórumban, hogy van pár oylan a piacon, amit egyszer sikerült többeknek is kinyitniuk, aztán úgy is maradt,meg olyat is olvatam, amit cska a férj tud nagy neheézségek árán összecsukni. Hát így én nem mertem ilyet venni, d elehet hogy jól megszívtam mert így Brevit vettem és az 24 000 Ft volt, és még ez volt a legolcsóbb, a greco még drágább. Mondjuk a miénk nagyon jól működik, könnyű is összecsukni és Emm angyon jókat durmol benne az anyósoméknál mikor megyünk, de lehet hogy az olcsóbból is lett volna ami jó. Az L.L. Rossi volt ha jól emlékszem amire sokan panaszkodtak, hogy a kinyitás után többet nem tudták becsukni.

manó

KépKép
manó

OrsolyKép
A kicsinyítéssel nem ronthatod el. A méret változásával nem kell romlania a kép minőségének. Az a program csinálja ezt, amivel kicsinyíted. Biztos van benne egy olyan funkció, amikor mented a képet, beállíthatod, hogy milyen minőségű legyen. Nem? Ha igen, akkor állítsd legalább 60%-os minőségre, és max 80-ra.
Ha zavaros voltam, akkor szólj, és érthetőbbé teszem. Kép

myssnia
myssnia
Budapest XI. kerület

Orsoly,
bocs, hogy belebeszélek, de kicsinyítéstől nem kéne romlania a minőségnek, a nagyítástól romlana!

Zsuzsi, Maci2, Leszter, Évi, Orsoly, Manó2,
képek szuperek, babócák aranydrágabogárkák!!! Kép

Noeeemi,
gratula Dominak!!! Nagyon kis ügyes! Kép

Kaska,
köszönjük a sztorit, én persze jól elérzékenyültem! Kép

Az a baj, hogy megint csak most keveredtem ide, így már nincs sok időm, mert Apa vár az ágyikóban, de én is hadd dicsekedjek picit!!! Anna most már szabályosan négykézlábra emelkedi, és hintáztatja magát, ide-oda. Ez az a "kutyázás"-nak nevezett valami, nem? Annyira édes, ahogy csinálja, és örül magának, hogy mit tud! Ja és mászik, de csak hátrafele, mint a rák. A nagy ágyon elindul a párnáktól, és pillanatok alatt az ágy másik végén van, nagyon kell rá figyelni, nehogy leessen.

Tugedőr sorozathoz küldök én is egyet, nem túl jó, talán majd később lesz jobb is:

Kép
franyo

ManóKép
Emma is örülne egy kistesónak! Hajrá!
Brevi nem olcsó, de szerintem nagyon jó dolgaik vannak.

myssnia
myssnia
Budapest XI. kerület

Aláírás lemaradt Kép

Pusza
Franyó
franyo

Sziasztok,

Visszajottunk a 3 nap nyaralas utan, iszonyu sokat irtatok, eselyem sincs, hogy vegigolvassam. Kép A baratainkkal voltunk a Balcsin, Zsombi nagyon elvezte az egesz napos strandolast (mi furodtunk, o meg a parton hevereszett Kép), a sok ujdonsagot, ma viszont nehezen kibirhato lett, biztosan unja a szurke hetkoznapokat. Kép

Es a nagy ujdonsag, pont az 5. honapos szulinapjan hasrol hatra megfordult, aztan masnap ujra meg egyszer Kép, de aztan azota se...vagy lehet, hogy forog, csak en talalok ra minidig ugyanolyan helyzetben. Kép Szoval, Ot ez a dolog egyenlore nem nagyon izgatja. KépKép

Megyek olvasgatok visszafele!
Pussz,
Gombóc
gombóc

Sziasztok!

Hétfőtől kell visszaolvasnom, azóta nem olvastam, nem írtam, hát nem semmi, mennyit írtatok! Próbálok sorban mindent elolvasni, meg mindenkinek írni, ameddig marad energiám még ma éjjel, mert már igencsak álmos vagyok.

Virga!
Javultak a pattanások? Milyen lelketlen dög vagy, hogy még egy korty fantát se adtál annak a szerencsétlen szomjazó gyereknek!!!:-o
Utólag is boldog névnapot Levinek!
Kutyázás aranyos lehet!! Már milyen ügyi!

Ellimami!
Hogy alakulnak az éjszakák? Beválik még a módszer?
Kevin nagyon szép kisfiúKép

Orsoly!
Lackó nagyon édesKép Gratula az átforduláshoz!

Maci2!
örülök, hogy jól éreztétek magatokat a velencei tónál!
Képek szuperek, Roni tündéri!

Myssnia!
Nagyon jók a képek Szilárdról, még mindig nagyon aranyos, szép kisfiú!
Nem akarlak ijesztgetni, de ha rászoktatod a rázogatva elaltatáshoz Szilárdot, úgy jársz, mint én, hogy Sári még a mai napig is csak úgy alszik el, ha fölveszem, és rázogatom( 18 hónapos, és 10-11 kiló, gondolhatod...)
Nekem Sári is, Véda is mindig csak hason tudott nyugodtan aludni, így kockázat ide vagy oda, mindig hason altattam/altatom őket.
SzilárdkukiKép

Csucsuka!
De jó, hogy Zsófi ilyen jól viseli a szurikat, és alig sírKép Véda még csak egyszer kapott, de akkor iszonyatosan üvöltött, alig lehetett megnyugtatni.
Danó a gondoskodó báty, aranyos lehetett, ahogy borogattaKép

Momo!
Tudom, nem vigasztal, de mi se nyaralunk idén(se). Fel a fejjel, remélem már jobb kedved van!
Timi a babával nagyon édesKép
Nálunk nagyon hamar egymáshoz igazodott a két gyerkőc napirendje, amíg csak ketten voltak. Mondjuk ez nem általános, mert Sári extrém keveset aludt, már hét hónaposan csak naponta egyszer, ebéd után másfél órát. Így amikor Sári 7 hónapos volt, Dani meg két éves, akkor már nagyon jól el voltam velük, én is mindig aludtam egy jót délutánKép
Most már egész más a helyzet, elég ritkán jön össze, hogy mindhárom egyszerre aludjon, főleg mert dani már sokszor egyáltalán nem akar aludni délután. Ha nagy ritkán mégis összejön a dolog azonnal lefekszem én is.
Sapis kép szupi!!!!!Kép
Elszámolt szuri, és rosszkedvKép

Kaska!
Nem tudom, hogyan, de a mobilszopit már a második gyereknél kifejlesztettem. Én rengetegszer szoptattam úgy, hogy közben rohantam a nagyobbik után, vagy főztem, vagy amit éppen kellett. Éjjel meg mindig állva szoptattam meg Sárit, mert így egyúttal ringatni is tudtam. Mondjuk ehhez hozzátartozik, hogy Sári kicsi baba volt, kissúlyú, rövidke, így könnyebb volt. Véda meg már 7 kiló, pedig alig múlt 2 hónapos, vele azért ezt már csak ritkán csinálom, mert nem bírom..
Büfizésről: nekem anno Dani sose büfizett. Soha. Hurcolhattam akármeddig, soha nem jött belőle levegő. Viszont amíg csak szopizott, nem evett mást, addig állandóan dőlt belőle a tej, már ijesztő volt. De szépen fejlődött, és amikor elkezdett szilárd kaját is enni 5 és fél hónaposan, akkor elmúlt. Aztán még szopizott 9 hónapos koráig, akkor magától hagyta abba. A cicin beájult gyereket én sose szoktam büfiztetni, nekem alvó állapotban egyik se produkált büfit.

Zsuzsi!
Mazsolás buci..csorog a nyálam, én is én is én is akarok olyat!

Miszike!
Tejcsiügyben van javulás? Nekem mindkét nagyobb gyerekkel voltak ilyen nehéz időszakok, amikor nem volt elég nekik a tej, de nem adtam tápszert, kitartóan szoptattam őket akár negyedóránként is, és bár nem volt könnyű, de elég hamar nőtt a tejmennyiség a sok-sok szopitól. Fogacskához gratula!

Franyo!
Mákosguba...olyan régen ettem már! NyamiKép
Gratula a négykézlábra-álláshoz!
Táblázatügyben nincs ötletem..én sajna nem lennék nagy segítség, meg időm se sok.
Annácska nagyon édes!
Kidobálós játék ismerős, erre minden gyerek rájön, milyen remek szórakozás(pláne nekünk...)

Noémi!
Gratula a sok fogacskáhozKép

Urszila!
Én cumiellenes vagyok, de ujjszopiellenes is( bár utóbbi nem rajtunk múlik, heheKép) Én az első gyereknek nagyon megbántam, hogy adtam cumit, csak nem tudtam mit csinálni vele, annyit ordított. Most már elmúlt három éves, és annyira ragaszkodik hozzá, hogy nincs szívem elvenni tőle. Na de egy cumizó hároméves nem túl szép látvány.Szerencsére már csak alváshoz kell, vagy ha valami nagy bánata van. A két picinek nem adtam cumit, viszont mindig szopizhattak, amikor csak akartak, bármilyen gyakran, bármennyi ideig, és az ujjukat sem szopják, mert így kielégüla szopási igényük.
Grat. az átaludt éjszakához!Julka és a medenceKép Nagyon aranyos!

Zsuzsóc!
Liza olyan szépKép És milyen aranyos bátyóKép

Nadine!
Képek nagyon jók! Szépek vagytokKép

Psandi!
Szerintem tuti fölébredsz bébifón nélkül is. Véda is külön szobában alszik, mindig meghallom, ha fölébred. Bár ő szerencsére szinte mindig átalussza az éjszakátKép
Tornázni én sose szoktam, de rám férne! Viszont nem vagyok hajlandó lelkiismeretfurdalást érezni..

Kangi!
Hosszú éjszaka szupi!Kép

Toffifee!
Ha én azt tudnám, miért nem hajlandó Dani levenni végre azt a pelust!!! Tudom, hogy kisfiúknál előfordul néha, hogy később lesznek szobatiszták, de ő oviba menne szeptemberben, így meg nem fogKép itthon meg már látványosan unatkozik..

Pálma!
Gratulálok az éjszakaátalváshoz!

Zsuzsi!
Képek nagyon jók!
Látom az élet zajlik nálatok is, továbbra isKép
Dani... hát kamaszodik, nem? Nem lehet könnyű vele.
Én szívesen mennék a talira, majd meglátjuk. Jó lenne találkozni!

Norka!
hogy áll a költözés?
Herpeszügyben sajnos, vagy inkább szerencsére nem tudok segíteni..

Zsurlo!
Andus nagyon ügyesKép És milyen aranyosKép

Manó2!
ha szépen fejlődik és jókedvű, akkor szerintem eleget és elégszer eszik.

Beu!
Jó, hogy újra vagy!
Többet alszik már napközben Lőrinc?

Leszter!
Boldog szülinapot!
Tejmennyiség nálam is nagyon ingadozó, és estefelé a legkevesebb.

Még mindig ANNYI hozzászólás maradt ki, de nem bírom tovább, elájulok, megyek aludni. itt van pár friss kép, meg egy régebbi a pályázatraKép

Kép
Kép

Kép
Kép

Anyakati
anya_kati

Megvettem a TESCO-s kiságyat, hurrá, hurrá. Még nem raktam össze, majd holnap. Remélem, jó lesz, vagy lövök Kép

Holnap tán többet írni is lesz időm + kedvem Kép

Addig is pussz mindenkinek! Az összes baba-mama kép szuper, mi majd nyaralás után nyújtjuk be, mert Apacuka holnap reggeltől nincs, szombattól meg én sem.

Jó éjt!
Kangi
kangi

Myssnia: hat ez a jo oreg Microsoft Photo Editor. Nem tudom hogy lehet-e benne ilyen minoseget allitani, en nem talaltamKép Pedig vegigneztem azokat az oldalakat is, amit a multkor ajanlottal. Tudsz esetleg ajanlani mas programot, ami ingyer letoltheto esetleg?

Franyo: menyaszony meg minidg gyonyoru!Kép

orsoly
orsoly

Franyó
Szépek vagytok!

AnyakatiKép
Édesek a gyerkőcök!

KangiKép
ÁGyKép

OrsolyKép
Utánanézek, mert tuti van jobb! Most megyek aludni, mert hulla vagyok!

Jó éjt!
myssnia
Budapest XI. kerület

Itt alig esett annyit, h megmeneküljünk a locsolástól.

Manó2Kép Kösz a mosolyt! GyönyörűKép AnyósKép Muszáj nekted odaköltözni? (Hülye, költői kérdés)
Hogy fogsz járni Tarcsáról Budaörsre? Gödöllőre is jöhetsz kifújni magadKép

ZsuzsiKép Szerintem is tiszta "apja". Rokonszenves a "papa"Kép Mi lett a piskótából?

MaciKép Miről beszélgettek ilyen komolyan, de azért derűsen? Nagyon jó képKép

FranyóKép Egyforma a szemetek! És az a kapaszkodásKép

ÉviKép Ettől az újszülött alvástól szoktam én elérzékenyülniKép

KangiKép Fúj, fúj Kika. Én sem szeretem, tavaly háromnegyed órát vártam az árukiadóban egy nyavalyás forgószékre hányingerrel küszködve (Julka), azóta működik fordított pavlovi reflexKép

LeszterKép Ezt a feltámaszkodást várom én! Ügyi PetraKép Most IS, ő IS nagyon édes! Emlékeim szerint a 3 hónapos oltás a rosszabb, végül is a 4 hónapos az ismétlése, emlékeztető már. Szerintem nyugodtam utazhattok 2 nap múlva.

OrsolyKép Képminőség tényleg nem csúcs, de gyerekminőség igenKép

BeuKép1564:6 A fiam szerint is hasonlít. Direkt megkérdeztemKép

NoémiKép Gratula a felálláshoz.

Urszila
urszila

Zsuzsi! Helyesek! Mi lett a sütivel? És mi fini filipinót főztél? Úgy látom, Mikinek se jön ki a szájából a keze. Lőrincnek állandóan benne van.

Én akarok lenni az első:

Kép

Myssnia! Jó munkát! Te szegény.

Évi! Petra nagyon szép!

Leszter! Szerintem se lesz harmadnapra semmi baja.

Maci2! Ti is nagyon édesek vagytok! Hogy néz rád Roni!

Manó! Jó fejek lehettek a gyerkőcök. Mi 5 perccel a vihar előtt értünk haza.

Franyó! Anna viharos gyorsasággal fejlődik mozgásilag! Jó a kép!

Gombóc! Gratulálok a forgáshoz. Majd fogja még csinálni. Lőrinc is leállt vele a kezdeti lendület után.

Jó éjt, Beu
beu

Sziasztok Lanyok,

Hogy ti mennyit tudtok irni, nem tudtam olvasni 3 napig es tessek nem erem utol magam ujraKép

Zsuzsi,
En is csatlakozom , BOLDOG SZULINAPOT!!!!!!!
Ja a "papa" es fia teljesen egyformaKép

Urszila,
En a nagyobb fiam miatt kaptam idegbajt, o is sztrajkolt a kaja miatt, talan javul most a helyzet, bar nem akarom elkiabalni.
Ti hogy alltok?

Kangi,
Utazoagyhoz gratula, tenyleg nagyon praktikus.

Anyakati,
Pelus miatt probalj meg nem idegeskedni, szeptemberig meg van ido. Mellesleg nem lehet megbeszelni az ovonovel, hogy pelussal is jarhasson oda Dani, a tobbiek miatt tuti elhagyna nagyon hamar.

Kaska,
Nagyon szepen irtad le a szulesed. Gratula Vilcsihez ujraKép

Ellimami,
Hogy alakul a szopi, tudsz egy kicsit tobbet pihizni mar?

A babokepek fantasztikusak, hogy itt csak gyonyoru gyerekek szulettekKép

Mi voltunk 2 hetes ellenorzesen. Jucus nem a batyjara utott evesileg, mar 3930gr es 54cm. Bar utobbiban ketelkedek, mert igy 2 het alatt 5 cm nott ami szerintem tulzas, de legkozelebb max. 1cm novesunk lesz csakKép
Egyebkent meg mindig nagyon jo kislany, este 10-tol reggel 4-ig szunya, majd szopi es 8-ig megint beajulKép

Angi+Jucus

Na es akkor egy kep is:
Kép
angela2

Sziasztok!
Zsuzsi!
Boldog szülikenapot!
Leszter!
Szerintem tuti,hogy már semmi sem lesz 3. napra,úgyhogy nyugodtan indulhattok nyaralni!
Nemtudom te hogy szoktad csinállni szuri után,én ahogy hazaértünk rögtön kúp,aztán lejegeltem a helyét,és utána még borogattam is. Ja és éjszakára is adtam neki kúpot függetlenül attól,hogy volt -e láza. Hál istennek egyszersem lázasodott be. Hogy melyik oltás erősebb? Hát pontosan én sem tudom,de talán a 3.hónaposnál nyűgibb volt.
Babók tündériek! Gratula babáknak,és mamáknak!
Sziasztok!
Noémi.
Noeeemi

Hali Csajok!

Zsuzsi, boldog szülinapot!

Angi, Jucus nagyon édes, Dani szerint csókos szájúKép - csak tudnám hol hall ilyeneket?Kép

Beu, akkor én is csökkentem a különbségetKépKép

Franyó, mi bajod a tugedörös képetekkel, szerintem nagyon jól néztek kiKép. Nekünk sajna nincs még felrakható, nálunk én vagyok a fotóművész...

Na menek, anyahiány van nagyobbik részéről
Pussz
Zsófi
csucsuka

Zsuzsi Kép
nagyon boldog szülinapot!

Kinőtte a lányom a 62-es rucikat, úgyhogy megyek a 68-asok közé merülni Kép

Kangi
kangi

Sziasztok Lányok!

Én nem vagyok kismama, az én gyerekeim már nagyok, a fiam 16, a lányom 13 éves, mégis nagyon jó benneteket olvasni, újra feleleveníteni a régi emlékeket. Sokszor irigyellek titeket, jó lenne ismét otthon lenni, és "csak " babázni. Ma akkor gondoltam, hogy írok, mikor olvastam Kaska szülésbeszámolóját. Lányom szülésérôl lesz szó. Hátha olvassák a most még terhes kismamák is, és tanulhatnak belôle. A fiam napra pontosan 4000 gr.-mal "rendesen" született. A lányom csak nem akart magától kibújni, ekkor 9 nappal a kiírt idô után megindították a szülést, és én úgy éreztem, eléggé magamra hagytak egész napra. Fájt-fájt, de nem volt az igazi, a szívhangja is dél körül már nagyon lelassult. Nem szaporítom a szót, reggel 6-16.20-ig hagytak vajúdni, mikor az orvos azt mondta, hogy na akkor császár, mert vészhelyzet van.
Áttoltak a műtôbe, epidurálisan érzéstelenítettek, ami legalább 20-25 perc volt, akkor jött a műtét. Tulajdonképpen minden simán zajlott, azt mondta, hogy a nyakán, és még a derekán is rajta volt a köldökzsinór, magától nem tudott volna megszületni. Így is majdnem megfulladt. 3700 gr. volt. Minden rendben volt, legalábbis 12 évig azt hittem. Váratlanul egy roham tört rá tavaly. Elvesztette az eszméletét, rángatózott. Gyors kivizsgálás után derült ki, hogy epilepszia.......
Az ideggyógyász, és a pszichológus is azt mondja, hogy valószínűleg a szülés közben sérülhetett meg, sajna ez 12 évig nem derült ki. Oxigénhiányra gondolnak. A tanulásával komoly problémák vannak, meg a modorával, egyébként minden normális. Még a nagyroham elôtt voltak úgynevezett elrévedései, ami úgy néz ki, mintha elbambulna pár másodpercre. Ilyen nagyon sok volt, de mi nem tudtuk, hogy mi ez. Gyógyszert szed,komolyan, reggel, este.Teljes életet él, de pszichológushoz járunk.
Ezt csak azért írtam le, hogy annyira ne tiltakozzatok a császár ellen, nekem soha nem okozott problémát, hogy Ôt nem rendesen szültem. Én tulajdonképpen az otthonszülést sem támogatom, a lányom nem biztos, hogy élne, ha otthon akartam volna szülni.
Sajnos a fejébe nem látunk bele, én álmomban sem gondoltam volna addig, hogy valami nem oké.
Bocs, hogy hosszú lett, kívánok mindenkinek jó egészséget, és sok örömöt, meg boldogságot.
Sziasztok Ági
Ági

Koszonom a jokivansagokat!
Beu, nyertel! Kép

Jo kis ejszakank volt. Alig fekudtem be az agyba ejfelkor, Miki orditasba kezdett, cuminyomas, hatsimi, visszaaludt. 2-kor ismet, na akkor szopi, 4-kor Gyuri pisilni ment, mikor vegzett valamiert hangos orditasba kezdett. Erre Miki is felebredt. 6-kor szopi, vegleg ebredes, fel 7-kor teljes gyerekhad ebreszti a vendegeket!
Na, de lenyeg, hogy jol ereztuk magunkat, este dumcsiztunk egy kicsit, mondjuk en alig lattam ki a szemem mogul.
Filipino toltott paprika volt Kép, jo sok rizzsel, Nonoy orult is, mert lattam, nagyon fancsali kepet vagott eloszor, hogy krumplival kell husgombocot legyurni! De mar banom, hogy nem filipino borsos tokanyt foztem, mint multkor, mert azota is azt emlegeti, meg otthon is allitolag! Kép
Piskota meg befoliazva figyel a szekreny melyen, majd ma elodol a sorsa. Somloit azert nem akartam most, mert multkor is az volt. Sutottem viszont masikat, meg szebb is lett, es meteres kalacs keszult belole.
Miki reggel nagyon csodalkozott, hogy mennyien vagyunk, ugy lattam elvezi a sokadalmat a reggelinel!
Nemet agglegeny meglepoen jol birta idegekkel a csaladomat! Nem nezett furcsan, amikor egyik, es/vagy masik hisztizett, vagy produkalta magat!

Franyo,
Szerintem is jo a kep! Es nagyon ugyi a kiscsaj! Irigykedem. Miki semmit nem csinal, csak "repked", vagy "uszik", ami ugyanaz! Kép

Kangi,
Gratula a kinoveshez! Meg az utazoagyhoz! Csunya Kika! Egy balhet azert kiverhettel volna!

Angi,
Sargulok az irigysegtol alvo Jucus miatt!!! En is aludni akarok! Legalabb egyszer 3-4 orat egyben lehuzni olyan jo lenne! Mar varom, hogy Miki 6-8 honapos legyen! Akkor jon a leszoktatas!

Oltas tema: Gyuri az 5 honapos oltas utan volt a legrosszabbul! Az elso kettonel meg hoemelkedese sem nagyon volt, a harmadik oltasnal masnap a repteren lett tok lazas, meg is voltam ijedve rendesen!

Anyakati,
Neked tovabbra is kitartas! Allitolag fogunk mi meg nosztalgiazni az otthon toltott evek miatt! Es aki nekem ezt mondta kb. olyan idokozonkent szult, mint te, plussz meg egy negyediket is jo par ev mulva! Igaz, azt bevallotta, hogy akkor gyulolte meg a ferjet is, hogy az jarhat emberek koze, o meg nem!
Nyar vegeig meg sok viz lefolyik a Dunan, lehet meg szobatiszta Dani! Gyuri is egyik naprol a masikra lepett meg vele, es raadasul egyidejuleg ejszakara is! Igaz, ejszaka neha hangos ordibaba kezd, hogy neki pisilni kell! Kép Es Sari, vele nem probalkozol? Lanyoknal allitolag konnyebb!
Kakimeset bevetetted? Mert szerintem nalunk az is bejott, csak kellett ket het gondolkodasi ido! Kép

"Papa" koszoni a bokokat, sajna mar el is ment, delben repul Kuala Lumpur iranyaba, majd haza Cebuba! Integessetek neki 1 es 2 kozott! Kép
Majd teszek fel meg par kepet, bar ma reggel Miki mar almos volt megint, mikor fotoztam, es igy elegge sirosak lettek a kepek! De igy is arik!

Zsuzsi
zsuzsi74

Zsuzsi!
Boldog szülinapot! Próbálkozom Sárival is, de ő még kicsi hozzá szerintem. Két gyerek után már nem nagyon győzöm az állandó pisi-kaki takarítást.. Dani épp az előbb szart bele a kismedencéjükbe. Kihalásztam, aztán csak fürödjenek tovább, nem érdekel.. már annyira unom.

Anyakati
anya_kati

Zsuzsi Kép
nem akartam balhézni, mert Anyu is ott volt, és szegény mindig elsüllyed, mikor balhézom Kép Úgyhogy most ettől megkíméltem, ő meg azért nem balhézott, mert örült, hogy én visszafogtam magam. Na meg tényleg elakadt a szavam ...

Éjszaka KépKépKép Ma Julcsi is megint hajnalozott valamiért.
Filippino töltött paprika KépKépKép

Kangi
kangi

Húúú, lányok,
1 napig nem jövök, és visszaolvashatatlan mennyiség hozzászólás keletkezik!

Maci2,
Újpestről a legközelebbi bababarát fitness az A1, én oda jártam terhestornára. Igaz, az Árpád hídon át kell menni budára, de klassz hely, 9-14ig van bébiszitter, már pár hónapos babót is bevállal. A tulajnak amúgy iker babái vannak, azért lett gyerekőrző, de én majd oda tervezem magam pár hét múlva, kölköstül. Itt újpesten én még babaelőtti állapotomban voltam a női fitnessben (a Kassai u-nemtom milyen utca sarkán van az okmányiroda mögött) és állandó tömegnyomi volt, kardiogépekre mindig várni kellett, amúgy is elég silányak. Az árpád úton van még 1 fitness a K&H bank mellett, vadiúj, de picike, a gépek sem a legmodernebbek. Ja, és a Tél u-Pozsonyi sarkán pár hónapja nyílt Eurogym, itt tök jó kardiogépek vannak, a mennyiség is ok, de pár "női" gép hiányzik (pl külső-belső combgép).

Manó2
AnyósKép Maximálisan együttérzek, nálunk is gáz az anyós, de már a kezdetektől nem vagyok jó neki, mikor terhes lettem kiborult, hónapokig nem beszéltünk, most meg persze jönne bébiszittelni, de kell a fenének. Csak hát van a képben egy férj is, akinek mégiscsak anyukája, és akit többek közt azért is szeretek nagyon, ahogy az anya-banyához viszonyul ("tudom én is, milyen, de mégiscsak az anyám" - ez azért szimpi hozzáállás nekem...) Gáz akkor van, ha férj is ellened fordul, és nem is érti, mi bajod az ő anyukájával... De ugye erről nincs szó?

Tina,
bár Kevin még csak 3 hetes, (és az elején én is kétségbeesetten írogattam a lányoknak ideKép) én mindig cicire teszem, ahányszor csak kéri. Van, hogy óránként is, bár volt aki minimum 1,5-2 óra különbséget javasolt 2 szopi közt, én nem bírtam a bőgést, aztán lehet, hogy a tejcsik keveredésétől nyögdécsel/görcsöl néha... Főleg melegben, lehet hogy csak szomjas, és csak a hígabb első tejet issza ki. Én csak akkor fejem ki most már az utolsó cicit, ha tutira elaludt, mert ha fent van, lehet hogy kiissza ő egy fél óra múlva...

Anyakati,
beálltak az éjszakák is 3-4 órásra, kopp-kopp, bár pont ma éjjel 10h-1h-3:30-5:30-as kelések voltak, kétóránként azért elég gáz, de a visszaalvással nincs többé gondunk, valaki mondta az 1 számmal nagyobb pelust éjjelre, na az is nagyon bejött, szóval köszi mindenkinek!

Még lógok Évinek is egy méllel, megyek.
pusza
Elli+Kevin (ma 3 hetes)
ellimami

Itt eppen sir Miki, de szerintem nagyon edes:

Kép

Kép

Gyurival nemetul tanulnak:

Kép

Es az igert meteres kalacs:

Kép

Kép

Miki tegnap annyira bamult bananeves kozben, hogy adtam neki is kb. ket keshegynyit (nagyon izlett neki amugy!). Nem tudom, hogy attol-e, vagy meg a zoldbab utohatasa, de olyan fingos volt egesz ejjel, meg meg most is, hogy csak na!

Zsuzsi
zsuzsi74

Sziasztok!

LÁnyok
csúcsszuper volt tegnap a Fantom!!! Annyira tetszett, hogy a végén még pár csepp könnyem is kicsordult, apa meg persze kiröhögött. Kép
Danit 6.20-kor megszoptattam este, és képzeljétek megvárt a következő evéssel. Sőt, csak éjjel negyed 1 -kor kért újra. Pedig egész nap fejtem, hogy nehogy éhen maradjon a kicsikém, de nem kellett. Kép

Beu
örülök, hogy megvetted az utazóágyat. Ki is próbáltátok, milyen?
leghamarabb holnap délután tudun eljutni Tesco vagy Auchanba, valamelyikben csak találok

Kangi
csak azt tudnám, hogy akkor minek teszik ki középre a mintadarabot, ha eladó példány nincs egyáltalán?!

Noémi
Domi felállásához gratulálok Kép

Manó
Emma és a kisfiú Kép

Franyó
Anna kutyázás Kép

Gombóc
átforduláshoz gratula Kép
szerintem ő gyakrabban csinálja, csak mindig visszafordul, hogy ne vedd észre Kép

Zsuzsi
jól sikerült este Kép, "apás" kép Kép

Leszter
husi hmmmm... Ha én lennék a szomszédod, biztos átkukkoltam volna Kép

Minden kép gyönyörű, KépKépKép nem is merem a neveket felsorolni, mert félek hogy kihagyok valakit.

Már megint a doki nénire várok (úgy látszik ez a sorsom). Ma adja be Daninak az oltást, ha el nem felejtette. Azt mondta múlt héten, hogy délelőtt jön, bár gondoltam, hogy ebből nem lesz semmi, hiszen 10-12-ig rendel. Most felhívjam, hogy mi a f... van?

végre ma átutalták az anyasági támogatást, most gazdag vagyok Kép

Andi
psandi

Lányok Kép

megküzdöttem az utazóággyal, és bár voltak pillanatok, mikor egyszemélyes Laokoon-csoportra emlékeztettem, a végén csak sikerült kinyitni, sőt még becsukni is, hurrá! Kép

Ezalatt kislányom ordibált, aztán ráuntam és hasrafordítottam. Most nem ordibál, hanem az orra elé teregetett játékokat csodálja, és ágyig lóg a nyála, de elégedett hangokat ad ki. Eddig utált hason lenni, no lám ... Kép

Andi Kép
hívd fel a dokinénit, most járt le a rendelési idő.

Zsuzsi Kép
banánleves ... az inkáb szorulást okozhat, nem? Bár ki tudja, ezeknél a kicsiny malacoknál ...

Pussz
Kangi és hasonJulcsi
kangi

Sziasztok lanyok!

Eloszor is, Zsuzsinak boldog szulinapot!Kép
Koszi mindenkinek az oltasos hozzaszolasokat, megnyugodtam, hogy vasarnap mar jol lesz Petrus.Kép

Petra egyebkent mar megint alszik. kiprobalom, hogy ha nem keltegetem, mi tortenik. Ma 3/4 8-kor kelt, evett, 9-kor mar biztos aludt, es azota is... Pedig mar porszivoztam (agya alatt isKép), hajat mostam (arra valahogy mindig felebred, talan mert tudja, hogy nagyon nehez bejutnom hozza megnyugtatni samponos fejjelKép), osszekeszultem a setahoz, de lehet, hogy megsem megyunk pont most, a legnagyobb deli melegben. Na majd meglatjuk.

Mindjart visszaolvasok, ha hagynak.Kép
Puszi:

Leszter
leszter

Sziasztok!

Petra vegul fel 1-kor felebredt.Kép Az eredmeny nem maradt el: fajo cici, csillagokat lattam, mikor lefekudtem Petra melle a szopihoz. Kb. 5 perc alatt kiszippantott 240 g-ot, aztan felrecsapta a fejet, gondolom, meg mindig omlott a szajaba. Cici tovabbra is fajt, ugyhogy ujra elovettem a fejot (epp ma reggel pakoltam el a szekreny melyere, mert csak hanyodott, nem hasznaltam), es bo 60 g-ot lefejtem. Nem ertem, este meg szerintem ehesen fekudt le Petra. Na ma mar nem fog, mert ha massal nem, a most lefejt tejcivel jol fog lakni.Kép

Puszi:

Leszter es setalnimegy Petra
leszter

A ma éjszaka visszaesés a javából. 3-kor szopi, 4-ig azért sem alszok. 7-kor ébresztő, szopi, 8-ig anya ölében cumizva szundi, de ha megmozdul tágra nyílt szemek. Anya megunja, irány a kiságy. 1/2 9-kor nyűgi, anya hasrafektet, szundi 10-ig. Persze szülők ekkor már nem tudnak aludni.

Ma jön az anyukám, itt lesz egész hétvégén. Szóval most egy darabig nem leszek.
Ha a "házőrzés" is összejön, akkor csak hétfőn (14-én) tudok jönni.
Ajaj, már előre látom, hogy alig fogom utolérni magam az olvasásban.

Manó,
Aranyos sztori, esőKép, gyerekek édesek lehettek.Kép

Franyó,
Kutyázás, rákászásKép.
Igenis jó a közös képetek!Kép

Gombóc,
Forgáshoz gratula. NyaralásKép

Anyakati,
Kitartás, majd csak sikerül elovlasni. KépekKép

Urszila,
A beszélgetés abból áll, hogy Roni mondja a magáét, én meg helyeselek.Kép

Beu,
A múltkor szuri előtt vártuk a sorunkat, Roni a kocsiban, doki kijött és elkezdte mondani, hogy "Nagy kisasszony", többször egymás után (talán halláspróbának szánta). Persze Roni engem nézett. A doki váltott "Veronika"-ra. Na akkor Roni nagy kegyesen vetett rá egy pillantást, de már fordult is vissza hozzám.Kép

Angi,
Nagyon édes JucusbabaKép

Leszter,
Én is úgy tudom, hogy csak másnap lehet még hatása a szurinak, 3. nap már nem. Sőt, lehet hogy már másnap sem lesz semmi gond. Drukk, hogy ne legyen.Kép

Csucsuka,
Indítsunk apás tugedörös sorozatot. Én már raktam fel korábban (plafonnézők).Kép

Zsuzsi,
Akkor ne is panaszkodjak az éjszakára. Szegénykém, nem csodállom, hogy alig láttál a szemed mögül.
KépekKép.
Méteres kalács, nyammm, azt is szeretem. Látom, Mikinek is tetszett.Kép

Közben leállt a mosógép, gyorsan kiterítettem a ruhákat.

Ellimami,
Szomorúan olvasom, hogy nem igazán nyerőek a közeli fitness termek.Kép Pedig a Kassai u.-Király u. sarki tök közel lenne. Talán megnézem majd azt az újat...bár pon ilyen lényegi gép nincs (külső-belső comb).

PsAndi,
Volt a dokinéni? Hogy van Dani az oltás után?

Leszter,
Roni mindig akkor alszik a legjobban és legtöbbet, ha be van tervezve valami program.Kép

Maci_2 + szundi Roni
maci_2

Sziasztok!

na megkaptuk az oltást! Dani nagyon édes volt, csak egy picit sírt, aztán mikor felvettem megnyugodott és most alszik.
1 óra hosszat tart a fájdalomcsill . kenőcs hatása, amivel bekente a doki a combját, utána lehet borogatni. Azt mondta, ennél az oltásnál nem szoktak a babák belázasodni Kép
úgyhogy megyünk este sógorom 30 éves szülinapi családi banzájára.

KÉrdeztem a nyakbepállást, (leírom hátha valamelyikőtöknek szüksége lesz rá) azt mondta, Hexaclorophenes hintőporral nem beszórni, hanem az ujjamra szórni kicsit, és azzal bekenni.

na visszaolvasok és ha lesz még időm, reagálok

Andi
psandi

Sziasztok

Kangi
felhívtam végül a dokit, én hülye rendelés alatt nem akartam zavarni, ezért 12.05-kor hívtam, védőnő mondja, hogy már nincs bent. DE ő majd felhívja, aztán engem visszahív és jönnek. És tényleg így is lett Kép

Örömmel olvasom, hogy az ággyal vívott közelharcban Te győztél Kép
nyálaágyiglógó Julcsi Kép

Leszter
húúú, akkor ez most azt jelenti, hogy 1 ciciben 3 dl tejcsi figyelt? Nem semmi!

Maci2
éjszaka Kép
Dani is akkor alszik /aludna a legtöbbet, amikor épp indulni kéne valahova Kép úgy látszik megérzik, és csakazértis Kép

Ja, védőnő is jött a dokival együtt, és mivel az előbbi nem járt itt Dani születése óta, célozgatva megkérdeztem, hogy most már le kell-e járnunk hozzá, mire ő: nem, majd jövök én. (ja, de mikor? az első szülinapján?)

Andi
psandi

Sziasztok!

Manó,
hát igen, jó dolog a kistestvér! Kép Mi is szeretnénk egyet, Annának Kép!

Gombóc,
gratula Zsombinak a forgáshoz, ne izgulj, majd forog ő, amikor jólesik neki! Kép

Anyakati,
aranyosak a gyerekeid! Kép

Leszter,
nem is mondtam, hogy előre is köszi a férjednek a táblázat-segítséget!

Képzeljétek, tegnap nem is írtam, de az őszibarack megtette a hatását, Anna ismét spontán kakit produkált, nyügi nélkül, tegnap kétszer is! Kép
Most az előbb meg elaludt egyedül az ágyában, úgy, hogy szopizta az ujjacskáját:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kangi,
Kika-ügy Kép, nem csoda, hogy kiakadtál! De az szuper, hogy végül kaptál azért ágyat! Kép

Zsuzsi,
Isten éltessen, boldog szülinapot neked!!!!! KépKépKép Jók a képek filippinó "apával" Kép!!

Angi,
Jucus gyönyörű babóka, méretekhez gratula! Kép

Bókokat köszi mindenkinek a tugedör-képre, azért nekem nem annyira tetszik, ma rávettem Apát, hogy csináljon rólunk jobbat, tessék:

Kép

Pusz
Franyó
franyo

Kép

Kép

Es a raadas cime: Honaljszag?

Kép

Zsuzsi
zsuzsi74

Sziasztok!

Nem győzök olvasni, pedig csak a tegnapot hagytam ki, viszont végre egy fodrász helyrefésülte a kócot a fejemenKép Közben apa vigyázott a két boszira. Amikor hazaértem, a következő kép fogadott: a párom eteti Timit és közben a térdén rázza Zsebit, énekel, mesél és kissé gyöngyözik a homlokaKépKépKép Este úgy elaludt, mint a pinty, én meg ma reggel összevont szemöldökkel emlegettem a házastársi kötelességét, csak hogy ráérezzen az én problémáimra isKép

Franyó
nekem is tetszenek képek, az ujjszopis elalvásról már megint Timi jutott eszembeKép
Na látod, van jótékony hatása a hozzátáplálásnakKép
Az előre bekevert lisztet az ócsai malom gyártja, de Mühlenhof van ráírva. Többféle ízesítésben kapható, állítólag a Tescoban. Nekünk ismerős hozza, azért nem esküdnék meg a lelőhelyreKép

Kangi
én kókuszmatracot vettem Timinek a KIKÁban, de nem voltam eldőlve a bóttól, főleg az árukiadás bosszantottKép Nálunk fordítva van: anyukám szokott reklamálni, én meg húzom a nyakamKép
Én is azt várom már, hogy hason is megmaradjon Zsebi, de eddig tartja magát a nővére által kitaposott úthozKép

Zsuzsi
NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT!Kép Tényleg roppant hasonlít az Miki gyerek a papáraKép. Timi is ujjpróbával szokta megállapítani a sütik ellenállóképességét, úgyhogy nálunk sok a defektes példány, de mi mindenevők vagyunk, mint Gombóc ArtúrKép

Myssnia
egyre többet gondolok a te szupi lakóparki otthonodra, mert tele van a hócipőm a vidéki élettelKép Utálom, hogy nem tudtam bölcsibe adni Timit, amikor baj volt a terhességemmel, rossz, hogy nem lehet bébicsőszt találni, nem tudok bébiúszást se a környéken és a konditermet is elfelejthetem, mert abba az egy szembe olyan falusi tahók járnak, hogy azonnal visszaléptem a küszöbrőlKép Ja és Timi a maga majd 2 évével nagyon unatkozik itthon gyerektársaság nélkül, de egy vacak játszóház sincs errefelé. Szóval én szívem szerint felköltöznék Pestre egy ilyen helyes kis lakóparkba és még a szocpolt is végre igénybe vehetnénkKép De a párom hallani se akar róla, mert akkor mi lesz az ő kis kertecskéjévelKép Bocs, hogy pont neked borítottam ide a kis eszmefuttatásomat, de tényleg azóta jár az agyam, mióta szóba került a lakópark dolog.

Évi24
Imádom ezeket az alvós képeket, Petra gyönyörűKép

Kaska
látom alakul az élet nálatok isKép Nagyon szépek vagytok! A szüléssztorid érdekes olvasmány volt nekem, mivel én csak villámszüléseket éltem átKép
Jó pocaknövesztést a kisasszonynakKép!

Leszter
szerintem hagyd Petrát a saját menetrendje szerint enni és aludni. Nem olyan pici már és elég sokat eszik egyszerre, ezért lehet, hogy kevesebb kajálással is beéri. Timi lányom is ilyen volt, ma se bírok beszuszakolni 5 étkezést a napjába, mert egyszerűen nincs rá igénye. Ennek ellenére semmi lemaradása nincs súlyban a többiekhez képest. Férjem (a kis agrármérnök) szerint jó a takarmányhasznosító képességeKép

Anyakati
ha ez vígasztal, én is mindíg el vagyok maradva az olvasással. Remélem, nálunk is kialakul majd valami napirend, mert így kicsit zűrösek a napokKép

Beu
nagyon jók vagytok a képenKép Helyrerázódott már Lőrinc a békéscsabai túra után?

Gyorsan még egy kép a pályázatraKép
Kép

Most rohanok, mert Zsebi reklamál.
pussz
Momo

Momo
momo

Sziasztok!

Voltunk setalni. Megszokott utvonalon, de most nem az uttesten mentem, mint estenkent szoktunk, hanem a jardan, mert ott arnyek volt. Egyik keriteshez erunk, benn egy nagy kutya ugat. A kerites alul beton, folotte fuggoleges racsok, es a racsokra vizszintesen valami madzag volt kifeszitve, 2 vagy 3, kulonbozo magassagban. En a nagy kutyat figyeltem, mert dugdosta ki a pofajat felem a keritesen. Egyszer csak azt latom, hogy a babakocsi mellett egy kisebb, tacsko meretu kutya all fenn a kerites beton reszen, es kb. a lapockajaig kidugta a fejet es a nyakat a kifeszitett madzagok kozott, es nagyban tekergozik, tornaszik, hogy minel jobban kiferjen. Kozben persze vadul ugat. Lanyok, en ugy, de uuugy megijedtem.Kép Ahogy hirtelen odaneztem, csak azt lattam, hogy mar felig kibujt, es a babakocsi magassagaban orjongve ugat, Petratol kb. fel meterre. Csak ezutan esett le, hogy valszeg nem fer ki jobban, hiaba probalkozik. Hat ez tortent.
Udv:

Leszter
leszter

Sziasztok!

Köszi a válaszokat szopizással kapcsolatban. Akár óránként is megszoptattom. Éjjel is fél 1-től szinte óránként evett. De nem érzem, hogy több tejem lenne. Akkor úgye jobban feszül a cici ha ritkábban szopik egy baba? Én mellfeszülést se érzek. Kép Vagy az nem feltétele a több tejcsinek?
Megpróbálunk egy képet felrakni magunkról.

Tina+ 14 napos Niki, 2 éves Nóri
Kép
tkriszta

Sziasztok!
Na, elkezdtem, visszaolasni az elmult napok archivumat. Kép

Myssnia, nagyon jok a kepek! Kép Kuki ugy. Kép

Leszter, 3 dl tejcsi egy mellben? Hat, nem csodalom, hogy fejlodik a kisasszony! Kép

Kangi, utazoagy hurra! KépKépKép Most mar elarulom, hogy mi is beszereztunk egyet (sokpenzert), pont az olyan utazasokhoz, mint ahol a het elejen voltunk. Szerintetek mit hagytunk itthon? A fel lakast becsomagoltuk, csak az utazoagy maradt a lakasban...Kép

Zsuzsi, BOLDOG SZULINAPOT! Tok aranyosak a kepek a fiukrol! Kép

MAno2, anyos. KépKépKép Nem lehetne, hogy megsem koltoztok oda? VAgy legalabb a ferjed beszel a szuleivel? Mert lehet, hogy kulonben eleg kemeny eveknek neztek elebe. Kép VAgy maskor nem ilyen rossz a helyzet?

PsAndi, mi az a kenocs az oltas utan? A mi dokinenink semmi ilyet nem szokott. Hos volt Dani! Kép

Franyo, jo az ujabb tugedor kep. Meg a kisagyasok is! Kép

Anyakati, bekakilas. Kép Mindig eszembe jut egy rokonom mondasa (3 gyereke van), hogy elso gyereknel meg mostak, szaritottak, vasaltak a pelust, a masodiknal mar csak mostak es szaritottak, a harmadiknal mar csak szaritottak...KépKép

Mi ma voltunk csiposzuresen. Azzal kezdodott, hogy jol leszurt a dokino, hogy miert Zsombi 5 honapos koraban jottunk (allitolag ilyenkor csipoficammal mar nemigen tudnak mit kezdeni Kép). Mondtam neki, hogy igy is en eroszakoltam ki, hogy adjon a gyerekorvos beutalot, amire csak szornyulkodott. Plane, mikor megtudta, hogy en csipoficam miatt egy evig kengyelt viseltem gyerekkoromban. NA mindegy, a kezi vizsgalatnal eloszor megallapitota, hoyg ZSombi csipoje tul laza, de aztan az ultrahangos szuresen azt mondtak, minden OK.
Viszont megszuletett a csaladi dontes, LECSERELJUK A GYEREKORVOSUNKAT! Nem tud valaki egy jot a II. III. keruletben???

Megyek, mert nyekereg a gyerkoc. Kép
Gombóc
gombóc

Júliusi kismama újság
Majdnem mindig van megoldás!
http://www.kismama.hu/cikk.php?id=61&cid=10407&PHPSESSID=53be8eb701ecd30aeccb8bc cd906b62c
Beszélgetés Rózsa Ibolyával

bigacsiga
Budapest IV. kerület

Sziasztok!
Lányok! SEGÍTSÉG!!
Szeretnék képet feltenni magunkról a pályázatra. De sajnos nemértek hozzá hogy kéne. A barátnőm aki ért hozzá sajna nemtud mostanában átjönni segíteni. Eltudná nekem valaki magyarázni,hogy hogy tudom eljuttatni a képeket ide? Scenelünk van, ezen keresztül lehetséges? A barátnőm weblapról magyarázott valamit,de mondta hogy lehet hogy nemszükséges nézzek utána. Az a baj hogy nekem ez így kinai. Valaki eltudná mondani hogy csináljam? Köszönöm!
Noémi.
Noeeemi

Orsoly,
én nem vagyok képügyben nagy szaki, de nekem is szokott olyan gondom lenni, hogy romlik a képminőség, ha kicsinyítek. Ami, ugye elég hülyén hangzik, hiszen azért csinálom nagyobb felbontásban, hogy jobb minőségű legyen, vagyis ez a kicsinyítésnél nem romolhatna. Azért sem kóser a dolog, mert egy elég jó Olympus gépem van a hozzávaló képszerkesztő programmal. Számítógépes tudorok, mi erre a megoldás? (A levél végén felteszek 2 képet, mindkettő 1600x1200-esből lett ugyanakkorára kicsinyítve és szerintem az egyik rosszabbKép)

Zsuzsi
nagyon szuper képeket csináltál már megintKép

Gombóc
hát 5 hónaposan már tényleg kicsit késő a csípőszűrés, de örülök, hogy végülis semmi gond nincsKép

Manó2
jól meggondoltad te ezt a költözködést?Kép Én nem bírnám elviselni az anyósom közelségét, főleg, ha csak kritizálni képes. Azért sok kitartást kívánok hozzáKép

Leszter
és hol marad az állatorvosi higgadtság?Kép Na jó, csak vicceltemKép Elárulom neked, én nagy állatbarát létemre azért múltkor jól megküldtem kővel egy kutyát, amikor a lányomra pályázott.

Tina
üdv ittKép Nagyon helyesek vagytokKép Nekem is van ám két boszorkámKép
Szerintem is szoptass annyit, amennyit Niki kér, csak így áll be a kellő mennyiség. Zsebi 1,5 hónapig szopott ilyen sűrűn, ennyit azért ki lehet bírniKép A mellfeszülés nem feltétlen velejárója a sok tejcsinek, nekem kb. 2 hétig volt nagyon lufi cicim, aztán elmúlt. Mostanában csak akkor van gond, ha egy tejcsinövelő nap után hirtelen leáll a sűrű kajálással a leányzó. Na, akkor aztán feszül rendesenKép

Maci2
nekem Timi volt sokáig ilyen, hogy csak csupaszon lehetett megszoptatni, különben az összes mintát ledumálta a blúzomrólKép Képzelheted, milyen kínban voltam, amikor nyilvános helyen kellett szoptatniKép...és akkor kezdett egyszínűsödni a ruhatáramKép

Újabb kép a pályázathoz
Kép

És egy trigedör, mert én ilyet is tudokKép
Kép

pusssz
Momo

Momo
momo

Sziasztok,

Momo,
fennhangon felolvastam a férjemnek a falu-sirámodat, mert én pont ilyen megfontolásokból nem akarok kiköltözni Pest környékére. Ő meg egy komplett "ranch"Kép-ról ábrándozik, lovakkal meg minden. Ha nagyobbak a gyerekek, akkor meg hordhatja őket az anyjuk mindig kocsival, mert különben nincs idő a tanulásra, netán sportra, hobbira... Nemtom, meggyőztem-e a férjem... Azért a családi ház bizti nem olyan rossz, majd elmúlik az utálom-hangulatodKépEgyébként melyik településen laktok?

Zsuzsi,
én mindig elcsodálkozom, amikor újra és újra kiderül, hogy 3 gyerek mellett te még sütögetsz, vendéget fogadsz... Én 1 szem 3 hetes kölkömmel valszeg most 7végén főzöm meg szülésem óta az első lecsótKép Hogy a bugyogóba csinálod? Rajtad kívül még Anyakati és Urszila a nagy rejtély számomra, akik hasonlóképp nyomják... Meg hát a többiek is 2 gyerekkel...szerintem én valamit nagyon rosszul csinálok...

Szerintetek mennyire fontos a stabil fürdetési időpont a kicsiknél? Vagy mikortól érdemes nagyon betartani? Mert ma órákig nyügi volt, és a fürdetési idő előtt 1 órával esett kómába a kölök, így most később fürdetünk, de nemtom, jól teszem-e... Mondjuk ha később fexik, talán megúszom 1 éjjeli keléssel...Nem is tudom.

jó éjt, pusza
Elli+Kevin
ellimami

Elli!

Hát én sokakkal ellentétben nem tartottam és nem is tartok pontos fürdetési rendet. fürdetem mikor úgy jön ki, mikor már álmosodik , most gíy 9 hónapos korára ez nagyjából egy időpont, de régebben össze vissza volt. Sőt , ha úgy jött ki én nem is fürdettem meg minden nap, igaz tél volt, nem izzadt. Eredmény: kb 2 hónapos korától átaludja stabilan az éjszakát, ugyhogy tutira állíthatom hogy nem zavarja meg a babákat ha a fürdetés nem az esti szertartás része. Persze minden baba más,én ezt elismerem, de én nem tartom ezta fürdést olyan nagy jelentőségűnek mint néhányan. Nálunk az esti szertartás az volt hogy félhomály, csend, erre rögtön lenyugodott (általábanKép) és aztán etetés, karomban büfiztetés, emíg ilyne pici volt vártam kb fél órát, néha többet is, aztán b a kiságyba. Most már egyedül is elalszik. Igaz sír néhány percet (2-10 percet), aztán alvás. remélem eljutunk oda is hoyg már sírni se fog, már most is van így néha. És most már persze az ölembe se kell fogni, cska megetetem, büfi, aztán még ébren be az ágyba, ott teázik még kicsit, aztán jó éjszakát.Kép

manó

KépKép
manó

Ja, még egy dolog. Mi úgy csináltuk, mert nekünk úgy volt kényelmesebb, hogy inkább etse negedtük hogy fent legyen, 2 hónapos kora körül kb éjfélkor ment az éjjeli alvásra, akkor evett még utoljára, és így aludt kb 8-9 óráig reggel, de néha tovább is. Aztán szépen magától előrébb és elörébb hozta ezta za időpontot, ahogy egyre többet mozgott, meg egyre kevesebbet aludt nappal, mi maximálisan hozzá igazodtunk, akkor ment este aludni mikro már láttuk hogy álmos. Most már este 8-kor megy aludni, és ezt ő lakította és elalszik reggel általában 1/2 8-ig, ekkor kel a férjem, szóval ő igazodott hozzánk. Persze hétvégén is ilyenkor kel.Kép
Úgyhogy bízz ababádban, és eszedbe nem jusson fürdési időpont miatt ébrezstgetni, ha egyszer alszik, meg evés miatt se, örülj hogy alszik. Mi volt hogy este 10-kor fürdettünk.Kép

manó

KépKép
manó

Sziasztok lányok!

Csodás napunk volt ma! Reggel nagybevásárlás a Tescoban, ünnepnap, havonta egyszer egyedül!Kép
Apa szabadnapos, idő megfelelő, úgyhogy be a kocsiba, és irány a Kékestető.
Nagyon jó volt. Kép Kép Kép
Először szopi a fa alatt
Kép

Aztán pihi a füvön
Kép

Majd a csúcs meghódítása
Kép

Kaja egy kellemes kis vendéglő teraszán.
Kép

Végül séta az erdőben.
Kép

Sajna kicsinyíteni nem tudok. Kép Nem tudom mekkora lesz, biztos nagy. Bocsi.
Majd visszaolvasok, bár lehet, hogy holnap is kevés időm lesz, mert apa holnap is szabadnapos. KépKépKép

Beu
beu

Mi van Lanyok,
Mindenkinek jobb dolga akadt? Kép

Jeee, Momo, en nem is igy kepzeltelek el! De azt nem tudom, hogy hogy! Kép
Helyesek a csajszik! Igazi kis tuzrolpattant boszik!

Tina,
Ha orankent szoptatsz, valoszinuleg nem fogsz feszulest erezni, de nem is ez a lenyeg! Igy tuti tobb lesz a tejci, mintha ritkabban tenned cicire a kiscsajt! Nekem is csak az elso hetekben feszult, kesobb mar csak azokon a ritkan elofordulo ejszakakon, amikor Miki kesobb ebredt a megszokottnal!

Ellimami,
Valoszinuleg a sutes-fozesben elem ki magam. Masert Gyed alatt nem igazan jar elismeres, sajna (anyagi ezert sem, de legalabb erkolcsi)!
Majd neked is konnyebb lesz am par het mulva, legalabbis emlekeim szerint en az elso hetek voltak a legnehezebbek (megszokni a nemalvast, meg a hormonalis atallast, a szopis dolgokrol meg mar nem is beszelve)! Anyakatinak minden hodolatom...neha elkepzelem, hogy Gyuri es Miki kozott megegy gyerek...hmmm! Kép

Jo ejt, es kellemes hetveget mindenkinek! Mi holnap is szulinapozunk, Dani a soros!

Zsuzsi
zsuzsi74

Momo: sajnalom, hogy nem erzed jol magad Albertirsan.Kép Beszeltem am az ottani ismeros lannyal, szivesen talalkozna veled. Neki 2 eves a fia, bizti jol ellennenek Timivel.Kép Hogy hozzalak ossze titeket?

Ellimami: azert Pest mellett lakni teljesen mas. MI 3 km-re lakunk Pesttol, ha vezetsz, se perc alatt ott vagy mindenhol. Auchan 5 percre van, bebiuszas 10 km-re, Ors 20 perc. Azert nem rossz, es persze mindemellett falusi levego (harapni lehet!), nincs bezingoz stb.Kép

Zsuzsi: boldog szulinapot neked is es Daninak isKép

orsoly

Ps: myssnia, koszi ha nezel nekem programotKép
orsoly

Sziasztok!

Én itt lennék, csak dolgozom, és csak olvasgatom... De már nagyon fáradt vagyok, inkább itt pihenek egy kicsit. Kép

BeuKép
az a sapis kép nagyo édiii! a többi is. Kép

ZsuzsiKép
még időben. boldog szülinapot. képek szuperek. még valamelyik este raktam fel neked néhányat. Kép

Momo
Tök jó végre téged is megismerhetlek. eddig csak a gyerkőcökről láttam képet. gyertek lakoparkba, gyertek. Kép Kép

Franyó
Annácska nagyon ügyi, és a tegnapi kép is nagyon szép volt. A mai is!

myssnia
myssnia
Budapest XI. kerület

Zsuzsi! Kipihented a vendégeskedést? Nagyon jók a fiúk a képeken. Ilyet látva úgy irigyellek. Nekem sosem lesz három.Kép
Más. Három napja, hogy drága párom a gyerekkori méterest emlegette, amiről nekem fogalmam sem volt, hogy mi. A neten sem találtam nyomát. Ma látom: mit sütött Zsuzsi? Méterest! Megmutattam Balázsnak, és ráismert. Elküldenéd a receptjét? Köszi.

Beu
beu

Hali Csajok!

Apa elment hokászni a Kőrösökre, azt ígérte hazatalál vasárnap estére, mindezt a nagyfiának is bemarketingelteKép. Énmeg leraktam a púrdékat, aztán befeküdtem egy kád meleg vízbe egy nagyadag sztracsivalKép

Tegnap nem is meséltem, este egyedűl vásároltam az interspaciban, élmény voltKép, rögtön költöttem egy csomó pénzt...

Beu, micsoda kirándulás, írigykedek Apa szabadnapjáértKép

Leszter, rám is szívbaj jött volna...Kép

Momo, micsoda nőcijeid vannak! És mit szólt Apa az összevont szemöldökhöz?KépKép

Ellimami, mikor nekem egy babám volt, az első 3 héten még a net közelébe sem jutottam... majd belejösszKép!

Akkor most én is felteszek ide képeket:
Kép
Kép
Kép
Pussz
Zsófi
csucsuka

Lányok Kép
hát ma se jött össze, hogy igazán veletek legyek, holnap meg elutazom Kép
Fél nyolctól mostanáig vasaltam, buáááhhh KépKépKép

Csucsuka Kép
a képeid gyönyörűek, illetve a gyerekek gyönyörűek!!! Interspaci-mission KépKépKép

Beu Kép
klasszak a kékestetői képek!

Meg az összes kép is gyönyörű, Franyó, a tiétek is meg Momo két banyája meg Zsuzsi összes ördögfiókája, csak 1xűen már nem tudok többet írni, kivagyok ...

Megyek aludni. Várhatóan 14-én fogok csak jelentkezni, addig pussz!

Kangi
kangi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?