Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Sziasztok!

Jutta, Zsu: nagyon ügyesek vagytok, hogy kezdtek túljutni a tejparán!
Zsu: nekem van egy elektromos mellszívóm eladó. Fent van a vaterán és a teszveszen is. Írok privit a felhasználónév miatt ha meg akarod nézni.(a páromé, és nem akarom itt kiadni)
Egyébként Medela kézim van, de próbáltam a Cicco kézit is.
Összességébe, a Medela jött be! Bár én mostmár nem fejek.Ami van,azt megeszi Ádi. 10ml-ért nincs értelme nyüglődni.És nem is parázok már a szoptatás kérdésen. Amig van tejem,megkapja Ádika, de mellé bizony 100ml-ket pótlok.Sőt, van hogy egy szopi kimarad és 160ml tápit kap csak.Ez van.Így fog felnőni, de nem hinném, hogy boldogtalanabb baba lenne, mint csak anyatejes társai!
Macsek: nagyon tetszik az Apa és Vilike közös alvós képe.
Most, hogy mindenki személyes tapasztalatát elolvastam az altatásról, levontam a konzekvenciát!Ha akar, alszik a gyerek, ha nem, hát nem! :lol: Nálunk 2 dolog vált be. Az ölben ringatás és ha odaveszem a nagy ágyba magam mellé és türelmesen simizem .
Most spec ölben alszik :oops:

Kép
Kép
gabcii

Andi: bejött az éjfeles ébresztés?

dzsuzsa: én Avent elektromosat vettem. Bár ne tettem volna. 1., először kézivel kell fejnem, és ha már jön, akkor jöhet a gépi. Vhogy gyengébb az ereje. Akkor hatékony, ha spriccel a cucc...

KépKép
1macsek

Lányok!

Akik udvaron, erkélyen levegőztettek. KInt hagyjátok a babakocsiban egyedül a gyereket???

Kép
Kép
gabcii

Hallótávolságon belül én simán.

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Gabcii:
én is kint ahgyom, van, h 4-5 órát is alszik, addif csak nem állok mellette. Többnyire a teraszra rakom és rálátok, de hallom is, ki-kinézek.
Itt szakad a hó, ill. már olvad, tiszta latyak minden, nagyon fúj a szél. Gyűlölöm ezt, így ma nem lesz levegőzés. :evil: :evil: :evil: :evil:

Kép
Kép
h@jni

Zsu, Nadin alszik mózesben, kanapén, ölben is ha úgy alakul :oops:
Mellszívó: medela kézi és avent isis, egyiket sem tudom használni :-(
Levegőztetés: Én is kinthagyom a teraszon, és időnként ránézek. Ma délelőtt pont ki tudtunk még menni a hó előtt.

Jutta: na látod, menni fog ez!

Macsek: nagyon aranyos az alvós kép :-)))

KépKép
kertikiri

sziasztok.

mi hatalmasat sétáltunk a hóesésben. :) Lala csak bambult :) Vivi csinált hóangyalkát, apa épített hóembert is. :D

Kép Kép

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

Ma is voltunk sétálni, ömlött a hó, émmeg nem láttam semmit a szemüvegem miatt :D de muszáj mennem, mert idebent megőrülük (elég sötét a lakásunk, és az eget nem is látni :shock: )

Lányok! Nálatok is üvöltés van fürdetéskor, ha kiveszitek a kis porontyot a vízből?

Mellesleg nemtom mi van, de a kis Vili nem alszik a babakocsiban hanem végig szemmel tart, aztán mikor hazajövünk akkor evés/sírás/altatás:((, ennyit arról, h ha alszik a kocsiban, akkor én azt csinálok amihez kedvem van.

Budapesti lányok merre laktok? Nem pontos utca házszám, csak kb:)

KépKép
1macsek

Rita: Vivi csuda aranyos a képen.Lalából ugye nem túl sok látszik :)
Macsek: Ádi szeret fürödni.Mostanában már pancsizik is.
Azt hiszem, meg fogom próbálni az erkélyen levegőzést, altatást. Napközben, gyötrelmes alvásra bírni Ádikát. Akkorákat ásít és közben sír.Nem tudom mért utál aludni!?

Ma meg észre vettem, hogy a végbélnyílás környéke piros és olyan dorozmás.Popsikenőcsöt nem váltottam, pelenkából a pampers 3-ra és a huggiesre váltottam, pampers 2-ről.
Mivel kenjem, és mi lehet ez? Ötlet???

Kép
Kép
gabcii

Lányok, köszi a tippeket, nem lettem okosabb :lol: Asszem bérelni nem akarok, majd akkor az üzletben kérek tanácsot.
Gabci,küldtem privit.
És mi az, hogy dorozmás??? Nekünk olyan volt 2 hete, hogy konkrétan a végbélnyilása piros volt, és olyan volt, mintha lejött volna a felső bőrréteg..elég gáz volt, nagyon sajnáltam szegénykémet :(
Dokinő Betadine fertőtlenitőt ajánlott, ez jód, és javasolta, hogy térjünk át Sudocreme popsikrémre. Peluscserénél nem popsitörlőt használtam, hanem vagy csap alatt lemostam, vagy vizes vattával letöröltem, utána a Betadine-nel vattával letöröltem neki és utána a nyilást is bekentem a Sudocreme-mel. 1 hét alatt elmúlt.

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Rita:
édik. :)

Zsu:
hihi, látod ebből is mindenkinek más jön be. :)

Gabcii:
nekünk az egész olyan. :( Én is Sudocremevel kenem, de nagyon lassan javul. :(
Nekem tuti a pelenkától. (én váltottam. )

Timi, Móni, Andi, Jolka, Jutta:
:evil: :evil: :evil: :evil: tessék máá írni. :wink:

Kép
Kép
h@jni

Bocs, hogy jöttem aztán eltűntem, de pilisen voltunk hétvégén anyósomnál, és nem tudtam netezni.
Nagyon aranyosak vagytok, kösz mindenkinek a fogadtatást.
Mi is kaptunk a hóesésből Pilisen, a legnagyobb hózápor idején sétáltunk, és míg Pankusz aludt a babakocsiban, addíg Bence hógolyókat gyúrt. Rettenetesen élvezte. Érdekes, hogy itthon egyáltalán nem maradt semmi belőle. :cry:
Kicsit visszaolvastam, látom másnál is van tejpara. Én Bencét 17 hónapig szoptattam, igény szerint, ami az első időkben azt jelentette, hogy éjjel-nappal rajtam lógott, én pedig tiszta idegbeteg voltam, hogy minden oké e? Mérleget is kaptunk a védőnénitől, amitől frászt kaptam (kaki, pisi, büfi...most mi van?!) A gyerek szépen gyarapodott, sőt...fél évesen 10,4 kg volt (4.10-el született). Hagytam a mérleget a francba, de igazán csak akkor múlt el ez a "van e elég tejem" hiszti, amikor fél éves kora után már mást is evett.
Most, már tapasztalt második gyerekesként nemet mondtam a mérlegre, most is igény szerint szoptatok, és most is sírva kérdezem esténként: "Mi van Panka, nincs elég tejcsi?" És Panka sír, bekapja és kiköpi a cicimet, és rángatja...én már sík ideg vagyok...és egyszercsak paff, beájul, és alszik egyhuzamban 6, 7 órát. Szóval, gondolom nem éhes, mégis minden második este eljátszuk ezt. Most azt várom, hogy fél éves legyen, és akkor már lazábban fogom kezelni ezt a dolgot. (Remélem :lol: ).
Ja, Jutta: a kórházból tápszerrecepttel jöttünk haza, azóta is ott figyel a szekrény tetején. Tényleg megnyugtató. :D
dettyk

Sziasztok!
Aranyosak vagytok, h hiányoltatok... Kicsit jobban vagyok, de még nem az igazi... Ciripke, én nem vagyok olyan, h kidumáljam egy nyilvános fórumon a bajom. Asszittem, ennyire már ismertek! :wink:
Hajni! És sajna priviben sem akarok beszélni róla, mert ha én nem tudom megoldani, akkor más sem. Sztem Te ezt érted, ugyi?! :wink: De jól esett!
Jutta, Zsu! Én azt gondolom (hasonlóan Hajnihoz), h kicsit túl van lihegve ez a szoptassunk minden áron dolog itt a nálunk, valóban! És hiába mondja bárki, nincs mindenkinek teje, vagy elegendő teje! Emlékezzetek rám: csak sz*rt nem ettem, és fejen állva nem szoptattam, mindent kipróbáltam. (Amúgy van egy szopitea receptem, jóval intenzívebb, mint a laktoherb és tsai. Ha érdekel valakit, leírom, hátha valakinek bejön. Sztem nem rossz!) Szal én azt gondolom, h ha én azt gondolom, h mindent megpróbáltam és mégis ez van, akkor ez van. És nagyjából senkinek semmi köze hozzá!
Jolka! Ha keveset beszél, akkor nem harap a néni... :lol:
Ja, Kat üdvözöl mindenkit és majd jön valamikor!
Ancsi! Keresztelő? Fú, gyorsak vagytok! Nálunk tavasszal lesz, majd valamikor.
Gabcii! Erkélyen nyugodtan lehet Ádi, csak néha figyelj rá!
1Macsek! Szemüveg nélkül nem látsz? (Ja, helyesek vagytok a fotón!)
Kertikiri! Legalább fotón láttalak, hamár a Szabolcsban nem futottunk össze!
Mogyó! Bátran sétálsz Ágival... Én nem nagyon merem emberek közé vinni, mert itt van ez a hülye hasmenéses-hányós vírus. Körülöttünk nagyon sokan betegek. Én nagyon féltem Jankát. (Az egyik ismerősünk másfél éves gyerekkel kórházban kötöttek ki!)
Dettyk! Üdv! Pilis? Itt voltál a szomszéd faluban? (Ja, bocs, városban... :lol: )
Rita! Vivi nagyon bájos kiscsaj! Minden fotón olyan kis helyes!
Andi! A múltkor én a kocsi alatt autót értettem... :lol: :lol:
Ja, és jó, ha jó fotómasinája van az embernek, de az a lényeg, h ki csinálja a fotót! (Mindig ezt mondtam a tanítványaimnak is! :lol: )Amúgy tényleg ügyesek a fotóid! :wink:
És Marek! Sztem egy hibába ne ess: ne hibáztasd magad/magatokat! Nem tehettek róla és nem érdemeltétek ezt, de van oka annak, h ez most így alakult! Soha nem fogod megtudni, h miért alakult ez így... Szedd össze magad, rázd meg magad és kezdjétek elölről. Még olyan fiatalok vagytok... És önsanyargatva nem lehet egy életet leélni! Én sok-sok pozitív energiát küldök Neked!
Még annyit, voltam 6 hetes kontrollon... egész kis családommal... elég viccesre és stresszesre sikrült (rendelőben szoptatás és tsai...). De végezetül vettem egy-két holmit (igaz nem Bécsben...), emberek között voltam.
Ja, majd rakok fel új fotókat. Megmutatom nálunk milyen a gyerekszoba, és az új sláger: a zenélő forgó! Ha hallanátok és látnátok Jankát, amikor bekapcsolom neki! Elvigyorodik és hatalmas ámulattal nézi Fülest, ahogy megy körbe-körbe. Majd valamiféle gügyörészés-félét nyom neki. Jobban örül a Miciéknek, mint nekem! Hát mondhatom!
Tényleg, Timi? Mi van veletek?
Na jóccaka!

Kép
ermoni

Móni, végre jöttél! Édes lehet Janka + a Füles :-) Tegyél fel képet!
Gabci, én is a sudocremet javasoltam volna!
Macsek, mi imádunk fürdeni, nem sírunk se közben, se utána!

KépKép
kertikiri

Ermoni, lehet, hogy megsértem a pilisiek önérzetét, de én még mindig faluzom :wink: Még nem szoktam meg. Te honnan? Irsa, Monor? Egyébként a vasárnapjaink szinte mindig Pilisen telnek: megye II, bajnoki! (ha mond neked ez valamit). Életem értelmének olyan fontos a meccs, mintha legalább a Milánban játszana :? Mindegy, inkább ez, mint más...

Macsek, Pankusz imád fürdeni, még azt is elviseli, ha a kádból kiveszem, de mikor a pelenkázóra rakom és elkezdem a fürdés utáni simit, meg öltöztetést, na akkor kész :oops: . Eddig egyszer fordult elő, hogy végigvigyorogta, áltatában azonban bőgésbe torkollik :cry:

Persze lehet, hogy már a tejcsit és az alvást várja :roll:
dettyk

sziasztok!
én rákattantam a tejbegrízre. kár, h nem lehet sokat... na, mindegy.
látom, zajlott az élet hétvégén :D
mi itthon lazultunk szombaton, meg jól eláztunk séta közben (a gyerekek nem, csak mi), vasárnap pedig lepasszoltuk őket és elmentünk moziba. volt is lelkiismeretfurdalásom. de legalább tudjuk, h megeszik a lefagyasztott tejet is, igaz, nem rajonganak érte.
az éfjéli etetés totál szívás, mert most hajnalban 2szer kell kelnem, azaz egyszer 1 felé, mert éjfélkor még nem tudok lelket verni beléjük, gy ők kelnek, de már nem 2kor sajnos és utána 6kor, hanem 1kor és 4kor :evil: :evil: jól elb*sztam a klassz kis rendet. na, mindegy. a barátnőm szerint még 1 hónap, és talán kevesebbet esznek éjjel. tegnap az 1 órás etetés másfél órán át tartott, mert Huba úrfi belealudt a cicizésbe, és csak 20 perccel később ébredt farkaséhesen, amikor is Petra javában szopizott. Huba üvöltött, hagytam kicsit, mivel a cumit kiköpte, Apuka felkelt, h mi a szitu, visszazavartam aludni, mondta, h nem tud ebbena hangzavarban. Petra letesz, Huba kaja, Petra üvölt, mint a sakál (nem tudom, hány decibel lehet a sivítása, de szívsen lemérném).. lényeg a lényeg, másféál óra, és kb 5-6 gyerekcsere után mindenki jóllakott, és alhattunk. 4kor ügyesebb votlam: mikor Huba bealudt, Jolka pelekázós-ébresztős módszerét alkalmaztam, és így csendben zajlott a szopi.köszi, Jolka!!!! :D

Kép
an°°di

Móni, szia! azért mégis harapósra sikerült egy-két mondat... 8) nálunk a forgócucc még nem köti le őket, de van, h egy-két percre igen. olyan édesek olyankor!
kocsi... ahááá! de mintah említettem volna, h nem tudok már vezetni. hétvégén gyakorolni fogok vidéken.. ez így nem mehet tovább! :evil: :twisted: 8)

kajaidő: mi időre eszünk. általában egy óra alatt mindketten jóllaknak (kivéve hajnalban ugye :evil: ).

popsikérdés: sztem is sudocream, meg a tiszta langyos víz (nálunk egyelőre semmi ilyen gond nincs, Hubának viszont van egy kis gombás fertőzése a zacsiján, ami a dokinéni szerint a szájpenészből jött :shock: gondolom, a pisivel arra meg rakom a canestent...)

Macsek, mi Újpesten lakunk. és igen, a vízből kivétel egy érzékeny időpont ;) mindketten üvöltenek, pedig sztem nem fáznak, mert kb 28 fokosra fűtjük fel a szobát fürdésidőre. ti is melegebbet csináltok fürdésre, ugye?

Csajok, miért lehet, h van amikor sírnak a gyerekek, h éhesek, bekapják a cicit és ki is köpik egy-két kétségbeesett cuppogás után? láthatóan éhesek, de mégsem esznek.. túl hisztisek? van nagyon jön a tej? vagy mi lehet? :roll:

szellőztetés: rossz időben és bedobom őket a bundazsákba, lerakom őket az ágyunkra és rájuk nyitom az ablakot. egyúttal a szelllőztetés is megoldott.

Jutta, javul a hasfájás? nálunk észrevehetően kevesebb a sírás, és akkora pukik repkednek, h egy felnőttnek is nagy lenne olykor :) ahogy Zsu mondta: emelkedik a takaró :lol:

Kép
an°°di

Sziasztok!

Móni: örülök, hogy jobban vagy (bár nekem még mindig kicsit depi szerűnek tűnik a dolog)
Mostmár, egyre többet fog nézelődni Janka. és tényleg irtó aranyosak, ahogy örülnek a játékoknak :lol: .
Andi: ha Ádi (esetleg) ébred éjjel, Apa nálunk is felkel, mégha csak támogatni a lelkemet is,mert enyém a feladat akkor is.
Jó, hát tényleg nagyon meghúzódok a háttérbe az éjszakáink miatt. Ma eddig nagyon jó fiú Ádikám. ...-kor kelés, kaja, és vissza aludt :lol: . Hagyott mosogatni, hajat mosni, bekészítettem a mosást és reggeliztem is. Ha még vasalni is enged, hát komolyan mondom, elmondok egy imát :D
Nálunk csak hideg van, hó nincs hál isten. Utálom! Akkor még úgysem mennék sétálni.
Popsikenőcs ötleteket köszönöm, ki fogom próbálni.
Remélem nálunk nem a pelenka a ludas, mert megőrülök. Így is halomban áll a nem használt pelus a szekrényben.
Na el, hátha... :arrow:

Kép
Kép
gabcii

Gabcii, mikor is kelt Ádi? :roll: :roll: :lol: nem mered már beírni, mi?
Huba megint éhes. lassan 2 óránként etetek egy óráig :evil:
de legalább híznak "cserébe" :D :D
a, asszem megyek is tényleg. már a cumi sem jó... itt komoly a 'baj' :wink:
:arrow:

Kép
an°°di

Gabci, és mit csinál Ádi, amikor Téged békén hagy? Nézelődik a pihiszékben?
Nem tudom, én állandóan kényszert érzek, hogy Nadint szórakoztassan. Lelkiismeretfurdalásom van, ha leteszem és csak úgy hagyom had legyen el magába. Pedig hagyni kellene, igaz ? :oops:
Andi, szerintem hirtelen bespriccel a tej a szájukban, és ettől lepődnek meg. Nadin is szokott ilyet csinálni.

Lekopogom, de most nekünk is nagyon jó éjszakánk volt, Nadin 8-tól f1-ig aludt, majd újból 4-ig, aztán kicsi fentlét után (szokásos kaki miatt) 6-tól n9-ig. Nekem ez már szuper. Csak az a baj, hogy az első 4,5 órás alvásból 2-t rajtam :-( Pedig megeskettem a férjemet, hogy az esti szopi után negyed óránként benéz, és ha azt látja, hogy alszom karomon a gyerekkel, akkor azonnal felébreszt. De ő is elaludt :-( Még szerencse, hogy a földön matracon alszunk, így Nadin nem eshet le, de valahogy nem is engedném el szerintem még véletlenül sem, ez valami ösztönös dolog lehet. Nagyon jókat tud aludni rajtam, remélem a hátának ez nem baj. Csak én nem pihenek akkor igazából, szóval nekem ez elpazarolt alvásidő :-(

Macsek, mi a XX. kerületben lakunk.

KépKép
kertikiri

Móni:
na végre. :)
édes lehet Janka.
És tessék sokat írni. :)

Andi:
úúú,szegény. :?

Ma én is depis vagyok, nem tom mibajom, de valami van az tuti. :evil:
Semmihez sincs kedvem. :roll:

Kép
Kép
h@jni

Sziasztok!

Hát én még nem hallotam a vírusról de ha megyünk ilyen áruházba vásárolni akkor nem nyitom fel a pelust igy is probálom védeni!

Mi most sétáltunk egy nagyot olyan szép idő volt sütött a nap most meg hirtelen mintha este lene beborult!
Szerencsére nállam nincs és nem is volt depi ilyen idő miatt!

Nálunk este 8-kor beájult Ágika és fél 2-kor kellt fel utánna meg 6-kor mert kaki volt és nagyon feszelget de szerintem alukált is volna még megetett utánna visszaszundizott és most is alszik már 2 órája.

Ti szoktátok-e teáztatni a babákat?
És ha igen mivel és hogy hígitjátok meg stb...

kertikiri: nállunk még mindig az ágyban alszik nappal elvan a kiságy ban de este egyből felébred utánna meg alig birom visszaaltatni de ha mellém rakom az ágyba akkor nem kell fel.
Így lassan nem is probálkozom de tudom ,hogy gondjaink lesznek még ezzel mire leszoktatom,hogy van saját helye! :oops:

Kép
mogyoland

Nálunk most már felfedezte,hogy van nyelve mert öltögeti nállatok is szokták a babucik?

Kép
mogyoland

Fürcsi. nálunk kb 26 fok van bent!De a konvektor mellé rakom a kiskádat és a víz meg 40-41 fokos ha nem ennyi akkor nem szert pancsizni a vízben és sír is benne nem szereti a hüvősebb vízet!

Kép
mogyoland

mogyoland, (fél kézzel írok, bocs a kisbetűkért), bence is mellettem aludt éjjel sokáig, mert már nem bírtam a korzózást a kiságy és a mi ágyunk között. beájultam én is szoptatás közben, és sokszor észre sem vettem, mikor evett. kaptam is emiatt eleget, az idősebb nőktől, gondolhatod, de szartam rá. nekünk így volt jó, ha kellett, apával átvonultunk a másik szobába :oops: , szóval nem volt gáz, és leszokott róla. :lol:
panka szerencsére szuperül alszik éjjel az ágyában, nappal inkább babakocsiban vagy autóban, de ha úgy adódna, most se fogok aggódni, ha beszokik az ágyunkba :)
dettyk

ja, és újabban panka is egyfolytában csúfolódik :lol:
dettyk

Sziasztok!

Alvás: este kiságyban (egész jól megy, csak nyöszörög.... :shock: :shock:) bár fél óra szopit fél óra altatás követ (lassan néha a 20 perc is elég :wink: )
nappal babakocsi (ez szuper), vagy kézbe elalszik - ágyikóba berak (ez sokkal kevésbé hatásos)
Ja és a kocsit én is kinthagyom, de benne van a bébiőr (nem miatta, mert ha sír halljuk, de az első teraszon van - és nehogy ellopják :oops: )

Cici, ha van elég idő 2 szopi közt van tej, ha nincs, akkor nincs tej... para vissza-vissza tér... de szarok rá, max. kap egy kis pótlást... még 2 hónapos koráig kihúzzuk csak anyatejjel ha lehet... utána, ha még mindig 2-2,5 óránként eszik nappal nem szivatom tovább magam és őt sem... (azért nem adok neki hamarabb tápit, ha egy mód van rá, mert állítólag az a cicizést lassan ki szokta szorÍtani... most meg a tejcsi határeset, csak állandó evést jelent... amit szerintem tuti nem bírok 6 hónapos koráig idegekkel...)

Móni, harap egy kicsit a néni, de nem baj, akkor is gyere, ha harapsz, max nem mondod miért csak jelzed, hogy neked most harapós napod van és kész!

Ja és voltunk tegnap Debrecenben Anyujék, meg Dédiék!! Jó volt kimozdulni, csak hazafele pont szakadt a hó az M3-on...

Hasfájás: Jobb a helyzet, most csak napi kb 3x az aktuális kakit siratjuk meg, de már az se olyan extra gáz (vagy kezdem megszokni?), illetve éjszaka van félálomban nyöszörgés, ami szerintem szintén kaki/puki miatt van...

És Dorka is nézelődik, nomeg megkaptuk az első mosolyokat!!! Még félmosoly,de egyre egyértelműbb és Móni az elsőt én is a zenélő körforgó bekapcsolásáért kaptam!

Jutta

KépKép
jutta

Normális az, hogy negyed 8-kor evett és azóta csak 10 perces sírásokra ébred fel? De azt is álmában csinálja... :cry:

én már itt bőgök, most eléggé aggódom... Úgy alszik, mint a bunda, de amikor sír, akkor bömböl!!! Ma már volt pisi, kaki, de enni meg délben sem akart, csak sírt, aztán elaludt. Most infacol, meg k-vitamin van a pocakjába, mert azt hittem, azért sír, mert éhes, hát nem...

mit csináljak????

:cry: :cry: :cry:

KépKép
1macsek

sziasztok

csak jelzek,hogy élek,ha már kérdeztetek.nagyon elegem van mindenből és úgy nagyjából mindenkinek,azt hiszem most úgy érzem nem hogy két gyerekkel eggyel se bírok :-(tejpara nálam is plusztársai :evil:
úgy érzem mindenben egy nagy nulla vagyok,áthúzva

Macsek
ha ilyen marad vidd el dokihoz!!

Móni
örülök,hogy írtál
Vendég

Macsek, nem sikerül felkelteni? Azért sztem max 5 órát kéne kaja nélkül lennie nappal. Pelusozd át, arra biztosan felébred.

Ja, bocs, látom mikor írtad, azóta már megoldódott, ugye?

Mi úgy néz ki kezdünk átszokni a négyóránkénti evésre, legalábbis nappal. Így jobban van tejci is, többet tud enni, és utána többet tud aludni is biztosan.

Én még nem próbáltam ki a forgót a kiságy felett. Most képeket tettünk az ágy fölé, azt mutogatom neki, és tetszik :-)

KépKép
kertikiri

na még egy épkézláb mondatot se tudok leírni

szóval mindenkiből

belőletek nem :-)
Vendég

Sziasztok!
Már megint haraptam? Kibe? Bocsi! De tényleg!
Jutta! Sztem ne parázz a tej miatt, mert sztem Neked van elég! Csak nyugi!
Hajni! Remélem jobb a kedved! Az enyém egy kicsivel... De én ráadsául még azt is tudom, h miért sz*r a kedvem!
Dettyk! Monor a helyes irány! :wink: Hát sajna nem vagyok fociban érdekelt. Nálunk még a férjem sem szereti... Nálunk atlétika meg extrém sportok a menő! Még jó, h egy csöppet sem veszélyes!
Macsek! Én nem tudok neked tanácsot adni, mert én is kísérletező, kétségbeeső kezdő anyuka vagyok! Próbáld meg valahogy felébreszteni! De sztem ha nem megy a hasa, nem hány, nem lázas, akkor nagy baj nem lehet! (Vagy ez butaság?) És ha éhes, úgyis szól!
Gabcii! A világ legjobb popsikrémjét már a csajok javasolták! Esetleg próbáld ki, h egy ideig neogranormon törlőkendőt használsz... Hátha...
Majd dobok fel képeket...
Lányok, Ti nem fáztok babakocsizás közben? Én ma majd' megfagytam. Sapka, (új :wink: ) télikabát, kesztyű, csimma (bundás), és még a vesemelegítőt is magamra kötöttem! (Ja, és kihez csatlakozhatunk? Nálunk sincs alvás a babakocsiban!)Terhesség alatt állandóan a szakadt rólam a víz, most meg fagyosszent lettem! :shock:
Nálunk most az a program, h fexik a kanapén, eddig "dumálgatott" vagy 20 percet, de mostmár ráunt. Megyek is! (Ja, és pukizgatott vidáman. Na, van amikor ez nem vidám, hanem kínkeserves!)
Ciripke! Ugyan nekem nincs 3 gyerekem (hogy Te hogy bírod? :roll: + kalapemelő szmájli), de én is hagyom néha bömbölni! Mondjuk nekikezdek hajat mosni, abban a pillanatban rázendít én meg hallgatom a bébiőrön, h van amikor már levegőt sem kap, gondolom lilul a feje, de én meg állok vizesen a kádban... volt már rá példa, h belealudt a kiabálásba.

Kép
ermoni

Sziasztok!

Gyors életjel és megyek is. Szalad a ház, a fiúk alszanak.

Andi!
Örülök, hogy bejött a pelusos csel. :)
Tényleg előfordulhat, hogy a gyors tejcsi zavarhatja Hubát. Egy kicsit ki kell fejni előtte, nem sokat, annyit amenniy magától is kifolyna, kb 2 perc.

Macsek!
Fogalmam sincs mi lehet. Valamilye fájhat talán? Próbáj kaját adni neki, előbb utóbb elfogadja.

Cici parás anyucik. A környezetet lekakilni, nem halgatni senkire. Ha tápi kell ,akkor az kell, a gyerkőc nem fog éhen halni.

Jutta!
Szerintem nálad csak most fog növekedni a tejhozzam, tehát no para. Ne egyból a pótlásra gondolj. Nálam is van olyan nap mikor kevesebb, talán üres a cici, de másnapra megoldódik. Pihi, kaja, folyadék. Van mikor beikatok egy 2 literes 1 filteres laktoherb tea napot. Nagyon sok tejcsid volt az elején, tehát tuti nincs még vége, csak most nő majd a mennyiség.

első babás anyukák, amit írtok, mind rám is igaz. Ugyan ilyen voltam Manóval. De már két gyerekkel, csak bazsajgok. :) Fürdés és hajmosás, takarítás, kajálás, mind megoldható két gyerek mellett is, sőt jobban megy mint 1 gyerek mellett. Talán már nem féltem annyira a gyerkőcöt, nem vagyok ott minden sziszenésnél. Sírás sem zavar már, csak a piros fejes ordításoknál szaladok. A cica sírásnál, kiabálásnál nem egyből rohanok, valamikor magától megoldódik. Tehát megértem a "gondotokat" , de tanácsot nem tudok adni, egy, nem biztos, hogy megfogadnátok, 2 meg kel élni. A második gyerkőcnél, már ti is nyugodtabbak lesztek.

Ma nálam is szalad a lakás, de még emnniyre, egyelőre nem látom a végét. :D

Megyek is, kihasználom míg alszanak.

Timi!
Gyere már, legalább 1 mondatra, hogy minden ok, csak a Te fejed fellett is összecsaptak a hullámok. :wink: Remélem a lányokkal minen ok.

A képek mint minidg mindenkinél nagyon szuper. A gyerkőcök egytől egyig csodásak.

Dettyk!
Üdv a topikon. Ákos nálam is 3950g és 52 cm született. :)

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Na közben Timi is megérkezett. :D
Gondoltam, hogy ez lehet. :(
Hétvégén én még a gép közelébe sem jöttem, anniy melóm volt, van.

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Jolka
ha csak a ház futna :? de olyan jó neked ,hogy Manó olyan nyugodt.
Maja egy ördög,állandón pörög,este 11ig én meg majd meghalok olyan kába vagyok 11kor még csúzdázik,korom sötétbe.Meg őneki 11kor még patizer kell,de csak azérthogy elmenjen a konyhába és beleharap aztán helló.Mindenért vísít,hisztizik,ma reggel már kapott egyet,megmondom őszintén úgy néztem jót tett mindkettőnknek.Persze utána bánom.Egyik pillanatba fogom és beviszem a szobályába annyiraa kikészít a következőbe megbőgök,hogy mennyire szeretem.Most is bőgök,Bibi az ágyba sír ő meg rajtam lóg,most ha csak Bibi lenne ringatnám,de így nem tudom,mert akkor Maja vísít. na abba is ghayom csak annyit még hogy azt hittem leforráztam Bibust és nálam is van a spájzba tápi
Vendég

Szia Timi!
Miért lennél már pukkasztott nulla? Nehogy már ennyire semmibe vedd magad!
Velem meg az a baj, h sztem túl önző vagyok! Az sem jobb! Tele vagyok lelkiismeretfurdalással emiatt!
Ja, Mogyó! Nem ijesztgetésképp írtam a fosós-hányós vírusról, de itt Pest környékén fél osztályok nem járnak suliba. (Barátné mondta, Fóton tanít a Waldorfban... Itt a helyi oviban és suliban is ugyanez a helyzet. És hát a László Kórház is tele van csöppségekkel, akikben nem marad meg a kaja és infúziót kapnak, h nehogy kiszáradjanak!) Szal én csak ezért szóltam! És a felnőtteken is átsöpör (helyi ismerős férje is beleesett, szte még életében nem volt ilyen beteg!). Na, jobb félni, mint megijedni!
Jolka! Kajaötlet: gulyásleves, vargabéles. (Küldjek? :wink: )
Még a kajáról: nálunk az alakul ki, h hétvégén főzök (férjem addig vigyáz Jankára- neki az kikapcsolódás, nekem meg az, h főzök- ezt se gondoltam volna! :wink: :lol: ), annyi kaját csinálok, ami hétfő-keddre is elég és szerdától rendelünk kaját.
A takarítást is így oldjuk meg. (De mostmár tényleg szerzek egy takarítónőt, a férjem annyit cseszeget emiatt! :roll: :oops: )
Sajna nekem anyukám messze (nem érdemes azért elruccannia, h főzzön), a takarítás pedig kényes téma nálam. Szegény leendő takarítónő... Már mondtam, h anyám után is takarítottam. Mit csináljak? Nálam más a rend és a tisztaság fogalma, mint nála. Már hamvas lánykoromban is így volt! És ahogy öregszem annál inkább!
Ja, kilók! Hát ugyan Janka 4,7 körül van (ami nem rossz sztem), de nagyon kis vékonynak látszik, mert nagyon hosszú! Az 56-os cuccok már rég nem jók, 62-68-as cuccok kellenek a hosszúsága miatt! (Hát ugye mi sem vagyunk alacsonyak a férjemmel és hát soha nem voltam kövér... Nem is csodálkozom! De már hallom, ahogy egész gyerekkorában mindenki csak tömni akarja majd Jankát, mert olyan kis vékonka! :roll: :? )

Kép
ermoni

Na bocs,most nem olvasok, csak írok.

Nem eszik, nem sír, nézelődik. Najó, a pelenkázáskor sírt. A gyerekorvos lelkemre kötötte, hogy ne etessem, de nem is tudom, szarik rám, és rossz élményt meg nem akarok neki azzal szerezni, hogy a mellemet dugdosom a szájába, de nem is igényli. Igaz, előtte 140-et evett, de éjszaka is kihagyott egy evést, szóval ma 3-szor evett rendesen :cry:

Ha este 6-ig nem változik semmi, gyün a gyerekorvos :cry:
én totál kész vagyok, mi lesz így a tejemmel egyébként is? Meg hogy leszek így nyugodt??

Meg állítólg szar frontok is vannak, azt mondta a doki (lehet hogy egy sámán??)

Na, most kezd bömbölni, megyek :arrow:

KépKép
1macsek

Üdv az elveszett és megkerült topicktársaknak!

Timi: ha azt mondom, nagyszerű anyuci vagy, nem hiszem, hogy javítok a helyzeteden, de hátha mégis...
Jolka: na látod, én a piros fejes ordítások miatt nem jutok egyről a kettőre itthon. Nálunk ritka a cicasírás. Az anya vegyél fel nyösziből is pirosfejes ordítás lesz elöbb utobb. 8Kb 10 percen belül)
Túl vagyunk egy ilyen műsoron már ma is. De most önző dög voltam és befejeztem közben a vasalást. Addig Ádika a kanapén a pihiszékben üvöltött torka szakadtából :? :evil:
Komolyan mondom, félelmetes, mennyire bírja. Mikor egy ilyen akció után felveszem, győz megynyugodni és még vagy 10 percig kapkodja a levegőt. Úgy sajnálom olyankor és persze aggódom, nehogy baja legyen.
Móni: köszönöm a popsis tippet neked is. Pont neogranormonos popsitörlőnk van.
Macsek: Mónival értek egyet. Ha nem lázas és nem kínlódik nagyon, túl nagy baj nem lehet sztem. Azért ébresztgesd ha eljön a kaja idő. Aztán erre is csak azt tudom mondani, amit te érzel a legjobbnak, azt tedd. Ha úgy érzed dokihoz kéne vinned, tedd!
Fürdés: kb25-26 fok van a szobában és 39-40 fokos a víz.
Andi: na jóóó, ha nagyon akarod leírom: 23- 7.30ig aludt. :lol: :?
Mentségemre legyen mondva, hogy nehéz elaltatniiiii.
Na elsunnyogok. :oops:

Kép
Kép
gabcii

Móni
hát ez az én is önző vagyok,úgy érzem,ha szoptatok lese fekszek újság nélkül,ha Bibnek gügyögök Maját sajnálom,ha Majával vagyok és hagyom Bibit nyekgni,sírni akkor őt sajnálom.Ha mérges vagyok rá sajnálom,hisz nem ő tehet róla ,hogy tesója született és anya nem tud osztódni,olyan aranyos amikor látja hogy fáradt vagyok (este 11kor amikor nézem ahogy csúzdázik és könyörgök hogy hagyja már abba) oda jön meg simogat,de megy tovább.Bibi meg most azért sírjon többet,meg azért foglakozok vele kevesebbet ,mert ő csak a második???jajj sehogy se jó ez így.Azt is megfigyeltem már ha az egyik elalszik a másik abba a pillanatba kell,csodás.Persze segítségem semmi,itthon is volt egy nagy balhé,mindenkitől csak a nagy szart kapom,már bocs,a férjemtől is.Ha mondom fáradt vagyok aza válasz ő is,mert ő dolgozik.Ez mindenre a válasz.áhhh.
Egy nagy nulla vagyok,sokszor úgy érzem én is kevés a tej,ami persze nem lehet igaz,ill. néha még kéne 20-30 ml a komfort érzéshez de a védőnő azt mondja ne,mindenesetre kiváltottam a tápit.Bibi nagyon nehezen alszik el újjabban,lerakom felkel,tegnap is Maja véletlen elaludt 9 kor ill nem véletlen mert délután nem aludt erre Bibi 11ig fent volt.fél 3 szopi,fél 6 szopi,nyökögés egy óráig majd szunya fél kilencig,persze közbe jött Maja,hogy teljes legyen a kép.

és ezt azért még leírom,hogy az Aventes cumival vigyázzatok,szokok bekészíteni vizet vagy ha forralni kell teát cumiba,sétához,ált. nem kell neki,de hogy legyen,na jól felforraltam a vizet ,majd megcsináltam a teát,még jó hogy nem egyből raktama kocsiba,szóval beraktam a babakocsiba a kis lábához,tologatom,erre felkel,na mondom i van már aludj drga,aztán látom a z üvegből vagy fele tea kifolyt,hát nem volt jól illeszkedve a cumisüveg,pedig szorult és kifolyt rá a kis lábára,alig mertem lehúzni róla anacit,szerncsére csak piros volt,gyorsan bekentem sudocremmel és egy óra múlva már semmi se látszott,nagyon megijedtem.Múltnap meg annyit bukott hogy nem tudtam eldönteni hogy most hány vagy bukik,csőd vagyok na.

nálunk is kapott már füles moslyt és én is fagyos lettem :wink:
Vendég

Gabci
olvasd el amit írtam és látod nem vagyon nagyszerű egy nagy ..... vagyok (bő a szókincsem inkább nem írom le)

És lányok hogy tudjátok Ádi gyönyörű!!!!!!írtó szép kiskölyök a szeme szája,tökélets vő :-)
Vendég

jujj, Timi, láttad Ádit élőben? de jó :D

tök érdekeseket írtok, de nem fogok most reagálni, mert a két kis bors alszik, és én is melléjük huppanok. ezt nem lehet kihagyni (Huba ma is lefosta a frissen áthúzott ágyat amúgy... nem is csoda, h kifáradt benne ;) )
ja, és én is az önző anyuka csoportot erősítem 8) ez van :twisted: és gonosz is vagyok néha
most pedig álmos
lehet, h még tudok jönni
jóccaka :arrow:

Kép
an°°di

ehhhhh,
jöttem panaszkodni, de olvasva soraitokat meggondoltam magam. :? :oops:
Így inkább nem is panaszkodok, csak leírom, h Lilla ma nagyon ziizent. :( Aludt kb 2x 20 percet, azt is a kezemben, amugy meg vonyít ha lemerem tenni. :evil: :evil: :evil:

Timi:
először is :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Ne csináld már.... Igenis jó anya vagy. és sajnos ez természetes, h már nincs annyi időd Bibusra, mint anno Majára volt. De gondolj arra, h Bibi meg ehelyett sokkal többet, értékesebbet kap, testvéri szeretetet. Amit meg Maja nem kapott meg.
Ők nagyon sokat fognak adni egymásnak, sokkal többet, mint amit most esetleg elveszel Tőlük.
És hidd el, azzal, h lett testvérük a legnagyobb ajándékot adtad nekik, amit csak adhattál. :wink:

Gabcci:
vettem Jana vízet, 2 fajtát. Egyik 1 l-es, babavíz, nem kell forralni az van rajta.
Másik 1.5 l.es, sima Jana. Azt se kell? Mert az összetevő ugyan az, csak a palck más. Vagy azt kell?? :? :?

Macsek:
sztem sincs baja, lehet rá így hat a front. :)

Móni:
Még mindig depizel?? Nemáááá.

Amugy érdekes, én Marcit jbban hagytam sírni, Lillát nem, állandóan kapkodom fel. :oops: vitázunk is emiatt apával. :(
De egyszerűen nem bírom elviselni ha bőg. :roll:

Kép
Kép
h@jni

Hajni
Bibi dettó!!!!!!!!!!!!!!

ugyanaz a jana azt se kell forralni nekik

jah azt nem is mondtam múltnap az egyik uva macska beugrott a babakocsiba de úgy hogy konkrétan a fejéra,pedig ott álltam két méterre,úgyhogy én nem tudom kint hagyni Bibust

de most kimegyünk,izgi lesz ,mert ha nem alszik tologatni kell,egyszerre tologassam a triciklit meg ababakocsit

tudom igazad van én is ezzel bíztatom magam csak azért..............
Vendég

:lol:

Kép
Kép
h@jni

:wink:

Kép
Kép
h@jni

:D

Kép
Kép
h@jni

:wink:

Kép
Kép
h@jni

Timi, ilyen jó idő van nálatok? vagy bundában viszed ki a csajokat?

Hajni, fel a fejjel! Lillus "elromlott"? én sem íbrom elviselni, ha Petra sír. azaz sivít. felveszem egyszer videóra... azt a hangfekvést :shock: :twisted: :evil: :?

front: nálunk alvás van. pfűűű. én is szunyáltam egy órácskát. isteni! :D

Timi, én is épp ma szívtam meg az aventes üveggel, de nekem szerencsére csak egy pelus meg a padló lett teás. de akkor is :evil:

Móni, ne csak ígérgess! képeket ide de azonnal!!!!! :wink:
milyen zenélő forgó? mutiiiii

milyen fura, h nem akarom hasonlítgatni a gyerekeket a tiéitekhez, de nem bírom ki, h ne. a kis borsok nem nézelődnek még annyira. Petra még csak-csak, de hamar fárad egyelőre, de Huba még inkább csak pásztáz... pedig már 1 hónaposak.. majdnem. egy hét híján pont. de nem sürgetek semmit, várok türelmesen, és élvezem, h ilyen jó alvók. kár, h nem alszanak többet egyszerre, de eljön majd az az idő is.

kajaötlet: pattogatott kukorica
basszus, most jut eszembe: ezt lehet enni egyáltalán? nyammogni van kedvem, de nincs itthon más... jajjj :shock: :shock: :shock:

Macsek, mizújs?

Kép
an°°di

És.... a 10.000. hsz az enyém. :lol: :lol: :wink: :wink: :wink: :lol: :lol: :lol: :wink: :wink:

Kép
Kép
h@jni

:cry: :cry: :cry: :cry: és mégsem, Andi beelőzött. :cry: :cry: :shock: :shock: :roll: :roll: :oops: :oops: :cry: :cry:

Kép
Kép
h@jni

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?