Wkata! El is felejtettem megköszönni neked is a nurofenes tanácsolat.
Ha valakit kihagytam még bocsánat, olyan nehéz mindenkire reagálni, de itt vagytok a fejemben, csak van ami mindig kimarad.
Kmammy: hát én ezekbe a katonás gyakorlatokba tuti belehalnék. Bár a Rubint Réka comb és fenékgyakorlatai közben is szoritottam a számat, nekem az is kemény.
Méz!Sajnálom, hogy Julcsi lázas az oltástól!Olyan édekes ez, hogy van aki lázasodik, van akinek semmi baja a 15 hós oltástól.
Nem tudjátok hány százalékban okoz tüneteket? Ui. 2 hét múlva kapjuk, azt mondta adoki kaphatjuk ha ebből meggyógyul, de ha 2 hét múlva is napokig lázas lesz, nem terheli meg nagyon a kis szervezetét?
Hú,
Meteor, szupi okosakat irtál a padlizsánról meg a cukkiniről.
Az alattunk lakó meg avokádókrémet csinált, állitlag a Lidl-ben extra olcsó az aovokádó. De nem tudom mire jó, mármint, hogy mekkora a milyen vitamintartalma. Vagy csak exluzivitásként érdemes kipróbálni.
Meteor! A 4 első tejörlőfog szerintem az orrvonalhoz közelebbi, a második pedig a hátsó. Egyébként ha már ilyen jól leirták a babapatikában igazán mellékelhettek volna egy fogas szájat, amit minden más könyvben szoktak, hogy lássuk is melyik melyik és ne találgassunk, tippelgessünk. Nem? De azért én ennek is örültem.
Amit
Gab irt arról a rendkivül alázatos, odadadó és felvilágosult anyáról(miszerint nehogy már a gyerek” irányitson, majd megtanulja”-arról nekem is az a véleményem, mint Meteornak. Nem a tanulásról van szó, hanem arról, hogy élettanilag nem képes a csecsemő szervezete 6 hóig megemészteni a főzit, de még a gyümilevet sem. (aztán van ahol ezt másként tudják-gondolják, ezt is elfogadom) Nem is ez a lényeg, hanem a hozzáállás.
Így indulni neki egy terhességnek. Hol van a hozzám érkező lény iránti alázat, a tisztelet, hogy azért is születik, mert tanulnom, -nunk kell tőle valamit, hogy figyelem a jelzéseit, rárezgek és megpróbálom a neki lehető legjobbat megadni? Csiráját sem érzem ezeknek ebben a lányban. Inkább egy önző, magamnak szülöm a gyereket, majd én megmutatom neki, hogy eszik főzit 3 hósan, nehogy már a nyúl vigye a vadászpuskát effektus.
Na az meg aki 2 hetesen magának apasztotta el a tejet mert nem akart kinlódni, rendesen kinyitotta a zsebemben a nem létező bicskát.
Áh, nem is érdemes ezekre szót parazolni, pedig én hülye ilyenkor mindig meg akarnám váltani a világot.
Meteor!Felolvastam Robinak a Pancsis locsolókannás hsz-t, rámnézett(mert ő igen elfogult Benivel és okos az én fiam felkiálltással nem vette nagyon tragikusan az 5 hónapos elmaradásunkat) és csak ennyit mondott:hát igen , ezért kell fejleszteni Benit. Aztán egész nap mutogatta neki a könyvben a kutyát, kacsát stb- nulla eredmény.
De hát nem akarat kérdése ez, hanem agyi érésé. Meglesz ez náluk is hamarosan. Csak ő általad szembesült most ezzel, merthogy Pancsi közel egyidős Benivel.
De nem savanykodom, mert én már nagyon bizakodom,
csak megemlitettem, hogy egy pasiban nem a szakember hanem egy mellékes(mármint nektek nagyon is nem mellékes) esemény hozza ki az elfogadást. Na, szóval érted ugye?
Preni! Menjen tanfolyamra a Te védőnőd is!!!4 hósan hozzátápi? Meg vannak ezek zöldülve. Hogyan várják el hogy a fiatal tapasztalatlan anyukák tudják a 6 hós határt, ha még a szakemberek sem tudják?!!!Az ősanyák, a természeti népek 2 évig öszötönösen szoptattak, a 4 hósan hozzátápi a civilozáció, a konzervgyártás üzletpolitikája.
Egyébként ilyenkor mindig az jut eszembe, hogy suliban egy csomó felesleges adatot, kémiai képletet, fizikai törványt, történelmi adatot megtanitottak velünk, csak épp még egy minimális kis anyaságot, apaságot sem csöpögtettek. Az ösztön van mikor kevés, csak kéne némi infó is, főleg a kis falvakban, felvilágosulatlanabb helyeken. Bár sok tanulatlan anyának természetesebb a csak szopi, mint a nagyvárosoban, ahol a szlikonmellre hivatkozva meg sem próbálnak szoptatni. Most egy olyan anyával találkoztam, aki hasfájásra 3 hósan mézes kamillateát adott a babának!Szerintetek?
Vicky, kb mint gy felpörgött rajzfilmfigura, úgy száguldozhattál a lakásban.
Amandi:Fúú, gratula!!!! ezt a turbo slimet lehet szopi alatt alkalmazni? Mi a hatásmechanizmusa, mennyibe kerül, tabi vagy por, vagy tea? Infókaaat!!Léccciiiiiii!!!!!
Kimike! Köszi az infókat, utána is néztem a gyógyszertárban, és már adom is az echinachiát(eddig csak Blani kapta). Figyelj!Én a gyógyszertárból kunyiztam 3 homeopathiás kis könyvet-sárga, kék és zöld, adnak ingyen!!!!!
Aztán megvettem a homeopatia gyerekeknek meg a nőknek c könyveket is. Nemek nagyon bejöttek és benne van amit keresel!!!!!
Viera, ezt a balzsamot is ki fogom próbálni, benne is van a babapatikában. Ha náthásak lesznek és köhögnek.
NA,
Meteor, fogadjunk hogy pasi az a hótjófej doki!!!!
Rólunk!
Picit evett már tegnap, de ami az aggasztó volt, hogy annyira nem ivott, hogy felhivtam a dokit. Mondott egy nagyon érdekeset, olyasmit mint a verejték változása 1 év után- szappanos lemosással jobb a test hűtése. Szóval azt mondta, hogy ha csak 1 decivel is kevesebbet iszik egy ilyen korú gyerek ,mint a megszokottja, az 1 fokkal is emelheti a testhőt!!!Tehát attól is lehet lázas, vagyis nem megy le a láza, hogy keveset iszik. Azt mondta 15 percenként diktáljak bele egy ek. vizet. Nem szabad egyszerre sokat. Meg a fosira azt is mondta, hogy adjak neki naponta többször 1 teáskanál répalevet, de ne legyen több napi 50 grammnál. Az az immunrendszert is erősiti.
Kérdeztem, hogy szokványos-e ez a makacs láz, mert kezdek aggódin, erre azt mondta a 3. naptól hat úgy a cedax, hogy lentebb megy a láza, de ha nem iszik és lázas lesz még vasárnap is készüljek fel, hogy fenáll az infúziós adagolás lehetősége!!
Na, szerinettek hányan rohangáltunk Beni után 1-1 kanál vizzel??????
És a jó hir: délután kapott utoljára nurofent és egész éjjel láztalanul aludt!!!!!!!!!!!!Végig!!!!!!!!A kúp már nem is kellett!!!!Megivott 3 pohár vizet éjjel, reggelre nyakig összefosta magát. De 6 kor azért 38,6 ig csak felment a hője. Adtam még nurofent most alszik. Úgy látom jobban van, annál is inkább, mert 2 nagy banánt bevágott fél órás szopi után 7 kor!!!!!!
Szóval úgy érzem alakulunk. Normaflór megy már neki, meg adom a cebiont is. Sajna a nurofent megint bele kellett nyomni a torkába, de mindig a kikötözött infúziós keze lebeg a szemem előtt,(no meg be kell valljam semmi kedvem egy kis sámlin ülve a kórházi rácsos ágy mellett tölteni 3 napot, meg nézni ahogy szenved bezárva, letötött kézzel- tűvel a karjában) igy van erőm lefogni és lenyomni a torkán a gyógyszert-ez csak jobb alapon. Szörnyűűűű.
Ti ilyen szélben ami most it van kiviszitek a gyereket?
És valaki irta, hogy lázasan is ki kell vinni, ez szélre is vonakozik??????