Új privát üzeneted érkezett!

Wkata!

Nagyon sajnálom, és mélyen átérzem, ami Veletek törént! Úgy tűnik van valami a levegőben. Nem tudom mennyire olvastál minket (bár ez elég nagyképű, mert egy ideig én sem voltam), én pont így jártam, pont a 9. hétben. Mi januárig várunk.
Nagyon sok erőt és kitartást kívánok!

Anita

Kép

Kép
wawel
 
 


Kata!

Nagyon sajnálom,ami történt veletek!! Ez olyan szörnyű!!!
Mostanában nem ritka az ilyen, sőt..... Egyre több ismerősömmel történik, én meg előre parázok, pedig még össze sem jött a tesóka.


Anita!

Szívesen "kölcsönadom" Danit egy kicsit! De biztosan elbírnál vele? vagyis a kettővel egyszerre??? Egy szemfényvesztő ám!!


Era!

Alszik a család??? Akkor spuri neked is pihizni!!!! Meg ne lássalak itt holnapig!! :wink: :wink: :wink: :wink:

Szép estét!
Andy

Kép
oriandy
 
 


Üdv.

Oriandy, ne aggódj, Peti is képes forgolódni, ha van helye! Volt olyan, hogy elaludt köztünk, és reggelre már a feje volt a lábunk fele, ergo fordult 180 fokot. De délutánonként, amikor a a mamáméknál a nagyágyon szunyál, ott is körbejárja az ágyat. :)
Hát fiúban ritkán látni cipőmániást...egyébként nagyon cuki!4

Meteor, én már írtam, hogy mi csak akkor használtunk bébikompot, amikor stabilan ült, mászott, stb. Szerintem ekkor már erősek voltak a lábizmai. A mocival az a bajom, hogy igencsak érdekesen hajtják, Peti amilyen magas, szinte maga alatt húzza a lábát. És ez a pozicíó nekem nem tetszik, ahogy régebben írtam, gnóm. :o Jó, ez csak az én véleményem.
Ja, mi viszünk akkor ásványvizet, meg valami rostosat, okésos? De én akkor nem sütök, azt hiszem, jobb is így. :D

Wkata, sajnálom a történteket. Remélem, egybként jól vagytok, és Misivel is minden rendben!

Viera, mivel már "lapoztam", nem nézem vissza, de nem te írtad, hogy a doki azt mondta, hogy lázasan ne hagyd aludni? (Ha nem, akkor bocs. De egyébként erre reagáltam.)

Ági és
KépKép
exdeus
 
 

 
 

Sziasztok,

Wkata: Sok erőt Nektek!

Prenata: De jó 6 kiló! :shock: Irigylek! Komolyan én is gondolok a fitness filmekkel edzeni, amikor már álszik Kevin. Egy fitness DVD-t szerettem volna otthonról hozni, csak nagyon sok lett a cuccunk (70 kiló :shock: ), gondoltam talán itt is vehető. Nem ismered „Billy’s Boot Camp”-ot? Ez Japánban annyira sikeres lett kb. 1éve, most ott mindenki ismeri. Pedig TV shopban indult először. Azért szeretem ezt (látni láttam Japánban), mért nem nyavalygós, kemény katonás! :lol: Igazán katonai gyakorlatokat meg kell tenni. Kint mesélt egy katona barátom, tényleg jó ez, csak nagyon kemény ő sem bírta végig csinálni. :twisted:

↓↓↓Ha valaki tud „Billy’s Boot Camp”-ról, kérek infót azonnal megveszem!↓↓↓
http://www.billyblanks.com/

Meteor: Jól láttam, hogy neked 36-os lábad van? :roll: Ha szavad, kérdezhetek hány magasság vagy? Mért a lábom 38-as, a magasság 163 cm, eddig nem találkoztam nálam alacsonyabb magyar nővel! Néha problémát okoz a magassádom.Amikor babaágyba kell tenni Kevint, használnom kell IKEAs gyermek létrát, e nélkül a babát le kell dobnnom az ágyra, vagy együtt vele kell zuhanni az ágyba. A WC kagyló is itt magasabb mint kint. A tűzijátékon nem kapok levegőt, mért körülöttem olyan magas emberi falak vannak. Azt hittem én vagyok a legkisebb nő itt. Lehet, hogy nem? :shock:

Magasság kapcsolatban eszembe jut, amit már régóta szerettem kérdezni tőletek.
Van-e olyan ábra, amiben a babának növekedést hónap szerint lehet követni? Itt rakom japán fiús ábrát, a fönti a magasság és alul a súlya.
Kép
Azért szeretnék megnézni magyar ábrát, mért csak kíváncsi vagyok már babakorban mennyi különbség van magyar és japán között. Nekem van kint orosz barátnőm, akinek van 5 éves fia, ő olyan nagy már japán gyerekhez képes, senki nem akár elhinni ő még ovis.

Ma voltunk helyi neológusnál kontrol vizsgálatra. Minden OK, kornak megfelelt.:P
És kezdtem kötni Kevinnek sapkát, nappal egyáltalán erre nincs időm, de remélem hóesésre kész lesz. Igaz, nem kötöttem soha, most először :lol: , remélem sikerülni fog. :wink: Köztetek valaki tud kötni? Most fogok folytatni.

Jó éjszakát!
Vendég
 


Jó reggelt!

Remélem mindenki jól aludt. Én végre igen.

Benianyu!
Beni hogy van?

Kmammy:
Babaszoba.hu weboldalon találsz fejlődési görbéket.

Ex:
Igazad van, én írtam ezt a nem aludni hagyni a gyereket, de arra értettem, hogy 39 fok, sőt feletti láz felett nem szabad aludni hagyni, hanem le kell neki csökkenteni legalább 38 valamennyire, mert ha nem, akár még jobban is felkúszhat a láz.
Na mindegy, én egyébként sem hagynám aludni 39 fokos lázzal, gondolom azért senki, hanem mindenki próbálkozna így-úgy valahogy levinni a lázat.

Többieknek később írok.
Megyek, Noémi felébredt.

Erika

Kép
viera
 
 


Csajócák!

Segítsetek már!


Van itthon két padlizsánom. Gondoltam ez lesz Noémi ebédje. DE azt sem tudom, hogy fogjak hozzá, egyáltalán melyik végét fogjam meg. :lol:
Ezt sütni kell, vagy főzni? És hogy? Meg kell hámozni ettől a lila héjától, vagy ki kell kaparni a belsejét, vagy hogy.

Van két cukkinim is, de gondolom azt megfőzöm. És sűrítem mint egy főzit. Ugye?

Erika

Kép
viera
 
 


Üdv.

Kmammy, a www.babaszoba.hu oldalon van ilyenre lehetőség, csak ott külön ábrák vannak súlyra és magasságra.

Viera, na igen, erre írtam, hogy nálunk láz-kúp, alvás. Mert úgyis elalszik, legalábbis Peti lázasan mindig egy kicsit levertebb, de ki nem. :?
Padlizsán dettó, mint a cukkini, ugyanazon az elven működnek. Szerintem töltve mindkettő isteni fini. :)

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok,

Kmammy,
én 164 cm vagyok, szóval én sem vagyok túl magas, de a lábam pici. Mondjuk szinte az összes barátnőm nagyjából ilyen magas, egy lány van csak aki magasabb, de azért én szoktam nálam alacsonyabbakkal is találkozni.

Wkata,
nagyon sajnálom ami történt, de sajnos én azt hallottam, hogy a aterhességek 1/3a megy el az első harmadban, csak sokszor nem is gondolja a nő, hogy babát vár, csak azt hiszi, hogy késik picit.
Ugye mi, akik viszont szeretnénk gyereket meg jobban odafigyelünk, ezért vesszük észre...és persze baromi szar:(

Építkezssel hogy álltok? Várhatóan mikor kézül el? Addig kitartást az anyukéddal együttlakáshoz!

meteor
 
 


EX!

Akkor főzhetem is a padlizsánt, ill. párolhatom? Szabadítsam meg ettől a lilaságtól?

Erika

Kép
viera
 
 


Sziasztok! Megvagyunk mi is!

Wkata! Nagyon sajnálom ami történt! :cry:

Bocsi lányok, de nem tudtam visszaolvasni, csak azért írok, hogy szóljak, talán mégsem tudok sütit vinni, remélem, sokan tudtok, mert az van, hogy csütörtökön viszem Mesit a 18 hós oltásra, pénteken hajnalban megyünk anyósomhoz, disznóvágás lesz, valószínű, hogy este érünk csak haza, szombat hajnalban meg akkor indulni kell a talira, szóval sajnos nem lesz időm sütni, szikkadtat meg nem szeretnék vinni. Azért a menetelbe remélem, nem szól bele, hogy apa hót fáradt lesz a disznóvágás után, és nem lesz kedve szombaton is korán kelni...

Drukkoljatok! Egyébként a keddi balhézás után már jól helyrejöttünk, kaptam egy szál rózsát is, csak úgy, és kérdezte, mit szeretnék ajándéknak, én meg mondtam, hogy semmit, csak menjünk a talira! Nagyon várom már, de tényleg!

Most megyek, mert főznöm kell, meg boltba menni, mosogatni, takarítani, meg a szokásos.

Pusz mindenkinek! Jövő héten, legalábbis hétfő-kedden jövök beszélgetni!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Sziasztok!

Julcsi lázas az oltástól, elég magas, éjjel nem aludtunk, lázcsillapítás volt...
Lassan kezdek zombi lenni, napok óta nem alszom.

Most csak egy mondatra jöttem.

Viera, mielőtt bármit csinálsz a padlizsánnal, sózd be, hagyd állni kb. egy órát, majd jól nyomkodd ki a levét. A leve nagyon keserű, ha nem nyomkodod ki, és úgy párolod meg, akkor ehetetlenül keserű lesz. Én akkor szoktam padlizsánt sütni, mikor párolt zöldségeket csinálok, dobok bele pár karika padlizsánt is. Lehet belőle krémet is csinálni, annak nem tom pontosan a receptjét, azt hiszem akkor sütőben kell egészben sütni, és utána lehúzni a haját. A neten biztos találsz receptet. Ja, és ha csak simán párolod, akkor is hámozd meg!

Wkata, nagyon sajnálom, ami veletek történt! :( Sok erőt kívánok!

Most mennem kell, Julcsi nagyon anyás, meg bágyadt szegénykém...

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


Viera,

cukkini Padli: ha felnőttnek csinálod maradhat mindkettő héjja, de ha gyereknek, akkor jobb ha leszeded.
A cukkinit én úgy csinálom, hogy meghámozom, kockákra vágom és kis olivaolajon megpirítom. Szórok rá kis sót, borsot, kakukkfűvet, majd ha piri, akkor felötöm egy nagyon kevés vizzel és abban még átpárolom. Én ey nagyon kevés liszttel és tejjel sűrítem, de Nononak szerintem a nélkül is adhatod, mert úgy is fini.
JA amikor még először csináltam egy kevés cukrot is raktam bele, mert Panni akkor még az édesebb ízeket kedvelte, de most már nem kell.
Ma pedig kisérletezni fogok: cukkinikrémlevest próbálok csinálni.

Padlizsánnak meg az a titka, hogy nagyon gyorsan felszippantja az oljat így hirteln kell kisütni, én wokban szoktam húsival együtt, vagyis először a húsi, aztán amikor az már fehér mehet a padli...szerintem egyébként is jót tesz neki ha egy kis szójaszósszal meg van öntözve!

még az is fini, mondjuk tésztához vagy rizshez, ha felkockázos a padlit meg a cukkinit, kis olajon hagymát üvegesitesz, arra rá a kockázott zöccség és ha pirik akkor nyakonöntöd egy doboznyi darabolt paradicsomkonzervvel (vagy nyáron rendes parával) zöldfűszerek, sór, bors..isteni.

Na mentem is főzni!

meteor
 
 


Wkata, nagyon sajnálom. Hajrá jövőre, addig pihenj. Lehet, hogy nem ez a lakásfelújitásos, anyukádnál lakásos időszak a legjobb egy szép terhességhez. Ott fönt okosabbak nálunk, még ha fáj is sokszor. Kitartást, erőt kivánok!!!!!!

Gab! A mostani babapatikában van a fogbújásról egy tábi, beirom most Neked!!!!!

4-6 hónap 2 alsó középső metszőfog
7-10 hónap 2 felső középső metszőfog
10-12 hónap 2 felső oldalsó metszőfog
12-14 hónap 2 alsó oldalsó metszőfog
14-16 hónap 4 első tejörlőfog
20-30 hónap 4 szemfog
36 hónap 4 második tejörlőfog


Na nekünk az első 3 sor 10 hónapos koráig befejeződött. A 4 sor, vagyis 12-14 hóig az alsó oldalsó metsző nem akar kijönni, pedig már a 4 első tejörlőnek is kéne jönnie!!!!!Ti hogy vagytok ezzel?


Lányok Beni nagyon szarul van!!Tegnap egész nap aludt, nem ment 38.8-39 alá a láza . Délután anyuci eljött igy nem kellett balettra vinni, de ki sem birta volta, mert 1 azaz 1 órát volt képes ébren maradni, állva fejét a kanapéra hajtva elaludt!!!
Nem kellett már hűtőfürdő, de éjjel sem ment 38,5 alá a láza!!!!Reggel kénytelen voltam elvinni vele Blanit a suliba, hát alig birta ki szegény. Itthon letettem a kőre mig levettem a kabátom és úgy ahogy volt anorákban hasra fordult és alaludt a kövön.
De ami a borzasztó, hogy nem eszik semmit!!!!!Úgy tűnik nagyon hamar vittem le a dokihoz-én mondjuk mindig a tünet megjelenésekor rögtön leviszem-szóval akkor még volt étvágya. Ma képzeljétek még a reszelt almától is megrázkódott, még a banán sem kellett neki!!Majd megszakadt a szivem. A nurofent is alig nyelte le. Na a cedax baby-nél meg már rá kellett hasaljak, lefogni a fejét és hanyatt fekve belenyomnom a szájába, és hogy meg ne fulladjon nyelte szegény.
De vele sirtam én is, olyan szar volt. Majdnem hagytam az egészet a fenébe, de aztán végiggondoltam, hogy muszkus antibiotikum nincs , csak vénás, azt meg már csak nem kéne, hogy ne találják meg a vénáját az még rosszabb. Magyaráztam szegénykémnek sirva, hogy ezt most muszáj meginni, mert a szuri rosszabb és áldottam a gyógyszergyárat, hogy csak naponta 1x kell adni, képtelen lennék napi 3x lefogni és belenyomni a szájába. Egyszerűen sem kajával, se vizzel, se kanálból, sehogy nem fogadta el pedig finom, megkóstoltam. Szóval megkinoztam a gyerekem, hogy meggyógyuljon. De csajok én úgy bőgtem, annyira rossz volt!!!! :cry: :cry: :cry:
Most ébredt fel, de megint nem eszik. .....

Aha, képzeljétek elfogadta az én mandarinomat!!Már megevett egy felet!!!Juhééé!!!!...
Most meg az abonettemet eszi, ropog a foga alatt!!!!

Eredmény, 2 nap alatt fél mandarin, 1 abonett. Szegénykém.

Na, megyek, narancsos mézes sült oldalast csinálok, mert jönnek anyósomék, repül hajnalban a sógornőmhöz bébisintérkedni Los Angelesbe 8 hónapra, apa viszi a reptérre, ma lesz a búcsúvacsi.

benianya
ákosbenianya
 
 


Csak nézek, mikor becézgetik a kajákat...

Pali, padli, para, pari, ubi, sali... 8) 8) 8)

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Benianya! Fogak: 10 hósan kibújt a két alsó metsző, aztán hónapok múlva a 2 felső metsző, gyorsan utána még két felső metsző. 16 hónaposan 2 felső őrlő, 17 hónaposan 2 alsó őrlő, és a másik két alsó metsző még úgy áll, hogy egyik kint van, másiknak nyomát se látom még... Szóval 11 fogú Mesilla.

Az előbb úgy meglepődtem! Nézgelődök a neten, és volt egy Hello Kitty kép. Mesi idejön, nézi, mutatja, mondom neki ott a Kitty. Rámnéz: "Titti" és elrohant, fél perc múlva meg hozta az ő Kittyjét. Cukker!

Beninek rengeteg gyógyenergiát küldök! Reggel óta gondolok rá! Nem viszi le semmi a lázát? Mert akkor már szerintem kérni kell szurit! (Bocsi, de tényleg csak néhányat olvastam vissza, nem tudom pontosan mi a helyzet!)

Még egyet akartam írni!

Új ágy téma! Szerintem, amíg a gyerek elfér a rácsoságyban, és nem is útálja, fölösleges másik ágyikót venni, ebből az egyből tuti, nem esik ki. Viszont ha nem szeret benne aludni, mért ne kaphatna már másfél évesen nagyfiús/nagylányos ágyat. Nálunk Lackónak nem volt rá szükség, gyakorlatilag muszájból kapott gyerek heverőt, mikor már Mesi 4 hónapos pocaklakó volt, hogy még idejében átszokjon a helyére. Szóval akkor ő már picivel elmúlt 3 éves, de mégis olyat választottunk, ami jól körbe van kerítve mert iszonyat mocorgást levág alvás közben még most is. Szóval olyan, hogy egy sima kis szivacs heverő cuki mintával és körbe van szivacsos bevont lapokkal kerítve, csak egy kis ajtó van az elején középen, ahol kijöhet. Egy barátnőm kisfiának is ilyen van, de ő már 2 évesen kapta, és folyton kiesett azon a kis kijáraton is, mindig meg volt neki ágyazva a földön is, hogy ne a szőnyegen aludjon tovább. :lol: Hát, most képet nem tudom, hogy találok-e róla... Keresek.

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Szóval:
Kép Kép Háttérben Lackó ágya
Kép Találtam egy almát (11 foggal már elbírok vele! :D )

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Ha már pont az ágyakról beszéltünk, épp ezt kaptam most a pampers hírlevélben:

VISZLÁT KISBABA-KOR
A kisbaba önállósága igen sokat fejlődött az elmúlt hat hónap alatt. Ebbe a korba érve a baba lelkesen próbálgatja maga intézni a dolgait. Gyakran tapasztaljuk azt, hogy a baba lelassítja tempónkat: ügyetlenül, de kitartóan próbálkozik az önálló evéssel vagy nem hajlandó beülni a babakocsiba, amikor nagyon kellene sietnünk. Nehéz megtalálni a jó középutat az önállóság segítése és a segítségnyújtás között, ha a �célszemély� néha olyan makacs. Humorunk megőrzése nagyon fontos ebben az időszakban, mivel néha igen idegesítő és bosszantó lehet egy-egy helyzet. Amikor lehetséges, kínáljunk fel neki választási lehetőségeket, így azt fogja érezni, hogy ő is ténylegesen részt vesz döntéshozásban. Ha úgy gondolja a gyermek, hogy bizonyos mértékben ő is részt vesz élete irányításában, akkor valószínűleg nem minden egyes alkalommal akar ezért harcolni.
Ebben a hírlevélben az alábbi témákról olvashatunk:


A kisgyermek bevonása a családi életbe


Átköltözés a kiságyból a gyermekágyba


A legjobb könyvek a kisgyermek számára

Azok a csodálatos buborékok!




A kisgyermek bevonása a családi életbe

SEGÍTSÉGNYÚJTÁS

Talán már szeretnénk azt, hogy gyermekünk lassan elkezdjen segíteni nekünk és megtanulja a dolgok megosztásának lényegét. 18 hónapos korban már nyugodtan be lehet vonni a ház körüli egyszerübb teendőkbe. Használjuk ki fékezhetetlen utánozási vágyát. Nagyon fogja élvezni, ha megengedjük, hogy részt vegyen azokban az izgalmas dolgokban, melyeket eddig csak megfigyelt. Például segít a szennyest cipelni és bedobálni a mosógépbe, segít a hajmosásban, maga dörzsöli a sampont a hajába, vagy csak fogja a kulcsokat, amikor a kezünk tele van. A kisgyermek örömmel fogja elvégezni ezeket a kisebb feladatokat, és a családi kötelezettségekben való részvétel számára nagy élmény. A napi házimunkához kapcsolódóan ebben a korban már be lehet vezetni a játékidő utáni összepakolást. Engedjük meg a gyermeknek, hogy a kerti munkában is segítsen. Vegyünk neki egy kis locsolókannát és engedjük meg, hogy locsoljon (ott, ahol egy kis �árvíz� nem számít). Engedjük meg, hogy önállóan, egyedül elvégezhesse ezeket a kicsi, egyszerü feladatokat, és e nehézségek legyőzése segíteni fogja probléma-megoldó készségeinek fejlődését. Maradjunk azonban mindig a gyermek közelében, hiszen még minden lépésnél szüksége lehet a segítségünkre.

Látogassunk el a Szakértőink válaszolnak rovathoz, ahol további érdekes kérdésekre kaphatunk választ.







Átköltözés a kiságyból a gyermekágyba

MOST PEDIG IRÁNY ALUDNI!

A gyermek ébren töltött idejének nagy részét a két lábán tölti, és valószínüleg egyre mérgesebben reagál, ha betesszük a kiságyába, vagy bekötjük a babakocsiba. Természetesen sok olyan helyzet van, amikor a baba biztonsága érdekében korlátozni kell a mozgását. Például, ha még nem akar felnőtt széken ülni evés közben, és nem akar nyugodtan ülve maradni, hanem inkább feláll, és így az evés inkább egy nagy felforduláshoz hasonlít. A gyermek még túl fiatal ahhoz, hogy lemondjunk a babakocsi használatáról, még ha neki erről teljesen más is a véleménye. A lefekvésnél valószínüleg gyakran fogjuk tapasztalni, hogy ezekben a napokban sok időt fordít arra, hogy valami módon megpróbáljon kimászni a kiságyból. Sok kisgyermek szívesen marad még kétéves kora után is a kiságyban, a szülőknek ez a legjobb. De ha aggódunk amiatt, hogy a kisbabának sikerül kimásznia, vagy hogy próbálkozás közben kiesik az ágyból, akkor talán itt az ideje, hogy átköltöztessük a babát egy gyermekágyba. Figyeljünk oda, hogy jó minőségü védőrácsot vegyünk, mely megvédi a babát az ágyból történő kigurulástól. Várjunk még néhány éjszakát, mielőtt szétszednénk a kiságyat, mert előfordulhat, hogy nem fog müködni a dolog, és készüljünk fel egy tanulási időszakra is, melyben a kisgyermek megtanulja, hogy az ágyban kell maradnia, míg el nem alszik. Amikor felfedezi, hogy már nincsen bezárva, akkor igen nehezen tud ellenállni a kísértésnek, hogy minden egyes kínálkozó alkalommal kiugorjon az ágyból.







A legjobb könyvek a kisgyermek számára

KÖNYVMOLYOK

A kisbabák már nagyon fiatalon is élvezik a könyvek csodáját. Minden egyes alkalom, amikor összebújunk a gyermekünkkel kedvenc könyvei társaságában, erősíteni fogja a kettőnk közötti kapcsolatot. Amikor a gyermeknek olvasunk, segítjük a beszédfejlődést is. Válasszunk ki nagyon egyszerü, sok ismétlést és rímet tartalmazó mesekönyveket, és érdemes beszerezni olyan képeskönyveket, melyek segítségével elmondhatjuk neki a tárgyak, színek, emberek és állatok nevét. Számolós könyveket is mutathatunk a kisgyermeknek, a bennük lévő számolós mondókákkal hozzászokik a számolás ritmusához és hangzásához. Használjunk ki minden alkalmat a baba szókincsének bővítésére. Ebben a korban a baba olyan, mint egy szivacs, magába szív minden új szót, és nagyon érdekli a világ felfedezése. Ne feledkezzünk el arról, hogy a baba beszédértése már jóval fejlettebb, mint maga a beszédkészsége. Még ha a baba látszólag nem is nagyon foglalkozik azzal, hogy felismerhető szavakat mondjon, az elhangzott dolgok nagy részét már megérti. Ezért kell sokat olvasni a kisgyermeknek, hiszen minden szót felszív és elraktároz szorgalmasan dolgozó agyába.





Azok a csodálatos buborékok!

Fújjunk buborékokat a kert hátsó részében. 2/3 pohár mosogatószerhez adjunk hozzá annyi vizet, hogy sok buborék-keverék keletkezzen. Szinte minden gyermek számára (legyen szó félénk, fáradt vagy nagyon érzékeny gyermekről) megnyugvást fognak hozni a buborékok.

Hogy mik vannak! :shock:

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Nlc-n van egy topictársam, a héten tudta meg, hogy babát vár, és hát elég furán látja a dolgokat... Csak egy kis részlet, reagáljatok már, had lássam, nem én vagyok a hülye...

"Pont én is azért írtam, hogy örülök, hogy van segítségem, van kitől majd tanácsot kérnem (anya, anyós, dédi, sógornő) mert én sem leszek biztos a dolgokban azt már most tudom. De erre jó a szerető és segítő család. Én szerencsére bátran elfogadom pl.anyutól majd a segítséget, mert minket is nagyon jól felnevelt, egészségesek és életrevalóak lettünk, és nem lett semmi bajunk attól, hoogy teát meg főzeléket (is) kaptunk nem csak 6 hónapi anyatejet, mert szerintem ez is gyerekfüggő, vagy beválik vagy nem. Főleg nyári gyereknél szerintem a tea is valszeg kelleni fogDe a védőnők kicsit "vaskalaposak" ma ebben, pl. sógornőm mondta, hogy nem is meri megemlíteni, hogy a már 3 hónaposnak esetleg nem csak anyatejet ad. Peddig Ő eüs dolgozó, 2 gyereke van ért hozzá, talán jobban is, mint a védőnő aki estleg könyvekből tanulta.

Tehát én sem vagyok sok mindenben biztos, csak nagyjából tudom, mit szeretnék de ez változhat. Egy biztos, lesznek olyan dolgok, amiket biztosan nem fogok engedni, szerintem ez normális családban így van. Nem a gyerek a főnök, hanem a szülő, ezt jó lesz, ha megtanulja!"

(Az utolsó azért elég megdöbbentő kijelentés volt............)

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Gabella,
aki hülye azon nem lehet segíteni.
Én tuti, hogy nem adnék az első hat hónapban főzeléket a gyereknek...hát szegénynek még nincs olyan fejlett bélrendszere, hogy meg tudja azt emészteni.
De talán okos anyuka is rájön, amikor első főzi után hasgörcsöktől üvölt a gyerek.

Benianyu,
fogak nálunk nem teljesen követték a táblázatot (el is beszélgetek majd erről Pancsival, hogy hogy képzeli :) ) első hat az igy okésan kijött, de aztán neki 7-10-nek a hátsó örlők jöttek ki alul -felül mindkét oldalt. 11iknek kibújt alul a bal alsó oldalsó metsző, de a jobb oldali társára még várunk egyenlőre.

1es és 2 es örlőnek melyik számít?? a hátsó az egyes vagy a közelebbi?

Gabella,
még annyi, hogyha nagyon gyorsan írok akkor rövid÷tem a zöccségneveket, mert egy recept leírásakor 50szer leírni azt hogy padlizsán az elég lassító tényező! De igérem, ha egyszer szakácskönyvet írok majd abban nem lesz rövidítés:)

meteor
 
 


Gabella,

tényleg rengeteg mindent megértenek már:)
Mi Pannival nézegetjük a könyveket és mindent megmutogat benne. Kisvakondot, lepkét, ásót, gerebléyt stb. De múltkor én is kérdeztem, hogy hol a kisvakond locsolókannája, erre hozta gyorsan a sajátját:)

meteor
 
 


Sziasztok!

Wkata!
Nagyon sajnálom! :(

Gabi!
Hát, elég érdekes a bemásolt szöveg. Már miért kellene egy nyári babának tea?
Peti júliusi. Tavaly júliusban nagyon meleg volt. Én is bepróbálkoztam vízzel, teával (natúr édesköménytea), de csak a cici kellett, de az elég sűrűn. A mai napig nem kell neki csak a víz!!! A hozzátápit is 5 és fél hósan kezdtem el. Pedig itt a védőnő szajkózta, hogy legkésőbb 4 hósan el kell kezdeni!!!! Az meg, hogy valaki eüs dolgozó, gondolkozhat másképp, mint ahogy illenék neki! Itt a házban is lakik egy ápolónő, ráadásul gyerekosztályos. Mindkét gyereknél saját magának apasztotta el a tejet szülés után 2 héttel, mert hogy nem akart szenvedni a szopival. Pedig egy eü dolgozóról azt gondolná az ember, hogy nagyobb a kitartása szopi ügyben, nem?!

Köszi a gratokat a leadott kilókhoz, de azt be kell valljam, hogy a közérzetem pocsék, sokat szédelgek és hányingerem is van. A gyümölcs nap helyett zöldségnapot tartok. Szóval a feladás szélén állok. Vagy legalábbis áttérek más diétára.

Na megyek húst darabolni. most vettem 3 kg disznócombot, 2kg oldalast, meg 3 kg hurka-kolbászt (még gőzőlög). Kár, hogy én nem szeretem ezeket, de ez uram már hiányolta!

Reni
Kép
prenata
 
 


Benianyu!

Mizújs Benivel?
Fogügyben. Peti első szülinapjára bújt ki az alsó kettő és múlt hónapban a felső 3, most jön a 4. Szóval hatalmas a lemaradás!!!!

Reni
Kép
prenata
 
 


Halihó!

Itt reggel óta ömlik az eső, remélem, az ország más részein szerencsésebbek vagytok! Mi megint kuksolhatunk a lakásban :cry:

Colett:
Így már mindjárt más! Azért nem maradsz ki semmiből azzal, hogy nem kell vizsgáznod jogból :wink:
Hajlevágás: tuti elküldöm a rokont....oda. :twisted: Egyáltalán nem is értem, hogy gondolta????

Wkata:
Nagyon sajnálom, tudom, nem vigasz, de jobb ez, mint egy beteg babát megszülni :cry: :cry: :cry:

Amandi:
Na igen, a horgászás mellé jön nálunk is a forma-1, meg a motorverseny. De szerencsére én is imádom (irigykedtem is nyáron Gabira :oops: ), sőt, volt, hogy én keltem a hajnali 4 órás versenyhez előbb :roll: :wink:

Benianyu:
Beni jobban van? Sikerült levinni a lázát? Szerintem viszonylag normális, hogy egy ennyire lázas gyerek nem eszik, főleg egész nap alszik, nem is mozogja le, a lényeg, hogy igyon eleget! Persze könnyű innen a távolból okosnak lenni, megnézném magam, ha Bálint nem enne :shock:
Fej jöhet, bár nekem a rövid hajjal könnyű dolgom van. Viszonylag. Bár ügyes voltam (meg szerény vagyok), azért azt a rohangálást lábos, mosógép és számcsigép + gyerek között látni kellett volna :lol:

Wawel:
Tapolca. Miért Te? Legalábbis az "is"ből azt gondolom, hogy Te is Veszprém megyei vagy. Hát a rákszűrés nem nagyon tart tovább 5 percnél, mégis elkéri érte a lóvét. Persze, ha akarok még beszélgetni vele, maradhatok, de ki akar?

Fog: 11, de a jobb alsó őrlő bármikor áttörhet. Mi sem "normálisan" fogzottunk, először a két felső metsző jött.

Padlizsán-témához nem tudok hozászólni :D (konyhatündér)

Gyógymanók mindenkinek mennek, nálunk már lejárt a szolgálati idejük :lol:

Pussz

Vicky

Kép
vicky21
 
 


Wkata,
Én is nagyon sajnálom ami történt. :(

Kmamy,
kár hogy nem jöttök a talira, láthatnál magadnál kisebbet is. Én mindössze 152 cm vagyok :lol: :lol: :lol: Anyukám is kb 2 cm-vel magasabb nálam, a húgom kb 160, a nagymamám már nagyon öreg (90 éves), és most már nagyon összement, szerintem több mint 1 fejjel kisebb már nálam. Szóval mi nem vagyunk egy nagy család :) Volt egy japán barátom (fiú), aki meg azon szenvedett, hogy otthon nem nagyon kap magára ruhát, mert kicsivel több, mint 180 cm volt.

Benianya,
jobulást, jobbulást, jobbulást!!!!!!!!!!!
Én speciális diétával fogytam le: az a neve turbo slim. Segített az is, hogy abbahagytuk az anyatejet 1 éves korában, így felszabadultam napi 4-5 óta mozdulatlan ücsörgéstől (volt, hogy ennyibe tellett lefejni a tejet), és a szervezetem se tartalékolt tovább. A torna, és a szauna tényleg sokat segít egyébként. És most már fittebbnek is érzem magam. Amíg nem jön kistesó, addig még próbálok fogyni, és ez méregtelenítésnek is jó :)

Gabi,
hát érdekes amit írt, de én annyira nem vagyok kiakadva. Mint mindenre, erre a csecsemőtáplálásra is van divat. Még nálunk felnőtteknél se tudják eldönteni, mi is az igazán egészséges, néha jó a tej, néha nem, néha jó a tojás, néha mumus.... Mondjuk 3 hónaposnak nem adnék még a tejen kívül mást, de ha úgy alakult volna, és nem lett volna elég tejem, 4 hónapos korban már el lehet kezdeni a hozzátáplálást. Szóval ez csak szülőfüggő, ki mit tart jónak szerintem.

Fogak
Akkor most így összességében mi pont jól állunk. Nálunk az első 4 elég soká jött ki, majd hónapokig semmi, majd a 2-es metszők és az 1-es örlők szinte egyszerre jöttek nyáron, és most megint már vagy 3-4 hónapja semmi, csak a nagy nyáladzás. :)

amandi
 
 


Amandi!

Szerintem én is sokkal könnyebben fogynék, ha már nem lenne szopi. Anyukám is így volt vele! Néha már a kilók miatt is abbahagynám a szopit. Aztán jól elségyellem magam, hogy hogy lehetek ennyire önző!!!!!!!! :oops:

Rita!
Valóban egyre okosabbak ezek a manók!
Valamelyik nap nem hittem a szememnek, amikor azt láttam, hogy Peti a formabedobóba bedobálta az összes figurát. Szépen megkeresgette mindegyiket és bedobta. Eltartott vagy 15 percet. Közben elbeszélgetett magával, aztán amikor az utolsót is bedobta, szépen megtapsolta magát, ahogy mi szoktuk őt!!! :lol:

Reni
Kép
prenata
 
 


Benianya, annyira átérzem az aggodalmadat! Nagyon sajnálom szegény Benikét. :( Leírom, hogy nekünk mi jött be és mi nem, hátha segít valakinek.
Lándzsás útifűszirup: inkább kezdődő köhögéskor hatásos, később már nekünk nem nagyon jött be. 3 óra után nem szabad adni! Mikor nagyon beteg volt Milán nem is vette be.
Rhinatiol köptető: nem ízlett Milánnak, kiköpte.
Sinupret: ez nagyon nagyon jó köhögésre, recept nélkül kapható. Gyümölcslébe csepegtetve adtam, így ha nincs étvágya is be tudod adni, mert inni azért isznak a manók.
Echinacea homeós bogyó: immunerősítő, 5 golyócska/nap, megelőzésre
Béres csepp: jó, megelőzésre (Egy ismerősöm szerint, ha már beteg a manó nem szabad adni, mert erősíti a tüneteket. Ez nem 100 %-os infó, tájékozódjatok!) És azt is hallottam, hogy ez a céklának a kivonata tuljadonképpen, csak nincs színe. :roll:
Lázra: a kúp és a nurofen felválltva magas láz esetén. Doki szerint 38 fok felett.

Mivel a munkám miatt elengedhetetlen, hogy legyen hangom, és ne legyek gyenge, beteg, ezért én a Dr. Theiss féle Echinacea cseppet szedem+grapefruitmag olajat. Immunerősítő, DM-ben beszerezhető.

Ezeket csa azért írtam le, mert teljesen tanácstalan voltam én is, mit adjak a gyereknek. Nem bizti, hogy másnak is ez jön be!

Benianya, az étvágytalanságon én is kiakadtam. De Milánon egyáltalán nem látszik, hogy fogyott volna.

Méz, a Tesód doki, bizti tájékozottabb vagy nálam. Olyan jó lenne, ha írnál te is, szerinted/szerintetek mit érdemes még kipróbálni! A cél, hogy minél enyhébb lefolyású legyen a betegség, ha már elkapja a gyerkőc, és persze a megelőzés. Annyira sajnáltam szegény Milánt, mikor beteg volt, olyan tehetetlen az ember ilyenkor.
Vendég
 


Sziasztok!

Csak gyorsan a betegséghez:
Nálunk fura, mert Noéminek mandulagyull. van, Cedax Baby-t kapott, ugyanazt, mint Beniék.
Viszont egyáltalán nem köhög, rendesen van étvágya, sőt állandóan eszik.
Az orrát viszont szívni kell, de azt is mostmár csak alvás előtt, meg ha látom, hogy elkezd neki csillogni. A trutyi azért ezerrel tódul kifelé belőle.
Ami nekünk nagyon-nagyon bevált, hogy alvások előtt bekenem a hátát Baby Luuf Balzsammal. Utána le is kell fektetni rögtön, mert ágymelegben kell tartani. Nekünk ez kincs. Úgyhogy meg sem várom amíg elfogy, már veszem is a másik tégellyel tartaléknak.
Lehet, hogy nem ettől javul, de tény, hogy a múltkor is orvos nélkül úsztuk meg a kórságot ezzel a balzsammal.

Mikor Benianyu is írta, hogy Beni egyáltalán nem eszik és a gyógyszert is úgy kell beleharcolni és hogy ő is sír vele együtt, hát kicsordult a könnyem. Úgy beleéltem magam. Hálistennek a Noémi szereti a gyógyszereket bevenni. Vagy lehet, hogy nem szereti, de nem hadakozik, tátja a száját.
De aztán láttam, hogy a mandarint meg megette Andi elől, akkor meg mosolyogtam. Ilyenkor azt kell neki adni amit szívesen eszik. Akármit, csak megegye. A Noémi most egy akkora tányér husilevest vágott be, mint egy felnőtt. Utána nem is mertem neki másodikat adni. Csak egy fél óra múlva egy kis sütőtököt kapott. Most aluszkál.

Na, csak ennyit akartam.
Sziasztok.

Erika

Kép
viera
 
 


Jó estét mindenkinek,
most értem haza, fogdokinál voltunk. Még vissza kell mennem egyszer....utálom!!
Bár a doki hót jó fej, most is kértem már, hogy ne röhögtessen annyit, de másfél órát ott voltuk:(

Reni,
nekünk egy olyan játékautónk van (fisher priceos asszem, örököltük), hogy van benne egy korong, ami hat részből áll, mindegyiknek más a színe és más forma van benne (kék csillagocska, piros virág, sárga háromszög etc.)
Ezt már régóta mutogattam Panninak, azátn köbö egy hónapja látom ám egyszer, hogy totál magától dobálja bele a megfelelő helyre a megfelelőt.
Még durvább: múltkor ött ültem vele és mutattam, hogy látod ez a kék csillagocsak, na hol a kék csillag? erre mutat az Ikeás lámpájára, ami szintén kék csillag formájú!!!!

Iszonyat mit meg nem értenek!

meteor
 
 


Tud valaki homeopátiás könyvet ajánlani? Néztem a neten, de annyi féle van, hogy nem tudok választani. Olyat szeretnék, amelyben benne van, hogy pl. meghülés esetén xy bogyó kell.

Beszéd: A férjem kihúzta az egyik fiókot, amely Milánnak tiltólistás, és kivett belőle valamit. Erre Milán rászólt, hogy "te vissa" (tedd vissza). :lol: Hihetetlen, hogy napról napra egyre értelmesebbek ezek a törpék!

Viera, vettem ma balzsamot a DM-ben, és fürdés után bekentem Milánt, gyorsan felöltöztettem, és zsupsz az ágyba. Kivi vagyok hat-e. Meglepődtem mennyire erős mentolos szaga van.

Tali: Lányok, mi mit vigyünk? Csak boltit tudok, sütni nem hiszem, hogy fogok. De azt viszek, amit mondtok, hogy még kell. Vagy vegyesen, ahogy gondoljátok.

Kata, sajnálom a történteket! :(
Vendég
 


Üdv.

Na csajok, akkor jó lesz, ha Gabival karöltve én is csak innivalót viszek? Meg egy kis bolti rágcsit, nem csillogtatom meg azt, ami nincs. :D

Bénianyu, ne aggódj! Nekünk a fogsor-sor eleve 10 hósan kezdődött, tehát nálunk ez módosult 10-12, 13-16, 17-18, stb-re. Egyelőre. Most ezek szerint a két alsó kettesre várunk, egyelőre semmi előjel, pedig Peti 1,5 éves lesz ugyebár. :D
Sajnálom, hogy így alakulnak Beninél a dolgok. Hálás vagyok, mert nálunk eddig semmi hasonló nem volt, jó előfordult, hogy a fiatalúr megmakacsolta magát, és akkor erőszakoskodtam én is, de ez nem az étvágytalanság vagy hasonló miatt volt.

Gab, jók a képek, Mesi az almával pedig csúcs!
Nekem az utolsó kijelentés nem hangzik annyira rosszul, csak a megfogalmazás kicsit fura. Ez tény. Amit meg leírt...hát nem is tudom. Én négy hós korig vártam, akkor már kapott gyümit a fiatal úr, és biztos vagyok benne, ha szopizott volna, akkor is így lett volna. Ugyanez a husival, amit féléves korában vezettem be. Egyébként ez a hozzátápi dolog igen kényes kérdés, anyája, családja, és természetesen babája válogatja!

Meteor, szerintem az egyes őrlő az, ami a fogsorban hozzád közelebb van...na remélem, érthető. :)

Vicky, itt úgy kettőkor kezdett el esni, addig semmi. De szerintem még mindig esik, szakadó esőben jöttünk Petivel haza, de az esővédő csodákra képes. :o

Kimike, érdekes, amit a Béres cseppről írsz. Peti minden nap kapja, mikor beteg volt, akkor is adtuk. Nekem nem mondta a doki, hogy ne adjam.

Na megyek fogsikálni, aztán csicsis. Peti is kb. 45 perce alszik, az Istennek sem akarta álomra hajtani a fejét, így is úgy aludt el, hogy az öcsémmel. :roll:

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Wkata! El is felejtettem megköszönni neked is a nurofenes tanácsolat. :P

Ha valakit kihagytam még bocsánat, olyan nehéz mindenkire reagálni, de itt vagytok a fejemben, csak van ami mindig kimarad.


Kmammy: hát én ezekbe a katonás gyakorlatokba tuti belehalnék. Bár a Rubint Réka comb és fenékgyakorlatai közben is szoritottam a számat, nekem az is kemény. :oops:

Méz!Sajnálom, hogy Julcsi lázas az oltástól!Olyan édekes ez, hogy van aki lázasodik, van akinek semmi baja a 15 hós oltástól. :cry:

Nem tudjátok hány százalékban okoz tüneteket? Ui. 2 hét múlva kapjuk, azt mondta adoki kaphatjuk ha ebből meggyógyul, de ha 2 hét múlva is napokig lázas lesz, nem terheli meg nagyon a kis szervezetét?

Hú, Meteor, szupi okosakat irtál a padlizsánról meg a cukkiniről.
Az alattunk lakó meg avokádókrémet csinált, állitlag a Lidl-ben extra olcsó az aovokádó. De nem tudom mire jó, mármint, hogy mekkora a milyen vitamintartalma. Vagy csak exluzivitásként érdemes kipróbálni. :wink:

Meteor! A 4 első tejörlőfog szerintem az orrvonalhoz közelebbi, a második pedig a hátsó. Egyébként ha már ilyen jól leirták a babapatikában igazán mellékelhettek volna egy fogas szájat, amit minden más könyvben szoktak, hogy lássuk is melyik melyik és ne találgassunk, tippelgessünk. Nem? De azért én ennek is örültem.

Amit Gab irt arról a rendkivül alázatos, odadadó és felvilágosult anyáról(miszerint nehogy már a gyerek” irányitson, majd megtanulja”-arról nekem is az a véleményem, mint Meteornak. Nem a tanulásról van szó, hanem arról, hogy élettanilag nem képes a csecsemő szervezete 6 hóig megemészteni a főzit, de még a gyümilevet sem. (aztán van ahol ezt másként tudják-gondolják, ezt is elfogadom) Nem is ez a lényeg, hanem a hozzáállás.
Így indulni neki egy terhességnek. Hol van a hozzám érkező lény iránti alázat, a tisztelet, hogy azért is születik, mert tanulnom, -nunk kell tőle valamit, hogy figyelem a jelzéseit, rárezgek és megpróbálom a neki lehető legjobbat megadni? Csiráját sem érzem ezeknek ebben a lányban. Inkább egy önző, magamnak szülöm a gyereket, majd én megmutatom neki, hogy eszik főzit 3 hósan, nehogy már a nyúl vigye a vadászpuskát effektus.
Na az meg aki 2 hetesen magának apasztotta el a tejet mert nem akart kinlódni, rendesen kinyitotta a zsebemben a nem létező bicskát.
:evil: Áh, nem is érdemes ezekre szót parazolni, pedig én hülye ilyenkor mindig meg akarnám váltani a világot.

Meteor!Felolvastam Robinak a Pancsis locsolókannás hsz-t, rámnézett(mert ő igen elfogult Benivel és okos az én fiam felkiálltással nem vette nagyon tragikusan az 5 hónapos elmaradásunkat) és csak ennyit mondott:hát igen , ezért kell fejleszteni Benit. Aztán egész nap mutogatta neki a könyvben a kutyát, kacsát stb- nulla eredmény. :cry: De hát nem akarat kérdése ez, hanem agyi érésé. Meglesz ez náluk is hamarosan. Csak ő általad szembesült most ezzel, merthogy Pancsi közel egyidős Benivel.
De nem savanykodom, mert én már nagyon bizakodom, :P csak megemlitettem, hogy egy pasiban nem a szakember hanem egy mellékes(mármint nektek nagyon is nem mellékes) esemény hozza ki az elfogadást. Na, szóval érted ugye?

Preni! Menjen tanfolyamra a Te védőnőd is!!!4 hósan hozzátápi? Meg vannak ezek zöldülve. Hogyan várják el hogy a fiatal tapasztalatlan anyukák tudják a 6 hós határt, ha még a szakemberek sem tudják?!!!Az ősanyák, a természeti népek 2 évig öszötönösen szoptattak, a 4 hósan hozzátápi a civilozáció, a konzervgyártás üzletpolitikája.
Egyébként ilyenkor mindig az jut eszembe, hogy suliban egy csomó felesleges adatot, kémiai képletet, fizikai törványt, történelmi adatot megtanitottak velünk, csak épp még egy minimális kis anyaságot, apaságot sem csöpögtettek. Az ösztön van mikor kevés, csak kéne némi infó is, főleg a kis falvakban, felvilágosulatlanabb helyeken. Bár sok tanulatlan anyának természetesebb a csak szopi, mint a nagyvárosoban, ahol a szlikonmellre hivatkozva meg sem próbálnak szoptatni. Most egy olyan anyával találkoztam, aki hasfájásra 3 hósan mézes kamillateát adott a babának!Szerintetek? :shock:

Vicky, kb mint gy felpörgött rajzfilmfigura, úgy száguldozhattál a lakásban. :lol:

Amandi:Fúú, gratula!!!! ezt a turbo slimet lehet szopi alatt alkalmazni? Mi a hatásmechanizmusa, mennyibe kerül, tabi vagy por, vagy tea? Infókaaat!!Léccciiiiiii!!!!! :?

Kimike! Köszi az infókat, utána is néztem a gyógyszertárban, és már adom is az echinachiát(eddig csak Blani kapta). Figyelj!Én a gyógyszertárból kunyiztam 3 homeopathiás kis könyvet-sárga, kék és zöld, adnak ingyen!!!!!
Aztán megvettem a homeopatia gyerekeknek meg a nőknek c könyveket is. Nemek nagyon bejöttek és benne van amit keresel!!!!!

Viera, ezt a balzsamot is ki fogom próbálni, benne is van a babapatikában. Ha náthásak lesznek és köhögnek.

NA, Meteor, fogadjunk hogy pasi az a hótjófej doki!!!!

Rólunk!
Picit evett már tegnap, de ami az aggasztó volt, hogy annyira nem ivott, hogy felhivtam a dokit. Mondott egy nagyon érdekeset, olyasmit mint a verejték változása 1 év után- szappanos lemosással jobb a test hűtése. Szóval azt mondta, hogy ha csak 1 decivel is kevesebbet iszik egy ilyen korú gyerek ,mint a megszokottja, az 1 fokkal is emelheti a testhőt!!!Tehát attól is lehet lázas, vagyis nem megy le a láza, hogy keveset iszik. Azt mondta 15 percenként diktáljak bele egy ek. vizet. Nem szabad egyszerre sokat. Meg a fosira azt is mondta, hogy adjak neki naponta többször 1 teáskanál répalevet, de ne legyen több napi 50 grammnál. Az az immunrendszert is erősiti.
Kérdeztem, hogy szokványos-e ez a makacs láz, mert kezdek aggódin, erre azt mondta a 3. naptól hat úgy a cedax, hogy lentebb megy a láza, de ha nem iszik és lázas lesz még vasárnap is készüljek fel, hogy fenáll az infúziós adagolás lehetősége!!
Na, szerinettek hányan rohangáltunk Beni után 1-1 kanál vizzel??????

És a jó hir: délután kapott utoljára nurofent és egész éjjel láztalanul aludt!!!!!!!!!!!!Végig!!!!!!!!A kúp már nem is kellett!!!!Megivott 3 pohár vizet éjjel, reggelre nyakig összefosta magát. De 6 kor azért 38,6 ig csak felment a hője. Adtam még nurofent most alszik. Úgy látom jobban van, annál is inkább, mert 2 nagy banánt bevágott fél órás szopi után 7 kor!!!!!!
Szóval úgy érzem alakulunk. Normaflór megy már neki, meg adom a cebiont is. Sajna a nurofent megint bele kellett nyomni a torkába, de mindig a kikötözött infúziós keze lebeg a szemem előtt,(no meg be kell valljam semmi kedvem egy kis sámlin ülve a kórházi rácsos ágy mellett tölteni 3 napot, meg nézni ahogy szenved bezárva, letötött kézzel- tűvel a karjában) igy van erőm lefogni és lenyomni a torkán a gyógyszert-ez csak jobb alapon. Szörnyűűűű. :cry: :cry: :cry: :cry:

Ti ilyen szélben ami most it van kiviszitek a gyereket?
És valaki irta, hogy lázasan is ki kell vinni, ez szélre is vonakozik??????
:roll:

benianya
ákosbenianya
 
 


Benianya, hogy adod Beninek a golyócskákat? Én egy műanyag kiskanálra tettem, és úgy kapta be Milán.
Amúgy most sík ideg vagyok. Már 2 napja abszolút jól volt Milán, nem kögöhött, ma éjszaka viszont megint borzasztóan köhögött. Pedig bekentem este a Viera által javasolt kencével is, folyamatosan megy a párásító is. Most nagyon bízom ebben a homeós bogyóban!

Azon a bizonyos Anyukán azért nem akadok ki, mert egyrészt mindenkinek szuverén joga, hogy azt tartsa helyesnek a gyermeke nevelésével kapcsolatban, amit jónak lát. Őszintén, ki mondja meg mi a jó, ha még a szakemberek is vitáznak a dolgokon? Egy eü-ben dolgozó ismerősöm meg van arról győződve, hogy a túlféltés is ártalmas. Szóval én abszolút nem értek egyet ezzel az anyukával, de elfogadom, hogy ő így gondolja és nem ítélkezem. Lehet, hogy 20 év múlva kitalálják, hogy ahogy mi csináltunk, az a rossz. :roll:
Vendég
 


Benianya, lázasan nem vinném ki. Erős szélben sem.
Vendég
 


Sziasztok!
Kimike!
A műanyag kupakjába varázsolom bele az 5 golyót és azzal boritom a szájába.

Aha, én is e felé hajlok:nem viszem ki ilyen szélben. (mellékesen jegyzem meg olyan hulla vagyok, hogy felöltözni sincs kedvem, szóval nagy duzzogva benne vagyok, hogy ne vigyem ki.) :wink:

Lehet, hogy bacik csatáznak Milánban is, hátha legyőzi a szervezete. Ha Milán beteg táppénzre kell menned, vagy besegitenek?
Gyógymanók mennek!!!!

Lányok, hol vagytok? Mindenki családozik? Én kimostam, kinagytakaritottam, Beni alszik, Blani házit csinál, apa meg suliban van, a főzést meg mára likvidáltam. Egyszerűen nincs kedvem és maradt még egy kis mézes narancsos sült oldalas.

Viera!Nonó hogy van?

benianya
ákosbenianya
 
 


Sziasztok!

Én vagyok....Épp a nem túl jól sikerült bolognaimat eszem, Bálint remélhetőleg alszik (legalábbis csend van), apa Pesten dolgozott, de már jön hazafelé.

Szélben én sem szeretem kivinni, még egészségesen sem, mert állandóan dumál, néha sír, és ilyenkor a száján veszi a levegőt, ami ugye nem túl meleg és megy a torkára...paraanya :lol: főleg így betegség után.

Rajzfilmfigura jó!!!! Akár a farkas a gyalogkakukkban, hogy minden időre kész legyen (bomba, leeső szikla, miegymás), mire gyalogkakukk odaér... :lol: :roll: :lol: :wink: :lol: :D

Délelőtt voltak anyámék, megbeszéltem velük, hogy akkor megkapja Bálint a pneumo oltást a 15 hóssal együtt. Gondoltam érdekli őket, mert ugye ők fizetik.... :oops: Hoztak sok finom hazait, töltött káposztát, kacsazsírt, fasírtot. Nyamm....És ebben a legszebb, hogy nem kell főznöm!!! 8) :)

Gyerek alszik, megnéztem, kb. 2-fél 3ig nyugi van.

Nektek volt már olyan, hogy a fosi kicsípte a fenekét? Én most szembesültem vele, pedig reggel még nem volt semmilyen, erre délre olyan, de olyan csúnya lett...mintha beleültettem volna csalánba :shock: Vagy ez lehet, hogy az Ospamox mellékhatása? Olvastam a papírján, hogy a mellékhatások (kiütés) csak a kezelés után pár nappal jelentkeznek. De máshol meg nincs rajta, ezért gondoltam a fosira. Most bekentem vastagon Bepanthennel, eddig mindig segített. Persze mikor fogyjon el? Mehetünk az ügyeletes patikába :?

Beni evett?
Nonó?
Milán hogy van így nappal? Csak éjjel köhögött?

Vicky

Kép
vicky21
 
 


Halihó!

Bocs az eltűnésért, de tegnap délelött főztem ezerrel, mert a barátnőim + gyerkők jöttem ebédre, aztán úgy alakult, hogy ittragadtak (szerencsére). Leraktuk a 3 gyereket aludni, akkor gyorsan megebédeltünk mi is, még egy kis dumcsi, gyerkők felkeltek, tovább játék és dumcsi, elszállt az idő, hipp-hopp fél 5 lett, akkor meg indultunk a városba, mert az egyik ált. suliban (azaz elötte- és aztán a városban) Márton napi lámpás felvonulás volt, azt néztük meg. Ezután elmentünk együtt a barátnőmékhez, és még ott dumcsiztunk + kollektív pogisütést rendeztünk. Olyan jól éreztük magunkat, hogy észre sem vettük, milyen gyorsan elment a nap. Ma délelött nekem vettünk nacikat és Daninak kerestünk bundás cipőt (sajna egyenlőre sikertelenül), aztán mentünk ebédre ahoz a barátnőmhöz, akinél tegnap este pogiztunk. Nemrég értünk haza, most Dani csucsuzik, apa meccsre ment, így van egy kis időm írni! Na, nem sok, mert míg az úrfi alszik, még virágot is kéne ültetnem, mert ha ő fent van, ez szinte lehetetlen.
Csak gondoltam írok, hogy nem vesztünk el!!!!

Era!
Csak hogy lásd, nem mindíg van rend ám nálunk! Főleg, ha egyszerre 3 gyerek bombázza szét!! :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép


Beteg babóknak még mindig sok-sok gyógypuszi!
Meske meg még mindig gyönyörű!!!

Pusszancs!
Andy

Kép
oriandy
 
 


Még akartam feltenni 3 képet, de.....
Gab! Mesike szemét most tessék eltakarni! :oops: :lol:

Kép
Kép
Kép

Kép
oriandy
 
 


Sziasztok!


Vagyok én is, csak két napja olyan fáradtan, vagy nem is tudom hogy, nincs is kedvem semmihez. Lehet, hogy ez a hülye esős, hideg idő. Most is majd megfagyok, pedig fűtünk ezerrel.

Noémi teljes gyógyulásnak indult, csak az orrát kell szívni. Mondjuk neki nem is volt más tünete. Étvágya is van. Viszont most megint nem akar inni egyáltalán. EGyedül a sütőtöklevet issza meg. De hát nem ihat állandóan azt.

Kimike:Sajnálom, hogy Milán köhécsel. Nem túl magasra van állítva a párásító, mármint hogy nagyon párás a levegő? Én már jártam így, hogy a legmagasabb fokozatra állítottam, egész éjszaka ment, ráadásul elég pici Noémi szobája. REggel mikor bementem még én is alig kaptam levegőt a párától, csak úgy tódult kifelé a fehérség. A szobában meg minden tiszta víz volt. A kencével is vigyázni kell, csak vékonyan kenni, de biztos elolvasta a papírját. Lehet, hogy felszaggatja Milánkának a még lerakódott valamiket. Az biztos, hogy nekünk nagyon bevált.

Benianyu:
Nekünk is azt mondták, hogy legalább három nap, mire az antibiot. hatni kezd. Mondjuk nálunk láz egyáltalán nem volt és most sincs. Ezt én is hallottam, hogy itatni csak szinte kortyonként szabad. Én ezt nem tudom miért van így. Valaki elmondja nekem? Azért, hogy benne is maradjon és ne legyen fosi, vagy hányás?
Egyébként nekünk a Cedax Baby-től kicsit lazább a széklete Noéminek.
No, gyorsan gyógyuljatok meg.
Ja, még annyit akartam írni, csak mindig elfelejtem, hogy szerintem Noémi azért nem lázasodós mostanában, mert Ő az első évben, sőt az első fél évben szinte állandóan beteg volt, télen pedig tényleg minden héten itt volt az orvos. Zorán is állandóan hazahozta bacikat Neki (gondolom én). Nonó akkor szinte mindig lázas volt és ugyanilyen makacs, magas lázzal. Szerintem Ő akkor megedződött és most könnyebben veszi ezeket a betegségeket.


Vicky:
Gyógyszertől lehet piros, pöttyös popsi. Én is Bepantennel szoktam kenni, éjszakára Sudocrem-mel, meg Neogranormonnal együtt.
Sőt: egyszer mikor pici volt Noémi annyira csúnya volt a popója, hogy anyósom azt mondta, hogy Ők annak idején disznózsírral kenték a gyerekek popsiját. Kipróbáltam, olyan mintha vazelin lett volna. Nem volt rossz. De azért nem vezettem be. Csak kipróbáltam, hogy lássa mennyire adok a tanácsára.
Ja, és a hét elején megint tiszta pircsi volt a popó, most meg azt csináltam, hogy nem popsitörlőztem, hanem állandóan vittem a víz alá lemosdatni. Kicsit babrásabb, viszont Noéminek nagyon tetszett a műsor. Rötyögött közben mint a tök. Két nap alatt helyrejött neki.

Irigykedek mindenkire, akinek ilyen kis okos babója van. Beszélgetnek, formákat dugdosnak a helyükre, stb. Nálunk ez a formadugdosás úgy működik, hogy ő fogja a kezébe a formát, én megmutatom neki, hogy hova kell tenni, és csak nagynehezen dugja. De azért lassan haladgatunk mi is mindennel.
Mikor krémezem az arcát mondom neki, hogy nézz anyára, akkor rögtön rámnéz. Mikor kötöm a sapiját mondom neki, hogy nézz fel, és akkor teljesen felnéz és tudja, hogy sapit kell kötni. A zoknikat felhúzza a lábára, volt olyan is, hogy egy kisnadrágot teljesen egyedül felvett. Szóval ügyeskedik.

Padlizsán és cukkini még mindig a spájzban pihiznek. Mire elolvastam, hogy mit is tegyek velük, addigra Noémi már meg is ebédelt. Ma meg nem voltunk itthon. Holnap fogom megcsinálni, de szerintem úgy, hogy a padlizsánt csak simán megfőzöm, mintha főzit csinálnék, behabarom, vagy rántom. Szerintetek? Valaki írta, hogy ki kell nyomkodni a levét, mert keserű lesz. De hogy? Ez nem valami kemény izé, ha meghámozom? Tényleg ki kell nyomkodni? Őszintén megmondom, hogy még soha nem készítettem padlizsánt semmilyen formában. :oops: Cukkinit is még csak rántottam. Azt Zorán imádja.

Andy:
Köszi a képeket! Bakancsos tök jó. Írni is akartam, hogy épp aznap Noémi is felvette az én sportcipőmet, az is ilyen bakancsszerű. De nem tudok állandóan a fényképezőért rohanni. Pedig el akartam küldeni neked.
Vettem hatalmas szép színes ládákat, lezárható tetőkkel, úgyhogy most már kezdődik a rendrakás nálunk is. De úgyis mindig ki lesz pakolva belőle. Nem baj. Most meg dobozokkal leszünk teli. :D

Na, megyek még jobban felöltözök és be is takarózok, meg megdermedek mindjárt.

Sziasztok.

Erika

Kép
viera
 
 


Hali.

Én is be-benézek, Peti most ébredezik. Aztán elmegyünk a Tescoba, őt itthonhagyjuk öcsémre és a majdnemsógornőmre. :)

Jövő hétre akkor veszek ásványvizet és valami rostosat.

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Andy! Hát, ez vicces volt! Pont odagörgettem, ahol írod, hogy Mesi szemét fogjam be, abban a pillanatban jött ide, és mutatja a képeket, és kiabál, hogy baba-baba-baba! :D:D:D:D:D Lebukott Dani!

Most megyek is, csak ezt muszáj volt! 8) 8) 8) 8) 8)

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Andy, nagyon jóóóóók a képek! :lol:

Vicky, érdekes, hogy nappal nem köhög, illetve csak akkor, ha vízszintesbe kerül. Alig tudott ebéd után aludni,mindössze 1 órácskát.

Viera, a párásító maximumon van. :oops: Ma este próba, átállítom minimumra. :roll: Ja, ja, vékonyan kentem, jó erős szaga van. Nekem is eszembe jutott, hogy lehet, hogy az hat. Fene tudja. Már erre a nyomi távfűtésre is gondoltam, hogy az a ludas.

Benianya, nekünk nincs segítségünk, felváltva vagyunk itthon a férjemmel.
Vendég
 


Sziasztok,

Guszti elment Charlie koncertre a barátaival, így végre enyém a gép!! Juhéé. Hivtak engem is, de annyira ne volt kedvem kimozdulni, meg legfőként megszervezni Pancsi vigyázását.
Meg annyira nem vagyok Charlie fan. Vagyis elhallgatom, nem rossz, de ha választhatnék akkor inkább Tankcsapda koncertre mennék:)

Kimike,
amikor Pancsi köhögött és én is párásítottam, akkor egy idő után ő is köhizett már a túl sok párától!

Viera,
szerintem ha főzi, akkor inkább a cukkiniből csináld!
Ha mégis a padlizsánt választod (Gabella most direkt a te kedvedért kiírtam végig:) ) akkor ha meghámoztad és felkarikáztad, akkor sózd meg. Hagyd 10 percig állni és akkor levet is ereszt, meg ki is tudod nyomkodni!
De szerintem a cukkiniből sokkalta fincsibb főzi készíthető! A padlizsán úgy jobb ha mondjuk megsütöd egyben sütőben (ekkor nem kell meghámozni előtte) majd kikaparod a héjjából, és izesíted fokhagyával, sóval, borssal, akár mehet bele pirított hagyma, paradics apróra vágva stb. -> kész is a padlizsánkrém! Friss kenyérrel vagy piritóssal isteni!
De ha bármi kérdésed van még kérdezz csak, zöccségekben elég jó vagyok.
De a habarásos főzeléket....hát nem is tudom, padliból még nem próbáltam, nem tom milyen lehet....

Benianyu,
egyik gyerek ebben jó, másik abban, látod én meg azon vagyok kiakadva, hogy Beni már megy, Panni meg még jelét sem mutatja.
Az után hogy voltunk a gyógytornásznál, kétszer 30 másodpercig megállt magétól, de azóta se, pedig csinálom vele a gyakorlatokat...Most gondolkozom, hogy mégis leviszem hetente egyszer gyógytornára.

Szélben én nem szoktam kivinni, sőt vethetitek ráma köveket, de mostanság, amikor ilyen pocsék idők vannak mi csak akkor megyünk ki ha süt a nap vagy ha nagyon kell menni valahova.
Igy hogy Panni még nem jár játszótérre nem tudunk menni, a kocsiban ülést meg elég hamar megunja, szóval 15 perc után kinszenvedés a séta. Ahhoz meg, hogy annyit menjünk ha nem muszáj (vagy muszály??) én nem cipelem le a babakocsit meg fel egy emeletnyit.

Tali téma:
üdítő: Gabella, Ex, Kimike
papírpohár, tányér: Amandi
süti: Viera, Ákosbenyianyu, Oriandy
borocska: én (már vagy 5 félét rendeltem a Zuramtól! meg van itthon csomó borospohár, szerintem azokat is szépen szalvétába csavarva elviszem, adjuk meg a bornak a tiszteltet)

bocsi akit kihagytam, de egyenlőre ennyi jutott eszembe!

meteor
 
 


Sziasztok!

Kimike,
Milánnak jobbulást. Az természetes, hogy ha vízszintesbe kerül, akkor sokkal könnyebben elkezd köhögni. Már nem emlékszem, köptetőt nem kaptatok? Az segít feloldani neki, és nem fog olyan fuldoklóan köhögni.

Benianya,
Jó hír, hogy Beni már jobban van picit, továbbra is jobbulást neki. Én úgy tudom, beteg babát nyugodtan ki lehet vinni, sőt kell is levegőztetni, ha NEM lázas. Láznál ágyban fekvés, és maximum egy kis szellőztetés. Ez a szél meg aztán senkinek se jó. A fogyiról írok privit neked.

Vicky,
nálunk is volt már, amikor kicsípte a fenekét, pedig nem is volt igazi fosi. Reggel még semi baja, pár óra múlva meg már nagyon piros. Ilyenkor tényleg segít, ha nem használsz törlőkendőt, inkább mosdatás, ha lehetőség van rá hagyod egy kicsit pucér fenékkel szaladgálni, hagy szellőzzön a bőr. Én csak most hallottam egy tippet: a sudocremmel vigyázni kell, nem szabad, csak nagyon vékonyan kenni.

Mézgombi,
sajnálom, hogy Julcsi is belázasodott az oltástól, Márk is átesett ezen.

Andy,
nagyon aktív napjaitok voltak. Szuperek a képek.

Márknál a szövegelés nagyon beindult, minden nap mond valami újat. Most a kedvencek:
papáé, mamáé, anyáé, apáé - és amikor rámutat így egy tárgyra, az tényleg azé, szóval használja a birtokos ragot
Elgurult, eltört, eldölt - olyan édes, ha elesik, egyszerűen csak közli, hogy eldölt :D
teteje, tetején - ha rááll valamire, akkor tetején, ha valaminek a fedele, kupakja, akkor teteje. Tud különbséget tenni :o
Így, hogy más felnőttek is vannak körülötte, olyan szavakat is megtanul, amit mi nem is használunk. Ma este pl apja sebes orrára közölte, hogy bibis. A mutatsd meg, hol bibs apa orra kérdésre meg megmutatta. Neki soha nem volt sebe, ezért ezt nem tőlünk hallotta :)

amandi
 
 


Sziasztok!

Kimike:
Vigyázat, ebből a balzsamból kétféle van. Baby Luuf és Kinder Luuf. Ugye a Babyt vetted? Mert nekem van itthon mind a kettő. De régebben csak a Kinder volt, mert ugye a Zoránnak már az való, hát majdnem bekentem vele Noémi hátát és rá van írva, hogy három éves kor alatt nem adható. Tehát nekik a Baby kell. Tudom, hogy tudod, csak írtam, mert én is majdnem rákentem Noémire a Zoránért és az meg még erősebb illatú.
Asszem pont a kámfor miatt nem lehet nekik kenegetni a hátukat vele.
Na, remélem jól alakul az éjszaka.
Mi is hol ezzel, hol azzal próbálkozunk. Látom most Ti a párásítóval. Mi meg most vittük ki a szobából, mert ha éjszaka felkel, akkor azért nem alszik vissza, mert állandóan a villogó ledeket nézegeti rajta.

Rita:
Na, pont ez az, hogy én sem tudom milyen az a habarásos padlizsános főzelék. Pont ezért kérdeztem. Gondoltam megpárolom simán, kis fűszerrel (só, vagy mittudomén), utána meg mint a főziket berántom, vagy habarom. :? Vagy nem? De ha megsütöm, akkor utána abból hogy lesz főzi? :roll:

Benianyu:
Délután nagy vagányan leírtam, hogy Noémi milyen gyönyörűen megeszi a gyógyszereket. Hát tévedtem. Ma már alig tudtam beletukmálni a Cedaxot. Először próbálkoztam az adagolóval, mindenféle énekkel, versikével, bábozással, mondtam neki, hogy tátogjon, mint a halacska, stb. Utána belezuttyintottam egy kiskanálba, azzal próbálkoztam. A fele kiborult, a másik felének a fele a harisnyájára dőlt, szóval az egynegyed részt tudtam beleerőszakolni a szájába, amitől meg öklendezni kezdett és majdnem hányt. Hát nem tudom miért. Eddig meg semmi baja nem volt vele.
Szépen megvacsizott, párizsis kenyeret.
Most meg következett a második cirkuszi felvonás. Adom neki a tápszert, csak adnám, mert ahogy a cumisüveg a szájához ért, ordítani kezdett, meg tologatta el az üveget. Ezzel is próbálkoztam egy darabig. De sokáig nem tudtam, mert üvöltött. Gondoltam egyet, kicseréltem a cumit rajta, mert még kaja előtt bekrémeztem az arcát, arra gondoltam, hogy lehet, hogy egy pici krém ráment a cumirészre és azt érzi rajta. Na, szóval kezdtem kicserélni a cumit, közben az összes 210 ml tápi kiborult a konyhában a pulton úgy, hogy az egész pult tiszta tápi volt, folyt le a szekrényen, bele a fiókokba, onnan le a földre, (nem voltam ám ideges :twisted: ), a földön pedig van a szekrény és a padló találkozásánál ilyen szilikonszerű zárószalag vagy mi. Az alá is befolyt, pedig az azért van kitalálva, hogy a szekrény alja ne ázzon fel. Szóval nem voltam ideges :twisted: :twisted: .
Letakarítás után, új cumival, új tápival büszkén, megnyugodva vonultam vele be a szobába, hogy végre vége a napnak, megissza és letehetem. Teszem a szájához az üveget és kezdődött az egész móka előlről. Egy cseppet sem hajlandó meginni. Most betettem a kiságyba, hogy akkor alvás. EGy picit beszélgetett, pityergett és most alszik.
Nem tudom most ez mi volt. Nála most kezd eljönni ez a nem evészet, ami nálatok volt? CSak érdekes, hogy a szilárd kaját meg megeszi. Mondjuk pont délután írtam, hogy nem hajlandó két napja inni. De azért a tápszer szokott menni nála.
Jó, tudom, hogy egyetlen éjszaka nem fog éhenhalni, de úgy idegesít, hogy tápi nélkül fektettem le, hogy el sem hiszitek.

Erika

Kép
viera
 
 


Halihó!

Rita!
Én viszek üdítőt is!!
Süti: valószínűleg pogi és zserbó
Innivaló: 1 ásványvíz, a Grapefruit ital

Bocsi, hogy másnak nem írok, de most értünk haza a barátoktól, dani már alszik, de mi is mennénk csicsikálni!

Szép estét!
Andy

Kép
oriandy
 
 


Sziasztok!

Beteg babóknak gyógyulást!!!

Rita!
Amikor kimenős vagy, hogyan oldod meg a szopit?

Én ma vásárolni voltam anyukámmal. Reggel fél 7-kor kimásztam Peti mellől. Párom bemászott mellé. Mi pedig 7-kor elindultunk Metrózni, C&a-zni, dm-ezni stb. A lényeg, hogy már mindenkinek megvan a kari ajándék. A Petié k... drága volt. Majd 12ezerért vettem Dupló Legót, de ez legalább értelmes. Persze vettem nek icipőt is Deichmannban, ami nem volt betervezve, de nem bírtam ott hagyni 3ezerért a bundabéléses kiscipit. Itthon felhúztuk és elbillegett a tükör elé. Lábujjhegyen állt, illeget-billegett!!! :lol:
fél 2-e értünk haza, de Peti megvárt az alvással ( vagy legalábbis a cicimet).

Időjárás: mi kimentünk esőben,szélben is. Én úgy érzem, hogy Petinek kell a levegő. Persze ilyenkor max. 20-30 percet vagyunk kint és nem babakocsiban hanem kétlábon, hogy mozogjon.


Megyek aludni. Jó éjt!

Reni
Kép
prenata
 
 


Jó reggelt!

Szét akar menni a fejem. Éjjel 11-kor elkezdődött a köhögés, 2-kor betettem magunk közé, amire még soha nem volt példa. Na ezt magyarázza meg nekem valaki, köztünk nem köhögött, és alukált mindenki békésen. :shock: Pedig 1 hete mostunk fel a szobájában vizes porszivóval, ablakpucolás, na meg minden, ami kell. Nem tudom mi irritálhatja mégis. X-akták. :roll:

Amandi, köptető: már a második üveggel issza, alig van annak is az alján.

Viera, a babyt vettem, tuti. :)

Reni, C&A-ba mit vettél? Jó vásárt csináltál a kiscipővel, milyen méretet vettél?

Megyek, kezdek magammal valamit, azt hiszem bedobok egy gyógyszert korán reggel éhgyomorra. :evil:
Vendég
 


Ó, utálok a lap tetején lenni, írjatok jó sokat. :twisted: :lol:
Vendég
 


Kimike!
Sajnálom. :cry: Figyelj, az jutott eszembe, hogy köptetőt csak nappal szabad adni, éjszakára köhögéscsillapitót kell. Már kora estétől-délutántól.A Rinathiolnak van van ez a kétféle szirupja.
Na, most bemásolom, amit most irtam.


Vicky! Popsipirosság nekünk is volt már 3x egy napig. Én is hanyagoltam a törlőkendőt, fürdőkád-lemosás volt helyette. Én próbáltam már a neogranormonos krémet, a sudokrémet, de legjobban a bio boltban kapható sima-tehát semmivel sem összekevert-körömvirágbalzsam vált be. _Narancssárga, nagyon tömény krém, vagyis inkább olyan mint az ikrás méz. Na attól két pelenkázás között rendbe jött. Nagyon komoly sebekre, égési sérülésekre is használják. De nem keverendő össze a azokkal a krémekkel melyekben van körömvirág,meg még egy csomó más anyag is. Ez natúr.

Kimike! Én köhögésre a homeopathiás Stodal szirupopt tudom ajánlani! Nagyon bevált!!!!!!!Abból jó ha mindig van otthon, mert ha elolvasod az összetevőket, náthás, tokrokgyuszis tünetekre is jó. Nem beszélve a köhögésről.(de azt nem tudom csillapit-e, mert nappal kell felszakitani, éjszakára csillapitani)
Fúú, akkor nagyon nehéz lehet, ha ketten vagytok felváltva, gondolom neked nem nagyon tolerálnák, ha 2 hetente táppénzre mennél. A férjed legalább lazább területen dolgozik?

Viera! Kitartás. Én is ezt csináltam, próbáltam csőrösből, kanálból, mindenből. De minden nap valami más jön be. Most a normaflórt nem ette meg kanálból, meg kis pohárból nem itta meg a répalevet. Hát fogtam magam összeöntöttem a kettőt bele a szivószálas kulacsba. Úgy megitta. Szóval lehet, hogy a változatosság kell. A bevált zöld ikejás csőrös poharába nem akarom tenni, mert az állandó itthoni és éjszakás-nappaili vizforrása. Azt már megszokta. Azt nem használom másra.
Átérzem a kinlódásod, főleg tápi kifolyás ügyben, halálom, ha így elbénázódik valami és a legrosszabbkor van a munka vele, meg olyan helyre folyik be, ahonnan aztán A/4-es lap segítségével kurkászom ki a trutyit, meg fogpiszkálóval meg ami eszembe jut.

Preni, jó vásárt csináltál. Nálunk a cici nem gond, ha nem vagyok ott nem kell, vagyis csak egyszer vetkőztette le anyukámat. Szóval még le is fekszik nélkülem, de ha otthon vagyok akkor kell.
Érdekes, hogy az elmúlt napokban sokat cicizett, de inkább reggel és napközben, most már bebetonozódott az a szokása, hogy este nem kéri-ez van-ennyi hét tukmálás után már valóban tudomásul kell vennem. De olyan rossz!!!!!! :cry: Na mindegy, én papolok mindig arról, hogy tiszteletben kell taratmni a gyereket, ő irányit, ő diktál, nekünk figyelni kell a rezgéseire, igényeire. Hát elég sok hét eltelt ár ahhoz, hogy a biztos nem kérsz cicit etse- kérdés végleg eldőljön. Nem és kész. :cry: :cry: :?

Beni: az első reggel, hogy nem lázas!!! :lol: :P :D :lol: Még tegnap egész nap aludt, gyakorlatilag 3 nap 3 éjjel csak aludt. Tegnap este már jól evett, most reggel is nagyon éhes volt, de csak banánt volt hajlandó elfogadni. Most megint alszik, de ezen már nem is csodálkozom. Viszont lázcsillapitás nélkül és láz nélkül aludta végig megint az éjszakát. Szóval gyógyul, úgy látom!!!!!

Járás! Képzeljétek alig telt el 1 hét az elindulása óta, sőt beteg is lett közben, de!- két pont között már nem megy le 4kézlábra, hanem 2 lábon közelit. Ha van valami a közelében, arra kerül, hogy meg tudjon 1 kézzel támaszkodni, de ha üres a tér-már nem megy le, hanem egyedül jár. 10-15 lépést is akár!!!!Annyira édes. :wink:
Szinte hallom ahogy forog közben az agya, felméri a terepet, kiszámit, beszámit, távolságot mér: ott a fal, ott az asztal-ott meg tudok kapaszkodni, akkor innen az 5 lépés, no azt egyedül is megteszem….és elindul. Csak ülök és nézem! :lol:
Gyakorlatilag egész nap kukkolok utána, settenkedem, titokban nézegetem, bújok, figyelem. :lol: :wink: :roll: Úgy, de úgy élvezem!!!!!!
Ellenben se egy csi-hu-hut, se egy vaut, se egy mutasd meg hol a kutyát nem tudok belőle kicsikarni, pedig tegnap leültem vele és egymás után 20 szor mutattam me neki felváltva a kutyát és a cicát!!!!Semmi!!!
Viszont a Tv-ben voltak lovak, odament és magas hangon elkezdett vinnyogni. Mire Blanival rájöttünk, hogy nyihahaázik, csak valaki nagyon magas hangfrekvenciában mutathatta neki a nyihahaát, így valamiért az ragadt meg benne. Szóval felismerte a lovat és nyihahaházott. :lol: :o :o
Szóval Meteor, valóban ki így ki úgy halad. Ki ebben gyorsabb, ki abban. Hajrá Pancsi!!!!!!
A gyógytornász az végül Dévény? Kérdeztem már csak elsiklottál valszeg felette.
Azért adj még neki időt, ha már áll, az nagyon nagy lépés!!!!!

Olyan szép napsütés van, ma tuti sétálunk egyet családilag!!!!!

Sziasztok!

benianya
ákosbenianya
 
 


Benianya, nem adom estére a köptető, sőt már délután se kap. Köszi, kipróbálom a stodalt. Próbálgatni kell mi jön be, már kb. 10 ezret elköltöttem gyógyszerre, mióta így kinlódunk. :twisted: :roll:

Viera, nálunk is így volt, egyik nap még imádta a tápit, másnap már hallani sem akart róla. Mi tök jól elvagyunk tápi nélkül is, helyette az imádott almalevet szürcsöli. :lol:

Szopi: jó annak,, aki még szoptat, szerintem az betegségek esetén ajándék. Na meg amúgy is. :D Most a bölcsis bacik idején nagyon jól jönne, tiszta ingyenes és természetes immunerősítő.
Vendég
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?