Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

köszönöm mindenkinek a kedves szavakat, Pati, ha hamarabb olvasom, lehet hogy elugrom a patikába ezen homeobigyo miatt. De holnap szerintem meglesz. hacsak nem alszom át az egész estét, mert akkor ráfogom, hogy megszoktam a derékfájás.
Judit, szinte biztos, hogy nem vesebaj, lentem fáj és szinte egyértelműen a csontom. Voltam már felfázva, tudom milyen sz@r érzés, ez most nem az. "Csak" felülről érkező nyomás ;)
ja, nem is említettem, hogy voltam olyan balga, hogy a hajnali magnéziumcitrit bevételt éhgyomorra tettem, persze direkt rajta vana tájékoztatón hogy nem ajánlják mert hasmenést okozhat. Naná hogy okozott.... De miután irtam Nektek sikerült aludni 2szer másfél órát, és délután már vásárolni is voltunk a férjemmel. Szval úgy néz ki javulok. Csak a hétvégi Anyós-köszöntés marad el, nem utazunk.

Feri, még azt felejtettem el mondani, hogy nálunk is aza rendszer, hogy Ő a szgép előtt én a laptommal az ölemben és néha skypen beszéljük meg mikor tartunk szünetet ;)

Zsu nem is írtam, hogy a ficamodás... szegény Alexa... remélem hamarb meggyógyul ;)

Kiko, Judit , nem irigyellek titeket a porckorongsérv miatt, nem is panaszkodom többet ;) voltak olyan részek, amit inkább nem olvastam végig.. De a tippeket köszönöm!!!

Pati, ez a busz-meghúzás dúrva lehetett. De télleg jófej urad van, hogy igy állt hozzá, igaza van amúgy!! ;)
és én direkt irtam, hogy nem mertem felhivni. Féltem, hogy nem tudok mit mondani. Pedig a szívem szakad meg. Remélem gyógyulgat! De lehet ráveszem magam, hogy felhivjam!... bocsi :?

Enikő, pedig drukkoltam :) de akkor majd legközelebb megmutatja magát. LEgkésőbb márciusban :D

Lusie, elhiheted, a legjobban a dokinénimben bízom meg. Annyira megnyugtatott, tudom, nincs baja a kicsinek. ;) amúgynem idegeskedtem, pont ez volt a furi, egy pihenős nap után volt ez. sebaj, szerintem is most nő Maszat sokat, érzem is amúgy, a hasamon is látszik. Végre gömbölyödik :lol:
Esztereu,
BOLDOG SZÜLINAPOT! e a marcipán kedves volt a férjedtől ;) én is kérek :lol:
és neked is kszi a tippet, a sétálás télleg bejött, de amikor már csak kevésbé fájt. Régen mindig háton aludtam, többkevesebb sikerrel már hónapok óta szoktatom magam a baloldali alváshoz. De természetesen szoktam arra ébredni, hogy háton vagyok. Mától bevetem Pepikétől vett szopipárnám e célra is :lol:
Látjátok, ezért jó itt "panaszkodni", mindnkinek van egy kedves szava, vagy tippje, köszönöm Nektek!!!

Éva, annyir örülök, hogy megérezted Botondot!!! Én is zene alatt éreztem elsőnek. És utána egyre gyakrabban, elsőnek még csak kétnaponta, majd naponta, most naponta többször. a kis huncut :lol:

Mzx, nem irigyellek a jogsi csinálásmiatt :? szerencsére májusban amikor nevetváltoztattam, szóltak, hogy hozza orvosi papirt és akkor hosszabb időre lesz érvényes. De télleg vicces lehetett ahogy mindannyiótoknak kiderült. megis kérdem a férjem, neki meddig jó :)

Pepike! nagyon örülök, hogy minden rendben van Veletek!!! mindjárt nézlek iwiwen!

Jim, Pété, én is igy voltam. amikor olvastam Tandot, pont akkor akartam egy hosszabbat irni. két napig képtelen voltam.

na talán mindenkinek válaszoltam, ha valakit kihagytam bocsi :? féloldalt fekve nehéz irni, ezért eddig hátonfekve irtam, de most visszafordulok.
szép estét, csajok ;)

Kép

Kép
kolyok28

húú, olyan sok(k) lettem, hogy ki se fértem az előző oldalra, bocsi :?

Márti, az első 12 hétben nem ajánlják a fürdést, és abból is a meleget. ha jól tudom utána nyugodtan ;) én is fürödtem ma, melegben, hátha az segit. Ki is fogom próbálni Patiék legújabb mókáját, hátha Maszatnak is tetszik ;)

Kép

Kép
kolyok28

Nagyon köszi Enikő és Mni a köszöntést!

Mni! A linkért is fogadd hálám, már regisztráltam is 8) . Jól emlékszem, hogy a képek CD-re írása +1500Ft?

Apás szülés. Nálunk Kristóf nagyon szeretne bejönni, pedig a vérvételtől is majd beájul. Én még nem tudom, hogy akarom-e, már főként a kitolási szakaszban. Félek, hogy tehetetlenségében ideges lesz és az nem biztos, hogy az segítene nekem. Ugyanakkor mások azt mondják, egy apa sokat segít, ha bent van a szülésen. Dilemma...

Eszter

Kép
eszter.eu

Friss élmények:

Néztük a Pókerarcot, aztán a Niki mondta, hogy elmegy zuhanyozni. Erre én: na nem úgy van az, előbb pocakvizit Feri doktornál! :D Rendben lefeküdt, kezem pedig a pocakján. Először kisebb mocorgásokat éreztem, aztán egy gigantikus rugást, nagyon szupi volt!!!

Aztán ráhajtottam a fejem a pocakra és füleltem: most először meghallottam a kicsi szívhangját, ugyanúgy, mint ultrahangon, csak most közvetlen módon. Húúú, nagyon turbózik a kicsi Lilla szívecskéje. Hurrá! :) Nálatok is volt már hasonló élmény? Próbáljátok ki és kérek beszámolókat! :lol:

Most nagyon happy vagyok, Niki még zuhanyozik, de lehet, hogy utána is pocakvizitet tartok majd.

Szép estét mindenkinek:
Feri

(Niki ma egyébként egész nap nagyon boszi volt, de egyben ari is :)
feri (mni)

Aktuális táblázat: megint vannak páran, akik rég jelentkeztek...

Kép
Kép

KépKép
KépKép
mni

Esztereu!

Boldog szülinapot utólag is(a 8 napban még benne van :lol: )
É is jövő héten megyek a Győrffy Mátyáshoz a Praxisba,csak én szerdán.Úgy tudom egyébként a babanetes kedvezményt a telefonba kell már mondanod a bejelentlezésnél,nem?!

Kiváncsi vagyok a véleményedre,sztem nagyon szuper doki,én a Kristóffal is nála voltam 24 hetesen.Addig senki nem látta a nemét,ott derült ki :wink:

Megmondom őszintén valahogy én is nagyon szomorúan jövök ebbe a topicba,mert annyira sajnálom Tandot.És sajna én sem voltam a talin,ezért a számát sem tudom,ezért sem tudtam volna hívni.Nekem is minden áldott nap eszembe jut,nagyon megrendített engem és a férjemet is!Az ember elgondolkozik,hogy mennyire sebezhető az élet és főleg,hogy bármelyikünkkel megtörténhet... :(

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Sziasztok !

Én sem tudok még mindig napirendre térni , szegény Tand minidg eszembe jut :(
Esztereu: boldog szülinapot !
Kép
Még nem is üdvözöltem Ferit, Isten hozott :)
Az én férjem is sokat hallgatja a pocimat :D
Szerdán voltam uh-on, az amnionszalag még mindig ott van :cry:
Jók legyetek :!:

Anita
Kép
boszi30

Sziasztok, jó reggelt!

Judit, ez szörnyű, amit Veled csináltak!!!!Gondolom, mai fejjel már nem engednéd meg, hogy mindenféle kínzóeszközzel maceráljanak.
Nekem a barátnőm a tanulság, aki nagyon nem bírja a fájdalmakat, nagyon türelmetlen volt és megműttette magát. Szar neki most is.
Nem is tudom mit mondjak, azért nagyon bízom benne, hogy rendbejössz mihamarabb, vagy legalábbis találnak egy emberbarát megoldást, ami segít a kínjaidon!!!

Niki, reggel mérlegelés volt, sajnos már összesen 7 kilót felszedtem. Terhesgondozásra 13-án megyek.

Bejelentkeztem 4D-re is, 26-án lesz a nagy nap, másnap töltöm a 26. hetet. Remélem már szép nagy lesz Zalánka és jól megmutatja magát.

Ildi

Kép
kikó70

Kikó!
Igen sajnos elhamarkodott volt a dolog. Semmit nem tudtam erről a betegségről. A doki ajánlotta ezt a módszert belementem. Mostmár tudom, hogy konzervatív kezelés kellett volna előbb.
Sokszor elgondolkodom, hogy szenvedéssel teli életem nem lehetne e más, ha nem így történt volna, nem hibáztak e az orvosok? Sokszor csak túlélni akarom a napot, nem megélni :( :(
Azért bízok még az orvostudományban, olyan bonyolult dolgokat megoldanak.
Hallottam olyat is hogy feltöltik a porckorongok közét egy anyaggal ami ott (mint az ablak szigetelése) megdagad és rögzül. Hátha egyszer már rutin dolog lesz ez itt Magyarországon is.
Ne menj bele semmilyen műtétbe én is csak azt tudom javasolni. Ha nem nyúlnak hozzá, zsugorodhat. (lehet hogy 10 év, de akkor sem mindegy). Pár mm is sokat számít, hogy mennyire nyomja az ideggyököt, az ideget.
Köszi az együttérzést.

Lányok úgy látom hogy az AFP és a nemek között semmilyen összfüggés nincs! :)

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Sziasztok!
Mostanában nekem sincs kedvem írni, meg Feri mindent leír helyettem is. :)
Melinda, Neked is szép a pocid! A kelengyelistát nem akarod megoszatni velünk? Kíváncsi vagyok! :)
Hátfájósoknak, sérvvel küszködöknek jobbulást és fájdalommentes napokat! Sajnos én semmilyen gyógymódot nem tudok rá... :(
Enikő, csak 0,49 lett az AFP-d? Az nem alacsony? Elképzelhető, hogy lányod lesz, szerintem 85%-ban bejön amit egyszer valaki írt, hogy ha alacsony az AFP érték lány, ha magas fiú. :) Persze vannak kivételek! Drukkolok, hogy hétfőn viszont kiderüljön a baba neme. :)
Kvaszeva, gratula az erőteljes rúgáshoz, én még mindig csak apróbb mocorgásokat érzek. :)
Baba nem választáshoz: gondolom az első gyerekeseknek tök mind1, hogy fiú vagy lány, de például a barátnőmnek is két fia van és mondta, ha tutira lány lenne a következő szülne még egy babát... így annyira nem. Két egynemű gyerek után már megadnám a szülőknek a lehetőséget, hogy válasszanak.
Mzx, mi is most csináltattuk meg a jogsinkat, jó húzós az ára! 6e az orvosnak + 4e az okmányirodában, de most 10 évre letudva! :)
Pepike, jók a képek, gratula!
Ezt a toxoplazma vizsgálatot mindenkinél megcsinálják? Ugyan nincs háziállatunk, de el lehet kapni máshogy? Mondjuk koszos, szutykos pénztől?
Jim, azért ne hagyjál itt minket! Lécciii!!!
Kölyök, hogy tudsz Te háton fekve írni? Pocakképet nem akarsz feltölteni? Jól olvastam a weddingsen, hogy már van fix fiúnevetek, amit nekünk még nem árultál el? :) A Praxisban én is csak vizsgálatkor mondtam be a számot és úgy is megkaptam a kedvezményt. :)

Hétfői Árkádos talit még nem felejtettétek el, ugye? Vagy már stornó?

KépKép
KépKép
mni

Mni, van nevünk, de a férjem azt mondja titok.
de Nektek is elárultam már szerintem, de a táblázatban maradjon Maszat, ha nem baj ;) Nagy valószínűséggel Máté lesz ;)

Jelentem ma átaludtam az éjszakát, a derekam sokkal jobban van, jöttem is tanitani, ZHt irnak szegény diákjaim :? Drukk nekik.

Megyek is :)

Kép

Kép
kolyok28

Helló Csajok!

Szerintetek gáz a 21.héten dokit váltani?

Az Árkádos talival kapcsolatban: megkérdeztem, lehet asztalt foglalni, van telefonszámom is! És éppen láttam, ahogy sütik a gofrit, és annyi cuccot raktak rá, hogy a tészta már nem is látszott...És van palacsinta is!

Szívesen felhívnám Tand-ot, de félek, hogy nem tudnék neki értelmes dolgot mondani... :cry:

Kép
pété

Melinda: nagyon szép a pocakod, gratula hozzá.

Mni: a toxoplazma kötelező viszgálat és már az AFP_vel egy időben megcsinálják. em csak macskától kaphatod el, hanem sokminden mástól, pl. tartármártásban, kolbászban, nem jól átsült húsokban stb... található bacitól. Keress rá a google-ban, van egy nagyon részletes cikk róla. De főleg macska ürülék terjeszti.

gratulálok azoknak a kismamiknak, akik most tudták meg babuci nemét.

Éva: Gratula neked is a pocaklakó mozgása miatt, most már minden nap érezni fogod, és az lesz majd a legizgalmasabb, amikor megfordul vagy nekitolja valamijét a hasfaladnak :lol: :lol: :lol: , gyönyörű érzés...

Nekem is minden nap eszembe jut Tand és nagyon sok energiát küldök neki, és minden elismerésem az övé a sok erő és kitartása miatt.

Pété: nem gáz, én múlt héten váltottam, mert a mostani már nem bírja a betegeket és nagyon szétcsúszott. Az a fő, hogy maximálisan elégedett legyél a dokiddal és megbízzál benne, ha úgy érzed váltanod kell, ne várj vele!

KépKép
bnesz.eva

Köszi Éva, akkor majd körülnézek, hogy kaptam-e ilyen eredményt, mert én nem emlékszem, hogy láttam volna. :(

KépKép
KépKép
mni

igen,nekem is az a legelső vérvételnél nézték a toxoplazmát is. én még külön is csináltattam csak toxoplazma vizsgálatot mielőtt teherbe estem a cicák miatt, csak hogy tudjam. meg gondoltam, hogy ha lesz még egy vérvétel akkor is kérni fogom. mondjuk állítólag csak egyszer kötelező nézniük, a még kérek azt lehet, hogy ki kell fizetni
Niki, most látom, hogy Feri már eldöntötte, hogy Lilla lesz :) a táblázatban még Emma is szerepel...

a gofrit ne is emlegesd fel Pété! csorog a nyálam...és hétfőn 4re sajnos nem tudok menni, ezért el kell látogatnom majd az Árkádba valamikor.

jut eszembe most hallottam, hogy az új Aréna bevásárlóközpontban ami nov. 15én nyílik is lesz H&M, remélem valami jó nagy ahol egy csomó babaruha lesz. Az Árkádban nincs olyan sok.

ja és nem ciki orvost váltani, az a lényeg, hogy elégedett legyél.
én már inkább a szülésznő témára vagyok rákattanva, hogy már választani kellene, nehogy lecsússzak a jobbakról. a barátnőm mesélte, hogy neki mennyit segített a Kútvölgyiben akit választott, ő hívta be az orvost, az altatóorvost meg végig vele volt. szóval tényleg tök fontos.
judit18

Ha esetleg van kedve valakinek bejelölni az iwiw-en: Petrik Tímea :D
Pepike! Téged már megtaláltalak...

Kép
pété

Judit, de honnan fogjuk tudni, hogy ki a jó szülésznő? Akit nekem ajánlott a barátnőm, Ő már elment nyugdíjba vagy máshova. :( Vagy majd ha megyünk oktatásra kinézünk egyet? Célszerű lenne nekünk külön-külön szülésznőt választani, nehogy egy napon szüljünk... :) Tényleg, Te sem voltál a héten oktatáson, ugye?

Eszterxx, nem írtad, hogy sikerült a búcsúztató!

KépKép
KépKép
mni

Mni! Azt hiszem, Te írtad, hogy megvan Neked a 4d-s kedvesebbik csajszi mobilszáma? Át tudod küldeni nekem priviben légyszi? Lehet őt ezen hívni?köszke

Kép
pété

Sziasztok!

Nagyon eltűntem közületek, de rendeszeresen olvasom a hozzászólásaitokat.
Képezeljétek velem mi történt. Tegnap elhozta a TORCH vérvizsgálat eredményét. Ezen 4 vagy 5 féle vírus jelenlétét vizsgálják. Mindegyik jó lett kivéve a parvovírust, amire azt írták, hogy "bizonytalan". 24 a határérték és nekem 22 lett. Erre elküldtek genetikai tanácsadásra, mert hogy majd ott eldöntik,hogy okozhat-e valami problémát a babára nézve. Bőgve jöttem ki a dokitól és egész nap "világvége" hangulatom volt.
Tudtok valamit erről? Csak két hét múlva kaptam időpontot, hamarbb nincs. Addig én teljesen beparázok! Azt mondták, hogy UH lesz + talán vérvétel ismételten, de ha ki kell várni a vérvétel eredményét az +3 hét. Én nyugtatom magam, hogy semmi baja nincs a picurinak és biztosan csak valamit férrecsináltak. Az, hogy bizonytalan jobb, mint a biztos rossz. Talán:( :cry:

Kép
cicuka78

Sziasztok!

Köszönjük a gratikat! :lol:

Kölyök, örülök, hogy jobban vagy! :D

Gofriiiii, nyami-nyami, pedig én sem tudok menni az Árkádba, mert dolgozom 12-től 20-ig. :evil: :evil: :evil:

Pété, én is ilyen orvosdilemmában vagyok, csak én amiatt, mert rokonról lenne szó. Hétfőn próbáltam kb. ötször hívni, de nem vette fel, vissza pedig azóta sem hívott, nekem pedig nem volt kedvem hívogatni. Majd jövő héten újra. :roll:

Ezt a toxoplazmát, hogyan tüntetik fel a vérvételi papíron???

Évi

KépKép
kvaszeva

Pété, én voltam! :lol:

Megy a privi!

Évi

KépKép
kvaszeva

Sziasztok!

Én is jó régen írtam nektek. Eleinte jöttünk mentünk a hosszú hétvégén, utánna talán Tand miatt. :( Bár ezt így nem fogalmaztam meg magamnak.
Mpatr!
Irigyellek, de egyben tisztellek, hogy a magad nyílt módján, minden helyzethez megtalálod a megfelelő hozzáálást. Szóval én azt köszönöm, hogy van köztünk ilyen, aki nam olyan kuka mint én. Én nemhogy képtelen voltam felhívni Tandot, de még értelmeset írni se tudtam. :(

Pété!
Egyáltalán nem ciki orvost váltani. Én az elején nem voltam egy kicsit megelégedve az orvosopmmal, de mostanra sokkal jobb. Az elején egyszer mondott egy olyat, hogy ilyenkor még olyan esendő egy terhesség. És rájöttem, hogy lehet, hogy neki volt igaza. Szakmailag akkor is ok volt, de nem ajnározta agyon a dolgot.Mostanra sokkal figyelmesebb, és a hozzáállásából azt sugározza egészséges kisfiam fog születni.
Kórházon belűl fogsz váltani? Abból lehet kicsit cikis helyzet, de azt is túl lehet élni. A baba a legfontosabb.

Mni!
Ezt a kérdést én is feltettem magamnak:Melyik jó szülésznő? Az orvosomnak van egy kedvenc szülésznője, szerintem akivel szívesen dolgozik az talán jó lesz. Nem biztos, hogy nekem ő lenne ott a legszimpibb, de fontos, hogy jól együttműködjön a két szakember. A második szülésemnél szupi szülésznőm volt, de azt éreztem az orvossal annyira nem jól jött ki. Ki is derült, hogy valamit máshogy gondol, mint az orvos. Az ilyen csak bizonytalanságot szül a kismamában. Szóval lehet, hogy az orvosaodat megkérdezheted kit ajánl.

Cicuka!
Bár nem tudok,hozzászolni a támához, de nyugi. Szerintem, ha egy érték a határérték közelében van az még nem olyan ilyesztő, mintha totál rossz lenne. :)

Derékfájdogálósaknak jobbulást, sajna engem is súlyt a dolog néha.

A toxoplazma vizsgálatra utaló leletet én se találok sehol.

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Lusie! Ugye Te az Uzsokiban fogsz szülni? Én tervezek dokit váltani és akkor ez azt jelentené, hogy én is ott szülnék. Neked mi a véleményed a kórházról és kihez jársz? Ha gondolod, küldd el priviben!köszi!

Kép
pété

Persze, ha publikus, akkor nyugodtan írj ide.... :D

Kép
pété

Pété: szerintem nem gáz, nekem is eszembe jutott már :?

Anita
Kép
boszi30

Pété!
elküldtem a privit. Publikus, de szerintem mást nem nagyon izgat az Uzsoki :lol:
Szió

Livi
Kép
Kép
lusie

ÁRKÁDOS TALI LESZ!!!!
Jövő hétfő 16 óra, az Árkád felső szintjén középen a Gelatti nevű helyen! Mindenki jöjjön, aki csak tud!!!!!
Akik jelezték, hogy jönnek:
1.mzx
2.mni
3.kölyök28
4.pumperka
5.pété

Pété, foglalj le egy nemdohányzó boxot, légyszi!
Még az is lehet, hogy én is az Uzsokiban fogok szülni. Csak 5 percre van tőlünk, míg ha a csúcsforgalom idején jönnek rám a fájások, akkor jó, ha másfél óra alatt beérek az Istvánba, ami egyébként csak kb. 20 perc autóval. Persze két ismerősömnél is olyan gyorsan jött a második baba, hogy lehet, hogy a 20 perc is késő lesz.

Feri, :lol: :lol: :lol: , bizzunk benne, hogy csak a hormonok miatt volt ilyen boszi! :roll:

Kép

Kép
mzx

Én nem tudok az iwiw-en keresni! Ti igen???
Nem tudlak jelölni Pété! :?

Livi
Kép
Kép
lusie

Sikerült!!!
Van egy csomó Petrik Timi! :P

Livi
Kép
Kép
lusie

Livi: nekem sem sikerül keresnem :?
Lehet hogy rendszerhiba.

Anita
Kép
boszi30

Niki, én eddig 2 jó szülésznőt hallottam a Kútvölgyiben (biztos több is van), az egyik a vezető szülésznő Rákóczi Ágnes a másik meg akivel az én dokim szívesen dolgozik együtt állítólag, Zachár Erika. A barátnőm vele szült és meg volt elégedve. szóval még osztozhatunk :)
persze én sem jutottam el a héten a felkészítésre, talán majd decemberben. az egyiket azt hiszem a Zachár Erika tartja, ott meg lehet ismerni. a Rákóczi Ágnesről már több helyen hallottam (volt egy Kútvölgyis fórum itt régebben, abban, meg már a rendelésen is)

a toxoplasmát nekem így írták rá a vérvételre, tök egyértelmű volt

mi ez a TORCH teszt? már rémlik, hogy hallottam róla, de nekem még nem hiszem, hogy csináltak volna...

KépKép
judit18

Köszi Livi! Ha eszedbe jut valami még, írj légyszi!

Csajok! Akkor lefoglalok egy boxot. Egyelőre 5-en leszünk???? Nem tudom, hogy gépközelben leszek-e a hétvégén, de vasárnap tutira felnézek, addig írjon, aki még a felsoroltakon kívül szeretne jönni!!!Nem lesz nagy dorbézolás, aki el tud szakadni egy-két órára, az próbáljon meg eljönni!!!!! (még hogy nem lesz dorbézolás? gofri, palacsinta, szendvicsek....csorog a nyálam.... :D )

Kellemes hétvégét, jó pihit!
pusszantás mindenkinek!

Tand! Remélem, hamarosan visszatérsz hozzánk, nyugodtan írj, ha lesz lelkierőd, nagyon várunk már!!!!!! :(

Kép
pété

Cicuka, örülök, hogy írtál, de sajnos fogalmam sincs a TORCH tesztről. Talán az okosabbak tudnak majd válaszolni rá. :)
Judit, a Rákóczi Ágit ajánlotta nekem is a barátnőm, de Ő állítólag nincs szeptembertől. :(
Én is dolgoznék hétfőn, 18.30-ig, de mondtam, hogy el kell mennem 15.30-kor. :) Nem kérdezték hova, miért. :)

KépKép
KépKép
mni

Én sem tudom mi az a TORCH teszt. Valami indokolta, hogy ilyet csinálanak Nálad? Na meg a vírus neve sem mond nekem semmit.
A toxoplasmát nálam már kétszer nézték. Másodszor az AFP-vel. Megkérdeztem a dokimat miért kell ismételni, ha negatív, azt mondta azért, mert ha még nem estem át rajta és véletlen a terhesség alatt ér utol, akkor időben észrevegyék. Ebből adódóan szerintem nem kerülhet pénzbe az ismételt vizsgálat! Tőlem legalábbis nem kértek pénzt. Egyébként nekem tök külön leleten volt kizárólag a toxoplasma.
Ma úgy látszik minden intézményfüggő. Ez a Zsu-féle terheléses cukor pl. Borzalom.!

Livi
Kép
Kép
lusie

Mni! Igen is fontos dolog miatt leszel távol, teljességgel indokolt! Hogy nézne ki egy éhező kismama gofri nélkül??? :lol:

Livi
Kép
Kép
lusie

Ja! És lökhettek majd egy falatot ide a távoli Dunaharasztiba is, itt fogom várni az iróasztal mögött görnyedve és nyálcsorgatva!

Livi
Kép
Kép
lusie

Sziasztok!

Mindenkinek köszi a gratulát, MÁRTI
ismét azt mondták hogy inkább lányka, de én olyan szerelmes vagyok belé hogy már mindegy is, csak talán a férjem miatt akartam én is fiút mert ő annyira szerette volna. :oops:

Akik kérdezték, nem tudom én se sajna hogy melyik nap leszek a Pókerarcba, de a hetet tudni fogom mert ismerősek lesznek az arcok együtt vették fel.

Aki bejelölt visszajelöltem!

Képzeljétek ebben a percben hívtak hogy a bemutató reklámban már ott voltam!!!!!
:wink:

puszi Pepike

pepike

Kép

Kép
pepike

Vendég

ORCH (mozaikszó, a Toxoplasma, Rubeola, Cytomegalovirus és a Herpes simplex fertőzések kezdőbetűiből). A terhesség első harmádában a leggyakrabban előforduló embrionális károsodáshoz (vetéléshez) vezető anyai fertőzések.

Toxoplasma

A toxoplasma (Toxoplasma gondii) egy olyan parazita, mely főleg a macska ürülékén keresztül kerül kapcsolatba az emberrel. Legfőbb teendő a prevenció, azaz a fertőző forrás elkerülése a várandós vagy potenciális kismama szempontjából.
-Megelőzés
A terhes ne egyen nyers húst. Ne fogyasszon mosatlan zöldséget és gyümölcsöt. Miután alaposan megmosta a zöldségeket, szappannal mosson kezet.
A macskaalmot lehetőleg kerülje el, amennyiben ez nem lehetséges, használjon maszkot az alomcseréhez. A macska váladékával sem szabad érintkezni, tehát ne hagyja, hogy az állat nyaldossa önt. Amennyiben ezeket a tanácsokat megfogadja, nem kell megválnia szeretett háziállatától.
-Kimutatás
A szervezetben a fertőzéskor immunválasz alakul ki, mely a fertőzés elleni védelem része. Ennek az immunválasznak a jellegéből következtethetünk a fertőzés idejére. Legelőször az IGM, majd IgG, ezt követően az IgG (immunglobulin) termelődik a szervezetben. Fertőzés kialakulásától számított két hónapon belül mindegyik IG növekvő koncentrációt mutat a vérben. Hat kilenc hónap elteltével az IgM és IgG-t már nem lehet kimutatni, míg az IgG évekkel a fertőzést követően is kimutatható. Amíg az IgG megtalálható a vérben újabb fertőzés nem következik be, tehát az egyedüli IgG a védettség jele. Érdekes módon sokkal többen estek át toxoplasma fertőzésen, mint gondolnák, hiszen a fertőzés legtöbbször tünetmentesen (esetleg hőemelkedés, gyengébb közérzet) megy végbe. Saját beteganyagunkban a védettség 50 %-on felül kimutatható volt.
-Fertőzés terhességben
A terhesség első trimeszterében (első 12 hét) a fertőzés igen komoly fejlődési rendellenességeket okoz, mely legtöbbször végzetes, azaz vetélés következik be. Így terhesség ezen szakaszában felfedezett friss toxoplasma fertőzés terhességmegszakítást tesz szükségessé. A később bekövetkezett fertőzés esetén nem egyértelmű a magzati károsodás mértéke, sokszor csak kisebb elváltozások észlelhetők, mint jelentős magzatvíz szaporulat (polihydramnion), de a magzat sértetlen marad. A kezelés ilyen esetben antibiotikummal (Rovamycin) a terhesség szinte egész ideje alatt folyamatosan ajánlott.
Mindezekből világosan látszik, hogy a kivánt terhesség bekövetkezte előtt, vagy igen korai szakban célszerű vizsgálatot végezni.

Rubeola

A rubeola fertőzés a legveszélyeseb fertőzések közé tartozik a terhességben. Valószínűleg ennek köszönhető, hogy kb. 15 éve hazánkban is bevezették a gyerekek védőoltását, így óvodás és iskolás közösségekben ritkán fordul elő ez a betegség. Ennek következtében, hordozó hiányában, lényegesen ritkábban találkozhatunk a fertőzéssel, ezért sokkal kisebb veszélynek vannak már kitéve a kismamák.
Amennyiben mégis bekövetkezik a fertőzés az első 8 hétben, nagyon nagy valószínűséggel maradandó fejlődési rendellenesség alakul ki az embrióban.
Nyolc-12 hét között még mindig elég magas a kockázat ahhoz, hogy terhességmegszakítást indokoljon. A 12-16 hét között a magzati elváltozás valószínűsége csekély, ezt követően pedig szinte elhanyagolható.
A fertőzés kimutatása a Rubeola ellenes antigénnel történik. Ugyanazok az immunfaktorok (IgG,IgM) mutathatók ki, mint toxoplasma esetében. Amennyiben friss fertőzésre van gyanú, egy hét elteltével kontroll vizsgálat végzendő.
Mindezekből világosan látszik, hogy a kívánt terhesség bekövetkezte előtt, célszerű vizsgálatot végezni, amnnyiben a vizsgálat eredménye negatív, immunizálni lehet a terhesség vállalására készülő nőket.

Herpes simplex virus

A herpes simplex virus (HSV) bőr és nyálkahátya kontaktus, valamint cseppfertőzés útján terjed. A betegséget a szeméremtesten ill a hüvelyben megjelenő fájdalmas, viszkető, majd kifekélyesedő kelések jellemzik. Az első ízben jelentkező (primér) fertőzés direkt kontaktus útján a megszületendő magzatra igen veszélyes, ezért az aktív stádiumban lévő fertőzés esetében a császármetszés indokolt. A HSV fertőzés esetén a magzati fejlődési rendellenességek kockázata számottevően nem emelkedik. Koraterhességi HSV fertőzés során azonban magasabb spontán vetélési arányt figyeltek meg. A kezelésben elsődlegesen választandó szer az acyclovir (Zovirax, Virolex). A terhesség alatti alkalmazásról megoszlanak a vélemények, de a terhesség második és harmadik harmadában primer, generalizált HSP fertőzés esetén ajánlatos a kezelés, annál is inkább, mert a gyógyszer magzatkárosító voltára nézve semmiféle adat sincs.

Cytomegalovirus

A cytomegalovirus (CMV) a leggyakoribb magzati fertőzést okozó virus. Bár a szexuális úton terjedő betegségek közé sorolják, nem csak nemi úton terjed. A fertőzés gyakran tünetmentes. Magyarországon a nők 80 %-a szeropozitív, azaz átesett a fertőzésen. A szeronegatív terhesek 2-4 %-ában lehet számítani magzati fertőzésre. Hazánkban 100 újszülöttre jut egy CMV fertőzés. A fertőzés magzati tünetei változatosak. A magzatok 5%-a meghal, többnyire vetélés következik be. A magzati CMV fertőzések 10 %-a súlyos elváltozásokkal jár, melyek többnyire az agyat és az idegrendszert érintik. A súlyosság a fertőzés időpontjától függ. A terhesség első harmadában bekövetkezett fertőzés esetében az agy is károsodik.
Az anyai fertőzés legtöbbször tünetmentesen zajlik, ezért legtöbbször csak bizonyos ultrahangos jelek kelthetnek gyanút a magzat érintettségére, mint például az agyi meszesedés, hasüri szabad folyadék, máj és lépmegnagyobbodás. A fertőzés kimutatása az anyai vérből lehetséges, specifikus IgG és IgM meghatározásokkal.
A CMV fertőzés kezelésére nincs lehetőség. A terhesség első felében felfedezett CMV fertőzés esetében terhességmegszakítás indokolt.

Varicella (bárányhimlő)

A bárányhimlő cseppfertőzés vagy direkt kontaktus útján terjed, lappangási ideje 10-21 nap. Minden 7500 terhességre jut egy bárányhimlős eset. A magzatok érintettsége az anyai fertőzések 25%-ában fordul elő. Magzati károsodás azonban csak 2 %-ban következik be. A terhesség első harmadában bekövetkezett fertőzések esetében magasabb, 10 % a magzati érintettség. Tekintettel az ilyenkor kialakuló súlyos fejlődési rendellenességekre a terhességmegszakítás a 12. hétig indokolt. A terhesség utolsó heteiben lezajló fertőzés is súlyosan veszélyezteti a magzatot, ill. újszülöttet. Ilyenkor az újszülött elkülönítése és az immunglobulin kezelés javallt, ennek ellenére a halálozás elérheti a 20 %-ot.
Vendég

Sziasztok!

Itt vagyok én is, csak van egy kis náthám, ami miatt elég bágyadt vagyok, ezért sokszor inkább pihiztem, mint gépeztem.

Enikő,
drukkolok a hétfői UH-hoz, hátha akkor megmutatja magát a picike! :)

Lusie,
engem érdekel a hatékony fogantatási módszer. Az egyik volt kolléganőmék már 4 éve sikertelenül próbálkoznak babaügyben, már voltak egyszer lombik bébi programon, az nem sikerült. Januárban jön a következő. Hátha hat náluk természetes úton a módszered, elmondanám neki!

Évi,
nagy-nagy gratula a bébimozgáshoz! :D

Pepi,
gratula az UH-hoz! Iwiw-en meg is nézlek titeket! :)

Mpatr,
ahogy Márti, én se mertem idáig ülőfürdőt venni, mindig zuhanyzom. De este most kipróbálom ezt a ringatós fürdőt! Köszi a tippet! :)

Eszter,
utólag én is boldog szülinapot kívánok!!! :D

Boszi,
mikor kell menned újra kontrollra az amnioszalag miatt? Szorítok, hogy addigra eltűnjön!

Mni,
Dany nagyon jól leírta a toxoplazmát, az első vérvételes eredményem legalján írja IgM és IgG rövidítés után a toxoplazma eredményét. Az IgG értékem pozitív, ami azt jelenti, hogy átestem ezen.
Mindjárt begépelem a kelengyelistát és közzéteszem. :)

Kölyök,
örülök, hogy már javult a derékfájásod! :D

Melinda

Kép
melinda80

Tanfolyamon az alábbi kelengyelistát kaptam:

1194627887.2317.doc

Melinda

Kép
melinda80

Megtaláltam én is a vérvételes papíromon a toxoplasa eredményét. Nekem mind a kettő negatív.

KépKép
KépKép
mni

Mommy, köszi a részletes leírást, meg a linket, nagyon hasznos!
Melinda, köszi a kelengyelistát, nagyon rendi vagy, hogy begépelted! :)

KépKép
KépKép
mni

Pati,
kipróbáltam a kádas ringatást. Nekem is mocorgott a babó, miután abbahagytam. Nagyon ari volt! :)

Mostanában mesélni szoktam neki este, tudom, hogy nem érti, de legalább sokat hallja a hangomat. :)

Melinda

Kép
melinda80

Ezek szerint a Toxoplazma vérvétel nektek ingyen volt és együtt volt a sima vérvétellel???Én azt hittem az fizetős,legalábbis felénk ezt nem csinálják automatikus,nem is ajánlják.

Cicuka!

Ismerem sajna a Parvóvírust :( Ha érdekel leírom a történetem...

Pepike!

Akkor jövő héten leszel a Pókearcban??

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Mármint úgy értettem nem ajánlják fel ezt a vérvételt,nálunk nem is csinálják,csak Pesten.Tök jó nektek hogy megcsinálták TB alapon is.

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Sziasztok Kismamák!!!

Remélem mindenki jól van!!!!!!
Sajnos nem nagyon tudtam visszaolvasni, elég rosszul sűlt
a mai napom!
Sajnos 1 egész hétig nem fogok jönni hozzátok! :cry: :cry: :cry:
Ma éjszaka utazunk el nagyon nagyon messze Erdélybe!
Párom anyukáját műtik, és nincs mellette senki!
Nem annyira nagy műtét, de Ő nagyon fél!!!
Úgyhogy sajnos nagyon fogtok nekem hiányozni!
De hátha valahol Net közelbe tudok kerülni, akkor bekuksizok!!!!

Nagyon Nagyon Vigyázzatok Magatokra, és Pici Babáitokra!!!

Puszilok Mindenkit!!!!!!!!!!!!!!!!!

Márti
Vendég

Márti,
az ápolás ellenére kellemes időtöltést kívánok Erdélyben!
Jó lenne, ha netközelbe tudnál kerülni!
Ti is vigyázzatok magatokra!

Melinda

Kép
melinda80

Sziasztok!

Panni csakk akkor írd meg légyszi a történeted, ha nem túl rémisztő. :(
Már kezdem elfogadtatni magammal, hogy a "bizonytalan" eredmény még nem jelent semmi rosszat.

Elfelejtettem írni, hogy úgy néz ki nálunk kisfiú lesz. A neve talán Olivér vagy Ágoston. Eddig 1,7 kg-ot híztam.

Kép
cicuka78

Sziasztok !

Először is jó szórakozást kívánok a kis csapatnak a gofrizáshoz :P
Pepike: szólj ha tudod a pontos napot, feltétlenül megnézem :D
Melinda: remélem már kikúráltad magad :!: Köszi a listát és a kérdésedet de sajna még nem tudom a kontroll időpontot :(
Mpatr: a hétvégén én is kipróbálom az általad "szabadalmaztatott" ringató fürdőt :P
Márti : jó utat és vigyázz magatokra !
Pepike: grat az uh-hoz :!:
Derékfájás mentes szép hétvégét mindenkinek :!:

Anita
Kép
boszi30

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?