Sziasztok Lányok!
Először is Ibm és Koncsi! Sajnálom, hogy nektek is át kellett élni ezeket a szörnyűségeket! Tudom, közhely, de Istennek mindennel célja van! Minket jobb szülővé varázsol, nem azért mert amúgy nem lennénk azok, de mégis egy (sajnos valaki több) ilyen trauma után sokmindent át értékel, és másképpen lát! Kívánom, hogy mihamarabb legyen erőtök a jövőbe nézni, és a következő babóra koncentrálni.
Ducimamai- sajnos én is úgy hallottam, hogy ha még pici a terhesség, éselhal, akkor az anya úgy érzékeli mint egy erősebb mensit. De vogasztaljon az hogy ha spontán ürül nem kell várni, rögtön próbálkozhattok.
Mandala- gyönyörűek a gyerekek!Tiszta szívből gratulálok! Biztosan sok erőt és energiát igényelnek, és mennyi mennyi boldogságot!!!
Babicsko és Zsibima! Köszönöm a tanácsokat!
Több variáció van, hogy is legyen tovább. A munkahelyemen egyedül én lettem "létszámleépítés" címen elküldve, ami igaz is lehet hisz nagyon rosszul megy a cég. Csak gondolom azért én mert babát akarunk! Ha nem írom alá a papírt állítólag bíróságra is vihette volna, de ez nem is érdekes. Ha elmegyek TP-re tutti rám küldi az Eg. Pénztárt. tényleg beteg vagyok-e és a doki is megrughatja a bokáját ha csak úgy kiírt volna. (meg az nem is én lennék)
Most az találtam ki, hogy nem várunk tovább, szerdán lesz 5 hete a műtét. A mensim rendesen 31 napra jött meg, és egy nagyon picit volt erősebb mint máskor. (görcsölni eggyáltalán nem görcsöltem).
Ha most novemberben vagy decemberben babás lennék az lenne a legjobb! November 30-cal jár le a felmondási, elsejével anyós bejelenten decemberre és januárra (aminnek a járulékait én kifizetném neki), így ha összejön a baba onnan mennék TP-re. Így nem szakadna meg a munkaviszonyom a gyed szempontjából, és végig kapnék tp-t. Csak egy bibi van! Ugye arra nincs biztosíték hogy babás is leszek! És tartok ha nagyon akarom, annál jobban nem jön össze!
2. variáció.Ha decemberben sem leszek babás akkor munkát fogok keresni, vagyis javítok most is keresek, de olyat ahol rendesen bejelentenek. Most sajnos magamat kell néznem. A legjobb azért az első varia lenne.
Ha lehet nem akarok munkanélkülire menni, mert akkor megszakadna a munkaviszonyom, magyarul elveszne a 2,5 év bejelentett, mert úgye a "normális" gyed-hez 180 nap FOLYAMATOS munkaviszony kell.
Csak egy kicsit félek, hogyha terhes leszek most, ne legyen baja a babónak, tudjon rendesen megtapadni. Olvastam olyat is, hogy vannak dokik akik azt ajánlják, hogy az első mensi után a legjobb próbálkozni, mert úgymond tiszta a méh. Gondolom ez is vita tárhya az orvostudományban. NA befejezem, mert még el sem engedi a végén küldeni, akkor meg minke írtam ennyit
Bocs, ha valakit untattam!
Szép estét!