Szabi nem nyűgös, inkább egykedvű és bávatag. Holnap azért nem lesz túl jó nap, ha már így alakult, lebeszéltem a gázost. Felhívtam a munkahelyén. Nem hiszem, hogy boldog lesz, mert a melót fusiban csinálta, én meg mint garanciális munkát kértem a főnöktől. De már egy hónapja nyafizok neki, hogy az egyik radiátor nem jó. Meg beszéltem a szomszédunkkal, aki fül-orr-gégész, és szerinte jó lenne Natit is bevinni hozzá, mert ő is csorog. Semmi egyéb jel, lefekvéskor köhög, de már túl hosszú ideje.
Május,
Szabi sem egy díjbirkózó. Dokinénik is csak nézegette egy kicsit, majd annyit mondott, hogy látványosan elégedett magával, úgy látszik, neki ennyi elég. Igaz, már 2 hónapja nem látta, de nem is kell vinni, mert ha van valami, akkor szólok, meg a gyarapodás fél év után nagyon is leállhat, azt nem tekinti olyan fontosnak, ha van valami felmutatható gyarapodás. Kicsit túlbuzgó talán a védőnéni. Az enyém akkor sem érdeklődik, ha fizetnek neki, a tiéd meg még szabadidejében is kartonokat néz.
Máj:
Galád anya nem ad gyerekének (=én), de anyós küldött egy adagot, úgyhogy mérgek ide vagy oda, nemsokára az lesz a vacsim.
Dinyus,
Ikea e.szék kampány tőlem is.
Könnyű, jól tisztítható és Nati hosszas rántgatásait is bírja. Takarítani alig kell, mert nincs, amibe beleragadjon a kaja. Nem puha, igaz, de elég rövid ideig van benne.
Lora,
Szabi csak némakacsázni szokott és brümmög. De Nati mindig néz rám és megkérdezi, hogy mit mond.
Ez még az anya mindentudásába vetett végtelen bizalom korszaka.
Balkezesség: Ha egy kézzel kapsz el labdát, melyikkel próbálod? Ha van egy lyuk a falon, melyik szemeddel kukucskálnál? Melyik lábaddal rúgod a labdát? A spontán válaszreakciók döntik el, hogy melyik az domináns oldal. Az átszoktatást sok szülő nem is szándékosan csinálja, de jóval suli előtt, már amikor éves kor körül jobb kézbe nyomkodja a kanalat. Én is azt teszem, automatikus.
Cipő:
Előttem szólókkal egyetértek, össze-vissza nő a lábuk. Tavasszal-nyáron megugrik, télen meg szinte alig nő, de ülni a kocsiban tényleg mindegy, hogy mi van rajta. Nati májusvégi, de a 20as még épp jó volt rá, amikor járni tanult tavasszal, most 25-ös kell. =5 méret 1,5 év alatt.
Május,
Ismerős gyerekei legalább jó svájci lévén mind a négy hivatalos nyelvet beszélik?
Nanica,
Az, hogy jobb kezes vagy, nem jelenti azt, hogy jobb lábas is. Ha a balkezesek közé kellett állni magasugráskor, akkor vszínűleg ballábas vagy, nem? Az nem baj, ha keresztezve van, csak a gond az, ha a szem-kéz nem egyoldali.