Új privát üzeneted érkezett!

Szabi nem nyűgös, inkább egykedvű és bávatag. Holnap azért nem lesz túl jó nap, ha már így alakult, lebeszéltem a gázost. Felhívtam a munkahelyén. Nem hiszem, hogy boldog lesz, mert a melót fusiban csinálta, én meg mint garanciális munkát kértem a főnöktől. De már egy hónapja nyafizok neki, hogy az egyik radiátor nem jó. Meg beszéltem a szomszédunkkal, aki fül-orr-gégész, és szerinte jó lenne Natit is bevinni hozzá, mert ő is csorog. Semmi egyéb jel, lefekvéskor köhög, de már túl hosszú ideje.

Május,
Szabi sem egy díjbirkózó. Dokinénik is csak nézegette egy kicsit, majd annyit mondott, hogy látványosan elégedett magával, úgy látszik, neki ennyi elég. Igaz, már 2 hónapja nem látta, de nem is kell vinni, mert ha van valami, akkor szólok, meg a gyarapodás fél év után nagyon is leállhat, azt nem tekinti olyan fontosnak, ha van valami felmutatható gyarapodás. Kicsit túlbuzgó talán a védőnéni. Az enyém akkor sem érdeklődik, ha fizetnek neki, a tiéd meg még szabadidejében is kartonokat néz. :wink:

Máj:
Galád anya nem ad gyerekének (=én), de anyós küldött egy adagot, úgyhogy mérgek ide vagy oda, nemsokára az lesz a vacsim. :D

Dinyus,
Ikea e.szék kampány tőlem is. :wink: Könnyű, jól tisztítható és Nati hosszas rántgatásait is bírja. Takarítani alig kell, mert nincs, amibe beleragadjon a kaja. Nem puha, igaz, de elég rövid ideig van benne.

Lora,
Szabi csak némakacsázni szokott és brümmög. De Nati mindig néz rám és megkérdezi, hogy mit mond. :lol: Ez még az anya mindentudásába vetett végtelen bizalom korszaka. :roll:
Balkezesség: Ha egy kézzel kapsz el labdát, melyikkel próbálod? Ha van egy lyuk a falon, melyik szemeddel kukucskálnál? Melyik lábaddal rúgod a labdát? A spontán válaszreakciók döntik el, hogy melyik az domináns oldal. Az átszoktatást sok szülő nem is szándékosan csinálja, de jóval suli előtt, már amikor éves kor körül jobb kézbe nyomkodja a kanalat. Én is azt teszem, automatikus. :wink:

Cipő:
Előttem szólókkal egyetértek, össze-vissza nő a lábuk. Tavasszal-nyáron megugrik, télen meg szinte alig nő, de ülni a kocsiban tényleg mindegy, hogy mi van rajta. Nati májusvégi, de a 20as még épp jó volt rá, amikor járni tanult tavasszal, most 25-ös kell. =5 méret 1,5 év alatt.

Május,
Ismerős gyerekei legalább jó svájci lévén mind a négy hivatalos nyelvet beszélik? :lol:

Nanica,
Az, hogy jobb kezes vagy, nem jelenti azt, hogy jobb lábas is. Ha a balkezesek közé kellett állni magasugráskor, akkor vszínűleg ballábas vagy, nem? Az nem baj, ha keresztezve van, csak a gond az, ha a szem-kéz nem egyoldali.

Kép KépKép
lorca

Cipő:
6 különböző méret 1,5 év alatt, csak számolni nem tudok.

Kép KépKép
lorca

Robi lassan egy fél órája alszik Natival. Nati meg ahogy hallom, mondókázik a sötét szobában. Azt hiszem, nem lesz egy lázadó a gyerek. :lol:

Azt hiszem, csatlakozok az alvók táborához. Így 10 után mintha egy kicsit kevesen lennénk a fórumon. 8)

Kép KépKép
lorca

Talisok!!!

62-es kapucsengő! Csak azért írom, mert nem a mi nevünk van kiírva! :lol:
És a szokásos 10-től várunk mindenkit! :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

Jóreggelt!

Pann!

Ha azt akarod, hogy Gergő megtanuljon SK enni, akkor muszáj lesz hagyni belenyúlkálni a tányérba. De szerintem megérti a gyerek, hogy ha darabos van benne akkor belenyúlhat, ha te eteted, akkor nem.

GYED:

Van aki már megkapta?!?!? Nagyon esedékes lenne...

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Roki!
Én már tegnap megkaptam! :) És sajna fel is adtam a postán a csekkeket belőle! :( :(

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Roki!

én megkaptam a GYED-et. Kedd reggel. Csak nekem kifizetőhely a cégem. Ezért ők folyósítják. Én a helyedben felhívnám a MÁK-ot!!!
Többiek sem kapták még meg? Ez elég nagy szemétség! Szerintem már túl vannak az időbeli határon. normál esetnen 5.-ig meg szokott jönni. Ha most 5.-vel kezdődött a hónap akkor a plusz 5 nap ma jár le!
Bár valami rémlik, hogy tegnap hallottam a rádióban, hogy "holnap" (azaz ma) polgárőrök és rendőrök kísérik a postásokat, mert ma hozzák a magasabb nyugdíjakat. Lehet, hogy egyszerre a többi "segéllyel". (De rossz leírni. Mintha szívességet tennének, hogy adják azt a pár forintot :evil: :evil: )
Vendég

Köszi lányok, megnéztem az interneten és megjött ma vagy tegnap, nem tudom, de nekem is el kell menni befizetni belőle, úh azt még gyorsan a tali előtt lerendezem...

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Hm!
Tegnap esti vicc: apa öltözett.
Kiabál: - Anyaaaaaaaaaaaaa!!!
- Megyek.
- Segíts begombolni ezt a szart! (szar=kezeslábas és soha nem beszél "csúnyán", de látom, hogy már leizzadt)
- Ránézek szegény gyerekre és röhögőgörcsben törtem ki. A két kezén az egyik kéznek és az egyik lábnak való ujj. A lábán dettó. Nem tudom, hogy nem szúrt neki szemet az 5*10cm-es cimke a gyerek oldalánál. Vagy legalább az, hogy a lábán az egyik szár a bokájáig, a másik a térdéig ér!!! :lol: :lol: :lol:
Vendég

jó talit a résztvevőknek!

nekem hajat kéne mosnom, de lehet, h még várok, sztm pár órán belül kihullik a maradék is :lol:
azt tényleg csak a hitelesség kedvéért említem, h csak a jóisten tudja, hányszor keltem az éjjel, mert én már nem is számolom, de 5nél több volt az biztos. de a legdurvább, az az, h 6 óta fennvann és ordít. néha nyüszögésre vált, de alapból teletorkosan nyomja. kizárólag akkor csillapodik, ha felveszem, de hát nem bírok vele sétálni órákig (más kérdés, h nem is akarok).
szvl sokat várok a hétvégétől, v hízzon fél kilót (növekedési ugrás), v jöjjön ki legalább 4 fog, esetleg saját lábán jöjjön ki a szobájából (hirtelen mozgásfejlődés), mert más okot nem bírok elképzelni erre a hihetetlen nyűgösségre. :lol: a szepát kizártam, mert velem v nélkülem, egyformán csinálja.
hasonló helyzetben (=nem álmosság miatt bőg) ki mennyi ideig szokta/tudja hagyni sírni? :oops:

mindenkinek köszi a súllyal kapcs megnyugtatásokat, jólestek n!

gyed
hálistennek nekem a mhelyem a kifizető, és n rendesen utalják

pann
hol énekelsz? dejó neked! én n szerettem énekelni, majd egyszer elmesélem az idevágó sztorimat :lol:

majus3

Május, együttérzek: az éjszakát mindigátalvó Boldi most éjfélig 6-szor ébredt, aztán 4-ig aludt, majd 4-től ismét 4-szer ébredt 5-ig, amikor átvettem magam mellé, és így 7-ig már csak kétszer... :twisted:
Miéééért?? 1. foga 2. rosszat álmodik 3. mégiscsak rossz arányú volt a sinlac :wink:

Hát igen, a sírás típusától függ, ha azonosítatlan eredetű akkor kb 20 perc, ha nem lehet semmi baja, akkor kb 45!

Kép
Kép
agiboldi

Csajok!
Részvétem! :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Mi viszont az eddigiekhez képest nagyon jól aludtunk. Csak fél 5-kor ébredt Lillus. Lehet, hogy az a 160 ml Sinlac, amit vacsira megevett? :roll:

Timi
Kép Kép
timocska

ágiboldi!
az utolsó bekezdésed olyan szintű szakértelmre utal a témában, h javaslom egy könyv kiadását! bestsellerszagot érzek! :lol: :lol:

boldinemalvás miatt csalódott vagyok. hova jut így a világ????

majus3

Május!
Én nem tudom sírni hagyni Lillust! :roll: De másoktól én is 45 percet hallottam maxnak.

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Nekünk is "szuper" éjszakánk volt, egyszer volt olyan, hogy két órát is aludt egyben! :lol: :lol: Esetleg foghatnánk vmi fronthatásra... :roll:

május! www.rotunda.hu
Vendég

Bocs: május=Május :oops: :oops:
Vendég

timo
hát ez az én gondom is, h én sem szoktam sírni hagyni. de eddig mindig csak akkor sírt, ha vlmi baja volt, általában álmosság.
igazából felvenném most is szívesen, de az elkényeztetéstől is félek. én úgy gondolom, h ebből nem lehet baj, de nagy rajtunk a nyomás, a család folyton ezzel piszkál. sőt, olyan vélemény is volt (egyes embereknek sztm nincs is szívük), h azért van lemaradva a mozgásban, mert nem hagyjuk sírni, hanem felvesszük és így nem erőlködik/erősödik :oops:

majus3

Mi, mi , mi???? Ezt az utolsó "véleményt" inkább nem minősítem, de :x :evil: :shock: :x :evil: :shock:
Vendég

Május!
Én azt gondolom, nem ok nélkül sírnak a babák. Nem tudom, ilyenkor kialakul-e már bennük a hisztizés, hogy csak azért, hogy vegyenek fel. Mindenkinek vannak rosszabb napjai, egy bébinek is lehetnek. Talán tényleg a sz.r idő teszi, nem tudom. Hátha délutánra jobb lesz. :)
Az meg hülyeség, amit mások mondanak! És amúgy sincs lemaradva, ez csúnya szó! Inkább lustább, mint az átlag! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Én fölvenném, kicsit ölelgetném, nyugtatgatnám majd visszatenném, és ezt ismételgetném bizonyos időközönként, de ez csak ilyen ösztönös izé, nem tudom, hogy jó-e. :roll:
Vendég

Május
Sztem valami bántja, lehet holnap jössz majd rá, hogy akár egy vírus lappang vagy mit tudom én...Ha hirtelen nagyon sírós lesz, akkor nálunk később mindig kiderült, hogy oka volt rá. De ismerős az összezavarodás, hogy akkor kinek van igaza.
Szerencsére, úgyis megsajnálja az ember a kicsit, úgyhogy a sírni hagyás, mint olyan nem tudom kinek működik.

Bella

Kép

Kép
bella2

Sziasztok!
Május,
Együttérzek veled az éjszakai és a nappali műsorban egyaránt. :cry: Én tudom sírni hagyni Petit, de kb csak egy hónapja van ez addig minden nyikkanásra felkaptam. Ha alvásról van szó akkor 15 perc, de éjjel szerintem van hogy több, de nappal olyan 5-10 percenként vigasztalás. Természetesen Timonak is igaza van, hogy nem ok nélkül sírnak, mert oknak számít az is, hogy az anyán akar lógni!
"azért van lemaradva a mozgásban, mert nem hagyjuk sírni, hanem felvesszük és így nem erőlködik/erősödik "- nam akarom megbántani azt aki ezt mondta, inkább no comment! :evil: :shock: :?:

Tegnap megvettük az új ülést, nem isofixes! :wink:
Vendég

sziasztok!

annyit írtatok h nem győzöm olvasni úh most csak feldobok néhány képet és majd később jövök bár ti úgyis taliztok na mindegy az otthonülőkkel majd jól elcseverészünk :lol:
Kép apa ill Lea új játéka,persze szigorún csak felügyelet alatt :lol: :wink:
Kép kukucs :lol:
Kép és végül az új frizi a régi szem alatti karikákkal :lol: sőt táskákkal :shock: :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Amúgy általában úgy szoktam ahogy Pann is írta, több körben... csak egyre idegesebben, a végén már habzó szájú dührohammal, pl. az imént.

Timó, most elaludt (ki akartam hagyni, de totál ki volt készülve a sok reggeli ordítástól), aztán megyünk.

Amúgy szerintem igenis Boldi tud hisztizni, csakazért, felvegyük. Illetve nála ez megfelelő ok nálam pedig ez a hiszti definíciója, mert képtelenség folyton felvenni.

Az tényleg hülyeség amit a fejlődésről mondtak Kelénél, én se azért hagyom sírni, h erősödjön :wink: hanem, hogy én mást is tudjak csinálni. Valahol azt olvastam, hogy a gyereket akkor jó felvenni, ha az anyuka úgy érzi, hogy fel szeretné venni!

Kép
Kép
agiboldi

Mazsi, jó a frizurátok, a tiéd és a Leáé is! :wink:

Kép
Kép
agiboldi

Elkészültem, már csak Gergőre várok, h felébredjen. Ez is ritkán fordul elő. :lol:

Ergo-val akartam átvinni, de a gyerek+hátizsák+esernyő már egy kicsit soknak tűnik. Az viszont vicces lenne, ha erre a távra kocsiba ülnénk...hm. :roll: Lehet, h mégis Ergo.
Vendég

Mazsi! Gergő erről a FP csörgőről nyalta le a festéket, úh figyeljetek rá oda!

Frizura szuper, én is, én is, én is fodrászhoz szeretnék menni!! :(
Vendég

Gergő felébredt, öltözünk és megyünk. :D
Vendég

Még mi is vagyunk. Peti megkezdte délelőtti alvását 10-kor ami általában 1,5 óra. Na egyszer csak odaérünk mi is.

Mazsi,
Nagyon szupi a frizud! Én is szeretnék ilyet, de a párom nem szereti a rövid hajat- jellzem szerintem csak az én fejemen. :evil:
Nekem is időszerű lenne egy fodrászkodás, de a múltkori elcseszett frizkó után nem merek. Nagyon édi a kukucsos kép!!!! :D

Akit érdekel a Corában tök jó játékok vannak most így kari előtt és egy csomó akciós is!
Vendég

Akit érdekel és még nem találta ezt meg. :D
http://209.85.129.104/search?q=cache:3A ... lr=lang_hu
Vendég

Sági, mentettem a kajás linket, köszi, nekem minden jól jön... :wink:

Mi is vagyunk még, Boldi szintén 10-kor kezdte az alvást...

Kép
Kép
agiboldi

pann
komolyan a fp csörgő? nekünk is van, igaz kele csak forgatja, de én n bíztam ebben a márkában...

megnéztem a honlapot, még apa is felismert a kórusban :wink: sztm a mostani hajad sokkal jobb!

mazsi
jók a képek! meg a frizu is

ismét köszönök minden együttérzést, úgy látszik, ilyen vigasztalós időszakomat élem :(

majus3

Még mindig alszik pedig én már itt állok vigyázzban, a kupakok is az ajtóban... :lol: Lehet én innen bulizok veletek és Peti most fog rekordot dönteni???
Vendég

Sági, dettó!!
Már fel vagyok öltözve fél órája, még a szememet is kifestettem... ez meg alszik! Már finoman simogattam is, hátha felébred, erre a másik oldalára fordulva szunyál tovább!! Bezzeg mikor pisszenni se merek és sehova se megyünk akkor tuti, h felébred fél óra múlva :twisted:

Kép
Kép
agiboldi

Jaja! Peti az előbb felsírt. Na mondom ok, indulás. Erre átfordult a másik oldalára. Viszont felkölteni nem szeretném! :?
Vendég

Ébredezik!!!!Juhéééjjjj!!!! :lol:
Vendég

Sziasztok!

Dinyuka!
Ez akkor mit jelent?Neked nem kell a zoknis kupon?Mehet a címem priviben? :wink:

Május!
Nem vagy szar anya!!!!Ezt sürgősen feltsd el!Van gyerek, aki felzabálja a házat, és nem hízik sokat, van aki alig eszik, és rendesen hízik.Kicsi koromban én is az előbbihezb tartoztam, mostmár fordult a kocka :evil: :lol:
Emili is nyűgib ma, de állítólag 12 óránként másmilyen front lesz a napokban.:-(
Én most csak 1x keltem.
Én nem szoktam sírni hagyni, bár nem is szokott csakúgy sírni, már nagyon régóta.Ha sír, akkor vagy éhes, vagy álmos.Másért nem sír, max. nyűgös, unja magát, de akkor is le lehet kötni játékkal, csak többször kell puszilgatni ;-)
Szerintem nem ilyen az összefüggés a sírás, és a mozgásfejlődés között, hanem fordítva:kicsi korban alakul a bizalom,ha sír, akkor baja van,mindegy hogy mi, lehet csak anyahiuány.Ha nem reagál rá az anya, akkor ebből azt vonja le, hogy nem lehet rá számítani.persze néha nem tud mit tenni aza ember, mert csak sír, de szerintem akkor is jobb neki, ha a karodban bőg órákat,mint egyedül a szobájában!Erről pont tegnap olvastam az októberi GEO-ban, érdemes elolvasni a cikkeket!Ha még kapható vhol.Nekem is tegnap került a kezembe.
Egyes országokba már-már gyerekkínzásnak számít a sírni hagyás, és a különalvás is!

Panki!
Hi-hi!:-) Apa nálunk csak a vtkőztetést vállalja be:-D

Gyedet jövőre 8 %-al emelni fogják álítóag!

Sági!
Milyen ülést vettetek?

Mazsi!
Miből avn a játék?
Én nem látok szatyrokat, még pipere tatyót sem
:wink:

Emili ma répás karalábé főzit kapott, és be is vágta mindet!Múltkor is adtam neki, és nem volt tőle gond. :wink:

Kész a holnapi vendégváró leves is, karalábé leves húsgombóccal!nagyon fini lett!Holnap sütöm a vargabélest!
Már csorog is a nyálam! :lol:

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa

Sziasztok!

Nekünk jó éjszakánk volt, de a reggel szőrnyű. Sírva ébredtünk, hogy már alig kapott levegőt úgy be volt dugulva a nózija.
Tegnap olyan volt, mintha már elmúlóban lenn, már este szinte nem jött semmi az orrából. Lehet, hogy mélyebben most szakad fel, egész nap csak szenvedünk. Ja és este óta már be is vagyunk rekedve, de pirosnak nem piros a torka.

Részvétem a rossz éjszakásoknak.

Hiszti: Mi már tudunk, de azt már fölismerem, hogy teljesen más sírás. Főleg amikor ott rohangálunk vagy hárman-négyen a járóka előtt és vele meg nem foglalkozunk. Akkor jönn a "vegyenek ki sírás".

Mazsi: Nagyon jó a frizurád, én is szeretnék rövidet, de nálunk is apának nem tetszik.

Panka: Mi tegnap ettünk karalábé főzeléket, megette, de nem fog a kedvenceink közé tartozni. Gondott meg még eddig nem okozott.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

SNO: milyen az a homokmanó? J
Linus szerintem csak annyira nehéz eset, mint egy 6,5 hónapos épp fogat növesztő kis kos lány, de ezek szerint (néha) apájának ez is sok. (Hiányzik neki a bulizás, a haverok, a döglés a tv előtt stb., ennek egy részét tudja pótolni extra bulizással, de persze nem minden olyan, mint régen!) Szerintem csak szimplán nem számolt ezekkel, amikor belevágtunk…

Éjjel csak együttalvással tudom átvészelni az éjszakákat.
Kb. fél 7, 7 körül alszik el, szopival. Most hogy fogat növeszt, kb ¾ óránként, óránként felébred, amíg nem megyünk be mellé. Utána kb 2-3 óránként felébred és csak cumizik és elég hamar vissza is alszik. Ált. reggel 6 körül ébred, amikor Linusapu is kel.
Sebi is sokszor ébred még éjjel?

Lorca, mennyi ideig aludtál együtt Natival, konnyen átszokott a saját ágyikóba?

Gyors kérdés: Főztetek már gesztenyét? Kaptam a nagyimtól kb. 2 kg-ot és meg szeretném főzni Linusnak, de eddig csak sütőben sütöttem…

Kérdezni akartam már többször, mindannyian bio zöldséget, gyümölcsöt csináltok a gyerkőcöknek?
Sajna én nem rendelkezem sem megbízható forrással, sem a környékben biopiaccal, ahhonnan be tudnék szerezni ilyeneket. Sokszor lelkiismeret furdalásom van, hogy nem tudom pontosan mit adok a gyereknek. Ilyen szempontból jobb a z üveges, ellenőrzött kaja.

folyt.köv

nanica

nanica
bár nálunk egyelőre üveges a menü, de kele nem bio cuccokat kap. amiből kapunk vlhonnan (krumpli) azt nyilván megtartom neki, de egyébként piac, sőt spar :oops:

nem ismerem a férjedet, de sztm senki nem tud felkészülni arra, h milyen lesz igazából (és főleg hosszútávon), ha gyereke lesz. mert oké, h nincs bulizás, ezt józan fejjel mindenki felfogja, de a gyakorlatban mégis más ezt megélni. és a bulizás csak egy kis szelet...

fél hét, hétkor alszik már linus?? azt hittem kele fekszik legkorábban 7, fél nyolckor. bár most gyakorlunk a félnyolc-nyolcra, mert azért hosszútávon tovább alszik így reggel (mondjuk nem ma :evil: )

majus3

Nanica-
Én nem biozöldséget adok. Legtöbbször a sarki zöldségesnél veszem. Aztán van mikor nagyszülőktől hozom, de az nem általános.

Sági-az a cipőbolt tőlünk 5 perc. :) Úgyhogy ismerem.Szoktam ott venni cipőt, olyan középkategória.

Május-megnyugodott Kele?

Lorca-takonykór nálunk elfajult, ma is kórházban voltunk. :( Mindegyik orvos elmondja ne csodálkozzak, a nagy hozza haza a közösségből a fertőzéseket. Nem csodálkozom.
Szabi?

És adjak immunerősítőt. Milyet lehet adni ilyen kicsinek?

Bella

Kép

Kép
bella2

Szabi kitörölte az előző hsz-em. :twisted: Így csak amire emlékszem :wink: Meg apa most jött, így csak pincuri időm van, brühü.

Május,
Azt hiszem, elég sokszor írom le nevelési elveimet, lehet, hogy már többször is olvastad, mint ahogy szeretted volna. Szeritnem mindegy, ki mit vall a gyereknevelésről, ésszerű határok között, de az már nem, hogy mennyire akarjuk ráerőltetni a másikra a magunkét. Sem Natit, sem Szabit nem hagyom sírni. Felveszem őket, hurcibálom, együtt alszunk. Nem működik a kiságy (nem sajnálom), nem működik a 3 óránkénti etetés (ezt se), éjszaka is elég népszerű vagyok, valaki mindig leellenőrzi, nehogy elvesszek (itt azért jó lenne módosítani, de ha így alakult, nem lázadok). Attól, hogy sír, nem lesz erősebb és nem fog jobban mozogni. Frusztrált baba/gyerek/felnőtt nem fejlődik jól. Ennek az anyához ragadásnak egyetlen kára van, amit érzek, az állandó kritika. Milliószor hallgattam meg a Te még mindig terhes vagy? ... Jé, egy púp van rajtad, ja, ez csak Nati/Szabi. féle viccesnek szánt mondatokat. Dög elegem van belőle! Amikor meg arról van szó, hogy nem sírnak, nem félősek, társasági lények, Nati nagyon jól mozog, beszél, fejlett, nem hisztizik, együttműködő, akkor meg jön, hogy milyen szerencsés vagyok. Szerintem Timocskát megkérdezheted, hogy szerinte el van-e kényeztetve Nati, mert én azért mégiscsak elfogult vagyok Natival szemben. Mert hogy Natim olyan, amilyen, az ennek az elkényeztetős nevelésnek az eredménye.

Kép KépKép
lorca

Sziasztok,
Kis megerősítés a rosszul alvóknak: Zsófi (aki legtöbbször átaludja az éjszakát és max. 1X kel) tegnap éjjel nem tudom hányszor kelt, de 5-6-re tippelek. :evil: És hajnal 4-től 5-ig nem is aludt, mert még ki is pisilt a pelusból (ilyen sem szokott előfordulni).
Pedig a 2. foga már kint van, újabbat pedig még nem fedeztem fel.
Szerencsére délelőtt ő is pótolt és több mint 2 órát aludt. Mondjuk azóta nem, de itt van Nagyi és most lementek sétálni. :D
Szóval, azért írtam, mert jobb a tudat, ha aznap más is nyűgösködött, így valami időjárási jelenségre lehet fogni az egészet. Ez az egyik kedvenc problémaokom, mert olyan ártalmatlan és úgysem tehet az ember semmit.
Kicsit különben én is félek, hogy ha nagyon sokszor felveszem, szoptatom stb., akkor nehogy rászokjon. De még nem találtam ki mást.
Próbálgatom néha az egy-egy a szopi elhagyást, de valahogy mindig kiköveteli magának és így csak halasztás volt eddig. Nincs szívem sanyargatni. Remélem elég lesz az idő februárig 3 szopi elhagyásra.

Nanica,
Zsófi sem biokaját eszik. Sőt még nem is biocsirkét adtam, meg nem is tanyasit, pedig azt akartam. De a fagyasztott gyümölcs egy része otthoni (tehát kb.bio). Gesztenyt főztem, de különösebb ismeretalap nélkül, nagyon tudományosan: tehát odatettem a vízbe és főztem jó sokáig (semmi beavatkozást nem végeztem). Kicsit macerás megpucolni utána, de meg lehet.

Bella,
Jobbulást Bercinek!

Május,
Nálunk is 7-kor van a fürdetés, de az elalvás változó: fél 8-tól 9-ig, attől függően, hogy volt-e esti szieszta előtte.

KépKép
bozotka

Nanica!
Úgy tudom a gesztenyét megmosod, és megfőzöd, majd meghámozod.Hogy mennyi a fővési ideje, azt nem tudom, keress rá a neten.
Én sem vagyok benne biztos, hogy jó az a gyümi-zöldség amiot a piacon megveszek, de nincs más, vagyis csak az üveges.De abban sem bízok, hogy minden bio benne, pl. banán!

Május!
Emili is 7 felé megy fürödni, és utnna alszik is, altatás nélkül, szerencsére.Mostanában előtte vacsizik, régen fürdés után itta meg a tápiját, majd be az ágyba, én kijövök, és már alszik is. :lol:

Bella!
Van ilyen kicsiknek is vitamin, patikában bizti tudják.Talán Vitacolan?
Meg a Cebion csepp, de azt nem tudom mikortóllehet adni.
Ha iszik teát, főzz neki citromfű-csipkebogyót, persze cukor nélkül. :wink:

Lorca!
Egyetértek!Én volt hogy hagytam sírni, de csak mert még nem ismertem Emilit eléggé, és csak sírt, nem tudtam sehogy megnyugtatni, a karomban is sírt.És 2 óra múlva elegem lett, letettem, és sírtam én is a másik szobában.Írtó sz@r volt,mintha ölnének.Utólag viszont sajnálom, és szégyellem magam érte, hogy letettem, és nem tartotam végig a karomban, mert akármi baja is volt, lehet hamarabb megnyugodott volna nálam.Hogy én hogy bírtam, az más tészta, a férjem sem tudta megnyugtatni.De azt tudom, hogy a második gyereknél már sokkal okosabb leszek, és somindent másképp fogok csinálni, mert megtanultam, hogy az anyai szív sosem téved!Ha úgy érzem, hogy nálam a helye, és vígasztalom a sírás helyett, akkor az úgy jó, és kész!Mondhat bárki bármit!Eleinte én is féltem, hogy így lesz elkapatva, de szerntem akkor még kicsi volt, és nem lett volna elkapatás a vége.Egy csecsemőnek szüksége van az anyjára, főleg ha vmi baja van,hiszen kire is zámíthatna, ha nem az anyjára???
Na befejeztem.

Kép
pankaa

sziasztok!

hááát hamarabb terveztem jönni de ez a mai nap :shock: kész vagyok :lol: vagy csak szórakozott?

reggel már 8kor bemelegítettem a sütőt a tegnap este megspékelt lefúszerezett pulykacomboknak...majd otthagytam a sütőt,tettem -vettem kb fél óra múlva odamnetem kicsire vettem nehogy odaégjen a pulyka...csakhogy a húst elfelejtettem betenni :shock: :oops: :oops: :lol: erre kb 1,5 óra múlva jöttem rá amikor bekukkantottam a hűtőbe és ott figyeltek a combok :lol: kicist fura volt h még nem érzem a fokhagyma illatát de gondoltam kicsire vettem biztos lassabban sül :lol: :wink:

ezek után előrelátó anyuka lévén gondoltam megpárolok 3 fej céklát egy kis krumplival Leának és lefagyasztok pár adagot az újonnan beszerzett Aventes poharakba...nanica figyelsz? :lol: :wink: gondoltam így megszabadulok a céklafőzés kínjátóél néhány napra :lol: f12körül a mai adagot le is turmixoltam erre levertem az egészet és a konyha közepére (ja és az egyetlen farmeremre ami momentán rám jön)ömlött :twisted: :twisted: :twisted: gondolhatjátok :lol:
pár másodpercig ott álltam h ezt neeem hiszem el!!!!aztán nekifogtam suvickolni :lol:
először ráfogtam Leára :oops: :lol: h tuti nem akar céklát enni és "lenézte "a pultról de bevágott 160g-t belőle úh nem ő volt :lol: :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Kukucs! :)

A tali szuper volt, Lillussal jól éreztük magunkat, remélem ti is! :)
Egy fényképezőgép itt maradt, Sony. :wink:

Timi
Kép Kép
timocska

Timo,
Köszönjük szépen a vendéglátást, nagyon jól éreztük magunkat!!!

Bella,
Mióta ilyen takony idő van Peti minden nap kap Cebiont. Egy kis C vitamin nem árt!!!

Most egy kicsit magamalatt vagyok, mint érzékeny rák mindent magamra vettem. Panka, akkor én egy sz@r anya vagyok, mert hagyom sírni Petit?!
Vendég

Ági!
Ne vedd mááá magadra! :wink:

Tettem fel pár képet a közös albumunkba! :)

Mazsi!
Látom, tartoztál az ördögnek egy körrel! :evil: :evil:

Timi
Kép Kép
timocska

Sági, együtt vagyunk azok :wink:
Szerintem jogom van reggelizni, ebédelni, vacsorázni, sz@rni, zuhanyozni stb, sőt még ahhoz is, hogy épp ne akarjam felvenni, mert csak. Ha eközben sír, akkor sajnos meg kell tanulnia, hogy nem mindig történik az amit szeretne.

Nagyon jó volt a tali, köszönjük a vendéglátást, jó nagy kupi hagytunk.. :oops:

Kép
Kép
agiboldi

Sági, Ágiboldi!
Dehogyis!!!!Félreértettetek!!!!!!Pont azt írtam, hogy mindenki maga tudj acsak eldöntni, hogy mi a jó a saját gyerekének!Csak én így utólag érzem szarul magam, ha belegondolok, hogy hatam sírni, merthogy én ios hagytam ám!De nem mindenki viseli egyformán a sírást, hisztit, én nem bírom elviselni, és inkább nem csinálom azt amit éppen akartam.Pl. ezért nem főzök, mert nem szeretem abbahygni a dolgomat, mert éppen sír.De szerencsére mostanában már ritkán sír, de ha nagyon sírós lenne, akkor biztos hogy nehezen viselném!De attól függetlenül vhogy biztos megcsinálnám amit kell, és wc-re is mennék. :lol:
Nekem is mondták a védőnő is, anyukám is, hogy ha semmivel nem vígasztalható, akkor hagyjam sírni, időnként próbálkozzak hátha már vígasztalható.És így tettem.De közben mardosott a lelkiismeret, mert én nem úgy éreztem, hogy ezt kéne tennem, hanem ha sír is, akkor is inkább a karomban sírjon.Úysem tudnék közben másra figyelni, és csinálni a dolgomat.
De pl. ha teszem azt sírós lesz a fogzás miatt, akkor biztos nagyon rosszul fogom viselni, és nemtudom hogy boldogulnék.
Én iyln vagyok.Ez nem jelenti azt,hogy ha más nem így tesz, akkor rossz!!!!!Nem így értettem!
Én csak akkor tudok ebédelni, amikor ő már alszik, így nem kell utánna ugrálnom.petsze ott van, hogy meg kell tanulni nincs mindig úgy ahogy ő gondolja,ezért én sem azonnal ugrok!Csak hosszasan sírni nem szoktam hagyni.Mert hogy ez volt a kérdés, hogy ki meddig hagyja sírni a babát, igaz?Na, remélem már érthetőbb vagyok!!Ha nem, szóljatok!Nem szeretnék megbántani senkit!!!!!
Renélem nincs harag! :oops: :wink:

Kép
pankaa

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?