Új privát üzeneted érkezett!

Gyps , én is néhény napja újraolvastam az utsó napokat, amikor még egyben voltam :) azidőtájt sokan babásodtunk be :) valahol a 88 és a 92 oldalak közt :wink:
pici76

Lorci, ha felveszed Ricsit, azt is vedd már fel ahogy utánozod, az is muris lehet :wink: :lol:
pici76

Bogyra jujjj!! Menjel dokihoz!!!! :(

Pici na az jó mulatság lenne ha magamat is felvenném!!! :lol:

Kép

Kép
lorcika

sziasztok

rég voltam, de nincs sok időm. apa már gyeden van, én meg már szabadságon, dec. 3-tól megyek dolgozni. Most takarítok ezerrel, behozom a lassan 6 hónapi lemaradást. Lányom pörög-forog, kúszna ha elbírná a popóját:-))
aki kérdezte a babaúszást, mi már három hónaposan elkezdtük és nagyon szereti a kicsi. az oktató kicsi búvárnak hívja, mert a férjem imádja meríteni:-))) rakok fel pár képet. ha tudok majd jövök, de egyre kevesebbszer....
Márti Kép Kép Kép
stella2007

Köszi Pici, végül nekiláttam, 65től 75ig el is jutottam, holnap folyt köv. Jó is kicsit nosztalgiázni a pocakos időkről. Na meg kicsit irigykedek rátok, nekem nem volt semmi finisezős fílingem....
Igyekszem nem eltűnni, bár sztem a fiam nem örül a sok netezésnek...
Most is torkaszakadtából üvölt, de foggalmam sincs mi baja, na most hirtelen kuss...szóval hiszti volt. Jó.

Hm, autósülés témában a barinőm a Römert ajánlotta, nekik bejött. Nekünk Remi van, nagy szar. :) Etetőszékünk ilyen asztalra csiptetős van, anyuéknál meg teszkó gazdaságos, 5500Ft volt, de tök jó, semmi bajom vele. Jó, nem dönthető, de nem tudom ti rögtön etetés után hányszor altatnátok éppen ott....Alapból jobb, ha nem mindig máshol alszik. Aludni az ágyban kell - persze ez az én véleményem. Csak néha már az az érzésem, hogy hülyeséget akarnak jópénzért eladni.

Egyébként többen vagytok lusta gyermekek anyukái? Ezt jól megfogalmaztam, de rem értitek. Csak hogy valami sorstársakra leljek, mert az ismerősöm gyereke mindig 1 hónappal előttünk jár, már unom, hogy mindig vigasztalni kell minket. És igazából már télleg fogy a cérna, hogy 3 hónaposan nem forog, oké, de hogy 7 hónaposan is semmi.... :x

Télleg, mi a szoptatási arány?? Kb. Meddig tervezitek?
kriemhild

Ja, édik a babauszis képek, köszönöm. Anno mi is jártunk, de nem jött igazán be, aztánm ikor majdnem elcsapott minket egy kamion, úgy döntöttem, hogy többet nem ülök a gyerekkel volán mögé. Úgyhogy azóta nincs uszi...:(
kriemhild

sziasztok

nekünk is asztalra csippentős az etetőszékünk,de nem tudom használni,mert nem marad meg benne,meg annyira belecsúszik,vagy mit csinál... :P

én top rider babaülést vettem,én arról hallottam jókat,és most hogy ennyire fixen tudtam rögziteni,jól választottam,egy kamionnal sem robbanthatnák ki onnan,na jó,ezt azért nem szeretném tesztelni,de stramp kis ülés,nah.

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Egy vándorlás képei. Ezek a képek 20 percen belülkészültek! :D

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
lorcika

lorci!

Legalább lefoglalja magát Ricsike.Mióta én is megcsináltam ezt a játszóteret a nappaliban,azóta legalább nem kell cipelni a seggét,és hasrafordulni is tud,ami a kezemben nem ment.Lehet,nem volt elég mozgástere? :lol:

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1194562362.305.jpg[/img] [/img]

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

bogy!voltál dokinál??? :?

nem tudok aludni...

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Huu Gabi de jó kis játszóteretek van! :) Mi is a padlón kezdtük, de valahogy hideg volt, talán a teraszajtón jött be a zug, aztán kaptuk ezt a járókát és ez így most nagyon jó. Aztán ha majd mászik a vakarcs, akkor szerintem mi is berendezünk egy jó kis jatszórészleget neki. Majd jól alábéleljük! :) :)
Ma egyszer keltünk 4-kor :roll: , aztán 6-kor. Most meg sikongat és mondja, hogy ABABABABABA!!!!!!!!!!! :D Remélem azért visszaszunyál még egy kicsit! ;)

Kép

Kép
lorcika

Lorci! Nem semmi Ricsike!!!! Aztamindenit!!! Nem semmi...
Régóta nyomja már ilyen profin???

Gabi, Brendonnak hogy csináltatok ilyen hajmennyiséget???? Mikor megszületett is ilyen sok volt neki??? Nagyon aranyos!
Mi szurkoltunk neki, hogy apa haját örökölje, neki dús, gyorsan növő haja van, nekem meg vékony szálú, hát elég satnya....de ez a gyerek is a szarabb dolgokat szedte össze, akátrcsak én anno anyáméktól...:)

LÁnyok, hadd kérdezzem meg, van valakinek szintén állandóan bukó babája, mint nekem??
Igazából gyanítom, hogy az én fiam azért nem csinál semmit, mert szegénynek lehetősége sincs megtanulni. Ti. hason egy nap kb 5-10 percet tölt el, mivel ha hasra rakom 100%, hogy 2 percen belül kijön belőle a kaja. Persze háton is, meg karban is, meg kocsiban is, meg babamobilban is jön, de úgy kevesebb. Nem szívesen rakom hasra, mert állandóan csak menekíthetem a hányadékából. :cry:

Ja, és ti is ellenzitek a babamobilt? (holdkomp vagy holdjáró vagy babakomp más neveken...)
kriemhild

Gyps (hívhatlak még mindig Gypsnek? :)) Ricsi már a hasamban is egyfolytában mozgott és hát úgy tűnik ez megmaradt elég rendesen! Már egy ideje forog, de most 2-3 hete pörög mint a ringlispil!!!
Na ő nem egy bukós baba. Böfi van,de ritkán bukik. Ilyen sokat bukik a babád? Doki mit mond? Tesóm kisfia is mindig bukott, de azért hason, meg kocsiba nem. Csak kaja utan büfizteted? Mi szoktuk néha kaja közben. Szerintem ezt gyereke válogatja, nem?
Amúgy mesélj már milyen volt a szülés! Neked volt az, hogy azt mondták pici a hasad, nem? Meg tán kórházban voltál szülés előtt? Ha jól emlékszem...
Babykomp lehet, hogy lesz nekünk, kapunk kölcsön. Erre is mondanak jót meg rosszat is, szerintem ha nincs túlzásba vive (hhuu de jó magyarosan megaszontam :lol: ),akkor szerintem nem rossz dolog.

Kép

Kép
lorcika

Helló Csajok!

Gabi, igen, igen, láttam a rugós hintát, marha jó. Nekünk is kéne egy ilyen, szerintem Emma is borzasztóan ellenne benne.

Lorci, tényleg nem semmi Ricsimicsi, pörög ezerrel. Hála isten. Inkább ilyen legyen, mint majd megüljön a sarokba, ha leteszed. De nem?

Brendon hajasbabát meg egyszerűen imádom, annyira kis cuki.

Babaúszásra mi is járunk, jól emlékszel Pici:)
Mi a XIII. kerületi tanuszodába járunk és nagyon tetszik. Emma is merül és úgy tűnik tetszik neki. Bár a múltkor (talán írtam is) rajta mutattak be egy merüléses gyakorlatot és kicsit tovább tarották lenn víz alatt, mint mi.

ezt elküldöm...

Kép
niki30

Gyps, Ti is tatabányaiak vagytok, ha jól emlékszem. Meg Te kérdezted a várgesztesi uszit ugye? Hát én csak azt tudom, h. ott van, többet nem sajna.:(
Próbáljátok ki!

Bogyra, na mi van? Jobb ott alul? Voltál dokinál?

Lorci és Te akkor nem mész el? Én hétfőn megyek csajok, ez a fél éves kontroll lesz tudjátok. Nektek is kell menni?

Kép
niki30

Szasztok!

Doo, átvetük a csimpi stafétát tőletek... Négy napig feküdtünk egymás mellett az ágyon, gyógyulgattunk mindketten, és mostanra össze is nőttünk rendesen. Se pisi, se kaja, Milu azonnal reklamál ha nem lát, de a legjobb ha testközelben vagyok.
Egyébként merre vagy? Megint szökésben ? :)

Dolli, a lány apja azért dobta a széket a veje után, mert szerinte ő verte meg a csajt annyira, hogy kóházban kötött ki. Ezek szerint volt is benne valami. Kapott pár taslit...

Csilla
Vendég

Jézusom Csilla, ki dobott ki után széket? Ezt bizti hogy ide szántad? :wink: :lol:

Tényleg hova tűn Doo?

Niki, de azért viszitek még Emmát úszni , nem? Vagy akkora sokk volt neki szerinted? :(

Lorci, nem semmi hogy pörög Ricsi :lol: nagyon kis ügyi :lol:

Húú Gabi, asszem ezt a sarkot ellestem most tőled, nagyon szuper! Mi is járókázunk, meg a konyhában habtapizunk ha főzök vagy sütök.

Gyps, Zsófi is nagyon lusta. Bár ahogy Lorci is mondja, szerintem azzal is összefüggésben van, hogy ő is utál hason lenni... kaja után meg soha nem lehet hasra tenni, mert bukik. Egyébként soha nem bukik... csak száraz böfi van. Én kaja előtt fél-egy órával szoktam hasra tenni, pörgetni, forgatni, (merthogy ugye magától nem csinálja) most már elvan jó 20 percet hason, de nem ez a kedvenc póza...pedig szerintem muszáj erőltetni, mert a kezdeti mozgásformák onnan indulnak... kúszás, mászás...szóval hengergetni, hengergetni, hengergetni...

Mondjuk Zsófi tegnap elindult a helyváltoztatás rögös útján, de ezt a mozgásformát nem láttam még egy szakkönyvben sem, és remélem nem ez lesz a fő mozgás neme....háton fekve kitolja a magasba a popeszét, úgy hogy a vállán és a sarkán támaszkodik (azaz felmegy hídba :shock: ) és rúg egyet a lábával, és amikor ledoja magát, a feje 10-15centivel feljebb csúszik :lol: azon tanakodtunk apjával, egy háton fekvő gilisztához hasonlít leginkább, bár szóba került a rák mozgás is... na most így közlekedik... :shock: hát mit mondjak... :roll:

Bogyra voltál dokinál?

Jaaaj Niki nekem is vissza kéne mennem a féléves kontrollra, de nincs kedvem :roll:
pici76

Pici: Ricsi is így hátonfekvő gilisztával kezdte!!!!! :D

Kép

Kép
lorcika

Tényleg Lorci???? Én meg azt hittem ez egy betegség :lol: Szuper, akkor remélem követi Ricsike egyéb mozgásnemeit is :)
pici76

Pici, és akkor az úgy volt, hogy engem befektettek a kórházba, mert Milukán annyira jól érezte magát odabent, csak nem akart kigyünni.
És akkor egy másik lánnyal feküdtem egy szobában... nem tudnék annyit szolizni, hogy olyan színem legyen :) (ez csak azért fontos mert ők csapatostul járnak be a kórházba látogatni). Az egyik ilyen sokfős látogatás alkalmával összetalálkozott a lány férje és az apja. Először csak üvöltöztek egymással és lökdösődtek, én ekkor diszkréten kisurrantam a szobából, leültem a folysón. Egyszer csak kicsapódott az ajtó, és menekült a férj. Utána a felbőszült apa, fröcskölt a szájából a nyál úgy kiabált, teljesen ki volt vetkőzve magából. Felkapta a mellettem lévő széket, a feje fölé emelte, hogy azzal verje fejbe a srácot. Addigra már összeszaladt a személyzet is, akkora hangzavart csaptak. A férfiak kiabáltak, a nők visítoztak, én meg csak ültem a széken és azt néztem ahogy emeli a széket...
Az egyik orvos hátulról elkapta a széket, ezzel megtört a lendülete, és pont mellettem csapódott be.
Még aznap este a szülőszobán voltam...
Vendég

Közben rájöttem, hogy ezt a megjegyzést nem ide akarta írni :)
Kicsit összekeveredtem, bocs :lol: :lol: :lol:
Vendég

Hát Csilla, ez nagyon brutál story (még ha nem is ide szántad :wink: )
Mit csinál mindenki ilyen kaka időben? Niki hogy telnek a napok Tbányán?

Ja és Márti, akkor Stellát már teljesen elválasztottad? Miket adsz neki enni?
pici76

Pici, de megyünk továbbra is babaúszni, persze. Nagyon élvezi emma, azt az ominózus esetet leszámítva. Dehát ilyenek lesznek később is, csak szerintem az a lényeg, h. ne elbátorodva, ijedten, rossz kedvűen jöjjön ki a medencéből, mert akkor tényleg egy rossz élmény lesz neki.
Ja, és köszi kérdésed, jól elvagyunk anyukáméknál, programozunk ezerrel, jövünk-megyünk, Emmát mindenki körbeugrálja természetesen, anyukája meg élvezi:)

Úr isten Csilla, ez történt veled a kórházban? Nem semmi, hallod! Melyikben is? Uzsokiban?

Kép
niki30

Lorci, én büfizetetm közben, utána és mig el nem alszik, kb negyed óránként. Az ababababa dolgot a fiam kb két napja kezdte, ez semmit nem siet el...
A szülés, hm, császár volt, egy rém. Anno 'csak' fájt, most annál jobban bosszant. A végén egyébként az utsó 2-3 hétben (35-38) elég sokat nőtt a pocakom, de a baba akkor se lett óriás.

Niki voltunk mi Gesztesen, kb 4X. Csak nem jött be. És úgy voltam vele, akkor már télleg drága, ha haszna sincs...
Igen, tébányai vagyok :(, végülis talán biz. szempontból jobb, mint Pesten volt. Csak kicsit a ló másik oldala, több szempontból is.

Pici, jó taktika lenne -már én is próbáltam evés előtt hasra 'kényszeríteni' - de nem vált be igazán, mert a fiam megszokta, hogy ahogy fölkel kaja van, aztán játszik. Azaz kb az éhség kelti, és ilyenkor nem éppen van kedve hason szórakoztatni magát.
Ja, és a gilisztázás is jó, minden gyerek máshogy kezdi, a lényeg, hogy legyen benne motiváció a mozgásra.

Lányok, én mostanában eléggé dilemmázom itt a szopival. Ti elég kevés tejem van, és hát unom is már a küzdést bő 6 hónapja. Egy időben hetekig kb óránként tettem mellre, mert annyira elapadt. MOst meg már megint kevés, a fiam meg egyre lustább kiszívni, ha meg a fejésre gondolok feláll a hátamon a szőr....viszont mindenhol meg jön a szöveg, hogy 1 éves koráig fő bázis az anyatej legyen, szóval ti -meg a tanácsadóitok (doki, védőnő...)- hogy gondolkodtok erről? Mert hameg leállunk, akkor még kell neki egy jó adag tápi, na akkor már talán inkább mégis tej, szóval egyszerűen nem tudok zöld ágra vergődni.

Na, én meg a passzív.... :oops:
kriemhild

Gyps, értem, szal, nem jött be annyira Várgesztes, hm.:(

Anyatej kontra tápszer. Figyelj! Mindenhol azt hangoztatják, h. anyatej, amíg csak tudsz szoptass, DE! Én azt gondolom, h. amikor az anyának már ez nyűg és körülményes és nem érzi így jól magát, és ráadásul a baba sem szívja úgy ki, akkor valamivel jól kell laknia annak a gyereknek.
Félre ne érts, én is anyapárti vagyok, de ha az a gyerek tápszert fog kapni x hónaptól, akkor is fel fog nőni és egészsége lesz.
Esténként én is adok tápszer pótlást emmának. Van h. lefejt tejet adok, de ha nem tudok fejni előző éjjel, akkor tápszert kap. Semmi baja nincs tőle.

Ugye nem bántottalak meg? :oops:

Kép
niki30

én is anyapárti vagyok, anyatej párti akart lenni. bocsi :oops: :lol:

Kép
niki30

Abszolút egyetértek Nikivel az anyatejjel kapcsolatban. Ha már kevés van és nyűg, akkornyugodtan áttérhetsz tápra és szépen bevezetsz más kaját is. 6 hónapig szoptatni nagyon jó és szeirntem elég is. Nekem még mindg van egy kis tejem.MOst már csak vigasz-szopinak, meg este azon elalvás...hajnalban megnyugtatás. Amúgy tápot adok, meg amit megeszik. Most két napja éppenséggel nem rajong a főzelékekért. Ma paradicsomos-krumplit próbálom, de nem vagyok benne biztos, hogy a savanykás íze miatt tetszeni fog neki! :oops: A tejpép is tegnap ment, de előtte 2 napig nem. Hmm...vagy csak nem éhes annyira amikor ilyenekkel akaromtukmálni! :) Úgyhogy én két napja tejpépet uzsizok! :lol: Nyammi!

Csilla ez a story!!! Gááz! Na én hálát adok mindig ha körházba kerülök, hogy nem ilyen emberekkel vagyok egy szobában. Ricsivel is most egy kedves nőcivel voltunk egy szobában, gyönyörű félvér kislánya volt! A szomszédban viszont zajlott az élet!!

Jajaj ébreedéés!

Kép

Kép
lorcika

Gyps, (asszem ez a név most már rád ragadt :wink: , ha csak nem bánod) mi még leginkább csak tejcizünk, mert én ezt találom a legkényelmesebbnek :oops: napi egyszer van gyümi, amint megunom a cicizést jön a tejpép és a tápi.
Szerintem fél éves korig szoptatni több mint jó, nekem az volt a célom, hogy gyümiket bevezetni fél éves korig, de cicit ha lehet nem kiváltani vele, úgy néz ki sikerül is, de decembertől, jönnek a főzik, és úgy tervezem egy szopit kiváltok vele, aztán meglátjuk. Ha apad a tejcsi, fejjen fél éves gyerek mellett akinek 3 anyja van :) meg aki szereti csinálni persze. Nem akarok senkit megbántani, ez csak az én szuverén véleményem, nekem nyűg, uttálok fejni, és nagyon büszke vagyok magamra, hogy kétszer is sikerült visszahozni a tejcit, szerintem megtettem mindent a lányom egészségéért ami tőlem telt.
1 éves korig a fő bázis az anyatej???? Ezt a védőnőd mondta???Nekem ez durva túlzásnak hangzik... Biztos van olyan gyerek aki hosszabb ideig igényli a tejet és a cicizést, de olyat is hallottam aki 7-8 hónaposan egyik napról a másikra leválasztotta magát...
Szerintem addig ciciztesd amíg jól esik mindkettőtöknek. Ezt meg csak te és Damján érzitek.
pici76

ja és még egy kérdés Gyps, miért bosszant a császár?
pici76

Niki, én is adok neki esténként tápit pótlásnak, már kb 1,5 hónapja.
Fejni én már rég em tudok extrát. Éjjel is alig telik meg a mellem. Nem is értem már hogy volt az régen, hogy 3 óra alatt feszülésig telt!? MOst már 12 óra alatt sem.... :roll:

Lorci, nekem is volt olyan, hogy valamit falt mint a kisangyal egyik nap (spenót volt, tisztára megörültem), másnap ezen felbuzdulva megint azt küldtem ki anyunak (ő vigyázott rá) és alig bírt belenyomni 4-5 kanállal....Szóval fene se érti ezeket a ravasz lurkókat.

Pici, valahol a neten olvastam, hogy 8-10. hónapig az energia 70%-a anyatejből menjen, aztán 18-24 (!!!) hónapig a 40%-a. Hát kerekedtek a szemeim!!! Pedig eddig komcsira azt hittem milyen király vagyok, mert öreganyám 3 hónapig se,. anyám csak 3 hétig tudott szoptatni, én meg kihúztam 5 hónapig csak tejjel, utána jött a tápi, és akkor ezek meg azt írják szoptassak még 18 hónapig??? Elmebetegek? Jó, én se tartottam jónak, hogy az ominózus érában, amikor ingyen volt a tápszer (tb támogatással), senki se szoptatott, de ma meg ha valaki nem szoptat, az már maga az ördög felesége, hogy nem kúszik a föld alá az ilyen...de nem igy van? Nehogymár ne legyen bűntudatom.

Igazából nálunk úgy van, hogy reggel csak cici, tízóraira cici maradék és tejpép pótlás, aztán ebédre valami húsos zöldség meg kevés gyümi desszertnek, uzsira cici meg maradék kevés gyümi, este cici meg táp pótlás.

Voltam ma futni. Ti mozogtok valamit? Ahogy kevesebbet szoptatok, jönnek rám a zsírpárnák.. :shock:
kriemhild

Sziasztok!

Gyps én is emlékszek rád és örülök hogy hallani róllad és jól vagytok. Picivel egyetértek 6 hónapig tejcsi aztán szerintem is anya-baba függő a dolog. Nekem sajnos nem volt tejem csak 2 hónapig így már sokmindent eszünk. Reggel tápszer 170-180 gramm, délelőtt pép, délbe husi vagy főzi, délután gyümi, este tápszer és éjszaka 2-szer eszünk. Esszük már a csireke és pulykahusit és nagy kedvenc a répa és a banáb, a barackot is most kezdte el enni eddig utálta.
Súlya 6500 gramm, 69 cm. Kép Kép Kép Kép

KépKépKép
rena10

bocsi egy két szót félreírtam. És a mozgással kapcsolatban most kezdek majd valamihez mert sűrgősen fogynom kell 10 kilót most már nagyon zavar a súlyom.

KépKépKép
rena10

Na ma megpróbálkoztam a paradicsomos krumplival! Azt az arcot le kell volna videózni!!!!!! :lol: Mondhatni finoman nem tetszett neki....úúúútáááltaaaa!!!!! :) Aztán a sütötök-almából nyammmogott, de most az új tápszer úgy bejön neki, hogy falja!!! Holnap bevásárolok már rendes kajákat, most a lidl-be jutottam el, ott meg csak ezek voltak. Így is esőben gyerekkel, fedetlen parkolóban..nagy élmény volt reggel a bevásárlás!!! :twisted: :roll:

Mozgás. Hát múltkor felvettem a Vital tv-ből 2 óra tornát. AZ első fél óra Rubint Réka. Na 20 perc után meghaltam. Vadállat! Aztán jön utána Béres Alexandra, aki kedves mosolygos, de ő is egy őrült!!!!! Szóval elindultam a torna (számomra) rögös útján! Ha vissza szeretném kapni réges régen elveszettt lányos, de akkor sem nádszál alakomat, akkor 20 kilót kéne ledobno,m!!! :shock: :shock: Na ez nem tudom hogy fog menni, mivel akaraterőm nuku!!!!! Ricsiben van minden reménységem, hogy sajtkukac lesz és futok utána!!!!! Muhahahahaha!! :lol: :lol: :lol:

Mi lehet Bogyrával? Remélem semmi baj! És Bringa? Hol van már? És Ilda? Ő is nagyon eltűnt! Doo, Dóri hol vagytok???

Kép

Kép
lorcika

Jaj csajok, most olvastam vissza azokat a fórumos oldalakat, amiket szülés előtt írtunk. A béna brigád. Bogyra, Bringa, MElcsi, Legi és én! Fetrengtem a röhögéstől!!! :lol: 89. oldal, ha az érintetteket érdekli! :)
Na mentem. Pusz!

Kép

Kép
lorcika

Sziasztok!

Niki!
Hát az én lánykám kezét megfogom hogy felhúzzam és megfesziti a
lábát és már áll is.Nem szeret ülni csak egy kis ideig.....feküdni állni ..na nem teljes súlyát engedem a lábaira nehogy görbék legyenek :wink: ,de tény hogy nagyon meg tudja magát fesziteni.
Pici! ha minden igaz ma érkezik meg az etetőszék és majd tesztelem...
Amugy én a juniusi topikban kezdtem mivel akkora voltunk kiirva és most is szoktam odairni de titeket is mibndig olvaslak.

Mozgást én is elkezdtem már egy hónapja heti 2 torna és itthonra vettem egy ellipszis trénert.-jobb mint a futás...én diétáztam is már és hétfőn megint kezdem. 73 ról fogytam 66 ra turbódiétával.
Ha vkit érdekel www.turbodieta.hu honlapon utána tud nézni.
Nekem bejött és az ételallergiám is eltünt arra az időre.

üdv : Rita

Kép
bóbita3

Rena, nagyon aranyosak vagytok!! Az a páfrány előtt kettesben pózolós nagyon édi! (Megjegyzem az órátok is szép!!)

Lorci melyik az új tápitok?
Hát a 89.oldal messze van még, de inkább úgy döntöttem visszaolvasom az egészet onantól, hogy kiszálltam, max eltelik egy idő, míg ideérek...

Télleg ki milyen tápit preferál??

Ma vettünk neki a teszkóban új játékokat, mert a régieket már marhára unta. Vettünk neki ilyen nyomkodós-zenélős billenytűzetszerűt, ez bejön neki, de hamar belefárad. Aztán lendkerekes-szirénázós kis tűzoltóautót, ez is tetszik neki, és ez sokáig jó lesz. Meg egy tök 1xű kisautót, hátha ráüt, az elgurul és ez motiválja, hogy utánamenjen....
Ezt megúsztuk 3ezer léből, de iszonyat drágák a játékok. És némelyiket nem is értem. Jó, sok anyuka nem ér rá, de azért egyelőre sztem jobb, ha az én hangomon és hanglejtésemmel hallja, hogy melyik a nyuszi lába meg füle meg orra, mintha géphang mondja neki. De aztán fene tudja már, nem akarok túl előítéletes lenni.

LÁnyok, hova tűntetek??? Remélem bogyrával nincs gond!!?
kriemhild

Sziasztok!

Nem voltam eddig mert a monitorunkat csinaltak, ugye azert feltunt valakinek??? :roll: :oops:

Kaja ugyben a helyzet nalunk is egyre valtozatosabb, reggel tap+keves anyatej, DE! mar cicibol nem eszi ki azt a nagyon keveset,igy reggel es este fejek, s ezt reggel cumisuvegbol megkapja.
Szerintem ha nem fejnem, mar nem lenne egy csepp sem, de mar ez is csokken, szoval lassan vege az anyatejnek.
Delelott gyumi, delben fozelek+ tea szomjoltasra, delutan es este tap, de asszem delutan tejpepet fogok adni hamarosan.

Ejszakakt meg mindig atalussza, szuper! :D
Reggel 8-fel9-ig alszik igy igazabol sokszor bajba vagyok a delolotti kajaval mert hat reggel es del kozott nem igen ehes, de 5x meg azert egyen a gyerek... :roll:

Majd atolvaslak Titeket, remelem mindenkivel minden ok!
Par ujabb kep: Kép Kép Kép Kép

KépKép
horilda

Sziasztok!

Milyen fél éves kontroll? Nekem azt mondta a dokim, hogy 1 év múlva menjek rákszűrésre. Lehet a csaszisoknak van? Hm... :roll: :shock:

Gyps, szerintem nem jó a babykomp, főleg egy olyan gyerkőcnél nem, aki kicsit lusta..bár szerintem senkinél. Bele van téve egy természetellenes helyzetbe, mert valljuk be az...ha nem mozog tök jól, nem ül fel önállóan, akkor a háta sem elég erős ahhoz, hogy Ő ott üldögéljen a kompban, s lábbal hajtsa magát. Én abszolút rossznak tartom, és gyógypedagógusok is ellenzik!!
Én minél tovább szoptatnék a helyedben, az utolsó cseppig!!! Ha kell sokszor rátenném, elvileg minden étkezés előtt azzal kell kezdeni, ez a HOZZÁTÁPLÁLÁS, és elválasztásnál kell előbb kaja, aztán cici. De ha gondolod hívj fel szopis tanácsadót, nekem már nagyon sokszor segítettek, sok-sok jó tanáccsal...asszem nekik köszönhetem, hogy itt tartunk. Abban viszont igazuk van a többieknek, hogy csak addig, amíg ez mindkettőtöknek jó. Úgyis érezné a baba, hogy neked ez nem egy örömteli dolog.

Kép
ági_bp

Ilda nekem feltűnt, hogy eltűntél!! És Rena Téged is hiányoltalak, mégha nem is írtam..
Meg Doo, Horpika....????

Kép
ági_bp

Sziasztok!

Jelentem ITTHON vagyunk! Olyan jó már. És apa is hazajött, szal együtt a család!!

Ilda, milyen jól nézel ki! Lesem a játékokat:)
Én sem voltam a napokban, de feltűnt, h. nem voltál (olvasó üzemmódban voltam).

Bogyra, tényleg mi a pálya? Doo, Dóri, Legi, Bringa gyertek! Melcsi, Melinda, kit hagytam még ki?!
Mindenki!!

Látom kajatéma.
No. Hát nálunk a legfőbb eledel még egyelőre a tejci. Ennek örülök persze. Reggel, délelőtt tejecske, ebédre valami pépes cucc, délután tejecske, este pedig tejecske+tápszer. Éjszaka pedig sok-sok tejecske (már amennyi van). Elég sokat fenn van éjjel Emma. Most anyukáméknál is az utolsó éjszaka k...va sokszor felébredtünk. Már totál kész voltam. Volt olyan h. egy órában kétszer is. De ugye cici, azon beájul és nem büfög, aztán meg bántja a pociját ugye. És akkor feszeng, fészkalódik, nyüglődik és csak cicivel nyugszik meg. Legalábbis most nem tudtam hagyni, nehogy anyáék felébredjenek. Hjajjj. De egyébként meg csak tipp, h. a szelek bánthatják.

ezt elküldöm gyorsan...

Kép
niki30

[quote]A írta:Z első fél óra Rubint Réka. Na 20 perc után meghaltam. Vadállat! Aztán jön utána Béres Alexandra, aki kedves mosolygos, de ő is egy őrült!!!!!

Lorci, ezen jót derültem, basszus.
Én heti egyszer járok baba-mama tornára, de már 3 hete nem voltam. :oops: Nem voltunk itthon, nah. :oops:
Bálna vagyok, disznó vagyok és tehén vagyok egyszerre és utálom az alakom, és anyukámat megkértem, h. ne vegyen édességet és diétás kajákat főzzön a héten, nah erre gondolhatjátok.....úgyhogy nagyon jól állok.

Kép
niki30

Igen Ilda, valaki még konkrétan írásban is hiányolt, ezért nem írtam én is hogy hol vagy már :)

Ma mi is bevásárlókörúton voltunk, csak nem játékot vettünk hanem autósülést néztünk ( a Concordet ami akciós most a Brendonban kuponnal) meg vettünk egy párásítót, mert Zsófi már második napja óránként kel éjszaka (amit nagyon gyengén bírok) és reggelre beleszárad a fika az orrába... :roll: már bocs :oops:
hátha ez segít rajtunk...

Rena 10 kilót akarsz fogyni??? Honnan? :lol: Szép szál legény lesz Balázsból :) nem tudom jól emlékszem-e de nem túl nagy babának született, nem? Most meg milyen langaléta már :)

Ilda, nagyon csini mami vagy :) Nekünk is van ilyen nagyon színes könyvünk, és Zsófi is nagyon szereti, látom nálatok is menő :)
Én is sokszor szenvedek az 5szöri etetéssel, olyan nehéz néha beletuszkolni a napba... :roll:

Rita, kíváncsi vagyok akkor majd a véleményedre etetőszék ügyileg.

Én bébikomp-ellenes vagyok, mert én 10 hónapos koromban állítólag elakadtam vele a küszöbben és akkorát zúgtam, hogy hónapokig csak mászni voltam hajlandó újra... :(

Ági, nem hiszem hogy a csaszi miatt mondta a kontrollt, szerinem dokija válogatja...

Gyps, nekünk is annyi játékunk van mint a nyű...de Zsófi legjoban azzal szeret játszani, amit nálunk is lát. Például kanál, papír, zacskó :) Elbabrál a játékokkal is, de amint meglát egy snassz tescos nejlonzacsit, mindent eldob :wink: Persze azért mi is kaptunk zenélős erdőt meg egy valagnyi plüss állatot, meg mittoménmit, de én sem fogok tutira töbezerforintos vackokra költeni... elég lesz raktározni amit a nagyik vesznek majd karácsonyra :wink:
pici76

Rita, az elipszitréner nagyon jó, én sokáig használtam, (terhesség előtt...) most még nem kezdtem újra, mert félek hogy megcsappan a tejcsi... (meg lusta is vagyok ,és még van mire fognom, lásd előbb :oops: ) de januártól nincs mese... leporolom újra. Egyébként itt áll a nappaliban, minden nap alaposan megnézem :wink: Rajtam most 2-3 kiló plussz van, de a szopizás elején voltam minuszban is.... :roll:
pici76

na,sziasztok

Már azt sem tudom,mit akartam írni.

Szóval Brendon annyira lusta volt,míg nem volt ez a matrac,most meg forog,hipp-hopp megtanulta,kúszni próbál,persze,csak míg bírja az orra,mert azon csúszik. :lol:

Én nem tudom,meddig szeretnék szoptatni,tavaszig biztosan,nálunk ugye megvan még a 2óránkénti evés,és az f...ság,hogy fél éves korig elég csak tej,az enyém éhen is halt volna már.Délelőtt csak cici,dél körül ebéd,köv.kaja cici,aztán gyümi,estig cici,elalvás előtt tejpép,és éjjel cici.Na most nálunk az van,hogy kiszívja éjjel mind a két cicim egyszer ezt,pár óra múlva a másikat és éjjel valahogy kevesebb a tejem,mert reggel nem elég neki,ilyenkor 1óra múlva ugye megint eszik.Azon gondolkodtam,mit adhatnék reggelire egy ekkora gyermeknek,én megmondom őszintén,nem tudom,miért,de annyira idegenkedek a tápszertől.Pedig lehet,nem lesz más.

Hát,irigykedek,hogy ti csak ennyi felesleggel küszködtök,rajtam rajtammaradt 10kg.Undorító,szex frankón csak a sötétben,és utálom,ha csinos nőkre pillant a párom,pedig ha nilyet is tesz,véletlen,mert ilyet azért nem mer :lol: ,legalábbis mellettem nem.

horilda!gyönyörű a kiscsaj,kell a fiamnak,tudom!!! :P

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

niki!tuti,a büfi miatt kel éjjel Emma,Brendus ugyanezt csinálja,és ha felveszem,büfizik,de nem veszem,mert felkel.

Ja,hason létes téma.Brendon addig UTÁLT hason lenni és visított,ha úgy raktam,míg nem magától csinálta.Mindig bukott.Nem tudom,ki írta,de ne tedd hasra,ha nem akarja,az szadi.Legalábbis én nem tettem,mert sajnáltam,nem hiszem,hogy lemaradt volna bármiben is .

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Gabi, azt mondod az a baj éjjel?
Csak mert Pici is írja, h. Zsófinak reggelre beszárad a nózija. Hát Emmának is. Mondjuk neki nappal is szoktam találni beszáradt fikucit.
Én már nem tudom mi lehet a baj.

Kép
niki30

Sziasztok!

Ági köszi hogy hiányoltál. Megmondom őszintén néha úgyérzem csak úgy írogatok de senkit nem érdekel és ha nem jövök a kutya se veszi észre. De nem baj azért írogatok mert szeretek itt lenni.
Jól vagyunk ma is jól ettünk délbe ettünk csirkehúst barackkal, holnap jön a pulykahusi brokkolival hát kíváncsi leszek. Pici hát sajnos ha őszinte vagyok 16 kilóval vagyok több mint szoktam és azt szoktam meg azt szeretem. Nem nagyon jön rám semmi, és zavar is mint ahogy gabi írta szex csak sötétben. Eddig ehettem bőven semmi nem jött rám sőt még azért aggódtak a kollégák hogy nem hízok, most meg...Még étvágyam is van akkora. Még terhesen voltam mikor elmentünk szilvásváradra és ott ettünk pisztrángot sültkrumplival és jó sok citrommal- na azóta állandóan azt enném. De annyira nem görcsölök a súlyomon ha visszamegyek dolgozni úgyis lemegy .

KépKépKép
rena10

Horilda, nagyon aranyosak vagytok!!!
Tök jó, nekem most midnen baba új :) :)

A féléves kontrollt az én dokim ism ondta, én is császáros voltam ugye. Nekem szeptemberben kellett volna mennem. Igazából pont ma találtam ki, hogy elballagok és feltetetek egy spirált. Imádoma fiam, de köszönöm, én több terhességből s főleg császárból nem kérek.

De irigylem, akinek ennyi teje van...! Különben tudom, meg minden csapból ez folyik, hogy kis csöcsből is lehet szoptatni, de nem tudom, sztem azért nem mindegy. Igaz, álmomban nem gondoltam, hogy az én minimelleim képesek lesznek egy gyerkőcöt fél évig táplálni, de sztem valahol ez is az oka, hogy kevés tejem van/volt mindig is.

Pici, azért a tescós zacsikkal vigyázzatok! (Fulladásveszély!) A kanál már nálunk is volt a kezében (műanyag salátakivevő nagy példány). Egy óvatlan pillanatban ledugta a torkán, majdnem megfulladt vagy kiszúrta a gigáját, gondolni se merek rá. Azóta nincs kanál. A múltkor a diákhiteles nyomtatványomat szedtem ki a szájából....azaz a papir is bejön, de nem szerencsés, sztem.

Ági, én is hallottam ezt a kompról, de én is, uncsitesóim is ebben nőttek fel. Nem teszem bele sokszor... Mellesleg a nem tud felülni ne ültessük dologról máshogy gndolkodom. Az én babám sokszor volt kézben (a bukás miatt), azaz nagyon jól tartja magát, szépen ül, ha leültetem. Viszont felülni tényleg nem tud, hiszen 8,5 kiló, felhúzni igen nehéz lenne magát. Viszont ha néha-néha felültetem, a kis imbolygásokkal gyakorolja a felsőtestét derékból-hasizommal irányítani. Nyilván nem ül egész nap, sokat van háton, hátha forgolódna....hason ugye meg hány...
A szopival meg az a baj, hogy már tényleg unom. Nem teszem mindig mellre, mert pont az volt a cél, hogy egy etetéshez már ne kelljek én, hogy néha be tudjak menni a munkahelyemre. De napjában 4x igy is mellen van, mindkettőn mindig, este meg fejek, bár nagyon nemigen van mit. Mármint ne értsetek félre, nem a szopit unom, hanem azt, hogy állandóan aggódom, hogy van-e tej, van-e tej, jaj, már megint nincs, jaj el fog apadni....bocs, hogy igy részletezem, inkább a lelkiismeretemmel vivódom ilyenkor.

Most nekem is fölkelt negyed 5kor, tettem is vizes türcsit az ágya mellé.Különben 4 hónapos kora óta átalussza az éjjelt. (Beetetéses trükkel.)

Najóvan, nem rizsázok mán, jó éjt!
Bogyraa!!! Hol vagy???
kriemhild

sziasztok
vagyok, csak olvasó üzemmódban. lánykám mostanában rászokott h 11 után alszik el, sőt, n1-f1kor :evil: szal esténként már hulla vagyok ahhoz h írjak... :roll:
rengeteg minden történt ezen a héten: voltunk ortopéd dokinál - tornáztatni kell a lábfejét, mert befele csámpít vele :( megnézetem azért egy gyógytornász barinőmmel is.
gyps/kriemhild nektek is ajánlanám h esetleg nézessétek meg Damjánt vele v mással. én azt mondom h inkább prevenció, minth később korrekció. és sztem többségében nem vagyunk olyan tapasztalt anyák h tudnánk, mire kell odafigyelni. én pl nem tudtam h ez a befele tartott láb ez gáz - aszittem h minden baba ilyen :oops: remélem, azért még időben vagyunk. aszongyák, kinőheti simán, ha tornáztatom.
kijött két fogacskánk! ő csak két napja mondogatja h babababab - de nagyon édes hangon :D tök furi h beszél :shock: :D mászogat és felhúzta magát állásba (utóbbit tegnap éjjel f11kor sikerült produkálnia - lehet h ezért marad fenn későig h bemutassa a mutatványait?! :shock: :lol: )
már háromszor babakocsiztunk!!!! :D hip-hip-hurrá! ugye mi közel 3 hónapja csak kendőben mentünk sétizni, mert a kocsiban üvöltött, de felültetni még nem mertem - most viszont már elég gyesen ül, még támaszkodva, de szerencsére hamar elaludt és akkor leengedtem a háttámlát.
rena, engem (is) igenis érdekel h mi van Balázs ropi-sorstárssal. enyém most 6800g - ha így folytatjuk, asszem egy évesen is csak 7.5 kg körül lesz. :roll: legalább könnyebb lesz emelgetni :wink: különben meggyőződésem h leugrálja, amit megeszik! szopi közben is jár a keze lába, magához húzza a lábát, majd kirúgja, hasra :!: fordul szopi közben, feje lent és felnyomja a popóját - szal nagyon extrém figurákat nyom. és pici, ő is úgy kezdte a "karrierjét" h szopi közben háton fekve felnyomkodta a popsiját, lábát felrakta az enyémre... :shock: mondjuk a fején nem csúszott, de ez már csak részletkérdés.
további produkciója h pelenkázás közben egy pillanat alatt hasra fordul, már négykézláb is van, menne is előre, mindent lever, aztán megkuksizza a pelenkázó széléről h hova esett. :shock: szal a frász tör ki, meg bosszankodom h hasalva nem tudom bepelenkázni. öltöztetés már megy ebben a pozitúrában... :roll:
folyt.köv.
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?