Sziasztok.
Tegnap este már csak átolvastam úgy nagyjából, de írni nem volt erőm...
A ...-om tele van, már szinte naponta van nálunk egy pillanatnyi áramszünet, ami viszont elég ahhoz, hogy kilője a számítógépet. Tegnap már az öcsémet hívtam, mert be se tudtam kapcsolni a masinát, csak miután felvilágosított, hogy a tápkábelt húzzam ki és dugjam vissza. Aztán egy ismerős is jött, hogy náluk is megsínylette a gép az áramszünetet, de azt is lehetett javítani. Aztán Petiért menet majdnem elütött egy kisteherautó, még jó, hogy nem indultam előtte át, mert úgy döntött, hogy elindul, az nem volt érdekes számára, hogy piros volt előtte a lámpa.
Ma voltunk a városban Petivel, beleakadtam néhány közvélemény kutatóba, kb. negyed óra volt, a tejpépekről kérdezgettek, és a válaszokért kaptunk ajiba egy Milupa tejpépet és egy Frutapurát. Lesz rá kereslet, az tuti.
Voltunk babafotózáson is, Peti vigyorgott, mint akinek muszáj. Szerencsénk volt, mert senki nem volt előttünk, így mindennel együtt negyed óra alatt végeztünk.
Ja, a Tescoban megvettük Petinek a rajzolós táblát, én azt hittem, kisebb...de megérte. És tisztasági betétet is találtam, meglepődtem, mert 2*20 db Libresse (tehát nem is egy utolsó márka) 220 Ft-ba került.
Marcy, sajnálom, hogy még mindig kórházban vannak a nagyszüleid. Remélem, mielőbb kiengedik őket!
Az ágy, amit írsz nekem is tetszik, csak nem tudom, jó megoldás-e, mert a tesók tudnak ám vitatkozni, ha nem egyforma az, amilyük van...
Oriandy, jó Dani esőszerkója. Az ágy is tetszik, de nálunk jelen körülmények között max. egy 160 centi belméretű ágy férne el. Ezért is írtam, hogyha ezt kinövi, lesz fotelágya. Nálunk az, hogy a szélesség csak 70 centi, nem nagy baj, mert ugyan Peti is forgolódik, de egyelőre nem zavarja a kicsi(?) hely. (Megjegyzem, a szálláson, ahol múlt hónap végén voltunk egy 60*120-as ágy volt, és érdekes módon, abban nem forgott. Ki érti ezt? )
Tudod, mi a vicces? Mikor Petit egyszer bevittük az ügyeletre, hogy lázas, hány, stb., Germicidet vetettek velünk (akkor még recept nélküli volt, azt hiszem, mostmár receptköteles), mikor mondtam, hogy pont kifogytunk a kúpból.
Bénianyu, a szájról jut eszembe: ma a postán egy idős néni lánynak nézte Petit, merthogy milyen szép a szája.
Lehet, hogy olaj a tűzre, de van egy jó oldal, ahol beírod a latin szót, és kidobja magyarul.
Orvosi szótár, van a neten is, én néha benézek, mert én sem készültem soha dokinak...
Hát nálunk nincs és szerintem nem is lesz sosem nyolckor alvászat. Mondjuk nálunk Peti eleve fél kettő-kettő között ebédel, és utána alszik el úgy, hogy fél nyolc táján kel. De ha fél hatkor, akkor is ritkán alszik el előbb.
Motorozáshoz nálunk nem kell semmi, mert Peti nem motorozik, szerintem már nem is fog, mert mire jön a jóidő, kinövi. Már írtam, hogy nekem ez sokkal jobban tiltólistás (főleg Peti magassága miatt), mint a bébikomp (az legalább állítható).
Egyébként szerintem jó vétel volt a cipő, habár az ára...na mindegy, ezt már írtam párszor, hogy én ennyit nem adnék ki egy lábbeliért. A bnőm sem vesz drága cipőt a lányának, mert akármilyet is venne, emelést kell rá csináltasson, mert befele állnak a bébi lábai. Na meg a babacipők mindig bőrbetésesek és emelésesek, meg bokatartósok (jó, van kivétel, de azt könnyen ki lehet szűrni), még a kínaiak is. Magánvélemény...
A kirándulós képek jók, Beni nagyon hasonlít ám rád!
Alváshoz Petinek sincs semmilye. Van egy plüsskutyus az ágyában, azt néha kéri, de nem olyan klasszikus nyunyu. Nekem van ilyenem...törpekorom óta.
Sajnálom ezt a betegség dolgot. Nálatok ez olyan lehet, mint amikor Peti elkapta a campylofertőzést...valahogy. És már nálatok sem fog kiderülni, hogy ki a "hibás".
Nálunk Normaflore-t javasolnak, ha olyan antibiotikumot ad a doki, ami erős. De én a legutóbb pl. nem adtam, mert eszik sok joghurtot, ami élőflórás.
Nálunk anyósnál volt ilyen dugulásos micsoda, ő is sokáig szenvedett vele, már majdhogynem bontani kellett, aztán a dugulás meggondolta magát, és kiszánkázott a csövön.
Viera, hát nálunk meg a Nurofen nem ér semmit. Érdekes, mert a fent említett bnőm lányánál sem vált be, így maradunk a kúpnál, már 0,15-ös van itthon (150 mg hatóanyagos).
Ja, nálunk is van az ágyon kiszedhető rács, 2 db, de az nálunk a fal felől van, mondtam a férjemnek, hogy úgy fordítsuk, mert idővel Peti biztosan lesz olyan eszes, hogy ő szedi ki, és én sem szeretném, ha este járkálna. Lekopogom, egyelőre kimászni sem akar felülről, ill. próbálkozott talán kétszer, de ahhoz még nem elég magas.
Nem értem én ezt a láz dolgot, ha valaki lázas, szerintem szinte beájul az ágyban, még egy felnőtt is, nemhogy egy gyerek. Szerintem finoman fogalmazva kínzás, ha nem hagyod aludni... Én mindig úgy szoktam, hogy este fürcsi (kicsit hűvösebb vízben, mint a szokásos), kúp be, és nálunk ez hat egy éjszakán át.
A Germicid C egyébként teljesen ugyanaz mint a Germicid, ugyanannyi benne a lázcsillapító hatóanyag, csak előbbiben van nyugtató hatású valamicsoda is.
Vicky, enyim férj nem horgászós.
Apukám volt az, és az öcsém. De ritkán jártunk az utóbbi időben, legutoljára még tavaly voltunk egy fizetős helyen. Jókat rötyögtünk, mert mindenki minihalakat fogott.
Nyugtatásképp: nekünk is van egy csomó bakelitlemezünk, amin gyerekdalok vannak, és Petit sem fogja érdekelni, jobban bejön neki a tücc-tücc. Ez van...
A kézenfogva menésen én is elgondolkodtam, de én inkább arra tippelek, hogy kétkézen fogva ne sétáltassuk a bébit, mert akkor tényleg csak sétáltatás van.
Ennyi mindent csinálni...nekem vasalnom kéne, de mivel most is itt ülök, holnapra marad. Fórumozás helyett. Csak terítők vannak, de azokat muszáj kisimítani.
Gombi, na ezért jó, hogy nekem kukisom van, így könnyen ment a pisivétel anno a megkésett státuszra.
Colett, és miért lett levágva Noi haja? Nálunk mindenki élvezi, hogy Petié kunkori.
És boldog évfordulót nektek, jó borozást!
Preni, úgy látszik, Peti nem szereti a vendégeket.
Örülök, hogy gyorsan átment rajtad ez a gyomorrontásos dolog. Én hétfőn megyek temetésre az öcsémmel, Petit előbb visszük dédizni. A mostohamamám lánya halt meg nemrég.
A fogyáshoz mindenkinek gratula. Én most 75 vagyok, mondjuk nem is erőlködöm a mínuszokért. Mondjuk, ha ez marad, ez is jó, csak a terhesség miatt nagy maradt a hasam, ez viszont idegesít egy kissé.
Na lépek, indulok Petiért.