Új privát üzeneted érkezett!

KaskaKép
Eleinte én is ráfejtem a hideg tejre, én sem tudtam. Most már, ha úgy adódik, akkor külön, és ha lehült a tej, akkor mehet össze. Kép
Eleinte én is csak a szopi elején hallottam, hogy nyel, aztán hiába füleletem. Most már tovább hallom, de nem sokkal.
Így utólag visszagondolva, én is minden alkalommal büfiztetéssel nyúztam Szilárdot. Kár volt. Egy idő után éjszaka egyszer sem csináltam, csak leraktam aludni. Aludt szépen. Kép

Momo
elősször is, gyermekek csudaszépek, a súlyzós különösen. Kép Részvét a gondok miatt. Azért drukk, hátha anyukád eltud majd menni.
Ezek szerint én sem vagyok egyedül a szopisztrájkkal.

ElliKép
Apukád nagyon aranyos, és boldog. Kép

mennem kell felébredt manó, egy kis almalépróba lesz. Kép

myssnia
myssnia
Budapest XI. kerület
 
 


Kaska Kép
5 perc alatt lerántja a szükséges mennyiség 80%-át, ne aggódj. Büfi: célszerű, mert tényleg hasfájás ellen dzsal. Ha nem bírod kézzel, akkor fektesd hason a babát az egyik combodon keresztül (a combodra merőlegesen) úgy, hogy a feje kifelé nézzen (tehát ha job btérdeden van, akkor jobbra). A gyomra legyen kb a combodon. Tegyél a kiömlőnyílás alá pelust! Kicsit ringethatod is. Nekünk bejött, ordenáré nagyokat büfizett.
A másik, ami a vállonbüfiben fontos: "dobd át" a babát a válladon, azaz a hónalja legyen a nyakad magasságában. Így tartani is könnyebb, és megint csak a pici gyomra nyomódik kicsit, amitől szintén közfal-kivivős és hajlebegtetős bröftyenetek szoktak születni. Másik előnye, hogy az esetleges bukás mögötted csattan, nem feltétlenül folyik végig a derekadig. Murphynek ingyen adom: A csecsemő csak akkor hány le, ha nincs a válladon pelus. de akkor MINDIG, ismétlem, MINDIG!

Ellimami Kép
nem gáz a babyphone, csak nem tudsz aludni rendesen. Hamarabb felébredsz te simán arra, hogy tőled 5-6 méterre elkezd éhesen vagy fájósan sírni a baba, semhogy bele tudná magát lovalni. Nem tudom, a tiétek milyen, a mienk csak akkor kezd el közvetíteni (az adó része), ha a sírás elért egy bizonyos decibelt (Philips). Ha elérte a szintet, de nem tartós az ordítás (pár másodperc), akkor csak reccsen egyet. Na most én arra is felébrednék egyébként. Ha meg olyan, hogy folyamatosan minden szuszit közvetít, akkor folyton fent lehetsz. Ne aggódj, és szerintem próbálj ki egy éjszakát a babyphone nélkül, és meglátod, mennyire pörgeti bele magát, mire odaérsz. SZVSZ semennyire, nem lesz rá ideje, mert ahogy IGAZÁN panaszosan megnyekken, te már ugrani fogsz hozzá, és csak félúton jössz rá, hogy miért is keltél fel. Ez egy huzalozott anyai reakció, a férj meg bávatagon néz, hogy ő semmit nem hallott Kép Mi már eljátszottuk párszor Kép
Juj, micsoda okoskodás, pedig nem ám, csak segíteni szeretnék, hogy jobban tudj pihenni. De nehogy vigyázzban aludj a babyphone nélkül! Kép
Hason vagy háton alszik kis Kevin?
Apukád édes pofa!

Csucsuka Zsófi Kép
szuri KépKépKép
Feszescicik Kép éjjelalvást ne nagyon szellőztesd, mert a nemalvók megköveznek KépKépKép (szegények, megjegyzem, ne röhögjek kibic módra, hisz az enyim is alszik)

Pussz
Kangi
kangi
 
 


Momo Kép
naa, ne szomizz ... majd gyere, és próbálunk vigasztalni. Takanyót vagy vmi ilyes htb segítséget nem tudsz keríteni? Tudom, vidéken "megszólhatnak" miatta, de csak könnyebb lenne kicsit, nem? Persze nem u.az, mint Anyukád meg a párod, de akkor is ...
Képek tüncibüncik a babanyúzó cápáról! Zsabi meg olyan ártatlanul néz, mintha nem ő lenne az a kis terrorista, aki ugráltatja egyszem szülőanyját + atyját nemkülönben!

Kangi
kangi
 
 

 
 

Kaska,
Bevallom, en is siman raontottem az uj tejet a regire. Ezt a kulon-hutos modszert itt hallottam nemreg, de azota nem fejtem. En ket gyerekemnek non-stop fejtem a tejet, szopi sajna nem jott ossze, de nem lett bajuk a raontott tejtol soha!

Myssnia,
Miert sajna a masodik kep?

Momo, Ellimami
Jok a kepek!

Kuldok nektek egy kis virtualis mazsis bucit, meg meleg!

Kép


Zsuzsi
zsuzsi74
 
 


Momo: sulyzo, hihiKépKépKépKép

Myssnia: nagggyon edi Szilard, es olyan jo kepeket csinalsz! Nekem meg nem nagyon megy, ez gondolom latszik is a kep minosegenKép Dea ezrt igyekszemKép A fokuszalassal vannak problemaim...Nektek egyebkent milyen gepetek van?

Hasonfekvos kepet akkor en is prezentalok egyet, bocsi a minosegert elore isKép

Kép

orsoly

Ps: az elobb megprobaltam letenni Lackot aludni, elkezdett nyehegni, aaa, mondom, megvarom hatha elalszikKép Kisse hisztibe csapott at a dolog, amikorra ugy dontottem bemegyek, hat a ded idokozben hasra fordult (hurraaaaKép), de ugy, hogy egyik karja kilogott a kisagybolKép Megorokitettem, ha apa este feltolti gepre, holnap felteszem ide isKép
orsoly
 
 


Jajjj lanyok, ez a sors keze, az elozo hozzaszolas pont abban a percben szuletett, amikor 6 honapja Lacko a vilagra jottKép Eskuszom nem szandekosan, most jutott eszembe....Kép

orsoly

Zsuzsi: nyammm....En tegnap joghurtos-cseresznyes sutit csinaltam, de amig nem tudom feltolteni a kepeket, addig nem tudom megmutatni semKép Pedig olyan szivesen csorgattatnam en is a nyalatokatKépKépKép
orsoly
 
 


Igertem a fogzasrol, szabad forditasban a teljesseg igenye nelkul Dr. Stumpf konyvebol:

Belladonna D12, ha
forro, voros az iny, meg is van duzzadva, gyerek nyugtalan , ideges, nem szomjas, lazas is lehet

Calcium carbonicum D12, ha
gyerek kover, nagy feju tipus, amugy nyugodt, elegedett termeszetu. Gyorsan megizzad, foleg a fejen es ejszaka (masodlagos tunetek: izzadsag, szeklet savanyu szagu kez, lab hideg, es nedves, gyakran van szekrekedese)

Calcium phosphoricum D12, ha
a gyereket semmivel nem lehet lenyugtatni, minden aprosagtol elterelodik a figyelme, estenkent tulhuzza magat. (masodlagos tunetek: gyerek sokat nyujtozkodik, inkabb hossziranyban no, mint sulyban, sapadt, de gyorsan kipirul az arca) Kép es szereti a fustolt, es jo sos eteleket Kép

Chamomilla D12, ha
Gyerek gyorsan felhuzza magat, magan kivul van, lok, rug, ut, fesziti magat, es csak korbecipelessel, hintaztatassal lehet megnyugtatni. (masodlagos: nyugtalan, forro, izzad, piros az arca, de neha csak az egyik fele, szomjas, nem szivesen van a szabadban, nem turi a melegbe bugyolalast)

Cina D12, ha
Gyerek tulerzekeny, nem szereti, ha hozzaernek, utal a dogonyozest, azt is ha raneznek, gyakran rosszkedvu, es azt is visszautasitja, ami elozo pillanatban meg kellett neki (masodlagos: allandoan dorzsoli az orrat, sapadt, sotet karikak vannak a szeme korul, panaszai alvas kozben erosodnek, hason fekve enyhulnek, jol esik neki, ha nyomjak az inyet)

Podophyllum D12, ha
gyerek allandoan "csikorgatja" nem levo fogait, osszedorzsoli az inyet, hasmenese van, es morog, faj is a pocija, izzad, bofizes "illata" mint a zaptojase. (masodlagos: almaban sokat forgatja a fejet, hasmenes szaga az egesz lakast athatja)

Rheum D12, ha
gyerek minden szekrecioja savanyu szagu, gyerek nagyon szelsoseges hangulatu, nyugtalan, nem akar jatszani sem, sokat sir (masodlagos: nyugtalanul alszik, ide-oda dobalja magat, kajat egy falat utan visszautasitja)

Mintha kicsit nagyobb babakra irodtak volna a tunetek, mint a mieink, es a sok hasonlobol nehez kivalasztani a jo szert. Ha van alkati szer, amit homeopata allapitott meg a gyerekre, szerintem az ilyen esetben is hatekonyabb. Megnezem majd a masik konyvet is, hatha abban is irnak a temarol.

Zsuzsi
zsuzsi74
 
 


Orsoly,
Addig is a receptet megirhatod! Kép

Zsuzsi
zsuzsi74
 
 


Orsoly,
Gratula a hat honapossaghoz!
Lacko hasonfekve nem hessegeti el az eletett jatekokat?! Miki pillanatok alatt mindent arrebb lok, hogy mar nem eri el, aztan szugeralja, hatha visszajon, es ha nem, akkor ordit!

Zsuzsi
zsuzsi74
 
 


Sziasztok!

Na most végre van erőm-időm írni, kicsi rabszolgahajcsárom elszunnyadt. Néhány napja 1-1,5 óránként eszik, éjjel is. Persze nőrokonok szerint nincs elég tejem... Adjak neki tápszert... Kérdeztem, hogy akkor mégis hogy fog szaporodni a tejcsi? Ja, hát azt nem tudják. Grrrrr. Szörnyen nyügös egész nap, cipelteti a popóját. Tegnap hajnalban már sírt egy órája, én vele együtt, hogy nem tudom megvígasztalni. Apa egyik kezével őt simizte-nyugtatta, a másikkal engem.Kép Hát így telnek a napjaink.

De amikor nem ordít, akkor nagyon nagyokat nevetgél, brümmög, eszi a lábujjait, még fürdés közben is Kép, már majdnem 7 kiló.

Kaska,
jó itt látni Titeket!!! Kérünk szépen fényképet Violáról!!! Kép

Évi,
nektek is nagyon örülök, minden jót a kezdetekhez!!! Kép

Kangi,
azt hiszem Te kérdezted, hogy kényelmes-e a babóknak az előre fele nézés a kendőben. Szerintem kényelmes, csak nem mindegyik szeret így "lógni a levegőbe". Van, akit az nyugtat meg, ha teljesen hozzábújhat a mamihoz. Beki pl. csak előre szeret nézni, és órákik elvan úgy a kendőben. El is alszik, akkor alátámasztjuk az állát.
Julcsi mekkorát nőtt!!!!! Jó lenne már élőben is látni (célozgatás Kép)...

Márti,
hogy milyen nagy már Vilka! Kép

Beu,
Lőrinc már tiszta férfi!!! Kép

Franyo,
Annácska púpospopsis képe csúcs! Kép

Norka,
jó költözködést Nektek! Kép

Gyuri, Miki, Dani, Jucus, Lackó, Szilárd (puszild meg azt a bánatos pofiját helyettem Kép), Timi, Zsebi, Kevin és a többiek tündériek, annyira szeretem nézegetni a képeket, amiket felraktok! Még ha nincs is időm olvasni, a babókat mindig megnézem! Kép

Annyi mindenkinek szeretnék még írni, de inkább célba veszem a füdőszobát egy zuhi végett, amíg Beki alszik.

Pusz
Miszike+Beki
miszike
 
 


Zsuzsi,
itt a válasz a mazsisbucidra, jó kis finom mákosguba Kép:
Kép

Kangi,
köszi a választ! A kórház maga már eldöntött kérdés, mert ez esik hozzájuk a legközelebb. A Szent Imre, ahol én szültem, minden szempontból hiper-szuper volt (zuhanyzó-wc a szobában, telefon a szobában, éjjel-nappali rooming-in, vadiúj minden), mégis haza akartam menni Apához, vajon miért? Kép Szóval az az 5 nap olyan muszáj-dolog, amit valahogy kibír az ember, így is, úgy is... Szerintem nem szülnek kevesebben a Bajcsyban, csak talán mert még senki nem nyitott topikot, nincs hova írjanak, nem?

Orsoly, Myssnia,
a fiúk nagyon helyesek!!!

Momo,
szegény, már megint depiben Kép! Vidít-vidít!!! Olyan édesek a lányaid, hogy csak na! Timi a néger babájával KépKépKép!!! Miért nem megy anyukád?

Kaska,
csatlakozom a többiek kéréséhez, hogy mutass nekünk képet a nagylányodról!!! Kép Most néztem a profilodban az üvegmatrica-festéseidet, széééépek!!! Húh, már milyen rég nem festettem, most úgy kedvet kaptam!!!

Ellimami,
Apukád nagyon-nagyon büszke az ő kisunokájára! Tényleg megható... Kevin meg igazi kis pasi! Kép

Myssnia,
most próbálod először az almalét? Bocsi, ha már írtad, lehet, hogy nem vettem észre...

Mi holnap megyünk dokinénihez, aki egyébként, úgy vettem észre, hogy szopipárti, de meg fogom kérdezni, nem adhatnék-e valami kis gyümölcslevet Annának, mert ez a kaki-probléma csak nem akar megoldódni. A múlt héten megint előkerült a hőmérő, mert már annyira gáz volt a helyzet, és pár nap múlva kerestem, hogy megint "kisegítsem" a kakit, mire sehol se találtam, valószínűleg kidobtam a pelussal együtt Kép. Ezt én "isten ujjaként" értelmeztem, hogy soha többé hőmérő, és most akkor viszont kéne valami másfajta segítség, azt hiszem. Ma a kúpot "teszteltem", és most bejött, hatalmas adag kaki jött ki a lányból, és most alszik szépen békésen Kép.

Képzeljétek, tegnap Anna egy kis időre feltérdelt négykézlábra a pelenkázólapon! Mostanában mindig gondban vagyok pelenkázáskor, mert már elugrál, meg mindig hasrafordul, tegnap meg ezzel az új formációval lepett meg, egy picit még hintáztatta is magát, utána persze egyből visszahuppant a pocakjára. Azóta is próbálkozik újra a mutatvánnyal, de még nem sikerült újra produkálnia.

Táblát mindjárt küldöm, DE kérek szépen javaslatokat, hogy mit lehetne ezzel a táblázattal csinálni, mert kezd hatalmas méretet ölteni, mivelhogy ugye egyre többen vagyunk, és egy picit időigényes a hetek javítgatása. Szedjük talán ketté? Valaki vállalná a felét? Vagy más ötlet?

Pusza
Franyó
franyo
 
 


Itt egy komoly kép a nagylányról:
Kép

Franyó
franyo
 
 


<pre>
Anyuka Baba neve Baba szülinapja Baba születési adatai Baba kora Testvérkék
Manó Emma 2002.10.10 3400 g, 51 cm 37 hét + 4 nap Első baba
Zulu Anna Sarolta 2002.12.02 3500 g, 55 cm 30 hét + 0 nap Dávid (2000.09.30)
Rekababa Réka 2002.12.12 3640 g, 56 cm 28 hét + 4 nap Első baba
Zsuzsó Dana 2002.12.14 2900 g, 54 cm 28 hét + 2 nap Első baba
Noeeemi Dominik 2002.12.17 3580 g, 54 cm 27 hét + 6 nap Első baba
Virga Levente 2002.12.19 3800 g, 59 cm 27 hét + 4 nap Első baba
Andy78 Márk 2002.12.27 3660 g, 55 cm 26 hét + 3 nap Első baba
Orsoly László 2002.12.30 3950 g, 55 cm 26 hét + 0 nap Első baba
Gombolyu Lili 2002.12.31 3530 g, 55 cm 25 hét + 6 nap Első baba
Kakukkfű Emma 2003.01.03 3470 g, 52 cm 25 hét + 3 nap Első baba
Heni1979 Dorina 2003.01.17 3822 g, 51 cm 23 hét + 3 nap Bence (2000.11.09)
Timici Bence 2003.01.22 2900 g, 51 cm 22 hét + 5 nap Első baba
Gombóc Zsombor Viktor 2003.01.28 3350 g, 52 cm 21 hét + 6 nap Első baba
Nyúlandi Maja Adrienn 2003.01.31 2900 g, 52 cm 21 hét + 3 nap Első baba
Norkini Jázmin Sarolta 2003.02.09 2600 g, 48 cm 20 hét + 1 nap Első baba
Zsuzsi74 Miklós Benedek 2003.02.11 3460 g, 54 cm 19 hét + 6 nap Dani (1992.07.05) és Gyuri (2000.11.02)
Miszike Rebeka 2003.02.15 3590 g, 54 cm 19 hét + 2 nap Első baba
Myssnia Szilárd Márk 2003.02.20 4050 g, 59 cm 18 hét + 4 nap Első baba
Kangi Julianna Angéla 2003.02.23 2700 g, 48 cm 18 hét + 1 nap Első baba
Franyó Anna Virág 2003.02.24 3000 g, 54 cm 18 hét + 0 nap Első baba
Manó2 Dorottya Rebeka 2003.02.25 3100 g, 53 cm 17 hét + 6 nap Első baba
Judó Hunor György 2003.02.26 3900 g, 56 cm 17 hét + 5 nap
Momo Adrienn 2003.03.03 3200 g, 53 cm 17 hét + 0 nap Timi (2001.10.08)
Regli Lilla Regina 2003.03.11 3800 g, 56 cm 15 hét + 6 nap Első baba
Zsurló Hajnal Anna 2003.03.15 4320 g, 54 cm 15 hét + 2 nap Első baba
Beu Lőrinc 2003.03.19 4450 g, 62 cm 14 hét + 5 nap Első baba
Maci_2 Veronika 2003.03.23 2670 g, 50 cm 14 hét + 1 nap Első baba
Zsuzsóc Liza Bernadett 2003.03.24 3900 g, 54 cm 14 hét + 0 nap Dóri (1988.08.09), Gergő (1991.07.17) és Fanni (1993.06.16)
Csucsuka Anna Zsófia 2003.03.31 3900 g, 53 cm 13 hét + 0 nap Danó (2001.06.24)
Urszila Júlia 2003.04.09 3200 g, 50 cm 11 hét + 5 nap Andris (1994.05.07) és Zsuzsi (1996.06.18)
Leszter Petra Jázmin 2003.04.09 3600 g, 56 cm 11 hét + 5 nap Első baba
Toffifee Zsombor 2003.04.22 4050 g, 54 cm 9 hét + 6 nap Szandi (1997.08.05)
Anyakati Véda 2003.04.24 3650 g, 55 cm 9 hét + 4 nap Dani (2000.05.14) és Sári (2001.12.17)
Dinihe Szonja 2003.04.25 3700 g, 57 cm 9 hét + 3 nap Bianka (1994.02.11)
Snoopy Levente 2003.04.27 3100 g, 53 cm 9 hét + 1 nap Zsombor (2001.05.30)
Andi Dániel 2003.04.28 3200 g, 55 cm 9 hét + 0 nap Első baba
Mariann Márton 2003.04.28 3000 g, 49,5 cm 9 hét + 0 nap Első baba
Pálma Bálint 2003.05.23 3520 g, 50 cm 5 hét + 3 nap Első baba
Márti Vilma 2003.05.29 3480 g, 55 cm 4 hét + 4 nap Ármin (2001.11.15)
Nadine Zsanett 2003.06.03 3800 g, 52 cm 3 hét + 6 nap Első baba
Ellimami Kevin Péter 2003.06.13 3700 g, 50 cm 2 hét + 4 nap Első baba
Angela Judit 2003.06.13 3300 g, 49 cm 2 hét + 4 nap Matyi (2000.06.05)
Gallainémagdi Zsuzsanna Dóra 2003.06.21 3590 g, 55 cm 1 hét + 2 nap Niki (1991.05.16) és Miki (2001.01.03)
Kaska Viola Dóra 2003.06.24 3910 g, 52 cm 0 hét + 6 nap Első baba
Évi_24 Petra 2003.06.24 3500 g, 56 cm 0 hét + 6 nap Első baba</pre>


Ja, és azt nem is írtam, hogy Annácska legújabb játéka, hogy kidobálja a cuccokat a rácsoságyból, aztán ordít... Kép

Franyó
franyo
 
 


Kangi,
én éjszaka csak háton merem altatni, hason csak nappal vagy ha netán köztünk alszik (múlt éjszaka nem, ez is tök jó volt!!Kép). A dokinéni aszonta, hogy hason csak óvatosan, mert ilyen fiatalon még megfulladhat, nem tudja annyira emelni a fejét... Hááát, nemtom, jogos-e, én inkább amiatt altatom így, mert a bölcsőhalál kockázatai közt is olvastam valahol a hasonalvást. Nem is tudom, talán Snoopy a szakértő ezügyben?

Lányok,
én több mint 20 kilót szedtem fel, a kórház szülés előtt+után levitte a nagyját, csak 6-7 kiló van rajtam a terhességből (meg ami előtte is megvolt 15 kg feleslegKép), de ha továbbra is elárasztjátok a topicot a fini kaják képeivel, én nemtom mi lesz velem...Kép

pusza
Elli+Kevin
ellimami
 
 


Ellimami Kép
akkor meg pláne kikapcsolhatod a babyphone-t. Valóban nagyobb hason a bölcsőhalál kockázata.

Kellemes, pihentető éjszakát mindenkinek!
Kangi
kangi
 
 


Sziasztok!

Miszike!
Nemlehet,hogy tényleg nincs elég tejed,vagy nehezen jön,és lustika szopni,vagy nemelég tápláló a tejci? Én sem vettem először észre,de gyanús volt a dolog. Mikor megnyomtam mindíg jött a cicimből,mégis hisztizett mikor szopizni kezdett. Aztán megint szívta egy kicsit,megint sírás. Végül elkezdtem géppel fejni kiváncsiságból,és kiderüllt,hogy eleinte jött egy kicsi aztán sokáig kellett szívnia mire újra tölltődött. Én meg azt hittem a hasa fáj. Vagy nemelég tápláló? Tudom aztmondják ilyen nincs,pedíg van,mert amíg nemválltoztattam az étrendemen hiába volt sok tejem,és ki is szívta,mégsem volt tartalmas neki.Egyébként én hiába teetem meg mindent hogy visszajöjön a tejem semmi hatása nem volt. Szül. után 2kg volt rajtam. Szopi alatt,hogy legyen pótolltam még 4-et.Ideig óráig újra lett aztán pár nap múlva szó szerint semmi.Egy próbát megér a tápszer,ettől semmi baja nemlesz,és megnyugszol te is hogy ez e a baj.

Franyó!
Babuci cuki! Bocs a tbl-al kapcs. velem nemsokra mész,mert az én tudományom addíg tart,hogy ide írjak. Szerintem,ha senki sem vállalja,és neked is sok,és ha akarod egyálltalán csinállni,akkor pl lehetne rövidíteni a dolgon. Mondjuk: Mamák-babák neve szül.ideje.
Mégegy ötlet,ha elfogadod kaki ügyben. Szerintem egy pár kanál szilva bébiétel ilyen esetben és ez tuti eredményhez vezet!

Kaska!
Valahol olvastam,hogy az éhes baba 5-10 perc alatt kiszopizza azt a mennyt. amire szüks. van. Na szóval az ényém is ilyen volt. Mohón bezabállt,aztán beájult (mondjuk csak 5 percre mert mindíg sírt) büfi sehol csak a nagy hasfájás. Nálunk bevállt a hosszú büfiztetés kb: 30 perc is. Sétállgattunk vele és csak jött a büfi meg vele a felesleg is. Nállunk semmi más nemhatott,itt gondolok a gyógyszerekre is. Szerintem büfiztesd ha hasifájós.

Momo!
Kitartás! Vége lesz ennek a nyárnak is egyszer. Nekem ha valami nemúgy alakul ahogy elterveztem (és ez nállam minden napos volt,mert az én álomgyereknek megállmodott kisfiam állandóan ordított) mindíg arra gondolltam majd ha nagyobb lesz,majd a nyáron! És beigazolódott és könyebb lett. Te gondolj arra az időpontra amikor tudod hogy valami jó lesz. pl: mikor tud jönni anyukád,és milyen jó lesz akkor!

Minden babuci gyönyörű,és nagyon ügyik!
Mi ma 2-szer felálltunk a pancsoló lavorba kapaszkodva. Aztán persze rögtön ez lett a sláger egészen addíg míg szegénykém jól benem vágta a pociját. De hál istennek nagyon nemilyett meg de ovatosabbra vette a figurát. Ja panaszkodtam hogy megállt a fogzás,hát nem! Tegnap kijött a 7-dik. Olyan cuki. Mostmár látszik a fellső kettő is ha nevet. Alul 3,felül 4. De a felső-szélső kettő még csak akkor látszik ha felhúzom a száját. Végre kimostam-kivasaltam mindent a nyaralásról. Nemsemmi volt. Most kicsi lazítás,jöhet a takarítás. Hurrá!

Sziasztok.
Noémi.
Noeeemi
 


Sziasztok!

Ma este egyszer már írtam, de aztán sikerült eltüntetnem az egészet. Most megpróbálom összeszedni az emlékeimet.

Csucsuka!
Nem méregteleníteni járok, hanem ez az infraszauna 'mellékhatása'. A Szoptatás topikban már dícsérték a szauna jótékony hatását szoptatás alatt, így az infraszauna is alkalmazható, lévén, hogy a hatása ugyanaz.

Zsuzsi!
A homeopatatudor-t jó értelemben értettem! Nehogy megsértődj Kép!
Köszi a fogzási bogyóinfókat, elmentem és továbbítottam Brokkolinak is.

Myssnia!
Lábtartás nagyon édes!
Levi is hasonló pózban trónol a babakocsiban és még a pocakját is simogatja közben. Úgy néz ki, mint egy török basa Kép!

Kaska!
Nekem a különhűtés dolgot a kórházban mondták, a pontos magyarázatra nem emlékszem. De én a 'normál' tejre sem töltögetném rá a melegebbet a hűtőben.
Éjszaka én nem böfiztettem Levit, legalábbis ha elaludt nem, csak visszacsempésztem a helyére. Bár az az igazság, hogy Ő sem volt egy nagy böfiző típus, inkább 'skót' volt és azt is visszanyelte. Nekünk a Sab Simplex segített, naponta 3x5 csepp közvetlenül szoptatás után.
Fürdetés: nem próbáltátok a fürdősszivacsot? Ez egy nagy szivacsdarab a kád formájára vágva. A baba nem csúszkál és biztonságban érzi magát. És Te is könnyebben meg tudod tartani Kép.

Ellimami!
Kevin nagyon édes Kép! És a nagypapa is joggal büszke rá!

Levi 3 napja kezdte el a 'kutyázást', azaz négykézláb ringatja magát. Nagyon édes és mindig meglepődik, hogy Ő miket tud Kép!

Ennyi jutott eszembe abból a sok mindenből amit írtam már. Sajnos most túl fáradt vagyok ahhoz, hogy visszaolvassak újból. Bocsánat mindenkitől, akinek nem írtam.

Jó éjt! Virág és Levente
virga
 
 


szija kaska, grati itt is! (hátha a másik topikot nem oly gyakran olvasod...)

remélem nem haragusztok, hgoy ismeretlenül idepofázok :-)

"1. mikor itassak lefejt tejet? Szopi elott: elmegy az etvagy. Kozben: megtorik az idill. Utan: Viola elterul rajtam, mint a zsak es nagy ivben tesz a poharra... "
ha alukál, szerintem sem kell pótlás!

2. a hasznalt cicibol lefejt tej tomeny hatso tej, nem fajdul meg tole a hasa igy hirtelen?
nemnem! tök jó lesz az újszülöttes tej később kiütésnek, ha már a cicis túl híg :-)

3. a felmelegitett tejet mennyi idon belul kell megitatni, mondjuk egy ora?
én úgy tom, hogy kétszer lehet melegíteni, utána csapba, tehát gondolom az első melegítés után még eltartható egy darabig. egy napon belül meg kell inni(v. fagyi)

4. lehet-e hutoben tobbszorre gyujtogetett tejet lefagyasztani, vagy csak az egyszerre lefejt adagot?
elvben aszonygyák, hogy nem, de én nem szaroztam vele, töltöttem rá, egy napon keresztül, és aztán fagyi. a csajszinak soha nem lett tőle semmi baja!

a fejésről az a véleményem, hogy sose árt... (najó éjjel jobb alidni), ezzel egy kis túltermelés van állandóan, így az igénynövekedést könnyebb átvészelni. másrészt a cici ki van képezve a fejőre, és baj esetén jól használható a fejő a szaporításra. ha nem fej valaki állandóan, a cici nem tudja, hogy kell beindulni a fejőre...
azért örülök, hogy már abbahagyhattam :-) (fél éves a kislányom...)

KépKép Kép
mzsperx
 
 


ElliKép
Kevin egy hetesen is szép baba, majd meglátod, hogy itt a topikban is elcsábulnak a lánybabák. Kép

ZsuzsiKép
Buci csábító. Próbálom mostanában kontrolálni, hogy diétásat egyek, de amikor ilyeneket látok...
A sajnost azért írtam, mert szomizott éppen.
Home: Ha már savanyú székletnél tartunk, Szilárd a minap olyan cefraszagút kakilt, hogy csak na! Kép Gondolom a almalépróbáktól van. Kép

Orsoly
Miért lesz nem jó a minősége a képnek? Gondolom a fotozásnál még oké volt, ugye? Majd utánanézek annak is. (ha elnemfelejtemKép) Az én gépem:Canon Digital IXUS v2-es

MiszikeKép
Szerintem tök ügyi vagy, és nagyon kitartó. Gratula érte! Ha gyarapszik a leányzó, akkor semmi gond. Nálunk is rossz napok vannak, nem vagy egyedül.

FranyóKép
Imádom a mákosgubát, kérek szépen!
Almalét egy hete próbálgatom, ma kb. 2 milit kanalaztunk be, és nagyon tetszett neki.Kép
Annácska nem semmi, hogy már ilyen ügyes mutatványokat csinál! Nagyon sportosKép

myssnia
myssnia
Budapest XI. kerület
 
 


Visszaolvastam.

Snoopy,
LámpaoszlopKép
2 nap szabadságKép
FülészetKép
KocsitörésKép

Toffifee,
Babedas stiftet azóta sem találtam. Szoktam kérdezni, de többnyire azt a választ kapom, hogy ha nincs kitéve, akkor nincs.

Norka,
Anyós beszólása ("Úgy látszik ez a gyerek a szüleihez van szokva")Kép, melyik nem?
Jazi jól alszikKép
Gratula a pluszkiló-hiányhozKép
2 hét apávalKép

Franyó,
Hüvelykujj-szopiKép
KépekKép
MákosgubaKép
Annácska egyre ügyesebbKép
Tábla: Nem lehetne valahova fixen feltenni és ott nézegetni (mint az albumok)?

Urszila,
Kutyakeresés, a legújabb program?Kép

Nadine,
Sajnálom a nagyidatKép

Csucsuka,
NyaralásKép Jó hogy pihiztetek.
Roni is 5200 g volt csütörtökönKép.

Leszter,
Megvannak a receptek, mentveKép
KépekKép

Beu,
Hogy sikerült a profiterol? Látom nagyon guszta, nyammmm... Jöhet a recept is!Kép

Kangi,
látom befejezted az utsó dolidat. Hurrá-hurrá!Kép

Andi,
Segítő anyósKép

Zulu,
Biztosan jó lehet az uszi, főleg ilyen melegbenKép

Zsuzsóc, Beu, Kangi,
Talán holnap kapja Roni az oltást, csütörtökön elmaradt.

Anyakati,
Jó hogy legalább bocsánatot kért a dokinő. Remélem tanult az esetből.
Édes a nyári frizujával (is) DaniKép KépekKép

Zsurló,
Jó hogy megszabadulhattok a terpeszpelustólKép

Nadine,
Az én anyukam (vagyis a nagyi) 3 hetesen látta Ronit, azóta nem. Talán most hétvégén eljön (15 hetes lesz akkor).

Gombóc,
Rámenős kiscsajKép Képek + kommentárKép

Zsuzsi,
BiliházKépKép
Mazsis buci nyamm lehetettKép

Myssnia,
KocsiKép, hosszú az a 2 hét, igaz?Kép
Nyálas képKép És a többiKép
Roni sem igazán eszik mostanában. Már azon gondolkozom, hogy ha így folytatja, akkor csökken a tejcsi.

Timici,
Jó hogy végül idetaláltálKép

Manó,
Durva ez a kórházos sztori.

Andi,
Mi is töltött paprikát ebédeltünk. Nem most főztem, csak kikaptam a fagyasztóból.

Momo,
DepiKép helyett küldök egy kis jókedvet KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép
KépekKép
Roni is súlyzózikKép

Kaska,
Roni sem tudott büfizni. A hasija fájt, de nem tudom hogy volt-e összefüggés a kettő között. Most már tud, van hogy 5 percet is várni kell és ütögetni a hátát. De van amikor abbahagyja egy kicsit a szopit és büfizik magától.
Én is ráfejtem a régi tejre.

Ellimami,
Aranyos apukád vanKép
KépekKép

Orsoly,
KépKép

Miszike,
Én is elgondolkoztam rajta, hogy talán kevés a tejem. Úgy tűnik, hogy Roni keveseket eszik, legalábbis rövid ideig.

Noémi,
Gratula az újabb fogacskáhozKép

Virág,
Levi is nagyon ügyiKép

Manó2,
Kressz oktatásKép

Maci_2
maci_2
 
 


Julka néha élesen felsír szopi közben, csorog a nyála, rágja a kezét - remélem, nem a foga jön! Kissé korai lenne! De akkor nem tudom, mi ez a felsírás?
Nálunk Julka-szopi különben rendben, a 7 éves Zsuzsi kajasztrájkol, gyakorlatilag nem eszik. Nem szokott érdekelni, h ki mennyit eszik, de ez most már túlmegy az én tűréshatáromon is.

Csatlakozom Leszterhez, én is cumipárti vagyok! Csak soha nem hagyom a szájában elalvás után a cumit. Ha kilöki, akkor nem gyömöszölöm vissza, mert akkor még éhes. Az ujjszopás következményeiről a fogorvosok tudnak szépeket mondani. Ujjszopi párti irodalom szerint, ahogy a gyerek elkezdi használni a kezét, nem szopja az ujját. Ehhez képest elég sok ismerős elég nagy gyereke szopja úton-útfélen, a legdurvább Andris osztálytársnője, aki még az iskolában is. Képzelhetitek, h a kritikus és minden babásat megvető többi 9 éves hogyan fogadja. A cumit viszont elég korán kezdik szégyelni nyilvános helyen.

Maci_2Kép Mariannék a Svábhegyen vannak a Neurológián, ott kell kezdeni, és ha minden OK, akkor el sem jutnak a fejlesztőig.

ElliKép
Tapasztalataim szerint a babyphone csak egy küszöbértéktől felfele kapcsol be. Viszont ha ilyen távol van Kevin, nem alszik túl nagy csendben?

KangiKép Így nevelkedik a természetvédő? A természet lágy ölén?Kép

MyssniaKép Szegény Szilárd! Kisbabás anyai szívem úgy megsajnálta! Julka is tud így nézni, kb. ilyen kék, de enyhén vágottabb szemekkel!

ZsuzsiKép Fiaid gyönyörűségesek! Dani olyan komoly nagyfiú már!

OrsolyKép Jó,h sikerült a kicsinyítés!

MomoKép Hamarosan rábízhatod Zsebit Timire és mehetsz bulizniKép

AngiKép JucusKép Mekkora, h soványnak titulálják? Pofin nem látszik!

PálmaKép írj egy mélcímet, küldöm a tejszaporítókat. Teljesen nyílvános, csak nem akarom a topikot tölteni vele. Én valaha a szopi topikos Ágcitól kaptam.

Urszila
urszila
 
 


Urszila,
Akkor még inkább drukk Mariannéknak, hogy a fejlesztőnek a közelébe se kelljen menni.

Képek hajvágás után:
Kép
Kép
Kép

Maci_2
Maci_2
 


miért nem frissít rendesen az oldal? Grrr.
myssnia
Budapest XI. kerület
 
 


FranyóKép
A Kismamákban olyan táblázat van, ha jól tudom, h automatikusan számolja a heteket. Ilyen kéne itt is! Leszter, Kaska szakértőbb benne! Akkor csak az új mamikat, babikat kéne beírni!

ElliKép
Nagyon édes Kevin! Már így is kis pufiKép
Mi pont azért bérelünk légzésfigyelőt, mert Julka csakis hason hajlandó aludni. A nagyok is ilyenek voltak, eleget paráztam ahhoz, h most habozás nélkül béreljek egyet Snoopytól.

Urszila
urszila
 
 


Urszula
Én nem vagyok cumipárti, de már beadnám a derekam, ha segítene. De már nem érdekli. Itt az elalvásra gondoltam, mert még rázni kell Manóka seggét. Kép Ez van. Anyukám napközis tanár volt, alsósaknál, ő mesélte, hogy előfordult, hogy a gyerek eltakarta a száját, hogy szophassa az újját...

MAci2
Nem látszódnak a képek Kép

myssnia
myssnia
Budapest XI. kerület
 
 


Franyó,
Köszi a javítást. Tündéri Annád.:-)

Andi,
szerintem nem gond, hogy pár másodperccel később ébredsz. Múlt héten mikor Liza betöltötte a 3 hónapot mi is átköltöztettük a saját szobájába. Nálunk is működik a BabyPhone és nagyon furcsa még mindig, hogy nincs mellettem kicsi tündérkém. :-(Majdcsak megszokom.

Myssnia,
Szilárd tündéri a nagy szemeivel. Tetszett a babakocsis kép. :-)

Momo,
Timi aranyos a babájával és Zsebi egy tündér, az én Lizám is imádja ezt a pózt.

Maci_2,
még mindig irigyellek a nyaralásért. Szuper lehetett.

Ellimami,
Kevin nagyon aranyos, nem is kellett volna ennyire lekicsinyíteni a képet.

Teszek fel két képet, ami most készült lefekvés előtt. Nem tudtam eldönteni melyik az aranyosabb. :-)Lehet szavazni.:-0
Kép
Kép

Ja és még egy, ahol a fiam nem tudta megállni, hogy bemásszon az "Ő kedvenc Babójához". :-0:-0 Ezt a nevet Ő adta Lizának.
Kép

Üdv mindenkinek, jó babázást!
zsuzsóc
 
 


Most miért nem rajzolta oda a mosolyokat?
Segítség!!!

Zsuzsóc
zsuzsóc
 
 


Na ez nem jött össze. Mégegyszer.

Kép
Kép
Kép

Maci_2
maci_2
 
 


Maci2
Húúúú, de édiiii! Nagyon falat! Király a haja. Kép
Szem ügyileg Ti sem panaszkodhattok!Kép

ZsuzsócKép
Döntetlen! Mindegyik nagyon aranyos. Vidd rá az egeredet erre a smile-ra Kép, és látod, hogy hogy milyen jelenkből van.

Szilárd hason alszik el, és ha felébred, akkor hamarabb kezd el sírni, mert nem tud mitkezdeni magával. Ezért nálunk nem akar múködni, hogy hátha továbbalszik, csak egy kis nyöszörgés... PEdig háton továbbalszik!!! Hajnalban ez megy néha... Próbáltam este is hátára vagy oldalt letenni, de hasrafordult mindig. NA majd ha tud rendesen forogni, talán.Kép

myssnia
myssnia
Budapest XI. kerület
 
 


Zsuzsi: nem heseget az en dragam semmit, orulok ha neha veletlenul hasra fordul.Kép O vigan benyalazza a szaja alatt levo jatekot, neha rafekszik es hasonlok.Kép

Recept:
Joghurtos-meggyes pite

Hozzávalók:
2 pohár joghurt (natúr vagy gyümölcsös is lehet)
3 tojás
3 joghurtospohárnyi liszt
2 joghurtospohárnyi cukor
1 joghurtospohárnyi étolaj
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
gyümölcs (pl. meggy, cseresznye, barack, szilva)

Elkészítése: A 2 pohár joghurtot (általában 2x1,75 dl) összekevered a 3 tojással, majd a már üres poharakkal kiméred a többi hozzávalót, majd fokozatosan hozzáadod a sütőporral és a vaníliás cukorral együtt. Egy tepsit kivajazol, kilisztezel, beleöntöd a tésztát, majd gyümölcsdarabokat adsz hozzá. Nagyon finom meggyel, barackkal, szilvával is! (Persze a gyümölcsöket magozd ki!) Előmelegített sütőben kb. 35-40 percig sütöd.
Megjegyzés: Legtöbbször natúr joghurtból sütöm, ám nagyon finom a megfelelő gyümölcs ízével harmonizáló gyümölcsjoghurttal is!
Ha nem teszel bele gyümölcsöt, különböző torta- és süteményalapokhoz is felhasználhatod!

Fogzasra a Boironos konyv ezeket irja:
Chamomilla 15-30 Ch (orankent 5 golyo is mehet)
Podophyllum 9 Ch (minden szeklet utan, ha hasmenes is van)
Borax 9 Ch (napi 3-5x5 golyo, aftakkal kisert foginygyulladasnal)

Ezeket kifejezetten babaknak irja!

Kajak: csunyak vagytok, itten csopog a nyalam!Kép

Franyo: es a kajakat mar tezstelted, amiket ha te eszel, kakicsalogat? Ugymint: hagyma, rostos levek (narancsle foleg) stb? Menyasszony meg mindig nagyon szep!Kép

Myssnia: nem, a fotozasnal szurom el, a fokusszal vagy mittomen. Valamit nem jol csinalok, de majd kitapasztalom. Most vettuk a gepet, tok uj, meg kell szokni. Kép

orsoly
orsoly
 
 


Sziasztok!

Végre ideértem. Nem hittem, hogy egyszer túl leszünk a temetésen. Vittük magunkkal Zsanettet is. A szertartást végigaludta, utána egy gyors szopi (csak szonjas volt a nagy melegben) és még utolértük a menetet.

A babócák nagyon szépek. Mindenki tüdéri, ezért most én is rakok fel pár képet Zsaniról.

Tegnap délután a mi ágyunkon
Kép

Ma délután egy csini ruhás kép, ebben volt a temetésen, csak sapka nélkül
Kép

Ma esti kép, már fel van öltöztetve, csak be van tekerve egy száraz fürdőlepedőbe
Kép

Urszila
Azért adtam Zsankára sapit, mert este fél 10-kor értünk haza a szüleimtől. Persze busszal voltunk (rendes és lábbusszal Kép) és már én is kezdtem fázni. De nagy ordibálás volt amikor felraktam rá, de pár perc alatt beletörődött a megmásíthatalanba. Egyébként nagyon utálja az öltözködést. Még szerencse, hogy nem télen született, adiggra talán hozzászokik, valamennyire.

Maci_2
A nagymama ennyire nem kíváncsi az unokájára, vagy nagyon messze lakik tőletek??? Nálunk szerencsére ennyire nem durva a helyzet. Egyelőre most az én anyósomnál lakunk (tehát ő minden nap látja Zsanit), a szüleimmel meg napi inetrenetes kapcsolatban vagyunk. Van digitális fényképezőnk, és szinte minden nap küldjük a képet , és úgy hetente 2* találkozunnk is. Én csak az anyai mostoha nagymamámmal nem jövök ki igazán, szerencsére velük úgy évente 2*talákozok (tudjátok minden másnap KépKép Pünkösd és karácsony másnapján KépKép)

Na megyek aluszkálni mert holnap vendégségbe megyünk, remélem nem leszek dög fáradt délutánra. Na nem a lány miatt, ő tündérien végigalussza az éjszakát és az egész délelőttöt, csak enni kel fel.

Puszi mindenkinek

Nadine és az egy óra múlva 4 hetes Zsanka

Nadine
KépKépKép
nadine
 
 


Sziasztok

elolvadok a gyönyörűséges babócáktól!!
Zsuzsóc
ha már mindenképp szavazni kell akkor a második. vagy az első? Kép

Kangi
csak nem dr POlgár Zoltán?
én először nála akartam szülni, csak nem kaptam túl bizalomgerjesztő infokat a BAjcsyról, ezért kerestem MÁVos dokit.

Kaska
nálunk néha elég sokáig kell büfiztetni, de ha nappal van, mindig kivárom, amíg kijön valami. Ma is vagy 20 percet sétáltam vele és aztán akkor jött, hogy a felmosórongy alig szívta fel a járólapról Kép

Zsuzsi, Franyó
már megint jöttök ezekkel a fincsi kajákkal Kép

profiterol recept engem is érdekelne
férjem kedvenc édessége, de az Árkádban kicsit húzós az ára

lehet hogy ma kipróbálom az éjszakát babyphone nélkül.
Ja egyébként szomszédos szobában vagyunk Danival, csak nincs a kettő között átjárás és úgy vettem észre eléggé hangszigetelt a fal. Remélem azért felébredek ha már tényleg éhességtől sír.
Úgy hiányzik, sokkal nyugodtabb voltam amíg vele aludtam, dehát nem lehet az örökkévalóságig. Meg már apa is hiányolt.

na megyek lefexem

ja Franyó
nekem is úgy rémlik, hogy a kismamás topicban a táblázat automatikusan számolta a heteket.

Andi
psandi
 
 


nem értem, én a smile-t úgy csinálom, hogy : ) egybe, de ha rámegyek, akkor : - ) -t ír ki. most mi van? na próbálom, hogy bejön -e a második is
:-)
Andi
psandi
 
 


Zsuzsi!
Mazsis buci receptjét léci-léci!!!!

Magdi
gallainémagdi
 
 


Psandi Kép
de igen, ő az. Jó szakember, mások is dicsérték. A kórház: arról már írtam. A MÁV nagyon jó, mint kórház, azt tudom (én is ott születtem Kép). A Bajcsyval különösebb bajom nem volt, mert nekem a személyzet, az ellátás számít, a lepukk külsőhöz meg hozzászoktam, amennyit én szocreál táborépületekben voltam ... Kép

Maci_ 2Kép
jáháhájj, hajasbaba! Jujdeédes!!!

Nadine Kép
fürdőlepedő-báb KépKépKép Nagyon szép Zsanka!

Zsuzsóc Kép
Liza tündéri baba! Engem valahogy Julcsimra emlékeztet, nem tudom, miért.

Urszila Kép
naná, fontos, hogy közel legyen a földszellemekhez! Kép Onnan jön az energia.
Kajasztrájk Kép de biztos a melegtől is van. Se zöldség, se gyümi? Jégkrém? Süti? Szegény te, aki most aggódhatsz ...

Most elmegyek barátnőcimhez, de azt el kell mondjam, hogy lemondtam a fürdetés-fektetés későbbre tolásáról. Régóta küzdök, hogy az este 7 órát próbáljuk meg legalább kivárni, de tegnapelőtt fél 7-től olyan ordítás volt, hogy eldöntöttem: nem érdekel. Leteszem, amikor kezd nyűgöskodni, aztán reggel meg ébred, amikor akar, inkább én kelek egy órával hamarabb szopihoz, mint az üvöltést hallgassam és félórákon át sajgó derékkal ugráljak vele körbe csak azért, hogy bírja ki hétig. Így tegnap fürcsi 3/4 7-kor, 7 óra 10-kor már aludt, és mikor kért ma enni? Na mikor? REGGEL HÉTKOR! Hurrá! Hurrá! Hurrá!!!
Úgyhogy ez csak megerősített abban, hogy ne "szenvesszem" (Kép) a babát a késői fürcsi-fektetéssel.
Hát ez a nagy boldogság van ma.

Pussz
hepi Kangi és ágybangajdoló Julcsi
kangi
 
 


Sziasztok Lányok!

Zsombi belealudt a reggelibe, én meg ahelyett, hogy ennék KépKép

Csucsuka
Képek nagyon jók, gyerkőcök aranyosak, torta szuper KépKépKép

OFF
Myssnia
Mi tartjuk a kapcsolatot KisHugival, pénteken is találkoztunk, ő a kismama.hu-n van/volt 1-2 témában, de most nincs netük (már az új lakásban laknak, nagyon szupi, én láttam). Leányzó növöget, rakok fel róluk képet az albumomba, ha érdekel Kép
ON

Anyakati
Nem volt jobb ötletem, de még nincs is elkésve Dani (lehet, hogy átsiklottam felette, de a kicsik miatt nem hagyja el a pelust, vagy csak úgy?)
A kis fáramászóKépKép

Beu
Lemaradtam. Kirándulni voltatok Békéscsabán?
Kép nagyon KépKép

Pálma
Bálint babaKép E-mail rózsa Kép
Ajándékok Kép Én ilyen utakról csokit szoktam kérni Kép

Urszila
Medence: Kép, hogy nem a Tiétek. Vagy a miénk Kép

Zsuzsi
Úgy látom, jó volt a buli Kép Neked is tetszett?Kép Mert arról nem írtál
Mazsis buci nagyon fini lehetett Kép

Kangi
Mennyit nőtt Julcsi! Húzzátok?Kép
Murphy KépKép de igazKép

Angi
Jucus KépKép

Manó
Cumiügy nálunk is úgy van, mint nálatok Kép

Orsoly
Lackó KépKép
Gratula a hasraforduláshoz Kép és a félévességhez Kép

Myssnia
Szomorú Szilárd, de nagyon aranyos Kép

Csucsuka
Gratula a 3 hónapossághoz Kép Szuri Kép, de nem lett semmi utóhatás, ugye?
Feszescicik köröznek KépKép Ismerős téma

Momo
GyógyKépKépKép megyKépKép
Depi_elleniKépKépKép is megyKépKép
NyakfogásKép De a lányzó tündéri Kép

Kaska
Látom, jó sokan írtak a fejés-tejcsi témáról. Én három hétig fejtem (kb. 1-2 evőkanálnyit sikerült), egyszer éppen jött a dokinéni, meglátta a hatalmas mennyiséget, és azt mondta, ne kínozzam magam.
Büfi: Zsombi sem mindig büfizik (amikor én szeretném), büfizik kicsit később, amikor már leraktam, akkor meg jön a csuklás Kép

Ellimami
Édes kis pasi!Kép És a bickót már mutatjaKépKép
Nagypapa KépKép

Miszike
7 kilós a nagylány? Kép Nem semmiKép

Franyó
Mákosguba guszta Kép(én is megkóstolnám, pedig nem szeretem, egyszer ettem nagyon nem finitKép)
Komoly Anna Kép Jó játék a kidobálós KépKép

Mennem kell, ébredezés van, de még szeretnék jönniKép

Mindenkinek szép napotKép
Toffi és Zsombi
toffifee
 
 


Ja igen.

Andi, Ellimami Kép
milyen volt az éjszakátok?

Kangi
kangi
 
 


Hali Csajok!

Myssnia, az ellenség megtévesztéséreKép. Keller Gabinak anyakönyveztek 8 éve, de már 12 éve Keller Zsófiként ismernek, anyósom volt a második keresztanyámKép. Csucsu pici korom óta vagyok, ezért lett ez a nicknevem. A Gabit lassan meg se hallom, a párom meg mindig másként hív, bár mostanában konstans anyamalac vagyokKép

Maci2, édesek a képek, nekem a nyelvnyújtogatós tetszik a legjobbanKép

Nadine, látom nálatok használatban van az aventes cumi, nálunk csalódott kiköpés volt a válasz, persze már nem is próbálkozom... nagyon édes a 4hetes ZsankaKép

Zsuzsóc, nem csodálom, hogy nem tudtál dönteniKép, nagy ló a picivel meghatóKép

Miszike, kitartás! 7 kiló?? Nem semmi a kiscsajKép látom nem várta meg a féléves kort a duplázássalKép Szegény apa, de látod milyen szuperül megoldotta a feladatot!

Danó nem hajlandó pelust felvenni, így én is közelebbi barátságot kötöttem a lustafávalKépKép

Franyó, micsoda komoly képKép mákusguba számomra orvtámadás! Mazsolát is raksz bele? Lehet én is nekiállok, mostanában kiflizünk Dani miatt, és így van maradék... Különben sem evett még az öreg kétévesem ilyet... Bár amíg tart a torta, nem érdemes, mert kétpofára zabbantja a srácKép

Ellimami, édes az egyhetes Kevin, nem rossz foglalatosság a tokanövesztésKép

Kangi, hát igen, úgy látszik jó a mázlifaktorunk alvásügyben (is)KépKép

Momo, óóó te szegényKépKép... Ennyi rossz hír egyszerre... ülj be a csaj mellé a pancsiba... holnaptól állitólag hüvösebb lesz... Nagylány édes a négerbabóvalKép

Na megyek, mert nagyon hiányolnak, többen is...
pusszanat
Zsófi
csucsuka
 
 


Sziasztok!

Tanácsotokra hallgatva éjjelre nem kapcsoltam be a babyphonet. Először paráztam, aztán aludtam mint a bunda. De ami a lényeg: Dani is Kép
Képzeljétek, este 9-kor evett, aztán reggel 4.10-kor, és utána még mindig visszaaludt, 9.30-ig!!!
Hát ilyen még nem volt! De hozzátartozik a meséhez, hogy hajnali 3-tól már ott köröztem az ágya felett, mert azt hittem, szétdurranok. Még apát is felébresztettem, hogy fogja meg, úgyis mindig kiváncsi volt, milyen lehet a szilikon cici Kép

Andi
psandi
 
 


OrsolyKép
Milyen gépetek van?

Andi
Gratula nektek, jó lenne nekünk is egy külön szoba...

Egy kép, amin Szilárd saját magát fotózzaKép:
Kép

Bocsi, ez jó nagy lett...

myssnia
myssnia
Budapest XI. kerület
 
 


Kangi,
köszi az érdeklődést. 9h-12h-3h-6:30 ismét, szinte standard. Viszont ismét alvás volt a kajcsik közt, hála a sötétben-némaszopinak. Én meg tök jól elvagyok a részletekben alvással, összességében ez is megvan 6-7 óra, mit akarok?Kép Viszont a bébicsőszt még nem mertem likvidálni, de Andi tegnapi tapasztalatai talán felbátorítanak...

Ma jókisfiút játszunk, 8-10:30 szunya, szopi, majd 11-től ismét szunya. Ennek örömére anya tud vasalni, mosni, netezni...Kép

pusza
Elli+Kevin
ellimami
 
 


Sziasztok!
Kicsit lehult a levego, vegre fel lehetett oltoztetni a gyereket, nemcsak az unalmas egyszal body kombinacio jatszik!

Kép


Tok almos vagyok szokas szerint, de szinkron alvas ma nem jott ossze... Kép
Miki itt hempereg a labaimnal!

Magdi,
Tudtam, hogy valaki majd lebuktat! A buci "felkesz lisztbol" van, amit kulonbozo kenyerfelekhez, es mostantol kalacshoz is lehet kapni. Nem tudom mit tesznek meg bele a liszten, eleszton, cukron kivul, hogy meg egy ilyen laikus is, mint en jo kelttesztat tud belole sutni! Csak tojast, vajat es tejet (na meg mazsolat) adtam hozza, ketszer dagasztottam, es lon belole mazsisbuci! Bocsi! Kép

Myssnia,
Edi ez a kep, de annyira vilagit rajta Szilard szeme, hogy sotetben biztos megijednek tole! Kép

Gyuri nem akart ebedelni, en meg nem tudtam ellenallni a zoldbabfozeleknek (eloszor fozok olyat, amit nem ehetek, gondolvan, siman kibirom). Ha holnap nem latnatok itt olalkodni, az nem a veletlen muve, Miki kinlodik a zoldbabos tejjel!

Orsoly,
Probalj meg lassan exponalni, lassan nyomd le a gombot, eloszor csak felig, majd egy masodperc mulva teljesen. Igy lesz ideje bemerni a gepnek a tavolsagot, fenyt, hatha jobban sikerul a kep! Hogy fotozol? Belenezel a keresobe, vagy az LCD-t nezed? Ugy vettem eszre, hogy a kep olyasmi lesz, mint amit az LCD-n latsz a gomb megnyomasakor!

Elli,
Szerintem ez mar tok jo igy! Ha 1 orat el is jatszotok a szopival-bufivel, marad tisztan 2 orad a kovetkezo szopiig!

Psandi,
Iriiiiiiigy vagyok! Lassan itt az ideje Mikit leszoktatni az ejszakai kelesekrol, mert mar 5-6-szor is felsir egy ejjel.

Nadine,
Nagyon klasszak a kepek Zsankarol es rolad!

Maci2,
Nyelvkidugos Roni Kép Kép Kép!!!

Zsuzsoc,
Nekem mind a harom kep egyforman tetszik!

Franyo,
Edi Annacska! Ottfelejtetted a melltartobetetet az agyon! Kép Kép (Nekem multkor a szariton logtak a hatterben!)
Guba is jo, de reg nem ettem en olyat!

Myssnia,
Mizujs a szopival? Javult a helyzet?

Zsuzsi
zsuzsi74
 
 


Myssnia: Aosta-nak hivjak, allitolag mas cegek termekeit koppintjak le, es joval olcsobban eladjak. Tenyleg sok mindent tud, csak en nem tudok fenykepezni.Kép Igazabol a kozeli kepek nem sikerulnek, pedig meg ilyen funkcio is van rajta, direkt nagyon kozelrol lehetne vele fenykepezni. Azert probalkozom, remelem ugyesedek.Kép

Zsuzsi: hat eloszor kicsit lenyomom a gombot, ilyenkor befokuszal a gep. Szerintem itt rontom el, mert utana en meg varok, hogy elcsiphessek valami jo pillanatot, stb, es bemozdulok, ezaltal a fokusz sem lesz jo. Pl az elso kepen a gyerek jatszoszonyege gyonyoruen be van fokuszalva, csak sajna rajta Lacko nem.Kép En mindig LCD-t nezek, jobb a keresoben nezni?

Ma megkostoltuk az almat. Hat nem nagyon jott be. Let es puret is probaltam, egyik valtozat sem tetszett Lackonak. Kép Holnap ujra!

Voltunk mazsan is, Lacko megint alig hizott, kb 15 dkg-t 19 nap alatt. Vedono szerint nincs gond, meleg is van, a gyerek jol nez ki, most jonnek a hozzatapik, lesz ez meg igy se. Igy most fel evesen 7450 gramm es 70 cm. Halistennek nem duplazottKép

orsoly

Ps: csinaltam etetos kepet, apa ma este tudja felrakni, akkor megmutatomKép
orsoly
 
 


Sziasztok Kép

AnyakatiKép
éjjel alkalmaztam a módszeredet, mikor 3-kor nyújtózkodott-nyöszörgött Bali, nem szoptattam meg ahogy eddig, hanem vártam egy fél percet, aztán 3/4 hétkor ébredtünk!!! Kép Kép Ha ez így müködni fog, maga lesz a tökély.

Voltunk dokinál, már 5015 g és 56,8 cm az én 5 és fél hetesem!! Kép Minden ok vele, meg velem is (egy univerzális doki vizsgál itt ki - csak körzeti, ha nincs gond, ennyi a normál ellátás), mehetek akár úszni is, már nagyon vártam a hivatalos "engedélyt", hiába tudtam, hogy nincs ott semmi gond.

UrszilaKép
palma_23001@yahoo.com
kösz elöre is.

Tegnap lencselevest ettem, ez merész volt, kiderült, ezt is K-betüvel kell irni. Kép Kép Kép Szegénykém sírt, de azért nem volt vészes.

Zsuzsi, Myssnia, Nadine, Maci2, Zsuzsóc, nagyon édik a bébikék!! Kép Zsuzsóc, Gergö nagyon aranyos Lizával!! Kép

Visszaolvasok aztán még jövök este.

Pálma
pálma
 
 


Itt vagyok megint, de még csak a hétfőnél tartok Kép És most ebédelek (májgombóc leves akart volna lenni, csak egy kicsit sűrűre sikerült Kép)

Zsuzsóc
Mindegyik kép jó, én, ha nagyon muszáj, a közösre szavazok KépKép

Maci_2
Roni nagyon aranyosKépKépKép Csini frizu Kép
Stiftet ha gondolod, megkérdezem, anyukáméknál van egy illatszeres, aki kérésre beszerez dolgokat.

Nadine
Zsanka is nagyon tündériKép És milyen csinosKép

Kangi
Eeez igenKép 12 óra egy húzóra KépKép

Andi
Szilikon cici Kép

Myssnia
Ez már majdnem életnagyságban megy??Kép Ezek a hatalmas szemek Kép Már most sajnálom a lányos anyukákat KépKép

Zsuzsi
Farmerszerkós pasi KépKép

Orsoly
Lackó méretei jól hangzanak Kép

Pálma
Lencseleves K-val KépKép

Megyek, folytatom az ebédet...

További szép napot mindenkinekKép
Toffi + Zsombi
toffifee
 
 


Pálma
Nem ismered Faluvégiéket? (ők is Espoo-ban laktak)

Toffi
toffifee
 
 


Hali Csajok!

Megint itt vagyok, ebből is látszik, milyen jó gyerkőceim vannakKép. Danókám ma belehúzott: 3x szőnyegre pisilt, egyszer kakilt is, minden esetben max. kétlépésre a bilitől... aztán lelkesen segített takarítani...
Zsófit szerencsére nem viselte meg a szuri, tegnap szuri után és este kapott kúpot, biztos ami zicher alapon... Nálunk szerencsére a délutáni alvás szinkronban van, úgyhogy most megyek és adok a kultúrának a szájára, tegnap apa vett nekem új Terry Pratchett könyvetKépKép

Közben csináltam Zsófinak a babaszobában lapot, mert a tarra egyszerűen nem tudok képet rakni, lehet leselkedni:
http://www.babaszoba.hu/services/albums?alid=1796

Na menek, falok egy kis bötűt
pussz
Zsófi
csucsuka
 
 


Andi Kép
hát ez szuper!!!

Ellimami Kép
szerintem te is vedd a bátorságot, és kapcsold ki éjszakára a babyphone-t!

Myssnia Kép
magát fotózó Szilárd Kép

Zsuzsi Kép
zöldbab, hűha! Bátor vagy!!!

Toffi Kép
akkor most májgombócfőzeléket eszel?

Miszike Kép
értem célzást, lehet, hogy holnap összejön egy összeugrás, időjárástól teszem függővé, na meg persze majd hívlak is.

Pussz
Kangi
kangi
 
 


ZsuzsiKép
Szopi ma délben sem jött össze, meg délután sem.
Reggel ok volt. Most egy kis almát paszíroztam neki, az nagyon tetszett neki. Lehet, hogy ezért nem akar már szopni? Az új ízek, új lehetőségek érdeklik? Nemtom.
A "badis" napokat már én is unom. Márcsak azért is, mert a legtöbb rokon-barát úgy 2-3 hónappal ezelőtti látogatás során inkább nagyobb ruhákat hoztott, hogy tuti jó legyen. Mivel akkor még hideg volt, teli vagyunk téli-tavaszi cuccokal, jó meleg nacikkal, stb.. Erre nem gondoltak. Kép

PálmaKép
Tök jó, hogy a dokilátogatás ilyen jól sikerült.

myssnia
myssnia
Budapest XI. kerület
 
 


Sziasztok!

Kinyúvadok ebben a melegbenKép Zsebit ma elvittem szurira, hát nem elszámoltam magam? Még csak 3 hete voltunk, így nem kaphatta meg a következő bökéstKép Persze a férjemmel jól összevesztünk, mert feleslegesen maradt itthon Timivel, pedig rengeteg munkája lett volnaKép Hiába, ha egyszer az embernek rossz kedve van, az isten se segít rajtaKép

Zsuzsi,
Miki nagyon csini a farmergatyójábanKépNo meg a sapka se kutyaKép Nálatok már lehült a levegő???? Iríííígy.
Nem szégyen a félkész liszt, mi is használunk ilyet a kenyérsütéshez és nagyon fini lesz tőleKép Kaptam egy kalácslisztet is múltkor, de még lusti voltam kiprószálni.
A szimultán alvás nálunk se mindíg klappol, tudom, milyen rossz félájultan dülöngélni...részvétemKép
Én sajna ritkán tudok ellenállni a tiltott kajáknak, főleg a gyümölcsöknek (ld. cseri, ami gyakorlatilag a számba lóg), talán ezért is olyan hisztike a kiscsajKép

Orsoly,
szerintem jól érzed a problémát, a fókuszálás után már nem ildomos sokat várni. Én az LCD-be szoktam nézni a képet kényelmi okokból (szemüveges vagyok), de ez elég sok elemet fogyaszt, a kereső használata sokkal takarékosabb megoldás. Egyébként meg gyerekről fotót csinálni ezzel a fókuszálós macerával elég körülményes, Timiből legtöbbször csak a kondenzcsíkot sikerül megörökítenemKépKépKép
A hízás miatt ne aggódj, Zsebi is elég visszafogott a melegtől. Legalább nem kell később se fogyózniaKép, nem úgy, mint az anyujánakKép

Pálma,
gratula a szép méretekhezKép és az éjszakai sikerhez.
Ha nincs szerencséd, fogsz te még rengeteg K betűs kaját találniKép

Ellimami,
ez már tényleg nagy haladás, az ilyen éjszakákkal én is meg voltam elégedve annoKép Most azért már kicsit kezdek besokallni Zsebi heppjein, mivel a hőség beköszöntétől újra kitalálta az éjjeli szopikatKép

Franyó,
az a mákosguba újabb merénylet az önmegtartóztatásom ellenKép Még szerencse, hogy alig van időm főzőcskézniKép
Nocsak, egy újabb sajtkukac palánta! Fogsz te még futás közben is pelenkázniKép
A táblát szerintem is valahova állandóra kéne feltenni, mert gondolom, nem a hetek számlálása a legnagyobb gondod az egésszelKép

Andi,
na ugye, megy ez nektekKép Tényleg jobb, ha nem szöszmötöl állandóan a füledbe a babaőrző.

Nadine,
nagyon helyes Zsani a képeken. Látom a pociján, még mindíg jól van tartvaKép

Myssnia,
Timinek nagyon tetszett a nagyszemű fiacskád, többször megnézte a képet a gépenKép Hiába mondtam neki, hogy Szilárd túl fiatal hozzáKép Bár állítólag most az idősebb maca fiatalabb pasival felállás a divatKép
Az alvással nálunk pont fordítva vanKép Zsebi hason tud nagyokat durmolni, ellenben már félálomban hanyat löki magát és azonnal felébred, mivel a visszapörgés már nem megy...és akkor megérkezik rohanvást a felmentőseregKép

Zsuzsóc,
nagyon jók a képek, inkább nem szavazok, mert döntésképtelen vagyokKép Még szerencse, hogy a fiad "csak" a kiságyat választotta, nálunk Timi a mózeskosárba kucorodott Zsebi mellé, sőt egyszer majdnem ráült a babahordozóbanKép
Tényleg, gondolom Lizát a tesói kézről kézre adják, neked van egyáltalán dolgod vele?KépKépKép

Maci2,
Roni továbbra is igazi hajasbaba és látom, a súlyára sem lehet panaszKép

Csucsuka,
köszi a vígasztalást,de azt hiszem, itt már csak egy nyaralás segíteneKép
De jó neked, hogy Danó pelussztrájkot tart! Timiről még 40 fokban se bírom leimádkozni a pelenkát, szégyenlős a lelkemKép

Kangi,
ez az alvás dolog már nálatok is nagyon megy, csak így továbbKép

Miszike,
anyáááám, ha nekem 7 kilót kéne egész nap cipelnem, már fáslizni kéne a derekamKép
Ne hallgass az okos nőrokonokra, szoptass inkább rendületlenül és nyugi! Előbb utóbb helyre áll a békeKép

Na most nem jut több okos az eszembe, bocsi attól, akit kifelejtettem, majd pótolomKép

Még egy tegnapi Zsebi kép a vagány sapijában:
Kép

pussz
Momo


Momo
momo
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?