Új privát üzeneted érkezett!

"A mai álláspontok szerint az a legideálisabb, ha a baba hat hónapos korig kizárólag, igény szerint szopik (ennek hiányában tápszert kap), és ez után kezdődik meg a hozzátáplálás szintén a baba igényei szerint. Egyéves korig lehetőleg az anyatej maradjon a meghatározó, a szilárd táplálék inkbb kóstolgatás legyen. Ha a cél nem a szoptatás elhagyása, hanem az ételekkel való ismerkedés (vagyis nem az elválasztás, hanem a baba igényei szerinti elválasztódás), akkor szopi után kapja a kicsi a szilárd ételt. Vagyis: nem marad el, nem váltódik ki szoptatás, csak egyszerűen néhány falat szilárd ételt eszik a baba a szopi mellett. Azt is érdemes figyelembe venni, hogy nem mindegyik kicsi szeretne félévesen enni kezdeni, vannak, akik csak néhány hónappal később mutatnak érdeklődést a szilárd táplálék iránt. Érdemes kínálgatni, de nem kell erőltetni.

Honnan tudjuk, hogy érett a baba a hozzátáplálásra?

segítséggel ül
képes megfogni valamit, és a szájához vinni
érdeklődést mutat az étel iránt
csetteg, tátog, ha mást enni lát
elmúlt hat hónapos



Melyek az első ételek?
Az alapszabály: fokozatosan érdemes bevezetni az ételeket, hetente egy-egy új ételféleség jöhet, és ha nincs allergiás reakció, akkor a következő. Érdemes idénygyümölcsöt-, zöldséget használni. Ha a családban valamilyen allergia van, akkor az illető ételféleséget később érdemes bevezetni, lehetőleg csak egyéves kor után. Amivel kezdeni lehet: alma, krumpli, répa, batáta, avokádó, sütőtök.

Folyadékpótlás? - kizárólag és igény szerint szoptatott babáknak általában egyéves koig elgendő foyladékot nyújt az anyatej. Ha nem találjuk elégnek, tiszta víz a legjobb folyadékforrás.

Pürésen, vagy darabosan? - vannak babák, akik csak egyiket, vagy másikat fogadják el. Ha a baba fuldoklik a darabostól, a püré a jó választás. 8 hónapos kor körül a finommotoros fejlődésnek jót tesz, ha kis darabkákat eszegethetnek úgy, hogy két ujjukkal felcsippentik az ételt az asztalról. ok kicsi kezdettől fogva jól elboldogul a puhára párolt répával, krumplival, csak legyünk ott mellette, nehogy nagyobb darabot nyeljen le."
Vendég
 


A csecsemő emésztőrendszere körülbelül féléves korban válik éretté arra, hogy anyatejen (illetve ennek hányában tápszeren) kívül mást is feldolgozzon. Ha a baba elmúlt hat hónapos, támasztással már biztosan megül, érdeklődik az étel iránt (követi a kanalat, amikor anyja eszik, csettintget, ha ételt lát, kapkod felé), akkor valószínűleg érdemes megkezdeni a hozzátáplálást. A túl korán adott kiegészítő táplálék később allergiához vezethet. A hozzátáplálás megkezdésekor hetente csak egy új ételt ajánlatos bevezetni, kezdetben csak nagyon kis mennyiségben, odafigyelve a baba igényeire. nemzetközi ajánlások szerint ideális esetben egyéves korig meghatározó marad a kisbaba étrendjében az anyatej. Ennek érdekében érdemes a szilárd ételt a szoptatás után adni, hogy a baba ismerkedjen az ízekkel, de ne a tejtől vegye el a helyet. Tehát nem kiváltásban kell gondolkodni, hanem lassú átmenetben. A szopi meg maradhat igény szerint. A táblázat, amit mobil betett, az, ami a Kismamában jelent meg, ez jó iránymutató. Ha allergia van bármire a családban, akkor a táblázati adatokhoz képest érdemes még néhány hónappal eltolni a bevezetést. Ide is beteszem annak a táblázatnak a címét: http://www.babafalva.hu/download/szilard.htm
Aki olvas angolul, annak érdemes megnézni a www.askdoctorsears.com oldalt, van még: www.kellymom.com és www.lalecheleague.org - ezeken is találtok a kismamáshoz hasonló, bővebb táblázatokat, meg cikkeket a hozzátáplálásról (angolul).

Ezek persze vonatkoznak a tápszeres babákra is!!!!
Vendég
 


Betsy,
jó, hogy jöttél, már rég jártál erre! :) Amit írtál, az pedig nagyon hasznos, és alátámasztja azt, amit eddig is összeolvastam a témáról. De azért jó, ha személyedben ezt még egy "szakember" is megerősíti. :wink:

Judit,
nálunk is kézrágás vagy nyögés megy hason. :)

italoman
 
 

 
 

mikegirl: Semmit sem csinálsz rosszúl.Nekem is kel a manó éjszaka legalább egyszer.
A popsi taktikának örülök,hogy bevállt.
Nem az éves számla,ez csak az elszámoló. :(

italoman.Nekem egy hete emeli fel a fejét,de úgy,hogy olyan mint egy kifli,annyira.Azt hiszem lekó mutatta a takarós trükköt.Én két három napot csináltam,közben a kezét is segítettem maga alá húzni és harmadnap tökéletesen ment.
Forogni az enyém azért nem forog,mert olyan husi,hogy ő már rögtön gurulni fog. :lol: :lol:

megkövezhettek a hozzátáplálás miatt,de engem ez a rengeteg feltételezés nem érdekel.Én is a testvérem is és az én gyerekeim is ilyen kortól kapták és semelyikünknek nincs semmi baja az emésztésével,stb. Viszont a sógórnőm lánya,aki 7 hónapos koráig csak szopott,tej és liszt alergiás. Nem vonom kétségbe a leírtakat,biztos,hogy van alapja,de szerintem egy kicsit ez már el van nagyolva. Persze mindenki úgy csinálja,ahogy helyesnek tarja. :wink: :wink:
tuza edit
 
 


Sziasztok!

Kaja téma: egyetértek Edittel:
[quote]P írta:ersze mindenki úgy csinálja,ahogy helyesnek tarja.

Amúgy, ha lesz elég tejecske, mi is csak annál maradunk min. 6 hónapos korig, de tényleg mindenkinek a maga dolga, hogy mit és miért csinál.

Kép
Kép
pfranciska
 
 


sziasztok lányok!

Gyönyörűek a babák, mindenki nagyon büszke lehet! Az ikrek is tündér királylányok! Szépek vagytok!
Ági, már be is fonhatod a kis picúrod haját! Nem semmi a kis sérója. Nagyon szépen emeli magát!
Nagyon ügyesek a gyerkőcök! Én már kezdem aggódni, mert se átfordulás se más, csak "teknősködés". Nem érti meg hogy a két kis kacsójával kéne feltolnia magát! Mindig hátrateszi a kezét és mellkasból emeli magát. Persze ettől 1 perc alatt bepöccen. Nem értem. Beszélni viszont már nagyon jól tud, nagy dumás lesz... :P

A hozzátápláláson nagyon meglepődtem, igazából nem tudom mi a jó megoldás! Olvasgattam róla de ilyen hamar más kajeszt adni nekik, még sehol nem olvastam. De ha bírja a kis pocója....
Mi tuti nem most kezdjük, előbb még ürítse csak a kannákat :wink:
Tetszett az almapűré készítésének a sztorija :lol:

Találtam valamit a gyümikkel kapcsolatban, hátha hasznos:

http://www.babazo.hu/hirdetes/20071026- ... spure.html

Kép
h.bogesz
 
 


Ma csak fűzöld kakit produkált, kicsit megijedtem, normális ez????
Nem nyálkás, csak simán fűzöld, és láthatólag nincs baja, csak azt hallottam, hogy ez a szín hurutos megbetegedésre utal. Lehetséges ez?

Tea, én iszok feketét, gyümiset és nem látom, hogy negatív kihatással lenne Szaffira. Ellenben a tej, na azt nem bírja, meg persze semmilyen hüvelyest. :?

Kép
h.bogesz
 
 


Edit,
valahol elvesztettem a fonalat: mi is ez a takarós trükk?

Bogesz,
én úgy tudom, időnként lehet zöld a normális kaki is.

italoman
 
 


Italoman: visszakerestem neked,biztos kihagytad :)
196 oldal lap alja!!

Nekünk nagyon bevált.Eleinte csak pár másodperc,aztán egyre több lett.
tuza edit
 
 


Hello!
Az én kisfiam ilyen vékony...

Kép

Na én már olyat is hallottam, hogy már az anyatejjel rengeteg méreganyag átmegy a picibe. Persze tudom , hogy az nem ua. mint az ételallergia!

Kép

mamiblue
 
 


Ezt a takarós-t mi is kipróbáljuk, nekünk is gond ez a hasonfekve fejemelés!:)

mamiblue
 
 


Edit, köszi! :) Meg persze Lekónak is!

Judit,
nagyon formás fiacskád van! :wink:

italoman
 
 


Jó reggelt mindenkinek!

Nagyon köszi a takarós trükköt, én is kipróbálom! Leila nagyon utál hason lenni, fejet emelgetni...A fiúk ilyenkor már hosszan és magasan tartották a fejüket, mondjuk ők gyakoroltak is eleget. Bazsó 10 hetesen át is fordult. A kisasszony 1 perc hasonfekvés után ordít. :cry:

Hozzátáplálás: Én 6 hónapig csak anyatej párti vagyok, de egyetértek azzal, hogy mindenki úgy csinálja ahogy helyesnek tartja. Tomikám anno már 6 hetesen elkezdte a gyümölcsleveket kóstolgatni, majd a pépet, holott volt tejem bőven. Akkoriban ez így volt szokás, ezt tanácsolta a doktornő és a védőnő is. Aztán később bejött ez a "6 hónapig csak anyatej" dolog és Bazsóval már így csináltam.

Megyek, mert készülődünk az oviba.

Ja, és gyönyörűek a babák!!!

Szép napot mindenkinek!
bee73
 
 


Jó reggelt mindenkinek!!! Sápadtarcúaknak, fejfájósoknak, jetiknek - ha még léteznek rajtam kívül :lol: :lol: (Nálam a hasszőrök megvannak :cry: Nem tudom mit tegyek.)

A hozzátáplálás témát alaposan kiveséztük :) Engem tulajdonképpen sokkal jobban izgat a mikornál a mit. A bébiétel jó business, viszont a piacon vásárolt zöldségekbe fene tudja mi van.... :shock: ....milyen szermaradványok........ én például ettől sokkal jobban félek. Meggyőződésem, hogy ezek sokkal nagyobb kárt okozhatnak, mint a túl korai hozzátáplálás. És az sem vígasztal, ha öreg nénitől és bácsitól veszem - apósom is lejárt szerekkel permetez, egyszer megnéztem. Persze ő nem vette észre.......

Robcsi
Védőnő :lol: :lol: :lol:

Edit, Mamiblue
Ház - számla kérdés - fel kell kötni a gatyánkat azt hiszem. A fizum nagyon fog hiányozni. Amit kapok fél év után, az kb a hitelre elég. Gáz - biztos durva lesz. Már volt egy 17ezres számlánk, és úgy hideg isten igazából nem is volt.......

Mamiblue, Edit
Alvás dolog - ez az éjszaka is horror volt. Kelés 1/4 1-kor, szopi 1-ig!!! (nyammogás a cicin), kelés 3-kor, négy -öt szippantás után alvás. Hiába csináltam bármit, nem evett. Kelés 1/2 5-kor, tényleg evett, direkt mértem :oops: :oops: , 160g-ot.
Most megnéztem a suttogót, és azt javasolja, hogy adjak neki cumit. Ki fogom próbálni. Csak az a gáz, hogy Ati hason alszik, és ilyenkor emelgeti a fejét, forgatja jobbra - balra, a cumi meg így nem marad bent. Ha hátra fektetem, ugyanez a fejforgatás megy, akárcsak oldalt. Valahogy úgy cumizik, hogy kiesik a szájából. Cuppog rajta, vagy nem tudom...... :shock: Szóval tartani kell a szájába. Éjszaka kemény meló ez. :?

A hason fekvéshez ott a takarós trükk. És a forgásra tudtok valamit? Én annyit szoktam, hogy amikor öltöztetem, akkor áthengergetem a hasára, meg vissza.

mikegirl
 
 


Sziasztok!

A takarós trükk nekünk is bejött! Köszönjük!

Fáj a torkom, fújjom az orrom! :cry:

Mandala, nem jött még csomagocska! :cry:

Kép
nap12
 
 


Jó Reggelt!!

Egy Harleys férfi motorozott a Californiai tengerpart mentén, amikor váratlanul egy felhő került a feje fölé és egy menydörgő hang szólalt meg:
- Azért mert te mindig hűséges voltál hozzám, teljesítem egy kívánságodat.
A motoros lehúzodott az úttest szélére és így válaszolt:
- Építsél nekem egy hidat California és Hawaii közé, hogy bármikor átugorhassak a szigetre.
Az Úr így szólt:
- A te kérésed igencsak anyagi dolgokra épül. Gondold el, mekkora munka. Az óceán aljára levinni a tartó oszlopokat és az a rengeteg beton, aszfalt és acél.Természetfeletti dolognak vélnék. Én meg tudnám csinálni, de... Gondolkodj egy kicsit, hátha eszedbe jut valami más, amivel az emberiség jövőjét tudnád elősegíteni.
A motoros elég sokáig gondolkodott, végül így szólt:
- Uram! Azt kívánom, hogy minden férfi megérthesse a nőket. Tudni szeretném, hogy mire gondolnak, mit éreznek legbelül, amikor csak némán néznek rám, vagy amikor sírnak, nevetnek, vagy amikor rosszat mondok... És, hogyan tudnám a nőket boldoggá, kiegyensúlyozottá tenni.
Erre az Úr így szólt:
- Hány sávot akarsz a hídon?
tuza edit
 
 


Sziasztok!

Nem volt valami jó éjszakám, folyton bedugult az orrom, aztán pedig elkezdett folyni és ez így volt reggelig, vagyis 4-ig, mert Ádám akkor éhezett meg. 5 után visszafeküdtem, egyből bedugult az orrom, aztán kelt apa, ment Pestre, majd én is felkeltem, ébresztettem a Márkot, Ádámot, mentünk a suliba. De szerencsére nagyon jó idő volt, kellemes volt a levegő, sütött a nap, így egy jót sétáltunk reggel.

Hát ez a takonykór jól elkapott. A torkom már nem fáj, csak köhögök, szakadozik fel a váladék, az orrom mint írtam időnként bedugul, majd folyik. Alig kapok levegőt. Az Ádám pedig jókat nevet rajtam, hogy orrhangon beszélek. Viszont tegnap még megijedt amikor fújtam az orrom, de ma már nem annyira, csak szopizás közben.

Nap: akkor egy cipőben járunk.

Végülis apával megnéztük a vízszámlát és szerencsére nem 2, hanem 4 hónap elszámolása. Még szerencse. De ezeken a hülye számlákon csak úgy lehet elmenni, "ha leteszed a földre és elmész rajta".

Na a viccet félretéve azt olvastam a mai újságban, valamint már a tegnapi híradóban is mintha lett volna szó róla, hogy egyre kevesebb anyuka ad le tejet a vizsgálatok és díjak miatt. Én ezt megértem, nem is tudnám az ezzel járó macerát végigcsinálni, tiszteletem minden tejadó kismamának. "Itt Szegeden naponta 12-13 liter anyatejet gyűjtenek össze, jelenleg nagyjából 25 baba jut így anyatejhez, köztük kiemelt fontossággal a szegedi gyermekklinika koraszülöttei és a Bölcsőde utcai gyermekotthon pici lakói. Nekik teljes hétvégére képesek biztosítani a kellő tejadagot, másoknak viszont a hétfőtől péntekig nyitva tartó állomás csak szombatra tud anyatejet adni. Vasárnapra így már csak tápszer jut a rászoruló szegedi kicsik egy részének."

A másik tápszerrel kapcsolatos: "a Magyarországon jelen lévő tápszergyártók és forgalmazók - a növekvő terhek miatt - komolyan megfontolhatják, hogy kivonuljanak a piacról. A másik lehetőség, hogy a csecsemőtápszerek ára a módosítás hatására rendkívüli mértékben megemelkedik." Ami véleményem szerint most is drága, bár még szerencsére nincs rá szükségünk.

Na bocsi, ha sok voltam, de ezek nagyon elgondolkodtató dolgok.

Kép
Kép
márkanyuka
 
 


Mamiblue: nagyon szépek vagytok!

Kép
Kép
márkanyuka
 
 


Mikegirl, a suttogó nem úgy írja, hogy ölbe veszed és ott kap cumit?

Ági és a Csajok
agnesgoboly
 
 


Sziasztok!

Edit :lol: nagyon jó volt.

Mikegirl már annyiszor akartam írni neked, hogy nekem is mindkét gyerekkel kiszőrösödött a hasam, de most már csak alig van, kikopott. Ha finoman megdörzsölöd nem jönnek ki a szőrszálak?
Egyébként (saját véleményem szerint) a suttogó hülyeséget ír ezzel a cumizással kapcsolatban. Én pont ezért nem adtam cumit Adriennek, mert annak csak pont az lenne a vége amit te is írtál, hogy egész éjjel a szájában tarthatnám a cumit. Akkor már inkább cicizzen.

Nap, jobbulást!

Judit, nagyon szépek a gyerkőcök.

Van egy felesleges iwiw meghívóm nem kéri valaki?

Kép
Kép
robcsi03
 
 


Márkanyuka, ezt a tápszeres dolgot én is olvastam és elég durva. Viszont nem csak a bébik esznek ilyen tápszereket, pépeket, hanem a daganatos, rákos betegek is.

Kép
Kép
robcsi03
 
 


Sziasztok!

Tegnap megkapta a drágám a szúrit, kicsit legörbült a szája /ez nagyon tetszett a dokinéninek :lol: / egy pillanatra felsírt, aztán gyorsan felvettem és már mosolygott is :lol:
Nem lázasodott be még eddig, de este nagyon nyúgtalan volt, nehezen aludt el, és éjjel is 2* felébredt. De nem bánom, sőt ott aludt velünk, és ez láthatóan nagyon tetszett neki. 8-kor evett, és visszaaludt.
Nálunk nagyon hideg van, esik az eső.
Még nem is meséltem, hogy hétvégén volt vendégünk, két család, és mindkettőtől kék bundazsákot kapott Danus, szóval már van 3 kék bundazsákunk, de a mandalától való a legjobb.
6940gr, és 62 cm a drágám :lol:
Kaptunk gyógyszertári testápolót, mert kicsit száraz a bőre, eddig csak a fürdőkenőcsöt használtuk.
Kérdeztem a fizetős szúrikról, ő a rotán kívül mindent 1 éves kor útán ajánl.
Azt mondta még nem gond, hogy nem forgolódik Dani, még bőven van ideje ezt teljesíteni, meg ugye ezt a súlyt nehéz neki mozgatni :lol:
Edit, ez nagyon tetszett :lol: :lol: :lol:

Kép
mona76
 
 


Robcsi
Jó, akkor dörzsölöm ezerrel. Majd szorosan a fel mellett viszem ki a szemetet :lol: :lol: Vagy lehet, hogy laposkúszásban kellene közlekednem :lol: :lol: Viccet félre téve, most próbaképpen meg is ráncigáltam őket, hogy lássam, mennyire ragaszkodnak hozzám.....sajnos nagyon-nagyon, egyet sem sikerült eltávolítanom :cry:

Suttogó úgy írja, hogy először vedd fel, aztán hagyd az ágyba. Szóval akár kiveszem, akár nem, a cumit nekem kell tartani. :(
Egyébként érdekes ez a cumikérdés. Napközben Ati azzal alszik el, este lefekvéskor viszont nem használjuk. Eszik, és alszik......

Csajok, itt a nap gyönyörűen süt, viszont szél van. Időnként jobban feltámad, aztán kicsit alábbhagy.....szélben kiviszitek a gyerkőcöket sétálni?

Mona
Fizetős szuri - attól függ, hogy hol fordultok meg Danival. Pl több gyerkőcös társaság, vagy pl ha mi megyünk úszni, mondta a doki, hogy nézzem meg, hogy mekkora a csoport, mert akkor a pneumo kúrát van értelme elkezdeni. (Persze ez is három körös, és 17e darabja. :? )

mikegirl
 
 


Sziasztok!

Kis segíség kéne. Verscím és szrző.

"Piciny még a kiselefánt, rózsásak a fülei,
sok tejet kell innia, hogy nagy legyen, mint szülei."

Ha valaki ismeri írjon. :) Naagyon régi vers.

Kép
Kép
Kép
pattogobolha
 
 



A cím így meglett :) , szerző itt sincs :(

mikegirl
 
 


Arzuhanas.com-on rendeltem. Megjöttek a cuccok. Egyik játék sérült, egy pedig nincs a csomagban, viszont van helyette két másik..... Megreklamáltam magyarul is németül is :lol: Igyekeztem tutira menni, kíváncsi vagyok mi lesz. (Meglepett, hogy rendeléskor előre kellett fizetni :shock: )

mikegirl
 
 


Szeretnénk Daninak földre helyezhető szivacs puzzlét.
De olvastam egy másik topicban, hogy vettek, megnyalta az anyuka, és kegyetlen rossz íze volt. Van már valakinek ilyen, biztosra szeretnék menni, ne keljen már vele reklamálni.

Kép
mona76
 
 


mikegirl: kösziii!!!!!!!! (puszidobós szmájli) :D :D :D

Kép
Kép
Kép
pattogobolha
 
 


Pattogo
Ugyan már..... :wink:

mikegirl
 
 


mona: én is vettem Vivinek anno ilyen habszivacs puzzlét. Vivi imádta. Viszont egy jótanács. Csak és izárólag olyat vegyél aminek egyszerű a mintája. Pl: betű, vagy állatfigura ami egy darabból áll. Én anno halacskásat vettem. És a halak több darabból álltak. Ééés a csajszi két pillanat alatt szétkapta. De összerakni... :shock: :shock: két tejes napomba került.. Szóval csakis egy darabból álló könnyen összerakhatóakat vegyél. :D

Kép
Kép
Kép
pattogobolha
 
 


mona Nekünk is van,azzal van leterítve a gyerek szobája,szőnyeg helyett.A kádban simán lemostam és nincs "íze".Pattogónak igaza van,nagyot vegyél és egyszerű mintájut.( így kell írni ? )

MANDALA Nagyon szomorú vagyok,mert ma sem jött meg a csomi és holnap van a gyerek szülinapja.Tudom,hogy beteg az egész családod amit tényleg tiszta szívemből sajnálok,de én arra az ajándékra igazán számítottam. :cry: Na mindegy,ez van.
De azért jobbulást mindenkinek!!!!

Gyümölcsöt adók:Ti mennit adtok egy evésre?Én már elfelejtettem.hogy mennyit kellene ennije és az Alex képes lenne 2 almát is bezabálni azt meg sokkkkkallom egy cseppppppet.
tuza edit
 
 


Csajok, ilyen már régen fordult elő velem: nem vagyok éhes! Pedig van levesem is, és a második a kedvencem: paradicsommártás húsgombóccal. De félek, ha megmelegíteném is, nem fogom megenni, így inkább hagyom a hűtőben, hátha vacsira elkel. Gondolom azért lehet ez, mert nem érzek semmit. 11 órakor gondoltam tisztába teszem Ádámot, mikor bontom ki, akkor látom, hogy bekakilt. Na de mikor? Hiszen akkora hangrobajjal szokott jönni a kaki, de most nem hallottam semmit. Az egy másik dolog, hogy nem is éreztem. Szegény gyerek!

Kép
Kép
márkanyuka
 
 


Mikegirl: nálunk is fel-feltámad a szél. Reggel is mikor mentünk-jöttünk a suliba, akkor is voltak nagy lökések, de szerencsére Ádámot "most" nem zavarta. Főleg most, hogy már nem használjuk a hordozót, nagyon befúj a babakocsiba a szél. Szívem szerint nem vinném ki, de muszáj lesz 4 órára a Márkért menni, mert apa nem ér haza addigra. Meg nekem sem esik túl jól, főleg hogy simán is alig kapok levegőt.

Kép
Kép
márkanyuka
 
 


Sziasztok

No mi megtettük mai sétánkat is ebbe a gyönyörű időbe. :D Még kiélvezzük amíg lehet.Nem is értem azokat az anyucikat akik nem hozzák le minden nap picit levegőzni a bébiket.Kivétel pesze nem panelrengetegben lakó anyukák :lol:
Ma fini aranygaluskát sütök ,meg császárszalonnával rakott sajtmártásos burit,csupa diétás kaja :P :P :P

Bálint tegnap este kicsit nyúlós málós volt ,gondolom a lázcsillapítótól elég hamar aludt volna szegénykém,de kicsit elpancsikoltattam vele az időt,majd úgy szedtem ki a kádjából ,hogy félig csukva volt a szeme. :lol:

Edit
Nekem gyümiből egy kicsi üvegest simán megevett.
Most hogy én csinálom már egy kisebb almát benyom és pár karika babán bele.De én mint elrettentő példa ..... :oops: már adtam neki
alma-banán-körte keveréket is.És bezabizta semmi baja nem lett.Nem kilószámra adom és viszont ő élvezettel eszi jókat vigyorog közben.
CSináltam neki már alma-sütőtököt is tízóraira. :lol: elöször nekem jobban ízlett ,de már ő is kétpofára eszi.
Gyümiből lemértem összeturmixolva mennyiamit megevett:
ma 140 volt/kicsi teával higítva/ ez volt 11 kor.
Remélem kihúzzuk 14-ig :lol: :lol: :lol:
no lépek sütni főzni ,mert nemsokára kel a kajagépem:)

Kép

Kép
jucu
 
 


Köszi jucu sokat segítettél,nem tudtam,hogy mennyit adjak neki,mert ő folyamatosan enne.Ahogy a jó mondás tartja nincs más vágya csak étvágya.
tuza edit
 
 


Sziasztok :) Először is szeretném megjegyezni az újonan jövők lelkesedésével hogy büszke vagyok rátok :) Régóta olvasgatok fórumokat de az eltérő elképzelés a hozzátáplálásról eddig szinte mindenütt vérre menő vitákat okozott .Nagyon tetszik hogy egyénenként leírtátok hogy ki hogyan csinálja illetve miként javasolt de senki senkiről nem szedi le a keresztvizet hiszen ez valójában olyan eltérően alakulhat mint amennyire maguk a babák is különbözőek.Hát ezt mindenképpen el akartam mondani :-)
Mona múltkor kérdezted az ünnepi rugit -a TESCOBAN lehet kapni mikulás jelmezes rugit -hozzá Rudolf rénszarvasos body-t.Személyesen még nem láttam de a tesómmal vetettem magunknak egyet egyet belőle.
Mikegirl -látod pont ezért kaptam rá én is a biopiacozásra -amikor Barbara pici volt akkor kezdett el aggasztani hogy mi is az amit megetetek vele... tudom hogy a leggyakoribb ellenvetés általában az hogy honnan tudom hogy bio amit megveszek... a piacon rengeteg ellenörzés van már már úgy érzem örülnének neki ha valakit fülön tudnának csípni.Nekem megvannak a jól bevált gazdáim (általában a vegyszeres gazdálkodásba belecsömörlött agrár mérnökök vagy helyes vidéki gazdák).Így a krumplit répát salátát és minden más egyebet amiről azt gondolom hogy leginkább ki van téve a vegyszereknek ott veszem meg...arról nem is beszélve hogy isteni háznál készült finomságokat lehet kapni(de ezt már inkább az én hátsóm bánja :-) )
Csajszikáim kinnt alszanak az udvaron (ridegtartás :-) ) jól bebugyoláltam őket és horpasztanak már vagy második órája..én meg főzés helyett itt locsogok... :-)
További szép napot mindenkiek:-) Panka

Kép
Kép
panni7
 
 


Panni
Agrármérnök vagyok :lol: Növényvédelmi szakiránnyal :lol:
De azt ugye tudod, hogy biogazdálkodásban is szabad vegyszerezni. Zöldkategóriás szerek. Egyébként nem vagyok aktív, egykori tudásom is igencsak halványulóban :lol:

mikegirl
 
 


Mikegirl
Miért kell a szájában tartani a cumit? :roll:
Nálunk általában akkor kell a cumi, ha fáradtak, ha álmosak, ha bánatuk van... ha már elaludtak, ki is repül a szájukból és ezért nem kelnek fel...

Hozzátáplálás
Én leírtam, hogy a tudomány erre mit ajánl... a saját gyerekével meg mindenki azt csinál, amit akar...
Egy biztos... én 5-6 hónapos korukig csak anyatejet, tápszert adok nekik...

Nálunk megbízható forrásból vannak gyümölcsök, zöldségek, husi, tej-tejtermék... após farmjáról :lol:
OLyan finom marhahusikat szoktunk kapni :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Udvaron alvás nálunk is megy :lol:
Vendég
 


[quote="jucu"] írta:jucuNem is értem azokat az anyucikat akik nem hozzák le minden nap picit levegőzni a bébiket.


Mi ma nemtudtunk kimenni :? , egésznap esik az eső :?

Kép
mona76
 
 


Mona, csatlakozom az előttem szólókhoz csak olyan habtapit amin nagy számok, alakok vannak. Nekünk is van, ízét nem kóstoltam :wink: A kicsinek nem csak az a hátránya, hogy nehéz összerakni, de a későbbiekben majd tapasztalod mi mindent képesek lesznek a szájukba rakni és ha már egyszer a szájában van ...
Igazán jó súlyban van Dani baba :wink:

Mike, én is az árzuhanásról rendeltem pihiszéket, nekem nagyon hamar megjött. Van nekik magyar telefonszámuk azon nem hívtad őket?

Nálunk tegnap fújt és esett, most csak egy kicsit fúj a szél.

Panni, nekem a rénszarvasos body tetszik, csak azt sajnálom, hogy nem hosszú újjú, meg most vettem elő a 68-as bodykat, hát annyi van hogy ikreknek is elég lenne :lol: A rugi meg ugyanez volt tavaly is. (tavasszal le volt árazva és akkor kacérkodtam vele, hogy veszek egyet, de aztán nem vettem)

Kép
Kép
robcsi03
 
 


Tyuhú akkor betaláltam :) -már értem miért aggódsz :) - néha jóindulatúan elkezdik mesélni egyik másik eljárás menetét én meg rimánkodva kérem hogy ne tegyék mert rosszul leszek :)
..hát mondjuk úgy hogy ezzel az ártalmatlan bogarammal megpróbálok jót tenni a gyerekeimnek -mindentől úgysem tudom(nem lehet) megvédeni őket.
Szabína tegnap egy kvíz műsorban kérdés volt hogy mely ország fővárosa két szótagos -olyan nagyképűen csaptam le rá h természetesen Buenos Aires :) (sajna a földrajz gyerekkoromban nem volt a kedvencem a nyavajás Márta néni miatt aki a föci tanárom volt) -Nem árt képben lennem ha a pasik kezére ácsingózunk :P

Kép
Kép
panni7
 
 


Panni
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
BsAs nem két szótagos... 4! :wink: ... de... 2 szóból áll...
2 szótagos főváros: London, Róma... stb.

(egyik pasi már foglalt... ha Mandala Mesije még nem választott új pasit... :wink: )
Vendég
 


Sabine
Mert különben kiesik a szájából :lol: Valahogy a technikája nem az igazi két szívás között, és akkor potty.......

Panni
:lol: :lol: :lol:
Ubitermesztőtől hallottam, hogy még kéken szedték le......de pszt! Egy szót se többet. Ne rémisztgessük egymást.

mikegirl
 
 


Mona
Persze nem szélviharban,esőben gondoltam :-P :wink: :lol:

Panni

Jók a meglátásaid szerintem.ÉN nem haragszommmeg a jótanácsért ,és mindenkinek joga van elmondani a véleményét hiszen emberek vagyunk.Aztán ki így, ki úgy csinálja.
CSajszikák "riedgtartásban" alszanak...ez aranyos.LÁtod milyen jó lányaid vannak.
Edit
:lol:

Fiam ej,he,hi,heeee,hőőőőőő zik megállás nélkül.Közben ki ki pillant rám mikor figyelek már oda :lol: van esze mi?
Azt hiszem adok az elveimnek egy pofonnal és kihozom pihiszékestül a konyhába mellém.
Most már háááááá,nyááááááá,nyááááá,áááááááááá vn megyek is
Jucu

Kép

Kép
jucu
 
 


Szabina ebből csak az derül ki hogy a nyelvtan sem az erősségem-természetesen két szóból állót szerettem volna írni :) -na megyek és elásom magam :oops:

Mikegirl dumcsizzunk még... :D :D

Robcsi én személyesen csak a felnőtteknek való Mikuláskosztümöt láttam ill vettem aztán télapókor rákényszerítettem a férjem hogy felvegye aztán pirosítóval kisminkeltem aztán térdre rogytam a röhögéstől..
Na télleg eldugulok -aljasfeleség.hu :D

Kép
Kép
panni7
 
 


Hello!

Hu, de sokat írtatok, alig tudtam végigolvasni! Sebi ma olyan nyüszi megint. illetve csak 20-30 perceket aludt, talán most hosszabb időt sikerül neki pihenni és nem lesz nyűgös!

Én teljesen meglepődve hallom, hogy már mennyien adnak gyümit! Nekem igazából még eszembe se jutott! Tegnap csináltam neki tápit, de nem hajlandó meginni, pedig szerintem éhes maradt. Ezért sokszor fel is kelt éjjel:( De ma több tejcsi van remélem elég lesz neki... :?
Ez a biogyümi-zöldség nem rossz ötlet. Itt is van Tökölön aki evvel foglalkozik, bár itt néha be lehetne gyújtani a levegőt, olyan bűzfelhő jön át Százhalombattáról....folyt köv....

Úgy látszik Sebi ma nem fog sokat aludni:(((

mamiblue
 
 


Judit, van ízesített tápi is, ezt doki fel tudja írni. ha jól tudom babán ízű Humana, legalábbis egy kismerős kisfickó ilyet eszik :wink:

Kép
Kép
robcsi03
 
 


Humana béby fitt banán ízű 900.- 900 gramm. Ezt esszük,jó a bukós babáknak is.
tuza edit
 
 


Sziasztok!

Félig-meddig követem az eseményeket, de megint kissé el vagyok havazva... Örülök, hogy mindenki nagyjából jól van és szerintem is "jók vagyunk", amiért nem rendezünk "vérre menő" vitákat hozzátápi ügyben :)

Van egy kis gondom altatásügyben mostanában és szívesen fogadnék néhány jótanácsot...
Picurim napközben viszonylag jól elalszik magától, bár van, hogy fél-1 óra nyafogás-üvöltés árán. Ha kimegyünk, frankón alszik, főleg amíg mozog a babakocsi. Tesó viszont elég hangos, legtöbbször ordítva fel-alá rohangál a lakásban, úgyhogy itthon viszonylag nehezebb az alvás. A problémám igazából az esti elalvással van. Régebben elaludt magától v. szopin, de mostanában nem. Csak 1 óra kézben hurcolásssal megy. Próbálkozok a suttogó féle felveszem, megnyugtatom, visszateszem verzióval is, de nagyon ordít és ekkor meg a nagytesó nem tud elaludni még a szomszéd szobában sem. Úgyhogy Benedek -aki nappal egyáltalán nem alszik!!!-ez nekem nagyon fárasztó tud lenni- este 10-11 között alszik el, hugit meg 11-12 körülre sikerül elaltatni. Éjjel egyszer van 5 óra múlva szopi, amúgy pontosan 3 óránként. Reggel elalszunk fél 9-ig.
Na, kicsit zavarosra sikeredtem, de most ennyire futotta...

Mona!
Enikő is nagyon tudja biggyeszteni a száját, annyira édes! De azt hittem, hogy ezt csak a csajok csinálják :)
Habtapi: nálunk is azon játszik Beni, majdnem az egész játszószobája azzal van lerakva. Azért nagyon jó, mert könnyű lefertőtleníteni, illetve tisztán tartani és nem telepednek meg benne a poratkák, mint pl. a (padló)szőnyegben, így allergiára sem hajlamosít.

Kép
Kép
pfranciska
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?