Új privát üzeneted érkezett!



Kép

Sziasztok!

Üdv mindenkinek!De el vannak tünve az emberkék mostanában!Hol vagytok csajok!Készültök a mikulásra,karácsonyra :lol: ?

Kép

Kép
lecso
 
 

 
 

Sziasztok csajszikak!:)))

Betto,tök edike a pocikad!! :) Hogy haladnak a munkasok?????
Juti,nagyon aranyos az elsö ruci ami rajtad van.Nagyon tetszik.A masodik is aranyos,de az elsö megjobban tetszik.
Lecso,mi sokat vagyunk uton,mert meg nincs semmilyen bababutorunk,na meg meg laminatot nezegetünk,mert a baba szobacskajat es a mi haloszobankat szeretnenk megcsinalni.Eddig padloszönyeg volt,de mar ra sem tudok nezni,nagyon csunya.
Amugy nagyon varom mar a karacsonyt :D olyan szepek a boltok feldiszitve :D
Tegnap moziban voltunk,a "Csillagvandort" neztük.Nagyon tetszett,csak rengeteget feszkelödtem,valahogy megfajdul a hatam ha sokat ülök.Nektek is???? Raadasul meg menni is alig tudtam,annyira fajt a labam között a csont.Olyan volt mint akit jol fenek be rugtak.Ez normalis,nektek is szokott ott fajni???

Kép
ami6
 
 


Sziasztok!

Bocsi, de tegnap nem volt erőm meg egy kicsit csalódott is voltam azért nem írtam. Ma meg most fejeztem be a főzést. Majd késöbb vissza olvasok.
Azt mondta az UH-n a doki, hogy anatómiailag nagyon rendben vannak a babák, de nem túl fotógének és ez igazis. Felteszem a képeket, de nem nagyon látszik semmi.
Egyébként minden rendbe szerencsére, a méhszáj zárt nem kemény a méhem és jó fent van még. Legközelebb 11.29.-én megint cukor és közben UH. Kérdeztem a szívdobogást sajna előfordulhat mert a szív 50% többet dolgozik.
Ja mindketten fejjel lefelé vannak most épp. Anna 870 g, Zalán 920 g, akkora egyikük mintha csak 1 gyermek lenne a pocimban.
Este még ha nem leszek túl fáradt jövök.


A képek:

Kép

Kép

Kép

Kép



Pussz!

KépKép
KépKép
jadika
 
 


Ja a két felső képen Anna látható az alsókon Zalán.

KépKép
KépKép
jadika
 
 


Sziasztok!
Adri! Tényleg elég furik a fotók, de legalább élőben is láttátok és szerintem ez nagyon jó dolog :wink:

Juti! Jó ez a nyári kombináció :wink:

Ami! Kösszke :wink: A munkások elvileg ma végeznek. Max még szombaton jönnek, hogy az ajtók is le legyenek festve, de az még nem biztos, mert zománc, és nem tudunk ebben a hidegben rendesen szellőztetni. Szerintem egy hét múlva ilyenkor már szinte minden a helyén lesz. Kivéve a kiságy :( Olyanunk még nincsen, de arra is sort kerítünk hamarosan :)
Én feküdni nem birok sokáig, persze az ülés sem kényelmes egy idő után. Nekem nem szokott úgy fájni a csontom :wink:

Képzeljétek, délután mikor hazamnetem pihenni, esett az eső és Kincső is igen aktív lett :) Sőt bepótolta este azt, amit elmulasztott előtte való nap. Kis drága olyan édes volt. Megint nem aludtunk túl sokat, de most nem zavart, élveztem, ahogy mocorog a kis édes. :)

Na megyek pakolni kicsit. Vettünk egy 600 db-os dvd lemez tartót és abba szépen ma bele kellene pakolnom. :roll:
Azért pihizni is fogokés akkor jövök majd!
Addig is puszi

Kép
bettó
 
 


Szia Adri! :D

Miert voltal csalodott,a kepek miatt??A legfontosabb,hogy egeszsegesek a babokak es minden rendben veletek!!!!Bar megertem a csalodottsagod,az ember ha mar fizet erte,akkor szeretne is latni valamit.En addig mind gondolkodok a 4 D-s UH-on amig mar tul kesö lesz :roll: A dokim szerint fölösleges,hat nem tudom. :? A sogornöm 4 D-s kepei sem lettek valami nagyon jok...ö iden juniusban szült.
Most keszülödök,mert megyünk az Ikeaba szetnezni.
Csajok,nalatok milyen az idö???Itt nalunk olyan mintha jönne a vilagvege.Meg havazast is mondanak a fekete erdönel.
A kis manom meg feszkelödik..Kicsit fajdogal a hasam alja,olyan mint amikor meg akar jönni.Nyugtassatok kerlek meg hogy ez normalis.14-en megyek dokihoz,akkor megnezi a mehszajat is.
Akkor mentem,jok legyetek!Adri te meg remelem nem vagy mar szomoru.
Puszilok mindenkit

Kép
ami6
 
 


Bettokam,kisagyunk meg nekünk sincs,es nalunk meg csak most kezdödik a felfordulas. :shock: Legalabb nalatok mar a vegefele jarnak a munkalatok.Nem is merek belegondolni hogy mi lesz itt nalunk.Latom a te Kincsöd is kis ejjelimano.En hajnal 3-kor ebredtem fel arra hogy a kis tünderem bukfencezik odabennt.Legalabbis tökre olyan erzes volt.Szoval este kb.22-ora utan van ebren,akkor ejjel 3 utan,es reggel pedig 9 körül.Napközben pedig ugyancsak gyakran mocorog. :D
Most mar tenyleg megyek,majd este jövök ha nem leszek tul faradt.

Kép
ami6
 
 


Ami jó nézelődést nektek! :wink:
Hidd el, hamar el fog telni a felújítás. Persze közben nem úgy érzed, de amikor már a végén jártok, akkor úgy fogod látni :wink: Igen mi már a végénél járunk, el sem hizsem. Minden szanészt van. Manikür készletemis valahol, még szerencs, hogy a tékában is tartok reszelőt :lol:
Remélem, hogy most csak azért mocorgott ennyire este, mert bepótolta a dolgokat. Nemrégen nálunk is ilyen rendszeres volt, mint nálatok. De amúgy máris áldott jó kislány. Tegnap míg nem volt nagyon aktív, szóltam neki, hogy csak picikét, hogy anya megnyugodjon, és akkor tényleg egy picit, de mocorgott.
Szerintem azért nem ártana pihizned. Nekem is fájdolgál néha, nem folyamatosan, arra a doki azt mondta, hogy semmi gond. Gravitáció érvényesül, és még lehet, hogy most nő megint nagyot és azért is fáj! Este pihenni ám!!!!!! :wink:

Kép
bettó
 
 


Hahó! Hol vagytok???? Így tényleg végezni fogok mind a 600 lemezzel :(

Kép
bettó
 
 


Már 200-at bepakoltam és még mindig sehol senki :cry: brühühühühühühühü

Kép
bettó
 
 


Ittagyok, de megyek is, mert ha oltári nagy szerencsénk lesz, akkor veszünk egy szekrénysort. Az Intersparban láttam egy hirdetést. Nagyon szép, Németországból behozott szekrénysor, mahagóni, igazi fa. Kíváncsi vagyok nagyon. Igaz, hogy használt, de azt írták, hogy nagyon szép állapotban van. Ja, és CSAK 30.000 Ft! Elköltözik a gazdája, és nem tudja magával vinni! Dejó!

Ami!

Nekem is szokott néha fájni űgy, mintha megjönne, de olyankor fél óra fekvés, és semmi bajom. Bár legtöbbször fekvés nélkül is elmúlik. Én már észre sem veszem ha fáj egy kicsit, mert már úgy hozzászoktam. Persze ha baj lenne, biztos nem ennyire fájna.
4D UH: Ami! Szerintem menjetek el!!!!!! Ez egy olyan dolog, amit szerintem nem szabad kihagyni! Ha nem drága nálatok, akkor érdemes. Ahol én voltam, ott 12.000 Ft volt, de ha egy sima magánrendelésre megyek, ott is elkérnek 5000 Ft-ot, és fele ilyen élményt nem nyújt! Nekem már az is megnyugtató volt, hogy ha nem is élesen, tökéletesen láttunk mindent, akkor is láttuk minden szervét. A kezecskéit, a lábait, a 2 fülét, szemeit, orrát, száját, nekem a 2D nem mutat semmit. Igaz, a doki látja, de az más. Meg láttam ahogy mozog, szopta az ujját, fintorgott, egyszerűen annyira jó volt. És most már tudom, hogy pontosan hol, és hogyan fekszik, elfér midene odabent, ki tudja nyújtani a lábát, szóval nekem megynyugtató volt!Na, le is lövöm magam, mert órákig tudnám mesélni.

Adrienn!!!

Édesek a babócák, gondolom neked is öröm volt látni őket, még ha nem is fénykép minőségben.

jutiboszi
 
 


Juti!
Hajrá! Drukkolok :wink:

Kép
bettó
 
 


Bettó!

Óvatosan a pakolással, bár gondolom nem lehet olyan nehéz! :roll:

A tékában pakolod? Bár gondolom, mert különben nem tudnál írni!

Egyébként osztom a véleményed a fájdalommal kapcs.: gravitáció, meg növögetés. Nyúlnak a szalagok, nehéz azért a baba, már 1 kg körül van mindenkinél, nem? Nekem nov. 3-án volt 700g. És most tényleg ezerrel beindul a növekedés.

Hajrá picibabák, csak így tovább, szorgalmasan!

jutiboszi
 
 



Juti!
Nem is a lemezek a nehezek, hanem egyfolytában állni és hajolgatni azokért, amik még a tokban vannak. :wink: De mindig tartok kis szünetet. Már 300 lassan bent lesz. Ami még húzós, átpakolni az egészet, mert így takarítunk meg helyet. De azt már Gézura fogom bízni. Sajna nagyon magasak a polcok és létrázni is kellene, meg hajolgatni is a lentiekhez. Az már bizony sok :roll:
Képeket is kérünk majd ok?! :wink:

Kép
bettó
 
 


Sziasztok,
én tegnap este nagyon megijedtem, mert keményedett a pocim, és rendszeresen. :( Nem fájt, kicsit kellemetlen volt, viszont a derekam meg eléggé vacak volt. Nagyon sűrűek voltak a napjaink, tanítok, meg Szonja még mindig nincs bölcsiben a héten, és nagyon sokat mászkáltam tegnap, meg 5-kor keltem, mert az órámra kellett hand outokat csinálni. Este meg autóztunk, és nagyon kellemetlen volt. Szóval ezért lehetett, de már majdnem ott tartottam, hogy bemegyünk a kórházba. Aztán szerencsére el tudtam aludni, és akkor el is múlt, mert nem ébredtem fel rá. Ma meg egész nap feküdtem, itt volt anyósom, meg az öcsém, csak a terheléses cukorra mentem el. És ma azt hiszem egy nagyon lájtos keményedés volt. szóval ez van, rémeket láttam, most már megnyugodtam és pihenek ezerrel. Lehet, hogy még a tanítást is lemondom.

A pocifájásról van egy nagyon jó cikk egyrégi Kismamában, ha lesz időm, összefoglalva leírom nektek, hogy milyen jellegű és gyakori fájás a gáz. A keményedés a 2. harmadtól normális, és ha egy órán belül nem több, mint 4 van. Na, nekem több volt... De azt hiszem a szervezetem jelzett, hogy stop.

Nekem halálos ellenségem a hajolgatás, sokat kell Szonja miatt, meg a játékokat összepakolni...

Nem is nagyon tudok reagálni, az előző két oldalt nem is tudtam elolvasni, de mindenkire gondolok sokat, pihizzetek, puszi:

Lili
KépKép
KépKép
manka79
 
 


Bemásolok nektek egy doksit homepátiás szerekről, érdemes elmenteni. Én is csak akkor kezdtem ezek után érdeklődni, amikor Szonja megszületett, magunkat homeós cuccokkal kúrálom, ha lehetséges. Hátha jól jön valakinek...

Homeopátia a szülésnél:

1. Vajúdás kezdetén

ARNICA C - 3o (1 adag)
• a vérzékenység csökkentésére
• a szülés alatt keletkező szöveti sérülések, haematomák gyorsabb gyógyulása, az ezekből eredő fájdalmak csökkentése érdekében
• enyhe antiszeptikus és varix-ellenes hatását kihasználandó
HYPERICUM C - 3o (5 napon át folytatva naponta 1-3 adag)
• idegsérülés, vágott seb (episiotómia, sectio metszései) gyógyulását segíti
• fájdalomcsillapító hatás ( postop. fájdalomra is)
2. Vajúdás alatt (3-4 adag):
CAULOPHYLLUM C - 3o ("homeopátiás Oxitocin"
• Oxitocin-resistens fájásgyengeség, túlhordás esetén
• a vajúdás alatti kevés (tágulásos) vérzést csökkentheti
• segíti a méhszáj tágulását
PULSATILLA C - 3o
• irreguláris - rendszertelen - fájástevékenység, ferde-, farfekvés esetén
• indokolatlanul fájdalmas méhösszehúzódások, álmosság a vajúdás alatt
• sírás-nevetés, vigasztalhatóság (apás szülést negálja), anaemia, hideg, viszeres láb
CIMICIFUGA C - 3o
• hypertoniás fájásgyengeség, rigid méhszáj esetén (a vajúdás alatti vérzést fokozhatja)
• hisztérikusan sóhajtozó, zajra érzékeny vajúdó
• őrjítő fájdalmak, motoros izgatottság
GELSEMIUM C - 3o
• hypotóniás fájásgyengeség, rigid méhszáj, stagnáló szülés esetén
• általános izomgyengeség (különleges: szemhéj-ptózis)
• előzetes szorongás a szülés miatt, finom kéz-tremor, igény a magányra
Kitolási szak elején:
ARNICA C -3o (l adag)
• az uterinalis vérzés csökkentésére (profilaktikusan még a magzati bevérzéseket is kedvezően befolyásolja)
3. A magzat megszületése után:
SABINA C - 3o (a lepény leválásáig 3-4 adag)
SECALE C - 3o ("homeopátiás Ergometrin"
• utero-tonizáló hatás
• max. 4 adag: lo - 3o percenként, egyre ritkábban
• placenta-retentio esetén adható:
CIMICIFUGA (korán záródó méhszáj)
CAULOPHYLLUM (renyhe méhösszehúzódás)
• atonia kiegészítő kezelésére:
SECALE
CAULOPHYLLUM
4. 2 órával a szülés után:
STAPHYSAGRIA C-2oo (1 adag)
• húgycső trauma (vongálás, katheterezés) helyreállítására
• fájdalomcsillapító, feszültségoldó
• bél- és hólyag-atónia megelőző hatású
ARNICA C-3o (1-2 adag)
• vérzés-csökkentésre
5. A szülés napjától (szükség szerint):
BELLIS PERENNIS C - 3o (3 adag) 3-5 napig

("a kismedence Arnicaja"
• különösen nehéz szülések (elhúzódó kitolási szak, vacuum extractio,
farokcsont törés) után
PYROGENIUM D - 12 5 - 7 napig
ECHINACEA D - 4 10 napig
• fertőzés profilaxisra, vagy az antibiot. th. kiegészítésére (3x5 gl.)
CHINA RUBRA D - 12
CHININUM ARSENICUM 10-14 napig
• fokozott folyadék-, ill. vérvesztés, aszténia esetén (3x5 gl)

LEHETŐSÉGEK A CSÁSZÁRMETSZÉS SZÖVŐDMÉNYEINEK CSÖKKENTÉSÉRE
Műtét előtt:
• szorongás oldására:
GELSEMIUM C -3o (napokkal a műtét előtt és előző este 1-1 adag)
általános gyengeség-érzés, remegés, hasmenés, hyperventillatio
IGNATIA C - 15 (esténként 1 adag)
ingerlékenység, zárkózottság, sóhajtozás, "gombóc-érzés"
ACONITUM C - 3o (műtét előestéjén és reggelén)
halálfélelem, rögeszmék
• vérzékenység csökkentésére:
ARNICA C - 9 (naponta 1 adag, műtét előtt és után egy hétig)
C - 3o (műtét előtt egyszer, utána 2x)
PHOSPHORUS C - 9 (műtét előestéjén és reggelén 1-1 adag)
• trombózis-, embólia-, alvadási zavar profilaxis:
LACHESIS C - 7 (esténként lo napig) varicositas, toxaemia (hypertonia)
CROTALUS C - 3o (3 - 4 adag)
Műtét után:
• seb-fájdalom csillapításra:
STAPHYSAGRIA C -7
BELLIS PERENNIS C - 7 (napi 2 adag egy hétig)
• lumbal-anaesthesiát követő fejfájás csillapítása:
ARNICA-HYPERICUM-HELLEBORUS C -3o (3-4 adag)
• paralitikus ileus megelőzésére: OPIUM C - 3o (2-3 adag)
kezelésére: C - 7 (10-30-60 percenként egy adag)
• keloid megelőzésére: GRAPHITES C - 7 (napi 2 adag hat hétig)

A homeopátiás gyógyszer adagolásának általános szabályai:
• magas potencia (D - 3o-2oo, C - 3o-2oo): max. 3-4 adag a jelzett időközönként
• alacsony potencia (D - 4-12, C - 5-1o), vagy komplex készítmény:
vajúdás közben: 15 - 30 percenként
máskor: 3 - 4 alkalommal naponta


Homeopátiás szerek szülésre:

Előtt:
• Caullophyllum C30 heti 2X5
(szülés alatt is lehet 2 óránként)ÉN ETTŐL TÁGULTAM SZÜLÉS KÖZBEN GYORSAN, MEG ETTŐL VOLTAK ERŐS ÉS HATÉKONY FÁJÁSAIM


• Cimicifuga C200 1X5 Ha nem tágul a méhszáj, oxitocin elkerülésére (DE CSAK ABBAN AZ ESETBEN, HA MÁR OXITOCINT AKARNAK BEKÖTNI, MERT NEM INDULT MEG A SZÜLÉS)

Utána:
• Arnica C30 v. 200 napi 1X 2X 5golyó 1 hétig
• Staphisapria C15 v. C9 2X5/nap 1 hétig


Tejserkentők:
Urtica urens C5 napi 3X5 1 hétig (ha nem jó, váltani)
Lac-defloratum D6 (csak alacsony potenciál jó!!!) uú.

Mellgyulladás esetén:
Belladona C30 (lüktető, égő, vörös mellek esetén)
Phytolacca C30 (csomós mellgyulladás esetén, érintésre érzékeny)
Bryona C30 (főleg mozgásra érzékenység jellemző)

Aranyér:
Aesculus C5 2X3/nap
Collinsonia C5 v. C9


Babának:
Szülés után:
Arnica 1 golyó
Aconit 1 golyó
BCG nozóda C30 v. C9 1 golyó

Lili
KépKép
KépKép
manka79
 
 


Lili!

Köszi a homeós cuccokat! El is mentem, meg ki is nyomtatom. Nagyon hasznos.

Megvesszük a szekrényt, mert nagyon tuti! Igaz, nem a legcsúcsabb hipermodern, de jól lehet variálni, és nagyon jó állapotban van. Nem tudtam lefényképezni, mert nem volt összerakva, de nagyon édesek voltak, pár fiókot, meg ajtót láttunk belőle, hogy megnézhessük, milyen szép a kidolgozása. Egyébként az olcsó magyarokhoz képest tényleg csúcsminőség.

Ha betettük a nagyszobába, mindenképpen fényképezem!

jutiboszi
 
 


Különben elég modern a szekrény, ha belegondolok, tele van polccal, meg szép üveges vitrin is van, 2 is! Nagyon szép! Úgy örülök, már csak ez kellett, hogy végre tudjak pakolni!!!! Jó hogy észrevettem a Sparban! Vicces, mert tegnap pont azt beszéltük a Csabival, hogy majd jövőre veszünk valami szép szekrényt a nagyszobába, mert hát anélkül még jöhet a baba. Erre most jött a szekrény! Csúcs!

Annyira boldog vagyok!!!!!!

jutiboszi
 
 


Lili!
Nagyon jól tetted, hogy pihiztél. :wink: Szegény Szonja, amúgy vágyna bölcsibe?
Arra a pocifájásos cikkre kiváncsi lennék én is, türelemsen várom, hogy összefoglald. Mikor írod már? :lol:

Puszi

Kép
bettó
 
 


Bettó!

Ti mindjárt zártok! Akkor jó pihit estére!

Meg mindenki másnak is szép estét kívánok!!!!!!!!!!!

Sziasztok!


Most megyek, megfodrászkodom a férjem!

jutiboszi
 
 



Juti!
Ez tök jó! Nekünk a konyhába kellene valamit találni, de eddig mi is nagyon drágákat láttunk. Mostmár viszont lesz időn szétnézni. VÉGEZTEK A FIÚK!!! Hipp-hipp hurrá :lol:

Lili!
Köszike a homeós cuccokat, én is lementettem :wink:

Kép
bettó
 
 


Még egy óra :cry:
Édi ez a kép :wink:

Kép
bettó
 
 


Amúgy én is szép álmokat kívánok mindenkinek! :wink:

Kép
bettó
 
 


Betti, hogy legyen mit olvasnod, elkezdem, míg apával fürdenek, aztán meglátjuk, meddig jutok. :D

puffadó has, néha éles fájdalom a belekben az első harmadra jellemző, a terhességi hormonok hatására lassul az emésztés. Mit tegyünk? rostdús táplálkozás, sok víz, sétálás.

éles, hirtelen fájdalom a lágyékhoz közel, többnyire csak az egyik oldalon A méh tartószalagjai megerődösnek, megvastagodnak. A méh súlya ránehezedhet a környező szövetekre, ez is okozhat hasonló fájdalmaz. Mit tegyünk? Lélegezzünk egyenletesen, mélyeket.

néhány másodpercre az egész méh bekeményedik A második harmadtól kezdve szemmel is jól látható, a méhösszehúzódás a terhesség 6. hetétől kezdve felléphet, bár ekkor még nem érezzük. A jelenséget Braxton-Hicks-féle méhösszehúzódásnak nevezzük. A 37. hétig nem nevezhető fájdalmasnak, inkább kellemetlennek. Hogyan különböztessük meg ezeket az ártalmatlan "méhizomgyakorlatokat" a valódi, méhszáj kinyílását és a szülés megindulását eredményező fájásoktól? Rendszertelenek, naponta legfeljebb néhányat érzünk, de óránként négynél nem többet. Jellemző, hogy megerőltetés, stressz vagy erős szomjúság hatására is felléphetnek, majd pihenéstől, lazítástól, ivástól, vagy akár maguktól is abbamaradnak. Mit tegyünk? Sok folyadék, megnézium. Forduljunk orvoshoz, ha fájdalmassá, rendszeressé válnak, ha derékfájás vagy egészen enyhe vérzés kíséri., ez fenyegető vetélésre vagy koraszülésre utalhat.

FOLYT. KÖV.[/b]

Lili
KépKép
KépKép
manka79
 
 


Juti, én is így szoktam örülni ilyen dolgoknak, ha olcsón szerzek valamit! Bár én nem szeretem a szekrénysorokat, de ez bizti klassz lesz, és olyan öröm belepakolni. Én nagyon szeretek pakolni. 8)

Minden poci nagyon szép, büszke vagyok rátok!

Megyek, jönnek a fürdőből

Lili
KépKép
KépKép
manka79
 
 


Lili!

Én sem vagyok híve a szekrénynek, csak a hálóba tetszik, de ez nem is olyan szekrényes kinézetű. Majd úgyis meglátod! Sok a polc, és ez tetszett meg igazán. Meg illik az ülőgarnitúrához is. Majd meglátjátok!

Most megyek tényleg aludni, levágtam a Csabikám haját. Most olyan jófiús lett.

Na pussz!!!

jutiboszi
 
 


Sziasztok!

Én már megint csak beugrom... egyenlőre van egy csomó munkám... :cry:

Közben a jövő héten el kellene jutnom a laborba is... cukorterheléses vizsgálatra...
Vendég
 


Kép
Kicsi bálna

Nem kell szörnyülködni... :oops: :lol: :wink:
Vendég
 


Kép

Kép

Ádám baba :lol: :lol: :lol: :lol: (aki egyébként Kismóki)
Vendég
 


Na... most kaptatok egy csomó képet :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég
 


Juti! Várjuk a képet! Bizti jó lesz!

Laura, látom, rátaláltatok a nevére :lol: És nagyon jól néz ki Ádám baba kintről is, és bentről is!

Képzeljétek, tegnap, hogy egész nap pihentem, nem volt egy keményedés se. Meg a babás barátnős topikunkban is nagyon megnyugtattak, második gyereknél elég hamar elkezdődtek a keményedések, aztán mégis végig ki tudták hordani. Most már nagyon fogok vigyázni magamra. Mára lesz meg a véreredmény, hétfőn meg megyek a dokihoz, remélem zárt lesz a méhszáj.

Gyorsan befejezem a pocifájós cikket, aztán megyek, mert főzök. Szonja anyukámmal játszóházban. :)

Lili
KépKép
KépKép
manka79
 
 


erős fájdalom a has felső részében A 20. hét után fordulhat elő, a HELLP-szindróma tüneteként. Ha gyomorrontáshoz hasonló, vagy jobboldali, májtájéki feszülést, fájdalmat érzünk, be kell menni a kórházba. Csak vérvétellel lehet tisztázni, hogy erről van-e szó. Az esetek többségében más jel is megelőzi a hasi fájdalmat: a vizeletből fehérjét mutatnak ki. Mit tegyünk? Azonnal forduljunk orvoshoz.

fájdalom közvetlenül a szeméremcsont felett, égető érzés pisiléskor Lehet hólyaghurut vagy vesegyulladás, ez esetben deréktájon is jelentkezik fájdalom. Gyakran kell pisilni, noha a vizelet mennyisége rendszerint kevés és rossz szagú. Mit tegyünk? Minden hugyúti fertőzést komolyan kell venni, mert koraszülést okozhatnak. Sokat kell inni (híg mezeizsurló teát vagy vizet), mert a fertőzés könnyen legyőzhető, ha sok folyadékkal mossuk át a veséket és a húgyhólyagot. A vas szedését a betegség idejére függesszük fel!

hátfájás, hosszan tartó hasfeszülés, többé-kevésbé erős vérzés Ezek a jelek koraszülésre, a méhlepény idő előtti leválására utalhatnak. A baba mozgolódása érezhetően ritkábbá válik vagy megszűnik. Szerencsére ritkán fordul elő. Mit tegyünk? Azonnal menjünk be a kórházba.

Azért kicsit riogatókat írnak... :(
Nekem ma olyan keveset mocorog a picifiú, remélem beindul nemsokára. Ma még csak 2x éreztem, és dél van. :(

Lili
KépKép
KépKép
manka79
 
 


Sziasztok!

Lili! Kösszke :wink: Riogató, de jó tudni róla. :wink:

Laura! Édes a kis Ádám!

Juti! Mikor fogjátok elhozni a bútort?

Képzeljétek, kezdek rájönni, hogy nem a Béres Magne B6-tól volt néha hányás, hanem attól, hogy tejes dolog után vettem be a vitamint. Ma is majdnem így jártam, szerencsére megúsztam :roll:
Ma kivételesen nem fogok pihizni, hanem óvatosan takarítani. Tegnap este fél 10 körül értünk haza, én meg kezdtem pakolászni. Végre van egy kis hely a szobában, de kiságynak még mindig nincs. Így hétvégén nem is fogunk nézelődni kiságy ügyben.
Végre látom, hogy hol kell elkezdenem a takaritást. Annyira örülök neki :)
És ami fontos! Hétvégén végre főzhetek is!!!!! :lol:

Kép
bettó
 
 


Lili! Amúgy jól teszed, hogyha többet pihizel, neked azért teljesen más egy örökmozgó mellett egész nap. :wink:

Kép
bettó
 
 


Sziasztok!!!

Laura! Te is szép bálna vagy!!! :lol: :lol: :lol:
A kismamák a legszebb bálnák az egész óceánban.....vagy nem is az óceánban élnek a bálnák? Megkavarodtam. Mindenesetre a szárazföldön mi vagyunk a legszebb bálnák! :lol: :lol: :lol:

Mindjárt jövök!

jutiboszi
 
 


Sziasztok!

Edina!Sajna csak ismételni tudom magam SZEGÉNY! Remélem ma jó hírekkel jössz a dokitól! :wink:

Betti, Juti, Laura!Aranyosak vagytok a képeken és szerintem nem bálnásak!

Betti!Tök jó már, hogy tudsz 1 picit takarítani, de csak óvatosan! :lol:

Juti!Örülök, hogy találtatok olyan szekrényt amilyen az elképzelésetek! Én is várom róla a képeket.
Nem vagyok szomorú a 4D miatt csak csalódott.

Lili!Köszike a cikket, tényleg riogató egy kicsit, de tanulságos is.
Biztos attól keményedett a pocid, hogy nem pihentél.
Szonja még mindig beteg, azért nem tudtok bölcsibe menni?

Ami!Én is nagyon szeretem a karácsonyi hangulatot.


Pussz!

KépKép
KépKép
jadika
 
 


Akartam csinálni egy fotót az új hajamról, de csak este tudok, mert a párom elvitte a fényképezőgépet. :( :? :( :roll:

Bettó! Hurrá, hurrá, végre pakolhatsz, ami jó is, mert erre vártál, viszont rossz, mert ahogy megismertelek, addig nem nyugszol, amíg rend nem lesz! Csak szépen lassan!!!!
Egyébként érdekes, amit írtál a Magne B6ról. Én még nem hánytam tőle, bár én nem is a Bérest szedem, hanem a simát. És azt is általában kaja után. Ja, Te is ezt írtad. Szóval akkor szerencse, hogy rájöttél.
Mi lesz a hétvégi menü? Húsleves?????
Ja, bútor! Amint kapok pénzt a kártyámra, már hozzuk is a bútort. Pár nap csak. Sztem 7végére +lesz! (Na ez aztán a mondat! :lol: )

Lili! Köszi az infókat!!! Látod, a pihenés mindig meghozza a gyümölcsét. Ma reggel 7kor keltem, mert vittem a párom dokibácsihoz.......de milyen szép dokibácsihoz, csak úgy lestem......hmmmm.....férjnél vagyok........hmmmmm.....ez van! :lol: Szóval utána hazajöttünk, és nagyon fájt a pocim. Meg kemény is volt. Feküdtem fél órát, és azóta (kopp-kopp) semmi! Szóval a pihi a legjobb gyógyszer! Mindenre!

Laura! Nagyon édes Ádámka! Szép fiú lesz belőle, majd nem győzöd levakarni a csajokat! És ne dolgozz olyan sokat!!! Csak finoman! Olyan ismerős vagy nekem a kis képen! Nem jártál véletlenül Sopronba suliba? Lehet, hogy csak valamelyik évfolyamtársamra hasonlítasz?!

jutiboszi
 
 


Szia Adrienn!

De jó, úgy látszik, ma majdnem mindenki itt van! Hurrá! Jól vagytok?

Képzeljétek, azt mondták ma, hogy nagyon pici a pocim. Mihez képest, nem igaz?! Mondjuk ez attól is függhet, hogy hogyan fekszik a baba. Mert az enyém hosszában fekszik, ezért olyan kis csúcsos a hasam, a barátnőmnek keresztbe feküdt, mint Bettónak, és neki olyan lapos-széles volt. Bár a barátnőm hízott is bőven, szóval az is kipárnázta a pociját.

jutiboszi
 
 


Tényleg, nálatok bejöttek a tévhitek? Mert azt mondják, hogy a csúcsos has fiúra utal. Nálam ez bejött. Meg azt is hallottam, hogy a fiúk ált. lent tapadnak meg. Ez is igaz nálunk! (Közel a cunihoz....korán kezdik az ismerkedést) :lol: :lol: :roll:

jutiboszi
 
 


Juti!
Én akartam mondani, amikor találgattuk, hogy vajon milyen nemű, hogy csúcsos előrenövő a pocid. És nekem nagyon bejött, akkor lehet igazán látni, ha van viszonyítási alap. :lol: Szonjával nekem tökre más volt, olyan, kint Bettónak, most meg csak előre nő, oldalra szinte semmit sem. Egyébként hülyeség, hogy pici a pocid. Nagy és szép. :D Kicsifiú is nagyon lent van, Szonjának teljesen máshol éreztem a lábrúgásait. :)
Bizony, erre én is rájöttem, hogy a pihenés annyira helyre tud hozni! És nekem egyfolytában kemény volt, vagy úgy, hogy pár másodpercre bekeményedik, aztán nem, aztán megint igen? Nekem ilyen volt.

Adri, Szonja se volt fotogén, meg a kis Ábel/Ábris sem, mert a gerincem felé volt fordulva. Ikrekről meg különösen nehéz lehet jó készíteni.

Lecsó, drukk!!!! Írj feltétlen, hogy mi volt,
puszi

Lili
KépKép
KépKép
manka79
 
 


kint=mint
nekem=neked

:oops:

Lili
KépKép
KépKép
manka79
 
 


Juti!
Ismersz úgy látom rendesen. :lol: Este is csak azért hagytam abba a pakolást, mert már Gézu nyafogott, hogy irány fürdeni. :lol:
De azért gyorsan letöröltem a komódot, meg kitettem pár képet, ja és a virágoknak is megtaláltam a helyét. :lol: Azért óvatosan csinálom, ahogy érzem, hogy szól Kincső, hog ystopp, akkor hátradőlök. Itt a tékában is úgy pakolgattam be a lemezeket. Azért is van hátra még vagy 150 :roll:
Amúgy nekem mindenki kisfiút mondott, mert hamar látszott, nem voltam rosszul, stb. Szóval nálunk nem jött be.
Viszont Juti nektek is vigyázni kell a srácotokra, hogyha ilyen hamar ismerkedik a cunival! :lol:
Nálam igazából a Béres termékekkel volt gond régen. Nem is tudom, hogy miért ezt kezdtem el szedni, de rájöttem az a lényeg. Igaz, hogy már nem kell olyan sokáig szedni, de jobb később, mint soha. :lol:
Pocakméret változó. Nekem pl, mert pici is vagyok, mindenki azt hiszi, hogy karácsonyi baba lasz. (Remélem nem). A szomszéd leányzójának meg még csak most kerekedik, pedig velünk egyidős állapotos. Alkattól függ szerintem. Lesz az még nagyobb is :wink:
Tegnap én is belenéztem a tükörbe bugyiban és cicitartóban. Jujj nagyon nagyot nőtt megint. Tök jó volt látni. Ruhában teljesen másnak látszik. :)

Adri! Köszike! :wink: Nálad mizujs? Pihizel?

Kép
bettó
 
 


Lili!

Nem is tudom, hogy mi számít keményedésnek. Kicsit feszül. De nem olyan vészes. Reggel kicsit fájt, meg rámjött ilyen gyors szívdobogás, meg feszült a pocim. Olyankor úgy érzem, hogy középre egy pontra összeszűkül a méhem. Ez lehet a keményedés? Mert pici pihenéssel ez mindig rendbe jön. Nem simogatom, mert a doki azt mondta, hogy a körkörös, ritmikus simogatás görcsöt okozhat. Szóval ráteszem a kezem, beszélgetek neki, aztán jobban is lesz rögtön. Ma annyira mozgékony. Reggel 7kor keltünk, azóta fent van. Szerintem ha össz fél órát aludt, akkor sokat mondok. Mindig dugdossa a lábát. Meg a kezét.
Egyébként nekem is a gerincem felé fordul, illetve nem teljesen befelé, de inkább beljebb van, mint kiljebb. Érted?! A 4D UH-n is éppenhogycsak láttuk a kis arcát. A nőci mondta, hogy úgy bebújt, hogy kb. 1 mm-es lukon tud bepillantani a fejecskéjéhez!

Bettó!

Látod, mondtam. Nem bírsz megállni! Én is ezt teszem nemsokára. Amint meglesz a szekrény, úgy beindulok, hogy nem lehet majd ráismerni a lakásra. Ha kész lesz, mindent lefényképezek, mert büszke vagyok ám.....a mi első lakásunk. Néha legszivesebben leülnék a közepére, és ott bömbölnék, mint az a csaj a reklámban, aki az első lakásában ült. Asszem valami elsőlakáshitel volt. Nagyon átérzem.

jutiboszi
 
 


Juti! Azért te is óvatosan pakolgass!!!!!
Nekem úgy szokott bekeményedni, hogy teljesen ki tudom tapintani, hogy Kincső hol van. Szerintem viszont akkor inkább forgolódik, mert ahogy odateszem a kezem, megnyugszik és nagyokat rug, vagy a kezével bök egy jókorát. Nekem amúgy mindig úgy feszül, de szerintem a bőröm miatt, hogy tágul.
Amúgy most megint keresztben lehet, mert este megint nem volt jó neki egyik oldalt sem, így nem sokat aludtunk. De nem bánom, mostmár kezdek hozzá szokni :lol: A lényeg, hogy ő jól érzi bent magát :wink:

Kép
bettó
 
 


Amúgy Juti milyen lett a hajad? Rövidebb? Hogyha végzünk a takarítással és is izzítom a barátnémat, mert már nagyon nem áll sehogysem. Főleg mert növesztő stádiumban vagyunk. Ez a leggázosabb időszak, szerencsére barátnőm még ilyenkor is csodát tud művelni. Utána jönnek a mancsok, szép körmöcskék, és olyan leszek, mint akit kicseréltek. Imádok "megújúlni" :lol:

Kép
bettó
 
 


Bocs, Bettó, de jót nevettem a kérdéseden......Igen, rövidebb lett. Oké, mondhatod azt is hogy ha csak fazonigazítás van, akkor nem rövidebb a haj, de most vágattam. Bocs, csak olyan jól jött ki, nem akarlak kinevetni. Érted?! :lol: :lol: :lol:

Olyan lett, hogy hátul rövidebb, és fel van tupírozva, elöl meg hosszabb, és a fülem mögé van tűrve. Majd lefényképezem, akkor jobban el tudjátok képzelni. Azért kell ilyenre csinálni, mert nagyon kevés hajam van, és nagyon lelapulna. De ilyenkor teljesen jó, olyan szép dús hatású.

A körmeimmel szerencsére semmi gondom nincs, nagyon szépek, és erősek, csak annyi dolgom, hogy hetente kicsit reszelek belőlük, mert nagyon gyorsan nőnek. Bőrt se vágok, csak visszatolom, meg lecsippentem ami kiáll. Mondjuk manikűrös-műkörmös az egyik szakmám, úgyhogy nem kell mennem vele sehova. Látod, Bettó, ha a közeledben laknék, megcsinálnám szívesen a Te kezed is! A manikűr végén egy fincsi kézmasszázs........

jutiboszi
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?