Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Sziasztok!

Gyors életjel. Átfutottam csak mindent, mert jojózik a szemem a fejfájástól. :( Vivi megint beteg. Vírusos torokgyuszija van. Lalának a pocakja fáj.

Ezen a héten is alig leszek, mert felszámoljuk a baromfiudvart. Sok lessz a meló. :) Viszont tele lessz a mélyhűtő télire husival.

Na megyek mert még a hasam is csikar. :(

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

Édes a kis Bibi!

hát lányok, olvasgatva a hozzászólásokat, és én még azt hittem, h nekem vannak problémáim!!! Úgy értem, h "jó" olvasni ezeket, mert rájövök, hogy az igazi problémák nem ott kezdődnek ahol én hiszem. Pl., hogy nem akar egyből elaludni :)

szóval átértékelek pár dolgot :oops:

na, megyünk fürdetni, most fogja majd apukája egyedül megfürdetni, eddig nem sikerült neki a megfelelő kádba helyezési fogást elsajátítania, de majd ma! nagyon kezdők vagyunk, de élvezzük:)

Én is filóztam ezen az anyatej melegítés dolgon. Nem zavarodik meg attól a baba, hogy cumisüveg is meg cici is?

jó éjt mindenkinek:) hát, ez milyen vicces egy kisgyermekes topicban

:lol:

KépKép
1macsek

Halihóóó!

Hajni, na azért! :wink:

Timi, tényleg alszik a csaj! És köszi a tejcsis tippet!

Macsek, ezért jó a fórum... gondolom az egyik "hű ezt megúsztuk" embered én lehetek pocakfájás miatt! Nem baj, én meg Timi/Hajni/Jolka/Andi sorai után nyugszom le... 2 gyerek nem piskóta!!

Andi drága, jobb kedved van?

No egy helyzetkép, hogy jelenleg mi van a hálóban :-)
Kép

Egy babakocsis kép:
Kép

És egy kép hármunkról:
Kép

Jutta

KépKép
jutta

jó reggelit!
Jutta, de cukik vagytok!!!!! :D :D nekünk nincs is családi képünk a kórház óta :(
hogy jobban vagyok-e? végülis, nem vagyok rosszul, de valami fényesen sem. a napsütés rengeteget lendít a kedvemen, de a tegnap este :? nem vacsoráltak rendesen a kölykök, mert fájt a hasuk, Apukával ketten nyomkodtuk belőlük a pukikat (Hubának mondjuk elég jól ment egyedül is, de akkorákat f*ngott, mint egy felnőtt, és fájhatott szegénykémnek, mert mindegyik után felsírt, Petrából meg minden egyes térdfelnyomásra jött egy sorozat), de akkor már nagyon koki voltam, mert Huba fürdés előtt is sírt egy órát :cry: szóval 11ig pukikat nyomkodtunk, és akkor már csak a szopitól nyugodtak meg. oké, éjfélkor alvás, fél 3kor újabb kaja :shock: , kisebb hisztikkel, mert Huba megint bealudt a cicin, aztán a ksiágyban jutott eszébe, h mégis éhes, de akkor már Petra evett :? ugyanez reggel fél 7kor. most is fel-felébred Huba, de nem veszem fel.

...

na, kellett neked rákérdezned :P :P :P na, legközelebb már legyél óvatosabb ;)

cumisüveg és cici: neküönk muszáj mindkettőt, mert kalciumport kell még enniük, azt meg másképp nem tudom odaadni. de megy egyszerre, nem gond. azaz nem egyszerre, hanem egyidőben

Jutta, miért akarsz vinni magaddal tejet? nincs nálad? :lol: én speciel csak olyan helyre megyek velük, ahol tudok szoptatni (orvos, barátnő, szülők), vagy csak annyi időre, h ne kelljen kajálniuk (séta, bolt, orvos), és csak teli hassal indulunk útnak.

Kép
an°°di

Kép Kép

szóval itt még nem bukott, csak pincurokat böffentett:)
éjszaka nagyon rendi volt, evett/aludt.
Most viszont szeretne vmit, csak tudnám mit :shock:

KépKép
1macsek

Na, Timi, milyen volt az éjszakátok? Bibike álomkóros maradt egész nap?

Jutta, mennyit aludt Dorka az éjjel? (irigykedni akarok)ű

Rita, jobbulást, és irtsátok azokat a tyúkokat!

szerintetek mikortól számítsam a 3 hónapot a hasfájásra? születéstől vagy a hivatalos születéstől? jaj, nem akarom, h cska október 20tól, jaj ne! :?

tejet tényleg lehet mirkóban? azt hallottam, h megváltoztatja a tej szerkezetét, ezért nem ajánlják még felnőtteknek sem. bár, ha jobban belegondolok, a PICen is így melegítettek :?

Macsek, jól sikerült a fürdés?

na, én lépek. alszom egy órácskát a következő kajáig.
még jövök szerintem, bár ma délután megyünk a 2 hónapos oltásra (előre rettegek), utána meg a két nagymama lepi meg a lakást :D
mindenkinek szép napot!
:arrow:

Kép
an°°di

an°°di
egész jól ment a fürdetés... kicsit most kevésbé tetszett neki, és utána leszarta a törülközőt...

hogy bírod nem felvenni Hubát? Úgy értem, h előbb-utóbb nem sír? VAgy feladja? Nagymamik jó segítségek lehetnek :D az én anyukámnak is több ideje lesz most, hogy nem ápolja a nagyit.

jutta: juuuj, hogy alszanak, nagyon cuki Dorka!!!

Teszek fel képet magunkról, sajna még nálunk is csak kórházi van (jó lepukkant a kórház:)/
Kép

KépKép
1macsek

Sziasztok!

Jutta, végre látunk Dorkáról képeket :-) Nagyon arik vagytok :-)

Timi, édes Bibike is. Azt a jó kis sapót hol szereztétek be?

Vilike is nagyon helyes.

Mostmár majdnem mindenkit láttam fotón, Ti meg még engem nem láttatok. De nincsen vállalható képem sajnos mostanában :-(
Ti ismeritek egymást egyébként? Úgy értem, volt valami terhestali, vagy ilyesmi?

Tegnap mi is elég jól aludtunk, egy nagyot meg két rövidet. Aztán az éjszaka nagyon jól sikerült, f8-kor fürdettünk, 8-kor már aludt, és 3/4 5-ig kajálni kelt fel kétszer. Ez nálunk azért nagy szám, mert kétszer mindig fel kel kajálni (3 óránként), de vissza csak az első után alszik, most meg mindkettőnél visszaaludt, szóval tulajdonképpen 7 órát aludtam két kis megszakítással :lol:
Viszont ez már állandósulni látszik, hogy 5 körül kelünk, mert akkor mindig kaki van, nem kis adag, tehát pelizni kell, és onnantól kipattan a szeme. De nem baj végülis, mert azelőtt sem voltam sokáig alvós. Csak a reggel elég nehéz egyedül, és most 9-ig volt fent, tehát 4 órát, ami elég sok szerintem egy ekkora babának. Most viszont alszik, de a kanapén, mert az ágyába kétszer próbáltam meg becsempészni, de nem sikerült, Remélem ez kitart délig, aztán kaja, aztán lemerészkedünk sétálni, mert eléggé fúj a szél, de remélem ott is elalszik, és akkor lesz egy nyugis kipihent babám estére, ami a nyügis időszak lenne amúgy :lol:

Andi, szerintem a születéstől számítsd! Mikor kezdődött egyébként? Mert gondolom nem a hivatalos születéstől 3 hétre, mert akkor még most sem lennének hasfájósak :lol:

KépKép
kertikiri

Jutta, na végre kép! Szép kis család, szerintem ti még a pároddal is hasonlitotok egymásra :lol:
Na hogy vált be az Espumisan? És az édeskömény teát adod neki? Én azt veszem észre, hogy attól sokkal jobb. Azt tervezem, hogy 1-2 napra szüneteltetem a csöppeket, csak teát adok neki. De megvárom a jövő hetet, anyósom jön megint több napra segiteni, szóval ha esetleg nem válik be nem akarok kiborulni :shock:

Timi, tényleg, honnan van ez a cuki sapi?

Andi, ha ez megnyugtat, éjjeli szopinál Panka mindig bealszik, aztán 20 perc múlva jut eszébe neki is, hogy éhes. Úgyhogy mi általában 1 órát eszünk éjjel.

Macsek, hajrá böfis képek :lol:
Párod meg hasonlit egy megasztáros énekesre, most nem jut eszembe a neve.

Kertikiri, képet! Nincs kifogás! :wink:
Irigyellek az éjszakáért!
És örülj, hogy legalább a kanapéra le tudod tenni, én a kezemből se tudom, egész nap ölben van :shock:
Fórumtali volt nálunk még nagy pocakkal, hatan voltunk.

Móni, hol vagy???

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Sziasztok!

Macsek: tud egyfajta pofit vágni Vilike is. Nagyon drága.
Szépek vagytok a családi fotón.
Kertikiri: nemááá. Szeretnénk látni fotót rólad is!
Jó kislány Nadin, kezdi átaludni az éjszakát. Gratu!
Sok ha 4 órát fent van egy ekkora gyerek???
Akkor el sem mondom Ádika mennyit tölt ébren :?
Jutta:végre, fotók :lol: Arik vagytok így hárman, de nekem mégis aDorka, Apa szunyál tetszik legjobban.
Andi: a megszületéstől számold a 3 hónapot sztem is.
Cumisüveg, és cici: nálunk minkettő van és el fogadja gond nélkül.
Az éjszakai alvással nálunk sincs gond, csak mire sikerül elaltatni...
Ma éjjel éjféltől fél 7 ig aludtunk.( Andi, lehet irigykedni és Jutta,nem panaszkodom) :lol:
Most meg az etetés elötti sírásból olyan jól sikerült megnyugtatni, hogy elaludt az ölemben. Hiába, anyánál a legjobb.

Olyan szépen fejlődik Ádika. Nagyon sokat mosolyog, gügyög, és már tuti, hogy tudatos a játékok után nyulkálás és megfogása. És, ha larakom a hátára, oldalra fordul, meg vissza a hátára. :lol:
Azt olvastam, hogy ilyenkor már kiderül, milyen lesz a személyisége.
Megbeszéltük Apával,hogy felköthetjük a gatyát, mert baromi erős akaratú a gyerek és kitartó.Ez neki késöbb javára válik, de nekünk nem lesz egyszerű pl a dackorszak majd... alig várom :lol:

Timi: a hallásvizsgálaton nem aludt Ádi, a másik baba sem akivel együtt voltunk, mégis megcsinálták.
Okés, ha jártok erre, hívjál.

Kép
Kép
gabcii

Zsu:majd számolj be róla, hogy sikerült a cseppek nélkül.
próbáltam már én is, mikor 2 hétig nem volt pocakfájás. 1 Napot nem adtam a gyógyikat, máris fájt Ádi pocija.Remélem ti sikerrel jártok.

Fórumtalin Hajni, Timi és én nem voltunk, a többiek taliztak személyesen.

Tényleg ám, Móni, Kat merre? Ebinc meg jól eltűnt még a nyáron!

MAREK! HA OLVASOD ESETLEG, CSAK PÁR SORT ÍRJ, HOGY VAGYTOK!

Kép
Kép
gabcii

Na még alszik a csaj, tudtam ebédelni, meg elpakoltam az 56-os rucikat, mert már kicsik :-)
Zsú, drukk, hogy összejöjjön cseppek nélkül. Nekünk 1 nap volt csak Nadin hasfájós, az elég szörnyű volt, úgyhogy részvétem mindenkinek. Mi a taktika olyankor? Mi aznap azt csináltuk, hogy nagyon erőteljesen ringattuk, masszíroztuk a pocakját, van egy nagyon jó kis zenénk, amire imád táncolni velem miközben halandzsázom neki a szövegét (finnül van azt hiszem), végső esetben pedig bele a mózesbe és lógatva ringatás - na ez nem könnyű, mert a mózes a gyerekkel együtt vagy 12 kiló. Eléggé kikészültünk aznap este, pláne, hogy megijedtünk, hogy mostantól ez lesz. De lekopogom, azóta sem volt ilyen, akkor sem tudtam összefüggésbe hozni amúgy semmilyen kajával. És vettem hasmasszázskrémet, minden este csinálom neki, meg a babamasszázst is próbálgatom, egyre jobban tetszik neki. Fürdeni szerencsére szeret, olyan ámulattal nézi közben apát, hogy csak úgy irigykedem :-) De nekik ez az egyedüli igazi kontaktusuk, mert képzeljétek, kézben már csak nálam marad el, a férjemnél egyre kevésbé :-(

Lehetne majd babás tali is tavasszal!

KépKép
kertikiri

Gabci, olyan jó, hogy Ádi ilyen kis aranyos :-) Ez lehet már az a korszak, amikor teljesen elvarázsolják az embert. Persze most is, de amikor már teli szájjal rád mosolyog, az fantasztikus lehet.
Nadinon azt veszem észre, hogy amíg eddig mindig hozzám lapult büfi pózban, most már tartja el magát, felszegi a fejét, mintha nézelődni akarna. Csak akkor lapul, ha álmos :-) De így legalább tudom, hogy mikor az, és elvileg vihetném is a kiságyába, hogy ott aludjon el :wink: :) De nem viszem, mert imádom dajkálgatni, és ha az első két-három hónapban ezt elrontás nélkül lehet, azt ki kell használni, nem? :wink:

KépKép
kertikiri

Egy pár kép!

Kép

Kép

Kép
mogyoland

ebéd: tökfőzelék

Macsek, ki mondta, h nem veszem fel Hubát? :shock: csak nem első nyekkenésre, és nem mindig. ha pl etetem Petrát, akkor vajon hogy? vagy ha Petra is sír, akkor kit?
én is a mosolygós időszakot várom. Petra egyre ügyesebben figyel, de Huba még pásztáz. meglesz ez előbb-utóbb, csak olyan régóta itthon vagyunk, és sehol semmi. megint irigykedem. ezért is :wink: 8)

hasfájás ellen? talán ez a mecsek tea bejön, de irtó büdék lesznek tőle a gyerekek, és hatalmasak a pukik. Huba megint sír az emberes f*ngoktól :cry: szegénykém! pedig olyan jól aludt

Kép
an°°di

Kép

Kép

ezek frissebb képek!

Kép
mogyoland

an°°di
joboccs, valóban nem ezt írtad. :oops:

én is már várm azt az időszakot! Apukám meg tiszta hülyének nézett, mikor mondtam neki h már várom. de olyan jó lenne, ha már megérkezne a földre :D és rámmosolyogna!

ma front van??? Vilmos letehetetlen, és még nálam is sír :shock:

KépKép
1macsek

Sziasztok!

Nem tudom mi van, de Dorka 2x akkorát kakilt, hogy csuda (egyik olyan sikeres volt, hogy teljes ruhacsere :lol: ), meg tök sokat alszik, közbe nézelődik...

Mi is a Mecsek teát (Espumisan mellett) használjuk ja és védőnő javaslatára egy nagyon pici szőlőcukrot raktam bele, mert állítólag segíti a kakilást (hát vagy ez segítette, vagy nem, de kaki volt :wink: )

Macsek, Mogyó jók a képek!

Na lassan kaja lesz, addig iszok, meg intézek 1-2 dolgot! :arrow:

Jutta

KépKép
jutta

Gabcii, miért kellett hallásvizsgálatra? :shock: mindenkinek kell?

Zsu, köszi a biztatást, de ha megszorzom kettővel és három óránként esznek, akkor én eláshatom magam :? :wink:

Móni? biztos Bécsben shoppingol, miközben Janka átalussza az éjszakát és nem fáj a hasa (de jó lenne, ha így lenne), azért jelentkezhetnél. nem haragszunk meg, ha ez az igazság, akkor sem :D :wink:

Kép
an°°di

LÁnyok!
Szerintetek kell fejnem legalább naponta 1* mindkét mellből?

Mert most vki azt mondta... de ha Vilmos kiüríti, akkor termelődik több, nem? Tisztára rám hozta a frászt... azt mondta, neki nem volt elég teje, de azt pl honnan tudja az ember?

Mert: gyarapodik, és kb 3 óránként eszik, az elég, nem? Vagy mi utal arra, hogy nincs elég tej? Persze most 2 és fél óra után kért enni, és csak 80 gr-ot evett. Francba, nem mérem többet :(

néha szoktam érezni, hogy pl nincs benne annyi tej, de én sem vagyok egy robot:(
:shock: :shock: :shock:

KépKép
1macsek

Hát én elmondom, 10-15 perces ölben miniszunyákat leszámitva Panka egész nap fent van. Este 10-11 körül alszik el és 8-kor kel. De nappal semmit nem alszik. :roll:
Édes lehet Ádi, azt mondják 3 hós koruk körül már tényleg nagyon aktivak, már én is alig várom. Nomeg hasfájás ügyben is vizválasztó :lol:

Kertikiri, hát nagyjából azok a taktikák, amiket leirtál, de néha semmi nem segit. Érezd magad nagyon szerencsésnek, hogy Nadin nem hasfájós! :)

Mogyi, milyen kis ellazultan alszik Ágika :)

Macsek, ezt még nem hallottam, sztem amúgy is lesz több tej, ahogy igény van rá.
És mi az, hogy "csak" 80-at evett Vilike??? 8x80 az 640, ami szerintem egy 3 hetes gyereknek még sok is! Mennyi most a súlya? már nem emléxem mit irtál.

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Tuti van front, mert nagyon fáj a fejem.
Ádit inkább a szeles idő és hidegfront viseli meg, ma nem bolondka.
Nagyon édes Ágika :lol:
macsek: onnan tudod,hogy nincs elég tejed, ha a gyerek éhes marad és sír. Nem feltétlenül kell fejned, bár azzal tényleg szaporítod.
Kertikiri: tényleg nagyon jó,hogy Ádi már ilyen aktív, bár a pelusozás nem egyszerű egy folyton kapálózó gyerekkel :wink:
Ma a nagy ágyon volt egész nap és csak egyszer kellett ölbe vennem. mellé feküdtem és beszélgettünk és nagyokat vigyorgott.
Ja, 4 szót "mond" már: Áú, ne hülye és oké :lol: Ez a baba nyelv, időnként hasonlít a "felnőtt nyelvre". A gügyögésből ki lehet hallani értelmes szavakat ( lehet,hogy belemagyarázás )
Kakival én is jól jártam ma. Aludtunk fél órát, mire nagy üvöltésre ébredtem. Gyanús lett, hogy Ádi könnyekkel sír. Ilyenkor tudom, hogy tényleg baja van. Hát, fullra be volt rottyantva. Kaja idő is volt éppen, hát ki a konyhába kaját csinálni neki. Végig üvöltötte, mire elkészültem, bealudt. Most édesdeden alszik a kakiszagos szobájában, az elkészített kaja meg itt figyel.
Szivat engem ez a gyerek úgy látom :lol:
Hasfájásra meg nem tudok tuti tippet. Nekem nem jött be a hasmasszír, lábtorna és társai sem :(
Tavaszi baba taliban benne vagyok!
Andi: hallásvizsgálatra nálunk 1 hósan kell vinni a babákat. nem kötelező, de küldenek behívót.

Kép
Kép
gabcii

Sziasztok Csajok!

Csak gyors életjel. Marci tegnap "elromlott" egész délután alig aludt és dolgoztunk közben. De azért nem volt gáz csak kicsit lefáradtam estére. Most végre elaludt, délelött meg voltunk játszóházban, egész jól viselte. Na megyek melózni, mert ki tudja mikor ébred!

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Gabci, a tápszert meddig lehet eltartani, ha megcsináltad? Pár órát azért eláll a hűtőben, ugye? És hogyan sterilizálod a cumisüvegeket? Minden alkalommal kifőzöd?
Fejés: én úgy tudom, hogy jó, ha minden szopi után kifeji a maradékot az ember. De nekem nem megy. Egyrészt béna vagyok, és két mellszívó közül egyiket sem tudom használni, tiszta pénzkidobás volt. Kézzel nagyon kevés sikerül. Másrészt: ha Nadint nem tudom letenni, akkor ugye fejni sem tudok :-( Márpedig az esetek 90%-ában ugye nem tudom letenni :-( Most mondjuk éppen fekszik, és gügyög már 10 perce, ez nagyon jó, de nagyon ritka :-) Most hagyom kibontakozni.
Remélem délután alszik még egyet, mert séta közben felébredt:-(

KépKép
kertikiri

Sziasztok!
Rendes tőletek, h eszetekbe jutottam...
Bécs, végig aludt éjszaka... Na hagyjuk...
Amúgy is tök depis vagyok, ezért nem is jöttem, csak olvasgattam!
Szépek a gyerkőcök és a szülők is... tényleg, rólunk sincs édes hármas kép :roll:
Na :arrow: mert sz*r a kedvem, a gyerekem meg csak nyökög, mert se puki se kaki... :cry:

Kép
ermoni

Móni, mi az hogy hagyjuk? miért vagy depis? gyere mesélj, ha szeretnél!

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Köszi lányok :D

dzsuzsa:
3750 gr volt pár napja. najó, megnyugodtam :D :D

gabcii:
nekem is mondja hogy hülye, amikor sír, és nemtom mi van, tisztára úgy hallom, hgy hülyeeee

védőnő lebeszélt a teáról, az infacolt meg elfelejtettem előle eldugni, pedig a múltkor mondta, h várjam meg az 1 hónapot :oops:

Panka ilyen jó alvó? Fantasztik!!! Nálunk a nagy alvások sétálás után vannak, meg éjjel.

KépKép
1macsek

jabocs, az éjjel alszik az azt jelenti, h rögtön elalszik zaba után, legalábbis eddig így volt, remélem ez így is marad :D

KépKép
1macsek

Sziasztok

Vagyok. Néha. :)

móni: jajj ne legyél depis. :( Bizti ez a hülye idő is betesz.

A súlygyarapodásról csak nnyit, hogy Vivi anno pont ennyi idősen mint most Lala 4925 g volt. Lala viszont már a 6,5 kilót súrolja... :roll: :lol:

Rakok 3 képet.
A kék ruha ami Lalán van azt Vivi akkor hordta mikor elindult. 11 hónapos volt. A rózsaszín rugi meg 6-9 hónaposra való... :roll: :roll: :lol: :lol: dagi
Kép Kép Ez meg egy mosoly akart lenni. :D
Kép

És csuda édes mindenki. Rólunk az első és utolsó családi kép mikor is készült... ööö.. megkeresem és felrakom. :D

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

na itt van és a kezemben nem a Lala van.. :lol: Mostani még nincs sajna :cry: Kép

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

Csajok, segitsetek.
Asszem mégiscsak elkezdek tápszert adni Pankának kiegészitésként.
Ti hogy csináljátok? mindig frisset? mert a dobozra az van irva. Vagy be lehet tenni a hűtőbe egy nagyobb adagot, és kis adagokban melegiteni?
Köszi

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Sziasztok!

Na végre, idejutottam. :)
Délelött a gyerekeim voltak lükék, ebéd, alvás.
Addig án tesco, gyógyszertát, posta.
majd Marci kikönyörögte az élményfürdőt, így elmentem vele meg a szembekislánnyal. :wink: Ahol kiment a bokám. :? szval most bicegek. :evil: :evil: :evil:
Lilla délután aludt, persze, mikor az apjával van akkor angyal. :twisted: :twisted: :twisted:

Közös képek szupik, nekünk sincs, de ma fotóztam, mingyáá rakok fel. :)

Zsu:
miért adsz tápit?? :shock: :shock:
a súly miatt ne tedd, leírásod alapján elég a tejed.
De ha mégis úgy gondolod, akkor csak HA-t. sztem. :oops: Azt meg csak doki tudja felírni.
Amugy én úgy csinálom, h reggel felforralom a napi adag vizet és azt melegítem mikróban, összerázom a vizet és abba a tápszerpor, újra összeráz és kész is.
De pl. a H-ban előre megcsinálták és azt melegítették a hűtőből mikróban. Én ezt nem merem, mert nekem azért a hűtőben nem csak tápszer van. :roll:

Móni:
mi a baj????? :oops: :oops: :oops:

Timi:
Te jobban vagy depi ügyileg?

Na butítom a képeket. :D

Kép
Kép
h@jni

Kép

Kép

Kép

Kép
Kép
h@jni

Zsu! Én is mindenképp lebeszélnélek a tápiról. Persze ha kell akkor kell, de a megingott önbizalmad miatt ne tedd!!!!!!!!!!! Felejtsd el a hülye számokat. Én két hete mérleget se láttam! Ne hasonlitgassál senki babájához meg mindenféle tudományos sarokszámokhoz, csak az anyai ösztöneidre halgass. Ha az is tápszert súg akkor adjál. De szerintem ne keverd be az egész napi adagot, de ha marad azt el lehet tenni.

Hajni, Rita! gyönyörűek a csajszik!!!!

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Kép Kép

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Zsu: nem akarod megkérdezni a dokid? nehogy az anyatej rovására menjen a tápszer, legalábbis engem óva intett attól, hogy tápszert is kapjon, mert akkor leáll az anyatejjel. Kértem, h írjon nekem, de megtagadta. Mérnem kellett egy napon kresztül h mennyit eszik, és utána mondta is, h akkor hagyjuk.

Lillababát meg köll zabálni :D

Tök jók a családos fotók, kár, h nem tudtam előbb erről topicról.

Vilko egész du nem aludt. Papája hazajött, kettőt simított a fején, és most alszik. Én két órát szenvedtem, vele, ordított meg minden... :evil:

Na még egy kérdés:
éjjel etetések után/előtt ti hogy pelenkáztok? Én előtte szoktam, van is sírás, de nem akarom később kiverni a szeméből az álmot... Vagy elég csak akkor tisztába tenni, ha kakis? Azt is hallottam, h vki egy számmal nagyobb pelust ad rá, hogy ne kelljen ezzel vacakolnia. Én egyszer nem tettem tisztába, hát meg is lett az ereménye :(

h@jni: melyik élményfürdő?? nagyon irigy vagyok :oops:

KépKép
1macsek

Nálam is igy volt a tápszer adás elött. Utólag igy is azt gondolom kár volt ilyen hamar feladnom. Minimálissal evett kevesebbet mint az "előirt".

Én éjjel lusta vagyok pelenkázni, legfeljebb ha érzem, hogy büdi kaki van. Még ha ruhacsere is lesz a vége reggel én lusta dög vagyok! a nagyobb pelus csak a kaki miatt necces, félek, pont emiatt folyna ki oldalt. Ki kell tapasztalni melyik pelus bir ki egy egész éjszakát és éjjelre mindig olyat adok.

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

SZIASZTOK!

Én esti adag tápszer mindig megcsinálom neki általában 3 adagot és tegnap is csak egy kelett mert egyszer kelt fel éjszaka!
Lehütőm és megmelegitem melegvíz alatt mert nem igazán ajánlják a mikrot!

Én mindig cserélek alatta pelust minden evés előtt és ő el is kívánja mert ha már sok a pisi akkor sír is érte pl:volt ,hogy rá egy két órára már tiszta pisi volt!Hát ezt már 4 dimenzón is mondták,hogy jó a vesemükődése! :lol:

Jajj nagyon klasszak a képek az összes babuciról!

Kép
mogyoland

Sziasztok!

Vagyunk mi is...:)

Megnéztem a képeket mind fantasztikus :lol: :lol: :lol: , de majd holnap részletezem, most csak magunkal jöttem.

Ma voltunk tanácsadáson. Két gyerekkel felért egy kardio edzéssel. :)

Ákos 6660g :shock: :shock: :shock: :D és 56 cm (3950g és 52 cm született, és 3810g jöttünk haza,)
Manó 15 kg ( megy össze) és kb. 98 cm.
Dokinéni el volt ájulva afiúktól. Ákost alig akarta vissza adni, már bent volt a másik anyuka a rendelőbe, én meg ott topogtam, hogy már menénk.:D
Manó fütyijét megmutattam, minden ok, egy kis mozgatással helyre tette.
Hoztam én is képeket. Mára ennyi megyek vissza olvasni, holnap írok.

Sziasztok szép álmokat!
Kép Kép
Kép Kép

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Ja és egy vigyori kép, ez már nagyon régi tudomány. :)
Kép

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Nagyon édik a manók :D

jolka: Ákos mióta mosolyog?

KépKép
1macsek

Sziasztok!

Hűha Ákos jó súlyban van! :shock: :lol:

1 macsek : nálunk már az első héten még a kórházban vigyorgott nagyokat!
Eddig álmában nevettet hangosan mostmár ébren is nevetett hangosan!
Nagyon jó kedvű a lányzóm amúgy! :D Remélem igy is marad!

Volna egy kérdésem hozzátok:
Ti ilyen szeles időben is elviszitek sétálni a Manókákat?
A nap süt csak szél van! :?

Tegnap én is mértem Ágikát és 4410 gramm volt mi nem hízunk olyan gyorsan mert 3500 grammal jöttünk haza!
De majd alakul de az biztos ,hogy jobb volna anyatejjel etetni de sajna ez van ha nincs akkor nincs. Hiába ittam én teát meg stb...

Mostmár az adagját is emeltem mert kevés volt a 100 milli most simán megesz a 110-120 -at csak néztem nagy szemmel!

Kép
mogyoland

Jutta: Dorkának boldog mini szülinapot! :lol:

Bocsi sajna nem emlékszem de valakinek a kislányának az arca pöttyös volt az ennyémnek is az én kaptam a dokitól hintőport de az arcára nem rakhatok!
Te mivel oldottad meg?

Kép
mogyoland

Sziasztok!

Húúú sokat akartam írni, de nem tuom, hol kezdjem...:)

A képek nagyon tetszenek. Yodásak nagyon aranyosak.
Rita!
A Te kislányod még grimaszal is gyönyörű!!! Lala is nagyon szép, helyes csaj lesz belőle is.
Jutta!
:D de, jó, nagyon tetszenek a képek! Szép család vagytok!!! Még kandalótok is van, ejha...:Dkisvigyorik. Az apukás kép olyan megható:), biztos szereted nézegetni Őket.
Hajni!
A második képen olyan puszilgatni való Lilla, nagyon aranyos, hogy így széttárja a kezecskéit, "gyere anya..."Na és a rucija is szép, igazi kiscsaj.
Macsek!
:D Ti is nagyon helyes, szép család vagytok. Apuka nagyon szinpatikus a képen. Biztos imádja a kis Vilkot. :)
Mogyoland!
Ágikának nagyon szupi a haja, és ez a csodálkozás.:D
Ciripke!
Nagyon -nagyon büszke anyuka lehetsz, csodásak a gyerekeid. Ezek a szemek, mindig kis életvidámak a képen.

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Mogyoland! Olyan pöttyös mint fent Ákosnak? Mert, ha igen, akkor nincs gond, el fog egyszer múlni. Az olaj (rendes háztartási étolaj)jó rá, csak én mindig elfeljtem. De csak türelem, pár nap/hét és már nem lesz ott.

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Mogyo, mi vagyunk pöttyösek, dokinéni elocomos keverék krémet írt rá, nem mertem rákenni, az elocom nagyon durva sztem. Diófalevél teával mosogattam. Most lekopogom, sokat javult. De állítólag ezek jönnek-mennek rajtuk. Viszont ha Ágika tápszeres, akkor lehet rajta nem is tejkiütések vannak, nem?!

Képek nagyon édesek ám!
Rita, a Lala milyen név? Valaminek a becézése, vagy így simán Lala?
Ákos óriási :-)
Lilla pedig tiszta rózsaszínben tündéri :-)
Ciripke, a két nagy úgy hasonlít egymásra, hogy csak na!

Éjszaka ha egy mód van rá én sem pelenkázok. De hajnalban mindig kell sajnos.

Képzeljétek, Nadin tegnap du 5-től este 10-ig aludt. Csak néztem, hogy mi van. De sajnos a nappaliban tudtam csak lerakni a kanapén, nem lehetett egyszerűen bevinni a kiságyába, ezért a férjemmel a hálószobában dekkoltunk, hogy ne ébresszük fel. Na nem volt mondjuk rossz, csak így nem tudtam tenni-venni :-) Éjszaka meg lett a böjtje, eleve hajnali 1-kor tudtam csak újból letenni, és onnantól 1,5 óránként kukorékolt. Most aludt nekem fél órát, szerintem a következő kaja után talán újból bealszik.
Nem szabadna hagynom, hogy ilyen hosszan aludjon napközben, nekem kellene már alakítani a napirendjét. Csak hát jó nekem napközben a szabadidő, önző vagyok. Az éjszakázás nem zavar annyira, mintha napközben semmit nem tudok csinálni. De neki meg a normális napirend lenne jó, úgyhogy úgy döntöttem, 6 hetes korában elkezdem szoktatni. Az még ez a hétvége, meg még két nap :-)

KépKép
kertikiri

Mi sokkal-sokkal pöttyösebbek vagyunk, mint Ákos a képen. Még most is, pedig már javulgat.

Séta: én viszem, könyörtelenül minden nap, akármilyen idő van, még esőben is. -5 fok alatt nem fogom csak vinni.

A levegő nem árt. Mózesbe bebugyolálom, hogy ne fujjon be a szél, ha kell, még egy pelust is elé rakok szélfogónak.

KépKép
kertikiri

ZSu!
Szerintem is előbb a dokival beszélj mielőtt tápit adsz a kishercegnőnek. Ne agódja a súlya miatt, ahogy nagyon jól megfogalmazta Timi, két éves korukban minden két éves egyforma. Meglátod, a TE kislányod egy évesen gyönyörű csacsogós szöszi/barna kishölgy lesz.
Ha van pisis pelus, és kakis, akkor gond nincs. De Te tudod mi kell Pankának, ha tápi akkor az.
Egész nap ölbe van? Miért? Sír, ha leteszed? Viszont az éjszakai alvás szuper!!!

Jutta!
Fürdőruha? Mehetsz strandra, csak ne merülj, a cici ne legyen vízes. Nem lenne jó valami gombás fertőzést rávinni. Szivacsos melltartó alá lehet csempészni melltartóbetétet, észre sem veszik. :wink: Én Manó másféléves korában jártam úszni, de utána mindig alaposan megmostam a ciciket. De ha tengerbe akarsz merülni, oda most is lehet, csak hideg legfeljebb.
Én is tele hassal viszem el Ákost sétálni, de viszek tejcsit és vízet is. Mert én sosem tudom mikor jutunk fel Manó miatt, már nem olyan egyszerű két gyerekkel. Nekem két részes termoszom van. Így két cumis üveg van benne. Cumisüveget indulás előtti szopi alatt töltöm meg. Egyszerűen a szabad cici alá teszem ,és engedem, hogy ebbe csöppögjön, így nem a pelusba pocsékolom. Utána melegvíz alá teszem, mert csak hűl egy kicsit, és irány a termosz.

Szerintem a cumisüveg nem zavarja meg a szopis gyereket, csak jó kifogás szokott lenni, ha már a gyerkőc nem akarna szopizni. Manó sosem fogadta el a cumisüveget. Ákosnak mind1, de nagyon ritkán kap belőe, talán max. 3x eddig.

Móni!
Ne légy depis, mi az a depi? LÉgyszi gyere, hiányolunk. Mindig bejelntkezel, harapsz :) :wink: , és nem tudjuk mi a gond. REmélem azért minden ok, csak fáradtabb vagy egy kicsit.

Andi!
Megértem, és tudom mit érzel néha. Nagyon jó anyuka vagy!!! A szeleburdi Andiból aki állandóan megnevetette a társaságot, komoly anyuci lett. :D
Nagyon jól csinálod, Te egy helyet kettőt kaptál, ott jársz mint most mi. :D Ezt úgy értem, néha kell egy kis önzőség a részünkről, na meg képetelenség egyszere két gyereknek kedvezni. Pont tegnap godndolkoztam rajta, na meg tapasztaltam, hogy milyen egyszerű volt még egy gyerkekkel, de anno még is jobban paráztam. Ha megnyekent Manó, már szaladtam, ha görbült a szája már cici, nem mertem magára hagyni egy percre sem, a babakocsit nem engedtem el soha, szó sem lehetett róla, hogy másra bízam...lehetne még sorolni.

Timi!
Egész jó a napjaink a fiúkkal. Tegnapi nap káosz volt a tanácsadáson, vagyis én így érezteim. A védőnő szerint semmi gáz, csak két gyerekkel már ilyen. Még szerencse, hogy Ákos után még nem kell szaladni. Szépen meg volt a pelenkázón, de már figyelni kell, mert oldalra fordulás és háton kúszás megindult. :? KÉpzeld ha éjjel mellettem marad, mert beájultam, arra kelek, hogy a gyerkőc mellettem. Én pólyában hagyom, Ő meg addig tornázik míg a felsőtestét oda nem tornáza mellém, keresi a cicit. :D
REmélem nálatok is rendeződik, és lesznek nyugodt napjaid is.

Nevetés bazsajgás, már rég van nálunk. Mosoly nálunk is már az első napokban volt, kaja közben, álmában, a megelégedetség mosolya. :) Nagypapám, telejesen el volt olvadva mikor Ákos rávigyorgott, nem hitt a szemének, hogy ilyen pici baba és már vigyorog. Nevetés a piciknél a félelem jele is, de nem hinném hogy félne. Legfeljebb később az idegeneknél lehet ilyen.

Kertikiri, Mogyoland, Macsek!
Légyszi írjatok már magatokról egy kicsit többet, persz ha csak publikus. Nevetek, mit csináltattok a babák előtt...A többiekről sok mindent tudunk, és már van róluk kialakult kép, de ti még nagyon titokzatosak vagytok. :D :wink:

Mentem...
Manó 1/2 6 kor kelt, most meg már alszik. "ébresztőőő, Ébresztőőő" mondta reggel a sötétben. Már ült az ágyán, és nem volt álmos. Mese be, én meg mellé feküdtem, hát ha tudok még pihizni, na persze, állandóan ellenőrizte, hogy fent vagyok-e. Ilyenkor megint jött, hogy ébresztőőőőőő! Most csend van, Ákos szépen elaltatja magát. Tök jó dolgom van. Imádom őket!!!

Most már tényleg megyek, dolog van.
Sziasztok

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Kertikiri!

:D :D :D Alvás, szép teljesítmény. Anno mi is csendben voltunk, ha manó aludt, :x ilyen ovltam, ha valaki hangoskodott.
Ma már...:D Szól a tv, Manó játszik, kalapál, kiabál, pórszívózok, Ákos meg alszik. :) Ha a baba aludni akar, akkor nem zavarja semmi. Az utcán is milyen jót alszanak, pedig ott is beszélnek az emberek, menek a kocsik, tehát hangzavar van, még sem zavartatják magukat. :) :wink:

Nagyon szeles időben én nem viszem ki a fiúkat. Pedig nekem is mózesben van, szélvédett helyen, de akkor is, azt a 1-2 szelesebb napot kihagyom, megérzik akkor is, ha nem is éri őket. Vagyis én ezt tapasztaltam.

Pelus csere. Lustaság, de már én sem cserélem mint Manónál. Anno kaja előtt és után, mert mindig produkált nagy dolgott. Egész hangosan, és látványosan, nem volt nehéz észre venni. Viszont Ákosnál sosem tudom, mikor lett tele a gatya, látványos még nem volt. De nagydolog szinte mindig van. Éjaszaka valamikor 1-2 óra között van pelus csere.
Most a babaylove-t használjuk, olcsó és jó, eddig. Ugyan a sejhaja jobban bírja a huggist, de msot ezt vettünk. Viszont a papmpers most nem jött be...
Nagyobb pelus, a kevesebb csere miatt? Szerintem ez butaság és hülyeség... Bocs. De több cuccot úgy sem fog tárolni, legfeljebb többet kell utáan mosni. :D

Na most már lelövöm magam.

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

jó reggelt!
hű, Jolka, nagyon belelendültél ;) és nagyon jók a képek!!! még mindig csini vagy és Ákos meg Manó nagyon édespofák! és több, mint 6 és fél kiló???? :shock: :shock: :shock: nem semmi. mennyivel is született?

Zsu, adtál végül tápit? én nem adnék, de eszembe jutott, hogy a barátnőm is hasonló helyzetben volt, mint te, azaz a kisfia egész nap kb ébren volt, de az éjszakákat végigaludta. hízott, de nem valami tempósan, és nőtt hosszra nagyon sokat. nappal nem lehetett letenni, mert sírt. kiderült, hogy éhes volt. miután adott neki az anyukája egy kis tápit a tej mellé, aludt a kissrác nappal is, de az éjjelek sem romlottak el, és nekilódult a hízásban is... lehet, h nálatok is ez a szitu (?)

én könnyen dumálok, h nem adnék tépit: tegnap voltunk oltáson (fantasztikusan jól viselték a kis szarosok!!!), és le is mérték őket: 4 és fél kilók!!! 9 nap alatt felszedtek 450 grammot fejenként! :shock:

Kép
an°°di

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?