Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Képzeljéátek, amit rendeltem gyerekülés, Chicco, azt már nem gyártják, és nincsen. :( Van helyette szinte ugyanolyan, 2000 ft-al drágábbért :evil:

Panki!
Köszi, közbne rájöttem, hogy rosszul mondtam:az ülést a Tullinál rendeltem volna,az árzuhanástól a hintalovat vettük,de azt személyesen hozta el, és fizette ki a keresztanyám Pesten.

Pont én is akartam kérdezni, hogy ki hogyan,mivel mossa a babafogakat?

Május!
Igazad van az ajándékozással kapcsolatban, én sem szeretm, hogy venni kell mindenkinek vmit, mert épp dec. 25.-e van a naptárban.Nekem az az ajándék, ha anyáékkal lehetek, és ez minden hónapban előfordul szerencsére.Én ebben lelem örömöm.És ma már szerencsére megtehetjük, hogy ami kell, azt évközben megvesszük, így már a karácsonyi ajűndékdönpingnek nincs értelme.Emléxem, régen amit nagyon szerett volna az ember, az sokba került, és karácsonyra összespórolta az ember, a rávalót.És akkor nem is volt olyan nagy a választék.Kinéztem egy babát, és ha drága volt, akkor ment e fa alá. :lol:
Én most listát fogok készíteni, mert ugysem fogják kibírni, hogy ne vegyenek Emilinek vmit, akkor már legyen értelmes, hasznos dolog.

Sági!
Mi az a Szutyuri? :roll:
Petinek boldog 8.-at!
Izofix:csak ha az autó is van olyan biztonságos,mint az ülés.Férjem szerint.Mikor a biztonságról kérdeztem, montda, hogy az autónk(13 éves opel astra, karbantartva)nincs olyan biztonságos,mint maga az ülés.Dehát akkor legalább az ülés legyen az nem?;-)

Mónika!
Aranyosak a fiúk, jobbulást Nekik, Nekled pedig sok enerdzsit! :D
Hajhullás tényleg durva!Akkor most kap vasat?
Igen, én is így gondolom, hogy vacsira nem kell sokat enni, csak eddig is sokat evett ebédre is, és vacsira is, és egyik napról a másikra nem evett vacsira, ez volt a meglepő.De már rájöttem, túl álmos enni, így fürdés előtt adom neki, akkor csak úgy nyeli,mint kacsa a nokedlit :roll: :lol:

Timi!
De ügyi vagy!Én is szeretk kreatívkodni, csak mostanság alig van iőm.Pedig ezelőtt...! :(

Nanica!
1 évesen 250 ml?Emili ebédje ennyi, de inkább több :lol:
Nekem ennyi kaja be sem férne ahűtőbe. :roll:
De úgy vettem észre, hogy a fagyasztottat nem szeretri annyira Emili. :roll:

Ágiboldi!
Akkor miért nem adsz még neki enni, ha még megenné?Vagy csak a szeme kívánja, és csak nyammogna rajta?
Nálunk nincs vakugó, de szabad konnektor sem.
:lol: Mindent nem tudok elpakolni, így marad a figyelem. :?
Emilim már sokat esett hanyatt, állásból főleg!Nyugi, sajna ez van.De már megtanult esni, csak néha esik el, ha nagyon teper
.:-)

Bozotka!
Én kocsiba adok rá body+pulcsi+vastag kabi+sapi+bélelt naci.Áruházban vetkőzés>kbi, sapi le, többi marad. :wink:
Itatás:víz vízzel a sláger már születése óta.Teát is megissza, de nem teszek bele cukrot, csak a fű+a víz. :wink:
Mindent megiszik egyébként, a meggylevet is. :shock:
aventes csőrösből iszik.

Ria!
Bal kezeség még ilyenkorban nem alakul ki úgy tudom.A jobbot nem is használja?Úgy tudom, hogy még később változik a kézhasználat.

Bella!
Én is próbáltam nem pépesíteni, de Emili nem ette úgy, utánna jött a pép.Gyerek válogatja.

Amúgy ma Emili is nyűgi volt, most is nyíg, pedig aludt is, evett is, szóval nem tudom.Talán az idő, nekem is fáj a fejem.
Voltunk ma a rehabos dokinéninél.Még kell egy 2 hetes torna dec. elején.De nem bánom, csak ne legyen rossz idő, mert akkor nem tudom hogy megyünk el. :roll:
Azt mondta, hogy meg van elégedve a mozgásfejlődésével, és hogy előrébb is van egy kicsit.De még fszesebb az izma, így kell a torna.Biztos ami biztos alapon.

Most volt a Duna tv-be szó az oltásokról, és állítólag már 2005 év vége óta nem kapnak a gyerekek higganyos oltást.Viszont a Japánoknál 2 éves korig nem oltják a gyerekeket, mert éretlen az immunrendszerük.Na most akkor kinek van igaza?Egyébként én védőoltás párti vagyok, de csak a pneumo ellenit, meg a barihimlőt adjuk be majd.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa

Ja pár kép, aki unja, ugorja át :lol: (itt van az új hintapaci, és Micimaci is.)
http://www.picturetrail.com/flicks/2746062/preview

Kép
pankaa

Bekukk,

Ágiboldi,
Én a DM-ben vettem ilyet ami a képen van. Ha kihúzod a dugót eltakarja a konektorlyukat (micsoda szakszavak). Nálunk csak a szabadon álló konektorokba van ilyen. Már írtam, hogy továbbra is hosszú távon a konektor tiltás a leghatásosabb. Igaz jó félévünk ráment, de megérte. A mi nappalinkban is van 3 konektor meg 3 db 4-es hosszabbító, tömve. Kábelsaláta, utálom, de nem tudunk mit kezdeni. A fele a járóka alá van bedugva, ha fel lesz számolva bútort kell beszereznünk kábeltakaás céljából.

Lányok,
Ezt érdemes megnézni:
http://tv2.hu/2007-11-06/Kepes_Andras_a ... szulesrol/
Egyrészt az otthonszülés miatt, másrészt a média tudósítások hitelessége miatt. Bár ez utóbbiról eddig is meg volt a véleményem.

Folyt köv.
M.

mmónika

Bella,
Bárányhimlő ha simán lemegy, akkor szerintem nem gáz. Csak vannak esetek, amikkel kórház az irány. Ráadásul van olyan kolléganőm, aki ennek a kis dög vírusnak hála egész tinikorában övsömörrel küzdött. Ami minden egyes évben több hét pokol volt neki és bármikor visszatérhet. Előre ezt nem lehet tudni. Aki már átvészelte, az a szerencsés, de mi még előtte voltunk, még Robi is. Igy Natival együtt megkapta az oltást. A rendesen elkapott vírusnak sem tart életen át a hatása, ezért fertőződhet meg idős ember, aki már átesett.
A Geo cikkéből nekem inkább az a 100 millió lány ülte meg a képzeletemet, aki "hiányzik" :? az uh vagy a csecsemőgyilkosság miatt.

Otthon szülés:
Angliai példát tudom csak, ott még a kórházban sincs a szülő nő mellett orvos. Ehhez képest az otthonra is kell(enek) orvos(ok) nekem kicsit sok.
Mintha átesnénk a ló túloldalára.
A tv2 kritika tetszett. :twisted:

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Néhány régi téma, "már" a 320.oldalon járok:

Pankimanki,
Fordítva én is adtam már rá Bálintra a cipőt! A dechlatonban nézegettünk ruhát, amikor egy apuka odaszólt nekem, hogy nincs-e véletlenül fordítva a cipője a gyereknek. Ezek szerint nem nagyon zavarta a gyerkőcöt, pedig akkor már járt rajta.

Lehet kicsit érzékenyebb vagy terhesen azért érintett rosszul a „normális” téma. Én mindkét terhességet jól viseltem, viszont a másodiknál az 5. és 10. hét között még magam számára is elviselhetetlen voltam, kifejezetten hisztis. Erős hormon sokk volt. Egyébként szerintem se ezek a megfelelő kaják 6.5 hónaposan, akármikor kezdte a hozzátáplálást. Abban viszont egyet értek veled, hogy a házi készítésben sok elvileg egészségtelen kaját meg lehet szelídíteni. Hogy készül a házi májkrém?

Névválasztás: Mi is olyan neveket akartunk, ami nem túl divatos manapság. Nem jött be. Bálint egyértelmű volt a dédi után, még csodálkoztam is, amikor megnéztem egy népszerűségi listát, hogy benne van az első 10-ben. Második nevünk nagyon nehezen lett meg. Március végén apa orra elé toltam egy 20-as listát, hogy válasszon. Egyedül a Botond tetszett neki. Errefel a játszó tele van Botondokkal. Én utáltam anno, hogy minden második lány Mónika a korosztályomban. A rólunk szóló nótákról nem is beszélve.
TNT :shock:

Hozzátápi,
Arra a mély bölcsességre jutottam, hogy éhes babát könnyebb etetni. Csak úgy csúszik a kaja.
Meg van az első húsos élményünk is. Két muslinca berepült a délben lereszelt körtébe.

Botmixert beletörtem az almás sütibe. De egyébként is turmixot használok, aminek van egy nanoszűrője. Anno volt egy akció 1-et fizet 2-t kap és többen összeálltunk a fórumon és vettünk vitál centert. Ennek van ez a pépesítő szűrője, meg gyümölcscentrifuga hozzá, meg mák/ hús daráló. Húst és mindent bébiétel minőségűre pépesít, de azért itt is inkább a nagyobb adagokra jó. Bár most ez sem probléma, mert a maradékot Bébike1 vagy anya megeszi.

Tejpép téma lefutott, de azért leírom.. Ha valaki be akarja tartani a tejmentességet 1 éves korig, akkor szerintem tejpépet sem kaphat a baba. A tápszer HA, tápszer, tejpép HA, tejpép szerintem a sorrend allergizálási szempontból.

Leginkább az anyatejhez a lótej hasonlít (legalábbis ez rémlik).

Tudomány,
Botond forog és kúszik. Néha kutyázik, de nem nyújtott karral. Meg néha oldalra dőlöngél és veri bele a fejét a falba/ kiságyba/ szekrénybe ami kéznél, azaz fejnél van. Ültetni nem szoktam, így esélye sincs az ülésre. Ha kommunikálni akar akkor iszonyúan visít. (gondolom másképp nem figyelnénk rá). Most, hogy nyáladzik brümmög. És vigyorog egész nap mint a tejbetök.

Sno,
Beteheted a hordozósba. Köszi. Még nem jutottam el a feltöltésig egyik témában sem sajna.

Pann,
Szerintem, ha reggeli-esti szopit megtartod, még amellett is simán összeszedheted magad fizikailag a következő baba előtt. A fárasztó rész -legalábbis számomra- az éjszakai szopik voltak. Nekem inkább (főleg lelkileg) volt rossz, hogy mire végre visszafogytam 1 év alatt az eredeti súlyomra akkor pont terhes lettem és már az 5. héten kérdezték, hogy jön a második. De téged ez nem fenyeget.

A citromsav miért rossz?

Bozotka,
Hú de nagylány lett Zsófi. Málta nekem tetszik, így látatlanban.

Lorca,
Bálint is nagyon hamar elkezdett beszélni fiú létére és nagyon szépen tisztán érthetően. Első szavai traktor, autó, ajtó volt. Előtte semmilyen szinten nem beszélt (szótagokat sem). Másfél évesen kétszavas ragozott mondatai voltak: evezőpad apáé, anya porszívózik, sanyi tata autóval.

Folyt köv.
M.

mmónika

Na csak gyorsan, mielőtt befejezem a fordítást:
Panka, azért nem adok többet (illetve adok, mert a frutapura is már engedmény :wink: ), mert Boldinál sose lehet tudni, kb addig eszik, amíg látja h van. És a Heim Pálban az alváslaborban az uh megállapította, h van refluxa, ami nem szervi eltérés, csak a fölösleget visszabukja. Ők azt mondták, h fogyókúrázzon, ami sztem hüjeség, tehát nem teszi, viszont azt mondták, h az életkornak megfelelő mennyiségnél egy alkalommal ne egyen többet. Nem tudom mi az életkornak mefelelő, de úgy látom, kb a fórum, meg a babakajás üveg mérete alapján :wink: , h ez így jó lesz.
De holnap megyünk oltatni Prevenart, és megkérdezem megint, h szerintük mennyit kéne ennie..

Mónika, köszia tippet, akkor megnézem a DM-ben. Persze ezzel párhuzamosan fut a "Boldizsár, nemszabad!" és a gyermek eltávolítása projekt is, csak ha mégse jönne be...

Kép
Kép
agiboldi

Ágiboldi! 150 gramm testsúly kilógrammonként. Beni majdnem 8 kiló 1200 gramm/milli az igénye! 5 x eszik akkor az 240 alkalmanként. Van amikor egy kicsit többet eszik valamikor kevesebbet. A nagy bébiétel lecsúszik. De persze a tápszer nem! :evil: :wink: Ja és sokat nassol, mindig kunyerál a zsömlémből. :wink: :lol:

Panka! Nem használja a jobb kezét. Vagy a szájában van, vagy a földön nyugszik!

KépKép
csongria

Ja bocsánat!!! :oops: Jó reggelt mindenkinek! :D

KépKép
csongria

Jó reggelt :D
Ria, ahhha, szóval még mindig ez a képlet alkalmazható. Akkor 270-et ehetne alkalmanként... szegény, annyit nem kap, majd igyekszem emelni a porciót :wink:
Ma reggel volt először, h nem volt elég a csak szopi... vártam már, de nem vagyok feldobva a reggel 6-os tápszerkeverés ötletétől a fűtetlen konyhában :shock: és persze nem is fog mindig kelleni, tehát csak akkor tudom bekeverni mikor a szopi után kiderül, h nem szendereghetünk vissza :roll:

Kép
Kép
agiboldi

Jó reggelt!

Timi!
Íme 2 kép. Egy mellényes, meg egy uszis.

url=http://kepfeltoltes.hu/view/071107/Berci_mell_nyben_www.kepfeltoltes.hu_.jpg]Kép[/url]
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

url=http://kepfeltoltes.hu/view/071107/DSC00030_www.kepfeltoltes.hu_.jpg]Kép[/url]
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

Lorca-
Ha van ismerős, aki megjárta, akkor az mindig más megvilágításba helyezi a dolgot. -bárányhimlő.
Szabinak is beadatod?

Lora-Nem tudtam, hogy van ott piac! Múltkor mintha azt is írtad volna hogy van ott biobolt, vagy az Árkádban lévőre gondoltál?

Mónika- Bálint fiad könnyen átállt aztán a darabosabb kajákra?
Nekem van néhány olyan ismerősöm, akik arra vezetik vissza gyermekük rossz evőkéjét, hogy túl sokáig pépesítettek. Ezt persze nem lehet bizonyítani.

Panka- ülésügy- :? Jó a hintaló!
Nálunk lómánia van- mai kislányok mániája, úgyhogy van hintalovunk, bár fából, meg mindeféle lovacskajátékok.
Lorca- Nati még nem lovacskázik?

Otthonszülés-
Az egyik blogban (amit Május múltkor feltett) az anyuka leírja otthonszülései (4 db) történetét. Szemszögváltáshoz nagyon jó.

Bella

Kép

Kép
bella2

Ágiboldi! Ja még mindig ez a képlet alkalmazható a gasroenterdokitól kaptam az infót! :wink:

Ha ránk is ez a képlet vonatkozna akkor napi 8100 millit/grammot kéne ennem :shock: :lol: Mondjuk 600 milli már megvolt a két tejeskávéval és még nem is ettem semmit! :lol: :shock:

KépKép
csongria

Hello Mindenkinek!

Most, hogy iktattam Móniék hordozós képét, szemetszúrt, hogy a fogas mappában egyedül Sebi két foga árválkodik :cry: és a sok szép új hordozóról sem érkeztek képek!

Ria,
elvágtam az ujjamat a szeletelővel tegnap (szerencsére nem szeletelés közben, csak véletlenül belenyúltam a pengében):roll: hát való nekem valami?

Móni,
Kepes jól felhúzta magát, szegény Jakupcsek meg nem győzött hárítani.
Muslincák:lol:

Bella,
időszerű volt Berciről néhány fotó, mert én már nem ismerném meg.

Orsi
Kép Kép
sno

Bella,
Ismerős felnőttkorában kapta el a barihimlőt, mert anyukája úgy emlékezett, hogy már volt neki. Az is elég elrettentő volt. :wink: Szabi még nem kapott, de fog. Vhol 1-2 éves kora között, még dokinénikkel megkonzultálom és összeszedem a lelkierőm.
Natinak zebrája és dínói vannak. De a zsiráfon is lovagol a viziló. Ő csak simán állatmániás, a kisenciklopédiából már simán megy a tapír :) Én is hasonló vagyok, kicsikoromban tyúktenyésztő akartam lenni. Kutyatenyésztői engedélyem meg van is. :D
Most elég élesen váltott a szerepjátékra. Ülnek sorban az állatok a képeskönyv (asztal) előtt és esznek-isznak az építőből, a vizet/teát pedig rendszeresen csorgatja a szekrény gombjából. Utána meg felülteti őket a képeskönyvre (vonat) és mennek az Auchanba vásárolni. :wink:

Kajaigény:
A 150/testsúlykg az nem csak az anyatejre/tápszerre vonatkozik? Meg ha jól tudom, ennyi idősen már az is módosul.

Csongria,
Szabinak is a szájában van a jobb keze lassan fél éve. Én meg úgy fordítottam ezt, hogy azért, mert az a domináns. :D De tény, hogy ő kiveszi, ha kell neki valami és többnyire azzal nyúl.

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Tegnap n elfoglaltak voltunk, úh be sem kapcsoltam a gépet, de most visszaolvastam:

Isofix: nekünk nem isofixes a kocsink, úh nem is került szóba. Most jön a semmivel nem alátámasztott megánvéleményem: ha a kocsi karambolozik, a babaülést a biztonsági öv is megtartja, olyat még egy tesztben sem láttam, hogy a babaülés kiszakadt volna a helyéről az ütközés következtében. Szóval sztem az, hogy az autó karosszériájához van kötve a babaülés az jól hangzik, meg megnyugtató lehet a tudat, de ami igazán fontos, az a babaülésnek a felépítése (fej-, oldal-, csípő-, stb-védelem). Sztem. :roll: Gondoljunk bele: minket is a biztonsági öv véd meg a kirepüléstől! Mellesleg a biztonsági öv is a karosszériához van rögzítve nem? Tehát az isofix annyival biztonságosabb, hogy kihagyja a biztonsági öv két rögzítési pontját. Na befejeztem.

Mostmitisakartammég?

Kaja: Felettük a nyári készleteinket a mélyhűtőből! :( Jönnek az üveges babakaják - legalábbis gyümölcsből. Még körténk van, de az anyira fog, hogy két napja kigurul a kaki a pelusból, pedig csak egyszer kapott! :lol:

Ma megyünk a bőrgyógyihoz, kíváncsi vagyok, h mit süt ki....a gyerekorvos - úgy érzem - levette rólunk a kezét, mindent a bőrgyógyásztól tett függővé, úh ma sincs uszi, se husi. :? Az oltást viszont megkaptuk, ez is vmi. :roll:

Dugó: nálunk is az van, mint Ágiboldiéknál: max. két konnektor/szoba, úh hosszabbítók tekeregnek mindenhol. DE: most megnéztem, és az egyik elosztó olyan, amilyenről Május írt, ahogy kihúzom a dugót, beugranak a lyukakat elfedő ki műa. lapok! :D Szóval nincs más dolgunk, mint az összes többit is ilyenre lecserélni. :shock:

Cédrus: mi is oda járunk!:wink: Ott veszem Gergőnek a bio zöldséget/gyümölcsöt.

Tegnap láttam a TESCO-ban, hogy akciós a Frutta-Pura (nem tudom, h kell leírni, bocs), 399 Ft.
Vendég

Sno! Én olyan béna vagyok, hogy be sem jutok, hiába tudom a jelszót! :oops: :oops: :oops: :lol:
Vendég

Bejutottam!!! :D
Majd próbálkozom a feltöltéssel is!
Vendég

Éjjel tök boldogan néztem az órát, hogy átaludtuk az éjszakát és csak éjfélkor kelt fel. Mire kigyúrtam a szememből az álmot, rájöttem, hogy csak az 2est nézetem félre és nem 5:45 van, hanem csak 2:45 :twisted: De majd egyszer...

Mónika,
Beszédfejlődésben nekem a három szakasz a szóhasználat, a két szavas és több szavas mondat. Az egyszavas Natinál kb a szülinap előtt volt, autó, anya, de többnyire csak egy szótagos töredékeket használt szavak helyett. A kétszavas mondat neki is volt 1,5 évesen, de csak 21 hónaposan jutott el a több szavas mondatig. Azért emlékszem ennyire rá, mert amikor hazajöttem a kórházból, akkor mondtott először több szavasat "Ata szereti Szaszát" és ez nagyon mélyen érintett. A két szavashoz képest a több (ragozott) szó a mondatban nagy ugrás, ezért döbbentett le a vendég kislány 1,5 éves produkciója. Nati idegenekkel sokáig nem is kommunikált, csak családon belül. Csak mostanában kezd váltani.

Orsi,
Szabifogak még nincsenek fényképezhető méretben. :lol:

Kép KépKép
lorca

:?: Nálatok megvan már a stabil max 2 nappali alvás? Szabinál még többnyire 3. Hogy lesz ebből a nyárra 1??

Kép KépKép
lorca

Bozótka:

Nem tudom hányszor szopizik Szilvi... legalább 5-6x. Szilárdat álalában naponta kétszer kap, max háromszor... Ő elfogadja a vizet, szereti is. Megissza akár csőröspohárból, akár sportkupakos üvegből, akár cumisüvegből. Teát nem adok, mert nem akarom rászoktatni a cukros vízre.

Tejtermék: Bár nem vagyok mérvadó, én majd Szilvi 1 éves korában kezdem majd bevezetni a tejtermékeket (joghurt, sajt, stb). Jobb félni mint megijedni.

Vakdugó:

Már nem emlékszem hol vettem, de olyan, hogy két lap, és a felsőt el lehet csúsztatni, az alsó lapon meg van két luk, azon be lehet dugni a dugót.

Lorca:

Van olyan normál méretű autó amibe belefér három gyerekülés hátul... az egyik Citroen, azt hiszem. Pont erről beszélgettünk egyik anyukával Zsuzsa topikjából, mert ők is hármat szeretnének, és direkt úgy nézték ki az autót, hogy beférjen hátra a három gyerek. Majd megkérdem melyik is volt az...

Bella:

Jó lenne azt hinni, hogy ilyenkor már nem okoz topikháborút a kaja, de sajnos pl a 2005 nyáriak azon szakadtak végleg szét a gyerekek 1 éves kora után, hogy szabad-e a tehéntejet adni, vagy sem.

Nyűgi:

Nálunk extra nyűgi volt a hétvége, valami biztos lappangott a lányokban, de egyik se lett lázas, csak taknyoltak egy picit, és Zsuzsának lett a nyelve hegyén egy jókora afta. Tegnap elvittem doki bácsihoz biztos ami ziher, mert köhögni is elkezdett, és kiderült, a torkán is afta volt!!! Szegény. Nem is tudtam, hogy ott is tud afta lenni. Biztos azért ébredt olyan sokszor. De azt mondta a doktor bácsi, már gyógyulófélben vannak az aftái, és nem kell semmit se csinálni. Ezt mondjuk gyanítottam abból hogy újra jókedvű volt és az étvágya is megjött (persze válogatni azt még mindig válogat, de megevett vagy 4 szelet kenyeret a délelőtt folyamán. Az utolsót szalámival.) Szilvi is taknyol, és neki a szemei is váladékoznak. Mostanában minden reggelt egy jó orrszívással indítunk, hát nem túl népszerű a lányok között, bár Zsuzsa szereti nézni ahogy Szilvi orrát szívom. :evil: Úgyhogy mindig Zsuzsával kezdem, és akkor nyugodtan végignézheti Szilvi tortúráját mikor ő már túl van rajta.

Sinlac:

Valaki felajánlotta a Sinlac készletét, az megvan még? Mert mi elfogadnánk.

Ételmennyiségek:

Nehogy azt higgyjétek, hogy innentől kezdve egyre nagyobb mennyiségeket fognak enni a gyerekek, ergo aki 250 ml-t bedob most ebédre, az egy évesen fél litereket fognak ebédelni! A gyerekek kalóriaigénye csökken (hiszen a gyarapodásuk is csökken), ezenkívül ahogy kicsit kalóriadúsabb ételeket is ehetnek már mint az üres főzelés meg üres gyümölcs, már nem kell akkora mennyiségeket fogyasztani hogy elég legyen. Hiszen az üres főzelék és az üres gyümölcs nagy űrtartalmú, kicsi kalóriaértékű, ezért is olyan jó fogyókúra. De majd ha tejtermékkel, zsiradékkal, rántással dúsított ételeket ehetnek, kisebb adag is elég lesz.

Otthonszülés műsor:

Teljesen igaza van a férfinak hogy hiányos volt a tudósítás. Se a bábákat, de az otthonszülő nőket, családokat nem kérdezték meg. Az egy nagy baromság, hogy nem hajlandóak velük szóba állni, csak át kell nézni az Otthonszülés topikba, ott sorakoznak az anyukák akik szívesen elmondanák a véleményüket, arról nem is beszélve, hogy tegnap volt egy sajtókonferencia ahol Geréb Ágiék is jelen voltak, hogyhogy onnan nem játszottak be semmit???

Én mindkét gyereket kórházban szültem, az elsőt azért mert nyuszi voltam, a másodikat azért mert még a hiszti előtt is olyan adminisztratív tortúrának tették ki az otthonszülőket, hogy nem volt kedvem hozzá. Emellé találtam egy orvost aki hagyott úgy szülni ahogy én akartam, mindkétszer. Másodszorra jobban sikerült. :D

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Na végre végeztem!

Húsleves: Én is adtam már Grétának, de már amikor minden meg volt főzve, de még csak egy pici só volt max benne (répa husi krumpli).

Nanica: Gratula a kaja gyártáshoz. Valamelyik nap én is készítettem egy pár félét és betettem a fagyóba, de nem ennyit.

Játékok: Nekünk sütifalónk van és Gréta nagyon szereti.
Anyóséktól meg karácsonyra (már megvették) olyan kis kocsit kap, amin rengeteg gomb van, beszél, zenél stb, be lehet indítani , kormányozni lehet meg van egy toló karja. Majd tologálhatom. Illetve most még rá lehet tenni a kerekeire egy íves lapot és most lehet vele hintázni.
Egyik keresztapjátol meg egy 70 cm babát kap.

Fogmosáson már én is gondolkoztam és én is hallottam már arról amiről Panki beszélt.

Timi: Nagyon jó a mikulás!

Sok boldog hófordulót akiről lemaradtam!

Mi most nem vagyunk nagyon jól. Megfázott Gréta elég alaposan. Ordít az orrszívástól, de közben hallani ahogy le van rakodva. Szegénykém nem nagyon kap levegőt.Ez tegnap óta, szerencsére azért az éjszakánk aránylag jónak mondható, mert este megpróbáltuk minél jobban kiszavni. Délután doki. Most éppen alszik.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Lorca: Nálunk is háromszor alszik Gréta!

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Kaja mennyiség: Gréta 180 ml és 240 ml között szokott enni, mind tápszerbő, mind főzelék, gyümölcsből.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Lorca:

Zsuzsa is most kezdett el szerepjátszani! Belerakja a maciját, babáját egy üres dobozba azzal hogy fürdenek! Leülteti őket a kisasztalhoz enni. Lerakja őket aludni és betakargatja őket. Nagyon aranyos. :D

Azt nem is újságoltam, hogy 1-2 hete megvolt az első tökéletesen ragozott mondata: I found a booger. (Fikát találtam) :lol: Egyre többet beszél teljes, helyes mondatokban, ennek is nagyon örülök.

Kajaigény:

Meglep, hogy ml-ben meg g-ban adják meg a mennyiséget, hiszen nem mindegy, hogy tápszerből vagy gyümölcspépből vagy berántott, húsos főzelékből kapja. Mármint tápérték, kalóriaérték szempontjából. 100 ml anyatej/tápszer kalóriaértéke átlag 75 kcal, míg ugyanennyi paradicsomoskrumplié 43. Nem mindegy.

Alvás:

Szilvi is még inkább 3x alszik.

Otthonszülés folyt:

Szóval én nagyon szimpatizálok az otthonszüléssel, és az otthonszülőkkel. És félelmetesnek találom a korlátozásokat amiket be akarnak vezetni. Szerintem egy felnőtt ember hadd döntse el, hol szeretne szülni! És hadd kapja meg a szaksegítséget ott! És hol állunk meg a korlátozásokban ha már elkezdtük? Ha otthon nem szabad, akkor nem szabad majd alternatív szobában sem? Ja, bocs, már most itt tartunk egy csomó helyen.

Áááh, nem húzom fel magam rajta. Szerintem egy orvosnak csak akkor van helye szülés mellett, ha komplikáció van, különben a szülés egy élettani folyamat, nem patológiás.

Uff. Szóltam.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Igyekezni fogok fogat fényképezni :wink:

Gyümi: mióta nincs annyira friss, én mindig fél üveg üveges gyümis mixelek egy igazi almával és/vagy banánnal.. a másik fele meg megy este a kölespéphez.

Na megnézem már a hosszabbítóinkat közelebbről :shock:

Boldi fel tudja borítani az állólámpát, pedig mindketten arra szavaztunk, h na azt azért nem...

Pelenkázás: nekem ez a legnehezebb feladattá vált :twisted: hihetetlen ahogy mászik, felül félig sz@ros fenékkel elspurizik négykézláb, én meg próbálom hanyatt fordítani mint egy bikózómeccs :shock:
már a pelenkázóról a földre költöztünk, h legalább ne essen le amíg lehajolok h a koszos pelust kidobjam...
Most kifejlesztett módszer: ha valahogy odáig eljutok, h már le van mosva és krémezve a feneke, akkor a pelenkát oly módon szerelem rá, h a hanyattvágott gyerek fölé fordítva (amolyan 69-es pozícióban :oops: ) fölétérdepelek és rárakom a pelust, így nem tud kitekeregni alólam...

Amúgy kipróbáltuk az új pamperst, és tök jó, tényleg kisebb csomagot képez a fenekén és olcsóbb mint a liberó. Eddig minden életkorban más pelenkatípust használunk, Boldizsár igazi pelenkaszédelgő!

Kép
Kép
agiboldi

Lorca, egyelőre nem tudok azért szurkolni, h a gyerek NE aludjon naponta 3x... hanem azért szurkolok, ha lehet akkor minél hosszabban aludjon 3x, és gondolom a dec. 1-jei munkakezdésem csak erősíteni fogja részemről ezt az attitűdöt :wink:

Kép
Kép
agiboldi

Pelenka:

Ági:

A Sleep and Play-re gondolsz? Én is szerettem egy ideig, de Zsuzsa már kicsurog belőle. Mi most a Tescós lila zacskósat használjuk, és végre egy méretet hord a két lány, ami 9-18 kg-ig jó. Én nagyon meg vagyok vele elégedve.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Háát, nagyon zavarosak nekem a pelenkatípusok egy adott márkán belül, asszem ezt most nem sleep and playnek hívják, hanem active baby-nek, de láttam, h van valami fit nemtommi is
A liberónál is van a discovery meg az up&go de ott legalább értem, h a második az bugyiként felhúzható. Viszont a pampers rendszerét nem látom át..

Sajna autó híján nekünk a tescós pelenka nem elérhető, pedig anyian dicséritek.

Kép
Kép
agiboldi

Sziasztok!

Sno,
Peti nem enged a foga közelébe! Van egy- két vigyorgós fotó, de azon olyan mintha csak a nyála csillogna a foga helyett! :lol:

Lin,
Jobbulást Grétának! Gyógypuszik!!! :D

Rokica,
El is felejtettem írni, hogy gyakori nasi lett nálunk a palacsinta. Az még nem megy, hogy reggelire együk, inkább reggeli után! :lol: :oops:

Lorca,
Peti már vagy két hete 2x alszik egy nap. Fixen beállt. Reggel 10 és délután 2-kor alszik átlag 1,5 órát. (tegnap du 3 órát aludt :shock: )

Ági,
Voltam a Brendonban tegnap, de csak kivevős vakdugó van. Pelenkázás: detto. Nálunk a Lorca módszere jön be. :lol:

Kajamennyiség: Peti átlag 200 gr-ot eszik. Vannak kedvencek abból több és vannak kevésbé kedvencek abból kevesebb, na meg függ attól, hogy mikor mennyire éhes. Van amikor 4 óra után sem eszik csak módjával. :?

Isofix,
Próbált meggyőzni a Brendonos hölgyike, hogy sokkal biztosabb. Nem a kirepülésre gondol, Pann, hanem az elmozdulásra. Pl egy oldal ütközésnél az öves bekötéssel elmozdul az ülés és még az isofixel nem. Nem győzőt meg! Én csak arra gondolok, hogy ha isofixel van ütközés akkor az ülés nem mozdul, de a gyerek megrándul benne, még az öves bekötésnek van egy kis rugalmassága és üléssel együtt mozdul a gyerek és nem rándul akkorát mondjuk a nyaka! Ez csak az én elképzelésem, de a csajszi a tudtomra adta, hogy ez mekkora badarság. Szerintetek? Fizikusok???
Vendég

Ági,
Adok majd nektek kipróbálásra tescosat és szivesen veszek is nektek, kb 4 hetente akciós. Nálunk a faluba van valami pelenkaüzem és anyukám megnézte a pelust, 1 osztályúnak mondják és 38 ft darabja. Mondjuk az már majdnem libero ár, de kipróbáljuk, hogy milyen.
Vendég

Ági, köszi :)
bár Boldiapu most beleszeretett a pampersbe, ő nagy pelenkaszakértő :D

Kép
Kép
agiboldi

Lorca! Nálunk is 3 alvás van napközben, de ki akarja ezt egyre csökkenteni??? Én biztos nem!!! :wink:
És látom, Ágiboldival egy véleményen vagyunk.:wink:

A pelusozás nálunk is egyre rosszabb, főleg tegnap óta, amióta a szerte-szét gurulós kaki nehezíti a dolgot. Én még a pelenkázón kezdem el a pelenkázást, de általában az ágyon fjezzük be az öltözést, mert azt már végképp nem bírja ki tekergés nélkül. :x Plusz nehezíti az ééletünket, h újabban megint átázik legalább naponta egyszer, de van, h többször is, pedig rendesen cserélem a pelóját 2-3 óránként. :( Nem tudom, mi lehet a baj, mert először elkönyveltem annak, hogy "hát igen, az Alana nem bír annyit", de a Pampiból is kifolyik éjszaka. Volt olyan, hogy egy éjszaka kétszer kellett teljesen átöltöztetnem. :evil:

Citromsav: nekünk az egyetemen azt tanították, hogy a mesterséges citromsav csak összegképletében egyezik a természetessel, a molekula felépítése (térszerkezete) más, így a bomlási útja is eltér a természetes citromsav bomlási útjától. Egyértelmű, hogy a szervezet nincs felkészülve mesterséges anyagok bomlástermékeinek kezelésére, így biztosan nem tartozik azok közé az "ételek" közé, amivel első körben megismertetném Gergőt. :roll:

Otthonszülés: hát én is fel vagyok 'áborodva! Nem erre kellene elindulni! Mi lesz ennek a vége? Aki otthon szül, az felelősségre vonható??? És ki fogja eldönteni, hogy spontán vagy tervezett volt-e az otthonszülés? És miért nem azon gondolkoznak, h h lehetne nagyobb biztonságban otthon szülni??? Miért??? Már bocs, de biztos vagyok benne, hogy ezt ffiak agyalták ki! :evil:

Játék: figyelem a gyermeket, ma még csak két dologgal játszott: a 1.5l-es pille palackkal, és a kicsi felfújható promó labdával. :roll: :lol: Ja, meg a szőnyeg rojtjaival. Szóval akkor mit is vegyek neki ajándékba?? :shock:
Vendég

Sági! Én veled értek egyet isofix ügyben.
Vendég

Elmegyünk a piacra + megnézzük utaltak-e már gyedet. :roll:
Vendég

elég szörnyű éjszakánk volt, irtó sokszor felsírt, és egész délelőtt is szinte végig nyűgösködött. alvás után pedig gyakorlatilag ordított, de már az is eszembe jutott, h tetszik neki a hangja, mostanában tanulta meg úgy igazán kiereszteni :lol:

snorsi
jó, h írtad a hobbiszerű hozzátápit. nekem sokszor van olyan érzésem, h nem veszem elég komolyan :oops:

pann
hányszor keltek még éjszaka?

pankaa
tetszik a hintaló, főleg, hmár tudja is használni. de ezt megint egy olyan dolog, ami irtó sok helyet foglal, szvl egyelőre ellenállok a kísértésnek

mmóni
tökjó, h írtad a vitálcentert. olyan rég szeretnék vlmi mindenre jó gépet... drága volt? (hülye kérdés, szvl mennyire volt drága?)

lorca
nálunk is 3x van még alvás, engem ink az zavar, h a délelőttin kívül a másik kettő teljesen random h mikor van, szvl a programszervezés enyhén szólva is orosz rulett :?

megyek takarítani, aztán almássütit csinálok, és legvégül a jutalom az lesz, h bnetezés mellett fogom megenni :lol:

majus3

Sziasztok!

Mónika!
Láttad a cikk melletti kis hírdetést?A Mattel megnt viszahív egy csomó játékot,és közte van a sütifaló is!!!! :shock: :(
Most az a gond, hogy leválhatnak darabok a figurkról.Bá ez a sütifaló esetében nem valószínű, nincsennek rajta kicsi darabok. :roll:

Ágiboldi!
aha ,értem már!Logikus.Kíváncsi vagyok,mit mond a dokitok adagot illetően!
Pelusozás:Emili jól tűri, bár ős is mocorog, de a kezébe adott játékkal elvan.Ja, én a pelust kihajítom az ajtó elé, és utánna dobom ki.:-)Nekünk most a Pampers Fit van, annak nyúlik az oldala, így szerintem jobban passzol a babóhoz.De a Tescósról én csak rosszat hallottam, és nekem sincs jó tapasztalato vele, kijönnek belőle a zselé darabok.

Ria!
Meg is válaszoltad előbbi kérdésemet, akkor Emili jól eszik.Tápiból regelÉs néha ste is megszeik 240et, kajából ennél többet ebédre, de csak 3x szik egy nap, reggel est tápi, az estibe van tejpép is,ebéd, néha uzsira gyümi, vagy kunyerált kaja :lol: De uzsi mostanság kimarad, nem éhes, inkább 6 felé vacsizik.Ha adok neki uzsit, akkor aznap már nemigen eszik, úgy viszont nem bírná ki reggelig. :roll:

Sno!
Hogy vn az ujjacskád?Remélem már nem bibis :wink:

Lorca!
Miért akarod hogy csak 1x aludjon Szabi?Én örülök, ha alszik, addig is tudom csinálni a dógomat. 8)
Egyébként 2-3x alszik, reggel 9-10ig, ebéd után 1-2 órát, meg 4-5 óra felé fél -1 órát.

Róki!
Nálunk nem jön be, a sűrűb kaja, hiába a rántás, a husi,Emilinél a mennyiség a lényeg.Bár tovább jólllakik vele ez tény, talán ezért is eszik kevesebbszer naponta mostanság.De néha vannak falánk napjai, olyankor 3 óránként éhes, mennyiségtől függetlenül.És a súlyán nem látszik meg!Na ez remélem későb is így lesz, én is ilyen voltam.De csak múltidőben.
:evil: :lol:

Otthonszülés:Én nem merném itthon bevállalni, szerintem biztonságosabb a kórház, max. kell találni megfelelő szakembereket, főleg szóülésznőt, aki végig veled van, nem úgy mint a dokik, hogy csak a végére esnek be, már ha ráérnek. :twisted:

Lin!
Jobbulást Grétának!

Pann!
Nem lehet, hogy nagyobb néretűre kéne cserélni a pelust?Vagy sokat iszik esténként?

Emili nyűgi volt tegnap, lehet a foga, a férjem recésnek érzi az ínyét, én nem, és nem is látni semmit.De tény,hogy nem hagyja hogy megfogdossam az ínyét, eddig magától cuppogtatta az ujjamat. :lol:

Kép
pankaa

Tipp pelusozáshoz- Ha van a pelusozó felett polc, akkor annak az aljára ragasszatok mindenféle matricákat. Az egy kicsit leköti őket pelusozás közben.

Alvások mennyisége-sztem félreértitek Lorcát- nem akrja hogy 1x aludjon a gyerek, de egy éves kor után egyszer alszanak általában a gyerekek, ebéd után egy hosszút és ez marad aztán sokáig. Nem erre gondoltál?

Róki, Lorca-nagyon jó, ha szerepjátékozik, annyi mindent ki tud így magából játszani a gyerek.

Május- alma főzve nálunk nem okoz gondot, úgy vettem észre, meg üvegesben sem, csak nyersen.

Kepest-úgy érzem- nem fogják egy darabig meghívni a TV2-be. :D

Róki, Lin-nálunk is orrfolyás van, és az éjjel be is lázasodott a gyermek. Ma megyünk orvoshoz. Szegénykém nagyon kivan, plussz a foga is kijött.

Orsi-Ezek kb. egyhetes képek, de azóta is változott, most hogy nő a haja sokat változik.

Bella

Kép

Kép
bella2

Sziasztok!

Bella
De van a Cédrusban egy nagy biobolt és egy biozöldséges is. Pelusozásra kérek más tippet, mert nincs felette polc. :roll: És ha valamit a kezébe adok, akkor azzal együtt akar hasra fordulni.
Helyes a mellény! :wink: Én trikót vagy pólót szoktam Brigire adni mellény helyett. :D

Pann
Én is várom már a Gyedet, de még csak a családit kaptam meg. :(
Mit mondott a bőrgyógyi?

Pelus
Nekünk jelenleg csak a tescos jó, a kipróbáltak közül. És még sosem láttam benne zselébogyót, csak más bogyót! :lol: Pedig direkt figyelem, mióta írtátok. A libero az egyik kicsi, a másik nagy. A Pampers meg átázik. Nem kifolyik, hanem többször észrevettem, hogy átázott. :shock:

Ágiboldi
A liberonál most már Comfort fit lesz a discovery helyett. + az Up&Go. Kaptunk mintapéldányt a babaexpon, de ez még nagyobb mint a discovery volt. (7-14kg mindkettő pedig! ) Ez Briginek nagy.

Sno
Ujjacska? Én is ügyi voltam tegnap! Égetett már valaki oda keménytojást? Én igen! :oops: :lol: Véletlen otthagytam és elfőtt a víz, bár a tojásnak semmi baja nem lett, azonkívül, hogy az egyik megrepedt és ott egy kicsit megsült. :wink:

Panka
A hírekben azt mondták, hogy a Mattel által most kivont játékokat Mo-n nem lehet kapni. Most akkor mégis? Meg az fn azt írja, hogy a festék a játékokon a megengedettnél több ólmot tartalmaz. Persze mindegy, azért oda kell figyelni mit adsz a gyerkőc kezébe.

Kaja
Brigi 2x eszik általában más kaját. A többi szopi. Főziből v. gyümiből
ált. 2-220g eszik meg. A szopiból meg passz! Nem mérem... :D

Alvás
Brigi 2x alszik ált. Ritkán 3x. Sajnos. Ma pl. éjjel nem aludt, csak nyüszizett, és nappal is ezt folytatja. :( Szerintem ő tényleg frontérzékeny. :?

Róki
Nagyon ügyi Zsuzsa, hogy már így beszél! :D Egyáltalán nem tud magyarul? És hogy ejti ki a nevét? Magyarosan, vagy angolosan?
Már nagyon várom Brigi első igazi szavait! :wink:

Du. megyünk egy barátnőmhöz, aki már mindennapos. Kislánya lesz! Olyan kíváncsi vagyok rá, már rég nem láttam. Kicsit irigykedem, persze nem a szülés miatt, inkább a kis újszülött miatt. :oops: :lol: :lol:
lora7

Voltunk úszni! :D Én jól éreztem magam, a Linus egy picict pityergett, amikor az oktatóhoz került, illetve amikor lelocsolták a buksiját, de egyébként élvezte!

Ágiboldi: mi minden elosztóba is raktunk vakdugót. A dm-es is olyan, hogy nem kell kivenni, de a gyereknek nehézséget okoz belenyulni! (sőt egy informatikus ismerősöm és a nagymamák sem bírnak vele! :D)
Linusaput tényleg elrettentette kicsit Linus, mondja is sokszor, hogy nem gondolta, hogy ilyen nehéz lesz! Öszintén én sem gondoltam volna, de ez még nem tántorít el a másodiktól… vele együtt lehet még nehezebb lesz!

Lorca: NEM gondoltam volna, hogy a babák fejrázása volt a kiinduló alap :D :D

Mazsi, milyen pároló edényed van? Igazából a kismamás is abban javasolta elkészíteni, lehet, hogy akkor hamarabb végzünk vele?

Lora: hivatalos papírom nincs a két(bal)kezességemről, de én is gyakran használom mindkettőt. Amikor öcsém megszületett és vele sokat veszekedtem akkor mondogattam mindig a nagyiknak, hogy milyen jó lenne, ha meglenne a bátyóm, vele biztos nem veszekednék… Nem egypetéjűek voltunk.

Ezt elküldöm és olvasom tovább,amit írtatok…

nanica

Lora!
Értem már.Hány kiló Brigi?Most úgy látom ez a Fit a menő a pelusoknál, a Pampersnek is van, és aHuggiesnek is láttam, de csak a külföldi honlapján.Pedig azt kipróbálnám.

Nálunk a nem-et úgy jelzi Emili, hogy eltolja a kezével pl. a cumiüveget, vagy a kezemet a kanállal. :D

Kép
pankaa

Panka
15-én megyünk mérni, már jó rég nem voltunk. Kb. 8 kg. lehet, mert ma én is kíváncsi voltam és ráálltam vele a normál mérlegre. :lol: Persze ez nagyon nem pontos, de kb. annyi. Csak ő inkább hosszú vékony kislány. A tescosból is még a 4-9kg-ost használjuk, de ez is egy 4 kilósra még tuti óriási, viszont el tudom képzelni, hogy Briginek talán még 9 kiló felett is jó lesz. :roll:

Nanica
Hivatalos papírom nekem sincs a kétkezességről. Én nem is tudom milyen kezes vagyok. Valamit csak ballal, valamit csak jobbal tudok. Pl. írni balkézzel írok, de függőleges táblára jobbal is megy. Legutóbb az evőpálcikán döbbentem meg, hogy azt csak balban tudom megfogni. :roll:
lora7

kész vagyok. az almássüti kicsit izé lett, mert nem volt elég háztartási keksz itthon, úgyh helyenként babapiskótával van kipótolva, és a tetején meg csak csokimáz van.

nanica
akartam írni, h amikor mazsinak kerestem az ikeahonlapon az etetőszékképet, láttam, h van linus nevű székük :)

róki
már annyiszor akartam kérdezni, h van a hátad? helyrejött? csinálod még a tornát?

bella
nálatok milyen gondot okoz az alma?

sági
jól emlékszem, h a brendonban vannak babakocsik? mármint amibe beletehetem a gyereket amíg nézelődöm? mert péntek du gondoltam elnézek bámészkodni, de csak kendőben tudom vinni kelét és jó lenne legalább ott egy kicsit lerakni...

majus3

Na megjöttünk a dokitól, megkapta a második adag prevenart.

Kajára azt mondta, h sok egy ekkora gyereknek ebédre 2 üveges kaja, egynek elégnek kéne lennie! Erre kérdeztem, h akkor mit csináljak, ha az első üveg után sír, h éhes, azt mondta, h hát ő is adna :shock:
Továbbá a doki azt mondta, h tejtermékek 1 éves kortól. Közben a védőnő azt mondta, h joghurtot gyümivel próbálhatok, vagy túrót, sajtot, és ha semmi változás a bőrén vagy kakin, akkor mehet tovább.
Ti adtatok már joghurtot? Timi? Nektek is ezt mondta ugye? Kipróbáltad?

És kaptunk Sinlacot, és nem értek valamit: adott két szórólapszerűt, h hogy kell kajákat csinálni belőle, és néha az van, h csak a gyümit simán összekeveri a porral. Jól értem? Tehát nem kell minden esetben előállítani egy Sinlacból és vízből álló pépet, hanem elég a por??
És lécci, lécci, mégegyszer azt a sinlacos receptes linket tegyétek fel, Lora, vagy ki volt? Szörnyen restellem, h akkor nem mentettem el, most meg nem találom :oops:

Aha, Pankaa, tehát az active baby mellett a másik pampers vonulat a pampers fit. Ez nem volt tiszta nekem, h miben különbözik.
Bár továbbra se értem, valakinek az a jó, ha rugalmas az oldala, valakinek meg nem? Jajajaj, és nekünk mi a jó? :lol:

Bella, pont fölötte van polc, és matricák is :D de már uncsi őuraságának. Viszont fontos matricák ezek, mert mikor még csak pár hetes volt, a világon először ezeket nézegette, és rájuk mosolygott nagyon, pedig kicsik, és nem is értettük, h hogy láthatja őket..

Lora, próbáld ki az én tippemet, földön hanyatt, te meg ráülsz a fejére :lol: Vazzeg, akkor most a liberót variálják meg? Pedig pont megértettem, h melyik micsoda :roll:

Nanica, végre eljutottatok úszni :D

Ja igen, adatok: 8. hós: 9,6 kg és 74 cm (vagy 76?, elfelejtettem :oops: )

Május, nem aggódom, h a babapiskóta elrontotta az almássütit :lol:

Válaszoljatok a Sinlacosra, mert lázban égek, ha felébred azt kap!

Kép
Kép
agiboldi

ágiboldi
látom, égsz a főzési vágyban! a sinlacos receptek lényege (mert a linkre én sem emlékszem) az volt, h bármit lehet vele csinálni :lol:

én el tudom képzelni, h csak a sima porral kevered össze a gyümit, főleg, ha vlmi lédús cuccról van szó.

na de lásd kivel van dolgod, megkerestem a linket http://www.gabimamiklub.hu/tudnivalok.php

itt is mazsolázhatsz:
http://borze.babazo.hu/borze.php?l=hu&m=0&p=7&hid=19356

majus3

lora7

Óh, látom Május megelőzött! :lol:

Nem mentünk a barátnőmhöz. :( Pontosabban visszafordultunk, mert akkora dugó van és még az eső is esik. És nekünk Budára kellett volna menni... A baj csak az, hogy már mindennapos, így nem tudom hogy látom-e még nagy pocakkal. :(
lora7

Tejtermék
Én eddig mindenhol azt olvastam, hogy 10-12hótól ajánlják. 10től túró, joghurt, sajt, 12től meg a többi.
lora7

Úúúú, de rendik vagytok, Május, Lora, köszi, megyek a konyhába!

Főzésről jut eszembe, a doki most megnézte még az alváslaboros vérképet, és megállapította, h enyhén vérszegény, tehát azonnnal máris rögvest csináljak valamit, pl. adjak csirkemájat...
amiből nincs üveges... :(
és én azt terveztem, h ok, megtanulok főzni, de húsokat csak majd később, májat pedig majd csak évek múlva ha egyáltalán...
Hogy kell babának májat? Illetve inkább: mi mást tudnék adni máj helyett? Spenótot? De az üvegesben tejfehérje van mint Lorca is tapasztalta. Mirelit spenótból hogy kell babakaját csinálni?
Ria, mit adtál a vérszegénységre? Nanica, emlékszem, h te cseppet, de ott még nem tartunk.
Céklát ugye? Még egyszer bepróbálkozok vele! Vagy brokkoliban is vas van? Mer arra képes vagyok!
:D

Kép
Kép
agiboldi

:oops: még egy főzős kérdés :oops: :oops: : a receptekben 35 ill. 20 stb gramm Sinlac por van. Azt hogy számoljam ki? Patikamérlegen? Vagyis a dobozon elejtik az infót, h 48 g az kb 5 evőkanál (de mér nem kerekítették 50 g-re ha úgyis csak kb???) Na tehát feltételezhetem, h egy evőkanál az 10 g Sinlac por?
Pénteken megverhettek! :( :oops:

Kép
Kép
agiboldi

Ági
Van a céklában és a brokkoliban is. A spenótot uúgy megfőződ és turmixolod, én egy kis anyatejjel vagy tápival adnám. Ja meg én inkább kölessel, vagy rízspéppel mint krumplival. Valahogy a spenóttal nem jön össze nálam a krumpli. :roll: Egy pici fokhagymát is tehetsz bele. Ja és én igyekszem rendes levelest venni még mirelitből is, nem pedig a pépesített, előfőzöttet.
Májról nem nyilatkozom, mert én nem eszem meg, így nem is tudok csinálni. És én is úgy gondoltam, mint te, hogy talán majd egyszer...
lora7

Bár még nem használtam Sinlacot, de valahogy úgy lehet ahogy mondod. :lol: És azért 48g, mert más mértékegységből fordították magyarra. Szerintem...

Én biztos nem verlek meg, de ha hülyeségeket kérdezek, akkor majd emlékezz, hogy én válaszoltam neked! :lol: :lol:
lora7

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?