Új privát üzeneted érkezett!

Reni! Köszi, a gyerkőcök nevében is!!!

Én is azért gondolkoztam nagyon a bogyón, mert ugye drága, de az meg nem állapot, hogy havonta 10 napot menstruálok... Bár lehet, hogy inkább a hülye méhszájseb vérzik (rendszeresen) hormonális ingadozás (vagyis a ciklus) hatására. Ilyesmit mondott a doki... (Szerencsére visszarendeléskor nem ennyi manit kér, volt aki 1500-at mondott, volt akitől meg semmit se fogadott el. Alapban meg 5000 a rendelés, csak rákszűréssel 6000.)

Az SZTK-s henteshez meg valahogy semmi hangulatom nem volt menni...

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Ja, és igen, olcsóbb a gumi, mert a havi 10-es doboz elég volt... Állítólag az nem is olyan rossz, mármint átlag 3 naponta 2 gyerek mellett egész jó teljesítmény. :oops: 8) :? :shock: :lol:

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Gabi!

Úgy látom, Ti lepedőakrobaták vagytok!!!! :lol: :oops: :lol:

Reni
Kép
prenata
 
 

 
 

8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8)

Ez azért vicces volt! (És néha két hónapra is elég volt az az egy doboz!)

A lényeg az, hogy már mindenki jókedvű! :-)

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Üdv.

Csajok, Pesten állítólag szakadt a hó úgy egy órával ezelőtt... :o Ide is jöhetne belőle!

Vicky, kimaradt az előző hsz-ből, hogy csak az újságból kivágott szelvényből lehet majd szavazni, a netes változatot még nem találták ki. Végül is nem kell előfizetőnek lenni, csak az újságot kell megvenni, de Délmagyarország és Délvilág csak Csongrád megyében van terjesztve szerintem.

Viera, akkor jó! Peti reggel köhécsel, úgy kb. kilencig, közbe csúszik egy-egy hapci, de déltájra abbamarad mindkettő. Most kiszívtam dél előtt a nóziját, bele volt száradva egy csomó trutyi. Mondjuk szerintem engem jobban zavart, mint őt. :)

Bénianyu, Peti első gyerek, de már ő is volt beteg legalább ennyiszer. Mondjuk nálunk inkább mi hozzuk értelemszerűen haza, de nem tudom elzárni sem az öcsémet sem a gyereket, hogy búra alatt legyenek. Ez van. Persze van olyan, hogy nem kapja el Peti, ez a gyakrabb, de volt olyan, hogy öcsém ragasztotta rá. Ja, és Peti kéthósan volt először beteg, elkapott egy fertőzést, azóta sem tudjuk, hogy honnan és hogyan.
Pénzügyben dettó, én engedek, de Petinek kiszorítunk mindent. :) Mondjuk én nem megyek havonta fodrászhoz, akkor kopasz lennék. :D
Hallod, ezen jót mosolygtam...még jó, hogy nincs itthon senki: férj feláll a vacsora asztaltól és üveg sörrel a kezében leül tv-zni, a nő meg éjfélig mosogat, pakol, átnézi a leckét, előszkészit esetleg még megfőz másnapra, majd csipkés szexcuccban levág egy sztriptizt azurának aki a sörtől mámorosan a focimeccs utáni örömtől felajzva eleget tesz férfiúi kötelességeinek.

Oriandy, a mi ülésünk is ilyen féle, csak Cosco, 9-36 hós korig (jó, kilenc hósnak még én is dönthetőt vennék). Ami ez előtt volt, az eggyel kisebb méret volt (9-18 kg) és dönthető, de Peti hosszban nem férne már bele (súlyban még igen, de nagyon kilógna belőle, ez tuti). Hát most nem tudok neke képet kotorni, de ha látnád, hogy Peti hogy alszik benne, kiakadnál. Szerintem jobban kitekeredik, mint Dani, és érdekes módon kiválóan szunyál benne, én mindig aggódok, visszaemelem a buksiját (már komolyan gondolkodtam rajta, hogy valahogy ki kéne olyankor kötni...), de az mindig visszabukik a tehetetlenségtől. Így marad ez...

Mári, jó, hogy jelentkeztél. Azért dobhatnál fel egy képet a köv. bejelentkezésnél. :)

Gab, és mitől ez a méhszájseb? Ha nem titok persze...
Nekem szerencsém van, TB-s rendelésre járok a dokimhoz, és mindig nagyon jó fej, a "paraszolvencia" megtette a hatását. És a gyógyszerem sem drága...három hónapra 2700 Ft körül van.
Nekem a negyedik kép tetszik, az a kézlebegtetés. Jól elkapott pillanat. És ahogy Meske belenéz a kamerába... Ja, és nagyon édes még a "második eresztés" utolsó fotója is. És jól néz ki a torta is.

Colett, vicces, de nálunk anyukám és persze a dédszülők mindig ajánlkoznak, hogy vigyáznak a gyerekre, de Ferinek a kettesben tölthető "szabadidő" mindig pihenésből áll. Én már meg se mukkanok, mert akkor jönne azzal, hogy nem hagyom aludni.

Preni, na igen, a mi együttléteink száma is havi 5-nél ritkán több, így még az én tabim is drága, de legalább tudom, hogy mikor jön meg, és tudom, hogy gyógyszer nélkül igencsak lutri lenne, hogy mikor éreznek az oroszok. :o :?
A nagynénéd miatt fogadd részvétem!
Igen, a húsárak nagyon felmentek, mi ezért általában darálthúst veszünk, abból is az olcsóbbik fajtát, vagy még a sertéskaraj (az úgyis szinte színhús) is elfogadható áron szokott lenni. Csirke és pulykamellet már rég nem is ettem, újabban rászoktunk a pulykaszárnyra, elég sok rajta a husi, a csont megy a kutyusnak, és 400 Ft alatt van belőle egy kiló.

Na megyek, mert nemsokára jön anyukám, és elmegyünk a Lidl-be. Vennem kell lisztet a mamáméknak, és ott most 95 Ft egy kiló.

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Gabi!


Tök jó ez a torta!
De a betűket formázó barna tészta még jobban tetszik!! Ez valami kakaós linzer féle tészta?

Én nem vagyok ilyen merész. Tortás sütni max. gyümölcstortát szoktam. Igaz, kuglófból meg profi vagyok. Meg kelt tésztákból is, pedig ezt nem is gondoltam magamról. Egyszercsak kipróbáltam és ment minden a maga módján.

Tavaly ilyentájban téma volt itt a fánk sütése. Fel is tettétek a képeket róluk. De lehet hogy az őszieknél volt. :oops: Na, mindegy. Akkor megpróbáltam én is és gyönyörűek és finomak és sokak lettek. El is fogytak mind. Én is lefotóztam, olyan büszke voltam rájuk.

Erika

Kép
viera
 
 


A tortáim mindig piskóta alapúak, meg amit írtam, csodatorta néven. Most meg egy nem tortát raktam a tortaformába. Van az a könyv, hogy 800 sütemény vagy ilyesmi, abban fut kókuszkocka néven. Linzer szerű két lap közt egy kókuszos réteg, egyben megsütve, tetején tojássárgája porcukorral kikeverve. A Lackó betűk meg ebből a tésztából maradtak ki, lett még egy kis adag kekszecske is belőle.

Fánkot ezer éve nem csináltam, de most hogy mondod, majd sütök!

Méhszájseb. Franc se tudja, mitől lett, még mikor Lackóval voltam terhes, akkor elkezdett eszméletlenül vérezni, rohantam is a dokihoz, azt hittem, vetélés, de "csak" ez volt. Akkor ecsetelgette, nem vérzett már. A citológiám mindig jó volt utána is, de mindig mondták, hogy méhszájsebem van. El se tudom képzelni, mitől lehet, de elmehetne a francba!

Na lassan ébresztem Mesit, ha magától nem lesz hajlandó, mert negyed 5-kor vége az ovis táncnak, és oda kéne érnünk. Jaj, sötétben érünk haza! És biztos hideg is lesz! Útálom!

Pusz mindenkinek! Holnap nem jövök szerintem, mert apánk kiengesztelésül a hét hátralevő részét kivette szabinak! Juhéééééééééééé

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Ja, tiszta illegálisak voltunk, itt az utcában vágtak disznót, rokonok is valahogy, na tőlük vettünk múlt héten 5 kiló husit, volt benne darált hús, comb, lapocka, karaj is, megmérük itthon, 6 kiló 40 deka volt... És a lényeg! 3000 Ft-ot fizettünk érte! Jó üzlet volt, nem? Most meg anyu nagybátyja vág disznót, most van folyamatban, onnan biztosan kapunk egy kis kóstolót, úgyhogy lesz egy kis hurka-kolbász is! Olyan régen ettünk, hogy már szinte jól fog esni. Máskor meg már falra másztunk tőle, mikor még szegény apósom hetente kétszer járt disznót vágni...

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Na, reagálok!

Kimike! Jobbulást Milánnak!!!Remélem már jobban van. Dm-es kekszet megnézem, köszi. Milyen? Kicsi nagy, csomagos, zacskós, kerek?
Az autizmust csak nagyobb korban állapitják meg, de már 1 évesen vannak autisztikus tünetek. Nekünk ezt is nézték. Kizárták.Lásd lentebb.

Viera! Irtam privit.
Fúú, elképedtem a Nonós sztorin. Igazad volt, így kell ezt csinálni. Én is inkább túlaggódom, mintsem valami baja legyen. A dokihoz is leszaladok vele az első orrfolyásnál, mert én nem tudom megállapitani, hogy milyenek a nyirokcsomói, nem látom a fülét, a hasát nem érzem-ezt vágignézetem a dokival, ő megnyugtat hogy csak nátha és megnyugszom.
Egyébiránt a kiröhögős dokikkal én már megjártam. Rajtunk is mosolyogtak, hogy anyuka, csak fiú, csak lusta, látszik ennek a gyereknek a szemén, hogy nincs semmi baja, stb. Aztán csak kiderült hogy hipotón, hogy az érintett agyi területeken lemaradásai vannak. Igaza volt a dokinak nem hülye a gyerek, nem fogyatékos, de az oxigénhiánynak lehetnek kései szövődményei, melyeknek apró jelei már most mutatkoznak. Elmaradt, késett, más mozgásfejlődés, beszéd stb. Szóval inkább röhögjön ki egy , mintsem majd késő legyen. Elgondolkodtató a sztorid.
Barátnőd csatakozását magam részéről szivesen veszem. :P És Zoránnak semmi autisztikus tünete nincs!!!!Ez egy képből is látszik, ahogy tanitotta Nonót gyümit vágni!!!!

Ex! És mit kértél karira?Peti a szintetizátorral-fotóót!
Mágikus zajzoló ahogy Gab is írta super, főleg hogy látja Blanit irni ő is akar, de féltem a szemét így marad a tábla. Imádja! Pulykaszárnyon el is gondolkodtam.400 ft kontra 1600.

Kmammy! Nekem is azt mondták most a felmérésen, amikor kizárták az autisztilus jeleket, hogy a kerék, autó, bugó csiga, minden amibe beleveszik a gyerek és nem tud onnan kijönni autisztikus jel. Nem is teremt kontaktust, és ha fejjel lefelé lázogatod, himbálod még élvezi is. A pörgőben nem tér vissza a szeme ugyanarra a pontra a pörgéseknél és nem szédül el,hanem élvezi. Az a normális agytevékenyéség ha a szeme követ és szédül. Az első teszt volt a 90 perces állapotfelmérőn ez a fekve kerek pörgőben pörgetés.

Nancsa, gratula Zoló hizásához. Én meg a hizás ellen harcolok nála, mert annyit de annyit zabál, hogy résen kell lenni. 1 hónap alatt felkapott 1 kilót, nagyon figyelnem kell a kiegyensúlyozott táplálkozásra, sok zöldség, uzsira szőlő, gyümi, és nem 2 szelet kacsazsiros kenyér(imádja),
vicky,
ha bölcsibe mentek a pneumot adatnám csak be. De azt mindenképp. Én is be fogom, csak csúsztatom, ugye a 17 ezer az 17 ezer.

Marcy-dobj képet!

Preni állati ahogy feláll a fiad haja, nagyon édi kölyök.
Nagynénéd miatt részvétem.

Meteor!drukkolok szerdára a gyógytornászhoz. Dévény?

Gab!Annyira jók a képek, látszik Lackón, hogy úgy de úgy izgul!!!!A leesős történettől frászt kaptam volna, nagyon meg tudok ijedni. Képzelhetitek hányra zárom az ajtót ha apa éccakás!!!!Méhszájsebet pesten ézerrel tök jól megcsinálják!!!azért rákszűrést csináltass sűrűn! Én fél évente csináltatok, családi öröklődés veszélye miatt.

Méz!Julcsi édes, jó, hogy a pocaklakóval is minden oké.

Colett, tök jó lehet a sulid!

Andy, Dani nagyon édi!!!!

Bocs, a végére kimerültem. a köv hsz-emben végre magunkról is irok, meg teszek fel képet.Ez a fejlesztés óriási, Beni mint a rakéta!

benianya
ákosbenianya
 
 


Benianya! Hát ez az, hogy Pesten... meg Tatabányán... de nem tudom, hogy annyival jobb-e a lézeres, mint a szikés műtét, hogy amiatt többszáz km-re elmenjek... Majd tájékozódom...

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Benianyu!

Küldtem privit.

Erika

Kép
viera
 
 


Andy, nekünk Condord Ultimax van, az dönthető. Ekkora gyerkőcnek még olyan kellene. Főleg, ha hosszú útra mentek. :wink:

Mágneses rajzoló: jó, jó, de! Kb. 2 hónapja vettem, a hozzá való toll már nincs meg, Milán valahová elkavarta. Így viszont használhatatlan. :twisted:

Benianya, olyan a csomagolása, mint az albert keksznek. Azt ismered? Amúgy ott található nálunk, ahol a kölesgolyó és a bioélelmiszerek is. Vettem, szerintem fini.
A súllyal nekünk is vigyázni kell. Milán a betegség miatt diétáztatta magát, még mindíg nem tért vissza a jó étvágya, viszont ez abszolút nem látszik rajta. Olyan pocakos. Viszont még mindíg csak 80 cm, de már mióta! Gondolom hamarosan nyúlik majd egy nagyot. Már nagyon régen mérték a súlyát, kb. 3 hónapja, akkor volt 12 kg.
Vendég
 


Sziasztok Lányok,
most csak gyorsan: voltam ma a Babapihenőben, mondtam a lányoknak, hogy elvileg 17en vagyunk: 17 pici plusz 4 nagy, 17 anyuka meg némi apuka. Mondták, hogy eddig a legnagyobb számú rendezvényükön 15 gyerkő plusz 15 anyuka és némi apuka volt, szóval elvileg vállalhatóak vagyunk, mert valszeg úgyis lesz lebetegedés.

Az lenne a kérdésem, hogy akiknél apuka is jön, ott apák maradnak vagy csak hozzák a családot?

Na lényeg a lényeg, jövő héten meglátjuk hogy állunk, de elvileg a Babapihenős csaj azt mondta, hogy megpróbálják bevállalni a történetet.

Kérdésem még: hánytól legyen? 10 vagy 11? Ki az aki az elejétől oda tud jönni? Mármint én megyek, de azért ha még van valaki az jó.

Na most megyek, átadom apának a gépet,

meteor
 
 


Meteor, szerintem legyen 10 óra, mi ott leszünk. Ha Apákkal sokan leszünk, akkor a miénk marad itthon. :lol:
Vendég
 


Nekünk vonatot kell még néznünk, de szerintem csak 11-re tudunk ott lenni. Legalábbis remélem, hogy annál nem később. DE én próbálok Benianyuval is egyezkedni, mert Ők Szolnokról jönnek, az a vonat Cegléden megáll, mi felugrunk rá és akkor mehetünk együtt. Legalább nem tévedek el.

Erika

Kép
viera
 
 


Sziasztok!

Meteor, én már írtam egyszer, de most megerősítem, hogy megyünk a talira :) Lehet, hogy a végén, még apát is rá tudom venni, hogy eljöjjön. Ha túl sokan leszünk, legfeljebb az apukák átmennek a sörözőbe fiús témákról beszélgetni :D A betegségekkel kapcsolatban én sem vagyok parás, a tapasztalat: Márknál mindig enyhébb lefolyású, mint nálam :)

Andy, ez az ülés tényleg nagynak tűnik, és nem feltétlenül az a gond, hogy nem dönthető, mert a "döntés" nem igazán számottevő. A nagyobb baj az, hogy túl széles szerintem, ezért nyeklik így össze Dani. A nyaka viszont a kisebb ülésben is oldalra tud billenni, de erre van megoldás: bababoltban (én spec. a brendonban vettem) lehet kapni plüss nyakpárnát, és az nagyon szépen kitámasztja a fejecskéjét. Én mindig ráadőm Márkra, mert beülünk a kocsiba, és 2 perc múlva már alszik is.

Családi viták nálunk is szoktak lenni. Nekünk szerencsénk van, anyagiak miatt nem vitázunk igazán, és mi segítséget is kapunk a családtól. Mi voltunk már sokkal rosszabb helyzetben is. Nálunk inkább az idővel van gond, én folyton azért harcolok, hogy több időt szánjon a fiára, (és persze rám is).

Gabi, örülök, hogy jól sikerült a szülinapi ünnepség. Nagyon édesek a gyerkőcök.
Én nem vagyok szakavatott, de ha jól tudom a lézeres műtét előnye a nagyobb pontosság, szebb sebszélek, így könnyebb gyógyulás.

Márknak nagyon beindult a kis szája. Szinte minden nap tanul valami új szót, és egész nap löki a rizsát :) Már előre félek, mi lesz, ha ténylegesen beszélni fog :) Azt hiszem a csendkirály játékban nem ő lesz a nyertes :)

Te jó ég! Mindannyian 12 kilókról beszéltek, mi meg szerintem még alig léptük át a 10 kilót. Mondjuk nem csodálom, ilyen kevés étellel, mint amennyit ő eszik, az a meglepő, hogy nem girizd :)

Minden beteg kismanónak jobbulást kívánunk!

Andi

amandi
 
 


Sziasztok,

Autizmusról csak annyit, hogy én most már egyáltalán nem gondolkozom Kevinen, hogy ő az. Ide csak azért írtam, hogy régebben járt a fejemben depi miatt, egyáltalán nem akartam idegesíteni titeket.

Nancsa: Lehet nekünk is szükség lesz a vérvételre. Csak mostanában hirtelen nőtt az étvágya neki, ő is most egy hónap alatt felszedte fél kilót. :P A maltoferból mennyi vasat lehet pótolni?

Viera: A számítógépen nincs-e Windows Movie Maker? Könnyen feldolgozhat a filmeket. Én sem vagyok profi, de kezelés elégé egyszerű. Minél hamarabb jobbulást, hogy a talitok sikeres legyen!

Kimike: Autizmusról általában 3 éves körül kerül az első diagnózis. Viszont nem régen láttam Tvben, hogy most Amerikában tudósok figyelmeztettek inkább már 8 hónapos korban már láthatók a tünetei, és minél hamarabb kap kezelést, azoknak nagyon jó eredményt hoz már 3 évesen, azért javasolnak évente kétszeri szűrő tesztet minden babának 3 éves korig.

Pelus: Mi általában Huggiest használunk ( amikor akció van több csomagot veszünk) , mért Kimike is írt, az keskeny és hátul gumi vastag , így karcsú babának (mint Kevin) jó. De már sok fajtát már kipróbáltunk, igazán nekem mind jó volt, a lényegét teljesített.

Mézgombi: Nagyon édes Julianna asszony. Ő már tudatosan tudja kis tesót?

Exdeus: Bocs, már leszedtem a videót. Majd küldöm a privit neked.
Esőembert én is láttam. Viszont nem szeretem Tom Cruiset. :twisted: Utolsó Samurait sem szeretem, mért ő játszik, még „Amerikai fős” soha nem meghal! Régen jártam azzal a családdal egész Magyarországot, akiknek volt autista fia, hogy találhassunk jó intézményt ő számára. Egyik Miskolc intézményben találkoztunk egyik autista fiúval, aki több nyelvet folyékonyan beszélt. Nagyon érdekes volt, szüleikkel angolul tudta beszélgetni. És a fiának is elégé érdekes képessége volt, hogy dátum szerint pontosan tudta mondani az milyen nap. Mindenkitől kérdezett, mikor van születésnapja, és mondott „az szerdai nap!”

Gabella: Mi is barátainkkal megveszünk disznóvágásból húst. Pontosan megveszünk pici malacot, utána a falusi bácsi ( a barátnőm apkája) neveli szépen, és csak vágásra látogatunk mi malacunkat. Japánban nincs disznóvágás, elégé érdekes szokás számomra.

Ákosbenianya: Szerintem te írtad a házi ketchupról. Mi itthon készítünk. Ha érdekli itt van a recept.
Paradicsom 400g (kimagozom, télen konzervet használok)
V.Hagyma 1 db.
*Feketebors 10 mag
*Foghagyma (reszelve) 1 db.
*Szegfőszeg
Fehérborecet 2 kanál
Mustár 1 kávés kanál
Cukor 2 kávés kanál
Só fél kávés kanál

1, Paradicsomot és hagymát a konyhai robotgéppel összekeverünk.
2, 1 + *. Fél órát főzünk.
3, 2 + maradékok. 10 percet főzünk.
Kb. 1 hónapig jó a hűtőben.

Prenata: Hogy állsz a fogyókúrával? Nekem semmi, változatlan.

Ma vonatoztunk. Csak egy megállót mentünk ( Kelenföldi-Déli ) Kevin kedvéért, nagyon szereti a járgányokat. Peronon voltunk fél órát integettünk vonatokat és utasokat, utána mi is utaztunk. Nagyon örült. :P Egyik kedvenc könyvben van 46 jármű, ő tökéletesen megtanult melyik mi, mind két nyelvben. Nem mond még szavakat, de tud keresni és pici újjal mutat nekünk. :P Legjobban kedveli a limuzint. Nagyon várunk, hogy szólaljon két nyelvben.

Vonat kép: Sajnos nem MÁVos, japán vonat. Kint egyáltalán nincs csúnya falfirka, nagyon utálom. :P Ez a vonat megy Universal Studióba, ezért csak így néz ki.
Kép

Peronon árulnak kis étel-kosarakat. Kilakatnál raknak ételek mintákat, amiket gyertyából készítenek. ( Higiénikus szempontból árúk már szépen csomagolva a pult mögött vannak.)
Kép

Szép estét Mindenkinek!
★☆。.:*:・”゜★βyёヾ(⌒∇⌒)ノβyё★。.:*:・”☆★
Vendég
 


Hali!
Csak egy gyors bekukk!

Talira mi is megyünk (2 fő), mert ugyan apa a sofőr, de ő lelép, és majd értünk jön, ha vége a mókának.
Mi ott leszünk 10 de legkésőbb fél 11 körül, mert ugye ezt kiszámítani nem igen lehet. Vagyis a Veszprém-Pest útvonalat igen, de Pesten belül.... Nem boncolgatom!
A sógornőmék még nem tudják, hogy jönnek-e, de majd megbeszélem velük, hogy hamarosan döntsék el!

Amandi!
Nyakpárnánk nekünk is van, de ha azt a nyakába teszem, OK szépen arra dönti a fejét, de egy fékezéskor már billen is le róla! Még egy kis fékezésnél is!! Sajna! Vagyis ha hátra lehetne dönteni, nem tudna legalább előre billenni!!

Mári!
Javítom a táblán a létszámot (2-re), és bocsi a képért!
A tali táblán van a kerianyu vagy a képeslapon?? Bocsi, de akiről itt nem találtam, próbáltam az iwiw-ről leszedni + itt kértem, hogy aki tud, küldjön magukról! Valahogy így sikeredett a tied! Mégegyszer bocsi, és ha küldesz magatokról, akkor azt is javítom!

Na, most léptem aludni!!
Szép estét mindenkinek!
Andy

Kép
oriandy
 
 


Sziasztok,

tali: mi is odaérünk 10 körül, szinte tuti. Már rutinosak vagyunk a kórház miatti pesti utak miatt és az időpontra érkezés kezd erősségünk lenni :lol: :lol: :lol: !
Isti valószínű, hogy az elején egy kicsit ott lesz, de aztán lelép.

Colett: milyen suliba jársz :roll: ? Bocsi, de már nem tudom követni, hogy ki, hol, merre meddig :roll: ...
Guns n' Roses feliratú póló :P ... régi szép idők :wink: !

Képzeljétek: úgy néz ki fitt kismama leszek :D . A mai naptól elkezdtem formába hozni magam, hogy amikor picúr érkezik testileg felkészült legyek :oops: . Remélem lelkileg is :lol: :lol: :lol: !!!

Na lépek, nézünk még egy kis filmet, aztán vetkőzz, feküdj :D !

Szép estét mindenkinek!

Eni
marcy
 
 


Sziasztok!

Ex, Benianyu!
Köszönöm.

Kmammy!
6 kg-ot fogytam 6 hét alatt, de jó lenne növelni a fogyást pl. mozgással. Lehet, hogy megpróbálok itthon dvd-re tornázni. Kiváncsi vagyok Peti mit szól hozzá?!

Nagyon irigy vagyok a tali miatt. De nekünk nagyon sok a 4 és fél órás vonatút. Talán jövőre! 3 helyre is van meghivásunk. Lehet 2 hétig is ott leszünk majd, hogy mindenkivel találkozzunk!! De mielőbb szeretnék már én, Egymagam egy Pestre kiruccanós napot megejteni! Csak úgy csavarogni, nosztalgiázni! Ilyen messzességből még a büdös BKV is megszépül!!! :lol:

Reni
Kép
prenata
 
 


Sziasztok Lányok,

tegnap nem tudtam túl hosszan írni, de most próbálok.

Nálunk is szokott vita lenni, ebben néha az van benne, hogy Gusztira rátör a deprózás, hogy elege van mindenből, szar az élet, szar a világ stb. és ezt én egyszerűen nem tudom kezelni. Én halál optimista természetű vagyok és ilyenkor hót ideges leszek, hogy van egy jó munkája, lakás, család, gyerek, mi baja van akkor.

Na nem biztos, hogy fog sikerülni, mert Panni kihozta a könyvét és most olvasni kell.

Azért még gyorsan.

Szokta valakinek a gyereke kidugdosni a nyelvét a szájából? Panni néha csinálja, mint egy kis kigyócska....ez mi lehet?

Szerintem a tali kapcsán próbáljuk úgy szervezni, hogy akik tudnak apuka nélkül jönni azok próbáljanak úgy jönni és akkor tuti elférünk!

Képzeljétek tegnap nem tudott anyu jönni vigyázni Pannira, így a Babapihenőben volt amig suliban voltam. Ilyen hosszan még sose volt, ezért kicsit izgultam is, de nem volt semmi gond. Aludni is aludt, igaz, csak dajkálva bírták elaltatni. Viszont megkértek, hogy mivel a többi gyerek is alszik ezért csak akkor menjek érte ha felébredt, gondoltam akkor körbenézek cipőügyben a Mammutban: szeretnék venni egy lapossarkú, fekete bőrcipőt. Hát lányok, ez horror. Alig volt olyan ami tetszett volna, de azok is horror áron 20-30ezer körül, ráadásul ami teszett volna abból nem volt 36os vagy ha volt az nagy volt.....

A legdurvább egy üzletbe bementem, lecsaptak rám kapásból, elkezdtek tukmálni egy cipőt. Tényleg nagyon szép meg puha bőr volt, de annyira nem tetszett, ráadásul az ára - kapaszkodjatok meg - 45000!!!!!
És hiába mondtam a nőnek, hogy kösz nem, ott magyarázta, hogy ez 10 év múlva is cipő lesz és tegyem el a névjegyét jöjjek vissza...komolyan már annyira ideges voltam, hogy mit tukmálja, hogy nagyon.
Lehet akármilyyen szép az a cipő nincs az az isten, hogy én ennyit költsek rá! Még ha havi 1.000.000 keresnék akkor se! Én tudom, hogy csomószor lerúgom véletlenül a cipők orrát, hát tuti, hogy emgőrülnék, hogyha egy ilyen cipővel ez történne.
De mindegy akármilyen puha bőr volt, meg olasz a cipő, szerintem ez az ár irreális akkor is: szerintem olaszban a harmadáért meg lehet kapni ugyanezt!

Pesti lányok, ki hol vesz cipőt? Tudtok normális áron, normális cipőst?

meteor
 
 


Sziasztok anyucik!!

Tudom kicsit hazabeszélés, de egy olyan kérésem lenne akinek van ideje nézzen be a www.module.hu -ra
És írja meg hogy neki hogy tetszik az oldal.Mit kell változtatni rajta, milyen a kezelhetősége... stb.

És privát üzenetben küldje el nekem...
Köszi!! :D

BR
Kép
Kép
Kép
blackrose
Keszthely
 
 


Sziasztok Lányok!

Sehol senki? Én is csak egy pár kép erejéig, utána futás munkára.
Vettem tegnap magamnak egy tök jó kis kényelmes házipapucsot. Gyógyitárban vettem, valami Dr. Luigi és tényleg isteni. Szerintetek ki hordja?

Kép
először belebújunk...

Kép
ha ez sikerül, akkor megpróbálunk felállni, nem könnyű...

Kép
és kéééééééééész, sikerült!! Örülünk!!!

Ez megy tegnap óta egész nap. Neki is be kell szereznek egy papucsot, úgy mint ti tettétek.

A képek azért nem jó minőségűek, mert annyira sietnem kellett, hogy el ne szalasszam a pillanatokat, hogy ilyenek lettek. Bocsi érte, remélem azért látszik a lényeg.

Majd még jövök.

Erika

Kép
viera
 
 


Hol vagytok??

A talin jár az eszem egyfolytában. Azon, hogy mit süssek. Illetve már tudom, hogy mit, sós rudat. Fini szokott lenni és a Zoránnal együtt szoktuk sütni, tehát az ő keze is benne lesz a dologban.

Kérdésem:
Mi úgy szoktuk, hogy ugye ennek a tetején van egy kis reszelt sajt. Ez eddig oké, nem hiszem, hogy bajt okozna a babóknak. Még Noémi is eszi, pedig tejföl is kell bele.
Hanem én szoktam szórni a tetejére egy icipic pirospaprikát és köménymagot csak a színe és a dísze miatt.
Szórhatok rá?
De lehet, hogy úgy fogom, hogy felére szórok, másik felére pedig nem, csak a sajt megy.
OK?

Tudom, hogy sok a dolog, de írjatok már egy sort. Olyan sz.r így egyedül beszélgetni magammal.

Délután háromra megyek tetováltatni a számat. Már harmadik korrekció. Nem csak kontur, hanem az egész satírozva van. Úgyhogy kell a korrekció, mert eléggé fájdalmas és nem mindig fogja meg a festék. Pedig tuti jó a kozmetikus és az anyag is amikkel dolgozik. A szememet elsőre megfogta.

Na, majd késő délután jövök.

Erika

Kép
viera
 
 


Halihó!

Én is vagyok, csak reggel a szomszéd sikeresen felkeltette Danit korán (7kor), így ki kellett vele mennem az udvarra, mert ha a lakásban próbálok meg egész délelött játszani vele, nem bírta volna ki az ebéd utáni alvásig. Azt meg nem akartam, hogy délelött aludjon, mert borult volna az egész naprend + a programok (lovaglás) is. Így reggel gyorsan összedobtam az ebédet (lasagne) és fél 10-től kint játszottunk. Ráadásul olyan jó idő lett, hogy szabályosan melegünk volt a téli cuccban. Ezer ágra süt a nap!!

Tali:
Én azt tudom, hogy sajtos pogit sütök, meg valami édeset is kéne, de még nem tudom, mi az ami szállítható is ilyen távolságból!

Era!
Mi az pontosan, amit Nonó nem ehet?? Csak a sütik miatt! Vagy azt mond meg, mivel süssek, hogy ő is ehessen belőle!
Amúgy nagyon vagány, ahogy a papucsodban flangál! Meg kell zabálni!!!! :wink: :lol:

Eni!
Akkor januártól indul a tesó project?? Még az is lehet, hogy egyszerre leszünk kismamik??!! :wink: :lol:

Reni!
Nagyon ügyi vagy ezzel a fogyókúrával!! Bár nekem menne!! De most nagy dillemmában vagyok, mert ugye mi elkeztünk "gyúrni" a tesóra, és így nem tudom, lehet-e fogyókúrázni!? :roll:

Rita!
Tök jó, hogy nálatok van ilyen lehetőség, hogy beadod pár órára a gyerkőt, ha égetően muszály valamit elintézned és nincs ki vigyázzon rá! Jaj, én mit nem adnék egy ilyenért!! Annyi mindent el tudnék intézni, egyszerűen és gyorsan, de így gyerekestül egyszerűen lehetetlen! Mennyit kell fizetni ha otthagyod Pannust??

Na, most megyek, teszem a dolgom, amíg Dani alszik....

Pussz!
Andy

Kép
oriandy
 
 


Jaj, elfelejtettem a képeket, amiket fel akartam rakni!

Bohóckodás:
Kép

Apával olvasni de jó.....
Kép

Otthon gyakorlom a lovaglást:
Kép

Kép
oriandy
 
 


Sziasztok Csajócák,

én is vagyok :) !

Era: nagyon ügyes Noi, bár gondolom te sem így gondoltad, amikor megvetted a papucsot :wink: !
Tök jó, hogy tetováltatod a szádat és a szemed, vagány :wink: !!!

Rita: a barátnőm kislánya dugja ki állandóan a nyelvét, de nagyon :) . Olyan édes! Mondjuk ő még csak fél éves, de szerintem nem általános. Amennyire csak tudja úgy kidugja, meg is állapítottuk, hogy jó hosszú :wink: :roll: !
Nem lehet, hogy Pancsi akkor dugja ki, amikor el van merülve vmilyen játékban???

Oriandy: hát úgy néz ki, hogy jan. körül indul a tesóprojekt, bár most is úgy vagyok, mint először. Nagyon akartam, de amikor eljött az idő, akkor egy kicsit megrettentem... :roll: . Nem tudom miért, hiszen évek óta erre készültem, erről álmodtam.
Most megint ezt érzem, viszont mivel nincs arra garancia, hogy egyszerre összejön, ezért elkezdünk próbálkozni.
Mensi még mindig nincs, de több mint valószínű, hogy peteérésem van.
Nőgyógyászomnál én is csak a 6 hetes kontrollon voltam utoljára. Vmiért elmaradt a fél éves kontroll most meg már úgy gondolom, hogy mielött elkezdünk próbálkozni akkor megyek el egy alapos vizsgálatra. Addig már nem.

Preni: gratulálok a 6 kilóhoz, szerintem ez nagy teljesítmény. Az biztos, hogy ha mozogni is tudnál, akkor még jobban olvadna, de szerintem így is jó. Egyébként mi is este fél 9-kor álltunk neki Istivel 45 percet eddzeni és nagyon jól esett :) .
Elvileg csak heti 3-szor kellene, de most úgy döntöttünk, hogy minden nap csináljuk. Remélem nem fogy el a lelkesedés!!!
Már akartam írni, csak mindig kimarad vmi, hogy múltkor nagyon aranyos volt Peti a fülhallgatóval. Ha én hallgatok vmit, akkor Marci is jön, hogy ő is, ő is, de csak pár másodpercig érdekli :) .


Tali: én nem tudom még, hogy mit sütök, vagy én sütök-e egyáltalán (esetleg anyukám), mert 16-án szintén Pesten leszek suliban és csak este 8-kor érek haza.
Na de mindenképpen megoldom, de az is lehet, hogy az üdítősök táborát erősítem.
Tényleg, akkor lassan összegezni kellene, hogy ki-mit hoz.

Karácsonyi ajándékokra térjünk majd vissza, de nálunk egyenlőre még nem aktuális. Lassan át kellene gondolnom, hogy tényleg mit is akarunk.

Eni
marcy
 
 


Sziasztok!

Gyorsan én is jövök. Kornél már 2 órája alszik. Ez tőle merőben szokatlan.

Remélem januárban már mi is erősítjük a várandósok táborát. Addig várnunk kell, aztán újra mindent beleadunk. Tele vagyok reménnyel, de inkább nem kiabálok el semmit. Majd alakul.

Lányok, van valakinél olyan, hogy felborult a napirendje a babónak. Kornél 1 órával előbb kel, mint szokott és délelőtt aludna, ha hagynám. De nem hagyom hasonló okoból, mint Andy.
Vagy ez még az óraátállítás miatt lenne? Nem tudom, de néha már nem tudom mit csináljak vele, hogy ébren tartsam.

Hopp, felébredt. Elköszönök

Anita

Kép

Kép
wawel
 
 


Nálunk a karácsonyi ajánék Daninak az új ágya lesz!
Kövezzetek meg érte, de elég drágák a heverők, így nem tehetjük meg, hogy csak úgy megvesszünk + mellé más nagy ajándék karira. Ezt kapja és persze mindenkitől még valami csekéjséget. Ráadásul most itt van ez az autósülés kérdés is. Ha dec. elején Dani jól "vizsgázik" a bátyámék ülésében, akkor azt is megvesszük, tehát más nagy ajándék nem fér bele. Meg mi úgy gondoljuk, hogy csak azért hogy legyen még + 1 valamilyen játéka, azért nem veszünk. Azt kap, amire szükség van, aztán mellé azért jöhet 1-1 apróság. Ez tavaly is így volt és amíg Dani kicsi szerintem így is lesz!
Vélemény?

Andy

Kép
oriandy
 
 


Anita!
Dani is lehet hogy aludna még délelött ha letenném, de mivel elfoglalom, kibírja ebéd utánig!
A mai kivételes eset, mert 7kor kelt a szomszéd gyerekek zsivajára! Amúgy fél 8 körül szoktt kelni, és ezzel egész jól elvan fél1-1ig, akkor alszik (változó, hogy mennyit, de ált. 2 órát), és este 1/4 9-1/2 9kor már alszik is!
Na, ma borult volna a napirend, de szerencsére megúsztuk! Épp most kelt fel, így öltözünk és megyünk ki a szabadba. Kihasználjuk, amíg nem eski és nem fúj....
Amúgy én sem szeretem, ha borul a napirend, sem Dani sem magam miatt.

Andy

Kép
oriandy
 
 


Marci nemrég ébredt fel. Már 2-kor fent lett volna, de mellébújtam és aludt még 1 órát.

Wawel, Andy, Rita (úgy emlékszem egyenlőre mi próbálkozunk): szupi lenne, ha együtt várnánk a 2. babát is :) ! . Remélem mindannyiunknak összejön :wink: :P !

Wawel: előfordul néha-néha, hogy elöbb elfárad Marci és alszik, de én ebből nem csinálok problémát. Nagyjából hasonlóan zajlanak a napjaink.

Ma elmentünk de. vásárolni a DM-be Marcival. Vettem DM-es pelust, de meglepődtem, mert azt hittem olcsóbb lesz. A 7-18 kg-ig (maxi) típusút választottam és 3800 Ft-ba került. Majdnem egy árban van a Liberóval. Mindegy, kipróbálom, mert kb. 1 hónapja minden hajnalban át kell öltöztetnem Marcit, mert kipisil. Szerintem az az oka, hogy feláll a kukija és felfelé pisil :roll: .
Kiváncsi leszek, hogy ennél a pelusnál is ez lesz-e a helyzet.

Vásárlás után kint maradtunk a levegőn, de nem is bánom, mert most olyan szürkeség van és sötét, akkor viszont hét ágra sütött a nap, ahogy Andy is írta.

Ha hazajön Isti, akkor megyünk be a kórházba, mert a papám még mindig bent van. A mamám is :( és szerdánként anyukám tovább dolgozik így ilyenkor mi látogatjuk a nagyiékat.

Na megyek, készítek uzsit Marcinak.

Eni
marcy
 
 


Hali.

Voltunk Bukfenc tornán. Hát jó, de Peti egyelőre nem értékeli. Mert ugye a mondókázáshoz "helyben" kell lenni, és azt ő nem nagyon szereti. :o De megyünk két hét múlva is valószínűleg, hátha addig változik (hiú remények...).

Ma hívtak egy helyről, jövő héten csütörtökön délelőtt megyek interjúra. Addigra már elvileg meglesz a vizsgaeredményem is.

Gab, hát sajnálom ezt a seb dolgot. Valahogy nem lehetne leszárítani, további ecseteléssel pl?
Ja, jó husiüzletet csináltatok. Mi is hozunk néha anyum kolléganőjétől disznóhúst meg pipit, meg a nagynéném apósa is szokott disznót vágni, ők hoznak általában hurkát és kolbászt. :)

Bénianyu, na ugye, hogy elgondolkodtató a húsüzlet? Szerintem ízbeli különbség nem sok van, csak ez csontos, de ahogy írtam, nálunk annak is van keletje Zeusz személyében.
Szintetizátoros fotóm még nincs. De ha lesz adandó alkalom, készítek egy párat, és teszek fel.
Karira semmit sem kértem. Valahogy nincsenek ilyen igényeim. Na meg, amit pl. a nagyszüleimtől kapunk pénzt, annak is nagy részét Petire költöm, pedig kap külön ő is, hogy rá költsük. Tehát megint eljutottam a nagy semmi kellős közepére. :o
Na ezen a pörgésen elgondolkodtam. Mellesleg Peti imád körbe-körbe forogni a saját tengelye körül, élvezi is. Mondjuk el is szédül. Akkor most aggódjak??? HELP! (Ja, Peti mindent élvez egyébként, ami nekem extrém...)

Kmammy, köszi a privit, holnap lesz már csak időm rá, de mindenféleképp megnézem!

Kimike, szerintem nincs azzal baj, hogyha Milán csak 80 centi, mondjuk nem tudom, hogy a családban mennyi nálatok az átlagmagasság. Nálunk ugye van égimeszelő, valszeg Petiből is az lesz...de majd meglátod. Tegnap volt itt a bnőm a kislányával, aki 3 hónappal fiatalabb az én fiamnál, és Peti egy fejjel magasabb nála állva!!!

Meteor, nálunk végig lesz apuka, ha lesz más apuka is, mert egyedül szerintem feszélyezné a dolog. Ja, mi úgy fél tizenegyre tutira ott tudunk lenni.
Ez a cipődolog tényleg horror, főleg, hogy nemrég láttam egy kisfilmet egy romániai cipőműhelyről, akik pont Olaszországba szállítanak cipőfelsőrészeket. És nem hiszem, hogy ők olyan sokat kapnának érte.

Amandi, hát enyim férjet lehet hívni sörözőbe...üdítőzni. :D
Nyakpárna? Na ez eddig nem jutott eszembe. De ha legközelebb hosszú útra megyünk, kipróbáljuk, van egy felfújható. Mondjuk, ha a fiam hozza a formáját, sepill alatt kivadássza a feje mögül.

Viera, jók a képek. De szerintem a tied továbbra is érdekesebb lesz Noémi számára. :)
Hát Peti mindent megeszik, még az erős és csípős dolgokat is. Nem tudom, hogy csinálja!
Egyébként én is sósat viszek...meg ahogy látom, Andy is. Ki hoz édeset??? :D

Wawel, nálunk teljesen változó, hogy mikor "borul" a napirend. Én a borulás alatt azt értem, hogy ebéd után helyett ebéd előtt alszik, és ha ilyenkor nem eleget tentizik, akkor alszik egyet délután is.

Oriandy, milyen ágyat vesztek? Simát? Én még mindig félek leszedni a rácsokat. Mondjuk ez átalakítható, és én már elhatároztam, hogyha ezt kinövi, fotelágyat veszünk, arról nem lehet nagyot esni, és kicsi helyen is elfér.

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Csak gyorsan!

Akkor tényleg, ki visz édeset?
Akkor bevállaljam én azt inkább?

Erika

Kép
viera
 
 


Eni!
Szupi lenne!!!!

Era!
Én szeretnék sütni édeset is meg sósat is!!

Ex!
Valami ilyesmi, csak magasabb a leesésgátlója. Amúgy a hossza növelhető (IKEA):

Kép


Na, amúgy mire felkelt Dani és felöltöztünk, eleredt az eső, de nem tudott kibabrálni velünk
Íme:
Kép
Kép

Andy

Kép
oriandy
 
 


Viera!!!Egyszerűen zabálnivaló ez a csaj!!!!! :P :P
A szemkontúr érdekelne, nem kéne minden nap kihúzni. De nem fáj az nagyon?????????Neked alul-felül megvan? Hát a számat jobb nem kiemelni, kicsi és alapból lefelé görbülő, :( így nekem dupla izmokat kell mozgatnom egy mosolyért, mert ha simán csak mosolygok, azzal csak vizszintesbe állitom a számat, így a felfelé görbitéshez már szinte vigyorognom kell és az is még csak egy apró mosolynak látszik. :roll: :roll: Így hát csendben elfejeltem sminkelni a számat. Járatni azonban annál jobban szoktam.

Ex!!Pörgés: jajj, dahogy aggódj!!!!Szereti hát szereti. Ezek a tünetek csak 6-7 megléte esetén jelentik amit jelentenek. Önmagában nem. Tessék helyén kezeni az infóimat. Minden csak tünetcsoportban jelent valamit.
Mi volt a bukfenctornán? Milyen mondókák, milyen eszközök, milyen gyakorlatok?

Meteor! Na én inkább a nyelvkidugásra sem mondok semmit-biztos jön a foga, vagy csak most fedezte fel. 6-7 tünettel együtt az is jelent valamit, amin én jól be is paráztam, ugyanis Beni rendesen lógatta, kidugta a nyelvét.De a Dévényes gyorsan rendbehozta szerencsére. Pedig még kromoszómavizsgálatra is elmenem miatta( a 14 jellegzetes down kóros tünetben benne van a nyelvlógatás). De az Isten szerelmére nehogy már magadra vegyél ilyet, hiszen önmagában csak egy aranyos kis szokás, vagy a fog-majd elmúlik. Ahhoz képest, hogy Beni a 14 Down-os tünetből 7-et orvosilag leirtan produkál -még ez is csak a véletlen műve-bár legalább úgy megijedtünk az urammal, mint Viera az agyhártya esetében. De ki ne ijedt volna!!!!
De én már a létező összes vizsgálatot megcsináltattam Beninek-tekintve az intenzives, oxigénhiányos indulást, eg ezeket a hülye tüneteket leirva orvos által latinul.- De hál istennek mára már 90 százalékosan kijelenthető makk egészséges. A maradék 10 százalék meg csak egy kis lemaradás, amit 2 hónapon belül behoz az intenziv 2 féle tornával!!!!!

Mi volt a tornán??????

Wawel, hát nekünk úgy borult a napirendünk, ahogy csak lehet. Tegnap reggel 9-13 ig aludt!!!!!Nekünk pont összejött: óraállitás, átszokás 2-ről 1 alvásra, meg a plusz gyógytorna naponta-ettől bealszik. Szóval teljes káosz, ráadásul fél 7 kor kel, sulijárat, de 4 re meg a suliba kell érni, így nem alhat akármikor. Így ma fél 10 től 11 ig(de itt ébrszetettem) és 13-15 ig aludt. Legjobb lenne ha 9-10 ig és 12-15 ig alvás lenne. Esélyem sincs ébren tartani 12 ig, hisz fél 7 től 12 ig nem tud ébren maradni. Tavasszal megpróbálom 11 kor megebédeltetni és letenni akkor-hátha már elég lenne neki 1 alvás. Amúgy este 7 kor meg már hulla a gyerek, így negyed 8 kor legkésőbb le kell tenni, de nálunk a 7 éves is 8 kor alszik. Családilag nagy alvók vagyunk. 8)

Marcy, hajrá nektek is a tesóprojekt!!!fogamzás,- hüvelyöbiléssel a baba neméért ben találsz fiú és lánycsinálási módszereket!!!Feltéve ha érdekel.
Hogy leszel fitt kismama? Az újságban? Vagy edzel valamit? Részleteket!!!! :D

Dani édes. De nagyon. :lol: :lol:

Prani!!!Fúú, de ügyi vagy ezzel a 6 kilóval. Én már 5el kiszaladnék a világból örömömben, de 1 kilónál nem megy le több és azért is kint szenvedek. (nincs hosszú i)Szerintetek a szoptatás miatt van? Vagy a nyugis GED? Alvás délutánonként. Úgy érzem ha dolgoznék, pörögnék, lemenne. No nem mintha nem lenne ez így nagyon kénylemes, csak kivi vagyok miért ragszkodik hozzám ez az 5 kg. :roll: :evil:
De kár, hogy nem jössz a talila. :cry:

Kmammy, köszi a házi kecsap receptet!Szupi, hogy feltetted!!!!! :wink:

Pestiek, úgy irgykedünk a hó maitt!!!!Blani már sir, hogy ide csak eső jut!!!!!

Az ortopédus javaslatára vettünk Beninek bokatartós, betétes cipőt-nem néztem át előtte az általatok leirtakat sajnos, mert hirtelen indultunk el, de a csaj rábeszélt a siesta meg a dr. Leo helyett a Falconra. Nem a Tesorino-első lépésre(az egyébként van egy örökölt, 1 hétig használt aztán kinőtt darab, hanem egy sima Falkon-ra, ami ortopédiai kiképzésű. Hát megvettük, de nem tudom jót vettünk-e. 9000 piz volt, valóban tartja a bokáját, meg emeli a talpát-ami nekünk kötelező a rossz lábratrása miatt. Meg olyan könnyű és puha a talpa, hogy pipiskedni is tud benne. Mivel még alig megy, bentit vettünk, ami tavaszinak felel meg, tehát nem bundás. Amúgy 8 pár cipője, gumicsizmája, bundás bakancsa, motorozós cipője van, mindet örököltük, 1-2 hetet használták csak. Ezt a járni tanuáshoz vettük az ortopédus kérésére.
Ez akkor jó vagy nem?

Jajj, csajok lehet kapni motorozáshoz cipőorrvédőt. Annyira jópofa, majd behaltam. Tavasszal meg is vesszök-2500 ft.

¬A vonatnézegetés nálunk is program lesz tavasztól. Imádja.

Colett:póló vagi!!Tetszik!!!!

JA, mi is elutaztunk hétvégén. Voltunk a bükkben kirándulni. Lányok az az isketni fenyőfa, friss levegő illat!!!Még fakopácsot is láttunk.ÉÉÉÉSSSS. Beni tök sokat ment az erdőben egyenetlen talajon!!!!!!Annyiar, de annyira jó volt látni ahogy megy az erdőben és élveziiiii!!!!!Olyan boldogok vagyunk!!!!!!!

Ma meg a plázában végig sétált!!!!!Még mozgólépcsőztünk is!!!!!!Tiszta nagyfiúúúú!!!Új világ nyilt meg előttünk!!!!!!!Juhhéééééééé!!!!!!!

benianya
ákosbenianya
 
 


Sajnos csak videó van a menésről, de a boldogság ezeken a képeken is látszik.
Blani az erdőjáró megpihen anyával:
Kép

ÉÉÉÉS a már egyedül járó Beni gesztenyét szedett a Bükkben!!!!!Itt ugyan támaszkodik, de télleg jár már.
Kép


Jajj lányok, megvan miért volt olyan aluszékony Beni 2 napja!!!!!39 fokos láza van!!!!!!!!Kúp helyett Nurofent adtam, az gyulladáscsökkentő is. Mi a baja vajon? Jól eszik, nem folyik az orra, nem köhög, mi lehez ez? Du volt egy hig széklet, most meg a láz!Fog????Volt nektek ilyen? Hirtelen magas láz minden más tünet, vagy fosival?

benianya
ákosbenianya
 
 


Andy!

Ezt nézdd csak meg. Egy ilyen nem tetszene? A Zoránnak is ilyen volt kb. ennyi idős korától, utána vettünk alá lábakat, plusz létrát, alatta meg sátor van. De a bukórács még mindig rajta van. Majd lefotózom azt is, csak most nincs időm. Fenyő, örök élet.

Kép

Erika

Kép
viera
 
 


Andy, jó ez az ágy, csak szerintem ehhez még kicsik. Vagy hülyeség? Nem tom... Én ilyet vennék inkább: http://www.rs.hu/termek.php?cs=4&al=60&term=22 Nem tudom konkrétan megindokolni, talán nem üti meg magát, mert bevont szivacs... :roll:
Danika édi pofa, és ez az esőkabát nagyon klassz. :wink: :)

Meteor: ismerve Pannit, szerintem abszolút semmi rosszat nem jelent nála a nyelvnyújtogatás, ne aggódj!

Viera, papucsos Noi is édi. :)
Vendég
 


Era!
De! Mi is nézegettük ezt is, de az amit most kinéztünk, az mint írtam is hosszabbítható. Azaz így szól: együtt nő a gyerekkel. 160-200 ig lehet állítani a hosszán!
De ez is jó! Még nem tudjuk milyen lesz!
A tali után megyünk az IKEÁba körülnézni. Ugye ott dolgozik az egyik barátunk (csaj)!

Andy

Kép
oriandy
 
 


Móni!
Én is gondoltam ilyen ágyra, csak nálunk minden fenyő, vagy fa bútor!! Így gondoltuk ezt az ágyat! Vagyis nem egészen ezt néztük ki, mert az IKEÁs katalógusban nem ez van (annak magasabb a leesésgátlója), ezt a képet most kerestem itt a neten.
De majd a boltban úgyis megnézzük! Majd meglátjuk! Na, meg persze Dani ki is próbálja! :wink: :lol:

Kép
oriandy
 
 


Andy!

Na, itt a Zorán ágya, ezt képzeld el lábak nélkül. Illetve kicsi lábakkal.

Kép

Erika

Kép
viera
 
 


Csajok!

Este jövök Bari közt közben. Akkor mindenkinek reagálok, most már túl sokat kellene írnom, arra pedig már nincs időm.

Hali.

Gyertek ám Ti is!

Erika

Kép
viera
 
 


Benianyu!


Csak gyorsan annyit, hogy nálunk a Nurofen sokkal jobban hat, mint a kúp. Egyébként Noémi ha lázas, akkor 39 fokon kezdi, és nem is igazán lehet levinni neki. Hűtőfürdő, priznic, plusz a Nurofen. Azt viszont nem lehet kombinálni a kúppal, mert egy hatóanyaguk van és csak négy óránként lehet adni. Asszem.
De a Nurofen tökéletes. Nekünk.


És nálunk is szokott ilyen hirtelen láz lenni, főleg mikor felébred alvásból, azt veszem észre, hogy meleg, megmérem és kővé is meredek, mert levonva, mindennel együtt 39,2 is szokott lenni.
Állítólag akkor tévét sem nézhetnek.

Küldtem privit olvastad?

Na, majd este a többit.

Erika

Kép
viera
 
 


Hú, Lányok, mi még abszolút nem gondolkodunk ilyen ágyon. Már kellene szerintetek? Nekem Milán még olyan kisfiú hozzá, félek, hogy leesne, annyit forgolódik.

Benianya, szegény Beni! :-( Remélem semmi komoly! A képek szuperek, gyerekkoromban sokat kirándultunk a Bükkben.
Vendég
 


Benianyu!
Nálunk volt ilyen!! Fogzáskor jött egy magas láz + fosi, de aztán sajna a náthát sem úszta meg. Doktor néni szerint ilyenkor legyengül a szervezete és fogékonyabb mindenre!
Gyógymanókat útnak indítottam!!!

Móni!
Dani (most muszály, mert nincs más, de) nem alszik jól a rácsos ágyban, Pont ez az, hogy forgolódik és nem fér el rendesen! Ezek az ágyak csak 70 cm szélesek az új pedig 90 cm. Azért 20 cm, az 20 cm! Ráadásul a hossza is több! Így nagyobb helye van forgolódni, ficeregni! A leesésgátló meg pont azért van rajta, hogy ne tudjon lefordulni róla!
Nem hiszem, hogy valamivel el lennétek késve, mert nem gondolkodtok ilyen ágyon! Ha Milán még szívesen és jól alszik a rácsosban, akkor még nem kell cserélni! Nálunk Dani pl. már a délutáni alváskor nem hajlandó abban aludni, a mi nagyágyunkon viszon jókat szunyál! De természetesen csak nappal alszik ott!
Bár..... Ha hajnalban felébred, nem mindig hajlandó a sajátjában visszaaludni, ilyenkor köztünk landol! Szerencsére ez nem minden hajnalban van, és ha van, akkor is úgy fél 5 körül, így alszunk (ált.) reggel 1/4 9ig! Amúgy a saját ágyában fél 8kor mindig felkel!!

Szép estét mindenkinek!

Andy

Kép
oriandy
 
 


Benianyu,
már tegnap is akartam írni, itt nem esett semmi hó, csak eső, szóval ne irigykedjetek!
Viszont anyósom mondta, hoy tegnap Egerben havazott, de ott se maradt meg.

Tornán, vagyis felmérésen azt mondta a gyógytornász csaj, hogy egy ici picit lazák az izmai, de ez ilyen korban már nem is sokat számít, de azért mutatott két gyakorlatot, amit majd csináljak vele.

Ja és mondta, hogy az nem jó ha az ember kézen fogva járatja, mert akkor mi tartjuk egyensúlyban és nem saját magától alakul ki.

Juca!! Hallod, a családod kötözködő tagjainak ime a bizonyiték, hogy Ti csináltátok jól!!!!!

Most mennem kell, mert bőgés van. Bocsi lányok, de már megont nem tudok normálisan reagálni semmire:(

meteor
 
 


Hali! Nurofen + hűvösebb fürdőviz. Hamarosan újra mérem, de tuti lesz bőgés. szerintetek felébred magától a magas lázra(Blani mindig fekbredt), vagy vegyem ki az ágyból és mérjem meg? Még egy fosi volt, viszont vidám, és zabál, tehát ne nátha és nem gyomorfertőzés. És nagyon sokat iszik vizet hála az égnek, meg amúgy is itatom. Akkor most ez addig igy lesz mig át nem törnek a fogai. Atya ég még csak 6 van. És akkor eddig miért nem volt lázas egy fognál sem? Még az alsó kettesek sem jöttek ki, pedig az észrevétlenül tör át, a rágókkal gondolnám, hogy megküzdene, de még csak nem is duzzadt. Tök vidám és szaladgálós a gyerek. Mi a franc ez?Az elmúlt napokban rengeteget aludt és töbet szopizott.
Na, pont most dicsekedtem, hogy még sosem volt lázas.
Gyógymanókat köszi.

Ágy: szerencsére nekünk ez még távoli. Blanka is 3 éves koráig aludt a kókuszmatracos kis ágyában, 2 évesen levettük a rácsot 1 oldalról. Beni is igy lesz szerintem. Aztán a sátras fenyő ágy alá(nekünk is olyan van, mint Vieráéknak, csak csúszdás is), szóval az alá csináltatunk egy ugyanolyat, igy emeletes ágy lesz.De ez még 2 év minimum. Érdekes Andy, én ezen a 70-90 cm-n nem is gondolkodtam még, Beni elfér benne, és imádja. A lábát ki szokta dugogatni a rácson, úgy altatja magát. Hason fekszik, behajlitott láb bokáját keresztbe átvetve a másikon odanyomogatja a rácshoz és mikor eltalálja a rést jön a ki-be játék.
Egyébként kipróbáltam, hogy amikor reggeli szopi után még álmos volt próbáltam elaltatni a mi ágyunkban, de képzeljétek nem tud ott aludni. Ha viszont visszavittem az ő rácos ágyába, azonnal letette a fejét és elaludt.
Hétvégente reggelente a mi ágyunkban van nagy csikiparti, kicsi a rakás nagyobbat kiván- lehet, hogy a játékkal köti össze és csak az ő ágyát az alvással? És megfigyeltem-mivel ő ujjszopással aludt el, hogy semmilyen más körülmények között nem szopja az ujját. Tehát sem fáradtságkor(ekkor a szemét-fülét dörzsöli), sem eleséskor, sem unatkozáskor. Soha. Csak az elalvás előtti 3 percben. Még az ágyban sem soha, csak elalváskor. Ennek nagyon örülök, mert sok gyereket látok a játszón is aki szopja az ujját. Mivel Blani nem szopta, nem is cumizott, kicsit féltem, hogy bár Beni sem cumizik, de az ujjszopás rabdságától kicsit tartottam.
viszont nyunyu alvósa sincs. Teszem oda neki a jobbnál jobb nyunyukat, ilyen csücsök, olyan pelus, amolyan pihe puha állatka, és következetesen hajitja le a lábához az összeset.
Rejtély.

Reagáljatok már a cipős témámra lécci.

benianya
ákosbenianya
 
 


Jajj, Meteor!Nagyon örülök, hogy Pancsi rendben van. :lol: :lol: Igen ezt a kézen fogva lépegetést nekünk is mondta minden gyógytornász, hogy meg ne próbáljuk, meg annó még a bébikompot is.
Milyen gyakorlatot kaptatok? Ez a Dévényes volt végül?

benianya
ákosbenianya
 
 


Sziasztok!

Na, akkor reagálok.

Meteor:
A cipőknek tényleg horror ára van (mármint amiket te láttál). Én itthon is max. 10.000.-Ft-ot adok ki érte. Magamnak. A férjem megveszi magának a 30.000.-Ft-osat is. De én úgy vagyok vele, hogy inkább legyen olcsóbb és akkor netán tudok többet is venni. Egyébként is ilyen dilis vagyok, hogyha barna cuccban vagyok, akkor ahhoz barna csizma dukál. Ha feketében akkor fekete. Ezért vettem is most egy barna csizit. Na de kínai ám.

Marcy:
Hát ez a megrettenés ismerős kistesó projektnél. Nálunk úgy volt, hogy mivel már öt év a különbség köztük eléggé elszoktam a kisbabáktól. Nem is ez volt igazán a gond, hanem elég jól éreztem magam újra a munkahelyemen. Szedtem is gondosan a fogigátlót, mígnem egyszer a férjuram meglátta és megkérdezte, hogy miért szedem még mindig azt a "szart" (bocsi). Ekkor abbahagytam. Utána valahogy én is annyira akartam a babócát, hogy már szinte görcsösen. Tehát naptárnézés, sőt kínai fogamzásnaptár nézés, hogy tuti lány legyen és amikor lányt írt, akkor apa akár akarta, akár nem, hemperegni kellett. Szerintem már kicsit elege is lett belőle. Második nekifutásra össze is jött Nonó. De amikor megláttam a kétcsíkos tesztet, sírva fakadtam a fürdőszobában, hogy úristen, most mi lesz velem, mit kezdek egy kisbabával, stb.
ÓÓÓÓÓÓ, de ez már a múlté. Itt van az én kis drágám.
Nagyszülőknek javulást kívánok.

Wawel:
És miért pont a januárt tűztétek ki időpontul kistesónak? Vagy csak túl akartok lenni az ünnepi hercehurcán, aztán lecsendesednek a dolgok és uccu neki, hajrá? És ha véletlen hamarabb költözik a pocidba, akkor meg már veletek töltheti a karit is.
Érdekes amit írtok, nekünk egyáltalán nem borul NOémi napirendje. Ami gond, hogy neki kell a napi két alvás még. EGyszer kb. délelőtt 10.30 körül kell hogy lefektessem, utána olyan három körül. Ha ez nincs meg, csak a délelőtti alvás, akkor annyira fáradt, hogy este alig tud elaludni és éjszaka is nyugtalan.
Most is pl. fél óráig simiztem a hátát, meg susogtam neki, hogy elaludjon. Addig állva sírt a kiságyban. Pedig totál ki van merülve.

Ex:
Ne csípős pirospaprikára gondoltam, hanem csemege paprikára. Csak a színe miatt. De már kigondoltam, hogy fele ilyen lesz, másik fele sima.

Andy:
Dani élvezte az esőt?
Hogy te milyen merész vagy és okos is egyben. Én esőben ki sem tenném a lábam. Így aztán Noémi sincs esőn. Pedig biztos élvezné. Nnna, beszerzek neki egy gumicsizmát és egy esőkabátot és kipróbáljuk mi is, hogyha meggyógyult.

Benianyu:
Szegény kis Beni. Küldöm neki a gyógypuszikat. Olyan szépek vagytok a képen. Beni tényleg nagyon ügyi és hogy milyen egy-kettőre hatott ez a terápia.
Igen, a szemem alul-felül van kontúrozva. A szám pedig telibe tetoválva. Hát így visszagondolva a szám fájt, de csak az első menet. És érdekes, hogy csak a konturvonatl (azt egyes tűvel tetoválják). Az szokott kevésbé fájni általában. A satírozást 3-as vagy 5-ös tűvel csinálják, az azt jelenti hogy egyszerre 3 v. 5 tűvel tetoválnak. Hát ez meg egyáltalán nem fájt. Mondjuk addigra már el voltam érzéstelenítve. Minden egyes kör után érzéstelenítés, fertőtlenítés. Plusz az egész herce-hurca előtt 3 db Cataflam. De most szép és nem is érdekel, hogy mivel jár. Végszó: nem fáj, csak kellemetlen. Főleg a szem.
De annál jobb, mikor reggel felkelek és nem kell sminkelni. Ez nem a mostani napokra vonatkozik, hanem mikor majd vissza kell mennem dolgozni. Tuti lesz.

Kimike:
Á, még én sem gondolkodom ilyen ágyon. Pedig a Noéminek elég kicsi a rácsos ágya 60x120-as. És állandóan forog, éjszaka is csak azt hallom, hogy ide-oda veri magát. Na, de a Zorán a 90x200, vagy valami ilyesmi ágyán is úgy veri magát, hogy felébredünk rá. Mindenesetre Noémi ágyával még várunk, először is majd a rácsokat fogjuk kiszedni, ami kiszedhető (3 db). Csak attól félek, hogy akkor meg majd szépen kisétál, ha nem lesz kedve aludni. A Zoránnak akkor szedtük ki a rácsokat, mikor megpróbált felülről kimászni. Na, akkor azt mondtam, hogy inkább alulról essen ki, minthogy fentről. De szerintem ez kb. csak tavasszal lesz esedékes.

Colett:
Mit Gun's and Roses!
Én Ricse kendőben jártam tinikoromban. Beatricét, Pokolgépet, Eddát hallgattam. Külföldiekről nem is beszélve. Utána jött a másik korszakom Depeche Mode és Bonanza Banzáj. Na ekkor jött a fekete ruha, hosszú fekete kabát, fekete bakancs és fekete kalap. Mindig volt valami aktuális.
Most pedig mindenevő vagyok. De ezek a fenti zenék még mindig vonzanak. És még meg is van mind vagy kazettán, van cd-n.

Gabi:
Tényleg, nekem is megvan ez a 800 sütis könyv. Már sütöttem is belőle. Majd fellapozom újra.

Na, bocsi, ha kihagytam valakit, a mai napra reagáltam csak és így is olyan hosszúra sikeredett.

Holnap megyünk Zoránnal ortopédiára Pestre valami proff-hoz lúdtalpas és bokasüllyedéses is. Siesta ellenére. Kivi leszek mit mond. Este fél hatra kell mennünk. Majd csak hazaérünk az éjszakában.

Pápá!!!

Erika

Kép
viera
 
 


Benianyu!

Most olvastalak.
Nekem Noémi nem ébred fel, hogyha mégjobban felmegy a láza. Az orvos viszont azt mondta, hogy 38 felett ne engedjem elaludni. Volt egyszer, hogy egész éjszaka hűtőfürdőztem, alig akart lemenni. De valahogy csak beájult szegénykém.
Nem tudom, azért a fogacska miatt ekkora láznak nem biztos, hogy kellene lennie. Fosi, oké. Bár most mi is fogzunk, fosi nem volt, de piros popsi igen.
Ha reggelre nem javul, akkor azért biztos hívsz orvost nem?
(Bocsi, tudom, hogy tudod mit kell tenni, én csak magamból indulok ki.)

Ne hari! Milyen cipős témára kell reagálni?
Mindjárt visszaolvasok. Pedig már háromszor megtettem mikor az előbb írtam mindenkinek.
Puszi, kitartás.

Erika

Kép
viera
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?