Új privát üzeneted érkezett!

Mandala -persze igazad van -és Mesi ahogy a képeken látható helyes formás baba :) ,tényleg nincs miért aggódnod -asszem engem többek között ez a tápizás is összezavart mert itt végső soron én porciózom a kaját anno Barbi rácuppant a cicire és evett amennyi kellett neki.

Kép
Kép
panni7
 
 


Sziasztok!

Gyors életjel. Átfutottam csak mindent, mert jojózik a szemem a fejfájástól. :( Vivi megint beteg. Vírusos torokgyuszija van. Lalának a pocakja fáj.

Ezen a héten is alig leszek, mert felszámoljuk a baromfiudvart. Sok lessz a meló. :) Viszont tele lessz a mélyhűtő télire husival.

leko: köszi. A macsek jól van. Igazi kismacska. Oldalt ugrálás, szőrfelborzolás és az elölhagyott lábujjak éjjszakai harapdálása a kedvenc játéka. :)

mandala: az a kép amikor ellepi a párodat a gyerekek.. szenzációs!! :lol: :lol: :lol:

És nem emelek ki egy babát sem, mert mindegyik baba egy töndérbűbáj. :)

Na megyek sziasztok puszi. :arrow:

Kép
Kép
Kép
pattogobolha
 
 


Csajok, Ati belázasodott az oltásoktól. Milyen sűrűn adhatok neki kúpot? Éjszaka vegyem fel és méregessem a lázát? Mit csináljak?

mikegirl
 
 

 
 

mikegirl:a dobozán rajta kell,hogy legyen,deáltalában4-6 óránként.Ha annyira lázas két kúp között is,hogy szükségét éreznéd,akkor a csuklójára bokájára langyos borogatás.Ha ez is kevés,akkor fürdő,normális hőmérsékletről indulva a langyos felé.
A második fele:1 te nem kaptál olyan felragasztható lázmérőt?Szerintem ne keltsd fel,csak evésnél mérd.Elég,ha csak a homlokán ellenörzöd.Ja és ne öltöztesd jobban be,mint máskor,mert csak ártasz vele.
tuza edit
 
 


Köszi Edit! Azért kérdeztem, mert a tapasztalat többet ér, mint a papíron a szöveg.......mint tudjuk. Köszi mégegyszer :)

mikegirl
 
 


Ja, azt elfelejtettem, hogy van homloklázmérőnk - tényleg!!! :oops: , de az nem mér olyan pontosan, mint a hagyományos....

mikegirl
 
 


Mike: elmondom én hogy szoktam...

Mivel kúpot csak 3-szor adhatsz egy nap, így én kombinálni szoktam sziruppal. Mivel a Germicid-C kúp hatóanyaga nem ugyanaz, mint a Nurofen szirupé (annak ibuprofen) ezért nem ütik egymást. VAgyis pl. du. 1 órakor kúp, 4 órakor szirup, 7 órakor kúp, 10-kor szirup, és éjjel 1-kor ismét kúp. Általában azért nem kell háromóránként nyomni a cuccot, de ha mégis, akkor így megoldható. A hűtőfürdőt (mivel nagggggyon car érzés...) csak 39 közeli láznál, akkor ha már nagyon kell, csak akkor alkalmazom és utána rögtön lázcsillapító. A priznic és a csuklóborogatás nálam nem vált be, a gyerek folyton lecincálja magáról, meg elég mocsok érzés lehet pocsolyában feküdni... :(

A Germicid és a Germicid C között az a különbség, hogy a C tartalmaz nyugtatót is, a sima germicid nem.

Sabine: ezt találtam egy fórumon, szerinted igaz, vagy csak vaklárma?
"csak javaslat, de szerintem érdemes megfontolni. Sose adjatok se magatoknak, se a gyerekeiteknek paracetamol tartalmú gyógyszert!!!!! (Gondolok itt a Panadol Babyre is többek között konkrétan!!!) Biztos forrásból tudom [apám neje doki, már kb. 10-15 évvel ezelőtt tudtuk általa(orvosi szaklapokból)], hogy a paracetamol oly anyag, ami örökre lerakódik a vesében, a legkisebb adagnál is, sose ürül ki, s szép lassan az évek során tönkre is teheti(teszi is szerintem) azt. Amerikában betiltották, idehaza meg recept nélkül kapható! Nagyon jó az ily készítmények reklámja ám! (Rubofen, Paracetamol, s ezer féle vállfaja...) Nekem ugyan mondhat bárki bármit, de jobb félni, mint megijedni, s ki is lehet ám őket kerülni. Pl. Germicid, Nurofen, későbbiekben Amidazofen, stb.... Sose venném a lelkemre, ha emiatt 30 év múlva kiderülne, hogy veseköve van, vagy egyéb gubanc.
Na, csak figyelmeztetni akartalak benneteket, mert valahogy erről sose lehet hallani! Kivéve orvosfamíliákban, ott egyik gyereknek se adják, azt látom!"

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala
 
 


Mandala
Túlzás... Minden gyógyszernek van mellékhatása... főleg, ha ész nélkül szedik...
(amidazophen... vérképzést károsítja, ibuprpfen... vérzékenység, látás-, hallászavar... stb.)
Mi szükség esetén paracetamol és ibuprofen tartalmú szirupot, kúpot adunk a fiúknak...
(paracetamol... vettem a patikában... bár ez Dél-Amerika :wink: )

Lázcsillapítás
Csak 38 felett...
37,5-38... hőemelkedés... ez a mérsékelt fokú emelkedés serkenti az immunrendszert...

Úszás
Mi járunk... nagyon szeretjük :lol: :lol: :lol: :lol:

Nagyon kaján vigyorral olvasok mostanában... hogy nektek meddig tart az öltöztetés... :wink:

Sápadtarcú... szép barnák vagyunk :lol:
Vendég
 


Nap
Nálunk nincs 3 hónapos korban szuri...
Majd 4 hónaposan kapják a következő adagokat... ugyanazt fogom csinálni, mint az elsőnél... 1-1 adag fájdalomcsillapító, borogatás... (annak inkább pszichés hatása van).
Vendég
 


Sziasztok!

Ádám még alszik, nekem meg nagyon-nagyon fáj a torkom, most már az orrom is kezd folyni. Na de kitől kaptam el? Azt mondja apa, biztos a pasimtól!

Mikegirl: sajnálom Atit, bár a gyerekek sokkal jobban tűrik a betegséget és a lázt, mint mi felnőttek. Volt hogy a Márknak is pici korában (na nem csecsemő korban, inkább 2-3 éves korában) 39 fokos láza volt, de meg sem látszott rajta, ugyanúgy játszott, mint máskor. Sőt az ilyen kisgyerekeket még ágyba sem lehet dugni, mert egy percre nem maradnak nyugton. Bezzeg mikor én kisgyerek voltam anyukám mindig bedugott az ágyba, kalmopyrint adott és izzadnom kellett a takaró alatt, még a lábam sem dughattam ki. Nagyon szenvedtem! De a mostani orvostudomány szerint ez nem helyes, szellősen kell a gyerekeket öltöztetni, vékony takarót kell rájuk adni. De ettől függetlenül itt vagyok és be nem áll a szám (kezem), csak locsogok.

A holnapi fogorvost lemondtam, mivel apa nem ér vissza Pestről időben, de ilyen fájós torokkal nem is tudtam volna menni, így 20-ra kaptam időpontot. De hülye voltam, hogy elszóltam magam, hogy már nem a körzetbe tartozunk, így most majd fizethetek. Pedig már több mint 3 éve itt lakunk, de a kezelőlapon még a régi címem szerepel, ezért nem tűnt fel nekik. Na mindegy!

A Márknál én is Panadol szirupot használtam, de az a 38 fölötti lázat nem vitte le, ezért ha legközelebb megyek gyógyszertárba (szerintem jövő héten, hiszen akkor kap Ádám oltást), akkor veszek Nurofen szirupot, sok jót olvastam róla és azt már szükség esetén az Ádámnak is adhatom.

Kép
Kép
márkanyuka
 
 


Hello!

Paracetamol: Én is úgy gondolom, hogy ha eszetlenül szeded-adod a gyógyszert mindegyik árt! Amúgy ez nem titok, sok oldalon lehet erről olvasni a neten!

Képzeljétek, a védőnőnk "tanít" gyerekmasszázst is! 4-5 éveseknek! Most nem tudom eldönteni, hogy tényleg 4-5 óra alatt el lehet-e ezeket a masszázs dolgokat sajátítani vagy inkább csak olyan kontár módon tudod majd utánna csinálni....mindenesetre én Sebit masszírozom, illetve csak a lábát pociját...amit eddig mutattak. És olyan úgy látom jól esik neki!

Márkanyuka: Jobbulást!

Igyatok mézes teát! Az bizti nem árt, ha nem is használ olyan gyorsan! :wink:

mamiblue
 
 


Márkanyuka: Ezt elfelejtettem...a Nurofen tényleg erősebb, de lehet iratni Cataflam cseppeket is a lurkóknak...de fogalmam sincs, hogy annak mi a hatóanyaga, csak jó tudni, hogy azért van többfajta gyogyi is, ami van gyerekváltozatban!

mamiblue
 
 


Na még vmi! Az az "o" betűvel kezdődő homeopátiás szer, influenzára, illetve megelőzésre, az is nagyon jó!:)
hm...Oscillococcinum

Mostmár eldgulok, meg megyek teregetni is :?

Kép

mamiblue
 
 


Hát, lehet,hogy elitéltek,de mi ma elkezdtük az almát.Gondoltam,hogy ahogy kell,csak egy kiskanállal kap,de nem engedte!!!Úgy visított,mintha bántanám.Muszály volt egy fél almányit adnom.Úgy ette,mintha hónapok óta ezt tanulta volna.És ami a legfontosabb,hogy semmi baja tőle, úgyhogy kiválthatom az egyik tápszert vele!!

mikegirl:remélem jobban van a babód.

mandala.Nagyon várom a csomagot ám!!Feladtad már?Hova utalhatok,mert a számlaszámot még nem kaptam meg?

Sabine:Én is barna vagyok ám!!!(szoli) :cry:
Viszont,hogy egy kicsit piszkáljalak.Ha nálatok most nyár van,akkkkkor ti 4-5 hónap múlva kezditek az overált és sokkal nehezebb egy állni akaró babóval,főleg kettővel.Most nagyon gonosz voltam,de úgy fáj a szívem a jóidő után!!! A tengerről meg ne is beszéljünk, ami pedig nem elhanyagolható előnyötök. Viccelek ám,nem bántalak,csak nagyon irigy vagyok!!!!!

gyógyszer:én ezen annyit nem parázom.Nagyon kevés gyógyszert szedünk,inkább a természetes dolgokat kedvelem.Fényterápia,gyógynövények.Én a homeós dolgokban sem bízom igazán,mert már mindent úgy árulnak,bevizsgálva meg a fele nincs.Maradok a jó öreg hagymateánál torokra, levendula olaj,ha fáj a fej, bioptron lámpa orrdugulásra,izületre.Persze csak addig,amig ezek elegek.De ritkán kell ráerősítenem,a fiaim soha sem betegek és én sem.A férjem meg elvből nem szed semmit be, mert ő éppen mindig a halálán van valamitől.
tuza edit
 
 


Sziasztok!

Edit: én is már úgy adnék valami mást is Fanninak. Fanni csak anyatejet eszik. Meg néha kap egy kis teát. Én mindenhol azt olvastam, hogy 4 hónapos kor előtt nem lehet adni neki semmi mást. Ez most igaz vagy nem? Mert én is szivesen kipróbálnám már az almát. És most lenne egy hülyek kérdésem: (mint első gyerekes tudatlan), az almát hogy adjátok? Lereszelve? És raktok rá cukrot? vagy csak simán?
Valaki ad még a babócáknak mást is mint tejet, teát?
És tudom, az a legjobb, ha minél tovább szopik és csak anyatejes.... de csak az ízek miatt.... Meg hát én márciusban megyek vissza dolgozni, és addig muszáj kiváltanom a napközbeni kajcsikat mással.

horvviki
 
 


Sziasztok!

Gyógyszereket mi is megpróbáljuk mellőzni, a párom életében talán 5 algopyrint szedett be, a körzeti orvosunk nem is ismeri soha nem volt nála :lol: , csak az asszisztenseknél jogosítványhoz orvosit csináltatni jár, amit mindenféle vizsgálat nélkül csak bepecsételnek :lol:
Én mondjuk azért csak-csak nyúlok néha gyógyszerért :oops:
Mamiblue, de szép sebi baba, és milyen ügyesen tartja magát, Daninak ez még nem megy :oops: bár a 6800gr-os súllyát szegénykémnek biztos nehéz tartani :lol:
14-órára megyünk a szúrira, hűű nagyon félek :oops:
Sabina mesélj nekünk a babaúsziról, kiváncsi vagyok mit csináltok, hogy viselik a fiúk.
Szerintetek ha tavasszal mennénk, az már későn lenne?

Kép
mona76
 
 


Edit, most olvasom az almás sztorit :lol: De jóóóó! Hogy adtad neki, kell bele valami?

Kép
mona76
 
 


Sziasztok!!

Ati már jól van az oltástól. Nekem nagyon-nagyon fáj a fejem, ő meg nyűgős.....

mikegirl
 
 


Alma a la Edit: Egy szép Hófehérkés almát meghámozom, felaprítom, előveszem a kedvenc bögrémet a hangulat miatt, beleteszem az almát valami magasabb pohárba,közben iszom egy kávét,ha már a bögre elől van, botmixerrel pürésítem, lemosom a falat, cukor nélkül kiskanállal fogyasztva megetetem a gyereket, kimosom a füléből,orrából, majd a büfi végeztével átcserélem a pólót.Desszertnek megeszem az almahéjjat.Nehogy má a nyulak kapják.
tuza edit
 
 


Én úgy tudom, hogy 1 éves kora előtt nem szabad sem cukrot, sem sót a baba ételébe, italába tenni. A kis veséjük még nem érett hozzá. Mézet pedig végképp nem szabad, mert allergiát okozhat.

Kép
Kép
márkanyuka
 
 


Edit: nagyon jó a körítés!

Kép
Kép
márkanyuka
 
 


horvviki:Nem tudok neked igazán tanácsot adni,mert ezt gyereke válogatja,hogy hogy bírja.De ha én tudnám szoptatni,még nem adnék semmit nek,legalább januárig.Január február elég lenne,hogy bevezesd az új ételeket.De mivel tápszerezem már teljesen,ezért akarok természetes vitamint is adni teki.Ne sürgesd az ízeket.Ő nem hiányolja még,szerintem az anyatej bőven elég íz,és ha jól tudom még annak is változik az íze.Reméljük van min 80 éve kostólgatni,ezen a 2 hónapon nem fog múlni.Amúgy meg a tejjel mindent megadsz neki egyszerre,míg az almával "csak" egyféle dolgot.gondolok itt a fehérjére,stb...
Bocs,ha túl okoskodó voltam.
Amúgy meg ha csak kostoltatod,szerintem az bőven belefér egy-egy szopi előtt
tuza edit
 
 


Ja és még egy.A sógórnőmnek meg kifejezetten javasolták,hogy egy kiskanálnyi gyümölcslevet adjon néha,pedig ő komoly tejleadó volt,országos szinten.Napi 1-1 1/2 litert.Mégis javasolták neki,már egy hónapos kortól.Szóval embere válogatja.Ha akrsz biztos találsz ilyen és olyan véleményt is.
tuza edit
 
 


Sziasztok!
Eszterke már kb2 hete eszik gyümölcsöt. A védőnő mondta, hogy mivel kb 2hetes kora óta csak tápszert kap, íyg már nyugodtan adhatunk neki almát, körtét, banánt, barackot szépe apránként. először csaka levét utána a húsit is. Reszele, illetve pűrésítve természetesen cukor nélkül.
Mivel most már nincs barack, vettem bébiételt is. Az is nagyon neki.
Így azóta majdnem minden nap a délutáni étkezés gyümölcs

K

Kép
Kép
bkrisztike
Budapest
 
 


Dobok pár fotót:

Kép Ádám meg akar szökni a pihiszékből,

Kép de anya lefülelte és a bajok elkerülése végett bekötötte.

Kép Már nem is elég 1 ujjam, hogy szopizzam, nekem már 2 kell.

Kép Anya hasra fektetett. Nem bírom így csak pár percig, aztán bepörgök, akkor visszafordít.

Kép
Kép
márkanyuka
 
 


Sziasztok!

Jó, hogy felmerült a szilárd étel-bevezetés téma. Én is gondolkodtam már rajta, sőt 1-2 üveg gyümölcslevet és főzeléket már vettem is, meg ősszel tettem el almapürét a hűtőbe. Nálunk a kaja 60-70%-kát még anyatej teszi ki, így gondoltam, a 4 hónapos kort megvárom. Nekem spec azt mondta a védőnőnk, hogy a csomagoláson feltüntetett x-hónapos kortól adható számhoz nyugodtan adjunk hozzá kettőt, azaz a 4 hónapos kortól adható elvileg 6 hónapos kortól jó (na ezt jól megaszontam :) ).

Hajhullás téma is felmerült néhány napja. Nekem is hullik sajnos, de most vettem Varga hajszeszt, napi 1× használom, és azt vettem észre, hogy már nem hullik annyira. Nem óccsó (2888), de legalább hatásos és csak természetes alapanyagokból készült. Mindjárt dobok bundazsákos képet :) csak épp kenyeret sütök és most azzal van egy kis meló.

Ági és a Csajok
agnesgoboly
 
 


Kép

végül meggyőztem, hogy mégis jobb neki a zsákban, 1 órája kint alszik :)

Ági és a Csajok
agnesgoboly
 
 


Kép
és így tudunk már hasalni

Ági és a Csajok
agnesgoboly
 
 


Edit
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Nem nyár, hanem tavasz van most...egy telet már átvészeltünk... itt a leghidegebb az olyan 5-10 fok...

Mona
Babauszi... inkább olyan játék a vízben... fröcskölünk, bemerülünk... nem igazi úszás, inkább arra jó, hogy a gyerek ne féljen a vízben...

Egyébként WHO ajánlások szerint se a tápszeres, se a szopis babáknak nem kell 6 hónapos kor előtt mást adni... a későbbi emésztőszervi, allergiás gondok a legújabb kutatások szerint a korai hozzátáplálásra vezethetőek vissza...
http://www.szoptatasert.hu/belso.php?in ... atosfuzet6
http://www.lll.hu/szfuzet/hozzataplalas
Vendég
 


ti kaptatok a johnson&Johnsontól termékmintát?Kaptam valamit,csak nem tudom,hogy mit.Valami tubus.

???????????????????????????????????????
tuza edit
 
 


Sziasztok csajok

Kicsit eltűntem , de olvasó üzemmódban vagyok.Dolgom ezer és most meló is lenne főnök hívott.

Ma Bálint megkapta végre a 3 hóa oltást ,mert mostanra jól volt.
Ismét röhögött és lepisilte a méricskézős nénit. :D
Súlyunk:6900gr és 63cm-ek vagyunk.
A legjobb ma közli dokinéni beindult a fogzásunk.Most már tudom miért ömlik a szájából a nyál.Mindenki azt mondta ilyen korán nem lehet ,de úgy látszik mégis.Tiszta duzzadt az ínye és állandóan öklét rágja.

Hozzátáplálásról:
Én adok már neki gyümit.A délelőtti étkezésünk már az vagy natúr vagy pici tápival ,de inkább előbbi.
Ízlik neki csak, ha nagyon éhes akkor kicsit üvölt majd, ha elkezdem lapátolni akkor csend van.
Egyébként nekem most hétvégén Sárospatakon egy öreg védőnéni azt mondta nyugodtan mehet neki gyümi mivel már tápit kap.ÉS burit ,répát,sütőtököt is adhatok neki.
Szóval persze anyatej az első és ez a legfontosabb ,de ha nincs semmi baja, ha már most 3 és 1/2 hósan kapja.

Egyébként én fiam teljes adagot benyakalja ami a dobozra van írva.
Eddig kevesebbet csináltam ne hízzon annyira ,de dokinéni mondta teljes adagot kell és nem csökkenthetem a kanalak számát mert nem teszek jót.És ne aggódjak nem kövér.

Napirendünk kb.így alakul:
Reggel 6.30-7 kelés kajcsi , utána játék majd séta lent és alvás kicsikét.
11 óra gyümi ,12-12.30 tól kb 30perc-1 óra szunya.vagy Nem :P
13.30 körül ebéd és ezután van nagyobb alvás
17 körül kaja majd óriási hangzavarral csetepatézik a két gyerek,ilyenkor nagy röhögések,mondókázás amit nagyon szeret.
19.30 körül masszírka ,játék apával és utána fürcsi
20-20.15 körül vacsi és utána legkésőbb 21 óakor szunya,de csak hason.

dobok pár képet:


Gyönyörűek a babók :)

Kép

Kép
jucu
 
 


Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép bocsika ,hogy ilyen sok lettem:)

Kép

Kép
jucu
 
 


Jucu: nagyon szépek a gyerekeid! A 2. képen megkétszereződött Bálint? Nagyon jó ötlet a járókában a játszószőnyeg, az én agyam amilyen kótyagos, biztos nem adta volna ki. Bár még el sem hoztuk a járókát a sógornőmtől, a párom szerint még felesleges. Pedig jobb minél előbb hozzászoktatni a gyereket, aztán ha már megfordul (lehet hogy pár nap vagy hét múlva), akkor pedig muszáj lesz, mert legurul az ágyról. De hát egyem a szívét férfiből van.

Hát nagyon nehezen aludt el Ádám a teraszon, de legalább sikerült. Mondjuk közben jól bemérgeltem magam a hülye sapkára, mert ahogy forgatja a fejét, úgy elcsúszik a sapi a fején, egyik oldalt a szemén van, másik oldalt majdnem kint van a füle. Állandóan igazgatni kellett, persze ez nem tetszett a gyereknek. De a lényeg, hogy elaludt. Kiváncsi leszek mennyit alszik (mákos tésztát ettem, utána szopi volt, bár még kétlem, hogy annyi idő alatt átment volna a tejbe a "hatóanyag".

Aztán pedig arra is mérges lettem, hogy eltört a kedvenc vázám. Egyik nap kitettem, volt benne egy csokor virág, de már elhervadt, én pedig lusta voltam egyből kidobni a virágot, csak kitettem a teraszajtó mellé. Gondolom tegnap fújt a szél és eldőlt, eltört. Sajnálom, mert amikor nem vázaként funkcionál, akkor a Márknak az apró kis csokikái (Mars, Snickers, Kinder stb.) vannak/voltak benne.

A torkom már jobb, csak a takonykór is utolért, valamint tüsszögök is. Amikor fújom az orrom szegény Ádám mindig megijed, pedig jó lesz, ha hozzászokik.

Na most már jól felmérgeltem magam, megyek elmosogatok (remélem nem török össze semmit).

Kép
Kép
márkanyuka
 
 


Na szóval ez volt az a váza, nem mintha olyan nagy összeg lenne, de azért mégis sajnálom, majd apával hozatok másikat Pestről.

Kép

Kép
Kép
márkanyuka
 
 


Márkaanyu

A 2.képen a nagy haverjával van fényképezve ,csak ő hasrafordult közben.
2 1/2 hóval idősebb ,de nagy spanok már most. :lol:
Járókát én már szoktatom vele 1 hónapja több kevesebb sikerrel. :wink:

Mákostészta nyamika,de ennék én is.

Kép

Kép
jucu
 
 


Jobbulj ,engem is megtalált.Remélem most nem kapja el Bálint.
C vitamint kap a teába.
VÁzát sajnálom:( de akkor lesz másik :)))

Kép

Kép
jucu
 
 


Hello!

Mona: Én is gondoltam már rá, hogy azért ilyen fürge, mert nem lett kis ducika. Ma a védőnőnek is megmutatta a hasrafordulási tudományát!:) És még a fejét is felemelte mikor hason volt...pedig ahhoz elég lusti szokott lenni!

Nagy szomorúságomra nagyon nincs most tejem! Még küzdünk, de már nagyon kínlódik...:(
Csajoknál én is 4 hó után elkezdtem adni nekik gyümit, meg asszem tejpéppel is próbálkoztunk, de nagyon minimálisat ettek az elején...Mati pld. 2 éves koráig nem kapott tehéntejet , tápit ivott, most mégis fáj a pocija, ha picit több tejet iszik.:( Így csak 1 dl-t kap!

Sabine: Víz alá nem is mennek a srácok? Én is alig várom már a pancsit...

Jucu: Szerintem meg pont az a jellemző, hogy már 3 hónapos korban beindul a fogzás, én mindenhol ezt hallottam...de általában csak 6 hónapos korban bújik ki nekik. De persze elöbb is lehet...ilynekor még csak az ínyk alatt mocorog, az bántja őket!:( Nagyon édesek vagytok!

mamiblue
 
 


Ádám még mindig alszik.

Úgy látszik ez nem az én napom. Megjött a vízszámla, több mint 18.000,- forint, igaz 2 hónapra, valamint az utolsó 4 hónap elszámolása. De akkor is! Pedig még medencénk sincs! Na remélem ma már nem történik semmi extra, mert akkor kihullik a maradék hajam is, vagy pedig kiugrom a bugyimból!

Kép
Kép
márkanyuka
 
 


Ja és mivel et nem az én napom, gyorsan be is nyomtam a bendőmbe 2 szép almát!

Kép
Kép
márkanyuka
 
 


márkanyuka: Nekem 74.000-, os villanyszámlám van :(
tuza edit
 
 


Sziasztok :) Amikor látom ezeket a tünemény pasikat akkor kicsit elgondolkodom hogy hátha a negyedik fiú lenne.... :) Eszter pedig gyönyörű hajas baba - nálunk sajna a kopasz buksi a divat minimum 1 éves korig :oops:
Mi ma kaptuk meg a 3 hós oltást plussz beadattam nekik a Rotát is -nehogy Barbi hazahozza nekik az oviból -Barbus jövő héten kapja meg a pneumococust aztán több szabadon választhatót nem adatok be nekik.Nekem lázcsillapításra a Cataflam jött be eddig a legjobban -nagylányom eléggé lázasodós típus de a Cataflam amellett hogy gyulladás csillapító hatása is van remekül leviszi neki.
Jó hogy írtok a hozzátáplálásról -én is fontolgatom hogy kapnak egy kis almát ,sütőtököt- az ujjamról már lenyalogatják :) Már csak azért is alig bírok magammal mert egyetlen mostanában kiélhető szenvedélyemként minden szombat hajnalban ott bogarászok a bio piacon és már alig várom hogy nekik is vásárolhassak ezt azt..
Márkanyuka ez ikeás váza? -nekem is volt kettő -egyet sikerült elintéznem :( pedig nálam is multifunkci volt mindkettő karácsonykor húsvétkor megtöltöttem díszekkel de gyertyatartóként is használtam..aztán meg jól eltörtem mosogatás közben :(
Lányok ébredeznek (adtam nekik egy fél kúpot mert a két hóstól lázasak lettek)
Sziasztok (betegeknek gyors gyógyulást) Panka

Kép
Kép
panni7
 
 


Panka: szegénykék belázadostak, egyem a kis szívüket.

Edit: akkor én egy szót sem szólok!

Ádám még mindig alszik! De nemsokára behozom, akkor majd felébred.

Kép
Kép
márkanyuka
 
 


Megint itt vagyok. Aludtam egyet összebújva Atival :D , és elmúlt a fejfájás. Egyébként meg most mostam ki a kakiból. Megvolt a heti nagy adag :lol:

Képzeljétek, ha hason van, nagy nyühögések közepette ugyan, de időnként felhúzza a két térdecskéjét, és ilyenkor a popo megemelkedik :D Olyan édi. Persze még nem tudatos, még csak kísérletező fázisban van, de szerintem jó úton halad :wink: Forgásra azonban hajlandóságot sem mutat.

Tegnap mértem először lázat és adtam be neki kúpot. Alkalmaztam a farpofi összefogós taktikát, amit itt hallottam, talán Mandalától...De bárki is volt, köszi!!!! :)
És köszi a lázcsillapítási tanácsokat is.

Márkanyuka
Jobbulást!!!! Atin sem látszott más, mint hogy szokatlanul meleg volt.
Dokink szerint pici cukor teába mehet - de nálunk így sem kellett.

Holnap én is felhívom a védőnőt, hátha itt is van masszázs tanfolyam. Én most azt csinálom, amit a suttogó ír.

Gyümi kérdés
Szívesen adnék én is, de Sabine már múltkor is megírta a WHO ajánlását. Szóval elhatároztam, hogy 6 hónál akkor kap korábban, ha nem lesz elég anyatejci. És én mindenképpen lével kezdem, és ha az ok, akkor jöhet a gyümi.

Mona
Szuri megvolt?

Ági
Mintha én is azt olvastam volna valahol, hogy a WHO-s ajánláshoz kapcsolódóan nem támogatott, hogy az üvegen szerepeljen, hogy már 4 hós kortól adható.

Jucu
Ti is szépek vagytok. De hát minden topicos baba az!!!! :lol: :lol:
Napirend - de jó is az!!! Mi megint ott tartunk, hogy éjszaka rendszeres kelés van :cry: Mit csinálok rosszul?! :evil:

mikegirl
 
 


Kép Az oltott csirkék :-)

Kép
Kép
panni7
 
 


Edit
Ez egész éves szla? :shock:

mikegirl
 
 


Sziasztok, anyucik!

Bee, Panni,
természetesen fel vagytok véve a Sápadtarcúak Klubjába. :lol: Így novemberben, azt hiszem, ez amúgy is sok embernek aktuális. Kivéve persze az Argentínában sütkérezőket! :twisted:

Márkanyuka,
engem is kalmopirinnel meg takaróhegyekkel izzasztottak annak idején, amikor beteg voltam. Szörnyű, pedig a lázas gyereket éppenséggel nem kell még jobban betakarni. Egyébként én is gyógyszerellenes vagyok - csak ha nagyon muszáj, és akkor is csak módjával.
Amúgy ügyesen "beópiumoztad" a babócádat! :D Látom, ő sem bírja sokáig a hason fekvést - már-már azt hittem, ezzel mi vagyunk így egyedül. Az én picikém egy-két perc után hevesen tiltakozik, és nem is akar erőlködni, hogy a fejét emelgesse, meg hasonlók. Kéthetes korában aktívabban próbálkozott vele, mint most. :( Következésképp még forgolódni sem próbál - igaz, épp tegnapelőtt teljesen váratlanul az oldalára fordult, míg kimentem egy tányérért a konyhába. Azért előbb-utóbb csak belejön. Nincs valami jó ötletetek a hason fekvést utáló babákra?

Hozzátáplálás:
valóban sokféle véleményt hallani, de azért a legmegbízhatóbbak alapján tényleg az derül ki, hogy féléves kor előtt nem ajánlatos, addig az anyatej az ideális táplálék. Szóval pusztán az ízek miatt nem érdemes. Persze akinek gondjai vannak, és kénytelen tápszerezni, ott nyilván más a helyzet. A tehéntej és a méz viszont, úgy tudom, egyéves kor előtt nem ajánlott, mert allergiát okozhat. Azért Edit "receptje" nagyon tetszett, majd kipróbálom, ha eljön az ideje.
:D

Mamiblue, Márkanyuka, Jucu, Ágnes - édesek a gyerkőcök! :)

italoman
 
 


Panni,
tündéri ez a kép! :D

italoman
 
 


Lányok!
Teljesen ledöbbentem, hogy hányan adtok már a csemetének gyümölcsöt :roll:
Én nem... se a szopós, se a tápszeres babának nem érett az emésztőrendszere az ilyenek megemésztésére... (tápszerek anyatej-pótlására lettek kifejlesztve)
Bébiétel... jó business
Hiába mondja öreg védőnő, nagymama, begyöpösödött orvos... inkább NE...
Korai hozzátáplálás hajlamosít allergiákra, felszívódási zavarok kialakulására, egyéb emésztőszervi betegségekre... :cry:
Vendég
 


Sziasztok!

Én is beállok a fejfájósok klubbjába. Délután én is ledőltem a csajokkal, akkor abba is maradt egy kicsit, de most megint kezdi. Mindegy estig valahogy kibírom, aztán majd kialszom. Nekem már most elegem van ebből a hülye időből, nálunk egész nap esett és iszonyatosan fúj a szél is.

Jobbulást az oltott babóknak, lázmentes éjszakát kívánok!

Márkanyuka, nagyon édes Ádám! Sajnálom a vázát!

Jucu, Ági, Panka a ti gyerkőceitek is gyönyörűek!

Hozzátápi: Réka majdnem 7 hónapos volt, mire hajlandóságot mutatott az evés iránt, addig csak szopi volt. Egyébként az anyatejbe nem csak a gyógyszerek mennek át, hanem azok az ízek is amit eszünk, így az anyatejnek is mindig más és más az íze. Meg tényleg igaz, hogy egész életében ehet eleget, de anyatejet csak most kaphat és nagyon sokat számítanak a benne lévő ellenanyagok. Adrienn is 6 hónapos koráig csak anyatejen fog élni, aztán jöhet csak bármi más.

Tényleg hozzátáplálásról jut eszembe, ha Adrienn előtt eszek valamit szinte kinézi a számból, szinte cuppog és jár a szája. Nektek nem csinálnak ilyet?

Tegnap megmostuk a haját Babé samponnal és már most sokkal jobb lett, szinte világít a fejbőre :)

Ja, ma délelőtt beállított a védőnő, 3 hónap alatt immár 2* jutott el hozzánk. Na, nem mintha hiányozna. De milyen szöveggel jött: elnézést, hogy nem telefonált előtte ide, de újítják fel az SZTK-t és az ő irodájukat is és nem fér hozzá a kartonokhoz. Nem akartam mondani neki, hogy a felújítás csak 1 hónapja tart, de ő már 3 éve se tudott idetelefonálni mielőtt érkezett.

Kép
Kép
robcsi03
 
 


Huha: Én is ilyen számlákra készüljek a házban???

Panni: Édesek a csajok és nagyon figyelnek!:) Van 1 ismerősöm, akinek 4 lánya van, 2 szintén iker és most született neki kisfia!:D

Mikegirl: Suttógóban nincs vmi jó tanács az alvásra? Tegnap 1 anyuka mondta, hogy neki az 1 éves kisfia ha 10-kor fekteti le akkor kb. éjfélkor már kel is enni(cici) ... nem akartam neki mondani, de én ezen biztos próbálnék változtatni, szerintem a gyerkőcnek is jobb, ha többet alszik, legalábbis én szakaszos alvással soha nem tudom igazán kipihenni magam...de aztán ki tudja, lehet, hogy neki van igaza, hogy hagyja!

Italoman: Sebi is utál hason lenni, ezért nem is értem, hogy honnan jött neki az ötlet, hogy átforduljon hasra...De én azt csinálom, hogy naponta többször hagyom hason, de csak kis időkre...ha megszeretni nem is fogja, de tényleg erősödik tőle a háta...szoktam neki odatenni játékot, hátha az leköti a figyelmét, de ez még nem jött be egyszer sem! Inkább a kis kezét rágja csak, ha hason van.:( Ja és az eszébe se jut, hogy megpróbáljon visszafordulni...PASI!

mamiblue
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?