Sziasztok,
Jelentkezek már én is. Hétvégén mi is nagyszülőknél voltunk. Zsófi nagyapja cipész és készített aranyos piros bőrcsizmát neki.
Különben kisangyal mostanában
(mondjuk ma eddig elég sokat nyüszizett). Jól elvan egyedül is félórákat, úgy kúszik, hogy most már a másik szobába is átjön (papucsok reszkessetek).
Öltöztetés,
Eddig mi még harisnya+vastag farmer+ vastasg felsőben jártunk, de most már áttérünk az overallra (bár nem overall, mert nincs lába, (mi is az?)) . Zsófi egyébként nem szereti a meleget.
Ti hogy öltöztetitek a gyereket, ha autóval mentek valahová? Mert ha nagyon, akkor melege lesz, ha kicsit, akkor az elején fázik. És boltba stb. jártok vele nagykabátostól?
Hozzátápi,
Mi a kevésbé keményvonalas táborhoz tartozunk. Kapott már húslevesből ezt-azt, meg kenyérdarabot is, csirkemellet is. Elvileg azt gondoltam régebben, hogy nem fogok olyan szigorú lenni ilyen téren, de úgy tűnik relatív mégis az vagyok. Szerintem is a fokozatosság a fontos.
Mennyiség: Zsófi max. fél üvegnyit eszik megy egy evésre, de inkább még kevesebbet. ennek ellenére nem fogy el, most kb. 8100g körül jár.
Igazából később majd a sok tartósítószertől stb. szeretném megkímélni, de ha pl. bülcsibe kezd járni akkor ott úgyis párizsi az uzsi.
(Reggelizők figyelmébe) Mostanában nagyon kemény Zsófi kakija, pedig már körtét, meg szilvát adok neki. Lehet hogy kevesebb a tej? Eddig minden reggel rendszeresx volt a termés, de most sokszor szenved.
Szepa,
Nálunk gyakorlatilag nincsen. Éjjel ha felsír, akkor biztos csak én vagyok jó, de akkor áltaklában csak a szopi (de nem olyan gyakran fordul elő).
Cigi,
Én cigiztem, de még teherbeesés előtt abbahagytam. Igaz csak egy-két hónappal előbb, mert nagyon gyorsan összejött Zsófi.
Karácsony,
A DM-ben lehet fotóalbumot csináltatni, adnak kis szerkesztőprogramot hozzá. Mi azt gondoltuk nagyszülőknek ajándéknak. Zsófi ajándékán még nem gondolkodtunk.
Szopi, itatás,
Ti hányszor szoptattok még naponta? Mert mi még szinte minden kaja után, esetleg néha kimarad. És vizet, teát adtok? Mert a víz 3/4 része mellé megy, akár kiscsésze, akár csőrös pohár. Ki mit használ itatáshoz? Milyen teát ad, aki ad?
Na, most hívott a védőnő. Elfelejtettem a mai dokilátogatást.
Jövő héten meg újraoltják Zsófit BCG-vel (mert nincs nyoma és most lett oltóanyag). Már előre sajnálom szegényt.
Egyébként mi semmilyen extra oltást nem adtunk (én valahogy magammal is így vagyok, hogy még vitamint sem eszek. Lehet egyszer kiderül, hogy az sem jó annyira (majd az unokáink idején)).
Fogyókúrázók,
Tisztelem az elszántságotokat. Sajnos én még idáig sem jutottam el, pedig rám férne. Még kicsit halasztom.
Munka,
Jövő február végétől én is bevállaltam melót, max. 10 nap havonta kikötéssel (eleinte vsz kevesebb lesz, mert akkor indul a projekt). Anyukám fog vigyázni Zsófira. Addig jó lenne legalább reggel-estére redukálni a szopik számát. Szerintetek menni fog?
Tápszer, tej,
AKi abba akarja hagyni a szoptatást, az mit tervez adni 1 éves kor után: tápi, tej vagy tejtermék?
Lorca,
Egyéves kora után akkor Nati tejet kapott?
Nanica,
Sajnálom a tesót.
Tisztelem hogy ennyit dolgoztatok. Szerintem egyébként nem annyira gáz naponta megcsinálni. Reggel odateszem esetleg amit hosszabb ideig kell főzni (pl. ma a céklát).
Lora,
Hogy van a cicid?
Sági,
Boldog hófordulót Petinek!
Az isofix-en én is vacillálok. Az szól ellne, hogy drága és nagyon nagy macera kivenni, illetve áttenni másik kocsiba.
Tényleg helyes Peti overállja. Esetleg nézted, hogy valami lányos színben van-e?
SNO,
Tüsszentés, orfúvástól Zsófi még mindig megijed kicsit. Úgy látszik mások a gyerekek.
Ágiboldi,
Nálunk is hosszabítódzsungel van. Egyenlőre az a megoldás, hogy az íróasztal elé (ahol a hosszabítóhegyek vannak) idetoltam az asztalt. De gondolom ez csak ideiglenes megoldás. Ha van valami jó ötleted, kérem tudasd velem is.