Új privát üzeneted érkezett!

Na ez az, Petinek akartam még boldog 8. hót kívánni, és Boldi is küld egy nyálas puszit.

Üléshez nem értek, még a gondolat is bosszant, h muszáj venni pedig autónk sincs :evil: egyelőre próbálok kölcsönkérni, ha nem megy akkor használtan venni..

Kép
Kép
agiboldi

sági
ezek szerint olyan autótok van amibe isofix ülés megy?:wink:
szerintem (bár nekünk nem isofixes a kis Opelünk) a sima üléseket is kitünően lehet rögzíteni. A gyereket jól megtámasztják minden irányból így balesetvédelmi szempontból is megfelelnek.Én a német ADAC tesztek alapján válogatok bár nekünk csak 1-2 hónap múlva lesz aktuális...egyenlőre Lea nem ül, ha kocsikázunk akkor egy kiskabát vagy pulcsi +pléd mert overallban ő sem férne bele a hordozóba :lol:

ágiboldi
Lea is rástartolt már a hosszabbítókra...próbálom eldugni őket :wink: mindegyik látható helyen van nálatok nem tudod pl szekrény mögé dugni :lol:
azért a dugaszt csak nem tudja kihúzni a hosszabbítóból :shock: vagy igen?

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Petinek gratula !!!!

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

nálatok :?:
szekrény mögé dugni :?:
hogy szépen tagoljak :lol: :oops:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Sziasztok,
Jelentkezek már én is. Hétvégén mi is nagyszülőknél voltunk. Zsófi nagyapja cipész és készített aranyos piros bőrcsizmát neki. :D
Különben kisangyal mostanában :D (mondjuk ma eddig elég sokat nyüszizett). Jól elvan egyedül is félórákat, úgy kúszik, hogy most már a másik szobába is átjön (papucsok reszkessetek).

Öltöztetés,
Eddig mi még harisnya+vastag farmer+ vastasg felsőben jártunk, de most már áttérünk az overallra (bár nem overall, mert nincs lába, (mi is az?)) . Zsófi egyébként nem szereti a meleget.
Ti hogy öltöztetitek a gyereket, ha autóval mentek valahová? Mert ha nagyon, akkor melege lesz, ha kicsit, akkor az elején fázik. És boltba stb. jártok vele nagykabátostól?

Hozzátápi,
Mi a kevésbé keményvonalas táborhoz tartozunk. Kapott már húslevesből ezt-azt, meg kenyérdarabot is, csirkemellet is. Elvileg azt gondoltam régebben, hogy nem fogok olyan szigorú lenni ilyen téren, de úgy tűnik relatív mégis az vagyok. Szerintem is a fokozatosság a fontos.
Mennyiség: Zsófi max. fél üvegnyit eszik megy egy evésre, de inkább még kevesebbet. ennek ellenére nem fogy el, most kb. 8100g körül jár.
Igazából később majd a sok tartósítószertől stb. szeretném megkímélni, de ha pl. bülcsibe kezd járni akkor ott úgyis párizsi az uzsi.
(Reggelizők figyelmébe) Mostanában nagyon kemény Zsófi kakija, pedig már körtét, meg szilvát adok neki. Lehet hogy kevesebb a tej? Eddig minden reggel rendszeresx volt a termés, de most sokszor szenved.

Szepa,
Nálunk gyakorlatilag nincsen. Éjjel ha felsír, akkor biztos csak én vagyok jó, de akkor áltaklában csak a szopi (de nem olyan gyakran fordul elő).

Cigi,
Én cigiztem, de még teherbeesés előtt abbahagytam. Igaz csak egy-két hónappal előbb, mert nagyon gyorsan összejött Zsófi.

Karácsony,
A DM-ben lehet fotóalbumot csináltatni, adnak kis szerkesztőprogramot hozzá. Mi azt gondoltuk nagyszülőknek ajándéknak. Zsófi ajándékán még nem gondolkodtunk.

Szopi, itatás,
Ti hányszor szoptattok még naponta? Mert mi még szinte minden kaja után, esetleg néha kimarad. És vizet, teát adtok? Mert a víz 3/4 része mellé megy, akár kiscsésze, akár csőrös pohár. Ki mit használ itatáshoz? Milyen teát ad, aki ad?

Na, most hívott a védőnő. Elfelejtettem a mai dokilátogatást. :oops: Jövő héten meg újraoltják Zsófit BCG-vel (mert nincs nyoma és most lett oltóanyag). Már előre sajnálom szegényt. :( Egyébként mi semmilyen extra oltást nem adtunk (én valahogy magammal is így vagyok, hogy még vitamint sem eszek. Lehet egyszer kiderül, hogy az sem jó annyira (majd az unokáink idején)).

Fogyókúrázók,
Tisztelem az elszántságotokat. Sajnos én még idáig sem jutottam el, pedig rám férne. Még kicsit halasztom.

Munka,
Jövő február végétől én is bevállaltam melót, max. 10 nap havonta kikötéssel (eleinte vsz kevesebb lesz, mert akkor indul a projekt). Anyukám fog vigyázni Zsófira. Addig jó lenne legalább reggel-estére redukálni a szopik számát. Szerintetek menni fog?

Tápszer, tej,
AKi abba akarja hagyni a szoptatást, az mit tervez adni 1 éves kor után: tápi, tej vagy tejtermék?

Lorca,
Egyéves kora után akkor Nati tejet kapott?

Nanica,
Sajnálom a tesót. :(
Tisztelem hogy ennyit dolgoztatok. Szerintem egyébként nem annyira gáz naponta megcsinálni. Reggel odateszem esetleg amit hosszabb ideig kell főzni (pl. ma a céklát).

Lora,
Hogy van a cicid?

Sági,
Boldog hófordulót Petinek!
Az isofix-en én is vacillálok. Az szól ellne, hogy drága és nagyon nagy macera kivenni, illetve áttenni másik kocsiba.
Tényleg helyes Peti overállja. Esetleg nézted, hogy valami lányos színben van-e?

SNO,
Tüsszentés, orfúvástól Zsófi még mindig megijed kicsit. Úgy látszik mások a gyerekek.

Ágiboldi,
Nálunk is hosszabítódzsungel van. Egyenlőre az a megoldás, hogy az íróasztal elé (ahol a hosszabítóhegyek vannak) idetoltam az asztalt. De gondolom ez csak ideiglenes megoldás. Ha van valami jó ötleted, kérem tudasd velem is.

KépKép
bozotka

Az a baj, h folyamatosan használatban vannak a hosszabbítók, mert ez régi építésű lakás, tehát pl a nappaliban (ahol az összes tévé, számítógép, telefon, videó, dvd, lámpa stb van) 1 db konnektor van... plussz egy hosszabbítókból és vezetékekből álló dzsungel :roll: de ha el is dugok egy hosszabbítót, úgyis elő kell szednem ha porszívózni vagy rádiót hallgatni akarok..

szerintem egy klasszikus (nem kerek) villásdugót (megvan a szó!) simán kiszed :?

Kép
Kép
agiboldi

Ágiboldi:

Lehet olyan vakdugót is kapni, amit nem kell kivenni mielőtt be akarsz dugni valamit, viszont eltakarja a lukakat nyugalmi állapotban. Sztem akár a Kikában akár a Brendonban is lehet ilyet kapni.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Bozotka, jó sokat kérdeztél :)
Szerencsére sürgős fordításom van, tehát mi más csinálnék mint babanetezés? :wink:

Esetleg az üveges kecskeméti szilva hátha lazítja, nálunk bejön.
Én adatok extra oltásokat, egyelőre mindent amit lehet. Főleg a bölcsi miatt.
Nekem volt kiskoromban tüdőgyulladásom, és annak a rettenetes emlékét csak a szülés múlta eddig felül.
(pedig vitamint én se szedek soha, lustaság stb)

Boldi naponta 3x szopizik, reggel, délben, este. Reggel még elégnek tűnik délben mindegy a kaja miatt, este meg kap tápszert is.
Szerintem februárra simán le tudod szorítani napi kettőre.
Tát iszik, HIPP csipkebogyó-mála granulátum, cumisüvegből. Ritkán iszik számottevő mennyiséget, de még mindig jobban mint a vizet. Csőröspohár nekünk nem jött be, nem tud blőle inni, és én se :shock:

Kép
Kép
agiboldi

Hűűű, Róki, ez naggggyon hasznos tipp!!! Köszi!

Kép
Kép
agiboldi

bozotka
Lea egyenlőre naponta 2x kap extra kajcsit délelőtt gyümi délben főzi és max 80g az adagja
szopi 7-8x ebből 2 éjjel
én nem adok még sem vizet sem teát a gyümik óta van mindennap széklete sőt gyakran többször is pl körte után

munka
2008 februárra gondolsz?mert akkor szerintem most el kell kezdeni a cici megvonását h ne legyen drasztikus így 1-3 hetente elhagyhatsz 1 szopit . ha el akarod választani a kkor a szopi előtt kell megkínálni a kajcsikkal.

lora
megvagy még? :lol: cicik? nekem 1 hét alatt rendeződött anno a dolog :cry: lázas 2-3 napig voltam

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

a cici megvonás :shock: na ez nem szó szerint értendő :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Róki,
Köszi a vakdugó tippet. A netes Brendon katalógusban sajnos nincs, de majd utánanézek.

Mazsi,
2008 februártól dolgoznék, részben itthonról. A kaját szopi előtt adom. Ennek ellenére kb. 6X szopizik még. Egy éjjel vagy hajnalban.

Ágiboldi,
Miért rettenetes emlék a tüdőgyulladás? Kórház is volt? Hány éves voltál?

Zsófi már több mint 2 órája alszik. Ilyen már hónapok óta nem volt. Ezért írok ilyen sokat, mert ez annyira szokatlan. Remélem nem kapott el semmi betegséget, mert tegnap Zsófiapu lázas volt (bár mára elmúlt).

KépKép
bozotka

Móni!
Még eszembe jutott, hogy Bálint miért lett császáros?

Mazsi!
Tuti volt vmi a levegőben, mert Lillus is nagyon nehezen aludt el, pedig ő estére már mindig olyan fáradt, hogy beteszem az ágyba és szunya.
Sok sikert a vásárláshoz! :)

Sági!
Nekünk is isofixes az autónk. Bali azt mondja, vegyünk ilyet. Én azt, hogy annyira nem fontos.
Mivel még közelről nem igen láttam gyerekülést, a bekötéséről nem tudok semmit. (mármint egy hagyományosnak). Mi Römert néztünk ki, de abból én még nem láttam iso-sat. Szóval, jó sokat segítettem, mi? :wink:

Ágiboldi!
Nálunk is sok a vezeték és elosztó. Ha nem figyelünk oda, Lillus kedvenc időtöltése lenne az elosztók földhöz csapdosása! És amúgy is tökre szereti a vezetékeket! :roll: :roll: Ezek eltüntetése nálunk is gond lesz. :(

Bozotka!
Mi ha autóval megyünk vhová és ahová megyünk az is fedett, meleg helyen van, akkor csak egy réteg rucit adok Lillára. Az elején, míg be nem melegszik a kocsi, addig betakarom.
Boltba járunk nagykabátostul. Igyekszem gyorsan vásárolni, addig talán nem melegszik be.
Lillus 5-ször cicizik egy nap átlag. És 3-szor kap rendes kajcsit. Szerintem simán le tudod redukálni a szopik számát, csak akkor már most láss hozzá! :)
Tejterméket már lehet 10 hónapos kor után adni nekik (túró, joghurt, sajt).

Timi
Kép Kép
timocska

elszállt amit írtam, brühühü

namégegyszer

autósülés
én nem fogok drágát venni, 20ezerben maximáltam a keretet és próbálok használtat találni. nekünk sincs autónk. persze, biztonság mindenekelőtt, de ilyen alapon mondhatnám, h én csak volvo mittudoménhányasban szállítom kelét, mert az a legbiztonságosabb. szvl el kell fogadnom, h erre nem tudok több pénzt szánni és kész

ágiboldi
pedig megírtam neked h villásdugó, de mire újraírom már te is tudod :) sztm is az a megoldás, h szekrény/ágy/stb mögé, alá rejted

timo
tökjó a mikid! n irigy vagyok, amiket én csinálok, azok mindig elég csúnyácskák. ez persze nem töri le a lelkesedésem. ink most azzal lesz a gond, h mikor csináljam, mert nekem elég sok idő kell nekikészülni, és utálom félbehagyni.. de azért az adventit meg akarom csinálni mindenképp

torna megy, heti kettő, fejlődés nem n van. a csaj pont ma mondta, h hát lassabban javul, mit gondolta :oops:

mazsi
kivi vagyok az etetőszék-választásodra! a mi ikeásunk ugyan nem dönthető, de n meg vagyok vele elégedve

bozotka
kele egyelőre 1x eszik kaját egy nap, kb fél üveggel. a védőnő azt mondta, h akkor vezessem be a tízórait, ha már megeszik egy üveggel délben. hát ez nem tudom, mikor jön el :? szvl ő ezenkívül (és persze ebéd után is) szopizik 3óránként, és éjjel is 3x

ha autóval megyünk én nem adok rá kabátot v egyéb meleg cuccot, csak sapit + plédet. aztán ezeket leveszem róla, amikor már okés a hőmérséklet

majus3

Mazsi,
Igen isofixes autónk van. Nem találok sehol utalást arra, hogy egyik vagy másik biztonságosab lenne ezért nem tudok dönteni, de hajlok a hagyományos felé.

Bozotka,
Ha azutóval megyünk akkor harisnya, nadrág, body, hosszú ujjú és kabát ami ha bemelgszik az autó lekerül róla a sapival együtt. Kiszálláskor kabi- sapi vissza. Bolt dettó, vagy legalábbis kigombolom a kabátot. Vagy kenguru és kivül van a kabát amit könnyen le tudok venni róla.
Nálunk 3x van még szopi és csőrösből iszik még Peti vizet. Igaz az édes jobban csúszik neki, de a vízzel sincs semmi gond.
Az lányos overálokat konkrétan nem figyeltem, de láttam, hogy volt lányos is, sima piros, rózsaszín...

Ági,
Tervezek ma Brendont, majd hívlak onnan ha megyek! :wink: :D

Peti köszöni a köszöntéseket! :D
Vendég

Bozotka, ha kiderítetted a vakdugót írd meg, h hol lehet kapni!

Igen, kórházban is voltam több mint egy hét, és akkor még az anyukák nem maradhattak ott, tehát végigbőgtem az egészet, lázasan, hánytam, az ápolónők meg leb@sztak h ekkora gyerek (7éves) hogy hányhat az ágyába, de infúzióra voltam kötve, és hiába kiabáltam nem jött senki, még pisilni se tudtam kimenni csak sírtam stb. Ja, és fertőzésveszély miatt látogatni se lehetett, csak ablakon keresztül álltam az ablaknál és sírtam, az anyukám meg kint sírt.
Nagyon azon vagyok, h amennyire tehetem megpróbáljam ezt kivédeni. Nyilván egy vakbélgyulladás nem rajtam múlik, de konkrétan egy tüdőgyulladást esetleg ki lehet védni.

A tízórai és az uzsi után nagyon simán el lehet hagyni a szopit, Boldinak nem hiányzik.

Kép
Kép
agiboldi

Most olvastam Ági, szuper, kérdezd már meg légyszi! Az a lényeg, h olyan legyen amit nem kell kihúzni ahhoz, h mást bedugjak..

Kép
Kép
agiboldi

Sági!
Ha mész a Kikába, vennél nekem zsebes etetőkabátkát? :wink: Egy elég, mert én is vettem múlt héten egyet, de nagyon bejött, úgyhogy kell az utánpótlás! :)

Ágiboldi!
Kórház! :cry: :cry: :cry: :cry:

Május!
Kitartást nektek és kicsi Kelének a tornához! Menni fog! :D
A mikit akkor csináltam, mikor Lillus aludt. De csináltam csigát is, azt meg úgy, hogy ébren szöszmötölt a nappaliban, én meg mellette az asztalon dógoztam! :lol: :lol:
Adventi koszorúra nem vállalkozom.. egyenlőre! :oops:

Timi
Kép Kép
timocska

Timi,
Mi tuti römert veszünk. A King az nem isofixes, de Duo meg a harmadik féle az már az. www.roemer.hu
Bali mivel indokolja az isofixes választást???
Vendég

Timi,
Ok! Péntekre meglesz!!!!

Ági,
Ezt találtam a Brendon oldalán. Ezek szerintem mind kivevősek, de majd rákérdezek. http://www.brendon.hu/ProductSearch/bro ... nektorvedo
Vendég

Szerinte biztonságosabb a bekötése, stabilabban lehet rögzíteni az ülést. Meg ha már van az autóba ilyen lehetőség, akkor miért ne használnánk ki. Az isosat is be lehet simán kötni, de a simát nem lehet isosan! :) Érted, ffi logika: kettő az egyben! :D
Közben megnéztem én is és láttam, hogy van isos Römer.

Timi
Kép Kép
timocska

Húúú jó sokat írtatok! :D

Voltunk egészséges tanácsadáson 7800 gramm és 73 cm. Minden rendben van. Adhatok neki tojás nélküli tésztát. Hát majd meglátom... :roll:

Ma tízórainál nem kérte a gyümit és határozottan mondta hogy NEM és beszoritotta a száját! :shock: Gondolom hogy csak véletlen volt. Azért dagad a mellem... :D

Képzeljétek Beni lehet hogy bal kezes lesz(nem tudom, hogy az ilyenkor kiderül már????) Mindent a bal kezével csinál:nyúl v miért, emeli a játékot stb... :roll:

Május! Jó hogy ki tudtál kapcsolódni :)

Petya! Üdv a nagyöregek közt!!!! :D

Mónika! Olyan nagyfiús volt az egy éves szülinapján!!!! :shock: Nem tudom elképzelni hogy Beni 3 hónap múlva ilyen legyen külsőre!!!! Annyi haja biztos nem lesz!!! :lol: Tök jó a torta majd mindenképpen kell a részletes recept. :D

KépKép
csongria

Timi! Nagyon ügyi vagy!!! Eladásra nem csinálsz ilyet?? Én vennék mert borzasztó béna vagyok! :?

KépKép
csongria

Sziasztok

Megvagyok, csak volt a hhétvége és tegnap anyu jött át. Meghát el voltam foglalva magammal... :oops: :(

Köszi mindenki érdeklődését, már sokkal jobb. Szerintem a pénteki bulira már nyoma sem lesz. Remélem... Csak 1 napig voltam lázas, de a cicim még most is az egy kicsit. Viszont csodákat tud tenni a zuhany. Állíthatós zuhanyrózsánk van és van rajta egy ilyen masszirozós rész is. Először visítottam, de nagyon jót tett. Úh. már jobb! :D

Nanica
Gratula a sok kajához! :D Kíváncsi vagyok meddig lesz elég. :roll:
Sajnálom a tesódat! Te nem érezed/ted a hiányát? Persze nyílván, de úgy ahogy az ikrek szokták, mert ugye te nem emlékezhetsz rá? Remélem érted! :oops:
Különben én is betűtévesztő vagyok. Azt mondják, hogy a kétkezességemmel lehet kapcsolatban. :roll:

Ikres döntések
Tesómék jártak úgy a lombikon, hogy dönteniük kellett. Az orvos nyomására elvetették a harmadikat. Megbánták. :( De az orvos másképp nem vállalta volna valszeg.

Pann
Szerintem Brigi Gergőnek adta a fogait valamikor! :lol: :wink: Hát ti tényleg hamar túllesztek rajta! :D

Timi
Ügyi vagy! Nagyon helyes kis Mikulás! :D A fogyóhoz nem lenne erőm. Bár őszintén szólva csak ritkán jut eszembe, hogy le kéne fogynom. Főleg az usziban... :oops:
Brigi már kapott brokkolit krumplival, és szereti. De szerintem finomabb, ha anyatejjel vagy tápival csinálod.
Ja és már kapott husit is. Igaz még csak üvegeset, egyből nyuszit! :)

Mmóni
A császár utáni normál szülésednek nagyon örülök. Bár én rendesen szültem, de a baráti körünkben mindenki császáros volt, és sajnos a második is az lett (már akinél van második :)). Pedig nagyon szerettek volna rendesen is szülni.

Sági
Boldog 8-at Petinek!!!! :D
Nekünk nem lesz isofixes ülés, mert nem jó a kocsinkba. De amúgy sem vennék olyat, mert más kocsiba nem biztos, hogy jó. És mi szoktunk menni anyósék kocsijával is néha. Ja meg talán jövőre autócsere is lesz nálunk. Szóval marad a nem isos. :D

Ágiboldi
Hát zsinórok nálunk is vannak dögivel. Főleg az íróasztal környéke borzasztó. De mindenhol megpróbáltam eltűntetni szekrények mögé valahogy. Az íróasztalnál még nem sikerült, de szerencsére ide csak akkor jön, ha én is itt vagyok és akkor el tudom tessékelni innen. Néha... :lol:

Bozótka
Brigi is imádja a papucsokat. Én meg idegbajt kapok, hogy képes a szájába venni, mikor nem látom. Már igyekszem eltenni őket, de nem mindig jön össze! :oops:
Ma pl. piacozni mentünk a Cédrusba, és ott levettem Brigiről a kabátot. Egy bélelt kantáros volt rajta, alatta harisnya. Felül hosszú body és egy pulcsi. Ezen volt a kabát még, amit levettem róla. Ha kocsival megyünk uez, csak a kabát nélkül. Illetve egy takaró mindig van készenlétben. Ja meg sapi az elengedhetetlen és a cipi.

Majd folyt. köv, csak nyüszi van!
lora7

Ria!
Köszi, csinálok neked szívesen! :lol: :lol: :lol:
Beni nagyon szépen hízik. Vajon a Sinlactól?

Timi
Kép Kép
timocska

Róki
Ilyenre gondoltál? :
http://www.minimano.hu/termekeink/17/19 ... 39051.html
Ez is jó szerintem, csak vajon ebbe is lehet villás- és nagydugót is tenni?
lora7

Sági,
Boldog Petinapot! :D
Isofix? Passz. De ha rájössz, h megéri-e, szóljál, mert lassan nekünk is kell az új.

Ágiboldi,
Nati elég nagy még most is, de kajában a sok kicsi sokra megy dolgot vallja. Típusa válogatja. :wink: Szabi is főként azért kap Univert, mert akkor esetleg megeszi az egész üveget. Reggelre a létező legminyuribb banánt kapta, de a végét még így is Nati ette.
A Rossmannban vettünk olyan vakdugót, amit csak a dugóval tudsz kiszedni. Azaz ha pont porszívózol, az eszköz a kezedben, nélküle pedig aligha tudod kipiszkálni. Próbáltam :lol: , nem megy.
Nekünk sok hosszabbító magasan van, pl az akvárium tetején (porszívóhoz) vagy a hifi mögött, kb 1,5 m magasan. Kívül esik a hatáskörükön.

Bozotka,
Amikor a full téliesített gyerekkel bemegyünk a boltba, az első mindig a vetkőztetés. Sokat Árkádozott Nati tavaly, azt hiszem, Szabira is ez vár. Plázacica lesz. :wink:
Szabi akár óránként is szopizna, de ha nem velem van, simán kibírja nélküle. Szeritnem biztos nem lesz gond a munkával emiatt. csak idejekorán szokjon hozzá anyukádhoz, heti több nap, több óra kell, heteken keresztül, hogy ne legyen gond (sztm).
Nati 19 hónapos koráig szopizott napi min 2x, de tejet is kapott egy éves kora után nem sokkal. Amikor be volt indulva tejre, akkor kb 2-3 decit naponta.

Itatás:
Nálunk még mindig ad hoc szopi van, de a múlt héten áttörés volt cumisüveg téren. Láttam, hogy jönnek a buborékok, mert párat belekortyolt! Na jó, azóta se, de jó 8 hónap alatt ez volt a max.

Május,
Én is szeretném a kocsinkat egy Volvora lecserélni. Kizárólag a gyerekek biztonsága miatt. :twisted:

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Én is itt vagyok, nem vesztem el. Tanulok, nyűgösködünk és apa itthon van szabin és nem nagyon jutok a géphez.

Most próbálok visszaolvasni.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Lora,
Ez tuti jó vakdugó. Szerintem simán bele lehet dugni mind a kétfajta dugót, az nem nagyon függ ettől, nem változtatja meg a konektor méretét. Szerintem! :?

Lorca,
Igyekszem rájönni, de eddig nem sikerült. Győzködöm magam, hogy egyszerűen az árában van a különbség! Na most akkor visszakeresem a Panka linkjét. :D
Vendég

A kocsinkat én is szívem szerint volvora cserélném. A kedvenc kocsim. Igaz én valamiért nem a legújabb típusokért vagyok oda, hanem a régi kocka óriás kombi volvokért. Csak az meg már nem éri meg. Persze azért jöhetne egy mostani is, de asszem a kis clionkat nem volvora fogjuk cserélni. :(

Kariajándék nagyszülőknek
Én fotós naptárra gondoltam. A nagyiknak és a dédiknek is. Ráadásul még mindegyik használná is, mert mindenhol van naptár. Csak nálunk nincs...
Csak azt kell még eldöntenem, hogy hajlandó leszek-e én csinálni, vagy csináltatok. Bár sztem a képek kiválasztásával fogom a legtöbb időt eltölteni, az meg így is, úgy is kell. :roll: :wink:

Lorca vagy bárki Árkádba járó
Ha erre jártok szóljatok! 10 perc és ott vagyunk Brigivel!
lora7

Ágoboldi,
Kórház :( Rémálom készletem jeles tagja, hogy a gyerek kórházban, én meg nem lehetek ott.

Balkezesség:
Első évben a legtöbb gyerek kétkezes. Nati már nagyon hamar, kb Beni korban határozottan jobbkezes volt, Nati barátnője még mindig nem tuti biztos benne, időnként a balt használja, utána ismét a jobb, ami dominánsnak tűnik. Pár éves korukban dől el és változhat még egy erős preferencia is. A szívás sztem nem a balkezesség (na jó, kicsit az is), hanem a keresztdominancia, amikor a szem-kéz máshogy működik. Ha vki balkezes, akkor arra oda kell figyelni.

Lora,
A nagyon magas IQval rendelkező emberek sokszor kétkezesek :D Én mindig is irigyeltem őket, de még jobbal is rondán írok.

Kép KépKép
lorca

Ria, akkor pénteken lesz tupi? És mennyi pénz? A Májusét is írd meg, és azt is elhozom. Május, ugye?

Lorca, nekem pont azokkal a konnektorokkal van bajom sajna, amik állandóan használatban vannak bedugva, pl. állólámpa, számítógép mert annak a villásdugóját egy pillanat alatt kihúzhatja, és belenyúl a konnektorba, tehát nekem a villásdugók alá kéne egy vakdugó is...

Boldi akkorát esett hanyatt, még hallani is rossz volt. Felállt a hangfalba kapaszkodva, megához ölelt egy plüssteknőst zsákmányként, majd hanyattvágódott vele, mivel nem marad a nagy ölelkezésben üres keze. Én ha ekkorát estem volna... :shock: csak úgy koppant a feje! Mondjátok el mégegyszer légyszi, h ez normális és bele van kalkulálva az emberi fejlődésbe. Nem hányt, nem aluszékony és nincs púp. Ugye ezek voltak az ismérvek?

Kép
Kép
agiboldi

Kocsi:
Nekünk ha összejön a 3., akkor kezdődik a gond. Három babaülés milyenbe fér bele?! Gondolkodtunk 7 személyesen, de hát arra 3 gyerek mellett pont jó sok pénzünk lesz. :oops:
Ráadásul azt hiszem, nekünk nem is isos a kocsink. Igazából nem is tudom. Azt honnan lehet tudni? :roll: :lol:

Linda,
Jó tanulást! Már nekem is kezd hiányozni, pedig két éve még azt mondtam, hogy az életben soha többet nem akarok. :lol:

Kép KépKép
lorca

Lora, én is naptárat tervezek karácsonyr, sztem mi a DM-es verziót választjuk, azt nézted már?

Kép
Kép
agiboldi

Ágiboldi,
Ez a letakarós konnektorvédő teljesen jó. Nekünk nincsenek villás dugóink, azokat lecseréltük olyan hosszabbítóra, amiből csak fél óra rángatás után tudom kihúzni a dugót, de az olyanok nálunk is fixek, nem huzigálom.
Esés: a lábuk rövid, ez jó, a súlypont ugyan rossz helyen van, mert "fejnehezek" a gyerkőcök. De eséskor többnyire a kipárnázott popsi ér le, csak azután a fej, igaz nagy koppal. A csontok még nem teljesen merevek, így az ütés erejének nagy részét elnyeli, nem úgy mint a felnőtté. A miénk merev, az nem véd, hanem sérül.

Kép KépKép
lorca

ágiboldi
most jut eszembe,nekünk van olyan hosszabbítónk/elosztónk, ami önmagában vakdugós, vagyis ha kihúzod belőle a villásdugót, akkor beugrik a helyére egy izé, szvl abba tuti nem tud semmit bedugni

hihetetlen nyüszögés van ma

majus3

Sziasztok!

Múltkor akartam írni, hogy milyen jó, hogy már mindenki hozzátápizik, így ebből már nem lesz félreértés...
Na, mindegy-én is liberális vagyok elvben, gyakorlatban mégis gyáva, nem igazán adok erősebb kajákat, de abszolút elfogadom, hogy aki már 3-4 hós kora óta hozzátápizik, az a gyerek már edzettebb azért.
Tegnap pl. töltött paprikát főztem és a téma kapcsán felmerült bennem, hogy miért is ne lehetne ezt is adni, paradicsomszósz házi, rizs, darált hús van benne és elég íztelenre is sikerült ahhoz, hogy elmenjen bébikajának. De mégsem adtam.
Ma meg pl. narancson gondolkodtam, a kismama táblázat szerint is 7 hótól lehet, persze allergizálhat. De aztán inkább mégsem adtam azt se.
Nem szimpatizálom annyira a pépesítést, várom, hogy nőjön a gyerek és inkább egyre több rendes kaját kapjon. Ne is szokjon hozzá nagyon a pürékhez, inkább villával töröm össze krumplit, répát, tököt.

Bárányhimlő védőoltáshoz- nem jobb ha 100 %-os védettséget kap a gyerek azzal hogy túljut a betegségen, mint ha védőoltást kap, aztán egész életében filózhat, hogy kaptam ugyan védőoltást, de az nem 100%, plussz idővel csökken a hatása? :?:
Amúgy megélni ezt a bárányhimlőt egyáltalán nem volt borzasztó. csak annyi hogy nyár volt és Berci épp megszületett.

Autósülés- vegyétek figyelembe, hogy sokkal tovább lesz rá szükség, mint a hordozóra.

Fiús anyukáknak- vettem a HM-ben egy annyira cuki kötött mellényt a Bercinek, kész fiatalember benne! Van csíkos, meg rombuszmintás is. És nagyon praktikus lakásban a body fölé. Bele vagyok szeretve.

Május-
Nagycsaládban gyereknevelés- volt múltkor a geoban egy cikk az anyaságról, végső konklúzió az volt, hogy ha a társadalom(nyugati) nem az anya (áldozatos) magánügyévé tenné a gyereknevelést, akkor a nők sokkal több gyereket vállalnának, szóval pl. család is komoly szerepet vállalna.

Ágiboldi-arcpír elmúlt?

Új álldogálók-Boldi, Lillus gratula!
Új mászó-kúszó jelöltek-Lea, Kele-gratula!
Dumagépek-Beni, Botond-gratula!
Petyának a 8 hójához szintén!
És a többieknek is, akiken átugrottam véletlenül.

Lora- hol van ez a Cédrus piac?

.

Bella

Kép

Kép
bella2

Ágiboldi-Berci tegnap kétszer esett akkorát, hogycsakna. Rögtön szopiztunk, az a fő vigsztaló, nem is mertem letenni sokáig.
Úgy látszik keményebb a fejük mint gondolnánk. Szerencsére.

Lora-majd szólok, én gyakran járok oda is, meg az Ikeába is, az pláne jó kisgyerekkel, mert van, volt ott egy kis játszórész.

Bella

Kép

Kép
bella2

ülés
eddig nekem a Kiddy Infinity a szimpi és a Römer Duo plus mindkettő aa 9-18kgig jó és jó eredményeik vannak a teszteken.Aztán majd meglátjuk h szemtől szembe mit tudnak és Lea belefér-e egyáltalán vmelyikbe :lol: :wink:

majus
azért szeretnék dönthetőt mert Lea még mindig nem ül semmilyen formában viszont a hordozón az elmúlt hetek menüi mind szerepelnek és mindennap kicsit gáz lenne lehúzogatni folttisztítás céljából...
ezt az IKEA-s etetőszéket még nem láttam most megnézem magamnak :wink:

játékok
én is gondban vagyok momentán az ásványvizes palack lencsével töltve, a szatyrok és a papírfecnik kötik le a leginkább :lol:
anyóst is sikerült lebeszélnem a zenélő FisherPrice (FP) mesekönyvről helyette egy csigát választottunk ha már mindenképpen ilyen drága játékot szeretne neki...megmutattam a FP kockákat,gömböket is mert azokat (1 kocka készletünk van járművekkel) viszont szereti

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

bella
nekünk a dokinő a bárányhimlő ellenit azért javasolta mert komoly szövődmények fordultak elő az utóbbi években

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Mazsi
Milyen szövődmények? Kiknél? Kisgyerekeknél? Én ugye kérdezgettem a védőnőt is, dokinőt is, mert érintett voltam, de semmi veszélyre nem hívták fel a figyelmem. pedig rákérdeztem.
Azt mondják-ugyebár-hogy minél kisebb a gyerek, annál könnyebben vészeli át.
Mondjuk, ha kisiskolás koráig nem kapná el, akkor én is bedatnám, mert később egyre veszélyesebb lehet, de addig, hát nem tudom?

Fejkoppanás- igazad lehet Lorca- nem a kemény fejük a szerencse, hanem épphogy a lágy.

Bella

Kép

Kép
bella2

ülés
ha már szóba került, szétnéztem a vaterán. van egy pár römer, gondolom ezek régebbi modellek, viszont 20ezerből kijönnek, szvl sztm nálunk vlmi ilyesmi megoldás lesz

mazsi
esetleg a hajadról is tehetsz fel képet :wink:
ikeás etetőszék
http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/00069725
nem nagy szám, viszont ennél olcsóbbat és egyszerűbben tisztíthatót nem találsz az ezer százalék

majus3

Mazsi,
A Kiddy Infinity elvileg nekem is tetszett (tesztek alapján), meg még az ára sem annyira borsos, de valami fórumon azt találtam róla, hogy nem fér el benne normálisan a gyerek lába (most hirtelen nem találom a fórumot).

KépKép
bozotka

Dübörög a szepa ezerrel.

Peti,
Boldog 8-at! Jó az új vonalzó!

Nanica,
A fejrázást Sebi egy időben rengeteget csinálta, és mostanában újra előjött, szerintem ez is a kötelező gyakorlatok része. Hihetetlen ahogy fut náluk az installáló program: egyiknap nyelvnyújtogatás gyakorlás, utána brümmögés, aztán csukló billegtetés és így tovább, időnként egyiket-másikat újra előveszik.
A Nők Lapjában van most egy cikksorozat az ikerterhesség veszélyeiről, leginkább a nem vagy nem teljesen természetes teherbeesések esetén fennálló „mindegy csak terhes legyek” szemléletről.
Én is enyhe diszlexiában szenvedek.
Büdöge – új szó a készletünkben.(mosolygó)

Bozotka,
Igazából azért kérdeztem a dohányzást, hogy megérdeklődjem, hogy hogy bírja ilyen sokáig, aki előtte rendesen dohányzott? Mert van aki a terhességet sem bírja ki.
Mi sem oltatunk pluszban.
Február még nagyon messze van, simán lehet, hogy addigra nem lesz gond a szopi csökkenéssel.
Az ivás nekünk sem megy, semmiből. A kis vízköpő nem csukja be a száját rendesen, amikor nyel. Csak vízzel próbálkoztam eddig, de most lehet, hogy megint nekifutok a dolognak.
Mi hobbi hozátápisok vagyunk, elkezdeni azért kezdtem, mert fájt volna a szívem a jó kis otthon termett gyümölcsökért, folytatni meg azért folytattuk, hogy ha egyszer csökkenni kezd a szopi, akkor ne tartson még hónapokig, amíg minden ehetőt bevezetünk. De amúgy csak ihletből csinálom, hétvégén pl. általában nem is kap semmit csak szopi. Most kezdem a kevésbé vad dolgokat (mármint szinét tekintve) pl. cukkínit kockázva odaadni, de egyelőre csak dagasztja.

Ágiboldi,
Én a vakdugókat ki tudom kézzel szedni a konnektorból (sekélyek), gondolom akkor Sebinek is menni fog.
Nagyon megfájdult a szívem a kislány Ágiboldiért az üvegablak mögött.
Mindenféle tudományos háttér nélkül: nem lesz Boldinak semmi baja, de megtanulja, hogy aki teknőst markol…

Mazsi,
Nekünk az itthoni etetőszékünk Chicco happy snack dönthető meg minden, de a papáékhoz vásárolt ikeás messze felülmúlja (abban tud ülni, ebben meg lecsúszkál).

Ria,
Az első szó! Már itt tartunk?!
Sebi is lehet, hogy balkezes lesz, ő is azt preferálja, bár nem tudom mikortól lehet ezt látni, mert most azért még jobb, ha gyakorol mind a két kezével.(közben látom Lorca már elmondta)

Május,
Nálunk a nagycsaládi gyerek felvigyázással mindig az a gond, hogy amikor jól elvan egyedül, akkor valaki mindig kizökkenti, ha viszont nyíg, akkor pont mindenkinek máshol van dolga. Ez alól csak a nagyszülői keménymag kivétel, ha éppen nem dolgoznak, vagy főznek.

Móni,
Valami ilyen tortára gondolnék én is, engem is érdekel a részletes recept.

Még mindig nincs cipője/csizmája, pedig most már kéne.

Én olyan jó kislány vagyok, hogy folyamatosan ellátom a nagyszülőket képekkel, tehát karira nem állíthatok oda egy 12 képet tartalmazó naptárral, amikor van nekik fejenként vagy 50.
Lillus ajándéka nagyon szép lett, de azt sem tudom meg csinálni, mert Sebi nagyon segítőkész.

Orsi
Kép Kép
sno

Lillus 1 óra óta nem aludt. És semmi hajlandóságot nem mutat, hogy szeretne. Csak bömböl!!! :evil: :evil: :evil: :evil:

Timi
Kép Kép
timocska

Sebi most aludt másfél órát, de egész délelőtt nem volt hajlandó aludni, és most is csak úgy aludt el, hogy előtte üvöltött egysort. :cry:

Orsi
Kép Kép
sno

Hát csajok, ez egy másfél órás altatási kísérlet volt. Most kidőlt... azt hiszem azért, mert folyton négykézlábra akar állni a kiságyban is! :evil:

Bella!
Tehetnél fel Berciről képet, igen régen láttuk már! :)

Ágiboldi!
Strapabírók a gyerekek! Biztos mi is estünk jó nagyokat! :D

Timi
Kép Kép
timocska

Timi
Remélem Lillus már alszik! Bár én ilyenkor már max fél órát hagyom, mert nem tudom letenni különben este!

Viszont Brigi kitett magáért! :D Megnéztem 13.09kor írtam, hogy nyüszi, akkor le is raktam és kb. 10 perce ébredt fel! Én is aludtam vele egy órácskát, úh. most fel kéne ébrednem...

Bella
A Cédrus piac az Örsön van. A metró és a buszpályaudvar mellett. Az Árkáddal sréhen (ezt hogy kell írni?) szembe.
Nagy, de még nincs "belakva". Azért ma pl. sikerült vennem pulykamellet 990Ft/kg ért. A csirkemell is 1200Ft/kg. (Jelzem a Corában a hétvégén akciósan 1490Ft volt! :evil:)
A zödségek változó áron vannak. Csak azért jó, mert nagyobb a választék, mint a sarki zöldségesnél és válogathatok!
A bárányhimlőre azt mondják, hogy súlyos szövödményei lehetnek. Amit a Lorca tett fel linket, érdemes megnézni ha érdekel a téma: http://www.mtv.hu/videotar/?id=939 (el volt nekem mentve)

Orsi
Egyetértek a "nagycsalád" bekezdéseddel. Annyiszor előfordult, hogy akkor vették fel, ha nem kell, és ha nyüszi, akkor dolga volt mindenkinek. Bár az én családomat már talán sikerült rászoktatnom, hogy kérdezzék meg felvehetik-e!
Mi is adunk a családban mindenkinek fotót, de még így is folyton a fülünket rágják a legfrissebbekért. (Pedig ők is csinálnak/tak róla már egy csomót!) Meg egy naptárt ki lehet rakni! :wink:

Balkezesség
Kíváncsi vagyok Brigi milyen lesz. Amikor el kezdett nyúlni a dolgokért eleinte a bal kezét használta. Most mindkettőt. De én is hallottam róla, hogy több év, mire ez rendesen kialakul. Addig még változhat.
lora7

Ágiboldi! Persze tupit viszem! Az összeg: tiéd 3990 ft. Májusé:1750 ft :D

Timi! Fogyikúra hogy megy? Ezt én is elkezdtem de a gyüminap után feladtam :oops: Beni szerintem a főzitől hízik mert vacsira is azt kap fürcsi előtt(ez nagyban hozzájárul az éjszakai alváshoz) Mostmár berántom a főzijét rízslisztel és ettől finibb is és kalória dúsabb mint simán krumplival de persze a sinlac még favorit! :D Vigyek Lillusnak sinlacot pénteken? Tényleg a pénteket nem tudod áttenni szénhidrát napnak???? :lol:

KépKép
csongria

Ria!
Köszi, de én is irattam fel a dokival, úgyhogy van már! :lol: :lol: A gyüminap a mumusom! :oops: :oops:
Majd pénteken csak nézlek benneteket árvakutyus szemmel és csorgatom a nyálam! :lol: :lol: :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?