Sziasztok.
Férjem megint vidéken...ilyenkor utálom a munkanapokat. Már most alig várom a péntek délutánt...zizi vagyok, mi?
Vicky, a múltkor lemaradt, hogy még nem voltunk Bukfenc tornán, szerdán megyünk először. Aztán beszámolok. Legalább megnézem majd, hogy hányan viszik aznap a csemetét fotózásra, mert nálunk megint lesz babafotózás, és idén is viszem Petit.
Szóval akinek van szegedi ismerőse, és Délmagyar előfizető is, az izzítsa be magát a kedvünkért.
Kmammy, miután írtál erről az autizmus dologról, megnéztem két oldalt, és ott leginkább azt találtam, hogy a kerékforgatás mint olyan azért jelezheti a betegséget, mert az az adott tárgy nem megfelelő használatára utal. Erre én azt mondom, hogy szerintem 24 hós korukig elég sokmindent nem rendeltetésszerűen használnak a gyerekek... Számomra az jött le ezekből, hogy inkább arra kell figyelni, hogyha beszélgetsz a gyerekkel, vagy ő beszél neked, akkor van-e szemkontaktus, mert ha nincs, az baj. Ugye, ha láttad az Esőember című filmet, ott is mindig úgy beszélt D.Hoffmann T.Cruise-hoz, hogy mindig másfele nézett.
Leszedted a videót, vagy nem jó a videa? Pedig én is kivi lettem volna, mit alkottál.
Meteor, remélem, minden OK lesz Pannival!
Tandika írta, hogy jönnek, ha jól emlékszem, de akik ritkán jönnek, azoknak Oriandy írt egy mélt, ő talán többet tud!
Gabella, ejnye-bejnye! Már a nődoki miatt... Én elég sűrűn járok hozzá, de min. háromhavonta a gyógyszer miatt, meg csináltattam azóta rákszűrést is.
Na elhiszem, hogy idegbajt kaptál...rám akkor jön ilyen, amikor kinyitom a szekrényt, és rámborul a benne levő cuccok fele.
Preni, szerintem is a lila csomagos Tescos hasonlít a Liberóra leginkább: hátul gumis és elég vastag a zárószalagja is.
Az nlc-n ott találod meg a szöveget, ha a Mosolyalbum főoldalán arra kattintassz, hogy megnézed a képeket, amik már fent vannak. Ott írja legfelül, hogy mi a helyzet.
Kimike, ahogy írtam, néztem pár honlapot, igazából az autizmus megállapítására csak iskolás kor környékén van lehetőség. Szerintem azért, mert nagyon árnyalhatók a tünetek, és azért iskolás korra már igencsak fejlett értelmileg és érzelmileg a gyerek.
Itt van az a két oldal, amikbe belekukkantottam:
http://server.barczi-kap.sulinet.hu/Mar ... yagokr.htm
http://www.vital.hu/themes/psyc/autizmus1.htm
A bölcsibe meg az óvikba csak a fertőzések miatt nem engednek be házi kaját úgy általában, de valljuk be, a cukrászdai vagy bolti süti is lehet fertőzött, arról nem is beszélve, amit ott kapnak ételt. Szvsz ez már túlzás, főleg, hogy egy szülő nem fog olyat csinálni, amivel árt a saját gyerekének, hogy a többi csöppséget ne is említsem!
Viera, az, hogy a fenekén csúszik, és a kezével hajtja magát, az a mászás egy formája!!!
Egy ismerősöm lánya is így "ment", és anno, azt hiszem a Spektrum TV-ben be is mondták, hogy a mászásnak vagy 20 fajtája van.
Na ismerős ez a hisztis dolog. Mondjuk én adok Petinek rágcsit akkor is, ha nem látom, mondjuk jó, a zsemle nem épp jó választás. Nálunk a Sport szelet jön be ilyen esetre vagy a kuki. Ezeket még egyszer sem nyelte félre a drága!
Megsúgom, tegnap este Peti is hisztis volt, de nem tudom miért, azóta nem néztem be a szájába. Viszont az éjszakákat végigalussza, most is csak hajnalban kellett egyszer visszaadni neki a cumit és aludt majdnem nyolcig. Akkor is arra kelt fel, hogy abbamaradt az alattunk lakó srác tüc-tüc zenéje (én meg a kezdetére keltem fel).
Gombi, látom, Julcsi sem szeretne lemaradni Petitől.
Veled nem fordul elő, hogy idősebbnek nézik? Petit mindig kétéves körülinek saccolják...
Irigyellek, hogy már ilyen ügyes...
Ja, Peti is hajtja magát újabban a bébitaxiján vagy a lovacskáján, de neki a járás sokkal érdekesebb. Megjegyzem, én ennek örülök, mert nem vagyok az a típus, aki mindennel felszerelkezve indul útnak, hogy aztán a végén cipeljem a gyerek fenekét.
Hát nálunk a beszéd még mindig szinte semmi, de majdcsak lesz valahogy. Megértés az van, de válasz az egyelőre nincs.
Szép napot nektek!