Új privát üzeneted érkezett!

Na igen, és ahogy Sági is írja nemcsak az a kérdés, h meg "tudja-e" enni a 7-8 hós gyerek a pacalpöri szaftot, hanem h mi jó származik belőle? Lehet, h meg tudja enni a felsorolt dolgokat mind, de ne tegye mert nem használ neki, alacsony a tápértéke, stb. Jobban jár egy pulykahúsos finomfőzivel. Mekis hamburgert sem azért nem fog gyakran kapni később, mert baja lesz tőle, hanem mert jót se tesz. (de azért fog kapni néha, mert én is szeretem) :wink:

Kép
Kép
agiboldi

Sági!

Igen, azt nem szabad elfelejteni, hogy korban nagy a szórás. Nem szabad összekeverni a 8hónapos "mindenevő" bébiket a hozzátápit most kezdő, kóstolgatókkal.

Abban is egyetértek, hogy nincs szüksége a babáknak pörköltszaftra meg ilyenekre. De talán Te is gondolod, hogy én sem főétkezésnek adom (nyilván a másik anyuka sem) a hasonló kajákat. Hanem pl étteremben, amikor már fél órája ülünk az asztalnál, ő a babakocsiban, vagy az etetőszében. És minden vágya kimászni, felmászni az asztallra és mindenbe belekóstolni. Akkor kap egy darab krumplit, vagy kenyeret. Nem azért, hogy maradjon csendben, hanem, hogy kielégítse a kíváncsiságát, meg szokja a darabosabb kaját.

És Ágiboldi, igen, én is a fokozatosságra teszem a hangsúlyt. Csak ha belegondolsz, fura, hogy félévesen még csak anyatej. egyévesen már minden. És annyi dolog van még, amit addig be "kellene" vezetni. Szerintem a nem allergizáló kajáknak fél és egyéves kor között csak a szülői döntés szab határt. És nem feltétlenül rossz anya az, aki nem könyvből és szakirodalomból, hanem ösztönből és megérzésből ad dolgokat a gyereknek. Én személy szerint nem találtam kivetnivalót a pörköltszaftos kenyérben, vagy a pöriből kiszedett husiban. A húsleves alapanyagban szintén. Májkrémet meg gondolom nem nagy mennyiségben adta, szóval már bocs, de "nem fog belehalni az a gyerek"
Vendég

Na akkor ezt kiveséztük! :lol:

Panki,
Inkább mesélj, hogy érzed magad? Mikor mentek uhura? Fotó?
Vendég

Sági!
Banánt is lehet. Én ez alapján csinálom:
http://www.mindmegette.hu/index.php?app ... cikk=12381

Én is a fokozatosság elvét vallom, de rájöttem, átestem a ló túlsó oldalára. Lillus 3 hete nem kapott új kajcsit, pedig kellene. Úgyhogy hajrá brokkoli! :lol: :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Én már nem is tudom, mióta nem adtam újat. :( Talán me megengedik, h bevezessem a húst. :roll:

Gergő most ivott meg majdhogynem egy húzásra 140ml teát. :shock: (Amikor tegnapelőtt ezt csinálta, már akkor is meg voltam döbbenve.) Pedig nem is üres a gyomra, most "tízóraizott" körtepürét.

Timo! Ez a "mindmegette.hu" az egyik kedvenc oldalam! Sokszor innen főzök, és olyan jó! :D :D

Hát miért nem a játékaival játszik ez a gyerek???? Most szedtem ki a kezéből a szétnyitható kis széket. :x Közben meg napok óta tépem az agyam, hogy mit vegyünk neki a névnapjára, de sztem egy üres kartondobozt vagy vmi hasonlót értékelne leginkább, semmi értelme újabb játékot venni csak azért, hogy itt álljon a többi mellett. :? Persze azért játékot fog kapni, csak még nem tudom, hogy mit. Egyelőre a Noé bárkáját versenyeztetem a sütifalóval - ha ez mond vkinek vmit. Ádám azt mondta, hogy egy év non-stop felügyeletet kap ajándékba, de amikor rákérdeztem, hogy ezt ő vállalja-e, akkor bevallotta, hogy az én nevemben nyilatkozott. :lol: :x :lol:
Vendég

me=ma
Vendég

Pann!

Nekem is ez a kettő van versenyben karira! De mivel tanuló kutyus már van, a Noé bárkája lesz a befutó. Te hol nézted? Én a www.bababolt.echt.hu -n és a www.recontra.hu -n. Mindkettőnél van 10 ill. 8% kedvezményem. De sztem az első helyen olcsóbb. De árat csak telefonon mondanak.
Egy ilyet: Kép

már kap anyóséktól. Nagyon jópofa és múlt hónapban kuponakciós volt a Brendonban.

Sági!

UH csak 12. héten lesz. Addig még képet sem csinál. És olyan lehangoló, mert a védőnő kiskönyvet sem ad addig... :-( Mert ugye minek is????
Vendég

Sütifalót és tanulókutyust már kinéztük, de mi az a Noé bárkája? :oops: :D

Timi
Kép Kép
timocska

A mindmegettét én is imádom! :D

Panki! pont ezt néztem ki Beninek! Ugye ezt járássegítőnek is lehet használni?

Beninek meg van az első szava!!! Tegnap óta az hajtogatja hogy NEM.!!! Olyan ari kúszik körbe a lakásba és csak azt lehet hallani hogy nemnemnemnemnemnemnemnem. :lol: Tisztán és érthetően mondja de persze nem érti a jelentését mert mindentől függetlenül hajtogatja. Ha például nem kér valamit akkor csak eltolja a kezével. Szegény gyerek mindig ezt a szót hallja "Beni nem szabad..." :oops: Na mindegy ettől függetlenül írtó büszke vagyok!!! :D

KépKép
csongria

Hogy hogy érzem magam, az nem téma. Sz@rul, de büszkén!
Dúlnak a hormonok. Apad a tejem, de a mellem feszül. Hason nem tudok aludni. Vagyis sehogy sem tudok aludni. Timinél még jó volt, mert nappal esetleg tudtam. De most?? Szalad a lakás. Séta közben be kell kéredzkednem pisilni (meki stb, nem idegenekhez :lol: :lol: )
És ez még csak az eleje. Ami jó a dologban, hogy az utolsó 3 hónapot már nem a latyakos, hideg időben kell átvészelnem. Harcot vívva egy épphogy egyévessel, hogy ráoperáljam az overált!
Étvágyam nagyobb, mint eddig simán szopival. Tegnapi vacsi 3 zsömle téliszalámival, savanyú karfiollal, egy lavór madártej. Kb egy tábla egészmogyorós Milka. Majd olvasás közben egy fél vödör savanyúkáposzta (felváltva a csokival!!!!) :oops: :oops: :oops:
Apa szerint nem kettő, hanem tizenkettő helyett eszem!
De még nem híztam. Inkább fogytam. Mondjuk Timivel is csak 8,5kg jött rám. Ok, az első 12 hétben mindjárt -5tel indítottam! Azzal együtt már 13,5!
Vendég

http://www.recontra.hu/index.php?pg=mar ... d=CH069237

Ez Noé bárkája!

Nagyon jópofa és hasznos. (Kb a szokásos 5 percig :twisted: :twisted: )

Ria!

Nagyon ügyi Beni. Timi az első "szavát" 8 hetesen mondta. Annyi volt: "Hű-lyeee"
(persze bocs a rossz írásért, de így mondta) :lol: :lol: :lol:

Igen lehet a Simbát járássegítőnek használni. Meg csak simán a táblát a földön, amíg hason van. Később a táblát az állványon, úgy, hogy odaülteted. És még később járássegítőnek. Sajna az akciónak vége. Akkor 5500Ft volt. Ennyiért szimpla járássegítőt sem lehet kapni!
Vendég

Mi a hétvégén 1 éves szülinapi partyra megyünk. lesz sok baba!!!
Én hálózsákot viszek ajándékba, mert tudom, hogy a régit kinőtték és "sajnálják" a pénzt az újra. Értsd úgy, hogy kellene, csak nagy kiadás nekik. Kb 15-en leszünk + család. Szerintem kap elég játékot rajtunk kívül. Lehet, hogy a mi ajándékunknak a gyerek nem fog örülni. De a szülők annál inkább.

Pann!

Féléves "szülinapra" ezzel leptem meg Timit.
http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =1&whid=25

Imádja. Most csak ütögeti őket egymáshoz. Később lehet vele építeni. Tök jó színesek és mindegyik csörög, zörög meg ilyenek. És nem elhanyagolhat az ára. (2.690Ft)
A Haba építője is nagyon tetszik, de picit még drágának találom. Hátha megveszi valaki Jézuskája!
http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =2&whid=25
Vendég

Ja és a kocka nem csak ilyen sportszeres van, mint a képen, hanem mindenféle. Állatos, Színes, Feketefehér...

Eldugulok, mert velem van tele a net.

Még annyi, hogy Timo, ha esetleg vki kiesik és nem zavarunk szívesen mennénk a talira. Csak későn olvastam a lehetőséget!
Vendég

Noé bárkája (amire én gondoltam, mert van több féle is):

http://www.arzuhanas.com/Suche-Kat1136/ ... 244.html#x
Ennek az ára mondjuk elég húzós ha az összes állatot szeretnénk, úh valszeg karácsonyi ajándék lesz inkább...és talán a nyagyszülőktől?:lol: :lol:

A kuponosról sajna lemaradtunk, pedig biztos n jó! :(

A tanuló kutyát nézegettem, de nem nagyon értem, hogy mi benne a játék, úh az kiesett.

A sütifalóval az a bajom, h most még kicsi hozzá sztem, úh lehet h vmi egyszerű tili-toli autót kap v mittudomén.

Most beszéltem a bőrgyógyásszal, olyan tarifával dolgozik, h Gergő ezt a vizsgálatot kapja névnapjára. :evil: :evil: :evil:

na jó, nem, de akkor is dühítő. :x
Vendég

Panki!
OK! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Pann!

Bocs, hogy okoskodtam. Tényleg több Noé bárkája van... :-)
Viszont Árzuhanásról csak akkor rendelj, ha már rendeltél, vagy ha iszonyú türlmes vagy. Ha nem tudod, miért, majd elmesélem! :roll:
Vendég

sziasztok!

panki
én is csak a véleményemet írtam le :wink: szerintem nem normális dolog egy Linus vagy akár Lea korabeli bébinek ilyen kajákból akár egy falattal is adni...és ezen nem fogok vitatkozni... :lol: :wink: ez egy fórum ahogy Te is írtad, mindenki a véleményét írja le...
a könyv ajánlásáit pedig azért írtam h milyen érdekes mekkora változáson ment át a gyerekgyógyászat és a különböző étkezési ajánlások :lol:

nanica
minden elismerésem :lol: ügyik vagytok de én is maradok inkább a napi pepcselésnél :lol: már csak azért is mert nem lenne hova tennem ennyi bébikaját :shock: :lol:

overall
ezek szerint én túlöltöztetem Leát mert én adok alá haritnacit +hosszú ujjú body+hosszú ujjú póló :lol: pulcsit már nem :oops: :wink: ja és betakarom pléddel +a lábzsák ami nem bélelt...
de mondjuk Lea fázós...és én ergyrészt ezt másrészt azt veszem figyelembe h ő nem nagyon mocorog a babakocsiban :shock:

akartam már írni h nálunk a bababoltban 8000ért kínálja a néni a z irha bundazsákot (gépben mosható ).érdekel vkit mert akkor megnézem tüzetesebben is :lol: :wink:
mi végül úgy döntöttünk nem kell inkább takargatom :lol:

timo
még1 dolog eszembejutott a fintorhoz de nem akarlak idegesíteni :wink: szóval esetleg csináltál mostanság tesztet? :lol: :wink:

kitartás a fogyókúrához :lol: :wink: de miért is akarsz fogyni? mennyi +kg van?

én most a szülés előttihez képest +3kg-nál járok :lol: én már ennek is örülök persze a cél az eredeti súly de még mozogni sem vettem rá magam nemhogy fogyózni :oops: :oops: :lol:

ria
Gratu Beninek a kis dumaládának :lol:
megtaláltad a cetlit? vagy kiderítetted hova kell mennetek?

körte
én még kb 1 h-1,5 hónappal ezelőtt tettem a fagyóba turmixolva (magyar) körtét bár 2 fajtát vettem az édesebbiket tettem el a másik nem ízlett :lol: :wink: mpost pedig már csak ilasz körtéket látok amit nem szívesen adnék...
de majd megpróbálom megrottyantani egy kicsit mielőtt odaadom neki hátha...

ikrek
én csak a csaszi kezdetétől láttam...
nanica szerintem azért volt nehezebb kiemelni őket mert farral feküdtek a seb felé a 4.baba jött ki ahogy mind a 4nek kellett volna ...Linust el sem tudom h fért ki ekkora helyen :shock: :lol:

lorca
anno koraszülött ITO-s gyakorlaton a legkisebb bébink 450g :shock: (arra nem emlékszem h hányadik hétre született) hosszú hetek után 2 kg környékén adták haza elvileg egészségesen :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Pankimanki,
Bocsánat, én vagyok az, aki kever :wink:
A májkrém hozzávalói közül szerintem (is, mint Mazsinak) csak az első jó 50% felel meg egy 6 hónapos gyereknek. Víz. Így, a 9. hónapban már nálunk is teljesen más megy, mint akkor.

Csongria,
Szabinak van egy örökölt 80as téli rucija Natitól. Neki az lesz :wink: Nagyon remélem, hogy jó lesz egész télen, mondjuk az egy jó nagy 80as.

Timocska,
Holnap, Ringató, igen. :)

Pann,
Én inkább dundi maradok, de a 33 éves gyomrom n rövid gondolkodás után biztos benne, hogy nem neki való :D

Fogyókúra:
Azért vannak sikerélményeim is, a szeptemberben kezdett fogyim óta már 7 lement a tervezett 10ből. Most próbálok nem visszahízni. :)

Kép KépKép
lorca

ilasz=olasz

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

ja és Lea 69cm én 80as overallt vettem neki (a kezén 1x vissza kell hajtsam) így tuti jó lesz a tavasszal is...

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Mazsi!

Nekem nem a véleményeddel van/volt bajom. Inkább a fogalmazás volt kicsit "szerencsétlen". Nekem a "nem normális" valaki az egy hülye, elmeroggyant ember. Mondjuk szerintem nem normális az, aki éhezteti a gyerekét. De attól, hogy én adtam húslves zöldséget, vagy kenyérdarabkát még normálisnak tartom magam! Persze nézőpont kérdése! :roll:
Vendég

Pann!

Írtam privit! :-)
Vendég

Pankimanki,
Nem ad kiskönyvet? Engem meg jól le is dorongoltak a kórházban kb ennyi idősen, mert nem volt. :lol:
A tej nálam is megcsappant teherbeesés után, de Natit nem zavarta. A kellemetlen része meg elmúlt viszonylag hamar. De elég rossz tud lenni az elején. :?

Csongria,
Beni megtanulta az életben szükséges legfontosabb szót :D Elindult a függetlenedés útján :)

Pann,
A FisherPr-nak van egy házikója, ahol gombok nyomogatására kinyílik egy ajtó és a megfelelő állat még hangot is ad, azaz a ló nyihog stb. Az Natit hónapokig lefoglalta. Csak sajna vissza kellett adni. :(

Kép KépKép
lorca

Lorca, Roki!

Már akartam kérdezni, hogy mit adjak, ha elfogy a tej? Inkáb tápszert, vagy növényi tejet? A tápit megissza, mert már kellett próbálni.
Melyik lenne megfelelő(bb)?

Kiskönyv: nemhogy nem adnak, de UH is csak azért volt, mert "visszatérő vendég" vagyok és szépen kértem. A dokim nagyon aranyos, de a többiek?! 12hétig nem állnak velem szóba. Csak azt nem értem, hogy utána viszont miért akarják átvenni az irányítást az életem felett!!!! :twisted: :twisted: :lol: :lol: (pl védőnő, aki több kárt csinál, mint hasznot)
Vendég

Mazsi,
450g? :shock: Nem 500 a határ? Pszichológus ismerős koraszülött babákat szokott vizsgálni csacsemőkorban, ez a kutatási területe. Még a viszonylag jó súlyban született, 2500 feletti, akár "csak" két hónappal korábban született babáknál is ritka, hogy ne legyen vmilyen, ha más nem tényleg minimális károsodása.
Mint tanár azt tanultuk, hogy a mai gyerekek között azért (is!) van olyan sok disz-ilyen-olyan, mert egyre több a koraszülött, enyhén sérült baba. Pedig pár évtizede még egy kiló alatti gyerek is szerencsés volt, ha élve maradt és pláne ha nem szenvedett súlyos károsodást mondjuk az oxigéntúladagolás miatt.

Pankimanki,
Az uh úgy tudom, hogy egy csomó dolog, mint pl a terheségi kor belővése miatt is fontos a 12. hét előtt, ami nálad azért tényleg fontos. Fura hozzáállás. A terhesgondozási protokoll része, 0. uh-nak szokták hívni (nem én találtam ki ezt az értelmes nevet)

Szerintem mindenképpen a tápszer a jobb. Az van a babák igényéhez szabva, megfelelő a fehérje-szénhidrát bla-bla aránya. Szerencsére nálunk nem kellett, főként mivelmár Nati elmúlt egy éves, amikor teherbeestem(2 héttel), de azt használtam volna.

Kép KépKép
lorca

Szisztok!

Nanica!
Gratulálok!Nagyon ügyi vagy, én is kigondoltam, hogy megcsinálom ezeket a kajákat, de így gyorsan lemondtam róla.Nem is lenne helya hűtőnk kis fagyasztójában.

Kaja:én is adok már Emilinek kiflibelet, bár szerintem van benne tej. :roll: De nem lett gond edig.
Paprika:azt is adtam már, a reszteltmájjal, és nem volt gond.Szerintem nem rosszabb mint más fűszer,amiket már kaphatnak a babák.

Játékok:nekünk van sütifalónk is, meg kutyusunk is, a kutyus a favorit, reszket érte Emili! :lol: Imádja, mindig nyalja-falja, dögönyözi, és ha énekel, akkor táncol rá. :lol:
Most pedig kapott egy hintalovat, ami több funkciós, később 3kerekű bicajnak is lehet használni, meg van hozzá tolókar is, amivel én tudom tolni, amikor még nem tudja hajtani.

Most ennyi, megyünk sétálni, holnapra már esőt mond.

Ja, Emili is nagyon tudja mondani hogy:nemnemnemenem :lol:

Én is a tápra szavazok inkább, abban tuti benne van minden, ami egy babának kell.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa

Lorca!

Intézménytől függ, ki "mit vállal be". Egy 1kg alatti koraszülött többmillió forintba kerül a kórháznak. A legkisebb koraszülött (aki életben van) egy olasz kislány volt kb 360g-mal.

A legújabb hír viszont:

Túl van a nehezén a 300 grammos koraszülött

MTI Hírek 2007;4

Göttingen, 2007. szeptember 26., szerda (MTI/dpa) - Hazaengedték a kórházból a világ egyik legkisebb koraszülöttjét, aki a terhesség 25. hetében jött világra 300 grammal.

Kimberly hat és fél hónapja született. Súlya időközben két és fél kilóra gyarapodott, egészséges, és végre hazavihették a göttingeni egyetemi klinikáról - mondta a kislány édesanyja a kórház szerdai sajtótájékoztatóján.

Még egy darabig mesterséges lélegeztetésre és táplálásra szorul, de semmi nem utal arra, hogy a korai érkezés miatt maradandó károsodást szenvedett volna - tette hozzá a csecsemőt kezelő főorvos.
Vendég

Lorca! Gratu a fogyáshoz! Amikor a temitalin voltunk akkor én nem láttam rajtad különösen felesleget. Most zörögnek a csontjaid?

Mazsi! Sikerült kinyomozni! Az interneten keresztül mert egyedül az utca névre emlékszem. 8)

Koraszülöttek. Az 500 gramm az egy határ de a 24. hét is döntő pl: lehet 24 hetes 420 grammos, és lehet 22 hetes 600 grammos is! 500 gramm felet mindenképpen szülésről és nem vetélésről beszélünk.

KépKép
csongria

Panki! Tegyél fel vonalzó képet és magadról is! :)

KépKép
csongria

Megjöttünk az usziból, szupi meleg volt a víz! És most volt az első alkalom, hogy Lillus egyáltalán nem sírt, pedig 5-ször merültünk!!! :lol: :lol: :lol: Annyira büszke vagyok rá! :)

Mazsi!
Hát, terhes elviekben nem lehetek, okt. 23-án jött meg rendesen és tartott 5 napig. Úgy tünt, normál mesi! :roll:
Diétázni meg azért kell, mert szülés után lementem -2 kg-ba, most meg már +5 nél tartok! :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

450 gr-os újszülött? :shock: Szörnyű lehet megélni egy ilyet!!!
Amúgy én is olvastam a cikket, amit Panki írtál.

Panki!
Én is a tápira szavazok!

Lorca!
Milyen kúrával fogysz? :)

Timi
Kép Kép
timocska

Na, lemondott a tanítvány, ma se tanítok. :( Pedig már készültem rá. Sebaj, áttettük szerdára, akkor meg túl sok lesz. :twisted: Lehet, hogy velem van a baj, hogy soha nem vagyok megelégedve? :lol:

Csongria,
A zörgő csontoktól én nagyon messze vagyok :lol: (De azért ez jólesett :oops: )

Timocska,
Sokkal kevesebb csokit eszek :lol: és miután végigolvastam egy csomó hogy fogyjunk cikket, rájöttem, hogy egyikhez sincs kitartásom és türelmem, ráadásul ellent mondanak egymásnak. Így marad a saját módszer. :wink: Meg az is segít, hogy a 175höz a 60/65 jobban illik, mint a 75 :twisted: Se éhezés se sport nem az én asztalom. :roll:

Kép KépKép
lorca

Koraszülött:
Az biztos, hogy ha az én gyerekemről lenne szó, semmiképpen nem mondanék le róla, küzdenék és a számlát is fizetném. De borzalom lenne ilyesmit átélni, főleg neki. Meg belegondolni is szörnyű, hogy hat és fél hónapja mesterségesen lélegzik és táplálkozik. Mennyit szenvedhetett már az a csöppség eddig! :cry: Egy statisztika jut eszembe: Egy 30. terhességi héten született csecsemőnek átlagosan 141 fájdalmas beavatkozáson kell átesnie. Engem az is megrázott, amikor Szabitól vettek vért és két nővér gyilkolászta azért az egyetlen kémcsőért. :cry:

Kép KépKép
lorca

Panki!
Most olvasom:miért nem kellett volna az árzuhanásról rendelni?Most vettünk egy autósülést(Chicco key1),és azt mondták, hogy kb. 2 hét, mert a választott színben nincs raktáron. :roll:

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa

Pann:

Nekünk Noé bárkája van meg, és Zsuzsa még mindig szokott játszani vele. Ma is magával hozta az Auchanba a halacskás kockát.

Ja, én nem erre a belinkelt Noé bárkájára gondoltam, hanem erre:

http://cgi.ebay.com/Fisher-Price-Peek-A ... otohosting

Panki:

Én kb 16. hétig bírtam tejjel... Zsuzsa 9 hónapos volt mikor teherbe estem, 11 hónaposan kezdtem pótolni tápszerrel/babatejjel, és a 13. hónapra el id fogyott a tejem. :( Pedig annyira szerettem volna végig szoptatni.

A vacsorád nem semmi. :D Nekem le kellett állnom a csokiról mivel sikerült kb 5 kilót magamra szednem az elmúlt 1-2 hónapban... :oops:

Pankimanki:

Mindenféleképpen a korának megfelelő tápszert, és ha egy mód van rá, irass fel H.A.-t, ez hipoallergén, ami azt jelenti, kevésbé allergizál mint a rendes bolti tápszer. Tudod, én parás vagyok a tejjel kapcsolatban. A növényi tejek nem alkalmasak egy ilyen korú baba igényeinek a kielégítésére, messze nincs elég fehérje vagy zsírtartalma.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Köszi mindenkinek a tápis-tejes választ. Én is arra gondoltam. De jó a megerősítés.

Pankaa!

Ezt más fórumra írtam, de most bemásolom ide is. Aztán majd beperelnek hitelrontásért... :lol: :lol: :lol:

Mi is redeltünk az árzuhanásról. 2szer. Egyszer egy kádat meg egy macis forgót még januárban. Visszaigazolták, hogy a héten küldik. Nem jött. Következő héten sem. Telefont sem a Szonja, sem Zsolt nem vette fel. Főleg, ha számmal hívtam! Folyamatos e-mail és sms bombázás, ügyvéddel szenyegetés hatására a férjemnek felvették a telefont. Közölték, hogy Mattel gyár leállt karácsonyra, csak 2hét múlva érkezik. Kapunk ajándékot. 5 hetet vártunk és 30.000-t utaltam előre. Végén megjött a cucc.
Második alkalommal a pihenőszékre is vártunk vagy 4-5 hetet. Soha nem válaszolt se emillre, se vaterán, se sehol. 3 hét után, miután az osztrák kereskedelmi kamarával is beszéltem, és már ügyvéddel fenyegettem, nagy nehezen kinyögte, hogy 1-2 hét. Meg is jött.
Mindez a balhé nem lett volna, ha azt mondják, hogy te marha, csak 1 hónapos határidővel tudjuk szállítani. Megrendeltem volna akkor is, de idegeskedem fölöslegesen.
Nem beszélve a hazugságokról, hogy már feladták a csomit Ausztriában. Aztán a GLS mondta, hogy max 3 munkanap alatt ideér. Persze csomagszámot nem tudtak mondani, mert MÉG FEL SEM ADTÁK akkor!
Vendég

Sütifaló az auchanban akciósan 4600Ft!!!!
Vendég

pann
a 7. fog? :shock: akkor ti már fogat mostok minden este ill kajcsik után? :lol: :wink:

tényleg mikortól kell fogat mosniuk? most olvastam vhol hol elvileg az első fogacska kibújásával el kell(ene) :oops: kezdeni :shock:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Mazsi!

Mi már az első fog óta mosunk reggel és este. Nenedenttel. :oops: :oops:
Szilárd kaja után csak vízivás van.

Pann!

Be FOGtok előzni. Bár egy ideje szájpecekkel sem tudnék benézni a szájába! :-(
Vendég

sziasztok!

megjöttünk mi is tegnap. hááát nekem n bejött a nagycsalád-modell. oké, h nem kellett menni a földekre kapálni, de irtó jó volt, h keresztanyu-keresztapu, nagymami-nagypapi, dédi 3 napig rendelkezésre állt, gyakorlatilag csak szoptatnom kellett, és kele is n elégedett volt a szórakoztatóbrigáddal. persze biztos megőrülnék attól is, ha mindig egymás szájában lennénk, de ez a 3 nap nekem igazi kikapcsolódás volt. szerencsére kele nem lett beteg, nem tudom, mi volt az a rekedtség, mindenesetre most már tényleg beadom neki a cebion maradékát, minden nap kap.

végigolvastam ezt a 2 oldalt, nem volt túl nagy termés, gondolom mindenki családozott, pár dologhoz azért én is leírom a véleményem, neh hiányérzete legyen vlkinek :)

pörköltszaft és társai
sztm is a szülő dönt, és igazából nagy hibákat nem lehet elkövetni, és jó eséllyel semmi baja nem lesz a gyereknek. én a konzervatívabb vonalat követem egyelőre, főleg, h kelét kiütötte az alma is, szvl sztm jobb óvatosnak lenni, elvégre utána örökre normális kajákat fog enni, nem hiszem, h pár hónap "diétázás" megfosztaná vlmitől. na de nem ezt akartam írni, hanem azt, h sztm az egyetlen gáz, ami ebben a témában felmerülhet, ha egy anyuka azért ad a gyerekének pacalt, meg gombát meg a jóég tudja mit, h ezzel vlmilyen szinten dicsekedjen (v bizonyítson - akár önmaga előtt is), h az ő gyereke ezt is meg tudja enni, szemben a másikkal, aki meg "csak" kölespépet eszik

noé bárkája
n durva, h uazon a néven hányféle játék értendő
mi is pont arról beszéltünk, h lassan be kéne szerezni az ajándékokat mindenki nevében. de vlhol nekem tök fura, h kele kapjon egy csomó játékot csak azért, mert kari van, amikor tényleg egy sima dobozzal is jól elvan. persze nem sajnálom tőle, csak nem szeretném, ha azt szokná meg, h a karácsony=ajándékdömping.

fogyókúra
lorca, timi, igazi hősök vagytok! pann te is! én nem bírok elszakadni a csokitól :oops: rettenetes állapotban van a hasam. annyira utálom, h megfordult a fejemben, h át fogok menni a szomszéd edzőterembe :? pedig ha vlmit utálok, akkor az a mozgás :cry:

nanica
most már megértem, miért kellett a botmixer is :lol:

lorca
a barátnőmnek is 690 gr-mal született babája decemberben, és úgy néz ki, h maradandó sérülés nélkül megúszta. mondjuk első perctől önállóan lélegzett és nem volt oxigénhiányos. ha a korrigált korához nézzük, akkor teljesen jól fejlődik (mászik, áll, ül) persze nyilván még van egy csomó dolog, amit még nem lehet mérni (beszéd-, tanulási készség)

timo, ágiboldi
gratula az ácsorgásokhoz! nekem is hiányzott kicsit az úszás :oops: (nem beszélve a dumálásról, pólusozásról :cry: )

ja és mindenkinek köszi a lábzsák-infót, asszem nem kell nekünk bundazsák

majus3

Hali!

Én mostanában Szutyuri fun lettem. Legalábbis nézelődés terén. A kariajándék is onnan lesz Petinek, csak még nem döntöttem el, hogy mi. De lehet leadom a család többi tagjának a listát... :lol:

Az uszi nekünk is nagyon szupi volt. Csak hiányoztatok nekünk!!!! Peti újra kezdi élvezni a dolgot!

Pann,
Mi volt a dokinál???

Mazsi,
Én csak a gumi fogkefével szoktam tisztítani Peti fogacskáit.

Panki,
Hol lehet kapni ezt a Nenedentet? Patika? Milyen az íze? Ezt nem kell akkor kiöblíteni sem, ugye?
Jó kis kajákat kívánsz úgy látom. :lol: Ezeket én is szeretem , külön-külön! :lol:

Ria,
Megy egy rendelés priviben!!! :D

MÁJUS,
MERRE VAGY??? JÓL VAGYTOK???
Vendég

Sziasztok!

Nagyon rég írtam már, pedig sok jó témát veséztetek ki. Elkapta a két fiút a nátha múlt héten, bár nem vészes, de nagyon leamortizálnak ilyenkor, energiám mínuszban van.

Megoldódott a pelenkakiütés rejtélye is, rá pár nappal elkezdett Botond nyáladzani, majd kibújt az első fogacska. Ahhoz képest, hogy taknya – nyála folyik alig nyüszis. Azért az éjszakák nehezebbek, többet ébred fel.
Hozzátáplálás elég lassan halad, mindig van valami hátráltató tényező. A fogzással, illetve a nyáladzással újra rájött a brümmögés ízére, így a kaját előszeretettel fújja ki. Eddig almát, körtét, őszibarackot, sütőtököt kapott + Sinlac. Na meg egyszer becsúszott egy kis macisajt. Bálint vagy megetette vele, vagy elejtett egy kis darabot, minden esetre a kezében szétmorzsolva és a szájpadlására tapadva ott volt a bűnjel.
Botond újabban telefonál: ütögeti a játéktelefont és hajtogatja bá-bá-bá. Valamelyik nap meg a pá-pá ment. Ha Bálinttól is nagyobb dumagép lesz, akkor fel kell kötni a gatyát.
Szepa: Alig érint minket egyelőre. Azt szereti, ha van vele valaki (apa, anya, tesó), de míg pl. Bálint (meg anya) reggelizik muszáj a kiságyban ellenie magában.

Néhány kép

Kép Kép
Kép Kép

1 éves torta saját készítésű volt, nem egy szépség, de pont arra szántuk, hogy élvezkedjünk azon, hogyan trancsírozza szét Bálint. Alján babakeksz van, rajta túró, majd meggysor, majd túró, majd meggy a tetején díszítésnek. Ez mindentől mentes, kivéve tejtermék, de a túró kb. 10 . hónaptól nagy kedvenc lett.

Az utolsó kép jól mutatja, hogy a szülinaphoz képest 3 hónap múlva, szinte már csak a feje tetején maradt haj. 14 hónaposan hagytuk abba a szopit. Az anyatej azért jó, mert az összetétele olyan, hogy a fel tudnak szívódni a fontos ásványi anyagok és vitaminok. Amikor leálltunk vele valószínűleg a vas felszívódása nem volt megfelelő, nem tudott még az emésztése ilyen gyorsan átállni.

Ria,
Lehet, hogy képen hasonlítanak, de a talin nem láttam Kele és Botond között nagy hasonlóságot. Bár kívülállók jobban meglátják az ilyesmit. Majd legközelebb talin jól megnézem őket együtt.

Ági,
Igen apukája sem csúnya valóban, csak meglepődtem, hogy így hagyja magát fényképezni. Botond apa utálja ha fényképezik, kitenni a képét a netre pedig szinte tilos. A hordozós kép kitételéről nem tud, de ennyi belefér.

Pankaa,
Én nem csodálkoznék azon, hogy az ebédre megevett min. 2 üveg kaja + uzsi után már alig eszik Emili vacsorát. Szerintem Bálint ebéd adagja ma is kb. 2 bébi üvegnyi, 1 évesen még 1 üvegnyi is kifogott rajta egy étkezésre. De legalább jó egészségesen étkezik Emili, nappal sokat éjszakára keveset. Ha ezt meg tudja tartani felnőtt korára is, akkor nem fog elhízni.

Jó volt olvasni a szüléstörténeti nosztalgiákat. Bálint császáros volt, ott valamit szúrtak, de hányszor arra nem emlékszem, talán kétszer. Fent voltam a szülés alatt. Botond normál született, egy hetet túlhordtam és mivel nem voltak (még jósló sem) fájásaim, így úgy döntöttünk az orvossal, hogy szombaton megrepeszti a burkot és lesz ami lesz. Hát lett is, egy óra múlva már kint is volt Botond, kb. 20 perc vajúdás után már jöttek a tolófájások. Eda, oxitocin fel sem merült egyébként sem, meg az események is olyan gyorsak voltak, hogy idő se lett volna ezekre.

Folyt köv.
Üdv:
Mónika

mmónika

Sági!

Igen patika. 1000 valahányszáz forint :twisted: :twisted: De elég sokáig elég. Gyümölcsízű és nem kell kiöblíteni. Van hozzá egy kicsi, gumiszőrös ujjra húzható "fogkefe". Azzal kell átdörzsölni.

Mai kaja: sütőtök sósmogyoróval. Kezdek igazi ínyenc lenni! :-)
Vendég

Jóreggelt!

Nekem azt mondta a doktornéni, hogy nem kell a gyerek fogát mosni, főleg meg vmi szerrel. Elég, ha esténként egy textilpelussal áttörölgetem az ínyét. :roll:

Móni!
Gratula a fogacskához! :) :)
Azért jó hallani, hogy csaszi után tényleg lehet simán szülni. Én is nagyon szeretnék.. :)

Május!
Örülök, hogy jó volt a nagycsaládban! Igazán engem sem az zavar, hogy van, aki pesztrálja Lillust, hanem, hogy mindig többen vannak azok, akik nálam jobban tudják a dolgokat. És lehet, hogy így van, de ezt a gyerkőcöt én nevelem és úgy, ahogy én szeretném. Ezt nehéz elfogadniuk!
Hogy haladtok a tornával?

Pann!
Még a végén Gergő 20 foggal eszi a szülinapi tortáját! :lol: :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Petinek boldog hófordulót! :)

Lillus ma is 3-kor kelt! :evil: Lehet, mire visszatérnének a dolgok az eredeti kerékvágásba (Ágiboldi tapasztalatai alapján), addig újra megyünk anyáékhoz (hó végén).

Timi
Kép Kép
timocska

Na, még mutatok valamit. (jól elvagyok magamban, de ti legalább remélem alszotok) :)

Ezt a napokban kreatíkodtam.Üvegfestékkel festettem, fel lehet akasztani. Arra gondoltam, minden nagyszülő kap egy ilyet karácsonyra Lillus nevében. :)
Kép

Timi
Kép Kép
timocska

Timo: a nagyobb büdögékben már a 10-12 hósnak való kaja van, amiből álítólag már egy evésre megesznek 250 milit is, a nagyok ennek pont a duplája, elvileg két evésnyi kaja van bennük.…majd kérdezd meg pár hónap mulva tényleg megevett e annyit!

Lorca: apája is végig ezzel jött… „ ő többet ilyet soha! inkább az üveges! :D

Sági: igen, a legutolsóban volt. Nagyon jól néz ki az overál!

Pann: csak két hétig??? Nem tudom megéri e, ez a sok vesződség!! J Vakdugó: a dm-es nagyon jó, csak ajánlani tudom…

Panki: a paramamik szemszögéből nézve, hozzánk képest nem normális az anyuka, de nem a szó hagyományos értelmében! Egyébként itt a hangsúlyon az van, hogy még csak 2 héttel múlt 6 hónapos, amikor már ezeket mind megkóstolta! Szerintem ez az időzítéssel van csak a gond! Jaj, most látom, közben Sági is pont ezt írta le.b És ki van vesézve!! :D

Paprika por: amit csináltam pépes kajákat, ahhoz a husi egy pulyka comb volt, amit a sütőben paprikával és rozmaringgal megszórva , foghagymával tűzdelve sütöttem meg a recept szerint és a 8-9 hós babakajába már ebből ment kb. egy evőkanálnyi 2,5 dl kajához.

Ria, Beni J)))) grtaula!

Nem: nem tudom mikortól értik meg, de Linus kb 1 hete nem-et ráz a fejével, néha játékból, de néha mintha tudatosan csinálná, amikor pl nem kér cicit L. Olyan fura, hogy már nem csak a sírással kommunikál…

Huh, nagyon jók ezezek a játékok, mentem a linkeket a nagyiknak!

Ikrek, koraszülés. Csak zárójelben, 80-ban születtem, 27. héten, 1010 grammal.(Ikertesóm 14 hónapot élt) Rövid látó lettem az inkubátortól és olvasáskor, íráskor néha keverem a betűket (szóban nagyon ritkán) Kedvenc szavam a „Boldoguljon” . Egy esszénél kb 20szor írtam félre és olvastam jól fel, mikor a többiek már röhögőgörcsöt kaptak mellettem! :D
Beavatkozások: mind a két karomon és a bokámon, lábfejen is hegek ezrei árulkodnak a sok vérvételről és szúrkálásról!

MMoni, dejó. hogy írtál. Linus a következőket kapta eddig: alma, sütőtök, répa, krumpli, illetve alma répával. Jó hogy írtad, hogy a második baba, hagyományosan született a csaszi után! Nem akartak rögtön műteni?? Timo, szívemből szóltál!
l
Nálunk csak az a bibi, hogy Linusapu egyenlőre nem akar másodikat, azt mondta inkább visszafizeti a 2. gyerek utánoi szocpolt! L

nanica

Timo,
Nagyon kreatív vagy! :D

Nanica,
Nati most sem eszik meg 2,5 decinyi kaját. :wink: Pedig ő jó evő.
Egy összehasonlító kutatás eredménye volt, hogy a nem jelzése azért fejrázás a kultúrák elsöprő többségében, mert így fordul el szopizás közben és jelez nemet a baba. :D Linus már olvasta. :)
Ikres :cry: :cry:
Linusapu tudja, hogy a szopcpolt piaci kamattal kell visszafizetni?

Kép KépKép
lorca

jó reggelt!

Lea az este nem nagyon akart elaludni :cry: 8-10ig ment a hajcihő.Dörzsizte a szemét de közben forgolódott ha kijöttem sírt ...kész voltam.Vszínű jön a jobb felső kettes :shock: foga...Mintha megnyílt volna már az ínye de nem engedi tüzetesebben megnézni :cry: Pedig csak alul van 2 fogacskánk...létezik h felül a 2 jön és nem az egyesek?

na mindegy nagynehezen elaludt és "csak " 2x kelt (3/4 1 és f3 magasságában) enni viszont utána f8ig aludt :lol:

tejpép
beszéltem a védőnőmmel és kivételesen egyetértettünk... :lol: szerinte a tejpép már egy következő lépcső amikor a változatosságon lesz a hangsúly és mindnet kipróbáltunk már...
úh nincs tejpép egyenlőre :lol: apa nagy bánatára mert e termékmintákat ő falta fel és nagggyon ízlett neki :oops: :lol: :wink:

nanica
a szül súly alapján Linus apjalánya :lol: :wink:
viccet félretéve sajnálom a tesót :cry: :cry: :cry:

ágiboldi
a krumpli nekem is ragacsos mindenhogy :oops: pedig csak párolom rendes pároló edényben, próbáltam hidegen langyosan melegen ilyen krumpli olyan krupli tökmindegy :lol: :wink: de Lea megeszi így is :lol:

holnap megyek fodrászhoz! :lol: :lol: :lol: eddig növesztettem a hajam :wink:
utána pedig etetőszék tesztetlő körútra indulunk :lol: a hordozó huzatát ui nem győzöm sikálni :lol: így mindenképpen dönthető háttámlásat szeretnék rem sikerül.

upsz a krumplim mindjárt odaég ...krumplis tészta lesz a mai menü

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Sziasztok!

Május,
Már hiányoltalak! Jó is a nagycsalád, igaz engem mindig lefárasztanak, de Peti nagyon élvezi.
A játékokkal én is így vagyok, főleg, hogy majd kap egy rakattal és mivel fog játszani, a nylonzacskós lufival vagy mostanság a ruhacsipesz a menő. Azért bizti kap valamit, elvégre csak karácsony lesz!

Timo,
Peti üzeni, hogy köszi, puszi! :D
Ügyes vagy, szép lett a télapó. Most én is "megkívántam" a matricázást! Mint a régi szépidőkben a terhesség alatt!

Móni,
Tök jó ötlet ez a torta amit a Bálintnak csináltál!!! Szopi utáni hajhullás! :shock: :?
Petinek már egy jó hete pöttyös a popsija, én is a fogzásra fogom, mert az előző kettőnél is piros volt neki. De mikor bújnak már ki azok a kis lapátok? :evil:

Nanica,
A legfontosabb kifejezés az már megy, az a lényeg! :wink:

Kérdés:
Szerintetek mennyire fontos az isofixes ülés? Nem tudok donteni, hogy kell olyan plussz 20 ezerért. Panka múltkori linkje teljesen elbizonytalanított. Szerintetek? Most már igazán esedékes lenne egy ülés, mert ruhástól már nem fér be a két karja az hordozóba.
Vendég

Jó reggelt!

Timi, jaj de szeretnék ilyen kreatív lenni, illetve szeretném szeretni a kreatíkodást, de mindig letörik a lelkesedésem, úgyhogy az adventi koszorút is a húgomtól rendeltem meg, aki viszont fantasztikus :wink:

Lorca, Boldi már most megenne 250 ml-t ha hagynám.. megeszik egy hippes babakaját, és egy frutapurát, és még éhes!

Nanica, milyen nehéz lehetett a szüleidnek :( így már, h van gyerekem annyira átérzem
Miért nem akar Linusapu másodikat? Linus elrettenti? :wink:

Kérdés: vakdugó - ok, h az üres konnektorokat bedugom, de nálunk nagyon sok hosszabbító van a földön, amik tele vannak dugdosva vezetékekkel (nem tudom a szót, vicces, pedig a dugaszoló aljzat eszembe jut, csak a dugó nem...szóval dugóval) Addig rendben van, h a vakdugót nem tudja kiszedni (bár én se és akkor hogy porszívózok?) de a sima dugókat akámikor kiszedi és akkor ott a konnektor szabad préda. Hmmm? Márpedig a lámpák, számítógép, tévé, telefon stb folyamatosan be van dugva, azokat ki tudja szedni.

Mazsi, minden ragacsos krumpli infó nagyon jól jön nekem, mert majdnem ezen siklott félre a főzéstanulási kedvem! :wink:
Az etetőszék tesztelő körútra javaslom paradicsomos kurmpli vitelét :lol:

Kép
Kép
agiboldi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?