Sziasztok!
Nagyon rég írtam már, pedig sok jó témát veséztetek ki. Elkapta a két fiút a nátha múlt héten, bár nem vészes, de nagyon leamortizálnak ilyenkor, energiám mínuszban van.
Megoldódott a pelenkakiütés rejtélye is, rá pár nappal elkezdett Botond nyáladzani, majd kibújt az első fogacska. Ahhoz képest, hogy taknya – nyála folyik alig nyüszis. Azért az éjszakák nehezebbek, többet ébred fel.
Hozzátáplálás elég lassan halad, mindig van valami hátráltató tényező. A fogzással, illetve a nyáladzással újra rájött a brümmögés ízére, így a kaját előszeretettel fújja ki. Eddig almát, körtét, őszibarackot, sütőtököt kapott + Sinlac. Na meg egyszer becsúszott egy kis macisajt. Bálint vagy megetette vele, vagy elejtett egy kis darabot, minden esetre a kezében szétmorzsolva és a szájpadlására tapadva ott volt a bűnjel.
Botond újabban telefonál: ütögeti a játéktelefont és hajtogatja bá-bá-bá. Valamelyik nap meg a pá-pá ment. Ha Bálinttól is nagyobb dumagép lesz, akkor fel kell kötni a gatyát.
Szepa: Alig érint minket egyelőre. Azt szereti, ha van vele valaki (apa, anya, tesó), de míg pl. Bálint (meg anya) reggelizik muszáj a kiságyban ellenie magában.
Néhány kép
1 éves torta saját készítésű volt, nem egy szépség, de pont arra szántuk, hogy élvezkedjünk azon, hogyan trancsírozza szét Bálint. Alján babakeksz van, rajta túró, majd meggysor, majd túró, majd meggy a tetején díszítésnek. Ez mindentől mentes, kivéve tejtermék, de a túró kb. 10 . hónaptól nagy kedvenc lett.
Az utolsó kép jól mutatja, hogy a szülinaphoz képest 3 hónap múlva, szinte már csak a feje tetején maradt haj. 14 hónaposan hagytuk abba a szopit. Az anyatej azért jó, mert az összetétele olyan, hogy a fel tudnak szívódni a fontos ásványi anyagok és vitaminok. Amikor leálltunk vele valószínűleg a vas felszívódása nem volt megfelelő, nem tudott még az emésztése ilyen gyorsan átállni.
Ria,
Lehet, hogy képen hasonlítanak, de a talin nem láttam Kele és Botond között nagy hasonlóságot. Bár kívülállók jobban meglátják az ilyesmit. Majd legközelebb talin jól megnézem őket együtt.
Ági,
Igen apukája sem csúnya valóban, csak meglepődtem, hogy így hagyja magát fényképezni. Botond apa utálja ha fényképezik, kitenni a képét a netre pedig szinte tilos. A hordozós kép kitételéről nem tud, de ennyi belefér.
Pankaa,
Én nem csodálkoznék azon, hogy az ebédre megevett min. 2 üveg kaja + uzsi után már alig eszik Emili vacsorát. Szerintem Bálint ebéd adagja ma is kb. 2 bébi üvegnyi, 1 évesen még 1 üvegnyi is kifogott rajta egy étkezésre. De legalább jó egészségesen étkezik Emili, nappal sokat éjszakára keveset. Ha ezt meg tudja tartani felnőtt korára is, akkor nem fog elhízni.
Jó volt olvasni a szüléstörténeti nosztalgiákat. Bálint császáros volt, ott valamit szúrtak, de hányszor arra nem emlékszem, talán kétszer. Fent voltam a szülés alatt. Botond normál született, egy hetet túlhordtam és mivel nem voltak (még jósló sem) fájásaim, így úgy döntöttünk az orvossal, hogy szombaton megrepeszti a burkot és lesz ami lesz. Hát lett is, egy óra múlva már kint is volt Botond, kb. 20 perc vajúdás után már jöttek a tolófájások. Eda, oxitocin fel sem merült egyébként sem, meg az események is olyan gyorsak voltak, hogy idő se lett volna ezekre.
Folyt köv.
Üdv:
Mónika