Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Sziasztok!

Zsu, no para... a mi lányaink nagyon egy kaptafára készültek... :lol:
Dorka 3300-cal született, 2 hetesen érte el a születési súlyát és most 3590 volt tegnap 4 hetesen.
De szerintem enne ő többet is, tehát mostantól szopis teázok, de lehet, ha többet eszik akkor a pocója fog fájni...

Jolka, a pelusról majd leszokik magától, amikor itt az ideje...
Ákos meg nagyon jó baba, ahogy egy kistesóhoz "illik"!

Hajni, Lilla tényleg turbó üzemben növekedik... nomeg Lala és Ákos is és még egy pár baba, de a mi csepp csajaink nem, lehet, hogy a poci miatt is van... majd meglátjuk, azért majd én is megkérdezem a védőnőt, hogy nem nő -e lassan..

Ja Zsu, kaját honnan rendeled és takarítónőd mondott már vmit?

Kertikiri, nekünk még üres a gyerekszoba, mert a mi hálónkban alszik... lassan azonban gondolkodni/nézelődni kellene... de mikor? hogy? :shock: :shock:

Andi/Móni? Merre jártok?

Jutta

KépKép
jutta

Ja Andi látom vagy!

Kérdezni akartalak már egy párszor...
Te csak szoptatsz, vagy van tápi is? Mert 2 gyerek, ilyen tempójú növekedés, no ahhoz kell ám a tejcsi! :wink:
És a gyerekeket mindig ugyanabból a ciciből szoptatod vagy felváltva? Csak mert nekem tök nagy különbség van a két cicim tejhozama közt....

Amúgy szerintetek ez normális??? :shock:
Bal cici mért szopijai: 80-120 ml, jobb cici mért szopijai: 60-90 ml

Jutta

KépKép
jutta

Jutta, nem kell tápi, eddig legalábbis nem. mindig marad a ciciben tej. mindkettőben. és sztem nálamis eltérő a hozam, de nem szopizták még kiteljesen eddig egyiket sem (igen, felváltva kapják, napi váltásban). az igazsághoz az is hozzátartozik, h nem szopiznak annyi ideig, vagyis az esetek kb 70-80%ban leveszem őket a ciciről. tudom, szemétség időre szoptatni, de így is egy óra egy kajálás, és ha 3 óránként esznek, akkor ugye 2 óra marad az evések között. éjjel van, h alszom egyben már 3-3 és fél órát is...jipíí :|
és nem mérem őket. gondoltam, elég, ha az orvosnál méricskélünk, nem? :shock: :roll:

bocs, Csajok, h nem reagálok senkire, de se kedvem most, se energiám. asszem, kezdek kicsit kipurcanni :? nagyon betesz ez a sok-sok kaja. és még szionte semmi reakció a kis ökrök részéről. Petra már jobban figyel, de Huba még csak pásztáz. se egy mosoly, se egy felismerés... oké, a hangomra már igen. és iszonyú inkompetensnek érzem magam sokszor (tegnap éjjel pl).. nem tudom, meg tudok-e én ezzel a feladattal birkózni... de ugye én mondtam, h az élet kire mit szab.. hát, ha ez nekem való feladat, akkor felkötöm a gatyámat kicsit jobban. de addig is, elmegyek beáztatom magam egy kicsit meleg vízbe. van antistressz habfürdőm...

Kép
an°°di

tiszta vagyok, és sokkal nyugodtabb. hallgatok egy kis ibrahim ferrert lazításképp 8)

dekoráció: a szobában még nincs semmi, de a kiságyba rajzoltam mindenféle mintákat: geometrikusokat is (kimásoltam a picik és kicsik könyvből, meg csak úgy.) amik fekete-fehérek, vagy színesek, és van egy két egyszerű kis kép: alma, vigyorgó fej, katica, körte, ilyenek, amik szintén papíron figyelnek a kiságy és a matrac közé beszúrva. váltogatom őket minta és gyerek szerint. más még nincs. néha mintás plédet rakok oda nekik lesegetni

ja, Macseknek üdv itt! Vilmos nagyon trükkös kis krapek ;) már most! nagy volt a meglepődés, ugye? és nagyon helyes kissrác!

Kép
an°°di

Kertikiri, nincs mérlegetek? Ha leméred kaja előtt és után, akkor meg tudod állapitani, hogy mennyit eszik.

Hali Andi! Védőnő hülye...mi van, ha nem vagy otthon??? És ne aggódj, mindig lesznek mélypontok. Próbálj pihenni minél többet és hivj rokonokat, barátokat, hogy segitsenek!

Jutta, na végre, téged vártalak. Emlékeztem, hogy neked is lassabban nő Dorka. Nekem Panka 2 nap hiján 4 hetesen 3550 volt, vagyis detto mint Dorka.
És hogyhogy már nincs elég tejed? Eddig ömlött, nem? Most mi történt???
Bal ciciben nekem is több van. Ha a jobból szopizik, át szoktam még egy kicsit rakni a balra is. Ne aggódj, szerintem ez normális!

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

sziasztok!

Ágika most 4340 gramm és 100 grammot eszik az akkor kevés volna neki!
De többet nem eszik meg ezt is bealukálva!
Vettem neki Infacolt és szombaton kezdtem használni és tegnap is volt kaki meg ma is eddig csak minden másnap kakilt!
Valamire csak jó vagy csak a véletlen!

Kép
mogyoland

Tényleg Macsek üdv itt!

Kép
mogyoland

Mogyi, hányszor eszik 100-at? Szopizik ugye? És biztos mindig ennyit eszik? Panka most 120-at szopizott, de van, hogy csak 70-80-at.

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Zsú, van mérleg, mérem is, csak azért kérdeztem Hajnit, mert ugye nem lehet előre tudni mennyit fog enni a csaj, ő pedig mégis tudta, hogy 150-et, tehát ez lett "gyanús" :-)
Jutta, nekem is nagyon nagy az eltérés a két cici között most. Egy-két hete minden oké volt, de előtte uez a problémám volt, két ciciből kellett szoptatni, mert az egyikben sokkal kevesebb volt....és most megint visszajött :cry: pedig múltkor már visszatornáztam. Nem tudom mit csináltam akkor, amit most nem, mert ugyanúgy szopiteázom + homeo bogyók... mondjuk talán akkor jobban vedeltem a folyadékot, mint most, pedig most sem iszom keveset. Ja, és akkor mindig próbáltam lefejni a maradékot, amik csak 10 ml-k voltak, de most már ennyit sem fejek, nem láttam értelmét, de ezek szerint lehet, hogy kellene.
Nadin viszont ma még csak enni kelt fel, azt viszont szerencsére 3 óránként óramű pontossággal, de így is aggódom, hogy mi ez az álomkór rajta.
De ma megkaptam az első mosolyt, ami már szándékosan nekem szólt :lol: És tanulva anyósomtól egyfolytában dumálok a csajnak (abban a 15 percben, amit ma két alvás között fent van. Még sétálni sem tudtunk eddig lemenni, nem tudtam olyan gyorsan öltöztetni, hogy ne aludjon)

Andi, már asszem kérdeztem, de azért most megint, hogy MENNYI IDŐRE SZÜLETTEK AZ IKREK, és mekkora súllyal?
Én magam is iker vagyok amúgy, és én nagyon szerettem volna ikreket, mert anyukám sosem mesélt rémtörténeteket arról, h mennyire nehezen boldogult velünk, pedig bátyám is van, én viszont tudom, hogy milyen nagy előny volt ez nekünk a tesómmal, hogy mindig volt kiveljátszani, anyunak meg gondolom nagy könnyebbség..... de most azt gondolom, hogy anyunál csak az idő szépíthette meg a történetet :) Gondolj Te is arra, hogy most nagyon nehéz, de ha már kinyílnak, akkor milyen jól elszórakoztatják majd egymást, mindig lesz játszópajtásuk :lol:

KépKép
kertikiri

Sziasztok!

A gyerekszobába nincs dekoráció nálunk. Kék a fal ,a plafon világosabb kék és bordűr van. Ezt tudja csak nézegetni Ádi. A kiságyban van csíkos-macis rácsvédő. Nem aggódom érte,hogy ingerszegény környezetben lenne, mert naphoszat a pihiszékben fekszik, arról,meg játékok lógnak, azzal elvan. Dumál nekik, vigyorog, hadonászik és tegnap meg is fogta. (remélem ez már tudatos reakció volt).2 percre nem áll meg. Nagyon aktív. Fojton jár keze lába, és akkorákat rúgdos. ha hasba talál, hát az fáj :lol:
Zsu: ne aggódj, valszeg Panka hízik egyenletesen. Ádi 1hetesen volt 2870g, 2 hetesen 3190g, 1hósan 3610g, 1,5 hósan 4470g :shock: , 2 hósan 5170g. (mára már több sztem, nem mértem). Ugyan, le nem szúrtak minket, csak megjegyezte a doktornő, hogy elég intenzív a súlygyarapodás. Valszeg a pocakfájás is ezért ilyen erős.
Viszont nyúlik is rendesen. 2 hét alatt nőtt 2cm-t.
Jutta: jól láttad, elég magas a pihiszék.
Zsu: bevált nálunk, de az ölben töltött időt, csak leredukálja, ki nem váltja.
És Jutta, kb 3 hete hordja Ádi a 62-s cuccokat. Naggyából 5 kiló és 60cm volt, mikor belenőtt. És már némelyik rugi épphogy jó.
Hajni: nem semmi mennyiséget tud megenni Lilla :lol: . Én most emeltem az adagot 150-165-re. Mikor mennyi.
Ha szopizik is, akkor 135 tápit kap, kivéve reggel, mert akkor több a tejci.
Andi: fel a fejjel, mindent nagyon jól csinálsz. Persze, hogy meg tudsz felelni a feladatnak! A hasfájás max 4 hós korig tart. Ezt ki kell bírni. Magamat is ezzel nyugtatom. És ha megkapod az első mosolyt, az mindenért kárpótolni fog. Viszont, az ikrek jól viselkednek, ez is fontos! Van nyugodt pillanatod legalább!
Jolka: irigylésre méltó,Ákos milyen jó baba. :wink:
Köszi mindenkinek a rántottsajt ebéd 5letet!

Kép
Kép
gabcii

na, helló
most, h visszaolvasom magam meg a reakciókat látom csak, h túlreagálom a dolgokat. vagy ennyire hangulatember lennék? lényeg a lényeg: a forró fürdő, egy kis idő az ikrek nélkül, utána szopi, azóta alszanak és pukiversenyeznek... olyan jót tett nekem mindez. még gyógyszertárban is voltam, meg boltban, és hívott egy régi tanítvány, nagy haver... jókat röhögcséltünk... mennyit számít egy kis friss fuvallat a 'külvilágból' :D :D :D és köszönöm a biztató szavakat!!!

Kiri, 34. héten születtek, Petra 1990 gramm volt, Huba 1940.
amúgy rémtörténeteim nekem sincsenek. egyelőre (?). :roll: csak néha kicsit sok. de szerintem egy gyerekkel is ugyanez a helyzet. gondolom.... ti mikorra születtetek? súly?

milyen fura, h mennyire más Ádi és a kis ökrök. pedig mindhárman 2 hónaposok. bár hivatalosan Hubáék inkább Dorkához hasonlíthatók... most 2 hetesek és 3 naposak :? 8) akkor viszont állati tutiklassz gyerekek!!! :D :D :D

Kép
an°°di

Andi: Ádi most 11 hetes, ha időben jön, 8 hetes lenne.
Azért azt meg kell említteni, hogy nálatok viszonylag nyugi van, nálunk meg az elég ritka ugyebár. Ha beindulnak a gyerkőceid, te is csak kapkodod a fejed, melyikre figyelj :wink:
ÚÚúgy szeretnék én is forró fürdőt. De amíg haza nem ér apuka, ez kizárt.
Lépek is, mert ébredezik az igazgató úr és nyűgi lesz, ha anya rabszolga nem várja azonnal kajával :)

Kép
Kép
gabcii

Na a szövegem eltünt,egyik képből kettő lett...bocsi!! :oops:
Szóval:

Hahó!!

Nálunk is lezajlott a keresztelő!!Nagyon jól telt a nap!!
Az én csajom is imádja a társaságot!!
A templomban nagyon cuki volt,csak akkor pityeredett el kicsit mikor a papbácsi hozzáért,de hamar megvigasztaltuk!!
Melire is olyan büszke vagyok,mert tátott szájjal figyelte végig az egészet!!

ancsi26

Képzeljétek, meghalt ma a nagymamám :cry: :cry:

épp itt tudta meg a anyukám, akinek az anyukája.

épp szoptatás után voltunk, persze a kis Viliem egyből megérezte a nagy feszkót, és úgy elkezdett ordítani, mint akit nyúznak. nade bepólyáltam, ringattam vagy egy órát, azóta alszik. és nyomom a laktoherb teát, bár már jobban vagyok, sírás meg ugye szinte minden nap előfordul...

majd teszek még fel fotót Viliről, mert már tista kerek feje van, meg hízik, de olyan bandzsa, hogy elképesztő!

an°°di:
ikrek, nem semmi! Én egy zsarnokkal is épp hogy elbírok :D
megnézegettem a képeket egyébként a neten, nagyon cukik az űrhajós bébik :D Az én védőnőm is mindig így állít be, egyszer csak csöngetnek, reggel nyolckor és ott áll az ajtóban... és mindent olyan tankönyv szerűen ad elő, de azért rendi.

Más: altatásra van vmi jó tippetek? Vagy ringassam aztán majd elalszik ha akar? Végülis kell a testközelség, ringatás a kis 3 hetesnek, nem?
1macsek

Ancsi, Molli baba nagyon édi, főleg a kis fehér maciruciban :lol:

Jutta, kaját a marikából rendelem, van 3 féle menü, főzi feltéttel és a la carte minden mennyiségben.
Takaritónő a héten kezd az új munkahelyen, most tudja meg a beosztását, a héten talán már tud neked választ adni, majd keres hét végén.

Kertikiri, szerencsés vagy, hogy Nadin ilyen jó kislány!
Én is egész nap dumálok Pankának, nagyon szereti :lol:

Gabci, ha a pihiszék csak 1 órával csökkenti naponta az ölben lévő időt, nekem már az is nagy könnyebbség!

Andi, örülök, hogy helyreállt a lelki békéd :)

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Macsek, részvétem :( beteg volt? legalább látta a dédunokáját. tudom, csekély vigasz, de ha az én nagymamámmal történne valami.... :(

altatásra: én énekelni szoktam a tente baba tente dalt, saját változatban, mert nem tudom a szöveget (megnéztem a neten, ill. nem én, hanem Apuka, de nincs kedvem megtanulni. az én verzióm amúgy is jobb ;) ). eddig semmi nem történt, azaz el nem aludtak a dal miatt, de hátha megszokják, h akkor az 'alvás jön', ha ezt nyekergem.
Apuka hasán is rettentő jól alszanak. ezt én személy szerint nem ajánlom 8)
az ikrek amúgy nem zsarnokok. eddig. :D

Ancsi, keresztelőt ilyen hamar szoktak? vagy van ezzel kapcsolatban szokás egyáltalán? jók a képek!!! és olyan csini vagy, mint mindig!
más is akar kereszteltetni? mi igen, de nem tudom, mikor kellene. és azt sem tudom, h egyáltalán megkeresztelik-e őket, ha mi bűnben élünk :roll: 8) :wink:

Kép
an°°di

Sziasztok!

Hát nálunk tápszer van mert nincs tejem hiába ittam én a laktoherb teát meg görög szénamagot ittam meg ettem de semmi!

Persze van mikor csak 80-90 millit eszik meg de volt ,hogy tegnap a 100-ra kért még 20 millit!

Macsek részvétem!

Nállunk mikor szombaton születem azon a héten kedden temettük párom nagypapáját!Úgyhogy nálunk sem volt azért rózsás a helyzet!

Kép
mogyoland

Nálunk december végén lesz a keresztelő.

Pap függő, hogy mennyire veszi szigorúan az egyházi esküvőt, de ha a leendő keresztszülők pl meg vannak bérmálva vagy keresztelve, akkor sztem nem lesz ellene kifogás. De van olyan pap, aki ezzel sem törődik.

Nekünk van családi diakónusunk :D ő adott minket össze, és ő kereszteli a családban a bébiket. Van egy csomó gyereke, és tök jófej ürge!

Nagymami már kórházban volt, beteg nem volt, csak már nagyon öreg. Sajnos nagyon régen láttam, mert jött a Vili, előtte meg feküdnöm kellett majdnem 4 hétig.
1macsek

Igértem Yoda képet, ime: :lol:
Kép

És igy jutalmaz Panka, ha beszélgetek vele:
Kép Kép

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Zsu:
nagyon édes Panka. :)
Ilyen képünk nekünk is van, mingyááá felteszem. :)

Ancsi:
nagyon szépek vagytok

Andi:
Marci jún 4-én született, szept 18án volt a keresztelő ( azé akkor mert akkor volt az 1 éves házassági évf. ).
Most én tavaszra tervezem, nem szeretném télen overállban. :oops:
És ki a depiből. gyere sokat, majd mi felvidítunk. :wink:

Macsek:
részvétem.

No és a kép:

Kép

Kép
Kép
h@jni

Ja, nem is írtam. Ma voltam a 6 hetes kontrollon.
Minden ok, tilalmak feloldva. :wink:
És a gátizém:
mondta a doki, h mi az, azt mondta ha nem zavar, akkor hagyjuk, ha zavar meg elköti. :shock:
asszem nem zavar, bár úgyyyy még nem próbáltuk. :oops: :roll:

Kép
Kép
h@jni

Ancsi, Zsú, Hajni, nagyon édik a bébik :-)
Andi, Nadin betöltött 41. hétre született, 4100 gr, azt hittük már ki se akar jönni, végül is nem is nagyon akart még, mert 10 óra vajúdás után császár lett a vége. Holnap lesz a heti mázsálás, szerintem már közelíteni fogja az 5 kg-ot, mert kaja előtt ruhában mindig 5100 felett mérjük. Pedig mindig az az érzésem, hogy kevés a tejci, de ő nem sír, csak pl. ma is a nagy alvások között csak 60-akat evett, ami szerintem baromi kevés :cry:
Macsek, részvétem.
Gabci képzeld mi is elkezdtük a 62-es ruhákat hordani. Az 56-os készletet már el is csomagoltam :lol:

KépKép
kertikiri

Hajni, édes Lilla, mi annyit röhögünk ezeken a büfis pofikon :lol:

Megint szétstresszelem magam ezen a hizás dolgon, csak nem hagy nyugodni, mindenkinek olyan óriás bébije van...áááááááá :roll:

Tegnap többször mértem, 80-120 között eszik, napi 7x, vagyis a tej elég, este még fejtem is. Lehet, hogy nem elég zsiros??? :roll: Vagy nem emészti meg??? :roll:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

dzsuzsa
ugyan nem vagyok védőnő, de minden könyv azt írja, hogy mérleget eldobni, heti egyszer mérni, és ha a baba elégedett, mosolygós, és van gyarapodás, akkor nem kell aggódni.

Vilmos tegnap egyik alkalomml csak 60-at evett, és jól beparáztam. Azért sem fogom mérni kaják után, mert attól nem lesz tejem, ha ezen stresszelek!!!

Vilko folyamatosan gyarapodik, de tuti, hogy 1 hónaposan sem lesz 5 kiló, legfeljebb 4.

Lányok!!!
Akkor tényleg már csak 4 óránként esznek?

KépKép
1macsek

Zsu:
ne parázz. Az a mennyiség jó. :)
tej:
állítólag nincs rossz tej. Ha fejd úgyis látod.
Milyen a színe? Vaniliasárga?
Nekem anno neonzöld volt, tiszta víz és a gyerek kihányta, szval azon látszott, h nem okés.
Hidd el észrevennéd ha nem lenne jó.

Macsek:
nekem kb 1.5 hete eszik 4 óránként.
Ill néha 3.

Csajok:
Nektek mennyit buknak a babák? :?
Nekem Lilla szinte minden etetés után, de nem rögtön hanem 1 órával utána kb.
De most evett és tök sokat kibukott, olyan 5-10 ml-t biztos, eddig ennyit nem szokott. :shock:

Kép
Kép
h@jni

Hajni, A tej fehér szerintem.
És bár 2 napja azt irtam, hogy Panka nem bukik, azóta igen :( És ő se kaja után, mindig később veszem észre.

Macsek, nem mérem állandóan, tegnap csak kiváncsiságból, dehát Panka nem fejlődik úgy, mint a Ti gyerekeitek. És nem mondhatnám, hogy elégedett, sokat sir, amit én hasfájásnak tulajdonitok.

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Zsu:
biztos okés az a tej. :wink:
Most mondanám, h mutasd meg a dokinak, de pl. az enyémre a doki és a védőnő is aszonta, h oké az , nincs rossz tej. :?
De mondom az undorító volt és látszott rajta.
A vaniliasárga és a fehér az biztos jó. :)

Most nem tom mit csináljak ezzel a bukással...
Lehet iratnom kellene speckó tápit erre?
nekem Marci soha 1 kortyot sem bukott, Lilla meg most mindig, lehet sokat eszik? :shock: De most is még szívta az üres üveget, most meg a kezét eszi. :evil: :evil:

Kép
Kép
h@jni

Sziasztok!

Macsek: őszinte részvétem a nagyid miatt.
Ancsi: szépek vagytok mindannyian .Gratulálok a keresztelőhöz.
Andi: mi névadót tartunk tavasszal Ádinak. Én nem vagyok megkeresztelve, templomot akkor látok, ha elmegyek elötte, szal nem tudom mi a szokás keresztelő terén.
Kertikiri: mekkora nagy lány már Nadin. :wink:
Hát, 10 órás vajúdás után császár... :? Nem irigyellek,na.
Senkit sem, aki hosszú ideig vajúdott. Én a viszonylag rövid szülésemre is azt mondom,hogy épp elég volt :oops:
Zsu: ne frusztráld magad mááá! Eleget eszik Panka ez alapján amit írtál.Te sem vagy vmi erős testalkatú.A gyerekek sem egyformák.
Na, el mert Ádi torka szakadtából ordít. Sztem éhes, pedig nincs is még kajaidő :shock:
Megetetem és ha lenyugodott még jövök.

Kép
Kép
gabcii

h@jni
Vilmos épp most hányt le.
Nálunk változó. Van, h rögtön evés után kiköp egy adagot, és van, h tiszta nedves a fejénél pelus a kiságyban akár fél órával később..

és állandóan csuklik:) most meg itt van a vállamon, kis popója a fejemnél, és vígan rotyogtat az orrom alá :lol:

KépKép
1macsek

Sziasztok,
Most nem Zsút akarom tovább stresszelni, de nálunk ma volt az öthetes mérlegelés, és Nadin 4950 gr!!!??? :shock: Az múlt hét óta +270! Az előző hét pedig +280 volt az azelőttihez képest! Ez sem biztos, hogy normális, nem? Ugyanolyan körülmények között mértem, mint múltkor, azaz reggeli előtt, kaki után meztelenül. És ráadásul pont most kezdtem megint azt érezni, hogy kevés a tejci, mert amiket mértem, azok olyan 60-as kaják voltak csak, ezért mindig a másik ciciből is adtam még, így jöttünk ki olyan 90-100-akra. De akkor nem tudom, lehet nem fogok ráetetni a másik ciciből, mert végülis nem Nadin kérte még, hanem én döntöttem úgy mérés után, hogy ez biztosan kevés...

Macsek, csuklás akkor van, ha tele a poci, és teljesen normális, babát általában nem is zavarja, csak a mamát :-) Mi is szoktunk naponta többször is.
Bukni is, de azt figyeltem meg, hogy azt csak olyankor, ha nem büfiztetek elég sokáig. Bár nálunk van olyan, h akár egy óra múlva is van még büfi különben. Elég jól büfizünk amúgy.

A tegnapi nap átalvása után az éjszaka is sokat aludt, ma viszont csak úgy tudtuk elaltatni, hogy levittük sétálni tízórai után. Most még alszik, így tudok legalább kajálni :-)
Kaja ma serpenyős csirke.

Szerintetek kukoricát lehet enni szopi mellett? És kovi ubit??

KépKép
kertikiri

sziasztok

extra szar napokat élek :evil:
családi viszály,rólunk sorozatot lehetne forgatni komolyan mondom,miután átbőgtem a hétvégét úgy döntötem szarok mindenre.Pláne ,hogy a gyerekekek is megérezték.
Bibuska elromlott :-) napközbe szinte nem alszik semmit,bár ma ezt megcáfolandó igen.De az utóbbi napokba a kocsiba 2*2 órát itt bent meg max egy órát ,csak szendereg aztán fel is kel.Este is alg bírt elaludni 9től 11ig altattam mire letettem és úgy maradt,éjfélkor Maja üvöltött fel,mert bepisilt mert az apja nem rakott rá pelenkát,vissza altattam,maj fél 3kor kelt Bibi enni,4kor hígfosás jött rám bocsi,aztán 5kor Bibi kaja,6ig kitartott az altataás,ekkor jött Maja ,na innentől nem aludtam,de a kissszony belaudt azért 8 körül fél tízig kb,aztán kimentünk az udvaron ott is kunt egyet,meg most is,na kíváncsi leszek vagy délután nem alszik már semmit vagy éjjel.De amúgy ügyes este ha belaszik kibír 5-6 órát kaja nélkül ,aztán 3 at aztán kettőt aztán menthetelneül ébred,6-7 körül,amikor maja még aludna,hát nem eccerű.

Bibuska is elérte a 4 kilót :-) ,másfél kiló majdnem egy hónap alatt :-)

ZSU
a súlya miatt igazán ne parázz,mindegyik baba más,a kcsik mint Bibi meg Lilla jobban híznak általában idekint.Másrészt meg a babaák annyira mások kb 1,5 -2 éves korukig.Nálunk legalábbis egy csomó kiscsaj van Maja korabeli,volt duci baba,átlagos mint maja,vékony,egyik elöbb ült a másik elöbb ment,most meg két év körül mindegyik egyforma szinta.fél-1 kiló van köztük,magasságra se sok,megmaradtak az egyéni tulajdonságok,de ilyenkorra már nem szembetűnű.Lehet ez most így zagyva,pontmint az agya,de remélem érted mire gondolok.A tejed biztosan jó és elég is,az átlag hízásotok meg van úgyhogy NO PARA

cdét már szereztem a héten igyekszem küldeni Nektek

majd írj milyen a kenguru :wink:

de cuki Panka a vigyorgós képen :-)

Kertikiri
én a kukoricát kihagynám,ubi szerintem mehet

Macsek
nagyon édes Vilmos :-)

sajnálom a nagyid :-(

Keresztelő:lesz,majd én se igazán akarom télen,de mindenki kihajt a világból,meg mintha a fogamat húznák annyira tele a hócipőm az egyházzal,de persze szokás.Meg lesz keresztelve,költségkílő módon tervezem házon belül.azt hiszem karácsony tájékán.

Hajni
szerintem nem a tápszer a bűmös,sokat eszik lilla,de nem baj ez,azt mondta a édőnő amíg a súlyát nem veszélyezteti a bukás nem gáz,hát nálatok ez nem játszik :-)

Édesek a Yodás képek :-) látom gondos anykák pelussal böfiztetenek a bénák mint én meg anélkül :-)

Ancsi
szépek a képek,a csajok,meg te is :wink:

Andi drága
remélem átlendültél
nagyon okosan csinálod,tudom én mit jelent akár fél óra külvilág is vagy egy fürdő :-)

hidd el mindenki érez néha így

Jolka
hogy smint a fiúkkal?

nálunk paradicsomos gombós lesz főtt krumplival :wink:

na ennyi volt a szabdidőm,nyösszög a törpe
Vendég

Na jól van, én asszem addig elásom magam, amig Panka nem éri el az 5 kilót :roll:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Na itt!

Hajni: neonzöld tej :shock:
Nem rossz ötlet spéci tápszert íratni, aztán majd kiderül, hátha jobb lesz tőle.
Ádi ritkán bukik, de van olyan,hogy nagyon nyeldekel. Sztem ilyenkor visszanyeli ami föl akarna jönni.
Zsu: ha ennyire nyugtalanít a dolog, beszélj a védőnővel.
Macsek: jó lett a vonalzód.
Aranyosak ezek a böfis képek.
Teszek fel én is kettőt. Anyát nem nézni, elég gáz a fejem rajta :oops:

Kép

Kép
j aés macsek: kérdezted, hogy 1 hós kortól 4 óránként esznek-e.
Ádi 3 óránként eszik. Az evés befejeztétől számolom a 3 órát a következő evés megkezdéséig. Napi 5x eszik. Éjjel nem kel enni.
(jó esetben hajnalban sem, nem úgy mint ma ugyebár)

Kép
Kép
gabcii

az édőnő a védőnő :-)
a töbit találjátok ki :-) Kép
Vendég

Zsu
mé mi lesz ha öt kiló lesz???? :lol:
ne már,ha nayon nyugtalanít mérj le minden evést,de szerintem felesleges :-)

Gabci
jók a képek :-)
Ádi nem kel éjjel??? errő lemardatm,az nagyon jó
Vendég

Timi, mi a gond már megint? Irhatsz privit is, ha ki akarod önteni a szived!
Szegénykém, jó szar éjszaka áll mögötted...párod legalább besegit?
Köszi a biztatásokat, dehát már ismertek, mint fő paragépet.
Tegnap feladta a lány a kengurut, holnap sztem megkapom.

Kertikiri, kukoricát sztem se, bár a suttogó szt minden tiltás, beleértve a k betűsüket is hülyeség. Lényeg, hogy egészségesen és változatosan együnk. Egyes dolgok okozhatnak persze problémát, tej, magvak, de nem általánositható.

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Timi, már kezdtelek hiányolni!
Na én ettől az éjszakai programtól, tutira kipurcantam volna.
Küldhetnél erre is egy kis állóképességet.
Épp tegnap este zördültünk össze apával (megjegyzem,neki volt igaza :? ). Az utolsó , 22 órai etetés után, Ádit ki-be rakosgattuk a kiságyból fél egyig, mert nem akart aludni. Én már majd lefodultam a székről, olyan fáradt voltam és kicsit türelmetlen lettem.
Annyira szégyenlem magam miatta.
Az is zavar, hogy apa jobban el tudja altatni, mint én. Nálam nézelődik inkább, tök mind1,hogy már éjjel van.

Kép
Kép
gabcii

Gabci, jól látom, hogy Ádi szája teljesen a tiéd?

Timi, nemtom mi lesz...hát 5 kiló lesz. Enni eszik eleget, tegnap mértem, de akkor mér nem hizik? ez igy rosszabb, mintha nem enne eleget, akkor legalább tudnám mi a baja, de igy?! Na jó, nem nyavajgok, inkább tényleg jegelem magam.
:arrow:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Zsu: ne bújdokolj el, mááár!
Jaja, a szája tiszta enyim. :lol: De különben,hogy kire hasonlít, még rejtély.
Timi: édes a két csajszi egy járókában :lol:
Hát, éjjel valóban nem kel, csak kb reggel 6-7-kor, de éjfél elött, ritkán alszik el. Ma éjszaka ugye fél 1- fél 5ig aludt.
Nade, befogtam, ez még így is klasszisokkal jobb, mint a te éjszakád. nem is értem hogy bírod?

Kép
Kép
gabcii

Zsu
mondom,ne parázz :-) hidd el hízik ő eleget,Bibi se egyenletesen hízik sőt az se mindegy mikor méred,náluk sokat számít a kaki,pisi és hogy mikor kajált.Pl. vasárnap este mértük nettó 3.96 volt,erre délelött igaz kaja után volt akkor meg 4.08 volt,szóval nem hiszem hogy éjjel hízott volna 12 dekát,csak akkor üres volt a poci hétfőn meg tele.Egyébként van mérleged?

Gabci
majd hívlak ám,mennék pénzt költeni de a drága uram elfeljtette gy papírt leadni ezért késik a fizetése,kinyírom ha hazajön

hogy hogy bírom???ez meyg már évek óta,ez még jónak számít nekem.Maja is ennyiszer felkel mint Bibi,ő egyébként sokkla rosszabb volt kisbabának :-)
mondtam is apáromnak ha Bibi így alszik hogy kibír elsőre 5-6 órát jövőre januárba átköltöztetjük a szobályába,megcseréljüka járókát a kisággyal.
Vendég

Zsu
írtam neked privit,bocs hogy rád zúdítom,először kiakartam ide rakni ,de győzött a józan ész,minden esetre jól esett :-)

Gabc
ilyenek ezek a kölkek,apán mindig jobb.Bibi olyankirafinált ha nem jó neki akkor sehol nem jó ,ölbe se ,sokszor lerakom jobban elvan.Rajtam csak talán a második héten aludt el,erre az apján bezzge még múlt héten is olyan pózba amin rajtam üvölt :shock:
Vendég

:evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Ilyen vagyok :evil: :evil: :evil: :evil:

13.00-ra volt időpontunk Lillával hallásvizsgálatra, 12. 57-re értünk oda, 12: 58-kor bementünk és 2 perc alatt végeztünk. Egy nagyon kedves dr.nő volt.
Akkor átmentünk uh-ra, 13:30-ra volt időpontunk. Most értem haza. :evil: :evil: :evil: 15: 34-kor mentünk be. :evil: :evil: :evil: :evil:
Leszakad a kezem, apa eljött velünk, így nem vittünk kocsit hanem csak a hordozót. Neki negyed 3-kor elkellett menni, mert 3-ra Pozsonyba kellett lennie. Nem gondoltuk, h 1 óra alatt nem végzünk. :evil: :evil: :evil:
Na mire lecipeltem a hordozót a H-ból és a parkolóig. senki nem segített volna, áá nem is tom mit vártam. A gyerek 11-kor evett, de szerencsére csak kicsit pityergett.
Kész vagyok. :evil: :evil:

Timi:
mi a baj? Nekem is jöhet pü, ha gondolod.

Kép
Kép
h@jni

Ja és az uh-s doktornő egy bunkó, arrogáns nő volt. Az egyik anyukát kiküldte a meztelen gyerekkel a folyosóra, h sír a baba ( éhes volt) és zavarja őt. jaa, mert egyszerre 3 babát hívnak be és ő volt a 3. annyi esze nem volt ám, h előre vegye, neeeem, inkább kiküldi. Én az anyuka helyébe tuti megtéptem volna. :evil: :evil: :evil:

Kép
Kép
h@jni

Gabcci, Timi:
szupik a képek. :)

Kertikiri:
gratu a hízáshoz. :)

Kép
Kép
h@jni

Sziasztok!!

Timi, no én már hulla lennék a helyedben!

Gabciii, ne is panaszkodj. Éjféltől 6-ig alszik! Király!
Mondjuk Dorka is alszik 6 órát egybe, csak este 8-kor kezdi... Jobb lenne ha 11-kor aludna be!
(megpróbáltuk az "álometetést" is éjjel 11-kor. evett, nem kelt fel rá... de fél3 helyett cserébe 1-kor kelt és onnan 3 óránként...)

Csajok... tuti hogy lesz itt 150-180 ml is később a ciciben? Most hihtetlennek tűnik és gondolom, ha nem nő a mennyiség, akkor nem lesz itt napi 5x kaja éjszaka átalvással később se...

Zsu, ne parázz már (amúgy mintha magamat hallanám :lol: ) kérdeztem a védőnőt, mondta, hogy nem minden gyerek egyforma és ez még a normálison belül van! Ja és az én elméletem szerint Dorka a sok bőgéstől nem hízik annyira... gondolom kicsit több energiát fogyaszt, mint egy eszik-alszik baba...

Ma voltunk vásárolgatni (Kenguru + DM)! Dorka kocsiban + babakocsiban majdnem végigaludta... ha ez kell neki viszem én Plázázni! :lol: Azóta is nyomja, pedig 4 órája evett... :shock: :shock:

Ja tegnap 650 ml ettünk a 3.6 kg-hoz és 4 hetünkhöz, mondjuk 8 :!: kaja volt (hajnal 1-től 3 óránként este 8-ig) és 6 szokott lenni...

Andi, te pedig ne aggódj, mindent tutin csinálsz... ha 2 etetés közt nekem nagy átlagban lenne 2 nyugodt órám, boldog ember lennék... van hogy egész nap össz-vissz annyit alszik nem rajta... :shock: :shock:
És mi bajuk lenne, nőnek ezerrel! 4 kg mi is kb 7-8 hetesen leszünk, pedig nem 2-vel született a kiscsaj!

Jutta

KépKép
jutta

Macsek, részvétem!

Hajni! Nyugodtan dühöngj (igazad van), de előbb etesd meg a gyereket! :wink:

Ja anyatejes anyukák... ha van lefejt tejem akkor, azt hogyan tudom NEM itthon odaadni neki? (Miben kell szállítani, meddig OK-s nem hűtőben... előtte mikrózzam, ha pl. mélyhűtős, stb... ???)
Lehet egyszerűbb megszoptatni, akár nyilvánosan is... és a lefejt tejcsit itthonra tartogatni, amikor más van vele...

Jutta

KépKép
jutta

Jutta:
megetettem. :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
h@jni

Bibi ma álomkóros,úristen mi lesz éjszaka????

ja és mától hivatalsan is mosolyog :-)

Hajni
ez de gáz pláne a másik eset,hogy kiküldték azt a babát,hülye pics@

nekünk is lesz nemsokára hallásvizsgálat,amit alva végeznek,izgi lesz.

Jutta
a legjobb ha megetetd otthon akkor is ha nemjárt le az ideje vagy elfogadja vagy nem.Aztán a tejcit megmelegítheted melegvízbe ,mikroba,arra figyelj hogy ne forrjon fel mert akkor nem jó,a mikrót nemszokják ajánlani,de csak azért mert nem egyenletesen melegít,inkább többször pár mpre rakd be és rázogasd össez,és cumisüvegtermoszba tudod melegen tartani
Vendég

nálunk nagyon hidi van,felavattuk az overállunkat álomkórós Bíborkán Kép
Kép
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?