Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Elöszőr is Hexina GRATULÁLUNK!!!!!!!

Másodszor, pedig elnézést kérek amiért régen néztem be hozzátok, de elköltöztünk, és még nincsen netünk :cry: .

Már mi is nagyon várjuk a kis bogárkánkat, akinek még mindíg nincsen neve :oops: .

Néha azért megpróbálok majd benézni, de addig is mindenkinek sok jót kívánok.

Bea

Kép
bogár1

Hexina!
Gratulálok, nagyon szép volt a történeted, ügyes vagy!! :)

NÁNDI Babócának nagyon boldog névnapot kívánunk!!

és...
Íme a rég megígért szülinapi képek

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
itt bandáznak a szekrény alatt

Kép
két drága szépség

Nos a tortának láthatóan nagy sikere volt.

Szandra

szandrakiss

Sziasztok!

Boldog hónapfordulót kívánunk utólag is :oops: , Zsófinak,Zétinek.Marcellnek és Nándinak!

Nándinak még Boldog Névnapot is kívánunk!

Kép

Vicusnak pedig SOK BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT kívánunk!

Kép

Finike!
Megpróbálok neked is küldeni receptet.

Mazsuzs!
Küldtem a képet.

Hexina!
Jó hogy megosztottad velünk az élményeidet. Köszönjük!

Szandra!
Nagyon jók a szülinapi képek! :lol:
Taminak láthatóan nagyon tetszett a torta és az ajándékok is! :D
De Edót is nagyon érdekelte a torta,az látszik! :wink: Olyan édik! :D
Az utolsó kép nekem különösen teszik!

Képzeljétek,Flóra baba(már lehet hogy írtam) két hete már kúszik!
De vagy öt napja már négykézlábra áll és úgy ringatózik előre hátra,próbál elindulni előre ,egy-egy picit már rakja a lábait,de utána elveszti az egyensúlyát és legtöbbször orrabukik. :lol:
Olyan édes amikor inog előre-hátra,megzabálnám!!! :D Meg nevetni is lehet rajta,azt nem tudja kibírni az ember. :wink: :lol:
A kúszás az már nagyon megy,amit meglát,uccú neki és már ott is van!
Így mostanában jól elfárad estére és jobban alszik.

Na megyek aludni.
Jó éjt.
Dalma

Dalma

KépKép

KépKép

Kép
dalmacska

Sziasztok!

Most nyitottunk egy webáruházat, ahol használt angol, márkás babaruhákat kínálunk!

Ha érdekel titeket, látogassatok el oldalunkra!

http://www.angolbabaruha.extra.hu

KépKépKép
bogyra

Sziasztok!

Látom mindenkinek jól telt a hosszú hétvége, hiszen két napja senki nem írt.
Nálunk is nagy vendégeskedés volt két napon át. Nándira pedig rájött az álomkór, ugyanis másfél-két óra ébrenlét után elkezdi dörzsölni a szemeit, ami
azt jelenti ideje ágyikóba menni. Így nem alszik órában többet mint szokott, de azt a három órát így már három alkalomra osztja el. És jelentem, elkezdett valami kúszásfélét is csinálni, de még nem jött rá, hogy mind a két kezét használja hozzá, így csak mindig az egyik pakolja előre, ha az már a hasa alá került, újra csak azt veszi előre. De végül is halad...:-)

Hexina! Jó volt olvasni a szüléstörténetedet! Remélem mindél előbb raksz fel képet a picurkádról! Már nagyon várom!

Szandra! Ez a két lány gyönyörű! Annyira szépek!

Dalmacska! Köszi a képet, megkaptam. Nagyon ügyes vagy! Jöhetsz majd hozzánk is, de akkor már nem csak festeni, de tortát is sütni! :D

Mindenkinek köszönjük a hónapfordulós és névnapi köszöntést!

Finike, Pociló, Adra, többiek, írjatok!

mazsuzs

Kép
mazsuzs

Szia Mindenki!
Hát igen, ez a hosszú hétvége jó volt!
Kicsit tudtunk pihizni is! Látom nem voltunk vele egyedül :wink:

Mazsuzs!
Gratula a kúszás-szerűséghez :D

Dalma!
Nektek is gratula a kúszáshoz!

Szandra!
Még mindig szépek vagytok, és látom a szülinap is jól sikerült!

Hexina!
Nem is emlékszem, hogy gratuláltam-e már, de nem baj, legfeljebb duplán! Sok-sok boldogságot, és tényleg olyan jó volt olvasni a story-t!

Bogár!
Pici feketepont, de akkor mostmár tessék sűrűbben jelentkezni!

Hozzánk ma jön a dokibácsi, lesz méricskélés, majd jövök az adatokkal.
Réka is elkezdte a kis seggét meresztgetni az égnek - előbb-utóbb ebből is kúszás lesz 8)
Már húzza fel magát ülésbe, de én nem nagyon akarom erőltetni, de állandóan hasizmozik :lol:
Még mindig szopi megy ezerrel, uzsira meg a gyümi. Eddig bármit adtam adtam neki, minden ízlett.

Inkább most Bencikém a "gázosabb". Az utóbbi időben állandóan megébred éjszaka, és szerintem fél a sötétben. Iszonyatosan el kezd sírni, nem is lehet megnyugtatni szinte, feljön hozzánk, befészkeli közénk magát, majd kijelenti, hogy itt nem jó, és apa menjen le a szobájába vele aludni. Gondolhatjátok milyen kényelmes ott neki... Szóval már arra gondoltam, hogy veszek neki is egy éjjeli fényt, hátha. Ja, és amikor kérdezem tőle, hogy mi a baj, akkor nem tud rá válaszolni. Csak sír...
Máshol hasonló? 8)

Na lépek, csajszinak lassan ebéd!

Pápá: Eszti

Kép Kép
fricky

Eszti,

Nálunk is volt/van ugyanez Dancával. Szonja születése után is volt, és az ovi kezdetekor. Én beszéltm egy gyerekpszichológussal. Azt mondta, hogy minden a kistesó születésére vezethető vissza (ez nekik elég nagy trauma), és arra, hogy rengeteg feldolgozandó inger és élmény éri őket napközben. Ilyenkor már álmodnak is, beleszövik a nappali élményeket. SOk dolog álomként sokkal ijesztőbb, mint nappal, világosban. Én mostanában egy homeopatias gyógyszrt adok neki, kifejezetten alvászavarra és szorongásra jó. Ha gondolod, próbáld ki. Nincs mellékhatása, szóval próba, szerencse. SEDATIF PC-nek hívják.
Remélem, hamarosan megoldódik a dolog!

Este megpróbálok még jönni, most megyek az oviba a professzor úrért:-)

Puszi:
Judit

Kép

Kép
url=https://lilypie.com]
karpijudit

Sziasztok Csajok!

Dalma, Mazsuzs,
Gratulálok a babáknak a kúszáshoz, csak így tovább!

Szandra,
Gyönyörűek a lányok! A tortád is nagyon finom lehetett mert mindkét csajszit nagyon érdekelte. :lol:

Nekünk is megvolt a buli. Vasárnap anyuéknál ünnepeltünk, mert Vicusnak 18-án, bátyámnak 21-én páromnak meg 24-én van a születésnapja. Szóval el vagyunk havazva október hónapban. Kedden nálunk volt banzáj. Olyan de olyan szerencsétlen vagyok, hogy az csak na! KÉPZELJÉTEK! Dalma, Te inkább ne is olvasd e sorokat... :cry:
Nagy lelkesedéssel kitaláltam egy tortareceptet, felbuzdulva Dalma receptjén, ihletet kaptam. Még életemben nem sütöttem tortát! Két piskóta lap közé töltöttem Mascarpone-s- túrós krémet, egy pici citromhéjjal megbolondítva (nagyon finom volt) a tetejét is megkentem ráraktam sok sok finom gyümölcsöt (málnát, szedret,stb). Kiraktam, hogy Viki és egy mosolyt rá. Nagyon szép volt. A végén ráöntöttem a zselatint és épp készültem berakni a hűtőbe és képzeljétek... kifordult a kezemből és ugrott egy fejest a kőre. Én teljesen kikészültem ettől, felforrt az agyvizem, pont amikor már teljesen kész van, gyönyörű akkor tönkre megy az egész. Elkezdtem bőgni, teljesen kikészültem. Fáradt is voltam már addigra, mert este csináltam. Kiadtam mérgemben a kutyáknak. :x :evil: :evil: Másnap kicsit megnyugodva elmentem a páromnak rendelt gesztenyés-csokis tortájáért és pont volt a cukiban kész torta. Hoztam Vicuskámnak egy málnás-túrósat. Szép volt, de az enyém sokkal szebb volt.... :cry: Végül is a buli jól sikerült rakok fel képeket is (ha sikerül). Szóval a tortám nem jött össze, de azért minden jó, ha jó a vége. Ti olyan ügyesek vagytok! :cry:
Na jó áttérek más témára.
Kérdésem lenne hozzátok:
Vicus már nem eszi meg a reggeli és esti tápszerét. Ma reggel kenyérbélből adtam neki katonákat, megvajaztam és egy kis párizsit raktam rá neki. Vacsira nem edte meg a tápszerét egy kortyot sem kért és reggel 8-ig bírta. Nem tudom mi ez. Létezik, hogy ő már nem akar cumisüvegből enni? A "tápszeres" anyukáktól kérdezném, hogy nálatok mikor volt együtt vacsi a babával? Én még korainak tartom. Inni is most már sokszor kér pohárból, bár a fele még mellé megy, és igazából inkább a cumisüvegből issza az innivalóját, de sokszor kéri, hogy töltsek pohárba neki innivalót és onnan akarja meginni. Fura, most hogy egy éves lett nagyon sok mindent csinálna úgy ahogy mi. Most olyan gyorsan nő (ha értitek mire gondolok).
A másik kérdésem, hogy a tejet hogy kell bevezetni a baba étrendjébe? Milyen tejjel próbálkozzak először? Tehéntej, sovány tej?
Előre is köszi a segítséget!

Akkor a képek!
Anyuéknál:
Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép
Ezek már nálunk készültek. A tortáról egy másik géppel készítettem képeket, és az nem digitális,így arról nincs képem.
Kép Mennyien kellenek egy ilyen kisautó összerakásához... :lol:
Kép

Bocsi, hogy ilyen sok képet raktam fel, de nem tudtam választani... bocsi
Most mennem kell.

Üdv: Finike, Viki, Szofi
Kép
Kép
finike

Sziasztok!

Senki nem tud nekem segíteni Tolnay dr.-ral kapcsolatban? Azt szeretném megtudni, hogy van-e magánrendelője, mert csak az SZTK-rendelését tudom. Meg ha valaki megírná, hogyha nincs magánrendelő, akkor, hogy szokott ez menni, az SZTK-ban rákérdeztek, hogy vállalja-e a szülést? Hát ilyen bajaim vannak, mert eddig a Forgács Intézetbe jártunk (ide a Tolnay doktor küldött), most vagyok az 5. hétben, de ott sajnos nem vállalják tovább a terhesgondozást, meg a szülést. Mindenféle tanács érdekelne.

Előre is köszi
Lilla
Vendég

Sziasztok!

Szandra!
Nagyon szépségesek a csajok Milka teljesen odáig volt a képektől úgy tetszettek neki a lánykáid .A tortád remekmű lett biztosan finom is volt. Milkámnak ugyan ez az ágya van, de nem nagyon alszik benne csak délután.

Dalma!
Nem semmi már kúúúszikk... nagyon ügyes. Marcus is már ügyeskedik, de nagyon lusta :cry:Én is kérek torta receptet légyszi..esetleg répatorta recept ha van. :)

Mazsuzs!
Nagyon egyformán fejlődik a majdnem egykorú.. :D
De fiúból vannak talán azért.
Mi a helyzet a hajhullásoddal :?:
Fricky!
Nagyon ügyes Rékuci. Nagyon sajnálom, hogy Bencus fölriad éjszaka. Nálunk is Szilárdnál volt , azt se tudta hol van csak zokogott, föl kellet rázni és másnap nem emlékezett semmire.
Igaza van Juditnak újra élik a napközben átélteket.
Remélem hamar túl lesz rajta.
Judit!
Dankának, hogy tetszik az ovi? Már ott alszik? Én is úgy vittem volna Milkát, de sajna nem vették fel.
Finike!
Nagyon sajnálom a tortával történteket nagyon bosszantó :evil: :evil: :cry:
A szülinapi képek nagyon jók nekem a torta kanalazós és a rózsaszín labdás tetszik.
Verdás kiautót kapott nagyon szupi :D :D
Hexina!
Nagyon megkönnyeztem a szüléstörténeted általad az ember lánya újra élte a saját szülését es a boldogságot amit azóta is érzek.
Jaj már regényt írok, de két napja írom talán most már befejezem. :oops: :roll:
Akit kifelejtettem bocsi.Na megyek csomagolni
Pá pá :D

Kép

Kép

Kép
pocilo

Sziasztok!
Csak gyorsan, mert sok a melóm!

Lilla!
Én sajna nem ismerem a dokidat.

Judit!
Szerinted az baj, ha Bence nem szopogatjha, hanem elrágja a homeo-s bogyót?
Egyébként tegnap kapott 3 szemet, és hogy ennek köszönhetően v. sem, átaludta az éjszakát.
Ja, és csak akkor adod Dancának, amikor konkrétan felriadozgat, vagy folyamatosan?

Köszike: Eszti

Kép Kép
fricky

Eszti,

Én mostanában nem kamillabogyót adok neki, hanem azt a komplex tablettát, amit a múltkor írtam.
Én minden este adok neki egyet, plussz még egyet, ha felriad.
Szeritem nem nagy gáz, ha összerágja, csak ne egyen-igyon előtte/utána.
Remélem, hamarosan jobbak lesznek az éjszakáitok!

Judit

Kép

Kép
karpijudit

Helló Csajok!

Szandra!
Látszik a képeken, hogy jól sikerült a szülinap és a lányok érdeklődését látva a torta is biztos nagyon finom volt! :D Nagyon szépek a csajok, és Edó is sokat nőtt!

Finike!
Nagyon bosszantó lehetett ami az általad sütött tortával történt! Sajnálom! Azért a képeket elnézve mégis jól sikerült Vicus szülinapja. Nagyon ügyi, ahogy egyedül eszi a tortáját és a piros autó... nagyon tuti! :D

Mazsuzs!
Gratulálok Nándinak a kúszáshoz, majd meglátod egykettőre elkezd ügyesedni! :D

Dalma!
Nagy gratula Flórának is a kúszáshoz! Ezek a pici manókák milyen ügyesek! :D

Eszti!
Remélem Bencénél beválik a Judit által ajánlott bogyó, és nyugodtabbak lesznek az éjszakák.

Pociló!
Boldog Születésnapot Milánnak!
Kép

Képzeljétek, Zsófinak most bújik az első foga alul! :D
Úgy látom, hogy a másik is követi, mert már nagyon fehérlik a mellette az ínye.

További szép napot Mindenkinek!

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

Sziasztok!

Pocilo,
Milánkát Isten Éltesse Sokáig!!!!

Adra,
Köszi az együttérzést, a kisautót nagyon szereti Vicus már próbálgatja hajtani, pároslábbal megy is neki. Nagy élmény számára, hogy egyedül is tud vele menni.
Zsófi biztos szenved most, hogy már úton van a fogacska, kívánom, hogy minél előbb törjenek át! Hajrá!

A tápszert teljesen elhagyta ez a lány. :cry: :) Nem is tudom, hogy sírjak vagy örüljek. Kényelmes volt tápszert adni neki reggel és este, de most teljesen megváltozott minden. Olyan nagy lány már. Este úgy volt eddig, hogy megfürdettük majd apa megetette tápszerrel. Most előbb velünk megvacsizik aztán fürdés és alvás. Hihetetlen, hogy pont az egy éves szülinapján gondolta azt, hogy ő már nagy lány ő nem eszik cumisüvegből. Azért még próbálkozom valahogy átverni a cumisüvegekkel, de nem egyszerű. Az innivalóját cumisüvegből issza. Nem tudom mi lehet a gond.
Képzeljétek, tegnap adtam neki feles tejes kakaót. (felforraltam a tejet és felhígítottam ásványvízzel + kakaó). Annyira ízlett neki, hogy még levegőt is alig vett, úgy bevágta. Hál'istennek nem lett tőle semmi kiütése (legalábbis eddig). Majd csinálok neki így tejbegrízt is, jó hígan. Kijött a negyedik fogunk felül és óriási szóköz van a két felső fogacskája között (mint anno anyukájának :wink: ). Most már így négy fogunk van. :lol: Felül jön még kettő, úgyhogy talán most belehúzunk. Eszméletlen színész a csaj. Teszi -veszi magát idegenek előtt, hatalmasakat síkit, kiabál, hablatyol, be nem áll a szája. Zabálnivaló!!!!!!!!!! :lol: :D :D
Na jó ennyi rólunk!

Kismamák,
Hogy vagytok? Tessék jelentkezni!

Kép
Kép
finike

Pocilo,

Nagyon boldog szülinapot Milánnak!!!!

Képzeljétek! Szonjának olyan pici a lába, hogy nem tudok neki szandált venni. Most kezd kapaszkodva lépegetni, és csúszik a lába. Ezért gondoltam, hogy veszek neki egy 3 csattos szandált. Viszont 18-as a legkisebb, és abból ki sem látszi kelől a lába....
Vettem neki olyan vastag, gumitalpú zoknit, azt viszont percek alatt leveszi magáról. Zárt cipőben pedig melege lenne a lábának.

Adra,
gratula Zsófinak a fogacskához!

Én is kiváncsi vagyok, hogy mia van a kismamákkal!! Már nagyon várom az újabb babát!

Judit

Kép

Kép
karpijudit

Helló Lányok!

Pociló!
Boldog szülinapot Milánnak!
A hajhullásom - köszi kérdésedet - most megint stagnál. De eszem is a vastablettát... és megtoldom még a Revaliddal is.

Adra!
Én is gratulálok Zsófinak a fogacskához. Akkor ezek szerint még nem vagyunk elkésve mi sem.... :-)

Finike!
Nagyon jó kis szülinapi buli lehetett a képek alapján. Van egy kép ahol a nagyszülők és apa is Vicus kívánságát lesi...Hát igen, az ember nem is tudja milyen jó dolga volt kiskorában...:-) :-)
A tortát én is sajnálom, szerencsére így még nem jártam de azért már volt nálunk is nagyobb kaja-kár... :oops: Mielőtt betettem volna a fagyasztóba a kiadagolt, megfőtt húst, leejtettem. És hát nem volt éppen patyolat a padló...
De a macis torta is jól nézett ki a kép alapján.
A tápszeres eseten én is csodálkozom egy kicsit. Tényleg könnyebb így, míg reggel és este ezt kap a picúr. Sőt, az unokatestvérem kisfia is ezt eszi még pedig 16 hónapos és a dokijuk azt mondta, hogy nem baj, eheti két éves koráig is reggelire/vacsira mert tele van vitaminnal. De a gríz is nagyon fini, az egyik kedvenc ételem így 30 éves is.

Köszi a gratukat Nándi kúszásához. Én egy "sebesült katona "kúszásához hasonlítom, így féloldalason teljesen olyan :-) :-) Sokat hintázik még, de egyenlőre ennyi. Még csak hogy ezeket elkezdte most engedtük le az alsó szintre a kiságyat. Hátha nagyobb kedvet kap a rácsokba való kapaszkodáshoz, és felálláshoz....

Most szült egy nem közvetlen ismerősöm a JF-ben és teljesen ki volt borulva utána, és azt mondta soha többet ott. Császárral szült, és azt panaszolta, hogy nem segített neki senki, utána nem tudott leszállni a magas ágyról, és nem mutatott meg neki senki semmit a kisbabával kapcsolatban. Igaz nem volt sem fogadott orvosa sem szülésznője.
Ráadásul pár napja átmentem a másik Jahn-os fórumban és ott valaki elmesélte, hogy milyen tortúrával járt a CTG és mennyi időt kellett rá várnia.
Ennyit romlott a helyzet az év eleje óta? Vagy olyan sokan lettek akik idetartoznak hogy már nincs idő semmire? És egyáltalán a kismamákat nem kivették - kivételként - ez alól a körzetis kórzház téma alól? Vagy én tudom rosszul?

mazsuzs

Kép
mazsuzs

Sziasztok! Én Július 9én szültem ott. Maga a szülés szép volt,de előtte,utána szörnyű volt...
cs.adri

Sziasztok!
Ma voltam AFP-n és Erzsike tényleg csodálatosan le tudja venni a vért. Na és persze sokat számít az is, hogy mindenkihez volt egy-két jó szava. Jövőhéten megyek UH-ra, ha megvan az eredmény feltétlenül írok nektek.
Megálltam 3kg fogyásnál, de étvágyam továbbra sincs, na meg az a fránya hányós időszak engem nem akar elhagyni, egy héten egyszer legalább jelentkezik még mindig.

Zsuzsa
Lányaim: Petra 1998.08.13., Felícia 2001.09.21., Bettina 2004.08.30.
KépKép
Videónk: http://www.youtube.com/watch?v=MMCdy68OpEk
kerekes97

Szia Kerekes!

Remélem fogsz majd jelentkezni egészen a babuci születésééig, mert nagyon kiváncsi vagyok mit mondasz a dokinkról és a kórházról végig a pocakos lét alatt.
Látod, előtted adri írt pár negatív élményre tett mondatot de nem fejtette ki bővebben. Remélem te jókat fogsz írni...

Nálam a hányós időszak úgy a negyedik hónap végére zárult le.

Többiek? Főleg a kismamák maradtak el nagyon, pedig már nagyon várja mindenki az új babucikat és történeteket!

mazsuzs

Kép
mazsuzs

Sziasztok!

Tényleg elmaradtak a kismamák,de én most jelentkezem :) A 24. hetet kezdtük,és jól vagyunk,csak Manócska még nem hajlandó megmutatni,hogy fiú vagy lány lesz-e. Többször próbálták már,de nem sikerült. :)

Sokszor olvasgatom a sztorikat, nézegetem a képeket és gyönyörködöm a sok kis szépségben. Nem említenék egy babát sem név szerint,mert nem lenne elég karakter;),de mind egytől-egyig nagyon édes :) Ilyenkor elgondolkodom,hogy néhány hónap múlva már én is megoszthatom majd veletek a szülés történetét és tehetek majd fel képeket a csöppségről.
De addig még van idő,így olvasom a Ti történeteiteket,és próbálok infot gyűjteni a későbbiekre.

Isten éltessen minden szülinapos és névnapos csöppséget!

Sziasztok!

Mesi és Lara-baba
Kép
m.mesi

Mazsuzs! Előszőr is azt akarom mondani, hogy nem csak negatív élményem van. Hibáztam,mert nem fejtettem ki a véleményemet. Szóval. _Minden oké volt kb január végéig...mármint a korházzal. De aztán a kh-összevonások meg ilyesmik miatt...katasztrófa lett. Uh-ra vártunk legalább 1,5órát,a ctg-k is csúsztak 20-45perceket. Sőt,mikor mentünk szülni,várnom kellett 4órát,mert nem volt szabad szülőszoba. Ebből az utolsó 1-1,5órát egy széken töltöttem 3percesekkel. Maj ezután "jutalomképp" a külön szobába szülhettünk,apa is ott volt.Viszon a szülés utáni 3nap bent...Nem voltak vmi segítőkészek. Ha valamit meg mertem kérdezni,még ők vették zokon. De nem a dolgozókat hibáztatom abszolút!!!! Ezt a rendszert! Kevesebb korház,kevesebb dolgozó,de a páciensek maradtak ugyanolyan sokan.
cs.adri

Mazsuzs! Előszőr is azt akarom mondani, hogy nem csak negatív élményem van. Hibáztam,mert nem fejtettem ki a véleményemet. Szóval. _Minden oké volt kb január végéig...mármint a korházzal. De aztán a kh-összevonások meg ilyesmik miatt...katasztrófa lett. Uh-ra vártunk legalább 1,5órát,a ctg-k is csúsztak 20-45perceket. Sőt,mikor mentünk szülni,várnom kellett 4órát,mert nem volt szabad szülőszoba. Ebből az utolsó 1-1,5órát egy széken töltöttem 3percesekkel. Maj ezután "jutalomképp" a külön szobába szülhettünk,apa is ott volt.Viszon a szülés utáni 3nap bent...Nem voltak vmi segítőkészek. Ha valamit meg mertem kérdezni,még ők vették zokon. De nem a dolgozókat hibáztatom abszolút!!!! Ezt a rendszert! Kevesebb korház,kevesebb dolgozó,de a páciensek maradtak ugyanolyan sokan.
cs.adri

Sziasztok!

Finike! Viki nagyon cuki a képeken. Hihetetlen hamar elröppent ez az 1 év. Tök ügyi, hogy már egyedül hajtja a kisautót.

Pocilo! MIlkát Isten éltesse sokáig szülinapja alkalmából.

Cs.Adri! grat a picurhoz. Hogy hívják? Hát igen sztem is a rendszerrel lehet a baj. az nem befolyásol semmit, hogy van e fogadott orvosa vkinek vagy nincs. Azon már én is elgondolkodtam, hogy milyen rossz lehet , ha nincs szabad szülőszoba amikor az ember éppen vajúdik. Vagy nincs szabad ágy lent az osztályon. Csecsemősök között sajna vannak nem annyira készségesek is, de vannak nagyon segítőkészek is. Régen nem volt itt ilyen futószalag.

Nekem is ma szült egyik barátnőm a JF-ben. Beszéltem vele a szülés rendben lezajlott, neki szerencséje volt, nem kellett folyosón várakoznia. Kíváncsi vagyok a benn töltött napokra.

Judit! Falcon cipőből van úgy nevezett tanulócipő és sztem abból csinálnak kisebbet 18-nál. tippem sincs melyik cipőboltban tartanak ilyet. Én anno XVI.ker-ben vettem a VEres Péter úton még a rendőrség előtt /örs felől jössz/ van egy szolgáltatóház és ott van egy cipőbolt. /ez már 5 éve volt/ a cipőbolt még megvan az biztos.

Fricky! remélem Bence hamar túl lesz az ébredéseken. Johanna egy időben dobálta magát álmában és nyögdécselt közben. Olyan rémisztő tud lenni az ilyen. Az ember nem tudja mit csináljon.

Lilla! sztem ha eddig is Tolnay dr-hoz jártál akkor menj el hozzá az Sztk-ba újságold el neki a jó hírt és kérdezd meg tőle hogy elvállalja e a szülést.

Kerekes! remélem hányós korszak hamar elhagy most már. Örülök hogy jól vagytok. LÁnyok várják a kistesót? LESZ SEGÍTSÉGED!!!

JÓ ÉJT eDINA

Kép
Kép
sidney

sidney! Köszi a gratut! :) Gertrúd a neve. Szülés után nem volt lent szabad ágy. 10:40kor szültem meg és valamikor 2körül jutottunk le.
cs.adri

Helló !

Adri! Köszi a pontosítást, igaz nem lettem vele jobb kedvű. Szörnyű lehetett, hogy nem volt szabad szülőszoba. Elég rossz érzés lehet. Én február végén szültem és mikor felkísértek a szülőszobákba, az összes szabad volt és választhattam melyiket akarom. Nekem is elég nagy trauma lett volna, ha egy széken kell üllnöm mert nincs szabad szoba. .A csecsemősökkel nekem is volt problémám, én is úgy éreztem hogy hülyének néznek ha kérdezek valamit. Igazán egy ember volt aki nagyon segítőkész volt de ő mindig a kétszer éjszakás volt míg bent voltam és akkor nem volt nálam a gyerek mert én 4 ágyas szobában voltam abban pedig nem lehetett.
Kicsit elszomorító, hogy ilyen lesz a helyzet, de biztosan vannak "üres járatok" mint amiről most Sidney írt a barátnője szülésével kapcsolatban.
Nekem most szült két szomszédom is a Szent Istvánban és amennyire el voltak "ájulva" a modern, felszerelt szülőszobáktól, annyira panaszkodtak a csecsemősökre. Ott sem jobb a helyzet a csecsemősökkel az általuk elmondottak alapján. De talán ha tud róla az ember, hogy mire számítson ezen a téren, akkor nem éri annyira váratlanul ami a csecsemősök művelnek. Vagy ezt csak én gondolom így?
A kislányodhoz gratulálok én is, és remélem azért fogsz jelentkezni a topicba!

mazsuzs

Kép
mazsuzs

Helló !

Adri! Köszi a pontosítást, igaz nem lettem vele jobb kedvű. Szörnyű lehetett, hogy nem volt szabad szülőszoba. Elég rossz érzés lehet. Én február végén szültem és mikor felkísértek a szülőszobákba, az összes szabad volt és választhattam melyiket akarom. Nekem is elég nagy trauma lett volna, ha egy széken kell üllnöm mert nincs szabad szoba. .A csecsemősökkel nekem is volt problémám, én is úgy éreztem hogy hülyének néznek ha kérdezek valamit. Igazán egy ember volt aki nagyon segítőkész volt de ő mindig a kétszer éjszakás volt míg bent voltam és akkor nem volt nálam a gyerek mert én 4 ágyas szobában voltam abban pedig nem lehetett.
Kicsit elszomorító, hogy ilyen lesz a helyzet, de biztosan vannak "üres járatok" mint amiről most Sidney írt a barátnője szülésével kapcsolatban.
Nekem most szült két szomszédom is a Szent Istvánban és amennyire el voltak "ájulva" a modern, felszerelt szülőszobáktól, annyira panaszkodtak a csecsemősökre. Ott sem jobb a helyzet a csecsemősökkel az általuk elmondottak alapján. De talán ha tud róla az ember, hogy mire számítson ezen a téren, akkor nem éri annyira váratlanul ami a csecsemősök művelnek. Vagy ezt csak én gondolom így?
A kislányodhoz gratulálok én is, és remélem azért fogsz jelentkezni a topicba!

mazsuzs

Kép
mazsuzs

Sziasztok!

Mazsuzs! Nekem egy barátnőm tavaj decemberben szült ott. Ő azt mesélte,hogy sírva hívta a párját,hogy haza akar menni....Ő is mesélt "szaftos" dolgokat...Pedig neki fogadott dokija volt.
Ismered Godóné Bogdány Gizellát? Egy tündéri szülésznő. Legközelebb meg szeretném fogadni.
Lehet egy nőgyógyászati kérdésem? Nem tudom,h baj van-e velem.... :(
cs.adri

Sziasztok!

Adri! nagyon szép nevet adtatok a kislánynak. Szegény akkor Te pont kifogtad. Mikor 6 éve Johanna született akkor mire megszültem addigra már telt ház lett a szülőszobán, szülés után engem egyből kitoltak a folyosóra, hogy vki hamar elfoglalhassa a helyemet. én örültem hogy túl vagyok rajta és nem zavart egyáltalán, mert nem éreztem magam kiszolgáltatva sem. Aztán még az osztályon is volt hely, de aztán az is hamar betelt és a pathológiára vitték át a kismamikat. Lényeg, hogy egészségesek vagytok mindketten.

Finike! csak most olvastam torta történetedet. nagyon sajnálom, de lényeg hogy azért jól sikerült a szülinap. várjuk még a képeket, ha van.

Szandra, Judit! közös szülinapi képek nincsenek még?

jó éj tEdina

Kép
Kép
sidney

Sziasztok!

Adri!
Üdv a csapatban, ajnálom, hogy nincsenek jó tapasztalataid a kórházzal kapcsolatban. Nem semmi, hogy mennyit kell várni mostanság. Azt hiszem 3x is meggondolom a 3. gyereket :roll: . A csecsemősökkel kapcsolatban nekem is elég sok rossz élményem volt az első szülés után, a másodiknál már talán azért nem mert én is rutinosabb voltam. Majd talán a következő szülésednél már te is így fogod érezni, addig pedig próbálj csak a szépre emlékezni (mondjuk a hazamenetelre :lol: ). Nyugodtan kérdezz tőlünk bármit, ha tudunk segítünk!!!

Finike!
Nagyon jók a szülinapi képek! Vikinek, hogy tetszik a kisautó? Sokat használja? Sajnálom a tortát, de csak úgyiból is biztos nagyon örül majd Vicuska egynek ha anya süt neki :wink: , nem kell hozzá mindig ünnep....

Kerekes!
Uh...., annyira jó neked!!! Hamar itt lesz, gyorsan eltelik ez a pár nap!!!

Judit!
Nagy a 18-as szandál??? :) , édes!!!
Mi most fogunk váltani 18-ról 19-re. Képzeld az Edó hétvégén anyukámnál 3-4 lépést egyedül tett meg, mingyán szaladnak ezerrel!! El is felejtettem, hogy mit mondtál a Dani egész nap van oviba vagy csak fél napot? Nem hiányzik nagyon a Szonjának?

Nekünk egész jól bejött az ovi, igaz elkapott a Tami valami fosós hányós vírust így már múlthét pénteken nem is tudtam vinni, előtte lévő nap mondták, hogy nagyon rossz kedve volt egész nap meg sokat mondogatta, hogy anya mikor jön értem? és sírt is, de ezek szerint már érezte, hogy beteg lesz. Most őszi szünet van, majd 5-én viszem legközelebb de hál istennek már semmi baja. 5-től már ott is fog aludni, kiváncsi vagyok hogy fogja bírni?! Na és persze az se mellékes, hogy én hogy fogom??? :roll: :cry: Hiányzik nagyon mikor nincs itthon.

Pocilo!
Milkának nagyon boldog szülinapott így utólag is! Szóval szemet vetett a lányaimra?! Jó lesz vigyázni!! :lol: :lol: :lol:
Hogyhogy nem alszik az ágyában csak délután, veletek szokott aludni? Nálunk úgy látszik ez lesz a módi mert Edó fél óránként kel ha a saját ágyában van de ha mellettem alszik akkor nagyon megy a szunya.

Fricky!
Réka adatai? Vagy csak nem vettem észre mikor írtad?
Hogy álltok az alvással?

Sid!
Hogy vagytok?
Olyan keveset írsz magatokról mindig!! Mikor mész vissza dolgozni? Bulcsú szeptemberben megy oviba?

Mazsuzs!
Hogy vagytok? Nándi ezerrel teper? Édes lehet nagyon, annyira fura, hogy még csak most születtek és már mennyi mindent tudnak!!

Na megyek mert késő van.

Mindenkinek pussz

Szandra

szandrakiss

Szóval az lenne a problémám: szülés után véreztem vagy 2hétig,utána +jött rendesen. Azután késett 1 napot és meg volt 1napig,aztán 2napig nem meg csak pár órára jött meg. Most is vasárnap +jött,hétfőn semmi,ma se,csak este ilyen nagyon sötétbarnás alvadtvéres vmi. Most sincs semmi. Még tampont se kell használni,elég a tiszt. betét. Egyébként nem szoptatok,csak 1,5hónapig tudtam... Mitől lehet ez a havimmal?
cs.adri

Szandra!
Nem láthattad az adatokat, mert még nem volt időm írni :shock:
A lyányzó 6,61 kg, és 65-66 cm kb.
Bence alvása nem sokat javult, talán annyit, hogy most már nem üvöltve ébred, hanem csak felkel, feljön hozzánk, és kész. Végül is nem nagyon izgatom magam, addig míg nem sírva kel, hiszen én ugyanezt csináltam anno. Módszeresen éjfélkor megjelentem anyuéknál a kispárnámmal, és mentem aludni közéjük.

Adri!
Sajna én nem tudok neked mondani a havibajjal kapcs. semmit, de szerintem bölcs dolog lenne, ha felkeresnéd a nődokidat.
Mennyi idős most a pici? Bocs ha írtad, akkor elsiklottam felette :oops:

Én is kíváncsi leszek az ovira Bencénél. Úgy néz ki, hogy kell menjek vissza dolgozni, és akkor jön a cudar világ neki - ovi téren :?

Finike!
Gondolom milyen sík ideg lehettél a torta miatt.
Nekem a múltkor a gyümitortám lett tök gáz.... Beleszakadt a széle a piskóta-formába, és majdnem lefolyt róla a puding :lol:

Megyek, mert most is dolgoznom kell :cry:

pápá: Eszti

Kép Kép
fricky

Sidney,

November 10-én tartjuk a nagy, családi, közös szülinapot a gyerkőcöknek, akkor lesz majd nagy fotózás. Remélem, akészül majd egy-két jó kép róluk.

Szandra,

Danca a harmadik nap óta ott alszik az oviban, eddig még nem volt gond vele. Néha még sirdogál napközben, de egyre kevesebbet. Viszont azért a mosolyért érdemes élni, amely kiül az arcára, amikor délután meglát az oviban :lol:
Nekem nagyon hiányzik napközben, még szokni kell az érzést, hogy nem tudok róla mindent. Nem nagyon mesél. Kérdezgetem az óvónénit, de mindent ő sem tud elmesélni. Az biztos, hogy mindkét óvónő szerelmes belé :wink:
Szonjus imádja Dancát, úgy néz rá, mint egy félistenre. Kicsit azoban élvezi is, amikor nincs itthon, így szabadon garázdálkodhat a játékai között. Ha Danca itthon van, semmit nem enged neki, ráadásul sokszor elég durva vele. Remélem, ez előbb-utóbb elmúlik!!!!
Megnéztem a Siesta oldalán: 11,1-11,6 cmes talpacska számít 18-asnak. Ehhez képest Szonjusnak 9,5 cm........Néha attól félek, hogy felborul :)

Holnap megyünk Balatonfüredre, a Hotel Flamingoban. Már nagyon várom! Csak vasárnap jövünk haza.

Mindenkinek jó pihenést a hosszú hétvégén!

Puszi nektek:

Judit

Kép

Kép
karpijudit

Sziasztok!

Adri! javasolni én is csak annyit tudok, hogy fordulj szakemberhez a vérzés problémáddal, mert sztem ez nem normális. biztos vmi hormon probléma okozza.

Szandra! Bulcsú szeptemberben megy oviba. Sajna egyre kevesebbet tudok jönni és akkor olvasok és gyorsan reagálok.
Bulcsú is elkapta a hányóst vírust, Johanna meg fosott. Mi elvileg holnap megyünk Balmádiba kettesbe apával. Remélem nem adódik semmi és el tudunk menni. Bulcsú tegnap este hányt és éjjel 1/2 3kor tudott rendesen aludni rókarudizás mentesen.
most én is elég furinak érzem a gyomrom, azt hiszem gyorsan lefekszem.
ennyi rólunk. igazából semmi különös nem történik. Johanna is itthon volt a héten őszi szünet volt. Bár szívesen ment volna.

jó éjt Edina

Kép
Kép
sidney

Sziasztok lányok!

Alig győzlek titeket visszaolvasni, régen ültem már a gépnél. Sikerült elintézni a zűrös lakásleadási procedúrát, még így szülés előtt. Misi baba szobáját rendezgetjük, szegény férjem, 8) mindig kitalálok neki valami átrendezni valót :wink: , de egy hős.
Mostanában valami melegség és nyugalom száll meg, nem félek a szüléstől, (még nem tudom mi vár rám) :oops:
Amiket írtatok a kórházi állapotokról, szóval nem lettem optimistább...
hétfőn megyek laborra és ctg-re , majd írok, milyen volt...
már nagyon várjuk a babát, már most mennék, ha lehetne, esténként úgy vergődök, mint a partra vetett hal. A kedvesem bálnának hív, így is érzem magam.Na, de elég a panaszból, csoda ami most zajlik bennem, és nagyon izgalmas ám!Már vágom a centit...

Kép
bettem3

Sziasztok!

Adri,
Én majdnem hat hétig véreztem, bár a végére már ilyen barnás folyásom volt inkább. Utána is sokszor foltozgattam. Az orvosom azt mondta, hogy ez teljesen normális hüvelyi szülés esetén. Hívd fel mindenképp az orvosod és mond el neki, hogy mi a gondod. Nekem nem lett semmi bajom ebből, de én is felhívtam a dokimat.

Bettem,
Jaj de irigyellek ám! Ez olyan izgi időszak. A 38. héttől én már nagyon vártam, hogy történjen már valami, nem azért mert már kényelmetlen volt,( sőt én még a szülés előtti éjszakámat úgy végig durmoltam, hogy csak na), hanem vártam valami izgalmat, hogy beinduljon, hogy milyen maga a szülés, borzasztó kiváncsi voltam, hogy mi is az "anyád kínja". :lol: 8) Jó babaszoba rendezgetést kívánok Nektek, ha lenne még kérdésed, nyugodtan írj. Neked van hírhozód? Én szívesen vállalom. :oops: :lol:

Sidney,
Jobbulást Bulcsúkának, és remélem nem bújkál benned is!
Kép

Judit,
Jó pihenést Nektek, érezzétek magatokat nagyon jól!

Szandra,
Vikinek nagyon jól megy már a kisautókázás, bár inkább kerékcserét hajt végre a kis verdáján, az jobban tetszik neki.
Veletek mizújs? Mászás? Fogak? Tami mesél neked az oviban történt dolgokról?

Szami,
Mizu Veletek?

Hexina? Nutella? és a többiek???

Kismamik kötelező nektek minden nap bejelentkezni, hogy tudjuk minden oké e veletek!!!!

Képzeljétek, már egész jól állunk a teraszunk beépítésével, már csak kívülről kell beszínezni, utána csinálják a konyhabútort. Tegnap hirtelen felindulásból vettünk egy beépíthető mosogatógépet. Még kell vennünk önálló sütőt és gázfőzőlapot, és egy nagyobb hűtőt. Szóval van még mit vennünk, csak szép sorjában, egyszerre nem megy minden.
Ja és Vicuskámnak nem rég kijött az 5. foga is alul. Olyan más lett így az arca "ennyi" fogacskával. :lol: Ma anyukámat viszem el egy általunk már megnézett helyre, a Ricsováry Majorba, mert nekünk nagyon tetszett , és meg szeretném neki is mutatni. Remélem tetszeni fog neki. :D

Most mennem kell.

Kép
Kép
finike

Sziasztok!
Csak bekukkantottam mert most jöttük meg Cákról.
NAGYON KÖSZÖNJÜK A KÖSZÖNTÉSEKET. PUSZI NEKTEK ÉRTE.
Nagyon nem olvastam vissza.
Adri üdv köztünk.
Tamikának gyógyulást kívánunk.
Bettem!
Nagyon izgi már az új lakásba mentek haza Misikével.
Finike!
Ej ha szépen haladtok új konyha az szupi na és hogy talán megleltétek az ideális helyet az még jobb.
Vicuska gyorsan növeszti a fogacskákat.

Na megyek mert tököt faragtak a fiúk és meg kell néznem.
Majd még jövök.

Kép

Kép

Kép
pocilo

SZiasztok,

Elkezdtem végigböngészni a 2 Dél pestis topicot, Fekete Károlyra próbáltam keresni, de csak annyit tudtam meg, hogy van egy fia, aki szintén ott dolgozik. Persze csak bele-bele néztem, mert a majd 200 oldalt képtelenség végigolvasni.

Ha valaki szült Nála, leírná a tapasztalatait?
Elmentem a magánrendelőjéhez, de nem találtam telefonszámot a bejelentkezéshez. Ebben is kérhetném a segítségeteket?

Köszönöm: Belha
belha

belha! Én Károlynál szültem,Ő volt ügyeletbe. Nagyon rendes volt. Sokat segített,szinte kipréselte belőlem a manót. Szülés után minden nap jött a kh-ba hozzám,h mizujs velem.

pocilo! Köszi. Én is 18ker :)

finike! Nem volt fogadott dokim,de majd elmegyek a Fekete Tamáshoz. Apja nem tom hol rendel... :(

sidney! Igen,elmegyek. Mondjuk már vagy kb 3hója nem szoptatok,attól nem lehet ez...

fricky! 9én lesz 4hónapos.
cs.adri

Sziasztok!

Megvolt a szülinapozás, mindenki jól érezte magát, legalább is ezt mondták :wink: :lol: .
Majd teszek fel képeket is.

Köszönjük a gyógydrukkokat, hatottak, már semmi baja senkinek így holnap újúlt erővel ovi, ami már ottalvásos lesz :roll: :cry: , hát kiváncsi vagyok....

Finike!
Köszi kérdésed jól vagyunk, kisebb nagyobb eséseket leszámítva minden oké. A mászás ezerrel megy, sőt az már trappolás, már felmászik Edó az ágyra, egyedül le is tud mászni, van amikor a Tami segít neki akkor esés a vége de eddig egészen jól bírja a kiképzést. Már egy két lépést tett magától de jobban szeret úgy sétálni ha fogom a kezét, hát én nem sürgetem a dolgot. Pont a buli előtti napon elesett kint az udvaron mikor a Zsolt unokaöccse sétáltatta így egy jó nagy seb van az orrán és a szája fölött, de azért gyógyul, ma meg annyira tette vette magát a drágám, hogy szájra esett és a foga felrepesztette a száját, hát vannak még gondok de azt hiszem hamar túl leszünk rajta :) .

Sid!
Remélem mindenki meggyógyult nálatok is. Te is elkaptad végül a nyavaját? Mikor betegek voltak én is ezt éreztem, hogy társulok hozzájuk de aztán mindig elmaradt a dolog :wink: :lol: .

Lassan megyek aludni mert reggel ovi és kelni kell, de... a megígért képeket még felrakom:

Kép
Csokis torta

Kép
Kókuszos torta

Kép
A két torta együtt

Kép
Tami a szülinapos

Kép
Együtt a két ünnepelt (vagyis három :lol: ) háttérben a hugom

Kép
Elkezdődött a pusztitás :lol:

Kép
Edó sebesült fejjel

Kép
Edó apával

Kép
Edóka úgy döntött a kezét nem piszkolja be :lol:

Kép
Na itt nem látszik a bibi

Kép
Lufieső a gyerekszobában

Hát ennyi, már megint öregedtek egy évet!!

Mindenkinek jó éjt

Szandra

szandrakiss

Sziasztok!

Kép

Szandra,
Gyönyörűek lettek a torták, nagyon Gratulálok hozzá. Ahogy látom finom is, mert Edónak teljesen olyan feje van az egyik képen, mint aki teljesen jól lakott a fincsi tortából, és hogy nem használja a kezét... igazi úri hölgy. :D Nagyon édes összekenve. :lol: :lol: Hogy rohan az idő, igaz? Nem rég szültél és máris egy éves a kisebbik lánykád.
A kókuszos tortának megadnád a receptjét priviben? Lehet, hogy csak úgy elkészítem, hogy gyakoroljak a következő szülinapra, és mire Vicuskám két éves lesz cukrász leszek. :oops: 8) :) :lol:

Örömmel jelentem (bár még nem merem elkiabálni, a megállapodás még nem született meg):
Most szinte biztos, hogy meg van a helyszín: Ricsováry Major, Lajosmizse előtt. Mi fél óra alatt lenn vagyunk autópályán. Teljesen beleszerettünk a vidéki tájba ez egy 100 hektáron elterülő birtok, a nagy terme gyönyörű a szálláshelyekben gyönyörű kézzel faragott bútorok vannak. Mi valószínű a nászutunkat is itt töltjük, mert lehet, hogy ott maradunk a lagzi után, hisz van medence teniszpálya, friss levegő, lovak, csacsik (Vikikének). A párommal mi vidéki, parasztlagzit szeretnénk, bár nem visszük túlzásba, de legalább a helyszín legyen "régimódi". November 17-én tartanak menükostolót, feldíszítik a termeket, az asztalokat különböző színben, már nagyon várom, hogy megkostólhassam a menüt és ha finom akkor le is foglalózzuk. (majd akkor is írok nektek) A szertartás is itt lenne, így nem kell vándorolni egyik helyről a másikra. A kertben hivatalosan bekötik a fejem :lol: és utána megyünk mulatni. Van borospincéjük is amit kinyitnak az esküvő alatt és lehet borokat kóstolni. Én úgy godoltam, hogy ott lesz majd valami feladatunk, de ezt majd a vőféllyel kell majd megbeszélnünk. A dátum: Mi 2008.06.07-ét szerettük volna, hogy legyen a nagy nap, de az le van foglalva :cry: , így ami nekünk nagyon tetszik még az 2008.06.28 (szombat). Bár a 14-e közelebb lenne, de az nem hanzik olyan jól. Ezt talán még a párom is meg tudná jegyezni. :lol: "Röviden" ennyi.
Kép

Kép
Kép
finike

Sziasztok!

Szerettem volna jönni a hosszú hétvége alatt, de az első két nap a temetőlátogatással ment el, a második két napon pedig nem volt összeszerelt állapotban a számítógép.
Nándi is kiszámíthatatlanul alszik, van olyan hogy egész délután nem alszik el, hiába teszem le. Még a fogzásra sem tudom fogni a dolgot, mert mindig nincsen egy sem. Volt olyan esténk, hogy etetéstől (8 óra) egészen fél 11-11-ig fent volt. Hiába magyarázom neki, hogyha nem hagy este aludni, akkor én is nyügös leszek nappal.. :D Hogyha elalszik akkor is nagyon rövid ideig alszik, max 1 óra a délutáni pihi is, ezalatt alig tudok valamit csinálni.

Cs.Adri! Én is csak azt tudom javasolni, hogy beszélj dokival a problémádat illetően. Én is biztosan felhívnám a dokit ha ilyesmi problémám lett volna, de szerencsére nem volt. Három hónappal a szülés után újra visszaálltam a "régi kerékvágásba".

Szandra!
A képek megint nagyon jól sikerültek, és a torták is. A piskótát is te sütötted? Nekem mindig összeesik miután kiveszem a sütőből. A krémek milyen alapúak? Vajas vagy pudingos krémeket tettél bele?
Nándi még ezerrel nem teper, mondjuk csak ötszázzal. Sokat hintázik négykézláb, és mihelyst rájön hogyan kell mászni, nem lesz megállás.

Fricky! Gratuálok Réka méreteihez! Azért egy kicsit nosztalgiával gondolok arra, hogy még csak a 68-as babaruhát hordja. Ugye?
Hogy érted azt, hogy vissza kell menned dolgozni? Mármint Réka még csak fél éves lesz...Mikor kell visszamenned?

Bettem3! Azért bejelentkezhetsz gyakrabban is! Nem fogjuk b ánni! :) Úgy eltüntek a kismamák a topicból, pedig várjuk az új kis bébiket és a képeket róluk. Szüléstörténetet is régen olvastunk már...

Finike! Gratula Vicuska újabb fogacskájához. Nekünk nem biztos, hogy ennyi lesz egy éves korig, a helyzet mostani állása szerint. :-)
Szuper, hogy a helyet sem kell már keresnetek az esküvőhöz. Biztosan szép az a vidék, mert egy barátnőm Lajosmizsén volt esküvőn ott is egy hasonló helyen - az elmondása szerint - és nagyon dícsérte. A dátum tényleg jól hangzik, bár én soha nem gondoltam még erre, hogy a hangzás alapján válasszak dátumot, mert nálunk is foglalt volt már sok időpont, és igyekeztünk szabad időpontot találni. :-) :-) Minél előbb annál jobb! :-) De ti még "időben vagytok, hiszen 8 hónap van a megjelölt időpontig bár írtad hogy már az első választott dátumotok foglalt volt. Mi sem mentünk egyébként fél évnél előbb helyszínt nézni, de úgy látszik sokan előbb kezdik mert akkor még lehet válogatni időpontot és más egyebet is szabadabban.

Pociló! Hogy sikerültek a fiúk tökfigurái? Tettetek bele gyertyát is?
Marcus most milyen paraméterekkel rendelkezik? Hányas rucit hord? Otthon szoktad mérni, vagy csak ha dokihoz/védőnőhöz mentek?

Röviden ennyit! Mennem kell mert már kész a kaja, csak össze kell rakni.
Tegnap már kóstoltattunk egy kis rántásos főzeléket Nándival, ízlett neki, de most várok, egy kis szünetet tartunk a liszt terén, remélem semmi baja nem lesz tőle. Kapott már tej- és tojásmentes kekszet is (gluténostl), és attól sem lett semmi baja. A gyümölcsébe szoktam belereszelni.

Üdv.

mazsuzs

Kép
mazsuzs

Finike!

Egy kérdés hozzád! Izlett a tejbepapi Vicusnak? Egyébként anyukám nekünk a tejbegrízt mindig úgy csinálta, hogy a tejet felesben vízzel forralta fel.
Nálunk mindig nagy mennyiség kellett a grízből 1 liter tejhez 1 liter vizet tett és akkor nem is olyan tömény a tej hozzá, kisbaba is eheti. De Vicus végül is már eheti a tejtermékeket hiszen egy éves elmúlt.

mazsuzs

Kép
mazsuzs

Kedves Édesanyák, Édesapák!

A www.pszichologia.multiply.com oldalon letölthető kincseket találtok. Klasszikus zenék "babafülre" átdolgozva, melyek mellett a (leendő) szülők is ellazulhatnak, kellemesen tölthetik az időt 14. Baby Einstein zenealbum, Babazene 1-4 és még sok más. Majd lesz gyerekzene magyarul és angolul is.

Letölthetők készésgfejelsztők, játékok, kifestők is - a feltöltés folyamatos.

Már van néhány rajzfilm (Thomas, a gőzmozdony angolul, magyarul), és lesz oktatóprogram is!

Felnőttek részére könyvek.

A www.pszichologia.mlap.hu oldalon pedig lehetőség van tanácsadás kérésre. A levelekre szakképzett pszichológus válaszol. Ajánlom olyan személyek részére, akiknek egy kis bátorításra, problémáinak megoldásában segítségre lenne szüksége, de személyesen felkeresni egy szakembert valamilyen okból mégsem szeretne.

üdvözlettel, Nisreen
nisreen

Mazsuzs,

Én is felesben forraltam neki 1 bögre tej 1 bögre víz, két kanál gríz. Így a maminak is jut egy kicsi és babának is. Ízlett neki, de mostanában nagyon keveset eszik. Alig bírok "beleverni" valamennyit. Képzeljétek most megpróbáltam másfajta tápszert adni neki és azt megette (Beba tápszert). Innivalóként kínálom neki és így megissza. Most folyik egy picit az orra de csak vízszerű, nem tudom mi ez. Az étvágya aggaszt egy kicsit, próbálom a kedvenceit csinálni, de annyit eszik mint egy 4-5 hónapos baba. Gyümölcsöket viszont csípi. Most mandarin a kedvence. Próbáltam neki joghurtos mandarint csinálni, de csak a felét edte meg annak is pedig nagyon finomra sikerült. Mindennek csak a felét eszi, hogy miért? Lehet, hogy a fogzás bezavar, vagy ez a náthaszerűség.

Az esküvővel kapcsolatban képzeld el, hogy már most sok helyen foglaltak a dátumok májusig. A június is necces, de ott még találni egy -két szabad időpontot. Én is néztem mint borjú az újkapura. 8) :shock: Január végén szokott lenni az esküvőkiállítás és ott teljesen betelnek a szabad időpontok. Rohanó világot élünk.

Most mennem kell mert rohan a ház...

Kép
Kép
finike

Sziasztok!

Szandra!
Szuperek a képek mint mindig és a torták is nagyon szépek közszemlére tehetnéd a receptedet.Tami komoly hölgy. Edóka nagyon aranyos a csupacsoki arcal. Reméljük hamar túl lessz az esős korszakon.
Finike!
Gratulálok a helyszín megleléséhez nagyon nehéz na és az időpont nem semmi ,milyen sokat kell várni.
Vicus remélem nem lessz beteg bár az étvágytalanság nálunk az előjele.
Küldök gyógy puszikat.
Mazsuzs!
Nahát, hogy a srácaink mennyire együtembe fejlődnek!
De jelentem nekünk ma áttörte az inyét az első fogacska (bal alsó) :D
Kínlódott rendesen vele nem valami sokat aludtam az éjel, de megszületett az első hurrrááá
Adri!
Éljenek a 18 keresek na meg a többiek.
Csinálj vonalzót légyszi. Merre laktok?Ha nem publikus akkor püben írd.
Friky!
???dolgozni???

bocsi mennem kell felébredt a Milka majd teszek fel képeket és jövök még.
Poci

Kép

Kép

Kép
pocilo

pocilo! A szarvasnál a lakóparkba. Ti? Van vonalzóm,de hogy illesszem be??? Help meee!!!!!! :?
cs.adri

Sziasztok,

Most rohanok, csak felteszek néhány képet. Nagyon jól éreztük magunkat, sajnos Szonjus szombat estére belázasodott :cry: De még lázásan is mosolygott :wink:

Remélem, ma még jövök!

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Puszi

Kép

Kép
karpijudit

Judit!

Nem semmi milyen szépek :D
Danca nagyon szép az alvós képen. Szonjus meg amikor hátranéz a nagypárnán állva nagyon csajszis.

Adri!
A Lőrinc centernél lakunk . Nem tudom már, hogy kell ,de remélem a lányok majd segítenek, vagy olvass vissza mert már leírták.
Poci

Kép

Kép

Kép
pocilo

Adri,

Amikor elkészíted a vonalzót, keletkezik egy url hivatkozás. Azt kell bemásolni a profilodba, azon belül az aláírásodba.

Üdv,

Judit

Kép

Kép
karpijudit

Szisztok lányok, asszonyok, asszonyjelöltek, kismamik!

Ahogy ígértem, beszámolok, ma voltam első ctg-n. A kórházban áldatlan állapotok uralkodnak, ugyanis nyílászáró csere van a nőgyógyászaton, tiszta káosz az egész! Persze a dokik és a nővérek tartják a frontot, le a kalappal, ilyen körülmények között. :wink: A ctg és az uh átkerült a terhes pathológiára. Mi időpontra mentünk, de hamarabb végeztem, mert Erszike, mint mindig, profin és gyorsan levette a vért. A ctg-n is hamarabb kerültem sorra,és még a doki is soron kívül uh-n is megnézett. Egy másik kismamával beszélgettünk, és arra jutottunk, ha az ember lányának van fogadott orvosa, nem érheti nagy baj! :lol:
Misi baba teljesen egészséges, úgy látszik csak én szertném, ha egy kicsit hamarabb érkezne, már kezdek izgulni, de ő ott a pocakban jól érzi magát!

Amikor leparkoltunk a férjemmel, már hangyák mászkáltak a gyomromban, hú, nemsokára megszületik a kisfiunk :lol:
Nagyszerű érzés, hogy nemsokára a karunkban tarthatjuk ŐT :lol:
Olyan érdekes az élet, anyukám 5évvel ezelőtt ebben a kórházban halt meg, és most pedig egy új élet kezdődik majd ugyanitt... :oops:

Finike! Örülnék, ha te lennél a hírhozóm, bár nem tudom ez " mivel "jár. Szupi, hogy megtaláltátok a helyszínt, tök jó hangulata van a vidéki lagziknak, jól választottatok!

Szandra! A képeken látszik, milyen jó bulit szerveztetek, és azok a torták!! : :o hamm.

Judit! igazán jó lehetett a pancsizás, kicsit irígykedem is... Édesek a manók!

Bocsi akit kihagytam, de minden szülinaposnak, fogacskákat növesztő manóknak, mászós bébinek gratulálok! :D

A kis betegeskedőknek pedig jobbulást!!! :lol: :lol: :lol:

Kép
bettem3

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?