Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Nanica:

Húslevesből már én is adtam Szilvinek. Igaz, én mindig kocka nélkül csinálom a húslevest magunknak is, tehát friss répa és friss csirkehús volt lényegében amit kapott. No meg Szilvi már 8 hónapos, és ez most hétvégén volt.

Sági:

Szimpatizálok az éjszakáitokkal! Remélem mihamarabb elmúlik. Nálunk is valami hasonló ütött be, csak éppen Zsuzsa csinálja!!! Szilvi is gyakrabban ébred mostanában éjjel és nyűgösebb, ami azt jelenti, nemcsak odafordul szopizni és alszik vissza azonnal, hanem előfordul hogy nyüszög, felsír, ezáltal néhe felsírja Zsuzsát, aki viszont teljes pánikban sír a másik szobában és felnőtt jelenléte is nehezen nyugtatja meg. Ma van az első nap hogy talán enyhül a helyzet, már elég nehezen bírtuk. A hétvégét úgy vészeltük át, hogy David be lett küldve hogy aludjon Zsuzsával (mivel szoptatni nem tud, bár ő szívesebben maradna Szilvi mellett a nagy ágyban) de nem szeret Zsuzsával aludni, meg hát így is jutott neki az ébredésekből, bár csak fele, mert így legalább Szilvire nem kellett ébrednie.

No mindegy, remélem lecsengőben van a dolog. Zsuzsát abszolút nem értem, mi baja van... afta van a szájában, talán arra ébred? De nem mond semmit, csak sír. :( És nem kér inni se. Szilvi viszont szerintem most azt csinálja, hogy nappal keveset eszik és éjjel hozza be. Elmúlt héten szinte alig kért szilárd ételt, csak szopizni akart, és azt is kb kettőt szívott majd hatalmas vigyorral odébbgurul és gurgulázik. Bezzeg éjjel...

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Jóreggelt!

2-kor és fél 6-kor keltünk! :evil: Ráadásul Bali megfázott, 10 percenként kiselefánt módjára trombitál. Kipihentem magam! :evil:

Sági!
Üdv újra itthon! Milyenek voltak anyóspajtiék? :wink:
A szepa (Május után szabadon) nálunk is durvul. Mióta kúszik, folyton jön utánam és csimpaszkodik a nadrágomban. Ha véletlenül a földön ülök, belemászik az ölembe! Nagyon cuki, csak sokszor fárasztó!!!
Sajnálom az éjszakátokat... most 2-kor nálunk is vmi hasonlót játszott el, csak nem sírt olyan sokat!
Kitartás, remélem hamarosan elmúlik!!!
Ja, pénteken nálunk lesz tali. Jöttök?

Róki!
Nektek is hasonlót kívánok!
Szerinted Lillus miért csinálja azt, hogy folyamatosan szinte egyáltalán nem szopik, csak szív egy-kettőt, elfordul, majd vissza. Aztán meg úgy csinál, mintha a hideg rázná ki a cicimtől, fintorog ezerrel!
Majd tehetnél fel képeket a lányokról, már rég láttuk őket!

Ágiboldi!
Azta, gratula Boldinak! :D

Nanica!
Majd számolj be, miket csináltatok és végül mennyi munkaórába telt! :) :)
Amúgy pont ma gondoltam rá, hogy lassan kellene kezdeni Lillust az "emberi" kajákhoz szoktatni, mert tényleg így is olyan keveset eszik, hátha az jobban ízlene neki. Persze, csak óvatosan.

Lorca!
Miniszoba kész? :)

Timi
Kép Kép
timocska

Utólag boldog 8-at a nagyfiú Sebinek! :lol: :lol: :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Jóreggelt:

Timó:

Nem lehet hogy meg fog jönni? Esetleg ciklus közepén (ill peteérés)nél tartasz? Ezek a hormonális ingadozások megváltoztathatják az anyatej ízét. Más ötletem nincs. :( Szilvi dettó ugyanezt csinálja napközben, kivéve a fintorgást, kettőt szippant és odébbáll. Ha egyáltalán szopira akarom bírni, akkor a legsanszosabb egy lesötétített szoba és csend. Szerintem túl sok az érdekesség, és minden más sokkal érdekfeszítőbb mint a szopi.

Szep. szorongás:

Persze Szilvinek is van, de Zsuzsa sokat javít a helyzeten... ahogy megjelenik Zsuzsa, annyira leköti a látványa Szilvit, hogy elfelejt azért balhézni, mert nem vagyok a közelében. Meg lehet én már hozzászoktam hogy a gyerek állandóan lógni akar. Ha nagyon nyüszög, akkor felveszem, de mindig megpróbálom újra meg újra letenni. Ha lehet akkor leülök mellé a játszószobába, akár a laptoppal, akár egy könyvvel, és akkor általában boldogan elszöszöl. Persze lehet csak szerencsém van és Szilvi ebből a szempontból egy könnyű gyerek.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Timo,
Miniszoba kész, legalábbis szeritnem. Én már egy percet sem akarok rászánni, de Robi szerint még rendet kéne tennem az iratpapucsaim között. Hááát..valamit hagyni kell a tavaszi nagytakarításra is. :wink:

Roki,
Az afta az elég fájdalmas, lehet, hogy az ébreszti. Éjjel Nati nem ébred fel annyira, hogy valami értelmes indokot mondjon arra, hogy miért is kelt. Bár mostanában jól alszik :P . Csak nehéz ágyba tuszkolni. :twisted: Van, hogy már javában elmúlt 10 és ő csak hozza a könyvet, hogy meséljünk.

Sági,
Azt nem próbáltad, hogy valakinek odaadod Petit és kirohansz a szobából? Nálunk csak ez működik. Szabi azt nem bírja, hogy ha nem nálam van és ott vagyok, de Robival és anyóssal akár órákat is elvan. Tegnap 9től délután 6ig teljesen gyerekmentes voltam és csak a tej jelzett, Szabi nem. :D
Éjjel viszont eszébe se jut, hogy bki más jó :wink: Még Natiban is sokszor felmerül, hogy anya az igazi, de azt már letörjük. :oops: :lol:

Kép KépKép
lorca

sziasztok!

sági
üdv újra itthon!
nem hangzik túl jól ez az éjszakai mizéria :shock: :cry:

timo
a légzésfigyunk működik :oops: napközben is, de mentségemre legyen most már be kell csukjam a szobája ajtaját mert különben felébred éjjel meg eddig is ment :oops: :lol:

szerintem is hormonális dolgok lehetnek a fintor mögött...
nálunk csak a szív 2-t elfordul újabb 1-2 slukk és nézelődik és így sem tart 5-7 percnél tovább a szopi :shock: nem is értem mitől hízik :shock: :lol: éjszaka ált 2x ébred kajcsizni...de úgy vagyok vele amíg felkel tuti nem csökken a tejcsi...

nanica
ez aztán a bébimenü :shock: :shock: :shock: normális???? :twisted:
bár előszedtem a csecsemőfejlődés c. főiskolai tankönyvemet (1996os kiadás)és meglepődve látam h már 2 hetesen gyümilé, a teába mehet a citromlé :shock: pépeket 6-8 hetes kortól lehet adni

van még értelme bébiúszást ilyen korban elkezdeni?

GRATULA 8-as klubb újabb tagjainak :lol: :wink:

szepa
nálunk most ezen a téren egész jó a helyzet fél-1 órát is eljátszik egyedül... :lol:

szülinapi parti
mi is benevezünk :lol:

szopimentes buli
jöhet de vmi jó kis táncos helyen! a pia és a cigi engem spec nem nagyon hoz lázba :oops: :lol:
a cigi kimaradt az életemből ...ki sem próbáltam :lol: (jó kislány voltam)

lorca
h áll a "csatatér"? :lol: :wink: sikerült rendezni soraitokat?meggyógyult a család?

megkóstoltuk a körtét...nagyon ízlik neki de napi 4-5 kaki (nem híg de kicsit lazább) van tőle :shock: :lol: és éjszaka is fáj a pocija... :cry:
tegnap a sárgarépát kezdtük ...az is csúszik... :lol:

a kúszás fejlesztés alatt...persze ha a távirányító a fényképezőgép vagy apa órája esetleg a videokamera a cél akkor irtó gyorsan megy :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Sziasztok!

Timo,
Peti ezt a fintorgást két dologtól csinálta. Az egyik volt anno az újhagyma, a másik a mensi előtti egy hét, ahogy Roki is írta. Nem lenne esedékes a mensid? Igen, mennénk mi is a talira és akkor el is visszük a kupakokat. :D

Rokica,
Sajnálom, hogy nálatok is vannak rossz éjszakák. Tényleg lehet, hogy az afta miatt ébred Zsuzsa.

Lorca,
Sajna nem nagyon tudom odaasni senkinek Petit, max az apjának. Otthon viszont pesztrálták és akkor is előjött egy idő után, hogy hol az anyu?! Túl leszünk ezen is , mindenhármunknak meg kell ezzel szenvedni.

Mazsi,
Ha egy kicsit megpárolod a körtét akkor nem lehet, hogy nem fájna a pocija Leának tőle? Nem tudom csak egy tipp.

Peti is evett már husilevesből répát, krumplit, husit. Attól vagyok egy kicsit nyugodtabb, hogy minden bio, otthoni saját termés, még a pipi sem az a büdös, tápos csirke amit lehet venni a boltban. Most is ilyet főzök, sok- sok féle zöldséggel, ici-pici borssal és ici-pici sóval. Együtt ebédelek majd a Petivel. :D
Jelentem Peti átaludta az éjszakát, csak 5-kor volt egy két perces síráska, cumi, simi, alvás reggel 7-ig. :D Na azért nem bízom el magam, mert ezt azért hetente megismétli. Ja és szerintem tuti a foga, mert ahogy megsimizem az ínyét már szinte érzem az egyik fogát, viszont még nincs megrepedve az ínye. Egyszer csak kibújik már az a fogacska, az a 18 darab. :D
Vendég

Sági,
Először elég nehéz volt Szabinak is az elválás, de mivel mi többen vagyunk rájuk, így talán könnyebb. Mindig van valaki, aki hajlandó hurcolni a hátsóját. :lol:

Mazsi,
A helyzet romlik :D , kitaláltam, hogy ha már szétvertük a lakást, főleg a konyhát, akkor már ki kéne cserélni a konyhaablakot is. Csak egy szimpla üveges van bent, a húzat meg húúúz ahogy csak tud. Ha már lecsempézzük, akkor már nem veretném le ismét. Így max porolgatom a robbantott foltokat. Persze erősen kétséges, hogy lesz-e rá pénz. :wink:
Mit meg nem tesznek minik egy kicsit motiválva. :lol: Nálunk még se kúszás, se mászás, én hiába csörgetem a telefonomat az orra előtt. :wink:

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Sági
Jó hogy újra itt! :D Remélem most már akkor jobb lesz az éjszaka! :wink:

Sebinek utólag boldog 8. hót kívánunk!

Róki
Biztos az afta fáj Zsuzsának. Nekem is volt régen és nekem is fájt! :( Viszont az hamar rendbe tud jönni! :wink:

Mazsi
Nálunk is a körte az adu ász a szorulás ellen. Ha esetleg kap egy kevés banánt, akkor tuti adok neki még aznap körtét is, mert különben baj van! :wink:
Szerintem van értelme elkezdeni a bébiúszást! Brigivel mi is 6,5 hósan kezdtük. A búvárreflex meg ha már el is felejtette nagyon hamar visszajön még. :wink:

Timi
A ti éjszakátokat is sajnálom! Az az egyik rémálmom, hogy jól megfázom és sokat fogok köhögni és trombitálni, és a gyerek miattam nem fog tudni aludni! :( Mielőbbi gyógyulást Baliapunak!

Lorca
Én is azt vallom, hogy ha már felújítás, akkor csináljuk alaposan! De azért egy kicsit mintha mazo (hogy kell a teljes szót helyesen leírni?) volnál!

Tegnapi napot mi is anyóséknál töltöttük. Apósnak volt szülinapja. Inkább nem is részletezem...
Ráadásul de. még nem volt semmi bajom és du-ra el kezdett fájni a bal mellem. Annyira, hogy estére jól belázasodtam és tök kemény és vörös lett a cicim. Pedig nem is telitődött túl. Tegnap is egy csomót szopizott Brigi. :? Most szerencsére nem vagyok már lázas, de ma szinte egész nap csak szopiztunk. Még mindig csomós és fáj... Hihetetlen, hogy 7,5 hónapja szoptatok és most jön elő, ráadásul még meg is van! :evil:
lora7

Kukk! :)

Lora!
Cici: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: Átérzem a helyzeted. Holnap jöttök usziba?

Sági!
Gratula az éjszakához! Hátha most huzamosabb ideig lesz jó Peti alvókája! :)

Lillus ma evett főziből a legtöbbet: alma-banán-csirke. Valszeg azért, mert nem zöldséges, hanem gyümis kaja volt! :roll: :roll:

Amúgy nem is mondtam, de szerdán színházban voltunk Balival. A Menyasszonytánc c. operettet néztük. Tök jó volt kikapcsolódni, anyós vigyázott Lillusra. Minden rendben volt, simán elaludt vele is! :lol: :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Timi
Nem hiszem, hogy megyünk. :( Tegnap is én vezettem haza és nyomta a cicimet az öv. Meg meg is van. Majd pótolunk. Hacsak nem múlik el minden holnapra...
Neked mennyi idő alatt múlt el ez a mellgyuszi?

Lorca
A bárányhimlős adásban azt mondják, hogy 2 hét míg hat az oltás. Nem több hónap! Ill. már akár 3 nap is lehet, csak akkor még nem 100%-os, de ha ekkor kapja meg a gyerkőc, már csak enyhe lefolyású lesz.
lora7

Timi
Jó nektek, hogy van kire hagyni néha Lillust! Anyuék túl messze laknak, hogy este rábízzam, anyósra meg SOHA!!!!
És jó volt a darab? Már én is mennék színházba. Érdekes a mozi nem vonz ennyire. :roll:

Tegnap este a viasaton volt egy egypetéjű :!: 4es :!: ikerszülés. Mutatták az egész császárt! Az első vágástól a kiemelésig! Szerintem olyan szép volt! :D A 4. gyerkőcnél már szószerint bőgtem. :oops: Sajnos nem tudom hanyadik héten, de a legkissebb csajszi 700g a legnagyobb 1300g körül volt. És ugyan még rásegítettek a légzésre, de tudtak önállóan lélegezni. A két legkissebbnek már nagyon el volt vékonyodva a köldökzsinórja, azért is kellett korábban császározni. Sajnos azt mondták, hogy majd később derül ki, hogy van-e maradandó sérülésük. :(
lora7

Lora,
Baj nem jár egyedül :? Azért remélem, hamarosan jobban leszel.
A bárányhimlő elleni antitestek nem azonnal termelődnek, hanem több hónap alatt fokozatosan érik el a csúcspontjukat, hogy aztán egy élet során lassan lecsengve megszűnjön a védelem. Már pár napon belül is érezhető a hatás, tehát ha a n n durva változat támadna, akkor enyhébb lesz a lefolyása, még ha el is kapja. Info a dokimtól és még más honlapokról.
Négy? Egypetéjű :shock: ?? Elég húzósan hangzik. Már háromnál is fel szokták ajánlani a szelektív abortuszt. Még a "nagy" is jó messze van a biztonságos súlytól. :( Nehezen tudom elképzelni, hogy egy 700g-os babó megússza sérülés nélkül, de nagyon remélem. :roll:
Ez a felújítgatás nálam egy kicsit az üresjárat jele. :? Sokkal aktívabb és változatosabb élethez vagyok szokva, így megpróbálom békés utakra terelni energiáimat.

Timo,
Színház? Mi is az? :oops: Nem látom azt a pillanatot, ahol eljutok egy olyanba, ahol nem énekelnek gyerekdalokat.

Kép KépKép
lorca

Lorca
Elméletileg egészségesen mentek haza, tehát a szerveik rendben voltak. :roll: Fel is ajánlották nekik a sz.abortuszt, de azt mondták, hogy hogy lehet dönteni 4 kis életről. Hogy válasszák ki azt az 1 v. 2 embriót? Így maradtak 4en.
lora7

Lora!
Mellgyuszi nekem 2-3 nap alatt múlt el. A láz már másnapra lement, a csomó meg 2-3 nap. Remélem Brigi segít kimasszírozni! :) Gyógyulj meg!

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

12 menü második felvonás!

9: 30 - 16:30 ig tarott a mixelés a mosogatással együtt!

tapasztalatok:

- szükség van segítségre, különben 24 óráig áll a kaja szobahőmérségleten! (Linusapu igencsak szentségelt turmixolás közben :()

- rengeteg kis edényke kell a főzéshez, mire, mindent külön külön elkészítesz!

- a robotgép pengéjéről a petrezsejemszár igen nehezen leszedhető!

- ugyanaz a krumpli langyosan ragacsos, hidegen ragacsos, ha az aránya a kajában kevesebb mint 50%, akkor nem ragacsos!!!

- vegyél magad mellé sok sütit, hogy az idegeid kibírják a sok mosatlan látványát! (én csak mosogatógéppel a háttérben mertem nekiállni!)

- mielőtt rámenne a kapcsolatotok, küld el apát és a gyereket 3 órára sétálni ( nekem sikerült! :)

- a cékla pürésítését ne hagyd a legvégére! Akkor már annyira fáradt voltam, hogy kb 2 dl-t sikerült a falra és a padlóra fröccsentenem és extra 3/4 óra takarítással ( Még jó, hogy nem volt itthon Linusapu mert elvitte volna a mentő! )

A jó benne, hogy legalább 7 liternyi babakaja fagy a mályhűtőben, remélem majd a Linusnak is ízleni fog!

nanica

Sági: sajnálom, hogy a szep. ennyire erőteljesen jelentkezik éjjel is!

Róki, a husi meg répa a levesből még ok!, de a többi :shock:

Mazsi: aki tarjta, nem csak 3 hónaposokkal kezd, hanem ilyen öregekkel is mint mi, sőt egészen 5 éves korig várja a lurkókat! Ha már nincs meg a búvárreflex, akkor is lehet nagy vízhez szoktatni, játékosan egy két dolgot megtanulni. ( és kikapcsolódásnak sem rossz!) csak kezdődnem már el!

Timo, nagyon aranyos lehet az ölbe mászás! :P

Lora: nem lehet, hogy az öv miatt gyulladt be? Az elején nekem is volt egy mellgyuszi. 2 nap láz, kb 1 hét a csomó elmúlásáig. Előtte meleg, szopi után hideg borogatás.

A műsort én is láttam, de csak a 3. és 4. baba születésénél kapcsoltam oda véletlenül, de ennyi is elég volt a síráshoz :) Én azon lepődtem meg, hogy a 700 grammos baba is milyen nehezen kiemelhető volt, mit küzdhettek az én 4400-as bébimmel!!

nanica

Voltun egy kicsit vásárolni, bújkál bennem egy kis megfázás, próbáltam Tescoterápiával kigyomlálni. Nem tudom, mennyire sikerült, így hozzáadtam egy kis palacsintasütést is. Élháziasszony lévén, még nem csináltam, mióta Szabi megszületett, itt volt az ideje. Robi meg galád módon kiröhögött. :evil: Nem értem, miért ne lehetne palacsintasütés közben olvasni, amikor az olyan uncsi. :wink: :lol:

Lora,
Nem tudom, hogy lenne-e erőm egy ilyen döntést meghozni, remélem, soha nem is kell.
Kolléganőm lánya inszem után lett terhes, azaz sok-sok küzdelemmel jutottak el a hármas terhességig. A hatodik hónapban sajnos megindult a szülés. Ha csak ketten vannak, vagy egy, akkor túlélték volna ( az idióta orvos mondta, hogy csak egy hét kellett volna még). Én ezzel sem tudom, hogy bírkóznék meg, mivel az ő döntése volt, hogy maradjon mindhárom. Háromnál még én is így határoznék. De a döntésbe azt is bele kell számolni, hogy ha azt választom, hogy maradjon mind, akkor az összes életét kockáztatom és főleg az egészségét. A hátam is borsózik még a gondolattól is.
Azért sajnálom, hogy lemaradtam a programról :D

Nanica,
Húúú, le a kalappal! :lol: Azt hiszem, megerősítettél a döntésemben, hogy üveges kaját adjak. :oops: Mennyi időre lesz vajon elég ennyi kaja?

Kép KépKép
lorca

Nanica:

Le a kalappal előtted! Szerintem küldd be a Kismamának a tapasztalatodat!!! :evil: Én elkezdtem beleolvasni a leírásba, de már az első lépésnél leragadtam, mert nem találtam alanyt. "Tisztitsd meg, vádg fel, sózd be, stb!" De mit?!?! Ezek szerint hat kiló zöldséget. Még jó hogy tovább nem erőltettem a dolgot. :lol: Majd meséld el, Linusnak hogy ízlettek a kaják! Bezzeg neked nem kell majd arról panaszkodnod, hogy a kis adagok pepecselésével megy el az időd. :lol:

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Jóreggelt! :)

Lillus elromlott... megint már 3-kor kukorékolt! :evil:

Nanica!
Huh, nem semmi! Ügyik vagytok! :)
Nekem csak egy kérdésem lenne: a nagyobb bödönökben lefagyasztott cuccból hogy veszel ki annyi mennyiséget, amennyit egyszerre megeszik Linus? :wink:

Akkor az usziba már senki sem jön??? Igen magányosak leszünk Lillussal... :(

Timi
Kép Kép
timocska

Jó reggel!

Nanica! Minden elismerésem! :shock: :D Én nem merek neki állni! :? De minden nap főzök neki inkább kis adagokat! :)

Timi! Nagyon nagyon ügyi Lillus! Lehet hogy ő nem fog mászni hanem rögtön feláll és megy majd! :)

Lorca! Palacsinta sütés! Neked is elimerésem! :)

Én lusta dög vagyok nem csináltam semmit ebbe a 4 napban. :? Vagyis hát egész hétvégén overált vadásztunk de nem találtunk semmi értelmeset. A turiba szerdán lesz teljes árucsere még azt megnézem.

KépKép
csongria

Sziasztok!

Nanica,
Nagyon nagyon ügyesek vagytok! Le a kalappal előtted!!! Az októberi Kismamában volt?

Timo,
MI MEGYÜNK USZIBA!!!!!

Ria,
Mi szombaton nagyon klassz overált vettünk a C&A-ban. Nézz szét ott is.
Kép

Természetesen Peti éjjel a szokásos módon csinálta a fesztivált, igaz ma rövidebb és szolídabb volt egy kicsit. Simán visszaaludt csak arra ébredt fel mindig ha próbáltam kijönni a szobából, de fél óra után sikerült. Most meg mióta ébren van nyűgös. :cry:
Vendég

Sziasztok!

Végre minden a régi kerékvágásban! :D Persze azért jó volt ez a szünet, csak vmiért a rokonság egy része úgy érezte, h ez a legjobb alkalom egy látogatásra, úh két napig vendégeket fogadtunk. :( Tegnap aztán meglógtunk és kimentünk Vácra. :D :D

Timo! Hűűű Lillus már miket tud! :D :D :D Gergőnek majd leesik az álla, ha meglátja! :lol:
Tali: mi is szeretnénk menni! És vállalok vmi sütikét is....mondjuk almás-kekszeset? :lol: :lol:

Nanica! Nem semmi! Ezek szerint ti sem unatkoztatok! :lol: :lol: Számolgatom a 7 litert, ha mondjuk 7 kilónak veszem, akkor nekünk szűken két hétre lenne elég. Most. Az elején persze még sokkal kisebb adagokat esznek, úh egy darabig biztos nem kell főznöd! :wink:

Timo! Csak 3-kor? :lol: De jó neked! Cseréljünk gyereket egy éjszakára! Gergő megint fogat növeszt (ez már a 7. :o ), úh tegnap óránként, ma két óránként ébredt. :x

Ria! De jó, hogy írod az árucserét, nekünk muszáj néhány ruhát vennünk, mert megint kinőtt egy adagot és már nem tudok mit ráadni. :o

Uszi: mi ma még nem megyünk, de ma du. megyünk a drnénihez oltásra, és remélem, h most már engedélyezni fogja a további úszást! :roll:

Mozgás: Gergő négykézlábazni próbál, de még kell neki néhány nap a megfelelő technika elsajátításához. Addig is jókat röhögünk rajta ahogy csetlik-botlik.:oops: Az viszont tény, hogy bárhova eljut, úh megkezdtük a pakolást és nézegetem a biztonsági felszereléseket. Első körben vakdugókat és sarokvédőket kell beszereznünk. :roll:

Lora, Lorca! Lehet, h könnyen jár a szám, mert nem vagyok döntési helyzetben, de én - most úgy gondolom - semmiképpen nem tartanék meg két babánál többet. :roll: Biztosan azért, mert annyira rettegek attól, hogy sérült gyerekem lesz, hogy bármit megtennék azért, hogy ezt elkerüljem. :|
Vendég

Jó reggelt :)

Nanica, nagyon gratula a teljesítményhez! (és megnyugtat, h ragacsos a krumpli, köszi az infót!) :wink:

Klassz a Peti overálja!
Kérdés: overál alá mit kell adni? Mert eddig harisnya+nadrág volt ugye overál nélkül... Most esetleg egy harisnya+overál? illetve egy nadrág+overál?

Timo, én úgy sajnálom h már nem megyünk usziba :(

Lora, hát nem lett belőle mellgyuszi, de emlékszel, nekem kb egy hónapja volt, h irtóra fájt az egyik... én is ezen akadtam ki, h ennyi idő után :roll: masszíroztam, és Boldit mindig arra raktam először..

Jön a 3. fog (ez végre alul), és mindenhol meg kell próbálni felállni.. de így legalább fenékre esik, és nem pofára, ellentétben a feltérdepeléssel... :wink:

Kép
Kép
agiboldi

Köszönjük a köszöntéseket!
Egy hete alig láttalak benneteket: hétfőn-kedden a bajai nagyszülők voltak itt (anyujék). Csütörtökön a barátnőm 30. szülinapi meglepetés bulijában vettünk részt (Sebi majdnem elárult bennünket, amíg lapítottunk csendben a sötét szobában), pénteken anyóspajtinál tettünk látogatást, szombaton Zirc környékén kirándultunk a Tbányai nagyszülőkkel (apuék), vasárnap látogatóban voltunk a szomszéd városbeli rokonoknál, és valamikor még takarítottunk is egy gyorsat.
Szepa: egész nap nyíg, ha épp nincs szórakoztatva. Ágiboldi, ez most már részünkről több mint empátia irányodba.
Éjszakák: kéne egy szivacs apának is, olyan kis árva a másik szobában.
Megfázás: Sebinek a legnagyobb móka a tüsszentés, köhögés, orrfújás (és a WC-be pisilés), persze kizárólag, ha más csinálja. Szóval ez az időszak neki maga a kacagás.

Timó,
Hát most Lillus jól előbukkant a fasorból! Gratulálunk!

Ágiboldi,
Boldi mester is nagyon belehúzott, szintén gratula!

Lora,
Részvétem a második nagylánnyá válásod miatt. Mellgyulladás még ilyenkor, hihetetlen!

Róki,
Sebi ugyanezt csinálja, két szipó majd feláll és elégedetten magyaráz (tegnap már a pisije is sötétebb volt, annyira keveset szopizott nappal), ilyenkor nem bánom a kiadós/kényelmes éjszakai szopikat.
Valamennyire nálunk is működik, hogy leülök hozzá a földre, és akkor szépen eljátszogat körülöttem.

Mazsi,
Mi kétféle körtét próbáltunk, az első picit csikarta a hasát, a második tökéletes, és jobban imádja, mint eddig bármit, úgyhogy érdemes egy kicsit kísérletezni.

Sági,
Én minden utazás után elhatározom, hogy most egy ideig nem megyünk sehova, de aztán egy hét alatt minden szépen rendeződik, és hétvégére újra útrakészek vagyunk. Idegen helyen egy sima pelenkázás is komoly agymunka, semmi nincs kéznél.
Látom Peti felkészült egy Holdraszállásra, szuper a szkafander!

Nanica,
Leborulok előttetek, szép munka volt! Miket készítettetek?

Pann,
már a 7. fog??? Mi is volt a sorrend nálatok?
Nekem erről a mozgásról mindig egy kaszáspók jut az eszembe.

Orsi
Kép Kép
sno

Sziasztok!

Vége a hosszú hét(végének). Csütörtökön megjártuk a Bcsaba, Szeged, Herend temetőkört egy nap alatt. Aztán legnagyobb meglepetésemre nem haza indultunk, hanem Tapolcára wellnesselni. Nagyon szép volt és pihentető. Bár a vízbe nem mentem, mert riogatott a dokim. Viszont Timi és Timiapu iszonyú nagyokat búvárkodtak. Én meg kifeküdtem és olvasgattam. Többekközött a régi babás-terheses könyveket. Eszembe is juttatot egy csomó dolgot, ami rossz volt. (éjszakai orrdugulás, sehogy sem alvás, szülés utáni első pár hét - Tena betét hegyek...stb) Meg persze egy rakás fantasztikus érzést is!

Kaja kérdés!
Szerintem nem szerencsés dolog le "nem normálisozni" valakit aki a Nanica által felsorolt kajákat adja a babájának. Szerintem manapság a legtöbb doki a jobb félni, int megijedni módszert alkalmazva túlságosan is óvatos. Az én dokim a tejtermékek bevezetését 1-2 éves korra tette. Aztán a szeme sem rebbent, amikor 7hónaposan adtam neki néha joghurtot meg túrót.
Szerintem vannak dolgok, amiket érdemes kerülni az allergia miatt. (tej, glutén, eper-málna, tojás, méz, földimogyoró) Ezek közül Timi az első kettőt már kapja, bár módjával. Így kapott már pörköltszaftos kenyeret. Végülis mi van a pörköltben? Hús, paprika, paradicsom, hagyma, olivaolaj. Egyik sem allergizál. Ahogy a húsleves összetevői sem. És ahogy Rokica is írta, ez és a májkrém is a tartósító szerek és egyéb E***-k miatt nem feltétlenül jó. De mi magunk sem eszünk, csak házi májkrémet és leveskocka nélküli húslevest!
Ezzel az erővel egyikünk anyukája sem normális, mert akkor még igenis adtak teát (cukorral, citrom nélkül) kakaót ill. tejet 5-6hó körül. Túrót akár három hónaposan. Persze akkor még nem tudták, hogy lehet következménye, de egy éves korunkban már simán ettük a felnőttek kajáját.
Timo, talán Te írtad, hogy szeretnéd lassan átszoktatni Lillust felnőtt kajákra. Még ha nem a pörköltszaftos kenyér bevezetésével kezdve is! :-) Én is ezt a vonalat próbálom követni, ha nem akarom saját magunkat a kölespépre szoktatni :-)
Vendég

Lekéstük a 10 órás Manótornát, így van egy kis időm. :)

Timocska,
Nálunk már egy hónapja tart vagy köhögés vagy prüszkölés, úgyhogy már azt a két alkalmat sem fogjuk felhasználni, még ha meg is gyógyul mindenki 100%osan. Szerinted nem lehet átruházni? Mert akkor szívesen odaadnám, inkább, minthogy csak itt ücsörögjön. De így is jó buli volt. :D

Csongria,
Szerintem a lustizás egy nagyon hasznos időtöltés :D Én mindig jobban érzem magam utána, és azzal vígasztalom magam, hogy egy jobb kedvű anyucival ajándékoztam meg a gyerkőcöt, ami nagggyon jó neki, tehát nagyon jót tettem. :lol:

Kép KépKép
lorca

Sno! A sorrend: Jobb és bal alsó egyes, bal és jobb felső egyes, jobb felső kettes és bal alsó kettes egyszerre, és most bal felső kettes.
Vendég

Overál! Voltunk a c&a-ba még ott volt a legjobb, de persze apa mint ruházati szakértő nagyon válogatós :? Pirosat nem engedélyez, és a szín ami tetszene neki, az általában extra mini méretben van csak. 8)

Én úgy gondolom hogy csak hari és hosszú body kell az overál alá. Ha még nacit is ráadok akkor már tényleg nem tud mozogni!

Sági! Hányas méretet vettetek Petyának? Beni most 73cm én 80-as-ra
gondoltam és talán akkor kitart februárig?! :roll: Vagy csak reménykedem?

KépKép
csongria

Ria!
Overállt én is tök jókat láttam a c&a-ban! Érdemes megnézni! És inkább az Árkád, mint Pólus! :)

Sági!
Nagyon helyes Peti, hogy már így álldogál! :)

Pann!
Lillus is eljut mindenhová. Két kedvenc útvonala van: az egyik a cd és dvd-s polc a tv alatt, a másik meg a számítógép! :shock: :shock: Egy műszaki ember veszett el a lányomban! :) :)
A feltérdelést meg kizárólag úgy csinálja, ha leültetem és felhúzza magát a rácsokon.

Most is itt kaparászik a székem alatt! :lol: :lol:

Elkeztdtem a 90 napos diétát, és ezzel a csokitól való elválasztódásomat!

Timi
Kép Kép
timocska

Panki! Egyetértek! :)

KépKép
csongria

Pankimanki,
Szerintem pont fordítva látod a dolgot. Itt elég kemény paramami csapat van, akik képesek egy kanál hús dolgot jól megrágni és minden répát körbejárni. :lol: Legyen szó oltásról, súlyról vagy légzésfigyuról, a max-max biztonság az alap. A nem normális csak a melóra vonatkozik. :D Nincs, aki ne venné szívesen, ha Nanica megszállná a konyháját és neki is megcsinálná. Én még a mosogatást is vállalnám. :wink:

Kép KépKép
lorca

Timi! Nagyon ügyi vagy nagy-nagy kitartást és sok sikert kívánok neked. Pénteken milyen napod lesz?

KépKép
csongria

Panki! Wellness? De jó! :D
Kaja: pl. én adok teát, cukorral, citrom nélkül. Hétvégén megtört az elhatározásom, ui egy szem kockacukorral (nagy Aventes üveg) megissza a teát (Mecsek tea, mert az van itthon :lol: ). Innia muszáj, mert napközben nem szopizik, úh ez van.
Vácon az étteremben a babakaja után kapott sültkrumplit, mert az jól lefoglalta. :oops: :oops: Itthon nem fogom azzal etetni (nyilván), de azt sem hiszem, hogy attól az 5 szemtől bármi baja lesz. Végül is csak krumpli és olaj. :roll:
Pörköltet azért nem adnék, mert az őrölt pirospaprika nehezen emészthető + az olaj/zsír is megterheli a gyomrot bizonyos mennyiség fölött, a kettő együtt meg már sok egy babának. Sztem.
Vendég

Na, látom mire kihalásztam Lillust a szék alól és elküldtem a hsz-t, már írtatok is.

Ria!
Akkor még aturiban érdemes megnézni.
Ja, én is 80-as overállt vettem, pedig Lillus kábé csak 60 akárhány centi. Így tuti kitart.

Én is csak hari+ hosszú body-t adok a kezeslábas alá.

Panki!
Tök jó, én is nagyon bírom a wellness dolgokat.
Lillus kábé minden este tök nyüszi, amikor vacsizunk és csak úgy marad csendben, ha egy zsemlét nyomok a kezébe. Azzal szépen elvan. Így hát már kapott glutént is.
Vagy hétvégén apóséknál oliván sütött krumplit és sütőtököt is kóstolt. :)

Lorca!
Jöttök holnap Ringatóra?

Timi
Kép Kép
timocska

Lorca!

Nekem Mazsi hsz-e esett kicsitt rosszul (bocs Mazsi ettől még szeretlek ám, csak nem vagyunk egy vélemények!!!!!!! :-))

Szó szerint ez: ez aztán a bébimenü Shocked Shocked Shocked normális???? Twisted Evil (bocs nem tudok idézni)

Persze nem veszem személyes sértésnek, csak visszafordítva úgy hangzana, hogy "normális az, aki kölespépen zöldségen és gyümin tartja a gyereket 8 hónaposan????"
És hangsúlyozom, ezt nem én mondom!! Csak ugye nem csengene túl jól. Szerintem pont erre való egy nyilvános fórum. Hogy a véleményünket megosszuk másokkal. És NEM haragszom Mazsira (tényleg remélem, nem lesz belőle sértődés) csak én is elmondtam a saját meglátásomat!
Vendég

Lorca! Olvasd el újra Panki hsz-ét, sztem félreértetted. :wink:
Vendég

Ria!
Pénteken fehérje nap lesz, mint ahogy ma is az van. Eddig egész jól megy, hogy délelőtt csak gyümi. Egy banán ment le eddig... na, meg két tejeskávé! :wink:

Timi
Kép Kép
timocska

Beni tegnap megkostólta apa joghurtját. 8) Nagyon izlett neki!

KépKép
csongria

Timi! Tejeskávét csak a fehérje napon fogsz inni? Lukacsniki uncsitesó ennek a hiányát viselte a legnehezebben, de 17 kilóval könnyebb lett! :)

KépKép
csongria

Panki!
Amúgy hogy vagy? Hányinger stb? Mikor mész dokihoz legközelebb?

Ria!
Huh, erre nem gondoltam. Esetleg tejporral? :wink:

Most elmegyünk piacolni, venni kell gyümiket! :evil:

Timi
Kép Kép
timocska

Fogyókúra: nekem is meg kell fékeznem magam, mert elkezdtek visszaépülni a kilók! :shock: Ó, jaj, miért, miért???? :cry: :cry: Vége a mindenevős aranyéletnek, jönnek a natúr joghurt-puffasztott rizs reggelik/vacsorák. :cry: :cry: :cry:
Vendég

Ja, akkor a talira:

Pann, Sági, Ria, Lorca, Lora, Mmonika, Róki, Ágiboldi meg mi. Szerintem teltház van. De persze sok jó ember kis helyen is elfér! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Normális, hogy egy 29 éves felnőtt ilyeneken él??? :roll: :lol: :lol:
Vendég

Lorca, Pankimanki nem a Nanica által bravúrosan előállított kajára gondolt, hanem amit a kórházi kismamatárs adott a gyerekének pl. májkrémeskenyér, pörköltszaft stb..
Szerintem egy 8 hónapos gyereknek igenis jobb a kölespép, és aztán egyre gyorsuló ütemben kap felnőtt kaját is, aminek eredményeképp egy éves kora után kb egyen jó minőségű (nem tartósítószeres) akármit, esetleg a tej kivétel..

Boldi is iszik cukros teát, ugyanazért, amiért Gergő: cukor nélkül nem issza meg. Én vettem HIPP csipkebogyó-málna teát, granulátum, és abban van cukor, az életkornak megfelelő mértékben..
És most kezdjük majd a glutént, mert a csócsálnivaló zsemle nekem is szimpi.

Timo, és a fehérjenapokon is lehet gyümit enni délelőtt, ja, vagy azt mindig lehet, ugye?

Kép
Kép
agiboldi

Pann!

Igen, a pirospaprika az egyetlen kérdéses nekem is a dologban! De akkor mikortól lehetne adni? Ha sima paprika, akkor adhatom, ha fűszer, akkor nem???? Viszont az olajat (extra szűz oliva) az orvos is szorgalmazza 6hós kora óta a zsírban oldódó vitaminok miatt. Főleg télen. És ugye ez az omega-3 és omega-6 tartalma sem elhanyagolható!
Hol voltatok Vácon, melyik étteremben? Csak kirándulni? Mi is szoktunk járni, főleg a Vigalomra.

Sültkrumpli: én is akartam írni, hogy adtam. De nem mertem, mert féltem leájulnátok a székről! :-) De örülök, hogy nem!!! :lol: :lol:

Én általában harisnyát adok az overál alá. Van egy külön részes (kabát+ kantáros naci) az 74-es és kaptuk. Ha olyan helyre megyek, ahol vetkőzni kell, azt adom rá. Majd később, ha hidegebb lesz, a sétákhoz van egy egybeoverál a H&M-ből. Az 80-as.
Szeintem a tavaszi babák már kihúzzák azzal a telet, ha olyan lesz, mint tavaly! Én akkor a bundazsákot egyszer adtam rá, a kórházból hazafele. Utána csak sok réteg ruha volt. Még nem nagyon mozgott, olyan volt, mint egy kis krumpli! :-) Most már nehezebb lenne kivitelezni azt a sok réteget!
:lol: :lol:
Vendég

Ágiboldi!

Ezzel nem azt mondom, hogy nem jó a kölespép. Mert igenis jó! Csak én nem vacilálnék , hogy adjak-e húst, vagy nem. Meg hogy mehet-e a spenót, vagy sem. Meg ilyenek! :lol:
Vendég

Ria,
80-as overált vettünk, a nagyobban annnyira béna szegény gyerek, hogy úgy lóg rajta. Remélem kitar a télen ha nem a kövi az tuti turis overál lesz. Én egyelőre nem adom rá csak ha sétálni megyünk és kb 0 fok lesz, addig tökéletes a harisnya, kertész, kabát. Ha meg hidegebb lesz, mondjuk -15, akkor a kertész alámegy az overál alá. Gondolom és, aztán majd meglátjuk.

Timi,
A banán nincs tiltólistán ezen a diétán? :oops:

Panki,
Én elég lazán kezelem a babakajálás dolgot, de szerintem semmi szüksége egy 6,5 hónapos babának pacalpörire vagy sima pörire. Nanica is erre utalt, hogy Ő még csak most kezdte a hozzátápit míg a vele együtt szült anyuka már itt tart. Nem azzal van baj amit ad hanem amikor adja. Te ezt nem így látod? :?
Vendég

Most nem mondok ám ellen senkinek, csak hozzáteszem: szerintem inkább a fokozatosság a kérdés.
Anyáink korában mi már nyilván 8 hónaposan vidáman ittuk a kakaót és ettük a pörköltes kenyeret, mivel 2-3 hetes korunkban elkezdték adni a gyümölcsöt, ergo (helyes vagy nem, ehhez nem értek), de a gyomrunk, belünk 8 hónapos korra készen állt a májkrémes kenyérre. Most meg 6 hónapig legtöbben tartják a csak szopi/tápszer verziót, és aztán ahhoz képest 2-3 hónap alatt sztem nem lehet eljutni a bolti májkrémig...

De azon én se filóznék, h jöhet-e a hús, és a spenóttal is csak az a bajom, h az üvegesben tejfehérje van :wink:

Kép
Kép
agiboldi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?