Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Timi, jó a honlapod!
A bukás az enyhe kifejezési ilyenkor, konkrétan néha bukik a csaj... de akkor rendesen sugárban "hány" úgy hogy megijedsz a mennyiség láttán... :shock: :shock:

4-kor evett, azóta nyöszi van... most Apa "neveli"... no meglássuk... amíg ilyen lelkes, pesztrálja csak...

Jutta

KépKép
jutta

Sziasztok!

Köszönöm a köszöntéseket. :)

Zsu:
jó, h újra van géped. :)
Kenguru: nekem az volt Marcinál, fektethető, hiper-szuper 22 ezres. 2x ha volt benne. :oops: Én pici vagyok és a hátam sem bírta, sztem Zsu Te is inkább próbáld ki valakinél, mint potyára megvedd. :oops:

Alvás:
nekünk jól elvan a kiságyban, bár nappal van, h rajtam elalszik, leteszem és 10 perc és fent is van. :roll: Szerencsére éjjel eszik-alszik.
Bár nem tom ma mivan, mert tegnap du 1 óta, ma délután volt csak fent kb 1 órát, meg délelött 20 percet és eszik-alszik. :shock:

Éjszakai nyekergés:
Lilla is nyekeg, bevallom engem nagyon idegesít. De én akkor veszem csak ki, ha sír. :oops: Amugy visszaalszom.

Járóka:
nekem sima van, nem állítható, de sztem amig pici jó neki a kiságy, járóka meg később kel. Én kb 6 hós kora körül tervezem előszedni, addig ott az ágy, kanapé, pihiszék, játszószőnyeg.
Én Marcinál még mindenből a legjobban, legdrágábbat vettem, ezt úgy kaptuk, akkor mondtam is, h milyen szar, mert én ilyet, meg ilyet akartam (na persze csak apukának, nem annak aki adta. :wink: ), de rákellett jönnöm, h az tök felesleges lett volna. :?

Mi voltunk ma Marcival élményfürdőben. 3 órát. Olyan jó volt. :)
Felhívtam a szülésznő, h ma 6 hete szültem, dokihoz hétfőn megyek, mehetek e, és mehettem. :)

Na lépek, elkéne pakolni. :arrow:

Kép
Kép
h@jni

Jaa, bukás:
Lilla is szokott, igaz nem sokat, így nem is izgatom magam ezzel. :oops:

Kép
Kép
h@jni

Zsu! ne add fel próbálkozást a kendővel. Jobban eloszlik a súly a háton vállon mint a kenguruval. nekünk van egy chicco nem fektethető ( apa vette 12e-ért, mert azt mondta a kendő sz@r, de csak a használati utasitás volt az amit adtak hozzá a kismamában) aztán megtanultuk használni és az egész család elismerte, hogy milyen jó (anyukám is hogy szidta elötte, jól lehülyéztek, hogy megvettem)
valaki egyébként próbált ilyen fektethetőset? bevált? lehet abban tevékenykedni?

Büfi: nekünk tiszta büfi folyton a lepedőnk. teszek rá mindig a feje alá egy kisebbet és azt cserélgetem, hogy ne a nagyot kelljen.

képzeljétek Marci nem náthás, de minden hajnalban ki kell porszivózni, mert a röfögéstől nem tudunk aludni

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Hali

bukás nűlunk ha igény szerinti szopi van,sől a sajból ezerrel :?
és ennek köszönhető a sok büdi póló,hálóing,persze rakjak pelust a vállamra,ha teszek nem bukik,ha elfelejtem 1000 % hogy bhlááá

megyünk a tescoba Bibivel

Hajni
de jó neked :-) éményfürdő :-) na majd tavasszal Bibussal már :-)

Zsu
nem felejtettem el a járókát :-) használt is érdekel?

sírás van :arrow:
Vendég

Sziasztok!

Jutta!
Nem lehet, hogy szopizás után Dorka nem nyeli a tejcsit, hanem a szájába engedi? Ákos is csinált ilyet, bealudt, de a cici még a szájában volt. Olyan mint egy kispocok, telerakja a száját, persze mikor kijön a cici sugárból jön a tejcsi.

Timi!
Nálam is több polo fogy egy nap. :) Nekem kényelmetlen a melltartó, a betét nem sokat segít. Tegnap "fejtem"(csöppögtettem, majd 50ml rásegítettem:)) az utra megint, hát ettől a kis mennyiségtől túltermelésiválság volt utána.

Járóka
Próbálnám minél előbb beleszokatni Ákost, mert később már nem tudom belerakni, mert akkor már az egész lakás az övé lesz. Egyelőre nagyon jó tisztaruha tároló.:D
Manónál mindent kaptunk, vagy pénzt kaptunk rá, így nem volt nehéz megvenni. Minden + pénzt a gyerekre költök. Néha beforgatjuk a háztartásba, de legtöbbször ilyenkor kapja meg a márkásabb rucciait.

Timi!
Nálunk is másabb a két gyerek. Vagy inkább már lazább vagyok. Ugyan még most is van felesleges köreim, mikor ellenőrzöm Őket. De, pl. Ákos is elalszik magától, napközben sem kell szórakoztatni. Szerintem kapja csak a fejét, mi ez a "hangzavaz" mellette. :D

Tegnap önző dög voltam. Vásárolgatunk. Voltunk a c&a-ba, Manó kapott kabit, Ákos overált. Apa és Ákos kint várt, De gyereket többet ide nem viszek. Túl zsúfolt hely, mire szétnézzek a gyerek sehol, nem lehet nyúgodtan nézelődni, ááá fizetésnél is a próbababát akarta megmászni...:)De itt még türhető is volt, de amit a dm-be művelt...Olyan hisztit levágott, mert nem engedem a kicsikosárba ülni(a gyerek kosárba), hogy végig üvöltött, na én azért sem vonultam ki a boltból. CSőlátásom lett egyből, nem is tudom, volt-e ismerős. Feleholmit el is felejtettem megvenni. Megkapta a drága a makarenkói pofont, de észre sem vette, már annyira felhergelte magát, igazi hüpögés bőgés volt már. Ilyen sem volt még. :( Kedvem innentől sz@r volt. Spárba már nem is vittem be, bezzeg utána már hizelgett, bújt... :D Imádom, de a hisztit nem birom.
Ákos egy angyal, imád kocsikázni(még tegnap ült másodjára benne), de a lámpáknál türelmetlenül jelezte, hogy menjünk tovább. TEgnap sokat mászkáltunk, de meg sem nyekkent, aludt végig, ugyan Ő végig a kocsiban volt, bolt még tabu neki, így is sok beteg mászkál már, remélem rám em ragadt semmi sem.

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Hajni, kenguruból azért akarok használtat, hogy ha nem is jön be, akkor se adjak ki érte sok pénzt, legfeljebb majd eladom.
Járóka meg azért kell, mert akiságy a hálóban van, és Panka szeret ott lenni, ahol én vagyok. Vagyis a nappaliba beteszem a járókát.

Élményfürdő??? Aztaaaaa!!!!

Ciripke, nekem a hordozóval csak az a furi, hogy olyan, mintha görnyedne benne a gyerek. Vagy jó ez igy neki?

Timi, járókából használt nem.

Képzeljétek, Panka nem bukik soha, nem is böfizik :shock:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Zsu!

Kendő: igazából ha kézben van akkor is olyan görnyedten van, nem. Neki ez olyan bújos testhelyzet. A kenduru sem jobb, viszon én szivesen kölcsön adom kipróbálásra!
Most megyek mert épp a fodrásznál vagyok a szomszédban csak átugrottam, itt ülök totál fóliában

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Ne is mondjátok ezt a görnyedést Bibi nagyon csúnyán görnyed a hordozóba,nem teccik nekem ,a tietek is ilyen???
Voltunk a tescoba :-) nem eccerű két gyerekkel,a kosárülőkébe volt Maja a hordozó meg beterítette a kosár többi részét :-) legközelebb visszük a babakocsit :-)

Jolka
bocs hogy ezt mondom,de megnyugtató hogy még a te jól nevelt Manódis bír hisztizni :-) pont tegnap borut el az agyam,mert egy másik topikba írta valaki (akitől fel áll a szőr a hátamon) ,hogy csak akkor hisztizik egy gyerek ha fusztrált meg ilyenek,hú de kiakasztott na mindegy.
Maja újabban boltba jól viselkedik,ma pl. végig nbéztük a tesco kari ajándék kínálatát és meg se nyikkant csak egy tictact vásárolt magának :-)

és miért is voltál önző dög??? nem látom magadnak mit vettél???
én egy kabátot magamnak il az a karácsonyi ajándékom :-)

Ciripke
és jön is valami az orrából?
Bibu szerencsére kitisztult ,de Maja még mindig köhög :evil:

Zsu
ezek a márkás és jobb fajta nem márkás kenguruk már mind tartják a baba fejét ill. két hós kortól ajánlják és addigra már a baba is tartja,jelentős különbség nincs köztük.
Az meg egy dolog hogy kicsi vagy :-) de cipelned ígyis úgyis kell Pankát csak azt kell kitalálni neked mi a jobb,én nem tudom jól használni a kendőt,kengurum olyan van ami hátul két pántos ,merev,jó kis rossmannos de én szerettem mind a 3szor amikor rajtam volt :-) alapba babakocsi van ügye,de pl ha Maja beteg lesz és ülni akar a kocsiba akkor Bibust viszem a kenguruba :-) vagy pl vásárolni is könyebb lesz úgy,inkább mint a hordozóba.
hát ez zavaros,mint ált. de szerintem vegyél egy olcsóbb jó fajta kengurut és 2 hótól hajrá :-) ha nem jön be eladod

járókát újat sajnos 25-30-40 ért láttam olyat amit keresel :?
Vendég

kérek képeket!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
megyünk vásárolni juhéjj
Kép
anya ,majd én hozom a babát
Kép
néha mosolygok a fánira :-)
Kép
add ide nekem babámat
Vendég

raktak fel egy chiccot is olcsóbban
http://www.teszvesz.hu/item264137821_ke ... _plus.html
Vendég

Hahó!!!

Életjel... :oops: :oops:

Móni!!
Köszi,hogy hiányoltál...jól esett,csakhát én valahogy nem birok lépést tartani veletek!! :(
Olvasni olvaslak titeket,de hozzászólni már nincs energiám,időm... :?

Minden babuci nagyon édes!!! :D

Mi jól vagyunk hálistennek!!
Lassan nekünk is van napirendünk,ami két gyerek mellett nem egyszerű!!!!
Meli már nem féltékeny (kopp-kopp-kopp),sőt amiben tud segit mindent!!
Ha sir netán Molli jön szólni,hogy Molli éhes!!
Nagyon sokat komolyodott mostanában!!
Molli egy tündér!!Nagyon jó baba!!(kopp-kopp-kopp)
Éjszaka 1-szer ritkán 2-szer kel enni és alszik is tovább!!!
Már gagyog és sikongat...néha megilyed a saját hangjától!!
5 kiló felett vagyunk!!

Holnap nekünk is keresztelő...anyukáméknál,úgyhogy szegény most ő készül!!

Rakok pár képet:
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

ancsi26

Sziasztok!

Ancsi:
nagyon szépek vagytok. :)

Timi:
Bibi milyen hatalmas lett. :)
Maja is édike. Még cumizik?

Erről jut eszembe, mi ma megszabadultunk a cumitól. :lol:
Elmentünk játékboltba és elcseréltük. hihi.
Mondtam neki, h bármit választhat és a néni elcseréli vele a cumira. Na beválasztott, 16 ezres legót. De muszáj voltam megvenni, ha megígértem, h akármit...
azéé kiváncsi leszek az éjjelre. :shock:

Kép
Kép
h@jni

Hajni, hog sikerül az éjszaka cumi nélkül ?!
Ancsi, nagyon szépek alányok!
Timi, a Te lányaid is édesek! Nekem is olyan fura Nadin a hordozóban, meg a pihiszékben is, úgy össze van esve bennük :cry: De hát így lesz ez addig, amíg nem tudnak ülni.
Bibi pöttyei javultak? Én nem akarom elkiabálni, diófalevél teával törölgetem, és mintha.....
Jolka, a hisztiről az jut eszembe, amikor egyszer a közértben láttam egy anyukát, hogy örjöngve hisztizik a fia valami csokiért, a közértes meg szánakozva nézi, erre anyuka odaszól neki: ez még semmi, ha tudná hogy ma fél ötkor keltünk, és háromnegyed ötkor már gyurmáztunk.... :lol:

KépKép
kertikiri

Sziasztok!
Jó rggelt mindenkinek!

Hogy milyen csinik a kiscsajok! :D (Timi, Ancsi)Milyen nagyok már, na és szépek. Nálatok már a tipi a múlt, hogy kisnadrág és pulcsi van a gyerkeken?

Timi!
De bojti az a csaj, hogy még frusztrált a gyerek? :? Kiváncsi vagyok mit csinál, ha az ő gyereke fog hisztizni. :DTegnap újra elmentünk a dm-be, megvenni a hiányzó dolgokat. Most a másikban voltunk, ahova rendszerint járunk és ismernek minket. Egy angyal volt Manó, eszébe sem jutott a kicsikosárba ülni, sőt még segített bevásárló kosarakat a helyére tenni a boltosoknak. Pénztártól az ajtóig vitte őket. Csak nehéz lehet most Manókámnak, ugyan nem panaszkodik, Ákost imádja, szépen kivárja a sorát, ha Ákossal vagyok. Ugyan úgy foglalkozok vele mint előtte, sőt jobban bújunk, de még is sirdogál, gondolom így hívja fel magára a figyelmet. Nem tudom. Tegnap is a sültkrumplijából megkináltunk egy kislányt, olyan bőgést levágott. Ugyan hibás voltam én is, mert nem beszéltem meg vele. :?
Önző dög? Nem vettem magamnak semmit. Mostanábban erre nem jut. Vagy csak mindent a gyerkőcökre költök. Télikabi nekem is kellene (milyet vettél?), de majd inkább akkor, ha újra dolgozok, addig nem kell megjeleni sehol sem. Viszont Apának megmutattam melyik hajvasaló kell a névnapomra. Mutattam az álmomat, de azt is ami olcsóbb, majd Ő eldönti. :) :wink:
Önzőség annyi volt pénteken, hogy shopingoltam és költöttem a háztartásra (vettem új felmossó vedret. :D ).

Kenguru!
Nem rossz találmány, de én így is fogtam a gyerkőcöt végig, féltem, hogy elszakad az öv. :? Hülyeség tudom, már a második gyerkőcnél ennyire nem parázok, de akkor...:D
Ugyan még nem próbáltam ,de kényelmesebbnek gondolnám a kendőt. Na meg szerintem a télikabira is könnyebb felkötn. Vagy étvedek ciripke, andi, Ti már profik vagytok.

Hajni!
Jé, de jó ötlet. De miért vetted el már a cumit, nem ráért volna még? Manó nem cumizik, de nem venném még el.

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

sziasztok!

Hihetetlen, de annyi örül a legónak, h a cumit azóta sem keresi. :)
Reggel felkelt és egyből, h vegyem le neki amit a cumiért elcserélt. :wink:
Bár lehet még az újdonság ereje. :) Majd meglássuk.

Jolka:
azért vettem el, mert szétrágja vagyis életveszélyes már neki. Félek, h éjjel rágja és megfullad. :roll:
Megfogadtam, h többet nem veszek, ezt mondtam is neki, mikor már 5-t kidobtunk 3 hónapja kb. Akkor kapott kettőt és mondtam, h itt a vége. Ha vettem volna, akkor hülyét csinálok magamból.
Viszont a 2-ből 1 megint szétvolt rágva, ha eldobom marad 1, ami nek nem jó, mert mindig 2 cumival aludt. Így felhoztam ezt, és ő döntötte el, h ok cseréljünk. :wink:

Kép
Kép
h@jni

Sziasztok!

Szeretnék csatlakozni, ha lehet, látom, hogy itt már egy egymást jól ismerő társaság van :D

Október 15-én született meg a kisfiam Vilmos, holnap lesz 3 hetes. Akiről egyébként az uh-n azt mondták, h kislány lesz, a szülőszobán derült ki, h fiú. Rajtunk kacarászott az egész szülészet aznap, és gyorsan kellett fiú nevet is találnunk, mert azzal nem készültünk.

Első gyerek, totál kezdő vagyok, és soha nem is babáztam, úgyhogy önző módon /látva h többgyerekes anyukák is vannak/, egy kis támogatásért is jöttem.

Jómagam 29 éves vagyok, a férjem 32, Bp-en lakunk.
1macsek

Szia0Macsek! üdv köztünk, mindig szivesen látjuk az újakat!
képeket is várunk!

Ancsi, jó hogy jelentkeztél, nagyon drágák a gyerekek

hajni, jó befektetés volt a lego. az én cumisüvegemet anno anya "bedobta" az árokba onnan ment a patakon és folyón át a tengerig. (le se tagadhatná, hogy földrajztanár) egy hét múlva
megálltam a pataknál és vártam a cumit.

igen, jön trutyi az orrából, minden nap hajnal 3kor, egész nap meg semmi.

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Zsu! pont olyan kengurunk van mint amit Timi rakott fel másodszorra (ezek szerint fektethető) Ha kijöttök érte tényleg szivesen oda adom, ha beválik tőlem bármeddig maradhat én tuti kendőzök.

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Sziasztok!

Üdv itt macsek! Gyere amilyen gyakran csak tudsz.
Ez érdekes, hogy szüléskor derült ki, hogy fiatok lett. :shock:
4D-s UH-n nem voltatok? Mindenesetre jól benézték. Biztos nagyot döbbentetek. :lol:
Hajni: de jó ötlet ez a cumit legóért. Emlékszem én is hasonló merényletre. Annak idején Anyukám próbált rábeszélni, hogy az agyonnyűtt plüss baglyomat dobjam ki. Úgy tudott rávenni, hogy ugyanígy elcserélte. Csak nálunk zsákbamacskára. Kidobtam, erre kaptam helyette egy nagyon szép kóala mackót. Nem volt jó csere... fájt a szívem a bagolyom után. A lényeg, hogy Marci örül neki :)
Jolka: na ugye, hogy Manó nem hazuttolja meg önmagát. Biztos frontos volt egy kicsit, azért viselkedett úgy. :wink:
Ancsi, Timi: tényleg, milyen nagyok már a lányok. Tündérkék.

Voltunk anyóséknál a hétvégén. Átjött a rokonság babanézőbe.
Ádi is jól bírta a sok idegen arcot. Kapott egy szupi pulóvert és egy nagyfiús, kantáros zsebes gatyót. A 62-s cuccokat is kezdi kinőni. Itthonra rugit veszek neki 68-ból, de az elmenős ruci már nagyfiús lesz.
A hasfájással, hogy álltok lányok?
Nálunk már nem csak este/éjjel van. Tegnap reggel azzal indítottunk pl. Belehúztunk :( :evil:

Ma meg sírós nap van. Phiszékben rezeg a kis segge, ott vannak a játékok, tiszta a pelus, tele a pocak,apuka próbálgatja a cici formájú cumit, de semmi nem tetszik.

Kép
Kép
gabcii

Kép Vilko reklamál

Itt egy kép a kislánynak készült kisfiúról:)
És akkor kérdezk is, mert Dr Spock, suttogó, és egyébként is mindenki mást mond...

Mégpedig arról, hogy ha mondjuk a kis 3 hetes utód a sétálás után 6 órát alszik, és után éjszaka 3 óránként ébred /a korábbi 5 órástól eltérően/ akkor érdemes felébreszteni, és nem kivárni a 6 órát? Vagy ne legyenek elvárásaim egy 3 hetessel újszülőttel szemben? Eddig totál jó alvónak bizonyult /evtt, aludt/, de két éjszaka óta rendesen tornásztatja a szüleit. És nagyon aludni sem akar:(

meg a hasa is fájdogat, de utána meg teljesen megvadul, és már aludni sem akar, ilyenkor megpróbálok 2-3 órát kivárni az etetéssel, hátha utána elalszik.

Jó tanács?
Köszi!
M.
1macsek

Hú, bocs a helysírási hibákért... most olvastam csak át...
1macsek

Macsek!

Sztem, ha nem nagyon kis súlyú, vagy sárga egy gyerek és attól alszik, nem kell ébresztgetni.Szól ha éhes. Napirendet, még ne várj el tőle. Úgy látszik, eddig tartott az eszik-alszik időszak :wink: .
Nálunk Ádi, 2 hetes koráig.Azóta napküzben keveset alszik, viszont átalussza az éjszakát. 23- kb 6-7ig.

Kép
Kép
gabcii

Hány óránként eteted? És anyatejes, vagy tápis, vagy mindkettő?
Csak kíváncsiság.

Kép
Kép
gabcii

Csak anyatejet kap, kb 6-7szer eszik egy nap. sétálás utáni nagy szunyát leszámítva kb 3-4 óránként eszik. kezdetben éjjel volt h 5 órát aludt, de ez már a múlté :shock:

és még evés után fél órával is bukik, és nem merem háton altatni. tegnap éjjel tiszta nedves volt a fejénél a pelus...
1macsek

ja, és 3600 gr-ot mértünk, és már nem sárga, 3150-nel hoztuk ki a kórházból, én úgy gondolom, eleget eszik.
1macsek

Nem is mondtam még. Aranyos nagyon Vilike!

Ebben a nagy pangásban rakok fel képet.
Ádi a pihenőszékben:

Kép

Kép

Kép
Kép
gabcii

Sziasztok!

Szia Macsek!
Üdv a csapatban. :)
Nagyon helyes kisfiad van.
Alvás ilyenkor még változó. Ilyen pici babától még nem várható el, hogy végig aludja az éjszakát. Eddig nagyon szerencsés voltál. 3 óránkénti alvás normális szerintem, kell a kaja a szervezetének a növekedéshez. Ébreszten i én nem ébreszteném fel.

Gabcii!
Jé milyen mosolygós szeme van Ádinak. Ő is nagy nőcsábász lesz. :D Úgy látom nagyon jó dolga van a kislegénynek. :)

Hajni!
Nekünk a Manó pelusát kellene valamire becserélni. :wink:
Milyen fajta legot vetettek, már a kicsi fajtát? Abból melyiket? Apa is venni akar neki, de fogalmam sincs melyikkel kezdjük.
:? Előre élek, menniy darabból fog állni, mert azt még össze is kell szedni. A nagykockákat még össze is szedi, de a kicsik biztos kalódni fognak. :shock:

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Köszi:)
Ádi baba szintúgy nagyon cuki, és jó nagy már:) én el sem tudom képzelni, h milyen lesz ha Vilmos nagy lesz:) de ez majd jön magától.

ma egyébként nálunk is igen sírós nap van. anyukám elvitte sétálni, h tudjunk aludni, és felkészüljünk az esti táncra, de jót röhögtünk a férjemmel, h nem tudunk parancsszóra aludni. de azért egy órácskát sikerült. De szerintem nem is tudnék többet. még olyan friss baba, hogy másfél óránként vmi belső vekker felver.
1macsek

Sziasztok.

Gyors kukk. Holnap már tudok jönni. Csak egy képet rakok, hogy mit csináltam Lalának mikor a nagyágyon van. :) Tettszik neki. :D

Kép

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

Sziasztok!

Üdv Macsek köztünk! Szép a kislánynak várt úrfi! És a neve is szép (gondolom vicces volt improvizálni a szülőszobán :wink: )!

Hajni, jó lehetett az élményfürdő. Ja és gratula a cumi becseréléséhez!

Csajok, szoptatósan egyáltalán tudunk mi fürdőrucit felvenni? Főleg azokat kérdezem akikből dől a cucc...
(ja nekem kezedett pont kevés lenni :shock: :shock: , de rájöttem, hogy konkrétan a fáradságtól és Dorka állandó pesztrálásától elfelejtettem inni... most nyomom a vizet ezerrel...)

Pocifájás, jobb most a kakikkal küszködünk "csak", tegnap 1,5 óra szenvedés után meghőmérőztem, ma az eleje kijött magától, a végéhez újfent segítség kellett... :oops: :oops:
Pedig ezzel eddig nem volt gond, csak egy hete van így kb...
Erre mi a jó?

Ancsi, jó hogy újra jöttél, szépek a lányok!!

Timi, a csajok nagyon aranyosak!!!

Gabci, a 62-esekbe mekkora súllyal nőtt bele Ádi? (Csak kiváncsiság - mennyi idős volt a srác akkor?)
Ja és ez a pihiszék jól látom, hogy elég magas? Mert a mi "fapados" örököltünkkel az az egyik bajom, hogy teljesen lent van benne a gyerek, tehát nem tud nézelődni....
És most újra fáj a pocija? :cry: Pedig már kezdte kinőni, nem?

Jolka, pelusról nem jobb nyáron leszoktatni a gyerkőcöt? Egy-két baleset biztos lesz és akkor legalább meleg van - nem fázik ki (vagy már csak este - otthon van pelus?).

Kertikiri, mi is pöttyösek vagyunk, sőt Dorka el is kaparja amikor hiszti van... de mi popsikenőcsöt raktunk rá, és vmennyire javult tőle, plusz van vmi krém külön erre, felírta a dokinénink, de állítólag hiánycikk, tehát majd vadászni kell rá!

Járóka, mi is minél hamarabb akarunk egyet... egyrészt hogy a nappaliban is legyen fix helye Dorkának, másrészt, hogy megszokja... ha későn rakom bele, talán el se fogadja...

Holnap rakok fel képeket! A mi gépünk mostanra dobta be a kulcsot úgy tűnik (mikor máskor :x ), de tesómék voltak a hétvégén és fotóztak!

Jutta

KépKép
jutta

Timi, te drága nőszemély!!! Nagyon köszi a segitséget, főleg, hogy tudom, hogy mennyire nincs időd! Meg is rendeltem az olcsóbb Chiccot. Lesz, ami lesz. Majd ha nem jön be, eladom.
És Bibi milyen nagy már! Tündérke :lol:

Ciripke, te melyik megkötési módot használod a kendőnél? Melyik jött be legjobban? Megvan neked az a kisfüzet, amiben a megkötési módok vannak?
És köszi, hogy felajánlottad a kengurut használni, de megrendeltem amit Timi feltett, jó ára van.

Hajni, jó módszer, megjegyzem :lol:

Jolka, micsoda önzés, egy felmosóvödör :lol: :lol:

Minden baba ilyen nagy??? Lehet, hogy valami gond van velünk? Panka még 4 kiló sincs 6 hetesen :roll:

Macsek, üdv a csapatban!
Jó kis meglepetést okozott ez a lurkó már a születésénél :lol:
Képet! Ja, látom, később tettél, nagyon édes Vilike ! :lol:
Szerintem viszont keltsd nappal, mert nálad is az van, hogy felcseréli a nappalt az éjszakával. Ha nappal 6 órát alszik, akkor éjjel nem fog, az tuti!

Gabci, hasfájás nálunk is igy van. Néha tök jó, szinte egész nap semmi, max délután 1-2 óra, már azt hisszük, hogy vége, aztán másnap jön kamatostul. Például tegnap. Este meg is kellett szegénykémet hőmérőzni. Kb 3 normál adag kaki jött ki belőle, és rengeteg puki :(
Jó a pihenőszék? Én is megrendeltem, már nagyon várom!

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Sziasztok,

Macsek, üdv. Gondolom bevásároltatok előre kislányos cuccokból :lol: Unokatesőéknál ikrek vannak, egy fiút és egy lányt jeleztek a dokik, erre két fiú lett, na az egyiknek rózsaszín az ágyneműje, a takarója, és rózsaszín ruháik is voltak - ezeket mi örököltük meg szerencsére :-)
Gabci, Ádinak mekkora szempillái vannak!!! :roll:
Ciripke, engem is érdekelne a megkötés,meg hogy menet közben hogy csinálod.

Képzeljétek, itt voltak ma a férjem szülei, és az édesanyja egész nap Nadint szórakoztatta, csak dumált nek, ez a csaj meg olyan áhitattal figyelte, hogy még azt is elfelejtette, hogy nem kézben van, hanem ágyat ér a kis popsija :-) Aztán pedig elaltatta, vagyis hagyta elaludni az ágyában, és a kis szaros három órát aludt! Csak néztem, hogy mi van. Szóval tutira én csinálom rosszul ezt a dolgot, mert nekem mindig fel kell vennem, és csak rajtam lógva, ringatással alszik el... eddig. Na majd most megpróbálok változtatni, mert ezek szerint nincsen még elrontva :-)

Rakok képeket. Kép Kép

KépKép
kertikiri

Zsu:
Lilla 4600 g. Pedig sokkal kissebb volt mint a többi baba.
Doki mit mond? Mert szerintem is keveset hízik Panka. :oops:
A heti 20-25 dkg a normális. Biztos elég a tejed? :oops:

Kertikiri:
nagyon édes Nadin.

Macsek:
üdv köztünk. :)
Húú, akkor biztos meglepődtetek. :)

Rita:
ügyi vagy. :wink:

Kép
Kép
h@jni

Hajni,

a könyvek szerint heti 10-20 deka a normális, vagyis ennek alapján jól fejlődik Panka, a doki szerint is. Csak akkor kapkodom a fejem, amikor Ti 5 kg körüli súlyokat irtok.
Panka 2 hetesen érte el ismét a születési súlyát (3300), azóta 4 hét alatt hizott 60 dekát, vagyis heti 15-öt, ami átlagos.
Az nyugtat csak meg, hogy a tápszeres babák jobban hiznak, Panka viszont csak szopizik...bár nem tudom, hogy Molli baba tápszeres-e.
És szerintem a tejem elég, napi 7x eszik, átlagosan 80-90 grammot.

Kertikiri,
nagyon vagi Nadin a kis kabátjában, olyan, mint egy kék plüssmackó :lol:
És hajrá ismét az elvek, bár nekem nem jött be. Nekem anyósom volt itt 5 napig, mikor a hasfájás miatt krizis volt, és ő is elaltatta Pankát simán a kiságyban. Nekem azóta sem sikerült :oops: :roll:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Jó reggelt lányok!

Jutta: mikor rakod be járókába? Úgy értem mennyi idősen?

Babasúlyokról annyit, hogy Vilmos tegnap volt 3750 gr, ma 3 hetes, és szerintem még igen messze vagyunk az 5 kg-tól (3150 gr-al hoztuk haza), pedig pasi, és az apukája majdnem két méter, és a mamája sem alacsony, de ő vhogy olyan pincurka. Pedig végig szedette velem a doki az elevitet /mondjuk köben cukros voltam, és 150 gr szénhidrátot ehettem csak egész nap/. Ennyit arról, hogy azok óriás babák lesznek...

Kertikiri:
nagyon édi Nadin!!! Egyszer csak összehozunk mi is egy kiscsajt :D

Na, nemsoká felkel, remélem lesz még időm írni :D

Hasfájós meg egyéb altatásra nekem az válik be (de néha nem), hogy bepólyálom. Ha nyugtalan, és bepólyálom egyből nagyokat pislog, és nemsokára bevágja a szunyát a kiságyban. De mondom, ez nem mindig válik be, meg nem is mindig akarom így altatni.
1macsek

Zsu, szerintem is jól fejlődik Panka. Nadin azért ekkora, mert 4100-zal született. 4 hetesen volt 4670, az öthetes mérés holnap lesz. Ő is kéthetesen érte csak el a születési súlyát. Én heti 10-20 dekáról tudok, mint belőtt hízási intervallum, szóval ne izgulj szerintem.

Jolka, ez elég bizarr, hogy felmosóvödörrel kényezteted magad :lol:

Macsek, nálunk meg a fiú projekt a téma :lol: Apa nagyon fiút szeretett volna. Persze Nadin teljesen elvarázsolja, pláne hogy rá hasonlít :) . De ha veszünk neki valamit, és mondjuk csak kék van meg rózsaszín, akkor a kéket kell venni, hogy kistesónak is jó legyen majd :lol: Persze ki garantálja, hogy kistesó fiú lesz??!! :shock:

Hajni, Te hogy csinálod, hogy ennyit tudsz mászkálni? Valaki cumisüvegből megeteti addig Lillut? Vagy viszed őt is magaddal?

Rita, nagyon szuper lett a fal. Milyen festékkel csináltad? Régebben én is sokat kreatívkodtam, de elfogyott a türelmem. Nekünk még semmi dekoráció nincsen a babaszobában, csak az üres sárga fal :cry: Lassan valamit ki kell találni, hogy legyen mit néznie a csajszinak.

Kinek milyen dekoráció van a gyerekszobában?

KépKép
kertikiri

Sziasztok!

Szia Jutta, már kezdtelek hiányolni. Andi, ZSu, Móni beneteket is.
Nyáron is próbáltam Manót leszokatni a pelusról, de nem ment. Adig nem pisilt az udvaron, míg pelust nem kapott. Nagyon ragaszkodik még hozzá. Pedig már volt bilis korszakunk, wc szűkítős, de mikor rájött, hogy ide "szaladni" kell, a kényelmes megoldást választotta. :? 3 éves koráig nem izgulok, de azért könnyebb lenne már, vagy nem. Főleg mikor sétálunk és útközen kellene megoldani a folyó és nagyügyeket, Ákos mellett ez már nem lenne olyan egyszerű. Tehát ez az új kihívás.:)
Nekünk is piros Ákos pofija. Popsikenőcs, melyiket teszed rá? Én nem mertme vele kenni, nem akartam hízlalni őket. Nekünk most az olaj jön be, na meg kell egy kisi dő, míg "kinövik". Anyatejjel nem kenem, eleget kap szopi közben is, de nem látok tőle változást.

Zsu!
Te sem vagy nagy, a pici lányod szerintem teljesen normálisan fejlődik. Mondom én, akinek óriási gyerkőcei vannak. Mi már tuti 5 kiló flett, vagy ott járunk. Ugyan nem mértem, de a 68-as cucc sokat elárul. Szerdán minden kiderül.

Kertikiri!
:D Anyucin kivül mindenki el tudja altatni a gyereket, mindenkinél így van. Gyerkőc tudja, hogy anyukánál messzebb mehet el...

Macsek!
Én minél hamarabb teném a babát járókába, szoknia kell.

Nem akarom elkiabálni, de nálunk az a minimális pocakfájás is megszünt. Tudok haladni Ákos mellett, eszik, alszik, nézelődik. Éjszaka 3 óránként kel, de nem zavar, mert pelus csere, kaja alvás. max. 15-20 perc.

Csajok, nem térünk vissza arra a régi jó szokáshoz, hogy leírjük ki mit eszik aznap? Nekem nagy segtség lenne. Már nagyon unom, hogy állandóan agyalni kell rajta. :? :wink:
Ma hamisgulyás és mákostészta lesz. Nálatok? Az is érdekkle, aki rendeli. Ötletnek az sem rossz. :)

Rita!
ügyi vagy!
kislányok hogy vannak?

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Jó reggelt!

Megint beerősitett a hasfájás nálunk, tegnap este ismét csak lázmérőre volt kaki, aztán éjjel órákon át csak nyöszörgött és próbált pukizni, de nem sikerült. Igy a reggeli visitás is megvolt, jól kifáradt szegény, most piheg az ölemben :(

Csajok, köszi a biztatást súly ügyben, azért védőnőt jövő héten megkérdezem. :roll:

Kertikiri, Panka babakocsija is kék, most a pihiszéke és hordozója is az lesz. Inkább, mint egy esetleges későbbi öcsikének rózsaszin cuccok :lol:
Nekem gyerekszobában eddig csak macis tapétacsik van a falon, ill alsó-felső falszin más. Majd függönnyel, képekkel, kiegészitőkkel dekorálok.

Jolka, ez se lehet semmi projekt ez a pelusról való leszoktatás...bár ösztönző lehet a megtakaritás ismerve a pelusok horror árait :? Vagy később már nem kell annyit cserélni naponta:
És de jó nektek, hogy eltűnt a pocifájás, akkor Ti az 1. kategoriába estek. Mi valszeg a 3 hónaposba fogunk :(
Neked még főzni is van időd??? Én hozatok, nálunk ma rántott sajt lesz. Tegnap spenótot főztem.

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Zsu:
remélem nem bántottalak meg. :oops:
Amugy ez nem igaz, h a tápisok jobban híznak.
Nekem Marci eleinte csak anyatejet kapott és havi 1kg-ot hízott, hetát ő 2 hósan volt 5 kg, 1 hósan 4 kg. (3250-el született)
Vagy nézd meg Rita Laláját. Ő is anyatejes és asszem 6 hetesen volt 6 kg.
Persze ha a doki azt mondja, h elég akkor elég. :)
Nekem a 21 dkg-ot mondta minimumnak az első hetekre.
Lilla napi 6x eszik 150 ml-t.

Jolka:
lego:
nekünk eddig duplo volt, abból rendőrautó, mixer, tűzoltóautó és ilyenek.
De mivel most Marci választhatott, így sima legot. Mi raktuk össze, egyedül nem tud vele játszani, szval sztem inkább duplót vegyetek.
Pelus:
mi is küzdünk, most épp a megmondja időszak van.

Kertikiri:
Lilla 4 óránként eszik, 4 órát meg nem vagyok távol, így megetetem, elmegyek ha dolgom van vagy ugye nekem azért Marcit is vinni kell ide-oda. 90 %-ban hazaérünk, ha meg valami olyan dolgom van, h pont akkor kell mennem, mikor etetés van akkor apa vagy anyukám megeteti. :)

Kép
Kép
h@jni

Hajni, dehogy :wink:
És Lilla 4 óránként eszik? Dejó kislány!!! :)

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Jolka:
nálunk húsleves, rizs, rántott hús és töltött csibecomb lesz. ( tegnapról maradt)
Meg krumplistészta, mert én már behányok a sok hústól. :?

Kép
Kép
h@jni

Zsu:
igen. átáltunk erre, mert ha kevesebbet adtam neki sírt, de úgy meg evett napi 7-8x 120 ml-t, így kap többet, de csak 4 óránként. Kezdi megszokni, bár azért napi 1x van, h 3 órára kap, de éjjel meg van,h 5 órát kibír, így megvan a napi 6. :)
De ha rajta múlna sztem ő enne 2-3 óránként is. :roll:
Ez a súly amugy nagyon érdekes.
Marci rendesen hízott, 1 hósan 4040 g, 2 hósan 5060, 3 hósan 6020 g, fél évesen 7780 g, 1 évesen meg 8860 g. :!: Szval ő itt nagyon lelassult. 2 évesen volt 10 kg, most 11 kg. Sokkal kissebb az átlagnál. :roll:

Kép
Kép
h@jni

Hajni, szerintem ez a hizás dolog is olyan, mint minden más...ahány baba annyi féle. Van egy szoptatós könyvem, most néztem át, mert hát csak idegesit a dolog. Abban heti 110-220 gramm fejlődést ir hetente normálisnak, átlagosnak havi fél kilót az első pár hónapban.
Asszem lemérek egy-két napot, hogy mennyit eszik, mert mostanában csak szúrópróbaszerűen mértem hetente 1-2x. De szerintem a napi 600 gramm megvan. Na majd kiderül :roll:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Csajok, tegnap behoztuk a kocsiból az autósülést, mert megnéztünk rajta valamit. 1 órája beletettem Pankát, csak kiváncsiságból, hogy elmarad-e benne, és azóta szunyál. Most akkor csak az ágyát utálja? vagy nem szeret vizszintben lenni? Csak az a baj ezzel, hogy nagyon görnyedten fekszik ebben is...na talán majd a pehenőszék jobb lesz, de a helyzet biztató :)

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Zsu:
Marci is imádott a hordozóban. Sztem ha napi 1-2 órát van benne nem lesz baja.
De ha belegondolsz a pocidban is összevolt görnyedve, meg kézben sem egyenesen fekszik. :wink:
Biztos jelzi, ha kényelmetlen neki benne. :lol:

Kép
Kép
h@jni

Hajni, de szopizik Lilla? Csak azért kérdezem, mert honnan tudod pontosan ha igen, hogy mennyit szív? Vagy nem szopizik? Vagy biztos írtad már, csak én lemaradtam..... Nadin biztosan nem eszik meg egyébként 900 ml-t egy nap.

Kicsit szerintem is nyugodtan lehet a hordozóban, az 1-2 óra szerintem még okés.

Kaja nálunk is rendelős, és nálunk is rántott sajt :lol: De minden tiszteletem azoké, akik főznek! Én sajnos sosem voltam egy konyhatündér, utolsó próbálkozásomkor zöldborsófőzeléket akartam, kifutott, be a kerámialapos tűzhely alá, tönkrevágta a vezérlőt, és 40e Ft-ért javították :cry: Azóta nem próbálkoztam, pedig muszáj lesz.

KépKép
kertikiri

Kertikiri:
nem szopizik, tápszert kap.
a napi kajamennyiség pedig testsúlykgként 150-180 ml, tehát nekünk 4.6 x150-180 = 690-830 ml a normális kaja, de Lilla kezdetektől többet eszik. :oops:

Kép
Kép
h@jni

sziasztok
nem nagyon vagyok, mert nincs időm. nem is értem ;)
most anyós tologatja az ikreket, én ebédelek, utána kis szunya, mert Huba elég hasfájós volt az éjjel. én nem bírtam tovább egy fél óránál, így az apja csitította több-kevesebb sikerrel. most a mecsek babateát próbálgatom, hátha... az infaol és espumisan mellett merem csak. de egyre több az önálló puki, Huba kakilása is rendbejött, és tegnap már a fürdést is élvezte egy kicsit, de csak hason.
védőnő: beállított ma :evil: szó nélkül :evil: :evil: még csak a napot sem mondta, nem még az időt. sztem ez bunkóság. mondtam neki, h kicsit zavar. asszem, megsértődött. ki van akadva, h miért bimbóvédővel szoptatok, h tuti, h nem kell tápszer, h elég-e a tej, h mennyit híztak (a múlt hét óta???? :shock: :shock: :shock: ). ne menjünk oltatni szerdán, mert festik a rendelőt, de ha nincs mérlegem, és nem tudom, hány kilók, és mennyit esznek, akkor mégis menjünk, h le tudja őket mérni. nem értem a nőt, bevallom.

kaja: anyukám feltankolt a hétvégén: most rizseshúst zabálok, de van hurka, töltött hús, krumplipüré, és kaptam anyóstól tökfőzeléket és bablevest (azt, gondolom, Apukának)

Kép
an°°di

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?