Új privát üzeneted érkezett!

Én is szeretnék már az első hónapban terhes lenni, csak én, mióta az eszemet tudom ezen görcsölök, hogy vajon sikerül - e teherbe esnem... Csak én attól félek, hogy ha rágörcsölök, nem fog összejönni. Úgy értettem, hagyom, hogy maguktól történjenek meg a dolgok....
znikusz
 
 


Igen, én is azért hagytam abba a hőmérőzést, mert nem akartam rágörcsölni. Mi kb. kétnaponta vagyunk együtt, aztán meglátjuk. Ha pár ciklusig nem jön össze, akkor talán elkezdek megint hőmérőzni. Meglátjuk...

Amúgy eddig óvszert használtunk, én még soha nem csináltam anélkül, úgyhogy azért ennyire furi a dolog... :oops:
tabati
 
 


Tabati!
Ja, így már érthető! Ne aggódj, minden normális!
Te hol mérted a hődet??? Az az igazság, hogy nem nagyon tudom, hogyan működik ez a hőmérőzés... :oops: :oops: :oops: :oops:
Ha lesz két perced, akkor légyszi írd meg nekem!Előre is köszi!
znikusz
 
 

 
 

Znikusz, szerintem nem szabad megijedni a tervezsétől, hogy ha esetleg készültök rá, akkor nem jön össze? Miért ne jönne össze? Persze, a peteérés egy dolog, ha mégse megy ki a pete, akkor persze, hogy nem következik be a terhesség, de attól még nem szabad kétségbeesni.
Hőmérőzni hüvelyben vagy szájban kell, reggeli felkelés előtt, lehetőleg 5 órai egyhuzamban alvás után. Na, nálam ez nem menne, mivel sokszor kelek fel éjszaka.

Tabati, soha, egyszer sem estetek kísértésbe, hogy óvszer nélkül csináljátok?
Mi régebben, mikor még fiatalabb voltam, de nem akartnk gyereket, a naptáros módszerrel csináltuk egypárszor semmi nélkül... volt is fejfájás a mensi előtt, hogy most mi lesz.
Sőt, volt, hogy a nehéz napokon csináltuk úgy, mivel nagyon meg akartuk tapasztalni, hogy védekezés nélkül milyen lehet, de más napokon nem mertük. :oops:

tegnap amúgy nem szeretketzünk. Még ma sem lennénk késésben, csak tudjátok, fájdalmaim vannak a felfázás miatt, így amúgyis kímélem magamat. De persze, ha csak ezen múlna, azért óvatosan lehetne csinálni. Csak akkor 6 hónapos terhes lennék a lagzinkon. :shock:
Vendég
 


Ahogy ósió leírta már a hőmérőzésben az a lényeg, hogy minden reggel ugyanabban az időben méred a hődet. Én hüvelyben mértem, de szokták szájban is, gondolom popsiban is lehet, de minek. :lol: Én elektromos hőmérővel mértem, amíg csipogott. Elvileg ez így jó, bár van aki ezzel is több ideig méri a csipogás után még benn hagyja. Én azért nem tettem, mert ez a fajta hőmérő direkt úgy van megcsinálva, hogy ha nem történik egy ideig hőmérsékletemelkedés, akkor már jó és csipog. Meg egyébként, ha hónaljban mérek vele, akkor kell tovább benn tartani, mert ez szájra illetve egyéb helyekre van kitalálva. Amúgy azért is szeretem az elektromosat, mert nem kell azonnal (félálomban) megnézni az eredményt, hanem elég később, mert eltárolja a kapott értéket.

ósió


Azért nem estünk kísértésbe, mert a párom már egy előző barátnőjével csinálta nélküle, mert a lány gyógyszert szedett. Párom szerint ugyanaz óvszerrel, mint nélküle. (egyébként én sem éreztem semmi különbséget)
tabati
 
 


Háát, nekünk oylan fura, hogy most megint be kell készíteni az óvszert előtte. Eddig oylan kényelmes volt. Illetve most abból a szempontból nekem jobb, hogy nem kell okvetlenül tusolnom utána. Egyébként nálatok csak most merült fel, hogy babát szeretnétek? Nem merült fel korábban? nálunk nemigen. Illetve tervezgettük, hogy egyetem után esküvő, aztán gyerek, de úgy konkrétan csak most.
Vendég
 


Sziasztok!

Látom, senki nincs erre. Én azért felteszem a mai napi LH tesztemet is, ami negatív lett a tegnapi pozitív után, úgy hogy kivándorolt a petém! Soha ennél pontosabb működést! Nagyon boldog vagyok. Így pontosan tudom, melyik nap fog megjönni novemberben.
Akit érdekel, íme a mai felvétel, illetve a tegnapi és az azelőttivel összehasonlítva. Kép Kép
Vendég
 


Robi egy ideje altatja Natit a szomszéd szobában. Hallgatom Natit, ahogy magyaráz és időnként mondogatja, hogy apa-apa-apa. Meg azt is, hogy Robi elég egyenletesen veszi a levegőt. :lol:

Tali:
Jövő hét péntekre van egy Szabis babatalim, de lehet, hogy még azt is lemondom, hacsak nem szűnik meg az orrcsorgás törpök részéről. :( Most egy kicsit (nagyon) le vagyok maradva a fórummal, nem csoda, Robi itthon, annyi időm sincs, mint egyébként. :wink:
Akíra: Hétköznap, kb bmikor
Znikusz: Délután
Ósió: Hétvége lenne jó, de az sajna nekem nem jó. Jöv hét pénteken kívül várható még pesti kirándulás?
Tabati: ?
Moni: ?
Cukika: ? (Bár gondolom nálad az "elhavazva" kifejezés a legtalálóbb)
Zsókuci?

Terhesség előtt:
Nem hinném, hogy rá tudnának venni, hogy terhesvitamint szedjek, max folsav. Így is küzdök a súlyommal, hogy lemenjek max 65re. Az legalábbis a cél. Még kell -3, és akkor megvan a 10 :D , amit beterveztem. Szépen kiszámolva így nem lépem át a 80 kg-ot terhesen. Az ízületeim mintha afölött mintha besokallnának.

Kép KépKép
lorca
 
 


Lorca, hát, amint olvastad, én se tervezem semmilyen vitamin szedését. Csak és kizárólag akkor, ha nagy szükségem lenne rá.
Pontosat még nem tudok mondani, hogy mikor mennénk legközelebb Pestre a pénteken kívül. Végülis, ez csak elhatározás kérdése. Nekem a hétvége lenne jó, ezért ha a többiek is tudnának valamikor hétvégén időt szakítani egy kis találkozásra, akkor megpróbálom én is úgy szervezni, hogy pont akkor menjünk Pestre.
Vendég
 


Sziasztok!

Nekünk a hétvége nem jó semmikor! Ez biztos! Vagyis max. ha apa dolgozik hétvégén! Mert hogy ugye nálunk egész héten dolgozik, és minden nap majdnem hogy csak fürdetésre és lefektetésre ér haza, ugyhogy a hétvége az amikor kicsit együtt van a család, én azt nem tudom feláldozni :(

Lorca, nekem a hétköznap bármikor jó, mondjuk szerintem 10 körül már bárhol ott tudunk lenni :)
Ugyhogy nekünk hétköznap bármi jó :)

KépKép
KépKép
akíra
 
 


Sziasztok!

Kicsit régen voltam, de sikerült visszaolvasnom:)

Tabati, igen tényleg 20 éves vagyok. Tanulok is meg dolgozom is...Egyébként Tárnokon lakunk (nem tudom hogy tudjátok e hol van... Érd után) Az esküvőről egyenlőre csak annyit tudok hogy a suli után lesz, vagyis úgy tervezzük hogy olyan másfél év múlva.Nemsokára lehet már szervezkedni:) Neked már volt vagy csak lesz?
Akinek még csak lesz hol tart a szervezéssel és kinek mikor lesz?

Én is csináltam LH tesztet... Az elsőnél nem is látszott semmilyen csík, aztán 2 napra rá egy halvány csík volt, de utána meg elmaradt a teszt, mert sok dolgom volt és kiment a fejemből... úgyhogy a 4 napon meg megint nem volt semmilyen csík... Majd legközelebb nem felejtem el:):) Igaz, hogy én ezt most pont az ellenkezőjére használtam, tehát hogy mikor nem kéne szeretkezni:) Na de hát ugye ezt úgysem lehet betartani:):)

Hogy telt a hosszú hétvégétek?

Mindenkinek szép napot és jó munkát :):)
encsike87
 
 


Encsike, képzeld, nem is tudtam, hogy az LH tesztet terhesség kimutatására is lehet használni. Előbb kimutatja a terhességet, mint maga a terhességi teszt, ahogyan láttam a neten fotókat róla. Érdekes. :-)
Szerintem ez az LH teszt nagyon jó dolog, én majd így szeretném megállapítani áprilisban, hogy mely napokon kell együtt lennünk.
Nekünk május végén lesz az esküvőnk. Lényegében már lefoglaltuk a termet és a zenészt, most a fotóst és videóst fogjuk lefoglalni, és ha minden jól megy, pénteken el tudunk menni a paphoz időpontokat megbeszélni, dec. elején meg az anyakönyvvezetőhöz.
Mi itt állunk. Ja, és már vettem magamnak egy-két kiegészítőt, ruhát.

Nekünk a hétvégénk jól telt, sokat pihentünk, illetve lustálkodtunk. Most már a karácsonyt várom nagyon, mert akkor tudunk megint úgy huzamosabban együtt lenni itthon.
Vendég
 


ósió, akkor már egész jól álltok:) Mi még időpontot sem találtunk ki. Étteremben lesz a vacsora vagy egy külön helyet béreltek? Ruhát már válaszottál? vagy csak elképzelés van?

Egyébként én sem tudtam hogy az LH teszt kimutatja a terhességet. Azt is írták hogy hogyan? Mikre jó:):)
encsike87
 
 


Állítólag terhesség idején is kimutatható az LH teszt. Így ha terhes vagy, pár nap múlva, ha csinálsz ilyen tesztet, akkor a Kontrollcsík mellett (ami ugye mindig beszineződik) megjelenik halványan az tesztcsík is. Csak ehhez például nem ártana egy olyan hónapban csinálni próbát, amikor még nem vagy terhes hogy néhány nappal a pé után milyen a teszt. Mert lehet, hogy ilyen állapotban is ugyanolyan, mint terhesen. Nem tudom.
Én öt tesztnől most hármat próbáltam el, és így meg tudtam állapítani a peteérést. Még egy csomaggal fogok venni, és az elég is lesz.

Mi külön termet foglaltunk le, annak van egy konyhai része is, ahol megfőzik a vacsorát. És innen szolgálják majd fel.
Ruhát még nem választottam, mivel bármi lehet alapon nem akarom elkapkodni... :oops: Egyébként konkrét elképzelésem van a ruháról. Talán decemberben vagy januárban elmegyek nézni ruhát, illetve próbálni.

És ti? Kb. mikorra tervezitek az esküvőt? Írtad, hogy másfél év múlva lesz. Akkor 2009 tavasza körül?

Mi tudod, hogy jártunk ezzel az esküvővel? Áprilisban itthon lustálkodva döntöttünk a jövő május végénél. Igen ám, de közben beharangoztuk a családnak, gyorsan lefoglaltuk a kinézett termet....aztán nemrég meg abbahagytam a gyógyszert, most meg az esküvő időpontjához igazítjuk a terhességet, legalábbis próbáljuk. Néha azonban úgy felerősödik bennem ez az érzés, alig bírom kivárni. DE ki akarom, mert a tavasz csodálatos évszak, imádom az áprilist!
Szóval, itt vagyunk. Ja, és a kedvesem (teljesen egyetértek vele) okvetlenül házat akar venni, hogy a baba ne idegen helyre érkezzen. Szóval, van még jópár feladat előttünk.

Te hol tanulsz? Mit dolgozol?
Vendég
 


ÉN a Heller Farkas főiskolán tanulok.... Egyébként meg adminisztrátor-tolmács vagyok egy cégnél...
Hát én szerettem volna 2008 szeptemberben az esküvőt, de nem tudunk még semmit, meg az már csak 10 hónap... De valószínű hogy 2009ben lesz... Ruháról nekem is van elképzelésem, de addig még változhat:):)

A házzal énis egyet értek. Mi is szeretnénk, de nagyon drága... úgyhogy mi lehet hogy ott fogunk építkezni ahol most is lakunk, csak a telek másik felén (szerencsére elég nagy úgyhogy elférne...) Ti merre szeretnétek házat?
encsike87
 
 


Mi falun szeretnénk házat, mert úgy gondolom, hogy ott nagyon jó körülményeket lehet teremteni a kisgyerekeknek, és szeretnék majd gyümölcsöst és konyhakertet is. Mi a Balcsinál lakunk, közel a családhoz szeretnénk házat, hogy ha úgy adódik, tudjanak a kicsikal majd foglalkozni, ha munka vagy más dolog elszólít minket.
Építkezni valóban nem rossz dolog, de mi inkább azért is vennénk, hogy hamar költözhessünk, a többi meg már részletkérdés.

Hidd el, 2009 is hipp-hopp itt lesz!
Mi gondolkodtunk az idén szeptemberi esküvőben, de áprilistól már csak kevés idő lett volna megszervezni, ezért döntöttünk kényelmesen a jövő májusnál. Nagyon várom már!
Vendég
 


encsike!

Mi is a telek végében építkezünk, most kaptuk meg az engedélyt. :D

Nekem is nyáron lesz az esküvőm, mint ósiónak, a különbség annyi, hogy mi még nem tudjuk az időpontot, még a hónapot sem, mert ugye most próbálkozunk s ha hamar összejön a baba, akkor már akár májusban is lehetne az esküvő. Előtte viszont semmiképp nem, mert páromnak még áprilisban lesznek az utolsó vizsgái. (nem minthogyha annyira belefolyna az esküvőszervezésbe... :lol: bármit kérdezek tőle, minden jó úgy ahogy majd én akarom... :lol: hiába, ez neki csak külsőség)

Úgyhogy én alig szervezkedtem még, a ruhával is megvárom, hogy mi lesz a babával. Nekünk nem kell foglalni termet, mert a kertünkben lesz a vacsora, zene nem lesz (esetleg lemezről), a polgárira még ráérünk bejelentkezni, a lelkésszel meg jóban vagyunk, úgyhogy azzal is ráérünk, ha már biztosat tudunk. Egyébként nekünk a polgári kb. 1 hónappal korábban lesz, mint a templomi (ezt már eldöntöttük), és azon csak a szülők, meg a tanúk (testvérek) lesznek jelen. A templomin, meg a vacsorán is csak a rokonok. Úgyhogy kis esküvő lesz.
tabati
 
 


Igen, én is azért gondolom inkább a 2009-et mert addig van idő megszervezni....főleg ha már elkezdjük szervezni akkor gyorsan megy az idő:)

Én is szeretnék költözni már, mi anyósékkal lakunk, de néha már olyan jó lenne külön...

Egyébként sokszor én sem t udom hogy mit szeretnék jobban, esküvőt, babát vagy házat:):) Bár néha a vőlegényemen úgy látom hogy ő még egyiket sem, de ez csak átmeneti nála:)
encsike87
 
 


Tabati, mekkora a telketek? és mekkora házat szeretnétek?

Akkor nem sietitek el az esküvő szervezést:) amúgy ez a minden jó úgy ahogy mondod ismerős:):) nálunk is én fogok mindent megszervezni, bár most lelkesen bevállalta az esküvő kiállítást januárban, de majd szerintem ott lesz az, hogy "nem mehetnénk már haza? már mindent láttunk" :):):) hát istenem ilyenek a pasik:)

Én nem szeretnék se túl kicsi se túl nagy esküvőt... olyan szépet:)

én valahogy nem úgy szeretnék férjhez menni hogy akkora a hasam hogy nem férek bele egy normális ruhába sem:):) úgyhogy vagy előtte bébi vagy utána:):)
encsike87
 
 


Hááát...én lehet, hogy úgy megyek férjhez, hogy zsákot húzok magamra, mert már csak abba férek bele! :lol: De mi már nagyon szeretnénk babát, és ha megszületik, utána már nem lesz normális esküvő, az tuti. Ezért lesz előtte egy pici. Persze ha addig nem jön össze a baba, akkor én is feszítek majd a tapadós ruhában vékonyan. (megint találtam egy szupit, amibe persze pocisan már nem férek bele)
Azt hiszem nekem a sorrend a következő: baba, ház, esküvő (esküvő nem is olyan fontos, csak a családnak csináljuk) Nálunk sincs semmi vita a szülőkkel, teljesen jól megvagyunk, de azért mégis más generáció, nomeg jó lenne már külön, saját háztartás, saját konyha (hú, de nagy álmom!!! :roll: ) Mondtam is a páromnak, hogy ha kész a házunk, akkor első a konyhabútor, utána jöhet a többi. :lol:

A héten sokat babáztam. Kicsit megtapasztaltam, milyen lesz majd két gyerekkel. Pár órát vigyáztam rájuk. Persze a nagyobbiknak pont akkor kellett k@kilnia, amikor a picit etettem. Pici bele a járókába (végig üvöltötte a dolgot, mert ott nem szeret lenni) nagyhoz aszisztáltam. Aztán etetés folytatódott. :D Semmi probléma, csak egy két paradicsom folttal lettem több, meg némi tapasztalattal, hogy a picit nyugodtan letehettem volna a földre kúszni (csak nem mertem), és akkor nem üvöltötte volna végig a testvére egészségügyi sétáját. :lol: Ja, és hogy akkor sem kell kétségbeesnem, ha a picur kiadja magából a bekajált paradicsomost szószt, mert nincs semmi baja, csak túl mohón eszik. :lol: No, kedden megint megyek babysitterkedni, most már bátrabb leszek! :D
tabati
 
 


Már nagyon tapasztalt leszel a saját babára:):):) Nálunk a környéken sincs kisbaba sajnos...

Egyébként nekem is a saját konyha az amire a legjobban vágyom, meg saját fürdőszoba:) én szeretek háztartást vezetni, de főleg külön szeretném! Amúgy nálunk sincsen vita a szülőkkel, jól kijövünk, de hát külön mégis más lenne... gondolom érted mire gondolok:)

Mikor kezdtek építkezni?

Nálunk még egyenlőre én vagyok az aki jobban szeretne babát, a vőlegényem úgy elvan a gondolattal, azaz nem zavarja ha összejön, de azért nem is sietteti:)
encsike87
 
 


Ja!

A telkünk kb. 1192 nm a telkünk, ezen van már egy kb.109 nm-es ház, meg egy 19 nm-es kisház (kazánház, tároló) A mi házunk pedig kb. 113 nm lesz. Ezekben a számokban minden benne van, a terasz is. De a hasznos alapterület pontosan 85,33nm lesz. Ennyi pénzünk lesz, de már van terv a későbbi bővítésre is.
tabati
 
 


Nekünk kisebb a telkünk, de én nem akarok hatalmas kertet, mivel utálok füvet nyírni :lol: ezért jó lesz az is ami marad...Mi kétszintes házat terveztünk oda, aminek az alapterülete kb 70 nm... úgyhogy a végére lesz olyan 110 nm. Én szeretném egyben megépíteni, bár ahhoz hitel is kell. Egyébként mennyiért csináltak tervet nektek? számoltatok már hogy mennyi lesz a ház?
encsike87
 
 


Ezt jó leírtam... :lol: Persze ez sem egy ütemben lesz kész. Tavasszal elkezdjük, falak, tető még esetleg nyílászárók, aztán pénz kifújt... :? Hitelt még nem nagyon szeretnénk felvenni, szocpolt igen, de még nem nagyon néztünk utána, mik a feltételek. De már tervezzük. Aztán ahogy jön a pénz, szép lassan. Ezért mondom, hogy reálisan is a babu az első. Mondjuk van helye itt is, mert négyen lakunk itt szülőkkel, meg párommal és van egy szoba, ami dolgozószobaként funkcionál, úgyhogy az lesz a gyerekszoba. Szülőknek is nagy a szobája van is benne íróasztal, a mi szobánkban is van, úgyhogy el fogunk férni. Aztán remélem, amikor már felfogja a babu, hogy neki külön szobája van, akkor már kész lesz a házunk. De nagyon előrerohantam.... :oops: Hát, így szoktam én álmodozni!! :lol:
tabati
 
 


Hát igen... Végül is ez nálunk is kivitelezhető lenne...És ésszerűbb is mint a hitel... Ha már szerkezete kész a háznak akkor jönnek az ismerősök, hogy villanyt kéne szerelni meg fűtést aztán fokozatosan :lol:
Egyébként a baba nálunk is elférne... bár nálunk csak két szoba van, de a mienk nagy úgyhogy nálunk elfér... a Vőlegényem amúgy is azt mondta hogy ő majd éjjel közénk lopja a babát :):):)

Ne aggódj, én is szoktam álmodozni, de néha olyan jó:)
encsike87
 
 


200 ezer volt a terv, de most kell még kivitelezési terv is (egy nagyon részletes, ahol minden egyes apró dolog is fel van tűntetve pl. konnektor), az plusz pénz lesz még nem tudjuk mennyi. Aztán apróbb kiadások voltak még. Statikus kb. 60 ezer (építkezésnél ezek tényleg apró kiadások), energetikai felmérés kb. ugyanennyiért. 13 millió körül számoltuk a végösszeget. De mondják akik már túlestek egy építkezésen, hogy ez csak nőni fog, meg hogy ne számoljunk, csak adjuk a pénzt, mert ha mindig kiszámolnánk, hogy hol tartunk, akkor csak végigidegeskednénk az egészet. Idegeskedés pedig enélkül is lesz bőven. Mi már az engedélyeztetésnél elakadtunk. Nem akarták megadni az engedélyt, mert a ház túl távol lenne az utcafronttól. (hátul a kert végében, körbe csak szomszédok) Aztán párom alkotmánybírósággal fenyegetőzött, végül csak megkaptuk. Később fél füllel hallottuk, hogy az indoklás közel sem volt a valósághoz, csak épp azon sértődtek meg, hogy nem helyi mérnök készítette a tervet. Szóval sokmindenre oda kell figyelni. (amúgy a mérnök profi, nem bántuk meg, hogy őt választottuk, és nem fogunk helyi emberekkel dolgoztatni, csak mert belterjes az egész, és elvárják. Ne már a mi pénzünkből építsenek palotát maguknak!!

Nnna, jól kidühöngtem magam! :twisted:
tabati
 
 


Halika!

Hát, ezek a férifak márcsak iylenek. De nálunk párom is akarja.:-)
Általában az van, hogy elkezdek szervezkedni,aztán a végén ő mondja, hogy ezt ne így, azt ne úgy...:-) na, jó, annyira nem vészesen, de azért fél szeme rajta van az eseményeken.
Mi is babáztunk a hétvégén, családtagoknál voltunk páromék részéről. Olyan jól éreztük magunkat. Mondta is a kedvesem, hogy ő is szeretne már, mert annyira jól érezte magát. :-) Hiába, nagyon aranyosak tudnak lenni. Meg már kiéltük magunkat, tanultunk, voltunk erre-arra, stb. most már tényleg egy babára vagyunk.

Nem szabad engedni a 48-ból! Amiért megodlogozott az ember, és a pénz az az, arra kell költeni, ami az embernek megnyugtató, és nem amit más szeretne. Én se engednék belőle.
Na, majd az én nagy tudásom a házvételkor fog előjönni, szépen alkudozni fogunk, bármennyi is lesz. Most azon vagyunk, nézzük a házakat. Na, azt hiszem, ma már csak este leszek, megyünk Pécsre. Sziasztok!
Vendég
 


Ebben teljesen igazatok van... Nálunk is ilyesmi lesz tuti. Nálunk saroktelek van, igy ilyen kifogás nem lehet, de majd lesz másik úgyis....De már várom azért ennek ellenére is... Szerencsére vannak ismerősök akik segítenek építeni, de attól még tőlük sem várhatjuk el ingyen hogy pl csinálja meg a fűtést stb... meg egy emeletes ház megépítését nem bíznám a nagypapa jelöltekre :):)
encsike87
 
 


Szépen összegyűltünk így hárman a gép előtt! :D Én közben megmostam a hajam. Anyósom a fodrásznál... de jó neki nekem is el kellene mennem már. Szépen nézünk ki. :? De kinek van arra ideje. Mindig csak húzom-halasztom...
tabati
 
 


Nekem is fodrászhoz kellene mennem... de mikor?! ráadásul már vannak vizsgák is :? :roll: majd túlélem valahogy..
El tudnám magam mással is foglalni... Én most amúgy dolgozom. Látszik, ugye?:)
encsike87
 
 


Hát igen encsike! Arra vigyázni is kel, mert mi is kaptunk egy csomó tanácsot apósomtól, aki maga építette fel a házát. Nade mikor?? Azóta már kicsit fejlettebbek a dolgok. Inkább a szakemberekre hallgatunk, bármekkora is a jóindulat.

Segítség nálunk is lenne a családban, de azzal is vigyázni kell. Abból szoktak lenni a családi botrányok. Megcsinálja, de nem jól, aztán ha szólsz neki megsértődik, ha nem akkor te veszel rajta össze a férjeddel, stb. Nekünk jól megoldódott az egyik ilyen esetünk, mert van a családban egy fuvarozó. Tőle szerettünk volna segítséget kérni majd az építési anyagok szállításához. De megelőzött minket, és mondta, hogy "szívesen segítene" :? , de sok a munka, viszont tud ajánlani valaki mást. Kedves... De legalább nem lesz konfliktus. (persze azért a jogi tanácsot elvárja a páromtól ingyé... :? ) No mindegy, neki nem áll semmiből...
tabati
 
 


Gondoltam, hogy azért ülsz a gép előtt! :lol: Én majd csak egykor indulok dógozni, addig meg teszek veszek, irogatok...
tabati
 
 


Igen, ez ismerős... Nálunk egyenlőre az "apósom" (nem az apja a páromnak, csak az anyukája élettársa) aki mindenbe szeretne beleszólni, de ezek rólam lepattannak, majd én eldöntöm, hogy milyen házat akarunk és azt hogyan...Bár ő nagy ezermester de én inkább valaki idegent szeretnék megbízni....
encsike87
 
 


Nálunk szerencsére ezek csak segítő próbálkozások. Például azt is felajánlották, hogy építsünk szoba konyhát hátra, aztán majd ők beköltöznek, mienk meg lehet a nagy ház... :shock: Aranyosak, de azért ez túlzás lett volna.
tabati
 
 


Megkérdezhetem hogy hány éves vagy? Most dolgozol valahol? Baba mellett dolgoznál valamit? Én nem tudom hogy dolgoznék e... de ezt majd akkor eldöntöm:)
encsike87
 
 


28 éves vagyok. Tanítok, nyáron kaptam meg a határozatlan idejű szerződést, úgyhogy lesz hova visszamennem, ha már unom a babázást. :lol: Persze, remélem erre minél később kerül sor, mert mi sok babát szeretnénk. Baba mellett, majd meglátom, kialakul. Az egy teljesen más életvitel lesz. Magánnövendékek jöhetnek, meg valami internetes munka is (bár sok a becsapós). Reálisabb, hogy megtanulok varrni (ha kapok varrógépet :P ), pedagógus átképzés keretében valami más szakmát (ha ingyé van, miért ne, lehet, hogy van varró tanfolyam is), meg aztán lesz dolgom a házban (szépítgetés, stb) meg a kertben is. Remélem páromnak beindul az "üzlet" és nem lesznek megélhetési problémáink, mert akkor csak álom marad a sok gyerek, és az is, hogy az oviig itthon maradok a babuval.
tabati
 
 


Hát igen... Remélem sikerül minden ahogy szeretnéd! Párod mivel foglalkozik? Az enyém most kórházban van, mert műtötték a térdét :( Otthoni munkát én is vállalnék, de mást nem nagyon szeretnék... Nekünk csak 2 gyerek van tervben, de ők is nagy korkülönbséggel ha lehet:)

Egyébként a szocpolról én sem tudok semmit, csak az előbb elfelejtettem írni :)
encsike87
 
 


Párom ügyvéd lesz, most csinálja a szakvizsgáit. Szocpolról már megnéztünk egyszer e gy tájékoztatót, de azóta tuti változott. Állandóan változtatják... :( Persze sosem jó irányban... :(
tabati
 
 


Az jó munka...:) Igen a szocpol folyamatosan a rossz irányba változik.. én ott tartok hogy 2.400.000 a két gyerekre... de ennél többet nem tudok:) Hány gyereket szeretnétek amúgy?
encsike87
 
 


Hááát!! Az alsó határ a 2. Felső határ egyelőre nincs. :lol: Ha reálisan nézem, akkor 4.

Kettő gyerkőc bármi áron lesz!!
tabati
 
 


További szép napot, készülődnöm kell, megyek dógozni!! Amúgy ezen a héten kell nekem drukkolni, hogy valamikor a hét közepén kiszabaduljon a petécském és várja őt a kiskatona!! :D
tabati
 
 


Sziasztok!

Szia Encsike! :D



Bocsi az eltűnésért de reggeltől estig a Ricsit kergetem. Mindenhova bemászik, felmászik, lepakol, kiszór, megrág, ledönt... feláll-elesik, próbál egyedül állni-mégnagyobbat esik... :o :lol:

Közben egyszerre jön két foga, napok óta nem alszik csak pár órát, éjjel legalább 5-ször kelünk. Hulla vagyok. De boldog hulla :roll: :D :D :D Annyira édes, imádom. Olyan huncut :D és úúúúúúúgy tud hízelegni :shock: :D :D

Azt hiszem, már kiderült hogy motoros legényem lesz. Még járni sem tud de motorozni annál inkább :roll: hát nem lehet elég korán kezdeni :lol:

Kép

Remélem nem bánjátok a képet :roll: :D


ö, mit is akartam :roll:

Ez a tesz elég jónak tűnik! Úgy csinálnék én is, de valószínűleg fölösleges lenne, hisz peteérésem sincs még 8) :lol:


a fenébe, mennem kell, hív a Ricsi... majd még jövök ha tudok :wink:

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

Eladó babás dolgaink, ruhák:
https://picasaweb.google.com/109901046313515431113
momi
 
 


Tabati, oké drukkolok neked hogy találkozzanak :):)

Momi, nagyon aranyos Ricsi! Akkor gyorsan eltelnek a napjaid ha állandó "kergetéssel" töltöd.... :) De gondolom mennyire évelezed!
encsike87
 
 


Momi, én szívesen segítek neked kiértékelni majd a tesztet, ha mégis nekiállnál csinálni. Persze, ehhez az kell, hogy először is, jöjjön meg az első menstruációd szoptatás után.
Látod, én például nagyon örültem ennek a tesztnek, mert ezzel gyakorlatilag órára pontosan ki lehet számítani, hogy mikor kell együtt lenni.

Nagyon aranyos a kisfiad! Komolyan mondom, olyan fejlett!

Tabati, gondolunk rád hét közepén. Bár nem lehet, hogy neked inkább egészen másra lesz akkor szükséged, mint a mi drukkjainkra? :P
Vendég
 


Esküvőszervezés:
Júli 12-n volt, én júniusban még érettségiztettem. Még szerencse, hogy nem 5-én volt, mint ahogy először terveztük, mert akkor nem lettünk volna készen :oops: . Mi a nagy részét az utolsó pár hétben csináltuk, csak az időpont a Bazilikában és a terem volt a tuti már egy fél évvel korábban. De szerintem simán le lehet szervezni pár hét alatt, csak a meghívók miatt kell a sok idő. Mert hát azt nem lehet a megelőző héten kiküldeni. :lol:

Tabati,
Jó ötlet, hogy nem egy nap van a polgári és a többi. Nekem is mondták, hogy így jobb, és bárcsak hallgattam volna az okosabbakra! :wink:

Tabati, Ósió
Ha bármikor vágytok egy kis gyerekes tapasztalatra, van két gyerekem kölcsönbe. :lol:

Építkezés:
Becsülök mindenkit, aki meri. :wink:

Moni,
Nagyon ügyes! Milyen nagy, pedig alig idősebb Szabinál :D

Kép KépKép
lorca
 
 


Tabati,
Milyen szakos vagy? Jöhet priviben is, ha nem akarod, hogy valahogy kiderüljön és a fél suli rajtad csámcsogjon. :wink:

Kép KépKép
lorca
 
 


Lorca, Pécsről hazafele jövet épp a gyönyörű őszi színekben gyönyörködtem...anyira csodálatos, az a sok sárga, barna, piros. Egy nagyon szép hosszú ujjú ruhával simán elmenne a mostani szép időben egy esküvő. De tavasszal ki merte volna gondolni, hogy nem égszakadás lesz ősszel nagy szélviharokkal? Ráadásul, én amilyen érzékeny vagyok, tuti hogy a hidegben elkapnék valamit.
Persze, meg lehetett volna szervezni, de így azért mégis kényelmesebb, na és anyagilag se mindegy.
ja, a meghívót mi is időben akarjuk vinni-küldeni, legalább 2 hónappal korábban, hogy a végére tényleg semmi feladat ne maradjon.
Szóval, kölcsönadod a porontyaidat, oké....


:lol:
Vendég
 


Sziasztok!

Húh, itt nagyon pörögnek az események! Alig bírtam visszaolvasni! :D :D :D :D :D :D
Encsike jól felpörgetted itt az életet!

Lorca! Arra a kölcsönre én is igényt tartanék..... :D :D :D :D :D
Persze szerintem Te lennél a legjobban kétségbe esve, ha tényleg elcsurrantanánk őket pár órára.... :D
Nálunk a családban mindig sok baba volt, ráadásul sok nyarat pesztráltam végig, persze kitörő lelkesedéssel és örömmel!

Irigyellek titeket az építkezés miatt... Bár lehet, hogy ezt már írtam... :oops:

A mi esküvőnket én szerveztem meg 2 hónap alatt... Nem volt könnyű, de minden úgy sikerült, ahogy elterveztük/tem... Nálunk is csak rábólintások voltak, a férjem számára ezek a dolgok csak külsőségek... Pasik... :lol:

Momi!
Tegyél még fel képet nyugodtan! Én, és szerintem a többiek is szívesen nézegetik!
Lorca ez neked is szól! Ja és Akíra rólad sem feledkezem meg! Hajrá mamik!


Nálunk ma (legalábbis számomra) nagy esemény lesz! Ma veszem be a gyógyszert utoljára!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
znikusz
 
 


Znikusz, az nagyon jó! Nálam is nagy esemény volt!
Azóta is bennem van esténként, hogy jaj, a gyógyszert be kell venni. De olyan jó, hogy nincs kötöttség, bárhova mehetünk, nem kell rá figyelnem....
Vendég
 


Nálam ugyebár nem a bébi miatt lett befejezve a gyógyszer, és lehet hogy ezért de csak utána jöttem rá, hogy hú de jó igy:):) és érdekes módon azóta sincs semmi bajom ami előtte volt...Le is kopogtam gyorsan :lol:

Nálunk sajnos nem igazán volt kisbaba, mert én későn születtem, anyu 37 éves volt amikor szült engem, szóval már mindenki megszületett előttem, a többiek meg annyi idősek mint én vagy fiatalabbak... tehát saját baba kell majd :):)

Már előre látom hogy nem lesz olyan egyszerű az esküvő szervezés, főleg hogy az én szüleim érdekes emberek és mivel elváltak nem is igazán viselik el egymást és apa barátnője is... háááátttt had ne mondjam :) de majd a terem két végébe ültetem őket :)

Momi, szerintem is szivesen nézegetjük a képeket!

Mindenkinek jó éjszakát meg sok sikert amihez kell :wink:
encsike87
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?