2003.06.26 23:55
Szerző: csii
Itt a roppant bunkó, és elítélendő Csi beszélget!
Mi van, Napocska? Te miről beszélsz?
Néhány napja kipróbáltam a számomra formailag is új keresőt, mint ahogy tették mások is. Több szóra is rákerestem, volt, ami működött, volt, ami nem. "Csi"-re nem kaptam találatot, csak egy számomra érthetetlen szöveget. Azért vettem a bátorságot, hogy megkérdezzem, mi a kiírt szöveg, mert NEM értek a sz.gép efféle hibaüzeneteinek az értelmezéséhez. Felmerült bennem, hogy talán valaki elmondja, mit tettem rosszul, vagy szól, hogy ez egy olyan üzenet, ami nem nekem szól. De nem ez történt.
Ata, aki vélhetőleg szintén rendszergazda /bocsi, nem "beszéltem" Attilával még soha, csak gondolom, hogy az/ ezt válaszolta:
"Az "SQL syntax ..." üzenettel hol találkoztatok?"
Ebből gondoltam, hogy érdekli a dolog. De továbbra sem tudtam, hogy én keresek rosszul, vagy ez olyan hiba, amit korrigálni lehet, esetleg valaki tud egy olyan megoldást, mint fentebb több felmerült problémára.../pl. Franyónak adott válasz, vagy a bejelentkezésről Bigacsiga válasza, vagy Solya válasza a tortáról Kíváncsinak, vagy Barbi Zsuzsának a képfeltöltésről, stb./
Ezt írod te:
"Egyebkent hibat ugy jelentek, hogy leirom mikor mit csinaltam es mit tapasztaltam."
ha veszed a fáradságot, hogy kicsit felettünk olvasgass, mielőtt belémkötsz, akkor ezt látod:
""Rá akartam én is keresni arra, amire Djeszter, és Kíváncsi. Meg akartam nézni, hogy mit ad ki a kereső, ha a nevemre keresek. Üzeneteimet úgy írom alá, hogy "Csi", és az azonosítóm pedig "Csii"/persze idézőjel nélkül/, és ha nincs kedvem beírni a jelszót, akkor csak annyit írok azonosítónak, hogy "Csi". Így elvileg mindkét variációnak meg kell lennie az üzenet szövegében, illetve a szerző nevében is. Több variációt kipróbáltam akkor /szerző nevében, üzenet szövegében, stb./ és állandóan ezt írta ki, meg azt is, hogy ha a probléma továbbra is fetntáll, akkor forduljak a Társalgó Adminisztrátorához. Most megint próbálkoztam, ezeket kaptam eredményül:
Kulcsszavas keresésnél a keresett szó: Csi
Egyezés módja: csak teljes szavak
Egyezés: Teljes egyezés
Előfordul: Az üzenet szövegében
ezek után ez jött üzenetnek:
You have an error in your SQL syntax near 'BINARY '[[:<:]]Csi[[:>:]]');' at line 1
Majd próbálkoztam a "Csii"-re is keresgélni, volt olyan, amikor azt írta ki, hogy 0 találat, de az egyes variációknál ezeket is kiírta:
You have an error in your SQL syntax near 'BINARY '[[:<:]]Csii[[:>:]]');' at line 1
You have an error in your SQL syntax near 'BINARY '%Csii%');' at line 1
Brrrrr. Ezt nem tudom érthetőbben leírni, az a legegyszerűbb, ha rákeresel a Csi, vagy a Csii szavakra, bármely variációban/azt hiszem, minden variációt kipróbáltam már/. Egyetlen esetben van találat, ha nem teljes egyezéssel keresek, akkor viszont kijönnek a "kíváncsi", meg a "kicsi" szavak is.""--eddig az idézet.
Ennél részletesebben nem lehet jelenteni, azt hiszem. Pont azért írtam le így, hogy valaki talán észreveszi azt, amit én nem, hogy hol rontottam el a keresést....
Ezt is írod:
"Eltudod te kepzelni hany ezer sorbol hany beallitas egy ilyen forum kodrendszere?"--én nem vagyok olyan vérprofi, mint te, és nem tudom elképzelni. Ezért merészelem venni a bátorságot, hogy kérdezek, ha valamit nem tudok, és mivel erre buzdít a "lépjen kapcsolatba a Társalgó Adminisztrátorával"- szöveg is, megtettem.
És, mint ahogy Phaedra is írja, nem is gondoltam, hogy minden üzenetre egyesével válaszolnak a szerkesztők. Tegnap megint kerestem a keresővel, megint kaptam egy hibaüzenetet, még mindig nem tudtam, hogy mit rontottam el, ezért bemásoltam ide. Pont azt nem akartam, amit most teszek, hogy feleslegesen foglaljam a helyet, hiszen az, aki tudja mi ez a hibaüzenet, az tudja azt is, hogy mikor, mire kereshettem-gondolom én, ezért nem eresztettem bő lére. 23-án kérdeztem első ízben, Attila erre megkérdezte, hogy hol találkoztam vele, én leírtam.Tegnap megint nem sikerült, gondoltam szólok ismét.
Tudod az egészben azt nem értem, hogy ha ennyire okos tudsz lenni, éés főleg jóindulatú, akkor miért nem írtad le nekem, hogy ez egy olyan hibaüzenet, ami nem nekem szól?He?
A többiektől bocsánat a hosszú írásért, de nem szeretem, mikor valaki lebunkóz, rosszindulatúnak nevez, vagy lazán elítélendőnek minősíti azt, ha beírok ide.
Üdv.:
Csi
Ja, és még valami: én sem gondolom, hogy a fejlesztőknek minden hibaüzenetre reagálniuk kéne...de talán jól jöhet, hogyha olvassák, és tudják, hogy van..