Új privát üzeneted érkezett!

Szia Sheila!

A te állapotodban nemkéne idegeskedned, gondolj a kicsire!

Szia és pihenj sokat
Vendég

a smiley-kat nem akartam a végére, nem tudom hogy került oda!!!!

Judit!

Még annyit akartam, hogy Robika nagyon édes :) :) :)

Mandula!

Szerintem a pszichológus ezzel nem tudna mit kezdeni...mondaná nekik, hogy: ne gépezzél fiam-lányom :lol:
( csak halkan jegyzem meg, hogy Melissa ma még nem akart gépezni :D , most épp rajzol a Drágám :D )

hát, nem irigyellek Kitti miatt...én is tiszta ideg lennék, néha álmatlan éjszakákon már azon kattog az agyam, hogy mi lesz, ha majd Melissa megy bulizni, mit engedhetünk majd meg, hol a határ, hogyan óvjuk meg? :roll:
ettől én is félek, ráadásul lesz mégegy lányom nekem is :wink:

hülye helyzet, mert túl engedékeny sem lehetsz, de nem is tilthatod tűzzel-vassal (mint velem tették, anno :evil: ) mert visszaüthet, lásd én példám, 18 évesen férjhez menekültem szó szerint az első jöttmenthez, aztán alig tudtam szabadulni a pokolból...14 évem ment rá :(
ajánlanék Neked egy könyvet, a Párom vette nemrég: "Hogyan neveljük a lányokat?" kb. a felénél tartok, de rengeteg hasznos dolgot olvastam benne

pl. van egy külön fejezet arról, hogy a lányok miért vonzódnak annyira a lovakhoz :lol:

esetleg kérj tanácsot olyan szülőktől, akiknek hasonló korú vagy esetleg ezt a kort sikeresen átvészelt lányuk van, hogy mit tégy...

gratulálok Emesének, nagyon ügyes!!!! :) :) :)
keresztelő: de jó!!!! :) :) :)

szerintem valami vastagabb anyagú szoknyácska akril harisnyával, téliesebb cipővel, réteges felsőt, kabátkát sapkát meg amúgy is adsz Rá :)

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Szia Judit!

Aranyos vagy, de nem idegeskedem, tök nyugodt vagyok, tényleg! :)

ezekekkel a dolgokkal együtt tudok élni, tudom kezelni a helyzetet, csak sosem árt az éberség, ennyi! :)

puszi,

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sheila!

Húú, nem lehetett könnyű :? ! Szerencsére megtaláltad a Párod, és remélem az Élet és a családod mindenért kárpótol mostmár :!: .

Köszi a tanácsot, majd megnézem a könyvet! Jaj, bizony nem könnyű megtalálni az arany középutat. Ráadásul Kitti elég sértődős (pont olyan mint én voltam 13 évesen :oops: :lol: ) és így nehéz Vele beszélni. Már gondoltam rá, hogy felhívom a barátnője anyukáját, de nem tudom a számát és nem akarom egyenesbe elkérni. Sőt, a múltkor amikor ott aludt, akkor is inkább felhívta Domit, hogy adja az anyukáját, szóval van esze!

Köszi az ruhaötletet, most találtam is a szekrényben egy bundácskát amit szoknyához rá tudok adni :) !

Szép estét!

KépKép
mandula35

Mandula!

Szívesen, örülök ha segítettem! :)

Patrik is sértődős, de talán a lányok jobban, én is az voltam, de az én lelkivilágommal a kutya sem törődött :?
Hát igen, megvan azért a magukhoz való eszük :)

gondolom már beszéltetek Vele a lányokra leselkedő veszélyekről, bár mindent kivédeni sajnos nem lehet...de kitti okos kislány :)

Igen, úgy érzem nagyon szerencsés vagyok, minden nehézség megérte!!! :) :)

( csak még ezt a szülést vészeljem át) :)

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Kitti: nagybetűvel akartam, természetesen :)

elnézést, nem akartam nemecsek ernőt csinálni a lányodból! :)

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sziasztok!

Köszönöm szépen a véleményeket. Akkor megnyugodtam, hogy azért nem vagyok egy irigy, lelketlen szülő. Ha egy gyerekről azt tudnám, hogy nincs mit otthon ennie, én lennék a legelső,aki megvendégelné. Azt viszont nem gondolom, hogy az összes havert minden földi jóval el kéne látnom. Az én fiaim is szabadon garázdálkodtak a hűtő tartalmával, ezt kellett leállítanom.

Sheila, Judit!
Bizony nem lehet könnyű dolog új életet, új házasságot kezdeni. Ti igazán szerencsések vagytok, hogy ilyen rendes férjetek van, aki vállalta a gyerekeket.

Természetesen amikor arról írtam, hogy nem lehet határtalanul visszaélni az anyai szeretettel, én is úgy gondoltam, hogy a nagy bajban azért mindig számíthatna rám is a gyerekem. Viszont ahogy Sheila is írta, nem árt, ha az élet kisebb nehézségeivel egyedül is megbirkózik.

Képzeljétek, Péter fiam csütörtök óta itthon van. Igaz közben dolgozott is. (a barátnő is hazautazott)

Lányok!

Ma régi képeket szkenneltem be a gépembe. Bizony elkapott a nosztalgia. Gondoltam nektek is mutatok néhányat. Ha valakit érdekel, akkor a fotóalbumba a fermel1- be tettem be néhány képet.
Azért kettőt ide is felteszek.

Melinda

Kép Péter és az unokahugi 1988 karácsonyán Kép Bence kb. 3 és fél évesen
fermel

Melinda!

Jól tetted, hogy feltetted a nosztalgiaképeket :)

gyönyörűek a gyerkőcök rajta!!!
a fiúk nagyon hasonlítanak Benjire, főleg Bence :) :)

Na, az ördögöt a falra festettem... :(
jött a szokásos havi sms a nagyfiamtól (érdekes, hogy mindig hó vége-eleje, fizetés előtt) hogy vagyunk, ő jól van ha "úgy vesszük" :roll: kijönne meglátogatni bennünket...

felhívtam, hogy megtudjam, mi az az "úgy vesszük", hát a gyanúm beigazolódott: kirúgták a m.helyéről, mert "rossz fát tett a tűzre" :twisted:
sajnos befolyásolható, és tudom, hogy rosszarcú haverjai /is/ vannak...

hát ezért az én fene nagy bizalmatlanságom...a "látogatást" elnapoltam, muszáj lenyugodnom...

rengeteget sírtam miatta, és sokat keményedik a hasam...fogalmam sincs, mit tegyek :cry: :cry:

ötletek??

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sziasztok!

Melinda! Nagyon jók a régi képek, szerintem Péter jobban hasonlít Benjire (vagy fordítva), de összességében mind hárman hasonlítanak!

Sheila! Kitti okos kislány, csak annyira naív, hogy az túlzás! És ha beszélni akarok vele akkor jön a jajj Anya..... De épp ma délutánra terveztem egy beszélgetést, csak úgy köztünk lányok között :lol: . Ugyanis olyan szörnyű álmom volt: csináltam titokban Kittinek egy terhes tesztet és pozitív lett, és amikor hazajött nagyon megvertem :shock: :shock: . Azért remélem ezek a dolgok még várhatnak vagy 15 évet :!: .
Nem tudom mit tudnál tenni a nagyfiaddal.... Úgyis segíteni fogsz ameddig megteheted, és ezt biztos Ő is tudja. De ne idegeskedj ezen, most tudod, hogy Majácska nem érdemli meg! Nyugodj meg és pihenj sokat!

Megvolt tegnap Emese keresztelője. Egyetlen képet sem készített a kisfiam (rá volt bízva) :evil: . Csak a Papa készített videót, majd ha ide kerül megpróbálok "varázsolni" vele valamit. Egyébként nagyon kedves kis szertartás volt és Mese is jól viselte. Amikor a kórus felállt énekelni akkor Ő is énekelt, de valami iszonyatos repedt fazék hangon :lol: :lol: . Annyira aranyos volt!

Na, megyek takarítani :roll: .

Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35

Sziasztok!

Sheila!
Én szivesen fogadnám a fiamat, gyere nyugodtan anyának most hogy nemsokára babája lessz ugyis sok segitségre van szüksége. Mondjuk le kéne nyirni a füvet utoljára, összeszedni a faleveleket. Ha ezek után is jön mondhatnád neki hogy majd mennyibe kerül a szülés és hogy még babakocsi sincsen. Pihenj sokat és ne huzdd fel magad!

Megtartottuk a hétvégén a fiam és a lányom szülinapját!
Két kép a tortáról, ami fekete erdő izü volt. Megengedte a lányom hogy lefényképezzem, már hiányoltátok hogy rola nincs kép.

Kép Kép Kép Kép
Vendég

Sziasztok!

Hú, de jó sokat írtatok!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fanny01 2012.03.07 13:41-kor.
fanny01

Sziasztok!

Judit! Nagyon szép a kislányod (is) :D ! És látom a te alkatodat örökölte :D ! Mi is vettünk egy tortát a keresztelőre és a fekete erdő és az erdei gyümölcs között vaciláltunk. Mi erdei gyümölcsöt vettünk nagyon finom volt! A tiétek milyen volt?

Sheila! Nagyon jó ötlet amit Judit írt, támogatom én is :lol: !

Fanny! Mármint a szülésre gondoltam a 15 évvel. Az a baj, hogy most úgy veszem észre Kittinél, hogy direkt feszegeti a határokat és közben ártatlan arccal rebegteti a pilláit :? :evil: .

Sziasztok!

KépKép
mandula35

Sziasztok!
Kép
Kép
Kép
Kép Ő egy terepszínű béka!
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép 8 méteres vízesés egy Kékestetőről induló túraútvonal mentén
Kép
Kép
Kép
Az utolsó három kép a Mátraháza környékén lévő bobpályánál készült. Sajna esett az eső, így a függőhidat nem tudtuk kipróbálni. (De a fiúk azért tudtak bobozni!)
Egyébként nem volt gond az időjárással, bár keveset sütött a nap, inkább borús, ködös idő volt, de az eső csak a hazajövetel napján kezdett esni.
Most egy kicsit időhiányban szenvedek, de majd jövök.
Mindenkinek szép hetet kívánok! Jó éjt!
regina3

Szia Regina!

Gyönyörű helyeken jártatok! Szépek a képek, bár én a békákat nem szivelem de a képen jo. A függőhid tök jó, de végig nem mertem volna menni. A vidámparkba se merek semmire felülni, én ilyen vagyok.
Jo hogy ilyen szép helyekre juttok el!

Szia
Vendég

Sziasztok!

Szia Regi!

Szomvaton mi is a Mátrában kirándultunk, én is láttam a bob-pálya reklámot, de eszembe se jutott hogy felüljünk rá. Most már sajnálom, mert azon a függőhídon átmentem volna. ( nincs súlykorlátozás?)Gyönyörű helyeken jártatok. Mi csak a kocsiból gyönyörködtünk és Parádon ebédeltünk egy klassz kis étteremben.
Nagyon szépek a képek!
Sziasztok Éva
fanny01

Vagyok, vagyok.
Hétfőn elmentem dokihoz a visszeremmel, de sokat nem tudtam meg arról, hogy miért fáj a lábam. Lehet ez is ,az is, menjek a házidokihoz, az majd továbbutal, mert ez a doki csak az erekkel foglalkozik. Nincs viszont trombózisom :roll: Ez is jó hir. De nagyon fáj a térdem körül.
Kedden topictalin voltunk, a Kaális babásokkal taliztunk az Ikeában. Nagyon jó volt, Luku a szokásos nyugalmával, Emesét Apa foglalta le, kipróbálták az összes játékot, és haza is hoztunk egy szörnyü hangos gurulós eszközt, amit hamar el is dugtam, jó lesz a hugom kisfiának Karácsonyra, majd ők élvezik a hangzavart :oops: :lol:
Tegnap végre nyugiban a gyerekekkel, mától pedig kis változás állt be, a délelőtti sétát Apával tölti a csipi-csapi, én pedig ebben a 2 órában a boltban vagyok, és igyekszem megbirkózni a papirmunkával. 2 éve nem "dolgoztam", és ugyan nem hiányzott, de muszáj segitsek a férfiakon, egyre nagyobb a káosz. Apa meg majd levegőzik a bébikkel. El is kezdte ma, elmentek az egyik barátunkhoz, aki cukrász. Emesém el is mesélte itthon, azt mondta: sütit ettem, maszatos lettem"Kérdezem, "Apa megtörölte?" "Nem, Berci bácsi törölte". Majd délután megszólal: "Ivott sört Apa, mind megitta!" Ugyhogy ez a gyerek szépen mindent elmesélt :D Mondtam is Dezsőnek, próbálja ki, hogy azt mondja Neki, ne mondjon el valamit, kiváncsi vagyok, elmondja-e?
A hétvégén 3x voltunk fürdeni, ebből 2x Sárváron. :D :D :D Isteni volt, Emesét alig tudtuk hazahuzni, és Luku is megfürdött megint, egyre jobban élvezi a vizet.
Regina!
Gyönyörü képeket csináltál! Hogy tudsz igy fényképezni? Az állatokat messziről fotóztad? Hol van pontosan ez a függőhid? Tavasz felé elmennék oda, érdekelne, Emese végig tud-e menni. Gondolom igen.
Judit!
Ti valóban nagyon kulturáltan tudtátok elintézni a válást meg ami ezzel jár. Én tuti hogy nem tudtam volna igy viselkedni. A gyerekeid nagyon szépek! A kislányod 10 éves?
Sheila!
Hát nem irigyellek a volt férjed miatt! Remélem a keményedések elültek, korai lenne még!
Melinda!
Benji tiszta Bence, sötétebb hajjal!

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967

Sziasztok!

Szia Melcsike!

Már azt hittem elvesztél! Képek?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fanny01 2012.03.07 13:42-kor.
fanny01

Sziasztok!

Regi! Nagyon jók a képek, gyönyörű az őszi erdő, imádom! És milyen jól fényképezel!

Melcsi! Nagyon aranyos lehet Emese! És már mindjárt két éves, hogy szalad az idő :lol: ! Mikor mész a házidokihoz? Na, legalább trombózisod nincs!

Fanny! Szép nagy baba lesz! Mostmár tényleg minden pillanatban jöhet :lol: ! Boldog szülinapot a fiadnak!

Megint alvós gondjaink vannak..... Két napja Emese velünk alszik. Elalszik este ahogy szokott a kiságyban, de egy óra múlva felkel és csillapíthatatlanul sír, hüppög és olyan keservesen néz, hogy a szívem szakad meg. Persze próbáltam, hogy majd visszaalszik, megpróbáltam megnyugtatni, de nem ment. Viszont amikor kivettem abban a pillanatban teljes csend lett :) 8) ! Nem mintha nekem ellenemre lenne, hogy mellettem szuszog, de azért csak jó lenne ha külön alaudna. Tanácstalan vagyok megint :roll: .
Egyébként meg annyira értelmes kis Manó! Képzeljétek már meg tudja mutatni, hogy hol az orra, füle, szeme, meg a mi arcunkon is! És mosolyog mindenkire, és megpróbálja felhívni magára a figyelmet pl. a boltban a mögöttünk állóét :) ! Tapsizik és utána kihajol, hogy nézik-e.
Apa egyre jobban beleszeret, el nem tudom mondani, hogy mit látok az arcán ha a lányára néz :lol: . (ezt a lányos mamik biztos tudják :lol: ) És a nagyok is mindíg elmondják, hogy mennyire boldogok, hogy Emese van nekik. Szóval imádnivaló :lol: .

Icus! Sikerült valamit kitalálni Anna lábára otthon? A múltkor láttam valahol ilyen szilikonos talpú zoknit......
Megvan: Kép
Ez egész jónak tűnik!

Hol vagytok többiek?

Sziasztok!

KépKép
mandula35

Sziasztok!

Melcsi!
Már hiányoztak az irásaid. Örülök hogy nincs trombózisod. Az apukám sokat szenvedett vele.
Hát igen, ha egy gyerek már beszélni kezd!!!
Igen a lányom 7.-én volt 10éves!

Fanny!
Nagyon izgik már ezek a napok! Boldog születésnapot a gitárvirtuoz fiadnak!

Mandula!
Én nem panaszkodhatok alvásilag a fiamra. Tegnap 4-kor lefeküdt de este 8-kor még aludt. Nem volt szivem felkelteni és reggel 7-ig aludt. Tudni kell hogy náthás.

Sheila!
Hol vagy? Mi van veled? Mi volt a hétvégén, ment a fiad?

Sziasztok
Vendég

Judit!

Köszi megvagyok, nem túl jó passzban...
tegnap Bécsben voltunk, megvettük Maja babakocsiját.
nagyon elfáradtam, sok már nekem ez a mászkálás :roll:

a mai bevásárlás is kifárasztott, majd leszakadt a derekam...

fiam látogatását elhalasztottam jövő szombatra, addig talán összeszedem magam...nagyon haragszom rá, hogy még ő is tetézi a gondjaimat, mostanában nagyon érzékeny lettem, mindig sírhatnékom van...

ráadásul kiderült, hogy megint hazudott, azt mondta, hogy délutános a héten az új mhelyén, erre látom minden du., hogy fent van az IWIWEN :twisted:
már nem tudom, mit gondoljak :(

anyám is hozza szokásos formáját, egy hónapja nem látta az unokáját, rólam nem is beszélve, az sem érdekli mekkora már a pocakom :?

arra vár, hogy KÉRJEM a segítségét, de azt soha nem fogom, inkább csinálom egyedül, ahogy tudom...
valahogy nehéz elfogadnom a segítségét a múltbeli keserű dolgok miatt, nemhogy még kérjem...arra várhat.
gondolhatná magától, hogy a nyolcadik hónapban jólesne egy kis törődés...na, mindegy.

Fanny!

Szép nagy lesz Hanna :)
gondolom a fiadék már tűkön ülnek, K-nek pedig már elég nehéz lehet...el tudom képzelni, pedig nekem csak 2 kg körüli a babám, de érzem, hogy ez bizony már nem vicc...

Mandula!

Ne aggódj, mindenkinél becsúszik egyszer-egyszer, hogy a szülőknél köt ki a gyerkőc, az elvek ellenére :lol:
Melissával is megtörtént párszor (általában betegség idején), de az én lányom egyébként nem szeret velünk aludni :roll:

gondolom Maja is alszik velünk majd párszor...

elhiszem, hogy mindenki örül Mesének, tündéri, gyönyörű kislány, boldogságot hozott az egész családnak :)
kár, hogy nem készültek képek ( gondolom Te mennyire sajnálod :( ) , már épp akartam kérni, hogy tegyél fel párat...ejnye-bejnye Alex :wink:

Regina!

Gyönyörűek a képeitek, mint mindig.

Jó hétvégét Mindenkinek!

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sziasztok!

Judit! Eddig Mese is jól aludt (kb. este fél 9-től reggel fél 7-ig) most egy pár napja akar köztünk aludni. És az a baj, hogy nincs külön szobája, és hát így azért elég rossz lehet neki, hogy ott vagyunk pár lépésre és nem vesszük ki :cry: ! Tehát kivesszük 8) :lol: .

Sheila!Mostmár azért tényleg pihenjél, szülés után már nem tudsz :lol: ! Anyukád :( :? !
Nem lehet, hogy a nagyfiadnak egyszerűen csak van net a munkahelyén és ott használja?

Na, egy pár kép:

Nem mondhatnám, hogy kevés helyet foglal el az ágyban :lol:
Kép

Megtalálta a régi cumiját:
Kép

Huncut:
Kép

Jucibaba sapkájában:
Kép

Jó hétvégét mindenkinek!

KépKép
mandula35

Sziasztok!

Mandula
Köszi a zoknis képet, nekünk is van, ewers zokni, talán írtam is egyszer hogy nem vált be, pedig nagy ötletnek tartottam mikor megvettem ( jó drágán, kb 1000 ft), úgy reklámozták hogy átmenet a zokni és a cipő között. Sajnos hamar lecsúszik, a sarka a talp közepén van egykettőre. Így a második pár kibontatlanul hever a szekrényben...
Épp akartam kérdezni, Mese végleg leszokott-e a cumiról? Egyszer írtad hogy úgy néz rá mint aki sosem látott ilyet. Most találta meg, és örül neki, igényli? Vagy csak játszik vele? Nálunk alváshoz van cumi, napközben régebben sosem kereste Anna, újabban rájött hogy a kiságyban megtalálja bármikor. Azóta inkább elteszem, és ha keresi, lefoglalom valami mással, nem akarom hogy nappal is a szájában lógjon.
Alvás... lehet hogy megint a foga jön, attól nyűgösebb éjjel? Anna is így alszik, letúr engem a heverőről, ha a kora reggeli ébredés után magam mellé veszem...
Kérdezted múltkor, nem fáradt-e Anna este mivel korán alszik délben. Hát nem. Kb. Fél 1-1 körül alszik el, 1,5-2 órát, és este 8-ig remekül bírja, de akár tovább is bírná. Sőt ha délben néha 3 órát alszik, este alig lehet letenni, óriási szemekkel nézelődik a sötétben, s ha pár perc alatt nem jön álom a szemére, rákezdi a sírást, így jobb ha nem alszik túl sokat, akkor este 9 körül szépen elalszik. Mese kettőt alszik még?

Melcsi
Luku cumizik? Mintha egyszer azt írtad volna. A két gyerkőc napirendje, alvása közelít egymáshoz? Hogy tudod összehangolni a sétát, a programokat?
Emesét végigengednéd azon a hídon???
Az jó hogy otthon van a munkahely is, adott esetben ki tudjátok segíteni egymást a férjeddel, ő babázik, te dolgozol, mikor mire van szükség

Judit
Szerintem is nagyon kultúrált megoldás amit a válás utáni helyzetről írtál! És jó az ötlet amit Sheilának írtál a nagyfiával kapcsolatban!
Ilyen nagy szundimanó Robika? Ha nem náthás, akkor mennyit alszik?

Regina
Hú, de szépek a fotók. Hogy tudtad a mókusokat lekapni, hogy nem ijedtek meg? Az a függőhíd nagyon izgi, nem biztos hogy vállalkoznék rá...

Melinda
Nem reagáltam a múltkor, de egyetértek abban hogy Péter munkábajárását ( 5 perc késést) a főnöknek kéne elfogadtati a kollégákkal. Írtad múltkor hogy hazajött, azóta végleg hazaköltözött a fiad?

Fanny
Gondolom te is mész majd a kórházba a fiatalokkal, ugye? Gondoskodj feltöltött videóról, fényképezőről, nehogy a nagy izgalomban otthon maradjon. Szép nagy baba lesz, rendes szülést terveznek ugye?

Sheila
Én is csak azt írhatom, Majácskára figyelj most meg magadra, a nagyfiad felnőtt ember, nem foghatod örökké a kezét. Pihenj és ne izgasd magad, és szerintem érdemes arról közelíteni felé amit Judit is írt: kérdezd csak meg a fiatalurat, miben is tudna segíteni, hisz nyilván ilyenkor minden segítség jól jön(ne).

Paga, megint nagyon eltűntél!

Bea, mi van veled?

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Melinda
Nagyon hasonlítanak a fiúk a régi képek alapján :D , jó egy kicsit nosztalgiázni :D

Mandula
Micsoda szép nagy lány lett Mese! Kész hölgy! Ugye azért kár hogy ilyen hamar vége van a babakorszaknak? Én néha úgy szeretném picit visszaidézni a babázást! :lol:

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Icus!

Pedig olyan jónak tűnik a zokni, de legalább így tudom, hogy ne vegyek!
Mese kb. fél éves korától nem cumizik, egyik napról a másikra tényleg úgy nézett rá mintha sosem látta volna! Most meg csak rágicsálta, meg fogdosta a gumi részét.
Szerintem az alvással az lett a baj, hogy mivel itt vagyunk karnyújtásnyira, és ha Ő feláll a kiságyban akkor lát minket, nem és nem fekszik le mert nem érti, hogy miért nem lehet velünk.... Ez persze eddig is így volt, csak szerintem akkor még nem tudta így felfogni. Nagyon sokat okosodott mostanában és elég akaratos kislány, nem hagyja magát eltéríteni ha valamit akar!
Mese kétszer alszik még, de nagyon keveset. Délelőtt fél óra, és délután is (jó esetben).
Ha Anna ilyen jókat alszik akkor így könnyű kibírni estig :lol: !
Egyébként Mese is kibírja, de elég nyűgös már este felé, sőt valamikor a délutáni alvásból felkelve már nyűgi és estig az is marad. Gondolom nem alussza ki magát :? .
Tényleg annyira elszalad az idő, és úgy visszafognám néha!
Annáról mikor láthatunk képeket?

Jó éjszakát!

KépKép
mandula35

Mandula!
Ez a zokni nálunk sem vált be, Emese pillanatok alatt levette, nem volt ideje lecsuszni :D :evil:
Micsoda hosszu kislány lett Meséd!
Mi is együtt alszunk a 2 kicsivel, és van hogy néha felébred Emeske, olyankor akit hiv, odamegy hozzá, és szépen megbeszéljük, hogy éjszaka van, aludni kell, esetleg odaadjuk a vizet, és általában ujból alvás van. Soha nem vettük magunk közé, de én nem is akarom!
Icus!
Igen, Luku cumizik, és mostmár Emeske is. Soha életében nem kellett eddig, de ujabban rákapott, vagy elveszi Lukuét, vagy a sajátját szivja :roll: Szerintem elmulik, mint az influenza. A leányzót mostanában büfiztetni is kell :lol: Visszafelé fejlődünk :lol: :oops:
A rend kialakult, Luku napi 4x kb fél-3/4 órákat alszik, ebből kb, 1/2 10 körül az elsőt, amig csönd van, végzem a reggeli teendőket, ha felkel, indulunk kifelé. Odakint alszik megint egy jót, majd ebédelünk, együtt a 2 gyerek (bonyolult, Luku folyton Emesét lesi, aki mindent belead), kicsi játék, ez-az után 1/2 2 felé ágyikó mindkettőnek. El is alszanak szépen együtt, de Luku felkel hamar, akkor Őt kihozom a járókába, és sokszor kis játék után ujból szundit egyet. Közben Emese felkel, uzsonnáznak (ja, Emesének is kell turmixolni egy kis gyümit) együtt, és megyünk a szivacsra játszani. Luku 1/2 6 körül még alszik egyet, akkor mi jobban bele tudunk mélyedni a játékba, és 1/2 8-kor vacsi, aztán a fürdés stb. De alig várom, hogy lehetőleg 2x aludjon hosszabbakat, nem tudom ez be fog-e következni. Igy elég nehéz haladnom a házimunkával, bár Luku azért jól elfoglalja magát azzal is ,ha engem néz ahogy vasalok vagy mosogatok. Olyankor énekelek Neki vagy legalábbis beszélgetek Vele, attól még halad a munka. Szerencsém, hogy hideg van, és már csak délelőtt megyünk ki, mire kitavaszodik, addigra már sokkal egyszerübb lesz. Bár már igy is jó, Lukutól mehetnénk akár délután is, csak ha kiviszem, akkor babakocsi, és akkor mikor játszunk... Szóval most örülök a télnek.
Igen, végigengedném Apával, sőt én is kipróbálnám azt a függőhidat! Ugy látom, nem olyan veszélyes!
Sheila!
Hát megint összeköthetnénk magunkat! Nálunk is csak immel-ámmal megy a családi összebékülés, alábbhagyott a kezdeti lelkesedés... Bár mindig dicsérik a gyerekeimet, és heti 1x kötelességszerüen elviszik délelőtt pár hete, de azelőtt meg 2 hónapig egyszer sem! Hát ez van!
A fiad nem egyszerü eset ahogy irod, elhiszem hogy aggódsz! De mostmár koncentrálj a kis pocaklakódra, és jusson eszedbe amit Te magad irtál, hogy felállitottál egy értékrendet Magadnak! Könnyü ezt mondani, gondolom...
Fanny!
Háát, vannak képek, csak még nem raktam át ide. Sajna a mult hétvégén nem fényképeztem :cry: Pedig édesek voltak a "panciba"
Akkor lassan kifelé készül a baba! Ha még tul sokáig bent marad, szép nagyra nő, elég lesz megszülni.
Na hagyok másnak

Mára teljesen lesántultam, egy rossz lépés a lépcsőn, és alig birtam feljönni. El kellett menjek a sebészetre, vagyis nem tudtam jobbat kitalálni, hogy mit csináljak. Megröntgenezték, és rándulást állapitottak meg, szörnyü nyilalló és hasitó fájdalmaim vannak hátul a térdemben. Azt mondta a doki, hogy a visszér nem ilyen jellegü fájdalmat okoz. Kaptam kenőcsöt, és a "dokkobácsi bekötötte" (fásli). Most bicegek. Alig tudtam feljönni a lépcsőn, no lemenni sem volt egyszerü. Mi lesz igy a gyerkőcökkel? Emese sajnál, "mi fáj neked?" kérdezi, puszit ad a bibire, gyógyul, mondja, és nagyon sajnálkozó pillantásokkal néz.
Nem is irtam Lukuról mostanában, aki pedig fejlődik. Először is, "beszél" mondja Pöri, olyan szavakat tud, hogy mmma,mmma, aztán bübübübü, és hümmm (mint Mandula Emeséje :D ), és "morog" meg "nyög" is. "Folyik nyála", "fog", "kaaamol", de a legédesebb, ahogy Emesére nevet hangosan, mikor Ő szórakoztatja. És persze mindig vannak ötletek, látja, hogy tetszik Lukunak, ugyhogy állandó a produkció. Egész nap nevetek rajtuk, ahogy Emese bohóckodik, meg ahogy Luku jó közönség módjára neveti. Imádom minden pillanatukat, vésem emlékezetembe a kedves jeleneteket, ahogy Pöri odahajol piszézni, vagy odaadja a cumiját "tessék" mondja, és gondosan beigazitja a szájába. Odaadja a játékokat is, mutatja Lukunak, "csőőőgőőőő, kocka, látod Luku?" Ha evés felé közelitünk: "Nyugi,nyugi, mindjárt kapod" mindezt az én hanglejtésemben, érdekes visszahallani. Még mindig eufóriában vagyok, és mindennap hálát adok, hogy ez a két kicsi velünk van. Valahogy Lukut még jobban szeretgetem mint a 2 nagyobbat, megfordult a fejemben, vajon nem azért, hogy tudat alatt félek tőle, hogy az utolsó kicsim? Nagyon reménykedem benne, hogy kapok még egy babát, ez bennem van még, nagy hiányérzetem lenne, ha bennem is maradna. Ugy érzem, ha sikerül a tervem, akkor lesz teljes egész a világ, és akkor lezárul ez a fejezet, nem tudom értitek-e amit itt összehadoválok. Persze a 2 picivel is nagyon-nagyon szerencsés vagyok, másnak még ennyi sem jön össze, és ha igy marad, sem lehet okom panaszra, sőt hálás lehetek hogy Ők velünk vannak, és még Máté is. és mégis, nagyon szeretném azt a 4. babát! De ebben a hónapban sem lettem ujra terhes. Ugyhogy mostmár lehetünk bátrabbak, hiszen Luku nemsokára fél éves lesz.
Na hagyok mosmtár mást is szóhoz jutni.

melcsi1967

Melcsi drága!

Már olvasni is boldogság amit írsz :lol: :lol: :!: :!: !

KépKép
mandula35

Sziasztok!

A Robika ezt a cipőt hordja a lakásban. Puha gumis a talpa, és van benne dudorka a belsejében. Ritka hogy valami rámegy a lábára a magas rüsztje miatt.

Sziasztok Kép
Vendég

Melcsike!

Könnyes szemmel ülök a gép előtt.
Csinálod már az az emlékkönyvet az írásaidból? El sem hiszed milyen érdekes lesz a gyerekeidnek olvasni majd 20-25 év múlva.

Pusz Éva
fanny01

Sziasztok!

Jajj, de édesen alszik MeseBaba!!! :) :) :)
Csodálatos ez a kislány Mandula, és olyan jó olvasni, hogy
milyen szépen fejlődik...én már nem is emlékeztem rá, hogy az első évben ilyen hipergyors a fejlődés :wink:
most szeretnék minden pillanatot IGAZÁN átélni, beleértve a terhesség hátralévő heteit és a szülést ist, amelytől egyre kevésbé félek... :wink:

pedig volt idő bevallom, mikor megfordult a fejemben a programcsászár gondolata, annyira féltem, hogy át kell élnem megint azokat a szörnyű fájdalmakat :roll:
aztán rájöttem, hogy butaság, mivel én gyorsan megszültem a gyerekeimet ( óra az első fájásoktól), persze intenzív és erős fájások voltak, de túl lehetett élni...
utána meg mégiscsak gyorsabb a felépülés és hamarabb hazamehetek, és ez nem elhanyagolandó szempont azt tekintve, hogy már most előre szenvedek a gondolattól, mennyire fog Melissa hiányozni :(

most, hogy hétről-hétre közeledik a bűvös időpont, inkább valami kellemes izgalmat és hatalmas boldogságot érzek, hogy nemsokára lesz megint egy édes kislányom :) :) :)
eleinte a vetéléstől rettegtem, aztán a koraszüléstől, most már elértük azt a kort, ha megszületne, életben maradhatna és egészséges lehetne, de maradni fog még addig míg kell, tudom, érzem...
olyan izgatott lettem, mikor olvastam Németh Kristófék szüléséről, jó érzés volt, hogy nemsokára én is mehetek oda, találkozni Majácskámmal...
:)

Anyukám: tegnap felhívott, és tisztáztunk néhány kérdést...
tudom én is csökönyös vagyok sokszor (tiszta Melisssa) és nem szeretek kérni segítséget, de azt mondta, hogy Ő mindenképp segíteni szeretne, és rosszul esik neki, hogy úgy érzi, nincs szükség rá...
ezért úgy döntöttem, elfogadom a segítségét, utólag úgyis megbánnám, ha nem így tennék.
ha megyünk a kórházba és míg bent leszek nélkülözhetetlen lesz Anyu segítsége, még úgy is, hogy megbeszéltük a Párommal, Ő mégsem "költözik" be hozzám és Majához, hanem ingázik Telki és az otthonunk között, mindennap.
Nem volt szívünk megtenni Melissával, hogy még az apja is eltűnjön mellőle, ráadásul nagy eséllyel épp az Ünnepek alatt :roll:
sajnos Anyuhoz annyira nincs hozzászokva, elég ritkán látja.

így is azon imádkozom, hogy Szenteste még itthon lehessek...

Nagyfiammal kapcsolatban igyekszem nem felidegesíteni magam, majd elbeszélgetek Vele, be kell látnia , hogy felnőtt már, és felelős minden tettéért...
nem, nem gondolom, hogy am.helyén iwiwezik, mert szerintem nincs az a m.hely, ahol az első hetekben már interneteznek a dolgozók, főleg a betanított segégmunkás, mert véletlenül sem a nehezen kitanult szakmájában dolgozik :roll:

Icus!

Neked is köszönöm a megnyugtató szavakat, meg is fogadom, pár napja már szinte csak egy-egy keményedésem van (kopp-kopp) ennek nagyon örülök :)

egyébként nekünk BEJÖTT a zokni, amiről képet tettél fel :lol:
Melissa nem hajlandó papucsot használni itthon, ezért olyan zoknit hord, Neki nem csúszik le (fel)...úgy látszik kb. három éves kortól használható, piciknek ezek szerint nem :roll:

Fanny!

Ahányszor meglátom a nevedet, mindig azt hiszem, hogy örömhírrel jössz... :lol: :lol:
már nagyon tűkön ülök, várom a kis Hanna fotóit... :)
olyan izgalmas, hogy Ő már bármelyik percben úgy dönthet, hogy megnézi a kinti világot :) :) :)

Melcsikém!

Remélem hamar rendbejön a lábad, úgy sajnállak :(
tényleg boldogság olvasni a soraidat, és remélem írásban megőrzöd a gondolataidat, emlékeidet...

én nem igazán vezettem a babanaplót Melissánál, amit most már nagyon bánok, bűntudatom van miatta... :(
próbálom pótolni mielőtt Maja megérkezik, de sokminden biztos nem jut majd eszembe...olyan görcsös anyuka voltam Melissánál, biztos sok volt a kilenc év kihagyás... :roll:
a babakori fotóalbum is szanaszét ( általában gépen elmentve a képek), most majd apránként előhívatom őket papírképen, bár így utólag egy vagyon lesz :roll:

minden másképp lesz Majával, mert tudom, hogy ezek az első hetek-hónapok könnyen feledésbe merülnek, már megvettem az első fotóalbumot, amit tele rakok képekkel Róla és a nővéréről ( meg a bátyjáról, ha hagyja :wink: )

éppen gondoltam Rád a napokban, hogy Nálad annyira érezni, hogy még van egy kis jövevény, aki Rátok vár :) :) :)
biztosan sikerülni fog, mert annyira vágysz rá...

én viszont úgy érzek, mint Mandula, hogy a mi családunk Majácskával teljes lesz, ezért nagyon meg kell élnem a pillanatokat...
erre gondolok, mikor fáj a derekam, mert nehéz cipelni a babát, mikor kifulladok, mikor elfáradok a vásárlásban húsz perc után, és erre gondolok majd a szülésnél is...így nem is annyira ijesztő a dolog, sőt picit fáj azért, hogy utolsó...

na, most megtöltöttem a topicot :lol: :lol:

ja, csináltam egy blogot a lánykáimnak, amolyan naplóféle, vezetni fogom rendszeresen, megfogadtam :lol:

www.melissaesmaya.blog.hu

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

négy óra alatt szültem az első fájásoktól, de eltűnt a numerikus billentyűm :roll:

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sheila!
Én is ugy vagyok azért, mint Te, hogy igyekszem nagyon magamba vésni minden pillanatot, nem tudhatom azért, hogy mit hoz a jövő. Furcsa, mert igy is teljes valójában, de tényleg vár még ránk 1 baba ugy hiszem.
Hogy kell ilyen blogoldalt csinálni? És hogy lehetne ugy ,hogy nem kell nekem, hogy mások olvassák, csak magunknak megcsinálni?
Nekem van 1 füzetem, amibe beleirogatom az eseményeket, mérföldköveket, az érdekes mondásokat, de elég szedett-vedett formában (sosincs időm szépen irni mert mindig történik valami), de legszivesebben, ha majd egyszer lesz időm, kiszedegetném a topicról a gyerekekről szóló irásaimat. Csak nem tudom hogyan kell. Én nagyon béna vagyok a technikához.
Megint olyan érzésem van, hogy milyen hasonló helyzetben vagyunk! Az én Anyukám is ilyesmiket mondott a szülésem előtt. Aztán azért mégse tartott annyira sokáig a nagy összebékülés, csak azért most gyakrabban látjuk egymást. De az biztos, hogy nagyon kell a segitség a kórházi napok alatt, és utána is, jól tetted hogy elfogadtad.

Lányok, egy kérdés.
Az iwiwen hogy lehet látni, hogy ki van éppen fenn? És ha van 1 klub, amit ismerősnek jelöltem, hogy tudok levelezni velük? Ugy mint más emberrel, vagy van ott is chat? Fogalmam sincs ezekről.
Még 1 kérdés.
Kinek van bioptron lámpája, vagy hallottatok-e róla valamit, van-e tapasztalat, minden érdekel ebben a témában.

melcsi1967

Melcsi!

A blog.hu-n tudsz naplót írni, el lehet menteni az irományt, és ha nem publikálod, nem lesz nyilvános, megőrizheted csak Magatoknak, és ki is nyomtathatod.
nagyon én sem értek hozzá (még), csak írom a gondolataimat, remélem működni fog. :)

régebben én is füzetbe írogattam, szintén jó rondán, de már régóta nem került bele egyetlen sor sem :(

Anyuval szerintem ugyanúgy fogok járni, mint Te, de nem akarok a dolgok elébe menni...jó lenne, ha mégsem.
De most pillanatnyilag félre kell tennem a büszkeségemet és élni a lehetőséggel, szükség lesz rá, és Majácska érdekében mindent :)

iwiw-vel kapcsolatban nem tudok segíteni, én csak azt tudom megállapítani, hogy ki mikor jelentkezett be legutóbb, hogy épp ki van fent azt nem...de úgy tudom, az ismerőseiddel fórumozhatsz valahogy :roll:

Bioptron lámpa: nekem van, és nagyon jónak tartom...használtam már Melissának fülfájásra, sebgyógyításra, herpeszre, pattanásokra (ezekre kitűnő!!!) de pl. tavaly mikor leestem a lépcsőn és csúnyán meghúzodott a bokaszalagom (ráadásul az, ami pár éve gipszben is volt), arra is használtam a lámpát, és pár nap alatt rendbejöttem, pedig azt hittem, hogy nem fogom megúszni a baleseti sebészetet (és a gipszelést).
Szóval én csak ajánlani tudom, kisgyermekes családban szinte nélkülözhetetlen ( és nemcsak ott) , szerintem megéri az árát. :)

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sheila!
Köszi, meg is nézem zt a blogot!

Lányok, lehet hogy Kánaán van nálunk! Egy hete elkezdtem Lukut Emesével egyidőben, a hálóban altatni délután, és kezdetben ugyan ugy müködött, mint mikor a járókában aludt, tehát kb 3/4 óra mulva felébredt, de most 2. napja hosszan alszik, tegnap Emesével egyidőben ébredt, és ma is, még nem kelt fel! Nem merem elkiabálni, de lehet hogy ez az egyetlen kicsi macera is megoldódik ilyen hamar??? El se merem hinni, hogy ilyen ügyes kicsi fiam van!
Emese megijedt a hótól! Persze, Apa a nyakamba tett 1 hógolyót, amitől visitani kezdtem, Ő meg szegény elkezdte a sirást! Alig tudtam meggyőzni, hogy a hó jó dolog!

melcsi1967

Sziasztok!

Judit, Mandula
Talán nem írtam meg a múltkor, de megkérdeztem az ortopéd orvostól, hogy lakásban mi legyen a gyerek lábán. Azt mondta, a mezítlábazás csak természetes talajon hasznos, lakásban nem, mert a szőnyeg túl puha, a parketta túl kemény a talpnak, jobb ha cipőben/szandiban van a gyerek. Így hát mi is szandiban vagyunk benn, ez legalább a hideg kő problémáját is megoldja. Eleinte furcsa volt, hogy szandiban mászik a gyerek fel a kanapéra, ( percenként csak nem vehetem le-fel a szandit róla) de végül is tiszta a talpa... Judit igazad volt, te az elején is ezt javasoltad. Ja, az ortodéd orvos szerint az a a jó szandál, ami hátul saroknál zárt, kicsit merev és így ott is jól tart.

Melcsi
Bioptron lámpánk nekünk is van, szerintem is jó. Én a fényterápiát is használom, a különböző színű lencsék más-más problémát gyógyítanak ( pl. fájdalom, gyulladás). Nekem torokgyulladást 2 nap alatt rendbetett.
Annával még nem használtam, szerencsére nem beteges, meg azt hiszem nem is nagyon tűrné mozdulatlanul negyed órán át, max. ha alszik, de a zúgásra-sípolásra lehet hogy felébredne, sajnos nagyon éber alvó, minden hangosabb nesz zavarja.
Napló: egyszer már írtam, ha emlékszel: a topicba írt sorokat kijelölöd, nyomsz egy ctrl+c billentyűt (ezzel vágólapra másolod) utána belekattintasz a másik dokumentumba ahová menteni szeretnéd, és nyomsz egy ctrl+v billentyűt, ezzel a vágólapon ( memóriában) lévő szöveget beilleszted a másik doksiba. Kb 5 másodperc, és amit egyszer már leírtál a gyerekekről, azt 3 kattintással bemásolhatod akár a másik ( Kaális) topicba, akár a naplódba, nem kell mégegyszer leírni.
Nagyon rendes Lukutól, hogy így alkalmazkodik :lol:

Sheila
Melissa mennyi idős korától viseli el a lámpázást? Nem zavarja a fény és a zúgás? Azt a szörnyű sípoló hangot ami 2 percenként megszólal, nem lehet kiiktatni valahogy szerinted?
Az a zokni talán akkortól jó, mikor a gyerek már megtűri, én is arra gondoltam hogy nagyobb korában majd megpróbáljuk ismét.

Mandula, kértél képeket:
Egy kép a mamáéknál, a tyúkokat naponta többször meg kell nézni. Pár kép a játékról, meg az új konyhai segítségemről... :lol: hetek óta folyton arra kíváncsi Anna, mit csinálok a konyhapulton. Újabban odatolja a hokedlit ( milyen szerencse hogy nem lomtalanítottam ki) a konyhaszekrényhez, s azon állva „segít” , rámol, sőt a krumplit mosni is imádja... és még csak a konyha sem úszik, ha résen vagyok :lol:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Még pár kép, ha már így benne vagyok...

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Icus!
De drága ez a kicsi lány! :D :D :D :D Nem is lehet a képek közül választani, hogy melyik a legjobb, mindegyik aranyos! Nagyon ügyesen illesztgeti egymásra az épitőket Annácska, az elsőt szerintem pl. elég bonyolult! Na és a segitség! :D Igy már könnyü a mama élete! :wink:
Nekem ez a kattintgatás eddig nem sikerült, de ujból megpróbálom!
Köszönöm a lámpáról leirtakat! Azt hiszem fogok venni én is, sajnos öregszünk, talán az itt-ott jelentkező fájdalmakat is enyhiti. Most pl. nagyon jól jönne, mert a lábam rémes állapotban van, nem is hasonlitok egykori önmagamra. Pár perce ujabb szörnyü hasitás jött bele, léptem egyet, és a térdemtől végig a lábszáramon a bokámig belenyilallt, ugyhogy most nem tudom mi lesz vele. Félek hogy ez nem is sebészeti eset, de most nem tudom hova menjek hogy kiderüljön mitől fáj. Csak nem rák? Vagy csonthártya-gyulladás? Vagy mi a fene?

melcsi1967

Sziasztok!

Melcsi! Jobbulást!!! Még csak ne is gondolj ilyen butaságokra, hogy rák :!: Ortopéd-orvos?
Sajnos Emese még kicsi ahoz, hogy elmagyarázzam neki, hogy éjszaka van és aludni kell :? . Úgy döntöttünk, hogy jövőhónapban veszünk neki egy rekamét, olyan kicsinek valót amiről nem tud leesni, de ha felébred akkor én oda tudok bújni egy kicsit míg megnyugszik.
Nagyon édesek lehetnek a kicsik, biztos, hogy megajándékoz a Sors benneteket még egy babával, megérdemlitek!!

Icus! Anna egyre szebbb :lol: ! És pont olyan arcal koncentrál mint Mese! És milyen szép nagy tornyokat tud építeni :shock: ! Nagyon ügyes! Én is valami kis szandit gondoltam majd itthonra ha elindul.

Sheila! Bizony, nemsokára már Majácskáról is fogjuk olvasni, hogy milyen ügyes már és szépen fejlődik :lol: ! És mostmár tényleg élvezz ki minden pillanatot (bár nekem az utolsó két hónap igazán terhes volt).

Na, bocsánat de mennem kell!

sziasztok

KépKép
mandula35

Sziasztok!

Köszönöm az elismerő szavakat a képekkel kapcsolatban. De nem akarnék más tollával ékeskedni, úgyhogy elárulom: a fotókat a férjem és a barátnőm készítették. (én kevésbé vagyok ügyes - finoman mondva) A mókusok többnyire közel voltak, csak csendben kellett maradni, de volt, ahol ráközelítéssel (zoom) sikerült megörökíteni őket.
A függőhíd a Mátraháza közelében lévő bobpálya "része", 400 Ft az áthaladás, mi gondolkodás nélkül átmentünk volna mind, csak az eső miatt nem üzemelt. :(

Fanny
Én is mindig izgalommal lesem, hogy mit írsz.
Ha meglesz a kisunoka, akkor feltétlenül csinálj neki egy vonalzót - légyszi!

Shelia
Ha jól követem az eseményeket, akkor nálatok mindenképp ünnep körül érkezik a kicsi. Egyébként januárra vagy "kiírva"? Nektek nagyon izgalmas lesz a december! Biztosan a Karácsonyra is másképp kell készülnöd. Képzeld! Az egyik ovis anyuka tavaly pont december 24-én délután szült! (harmadikat) Délelőtt még gyorsan elkészítette a beiglit, hogy a család ne maradjon süti nélkül...

Melcsi
Nagyon ügyesek és szépek az apróságot!
A lábfájásodról viszont az jutott eszembe, hogy egy ideig nekem is volt ilyesmi (csak talán enyhébb), amikor Évi 2 éves volt. Nekem mindig leguggoláskor nyilallt a lábamba a fájdalom, pont olyan volt, mintha kést szúrtak volna a térdembe. Ez egyik ismerősöm (egészségügyis) azt mondta, hogy talán kevés az izületi folyadék a térdemizületemben. Én nem jártam utána, mert csak ritkán fordult elő (havonta-kéthavonta), mostanra meg remélhatőleg el is múlt (már rég nem volt). Nem is tudom, hogy kihez fordulnék, ha még kínozna, de valószínű, hogy alternatív gyógymódot választanék. Kiváncsi leszek, hogy nálad hogyan alakul, de szurkolok, hogy mihamarabb rendeződjön.

Mandula
Az az elterülős kép nagyon klassz!!! Így nem csoda, hogy kényelmetlen az együtt alvás!!!

Icus
Nagyon jók a képeid, mint mindig. Nekem a mosogatós a díjnyertes, mert olyan aranyos arcot vág a lányod! És a pipis is jó!

BEA, TIMI
Nagyon eltűntetek, írhatnátok pár sort!!!
regina3

Sziasztok!

LESZ EBBŐL A GYEREKBŐL EGYÁLTALÁN VALAMI??????????

Sose fog már megszületni!

Persze rögtön jövök a hírekkel, de most adóbevallok.
Sziasztok Éva
fanny01

Sziasztok!

A Robinak ez a kedvenc képe!
Kép
Vendég

Judit!

Ez a fotó szenzációs! Jó ízlése van a kissrácnak és hát pont a saját korosztályából választott.
Biztos Icusnak is tetszeni fog....

Jó éjt!
regina3

Sziasztok!

Szerencsére egy perc nyugtom is alig van Mesétől, csak ha a nagyok ráérnek egy kicsit :lol: . Fel tud mászni az ágyra, és fel is mászik percenként, de még lejönni nem tud, így folyamatosan üldözöm :lol: :lol: . Aztán meg ha ezt megunja akkor elkezdi markolászni az ujjamat és rángatni, akkor el kell indulnunk kézenfogva felfedező útra a lakásban. Persze csak olyan helyekre ahova nem kéne, pl. cipőtartó, vagy a konyha ahol ugye metlaki van....

Judit! Nagyon jó ez a kép :lol: !

Fanny! De , mindjárt lesz gyerek, és biztos amikor megszületik úgy fogod érezni mintha mindíg veletek lett volna!
De tényleg rögtön írj ha van valami!

Jó éjt mindenkinek!

KépKép
mandula35

Sziasztok!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fanny01 2012.03.07 13:43-kor.
fanny01

Fanny!

Nagyon szorítok, hogy hamar meglegyen a kis Hanna! De mi az, hogy rendesen folyik??? Én úgy tudtam, hogy ha egy kicsit is folyik akkor rögtön kórház!!!!

Várjuk a híreket!

KépKép
mandula35

Judit
Nagyon hízelgő a kisfiad választása :D és jó lett a fotó!

Fanny
Jaj de jó, szerintem is ma már beindulnak a dolgok, gondolok rátok! Te is bemész a kórházba, vagy a munkahelyeden várod a híreket? Fiad ott tud lenni K. -vel? Szerítok hogy minden simán menjen! :D

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Szia Fanny!

Én bemennék a korházba, és ott majd eldöntenék mi az a sok és a kevés magzatviz!
Drukkolok!!!!!!!

Szücsi
Sajnos videot nem lehet ide feltenni, de ennél a képnél az összes szokincsét használja. Nekem a konyhás képek tetszettek, montam is neki hogy micsoda házias kiscsaj, de neki csak ez jön be.

Sziasztok
Vendég

Sziasztok!

Vaklárma!!!!

Persze, itthon vagyok, már indultam volna utánuk a kórházba, de közben telefonált a kisfiam, hogy megvizsgálta a doki és zárt méhszáj, nem a magzatvíz folyt, csináltak NST-t,s bár a nőci, aki mérte, azt mondta, hogy ezek már fájások, de a doki csak mosolygott, hogy ez semmi, menjenek nyugodtan haza!
Szóval most mindenki itthon van! És az ég világon semmi fejlemény! Pedig már azt számolgattam, hogy ha ma meg lenne a baba, hétvégén már itthon lennének!
Na, majdcsak kibújik most már, ha nem előbb, akkor utóbb.

Éva
fanny01

Judit
Lehet videót is felrakni, valahogy úgy hogy felteszed valahová a netre és ide linkeled ( de én még nem próbáltam) Viszont látom a kicsinyítés már jól megy :D
Hát, igen, Anna háziassága miatt most még kevésbé haladok a konyhában mit eddig :wink:

Fanny
Akkor még várnunk kell a legifjabb topicbabára :D ? Így még akár napokig is eltarthat, a kolléganőm 3x ment be hogy szülni jött de mindig hazaküldték... Gondolom most mindenki ugrásra készen várja, mikor indul be igazán a nagy esemény...

Melinda
Rég nem írtál, mi van veled?

Melcsi
Lábad jobban van? Voltál orvosnál? Lámpát szereztél már? az biztos jót tenne!

Mandula
Azért vigyázz, mert ehhez az odabújáshoz nagyon hamar hozzá lehet ám szokni!! Olyan fincsi... :D

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Sziasztok! :)

Fanny!

Hűű, micsoda izgalmak!!!
Jól megmosolyogtam a türelmetlenségedet, ismerős a helyzet! :) :)
Azért vicces a doki, hogy azt mondja a kismamának, hogy menjen, ha majd jobban folyik... :roll:
én is úgy tudtam, hogy magzatvízcsorgás esetén rögtön indulni kell, és úgy emlékszem ilyenkor ügyelnek is arra, hogy 24 órán belül baba legyen, a fokozott fertőzésveszély miatt...

viszont K-nek cseppet sem kell restellnie a vaklármát, néha még többedik terhességnél is előfordul ilyesmi...inkább menjen be 3x feleslegesen, mint egyszer későn :wink:

ha a gép fájásokat mutatott, akkor talán egy-két napon belül tényleg megszületik Hannácska :)
ha holnap, akkor is otthon lehetnek hétvégére :wink:
sokáig már úgysem tarthat ez a várakozás...megkérdezhetem, mikorra vagytok "kiírva"?

Icus!

Olyan tündéri édes Anna!!! :) :) :)
nagyon ügyes az építőkockákkal, akkora élmény az, mikor már ilyenekkel foglalkoznak :) :) :)
elhiszem, hogy a "háziassága" lassít Téged a házimunkában, de később még jól jöhet a segítség, ha nem megy el tőle a kedve :wink:

Bioptron lámpa: mi tavaly ilyentájt vettük, Melissánál tavasszal használtam először, mikor begyulladt picit a füle...akkor engedte, mindig megbeszéltük, hány "csipogást" kell kibírni...de arról nem vagyok meggyőződve, hogy pici gyerekek engedik-e a zaj miatt :roll:

de próba szerencse...

Judit!

Robikáról nagyon édes ez a kép :) :) , és a lányod is nagyon szép kislány :)

Regina!

Bárki csinálta a képeket, szenzációsak!!! :) :) :)
bármilyen könyvben megállnák a helyüket...őszinte elismerésem.
és a képeiteket nézve megfogadtam, hogy tavasztól mi is sokat eljárunk majd kirándulni (és nem csak wellnesselni) Melissánál elszúrtuk, sokáig nem vittük sehova ( nem is nagyon szeret kimozdulni a mai napig ), de Majával másképp tesszük majd.

ovis anyuka: én is épp azon aggódtam, hogy nehogy épp Szenteste szüljek :shock:
utána már bármely nap Ok, de a szenteste nagyon fontos, mint minden gyerekes családban :)

ma voltunk orvosnál, és olyan boldog vagyok, mert a keményedések ellenére ZÁRT a méhszájam, a méhlepény sem "öregszik" még, Maja napra pontosan a korának megfelelő méretű, fejvégű, minden rendben... :D

egyébként január első napjaira lennék "kiírva", de a doki szerint még decemberben meglesz, szép fejlett baba...
megbeszéltük, hogy mivel dec-ben már úgyis hetente kell mennem CTG-re, a 39. héten megnézi, hogy érett-e a méhszáj, ha igen, akkor lehet, hogy maradok, és kis rásegítéssel megszületik Maja...
akkor már a Szilvesztert itthon tölthetnénk...

amúgy is azon aggódom folyton, hogy odaérünk-e időben, ( másfél órás út ), és ki tudja milyen útviszonyok lesznek :roll:
a férjem egyenesen retteg attól, nehogy a kocsiban szüljek meg az M1-en :)
szerintem ilyen nem történne velünk, de azért fő a biztonság :)

Mandula!

Mese még mindig Veletek alszik? :wink:
ahogy Icus is mondta, rá lehet ám szokni :) :)

Melcsikém!

ne is gondolj ilyen csacsiságot, hogy rák :evil:
én inkább v.mi gyulladásra szavaznék, de inkább menj el orvoshoz, bár szerintem már meg is tetted...

Kislányos Anyukák ( és mindjárt Nagymama)!

A tanácsotokat szeretném kérni: azon gondolkodom, hogy ki kéne lyukasztatni Maja fülét még a H-ban, vagy ha visszamegyünk a hat hetes babaszűrésre :roll:

szerintetek??

az az igazság, hogy sajnálom is szegénykét, de később nehezebb lenne...és olyan csinosak, nőcisek fülbevalóval.
el kéne döntenem, mert akkor meg is venném a fülbevalót.

Melissánál családi nyomásra történt a fülbelövés 3 hónaposan :evil: , mert a leendő keresztmama és anyám már nem hagytak békén, fülbevalót is vettek...én magamtól akkor nem csináltattam volna, de utólag bevallom, nem bántam meg...nagyon sajnáltam, mikor elpityeredett ( megijedt a csattanástól :( ) de hamar megvigasztalódott, és olyan jól állt Neki :)

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Kép

a múltkori "gépfüggés", szerencsére nem bizonyult tartósnak :) Kép

a lovacskájával :) Kép

pancsoló kislány

Kép
Kép
Kép