Új privát üzeneted érkezett!

Mona
Kis csecsemőkorban a zöld székleteknek jó étvágy és jó gyarapodás mellett semmi jelentősége nincs. Anyatejes és tápszeres babánál egyaránt előfordul. Ez az egész csecsemőkor alatt megjelenhet, de inkább az első hónapokra jellemző. Talán gyakrabban észleljük, ha a baba egyik napról a másikra jóval többet eszik, vagy esetleg új tápszert kap. Néha a zöldes széklet több nyákot is tartalmaz, a bélgáz képződés is fokozottabb lehet, amitől a csecsemő sírósabbá válhat. A székletek színe fűzöld, almazöld, spenót zöld lehet.


Köszönöm a köszöntéseket!
Vendég
 


Sabina köszönöm :wink:
Az alsó inyem szinte körbe fáj, talán begyúlladt. Tudtok rá valamit ajánlani, és mitől lehet ez?

Kép
mona76
 
 


Szoptatásnál akkor fordul elő inkább, ha a bébi inkább csak a hígabb elsőtejet szívja ki és a hátsó, zsírdúsabb tejet nem...
Vendég
 

 
 

Sabina, ez tényleg igy van, Dani csak az előtejet szívja ki, mert a zsírosabb ugye már nem jön annyira, és ekkor már csak mérgelődik, csavargatja a cicit, és sírdogál.

Kép
mona76
 
 


Mona
CURASEPT, Octanisept öblögetés...
Vendég
 


Mona
Ti csak ciciztek vagy üvegeztek is?
Vendég
 


Nagyon ritkán üvegezünk. Bár fejek a fagyasztóba, néha anyú vigyáz rá, akkor kap üvegből.

Kép
mona76
 
 


Mert az baj, ha a zsíros tej nem kell neki? Azt nem lehet mondani, hogy nem gyarapodik, mert 3240-el született, 3030-al jöttünk haza, és tegnap volt 6420.

Kép
mona76
 
 


Aazt megpróbálhatod, hogy evés előtt kifejsz tejcit és úgy teszed cicire Danit...
Rá kell kényszeríteni, hogy Őurasága inkább a hátsó tejet igya, még ha nehezebben is jön... Pocifájás is kevésbé lesz... és a kaki gondok is megoldódnak...
Lehet, lesz néhány nehezebb napotok...
Vendég
 


o.k. Köszönöjük a tájékoztatást. Megpróbáljuk, bár nagyon feltudja magát hergelni, elvörösödik, és torkaszakadtából sír. Megszokta, hogy ált. tele a cici, és nem kell neki nagyon dolgoznia.

Kép
mona76
 
 


Első tejnek magasabb a laktóz tartalma... az okoz inkább pocifájást, attól van a zöld kaki...
Vendég
 


Hello!

Mona: Nem időre nézem hanem darabszámra. Aha hasizmomat is érzem utánna. Én egy eliptikus gépre pályázom még...futni nem szeretek, pedig régebben volt, hogy 1 órát futottam naponta...kb. 7-8 éve...régen volt:) Mozogni muszály, szerintem jó is, hogy van rajtam még jópár kiló, mert különben nem csinálnék semmit...
Én C- vitamint szedek , ha érzékenyebb lesz az ínyem!

Úgy izgulok, remélem nem fog nagyon ordítani Sebi a szuritól...na meg hogy hány kiló...szerintem még az 5500-at sem éri el:(

mamiblue
 
 


Még mindig én...

Jól ráhibáztam, 5500 gramm Sebi! Hát a sokak által már elért 6 kilótól messze vagyunk! De azt mondta a dokinő, hogy elég...mondjuk pont elötte evett, meg már 2 napja megint nem kakilt:(

Elkezdték a fürdőszobát burkolni a házban...de így sem fogunk tudni elkészülni karácsonyra szerintem....sebaj!

Szép napot mindenkinek!

mamiblue
 
 


Sziasztok!
Eltűntem egy kis időre, hazamentünk a szüleimhez aludni, jó volt kicsit pihizni Egyébként jól vagyunk Geri kerekedik én laposodok.

Győőőnyörűek a babócák!
Szabina: Boldog névnapot, igaz kicsit megkésve!
Bee,Dincuska Természetesen ti is felvételt nyertetek a klubba soron kívül.
Dincuska: Győnyörű szemei vannak a manócskádnak!
Bee: Nem semmi a napirended, minden elismerésem hogy bírod még szuflával.
Én is tartok a kukimizériától, bevallom én kicsit huzogatom esténként amikor babaolajos fülpiszkálóval tisztítom(az utóbbit a védő néni mondta) mit gondolsz?
Mamiblue: Nagyon jót nevettem a férjeden, Hát igen apukák …..szavaztam is sok boldogságot a tesódéknak.
Mona:Együttérzek a hivatlan vendégeiddel kapcsolatban.
Mindenki: kérek szépen ötleteket milyen dumával lehet lerázni a nemkívánatos vendégeket? :?:
Márkanyuka:Nekem is hullika hajam nagyon a szoptatás után majd elmúlik legalább is eddig így volt.
Pattogó Kaki én amikor Linda 3 évesen oviba került első héten még pelusban, elovastam a neten erről minden jótanácsot asszem itt a babaneten kaptam a legjobbakat.Meséltek itt kakiországról, hogy ha lehuzzuk a wc akkor a kaki kakiországba kerül a többi kakihoz ahol anyáé és apáé is lakik(vannak gyerekek akik a wc-től félnek hogy hová tűnik ami az ővék volt eddig) ez a kakibirodalom duma nálunk bevált,aztán a végső megoldás az étcsokigombóc volt ráültettem a bilire pár db kézzel gyúrt gobócot tettem és nagyon örültem amikor felkelt hogy milyen nagyon ügyes voltés megdícsértem hogy belekakilt a bilibe csúnya dolog hogy átvertem, de a következő az igaziból is odament. Aki most hülyének néz és mosolyog és nincs 3 éves kor körüligyereke, akkor majd gondoljon rám .
Bee,Dincuska Természetesen ti is felvételt nyertetek a klubba soron kívül.
Dincuska: ygőnyörű szemei vannak a manócskának!
Bee: Nem semmi a napirended, minden elismerésem hogy bírod még szuflával.
Én is tartok a kukimizériától, bevallom én kicsit huzogatom esténként amikor babaolajos fülpiszkálóval tisztítom(az utóbbit a védő neéni mondta) mit gondolsz?
Mamiblue: Nagyon jót nevettem a férjeden, Hát igen apukák …..szavaztam is sok boldogságot a tesódéknak.
Mona:Együttérzek én most azon vagyok, hogy vannak akiket nem szívesen látnék a lakásomban mert nem a gyerkre kíváncsiak meg ránk, hanem, hogy milyen új tárgyakat vettünk az elmúlt időben (Tv, új szekrény stb. ja és a gyerek milyen rucikban van ez a halálom) De ők idetelefonálnak legalább.
Mindenki: kérek szépen ötleteket milyen dumával lehet lerázni telefonon a nemkívánatos jönni akaró vendégeket, tanuljunk szegény Mona esetéből, ha odatelefonáltak volna lehet, hogy másképp alakul.
Márkanyuka:Nekem is hullik nagyon a szoptatás után majd elmúlik legalább is nekm eddig így volt.
Hbogesz:Szép kismami voltál, én is az első képre vszavazok
Pattogó Kaki téma, én amikor Linda 3 évesen oviba került első héten még pelusban, elovastam a neten erről minden jótanácsot asszem itt a babaneten kaptam a legjobbakat.Meséltek itt kakiországról hogy ha lehuzzuk a wc akkor a kaki kakiországba kerül a többi kakihoz ahol anyáé és apáé is lakik(vannak gyerekek akik a wc-től félnek hogy hová tűnik ami az ővék volt eddig) ez a kakibirodalom duma nálunk bevált,aztán a végső megoldás az étcsokigombóc volt ráültettem a bilire pár db kézzel gyúrt gobócot tettem és nagyon örültem amikor felkelt hogy milyen nagyon ügyes voltés megdícsértem hogy belekakilt a bilibe csúnya dolog hogy átvertem, de a következő az igaziból is odament. Aki most mosolyog és nincs 3 éves kor körüligyereke, akkor majd gondoljon rám .

Kép
Kép
zeze
 
 


jajajaj, ügyesen elküldtem nektek 2x az egészet
Bocsika

Kép
Kép
zeze
 
 


Zeze: Sebaj!

Most töltöttem le képeket, 1-et feldobok...hoppá, most törtem majdnem össze a fényképezőt...béna vok! De ez ma egyébként sem az én napom, fejfájással keltem, örülök, hogy legalább a szurin túl vagyunk és nem volt gond!

Kép

mamiblue
 
 


De szép mosolygós baba Sebi :D , Dani nem vigyorgott igy szúri után :cry: alig bírtam megvigasztalni :cry: /bár nemtudom melyikünk sírt jobban :oops: /
Csajok, nálatok nincs horkolás gond? Nálunk apa nagyon horkol :? mielőtt nem volt Dani, nem zavart, mert nagyon mélyen aludtam, az ágyat is ellophatták volna alólam :lol: , de mostanában nagyon éberen alszom, és rendkívül zavar, és félek hogy a Danit is :?
Persze mikor rászólok, akkor 2 levegővételnyire abbahagyja, és megy tovább :? mindegy hogy fordúl, talán álva nem horkolna :roll: Sokszor felébresztem, de tudom hogy pihennie kell, mert nagyon sokat vezet /Bécs oda-vissza/, de hát nekem is, néha már annyira mérges vagyok :x
Külön még nemtudunk menni, majd talán 1 hónap múlva, de hát akkor ezután már minden hétköznap külön aludjunk?

Kép
mona76
 
 


Senki nem dicsérte meg az új vonalzómat :cry: Kép

Kép
mona76
 
 


Kép
Kép Nézzétek csak a tokámat! Kép Na mizu kislányok!? Kép

Kép
Kép
zeze
 
 


Mona! Szép a vonalzód! Új??

Kép
Kép
zeze
 
 


Sziasztok!

Mi is ma megyünk oltásra.Úgy sajnálom szegényt.Remélem nem lesz semmi gond,és ő is vigyorogva viseli majd :) .

Pattogó,én fiam kb annyi idős mint a lányzód.Gábor elször a pisit engedte bilibe,de már annak is örültem(a bili az mindig elöl volt,hogy lássa).Pelus ekkor még rajta volt egész nap,így a kaka abba ment.Aztán egy idő után levettem róla.Persze sok kisgatyát mostam a kaka miatt,meg rongyosra beszéltem a szám,és kb 4-5 nap múlva bilibe ment a kaki is.Wc-ről hallani sem akart,abba kb 2-3hónapja megy a cucc.És kb ugyanennyi ideje sincs éjszaka sem pelus.De ez inkább miattam volt így,mert féltettem az ágyat :roll: .Általában száraz volt a pelus reggelre. Ja,amúgy május vége óta dolgoztunk az ügyön :D .

Mi most vettünk szobabicót vasárnap.Remélem hatásos lesz.Mamiblue,Te mindennap csináltad,vagy volt1-2 pihenőnap beiktatva?Miből ment le sok?Vagy megdolgoztat aránylag mindent?

Kép
Kép
huni
 
 


Mona: Ez nem szuri után készült, de egyébként szerencsére mire kimentünk már nem sírt! Én már attól rosszul lettem, hogy megnézte a kukiját, hirtelen megijedtem, hogy csinál vele vmit, de csak úgy megnézte...Nekem még mindig nem sikerült igazán mosolygós képet csinálnom róla..vhogy amint meglátja a gépet már nem mosolyog :?

Holnap megyünk babamasszázsra! Nekem azt mondta a védőnő, hogy babauszira, csak a 4 hós oltás után vigyem...remélem nem leszünk elkésve!

Huni: Minden nap...ugyanmár...arra ugysem lesz időd (bár tévedjek) arra figyeltem , hogy hetente 3-szor meglegyen! Az a legjobb abban ha jól meghajtod magad, hogy az éhséget is csökkenti. Én néha esténként egy fél marhát el tudnék fogyasztani.:(

tűzök oviba csajokért...most elöbb jönnek ki, mert kevesen vannak,amiatt, hogy őszi szünet van a suliban!

mamiblue
 
 


Sziasztok!
Kaki téma: Nálunk minden nap van legalább egyszer,de volt már hogy 7x is sikerült neki!
De lehet hogy a patikai görcsoldótól van amit még mindíg adok neki,mert ha nem adom akkor fáj a pocija. De ez nagyon jó kis szer és csak 132 forint.
A ti babáitoknak már egyáltalán nem fáj a hasa?
Mikor várható hogy ez elmúlik náluk!Olyan jó lenne már ha elmúlna!
Nagyon szépek a babák!
Bogesz! Képzeld voltam a baumaxban és ki volt rakva a leg magic és kipróbáltam.Hát tényleg brutális! Még gondolkodom,hogy vegyek-e.bevallom őszintén,hogy volt már egy elliptikus trénerem,de eladtam mert azt is lusta voltam használni. :)Félek hogy ennek is ez lenne a sorsa!
Na jók legyetek! :D

KépKép
dudu_84
 
 


Sziasztok!

Képzeljétek itt ülök a gép előtt, Fanni az ölemben ül, mert elég nyügös volt ma délelőtt. Egyszercsak mondom magamnak de csendben van ez a gyerek. Hát megnézem, és bealudt. :)

Hát szégyenlem bevallani, de nekem is a hátam mögött itt van egy hasizom gép, meg egy evező gép. Nem nagyon tudom rá venni magam, hogy edzek rajtuk. Párom is csak néha-néha használja. Csak foglalják a helyet. Bár mivel nemrég költöztünk ide, a nappaliban egyenlőre nem sok minden van... De valamit kéne már kezdeni magammal, mert utálom hogy ilyen "löttyedt" vagyok :( Annyit irtok erről a témáról hogy a végén rászánom magam a mindennapos tornára.

horvviki
 
 


Sziasztok!

Zeze, jó hallani felőled :)
Huni, na, hogy bírta Zsófi az oltást?
Bogesz, olvastalak a Kismamában! Szépek vagytok.

Nekünk gép hála istennek még nincs itthon, de dvd annál inkább :oops:

Nektek hány óránként esznek a porontyok?

Ági és a Csajok
agnesgoboly
 
 


Ebbe a klubba is kérném a felvételt. :)
Easy shaper, szobabicaj, és video6dvd hegyek...... :D Most leg magic-et szeretnék. Apa már csak röhög.....

mikegirl
 
 


Sziasztok!

Tök szar éjszakánk volt, ennek ellenére 9 órakor keltünk fel Ádámmal. Ilyen már régen volt, mert általában (iskolaidőben) legkésőbb fél 7-kor kelek, hogy a Márkot ébresszem. Bezzeg a kis maszat (Ádám) most úgy alszik mint a bunda. Éjjel felkelt fél 2-kor, szopizott, majd 5 órakor ismét. Nem tudom, hogy mi volt a baj, remélem nem a tej mennyiségével van gond. Reggel meg amikor kelt tiszta pisi volt az ágya, most szellőztetem a matracot.

Kérdés: ti milyen időközönként mostok babaruhákat. Nálunk heti legalább 2x megtelik a mosógép (pisi, kaki, büfi).

Mamiblue: nagyon helyes Sebi.

Zeze: ti is nagyon szépek vagytok!

Torna: rajtam is van felesleg, nem is kevés, de én eldöntöttem, hogy amíg csak és kizárólag szoptatok, addig nem fogok tornázni, félek, hogy a tej elapad, bár lehet, hogy ez hülyeség. Vagy csak így akarom húzni az időt? Na mindegy, egyszer úgyis eljön a torna ideje is. Bár apa azt mondta, hogy amíg nem fogyok le, addig nem megyünk sehova telelni, nyaralni, bár azt hiszem ezt már írtam a múltkor.

Szuris babáknak puszika.

Kép
Kép
márkanyuka
 
 


Most nézem Ádám vonalzóját: 222

Kép
Kép
márkanyuka
 
 


Én már vagy 1 hónapja nem mosom külön a babaruhákat. A miénkkel meg bedobom mindig a megfelelő színűeket.

Ági és a Csajok
agnesgoboly
 
 


zeze, nagyon szép Ati :wink: elképesztően hasonlít rád :wink:
Nálunk már nincs pocifájás, csak továbbra is igy legyen. Az infacolt is 2 napja abbahagytuk.
Nekem is van taposom, olyan jó a ruháknak, meg kell győznőm apát, hogy a legmagicnak nem az lenne a sorsa :roll:

Kép
mona76
 
 


1 hónapja már én sem mosom külön a babarúhákat, de igy is mosónőnek érzem magam :roll: rengeteget megy a mosógép, pedig van egy csomó ruhája, de mégis, na és vasalnivalóm is mindig van, pedig anno hogy szerettem vasalni :roll:

Kép
mona76
 
 


Én még külön mosom, mert gabi öblítőt használok csani cuccaihoz, úgy imádom az illatát! Vasalni viszont nem vasalom a ruháit. Nincs rá időm, örülök ha azt az egy-két muszáj dolgot ki tudom vasalni.
Csani egész de. alszik az oltás miatt, olyan kis meleg a teste, folyamatosan hőmérőzöm, de 37 fölé nem ment eddig. Érdekes, mert a 2hós oltás meg sem kottyant neki.
Édesek a babák! :)
off: vmilyen színes gumicsizmát keresek. jártatokban keltetekben nem láttatok vhol? (az ikeás nem jó, mert rövid a szára :) )

leko
 
 


Sziasztok!

Leko, a Cora-ban vannak gumicsizmik most leárazva.

Judit, talán te kérdezted a baby loof-ot a múltkor :shock: Én úgy tudom 6 hós kor után lehet használni.

Jobbulást és lázmentes napot a szurisoknak!

Nálunk Réka taknyos, most már köhög is és feltűnő hogy első szóra elment aludni. Holnap mentünk volna megnézni az ovit ahová vinni akarom. Hát ez asszem elmarad.

Kép
Kép
robcsi03
 
 


Máárkanyuka,Ágnesbagoly,Mona: Köszike, a ti babáitok is nagyon szépek, ma megnézem a g-mailen is.
Szobacanga:Nekünk is van kb. 5 éve vettük most is használjuk-- nagyon hasznos törülköző szárogatásra, az elvasalt ruhákat szoktam ráakasztani, nagyon jó helye van a vállfáknak amíg be nem kerülnek a szekóba.
Márkanyuka: A telelés jó motiváció, bár én kapnék ilyen ígéretet, de amúgy meg egyetértek veled abban, hogy majd szopi után jöhet a fogyás.
Mosás:Én is heti 2-3 alkalommal mosok jaj és az a rengeteg pici gombóc ami kikerül a gépből, és a vasalás, bár én Geri ruháit nem vasalom, és nem is mosom külön, így is sok.
Lekó:Érdemes a Lidl honlapjára gyakran ellátogatni hátha van gumicselló akció én ott vettem az elmúlt ősszel magamnak színes „csini” lila- rózsaszín-fekete csíkosat.

Kép
Kép
zeze
 
 


Betsy:Megnéztem a pici manódat, szép, és növöget ő is gyere gyakrabban ha tudsz!
Italoman,Miniliza,Pfranciska,Szamó,Tipetupa!!! Megvagytok???

Kép
Kép
zeze
 
 


Hello!

Márkanyuka: Én már többször nekiugrottam most a diétának, de rögtön éreztem,hogy kevesebb lett a tejem. Bár azért lement jópár kiló, de igazából én is csak akkor kezdek el fogyizni, ha már mást is eszik majd anyatejen kívűl...főleg, hogy éppencsak nő a súlya...:(

Nekem az adott akkor hatalmas erőt, hogy baromi gyorsan olvadtak le a kilók és nem is esett nehezemre...csak elkezdeni volt nehéz.

Ma palacsintát szeretnék sütni, remélem összejön!:)

mamiblue
 
 


Nagyon sz@r napunk van :? Dani egésznap nyügös. Egésznap nem mentünk ki, mert vártuk az asztalost, mára igérte a gardróbot. Persze nem jött. Az elöbb felöltöztettem Danust, hogy legalább a boltba lesétálunk bkocsival. Szegénykém nem szereti a sok, vagy a vastag rúhákat, de aztán elindúltunk. Az utca közepéig értünk, elkezdett esni az eső, csórikám nem ázott, csak az anyja :oops: :?
Egésznap kevés tejem van, most fagyis tejet adtam neki, hogy estére legyen elég.
Gondol egyett, elvörösödik, és torkaszakadtából sír pár percig :cry: Én meg azt sem tudom mi van, csak vigasztalom. :cry:
Kép

Kép
mona76
 
 


Hű, ilyen rossz éjszakánk még sosem volt! Fogalmam sincs miért, másfél óránkét kelt Lili. Enni kb. 2 percig evett, az is csak úgy nagyjából volt evés, aztán bealudt. Egész éjjel ki-bepakolásztam. Nem tudom miért ébredt fel ennyiszer... :shock:

Én is külön mosom még a ruháit, heti 1x.

Tornázni nekem is kéne, de én sem merem kockáztatni a tejcsit. Tegnap az RTL klubban azt bizonygatták, hogy nyugodtan lehet, nem befolyásol tejmennyiséget, persze hozzátették, hogy figyelni kell a test reakcióit.

Mamiblue, nekünk nov 14 az első babamasszázs óra! Remélem tetszik majd nekünk! Kiváncsi vagyok, hogy milyen lesz Nektek! A babauszit én is úgy gondoltam, hogy a 4. hónap után próbáljuk ki.

Mona, nálunk is van horkolás, de még milyen!!!! Sajnos... :cry: Régen is ébresztgettem, nagyon éberalvó vagyok. Hát most Lili miatt még hevesebben keltegetem! :)

Kép
nap12
 
 


Ágnes, úgy emlékszem te is szeded a Cerezettát. Neked nem lett kevesebb tőle a tejed? Én arra fogom, hogy mióta szedem, kevesebb a tejem :roll:

Kép
mona76
 
 


Zeze, mi is megvagyunk, majdnem minden nap olvaslak titeket. De írni nem sok időm van.
:roll:
Ma voltunk mi is méretkezni, 60 centis és 6 és fél kilós Hanna baba.
A védőnő szerint nem aprózzuk el...
Megkaptuk a 2 hónapos oltást, és ma este nagyon nyűgös volt, sokat sírt. Remélem, holnapra jobb lesz.
Nekem meg sajnos benőtt egy köröm a lábujjamon, sebészhez is fordultam a héten. Itthoni kezelést javasolt, de csak nem javul. Úgyhogy ismét vissza kell menjek... :(
Bogesz, jók a képek!
Sabine, boldog névnapot így utólag!
Zeze, jó kis szobainasotok van, eredeti!:D
Nagyon szépek a babák!!!
A ruhákat én eddig kézzel mostam, mert nem gyűlt össze egy nap alatt annyi, hogy géppel mossam. Bár most, hogy írjátok, hogy nem mossátok külön, én is megpróbálom. Nagy könnyebbség lenne.

Kép
tipetupa
 
 


Először fedezi fel, hogy a kezével játékokat lehet mozgatni... :D Kép

Kép
tipetupa
 
 


[quote="tipetupa"]A írta:tipetupa ruhákat én eddig kézzel mostam, mert nem gyűlt össze egy nap alatt annyi, hogy géppel mossam. Bár most, hogy írjátok, hogy nem mossátok külön, én is megpróbálom. Nagy könnyebbség lenne.

Küldhetek rucikat mosásra? Én naponta mosok legalább három adagot... ja, nem... ma négyet mostam... :evil:

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala
 
 


Mona, igen, én (is) Cerazettet szedek, de nem fedeztem fel semmilyen párhuzamot a gyógyszerszedés és a tejmennyiség között.

Előbb szopott a kiscsaj 200 ml-t, most alszik, mint a bunda :) Még sose evett ennyit.

Ági és a Csajok
agnesgoboly
 
 


Jó reggelt csajszik!!!!

Masszívan kel Ati hajnali 2-kor szopizni már egy ideje.... :( És Innentől kezdve indulnak a négyórás turnusok. Lehet, hogy ez az óraállítás tett be? És az este sem megy úgy, mint régen. Eddig a nap utolsó és utolsó előtti etetése között 3 óra telt el, tegnap meg már csak 2. Óriási üvöltés, így előbb kezdődött a szeánsz: pancsi, masszír, szopi. Aztán még egy kis sírás. Aztán apa elkezdett okoskodni, hogy éhes. Mondom nem. Ezen egy kicsit összekaptunk. Hogy akkor mondjam már meg, hogy mi baja..... lejöttem tápit csinálni - mert minden tejcit megivott. Jó hogy, mert a cickóim nem a kétóránkénti etetésre vannak berendezkedve. Szóval mire felértem, aludt a drága. Már nem akartam apa orra alá dörgölni, hogy én vagyok az anyja, és én vagyok vele 0-24-ig....

Mosás
Én még külön mosom a cuccait, de ezek szerint nem szükséges? Mondjuk Atira is hetente egyszer mosok - akárcsak magunkra, de akkor csak neki 3 program megy: egy pelus és lepedő, egy fehér és egy színes. Mosáskor egy napig megy a mosógép :)

Sterilizálás
Csajok, a mosásból kiindulva - na meg a gyerekdokink szerint - fokozatosan ezzel is fel lehet hagyni. De hogy kell?! Vagy csinálom, vagy nem. Ti meddig tervezitek? Mert azért én még csinálom.....

Mona
Nekem is ingadozik a tejcim, de nem szedek semmi fogalmazásgátlót, végülis így döntöttünk. Viszont maci kávéval kelek, urtica-t szedek, napi két malátaital, és próbálok elég folyadékot inni, de ha nincs itthon olyan almalé, akkor nehéz......a víz nem fogy annyira :) Apa ma megy almalevet venni......
Egy védőnéni mondta, hogy ilyenkor a negyedik hónap felé ez gyakran előfordul - állítólag.....nem tudom. De tény, hogy nálam is ez van. Tegnap ki kellett hagynom egy délutáni szopit, hogy megteljenek a cicik. Mert mindkettőből mindent megevett a kis drága, és négy óra alatt nem telik fel..... Viszont ha tele van, könnyebb szopiizni, és többet is eszik ilyenkor.
Viszont ha ez így marad, hogy tápi kiegészítés kell, akkor én négy hónapos kor után megkezdem a hozzátáplálást. Talán így elég lesz az anyatej + új gyümik, gyümilevek.

Konakion
Napi egy tápinál nem kell már adni?

Hűha mennyit dumálok :oops: .....bocsi

A topicos babák nagyon-nagyon szépek!!!!!
Üdv a rég nem jelentkezett, és (eddig) csak olvasó üzemmódban működő anyuciknak!!!!

Szép napot!!!

mikegirl
 
 


Hello!

Mikegirl: Sebi nekem is visszahozta az 1 órás evést, igaz ez van mikor 2 órára esik, de én a fűtés-száraz levegő számlájára írom. Tehát szerintem nem is éhes, hanem száraz a torka, én meg benyömöszölöm neki, hagy igyon egy kicsit, aztán alszik tovább!:)

Tipetupa: Nagyon ügyes a kiscsaj!

Sebi tegnap oltás után kezdte el nézni a kezecskéjét...és csörgőzött is, majd dobok képet, csak még nem tettem fel a gépre őket!

Robcsi: Kár, hogy csak 6 hótól lehet használni, mondjuk én nem kenném rá semmi pénzért...csak saját kezemre kenem, onnan párolog abból lélegez be és kitisztítja az orrát. (baby loof-ról beszélek:) )

Mona: Férjem csak akkor horkol, ha nagyon fáradt. Mondjuk hetente 1-2 szer megcsinája azt, hogy bemegy hajnali 2-3 kor dolgozni, hogy tudjon menni az építkezésre meg cuccokért futkosni meg velünk is tudjon lenni, én semszivesen keltem fel. Nekem 1 szavam se lehet, mert ha kidőlök, akkor én is horkolni szoktam. :cry:
Amúgy nem gáz, ha külön szobában alszotok szerintem, mivel ez úgyis átmeneti lenne, gondolom Dani miatt. Aztán ha Te is jobban bealszol akkor már nem zavar...vagy nem így van?

Na meg is jött férjem! ma hajnali 2-kor ment el!:(

mamiblue
 
 


Köszi lányok a csizmatippeket!
Megnéztem a Cora honlapján sajna csak máig tart az akció, és nincs ma itthon a kocsi, így lehet, hogy lemaradok. :( Hátha lesz még nem akciósan is.
Csani ma 3 hónapos,amit egy nagy hasfájós-pukizós éjszakával ünnepeltünk. Már tök rég nem kínlódott ennyire. :( Remélem ezzel búcsúzik az elvileg 3hós korban megszünő hasfájóságtól. :)
Én kb hetente egyszer sterilizálok, mondjuk nem is használjuk minden nap a cumisüveget.
Nektek isznak teát a bébik? Én néha próbálkozom a Mecsekkel, de beteszem a szájába az üveget, néha még szív is rajta néhányat aztán széles vigyorral kiköpi. Gondolom az jár az eszébe, hogy ez elég gyenge próbálkozás volt, nem jársz túl az eszemen anyukám! :)
Elsétáltam a fehérvári úti Topshop boltba, hogy megkérdezzem van-e legmagic-ük. Hónapok óta színét se látták, december elején érdeklődjek. Lehet, hogy meg kéne rendelni a neten, hiába próbáltam megspórolni legalább a szállítási költséget. :shock:

leko
 
 


Leko: Én auchanban vettem, de már nem is emlékszem, hogy mennyibe került!

Én meg megörültem, hogy Sebinek már nem fáj a hasa, és most megint iszok tejet...na erre úgy megy a hasam tőle... :cry: De itt írtátok is, meg olvastam is hogy fokozatosan kell visszahozni...így jár aki türelmetlen!

mamiblue
 
 


Sziasztok!

Tegnap kihagytuk a késő délutáni szopitt, fagyis tejet kapott a drágám, hogy estére megteljen a cici.
Képzeljétek 240-et szopizott :shock: én már azthittem, hogy alúl csordogál kifele :lol: , vagy nemtudom hová fért bele ennyi :roll: , bár egésznap rosszúl evett.
Kaja után kicsit nyüglődött, aztán 10-kor bealudt, és reggel 6-kor ébredt, persze farkaséhesen :lol:
Nekem meg 3-kor felkellett kelnem fejni, mert majdnem kidúrrantak a cicik. Érdekes, hogy nekem éjjel nagyon jól van tejem, nappal viszont már egyre kevesebb. Lehet hogy éjjel is kéne ennem-innom? :oops: :lol:

Kép
mona76
 
 


Sziasztok!

Mona: én is Cerazettet szedek, és nem tapasztalnám hogy kevesebb lenne a tejem.

Leko: néha én is főzök Fanninak teát, de nem igazán issza. Fintorog tőle :D Néha egy-egy kortyot lenyel, aztán szerintem rájön hogy ez nem tejcsi, és nem kell neki több.

Mosás: még külön mosom Fanni cuccait, de már többször elgondolkoztam rajta, hogy a miénkkel együtt mosos. Mert tényleg egész nap megy akkor a mosógép, külön program a mosás nálunk. És most hogy olvasom, hogy van aki már együtt mossa, legközelebb én sem fogom már külön mosni.

Kaki: ma reggel (vasárnap óta) kakilt Fanni, kiváncsi leszek mikor lesz a következő.

Fanni kb. egy hete beállt a reggel 6-os kelésre. 8-kor elalszik és 6-ig húzza. Akkor eszik és utána még alvás együtt a nagyágyban 9-ig.

horvviki
 
 


SZIASZTOK lÁNYOK!

Köszönöm a kedves dícséreteket, igazán jólesett! Anyám szerint olyan vagyok az újságban, mint egy NDK-s úszónő, aki 180cm és 100 kg. Háááát, drága anyucikám, mindig is kimondta ami a szívén...

Mona, pont mondani akartam, hogy szupi a vonalzód, igazán csecse!

Legmagic-et nem is tudtam, hogy lehet Baumaxban venni :shock: akkor egyszerűbb, mint megrendelni. Tényleg nagyon jó a popsira. Éppen tegnap jegyezte meg a párom, hogy milyen jó újra kemény popsit fogni :oops: már csak a hasam löttyett, de az nagyon :?

Sterilizálás, én még csinálom, nem tudom meddig kell, de sztem 3-4 hónapos koráig kéne, nem? A Rucikat már 1 hónapja a mieinkel együtt mosom és semmi baja a gyereknek! Viszont képzeljétek a Gabi öblítőre allergiás lett...... Pedig kifejezetten bébiknek való és én is szerettem az illatát! Áttértem a Lenor Sensitive-re és azóta semmi baja a bőrének. :shock:

Cerazette, hááááát én is észrevettem, hogy kevesebb lett a tejci, pedig nekem mindig annyi volt, hogy már csak nyűgnek számított. Aztán már több mint 2 hete szedem és olyan szinten megcsappant, hogy éppen van annyi amennyi a gyereknek kell. Kezdek kétségbe esni!!!!!! De látom, hogy akkor ettől van, fel vagyok háborodva :evil: ráadásul már 5 napja vérzek folyamatosan! Azt írja a papírja, hogy közti vérzés lehet, na de ennyi??? Mintha rendesen menstruálnék, de nem csökken a mennyiség! Ez aggaszt!

Olyan gyönyörűségesek a babócák! Nagyon jó ennyi szépséges fotót nézegetni! Ámulok, hogy milyen ügyesek, sajnos nálunk a megfordulás jeleit sem mutatja. De majd csak behozunk titeket!

Az oltás után nekünk kb 2-3 napunk nagyon nyűgös volt és éjjelente is többször felébredt sírni, de kaja nem igazán kellett neki! Aztán minden megjavúlt és minden megy a maga kerékvágásába.

Visszatérve a tejci mennyiségre: ha elkezdem újra fejni a géppel, akkor több termelődik majd?

Szép napot! Tankoljatok fel kajesszal, jönnek az ünnepek!

Kép
h.bogesz
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?