Új privát üzeneted érkezett!

Dincuska: nyál nálunk is megindult, és nyuszókám egész nap csak cuppogna a cicimen. Ha nem kap cicit, akkor amit ér, a karomat, az apja karját :lol: , tegnap a nyakamat...
Ahogy olvasom, nálatok sem egyszerű a gyerek elhelyezése.. nálunk nem fért volna be a hálóba, így a nappaliban lett a babasarok. Én először ellenkeztem emiatt, de végül is, jó így.

Szylvi: kocsi nálunk is sz.rakszik, ismételten..
Házhozszállítás: ritka az ilyen :)

tdanie: képek szépek. Éjszakai alvás nagyon jó, legalább ilyenkor tudsz szusszanni.

Kitta
kitta
 
 


Sziasztok Lányok!

Jó hír a családban! :):):) Megszületett nálunk az 5. unoka (bátyámék révén), az arány 3 fiú egy lány. :) Fél óra alatt megszületett a baba, épphogy beértek a kh-ba tök elsimult méhszájjal. :lol: Jajaj, de kiváncsi vagyok, alig várom, hogy lássam a kislányt. :P :P :D

Tdanie,
én nagyom is harmadikos :wink: ez az egyik legnehezebb osztály sajna :roll: A képeken úgy tűnik,mintha nem is Tiéd lenne ez a nagyfiú! :)

teszek képet én is a kis hatfogúmról :)
Kép
Kép
Vendég
 


Dóri,6 fogú :lol: nagyon édes, tiszta Viki szerintem!Tök szép kisfiú :wink:
Gratula a külön szobához is!Mi valószínű csak, ha Hannus 1 éves lesz akkor tesszük őket egybe, és csinálunk egy igazi lányszobát nekik :wink:

Tdanie,ikrek :) mennyire édes lehet!Nagyon szépek vagytok a képeken, az elsőn mint egy amerikai filmből vett pár :P A háttér is olyan.

Kitta,
köszi, már jobb volt az éjszakánk, de keltünk 3 óránként, csak legalább utána rögtön be is aludtunk a cicin :wink: ez is valami!
Dentinoxot használjuk, nekünk beválik, úgy néz ki, mert mindíg lenyugszik, miután belemasszírozom a kis inyébe.Éjjelre is úgy teszem le aludni, hogy esti szopi után belekenem, és úgy el is tud aludni legalább.

Párásító, érdekes én is akartam venni még annó Esztinél, de nekem a védőnő mondta, hogy nem kell mert itt nálunk nem száraz a levegő, és a hőfok is, ha 21-23 között van akkor jó!Úgyhogy nincs, de ha ettől átaludná az éjszakát?egyből vennék :lol: :lol: Csak erre ki ad garanciát :?: :!:

Timi,,szerintem ne izgulj, mert Marcika elég nagyfiú, és általában az ilyen babák lustábbak is meg nehezebben mozognak is!Megnéztem neked Eszti kiskönyvében a fejlődési leírást,/mert neki méga régifajta van ami szerintem sokkal jobb mint ez az új, minden hónapban le van írva, hogy mit kell tudnia/
Ja, most jut eszembe, hogy Livinek is az van :) mindegy írom azért, szóval ott az van, hogy 3-6 hóig kell teljesíteni a forgást, és 6-hós koráig kell biztosan forognia.Addig meg van azért még bőven ideje,ne izgulj!De nézd csak meg, sokkal jobb az a kiskönyv.Én is azt olvasgatom havonta, hogy lássam úgy fejlődik-e Hannus ahogy kell!

Ja, megfordult ő is 23.-án!Pont nemzeti ünnepünkön :wink: ugyhogy ezt megjegyeztem :lol: hasról hátra!
Eszti ilyenkor már rég, Ő már 3,5 hósan forgott mindkét oldalra.Mármint hasról is hátra, és fordítva is!Én is megnéztem a babanaplót :) Ő nagyon kis ügyi volt :wink:

Csilla,örülök az újra átalvásnak :wink: akkor nektek bevált a párásítás.

Dincus, fogak :( kitartás!Próbáld te is a Dentinoxot, hátha nektek is beválik!Bár nézd meg, hogy lehet-e már, mert asszem csak 3 hós kortól írja?! :roll:
Kovácsoltvas ágyatokról jut eszembe, hogy beraktuk mi is az étkezőhöz az álló polcot.Ígértem róla még képet, holnap fölrakom.Ma már nem, ha nem baj mert apa itt alszik mellettem, és tuti hülyének nézne, ha itt villanyt kapcsolgatnék, és fotózgatnék :lol: :lol: :lol:

Hű, már ennyi az idő???????,,Megyek is aludni, nemsoká úgyis kelünk, szopizni :wink:
Jó éjt
manóci
 
 

 
 

Sziasztok!!
Tdanie, hogy szólíthatunk?? Természetes úton szültél?? Az elég ritka mostanság ikreknél, nem? Melyik kórház?
NAgyfiad hogyhogy már harmadikos hét és fél évesen? Szépek vagytok az esküvői képen! Letagadhatnál pár évet simán! (És pár gyereket. :lol: :lol: )

Timi, nyugi!!! Dorka 7 hósan próbálgatta csak a forgást! Irtó rossz volt, mert olyan érzése van az embernek, hogy ügyetlen gyereke van, pedig ő csak mindent a maga tempójában csinál. Marci szép kerek baba 8) , ő még várat magára... :P

Szylvi, én fagyasztottam anno sütőtököt is, azt is bébiételes üvegben, nagyon puhára sütöttem, és teljesen krémes állapotban tettem bele az üvegbe. A kanadai jobb erre, mint a magyar kerek, az olyan szálas lesz. Meg ha majd előveszed, úgyis elkevered majd egy kis anyatejjel, vagy ilyesmi, az még folyósabbá teszi.

Én is épp aggódó fázisban vagyok, Lilla alig eszik nap közben, mert minden más érdekli, és ha épp elmenős napunk van, nem is van arra esélye, hogy félálomban szopizzon. Nem is hízott egy hete.... Most meg ébredt, úgyhogy mennem kell...

Kép
Kép
szilvih
 
 


Tdanie :)
Nagyon szépek vagytok :lol:
Ezt a 7,5 évesen 3-os dolgot én sem értem.Az én lányom 8,5 éves, de még csak most lenne 3-os, ha nem vesztett volna egy évet.
Nem Magyarországon laktok?

Szilvi :)
Biztos csak egy átmeneti megtorpanásról van szó. Minden más rendben van, ugye?

Dóri :)
Nagyon édes marci baba :lol: És már 6 fog.

Timi :)
Ne izgulj, a Te babád így fejlődik, a maga ütemében. Van egy kislány a házunkban, aki 2 hónappal idősebb, mint Domcsi, de mindent nagyon későn csinált. 1,5 évesen még nem járt. Mindenfele próbálták küldeni, de aztán utolérte a társait, és semmi gond vele.
Domi a terpeszpelus miatt 8 hósan nem csinált semmit.

Kitta :)
Brigi is mindent rágna, megenne :lol: Bizti beindult a babák fogzási folyamata, de még idő, mire kijönnek.
Jaj lesz akkor a cicinknek :lol:

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Szilvih,szerinted úgy is jó a sütőtököt fagyasztani, ha csak összevágom, és még sütés előtt nyersen rakom el?És felengedés után sütöm meg?csak mert én is szeretnék eltenni Hannusnak, hogy mire oda jutunk tudjon enni ős is "frisset", csak nemtom hogyan csináljam :oops: :) vagyis hogyan jobb!Köszi :)
Nyugi nem lesz semmi gond Lillussal, nem mindíg esznek egyformán sem.Ő tudja mennyi kell neki :wink:

Tök jó, ma du. megyünk vendégségbe egy olyan kispasihoz aki Hannussal együtt született :) Az anyukájával elég jóban lettünk a kórházba, egymás melletti ágyon feküdtünk, és meghívtak minket :) Kiváncsi leszek mennyire lesz más a kis Máté :)
manóci
 
 


Dobok pár új képet én is:


Kép apa és lánya

Kép popó
Kép hát ez meg mi lehet?? Kép

Kitta
kitta
 
 


Ma nagyon baba napunk van :lol:
Álomkór van Csengén, egész nap szunyált. Remélem, éccaka is fog, és nem lesz kis virgonc :lol:
Voltunk sétálni, tök jó napsütéses volt az idő felénk. voltunk postán is, meg bevásárolni, végre eljutottunk odáig, h nem sír, ha megébred, hanem nézelődik :D
Mindenszentekkor utazunk szabolcsba, kiváncsi leszek az első hosszú útra...

na, lépnem kell...
sziasztok

Kitta
kitta
 
 


Sziasztok!

Kitta, nálunk is tök jó volt az idő, el is mentünk apa elé a dolgozóba, előtte meg itt volt barátnőm, úgyhogy jó nap volt.
Hosszú út...Nekünk nagyon jól viseli, biztos nálatok sem lesz fennakadás. Ottalvásos lesz?
Nagyon tutik a képek, főleg a popós! :D Majd én is teszek fel, csak most apázok. :D
Nappaliban van Csenge? És hol tévéztek vagy a van a ti szobátokban is? Nekünk aránytalanul nagy a nappali, én is felvetettem az ötletet Sándornak, de nagy ellenkezés övezte.
Ja, és Csenge szeme tisztára a tiéd!!!! :D

Meglepő, de Emma már fürdés után egy nyikkanás nélkül bevágta a szunyát. Pedig ma még csak négyszer evett, és nem is valami sokat.
Nem tom Szilvi, nekünk sem olyan jó most az étvágy. De megfigyeltem, hogyha már pár napja nem kakil, akkor nem eszik úgy, és most ez lehet. Holnap stimulálom! Nehogy elkezdj aggódni, akkor ki fog engem nyugtatni, ha te paramama leszel itt nekem...? :D

Manóci! Várom a fotót, de persze ráér! :D Remélem, már jobb a kedved sokkal! :D
Én is úgy tudom, hogy három hós kortól...De nem nyűgös, úgyhogy nem foglalkozom egyelőre a nyálzással! :D
Gratula a forduláshoz!
Az befolyásolja a babák forgását, ha nem szeretnek hason? Akkor később fog forogni, vagy ezt így nem lehet mondani? Emmus nagyon nem szívleli ha így teszem le.

Dóri! Hatfogú Marci krapek nagyon helyes! :D

Tdanie!
Nagyon szépek vagytok a képeken! :D

Remélem holnap jó idő lesz aránylag, megyünk kirándulni Esztergomba! :D És veszünk nandu kendőt! :D

KépKép
dincuska
 
 
 
 
 
 


Dincuska: nem tudom, hogy számít-e, de pl. Livi nem szeretett hason lenni, de egy idő után "erőltettük" (pár percig minden nap, tornázás képpen), és talán ezért nagyon hamar megfordult :lol: . Marcipán viszont jól elvan hason, talán ezért is nem akar forogni...

Móni: jó lehet az a baba-buli :lol: . Egy ideig mi is jóban voltunk azokkal, akikkel Livi született (2 kisfiú), még az első szülinapjukat is megünnepelték együtt :lol: . De mostanában sajnos kevesebbet beszéltünk - ott is vannak különböző korú kistesók. Csak néha képeket küldünk egymásnak :cry:

Kitta: nekem az első kép tetszik :lol:

Mi ma leraktuk az új szőnyeget a szobába :lol: Nagyon jó lett. Majd teszek fel képet...

Kép
Kép
timóca
 
 


Sziasztok!!

Dincus, nagyon jó az új szalagkép!!! Nekem sem eszik úgy Lilla, ha kaki van készülőben...
Igazából nem parázok, csak tegnap nem volt időm kifejteni. Csak jön ez a nem-annyira-szeretem korszak, amikor már túl elfoglaltak a kajáláshoz, minden kis zajra elengedik a cicit, mert az fontosabb, mint a kajálás... :D Aztán persze éjszaka meg nem bírnak pótolni, jön az óránkénti etetés. Dorkával legalábbis így volt.
Jó kirándulást holnapra!!!

Manóci, nemtom, a nyers fagyasztást még nem próbáltam, szerintem csinálj egy próbát! Fagyassz le egy szeletet, és pár nap múlva süsd meg, kiderül, milyen...:)

Jaj, amúgy úgy feldobódtam ma, meg akarom veletek osztani :P . Mivel apa egész nap dolgozott, én meg elvágytam itthonról, elmentünk a baba-mama expora a Symába. Először úgy volt, hogy Dorkát beadom Lacihoz a mhelyére, és csak Lillával nyomom, de láttam, hogy Alma koncert is lesz, úgyhogy belefogtam a nagy kalandba 2 gyerekkel. Először herótom volt az egésztől, hogy nem biztosítottak belső parkolást, meg a belépő is tök drága volt, de aztán tök jól alakult. Dorka elvolt egy fél órát a megőrzőben Brio-vasutazni, aztán tök szép arcfestést csináltak neki, kisbiciklizett, meg egy csomó mindent kipróbáltunk, ingyencuccokat összeszedtünk, :wink: és nem is voltak egyáltalán sokan.A koncert is tök jó volt, alatta hatszor pakoltam át a hátizsákomat, hogy hova tettem a belépőt, amit be lehetett dobni nyereményekért, már hatszor feladtam, aztán mégis meglett. :P Már a terem ellentétes pontján voltunk, amikor hallottam, hogy kihúzták a nevemet :lol: :lol: :lol: Annyira szeretek nyerni!!! :P Dorka persze épp a rönkcsúszda tetején, nem értette, miért kiabálom olyan izgatottan, hogy jöjjön már le, majdnem lekéstük, már húzták volna újra.... Tök sok minden volt a nyereményben. tücsökzene bérlet, táncház bérlet, Játszóház kuponok, baba-mama jóga bérlet, könyvek, pár apró játék, stb.... ÚÚÚgy örültem neki, utoljára talán a gólyabálomon nyertem tombolán... :lol:

Kitta, édes a képeken Csenge... Nem jön rád a szívbaj, amikor a párod így fogja?

Dóri, Marci is nagyon vagány kissrác a képeken...

Nem nagyon szerveződik a következő tali, szervezzem megint én? Van kedvetek???

Kép
Kép
szilvih
 
 


Timi, meg aki szeret fényképezni (és tud is, nem úgy, mint én), egy tök jó fotópályázatot találtam:

http://www.babafalva.hu/portal/modules. ... le&sid=583

Az tetszik benne, hogy nem arra megy, hogy ki mennyi smst tud küldeni, hanem szakmai zsűri is van...

Kép
Kép
szilvih
 
 


Nem Mo-n élünk, hanem az USA-ban...
Balázs azért harmadikos, mert itt az első az olyan iskolaelőkészítő... lényegében, mint az ovi nagycsoportja...
Vendég
 


Tdanie :)
Gondoltam, hogy innen adódik az eltérés iskola ügyben.

Szilvi :)
Én soha nem szoktam nyerni semmit :lol: Biztos jó érzés lehetett, mikor mondták a nevedet. És a kiruccanás is biztos klassz lehetett!
Nekem már most elegem van a rossz időből. tegnap, mikor szép idő volt, vendégek jöttek hirtelen. Délelőtt jelentették be magukat.
Ma mikor lemehetnénk, akkor esik az eső :evil:

Kitta :)
Mindig ámulok, hogy sok képen mennyire hasonlít a kislányod Brigire :lol: Nagyon édes :lol:

Tegnap nekem is sokat aludt Brigi napközben. Na de éjjel megint kétszer kelt enni. Lehet, nála is az van, hogy napközben nem tömi meg úgy magát, mert más érdekli. vagy egyszerűen hamar megéhezik.
Viszont kiváncsi vagyok a mai óraátálítás mennyire kavar be az életünkbe.

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Képzeljétek, visszakaptuk tündér Milánt!!!! :lol: :lol: :lol:
Gyönyörűen átaludta az éjszakát, mint régen. Igaz, az esti szopi után még elővettem az aznap lefejt tejet, és még abból is benyomott 100 g-t, de olyan dudára ette magát, hogy eszébe sem jutott éjjel rendetlenkedni :)

Szilvih, tali jó ötlet, szervezz valamit! Csak most már valami zárt helyre tudunk menni.

Kitta, Dóri, édesek a manók.

Tdanie, én az esküvői fotókon rögtön éreztem hogy nem magyar termék lehet. :wink: Nagyon jók lettek, szépek vagytok.

Csilla
Vendég
 


Dincuska: bizony, ottalvós buli lesz :D
rokonlátogatás, meg temetőbe megyünk, Joci szülei sajna már nem élnek, így csak fentről láthatják a kis unokájukat :cry:
A tv nálunk a hálóban van, mivel elég kacifántos a pecó (8 szög, és a betonpillérek befelé állnak)) és nincs egy derékszögű fal sem, így elég nehéz volt a bútorok elrendezése, na meg a hely szűke...
Majd csinálok a lakásról képeket, ha végre csilli-villi rend lesz :lol:
Emma hogy tűri pancsi után a törölközést, öltözést? Nálunk miután kivesszük a kádból, egészen cicizésig megy a bömi :oops: :lol:
Megértem Sándorodat, h ellenzi a nappalis témát, én sem akartam így először, de már tudom, h így jó.
Szem: asszem, az egyetlen, ami közös bennünk egyenlőre, amúgy tiszta apja
:lol:

Timi: várom a képet a szőnyegről!!

Szilvih: gratula a sok-sok nyereményhez, és hogy ilyen jó volt a napotok!! Milyen jó, hogy nem adtad fel a belépő keresését!!
Arcfestős fotó készült Dorkáról?? Ha igen, lécci rakd fel :D
Párom és a kislány: óóó, dehogynem, néha majd megőrülök, mikor fél kézzel tartja, de persze nem olyan szörnyű, mint amilyennek látszik :lol: és bármennyire meglepő, szeret így lenni a kisasszony.
Azt hiszem, még sok olyan eset lesz, amin én kiakadok, a párom meg helyeselni fogja, vagy engedni...

Nelli: éjszaka nálunk is ilyen volt. Tényleg hasonlítanak, de még ebben is :lol:

CSilla: nektek pedig gratulálok TündérMilánhoz, aki az éjszakát átaludta!! Bár, teli pocakkal nem csoda!! azért, bízzunk benne, hogy a továbbiakban is így fognak telni az éccakáitok. :lol:

Jovika??? Rég hallottunk felőled... vagy csak én olvastam vissza figyelmetlenül ?? :oops:
Na, asszem, visszalapozok pár oldalt...
Milyen volt lányod N.o-i útja??

Képzeljétek, ma megyünk háznézőbe Maglódra.. kíváncsi vagyok...
Hűha, mennem kell, nemsokára indulunk :lol:

Üdv

Kitta
kitta
 
 


Szilvi
tdanie=T. Edina :lol: :wink:
Gratulálok a nyereményekhez!
természetes szülés... mindkét baba fejvégű fekvésben volt a pocakomban...
Szülés előtt bálna voltam... :oops:
Kép

Kitta
Nagyon szép a kicsi lányod :lol:

Mamóci
Sütőtök... nagyüzem van most nálunk... :wink:
Szerintem, jobb megsütve, lepürézve fagyasztani...
Vendég
 


Megint én...

Jozi bealudt, Maglód elnapolva :evil:

Ezért pár kép ismét:

Kép Babasarok Kép Kép

Kép alvós anyával

Kép és amiket ráérős óráimban készítettem: Kép Kép

Kitta
kitta
 
 


Kitta
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég
 


Kitta :)
Nagyon édes ez az alvós kép :lol:
És ügyes vagy :lol:

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Sziasztok!

Ma elkészítettem életem első pacalpörköltjét. :oops: :lol: Hát szerintem nagyon jól sikerült, bár a párom még nem kóstolta, sajna még dolgozik.

Szilvi!
Tök jó hogy nyertél, ráadásul csupa hasznos dolgot. :lol:

Kitta!
Nagyon ügyes vagy, és nagyon csajos Csenge kis birodalma.
Nekem a képek alapján Jocira hasonlít a lányod.
Az alvós képetek a legjobb, szépek vagytok így együtt. :)
Nálunk is fürcsi után hatalmas hiszti van amíg nincs cici.
Milyen volt a házikó?

Edina!
Azért milyen jó, hogy természetes úton sikerült szülnöd és még időre is. Mekkora súllyal születtek a fiaid?

Csilla!
Mindig olyan jót mosolygok neked. :lol: Megfigyeltem, hogy mindig kap valami jelzőt Milán, mikor írsz róla. :wink: :)
nálunk meg pont most kezd romlani a helyzet, már két napja hajnalban is felkelt szopizni, remélem nem akar ebből őnagysága rendszert csinálni.

Dincus!
Nekem a védőnőm azt mondta, hogy egy kicsit érdemes "erőltetni" a hasonfekvést, hogy a nyakizmok erősödjenek.

Móni!
Hogy sikerült a vendégség?

KépKép
KépKép
szylvi
 
 


Sziasztok!

Most találtam rá erre a fórumra (topicra), gondoltam csatlakozhatnék, jó hallani (olvasni) másokat, akiket hasonló dolgok foglalkoztatnak. Hajlamos vagyok azt hinni, hogy csak nekem zűrös a picivel néha.

Kisfiam június 21-én született természtes úton, 2800g-mal és 47 cm-rel. Azóta is csak szopizik, mostanában fontolgatom, hogy megkínálom egy kis finom almával, almalével.
Éjszaka már nem kér enni, de gyakran felébred, cumival visszaalszik, de csak azzal, amit az én hibámnak tartok, sztem nagyon rászoktattam a cumira. Reggel 7óra körül szokott enni kérni először, utána 8 körül mindig visszaalszik.
Most próbálkozunk vmiféle napirend kialakításában.
Bocs a hosszú bevezetőért, megyek is, mindenkinek jó babázást!
Próbálok varázsolni egy képet a picimről.
kisriki
 
 


Kitta, hogy csináltad a pillangósat? Nagyon tetszik!!!

Szylvi, ma egyszerűen csak Kakás :)
Vendég
 


Tényleg Jovika, merre vagy????
Kikisérted a lánykád Németországba????
Vendég
 


CSilla: Kakás :lol: :lol: :lol:
Kösziii.
Pillangós: kreatív boltban kapható natúr fa fogas, szalvéta (pillangók) és vizes bázisú akril festék , ja és egy kis ragasztólakk :D
Ezt még szülés előtt készítettem, de még azóta sem lett felszerelve a falra :? , pedig már hányszor kértem Jocit, hozzon haza fúrót :evil:

Kisriki:
üdvözöllek közöttünk!! Várom a képet a pindurodról!!
Hogy hívják a kisfiadat? Első baba? Hol szültél??

Szylvi:
pacalpörkölt :shock: bizti finom, bár, nekem a kinézete miatt eddig elmaradt a kóstolás. A pacal azon ételek egyike, amiről úgy állítom, hogy nem szeretem, hogy még meg sem kóstoltam... :oops:
Az alvós nekem is tetszik :D
Nyugtass meg, hogy ez a fürdés utáni hiszti el fog múlni hamarosan!!!
Eddig 2 olyan eset volt, mikor is nem követte a fürit sírás.
Házikó: nem mentünk, Joci bealudt...kész is voltam miatta...

Tdanie: szép nagy pocakod volt
:lol: :lol: :lol:

Nelli: :oops: :lol:

Ma nálunk fejedelmi kaja volt: kakukkfüves pisztráng baconba göngyölve :lol:
a halat Joci fogta, én meg tegnap befűszereztem este, ma pedig megsütöttem. Isteni volt :lol: :lol:

kérdés: babukám BCG-oltása akkora, mint egy ház, és vörös. Az ki fog fakadni??? Várható belőle valami cucc :?: :?:

Kitta
kitta
 
 



Kitta
kitta
 
 


Halo! Megvolt a fürdés, már alszik is a gézengúz. Fürdés utáni szopizás után kb. 85%-ban azonnal el is alszik, néha még a cumi sem kell. Csak sajnos most nincs kispárnája, mert kimostam, pedig az szereti az arcába húzni. Be kell szereznünk egy váltást.

Pindurkámat Richárdnak hívják, a második az apukája után. Ő az első bébink, de a párom már most közölte, hogy nem mehetek vissza dolgozni, Ricsike sem megy bölcsibe, mert szeretne egy másik babát is. Na persze... :lol: Jó vicc... :lol: Nekem nagyon hiányzik a munka, nemtom ti hogy vagytok ezzel.
Egyébként makói vagyok, itt is szültem.

kitta: Nálunk az oltás helye nem egyszer gyűlt meg és fakadt ki, utána nagy lyuk a helyén, aztán megint gennyes lett. Ez normális. A doki a hónaljában szokott nézni vmi mirigyet, hogy nem duzzadt e az meg, de ha nem, akkor semmi gond.

kérdés: kinél mennyit alszik a pici napközben? Ricsike alszik egy nagyot délután, de utánna még fürdés előtt is szeretne csicsizni, de ha akkor hagyom neki, akkor átalussza a fürdésidőt a kis hippi. Ha meg nem teszem le szundizni, akkor nyűgös fürdésre.
Tapasztalatok?

Most megyek, babusgatni kell az öreg Richárdot is. :lol:
Szép álmokat mindenkinek!
kisriki
 
 


Szilvih,De jó lehetett :) :) :) Ügyi vagy, hogy kitaláltad a programot magatoknak, és a tombola?! :lol: Tök jó.Én imádtam gyerekkoromba tombolázni, és főleg nyerni :P

Szilvy,Vendégség jól sikeredett nagyon.Aranyosak a szülők is :) sokat röhögtünk, jól el lehet velül dumcsizni mindenféléről, és a kisfiúk is édike nagyon :wink: Jó nagy, hannushoz képest, ő már 7 kg, és egy nappal született később mint Hannus :lol: Majd rakok egy közös babás képet,, csak ők fotóztak, mert mi itthon felejtettük a gépet :(
Pacal :) nálunk mindenki útálja, én a levét szeretem kenyérrel :P

Edina,Ugye,ugye, az USA-ban laktok, megmondtam, hogy az az első esküvői fotó tiszta "amerikai álom" :lol: :lol:
Sütőtök, ok. :wink: akkor úgy csinálom, köszi!Hát nálatok van most igazán ideje a tököknek, hisz onnan jött ez az egész :) Hétvégén veszünk mi is egy nagyot, amit apa kifarag, éss lámpást csinálunk!Szoktunk amióta Esztivel lehet.Olyan hangulatos, aranyos este, hogy világít a teraszon :wink: Majd rakok képet, ha elkészül a mű

Csilla,gratula az átalváshoz :)

Kitta,jaj, de szépek vagytok az alvós képen :) és a babaszoba is gyönyörű :wink: És a képek is profik, nagyon ügyi vagy!
Jó az a link a fejlődésről amit fölraktál.Le is ellenőriztem, és szerencse mindent csinálunk ami írva vagyon :wink:

Kisriki,üdv köztünk :) Az én kiscsajszim is 2800-al született, és júni 23.-án! :) Majdnem teljesen egy időben, csak ő 50 cm volt!
Most meg még csak 4250g, és 53 cm.Ezért megyünk holnap Endokrinológiára!Izgulok is :? Te Richikéd hogy áll most súlyilag, és hosszilag?Csak, hogy tudjak hasonlítani.
Mi is csak anyatejcsizünk még, de én 6 hós koráig szeretném is, ha így maradna.Nem akarok előbb pótlást adni, ha nem muszáj.
Mi még kelünk éjjel cicizni, de csak egyszer!

Csajok, nálatok milyen volt az óraállítás?Hát nálunk nagyon megérezte Hannus.De Eszti is 18-kor szólt, hogy anya megyünk fürdeni?19, és 19:30 között szoktunk!Kicsit jó a biológiai órájuk a gyerekeknek,mi?! :shock: Szóval naggyon nyűgös volt! :(
manóci
 
 


sziasztok!

Szeretnék tanácsot kérni a tapasztaltabb anyukáktól: az én babám Rebeka 3 hónapos és eddig nagyon ügyesen evett cumisüvegből (sajnos már elég rég óta,mert a szoptatás nem sokáig ment nekünk) szóval mostanában valamiért hisztizik evés közben(de nem azért mert nem éhes és nem is azért mert tele van az orra,arról mindig gondoskodom) ha esetleg valakinek lenne ötlete ,nagyon megköszönném a tanácsokat. Ő most még 2-es cumiból eszik,lehet,hogy ez a baj? Mert már elég nagy baba 6,5 kg. A tanácsokat előre is köszönöm.

bkriszti
Kép
brinza
 
 


sziasztok!

Szeretnék tanácsot kérni a tapasztaltabb anyukáktól: az én babám Rebeka 3 hónapos és eddig nagyon ügyesen evett cumisüvegből (sajnos már elég rég óta,mert a szoptatás nem sokáig ment nekünk) szóval mostanában valamiért hisztizik evés közben(de nem azért mert nem éhes és nem is azért mert tele van az orra,arról mindig gondoskodom) ha esetleg valakinek lenne ötlete ,nagyon megköszönném a tanácsokat. Ő most még 2-es cumiból eszik,lehet,hogy ez a baj? Mert már elég nagy baba 6,5 kg. A tanácsokat előre is köszönöm.

bkriszti
Kép
brinza
 
 


ez kétszer ment el, bocs...a képet meg majd lecserélem :lol:

bkriszti
Kép
brinza
 
 


Manóci :)
Brigi szerencsére nem érezte meg az óraátállítást. Ugyaúgy feküdt, ahogy eddig. Na persze éjjel ugyanúgy kelt kétszer is :lol:
A nagyobb csajok voltak fáradtabbak a szokásos időben.

Kitta :)
Normális, és zinte kell is, hogy kifaadjon a BCG oltás helye. nekem a védőnő azt mondta, kenjem be alkohollal.
Fürdés utáni hiszti: nekem ezt Brigi akkor csinálja, ha nagyon fáradt avgy éhes. Ha előtte félig eszik, akkor elég jól bírjuk. Persze ehhez az is kellett, hogy az anyja bolondra vegye a figurát :lol: Érdekes hangokat adok és grimaszolok, ezzel lekötöm a figyelmét.

Kisriki :)
Üdv itt! Várjuk a fotót!
Nekem Brigi sokat alszik napközben. Egy 1/2 órát a babakocsiban reggel, míg elviszem a nagyokat. Egy nagyobbat 3-4 órát kb. 10-től. Ezt időnként megbontjét közepes alvásra. Meg alszik kora este egy 1/2 órát.
Én lerakom még késő délután vagy kora este aludni, mert különben nagyon fáradt nyűgös egész este. Ilyenkor csak 1/2 órát alszik, és este le tudom őt rakni 8-1/2 9-kor.

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Még szerettem volna írni, hogy én olyan szomorú vagyok mostanában , hogy nagyon megy az idő, és ezek a babák olyan gyorsan nőnek, pedig én most megállítanám az időt egy darabig. Olyan édesek ebben a korban. Már nyílik az értemük, de még az igazi huncutság nincs meg. Még nem kell utánuk rohangálni, de már elég jól kezdenek játszani. Még teljesen ártatlanok.

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Ajaj!!!!
A mi bcg-nk NEM FAKADT KI!!!!! Jézusom, ez baj?? Szóljak a dokinak???

Fürcsi utáni ordítás nálunk is van, szerintem a fáradtságtól.

Brinza, ilyen szopinyügi én is átmentem, sőt itt szerintem többen is. Mindegy hogy cumisüveg vagy cici, van egy ilyen rövid időszak. Nem tudom mitől van, ezt talán Szilvi fogja tudni, de türelem nem tart örökké!
Vendég
 


Haliho!

Most rohanok, mert jön a védőnéni, csak dobok egy képet gyorsan, délután ha alszik picur majd jövök.

Manócinak gyorsan: most 5400g és 61cm a bébi, de kortársak szinte mind nagyobbak, én is folyton emiatt aggódom, de a doki szerint izmos kis lurkó, meg nagyon mozgékony, ledolgozza a kalóriákat. Nem hinném, hogy éhezik, néha csak ötször eszik összesen egész nap.

Kép

(Bocs a nagy képért)
kisriki
 
 


Sziasztok!

szülőtársaim!Hogy bírjátok ezt az ellehetetlenítő, depibe hajító időt?!
A háztartásukban több aprónépet nevelőktől praktikus tanácsokat szeretnék kérni a nap értelmes eltöltéséhez... :)

Kép
Kép
petra78
 
 


Petra :)
Hát nem egyszerű a helyzet, mert nincs sok időm velük foglalkozni. Sokszor el vannak együtt a nagyok, jókat játszanak, de van, hogy egymás agyára mennek.
Én a téli napokon szeretek diavetítőzni, mert hamar sötétedik, és ez olyan klassz dolog, ami talán még a mai gyerekeket is leköti.
Szoktunk éíptőzni, orvosost játszani, ovisat, iskolásat, most már babásat is játszanak a csajok.
Hamar mehetnek fürdeni, ahol hosszan el tudnak időzni.
Dorka pl. előveszi az én tornakazimat, és tornázik. Lassan Domi is bekapcsolódik.
Szoktak rajzolni, festeni, gyurmázni. Bujócskáznak.

Kisriki :)
Gyönyörű Ricsi baba :lol:

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Sziasztok!

Kitta!
Azért ha egyszer eljutsz megnézni a házikót, mindenképpen írj, hogy tetszett-e. :) Zoli is tegnap mikor hazaért le is feküdt, mert fájt a feje.
Hát nem tudom mikor lesz fürdés után nyugi, mert idáig talán nekünk is kétszer volt olyan, hogy nem ordított.
Várható cucc az oltás helyéből, olyan lesz, mintha genny lenne, de valójában ez nem genny, csak szövettörmelék. Csak alkohollal szabad fertőtleníteni, sebhintőporral nem szabad szórni. Ne lepődj meg, ha többször fakad ki ez természetes.
Én meg még pisztrángot nem ettem soha, de szívesen megkóstolnám, bizti nagyon finom. :wink: :)

Kisriki!
Képzeld csütörtökön megyek Makóra a keresztgyerekünkért, ők ugyanis ott laknak. :lol:
Az én lányom nagyon álomszuszék ő még minden szopi után alszik egy fél vagy egy órát.
Nagyon szép a kisfiad, egy két lányos anyuka biztos lecsap Ricsikére.

Móni!
Képet várom! :)
Ma voltatok az endokrinológián ugye? Mit mondtak?
Nálunk egyenlőre nem volt gond az óraátállítással.

Nelli!
Tényleg nagyon repül az idő :cry: , a napokban láttam, hogy van már 2008 nyári babák topik is, nem rég még mi is kismamaik voltunk, most meg Pl. Marci babának már hat foga van, Hannus már fog, A te lányod is megfordult, stb....., nem is írom tovább, mert én is szomorú leszek.

Csilla!
Nem mindenkinek fakad ki a bcg oltás helye, valakinek csak egy kicsit megduzzad, pirossá válik, majd hegesedik, ha véletlenül ez sincs meg újraoltják a babát. Sok helyen csinálnak azért bőrtesztet előtte, hogy feleslegesen ne oltsák a kicsiket. Nálunk a védőbe mindig kérdezik és nézik, hogy reagált-e a szervezet az oltásra. Ha majd mentek legközelebb mutasd meg nekik.

Petra!
A tanácsokat én is várom...., esetleg elutazhatnánk valami pálma fás napfényes tengerparti helyre egy pár hétre, talán nekem az segítene. :wink:

KépKép
KépKép
szylvi
 
 


Sziasztok!!

Először gyorsan dobok egy képet a copfos Lillámról, mert most a fényképes szgépnél vagyok...
Kép

Kép
Kép
szilvih
 
 


Meg akartam írni a kancsalságról, ezzel a képpel jól lehet illusztrálni: Nem az a lényeg, hogy a szemfehérjéből mennyi van ki egyik-és másik oldalon, hanem, hogy az a kis fénypötty ugyanoda kell, hogy essen mkét szemen. Ezt kell figyelni néha.

Petra, kitartás, majd csak belerázódtok!!! Nálunk a séta és a levegőzés lenyugtatja őket, meg amiket Nelli írt, az mind jó.

Óraállítás: A mi gyerekeink még nem tudnak róla... :lol: :lol: :lol: Tegnap 3/4 7kor aludt mikettő... :P

Nem fogjátok elhinni, tegnap a börzén kaptam még egy aerobik bérletet is. :twisted: Már olyan fittek leszünk mindannyian, hogy csúcs... :roll: Előfizettem a Kismamára, és kaptam egy csomó mindent, köztük egy Fisher Price fecsegő telefont, Dorkának mindig akartam venni, de soha nem jutottam el odáig... Megvan Lilla kariajándéka. :lol:
Amúgy ez a bérlet vmi A1 fitness kp-ba szól, felhívtam őket, és van gyerekmegőrzés 6 hós kortól!!! Róbert Károlyon vannak. (Cak egy tipp pestieknek téli estékre :P )

Brinza, cumisüvegsztrájkhoz én nem értek, de hátha más igen... :cry:

Kisriki, üdv itt, nagyon értelmes kis lurkód van, tényleg zöld a szeme, vagy csak a kanapé miatt van?

Szylvi, akkor van , ahol nem adnak BCG-t??? Ez a bőrteszt jól hangzik ()nem sztem az oltásokat :x ) Mikor kezdesz melóban?

NElli, 3-4 óra alvás?????????????????????? Hát akkor irigyellek! Nekem Lilla csak 1/2- 1 órákat alszik, azt is, csak ha megy a babakocsi, autó, vagy egy kicsit az ágyában, max 3-at egy nap. :roll:

Olyan klassz téli cuccokat vettem Lillának tegnap, mindegyik újnak néz ki, minden eladó mondta, hogy tavaly alig hordták, ugye nem is volt tél... :roll:
Nagyon örülök egy nagyon vastag, prémes Chicco babakocsi lábzsáknak, a hordozónkba is be lehet kötni, így ha bealszik a kocsiban, és beérek az áruházba/oviba stb, akkor csak kicipzárazom, és ott van normál ruhában a gyerek. Mennem kell, vége van a Vackornak :twisted:

Kép
Kép
szilvih
 
 


Képzeljétek, nálunk is áttört az első fogacska! :lol: Észre sem vettem, de elvittem az orvoshoz mert köhög. A doktor bácsi mondta, hogy kint van a foga és annyi nyálat nyel, hogy attól köhög.

Kis kakásom már nem vigyorog többet a fogatlan szájával... :)

Szylvi, az oltásra persze elfeleljtettem rákérdezni :( De most eszembe jutott hogy az elején a védőnő renszeresen tapogatta. Gondolom szólt volna ha valami nem stimmel.

Szilvih, édes a kis copfos :)

Csilla
Vendég
 


Na, hali!

Most nincs sok időm gerjedés van!Nálunk nem fürdés után szokott lenni, hanem ilyenkor :(

Megjártuk az endokr. Szerencse minden ok. vért sem kellett venni, csak 2 éves koráig 1/2 évente egy ellenőrzés lesz, hogy hogyan fejlődik!Ennyi :) Úgy örülök.Nagyon aranyos dokinő volt, azt mondta szép kis arányos baba, nem hiszi, hogy lenne bármi hormonális gond.De azért menjünk mindíg vissza az ellenőrző vizsgálatokra!

Csilla, gratula a fogasckához :)

Dincus a polcról a kép: Kép

És egy kép Hannusomról.Ez annyira cukiii, így ülünk torna közben :)

Kép

Na,m mennem kell!
manóci
 
 


Sziasztok!
Most kerültem gépközelbe, nagyon nyűgös napunk volt, ember tervez,..., a kisbabája meg eldönti, hogy hogy is legyen.
No, de apuka csinálja a vacsorát, a pindur meg a nagyiékat boldogítja fürdésig, ők a szomszédban laknak. 8)

Nekem is mindig eszembe jut, hogy tavaly ilyenkor mi volt. Olyan jó volt terhesnek lenni. :D
Brinza: Nálunk is vannak ilyen nyűglődős gondok, van olyan nap, hogy egyik etetés sem megy simán, akkor persze kiborulok, nagyon rossz. Már rájöttem, hogy ha nem megy, nem erőltetem, párszor próbálkozunk, vmennyit úgy is eszik, de nem gyötröm, mert olyan mintha az is bosszantaná. Majd eszik rendesen a következő etetésnél. Hogy mi lehet ez, fogalmam sincs.

Hogy mekkora haja van Lillának is, meg Hannának is. A miénk teljesen elfogyott, hátul meg kopaszra koptatta. :)

Szylvi: Mennyi idős a keresztgyerkőc? Látogatóba jöttök, vagy el is viszitek talán?
Köszönöm a dícséretet, jóképű a kisfickó, várom az ajánlatokat csajok 8)
Egyébként a szeme a szürke és a zöld között van, nagyon kíváncsi vagyok milyen lesz, az én családomban mindenkié barna, anyósomé zöld.

Ti kéritek a nem kötelező oltás az agyhártyagyulladás egyik fajtája ellen?

Most mennem kell, megjött a gyerkőc, már el is kezdték az apjával a fürdést, de a rázós rész, törlés meg hintőporozás rám vár persze.
kisriki
 
 


Sziasztok!

Vagyok én is, csak fáradt :cry: . Reggel suli, zh, elintéztem a szakdolis konzulensemet (kivételesen a diákomat is "lepecsételtettem" :lol: - legalább tudom használni)

Szilvi: gratula a sok cucchoz :lol:
A kismamával én is sokszor nyertem az anyatejkvízen. Egyszer én is nyertem oda az A1-be tornabérletet, de nem mentem, aztán el is tettem valahová :roll:
A nővérem volt kint vasárnap a börzén - árulni. Mondta ő is, hgy voltak jó cuccok.

Móni: Hannus már ilyen ügyesen ül? Nem semmi...

Csilla: már nektek is fog :lol: és :evil: , mert nekünk sose lesz :roll:

Marcipánom mellesleg rászokott a harapásra. Ha már kaja nem kell neki, van, hogy játékból beleharap egyet a mellbimbómra. És mikor hirtelen felkiáltok, olyan jóízűen nevet, utána már csakazért is csinálja :twisted: . De a kezemmel is szereti ezt játszani, jól beleharap, és mikor játékból au-zok, olyan jókat vigyorog. Kis szadista :roll:

BCG oltás nálunk se fakadt ki, de bevörösödött. Nem hangsúlyozta külön a doktornő, de mikor mentünk oltásra, megnézte mindig. Gondolom, ha nem lett volna jó, akkor szólt volna.
(mellesleg én vagy 4× megkaptam, mert a bőrpróbám se volt jó. Szerintem ha megint néznék, újra kapnék :roll: )

Dóri: Gergő allergiája hogy van? Csak mert lehet, hogy én is bejelentkezek oda a medipoliklinikára. Mégfontolgatom, mert sajnálom rá a pénzt :oops: - pedig ilyesmire nem kéne....

Újaknak üdv :lol:

Amúgy meg készülődünk, hétvégén buli lesz :lol: . Felnőtt nőcim már 3 éves lesz, olyan gyorsan megy az idő... Nemrég még én is csinálgattam a tesztet, és depis voltam, hogy negatív, sose lesz kistesó. Most meg már :lol:

Timi

Kép
Kép
timóca
 
 


Sziasztok!

Csak most tudtam egy kis időt elrekeszteni. Mostanában tök sok vendég jön. Eddig nem nagyon mertek látogatni, de már felbuzdultak! Ma 2 volt osztálytársam, holnap Sándor unokatesója, szinte minden nap valaki. Örülök neki, mert nem szeretek itthon lenni egyedül. :D
Tegnap úgy volt veszünk kendőt, de néztem, hogy nincsenek nyitva vasárnap. Erre ma meg akarom nézni, hogy mikor van a tanfolyam, és láss csodát, kiderült, hogy tegnap nemhogy kivételesen nyitva tartottak, hanem még 10 % engedmény is volt mindenre. :evil: Képzelhetitek a fejemet. Ja, ez a Mini Manó volt. Hát, szivacs...most el is ment a kedvem a kendőtől!
Tegnap végül nem mentünk Esztergomba, de a váci révig eljutottunk! Teszek képeket! :D
Timi! Próbálom most én is többször hasra tenni, hátha ez ösztönzi majd... Szépen tartja a fejét, csak nem sokáig tűri!
Szilvi! Megjött már Lilla étvágya? Emmának megvolt ma reggel a hőn áhított csomag a pelusban, úgyhogy most megint eszik szépen.
Sajnos most azt csinája, hogy max 10 perc után eldobja a cicit, pedig van még benne, és éhes is marad...úgyhogy hoznom kell a cumisüveget! Nagyon lusta szopizni! Remélem javul majd a helyzet...
De szupi, hogy nyertél...és milyen tökjó dolgokat! :lol:
Copfos Lilla :lol:
Nelli! Az óraállítást mi észrevettük, de estére behoztuk azt az egy órát! :D
Csilla! Üdv tündér Milánnak, aki újra húzza a lóbőrt éjszaka! :D
Gratulálok a foghoz! :D
Kitta! Nálunk úgy szokott lenni, hogy ált. 6-7 körül hammolunk, utána már általában fürdetésig nem teszem vissza a kiságyba. 8 körül van a pancsi, annyira imád fürdeni, hogy azért sír, mert kivesszük a vízből. :D Ma pedig először csinálta, hogy beszélgetett a kádban, csacsogott folyamatosan. :D A törölközés végére lenyugszik, öltöztetésnél már csak egy-két hanggal kikéri magának. Utána cici nélkül megy az ágyikóba (a pocija miatt nem akarom etetni, kell a 3 óra, hogy ürüljön). 10 körül fel szokott még kelni egy késői vacsira (persze ált. addig sem alszik,játszik Tóbival meg a többiekkel. :D).
Csenge szeret fürdeni? Én gondolkodom a babaúszáson, csak kár hogy a hidegek jönnek, ezért kicsit féltem... :roll:
Szép a Csengesarok (a színe nagyon tetszik), a pillangósért is odavagyok! :lol:
Pisztráng...hú de guszta! Szilvásváradon ettem utoljára! :(
Tdanie! Tyű mekkora pocid volt...!!! :o
Szylvi! Biztos a 3 hós ugrás miatt kel Jázmin, nem?
Kisriki! Üdv itt! :D Nekem a suli hiányzik kicsit, persze amíg bejártam, ezzel nem így voltam . :D Sokszor megfordultam Makón, Szegeden születtem, 2 éve költöztünk Pestre.
Alvás napközben: Reggel 90 %-ban visszalaszik 8 után, utána max fél órácskákat.
Nagyon helyes a lurkód! :D
Petra! Dettó, én is így vagyok... Hú de nem bírom a depis sötétséget! :( De ma egy picit sütött a nap nálunk! Ici-picit! :D
Manóci! Vártalak a hírrel, hogy mi volt az endokrinológián. Végre megnyugodhatsz! :D
A polc az meg valami csodaszép...ámulok és bámulok! :lol:
Hannusnak jó a frizuja! :D

Kép Kép pöpec :) Kép Kép Kép Kép

KépKép
dincuska
 
 
 
 
 
 


Na, már család alszik, én meg még fölnéztem :P

Szilvih & Kisriki,bocsi, el is felejtettem írni a nagy sietségembe, hogy nagyon édik a képek :oops: :lol: Lilla, haj :lol:

Dincus, köszi :wink: Emmácska is gyönyörűűű :!:

Timi,sui :? fú, le a kalappal, én nem győzném most az tuti!Így se tudom soxor hol áll a fejem a nap végére, hát még, ha tanulnom kellene :x

Én is lépek aludni!Holnap is orvosi nap:neurológiára vissza!
jóéccakát Kép
manóci
 
 


Sziasztok! Csatlakozhatok hozzátok? Én idén Július 9én szültem a Dél-Pesti korházba. Kicsilány lett, Gertrúd.
cs.adri
 
 


Nagyon szépek ezek a csemeték!
Ennyi szépséges lányka közül nem is tudunk választani :wink:

Kisriki
Én még nem adnék a tejcin kívül mást a picurnak.

BCG-oltás
Mi nem is kaptunk...

Szilvi
Tamás 2850g és 48cm, Bálint 2740g és 47 cm volt születésekor.

Nálunk teljes a halloween-láz :lol:
Vendég
 


Manóci :)
Örülök, hogy minden rendben volt a vizsgálaton :lol:
Brigi is örökké ülni akar, fel is húzza magát hasizomból :lol: Szerintem neki megváltás lesz, ha ülni fog. Talán a babakocsis üvöltözéseknek is vége szakad akkor.

Egyszerűen annyira szépek a topicos kisbabák :lol:

Én meg el vagyok olvadva a kislányomtól :lol: Annyira sokat mosolyog, magyaráz, beszél nekem. Ha nem lát, nyafog, ha meglát, hatalmasat mosolyog. Már hangosan is kezd nevetni. Most má nagyon tudja, hogy ki az anyja :lol:

Ő is harap a fogatlan szájával Nem mondom, már most fáj, mi lesz, ha fog is lesz benne?

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Móni, örülök, hogy minden rendben volt Hannussal. :D
Vendég
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?