Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Drága Titim!

De jó, hogy már otthon vagytok. Annyira meghatóak a soraid tényleg, sőt még a tas valyi emlékeimet ieszembe juttatad. Én is pont ilyen voltam mikor hazaértünk a kórházból. Ne izgulj hamar összeszoktok majd.
Úúúúúúúúúúúúgy örülök nektek. Szandi gyönyörűséges! Köszi, hogy tettél róla fel képeket.
A tejet illetően pedig csak azt tudom írni amit a többiek. Én se adtam semmi mást a lányoknak az anyatajen kívül. A legjobb a sok pihenés (ami kimaradt a kórházban nekem is), és a rengeteg folyadék. Én is majdnem 2 liter ittam naponta. Nem lesz gond szerintem a tejcsivel.
Talán még azt próbáld meg, hogy a szopi után fejd ki, ha maradt benne. Ezzel tudod szaporítani a tejet. Nekem a Rezi még a kórházban besárgult, és mivel ő sokat aludt, ezért nekem kelltenem kellett, hogy egyen,de mivel állandóan aludt volna, ezért eleinte én is kifejtem a tejet, és cumisüvegből adtam neki az első napokban(még a kórházban is).


Különben meg a 30 gramm már nagyon jó. Ne izgulj napról napra több lesz.
Jó pihenést!!!!


Rólunk: A Sára még beteg egy picit. Az éjszaka katasztrófa volt, még jó, hogy a Rezi a mamánál aludt. Holnap elviszem a dokihoz, de szerintem már javulgatunk. Csak hallgassa meg nekem megint.

Eszter, Fidoli!
Még nem is írtam nektek ,igaz most a többieket is hanyagoltam, (de ami késik az nem múlik).Örülök, hogy újra velünk vagytok.

Éva!
Akkor holnap????? Nagyon sokat gondolok majd rád.

Ki kivel találkozik a héten? Mit csináltok a hosszú hétvégén?

Na rohanok, mert a Sára már hiányol.
Holnap jövök!
Sok puszi mindenkinek:GYöngyi

Kép

Kép
oné
 
 


Bocsi, de azt akartam írni, hogy:

......tavalyi emlékemiet is eszembe juttatad......

Nálatok nem okozott gondot az óraátállítás. A Sára már 19 kor elaludt. Szóval korán kelünk holnap az tuti.

Puszi!!!

Kép

Kép
oné
 
 


DRÁGA TITI!!!
OLYAN GYÖNYÖRŰEK VAGYTOK! CSODASZÉP KISLÁNYOTOK VAN!

A tejcsivel, szopizással kapcsolatban....
Csak a saját tapasztalatomat tudom leírni:
Barnabás esetében féléves koráig semmi mást nem kapott, csakis anyatejet. Én is feleslegesnek tartom a forralt vizet, vagy teát - hiszen az anyatej teljes értékű.
Legtökéletesebb az éhség és a szomjúság ellen!
Minél többet szopizik (szinte bármikor cicire teheted!), annál több tejcsi termelődik.
Nekem a húsleves és a Laktoherb (meg néha parázás idején az Urtica Urens :) ) csodákat művelt.
Szopizás, fejés, szopizás, fejés. Természetesen igény szerint.

Véleményem szerint először mindenképp csak szopiztass, ne nyúlj a tápszer után, mert előbb-utóbb kialakul a kereslet-kínálat, és úgyis látni fogod, hogy eleget szopik (ha elégedetten elalszik, felesleges a táp).

Na, de nem akarok tovább okoskodni, a többiek is ellátnak úgyis tanácsokkal. :)


Mégegyszer teljes szívemből kívánok nektek jó egészséget, sok-sok örömet ebben a csodaszép kislányban!

puszi,
Ancsi

KépKép
KépKép
régiancsi
 
 

 
 

Draga Titi!

Gyonyoruseges Kicsibebid(ahogy te hivod :) ).
Tejcsi miatt ne aggodj..pihenj es igyal sokat,bujjal ossze bebiddel es szopizzon sokat,tedd gyakran mellre..es meglatod legkozelebb arrol fogsz irni,hogy bedurrantak a cicijeid es mit csinalj!
Puszi Kicsibebidnek is!

Tobbiektol elnezest,nincs idom! :roll:
Kisbetegegnek,nagybetegeknek gyors gyogyulast!

Puszi
momo35
 
 


Jaj, Titi, ez annyira csodálatos érzés lehet!!! Örülök, hogy minden rendben van veletek!!! Még egyszer nagyon sok boldogságot kívánok!!! :)

Lányok!
Van egy nagyon kedves, lelkes, tehetséges, igen fiatal ismerősöm, aki gyönyörűen fest. Szívesen pingál ki babaszobákat, és mivel még nem befutott művész, olcsón dolgozik. Szóval ha esetleg érdekel ilyesmi, szóljatok! De azt is megköszönném, ha ajánlgatnátok őt, ha alkalom adódik.

meri
 
 


Jó reggelt!

Titi,
tudod én írtam Neked privit még a medeláról, a Lányok visszafogadtak, remélem nem bánod, hogy írok én is...Milyen jó ilyen meghitt képekre kelni!!
Édes a Kicsilány, és meghatóak a soraid!!!
Én is csak ismételni tudom, amit a többiek leírtak és ami az én tapasztalatom: 6 ónapos koráig én is csak tejet adtam neki, ha éreztem, hogy kevés, akkor fejtem többet.
Nálunk a Kristóf beállt a 3 óránkénti szopira én nem tudtam volna többször mellre tenni.
De a lényeg: pihizz amennyit csak tudsz,én elszúrtam ezt, mert karácsony volt, család jött, és folyamatosan talpon voltam pedig alig 4-5 napja szültem...

Gyöngyi,
Remélem Sára meggyógyul, szegénykém....

Kicsi,
Miért nem akarsz tanácsot adni? Olyan sok hasznos és elgondolkodtató dolgot írsz.
Ugye Debreceni vagy? Az Adyba jártál?

Koda,
HOGY VAGY?????

Zsuzsa,
Gyógyulgattok Ti is?

MEgyek,Kristóf kezd álmosodni...
fidoli
 
 


Sziasztok!

Titi, én is NAGYON SOK BOLDOGSÁGOT KIVÁNOK NEKTEK! - izgultam ezerrel értetek!!
Nagyon aranyos a kiscsaj :D

puszi

KépKépKép
ildiko74
 
 


Jó reggelt!

Titi!!!!!!!!!!!!
Olyan jó olvasni és persze látni is a gyönyörű lányodat.
Megértem, hogy beleszerelmesedtél..és ez csak fokozódni fog!:)

Ha, úgy érzed jónak aludjon veled, főleg az elsőnapokban, amikor még teis kimerültebb vagy, evvel nem ártasz csak használsz.:)

Szoptatás: szoptassd igény szerint, ne tartsd be a 3órákat és nincs szüksége másra, ha sűrűbben szoptatod vagy, ha tovább eszik.
Egymásra fogtok nagyon hamar hangolódni, szerintem beindult a tejed, azt javasolnám ne méregessd, az első hónapban, mert csak aggodalomra ad okot ezis, csak a kislányodat figyeld és a reakcióit.
Gondolj arra most még borsónyi a gyomra és nagyon keveset tud enni...így a te tejed bőven elég neki, ahogy nő az étvágya lesz több a tejcid is.
Ha fejegetsz, avval is tudod serkenteni, egyikből etettem, míg a másikat fejtem és első pár alkalommal mindig kevés jött le, de ez nem tántorított el. Kitartónak kell lenni és bízni magunkban.
Pihenj sokat és igyál melegen Laktoherb teát ez nagyon jó!!!!

Alexandrának ne adj mást az anyatejen kívül, mert, amíg megnyugszik mellen van számára elég tejed.
Ha mást adnál neki, csak kitágítanád a pici gyomrát, pl. teával, ami nemis laktató.
Későbbiekben kamilla és édesköménytea, ami nagyon jó. Amikor hasfájósak nagyon szeretik az édesköményt általában.

Homeopátia:
Ha még ezek után érdekelne a tejserkentő szer neve, akkor itt van az is:
A tejserkentő: URTICA URENS 5 CH: NAPI 2*5 GOLYÓ, de hallottam már kúra szerűen is (3 nap 3*5 golyó, 2 nap 2*5golyó, és 1 nap 1*5 golyó, aztán szünet, én így szedtem !)

VIGYÁZZAT MERT UGYANEZ A URTICA URENS 15 CH-BAN PONT AZ ELLENTÉTÉT VÉGZI, EZT A TÚLZOTT TEJTERMELÉS LEÁLLÍTÁSÁRA SZEDIK!

Mellgyulladásra a Belladonna 9 ch- ajánlják napi 3*5 golyócskát.


Puszi: Sziszi.

Kép
sziszike1000
 
 


Sziasztok Lányok!

Jaj nem tudok idejutni, mert Gabinak határidős munkája van és álandóan itt ül. Igaz napközben az irodájában van, de akkor meg a gyerkőcöktől nem jutok ide........

Fidoli:)
Köszönöm kérdésedet, most már jobban vagyok. Nekem ez a pánikbetegség folyamataosan van, már létformámmá vált, megtanultam vele élni. Most gyógyszert sem szedek:9 de vannak napok, mikor rosszabbul vagyok és nagyon erősek a tünetek. De ott van a polcon a gyógyszer és tudom, hogy bármikor beveheten. Biztos pszihésen hat ez a dolog, mert ilyenkor mindig az a vége, hogy nem kell a gyógyszerhez nyulnom, hanem kibírom azt a pár nagyon rossz napot vagy napszakot. Hangsúlyozom nem depressziós és rosszkedvű vagyok, vagy lehangolt , hanem klasszikus pánikbeteg az összes velejáró tünettel. Ezt már többször részleteztem itt a lányoknak szegényeknek 8) Amúgy nekem szív és keringéri tüneteim vannak. :? kb. olyan, mintha 5 percenként kapnál szívinkfartust vagy éppen állna le a szíved. Nem beszélve a 120-as pulzusról és dobbanáskimaradásról, ájulásérzésről stb......Ezt csak azért írom, mert sokan azt hiszik, hogy valamiféle szülés utáni válságban vagyok , vagy rossz a hangulatom :P Sokan összekeverik a depressziót a pánikbetegséggel. Pegig már 8 éve kínlódok ezzel, a nagyobbik gyerkőc pedig még csak 4,5 éves :wink: Szóval semmi de semmi köze nincs a szülésekhez. Na, jól kipanaszkodtam magam:) Legalább nem kell költenem pszichiáterre, ti vagytok azok :lol:
Ja! nem tudtam megnézni az albumotokat! Mert csak a főoldalt dobja ki! Mi az albumotok neve?

Titi:)
Én is csak ismételni fogom az előbb leírtakat:) gyönyörűek vagytok és semmi tea, amíg nem eszik főzeléket. (kb. 6 hónaposkor) Nálunk ez így bevált, nem hiányolták. Nagyon várjuk a hosszú regényeidet:) Tudom,majd csak sokára lesz megint. De képeket kérünk!!!!!

Gyöngyi!
Hogy vagytok? A kis beteg jobban van? Remélem ma már jobban lesz,mert olyan rossz, hogy az okát sem tudod!

Zsuzsa!
És ti hogy vagytok? Hétvégén ugye találkozunk? addig van még 6-7 nap!
és az én betegségem nem akadályoz már az utazásban. Viszek nyugtatót, ha nagyon rosszul lennék ......De ahogy írtam, eddig (lekopgom) nem kellett hozzányúlni!

Kicsi:)
Neked már írtam tegnap este! Nem kiabálok el semmit, de nagyon készülünk. De azt már csak halkan mondom:)

Eszterke:)
nagyon édes a kisfiad:) Hova tartoztok körzetileg? Mármint kia gyerekdokitok? Az egyik képen a tesódékkal vagy lefényképezve?

Segítsetek már![/b] megőrülök, hogymindig van valami izgulnivaló!
Nektek mennyi a gyerekek fejkörfogata?????? Pontosabban 8 hónapos adat van valakinek? Vagy -e körüli?
Kissé kicsi az övé. (szerintem) Csak 42,5-43 cm. (34 volt a születési, ami nagyon átlagos) Bár a doktornő szerint így ránézésre nem kicsi a feje, de méregetnem kell, mert már régóta mondogatja, hogy elég hamar záródni kezdett a kutacsa és most szinte alig tapintható, elég csontos.....és ugye még baromira nem kéne záródnia. Ebben a hónapban alig 0,5 cm-t nőtt a feje az eddigi 1 cm-hez képest......Tudjátok, már a hasamban is álandóan ezzel izélgettek, hogy az uh-on kicsi a feje :(



Puszi mindenkinek, de Bence kiabál,mert ki akar jönni a kiságyból!



Ugye nekicsi a feje?? :(
Kép

Kép

Kép

Koda

Kép

Kép
koda
 
 


Jó reggelt Csajok!

Évikém!

Ma rajtad a világ szeme.El sem hiszem,hogy eljött ez a várva várt vizsgálat,ami bármilyen eredményt is hozzon,de segítség lesz az életedben a megoldás felé,ez tuti.Nagyon drukkolok neked és várom a híreket rólad,na meg a vezetékeidről. :wink:

Titi!

Annyira örülök,hogy hazaértetek a kis Alexandrával.Biztosan jó végre otthon a kórházi megpróbáltatások után.Kérdezted a tejcsit,bár a csajok már teljesen kielégítően válaszoltak,én is leírom,mert én másként csináltam. :lol: Persze nálad én is a szoptatást és semmi mást javasolnám,mert ugye még nincs elegendő tejed,de azért leírom.Nekem anno Bálint időre született és azonnal belövellt a tejem,volt is sajnos túl sok,ami rengeteg kellemetlenséget vont maga után.Ő rengeteget szopizott mennyiségre is,és nagy volt a súlya,tehát sosem mértem,viszont nagyon zsíros tejem volt( ezt a lefejt tejre mondták a hozzáértők),amire ő bizony szomjas volt.Én Hipp instant teát adtam szopi után és néha közte is,persze nem sokat,csak valóban szomjoltásra forralt vízből.Nálunk ez vált be az elejétől.

Bufo!

Az arcüreggyulladás az nagyon fájdalmas.Szegénykém.És tüdőgyulladás?! Nem semmi,nagyon nehéz lehet betegen betegekkel :roll: ,kívánom,hogy mileőbb túljusson a kis családod a sok betegségen és magadat is kúráld közben.Kaptál antibiotikumot?Voltam Erzsikénél és elhoztam a csíkos gatyódat,köszönöm szépen. :wink: A többi sajna nem volt jó.Volt ami commba szűk,de a legnagyobb bajom azzal van,hogy hol kezdődnek a pocibetétek,mert ha nemelég lent,akkor bizony nekem nyomj a az alhasam. :oops: Így híztam ki a sajátjaimat is,a fenekemen lkábamon lóg,a hasamon szoros. :lol:

Oné!

Sárának is teljes gyógyulást,ne is mondd a beteg gyerkőcös éjszakák nagyon nehezek tudnak lenni még nagyobb korban is.Hát még a picúrokkal. :roll: Rezi mamánaál aludt? Nincs ebből féltékenység,hogy akkor a kicsi is menne,vagy fordítva?

Ancsi!

De jó,hogy írtál,ezek szerint azért olvasol minket mindíg,ugye? Írjál is. :wink: Puszillak!

Sziszike!

Jajj a jövő hetet valahogy összehozzuk igérem,vagyis rajta leszek a dolgon.Majd írok még,csak mindíg rohanok valahová,de tudod. :D

Koda!

A pánikbetegség miatt nagyon veledérzek és sok erőt kivánok neked a viseléséhez.Stramm csaj vagy.Ami Bence fejét illeti szerintem minden rendben van vele.Tudod az arány a fontos.Ha így ránézek és teljesen megfelelőnek látom a testéhez,akkor az jó.Mert az emberek mind mások mind testalkatra,mind fejméretrem,ez nagyon változó és nem kóros,sőt.Nekem azt mondták a 38. héten,hogy lehet,hogy vízfejű a babám, :evil: mert nagy feje volt.A barátnőmnek meg,hogy degenerált lesz a baba,mert kicsi afeje.Nos mindkettőnknek egészséges a gyereke,csak nem az átlag tartományba esett a fejkörtérfogatuk.Szerintem Bence arányos tökéletes kisfiú.Én laikusként így gondolom. :wink:

Kicsi!

Mikor mentek IKEÁZNI? mert nagyon szertném neked odaadni a csomit,és az Évával való randim is csúszott megint,de azt remélem jövő héten meg tudom ejteni.Tényleg ha jönnek Kodáék hogyan szervezzük a talit? Miben tudnék neked segíteni? Legyen az bármi.Szervezés,vásárlás,telcsik bonyolítása,főzés,vagy tudom is én.Szólj és akkor szívesen segítenék neked.

Kép

Kép
anubias
 
 


Megint nem írtam mindenkinek,de nem szándékosan ám. :wink:

Magunkról pár szó.Tegnap apával és Bálintkával voltam és lányok én annyira szerelmes vagyok a férjembe.Mindíg szeretem,de most mintha 16 lennék.Ez valami terhesség miatti hormonális dolog? :lol: Éjszaka felébresztettem,hogy jól megöletem,csak úgy,meg amúgy is nem bírok betelni vele.Igaz nem is mondhatnék lá rosszat,mert a tenyerén hord és annyira jó ember és apa. :D Szóval ezzel a jó pasival elmentem és vettünk a babának komódot a kis ruháinak,meg pár játékot is.Olyan jó érzés volt.Persze annyira elfáradtam,hogy este úgy elaludtam a tv előtt,hogy a fiúk 2 kalapáccsal szögelték közben a kopmódot,ment a tv én meg elaludtam. :lol: Hasam nő,és az állóképességem csökken. :lol: Hízás stagnál,mert más majdnem 4 kg-nál jártam és azóta is kb 3,5 a + súlyom,pedig most már jó volna vagy 5-nél tartani.Nem?Nagyon várom,hogy a kritikusabb időszakon átérjek és elmondhassam,ha most születne már minden rendben lehetne.Na ezt 2 hét múlva kezdem majd érezni,aztán a 32.,meg a 35. hetet fogom várni és azt hiszem onnantól majd borzasztóna meg akarok szülni. :lol: Vettünk kis dobozkákat tejfagyasztáshoz is.Na megyek,mert szalad a lakás.

Puszi mindenkinek

UI!

Én is üdvözlöm a régi,nekem új topictársakat. :wink:

Eszter

Kép

Kép
anubias
 
 


Sziasztok csajok!
Éva üzeni, hogy túl van a vizsgálaton, egyik oldal teljesen szabad, a másik is szinte tökéletes, csak picit nehezebben ment át a kontrasztanyag. Szóval, most már egy kis Clostyval minden baj elhárul, sőt még fájdalmat sem érzett!
Puszi Nektek

Zora
Kép
zora7
 
 


Koda,
A páromnak is vannak néha pánikbetegségre jellemző tünetei. Főleg szerepléskor, vagy vezetésnél, ha csúcsforgalom van, de néha éjjel tör rá.
Neki is szapora a szívverése, meg leizzad hirtelen.
Ő is együtt él vele, gyógyszert nem szed, mert tudja, hogy mi okozza, és inkább ezt próbálja kiküszöbölni, nem tüneteket kezel.
Azért is kérdeztem, hogy túl vagy -e ezen a rossz éjszakán vagy tart még, mert tudom -látom a férjemnél-milyen ramaty tud lenni.
AZ albumnak utánanézek,nem tudom mi lehet a baj.

Megnéztem Kristófnak 7, 5 hónaposan 45 cm, 9 hónaposan (8 hónapos adata nincs) 46 cm a fejkörfogata. ÉS ne izgulj, BEncének gyönyörű fejecskéje van. JA és Kristófnak is alig van már kutacsa.

Eszter,
köszi Neked is ! Azért vigyázz MAgadra, pihizz egyre többet! Én se híztam sokat (gondolom a házfelújítás körüli izgalom miatt se...)ha aggódsz, hogy kevés, akkor próbálj többet enni. A Baba "elvesz "mindent, amire szüksége van, viszon NEked kell egy kis többlet a szoptatáshoz majd.
Én a szülés után voltam extraszerelmes a férjemben :lol: :lol: :lol:

Bocsi, most csak ennyi, rohanunk tornázni Kristóffal.

További szép napot Mindenkinek!
fidoli
 
 


Zora!
Nagyon köszönjük a híreket, szuper! Annyira örülök!
Te hogy vagy? Mikor voltál UH-on? Mekkora már a babócátok?

Eszter!
Nagyon köszönöm a megnyugtatást:) A dokinő szerint is renben vannak az arányok, de tény, hogy kisebb a feje és kicsi a kutacsa. Az egyik védőnő, még a méreckedés előtt pont megdícsérte, hogy milyen arányos kisbaba!!!!, így ezekkel a szavakkal. (megkérdezte, hazavihetei -e? :) ) Ezért is gondolom nincs baj. De tudjátok milyen parázós vagyok :roll:
Én is nagyon várom már a kisfiatokat:) Remélem a nevét is hamarosan kitaláljátok!
Uh-ra mikor kell menned?

Koda

Kép

Kép
koda
 
 


Fidoli!
Köszi neked is! Bár szerintem ami fiainkat nem szabad összhasonlítani :lol: :lol: Bencus csak 2920 gr és 49 cm volt. Ti egy "picit" nagyobbak.
A férjednek együttérzésem. De ahogy olvasom, ő még talán egy enyhébb változatától szenved.:( Bár az éjszakai rosszullétek nagyon borzalmasak, tudom sajna én is. :?

Koda

Kép

Kép
koda
 
 


Koda,
Így már meg tudod nézni?

http://picasaweb.google.com/kovmezzizi
fidoli
 
 


Igen, így sikerült megnéznem:) Tündéri, drága kisfiú! Nagyon szépek vagytok mindannyian! Legjobban az az ujjszopizós kép tetszik, ahol apával vannak :lol:

Koda

Kép

Kép
koda
 
 


Éva, nem is tudom hova írjak neked, de biztos ide is benézel majd!!! Úúúúgy örülök, hogy akkor most újult erővel lehet belevágni a babaprojectbe. :D Drukkolok továbbra is nagyon!!!

meri
 
 


Sziasztok!

Kicsi!
Fogalmam sincs miért írja BArni vonalzója, hogy 1 éves.... :roll: én is észrevettem...
talán azért, mert olyan ritkán lépek be, hogy meg is állt az idő :lol:
Jjja, már azt sem tudom, hogyan is tudnék állítani rajta.. :oops:

Koda!
Aranyos vagy, hogy írásra is biztatsz :) , de tudod, már annyira lemaradtam ettől a kis csapattól, hogy mire reagálnék bármire és utolérném magam az olvasással, addigra már a ballagást szerveznétek :lol:
Inkább csak csendben bekukkantok, mert azért jó olvasni benneteket és főleg a képeket megnézegetni, hogyan nőnek és fejlődnek a BArni kortársai :)

Utánanéztem a fejkörfogatunknak:
(egyébként én is mindig kicsinylettem BArni fejecskéjét :roll: , de úgy látom már beindult és fejre is hízik :lol:
szóval:
születésekor: 37 cm
1 hó: még mindig 37 cm
3 hó: 41 cm
5 hó: 43 cm
7 hó: 44,5 cm
9 hó: 47 cm
12 hó: 48 cm
Most nem tudom mennyi :oops:
Szóval ezek alapján, szerintem nem kicsi Bence feje :)

Titi!!!
Hogy telnek az első napok kis szerelmeddel?? :)

Anubias/Eszter :)
most már neked szurkolok, mindjárt jön a te Bálintkád kistesója :)
Remélem már te is jobban vagy!

pusszantás mindenkinek :)

Ancsi

KépKép
KépKép
régiancsi
 
 


Jelentem, sikerült egy új vonalzót létrehoznom....hűű, de ügyi vagyok :lol:
de a fotót nem sikerült feltölteni, mert mindig túl nagynak bizonyult... :oops:
Azért próbálkozok még, amíg alszik Barni.

KépKép
KépKép
régiancsi
 
 


Sziasztok Lányok!

Titi!

Gratulálok a kis tündérkédhez,gyönyörű kislány!Sok boldogságot kívánok nektek!
Csatlakozom a többiekhez,ne adj neki tápszert!Nekem Borival 1 hét után indult be a tejem,mert a sárgaság miatt lusta volt és mindig aludt.Császár után pedig nehezen indul be a tejtermelés.


Koda!

Gyorsan megnéztem Emma adatait:
a 8. hónapban 45 cm volt a fejtérfogata,pedig 4,4kg-val született és a mai napig szép buci feje van.
Borinak biztos nem lesz ekkora,mert neki sokkal kisebb a feje,egyszerűen ilyen a formája.Neki keskeny,hosszúkás feje van.
A kisfiad pedig nagyon szép,formás kisfiú,semmi baj a buksijával.

Puszi!
Mona

Kép
KépKép
monaszisza
 
 


Sziasztok!

Koda: Sztem semmi okod az aggodalomra!
Tökéletes a babád.
9hónapos adatot találtam 47cm.
38cm volt születésénél.

Ez minden babánál változhat és szomorú, hogy ezértis izgulnod kell.
A kutacsnak, pedig sztem örülni kell, ha benőtt.

Ancsi:ha van néha időd írj magatokról, hogy miis tudjunk ám vmit rólatok.

Mona: olyan jó , hogy itt vagy teis...mi van veletek?
Hogy bírod a 2manóval?
Képeket rakj fel, olyan régen láttam már....

Eszter: olyan jó olvasni, amiket írsz.
Sztem szuper, hogy így érzel!
Énis szerelmes vagyok a páromba ,de nagyon-ezért is olyan rossz nélküle, s amikor a 3manóval egyedül vagyok sem könnyű...de ilyenkor már az estéket várom amikor végre csak mi vagyunk, mint régen!

Tejfagyasztáshoz a legjobb módszert mondom most neked!
Jégkockatartó zacskó.
Ennél jobbat nem tudok, az adagolás is szuper, olcsó és kis helyen elfér. Sokáig Aventos dobozokat vettem, aztán ezt találtam ki, s a kajcsihoz is annyira egyszerű az adagolás. Bejött!!

Várunk jhéten. :wink:

Puszi lányok!

Kép
sziszike1000
 
 


Zsuzsa!

Jaj, ne !!!!!!!Kicsi Áronnak mielőbbi gyógyulást, neked meg sok-sok (lelki)erőt !!!!!

Zita
KépKép
fidoli
 
 


Szegény Zsuzsa!

Még te sem vagy jól, de Áron..:(
Jobbulást kívánunk neki...nem hittem, hogy a kórházig megy a dolog.
Reméltem jobban lesztek.

Gondolunk rátok!!


Juci írj, ha többet tudsz.


Puszi lányok, reggel írok.

Kép
sziszike1000
 
 


Kicsi!

Nagyon rossz hírekkel jössz! Szegény kis Áron,nagyon sajnálom.Főleg,hogy Zsuzsa sem egészséges még,így még nehezebb lehet most.Mielőbbi gyógyulást kívánunk mindkettőjüknek.Szerencsére a kicsik nagyon könnyen regenerálódnak.Bálint másfél évesne volt először kórházban asztmatikus hörghuruttal,aztán még jó sokszor,amíg a mostani asztmagyógyszereire be nem álltunk.Nagyon szörnyű volt,ahogy egy falat kis kézből kilóg az infúzió.Rengeteg pozitív energiát küldünk nektek és nagyon sokat gondolunk rátok Zsuzsikám!!!!!!!!!!!! :cry: :roll: :wink:

Puszi

Eszter

Kép

Kép
anubias
 
 


sziasztok!jajj istenem a topicunk sosem lehet nyugodt mindig valakivel baj van!ugy sajnálom!

zsuzsa remélem te is és áronka is hamar meggyogyultok!mostmár jo kezekbe vagytok!mielöbbi gyogyulást kivánok nektek sok sok gyogypuszit küldök

titi olyan jo hogy irtál nekünk de szerintem most még pihenj egy kicsit mi megvárunk!imádnivalok a képek és az hogy együtt alszotok olyan édes!
tejcire nem tudok mást mondani mint a többiek!ne foglalkozz semmivel senkivel csak magaddal és a kisbabáddal akkor szoptasd mikor te jonak látod és mikor ö kéri minnél többször rakod cicire annál jobban be fog indulni a tejecske

koda ne aggodj nem kicsi bencus feje szerintem igy tökéletes és kész!

eszter de aranyosan áradoztál a férjedröl:)mintha rolunk irtál volna:)

most nem irok többieknek ezer bocsánat érte de egy kicsit apázok nemrég jött meg én meg kilenckor megyek!

puszi mindenkinek vigyázzatok magatokra imádlak titeket

Virág
Kép
Kép
virág22
 
 


Sziasztok!

Zsuzsa! Gyógyuljatok meg mihamarabb! Szörnyű lehte ilyen pici gyerek ennyire beteg. Külünk nektek sok sok ++++ energiát.

Éva! Szuper, hogy nem derült ki semmi rossz a hsg-n. Ezek szerint semmi akadálya, hogy a karácsonyfa alatt már legyen egy + teszt. J

Kicsi! Azt mondtad írtál privit, de én nem kaptam meg.
A tanácsadásról nem szabad leszokni! Olyan szupi dolgokat írsz nekünk mindig!

Titi! Nagyon gyönyörűséges Alexandra. Végre te is tudtál pihizni vele egy kicsit.
Remélem jól sikerült a fürdetés.
Nekem azt mondták a kórházban hogy kb a baba súlyát (kg) meg kell szorozni 150-el és annyit kell ennie a babának. Így Szandikának kb 520 g-ot kell naponta.
Én azért nem szerettem méregetni, mert a digitális mérleg hibahatára miatt, ha eszik 30 g-ot lehet azt a mérleg 10-nek méri, de az is lehet, hogy 50 –nek. Így én pár nap alatt le is szoktam a méricskélésről és csak minden pénteken fürcsi előtt méreckedünk.
A laktoherb teával meg vigyázz, mondjuk ezt már mondtam telefonon is. Mert nálunk valószínű attól is fájt Babó hasa, de erre casak most jöttem rá, mikor pár napja kevesebb volt a tejcsim megint ittam és másnap már megint volt is pocifájás.

Eszter! Rám is törtek rám ilyen „szerelem rohamok” miközben én ezeken kívül is imádom a férjemet. J
Már tényleg nagyon felkészültetek a kislegény fogadására, hiányzik még valami? Nagyon szupi, hogy már majdenm készen vagytok, még így is tuti találsz mindig valamit amit mrg kell venni, vagy csinálni mire megszületik…

Koda! Szerintem semmi gáz Bence fejével így ránézésre. Csudaszép, arányos kisfiú.
Remélem a betegséged jobb lesz hétvégére mire jöttök és nem kell szenvedned vele. Már úgy várom, hogy megismerjelek.

Gyöngyi! Remélem Sára meggyógyult már.
Köszi mégegysze ra receptet. Megcsináltam a husit, nagyon fini… A férjemnek is nagyon ízlett, tuti kell mégegyszer csinálnom a héten J

Virág! Merre vagy?

Hú lányok! Ahogy Koda kérdezte a fej adatokat itt írtátok neki… Hát nekem még eszembe nem jutott, hogy Babó fejecskéjét is kellene mérni… Mi csak a súlyát mérjük minden héten, azt meg tudom, hogy hosszra nő, mert mindig kinövi a ruháit. J
Köszi mindenkinek a gyerekülés infot. Mégse veszünk, mert meggyőztek, hogy még ha keskeny is Babónak akkor is a hordozóban van a legnagyobb biztonságban az autóban. A megoldás, hogy be kell melegíteni előre a kocsit és nem óriási overálban beletenni a hordozóba…
Voltunk ma Mesiéknél, sajna én nem vittem fényképezőt, Mesi csinált pár képet, gondolom majd felteszi.

Puszi
verzsike
 
 


Virág! Közben te is megérkeztél... Puszi
verzsike
 
 


Sziasztok!

Csak néhány mondat (pedig úgy hiányoztok), mert nem tudom a Sára mikor sír fel megint. A tegnapi éjszakánk rosszabb volt, mint a tegnapelőtti. A Sára csak a kezemben volt hajlandó aludni. Szóvl talán ha 2 órá sikerült aludnom. Mindig valamiért felsírt. Szerencsére a Rezi úgy aludt, hogy nem vett éeszre semmit.
Egész éjszaka lázcsillapított kapott. Volt, hogy már 39,2 is volt a láza(anyjára ütött). A csuklóján, és a bokáján végig volt vizes borogatás.

Egyszer negyon megijesztett, mert úgy sírt, hogy megmerevedett. már azt hittem, hogy valami lázgörcs vagy hasonló.
Reggel elsők voltunk a dokinál. Nem úsztuk meg antibiotikum nélkül. Nagyon piros a torka, szóval elkaptunk valami bacit, úgy hogy közben még a másik betegségből sem gyógyult ki.
A legrosszabb, hogy egy hónapon belül ez már a 2. antibiotikum, pedig adok neki vitaminokat. Minden nap eszik almát...

Jaj, szegény Áronka, na meg Zsuzsa. Remélem mi megúszuk kórház nélkül.

Zsuzsa!
Sok erőt küldök!!!! Már amennyi nekem van, ilyen hosszú éjszakák után. Mielőbbi gyógyulást nektek. Várunk vissza nagyon!

Remélem holnap már tudok mindenkinek írni. Most azt hiszem megyek, mert leragadnak a szemeim, és a hátam is fáj a sok cipekedéstől. Talán ma már alszunk egy kicsit.

A betegeknek jobbulást!!!!!
Puszi:Gyöngyi

Kép

Kép
oné
 
 


Na megint bocsi a sok hibáért. Nem vagyok formában.

Kép

Kép
oné
 
 


Sziasztok,
csak bejelentkezni jöttem, hogy itthon vagyunk!!!!

Olvasok vissza és holnap írok!

Puszi mindenkinek!
csné
 
 


Sziasztok drága lányok!

Most várom a picur ébredését, már felkeltem kb 20 perce arra, hogy nyöszörög, nem merem visszaaludni, inkább gyorsan írok Nektek pár sort.

Tegnap volt a gyerekorvos és a védőnőni, akik egyszerűen angyalok! A védőnéni végigcsinált velünk egy szopizást, mérlegeléssel együtt, ahol is kiderítettük, nincs elég tejem sajnos, ezért is volt olyan nehézkes az első itthon töltött nap és éjszaka, amiről mindjárt bővebben.
Szóval muszáj tápszert hozzápótolni egyelőre, remélem, nem sokáig, de így egyszerűen nem nyugszik meg a baba, rögtön felriad, ha leteszem a kiságyba, nem elég neki az a 10-20 gramm, amit ki tud szopizni.
Az előző szopinál 1/2 3-kor már mindkét cicim odaadtam neki, de csak 20 grammot evett így is. Fejni igyekszem, amikor csak tudok, de általában szegénykém ezt a minit is mind kiszívja, így túl sok értelme nagyon nincs, főleg úgy, hogy a kicsibébi úgy megrágcsálja folyton a mellem, hogy már kezd sebes lenni.
Igyekszem beszerezni egy bimbóvédőt, hátha az segít.

Szóval most nagy tejcsiholásban vagyok, nagyon igyekszem! Bízom benne, hogy így a tápszerrel kicsit többet fog nyugiban tölteni, és én is tudok magammal foglalkozni.

Tegnap meg volt a varratszedés, bent voltam a kórházban, teljesen fel voltam dobva, hogy tudtam, itthon vár az egészséges bébink.
Anyósomat kértük meg, hogy vigyázzon a picurra addig. Hát, felemás érzéseim voltak, ugyanis megjelent egy újsággal, hogy ő addig majd olvas. Szerintetek? Igaz, megkérdezte, hogy tud-e valamiben segíteni, mondtam neki, hogy legyen szíves teregessen ki, amit meg is tett. Talán csak kérnem kellene, és megtenne bármit. Csakhogy én nem vagyok ilyen kérős típus.
Szóval tegnapelőtt hozott át rántott húst, azóta meg sem kérdezte, ne főzzön-e valamit, stb.
Ja, a legnagyobb csalódás most apósom volt! Első este, reszketve próbáltam a fáradtságtól elaltatni a picurt ugyebár a saját ágyunkban, alig aludt el, de már tudom, hogy a kevés hami miatt. Erre átjöttek a szülők, meg Dani keresztszülei, hogy megnéznék a babát! Első este???!!!
Benyitottak a szobába, ahol próbáltam altatni, apósom becaflatott hozzánk cipővel és közölte, hogy miért nem lehet kivinni a babát, hogy hozzánk jöttek? Dani rászólt, hogy hé, cipő...
Ő meg megsértődött, és elmentek.
Tegnap kértem, Danit, szóljon neki, mert mikor átjöttek megint, ugyancsak cipővel be, kézmosás nélkül hozzá a gyerek kezéhez. Én majd' felrobbantam. Dani csak nyugtatott, hogy hagyjuk még az első nap. De ha most hagyom, soha nem fogja megszokni, mi itt a rend nálunk.
Szóval, azt hiszem, ki fog törni belőlem minden. Hisz ezzel nem engem tesz tönkre, hanem a gyermekem, mert az idegeskedésem miatt nekem nem lesz tejem, a sok takarítással meg majd tőlem veszi az időt, amikor ugyancsak nem tudok pihenni, és a gyermekemmel foglalkozni.

Lányok, kész csalódás az egész egyelőre! Nagyon nagy szeretettel állnak a picurhoz, csakhogy ennek másképp is meg kellene nyilvánulnia, nem ám úgy, hogy csak nézegetem, gügyögök neki, és elolvadok tőle.
Szóval, ismét magamra vagyok hagyva, bár Dani irtó édes! Folyton felváltva rohangálunk a bébihez, hogyha nyöszörög, ő is agyon aggódja magát, folyton figyeljük, vesz-e levegőt, még a légzésfigyelő mellett is.
Iszonyúan jó apuka lesz, már most is az. Cigi után mindig kezet mos, és mondogatja, hogy tudja, ígérte, leszokik, le is fog, csak most annyira feszült. De tényleg kevesebbet szív! Próbál segíteni a szopinál is, együtt mérlegelünk, stb.

Na, és képzeljétek, mekkora meglepetést kaptunk itthon! Szegénykém én csak lehurrogtam odabent, hogy hogy néz ki, olyan csapzott, szőrös, mint aki egy hete nem látott zuhanyt itthon, pedig gondoltam, ideje az van bőven. Minden nap bejött hozzánk, ment vásárolni, de azt hittem, amúgy itthon játszik.
Erre kiderült, apósommal megvették és letették a felső szint utolsó szobájának laminált padlóját, amit a szülőktől kaptunk ajándékba. A kis dugi pénzéből megvette a maradék két ajtót a szobába!!! Anyósom pedig kitakarította az egész felső emeletet, a fürdőt is beleértve, ami ugye még rám várt volna.
Szóval, nagyon kitettek magukért, ezért is érzem megint csak úgy, nem zúdíthatom rájuk azt, hogy vegyék le a cipőt, max kérhetem. Biztos megértitek. Ez az amit mondogattam folyton nektek, hogy nem akarok sohasem hálás lenni semmiért, inkább nem kell a segítség! Bár Dani mindig szól, hogy ez nem csak értem történik!!!
Lányok, baromi nehéz helyzet!

Anyukám jönne segíteni, de azt mondtam, csak jövő héten jöjjön, amikor már Dani dolgozik, akkor is el fog kelni a segítsége. Telefonon igyekszik tanácsot adni, de így elég nehéz. Pedig talán ő tudna most a legtöbbet segíteni, tanácsolni. Anyósom nem mond semmit, mintha ő nem is látott volna el csecsemőt. Semmi jó tanácsot nem ad!!!

Na, ennyit a panaszáradatomról, de muszáj, hogy tudjátok, mi zajlik le bennem.

Folyt köv, mielőtt úgy járok, mint tegnapelőtt!

KépKép
titi_27
 
 


Szóval a szülés...

Elég érdekesen alakult a dolog, hisz még lett volna ugyebár időnk a kicsibébi érkezéséig.
Lényeg az egészben az, hogy bent a toxémiám próbálták uralni, szedtem vérnyomáscsökkentőt, a vizeletfehérjémre (amit 1 héten egyszer néztek, hát nem röhej?) azt mondták, épp az alsó határértéken van. Viszont a vizesedésem elég gáz volt, hiába tartottam én gyümölcsnapot, meg ittam ezerrel, csak rosszabb lett. Már alig bírtam lábra állni.

Szerdán jött a nagyvizit, ahol a vizitelő doki kérdezte, minden rendben van-e, és hogy miért is vagyok bent? Mondtam igen, jól vagyok, ez és ez van, meg biztos a tavalyi miatt is jobb, ha itt vagyok, biztos kezekben. Aztán meglátta a lábam, és kérdezte, nem akarja, hogy ez a gyerkőc inkább kint legyen már?
Hát mit mondtam volna? El kezdtem bőgni, hogy dehogynem, úgy szeretném már, ha itt volna kint.
Na, akkor mit szólnék a holnaphoz, vagy akár már délután? Jó, rendben, akkor készítsék elő császárhoz. Hú, elöntött a víz, mondtam, beszéljük meg a dokimmal, mert mi sima szülést terveztünk.
Felhívták a dokim, ő is meglepődött, de végül azt mondta, csináljuk meg, ez a biztos.
Szóval fél órán belül fent voltam a műtőben.

(Megyek megnézem a bébit, túl nagy a csend!)
Na, közben felkelt, túl vagyunk egy ismételt kínlódásos szopin, folyton úgy látom, csak nyamnyog a cicin. Mindkét cicit odaadtam neki, de fogalmam sincs, mennyit evett, mert úgy ficergett a mérlegen, a fene egye meg, így nem is tudom, mennyit kellett volna pótolnom neki. Így nem adtam semmi többet.
Közben eszembe jutott következő problémám... egyszerűen nem hajlandó büfizni! Ha a vállunkra tesszük, rögtön felébred, ficánkol! Így általában letesszük aludni, oldalt fekvő helyzetben, de mégis félek. Ja, meg persze ha nyűgösködik, odaadom neki a cumit, de gondolom, ez meg veszélyes lehet, mert ha mégis bukna...
Ááá, teljesen kész vagyok!
Úgyhogy arra jutottam, hogy megpróbálok legközelebb fejni, megnézem, mennyi jön le szopi időben, és odaadom neki cumisüvegből. Legalább látom, mennyi termelődik kb. Mert így hogy nem tudom mérlegelni, kriminális a helyzet!

Na, tehát a műtőben voltunk... vigyorogva, mindenkit jó kedvre derítettem. Kérdezték is, mi van velem? Mondtam, boldog vagyok, mert tudom, már nem kell sokat várnom, hogy láthassan tündérkémet!
Közben Danit is beöltöztették, merthogy képzeljétek, aznap teljesen véletlenül meglátogatott 2 körül, amit eddig sosem tett. Mintha csak odafentről küldték volna! :)
Aztán beszúrták az érzéstelenítést nagy nehezen, mivel 4x kellett próbálkozni, annyira ödémás volt már a hátam is!!!
Utána meg már semmit nem éreztem, pedig szóltak, hogy elkezdődött minden. Olyan voltam, mint akit kupán vágtak, nem is voltam magamnál. Néha kis húzódást éreztem, ahogy rángatják a hasam, és egyszer csak mondták, hogy na, itt van a fejecskéje... aztán arra emlékszem, hogy azt mondják, 3 óra 33, és hogy a hasamra tették a drágám, pedig semmit nem éreztem belőle! :( Olyan rossz volt, hogy nem ölelhetem magamhoz. Megmutatták, én persze elérzékenyültem, Dani is nagyon!
Aztán vittek az intenzívre, ott töltöttem egy éjszakát. Hát, ez katasztforális volt, szúrkáltak mindenfélével, nyomogatták a hasam, de jó is volt benne, mert a szomszéd ágyra utánam vittek egy kismamát, szintén toxémiával, de neki már súlyos volt. Úgyhogy jól elbeszélgettünk. Kérdezgettük egymást, neked hol fáj, te mit érzel...
És reggel 5-kor már keltettek, azzal, hogy nemes feladat, sétáljunk el a csapig, lehet zuhanyozni is, ahol segítenek.
Hát, a szomszéd lánykával együtt kísérleteztünk, buzdítottuk egymást, hogy kinek megy hamarabb.
Én próbáltam meg először felállni, de ott maradtam, elájultam! :(
Aztán nagy nehezen sikerült. Szörnyű volt! Ezek után nehezen kaptam lent ágyat a gyerekágyas osztályon, ahol rögtön megkaptam a babát. Gondolhatjátok! Alig állsz a lábadon, és ott a nagy feladat!
Persze tejem sehol, a gyerkőc éhes, nagyon nehéz időszak volt, de a kis sárgaság segített, mert elég aluszékony volt. Sokat tettem cicire, meg adták ezt a cukros teát vagy mi a fenét, úgyhogy nem volt túlságosan éhes. Harmadnap viszont kénytelen voltam tápszert kérni, mert tejem az mindig nem volt!
A csecsemősök egyszerűen tojtak az emberre, ha kérdeztél, persze félvállról válaszoltak. Nekem az egyik hölgy segített, mikor mondtam, hogy nincs tejem, megnyomta a cicim, és ő nyugtatott meg, hogy akkor ez micsoda? Mert hogy jött ott valami. Csak ugyebár már odabent kiderült, hogy nem elég. De mit is várunk egy császár után?!

Na, aztán végül tegnap úgy megnyugodtam, merthogy sokáig volt lelki bajom a császár miatt. Az a sok kérdés... miért volt ez ennyire sos? Csak ki akartak tenni? Kellett a helyem? Állítólag aznap tök sok nőt küldött császárra az a doki.
Aztán tegnap kérdeztem a dokimat, aki egy angyal, csak ismételni tudom magam. Azt mondta, nyugodjak meg, így volt ez a legjobb, toxémia esetén ha érett a magzat, gyakran szeretnek így dönteni, minek kockáztassunk. Megindítani pedig állítólag azért nem lehetett volna, mert amivel megindítják, az növeli a vérnyomást!
De megnyugtatott, hogy jó is ez így, mivel az intenzíven a vizeletemben már emelkedett fehérjét találtak!!! Szóval történhetett volna másképp is, akár romlik a keringése a picinek, stb.
Még azt is elmondta, hogy duplán megerősítette a méhemen a varratokat, mert tudja, hogy szeretnék még szülni természetes úton. Majd meglátjuk!

Szóval, végül pozitív a végkifejlet, és ez a lényeg, fene nem bánja már, hogy bújt ki a drága, csak az, hogy nem lett semmi baja! Így legalább tuti volt, hogy egészségesen kiveszik!

Na, megyek, mindjárt bealszom, aztán igyekszem felkelni 9 körül lefejni a tejet, ha a picur felkel, oda tudjam adni neki. Legalább látni fogom, mennyi az annyi?!

KépKép
titi_27
 
 


Sziasztok.Neharagudjatok hogy igy ismeretleül irok de pár nap gondolkodás után ugydöntöttem muszály megosztanom veletek a gondolataim.Elkell hogy mondjam szinte a kezdetektől olvaslak titeket :oops: .Kissebbik fiam okt.3.volt 1éves és akkor találtam rátok mikor kiderült hogy sikerült.eleinte a munkám miatt nemcsatlakoztam hozzzátok,aztán mikor már több időm lettvolna akkorra már ugyéreztem annyira jól összeszokott kis csapat vagytok hogy inkább nem(tanán nemvolt inkább bátorságom)Több topikot is olvastam/olvasok,aminek a fele sajnos már feloszlott veszekedések miatt,de hihetetlen (jóértelemben)és irigylésre méltó hogy ti itt ilyen szépen megvagytok,szeretitek, segititek egymást amiben csak tudjátok.Nagyon nagyon gratulálok hozzá! :D mindenki nagyon szimpatikus,de aki miatt igazábol irtam ő Titi .Kedves Titi!Remélem nemharagszol meg hogy pár sort irok neked.Az az igazság hogy mivel az elejétől olvastam sokat aggódtam veletek az első várrandósságod idején,és személyes ismeretség nélkül is mélyen érintett,és szomoru voltam a történtek miatt.Veled/veletek izgultam és szoritottam hogy mielött sikerüljön ujra babát várnod és hogy rendben legyen minden.Hihetetlen lelkierőd volt a dolgokhoz.tiszteletre méltóan viseltél mindent.Nagyon nagyon örülök hogy végre megszületett az egészséges és igazán gyönyörűszép kislányod,aki szeintem nagyon hasonlit rád(legalábbis én ugylátom a kép alapján)Sok sok boldogságot kivánok neked és egész családodnak,és biztosvagyok benne hogy a kezdeti apró nehézségek ellenére pár nap mulva remekül boldogulsz minden kicsibébiddel kapcsolatos dologban.Sok sikert és örömet kivánok!
tiszy
 
 


És mégegyszer neharagudjatok hogy irtam de jólesett ezeket leirni,remélem nembántok meg vele senkit.Természetesen mindeggyikőtök aranyos és minden jót kivánok!A babáitok egytől-egyig gyönyörűek.Kérlek nézzétek el a helyesirási hibáimat,nincs gyakorlatom a hozzászólás iráshoz.További szép napot kivánok mindenkinek,Sziasztok.Tiszy
tiszy
 
 


Szia Titi!

Én hiszek a sorsban és ahogy olvastalak is arra kellett rájönnöm , minden sors-szerűen alakult.

A tápszert, ha adod, legalább nyugodtabb vagy..de a legjobb a babádnak az anyatej!!!!

Amikor az egyikből szoptatod a másikat fejd, mert a hormonok miatt sokkal gyorsabban jön ilyenkor.
Amikor azt látod nem jön már, akkoris dolgozz rá-fejd még, mert evvel jelzed a baba többet enne, termelj több tejet.:)

A sebesedésre a garmestan kenőcs, s a legjobb erre is az anyatej! Sokkal gyorsabban gyógyul.

Apósodra meg igenis szólj rá, kedvesen mondd meg neki, hogy mit szeretnél...vagy Daninak szólj, kérje ő meg.

Nekik ez már régen volt , meg más rendszer.
A kezét nekem is próbálta anyósom a cigis keével megfogni, mire én mondtam neki, hogy max a lábát foghatja meg, mert a kezét a szájába is veheti és nem szeretném, ha beteg lenne már most....
Ez nem tartozik az egészséges bacik közé...:)


A tápszer helyett nem lenne jobb a tea? Annyi allergiát okozhatnak a tápszerek...
Amúgy császár után kb 3-4nap mire beindul a tejci és utánna is az első időben fejegetés sem ritka.
Milyen fejőd van? Nekem a medella elektromos jött be a legjobban.

A kisebesedés meg azért van, mert a melled nincs hozzászokva ehhez az ingerhez és a baba a nyálával feláztatja, szívja....mindenképpen kenegessd.

Sok puszi, gondolunk rátok: Sziszi.

Kép
sziszike1000
 
 


Sziasztok!

Tegnap kiakadtam a logopéduson: megkérdezte a Zsoltitól, hogy hogy-hogy itt van az oviban, szegénykém meg nem vette a lapot és azt mondta, mert apukám behozott.

Én megértettem, arra célzott, hogy őszi szünet van és kevesen vannak és neki 2kistesója van, akkor miért hozzuk be.
Nekünk viszont senkisem szólt erről, amúgy maradhatott volna velünk a héten.

Ma megbeszélem az ovonénikkel.

A másik, hogy a Zsolti nem kompetens és mégis vele , neki mondja amikor nem ért valamilyen neveléssel egyet, mégis milyen pedagógus ez a logopédus???
Azt mondta ZSolti mostantól próbáljuk meg, hogy a jobb kezét használja, mire én 2 étkezésnél összesen mondtam neki, mutassd megmilyen ügyes a másik kezed is...nos erre én vagyok, aki nagyon rosszul mondja ezt neki, mert nem szabad erőltetni és hogyanis mondhatok neki ilyet.

Nagyon nem értettem egyet, amikor ezt kitalálta, de ő találta ki én meg nem akartam ellenkezn i vele, most meg ezt kapom.
Nos Zsolti sztem balkezes és békén lehetne ezt a témát hagyni, mert mindig a gyerek dönt melyik kezét is akarja használni.

A másik anyu ovonő és állítólag megengedte Zsoltinak, hogy forgassa kicsit a lapot, mert ugye a balkezesek a kezük mögé nem látnak, erre a logopédus Zsoltinak: a nagymamádnak igazán tudnia kellene, ezt egy ovonőnek, szomorú, hogy ezt mondja.

Hogy meri a mi presztissünket rombolni a gyerek előtt, hogy mer ilyet vele megbeszélni..????

Ma felhívom és megbeszélem vele......később még írok.


Puszi.

Kép
sziszike1000
 
 


Sziszike, nagyon ari vagy, igyekszem én fejni!!! Végül én is medela mini electricet vettem, de én úgy látom, nem szív sokmindent.

Ma reggel felkeltem, hogy megpróbáljam leszívni, amiből 2 órája nem evett, jött vagy 5 gramm! :( Tisztára magam alatt vagyok. De gyűjtögetem minden cseppjét, és így már van 10 gramm, amit oda tudok adni neki a következő szopizáskor.
Nem tudom, miért nem indul be jobban, hisz már majdnem egy hete volt a császár.
Félek, hogy nem is lesz több. Pedig szedek mindent, iszom a Laktoherbet (remélem, Erzsike, nem lesz tőle hasfájós a kishercegnőm).

Jaj, csak beindulna. Nem tudom, mit tehetnék még. Fejek, szopiztatok, iszom sokat, ma még 2 pohár alkohol mentes sört is lenyomtam, pedig utálom, gyűlölöm még a szagát is.

A kórházban egy csaj a kezembe nyomott egy ampulla oxitocint, hogy szippantsam fel az orromon át, ez beindítja a tejcsit. Nem tudom, én félek tőle, itt figyel a konyhában...

Sziszike, jut eszembe, megkaptam ám az sms-ed, ne haragudj kérlek, hogy nem válaszoltam, kicsit trehány vagyok mostanában etéren. Nagyon köszönöm soraid!!!!!!

Bocsássatok meg kérlek szépen benneteket, hogy most csak a saját nyűgömről-bajomról vagyok képes írni, csak hát ismertek, mennyire aggódom.
Ez a hülye csuklás is, annyit csuklik, ha meg ugye ráteszem cicire, abbahagyja, de nem jön a büfi... kész vagyok teljesen. Félek, nehogy valami tragikus hülyeséget csináljak.

A doki néni szerint már kb (ahogy Erzsike is írta) 500 grammot kellene egy nap ennie, én meg még mindig itt járok a 10 grammos alkalmankénti evéseknél. Ez baromi kevés! A víztől nem fog fejlődni, azt csak kipisili, úgyhogy marad a tápszer. Muszáj kitartanom, ha ideges vagyok, akkor csak rosszabb lesz. Ha úgy nyugiban van, hátha csak napok kérdése az egész.

Na, megyek valami életet lehelni magam!

Puszilok mindenkit!!!

KépKép
titi_27
 
 


Sziasztok!

Titi, végigolvastalak. :) Bizti lesznek még olyan dolgok, amiket meg kell oldanotok a családdal, de szerintem a babátokkal most már minden könnyebb lesz. Valahogy az ember is határozottabbá válik, nem? Könnyebben szól rá az ismerősökre... Úgyhogy ne aggódj, minden ki fog alakulni!!! A többihez sajna nem tudok hozzászólni.

Sziszi, bár nem ismerlek, de padagógusként muszáj hozzászólnom a témához. A logopédus nem tehet ilyesfajta megjegyzéseket, és ezt meg is KELL mondanotok neki!!! Másrészt kötelessége alaposan tájékoztatni titeket arról, mi a helyzet, mi a teendő. Csak az utolsó hsz-odat olvastam el, így nem tudom, mi a konkrét probléma, de egyvalami megragadta a figyelmemet: sajnos nem minden esetben igaz, hogy a gyerek a "megfelelő" kezét választja. Sajna ez is sokmindentől függ... Ha gondolod, priviben esetleg szívesen bővebben...

meri
 
 


Sziasztok Lányok!
Köszönöm, hogy így szorítottatok nekem!!!!
Később jövök és elmesélem részletesen, csak most Titi miatt gyorsan írok pár sort!

Titi!
Nem csak az a jelentősége a fejésnek, hogy gyűjtögess, hanem az is, hogy érezze a szervezeted, hogy több tej kell, ha bent hagyod azt a pár cseppet, azt fogja érezni, hogy sok a tejcsi, nem kell ennyi!
Próbáld meg kimasszírozni a melledben lévő csomócskákat, finoman a hónalj irányából a mellbimbó felé! Az is segít, ha szoptatás előtt finom meleg vízzel lezuhanyzol, mert segíti a záróizmokat elernyedni. Sok-sok türelem! Sajnos ebben nagy szerepe van annak, hogy az első próbálkozásokig lényegében 24 óra eltelt. Nem a Te hibád, próbálj lazítani és nem kudarcként megélni!

Éva

Kép
balimama
 
 


Titi! Írtam neked egy kisregényt és lefagyott a net… De újra nekikezdek, mert Babó alszik.

Megpróbáltam már mindent kitalálni, hátha valamelyik bejön:

A mellszívóval tuti rendben minden? Van kézi működtetésű része? Lehet azzal kéne megpróbálnod, hátha nem elég erőteljes a kis motorja.
A másik, hogy én első alkalommal egy szelepet rosszul raktam bele és így alig szívott miközben a mellem majd szétdurrant a sok tejtől. De rájöttünk és utána szívott rendesen.

Eszel és iszol eleget? Hogy tuti megigyak elegendő folyadékot én minden reggel kikészítettem a nappaliban az asztalra mit aznap meg kell innom, mert különben elmaradt… Napi 1,5 l tea, 1,5 l ásványvíz és 1 l gyümölcslé. Ha nem kell kimenni miatta a konyhába térülsz-fordulsz, ott van szem előtt és észre se veszed már meg is ittad. Különben meg a sok teendő miatt ki is menne a fejedből.
Még Momo írta annak idején nekem a kakaós kekszet, na azóta az mindig van itthon és lehet hogy csak pszichés oka van, de szopi előtt mindig eszek pár szemet belőle és egyből durran be a tejcsi.

A bimbóvédőt meg már írtam sms-ben. Már a csecsemős nővér is a S méretű medelát mondta, de azt nem kapot akkor hírtelen Zsolti. De megérte kutakodni utána, mert azzal tényleg rendesen tud szopizni, az avent csúcsa akkora volt, h nem fért be a kis szájába…
És én azt mondom, hogy inkább szopizzon bimbóvédővel, ha nem megy máshogy mert még az is sokkal jobb, mintha eyáltalán nem tudna.

Bocsi a sokmindenért, lehet hogy már a füleden jön ki a sok „jótanács”, de hátha tudtam segíteni.
Puszi
verzsike
 
 


Titi,
teljesen jól csinálod a dolgokat! Ne izgulj, mindannyian átmentünk ezen, elég-e a tej, miért nem jön több, eszik -e eleget , hízik-e stb.
Nem fogsz semmi hülyeséget csinálni, ne aggódj!!!!
Amit tanultam az első hetekből, hogy nagyon sok türelemre van szükségem a Babámmal és magammal kapcsolatban.
Az ember azt hiszi, hogy majd dől a tej. Hát nem.Jó pár nap, mire igazán beindul, és pár hét, mire kereslet -kínálat kialakul.
Kristóf is nagyon nehezen büfizett, és nagyon sokáig szopizott alkalmanként,átlagban 1 órát. (éjjel is...)
Viszont mivel hason aludt kezdetektől ezért mindig kijött a felesleges levegő, ha netalán a büfizés nem sikerült (éjjel soxor nincs kedve az embernek 20 percet sétálgatni a Babóval, miután 1 óráig szopizott)
Látod Szandin , hogy éhes miután szopizott? Azért tekereg? VAgy mert büfi bántja? Kristófot úgy tudtam csak lerakni evés után, hogy büfi után (ha sikerült) még picit a mellkasomon pihegett, megnyugodott, és akkor tudtam csak lerakni, különben neki is rögtön kipattantak a szemei.
Jaj, remélem nem veszed okoskodásnak.... :oops: :oops: :oops:

Anyósék: Kristóf dec. 20-i, tehát jött a karácsony és ezzel együtt a nyakamba zúdult a rokonság utána meg szülinapom, férjem névnapja, szóval az első 3 hétben vagy 5-ször itt voltak, mindkét oldalról. Rettenetesen fárasztott,(amúgy ők jó fejek) és sajnálom, hogy nem mondtam akkor nekik. Most viszont előre jeleztem, hogy nem nálunk lesz a Karácsony, talán vették a lapot :shock:

Ági,
milyen volt Naményban? Livike jól bírta az utazóágyat?

GYöngyi,
Sára hogy van? NAgyon szorítunk, hogy meggyógyuljatok!

Kicsi,
VAn új híred ZSuzsáékról?

Koda,
igazad van nem egy súlycsoportba tartoznka a fiaink, de arányaiban Kristóf feje se nagyobb a testéhez képest. Igen a párom enyhébb pánikbetegségben szenved. Azért nem lehet NEked se semmi ezzel élni 8 éve....Huhh.
A dekoupage oldalad meg nagyon szép!!! Én is kacérkodom vele, már csináltam 1-2 dolgot, de messze nem ilyen szépek. Inkább
csak próbálgatom...

Mesi,
Merre vagy? Jól vagy?

Momo,
És Te? Hol vagy?

Zita
KépKép
fidoli
 
 


Sziasztok!

Zsuzsa!
Jaj, szegénykéim. Nem könnyű most nektek, de kívánom, hogy gyorsan gyógyuljatok meg! Szegény Áronka!

Titi!
Örülök, hogy otthon vagytok, és hogy Dani jól viselkedik. Az apósodékhoz nem is tudok hozzászólni. Tejcsi ügyben szintén nem vagyok jó tanácsadó, látod, magamnak se tudtam megoldani a problémámat. Viszont a kislányod egyszerűen gyönyörű!

Erzsike!
Este nagyon aktív voltam, rengeteget haladtam. Már hívtam az unokatesómat is, csak nem vette fel a telcsit., Este angol után hívlak.

Juci!
Eltűntél, biztosan a csajok miatt. Veled még nem egyeztettem időpontot. De nem úszod meg, rádcsörgök.

Ági!
Milyen volt Vásárosnaményban?

Koda!
Tudunk mi is talizni ha jöttök? Neked ugye építész a férjed? Borospincés házat is tud tervezni?

Rólunk:
Most jöttem haza az Orthopéd Klinikáról Ágival, Zsolti meg most van anyuval a szemészeten. Ágival minden rendben, nemigényel kezelést a lába, cska nekem kell itthon tornáztatnom.

Mesi

Kép
tücsök13
 
 


Sziasztok!

Bocsi, hogy én is beleszólok, Titinek írnék...

Először is: mégegyszer sok szeretettel gratulálok a kis Hercegnődhöz, végigkövettem a történeted, nagyon szurkoltam, és most nagyon örülök a boldogságodnak :)

csak azért írok, hogy én a helyedben kipróbálnám azt az oxitocint, ha minden kötél szakad...ettől bajod nem lehet, természetes hormon, hatással van a tejelválasztásra.

én anno. 1986-ban, az első szülésem után használtam ilyet...akkor még nem volt rooming-in, a babákat 3 óránként hozták szoptatni :(
én nagyon fiatal voltam még, és úgy indították a szülésemet a 38. héten, toxémia miatt...

kétágyas szobában voltam, a szobatársam egy szülésznő volt, Tőle kaptam én is oxitocint...velem akkor csodát tett...
a kisfiamat szoptatni nem tudtam ugyan mikor kihozták, mert állandóan aludt (gondolom, jól megtömték tápszerrel a csecsemősök :twisted: ) viszont naponta lefejtem 2-3cumisüvegnyi sötétsárga tejet!!! amit vittek is rögtön a koraszülött osztályra...legalább azoknak a piciknek segítettem vele...

az az érdekes, hogy azóta volt még két szülésem, de SOHA TÖBBÉ nem volt annyi tejem, alig tudtam szoptatni pár hétig, fejni is alig...
(anyám szerint a családban mindenki így járt :roll: )

de akkor MÉGIS VOLT TEJ, és szerintem az oxitocin segített.
ezt a sztorit egyébként már rég elfelejtettem, most Te juttattad eszembe, szerintem én is fogok kérni a kórházban...

még annyit, hogy mi annak idején átitattunk vele egy kis vattacsomót, és azt tettük az orrunkba.

a többiektől bocs az off-ért, úgy éreztem, hogy ezt le kell írnom!

és Titi, tényleg a legfontosabb, hogy ne idegeskedj és pihenj eleget, a háztartás megvár, most Ti ketten vagytok a legfontosabbak!!!

Puszi, és szép napot Mindenkinek!

Kép
Kép
Kép




Sheila
sheila
 
 


Titi,, nekem az aventes bimbó ápoló kenőcs segített amikor véres volt már a cicim, igazán gyorsan begyógyult a seb.
Sajnos a 10-20g tényleg kevés,, én a tápszert ajálom , meg azt hogy továbbra is kínozd magad hátha beindul jobban .
A csuklásra én cebion cseppet adtam , az c vitamin, savanyú atttól elmúlik rögtön. A védőnőm pár csepp citromot ajánlott de én azt nem mertem adni, így maradt a cebi, amit még a mai napig is kap Marci, persze már nem a csuklásra..
A kórházban egy tapasztaltabb kismama tanította nekem hogy a baba fenekét kell finoman ütögetni, úgy hogy a válladon van ,és előre-hátra mozogsz vele.nekem bejött .. Ha bealszik a válladon akkor nem büfizik , de én mindíg megpróbáltam felébreszteni ,mert szerintem a büfi írtó fontos.....
A kézmosás dolgot szigorúan be kell tartani, és én azt sem engedtem hogy a kezét fogdossák , netán puszilgassák! Volt rá példa hogy bepróbálkozott Apósom, nekem is vele volt a legtöbb bajom...
Sok sikert!!! Puszi

KépKép
eszterke80
 
 


És a többiek:

Tud valaki valamit Zsuzsáékról? Hogy van Áron?
Gyöngyi ti hogy vagytok? Hogy telt az éjszaka?
Éva, hurrá hurrá, akkor most jöhet a closty? Én is azzal lettem terhes!! :P
Eszter hogy vagy? Most már te jössz!! Rakjál képet , mekkora a pocid??
Fidoli, nagyon szépek vagytok!!! Tök jó hogy egyszerre jöttünk vissza, mintha összebeszéltünk volna..
Koda, mi elköltöztünk, így most az Avas 20 körzetbe járunk Csürke Margit doki nénihez.. Egyépként pedig szerintem sem kicsi a feje Bencének, arányos szép kisfiú..Ja és igen a képen a tesómékkal vagyunk.
Juci hol vagytok?
Momo?
Mesi , hogy értették hogy neked kell tornáztatni? Nem mondták a terpeszpelust? Engem mindíg azzal fárasztottak , nem sokat használtam...
Ági , mi újság jól aludt a kis gumimacilány?

Nálunk semmi extra, el van borulva nem mertem elindulni a postára olyan mintha le akarna szakadni az ég. Marci alszik nekem tanulni kéne :evil: ja meg főzni jó kis zöldséglevest, meg tonhalat rántva..
pusz Lányok
Eszter

KépKép
eszterke80
 
 


Szia titi!

Ezen mindenki keresztül megy, hogy nem biztos önmagában és, hogy van-e elég tejem.
Nincsenek számok és felháborítónak tartom, hogy még mindig ilyen maradiak. Minden babának más az étvágya és más ütemben hízik...

Laktoherb teát mindig melegen igyad és, ha lehet szopi közben is igyál. Napi 1-2litert is megihatsz belőle a másik fontos, hogy ugyanennyi másmilyen folyadékot igyál meg, pl. leves.

A zavartalan tejelválasztáshoz feltétlenül szükségesek a szoptatáshoz ideális körülmények és az anya fehérjében gazdag étrendje. Mellőzzd viszont az erősen allergén táplálékokat (tej, tojás, hal, földimogyoró). A csecsemő szopása serkenti az anyatej termelését. Ha nem elég az anyatej, hidrolizált tápszer adása javasolt. A vegyes táplálásban részesülő gyermekek között jelentősen kevesebb az allergiás megbetegedés, illetve annak kialakulása könnyebben megelőzhető.

Vigyázz magatokra..bármiben tudok segíteni írj vagy hívj.

Puszi.

Kép
sziszike1000
 
 


Bocsi Lányok , akkor én maradinak számítok :oops:

KépKép
eszterke80
 
 


Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a megnyugtató hozzászólásokat Bence fejével kapcsoltaban. Bár mindenkinek nagyobb a fejecskéje, próbálok megnyugodni. Viszont ahogy olvasom, mindenki nagyobb bucival is született, legalább 3-4 cm-rel :)

Titi!
Látom jó sok tanáccsal elláttak, én már nem terhellek tovább :) De azért annyit írnék, hogy ezt a nagy butaságot felejtsd el, hogy bármi "tragikus hülyeséget " csinálnál. Ügyesen csinálsz mindent, csak az első hetek nagyon nehezek. De te már végigasszisztáltad az összes gyerkőc megszületését itt, úgyhogy tudod, nemsokára kialakul minden . Addig meg itt vagyunk mi és ott van a védőnőd is! kérdezz csak mindent meg! (az oxitocinnal nem csinálsz bajt, hiszen szoptatás alatt szintén ez szabadul fel a szervezetedben! Ráadásul stresszolsó hatása is van! Szagolgasd, hátha beválik :)

Eszterke:)
Miért mondod, hogy maradi vagy?
Amúgy én is kiegészítettem tápszerrel Bencének a tejcsit, amikor nem volt neki elég!
Nálunk is el van borulva:lol:

Mesi!
Igen, nagyon-nagyon szeretnék találkozni veletek! majd Kicsit megkérdezzük, ő hogy is gondolta a talit. (hol, mikor, merre)
Borospincés ház? Nemrég hasonlót tervezett Gabi, de ha találkozunk, mindent megkérdezhetsz tőle, hátha tud segíteni! Vagy addig írhatsz is, ha van kérdésed, szívesen segít!

Éva:)
Nagyon örülök az eredményednek! Bencus is clostys baba:) 2 hónap után "hatott" a gyógyszer :wink:

Ági!
Majd gyere és mesélj.) Képeket is kérünk:)

Zsuzsákról valami hír???????????

Többieknek most csak puszi jut, megyünk ebédelni, később jövök!

Koda

Kép

Kép
koda
 
 


Lányok annyira kevés időm van ma! :cry:

Nagyon aggódom Zsuzsáék miatt! Tudtok Róluk valamit?

Gyöngyi!
Ugye Ti már jobban vagytok????

Koda!
Szerintem nem kell nagyon aggódnod! A fiad olyan alkat, mint Te! Nem lehet mindenki óriás! Így is gyönyörű!!!

Éva

Kép
balimama
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: