Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok Lányok,

Remélem, holnap eljutunk a Margit szigetre. BKV-val megyünk (még sehova nem vittem Lilit BKV-val, csak a Margit híd felõl nem lehet autóval megközelíteni, körbe pedig nem nagyon szeretnék menni)...ja és persze fel is kell ébrednünk...

Ahogy olvaslak titeket egyre inkább kétségbeesek, hogy mekkora gyerekem lesz nekem 8-10 hónaposan, már most is alig birom el. Lili most 5.5 hónapos és 7.5 kiló. Úgy látom, sokan 8-9 hónaposan voltak ennyik. Meg tudnátok nekem mondani, hogy ki mennyi volt 5.5 hónaposan?...aztán majd jól következtetek belõle, hogy mekkora culát is kell majd cipelnem...és akkor már elõre sajnálhatom magam...

Beszti,
-5 kilóért óriási gratula.Kép Irígyellek, hogy van energiád tornázni is.

Rit,
Dodo+cica Kép

Ági,
Lehet, hogy már késõn írom...a Minimanóban A Nagy Lajos kir. útján nagyon édi fürdõbugyikat láttam. Jó balatonozást! Kép

Pszi,
Köszi, sms-t megkaptam. (Éppen most néztem meg a telcsimet) Ha sikerül felkelnünk, és eljutnunk BKV-val, akkor megyünk.
Nem tudja valaki, hogy a pesti oldal felõl lehet -e lépcsõk nélkül a Margit hídra jutni. (A 4-6-os vilivel megyek Budáról, de a Budai hídfõnél, és a szigeti megállónál lépcsõ van. Úgy rémlik, hogy a Jászai M. tér felõl nincs)...upsz...jókor kérdezem...mindjárt nincs babanet Kép...úgyhogy ezt gyorsan elengedem, hátha van még valaki, aki tudja...aztán folyt. köv.
gombolyu

Zsani, Forti, Nyuszika,
Jó nyaralást! Kép

...már a végére is jutottam. Kép

pusz, jó éjszakát mindenkinek,

gömb
gombolyu

Megpróbáltam egy kicsit visszaolvasni:

Pszi
Hát szerintem biztos nem lesz kész augusztusra a házunk. Mi csomó mindent szeretnénk változtatni és 4 hete nem sikerült nekik még árajánlatot készíteni. Minden héten kimegyünk és minden ugyanúgy áll. Már kezd elfogyni a türelmem. Nektek mi van a szerzõdésbe mikor lesz kész? Nekünk aug. 5. Szerintem akkor nem megyünk holnap mert a Petra ma is 1/2 9-kor kelt fel és mire elindulunk + másfél óra az út a XVII kerületbõl, majd legközelebb.

Nyuszi
Ne eröltessed a darabos kaját, majd elõbb – utóbb biztos megfogja szeretni. A Petrával szerencsém van minden megeszik amit elé teszek. 18-kor szokott vacsizni akkor megeszi a fõzelékét ha megeszi és mikor mi vacsizunk akkor kap a tányérkájába kiflit, húsit, paradicsomot, sajtot. A paradicsomot nagyon szereti. Egy felet szoktam a kezébe adni és kiszívja a levét. Görögdinnyét is adtam már neki. Az õszibarackot egyenesen imádja. Nálunk a baj csak az, hogy a kanálból csak pépeset eszik és csak a kezembõl eszi meg a darabosat vagy egyedül. Próbáljad ki, hogy a buláta helyett mást teszel a tányérjába.

Ilke
Lili nem hány túl sokat? Örülök, hogy sikerült a só-liszt gyurma. Az én párom is nagyon örült neki. Mi ki is tettük a szobába a polcra.
Ha tudod akkor küldjed el légyszíves a geszetenyés torta receptet.

Forti
Jó lehetett ez a kakis dolog.

Rit
Most olvasom, hogy te bevitted fürödni Dodot a Körösbe. Nem félsz, hogy elkap valamit? És hogy oldod meg a a kaját mikor egésznapra kimentek a szigetre? Hol melegíted meg? Dodo elalszik bárhol?
Én azért gondoltam, hogy kell a fürdõbugyi mert a strandon nem szeretnék rá adni pelust és ne üljön a fübe azért mezitelen fenékkel.

Djeszter
Utólag is nagyon sok boldog születésnapot!

Csics,
Jó hír, hogy Petinek nincs tejallergiája!

Viki
Örülök, hogy minden rendbe van veletek. Úgy irigyellek már nem sok van hátra. Ilyenkor mindig gyorsan telik az idõ csak akkor nem mikor én vártam a Petrát. Olyan fura, hogy van aki ezen szörnyülködik mikor ennél jobb dolog nincs a világon. A kis korkülönbség meg a legjobb.

Gumicukor
A karúszó jobb mint az úszógumi?

Dió
Az anyósom engem is a biliztetéssel zaklat. Mondtam neki, hogy én csak jövõ nyáron fogom elkezdeni a szoktatás de õ azért erõlködik, hogy már most kellene. Nem érti meg, hogy még kicsi hozzá.
A vizsgákon úgy vagyok túl, hogy egyet elhalasztottam decemberre. Remélem Petit sem fogja nagyon megviselni a költözés. Én úgy csináltam, hogy itt is csináltam neki egy kis játszósarkot.

Forti, Zsani
Jó nyaralást kívánok nektek!

Macsek
Nagyon sajnálom ami a barátnõddel történt. Elfelejteni soha nem fogja de kívánom neki, hogy minél hamarabb terhes legyen és legyen egy egészséges babája.

Költözés: én kb 3 hétig pakoltam de az utolsó pár napba már egésznap dobozoltunk.

Kataa
Ez nekünk sem a végleges költözés, a második felvonás majd augusztusba lesz.

Mindenkinek köszönöm a Balatonos hozzászólásokat akkor lehet, hogy mégis beviszem.

Ági
petra2

Panda!
Köszi majd megnézem, meg a piacon a baba boltban is láttam egész pici cipőcskéket, de nem szandikat.

Rit!
A férjem minden bogártól és rovartól fél. A legdurvább szerinte a cserebogár (ami köztudottan ártalmatan, de zümmög). Szóval apókokat én vadászom a lakásban. Ki is lennék tiltva egy madárpókkal Kép

Hanna is tud integetni, de csak az apjának hajlandó. AZtán rám néz, hogy erre gondoltál anyám?

Zita!
Hanna csak 7,5 kg (majd pénteken méretek pontosan) 9 hónaposan. És a védőnő szerint ez nem vézses (10-20 dkg hízik/hó), szerinte nem kell semmi tejpép (szokott kapni néha mert imádja) sem egyéb. Sokat mozog hát lemozogja a kaját.

Most voltunk méreckedni: Hanna 9 hónaposan csak 7300 g és 68,5 cm. Csak 100g-t hízott!!!. De nem nagyon toltak le minket, azt mondta a védőnő hogyha nincs más gond nem kell aggódni, de figyeljek oda hogy kapjon tápláló kaját (husit, sajtot, főzit). Aztán majd meglátjuk (múlt hónapban is csak 200g-t hízott, úgyhogy majd meg kell mutatni a dokinéninek is, hogy minden ok-e.

Na hát a kiscsaj vigyáz a vonalaira

Üdv
dec8
dec8

Sziasztok!

Marmegint csak eppenhogy irok Nektek!Kép
VAlahogy nem akarodzik igazan sok idöt a gep eltt eltölteni...Kép

Mindenkinek jo mini es nem olyan mini nyaralast a hetvegere!!!

Agi,
szerintem nyugodtan vidd be a Balatonba! Rebinem is nagyon tetszett. Es vegül is, ha olyan rossz lenne a voze, a halak se maradnanak meg benne...Kép

Rit,
remeletem, hogy azt irod, hogy megis visszakaptatok legalabb pl. az eü. kiskönyvet...
karKép

Csics
most olvasom, hogy Petinek nincs tejallergiaja! De jo!

Nalunk semmi különös,
Rebecca egyre többször es hosszabban all meg egyedül.Es neha mar 7-8-at is lepdel, ha fogom a ket kezet.

Hat sziaszok, kellemes hetveget!
Kryss&Rebek

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss

Szia Mindenkinek!

Látszik, hogy egész héten nem voltam, mert hogy megváltozott a babanet. Még kicsit szokni kell, de nem rossz.

Dani ma délután elkezdett lépegetni, ha fogjuk a két kezét. Nagyon igyekszik, vigyorog az új tudományán, közben kidugja a nagy munkában a hegyes kis nyelvét, annyira cuki. Apa hívja és a kezemet fogva lépeget, egyelőre még lábujjhegyen. Néha ha álldogál el is engedi pár másodpercre az aktuális kapaszkodót és egyedül áll, persze nem tudatos.

Ma a nagy labdázás közben lefejelt a kanapéról a parkettáról a labda utáni vetődés közben. Szerencsére nincs baja, nem sírt különösebben, mint máskor, amikor beveri magát valahová.

Viszont egész héten alig evett. Pedig ő aztán tud.
Pár kanál után már tolja el az ételt. Nyúlkál kapkod, úgyohgy most már egyre darabosabb kajákathajlandó csak megenni. 2 napja az é csirkés tésztámban kotorászott és élvezettel zabált, de szó szerint. Pedig nehezen, de jön a felső második foga, gondolom ezért sem esuzik rendesen. Kaki is csak 1 volt ma, de legalább volt!

Ma elorozta a kanalat és egyedül kanalazott óriási maszatolás közepette, de szabályosan belemerítette a kanalat a krumlpifőzibe és beletette a szájába, csuklóból befordította!!
Mindezt bal kézzel. (Apukája is balkezes)
Lehet ezért nem eszik rendesen, mert nem akarja, hogy mi etessük, mert amint kézbe adható kaja kerül a karmai közé, azt szépen benyalja. Hát ilyen az én fiam Kép

Újabb plusz produkció, már nem tép szét az újságokat, hanem egyesével, mint ahogyan a nagyon lapozgat, hatalmas szuszogások és szájcsücsörítés mellett. Ééééésss néha bekéredzkedik a járókába játszani!!!! Ott csak olyan játékok vannak, amivel kint nem játszik.

Voltunk egészséges tanácsadáson, Dani 76 cm és 9,88 kg. A drnő is mondta, hogy tejet még ne adjunk neki 1 éves kortól, még ráérünk bőven, addig kefír, joghurt egyéb tejtermékek. Azt mondta, hogy ő a felnőtteknek sem ajánlaná a jelenleg kapható tejeket. Elmesélte hogyan készül a "tej" és a Hohes C. Hááát, ,nem részletezem inkább. Egyszer ellátogatott oda, ahol gyártják. Mondjuk én nem is adnék Hohes C-t még Daninak, inkább megcsinálom itthon magam.

Cipő
Melania cipőboltot tudtok mondani, ami nem túl drága?

Ilke
Dani is kapott egy kisdömpert, tologatja, pörgeti a kerekét és berreg hozzá. Mondjuk ezt nem nehéz utánozni, mert ami itt van a Dózsa Gy. úton, mindent megmutatok neki az erkélyablakból.
Hol az a Cukor u-i cipőbolt?

Dió
Látod én is ezért megyek vissza dolgozni.
A Postabankra kíváncsi vagyok, írj mélt, ha meghtudtok vmit. mi is náluk vagyunk félig számlailag, még lehet náluk veszünk fel mi is hitelt jövőre a lakásra.

Manó
Mi pont Fenyvesre megyünk nyaralni és én is tuti beviszem a Balcsiba Danit, 2 és fél hetet nem lehet kibírni, hogy csak bámuljuk a vizet. Medencében sem kaptunk semmilyen fertőzést a Balcsi meg természetes víz és olvastam nemrég, hogy most szép tiszta is, de erről Csics tudna bővebb infót mondani, bár ő északi partos.

Zsani
Szép időt a Balcsin! Levi pedig tisztára el lesz kényeztetve, ennyi nő!!! Kép

Ági
Mi még nem próbáltuk az úszógumit, csak a karúszót. Persze az sem meg yám egyik napról a másikra, Dani kb. 1 hónap alatt tanult meg önállóan lebegni vele. Tehát mindnképpen eleinte tartanod kell, úgy hogy a kezefejét fogva az alkarját függőlegesen tartod lefelé a vízbe, Elvileg ezzel ráfekszik a vízre és hamarabb rátalál az egyensúlyára. Persze azt is meg kelle majd tanulnia, hogy a fejét kiemelje a vízből és nem menjen folytona szájába a víz. Rábeszéléssel ez ismenni fog! Az úszógumit pedig meg kell tanulnia fognia, kapaszkodnia, nehogy alul kicsússzon, hacsak nem olyan úsuógumira gondoltál, ami alul beülős.

A tejpéptől nektek nincs fisi fosi? Nekem nem nagyon tetszik, amit kakil tőle, a dokinő sem díjazta, hogy adok neki a tejpor miatt. A babásványvizet is megkérdeztem, szerinte ez is csak egy üzleti fogás, a Nestlé Aquarell is uolyan jó. Ja és nem kell már neki foorralni a vizet, bár én már elég régóta nem forralom, mert mindig ásványvizet kap.

cupp
gumicukor és dani

KépKép
KépKép
gumicukor

Bocsi, ha kicsit hosszú voltam Kép

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Kivételesen ma egyedül vagyok itthon este, mert apa legénybúcsúban van. Ki is használtam az időt és házakat keresgéltem az interneten, sajnos nem túl sok sikerrel. Nagyon rossz érzés, hogy már eladtuk a lakásunkat és még nincs hova mennünk. Igaz van még 2 hónapunk itt, de azért nagyon nyugtalanító ez a helyzet.

Ági,
Elküldtem mailben a torta recepteket.

Judy,
Köszike, ránk fér.Kép

Nyuszi,
Köszi. Sajnos Gödön nem találtunk olyat amilyet keresünk. Elvileg most van egy ház 250 nöl telekkel dél Pesten. Erősen gondolkozunk rajta. A lakásunkat képzeld az első érdeklődő vette meg. Meglátta és beleszeretett.
Nem is meséltem, képzeld végre kaptunk egy könnyű babakocsit. Most már tudok tömeg közlekedni Lilivel, hurrá.Kép

Forti, Zsani, Nyuszi,
Kellemes nyaralást! Nekünk sajnos ugrott az idei nyaralásunk a költözés miatt.

Gumicukor,
A Cukor utca az V.kerületben van a Ferenciek terénél, itt elég nagy a választék.
Lili is már próbál lépegetni, de pár lépés után mindig lecsücsül. A lapozgatást már ő is elleste tőlünk, egyre ritkábban tépi el a lapokat. Nála az újdonság most a guggolás. A Hohes C-vel mi a probléma? Én már rég óta Nestlé ásványvizet adok Lilinek forralás nélkül.

Puszi,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Sziasztok!

Pszi, Rit!

Képzeljétek csak tanult valamit Emma talin, bár elég passzívnak tűnt. Mikor hazajöttünk letettük a szőnyegre és negyed óra altt 3x állt négykézlábra, igaz csak pár másodpercre, de akkor is! Úgy örülök. Fülészeten is voltunk és gyógyultnak van nyilvánítva, úgyhogy nem tudom miért huzogatja még mindíg a fülét, lehet hogy csak megtetszett neki.

Gumicukor!

Én is mennék Fenyvesre, de a párom nem szereti, bár az igazsághoz hozzátartozik hogy nem egy nyüzsis hely, én is max egy hétvégére tudnám elképzelni, viszont nagyon olcsó, mert ahol dolgozom cég nekik van ott egy házuk, és azt kiadják 600 Ft/fő/éj, igaz ellátás nincs. Emma még nagyon skat alszik napközben, és így nem igazán tudnánk jól pihenni, így idén még inkább anyósomékhoz megyünk szerintem, ők negyed órára laknak kocsival a Tisza tótól, úgyhogy az se rossz.

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Ilke
Köszi a cipőst, ,közben megnéztem a Siesta oldalán a térképen.

Manó
Ahová mi megyünk Fenyvesre, ott sincs ellátás, mi fogunk magunknak mindent csinálni, de már elkészítettünk egy listát, mikor milyen kaja legyen, főleg egyszerűek, és amit Dani is ehet már. Szinte az egész házat felpakoljuk úgy megyünk Kép Nem annyira kényelmes, de már nagyon várom! És pont az tetszik, hogy nyugalom van és nicsenek ezren, mint Siófokon + a sok magamutogató sem jön el már odáig.

Most megyek, mert hazahozták Danit a sétából!

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Manó
Örülök, hogy ügyesedik Emma!! Kép - Dodesz meg olyan jót aludt, hogy kivételesen haza is tudtam hozni - 2ig aludt KépKép

gömb
mi 5,5 hónaposan 6 kiló körül mozogtunk, most 8,5 hónaposan 7,7

Mi ma még nem voltunk sehol - nagytakarítottunk. És elpakoltuk a járókát véglegesen. Úgyis utálja Dodo, így viszont több helyünk van. Dodesz imádta a rumlit, nem is aludt semmit egész délelőtt, annyira élvezte a felfordulást. A járókát segített összekötözni - nehogy véletlenül mégis maradjon Kép
Most viszont alszik, mint a bunda, bár hamarosan indulunk Pomázra bulizni, úgyhogy kelnie kell

Rit és Dodo

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7

Sziasztok!

Brokkoli, jársz még erre? Képzeld elfelejtettem a múlt vasárnap elmenni a börzére. Ti voltatok?

Lányok, légyszives ajánljatok nekem valamilyen összecsukható babakocsit, mert ezt a gracot nem tudom elvinni a nyaralásra. Végül csak elmegyünk egy hét Balatonra aug-ban, de a babakocsi kitöltené a csomagtartót.

Rit, nagyon jók voltak a macskás képek, jó dagi a macska. Én is gondolkodom, hogy el kéne adni a járókát, most épp barikádnak használjuk a dvd-cd polc előtt. Előbb azt kéne áthelyezni. Betti nagyon komálja a gombok nyomogatását, a tv-t állandóan nyomkodja, mi meg a távirányítóval visszakapcsolgatjuk. Jó játékKép

Pusz Conti, Betti 11hó

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti

Ildiko,
boldog elso szulinapot Napsugarnak! Nem tudom, mennyire lesz jol lathato, de a Te anyai szemed majd biztos felismeri a bujkalo Lanykadat. /kicsit megkesve a babanet karbantartasa miatt/

Kép

-Afonya
afonya

Sziasztok

Ma megvolt az usziban a vizsga ugyhogy haladoknak lettunk nyilvanitva.Alex annyira ugyi volt hogy mar 8 alakalom utan ajanlottak a tovabblepest: ))

Kepzeljetek a baratnom akinek egy eves a Marcija ,ujra terhes.A rohej az egeszben hogy mar 14 hetes es csak most vette eszre.Amikor abbhagyta a szopit meg 2* megjott neki,de ezek szerint az mar nem az volt ; )))))

Agi
Mi mar nem megyunk iden mert mindjart nyari szunet,aztan meg ugyis fel evig videken lakunk,es majd ott keresunk neki babauszast,kar hogy eddig sem talakoztunk.Bar gondolom a dobozolas lefoglalt teljesen.

ParaZita
A nagyimnak is ez volt a sok gyogyi kikeszitette a gyomrat.Most a Quamatel bejon neki.ja es eszik egy csmo Ham-letet is.
Gratula a 3.foghoz!

Gomb
Alex enyi idosen 7.20 volt ,de ne izgulj mert nemsokara lelassul a gyarapodas.

Gumicukor
En sem vagyok tejpep parti es es meglepo modon a dokinom sem: )En inkabb rizspepet eg gabonapepet adok neki ehelyett.

Ilke
Mindent bele!!Ne izgulj,megeri varni es meglatod hogy idoben talatok valami jot ,drukkolok!!

Mano
De jo!!!!Gratula Emmanak!!!

Conti
En hallottam hogy a Hauck nagyon jo,konnyu es kicsire csukhato.

Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok,

A mai napunk kissé sűrűre sikerdett...meg a tegnapi is...
Délelőtt jött a nagyi Lilire vigyázni, addig mi elmentünk vsárolni. Vettünk egy etető széket. Szerintem drága volt, pedig az egyik legolcsobbat vettük az áálítható magasságú, dölésszögű, tálcájú, kerekes változatból. Aztán még bementünk az Árkádba zörgős textil könyvet venni. (köszi Manó a tippet, a Baby Bellben voltKép), aztán Apa vett egy újabb telefont (ez idén a második)...minek nekünk itthon 3 telefon? Aztán beültünk ebédelni a Le Roy-ba (jól írom?). Délután pedig még elruccantunk Lilivel egyet uszizni..Lili már alszik is, pedig ilyenkor még nem szokott.

Képzeljétek, a tegnapi talin Lili is lesett a nagyoktól egy kicsit. Este annyira belemerült a babakocsiban a játékba, hogy támaszkodás nélkül ült Kép Szerintem biztos Emma hatása, vagy Dodóé. Balutól biztos nem lesett, mert babakocsit még nem tologatunk Kép

Gumicukor,
Gratula Daninak az első lépésekhez! Kép

Manó,
Tök ügyi Emma, gratula! Kép

Rit,
Lili is végig aludta az utata hazáig. Én meg hulla voltam. Próbáltam kikerülni a lépcsőket, meg a büdös Margit körútat, de így meg dombnak fel/le kellett mennem. Teljesen kész voltam mire még a csajszit is felcipeltem otthon. Pedig a babakocsit Apácska vitte.

...ja és még egy utsó hír: hajnalban megszületett az unokahugim Kép

pusz,

gömb
gombolyu

Szasztok!
Autósüléssel kapcsolatban kérdeznék. Hannus ugye még csak 7,3 kg, de hosszában kilóg a lába az autósülésből (nem nagyon még elfér a kocsiban), és meglehetősen utálja, hogy félig feküdnie kell. Folyton fel akar ülni (de persze nem tud mert be van kötve, úgyhogy visít), de még nincs 9 kg a következő fokozatú üléshez. Most mi legyen vele?

Köszi
dec8
dec8

Dec 8!

Emma is még csak 8,5 kg, de én már megvettem neki a következő ülést, igaz nem a 9-36 kg-osat, hanem a 0-18 kg-ost, így majd kb 2 év múlva még egyet kell neki majd venni. A hordozójában ő már úgy nézett ki mint majoma köszörűkövön, hiába írják 10 kg-ig, de a 73 cm-e valahogy már nagyon kilógott.
Ez az ülés most nagyon bejön neki, ezért még ez is dönthető, de pl menet közben is simán állítható a dőlésszög. ja, és én már menetirányba kötöm, merta kocsink béna és csak így lehet, de elvileg ez még hátrafelé is beköthető. Erről nem lóg még le a lába, magasságban meg jó 20-30 cm van még.Kép

Gömb!

Én azért is szeretem ezeketz a talikat mert tényleg tanulnak egymástól!
Örülök hogy volt a könyv, nekem nagyon tetszett mikor láttam, csak Emma már nagy hozzá, n omeg van ittjhon másféle, a KS kids-es, de az dupla ennyibe került és szerintem nem ennyire jó mert naygon bumszli a fedőlapja, és csak a belső 2 lap zörög.
Milyen etetőszéket vettetek? nekünk Brevi Dolce vita van, mindketten nagyon szeretjük. Hinta ügyben sikerült valamit döntenetek?

Az unokahugodhoz gartula, nem is tudtam hogy Magdi a nővéred!Kép

Manó

KépKép
manó

Sziasztok!
Dec8
Betti is még csak 8 kiló ruhástól, mégis lecseréltük a gyerekülést, mert én sem bírtam vele, folyton kitekeredett az első ülés felé. Mondjuk Betti hónapok óta tud ülni, és nagyon tetszik is neki az új ülés, mindent lát. Szerintem csak azoknak a babáknak nem való az ülés előre, akik bár már kilóra nagyok, de még nem tudnak jól ülni.

Beszti, irigylem a mínusz kilókat, én is fogyózom.

Conti, Betti

conti

Kataa!

Én nem értem ezt a gabona (rízs) pép és tejpép közti különbség tételt.Kép A ettő között max addig van különbség amíg HA táppal etetsz, és azzal csinálod meg a pépet is, de ha már siam 2-es táppal csinálod meg a gabona vagy rízspépet akkor pont ugyanott vagy mintha tejpépként veszed meg. Vagy szerinted nem? Emma egyébként a hipp és a nestlé pépet nagyon szereti. A mildit viszont nem, igaz még csak körtésünk volt, ami ugye nem tejpép, hanem rízspép, és nem ette meg.
Szerintem a hippé nagyon korrekt egyébként, csak sovány tejpor van benne meg savópor, semmi gondot nem okozott még. Pedig Emma picit érzékeny szerintem, merta fölözett tejből készült tápszertől (Nutrilon) kiütéses lesz. De semmi más tápszertől és tejterméktől semmi baja. pedig már eszik joghurtot, túrót, kefírt, sajtot. nem is értem. Aztán lehet hogy a nutrilonban van valami olyan mit nem bír, mert már pici korában is kiütéses lett az egyestől is. na jól elkanyarodtam a témától.KépKépKép

Manó

Manó

KépKép
manó

Sziasztok!

Tegnap is próbáltam irni, de persze elküldeni már nem volt idöm. Tegnaptól végre én is újra nagylány vagyok, majd 21 hó után elég fura.

Ági!

Megnéztem a fürdörucik árát a Brendonban, amit láttam 2500 Ft k. volt, volt lány-fiú és már 68-as mérettöl. Nem olcsó...
Én csak kissapkát vettem, mert kaptam már korában egyet, ami nagyon tetzsett Nátánon, de aztán elhagytam a villamsosn. Igy vehettem másikat...

Ülés:
Mi még a babahordót hazsnáljuk kb. még egy hétig, aztán kap Beni másikat, és Nátán megörökli az övét (most vettünk hozzá huzatot, ugyhogy teljesen újnak néz ki). Ez 9-36 kg-ig jó, és Nátán még nincs 9 kg, de már végig éri a lábával az ülést, meg az is jó lesz, ha végre jobban lát majd és forditva ül.

Ildikó!

Boldog szülinapot Napsugárnak!Kép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok

Hu,nekunk is suru napunk volt.Itt voltak ma a noveremek a gyerekekkel akik nagyon jol eljatszottak ,egyetlen szivfajdalmuk volt hogy csak egy felmosorudam van.Teljesen oda voltak erte,a kerdes csak az hogy mondjuk 15 ev mulva is igy fognak civakodni rajta: )))))))))))

Tisztara ki vagyok mert mostanaban minden szabadidonket azzal toltjuk hogy pakoljuk ki a ferjem nagypapaja lakasat .Aki kb 50eve semmit nem dobott ki,kepzelhetitek miket talalunk.
A baj csak az hogy meg ki is kene festenunk mert amig anyeknal lakunka butoraink oda mennek tarolasra,ugyhogy a maradek 2 honapban lesz mit csinalni az tuti.

Gomb
Nagy gratula a noverednek!!!!
Es Lilinek is az uleshez.

Dec8
Nalunk is ez a szitu ,hogy mar kezd kilogni a babahordozobol,pedig ez is 10 kg-ig jo elvileg.Sajnos nekunk a nagy ulesunk csak menetirannyal szemben kotheto be,azt meg 1 eves korig nem nagyon akarnam alkalmazni.Ha meg nem vettetek nagy ulest akkor jobb az amit mindket iranybol be lehet kotni,es azt mar most is hasznalhatnad.

Mano
Hat en pont azert nem adok neki tejpepet mert tapszert eszik es kepzeld meg mindig az Aptamil Ha ,kezdot.A doki meg nem akar valtani.
Tenyleg Rit,meg Ti is azt eszitek????
Szoval kap eleg tejport ezert gondoltam a rizspepekre meg a gabonakra.
O csak a korteset eszi meg a Milditol,a sargabarackostol megrazkodik: )))
De legjobban a szimpla gabonapep jon be neki.
Alex meg nem eszik joghurtot,de amint 9 honapos lesz ,mi is hozzakezdunk.

Pocok
Nyaraltok????

Kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

Remélem mindenkinek jól telt a hét vége. Nekünk jó sűrű volt.

Pénteken voltunk esküvőn, meg lagziban, Peti először töltötte nélkülünk az estét. Hát, volt kicsi sírás, éjjel is, mivel nem kapott szopit, meg hiányoztunk neki. Ezért aztán másnap haragudott, főleg rám, nem jött oda hozzám egész nap, nem kedveskedett, és általában nagyon rossz napja volt. Szerencsére csak egy napig tartott, ma már ismét jó kedve volt. Szegénykém, megijedhetett, hogy nélkülöznie kellett minket.

De az esküvő nagyon jól sikerült, és azért nekünk jót tett, hogy kimozdultunk.

Ilke, Gumicukor!
Peti a szülinapjára fog kapni dömpert, pont a hétvégén vettük meg neki. Remélem, tetszeni fog neki.

Na, Peti és apa lassan abbahagyják a fürdést, úgyhogy megyek.

Dió és Peti
szabotimi

Sziasztok
Gömb
petike 5hónaposan 6kg volt .De ha ti igyhaladtok akor szép kis sulya lesz Lilinek Kép .

Ági,Kryss
sajnos van petikének tejallergiája Kép csak én ném néztem meg rendesen a zárojelentését de mikor most a héten elvitem a dokihoz sulyt mérni akor elvitem neki a zárojelentés 1példányát és ö miután megnézte tüzetesen ö mondta hogy bizony oda van irva hogy a Diagnozis tehéntejfehérjeallergia Kép és tényleg oda van irva igaz legfelülre a személyes adatok fölé igy most tejmentes diétán van petike . Kép KismamaagyKép

Mano
szerintem nyugodtan bevited emmát a balcsiba mi is beviszük majd petikét a balcsiba szerintem nem lesz semmibaja töle még nekem se lett tavaly mikor nagy hasal bementem a balcsiba fürödni Kép.

Gumicukor
én 2partos vagyok a balcsin mert mindkét oldalon van 1-1 város ahol szivesen vagyok Kép.Viszont a babaviz nem csak üzleti fogás mert a dokinénit megkérdeztem hogy milyen ásványvizet adhatok petikének és azt mondta mindegy csak ne legyen bene nátrium szoval ezért nem mindegy hogy mien ásványvizet lehet adni a babáknak .

Dec8
petike is kilog a babahordobol és inkább ülne bene és nincs még 9kg de mi megvárjuk az 1éves kort és csak utána csereljük ki utazáshoz a nagyobra .

Minitali
sajna mégsem tudtunk elmeni mert késön keltünk és még a postást is megkellet várnunk mert pénzt hozott elnézést hogy mégsem tudtunk ottleni talán leközelebb.

Lányok
képzejétek ugynézki 2hét mulva megyünk a balcsira Képjövöhéten mentünk volna de a páromnak megint elkell utazni Németországba Kép 1-2 napra és igy nem kapott szabit a jövöhétre Kép

Ildiko
Boldog elsö SZÜLINAPOT Kép

Pusz Csics és PetikeKép
csics

Kataa!

Ez tk furi, nem is annyira az hogy Ha-t eszik, bár ha nincs allergis a családban csak 6 hónapos korig javasolják, hanem hogy még mindíg 1-est. Emma már kb 5 hónapos korátóla HA 2-est kapta. De most már a simát eszi , a nutrilon kivételével nincs gond vele. Most a Nan2-est eszi, de már csak napi 2x, néha szoktam enki Humana 2-est adni, de csak a taurin miatt, amúgy nem szeretem mert nem oldódik jól, pedig a HA-sa Humána teljesen jó volt. Szerintem ha elekezditek a joghurtot akkor már tényleg nem lesz tovább értelme a Ha-nak, bár ártani se árt, mi is egy ideig párhuzamosan ettük, mert még volt itthon 2 doboz, hát nem dobtam ki. Emma mostanában a natúr joghurtot már nem akarja megenni, kis válogatós lett, bezzeg a hipp gyümis joghurt, meg a mildis joghurtós vagy túrós desszeretk jöhetnek.

Képzeljétek Emma már alszik, lesz ennek még böjtje reggel szerintem, korán fog ébredni, de már annyira álmos volt hogy nem bírtam vele.

Csics!

Hát neked nem is dolgod hogy megértsd a zárójelentést, de a kórházban hogyhogy nem mondták? Azért nem mindegy. Szegényke, de gondolom azért ki fogja nőni, legalábbis sokan kinövik, remélem ő is.

Autósülés: A 0-18 kg-os üléseket mindet be lehet kötni menetiránynak háttal is! Ugyanúgy minta hordozót, csak állítható az ülés dőlésszőge és nagyobbak annál.Szerintem nagyon jók, igaz így majd még egy babaülést kell venni, de szerintem ez is sokáig jó lesz. Mondjuk a miénk elég magas, ennél sokkal kissebbeket is lehetett kapni ebbena kategóriában (pl cam), azok nem tudom meddig lennének jók az én óriás bébimnek.Kép

Sasha!

Megkérdezhetem hogy a kocsi vételnél kellet valamennyi önrész? És könnyne megadták a hitelt, nem gond hogy te gyesen bagy? Lehet hogy nekünk is kéne venni valami kocsit, egy vén skodánk van, és nagyon utálom néha, pl az autósülés csak menetiránynak megfelelően köthető be, és az Emma feje majdnem a plafont üti benne. Jó lenne valami jobb kocsi, ha nem is most de a közeljövőben.

Manó

KépKép
manó

Sziasztok,

Úgy tűnik, egyre jobb itt a helyzet. Ma Lili már 8-kor elaludt Kép

Manó,
Semmi extra márkája nincs az etetőnek. Egy képet beteszek róla.
Kép
Néztük a bala-bala hintát (így írják?), de Apának nem tetszett, úgyhogy egyenlőre függőben van a project.

Babavíz - Ma veetünk a Tesco-ban. Amint hazaértünk adtam Lilinek belőle egy kis almalével megbolondítva.

..na kár volt elkiabálni, felkelt a csajszi.

gömb
gombolyu

Gömb!

Jó ez a szék, végülis uyganúgy néz ki mint a miénk. Csak a bervi-nek a tálcája még most is az Emma álláig ér, így mi nem használjuk méga tálcát. És megkérdezhetem ez mennyibe került és hol vettétek?Kép
Kár hogy nem tetszett neki, pedig babócák élvezik, d evégülis az nem is hinta. Azért elég bonyolult nálatok ez a hinta kérdésKép, rugós nem, befúrós nem, szerintem jobb ha beletörődsz az állványos szobahintába.Kép

Emma is 8-kor elaludt, remélem nem járok én is így.KépKép

Szörnyű vagyok, kedden megyek olyan hittan szerűre (járnom kell Emma keresztelője miatt, mert én nem vagyok megkeresztelve), és el kéne olvasnom ppár füzetet, én meg itt babanetezek, pedig leányzó alszik, a férjem sincs itthon, most lenne időm, de hát...Kép

manó

KépKép
manó

huh...visszaaludt nagynehezen.

Manó,
Úgy látszik, csak mi vagyunk itt. Olvasod a füzeteket?
Mi Lilinek névadót szeretnénk tartani, de úgy tűnik, hogy megszüntették. De azért aug. elejére tervezünk egy két napos névadó bulit. Szerencsére ahhoz nem kell olvasgatni Kép - merthogy én sem vagyok megkeresztelve.
Az eteőszéket a Minimanóban vettük 20 e Ft körül.
Hát igen, kicsit nehézkes ez a hinta vásárlás. Nekem tetszik is az állványos, csak azt elég hamar kinövi Lili.

Többiek? Hol vagytok?

gömb
gombolyu

Gömb!

Az egyiket kiolvastam!

Holnapra maradt 16 oldal, azzal remélem megbírkózom. Igazából ne sok, csak nekem kicsitz nehéz olvasmány néhol. Csak akkor van gond ha egyikőtök sincs megkeresztelve, nálunk ez a helyzet, ha egyik szülő is megvan, akkor sima ügy.Kép Nálunk is csak én akartam keresztelőt, de aztán meggyőztek legyen csak névadó. Aztán ugyanúgy jártam mint te, hogy kiderült már nem nagyon divat és ha meg is tartják az se hivatalos, tehát ha a bulin valaki mond egy jópofa szöveget ugyanott vagytok. Nekem is rendezvényszervezőt ajánlottak. Aztán úgy döntöttem hogy akkor inkább belevágunk a keresztelőbe mégis. A férjem nem ellenzi, de ő nem hajlandó eljárni, így maradok én. Pedig suttyomban láttam hogy elolvasta az egyik füzetet, ennyi erővel akár le is tehetné a vizsgát.Kép Szerintem csak lusti 8szokás szerint) eljárni, az az össz baja.

Hinta: szerintem zet a rugósat is hamar kinövik, mert ha már tud egydül is állni, akkor nem lesz olyan érdekes. A legjobb a sima hinta, én is veszek majd, de azt muszáj az ajtóba fúrni. Egyébként lehet hogy állványosból is van több méret, próbáljatok meg valami nagyobbat keresni esetleg.

Manó

KépKép
manó

Sziasztok Mamik!

Ma délelőtt megjártuk a gyermekorvosi ügyeletet Kép
Dani reggel elég furán ébredt, mintha mindene fájt volna, tiszta kóma volt, megméretma lázát, de semmi. Keveset eszegetett reggelire, rizstejből kakaót benyomta, aztán csak ült és bámult maga elé elcsigázott pofikával és semmire nem mozdult rá. Kép Annyira rossz volt látni Kép Először azt gondoltam, hogy még ébrdezik, de amikor már 3 órája még mindig ugyanaz, akkor már kezdett gyanús lenni, ,így felhívtam a gyerekokit, mondta hogy hol van az ügyelet. A Péterfy-be kellett menni, de én oda soha többet !!!!
Anyósommal bementünk és egy vén, szenilis aggastyán fogadott, aki vagy 15x megkérdezte, mit evett a Dani, mit ivott, mennyit, de mintha mi nem is válaszoltunk volna. Már azt hittem, hogy elkezdek kiabálni vele, hogy már elmondtam, mit kell itt értetlenkedni. Megnézte a torkát, amiből tuti semmit nem látott, mert Dani üvöltött és kb. 1 cm lyukon nem hiszem hogy láthatott vmit. Akkor megláttam az ujjait, hát.... én egy jó kiadós kapáláős után sem nézek ki így.... Közben az asszisztense is csak pofákat vágott és fogta a fejét, hogy miket művel ez az orvos.
Anyósom a doki háta mögött megkérdezte az asszisztenst, van-e másik orvos, persze nem volt, de rendes volt mert egy papírkára felírta a Bethesda kórházat.
Amit ez a lódokotr felírt receptet, ki is dobtam egyből. (nyugtatót írt fel, az amúgy is totál kóma gyereknek!!!!)

Ezután elmentünk a Bethesdába, mindjárt egészen más környezet és orvosi gárda fogadott, mint kiderült, ide tartozunk ügyeletileg.
Annyit tudtunk meg, hogy valszeg a foga miatt lehet, ill. a párom is hajnalban szarul volt, lehet elkapott tőle Dani vmit. Enni mindannyian uazt ettük, nekem kutya bajom. Nurofent kapott láz és fájdalomcsillapításra, hazamentünk egyből elaludt 1,5 órát, aztán utána kicsit élénkebb lett, majd aludt még keresztben a lábamon fekve 1 órát. Utána nyugodtunk meg, mert onnatól kezdve ismét a régi csintalan, eleven, vigyorgós kisfiú lett belőle.

Holnap azért kihívom a gyerekdokit, nézze meg ő is.

A férjem is jobban van, neki is volt láza és hajnalban hányingerre ébredt, úgyhogy most diéta. Daninak szerencsére rendes a kakija, bár, most hogy rosszabbul eszik, csak napi 1x van a 2-3 helyett.

Csics
Én is pont ezen csodálkoztam, hogy a babavíznek elég magas a NA+ tartalma.

Nemrég lett vége az Elton John koncertnek itt a Felvonulásin, klassz volt, mert a párommal az erkélyről hallgatuk és simulósat táncoltunk. Kép

Manó
Bár nem nekem szólt a kérdés, de kocsiügyben mi a férjem nevére vettük fel a hitelt, kellett 30 % önrész és 5 évre vettük fel a maradék összeget, + a Casco is hozzájön. Elég csak egy személy, aki a hitelt felveszi, nem feltétlenül kell kettőnek lenni és itt nincs jövedelemvizsgálat.

A keresztelőnél mindkét szülőnek meg kell keresztelve lennie? És templomban kellett előtte házasodni? Én meg vagyok keresztelve (református), de nem volt templomi esküvőnk, a férjem nincs megkeresztelve, de én szeretném, ha Dani meg lenne. Tudsz erről vmit, Manó?

na cupp, megyek aludni
gumicukor és dani

KépKép
KépKép
gumicukor

Gumicukor!

Köszoi a kocsi infót.

keresztelő: Hát paptól is függ, de nekünk azt mondták hogy ha csak egyikőnk is meg lenne keresztelve nem lenne semmi gond. A templomi esküvő hiánya nem kizáró ok. Tul képp nálunk sincs "gond" csak most nekem meg kell keresztelkednem, meg konfirmálnom kell, mennyivel egyszerűbb lett volna ha kiskoromban elvisznek.KépKépKép Én is ezért ragaszkodom az Emma keresztelőjéhez, nem akarom hogy egyszer ugyanilyen helyzetben legyen. Így meg simán dönthet majd nagykorában, nem kell ennyi kört futnia mint most nekem. A férjem nálunk sem lesz megkeresztelve továbbra sem, és így templomi esküvő sem lesz (ez utóbbi sajnos, pedig milyen jó lenne még egy esküvőKép)
Nálatok hacsak ki nem fogsz valami kellemetlen papot akkor nem lehet gond, legfeljebb egyszer el kell mennetek előtte egy beszélgetésre. Persze még jobb a helyzet ha te estleg konfirmáltál is.Kép
Ha meg a leendő keresztszülő is református, akkor túlteljesítettétek az elvárást.Kép Legalábbis egy normális lelkésznél.

Manó

KépKép
manó

Remélem Daninál tényleg csak a foga miatt volta levertség! Szörnyű amiket a kórházról írsz. Miért dolgozik még egy ilyen vén orvos?

Kocsi: Hoyg érted hogy nincs jövedelem vizsgálat?Kép

manó

KépKép
manó

A férjem még mindíg nem ért haza.Kép

manó

KépKép
manó

Jelentem, tegnap sikeresen kibújt a 4.fogunk!!!- amúgy a szokásostól eltérően nem a másik felső metsző, hanem a jobb felső szemfog. Így most féloldalasak vagyunk jobbra, hiszen itt van már két felső foga, a bal viszont fogatlan Kép
Amúgy hulla fáradt vagyok, megint nem valami jó éjszakám volt. Most meg negyed 7től pörög, már egyszer újra öltöztettem, mert magára borította a macskosz vizét. Most épp aludni készül a kezemben persze - ha leteszem üvölt. csak az a kérdés: én mikor pihenek????

Conti
hát nálunk is lakásátrendezésre került sor: azt hiszem ez előbb-utóbb mindenkinél elkerülhetetlen. Dodesz is már profigombnyomó, most gyakoroljuk, hogy mi is az a nem szabadKép - egyenlőre kb. 2 percre már hatásos, de aztán kezd mindent előröl.
amúgy, ha csak a nyaralás miatt kell kis kocsi, akkor szerintem csak kérj kölcsön egyet - azért felesleges venni. Nekünk pl. van egy esernyőkocsink, ha kell szívesen kölcsönadom addig. - ebbe viszont sajna nem lehet pakolni, mert nincs csomagtartója

gumiocukor
Dodesz is lépeget már, ha fogom a kezét. Imádja, egyszerűen kiköveteli magának. - a hátamnak ez viszont nem nagyon tetszik

gömb
komolyan ül támaszkodás nélkül??? nagyon ügyi KépKép
amúgy nekem is ez a problémám: ők szépen kipihizik magukat séta közben és mire hazaérünk hullán, addigra pörögnek megint ezerrelKép

Kataa
MI is még ugyanazt a tápit esszük. Én a múltkor körkérdést végeztem ezel kapcsolatban és azt a tanácsot kaptam, hogy amíg a gyerkőcön nem látszik, hogy már nem jó neki, addig maradjon az eredeti. Hát Dodeszen nem látszik. De azért érdekelne, hogy van-e esetleg valami más Ha-s tápszer ami olcsóbb ennél (990,-) mert így szépen lassan kiesz a vagyonomból Kép Amúgy nappal igyekszünk más kajákat enni, a tápszer estére és éjjelre van többnyire.
Én meg szeretnék veled beszélgetni egy kicsit szocpol ügyben - nincs kedvetek valamikor átjönni???

Na elaludt Dodo, így megyek és bepróbálkozom én is egy kis alvással.

Rit és Dodo

rit

anemona7

Hali!

Nemigen írtam mostanában, de azért olvasgatok. Elég világvége hangulatom van, Gergő is már napok óta hisztizik, nem tudom mi van vele. Hétvégén hazautazunk anyukámékhoz 1 hétre, talán majd akkor elmúlikKép
Holnap jönnek a kollegáim babanézőbe, vagy 10-en, úgyhogy nem ártana készülödni, nem pedig babanetezni, dehát...
Sajnos a minitalira se jutottunk el, mert a bankba kellett mennünk a szocpolt intéztük mi is és személyesen kellett aláírni, úgyhogy vittük a szocpol bizonyítékát is. Ott persze jól viselkedettKép
Hát, nem tudom miért csak nekem hisztizik. Tegnap az apja elvitte magával a templomba. Gondoltam vidd csak, úgyis hamar hazahozod, erre 1 óra múlva már kint tipródtam a kapuban, hogy hol lehetnek már. Kiderült, hogy egyetlen szó nélkül végigülte a misét az apja ölében, tetszett is neki mert fiataloknak való volt, gitárral meg sok zenével. Szóval tényleg csak engem tüntet ki a hisztivel, pedig próbálok nem reagálni rá, de az csak olaj a tűzre. Van ötletetek? Igazából az alváskor hisztizik, illetve ha eltűnök a látókörből és a járókában. Ez még belefér ugye?

Gömb
Gratula az unokahugicáhozKép

Rit
gratula a 4. foghozKép nekünk még mindig nincs egy se.

na megyek takarítani, bár a vendégek után úgyis újra lehet kezdeniKép
Judy
Judy

Sziasztok

Hat nem tudom Alexnak melyik foga bujik mar 3 napja nyugos es egesz napos szorakoztatast igenyel.Sokszor sir ,ami nekem ooolyan rosszul esik,mert 1.soha em szokott, 2.nem tudok segiteni rajta.A gyogyszer megcsak bejon egy kis ideig de a gelt nem turi betenni a szajaba: (((
Szererncsere ejszaka jol alszik,ez is valami.

Dio
Hat ezek a pasik tudnak am orrolni de nagyon.
Mi ket het mulva megyunk eskuvore ,sot mar reggeltol ejszakaig megyunk ,mert en oltoztetem a menyasszonyt.
Szoval kivancsi vagyok hogy videli majd Alex.

Csics
Jo nyaralast nektek majd!!!
Es eredmenyes dietat Petikenek.

Gom
Nagyon edes Lili ahogy feszit az eteteoszekben!

Mano
A mi Brevinknek jo a merete Alexnak,dobol rajta ezerrel.
Ja es imadja kinyitni a teas uveget es kilocsolni a teat,amiben jokat lehet pancsikolni.Meg jo hogy van pereme az asztalkanak: ))))
Nekem mindig 8-kor alszik el Alex,es most hogy vilagos van fel 7-ig durmol csak,reggebben 8-ig is elaludt.Hiaba egyre nagyobb,kevesebb alvasigennyel.
Hat en is kerdeztema dokit hogy miert az 1-es de nem adott semi ertheto valaszt.Majd azert megkerdezem a joghurtrol is mielott adnek hogy akkor most mi legyen a tappal.koszi hogy szoltal: )

Gumicukor
Hat a belvarosnak is vannak elonyei: )))
Jobbulast Daninak!

Rit
OK TALALKOZHATUNKVALAMIKOR,DE INKABB LEGYEN SETA.
MAJD KULDOK SMS-T.
KATAA

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

Baromira rosszul vagyok. Fáj a fejem, hányingerem van és olyan érzésem van, mint akinek megy a hasa, de nem megy... Szerintem jó kis vírus lehet. Bár már tegnap is éreztem, de a fánknak tulajdonítottam a hányingert. Aztán jó hamar 9-kor már aludtam és csodák csodájára ÁTALUDTA AZ ÉJSZAKÁT A FIAM!!!! Életében előszörKép Hajnal 5-kor kelt fel először este 8-tól. Éreztem is a cickóimban a nagy feszülést, de drága kisfiam könnyített rajtam és aludt tovább 8-igKépKépKép Egész délelőtt egy mukk nélkül játszott, a reggelijét szépen elfogyasztotta az utolsó kanálig. Az első nyafinál lefektettem és el is aludt... hihetetlen mintaszerü viselkedést produkált idáigKép

Pénteken voltam a barátnőmnél egyes egyedül megünnepelni a 24. születésnapját. Apa és a Baba itthon maradtak, persze AnyóssalKép Egész este a gyerek járt az eszemben, meg az hogy vajon mennyit sír mielőtt elalszik, és biztos megkapom majd, hogy nem bírtak vele. Aztán végül nagy nehezen fél 3-ra értem haza, mert alig akartak elengedni, mondván ott az apja, ott a nagyanja és ennyi nekem is jár 8 hónap utánKép Meglepetésemre Apa is és Gabi is az igazak álmát aludták fél 10-től. Bár ezt csak másnap tudtam meg. Mikor elmentem néztek az erkélyről a 7. emeletről. A fiam is látott és mikor eltüntem a bokrok mögött a sarkon éktelen ordításba kezdett. SzegénykeKépKép Apja szerint másfél órát üvöltött, anyós szerint meg ügyesen játszott is fél órát.. szóval csak 1 órát balhézott. Mindegy szülinap legközelebb csak augusztusban lesz és az is az apjáé, azt meg szerintem itthon ünnepeljük. Kimenő szilveszterig úgysem leszKép

Beteg babócáknak gyógypuszi
Kép
Új foggal rendelkező babócáknak gratula. Kép

puszi
sasha és Gabi

Kép
sasha

Sziasztok!

Judy!

Emma is épp ezt csinálja 8 hónaposan. Úgyhogy semmi gyors javulással nem bíztathatlak.KépKépKép

Kataa!

Igazából mi még nem is próbáltuk tálcával, mert így hogy nélküle ül benne magasank tűnik, de lehet hogy majd akkor kipróbálom. Ő így a konyhaasztalon rámol, van előtte egy Csőrikés tányéralátét, azon maszatol.

Én is most júliusban fogom először Emmát éjjelre magára hagyni, mert Székesfehérvárra megyek esküvőre, a férjem versenyen lesz így anyukámmal marad kb szombat déltől másnapig. De szerintem max az esti lefekvésnél lesz gond, remélem annál se túl nagy.

Most volt nálunka védőnő és Kataa, azt mondta hogy nem baj hogy nem olyan gyors a mozgásfejlődése, így legalább minden egyes mozdulatot szépen megtanul és hogy tul képp ez még jobb is, meg hogy amai gyerekek túl gyorsan fejlődnek...biztos ez a kismama nyugtató szövege, de azért jól esett.KépKépKép

manó

KépKép
manó

Hali!

Azért mégiscsak jobb a net, mint a takarítás...

Sasha!
Jobbulást!

Kataa!
Nálunk is péntek este óta tart a nyügi. Lehet valami front?

Manó!
Azért én még reménykedem, hogy csak átmeneti állapot. Volt már egyszer ilyen, mielőtt kúszni kezdett. Lehet, hogy most is új produkcióra készül, amit agyban már tudKép Délután már az alvásnál se hisztizett. Igaz, cumival aludt el. Igen rákapott.

pusz
Judy és Gergő
Judy

Judy
Sorstarsam : )))Hat nem tudom mi ez de ma fel 7-tol 4-ig csak fel orat aludt ,a tobbit vegignyuglodte egy kis jatekkal es setaval megspekelve ; ))Szerintem a foga,mert nyalzik a aszokasosnal jobban.
Most alszik,remelem legalabb egy orat ,en is faradt vagyok,eddog nagyon elkenyeztett a fiatal ur; )))

Sasha
Jobbulast neked.Legalabb Gabi hagy egy kicsit gyogyulni : )

Mano
Persze hogy nem baj,miert lenne baj.A lenyeg hogy okos,boldog baba es majd fog mindent csinalni: ))Persze en is izgultam neha de mostmar tudom hogy hulyeseg mert o ilyen nyugis gyerek, es kesz.Azota meg mindig csak hintazik,semi uj : )))
Inkabb azt utalom amikor egyesek kerdezik, hogy ezt meg azt csinalja mar ??Mondom meg nem,erre az okosok valasza: tenyleg az enyem mar csinalta.De mar megtanultam nem foglalkozni vele: )))ez is olyan mint mikor terhesen adtak a sok okos tanacsot keretlenul,nem?

Na eddig tartott az alvas,jaj nekem : )
Kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok Lányok,

Ma bent voltunk a nővéreméknél a kórházban. Gyönyörű kislánya van, hosszú, sötét hajjal Kép

Manó,
Éppen most beszéltem anyukámmal, és ő is mondta, hogy most már rendezvényszervezők csinálják (állítólag az önkormányzaton belül). De akkor nekem miért nem mondták ezt az anyakönyvi hivatalban?
Templomi esküvőt én is szeretnék Kép Nekünk semmilyen sem volt.

Gumicukor,
Remélem, semmi baja Daninak. Az öreg doki meg monnnyon le.

Rit,
4. fog Kép
Azért az az ülés még csak max fél percig tart. De már többször is megismételte Kép Szerintem ebből hamarosan rendes ülés lesz Kép

Judy,
A környezetváltozás biztos jót tesz majd Gergőnek. Nálunk pont fordított a helyzet. Apjánál hisztizik, nálam meg nem. Úgyhogy mikor Apára sózom egy kicsit a csajszit, akkor hamar visszakerül hozzám, hogy biztos éhes...
Szerintem ne is takaríts. Elég lesz a babanézőbuli után...

Sasha,
Jobbulást!

gömb
gombolyu

Sziasztok,
hurrá, végre bejönnek nálam is az új oldalak (eddig nem láttam, csak a könyvtárak nevét)!
Képzeljétek, úgy néz ki, hogy júliusban repülünk Lucával MO-ra!!! Ez lenne a jó hír, a rossz az, AMIÉRT elörehoztuk az utat. Anyu beteg, operálni fogják és nem is lesz kis mütétKép...
Otthon nem lesz netem, de nagyon szeretnék a nyáron találkozni Veletek, nagyon kíváncsi vagyok ám élöben a babákra - és persze Rátok is! No, majd írok még ha lesz egy csepp idöm, addig is köszönöm a válaszokat a múltkori bejelentkezésemre!
csipkebogyó

Szia Csipkebogyo,
Vegre teged is latni lehet a babaneten!
Sajnalom, hogy anyukad betegsege miatt kell elobb jonnotok! Mi julius 20-a utan megyunk haza, addig tart a suli, de utana szerintem augusztus kozepe-vegeig otthon leszunk! Osszefuthatnank! Honnan repultok, melyik varosbol?

Zsuzsi
zsuzsi74

Sziasztok!

Rit, köszi a babakocsis felajánlást, de mindenképp venni szeretnék, mert bármikor kellhet, és jövő nyáron egy hosszabb nyaralást is tervezünk, még oda is el akarom vinni.

Ildikó, boldog egyévességet NapsugárnakKép

Gumicukor, hihetetlen hogy még ilyen aggastyánokat foglalkoztatnak. Legalább kedvességgel kompenzálhatta volna a felfogóképesség hiányát. Gyógyuljatok meg!

Manó, nekem sem volt jöv, vizsgálat az autóvásárlásnál,sőt az eladó tanácsára egy háromszoros összeget írtam be, mint amit valójában keresek. Meg is adták a hitelt, de végül is ha nem fizettem volna az autó is egy biztosíték nekik, mert addig nem adhatod el, amig nincs kifizetve.

Sasha, jobbulást!

Lányok, épp panaszkodni akartam, hogy Betti megint nem akarja meginni a reggeli, esti tápszerét, csak 100 gr-okat iszik maximum hetek óta. Ma reggel viszont leküldte az egész üveggel. Nem tudom mi jött rá. Ami miatt tényleg panaszkodhatok: minden reggel 5-kor kel. Hiába rakom le 9-kor. (általában fél8-8 körül rakom le) Nem alszik vissza kaja után, tök aktívan játszik, és 8-9 körül megy szundítani 2 órát, ez a délelőtti alvása. Szóval irigylem a reggeli visszaalvós babákat, nekem nagyon hosszú így a nap.

Na az előbb bekapcsolta a porszívót véletlenül (?), szegénykém jól megijedt, pedig jó ismerősök.. Kiváncsi vagyok a közelébe mer e menni újra.

Puszi Conti, Betti

conti

SziasztokKép

Végre eljutottam én is idáig. A múlt hetünk nagyon húzós volt, 2 nap alatt volt 5 vizsgám, és meg kellett írnom 3 házidolgozatot. Ráadásul Gergőt is vinnem kellett a vizsgákra, mert kaját továbbra is csak az eredeti csomagolásból fogad el Kép Úgyhogy nekem már teljesen vége a sulinak, most már "csak" a szakdogát kellene megírni, szerezni gyorsan 2 db szakmaival bővített nyelvvizsgát, és letenni a záróvizsgát Kép

Gergő mostanában kicsit bojkottálta a szopit, max 5 perceket volt hajlandó enni. Ezt pedig a tejmennyiség sínylette meg, úgyhogy most megint tejet szaporítunk. Lassan már az egész életünk egy nagy tejszaporításKép Bár nem tudom, mekkora sikerrel, mert a kakis-pisis pelusok számával nem vagyok megelégedve. Mostanában csak 3 pelus van, ez pedig szerintem kevés. Nem tudom, mit lehetne még tenni.

Beteg babáknak és mamáknak jobbulást! Új fogakhoz, új tudományokhoz gratula!

Megyek, hátha rá tudom még venni Gergőt egy kis reggeli alvásraKép Már igencsak rámférne egy kis pihenés!

Üdv
Tüni és Gergő
tüni

Sziasztok!

Nagyon szorítsatok, ma mütik az anyukámatKép, nagyon izgulok, megpróbálok addig türelmes maradni, amíg a mostohaapám fel nem hív...

Nálunk annyi változott, hogy Luca pár napja vissza is tud fordulni a hátára és rájött, hogy gurulva nagyobb utakat is meg tud tenni (1-1,5 m) Kép. Ezt szorgalmasan gyakorolja is, azon pedig csodálkozom, hogy még meg sem próbál felülni.

Judy,
ne haragudj, hogy a múltkor elmaradt a válasz, de nem tudtam olvasni az oldalakat... Gabona: igazából csak azért kezdtem a gyümihez keverni, mert volt 4 hét, amikor Luca egy grammot sem hízott és a doki elkezdett bepánikolni, hogy még nem kap tejbepapit. Azt meg ugye én nem akartam. Zabpelyhet vettem és olyan gabonaörleményt amit 7 féle magból csinálnak. Nagyon jól feloldódnak, nem cukrosak (és néha én is nasizok belölük, mert mindkettö finom, csak persze magamnak tejbe v. kakaóba teszem). Ja, Milupa.

Zsuzsi!KépKépKép
No, legalább az jó hír, hogy így találkozhatunk!Kép Én Kölnböl repülök, ugyan innen messzebb van mint Düsseldorf, de onnan indulnak a Germanwings járatok, így Lucával együtt csak 44 Euróba fog kerülni az út. Elküldöm majd a pösti számomat.

Sasha!
Igen-igen, elökeresem majd a számodat, meg megírom az enyémet, mindenképpen kell találkoznunk. Megnéztem a képeket az oldalatokon, biztos nagyon jó fej Gabó, de persze élöben lesz az igazi látni, hogy mi lett abból a nagy pocakbólKépKépKép

Panda!
Igen, még megvagyunk, csak az az igazság, hogy elég sokat kell müködjek a ház miatt: átépítés = állandó rumli kint és bent, ha pedig a neten vagyok, akkor általában a felhalmozódott lomok és egyebek eladásán ügyködök (eBay)Kép. DE MOST VAGYOK! Igen, hajrá kistesó, de jó lenne! Írtam, hogy kemény 5 hete újra nagylány vagyokKép?

Csics,
elöbb-utóbb megnönek mindkettenKép. Pont 8 hónaposan viszem majd méreckedni, be fogok számolni.

Szilcsike,
remélem minden rendben megy a tetövel! Szerencsére nálunk nem ilyen brutál a helyzet, a kömüves melót pedig hála Istennek a férjem végziKépKépKép (nomeg azokat is, amikhez nem ért olyan jól)...
Akkor a Te lánykád durván egy kg-val többet nyomhat mint Luca, holott 3 nappal fiatalabbKép. Na jó, régen volt az utolsó mázsálás, de a hófordulón megyünk!

Mindenkinek kellemes hetet kívánunk
Csipkebogyó és Luca
csipkebogyó

Végre nyugodt és csendes éjszakánk volt!!!! - húúúúúú de kialudtam magam KépKép

Kataa, Judy
remélem nálatok is javult már a helyzet Kép

gömb
Nálunk is az a helyzet, hogy borzasztóan anyás lett a kiscsaj. Tegnap annyira fáradt voltam már, hogy mondta a párom, hogy ő fürdet-etet-fektet. Na ebből csak a fürdetés + félig az etetés lett, egyszerűen úgy hisztizett, hogy neki nem is akart rendesen enni. Pedig én tüntetőleg bevonultam a fürdőbe, hogy végre kényeztessem magam egy kicsit a jó meleg vízzel - de akkora ordítás kerekedett, hogy be kellett szüntetnem. Nekem bezzeg mint akit elvágtak, evett rendesen, közben félig beájult, utána csak le kellett pakolnom és már durmolt is. Pedig ezen változtatnia kéne, pénteken megyek barlangba és csak valamikor éjjel jövök haza - nem tudom mi lesz így.

csipkebogyó
drukk az anyudnak a műtéthez, remélem az ért ettől eltekintve jól fogjátok érezni magatokat itthon Kép

Tüni
akkor már "csak" egy kis kitartás kell KépKépKép

csics
mik voltak Petike tünetei, mikor kiderült, hogy tejérzékeny??? csak mert adtam Dodesznak is joghurtot, és azóta hígabb a széklete jóval. Igaz, nem több, ugyanúgy napi 1 v. 2, de lényegesen hígabb. Pöttyei nencsenek.

Rit és Dodo

rit

anemona7

Sziasztok Lányok és Babák!

Csipkebogyó
akkor nálatok is felfordulás van, pont mint nálunk Kép Én már utálom nagyon, hogy állandóan rámolok, egész napom ezzel megy el Kép
Ezek szerint tényleg ducibbak vagyunk, igaz, hogy az én lánykámnak 4 hurkás a lába, de mégsem tűnik ám kövérkének. Kép Jó hosszú baba, talán ezért is. Egyébként már gyakoroljuk a felállást, feltérdelni már megy mindenütt, és símán fel is ül.

Most a legújabb, hogy ezerrel mondaná a magáét. Most a mama a menő, meg a brrrrr. Imádja nézni ahogy fröcsög a nyála közben. Kép De megy a bebe, baba is.

Nagylánykodás
Nekem még mindig nem jött meg, pedig már nagyon szeretnénk kistesót. Volt két napig enyhe barnásozás, de azóta semmi. (bocsi)

Kataa
Tegnap az én lánykám sem aludt reggel 7-től este 10-ig. Én nem értem, hogy hogyan bírja. Az igazsághoz azért hozzátartozik, hogy elaltattam nagy nehezen 4 körül, erre apa berontott (szó szerint) a házba, és elkezdett kiabálni, hogy Szilvi-Szilvi....... Persze a gyerek egyből felsírt, utána meg már nem tudtam visszaaltatni. Jól össze is vesztünk a párommal, hogy nem igaz, hogy ennyire nincs tekintettel másokra. Bezzeg ha ő alszik, mi inkább kimegyünk a kertbe, mertha véletlen felébreszti a gyerek, akkor aztán van veszekedés......

Rit
Nekünk is pont ugyanígy jött ki a fogunk. Aztán két nap múlva kibújt a bal metsző, és rá 3 napra pedig a bal szemfog is. Így alig egy hónap alatt 4 fogunk jött ki. Volt is szenvedés.

Lassan átköltöztetjük a dedet a saját szobácskájába. Igaz apa ellenzi, de úgyis nekem kell átmenni a lakáson ha felsír, én pedig mostmár időszerűnek látom, hogy külön legyen. A költöztetéshez még az kell, hogy a sógorom 2 hónap könyörgés után végre átjöjjön és lefesse az ablak körüli területeket, mert ablakcsere óta még mindig ocsmányul néz ki. És akkor végre készen lesz a házikónk (idénre) Mert jövőre fürdőszobafelújítás, és szigetelés lesz a program.

Tető
végre rakják a tetőelemeket, úgyhogy mostmár tényleg nem lesz beázás. Akár jöhet az eső is Kép

És persze elromlott az autónk, a kormánya ment gallyra. Nem lehet tekerni, elég életveszélyes volt közlekedni vele a hétvégén. Most van dokinál, remélem nem kérnek el egy vagyon érte, mert most arra végképp nem lenne pénzünk Kép
Ilyenkor azért sajnálom,hogy nem dolgozok, és vágyódom is vissza, mert mennyivel könnyebb lenne az életünk.........

Csipkebogyó
Anyukádnak drukkolok nagyon! Értesíts minket, hogy hogy sikerült a műtét.

Minden elsőévesnek boldog szülinapot, minden új fogas babának gratula, és minden nemalvós baba anyukájának kitartás!

Szilcsike és Szilvike, akinél itt az álommanó Kép
szilcsike

Sziasztok!

Szerencsésen túléltük az esküvőt Kép! Noémi hihetetlen volt, hajnali fél egyig bírta, majd egy fél óra alvás után felkelt, és közölte, hogy ő még bulizni akar KépKépKép. Ádám fél tízkor bealudt a babakocsiban (az őrült zenebona mellett), aztán fél egy tájban (mikor Noémi elaludt) felkelt. Nem maradtunk tovább, akkor elmentünk oda, ahol aludtunk. Szerencsére közel volt, majdnem szemben a lagzi helyszínével.
Persze, azért Ádám kifáradt rendesen, a hazautat végigaludta a kocsiban, így legalább nem volt bőgés Kép.
A tesóm nagyon szép menyasszony volt, és most a török riviérán süttetik a hasukat...

Most ezerrel vagyok a befőzés közepén Kép. Tegnap eltettem 30 üveg cseresznyét és meggyet, plusz kimagoztam és ledaráltam vagy 6-8 kiló gyümit lekvárhoz, ami már ott rotyog a konyhában.
Kicsit már unom, álmomban is ezek kísértenek. És persze mindez MIATTATOK van, mert senkinek nem kellett a cseresznye, így most kínlódhatok vele én KépKépKépKépKépKép.

Csics!
Sajnálom, hogy Peti mégis allergiás Kép.

Gömb!
Gratula a tesód kislányához!!

Beszti!
Akkor már Te is nagylány vagy??? Nekem pont két hete lett ebben a nagy szerencsében részem Ádám születése óta először, és őszintén szólva, számomra is fura volt. Úgy elszoktam már ettől...

Tüni!
Hajrá, hajrá tejszaporítás!!! A vuzsgaáidhoz külön gratulálok Kép!

Sasha!
Jobbulást! Beszéld meg Gabival, hogy jól jegyezze meg, hogyan csinálta ezt az alvást, és máskor is alkalmazza KépKépKép!!!!

Na, most mennem kell, vár a lekvár. Meg még sütnöm is kell (csreresznyés pitét KépKépKép), mert délután megyek egy lánybúcsúra. Mert szombaton szintén esküvőzünk...

Panda

panda
Halásztelek

Sziasztok!

Na tegnap délután egész végig az utcán voltunk. Csabit elkisértük az önkormányzathoz a jogsiját intézni. Ő bent, mi kint. Szegény babókám, így csak 1x aludt egész nap, de már 4-kor baromira dühös volt mindenre és mivel mi nem viszünk cumit az utcára, így nem is tudtam még csak megpróbálni sem elaltatni a kocsijában. Amúgy is utál benne aludni, így cipelhettem a 10,5 kg-os fenekét. Fé 6-ra értünk haza, akkor meg már nem altattam el, mert 6-kor vacsi, 7-kor pancsi. 8-kor ki is dőlt, de fél 9-kor már nyüzsgött egészen sötétedésig. Akkor elaludt, de még fél óra kellett neki. Szóval megbékélt azzal, hogy hiába nem álmos, de fekszik és koncentrál az elalvásraKép Én meg puszilgattam és simiztem és nyugiban maradt. Aztán hajnali fél4-5-ig hiszti volt, mert felébredt cicizni és úgy akarta, hogy közben markolásza az arcomat. Orrom, szám, szemem és hát fáj, pláne, ha a kis körmeivel beletalál valahova. Így nem engedtem neki, hogy hozzámérjen, ezért képes volt hisztizni 1 órát.Kép Aztán aludtunk 7-ig. Azóta nincs rá panasz, úgy látszik kezd elleni, de csak ha lát. Amint észreveszi, hogy elmegyek már áll fel és nézi, hogy hová... és amint eltünök jön a sírás. Kicsit anyás ami baj is meg nem is.

Panda, Conti, Gömb, Katta, Judy!

Köszi a jókívánságokat, hát biztos használt, mert ma még csak 1x volt hányingerem és 2 x fájt a fejemKép De érdekes, hogy nem úgy visel meg mint egy betegség. Na ha sokáig folytatódik elmegyek a háziorvoshoz, hogy mondjon már valamit, de nagyon nincs kedvem, mert nála 1 beteg fél óra, ha öreg akkor 1 óra. Alapos, lelkiismeretes, de ha bemegy hozzá egy öreg lepcses szájú nyanya nem mondja neki, hogy várnak még 50-en, hanem türelmesen végighallgatja, válaszol neki. Ezzel sincs probléma, de így vinni kell hideg-meleg élelmet és egy hálózsákotKép Ha vége a rendelési időnek, akkor elküldi az embert, majd holnap ők lesznek az elsők címszóval. Szóval gáz.

Csipkebogyó!
Persze, hogy talizunkKép Sajnálom, hogy anyukád betegKép Kívánok neki gyors gyógyulástKépKépKép

Jajj képzeljétek, lehet, hogy 2-3 hét múlva megyünk Zsákára egy hétvégére. Vagy csak 1 napra. Zsáka Debrecentől 50 km-re van. Ha valaki ismerné Berettyóújfalut, akkor ahhoz mégközelebb van. Szóval olyan 300 km körül. 4 éve nem láttam a nagymamámat, meg a keresztszüleimeg, meg egy jó csomó unokatestvéremet akiknek már (talán 1 kivételével) mind van gyerekük. Olyan fucsa, mert hát még gyerekkoromból él róluk a legtöbb emlékemKép
Aztán megnk aug. 9-én Erdélybe a Csabi unokatestvérének az esküvőjére. Kell a Gabinak útlevelet csináltatni, de ehhez mindkettőnknek ott kell lenni, mindkettőnk összes irata kell, kezdve a személyitől az utlevélen át az anyakönyviig minden kutyafüle. Ezzel nincs gond, de Csaba csak 6 után érne rá, mert több szabadnapot nem tud kiveni a hivatalos ügyek miatt...

Tüni!
Drukk.

Panda!
Cseresznye-meggy?Kép Hát én nem főzögetném, mert én akár egy ládával is meg tudok enni, mint ahogy meg is tettem.Kép A telkünkön nekünk is van pár ilyen fa, meg a szomszédnak is 4 tömve. Nem volt gond, mert én inkább elcserkóztam egész nap, nem is ettem mást vagy 3 napigKép Azért köszi így utólag is a felajánlást.Kép

puszi
sasha és Gabcsi

Kép
sasha

Szép napot,

Lili éppen alszik, de szerintem nem fog tovább tartani negyed óránál.

Ti miket csináltok napközben. Én egyszerűen mennék valamerre mindig, mert akkor jobban telik az idő. Ha itthon vagyunk, akkor Lili állandóan csak az ölemben akar lenni. Apát hurcibálom mindenfelé, de most a héten tele van munkával + persze lusta is. Nincs valakinek kedve minitalizni velünk? Szerdán és pénteken egész nap ráérünk. Csütörtökön délelőtt megyünk úszni. Zulu, nincs kedvetek nektek is egy uszihoz? Kép

Csipkebogyó,
Jobbulást anyukádnak!

Zsuzsi,
Milyen suliba jársz, ami július közepéig tart?

Conti,
Lili is felkel hajnalban de utána visszaalszik 8-1/2 9-ig. Viszont napközben általában semmit nem alszik. Így nekem is nagyon hosszúnak tűnik a nap. (Este 8-10 körül alszik el)

Tüni,
Ügyi vagy, hogy ilyen körülmények közöt is tudsz vizsgázni. Szakdogához drukk + a tejszaporításhoz is megy a drukk.

Csipkebogyó,
Mikor műtik anyukádat? Lehet, hogy már túl is van raja? Szorítok nektek!

Rit,
Biztos sikerül Apának megoldania Dodó esti szertartását.
Mit csinálsz este a barlangban?

Szilcsike,
Tető Kép

Panda,
Nem semmi munkába kezdtél a lekvár főzéssel. De aztán meg ehettek fincsi házi lekit. nyami Kép

Sasha,
Mi is éppen most fogunk bele Lili útlevél projectjébe. Felhívtuk az okmányirodát, és azt mondták, hogy kisbabával lehet időpontot kérni, így elkerülhetjük a sorbanállást.

Lili még mindig alszik KépKép

gömb
gombolyu

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?