Sziasztok!
A héten külföldön voltam (munka), Samu szegénykém meg épp beteg lett (mandulagyulladás), bár már a durván túl volt, mire szerdán elutaztam. Most nem úszta meg az antibiotikumot.
Szóval, csak gyorsan reagálok, amire emlékszem
Szuri. Niki, én is a "menigo..." által okozott agyhártyagyuszi ellenit, meg a kullancs által terjesztett agyhártyagyull ellenit adattam be Samunak pluszban. A kullancsos verziót először májusban kapta, azaz nem sokkal 1 éves kora után. Pneumot nem adattam be, de ahogy egyre idősebb lesz a gyerköc, úgy tudom, egyre kisebb jelentősége is van ahogy erősödik az immunrendszerük. Ráadásul, minél fiatalabb a gyerkőc, annál többször kell ismételni, és hát elég borsos ára van.
Talira remélem tudok menni, de ne hozzám igazodjatok. Elég bizonytalan...
És igen, én is hallottam, hogy a Rákóczi kertben van babamama torna, a babafalva.hu csepeli topikjában találtok róla infót - mely napokon, hánytól hányig.
Ja, és bölcsi. CSMB, hát, nincs túl helyzet ez ügyben Csepelen (sem). Samut egy éves kora után (azaz márciustól) szerettem volna bölcsibe adni, és hiába adtam be a jelentkezést előző év októberében (azaz 5 hónappal korábban), nem vették fel, csak most szeptembertől (másfél éves korában). Ami így utólag nem is baj - addig magánbölcsibe járt heti 2 alkalommal.
Node - több dologtól is függ a felvétel: hány éves a gyerköc? 2 év körülieknek azért nagyobb eséllyel lesz hamarabb is helyük, de ilyen piciknek (másfél éves kor alatt) egyetlen egy csoport van az egész kerületben, és hát az elég hamar betelik, esélytelen év közben (tavasszal) bekerülni. A nagyobb gyerekeknek azért több lehetőségük van.
A felvételnél elvileg fontos szempont, hogy ha már dolgozol, vagy legalábbis a munkahelyed igazolja, hogy hamarosan kezdesz. Bár nálam nem nagyon számított a munkáltatói igazolás, mivel nem volt hely ebben a korcsoportban.
Én csak a Karácsony Sándor utcai bölcsit ismerem (ez belvárosi bölcsi néven fut), ezzel nagyon elégedett vagyok elsősorban a gondozónők miatt, akik nagyon szimpatikusak, szívesen hagyom rájuk a gyereket. Most készült el a honlapjuk, még elég csíra, de néhány info fent van:
http://belvarosibolcsi.extra.hu/index.html
Amit még dicsérnek, az a központi bölcsi, ami a Rákóczi kertnél van.
Röviden ennyi, ha van kérdés, nyugodtan kérdezz, persze nem biztos, hogy tudok rá válaszolni.
Jó éjt!
Éva