Sziasztok! Ez nem igaz! Ha nem jut eszembe, hogy Lesztertől e-mailben tanácsot kérjek, sose jutok vissza hozzátok. Tegnapra pótoltam be a múlt heti lemaradásomat, nagy kő zuhant le a szívemről, erre tessék: megint felhalmozódott egy csomó.
Akkor most elküldöm a lassan másfél hetes hozzászólásokhoz írt hozzászólásomat, aztán nekiállok ismét pótolni. Lehet tele van hibákkal, meg lehet, hogy egyeseket összekevertem, de rengeteg volt, bocs.
Urszila! Zsuzsi hogy szokott le végül a cicin elalvásról? - Tőlem is többen kérdezték már, hogy a második babát várom-e.
Tragikus!!! - Bevásárláshoz gratula, ügyesek vagytok. - A lányod igazán profi, hogy minden nyilvános rendezvényen ilyen jól viselkedik. Igaz, annyi évzárón volt, hogy január 1-én teljesen meg lesz zavarodva.
- És az hogy van, hogy Zsuzsi szülinapjára Julka kap ajándékot??? - Gödöllői kirándulás egyáltalán nincs elfelejtve, de valahogy mindig annyi minden történik. De megyünk, mert irtó kíváncsiak vagyunk Julkára! Szerintem Lőrinc azért gyakorolja annyira a forgást, hogy el tudja bűvölni Julkát! – Biztos vagy benne, hogy az a jó típusú gyerek, aki kifelé jó és otthon rossz? Többet van ám otthon!
- Szegény Julka! Jobban van már? – Gödöllőről nem mondtunk le, de ez a hét is sűrű volt. Mint ahogy a jövő hét is. Ráadásul oltást is kap Lőrinc. – Strandtali szerintem jó ötlet, jó sok helyünk lenne!
– Mi nem jön még elő rajtad!
Viszket? – Buli hogy sikerült? Itt nem volt eső. Ott?
Zulu!
Kenguruban szoptatás jó lehetett!
– Közben felkerült a medencés kép? Mondd meg, merre találom, légyszi! Olyan kíváncsi vagyok rá! – Miért voltatok karácsonykor kórházban?
Andi!
Én is a babanetezés miatt halasztok egy csomó házimunkát. Elvégre tudni kell a fontossági sorrendet betartani!
(Egy csomó más dolgot is jegyzeteltem hozzád, de már nem emlékszem. Ettől féltem.) A doktornéni valahogy mindig megérzi, mikor éhes a baba. Hozzánk is mindig akkor jött. De legalább ne mondana időpontot! - Oltástól ne félj nagyon, a 2 hónapos általában nem viseli meg a babókat. Persze van, aki itt másról tud beszámolni. Lőrinc meg sem érezte. – Fitymavisszahúzogatás: én nem emlékszem, de egy nagyon távoli időpontot mondtak. Ezért nem jegyeztem meg, mert még nincs aktualitása. Szerintem most még biztos nem kéne. Látom, mindenkinek mást mond a dokija. – Mi volt az orthopédián és az uh-n? – Edit engem is idegesített!
Toffi! Drukkolok, hogy rendbe jöjjenek a szemecskék! – Apával gáz van? Már látom.
Drukkolok azért is, hogy megoldódjanak a problémák. - Ruhavásárlás tök jó! Engem mindig felvidít. – De jó a békás kép!
- Szegény Szandi! Én együtt érzek vele, a fogorvosnak már a gondolatától is sírni tudnék. A sztori viszont jó: a-a a-a!
Egyébként úgy meglepett, hogy ekkora lányod van. Ha csinálsz szőnyeget, kérünk fotót. Kaki: azt mondják anyatejes babáknál 3 nap kihagyás nem gond. Persze én is aggódom már egy után is. Ma (ez jó rég volt)viszont akkorát rottyantott, hogy én is tiszta kaki lettem. – Szép augusztusod lesz a két oltással!
– Vidéki vakáció: legalább együtt lesz a család, apa számítógép nélkül (igaz Te isL), foglalkozhat veletek.
Toffi! Nadine! Lőrinc sem fogad el semmit a cicin kívül. Most vettem egy csőrös poharat, holnap kipróbálom, hátha abból megy. (Közben kipróbáltam, nem megy.) Nem Aventet, mert az nem volt. Mitől speciális az?
Heni! Jók a balla ballás babás képek. Mikortól hintázhatnak a bébik?
Andi! Büdös volt a kaki a csokitól? Isten éltessen sokáig!
Györgyi! Tessék rendesen enni! Attól lesz a tejcsi! Ennek az állításnak az igazságát mindig megtapasztalom, mikor otthon vagyok, és a szüleim egyfolytában etetnek. Én meg nem tiltakozom. Lőrinc pedig láthatóan nyugodtabban szopizik. Csak megszívja és elégedetten engedi folyni. Nagyon édes! – Apa sms-e is nagyon édes volt! - Mi is ketten vagyunk, de a süti gyorsan fogy. Főleg, mert én elengedem magam, és eszem becsülettel, hogy meg ne romoljon, ha már megsütöttem.
Timici! Remélem minden rendbe jött azóta apával! Nem szeretem, ha depizel! Igazán nem tűntél olyan depis típusnak! - Bence perverz játékos képe nagy karriert futott be!
Leszter! Látnád csak, hogy áll a fütyije! Olyankor rémülten rádobok egy pelust, na nem azért, mert annyira szégyellős vagyok, hanem mert pisilés előtt is így szokott! – Velencei tóhoz szerintem menjetek, kell egy kis mozgás nektek is, és az sem árt, ha Petra szokja a vendégeskedést. Legfeljebb, ha nem jó viseli, bepattantok a kocsiba, és már itthon is vagytok. – Este, ha nyügivé válik Lőrinc, én is szoktam babakocsiztatni vinni. Általában imádj, de néha elkezd útközben bőgni. Hát az nem jó, ölben vinni + tolni a kocsit. - Urszilára utalva neked csak azt tudom mondani, hogy inkább a ritka vendégségek alatt legyen rossz Petra, mint otthon állandóan. - Éjszaka átalvásához gratula. Most irigyellek! – Azt a blúzt vetted, ami a talin rajtad volt? Ti hol vesztek jó blúzokat? – Diéta – majd ha fagy! Majd ha Petra agyobb lesz és továbbra is úgy látod, hogy duci, érdemes figyelni az étkezésére. A keresztfiam pl. úgy maradt, pedig már 16 éves. De amíg kicsi, addig szerintem se izgasd magad. Nagyon édes kisbaba! Én imádom! - Talis képek megint szuperek, mond meg kispapinak. Bár az a sorozat, ahol elmélyülten gumicukrot rágcsálok – hát lehet hogy kihagytam volna. Pláne, hogy szerintem csak én tudom, hogy gumicukrot eszem, mások valószínűleg azt látják, hogy a debill anya megint elvesztette a kapcsolatot a külvilággal, és magába fordulva elmélyülten a nyelvével játszik. Csak a GYIVI meg ne tudja. – Szerintem a szülés sztorit írd le, legalább magadnak. Biztos jó lesz olvasni néhány év múlva. Még akkor is, ha nem felejted el, lehetnek részletek, amik halványulnak. - Leszter! Ez aztán az alvás! Foyltatta ezt a jó szokását? Ugye, jól van? – Mit nyitok meg??? – Pók
Norka! Milyen a színházi találkozó? Épp mondtam Balázsnak, hogy jövőre lemehetnénk. – A laborban vagy orvosnál történő pisilevétel teljesen logikusnak tűnik. Nekem is eszembe jutott, hogy jó lenne, de senki nem ajánlotta fel. Nektek miért kellett pisit vinni? – Mosogatógépet vettetek? – Nyomkodás: furi. – Albiba szereltettek klímát? És ha – ne adj isten- el kell menni? – A forgásos műsor szerintem nálunk is jön nemsokára, mert a kezét mindig úgy hagyja maga alatt. – A forgolódós - tök jó! - képen láttam, hogy Jázit jól körül veszik az állatkák. Játszik velük? – Hajad nagyon jó. Én annak idején apa javaslatára vágattam le, és imádtam. Egyre rövidebb lett. De most hosszút akar sajnos. Nem is értem. A rövid annyival kényelmesebb! - Én ritkán mosom a játékokat, de a ruháknál is attól tartok, hogy nem öblítem ki eléggé. Ezért mosás után van a finom mosás hideg vízben program, ez elég rövid, ebben mosószer nélkül kimosom, és utána cenrizem. Így biztosan kiöblítődik. - Bútorvásárlás
-
Csőrös pohár: most vettem egyet, füle van, elvileg nem csöpög, csak akkor jön belőle, ha erősen szívja.. Ez majd gyakorlatban derül ki. (Mint az előbb írtam, nem működik Lőrincnél.)
Virág! Apa főnöke nagy bunkó! Mosolyszünet:
Két hete? Én egy félóra után feladom a büszkeségem, és békülök. Képtelen vagyok haragban lenni. Pedig néha ráférne! – Lábujj
- Honnan rendelsz kaját? - Majonézbe??? Durva! Az éneklős mama is! Úgy elképzeltem a rendelőt: döbbenten bámultátok? Vagy a többi anyuka rendezte az arcát?
Gömb! Hangyák azóta? Anya a sütőporra esküszik. -Azért jó az, ha otthon valaki más főz, még ha nagy is a kupi. És a legjobb az, hogy nem neked kell kitalálni. – Kár, hogy az anyanap rosszul indult, de azért remélem, egy jót pihiztél délután. Ha apa foglalkozik a gyerekkel, én nem bírom ki, hogy oda ne menjek én is játszani. Ahelyett, hogy mondjuk olvasgatnék pl. Kivéve, ha valami házimunkát csinálok, vagy reggel, mikor még szunyálok egy kicsit. - Szőnyeg kiráááály! Hol és mennyiért? Mellesleg valami gyerekmentes kikapcsolódást is választhattatok volna!
Maci2!Márti! Ha jól bogarásztam ki a jegyzeteimet, mindketten írtátok, hogy az egyik oldalt jobban kedveli a babó. Lőrinc is általában balra forog, még akkor is, ha ott csak a fehér lepedő van (néha van ilyen, nem direkt). Azt is imádja nézni. De azt hiszem, nincs baj vele, mert ha kedve van, jobbra is megcsinálja a dolgokat. Megmutatjátok dokinak? Én azt hiszem, azért megemlítem.
Maci2 Hú, szerdától hétfőig nem volt kaki? Aggódtál? Azóta mi a helyzet? – Én az egyszerű dolgok megvarrásáért is irigykedem. - Micsoda költői véna veszett el benned! – Szegény Roni! Hogy van a fülecskéje?
Franyó! Apa elzavart vásárolni???? Ezt nagyon irigylem! Engem nem kell elzavarni, én fizu után mindig nekiindulok. Apának nem mondom meg, egyszerre sokk lenne neki. Majd apránként felfedezi (már megint egy papucs?). Aztán letol, hogy nem tudok spórolni. Ebben speciel teljesen igaza van. - Milyen maci ölében van Annácska feje, mikor kuckózik? - A Te talis képeid is jók! – Fogorvos
- Színházas tali jó ötlet, apák meg vigyázzanak a gyerekekre otthon. Októberre már úgyis nagyok lesznek. – Kajálás: Lőrincnél ugyanez, (bár mintha mostanában egy fokkal jobb lenne – én mindig arra gyanakszom, hogy nem elég a tejem ahhoz, hogy egyszerre jól lakjon. - Én biztosan sosem tudom hogy jól lakott. De: este elalvás előtt Lőrinc elalszok a cicin, és szinte soha nem ébered fel, ha lefektetem. Napközben, ha véletlenül nem alszik el, akkor egy idő után megunom a nyammogást (magától nagyon ritkán engedi el) és elveszem. Akkor meg van sértődve, elkezd nyafizni, de pár másodperc múlva abbahagyja. Ha nem, akkor még éhes. És mindezek után könnyen lehet, hogy egy óra múlva enne. Bár most már egyre tovább bírja. – Másik téma: én könnyen beszélek, mert mint írtam, mostanában Lőrinc alig sír. De mikor sírós baba volt, én sosem hagytam sírni. Ezért jártunk együtt még wc-re is, mint ezt írtam. Nem tudom, ha ez a korszak nem csak néhány hétig tart, mit csináltam volna, de elmúlt. Most is, ha sír, rögtön felveszem, általában ilyenkor éhes. Nem tudsz mellette maradni és úgy játszani vele, hogy ő a saját ágyában van? – Én sem tudom a sírásokat megkülönböztetni. Nekem minden éhes-sírás. És majdnem mindig eszik is. És nem kakil zöldet, nem fáj a hasa és utána abbahagyja. Úgyhogy valószínűleg tényleg éhes. Most látom: az általad leírt esti program lényegében azonos a miénkkel. Csak a fürdés van később. – Órás sztori
- Nevetés: tök jó? Magától, vagy kell valamit művelned vele? Én elég sokat dolgozom egy kacajért. Van, mikor látom, hogy kacagna, de még nem megy mindig. De próbálkozik!
Noémi! Üdv közöttünk. – Jól értettem? Három hónaposan már állt a babád? Azt lehet? Tegnap mikor a dokinéni vizsgálta Lőrincet, és megállapította, hogy nem túl erősek a nyakizmai, azt is mondta, hogy hamarabb szeretne felállni, mert rögtön kinyomta magát a megfelelő pózban. De azért nem javasolta, hogy állítgassuk. – Hát nem túl jók az alvási szokásaitok! Este mikor van takrodó? – Esti program nálunk: Nincs percre pontos rendszer. Valamikor fél 10 és fél 11 között fürdetés, aztán egy altató szopi (fürdés előtt nem túl sokkal eszik rendesen) és fektetés. Mivel szopi közben elalszik, ezért már nincs gond az altatással. 11-ig tehát elalszik és reggel 7 és 8 között ébred. Azaz ébredt, mert most ez teljesen felborult. – Gratula a fél évhez!
Zsuzsi! Én is irigyellek a 30 évedért! De isten éltessen, ha már aktuális! - Örülj neki, hogy Miki utálja a bulit. Legalább nyugodt estéid lesznek.
Már ha kamaszkorában sem szereti meg. - Szegény: ez a köhögés szopás közötti összefüggés elég kellemetlen lehet. Jobbulást neked! - Miért mondod, hogy nem jók a talis képek? Szerintem jók! _ Gyuri nagyon édes a ládában!
– Most látom, hogy még mindig tart a depid. Vagy már megint? Ne már! Te sem néztél ki depis típusnak.- Fogas újszülött. Én már hallottam, de azt hittem legenda. De ezek szerint létezik. De furi! Most olvasom: ki fogják húzni? Szegény kisbaba!– Én nem visszafelé olvasok, de a Manó-Leszter párbeszéd valamelyikét olvasva mindig csodálkoztam, hogy miért nem tudom, miről van szó. Persze az párbeszéd-indító hozzászólást –ahogy kiderült, hogy szakmai- nem olvastam végig. - Látom még mindig tart rosszkedved nyara. +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Miszike! Olyan szép hajad van! Le ne vágasd! Bár megnéznélek, mint felbosszantott wc-kefe
Magdi! Megy a drukk, hogy a jó időben jöjjön a baba, és várunk!
Manó! 12 órát bírta az üvöltést? Hát neki is van akarata! - Képfeltöltés nálam is ugyanez. Ha rájössz a megoldásra, tájékoztass, légyszi.
Manó2! Micsoda??? Azt mondja, hogy bántod a gyereket? - Szuri után hogy voltatok? – Munka
- Isten éltessen! Szuri? Hogy bírta Dorka a programesőt?
Anyakati! Mesekazi
Ez hogy lehet? Be volt csomagolva rendesen, és mégis?
Ne hallgass Te se anyósodra! Tedd ahogy jónak látod! Ha aggódsz, inkább valami szakemberrel beszéld meg, akiben megbízol. És még akkor is Te dönts! És ne depizz! Olyan szép család vagytok! És Véda is egy kis tündér! – Látom tetejébe még le is betegedtetek! Jobbulást!!
Zsófi! Manótorna? Az mi? Melyik gyerkőcnek van? Meggyógyultál? Gyuri nagyon ügyes, hogy nem pisilt be! Állítólag minden süti fagyasztható. Micsoda szemei vannak Zsófinak! Sokat változott az arca, mióta nem láttam. És az a biciklizés!
- A 3x költözés után most már véglegesen laktok?
Babajaga! Gratulálok és sok boldogságot kívánok!
Tuti tipp? Hát az nincs. Nekünk a Gripe water (így kell írni?) és a Sab Simplex is jó volt, de nem is volt nagyon hasfájós. – Pont ma gondolkodtam azon, hogy annak ellenére, hogy mindig hívom a barátaimat – nem igazán szeretem, ha a vendégek felborítják az életünket. Pedig társasági lény vagyok és Lőrinc is jól bírja, csak vendégeskedés esetén nem tudok rendesen foglalkozni a fiammal. Persze azért még nem szüntetem be a vendégeskedést.
Heni! Gratula a fogacskákhoz. Van összefüggés a fogak és a között, hogy nem lehet hozzá kanállal közelíteni?
Noémi! Neked is gratula az új foghoz! És a félévességhez!.)
Momo! Jólesett, hogy hiányolni akartál!
Ez a vesemedence-tágulat eszembe sem jutott. Megértem, ha jobban aggódsz a sírás miatt! - Sejtettem én, hogy nem tudok segíteni! Légy büszke a határozott egyéniséggel rendelkező gyermekedre! Most olvasom, hogy eldurvult a helyzet. Remélem, valahogy kilábaltok belőle! Drukkolok! Tényleg tiszteletre méltó, hogy a nehezen kezelhető Timi után bevállaltátok a második babát. Ezt juttassátok egymás eszébe! Te egy hős vagy, ha 3. gyerekre gondolsz.
Myssnia! Eddig Szilárd hogy reagált a hangokra? Semmi extra? És most a hangos, a csúnya vagy a hirtelen zajok ijesztik meg?
Már pocakosan sem aludtál rendesen? Én az első felében igen, a pisitúrák később kezdődtek. Ha jól emlékszem. Bár most eszembe jutott, hogy egy éve Horvátországban kempingben nyaraltunk, és éjszaka ott túráztam a fák közt a wc felé. Szóval lehet, hogy igazad van. – Szülők miatt ne aggódj, szerintem nem tudják a gyereket az anya ellen nevelni, ha az anya ott van mellette. Elvégre te adod a kaját. Mit adhat ehhez képest egy nagyi?
Mire csokit adhatna neki, illetve mire dolgoznod kell, nem fogtok már elköltözni? És nem lehet ezeket megbeszélni a mamáddal? Engem a nagyszülők a „fázik a gyerek” műsorral készítenek ki. – Miért vannak Szilárd lábán játékok? Élvezi?
Andy! Sajnos nincs ötletem fogzás ügyben, de kíváncsian várom, mit tanácsolnak a lányok. Lőrinc is állandóan rág, amit elér, de még kicsi a fogacskákhoz, azt hiszem.
Gombóc! Honnan tudod, hogy éppen csak elég a tejcsi? - Én minden taliban benne vagyok elvben. - Látom már a szomszéd nénit. Nem lehetett jó élmény.
Márti! Jól értem? Neked mindkét gyerek szopik? Míg babát vártál is szopott Ármin?
Nadine! Vadhús
Szerintem ne hallgass a védőnőre!- Mi a nyakára kaptunk ecsetelőt. Nagyon csúnya volt, aztán kezeltük, és azóta alig van. Még a kánikulában sem durvult el.
Kakukkfű! Emma nagyon ügyes! Tic-tacos doboz viszonylag olcsó játék.O)
Lányok! Nektek mikortól tartja stabilan a fejét a babóca? Most olvastam, hogy 3 hónapos korban már nem inog. Hát Lőrincnek igen. Tudja tartani is, de hamar megunja, és támaszt keres.
Még egy (vagy inkább kettő) dalszöveges:
-Hogy van annak a dalnak a folytatása ami úgy kezdődik, hogy Brumm-brumm brúnó, mókás medve, van-e neki éppen táncos kedve?
-Gyerekkoromban volt egy dal, csak az első és az utolsósorára emlékszem (Egyszer valahol Bagdadban, élt egy Mohamed Muszafa ………Musztafa Mohamed mit tettél, jaj de kicsike férj lettteél!) nem ismeri véletlenül valaki?
Beu