Csajok!
Annyira szeretnék jönni, de sosem érek ide, örülök, hogy olvasni van időm!
Bálint beteg, benyalt valami vírust. Nem lázas szerencsére, csak az orra folyik, de az nagyon! Tegnap orrszívóztunk először, volt nagy üvöltés, azóta is, ha meglátja a porszívót. Remélem, hamar kimászunk ebből.
Az időtől egyszerűen (már bocsi a kifejezésért) behányok. Nem elég, hogy korábban lesz sötét, de hogy egész nap esik, meg szürke minden. Pfújj. Legalább hó esne, azt jobban bírnám....
Asszem a név szerinti reagálás elmarad
Körömvágás: beültetem Bálintot az etetőszékbe, aztán levágom. Persze rángatja a kezét, de ezidáig anya bizonyult erősebbnek
Lázmérő: digitális popóciban.
Alvás: kicsinek sosem volt jó alvó, így akkor bizony örültünk, hogy elaludt, és ahogy asszem Ex írta, a pók is lábujjhegyen járt. Aztán szép lassan túlmisztifikáltam a dolgot, és lassan megszűntünk a férjemmel létezni a lakásban, mígnem apa fel nem lázadt
Így most az van, hogy napközben nincs tévéhalkítás, lábbujjhegy, hanem ha akar, alszik. Jó, persze a porszívót nem ilyenkor veszem elő
Este viszont igenis pihen a gyerek és igyekszünk csöndben lenni. Van is vita a férjemmel, mert alig halljuk a tévét (ő ráadásul hangos üzemben dolgozik és rosszabb a hallása, mint az enyém). Ja, Bálint az első perctől külön szobában van, de az ajtaját sosem csuktuk rá.
Altatás: szerintem kinek mi jön be. Gyerek- és szülőfüggő, ki mit bír
Én nem olvastam se Suttogót, se Aludj jólt, maradt a magam feje. Kb egy hónappal ezelőttig nem kellett altatni, aztán egyik napról a másikra nem engedett ki a szobából. De csak este. A sírni hagyás nem működött, egyrészt én sem bírtam hallgatni, hogy üvölt (meg én úgy gondolom, hogy ilyenkor igenis van valami baja: fél, mittomén), másrészt Bálint 1 percen belül a nem kapok levegőt, csuklom, mindjárt hányok típusú sírásnál van
Az viszont nálunk íratlan dolog, hogy ha már egyszer letettem este, nincs az a dolog (kakin kívül), amiért kivegyem. Így maradt az (és be is jön), hogy addig simogatom, amíg el nem alszik. (Kb 20 perc)Nem dumálok, nem énekelek (ez utóbbi nem is baj
), csak szép csöndben, lassan simizem talpacskától fejbúbig. Ha netán feláll, felüll, akkor halkan megkérem, hogy ugyan már feküdjön le, mert így nem lehet aludni
Így mindenkinek jó (szerintem): apa és anya nem akad ki attól, hogy gyermek hosszú percekig visít, gyermek nem a bőgésbe alszik bele, hanem anya puha tenyere alatt. Ha csak magamból indulok ki, sokkal jobb
Na, ezt kiveséztem
Bálint közben felébredt, amit akartam, majd talán este, apa délutános, 10 körül jön, addig talán lesz egy kis időm.
Ja, Oriandy: nem minden terhesség egyforma, barátnőm már szinte az első pár nap után érezte, hogy fáj a hasa, szédül, rosszul van. Kb. 5 napos lehetett, januárban szül
Szóval nem kizárt!!! Bálintnál nekem csak a mellem feszült nagyon már másnap, nem is értettem, mert a pirinél szokott, de addig még két hét volt vissza
Na, húzok, mielőtt Bálint magától jön ki a kiságyból