Új privát üzeneted érkezett!

Judit!
Tényleg akkor is igy irtam?
Ugy látszik, gyerekből sosem elég :D
Regina!
Ádámod tipikus kamasz! Van 1 mondás, azt hiszem elhangzott már itt: a szülőnek szerencsére van elég ideje ugy megszeretni a gyerekét, hogy kamaszkorában el tudja viselni :shock:
De szerintetek mikor ér véget a kamaszkor :?:

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967

Melcsi!

Nagyon jó a mondás, tetszik!!!
Én meg azt olvastam egyszer egy újságcikkben kamaszkorral kapcsolatban, hogy a kamasz feltétlen szeretetet és maximális elfogadást vár el a szülőtől, miközben olyan vérlázítóan pimasz, hogy kinyílik a bicska a zsebünkben.
De legalább tudom, hogy hormonálisan jól alakulnak a dolgok. Ha mindig kiegyensúlyozott lenne és szófogadó, simulékony ebben a korban, akkor aggódnom kéne, hogy valami nem stimmel, vagy későn érő lesz. Úgyhogy jól van ez így. De a férjemet megviselte a tegnapi eset és igaza van: tanulja meg a gyerek, hogy itthon elvárunk némi tiszteletet és nem beszélhet úgy mint a haverjaival. Persze ennek az az alapja, hogy kölcsönös tiszteletben élünk, normálisak vagyunk egymással és nem panaszkodhat tekintélyelvűségre, pedig a mi gyerekkorunkban általános volt és nem származott kárunk belőle. De belőlünk ez nem fakad természetes módon, erőltetni pedig nem akarjuk. Egyszerűen csak őszinték vagyunk és szeretetben-tiszteletben élünk, de látom, hogy kamaszkorban a jó példa önmagában nem elég, kell egy kis szigor és ráhatás. De a módját még nem tudom. Viszont eszembe jutott, hogy egy műsorban arról vallott egy pszichológus nő, hogy a hozzáfordulóknak nagyon könnyű volt hasznos tanácsokat adni, de amikor az ő gyereke lett kamasz, egyszerűen nem bírt vele. Minden tanult módszer csődött mondott. Úgyhogy mi is majd az ösztöneinkben bízva próbáljuk meg átvészelni ezt az időszakot.

Fermel

Nagyon egészséges dolognak tartom a fiad elköltözését!
Nekem még nehéz ezt elképzelni, bár gondolom, hogy a leválásnak, önállósodásnak megvoltak a fokozatai...

Most látom, hogy vasárnaptól szerdáig végig esős időt mondanak. Akkor lehet, hogy a sárdagasztás mellett csónakázni is fogunk :D :D
regina3

Sziasztok!

Csak pár szó, mert Melissa vár a gépre :evil:
Apa megmutatott Neki egy-két játékot az egyszervolt.hu-n, azóta nem lehet leépíteni :roll:

ráadásul jövő héten Ő sem megy oviba, iskolai szünetek idejére itthon maradhat mindig...

Judit!

Nagyon jólesik, hogy hiányoltál, de elég gáz lenne, ha ki akarna bújni a nőci :lol: ...nem csak azért, mert még csak a 30. hetet töltjük, még az előkészületek is kezdetleges fázisban vannak...pl. még nincs kiságy, pelenkázó, babakocsi, ki kell festetni a szobánkat, és persze a kórházi cucc is hibádzik :wink:

csak a babaruhatár teljes :lol:

ezért jöjjön csak Fannyék pici Hannája, mi még ráérünk...épp ma reggel egyezkedtem a kisasszonnyal, hogy dec. 27. vagy 28.-át célozzuk meg :wink:

Fanny!

Feladtam az évkönyvet tegnapelőtt, ajánlott levélként :)

és képzeljétek: tudok képet kicsinyíteni!!!! :D

az iwiwre már tettem is fel néhányat, még jövök, és ide is teszek majd :)

visszaolvasok, és írok Mindenkinek, ígérem!!!

puszi!

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sziasztok!

Sheila az rendben van,hogy nem írsz, de nem is olvasol??

Na, ez cak vicc volt, mert tegnap írtam,hogy megkaptam, nagyon köszönöm és még azt is megigértem,hogy nem leszek hálátlan.

Sziasztok Éva
fanny01

Fanny :)

Dehogynem, olvasni olvasok, Rajtatok a fél szemem mindig :wink:

természetesen önzetlenül küldtem, nem várok hálát, megköszönted, ez bőven elég :)

örülök, hogy jó hasznát veszed majd, nekem már nem volt rá szükségem.

még jövök, most úgy lopakodtam ide :wink:

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sziasztok!

Regi! A közlekedésről nekem is ugyanaz a véleményem...... Sajnos az emberek elég idegbetegen vezetnek. Én még azt tapasztaltam, hogy ha én megyek a kis autómmal akkor mindíg kijön elém valaki, akkor is ha utánam már senki nem jön az úton. Ha pedig a férjem nagy autójával megyünk akkor senki sem jön ki elénk :roll: :evil: !
Vihar előtti csend... igen, az én drágáim is 11-12 évesen kezdték, de most úgy érzem sosem lesz vége....

Köszönöm a tanácsot gyógyszer ügyben, én is cebiont és nasivint adtam neki. Ezenkívül a doktornéni írt fel ambroxol q-t. Sajnos azt mondta, hogy vírusos torokgyulladás. Ma már nem folyt az orra annyira és jobban is volt. Remélem hamar meggyógyul! Annyira kis esetlen volt tegnap :? .

Melinda! Köszi a köszöntést :lol: !

Melcsi! Na, ez a mondás tényleg helytálló :) !
Azért ha a környezetemben levő kamaszokat nézem akkor rá kell jönnöm, hogy az enyémek még mindíg a "jobbik fajtából" vannak :lol: .

Sheila! Ügyes vagy! Várjuk a képeket! Kíváncsi vagyok, hogy szót fogad-e Maja baba? És Te hogy vagy? Élvezed a pocakosságot? Sokat mocorog a baba?

Jó éjszakát mindenkinek!

KépKép
mandula35

Sziasztok!

Sheila!
Örülök hogy megvagy és egyben. Nemtudtam hogy még mennyi van hátra neked. Mennyi idő amig lekicsinyited a képeket? A férjem rekordja 30perc de 2hétig vártam rá hogy ráérjen.

Melcsi!
Ez a mondás nagyon igaz!!!!!!!!!!!!!! :lol:

Fanny!
Várom a korházi képeket majd a kicsiről. Nekünk nagyon sok van, a telefonunkal már a szülőszobába fényképeztünk. Nagyon jo visszanézni, megismételhetetlen. A férjem az öltöztetésnél mert csak bejönni de utána nagyon bátran megmerte fogni a fiát. Olyan boldogok voltunk hogy elfelejtettünk telefonálni a családnak, csak 1orával később beszéltem mindenkivel.

A kamaszkorrol annyit hogy nagyon gyerekfüggő a dolog, mindeggyik máshogy éli meg én ugyanugy állok hozzá. A nagyfiammal szerencsés voltam, a 14fél éves fiam későnérő és még most sem lázad csak verekedős, a 10éves lányom korán kezdi mert már most hisztizik mindenért. Hamar felkapja a vizet, ha nem azt a ruhát veheti fel amit akar, vagy nem áll ugy reggelente a haja ahogy szeretné :twisted: A toppokat feltettem a padlásra és igy legalább a dereka nincs kint.

Sziasztok
Judit
Vendég

Ma összeállt Benji új ünnepi szerelése. Megmutatom. Vélemény?

Melinda Kép Kép
fermel

Fermel!

Nagyoon pasi!!!! :) :) :)
Nekem tetszik :)

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Melinda!

Nagyon csinos, mint mindíg :lol: !

KépKép
mandula35

Melinda!
Nagyon csinos!
Kérdésem: szeret is ünnepélyesen öltözni? Máté kiskorától utálta, sajnos most is, pedig nagyon jól áll Neki az öltöny. De az ünnepi cipőt pl. "makkosnak" hivja :lol: :evil: Az unokaöcsém viszont imádta kiskorától az ünneplőt.
Regina!
Hát jól fogalmazol, valóban lavirozni kell :shock: A másik, amit akartam irni, de biztos észreveszed majd, hogy a fiad lassan kakaskodni kezd majd az uraddal, és ugye 2 dudás 1 csárdában van, ez is neheziti a helyzetet. Szóval nem egyszerü, de vége lesz ha minden jól megy, nyomtalanul.
Sheila!
Jézusom, már Melissa is :shock: :D De korán kezdődik manapság.
Nagyon jó dátumot céloztál meg, épp lefut a Karácsony, Szilveszterre meg már otthon is lehettek. Hátha Maja is igy gondolja :wink:

melcsi1967

Sziasztok!

Na, most elárasztlak Titeket kisregénnyel :lol: :lol: :lol:
végre visszaolvastam az előző oldalt, remélem, senkit nem felejtek ki :wink:

Fanny!

Most már értem, miért kérdezted, hogy olvasok-e? :lol:
elkerülte a figyelmemet, hogy az előző oldalon írtad, hogy megkaptad :)

nagyon izgalmas, hogy huszonegynéhány nap múlva boldog nagymama leszel...hihetetlen!!! :)
én még mindig nem bírom felfogni, hogy nemsokára szülni megyünk, és a férjem sem...talán a szomorú előzmények miatt...de NAGYON boldogok vagyunk :lol: :lol: :lol:
kis célokat tűzök magunk elé, most a 35. hét elérése a cél, akkorra már tényleg kifejlődik a kis tüdő is rendesen...de úgy érzem, kihúzzuk amíg kell, Maja nagyon sokat mozog, szerintem sokkal többet, mint Melissa anno, remélem, ez azt jelenti, hogy jól érzi magát odabenn :)

a Te kis unokád már 3000gr, ha most megszületne sem lenne semmi gond, és hamar haza is jöhetnének...azért megnyugtató itt tartani :)

Melcsikém!

igen, azért számoltam ki így, mert ez jó lenne a családunk szempontjából, Melissának nem kéne engem nélkülöznie Karácsonykor, a Szilvesztert meg már együtt tölthetnénk itthon, ötösben...de szép is volna :)
egyébként Majácska eddig nagyon szófogadónak bizonyult, remélem ebben a kérdésben is így lesz...

nagy öröm olvasni Pöriről és Lukuról, hihetetlen boldogság Neked a babázás, tényleg hiányzik ebből a kis csapatból mégegy baba :)
a diavetítő biztosan nagy sikert arat majd, Melissa imádja :)
tényleg, holnap bevetem majd, mert aggaszt, hogy Ő is "gépezni" akar folyton, persze csak neki való kreatív játékokkal, de akkor is...
gondolhatod, milyen dühös voltam, mikor a Párom bevezette a "gépezés" rejtelmeibe, most mégegy gonddal több :twisted:

ja, és bővült a családunk egy igazi lóval: megszűnt a lovarda, ahova jártunk, és Melissa lovastrénere (Saci: aranyos, fiatal lány) elment egy másik helyre, ahova kellett a saját lova mellé mégegy, mivel mi tavasszal, mire én újra lovagolhatok mindenképp akartunk egy saját lovat, előre hoztuk a vásárlást :wink:
nagyon jó áron jutottunk hozzá egy majdnem öt éves angol telivér kancához, aki eddig egy 15 éves kislányé volt...
nagyon jó természetű, és szép, Saci tanítgatja, így hamarosan gyerekek lovagoltatására is alkalmas lesz :)

Icus!

Sajnálom, hogy nem volt tökéletes a szálloda, de a lényeg, hogy kipihentétek Magatokat, és a képek tanúsága szerint Anna is remekül érezte magát :) :)
gyönyörű ez a kislány, és olyan okos, érdeklődő és BOLDOG minden képen, látszik rajta, hogy nagy türelemmel és szeretettel nevelitek :)
és olyan jó olvasni a tanácsaidat, dehogyis osztod az észt, végülis Te szakember vagy, és szerintem mindannyian hálásan vesszük a tanácsaidat :)

kérdezted múltkor a Majának vett dolgokkal kapcsolatban, hogy a tesók is kapnak-e ilyenkor valamit? nos: sajnos mindegyik el van kényeztetve, Melissa pl. most kapta a lovat, Patrik pedig tavaly a jó bizonyítvány örömére egy robogót ( a Párom vette neki, én elleneztem :evil: ) szóval, mindig egyformán kapnak, így nem irigyek soha egymásra.
Majácskának a zenélő forgó és a pihiszék egyébként Karácsonyi ajándék lesz, amikor ugye a többiek is megkapják majd a magukét, tehát nem fog feltűnni :wink:

Mandula!

Remélem, Mese már jobban van...a vírusra mi is csak lázcsillapítót és Calcimuscot szoktunk kapni, és ilyenkor a multivitamint ( Multi tabs immuno Kid) elhagyom, mert olvastam valahol, hogy betegség esetén a bacikat és vírusokat "táplálja", ilyenkor csak Cebiont kap Melissa, ill. homeopátiás immunerősítőt.
Írtad, hogy még Neked sem jött össze soha október-novemberben a karácsonyi ajándék beszerzés, pedig Mese Karácsony előtt nem sokkal született, ugye? :wink:

háát, nekem is már csak a november marad erre a célra, mert decemberben már sem erőm, sem kedvem nem lesz hozzá...azért igyekszem nagyrészt a neten ill. a Quellénél megoldani a dolgot :)

jól értettem, hogy Alex már bulizni jár? :shock:
akkor én még örülhetek, hogy az én fiam "csak" gépfüggő és rendkívül szemtelen, lesz ez még rosszabb is :roll:
szombaton pl. nem akarózott suliba menni, rosszullétet színlelt ( miután órákig gépezett :twisted: ) reggel, mikor keltettük hisztizett, hogy nagyon rosszul van, úgy tett, mintha hányna, hát persze, hogy nem mertem elküldeni, később derült ki, hogy kamu volt :twisted:
azóta nem vagyunk túl jóban, nagyon mérges vagyok rá még mindig...

FerMelinda!

Benji nagyon csinos és vagány, mint minden képen :)
elhiszem, hogy megviselt Péter önállósága, biztos én is így éreznék a helyedben, de sajnos tényleg előbb-utóbb bekövetkezik ez mindannyiunk életében :(
én is félek előre...

alkohol-illetve dohányzás témákban én még ( Hála Istennek) nem tudok nyilatkozni...

Regina!

Remélem jól éreztétek Magatokat a hosszú hétvégén, és tudtatok pihenni... :)

Judit!

A kisfiad szobája nagyon szép és barátságos, Robika pedig tündéri, aranyos kisfiú! :) :) :)

nekem a kép-kicsinyítés rekordom több év :lol:
tehát csúcstartó vagyok a férjeddel szemben...kb. azóta nem tudok képet felrakni, mióta a Babaneten bevezették a limitált képméretet, így a mi lepedőink nem kerülhetnek fel...DE: felvilágosított a barátnőm, úgyhogy megpróbálom...az IWIWre már egész sokat felraktam :wink:

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Kép

csak nem???

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

DE!!!! :D :D :D

HURRÁ!!!

szóval, Ő az én kis Melissám
Kép

ez én a Párommal

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Kép

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sziasztok!

Sheila! Hurrá :lol: :lol: :lol: ! Nagyon ügyes vagy!!!

Milyen szép kislány Melissa! Persze Ti is szépek vagytok :lol: !

Nem Alex nem jár bulizni, legkésőbb 7-re itthon kell lennie, pont ez a baja, hogy állítólag a haverjait és unokatesóit "bármeddig" elengedik :evil: ! Szombat: Alex előző nap könyörgött, hogy igazoljam neki mert az osztályból kb. tízen lesznek suliban, a többiek egész nap egymásnak írogatták az igazolásokat :evil: ! (azért jó, hogy ezt elmondja) De én nem engedtem, nem szeretem a lógást. Erre reggel elalvást színlelt :evil: :evil: . Pedig SOHA nem szokott elaludni, sőt mindíg hamarabb indul el!

Judit! Neked sem lehet könnyű :roll: ! A "felraktam a topokat a padlásra" nagyon tetszik :lol: ! Az én nagylányom is kikészített ezzel :roll: !

Emiatt az óraállítás miatt Emese fél hatkor kel :roll: ! Illetve akkor tegnap fél ötkor....

Szép napot mindenkinek!

Ja, Sheila hogy bírsz ébren lenni olyan sokáig???

KépKép
mandula35

Sziasztok!

Fermel!
Nagyon elegáns a kisfiad! Olyan üzletemberes.

Sheila!
Saját ló? Nem semmi! Azt nektek kell ápolni és etetni is ugye? Nekem a törpe uszkár kutyánk is néha sok. Hát még egy ló.
Szép kislányod van és ügyesen lovagol. Ja és te se nézel ki háromgyerekes anyukának.

A nagyfiam ma 20éves!

Sziasztok
Vendég

Kép A fiaim
Egyedül csináltam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vendég

Kép Fiaim Kép Robika és én

Lányok én zseni vagyok! Ez 5perc volt!
Vendég

Sziasztok!

Mandulácska!

Akkor nem csak nekem van ilyen kutyaütő fiam? :roll:
hihetetlen mit meg nem engednek maguknak :shock: ...

engem negyed ennyiért agyonvertek volna a szüleim...na, nem mintha az helyes módszer lett volna :twisted:

jól teszitek, hogy nem engeditek Alexet tovább kimaradni...annak is eljön majd az ideje, nem is sokára, ahogy elnézem :?
én is rettegek tőle előre...asszem, visszasírom még a gépfüggő időszakot :cry:

nem olyan későn írtam ám a hsz-t, hanem egy órával korábban, szerintem itt még nem volt átállítva az óra :wink:

egyébként éjfél előtt ritkán alszom el, általában olvasok még, vagy babazenét hallgatok Majával :) ...Apa erre 5 perc alatt elalszik :lol:
Majácska lefekvés után eszméletlen akrobatikus elemeket tud bemutatni nekünk, nagyon élvezzük :D
nem emlékszem, hogy Melissa ennyire aktív lett volna pocaklakóként, olyan különbözőek már most :)
aztán a zenére elkezd fülelni, majd elalszik...akkor szoktam én is nyugovóra térni, bár az éjszakáktól nagyon félek...sokat forgolódom, rengeteget járok pisilni, és nehezen alszom vissza...na és a keményedések :shock: ...azoktól nagyon félek, szeretnék a 37. hét végéig legalább egyben maradni...volt már néhány húzós éjszakánk (érdekes, napközben tök jól elvagyok, éjjel, mikor fekszem, akkor jönnek a parák :evil: )

na ez az, amit nem bánok, hogy utoljára élem át...a mocorgások és a pocak viszont hiányozni fog :(

tegnap ráadásul egy másik topicbeli kismamatársam került kórházba fenyegető koraszüléssel, szülőszobán próbálják visszatartani a kislányát, igaz, Ők még csak a 27. hétben járnak

miután olvastam, együttérzésből én is elkezdtem keményedni, vettem be Mg-ot, és ittam 1 dl vörösbort...mostanában sok kismamánál okoz méhszáj kinyílást a sok keményedés, az enyém két hete még zárt volt, de azért az ördög nem alszik...nagyon nem szeretnék a győri kh-ban kikötni, pláne ennyivel előbb :roll:
a 37. hét betöltése előtt azonban Telki szóba sem jöhetne...

Judit!

Boldog Szülinapot az ünnepeltnek!!! :) :) :)
szép kerek évforduló :)

és tényleg nagyon ügyes vagy :) :) :)
Te sem panaszkodhatsz, nagyon csini vagy, inkább látszol a gyerekek nővérének :)

a lovat bértartásban tartjuk, ott gondozzák , etetik és futtatják is...másképp nem tudtuk volna most bevállalni...persze azért heti 2-3x kijárunk hozzá, most hétvégén az eső miatt nem voltunk, van is lelkiismeret-furdalásunk :(
ma mindenképp megyünk, és tavasztól szerintem Melissával rengeteget majd, mindketten imádunk lovagolni, akkor majd etetni-gondozni is tudjuk a pacit :)

Szép napot Mindenkinek!!

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sziasztok!

Judit, neked sincs okod panaszra! Marha jól nézel ki!!

Melinda!

Kedvenc Benjikém ismét istenien néz ki!

Sheila!

Egy ló, tényleg nem semmi, de gondolom nem otthon tartjátok. Ja, és persze Te is nagyon csini vagy!

Melcsi!

Úgy látszik, mostmár csak mi lógunk ki a sorból! (mármint a sok csini anyuka sorjából) De sebaj!
Merre vagy mostanában?Hiányolom a beszámolóidat.

Mandula!

Bizony ez a lógás dolog is egy nehéz kérdés,hogy meddig lehet megértő az ember és mikortól kell szigorúnak lenni. Nekem például kerek perec megmondta a gyerek, hogy ő pé*szo már nem akar menni. Mérges volt, mert aki nem konyhára van besosztva ( mindkét nap gyakorlatra kellett volna menni) annak szombaton nem kellett mennie. Ezen a héten ugyis végig szünet van nekik, úgyhogy a megértő anyuka kért egy orvosi igazolást a háziorvostól.( én ebben a kérdésben sem vagyok túl szigorú, inkább megértő, minek hazudozzon a gyerek, ha végül úgysem megy iskolába )

Megyek haza, mert felújítás van itt nálunk és már megőrülök a zajtól.
Sziasztok Éva
fanny01

Sziasztok!

Húúúú, ez igen, ennyi új kép és hsz...

Sheila
Nagyon ügyi vagy!! :lol: Ugye hogy nem is olyan ördöngösség a képfelrakás. Végül melyik programmal sikerült?
Nagyon helyesek vagytok és Melissa csuda édes, és milyen bátran ül a lovon. :lol: Mióta lovagol? Mi ovisokat vittünk néha lovagolni de én még sosem mertem felülni, féltem kinevetnek milyen ügyetlen vagyok... :oops:

Írtam 2-3 hónapja a Multiple Image Resizer programról amivel akár több tucat képet lehet pár másodperc alatt kicsinyíteni. Használja valaki? 1-2 képnél nincs jelentősége de több képnél jelentős időmegtakarítás.

Melinda
Benji nagyon csinos most is. Valamilyen alkalomra kapta a szép ruhát?

Melcsi
Bábozás: a párbeszédekből álló bábozás: az az igazi, klasszikus műfaj, módszertanilag a leghelyesebb. Ilyenkor igen, valahogy így ahogy írtad, sőt megfog a báb egy kis lábaskát is. De ugye ez nem egyszerű, így átírni a szöveget, jó stílusérzék kell hozzá, nem csoda hogy a dramaturgia egy külön szakma. Vannak kiadványok ahol bábra átírt mesék találhatóak pl. Mészáros Vincéné: Az óvónő és az óvodai bábjáték, ha jól emlékszem a címére. Vagy a neten kell keresni. Mi sem írunk át így minden mesét, csak azért írtam mert ez az igazi bábozás. Más esetben, ha az eredeti szöveg marad, akkor a báb legfeljebb illusztráció, de persze ez is jó és ezt is szeretik a gyerekek.

Judit
Nagyon csini vagy és helyesek a gyerekeid. Robikának névre szóló bodyja van?
Nekünk is vannak szülőszobai fényképeink, én is nagyon szeretem visszanézni, ahogy kb. 1 percesen, magzatmázasan odaadják a kis Tündéremet...

Mandula
Az óraátállítás minket is megkavart. Alapból nem lett volna gond, de ma voltunk a 15 hós oltáson, és mikor az időpontot kaptuk, nem is gondoltam hogy épp óraállítás lesz. Így az amúgy épp jó 11.30-as időpont a régi időszámítás szerint ugye 12.30, ami épp a megszokott alvásidő kezdete. S bár akkor nem tűnt Anna nagyon álmosnak, mire hazaértünk, épp a ház előtt aludt el. Kivettem a kocsiból mert muszály volt feljönnünk de felébredt, és hiába tettem le rögtön aludni csak forgolódott, sírt, pörgött... mindent kipróbáltam, kézben elringatni stb. de nem aludt, végül most fél órája végül elaludt nagy szenvedés árán. Kíváncsi leszek mikor ébred és este mi lesz... :shock: :?:
Anna már a mellkas meghallgatásánál elkezdte a sírást, aztán a torokba nézést még inkább nehezményezte, az oltásról már nem is beszélve...

A dokinénink javasolja az influenza elleni oltást, mert nagy járványt jósolnak. Ti beadatjátok :?:

Regi
A vezetési morál valóban borzasztó. Gyalogosként is veszélyes közlekedni. Ma pl. tolom át a zebrán a babakocsit, a balról jövő autós elenged, a jobbról jövő is megáll de a mögötte jövő a zebránál megelőzte, miközben mi már keltünk át az úttesten. Félelmetes volt. :twisted:

Mandula, Melcsi
Nálatok vannak az evéssel olyan gondok hogy amit egyszer megeszik jó étvággyal a gyerkőc azt legközelebb megkóstolni sem hajlandó? Néha csak löki el a kanalat, rázza a fejét, sőt bőg, pedig éhes, ha ki akarom venni az etetőszékből azt sem hagyja tehát nyilván enne, de hogy mi a baja ilyenkor azt nem tudom. Ránézésre eldönti hogy az neki nem kell, pedig általában szereti. Volt már hogy ugyan azt átraktam másik tányérba és akkor már jó volt, vagy csak nagykanállal ... de néha semmi trükk nem jön be, pedig ahhoz nem akarom hozzászoktatni hogy 5 félével kínálgassam. Mostanában pl. nem eszi az almát sem, a szőlő pár napig sláger volt, azóta csak a fejét rázza rá... A főtt ételek közül is egyszer valamit szívesen megeszik, legközelebb meg sem kóstolja ugyanazt. :shock: Mi lehet az oka?

Fanny
Nálunk a szomszédban van a felújítás... Egyik nap épp a déli alváskor kezdték fúrni a falat, Anna épp akkor aludt el... felriadt sírva, aztán visszaaludt, 5 perc múlva újra kezdték, visszaaludt, aztán újra... szegény csak bőgött hulla fáradtan, ragadt le a szeme de mindig felijedt. Már be akartam csengetni hogy nem hagynák- e abba 1-2 órára de nem tudtam rájönni melyik lakásban fúrnak, a falak nagyon forcsán vezetik a hangot. Mikor kimentem a lépcsőházba akkor mindig abbahagyták...

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Sziasztok

Sheila

Köszönöm a fiam nevében a szülinapi jókivánságokat!
Köszi, hogy a nővérének néznél, de pár év múlva én is nagyi leszek. Fura.

Fanny

Köszi a bókot, jól esett.

Szücsi
A lányom csinálta a bodyra a feliratot textilfestékkel. Mindenki névreszolo pólót kapott tavaj karácsonyra tőle.
A kaja dolog nálunk is ugyanigy megy. Eddig imádta a banánt most az alma mézzel megy.

Sziasztok
Vendég

Judit
Nagyon kreatív a lányod. Róla mikor látunk képet? :D
Akkor nem vagyunk egyedül a kaja-hisztivel :shock:
Én is akartam gratulálni a nagy fiadnak. Épp ennyi idős lenne a gyerekem, ha annak idején nem vetéltem volna el...

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Judit!
Nagyon ügyes vagy! Te tényleg nem a gyerekek anyjának nézel ki...
Eredeti szőke vagy?
Sheila!
Na végre! Te is büszke lehetsz Magadra! És Melissára is, na és a paci... :D
Mennyi a bértartás felétek?
Mi is kacérkodunk a lóval, illetve mostanában törpelónál tartunk, ki is néztem a Welsh pónikat, azok olyan mókásak és kicsik, mi igazán ki tudnánk használni, aztán ha kinövik a gyerekek, élhet tovább kedvencként velünk mig nem jönnek az unokák Máté részéről.
Ez a kanca igazán szép tartásu, remek ló lehet, bizto nagyon fogjátok szeretni. Nem akarjátok vagy nem tudjátok otthon tartani?
Majácska biztos engedelmes baba lesz és szépen vár a sorára, mig az anyukája felkészül testileg-lelkileg a fogadására. Szerintem a 9 hónap a mamának is ugyanugy kell mint a babának.
Fanny!
Hogy hol vagyok??? Hát a teszveszen :oops: Meg kerestem wellness hétvégét a Mindenszentek idejére, de ahová igazán jó lett volna (Kisbér) már nem volt hely. Erre most benyögte az uram, hogy menjünk el inkább anyósomhoz, és onnan minden nap el tudunk menni, a környéken több fürdő is van. Ez az ötlet győzött, kutatás leállitva.
Icus!
Próbálkozom a párbeszédes formával, csak az a baj, hogy sehogyse tudok 1 mesét 2x ugyanugy elmondani. Egyébként már maga a bábu felhuzása is nagy derültséget vált ki, Emese akkurátusan nézegeti a lukat, ahová a kezünket-ujjunkat dugjuk, Luku meg egyből mosolyra fakad, ha felhuzom bármelyiket ésa mozgatom.
Amit leirtál az evéssel kapcs. az eddig nálunk is bejött, Máté is csinált ilyet anno, Egész gyerekkorában, ugy kellett időnként győzködnöm, hogy "szoktad szeretni", és akkor általában meg is ette. Emesét nem tudom győzködni, nála inkább az válik be, ha az épp aktuális evőtársnak odatartom a kanalat, és az "dicséri" hogy milyen finom. Akkor kiveszi a kezemből és bekapja. Csak az első falatig kell valahogy eljutni. De van olyan is, hogy ebédre jóizüen megeszik vmit, a vacsoránál meg nem akarja (sokszor kapja ugyanazt a főzeléket vacsira mint amit ebédre)
Mostanában, mióta Luku is megbizhatóan megeszik 1 adag főzeléket, együtt ebédelnek, ez roppant szórakoztató, egymást lesik. Persze sokszor nem egyforma az étel, de ez nem zavarja őket, Emese nagylány módjára mutatja Lukunak, hogy is kell, Luku meg szorgalmasan tátog. Egymás mellett ülnek, gyönyörü látvány a végén a 2 maszatos gyerek, főleg mikor Pöri megjegyzi, hogy "Luku maszatos!" :lol:
Na most mennem kell, Pöri felébredt (nálunk se tökéletes még ez az óraátállitás)

melcsi1967

Judit!
Boldog szülinapot a fiadnak, micsoda szép kerek évforduló! :D

melcsi1967

Melcsi
Nálunk ha valaki dícséri hogy milyen finom, akkor Anna a kanalat annak a szájába tolja, mondván: akkor edd meg Te :lol: Igen, csak az első falatig kéne eljutni, de ez néha egyszerűen lehetetlen :shock: .

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Sziasztok!

Köszönöm Benji nevében a dicséreteket. Ne tudjátok meg, hogy örült a nyakkendőnek tegnap, mikor hazahoztam az új ruhát. Teljesen oda volt, hogy már neki is van olyan, mint Apának meg a bátyusoknak. (eddig csak csokornyakkendője volt) Zokszó nélkül felpróbálta a szerelést és engedte magát fotózni.
Tegnap a Kismama Börzén voltunk. Sikerült eladni mind a két babakocsit, 3 pár cipőt meg egy játékot. Érdekes, hogy pont a legjobb cipőktől nem sikerült megválni. Azokkal még próbálkozom a neten. Gondoltam, hogy kint a vásáron nézek Benjinek használtan ünnepi ruhát. Egy darabot nem találtam. Nekem nagyon úgy tűnik, hogy ma már nem divat a gyerekeket (főleg a fiúkat, mert kislány ruha persze volt tucatszám) ilyen ruhába öltöztetni. Így végül elmentem a kedvenc nagykerembe és ott vettem a nadrágot, a mellényt és a nyakkendőt.( kemény 3100 Ft- ot fizettem értük) Inget nem kellett vennem, mert abból még jó a tavalyi.

Sheila, Judit!
Ti aztán tényleg nem panaszkodhattok. Több gyerekes anyukaként sincs rajtatok felesleg. Bár szerintem a túlsúly nem feltétlen függ össze a terhességek számával. Én sem a terhességeim miatt szedtem fel a plusz kilókat.

Judit!
Nagyon helyesek a fiaid. Nagyfiadnak nagyon boldog születésnapot kívánok!
Hát igen, ez a „hasam kint van póló” szerintem is nagyon veszélyes a téli hidegben. A fiatal lányok nem is gondolnak rá, hogy ha felfáznak, akkor ez később milyen problémákat okozhat. Persze itt most a nagyobb lányokra gondolok, mert a kisebbeknél, mint ahogy te meg is tetted, a szülőknek kell résen lenni.

Sheila!
Nagyon szép kislány Melissa. Képzelem, hogy az apukája hogy oda van érte. Talán már írtam korábban, de én azért is nagyon szerettem volna egy lányt is, hogy a férjem megtudja milyen érzés, ha a kislánya rajong érte, mint ahogy én is rajongtam az apukámért.
Ugye a te nagyfiad sem veletek él már? Ha jól emlékszem, akkor nagyjából egyidős az én Péteremmel.

Mandula!
Legkésőbb 7-re? Akkor nálatok még nagyon nagy a fegyelem. Ez már Bencénél sem működik ( na jó, nem bulizni jár és nem is éjfélig marad ki!), pedig ő még fiatalabb is Alexnél.

Melcsi!
Mindegyik fiam nagyon jól viselte, ha felöltöztettem őket ilyen szépen. Persze azért ez nem volt mindennapos dolog. Ma már annyira megszokták ezt, hogy tudják, hogy bizonyos helyekre miben kell menni. Pld. Péter, amikor nyáron vizsgára ment a vasútnál, teljesen természetesnek vette, hogy inget és nyakkendőt vesz (zakót csak azért nem, mert 30 fok volt), pedig senki nem mondta neki. Pedig gyanítom, hogy oda nem mindenki öltözött fel így. Na jó, az azért nálunk is előfordult, hogy iskolai ünnepségre „elfelejtett” ünneplőbe menni. Legutóbb most október 23. előtt Bence volt ilyen „feledékeny”. Az az igazság, hogy én is figyelmetlen voltam, mert nem gondoltam rá, hogy ünnepség lesz, ő meg nem szólt nekem.

Icus!
Igazából most nincs semmi olyan esemény, amely indokolta, hogy vegyek Benjinek ünneplő ruhát. A Kismama vásár miatt vettem elő a tavalyit, hogy megnézzem jó-e még. Hát a nadrág bizony rövid már. Karácsonyra, illetve a karácsony előtti Diótörő előadásra mindenféleképpen akartam neki venni. Mivel tegnap már úgyis a városban jártunk és a vásárban nem kaptam semmi ilyesmit, így elugrottunk a nagykerbe.
Érdekes nálunk az óraátállítás sosem volt gond. Bár nem is volt soha ilyen szigorú napirendünk. Ami persze nem feltétlen jó.

Melinda
fermel

Szücsi
Nagyon sajnálom a kisbabádat.
Nálunk is körbe eszik a család mire a Robika szájába megy egy falat.

Melcsi
Megsúgom neked hogy már 20éves korom ota őszülök és ezért festem.
De jo nektek, hogy ki tudtok mozdulni!

Köszönöm a az ünnepelt nevében a jo kivánságokat!
Megmutattam neki is a képeket és nem volt ellenvetése. Megtanitottam neki a kicsinyitést, mert ő sem tudot.

Sziasztok Kép egy nyári kép
Vendég

Na, ezt már szeretem, mikor ennyit írtok!!! :)

Icus!

Azért egyszer próbáld ki a lovaglást, nagyon nagy élmény!!!
én nem hiszem, hogy ügyetlen lennél...az én Párom is most fog elkezdeni tanulni Melissa oktatójánál, sohasem késő elkezdeni :)
ez az a sport (többek közt) ami nem korfüggő :)
Melissa április óta lovagol, most már nagy lovon :)

és mivel már megvan Ibike (elég fura név egy angol telivérhez, de így hívták eddig és nem akarunk változtatni :) ), jobb, ha az egész család lovagol rajta ( reméljük, majd Maja is "lóbolond lesz" :)

evés: sajnos ez nálunk is így volt, és van a mai napig :roll:
van, hogy Melissa szó szerint alig eszik (normális kaját),
persze utána nyitogatja a hűtőszekrényt ezerrel :evil:

van úgy, hogy az elveimet sutba dobva engedem, hogy egyen egy kis tejszeletet, joghurtot v. pudingot, különben üres maradna a pocakja :roll: ...bár ez csak engem zavar :?

viszont az oviban MINDENT megeszik válogatás nélkül, az óvónénije (barátnőm) le is fényképezte, bár Neki azért elhiszem :wink:

nem akarlak elkeseríteni, de úgy tűnik ez olyan "csajos" szokás...legalábbis a fiaim nem voltak ilyen rossz evők :roll:

Melcsi!

A bértartás a mostani helyen 25.000Ft, ebben a gondozás és takarmány is benne van.
én személy szerint nagyon szeretném Ibikét itthon tartani, de a jelenlegi házunknál ez nem lehetséges, és bár jövőre kezdjük az építkezést az új telken, oda sem tervezünk istállót...egyedül egyébként sem javasolják tartani a lovat, neki is kell a társaság...

viszont van egy nagy álmom, amiben most már a Párom is támogatna: szeretnék egy saját üzemeltetésű lovardát (persze kicsiben) ahol gyerekeket lovagoltatnánk ( sérült, fogyatékkal élő kicsik gyógylovagoltatását is) szerintem lenne rá igény a környékünkön...nekem pedig gyerekkori álmom válna valóra :)

a welsh pónik aranyosak, a fenti képen a kis szürke póni ( Pille) is az, Ő volt az első, akin Melissa lovagolt, aztán lesérült Pille, és a gyerekeket onnantól egy normál lovon futószárazták, utána nem akartunk visszaülni a pónira :)

de Ti szerintem jó hasznát vennétek két kisgyerekkel, esetleg hárommal :wink:

Melinda!

Igen, Roland is hasonló korú (21 éves)...Ő is a barátnőjével lakik, korábban az apjánál volt...sajnos, csak akkor látjuk, ha pénzre van szüksége...ez egy szomorú történet :(
ha eljön hozzánk, akkor sem tudok meg Róla semmit, jól van, minden rendben...4-5 órát netezik, aztán elmegy :(

Nagyon szép ruhát vettél Benjinek, és tényleg nem is volt drága...és ahogy feszít benne: imádom!!!

igen, a Párom rajong Melissáért, el is halmozza mindennel :roll:
én meg azért szerettem volna egy kisfiút, hogy érezze, milyen egy kisfiút nevelni...bár Patrikot sajátjaként szereti :)

de most már nagyon örül Majácskának, büszkén újságolja mindenkinek, hogy két lánya lesz nemsokára :)

Judit!

Én nem is vettem észre először a névre szóló bodyt :oops:
nagyon szépek a gyerekek, büszke lehetsz Rájuk...és tök jó, hogy különböző korosztály :) nálunk is elég vegyes lesz... :wink:

Fanny!

Azért Ti sem panaszkodhattok Melcsivel, csinosak vagytok, a szexepil nem kilófüggő,Párotok most biztos helyeselne :)

a mérleggel egyébként soha nem voltunk jó haverok, pláne most :roll:

Mandula!

Remélem Mese ma már jobban alkalmazkodik az új időszámításhoz :wink:
közlekedési morál: tényleg szörnyű!!! :evil:
bár én imádok vezetni, de azért csak nézek nagyokat sokszor :roll:
én viszont udvarias vagyok: elengedem a gyalogost, megadom az elsőbbséget...hátha csoda történik, és más is így tesz :wink:

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Kép

Ő Ibike :D

Ja, és Icus nekem nincs semmilyen programom a kicsinyítéshez...csak megmutatta a barátnőm, hogy kell :)

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sheila
Evés: nálunk szerencsére Anna még nem tudja nyitogatni a hűtőt :lol:
Program nélkül nem lehet kicsinyíteni :lol: ha más nem, a Windows saját képszerkesztője ( Paint) kell hozzá

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Icus!
Ne örülj, lassan eljön Anna ideje is :shock: Emese már ki tudja nyitni, tekintet felszegez, és parancsoló hangnemben elhangzik: jokkkut, cokiiii! :shock: És azt is tudja: "puding Mátéé, jokkkut Emeskéé" Ujabban igy becézi magát :lol:
Sheila!
Gyönyörü ló! 7 számjegyü összeg volt? Ha nem vagyok indiszkrét.
Én is szivesen lovagolnék, dehát nincs az a ló, aki kibirna engem :oops: De nézni is imádom őket, ha meg nekünk is lesz, ugysem egyet fogunk tartani (tényleg nem lehet jó egyedül), az enyém kocsin fog engem és a csomagokat vinni amig a többiek száguldanak.
Melinda!
Bizony nem gyerekfüggő a suly feltétlenül. Az enyém tulnyomó része 20 éves koromra már megvolt :lol: :oops: Igy legalább nem vett az uram zsákbamacskát, ja és azt szoktam Neki mondani, hogy sulyra ugyan kiteszek kettőt, de csak 1 szám van! :lol: Meg aztán milyen lenne a szegénynek valami deszkára feküdni, még lila lenne :lol: És, ami a lényeg, nekem az idegrendszerem is párnázott!
Judit!
Gyönyörüek a gyerkőceid! Látom kezdesz kibontakozni!
20 éves korod óta őszülsz? :shock: Én még mindig az eredeti hajszinemet hordom, még sose festettem, és félek is belekezdeni.

melcsi1967

Icus! :)

Ami késik nem múlik :lol:
fogsz Te még panaszkodni nekünk, hogy Anna rájár a hűtőre :lol:

ja-ja, Paint az van, azzal csinálom...hát ennyit értek hozzá :lol:

Melcsi! :)

jajj, dehogyis!!! ötszámjegyű: 240.000Ft volt, magam sem akartam elhinni :wink:
Saci (a trénerünk) szerezte nekünk, Ő intézte a szállítást is, Bp. mellől (Dunaharaszti)
egyébként Saci szerint most "nincs ára a lónak" viszonylag olcsón lehet jó lovat venni, csak ki kell fogni...nekünk az volt a szerncsénk, hogy a kiscsaj, akié volt kamaszkorba lépett, és a bulik miatt nem jutott már elég ideje Ibikére...

tényleg mázlink van, mert nemcsak szép, de jó az idegrendszere, nem ijedős, és nagyon kedves...fiatal még, úgyhogy ha vigyázunk rá, ő 15-20 évig használható ló marad :)

dehogynem bírna el Téged a ló, van egy olyan mondás, hogy: "a jó lovasnak nincs súlya", és ez igaz is :)

kipárnázott idegek: hát ezért nagyon irigyellek, nekem is jól jönne :)

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Na látod, Icus Emese már gyakorolja is a hűtőfosztogatást :lol:

úgy látszik, már ezt is egyre fiatalabb korban kezdik a lánykák :wink:

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sziasztok!

Én is imádom mikor ennyit írtok!

Én is úgy vágyom a lovaglásra és hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem engedhetem meg magamnak. Két oka van, hogy nem lovagolok: 1. félek a lovaktól ( messziről nagyon oké minden, mikor közelebb megyek rájövök, hogy milyen marha nagyok)
2.én is a súlyom miatt rá se merek gondolni, mert már látom is lelki szemeim előtt, ahogy a fiatal kiscsaj, vagy pasi rám néz, hogy mit akarok én)
Egyszer régebben, jó 15 éve elvittük a gyerekeket lovagolni, akkor még én is megkockáztattam hogy felülök,száron körbe-körbe vezettek minket én meg egyik pillanatról a másikra már csak azt vettem észre,hogy ültő helyemben lógok fejjel lefelé. Ház azt hittem ott halok meg. azt se tudom,hogy cibáltak le a lóról.

Nyáron mikor a panzió nyitás felé kacsingattunk, ezt a lovagoltatás témát is körbejártam és arra a következtetésre jutottam, hogy oltári nagy lovardát fenn tartani ( manapság már több okból sem éri meg, erre most nem térek ki)de a gyógylovagoltatásban tényleg van fantázia, egyrészt nem kell olyan nagy méretekbe csinálni, másrészt - sajnos - állandó, folyamatos látogatottságot biztosít, nem beszélve arról, hogy ez nem függ annyira a fizetőképes kereslettől, mert szervezetten (is) viszik a gyerekeket. (iskolák, alapítványok)

Judit!

Nagyon jó a kép a gyerkeekről, amit legutóbb feltettél!

Melinda!

Hol van ilyen nagyker?

Melcsi!

Hát, az anyósnál nyaralásnak van előnye is, meg hátránya is... Érezzétek jól magatokat. Úgy volt, hogy mi is elmegyünk 1-2 napra valahová, már Kaposvárt ki is néztem, de aztán lefújtam, mondtam az uramnak, hogy sose bocsátanám meg magamnak, ha közben megszületne a gyerek és én nem vagyok itthon.( na, nem mintha nélkülem nem jönne világra, csak a kisfiam mellett akarok lenni, osztozni akarok az örömében)

Icus!

ha korban oda kerül Anna, Te nyugodtan lovagolhatsz vele!

Én se a terhességektől híztam meg, mindig azt szoktam mondani, hogy a javuló anyagi helyzetünkkel, egyenes arányban nőtt a súlyom is! Ma már megbékéltem evvel.

Mandula!

Szerintem is egy 14-15 éves fiúnak azért a 7 órai hazaérkezés, kicsit túl szigorú szabály, bár ez függ a közlekedési viszonyoktól, a megközelíthetőségtől, meg sok mindentől, de szerintem azért 9 óra már "belefér" ebben a korban.( mert aztán egyszercsak nehogy "bevállalja",hogy akkor sem megyek haza hétre, és elszalad vele a ló - mert igazából ez a társaságban is tök ciki, legalábbis a gyerekek így élik meg)

Remélem senkit nem hagytam ki. Én holnap már szabin leszek - kizárólag csak azért, mert itt a melóhelyen felújítások folynak és már megőrülök a zajtól, meg a kosztól), az ünnepekre jó pihenést mindenkinek.
Sziasztok Éva
fanny01

Szia Melcsi!

A férjem 110kg én is jobban szeretem a párnázott testet. :lol:

Szia
Vendég

Fanny!

Ne is menj messzire, most már bármikor jöhet akis Drága :) :) :)
ahogy ezek a hülye frontok jönnek-mennek :roll:

azért remélem, az enyém még nyugton marad legalább 6 és fél hétig :wink:

igen, a lovardát én is kicsiben képzeltem el...lenne egy kis fedett rész is, így rossz időben, télen is lehetne edzeni...ilyen nincs még a környékünkön...és persze nem meggazdagodás céllal (azt ebből úgysem lehet) hanem szerelemből :)
ha fenntartjuk magunkat és nem veszteséges, akkor én már elégedett lennék.
imádom a lovakat, és a gyerekeket is, szerintem jó lenne :)

szép napot Mindenkinek!!!

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sziasztok!

A Robika még nem éri fel a hűtőt, de ami elöl van és kéne neki arra mutat, amig nem kap. Ha szomjas mutogat a teás köcsögre, és ha megkérdezem hogy kérsz inni akkor vadul bologat. :lol:

Tegnap labdázott és begurult a labda az ágy alá. Kébzeljétek utána kuszott de már kijönni nem tudott. Tegnap sikerült neki az ágyra is felmászni de lejönni még csak fejjel lefelé szeretett volna. Vége a nyugalmamnak.

Sziasztok
Vendég

Icus!
Most látom, hogy nem válaszoltam a korábbi kérdéseidre.
Benji szerintem még nem igazán fogta fel, hogy Péter nem lakik itthon. A hét végén egyébként egyik nap itthon aludt. Hozta a szennyesét, mert a szüleim még nem vették meg az új mosógépet. Hát, azt hittem, hogy megfulladok!! Az a bagószag, ami a ruhákból áradt!!! Még mosás után is éreztem. Mire megszáradtak, addigra ment el belőlük úgy-ahogy a szag. Mondtam a fiamnak, hogy ha legközelebb is hoz még szennyest (bár remélem most már minél hamarabb meglesz a mosógép), akkor ha ilyen büdösek lesznek, én bizony visszaküldöm és mossa ki kézzel ő. Szóval volt egy kis perlekedés. A férjem kérdezte is Pétertől, hogy milyen itthon lenni, nem hiányzott neki az én perlekedésem? Erre a gyerek közölte, hogy nevetni fogunk, de hiányzott már neki.
Tárnokra bejárni nem lenne olyan komplikált, ha lenne megfelelő időpontban BKV járat. A reggel 6 órai kezdéssel van a gond. Ha itthonról a legelső busszal ment, akkor is csak azt a vonatot érte el, ami 6 óra 5 percre ér oda. A főnök pedig nem áll a helyzet magaslatán. Elmondta neki Péter, hogy az összes lehetséges megközelítési módot megnéztük és ez a legkorább, amikor be tud érni. Erre a főnök a múltkoriban mondta a fiamnak, hogy panaszkodnak rá a kollégák, hogy nem ér be időben és nem hiszik el, hogy nem tud eljutni, amikorra kell. De! Eljuthatott volna úgy, ha éjszakai járatokkal úgy hajnal kettő felé elindul. Azt azért talán mégsem lehet elvárni. Mindenesetre én úgy gondolom, hogy ezt a dolgot a főnöknek kellett volna a többiek felé lerendezni. Mondtam a fiamnak, hogy szerintem a kollégák irigyek rá Az én naiv, jólelkű fiam meg nem értette, hogy már miért lenne rá bárki is irigy. Sajnos meg fogja még tapasztalni, hogy milyen a világ!
Egyébként örömmel tapasztaltam, hogy ez a 3 hónap már elég volt arra, hogy rájöjjön, hogy többre is érdemes az ő képességeivel. Ugyanis már nagyon mondogatja, hogy minél hamarabb szeretne nagyobb állomáson komolyabb feladatot kapni és persze ehhez tanulni. Ez nem lesz viszont egy könnyű menet, mert ahol most van, ott nagyon kell az ember, nem könnyen engedik el őket. Remélem azért sikerül neki nem sokára.

Sheila!
Elnézést, ha indiszkrét voltam a fiaddal kapcsolatban.

Éva!
Privát üzenetet küldtem.

Melinda
fermel

Sziasztok

Melinda válaszoltam.
Sziasztok Éva
fanny01

Melinda!

Nem voltál indiszkrét, nem tudhattad.
Viszont ha valaki kérdezi, én mindig elmondom, hogy mi a helyzet, nem titok :?
az az igazság, hogy én is sok mindenben hibáztatom magam Vele kapcsolatban...pl: nem tehet róla, hogy 18 évesen, felelőtlenül, csak hogy "megmeneküljek" az otthoni rossz légkörből, férjhez mentem az apjához, sőt még babát is vállaltam, holott magam is gyerek voltam még :(

így hát nem voltam valami jó szülő, de az exem még nálam is rosszabb volt...állandóan csavargott, a gyereket is vitte magával, sokszor késő este keveredett haza a 3 éves gyerekkel :twisted:

és persze mindent megengedett neki, mondván, őt sem nevelte senki :roll:
ha fegyelmezni próbáltam, azt mondta a gyereknek, hogy anyád hülye, nem kell szót fogadni :twisted:

mikor Patrik született megfogadtam, hogy Őt nem engedem elrontani és így is lett...igaz akkor már 26 éves voltam, egész másképp álltam a gyerekneveléshez, sokkal több türelmem is volt, igaz Patrik nyugodt áldott jó gyerek volt...

mikor végre elváltunk Roland az apjával akart maradni, mert lekenyerezte, aztán mikor lett egy barátnője ( az apjának) visszazsuppolta hozzám az akkor már súlyosan problémás gyereket :shock:
az volt a célja, hogy tönkretegye a kapcsolatomat a mostani Párommal...hát majdnem sikerült.

aztán miután teljesen kiidegelt minket visszaszökött az apjához hátrahagyva egy levelet, hogy ha majd lesz lakásunk (évekig albérleteztünk ), majd akkor visszajön...hát erre már nem adtam lehetőséget miután beköltöztünk a házunkba, akkor voltam terhes Melissával Rolandnak pedig volt egy csomó zűrös ügye...

úgy gondoltam, hogy nem tehet tönkre 3 ember jövőjét 1 emberért, aki lehet, hogy soha nem fog annyi ésszel rendelkezni, ami elvárható lenne ( sajnos dettó apja lett :( )

sajnos most az van, hogy 1-2 havonta küld egy sms-t, hogy rég találkoztunk és kijönne hozzánk, de ilyenkor nem árul el magáról semmit, a legutóbb is csak internetezett órákig, rá se bagózott a kisebb testvéreire...aztán szokás szerint zsebre gyűrte a pénzt, és elvitte a két szatyor kaját amit pakoltam, és megint hosszú csend...

régebben vettem neki feltöltő kártyát is, de soha nem hívott, nem küldött sms-t, így "leszoktam" erről.

most már dolgozik, együtt lakik a fodrász barátnőjével, aki jobban keres nála és ez zavarja, de mégsem keres plusz munkát magának :roll:
többször küldött sms-t az utóbbi évben, hogy adjak kölcsön 5-10.000Ft-ot eddig meg addig (érdekes, ilyenkor tud jelentkezni),
persze tudta, hogy soha nem kérjük vissza...

mostanában szándékosan nem hívom hozzánk, valahol találkozom vele, meghívom egy ebédre, de ennyi...

úgy érzem nem volna tisztességes a Párommal szemben, aki hajnaltól-estig úton van, dolgozik, hogy mindenünk meglegyen, és még a fiamat is sajátjaként szereti 6 éves kora óta, hogy a nehezen megkeresett pénzét ráköltsem egy olyan emberre, aki nem érdemli meg, mégha a fiam is.

Mi már külön család vagyunk, és van elég kiadásunk, még a babának sem vettük meg a nagyobb dolgokat...engem sem tömött pénzzel senki, mégis itt vagyok, tisztességes ember lettem.

Ne haragudjatok, de ez kikívánkozott, és eddig is megosztottuk egymással a gondjainkat.

Judit!

Robika azért feltalálja magát, nem fog éhen halni :lol:
nemsokára Ő is "önkiszolgáló" lesz...
hát igen, a nyugalmas korszakodnak vége egy időre, én már elfelejtettem milyen is az, amikor kevés a két szemed és két kezed...na, majd megtudom nemsokára :wink:

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sheila!
Nagyon sajnálom, hogy így alakult a fiaddal. Ez igen nehéz lehet neked. Teljesen megértem a döntésedet. A végtelenségig nem lehet visszaélni az anyai szeretettel.

Hát, lányok! Már Bencénél is állandósulni látszik a jövés-menés. Most éppen 2lány! és 3 fiú van nála. Valami szörnyűséget néznek DVD-n a szobájában, de közben ökörködnek is, itt a földszinten lehet élvezni! a dübögést. Na, ezt már nehezen tolerálom. Nálatok hogy van ez? Megengeditek, sőt egyáltalán a gyerekeiteknek van igénye arra, hogy ennyien jöjjenek hozzájuk? Nem beszélve arról, hogy mindig szeretné őket megvendégelni. Tegnap este pld. az apja kereste, hogy hova lett a nagy adag sonka, ami még reggel a hűtőben volt. Erre ma hallom az egyik fiút, hogy mondja Bencének : Hozol megint fel sonkát? Ez a gyerek nem szívbajos. Bence mesélte, hogy amikor náluk vannak nagy ritkán, akkor még egy pohár vízzel se nagyon kínálja meg őket, nálunk meg előszeretettel kér mindenfélét. Úgy gondolom, hogy ennyi gyerek etetését azért nem kötelességünk bevállalni. Az rendben van, hogy a legjobb barátja szokott itt enni, de ez kölcsönös, mert ő is kap náluk enni. Nála sosem problémázom, természetes, hogy ő is velünk eszik, ha úgy adódik. Sőt, kölcsönösen szoktak egymásnál aludni. Egyébként ez ügyben Péter fiammal is voltak anno nézeteltéréseim.
Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi erről a véleményetek.

Melinda
fermel

Melinda!

Elhiszem, hogy kiakadtál, Neked sem lehet könnyű...
szerintem beszéld meg Bencével ezt a dolgot, szerintem sem vagy köteles ennyi gyereket folyamatosan traktálni... :shock:

nálunk ilyen gond (jelenleg ) még nincs, Patrik jól elvan magában a gép előtt (most is :roll: ) ezek szerint örüljek neki, ugye? :wink:

nálunk épp az ellenkezője van: itt az utcában van (volt? ) két barátja, akik tavaly még át-átjöttek hétvégenként gépezni, ilyenkor mindig rendesen viselkedtek, üdítőt-rágcsát szoktam bevinni, megköszönték, de követelőzés nem volt...

aztán, mióta Patrik inerneten kersztül játszik virtuális barátokkal (osztálytársakkal) azóta valahogy nem igényli az itteni barátokat, akik már nem is keresik, mert párszor leépítette őket :roll:

szerintem ez sem jó, nyáron pl. szinte ki sem mozdult, a motor vizsgát is csak most volt hajlandó letenni, miután megfenyegettük, hogy eladjuk a robogóját :roll:

pillanatnyilag tehetetlen vagyok...de érzem, jönnek még ennél ínségesebb idők is :shock:

baromi nehéz szülőnek lenni, megtalálni a helyes arányokat :roll:

most épp a lányom ingázik a laptop és a Minimax között :roll:
modern technika átka...

bagószagú ruhák :shock: : megértem az aggodalmadat... :(

szegény kis Benjinek azért rossz lehet, hogy elköltözött a tesója...olyan kis ragaszkodóak tudnak lenni, de ez az Élet rendje, nálunk is lesz ilyen a nagy korkülönbség miatt Patrik és Melissa között...

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sziasztok!

Nagyon jó, hogy ilyen sokat írtok, és mindíg végig is olvasom, gondolatban reagálok is mindenre..... aztán Emese eldönti :lol: !4

Sheila! Nagyon ügyesen tudsz már képet felrakni :lol: ! Szép a pacitok, a Nővérem volt férje és a lánya is lovász, mindíg irigyeltem őket! De én is úgy vagyok a lovikkal mint Fanny :lol: !
Nagyon tanulságos amit a nagyfiadról írtál, szerintem igazad van ha nem erölteted a találkozásokat, hiszen ő sem! Úgy látom így is megteszed amit lehet!
Sajnos Mese ma is 5-kor kelt :evil: , bár szerencsére ma visszaaludt.

Judit! Így utólag boldog szülinapot a nagyfiadnak! Hát szerintem senki nem néz ki belőled egy ekkor a gyereket! Nagyon csinos vagy! Tényleg nagyon jó a body Robikán!

Icus! Emese is mindíg elkezdi a sírást már a lefektetésnél. Ha olyan korán alszik Anna délután akkor hogy bírja ki estig? Mese 3 körül szokott aludni, akkor kibírja. Igaz, Ő csak fél órákat :roll: ! Most pont olyan időszak van Mesénél, hogy mindent megeszik, vagy majdnem mindent... Illetve most pont nem hogy beteg. De nekem egyik gyerek sem volt jóevő, főleg Alex, ő most sem.

Melinda! De jó, hogy Péter máris szeretne tovább lépni! Ha a ruhák ennyire cigi szagúak, akkor milyen lehet a lakás? Szoktál hozzá járni?

Melcsi! Írigyellek is a párnázott idegekért :lol: ! És szerintem igaza van Sheilának, nem csak a vékony nők csinosak, sőőőt! Jó pihenést!!

Fanny! Mennyi is van még hátra a menyednek? Mostmár tényleg bármikor jöhet! A fiad izgul?

Alexnak elsősorban azért kell 7-re jönnie, mert a bandázós társaságban senki nem lakik erre. Mi eléggé kiesünk a belvárosból, csak egy busz jár erre, és csúcsidőn kívül nem túl sűrűn. De Ő nem is akar annyira menni, csak néha úgy egemlíti. Van itt egy barátja, inkább hozzá jár át.
A másik ok, hogy Kitti inkább szeretne már tovább elmaradni, sőt megkérdezte, hogy Ő mikor mehet már bulib? :shock: :shock: 13 évesen!!! És ugye ha Alex mehetne mondjuk 8-9-ig akkor jönne Kitti, hogy Ő miért nem.... (nekem annakidején mindíg azt mondta Apukám, hogy mert Te lány vagy! )
Szóval Kitti sokkal nehezebb eset lesz, már most tudom. Eddig az volt a bajom, hogy egész nyáron itthon ült,sehova nem ment. Most meg a héten elkezdődött a csavargás. Minden nap Hősök Tere (szép nagy felújított tér, úgy tűnik most az a fiatalok találkahelye), és miért nem jöhet 8-ra. Amikor meg ma megkérdeztem, hogy Dominikának hányra kell hazamenni, akkor kiderült, hogy 6-ra. (na jó, Kittinek kell 3/4 óra míg hazaér) Arról nem is beszélve, hogy tegnap hívta valami fiú aki 16 éves (kb., mert Kitti sem tudja, hogy mennyi), hogy menjen vele ma házibuliba :shock: :shock: :evil: :!:
Ááá, nem terhellek tovább benneteket a kamasz gondjaimmal 8) !

Emese tegnap jól megijesztett. Délután evés közben, gyümölcsöt ettünk, elkezdett sírni, és már vagy fél órája sírt amikor felhívtam Gábort, hogy jöjjön, mert nem tudom mi van. Mire hazaért már én is sírtam, nagyon meg voltam ijedve. Aztán mire felöltöztettem és kiment Apával már nem sírt, felhívtam az orvost. Kiderült, hogy valószínűleg felmarta a torkát a gyümölcs a torokgyulladás miatt, és a sírás még rátett egy lapáttal. Nem is tudtam, hogy ilyenkor nem szabad gyümölcsöt adni :? ! Szerencsére jobban lett, kb. egy óra múlva már szépen játszott.

Na, jólvan befejezem :mrgreen: !

Szép estét mindenkinek!

KépKép
mandula35

Mandulácska!
Csak röviden (ha Luku hagyja). Irtam már ezelőtt, hogy a mai 13 éves lányok alkotják Budapesten a "bulik" gerincét! :shock: Ugyhogy Kitti még szerencsés eset! És a fiu, ha 16 éves? Az még nem gáz, ekkortájt a fiuk ugyis sokkal éretlenebbek mint a lányok. Igaz, mostanában ez is forditva van, a lányok szoktak idősebbek lenni a fiuknál.
Máté ujabban több pálcát is tart a tüzbe, akik közül az egyik 22 éves! A fiam meg csak 18!
Ameddig csak elfogadja, ne is engedd Alexet tovább, szerintem mi is kott kezdtük az elrontást, hogy hittünk neki meg hogy kinek mikor, és már 8.-ban 8-ig 1/2 9-ig elengedtük hétköznap. Hétvégéről nem is beszélve, akkor kezdődött a bulizás. :evil: :cry:
Na mennem kell, pedig még sok mindent akartam itt irni, nem tudom tudok-e még jönni ma, ha nem akkor jövő héten, de vissza kell térnem itt néhény dologra.

melcsi1967

Na próbálkozom.
Melinda!
Az evés nálunk is okozott fejtörést.
Ha valaki itt aludt, akkor egyértelmü volt régebben. Mosthogy van a másik oldali házunk, már többen is szoktak ott aludni, és nem hozza át ide őket enni, aztán hogy esznek-e vagy nem, azt nem tudom. Van ugy, hogy szól este, hogy vannak ennyien, tudok-e adni valamit, vagy vegyenek. Mindig van itthon zsir, hagyma, paprika, legfeljebb mondom Neki, hogy hozzon fel kenyeret (2 bolt is van késő estig nyitva) és szivesen ksézitek zsiros deszkákat. Az bejön a kamaszoknál. Ez ugy alakult ki, hogy előfordult nálunk is ilyen hütőkievés, aztán megkértem, ha váratlanul vendégeink vannak, azért kérdezze már meg, hogy mi a célom a hütő tartalmával. Akkor meg is beszéltük, hogy mindig legyen itthon zsiroskenyérnek való, és akkor elvannak ők azzal is. De az én kisfiam is ugy képzelte kisebb korában, hogy a hütőben lévő turórudi vagy puding is lehet vendégváró étel :shock: Megkinált mindenkit szivesen.Mostmár legtöbbször dobnak össze pénzt és a pizzériánk forgalmát növelik este.
Sheila!
Én nem mertem kérdezni a fiadról, de örülök hogy leirtad. Ez nem lehet könnyü helyzet, hiszen Te az édesanyja vagy Rolandnak, akármilyen. Bár, ahogy kiolvasom a szavaidból, mindennek lehet határa.
Régebben, vagyis többször, beszélgettünk a párommal a kamaszkori gondokról Mátéval kapcsolatban. Ő sem tul egyszerü eset szerintem. Az apja meg eléggé sarkos, hiába nem a mai generáció, Neki elvei vannak és kész! Emiatt volt-van összetüzésük, a gyerek is eléggé fafej. Én meg próbálok lavirozni, és sokszor azon gondolkozom, hogyan tudnék mindkettőnek igazat adni. Mert persze, legtöbbször igaza van az apjának, ha dorgálja, dehát Máté meg a fiam! Nem hagyhatom cserben! Én eléggé megértem az érzelmi hullámzásokat, a dühkitöréseket is türelemmel viselem, engem az sem zavar, hogy megmondja rólam kerek-perec a véleményét, mi el tudjuk simitani ezeket egy összenézéssel. Az apja meg azt mondja, hogy nem kéne nekem ilyen elnézőnek lenni, meg hogy meg kell tanulnia, hogy nem beszélhet akárhogy velem, stb. Dehát a fiam! Kinek bocsássak meg, ha nem Neki! És nem tudom, hogy tudna-e akkora disznóságot csinálni, hogy végképp elszakadjon a cérna! Mert a mai napig fizikailag képes vagyok érezni, ahogy megszültem, az utána való kinokról nem is beszélve, meg a sok vágyakozásra, ami követte, hát ugy érzem, nem tudnám soha eldobni magamtól, vagy megtagadni, vagy nem törődni vele. Persze nálunk is én vagyok az, aki felhivja, sms-t küld, mert magától nem jutna eszébe, vagyis csodálkozik, hogy én miért aggódom, nagy már, tud vigyázni magára, stb. És rengetegszer mérges vagyok rá, ugy birom Emesét, mikor reggel jövünk a szobájába szellőztetni, és szedegetem össze a ruháit, mondja feddő hangon, a fejét ingatva: "Máté Máté!" És tudom hogy vannak disznóságai is, és mégis, remegek Érte. Vajon tudna olyat csinálni, hogy hidegen hagyjon Vele kapcsolatban minden?
Patrikra visszatérve, nem tul jó, ha csak gépezik, tényleg elfogynak majd a barátok a szomszédból. Bár akkor meg legalább lehet hogy nem elmászkálós fajta lesz. Nem tud az ember okos lenni, mi lenne a jó!
Fanny!
Bizony, mostmár maradj otthon, ha a fiad mellett akarsz lenni! Ráértek később elmenni ujból.
Na mennem kell mostmár végleg!

melcsi1967

Sziasztok Lányok!
Sheila!
A válás után mi a gyerekekkel maradtunk a házba. Nehéz időszak volt. A hivatalos válás után abban eggyeztünk meg az exemmel, hogy közös felügyelet alatt neveljük tovább a gyerekeket, ezért haza költözött. Kettéválasztottuk a házat, a gyerekek maradtak a saját szobájukba és ezért enyém lett a felső szint. Külön bejárat, konyha minden. 6évig éltünk igy, a párjainkal eggyütt, akik megértették hogy nálunk minden a gyerekek körül forog. Az exem barátnője tanárnő és sokat segitett és segit azota is gyerekeknek a tanulásban. Az én férjem meg tanitgatta őket mindenféle szerelésekre. Tudtuk, hogy ez igy nem normális, de nem volt eggyikünknek sem lehetősége kifizetni a másikat. Igy viszon nem kellett osztozkodni a gyerekeken. Másfél éve eljött az idő és nekem 2honapon belül elkellett hagynom a házat mert kifizetett. Találtam egy házat 2percre a másiktol és igy most ugyanugy élünk tovább csak nem egy házban. A gyerekek ott vannak ahol akarnak de a hétvégéket betartjuk hogy a családi összejöveteleket megtudjuk tartani. Nemtudom hogy a közös fiunk mit fog ehez szolni ha nagyobb lessz, lehet hogy ő is átakar menni majd az exemhez. Nekik még nincs közös de én szeretettel fogadnám.

Hát ennyi diohéjba!

Sziasztok Kép
Vendég

Sziasztok!

Melinda! Nálunk nem nagyon vannak barátok, de ha ritkán jönnek akkor valami rágcsa, vagy ha pont ebédidőben jön valaki akkor természetesen megkínálom. De ahogy Melcsiéknél, nálunk is megkérdezik, hogy mit "ehetnek ki" a hűtőből.

Sheila! Kitti pont ezt csinálta egész nyáron, már azt beszéltük Gáborral, hogy elviszem pszichohoz. Aztán meg......

Melcsi! Mostmár tényleg kezdek kétségbe esni Kitti miatt: tegnap este mondja, hogy az egyik srácnál kerti parti lesz du. 2-5 ig. Hát jó, elmehet ha elkéri a címét és a telszámát. Jaj, Anya neee, az olyan ciki :shock: . Aztán meg kiderült, hogy a sráccal egyszer beszélt, azt sem tudja ki az, ráadásul a barátnője nem is megy, tehát Kitti EGYEDÜL EGY IDEGEN TÁRSASÁGBA! És komolyan nem értette, hogy miért nem engedem el :shock: ! Az a baj, hogy komolyan azt hiszi magáról, hogy már mindent tud, és nagylány....
És igen, ezek a kislányok járnak discoba is, cigiznek, isznak :cry: :cry: :cry: .
Te nagyon jó anya vagy, de ezt eddig is tudtuk :lol: , és továbbra is irigyellek a mérhetetlen türelmed miatt!!

Judit! A tiétek is elég érdekes helyzet! De nagyon ügyesek vagytok, hogy így megoldottátok!! Kíváncsi vagyok, hogy Robika is akar-e majd az exedhez menni.
Jó, hogy tudsz már kicsinyíteni, nagyon aranyos Robika :lol: !

Képzeljétek Emese már egyre többször áll meg kapaszkodás nélkül, és már 5-10 másodpercre :lol: ! Imád kézenfogva sétálni, meg sem lehet állni vele :lol: .
Ha lesz egy kis időm, csinálok pár új képet!
Nem is mondtam, hogy vasárnap kereszteljük Emesét! A legnagyobb dilemmám, hogy mit adjak rá? Mert most már hideg van, valami kis ünneplő ruha nem elég! Fogalmam sincs, hogy mit vegyek neki???
Ötletek?

Sziasztok!

KépKép
mandula35

Melcsikém!

teljesen igazad van, egyetértek Veled, de a férjed álláspontját is meg tudom érteni.
Talán nem tűnt ki a szavaimból (tegnap elég vacak hangulatom volt), hogy mindezek ellenére én szeretem nagyon a fiamat és úgy érzem ez kölcsönös.
Soha nem hagynám cserben, és ha bajba kerülne, segítségére sietnék, egyébként ezt a Párom is megbeszélte Vele, hogyha olyan gondja van, amit nem tud egyedül megoldani, szóljon nekünk nyugodtan.

De amíg elboldogul úgy, hogy ugyan le kell mondani egy-két luxusdologról és gazdálkodni kell a fizuból, én nem akarom megkönnyíteni az életét, mert tudom sajnos, hogy hova fajulna a dolog :roll:
annyira jól azért nekünk sem megy, a házunkon hitel van, az autóink lízingesek, a rezsink nem kevés.
szóval a látszat csal, sokan csak a külsőségeket nézik, azt nem, ami mögötte van.
Pár éve, amikor a Párom vállalkozása kezdett beindulni, Roland eléggé vérszemet kapott, mikor megkérdeztük Karácsony előtt, hogy mire lenne szüksége olyat mondott, hogy köpni-nyelni nem tudtam. :shock:
olyan dolgot kért volna, amit még magunknak sem engedhettünk volna meg...

szóval óvatosnak kell lenni Vele, mert nincs tisztában azzal, hogy a pénzért bizony keservesen meg kell dolgozni :?
ez nem az Ő hibája, az apjától ezt látja, a munkakerülést, az ide-oda csapódást...

Karácsonykor, születés és névnapkor egyébként pénzt vagy értékesebb dolgot szokott kapni, amit nem engedhetne meg magának.
Tavaly szeretett volna jogosítványt, a Párom kifizette neki, de autót pl. már nem kapott mellé :wink:

ezt egyébként Patrik és Melissa is saját keresetből vehet majd, mi fizetjük a tanulmányaikat (reméljük minél tovább :) ) és ha úgy alakul kapnak egy-egy lakást, de onnantól boldoguljanak egyedül.

Patrik egyébként teljesen más mentalitás: soha nem követelőzött, bárminek örül, mert Ő látta, hogy mit szenvedtünk idáig ( 7 albérletünk volt 3 év alatt ) mire építkezni tudtunk.
a gépezésével nem tudok mit kezdeni, óvónő barátnőm szerint majd kinövi, mint az ő fia is, ha csajozni kezd (most 16 éves).
úgy vagyok vele, hogy amíg ötösöket hoz, és majdnem kitűnő a bizije, talán nincs akkora gáz...

és nyugodtabb vagyok, hogy tudom, a szobájában van, mintha körmöm rágnám, hogy vajon mikor és hogyan ér haza :roll:

Judit!

Nagyon szerencsés helyzetben vagytok, ezt így kéne csinálni minden családban
de ehhez értelmes partnerekre van szükség, ez nálunk nem volt meg, sajnos.
Én szó szerint egy szál ruhában menekültem el otthonról anno. két gyerekkel, különben már nem élnék...akkor már el voltunk válva két éve, de együtt laktunk, mert a drága szüleim nem segítettek abban, hogy "megszabaduljak" mondván, hogy ők ellenezték a házasságot.
Nekem meg nem volt hova mennem...
mikor már a mostani Párommal éltünk, átmenetileg el kellett költöznünk a városból, mert állandóan fenyegetett, leselkedett utánunk, Párom kocsijának kiszúrkálta a kerekeit...
feljelentettem a rendőrségen, ahol persze semmit nem csináltak, szembesítettek vele, ahol csak szemberöhögött...

egy időben Rolandot küldte kémkedni hozzánk, és most is jobban össze vannak nőve, úgyhogy úgy gondolom, jobb távolságot tartani és óvatosnak lenni, minthogy baj legyen...a sok szenvedés és nélkülözés ( teljesen kisemmizett ) bizalmatlanná tett.

most jól kiteregettem a szennyesünket, de aki a-t mond, mondjon b-t is, ez is hozzátartozik az igazsághoz.

:) :)

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?