Sziasztok lanyok!
Tegnap delutan Petra kihagyott egy kajalast. Evett delben 12:15-kor, majd valszeg hasfajas miatt eleg soka fenn volt meg, a vegen pocimasszazs utan nagy nehezen elaludt. Mikor nem ebredt fel 3-4 korul, gondoltam, jobb, ha most hagyom aludni, legalabb kipiheni magat, es kicsit megnyugszik a pocija is. Vegul 3/4 7-kor(!) mar kezdett ebredezni, ugyhogy gyorsan kikaptam az agybol es megetettem.
Ekkor felkeszulten vartam a szokasos nyugoskodest es nem alvast, de legnagyobb meglepetesunkre ekkor is elaludt. Ugy dontottunk, hogy az ejszakai alvas erdekeben inkabb felkeltjuk, es legalabb egy fel orat setalunk vele, de a babakocsiban ujra elaludt. Mikor hazaertunk, kicsit jatszottunk vele, vegig vigyorgott, majd furdes, es szopi. Ezt nagy lendulettel elkezdte, de egyszer csak sirni kezdett, es a cici szajbagyomoszolestol csak meg jobban kiborult. Ugyhogy betettem a kisagyba, es ott is elaludt, es fel 6-ig nyomta. ha nem lett volna az a nagy vigyorgas pancsi elott, komolyan aggodni kezdtem volna, hogy beteg.
Remelem, tenyleg nem az.
Palacsintakat elkuldtem az erdeklodoknek.
Franyo,
Megnyugtatasul: altalaban en sem tudom megkulonboztetni a sirasfajtakat.
Ha a cumit nagy lendulettel bekapja es erosen szivni kezdi, majd rogton kikopi es sir tovabb, akkor valoszinuleg ehes.
En sem orulok, hogy ilyen keson furdetunk, de igy Apa is el tud jonni velunk setalni, mar nincs olyan meleg, es kozben nyugodtan beszelgethetunk. Es ami (szamomra) nem utolso szempont: mivel keson furdetunk, igy mar kezdettol eleg volt egyszer kelni ejszaka. Ez azert volt jo, mert Petra az ejszakai szopi utan az esetek legnagyobb reszeben nem nagyon akart visszaaludni, es maga a szopi ugyan nem faraszto, es rovid ideig tart, de utana meg neha 1-1,5 orat fennlenni nem valami szivderito. Mivel most mar tobbnyire alszik reggelig, lassan elkezdjuk korabbra tenni mi is a furdetest.
Drukk, hogy a Ti akaratotok legyen erosebb!
En kertem a toltott tok receptet, elore is koszi!
Latom kozben, hogy Norka is irt, de a Te verziod is erdekel, nagyon szeretm a tokot.
Csucsuka,
Megvettem en is a NL-t.
Jo nyaralast!
Es tudod, a tejet el ne felejtsd!
Kangi,
Betartashoz nagynagy drukk es kitartas!
Mano2,
Anyosod hogy mondhat ilyet, hogy bantod a gyereet???
Boldog szulinapot!
Mano,
Calcium Sandoz: kalcium tartalmu pezsgotabletta. Ha jol emlekszem, pici kutyad van, szerintem adhatsz neki oltas elott mondjuk 2 oraval egy felet kb. 1 dl vizben feloldva. (Ha nem issza meg, nyomd be fecskendovel a szajaba) Majd ha hazaertetek, akkor is meg 3-4 x 1/2-et, kb. 2 orankent. De inkabb hagyatkozz az oltast vegzo doki tanacsaira, o tudja, hogy pontosan mekkora az ebecske, es foleg, hogy milyen injekciot ad az oltas melle meg az allergia megelozesere.
Norka,
Az en palacsintamrol nem volt erdemes fotot kesziteni, ugyanis en csak megsutom, de nem toltom meg, csak az asztalnal kenegetjuk meg kedvunk szerint.
Noemi,
Petra amugy szeret babakocsizni, most volt az elso alkalom, hogy kitartoan sirt.
Zsuzsi,
Ferj
En Petra szuletese utan a legelso szopinal teljesen biztos voltam benne, hogy van foga a kislanyomnak. De persze csak ugy ereztem.
Zulu,
Nagyon tetszett a zsijkjeta, meg ferjemnek is felolvastam.
Gomboc,
Strand tali! Nagy otlet!
Bar nem tudom, hogy mit kezdenenk a geyrkocokkel furdes kozben.
De azert en tamogatom!
Nadine,
Furdetes
Nem eleg zsiros a tejed, rossz a tejed - na en ezektol kikeszulok. Nekem meg senki nem mondta, de ha mondana, valoszinuleg az arcaba masznek, pedig amugy nem vagyok egy agressziv alkat.
De hogy a faradsagos munkaval megtermelt tejcit szidjak, na neeeee!!!
Myssnia,
Szialrd edes, de ez nem ujdonsag.
HP
Timici,
Doki, vedono
Beu,
Az is jo megoldas szerintem, hogy megnyitsz egy notepad-et, abba irod folyamatosan az irnivalokat, es a vegen bemasolod a hozzaszolasokhoz.
Toffi,
Kengurus verzio nem jo a hegymaszashoz?
En is jobban szeretm a Balatont vagy a banyatavakat, mint a strandot, hasonlo oko miatt. De azert a strand is nagyon jo.
Csak azt tudnam, hogy fogok kimereszkedni az "uj" alakommal.
Beu,
Orulok, hogy fel vagy dobva!
Ha Lorinc ilyen jo kisfiu, akkor bitos hamar visszter az ejszaka atalvasahoz.
Mu-tiramisut milyen turobol csinaltad?
Kakival kapcsolatban nalunk is ilyen valtozasok vannak. Lehet, hogy ez igy normalis?
Nadine,
Drukkdrukk, hogy kicsippentes nelkul megusszatok!!!!
Maci_2,
Ful
Drukk, hogy hamar meggyogyuljon Roni fule, es nehogy-nehogy ujra begyulladjon!!!
Gyorgyi,
Kiutes.
Na eddig jutottam, a tobbit mar csak holnap tudom elolvasni. Igy is rengetetget irtam...
Jo ejt mindenkinek:
Leszter jokislany Petra