Új privát üzeneted érkezett!

Jó reggelt :)

Nanica, jaj a kölesgolyós sztori nem bíztató, mi van ha Boldinak egy petrósat nyomok a szájába? :shock: Hol vetted (vagyis melyik fajta, mert éna DM-ben veszem)

Róki, csokimázról tegnap világosítottak fel, és este meg is csináltam, tehát friss az élmény: készen vettem csokimázat ami egy zacsiban kapható a pudingok között, állítólag Oetker is van, de én csak valami Homebake... coating elnevezésűt kaptam, amit bele kellett rakni 5 percre forró vízbe zacskóstul, aztán kibont, ráönt, elken :D és kész, semmi tej (az összetevőit ugyan nem tudom, de nem hiszem)

Ebből az almás sütiből jóérzésű ember lánya mennyit eszik meg együltő helyében reggelire?? Mert én asszem túlléptem ezt a határt :oops:

Kép
Kép
agiboldi

Bella,
Köszi, hogy hívó szavamra jelentkeztél!
Akkor Berci és Sebi teljesen egyformán adják elő magukat: egyszerre álltak fel, és Sebi is később tanult meg ülni, helyette mindig térdelt.
Tehát még simán rászokhat a cumira…jobban örülnék az ujjának.

Lorca,
A kövi talira szerezni kell egy mini bárpultot, hogy legyen mit támasztani a sok ácsorgó gyereknek.
Gratu a fogakhoz Szabi!

Róki,
Sebi is kis utánfutóként működik. Van neki egy tipikus kiáltása, amivel szólongat, és olyankor visszakiabálok, hogy hol vagyok, és két pillanat múlva már a gatyámba kapaszkodva áll mellettem.
Én agráregyetemre jártam, úgyhogy láttam (a tangazdaságok, meg az ország egyetlen állami gazdasága nem volt sokkoló, de mondjuk én nem vagyok greenpeace aktivista), vágóhídról csak filmet (ott többen kimentek a teremből). A Tescos pontyok sorsa tényleg borzongató (a Tescos könyvben van róla egy sztori, érdemes elolvasni).
Csoki bevonó: Katica márkájú – egyik lábasba forralod a vizet, egy kisebbet beleteszel és abba a csokit. Gyorsan felolvad, nem szabad túl melegíteni, mert akkor úra állagot vált. Utána meleg vízzel kimosható az edény. Az olvasztott csokihoz olvasztott vajat kell keverni, de szintén nem forrót, mert az is túl hevíti a csokit. Szóval először a vajat készítsd elő. Ill. Riától rendelhetsz csoki olvasztóedényt.
Lédig – jó kérdés!

Nanica,
Biztos macerás ez a sok sétálgatás, de legalább egészséges mindkettőtöknek!
Sebi mászik, áll, ül, most gyakorolja az állásból visszaereszkedést.

Orsi
Kép Kép
sno

Ágiboldi,
tegnap egy ismerős megjegyezte, hogy mennyit fogytam. Mondtam neki, hogy pedig bazi sok édességet eszem, erre anyám még hozzátette, hogy amúgy is bazi sokat eszel :? A szoptatós nő kalóriaigénye a nehéz fizikai munkát végzőké után van még, tehát ha rendes kajából nem, akkor ezt almás sütiből kell pótolni!

Orsi
Kép Kép
sno

Roki: krumlipüré???? kacsazsírral :P :lol: :lol:

Köszi a receptet, kipróbálom. A párom úgyis édesszájú, kell neki valami változatosság!

tipp:
A lédig nem az ömlesztett árút jelenti, tehát amit nem db-ra, hanem kilóra árulnak?

Sokáig a tv paprikán is gondolkodtam! :lol: :lol:

Ágiboldi: Most tesztelem a maradékot, elfogyott :lol: Én is a dm-ben vettem, mert ott a legolcsóbb. Bár én csak ezt az egy márkát láttam máshol is, csak ott drágábban...

Evés: pont olvastam egy who-s ajánlást, ahol le van írva, hogy a nő napi átlagos kalóriabevitel x, a terhesség alatt x+300kcal, a szoptatás ehhez még +200! (ami 1 bögre tej, 2 db banán, 1 db sonkás zsemle, 10 dkg sovány sajt... ) Na ha én is csak ennyivel ennék többet, akkor nem tudom, hogy hol tartanék :!: , most terhesség előtti - 7 kg!

nanica

Orsi, köszi! Akkor az ebéd is ez lesz, ill. egyszerűen csak áteszem magam reggeliből az ebédbe :lol:

Róki, az én csokiborítás változatom emberkímélőbb :wink:

Kép
Kép
agiboldi

ezt találtam még: a koffein 1 %-a, az alkohol 0,25%-a vállsdztódik ki az anyatejbe, naponta legfeljebb 2 dl sör, vagy 1 dl jó minőségű bor fogyasztható el

nanica

Sziasztok!

Én a "lédig"-et még csak zöldség-gyümölcsre alkalmazva láttam (Tescoban) és azokra vonatkozik, amik nincsenek külön csomagolva, csak "ömlesztve" egy nagy kupacba. :roll:

Ria! Jól értem? Akkor ez már a negyedik baba lesz? :o Úgy látszik az elkötés sem 100%-os fogamzásgátlási mód. :?

EDA: na, ezek után már biztos, hogy a következőnél sem fogom kérni. Az oxitocint el lehet utasítani? Mert én nem akartam, mégis bekötötték. :(

Sági! Petinek nagy gratula az ácsorgáshoz! :D :D Talán ma megtanul leülni. :wink:

Mozgás: Gergő tök jól elvan a "gurulva haladás-kúszás" párossal, de én nagyon szeretném, ha a négykézlábazást sem hagyná ki (agyféletkék fejlődése). Tegnap kezdett kutyázni, úh talán lesz belőle vmi. :roll:

Hmmm....jól néz ki ez a palcsinta.....kár, hogy nincs nyálcsorgatós eikon, az illene ide. :lol:

Lora! Én is főzök! És sajna mindenkinek. Külön Gergőnek, külön nekünk, minden nap. :cry: Tegnap tettünk is egy túrát a Cédrusba, és jól bevásároltam a biozöldségesnél, mert már kezdtük felélni a készleteinket.

Pöttyök: pelusunk Alana, popsitörlőnk vizes vatta (Gergő imádja, hogy újabban meleg vízzel törölgetem :D ), és a pöttyök eltűntek. Ez azért még nem bizonyítja, hogy tényleg a peló volt az ok (főleg, hogy éjjelre Pampit kap), de ha megint előjönnének a pöttyök, már ezeket is ki lehet zárni. Ez is vmi. Most minden nap fel is írom, hogy mit kapott enni, hátha kiderül vmi, de látom, hogy elég hosszú folyamat lesz, mire kapunk vmi eredményt...ha egyáltalán. :roll:

Tegnap készen lettek a fényképeink (sztem nagyon megéri a Dm-es előhívás), úh jöhet a ragasztgatás! Csinálok egy Gergő-albumot......úgy is ráérek. :lol: :lol:
Vendég

Nanica, köszi az alkoholos adatokat! Pont tegnap olvastam tök egymásnak ellentmondó infókat: az egyik azt írta, h pont olyan az anyatej alkoholtartalma mint a véremé, és a kövi szopinál mindenképp bejut a babába. Ez a doki nagyon szigorú volt, merthogy ha minden nap 2-3 deci bor, akkor az árt neki stb. A másik meg azt írta, h kiürül és ha jó soká szoptatsz, akkor semmi nem jut bele :shock:
Mondjuk gondolom a heti 1-2 esti 1-2 deci vörösborom nem gáz.

Mozás: Boldi négykézláb közlekedik, de ha siet vagy fontos, h odaérjen (pl. koszos papucsomhoz), akkor hasra ereszkedik és kúszik, mert az a biztos :lol:

Pann, te mikor tudsz még főzni is, mikor nem is alszol? Elismerésem!

Oxitocin hiányában gondolom lassulhat a folyamat, esetenként veszélyeztetve a babát. Én azt nem merném elutasítani..
Ria, vélemény??

Kép
Kép
agiboldi

Pann:

Úgy tudom, saját felelősségre szinte mindent el tudsz utasítani. Talán ha a gyerekre nézve életveszélyt jelent, akkor nem. De ki az aki egy ilyen helyzetben vitába mer/akar szállni az orvosával? Akkor már régen rossz ha vajúdás közben még vitatkozni is kell a dokival. Ezért szerintem előre olyan orvost kell választani akinek hasonló elképzelései vannak a szülésről mint neked, és aki tiszteletben tartja a kívánságaidat, és nem a saját hatalmára támaszkodva kényszerít olyan döntésekre amiket te nem szeretnél. Szerintem.

Lédig:

Köszi az infót! :)

Csokimáz:

Szintén köszi. Majd megnézem a boltban azt a kész csokimázat, de szinte biztos vagyok benne, hogy van benne tejszármazék. Én étcsokiban sütéshez a Szerencsi Szerecsenre esküszöm, én mindenbe azt rakok.

Ria:

Gőzölőedényben te vagy a nagy szakértő??? Hol lehet ilyet kapni.

Fogyás:

Hát. Nem vagyok büszke magamra. A legjobb eddig terhesség előtti súly -3 kg volt, azóta ezt sikerült feltornázni terhesség előtti súly +5 kg-ra. Borzasztó. Pedig az ideális végcél az terhesség előtti súly -10 kg lenne. Álmodik a nyomor. Én egyébként rosszkedvemben eszem, most egy ideje elég szar passzban vagyok, ez meg is látszik a súlyomon. A kajával vigasztalódom.

Nanica:

Kipróbálom a kacsazsíros krumplipürét, akkor ezek szerint ebbe tej és vaj helyett CSAK kacsazsírt kell rakni? Olvasztva? Te hogy csinálod?

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Nanica!
Nekem sem jött be régebben a sírni hagysám sem, meg a felveszem, megnyugszik letszem sem.Rájöttem, hogy nálunk az a legjobb, ha ugrok az első nyikkantásra, akkor még nem éberd fel teljesen(éjszaka), iszk, és alszik vissza.Ha hagynám sírni, akkor ő is behergelné magát, nehezebb lenne megnyugtatni.
Teljesen tejmentesen eszel?Sajtot sem eszel?Lenne baja tőle Linusnak?Met ha eszel sajtot, akkor abból lehet néha melegszenyát is csinálni.Piríós kacsazsírral, fokhagymával :twisted: :lol: Ez tejmentes. :wink: Én reggelire csak kakaót iszok fél litert, amióta az eszemet tudom. :lol: Szopi alatt is ittam, úgy voltam vele, ha Emilinek baja lesz tőle, akkor nem iszom.De nem lett, szerencsére.
Kölesgolyóból én is meg tudok enni egy zacsival 1xre.Mitől volt olyan íze?Én még nem tapasztaltam.
Lázkúpoz semmiképp se adj neki, ha nem beteg, mert ugye az gyógyszer.;-)
Primőr:pl. eper, dinnye télen.:-) Amit fólia alatt, vagy más országban termesztenek, és nincs nálunk éppen szezonja.Paradicsom is szezonon kívül primőr.Nem tudom érthető-e ez így.Mi pl. nem veszünk télen paprikát, mert vegyszerízű, még a szaga is.A paradicsom meg ízelteln, vizes.Cukkíni dettó.Babáknak azt szokták javasolni, hogy mindig frisset, ami éppen terem.Vagy ezekből fagyasztva.
Emili a járáson kívül mindent:ül, felül,mászik, feláll, mostmár lépeget is néha, és a kanapéra is fel akar már mászni, emeli a tappancsait.;-)

Panki!
Univerek olcsóbbak, a Hipp és a Kecskeméti között van kb, ahogy én láttam.
Séta az, ha kimész az utcára, még ha csak a sarkig is mentek ;-)

DE:Képzeljétek, tegnap a Tescoban 52 ft volt az Univer gesztenyés-almás-pulykahusis kaja!!!!!!!!!! :shock: Én csak lstem, nem akartam elhinni, de ennyit fizettem érte.Szerintem vmit nagyon elcsesztek, mert ennyibe nem szokott kerülni még akciósan sem, és nem volt kiírva, hogy akciós lenne. :roll: Viszont nem finom, Emilinek nagyon nem jött be, nem is ette, öklendezett tőle, és kiköpte!Vettem sütőtök marhahúsosat is, azt ette.Szóval nem leszek Univer párti! :evil:

Lorca!
Gratulálok a fogacskákhoz!Én megint azt álmodtam, hogy kinőtt Emili foga, alul 3 egyszerre :lol:
Nestlét értem már.Egyébként nekem is vmiért unszimpi, mint az Univer.Biztos anyai megérzés. :wink: :lol:
Edig a Milupa a lgszimpibb, És ha az összetevőket nézem, abban is a jobbak közé tartozik.Mi nagy tápisak vagyunk, sokat kóstolt már Emili, de ez vitte eddig a prímet.A Hippes is jó. :wink:

Bella!
Gratula Bercinek a felálláshoz!

Ágiboldi!
Igen, ltalában 2 üvegnyi kaját eszik meg. :roll:
De van hogy többet is. :oops: Ma csak 1 teljes üveggel evett, meg a gesztenyésből negyed üveggel+fél banánt darabokban adtam neki oda.
Citromfű:Emili direktbe itta, de nagy szedálást nem vettünk észre rajta.Tudtommal a citromfű nem szedatív, csak úgy általánosságban biztosíthat jó közérzetet, nem lesz nyűgi, ilyesmi, de álmos sem tőle.Nekem anyósom elvégzett egy gyógynövényes sulit, és ő ajánlotta, hogy itassuk vele, mikor nagyon sírós voltr kicsinek, és semmi nem hatott. :roll:

Rókica!
Én is mindig átbogarászom, csak azt nézem, hogy mi van benne, kvázi a többi nincs. :lol:
Szivi nagyon kis ügyi!Emili sem elégszik meg már a mászással, állni akar, sőt már felmászni a bútorokra, és lépeget is, ha felkapaszkodik vmibe!
Állatartásról tudom, hogy itthon is hogy működik, sajnálom is őket, de azokat legalább hamar, és talán kíméletesebben ölik meg,mint a halakat a forróvízbe doni élve. :( Nekem ez nagyon dúrva.De ez én vagyok. :wink:
Csokimáz:ÉN a Szerencsi csokis étcsokit szeretem sütin viszontlátni azt gőz fölött bármilyed edényben fel lehet olvasztani.Ha SŰRŰNEK TALÁLOD, LEHET EGY KIS tejet, vagy vajat tenni bele, de akkor nem dermed vissza annyira keményre.Ha már elfolyósodott, akkor kell rákenni a sütire, majd a lábasba gyorsan melegvizet engedni, és gyorsan elmosni :wink:
Lédig:csomagalotalna, ömlesztett, nem kis csomagokra bontott.
Krumplipüré:én is a kacsazsírra gondoltam ;-)

Ria!
Én is tanultam szülésznőnek 1 évig, utánna sulit váltottam a borzalmas hozzáállásuk miatt, de a pesti suliban nem indult sznői tanf., így lettem gyerekápolónő :wink:
Pedig de is lett volna bábáskodni!

EDA:nekem nem fájt, viszont utánna nagyon hamar kitágultam, de a varrást nagyon éreztem, pewdig akkor is kaptam még+lidocaint is.:-(

Pann!
Mindent el lehet utasítani, ha nem akrsz oxitocint, akkor kijelented, és nem adják!Csak azt tehetnek veld, amibe beleggyezel, nem szabad szégyenlősnek lenni!

Univer:hát nem leszünk fanclubtagok.Emilinek nem ízlik az 52 ft-os gsztenyés kaja.Ez van.

Ma süt a nap, így m megyünk sétálni!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa

Voltunk de. a Tescoban. Hihetetlen mennyien voltak! Az emberek nem dolgoznak? :evil: Na mindegy...
Néztem a bébikajákat és arra jutottam, hogy a kecskeméti a legolcsóbb, a Hipp és az Univer majdnem egy árban van, mert az Univer csak 163g, míg a Hipp 190g. Arányaiban nézve épp csakhogy olcsóbb volt az Univer. A többit nem néztem, mert azok nekem nem szimpik.

Panka
A Hippnek milyen babakeksze van? Én csak gluténest találtam a tescoban 6hótól! Szerintem elárazták azt a babakaját! Vagy nem lehet, hogy hibás termék volt? Ott szoktak leárazni ilyeneket néha. Így vettem ott egyszer 1200Ft-ért pelust, mert ki volt szakadva a zacsi. Persze ettől még semmi baja nem volt. :wink:

Sno
Te tényleg sokat fogytál, de ezt Riánál mondtam is. De nem értem, én is sokat eszem és édességet is eszem eleget és mégsem fogyok! :evil: Mi a titkod????
Sebi tényleg nagyon hasonlít az Univer reklámos kisfiúra! :lol:

Bella
Bercinek az álláshoz gratulálunk! Most már tényleg egyre izgibb lesz egy babatali! :lol:

Róki
Szilvike is nagyon ügyi! :D
Kukorica tejről még csak poralakban hallottam, mint a kókusztejből is van ilyen. Talán bioboltokban! Vagy ha vmit nem találok a Fővám téri Nagycsarnok pincerészén az Ázsiaboltban szoktam megnézni. Ott vannak ilyen különlegesnek mondható dolgok.

Lorca
Szabinak add át gratulációnkat a fogacskákhoz! Nem semmi! Egyszerre majdnem 3-at! :lol:

Alkohol, kávé
Kávézni nem szoktam. Inkább teázni szeretek. Az kb. úgy működhet mint a kávé. Remélem...
Nálam is lecsúszik néha egy-egy pohár bor vagy sör. Ennyitől nem lehet baja a babónak. Viszont a sörtől mintha jobban aludna!

Pann
Még csak most csinálsz albumot? Nálunk már rég van. Csak frissíteni kéne már!
Remélem azért már nem jön vissza nektek semmilyen pötty!

Nanica
Én sem szoktam lázkúpot adni. De mivel múltkor fájdalmasan sírt és már 4 órajá fent volt éjjel lehet te is bepróbáltad volna, mivel rá van írva, hogy fájdalomcsillapító. És már jobb ötletem nem volt. És nem tartok itthon citromfűteát.
lora7

Az éjjelünk egész jól telt. 11 körül nyüszített egy kicsit, de hagytam és 5 perc múlva csend volt. Nálunk pont ellenkezőleg van úgylátszik, mint Pankánál, mert ha kiveszem ilyenkor vagy megzavarom akkor felébred és mégjobban sírni kezd. Pedig eddig azért ugrottam én is az első nyekkre, amiért Panka te is. 6 kor szopiztunk és utána még 9-ig aludt. Tehát tök jó volt.
lora7

Hali!

EDA! Az edánál kötelező az oxytocin mert fájásgyengeséget okoz, már mint az EDA!

Panka!Hol tanultál szülésznőnek?

Beni változatlanul kommandózik jön-megy egész nap a lakásba! Most már fogok neki adni egy seprüt és egy felmosót! :lol: Még nem ül, de sokat áll négykézlábra és úgy ringatózik hogy olyan mintha mindjárt elrepülne!

Róki! Én csak tupperben vagyok otthon. Az edényekbe nem annyira! :)

Alkohol! Rám ugyan nem érvényesek a szabályok de ma csaj buli lesz nálam, Beniapu elutazott és még soha nem aludtam egyedül Benivel(legalábbis nem emlékszem) Átjön a barátnőm a 10 hós kisfiával és ha letettük őket jöhet a hadelhad! :lol: Már megvettük a Malibut!!!! :oops: :lol:

KépKép
csongria

Ria!
Gyulán tanultam, de csak az első évet. :(

Pann!
Nem volt hibás,megnéztem a szavidőt is, 2009-ig jó, idén gyártották, és a fedelét is megnéztemn, nem volt kibontva.Szóval tuti elárazás, csak kár hogy nem ízlik Emilinek, sok benne az alma, és ettől kicsit savanya.De 1 hónap múlva megint megpróbálom.
Hippes keksz valóban gluténes, a Brendonban láttam eddig csak tej-tojás-gluténmenteset, Fosfovit névre hallgat. :wink: nagyon fini, darált, por alakú.

Volt ma a védőnő, és mondta, hogy 6 hós kor után adható gluténes cucc, ha van rá hajlam, akkor bármikor kijöhet 6 hós kor után, ha 10 évesen kaná akkor is, ha meg nincs, akkor nem is lesz.Mert ugye ez genetikai baj.

Fogzásra ajánlotta a Dologel-t, ami természetes hatóanyagokat tartalmaz, szemben a Dentinoxal, amiben lidocain van, és a patikus nő sem ajánlotta!1100 ft.

Kép
pankaa

Lora! Ne aggódj a kúp miatt én ha ilyen van Nurofent szoktam adni az fájdcsill.

KépKép
csongria

Panka! Mi most a dologélt használjuk! Egy előnye hogy sokszor lehet kenni!

KépKép
csongria

Sziasztok!

Róki: épp kérdezni akartam, hol találtál olyan csokit, amiben nincs tej! majd megnézem, mert már nagyon csokihiányom van! (A terhesség felét a magas éhgyomri cukrom miatt diétáztam végig,,, akkor azért nem ettem csokit! Itt látszik mennyire gyenge is vagyok. A Linus miatt képes vagyok rá, de magam miatt nem lennék ilyen kitartó :oops: :roll: )

nanica

hupsz még nem akartam elküldeni:

Róki: 2, igen, tej és vaj helyett csak kacsazsír, mennyiségre kb annyi, mint a vaj, amit beleraknál. Ha meleg a krumli nem kell felolvasztani, mert megolvad. A zsiradék lágyítja, a folyadék hígítja a pürét. A menzán vizzel szokták csinálni...

Pankaa: semmi tejterméket és tejszármazékot nem eszem, és mindent kerülök.
A dokinéni szerint pl ami a kalácsban van tej, az mehet, de nem tudom, akkor mi értelme lenne a diétának, hisz tejet előtte sem ittam! (Inkább 0 tejbevitel... nem merek kockáztatni, mert nem csak az én eégszségemről vam szó!)
Esténként én is első nyekkenésre beszaladok a Linushoz, és pár korty szopi és alszik is tovább... ezt van, hogy óránként. (többek közt ezért sem alszik kiságyban...

Lorca: te is együttalszol Szabival ugye? Hogy véded a leeséstől, amíg nem vagy mellette? Ha már tud mászni a gyerek nem vezsélyes a dolog?
Linus egyébként ha felébred, általában csak a nyekergésig jut, hanyatt fekve... Ha előbb a cicit keresi és véletlenül hasra fordul, ettől annyira megrémül, hogy meg sem moccaan csak nyekereg....

nanica

Sziasztok!

Nem jutottam az olvasásig, csak bele-belenéztem.

Roki!

Tök jó, hogy írtad a Tescos palacsintát. Imádom. És tök rég csináltam! De lehet igazit fogok, mert azt még nem próbáltam. Kaptam vkitől olyan gagyi, 500Ft os két oldalú palacsintasütőt. Abban a legegyszerűbb csinálni. Másra nem jó, de erre igen!
Juharszirup kilőve. Van egy fura mellékíze, ami nekem nem jön be! Mogyoróvaj nagyon is bejön, de itthon csak sózottat találtam... Nekem az lekvárral annyira nem passzol. Nem tudod, hogy hol lehet "nem sózottat" kapni? Tesco színes?

Régebben írtad, hogy Zsuzsa nem nagyon eszik! Lehet, hogy gondoltál már rá, de egy barátnőmnek szintén rossz evő volt a lánya. Elkazdett neki színes, aranyos kajákat adni. Pl husit karácsonyi mézecskalácsformával kiszúrni. Meg minden réteget a szendvicsben más formára vágni. Rántottának ketchup szemet, szájat...stb. Nagyon kemény volt, de megérte, mert majdnem mindent eszik azóta! Persze csak okoskodom... De háha!

A West End Rossmann-ban 144Ft a legtöbb Kecskeméti kaja. Nem tudom, máskor mennyi, de ez olcsónak tűnt!

EDA!

Én is kaptam. Eleve úgy készültem. Ha nem muszáj fájni, minek fájjon. Persze addig is el kellett jutni, szóval fájt eleget.
Szerintem nagyon függ attól, ki adja. Nekem spéci doki adta. Kb 1napja voltak fájásaim, de nem "fájtak". Csak akkor indultam a kórházba, amikor már nem tudtam nevetni. 1ujjnyira voltam kitágulva. Akkor a doki kérdezte, hogy mi legyen, akarok-e szülni, mert akkor burkot repeszt. Vagy CTG-re kötve sétálok, de 12 órán belül nem lesz gyerek!
Persze akartam. Beöntés, zuhany... Irány a szülőszoba. Anesztes jött, egy pici szúrás (nem fájt) majd a kis csövet már nem is éreztem. Kb 15perc múlva megszűntek a fájdalmak. (nem a fájások) Dumáltunk a szülésznővel egy fél órát, majd bejött a doki. 3ujjnyi voltam. Nem fájt közben semmi. Volt egy kis para a a köldökzsinórral, így oldalra feküdtem, meg kaptam egy oxigénmaszkot. Újabb 20perc, szülésznő benéz. Szalad dokiért - szülünk. Nyomtam kettőt, gyerek kint. Fércelés stb minden érzéstelenítés nélkül. Végig tartott az EDA. Mozogni tudtam. Gyalog mentem a szobámba. WC re egyedül keltem. Másnap egy Panadol a húzódó gátseb miatt. Szóval ez komplett szüléströrténet volt, de a lényeg, hogy én viszont csak EDÁ-val. Az új bébit is! Az összes többit is! Úgy 5-6év úlva!!!!!! :-)
Vendég

Na, ha tényleg ilyen jó a dologel én is beszerzek, neekm is az a bajom a dentinoxal, hogy csak ritkán lehet kenni...

nanica

Csokimáz! (szilárd)

Legjobb módszer kb 50fokra bekapcsolom a sütőt. Fém tálba tördelem a csokit. Kb 15-20 perc alatt folyós lesz. Munka nincs vele. Igazából nem jó gőz fölött, mert kicsapódik a kakaóvaj. Vagy valami. De lényeg, hogy csokifanok szerint tönkremegy.

Csokimár (sűrű, fényes, gazdag étcsoki, ami nem törik, de picit ragad)

Vízgőz fölött: 1ek kakaó (igazi por, nem Nesquick) 2-3ek cukor, kevés tej (vagy víz) olyan nem túl híg massza legyen
1ek étolaj, 1tábla étcsoki felovasztva
Vendég

Ja és apa öltöztet projekt:
szeritem nagyon gáz - FORDÍTVA adta rá a cipőt!!!!!!
Vendég

halihó

vagyok csak 3 napja kárpittisztítok, ablakot pucolok, függönyt mosok stb.kölcsönkaptunk egy takarítógépet és mindent kisuvickoltunk Leával :lol: így gyerek meleltt egy kicsit lassabban haladnak a dolgok... :shock:
na de sebja majdnem kész...

apa még mindig nincs itthon :shock: :cry: reggel 7 óta :shock: és már f10! de legalább Lea cica alszik mint egy kis angyal :lol:

hú nem tudok mindenkire reagálni csak ami most hirtelen eszembe jut :oops: :oops: :oops: úh előre is bocsi

a kecskeméti nem = az Univerrel? :shock: :oops: vagy lemaradtam vmiről? ebből is látszikh nem vagyoik otthon a bébikajakban :lol:
én egyenlőre élvezem h főzőcskézhetek Leának aki nagyon lekesen meg is eszi amit készítek :lol:
persze magunknak is főzök szinte mindne nap amikor nicns kedvem :oops: menüzünk de olynakor miondig megállíptjuk apával h ez nem az igazi :lol: lehet h nem olcsóbb de az tuti h finomabb amit sk készítek :lol:

tanulás
középsuliban (eü. szakközép) engem is mindenáron szülésznőnek akartak küldeni merth olyan szép hosszú ujjaim vannak :shock: :shock: :lol: :wink: engem akkor sem vonzott a szülészet ill inkább a nőgyógy része :lol:

altatás
délelőtt+délután fél-3/4 óra ez vagy babakocsiban séta közben vagy dajkálás(most már megengedi h leüjlek közben :lol: ) vagy cici
és újabban a amikor semmi nem működik akkor jön a bébihordó és elhintáztatom benn s utána átteszem a kiságyába :lol:

este csak cicin alszik de ott vhogy tudja h este van és kb 5-10perc után alszik

GRATULA a kis hófordulósoknak (momentán csak Boldira emlékszem :oops: ) de ne vegyétek zokon léccci :lol:
és a kis ügyeskedő álló-kúszó-mászóknak :lol: :lol: :lol:

Lea továbbra is Szabival versenyezve tolat hátrafelé és hergeli magát h nem előre halad :lol: kiabál sikít ezerrel és csak úgy röpülnek a játékok :shock: :lol:
a kutyázásból hintázik és löki hátra magát :lol: most elővette a hasonpörgő tudományát és megfordul a játékaiért...

tegnap elérte il bekapta (pelus nélkül) a lábaujját úh most ez az új játék.
felfedezte a kezét és percekig nézegetni nagy csodálattal :lol:

sno
vonatozós válasz? lécci lécci :lol:

ria
az milyen lekötés volt akkor????????? :shock: :shock: :twisted: ez nagggyon durva!!!!

huligánok :twisted: :twisted: :twisted:

ágiboldi
én úgy tudom csak szárnyast lehet nekik adni egyenlőre...

lora
falnyalás :lol: :lol: :lol: nálunk a falkapirgálás a menő :shock: :lol: egyrészt rosszul vagyok a hangjától :shock: másrészt a mész bemegy az incuri pincuri körmei alá amit stermészetesen utána lekesen szopogat :lol:

panki
apósnak gratulálok a tejszínhabhoz :twisted: látom előre Leát 1,5 évnél hamarabb nem kaphatja meg egyetlen nagyszülő sem!!!! :lol:

nanica
szerintem ha már nem szopizik talál más elavási módszert magának ne izgulj!

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Voltunk mi is sétálni ma. Tök szép idő volt. Brigi úgy nézi a leeső faleveleket, olyan édes! Meg vigyorog a kutyusokra!

Tulajdonképp azért néztem be, mert okt. 26-28-ig (tehát már csak holnap és holnapután) baba-mama expo van a Syma csarnokban. Állítólag ingyen csinálnak ott 4D-s uh-t. :shock: Persze gondolom szép nagy sor fog állni. Na nem mintha most lenne mit nézegetnünk! :lol: (Kivéve persze Pankit! :D) Meg lesz mindenféle doki, akiktől lehet majd kérdezősködni, előadások, és persze babaszórakoztató műsorok.
(Fú, ez nagyon reklámosra sikerült, de csak tájékoztatás akar lenni! Hátha valakit érdekel... :) )
lora7

Sziasztok!

Rokica,
Jaj, nagyon jól néz ki az a palacsinta. Sose csináltam még ilyet csak a klasszikusat, de hétvégén lesz a napja, hogy kipróbáljam. Van is itthon juharszirup is! :D

Lora,
Petinek asszem mégis bejött ez a sírnihagyás. Nagyon jól alszik éjszaka. Most is csak egyszer sírt fel 4-kor, de kapott egy cumit és aludt 8- ig. Viszont rájöttünk, hogy nem nekme kell hozzá bemenni hanem Szabolcsnak és akkor simán visszaalszik, de ha én megeyk akkor rögtön ki akar jönni a kiságyból és szopizni szeretne. SZabolcs pedig azt mondta, hogy akkor mostantól Ő megy Petihez éjszaka! :D

Nanica,
Peti felül, ül, kúszás helyett fókázik, mászik és ha biztosan tud kapaszkodni akkor feláll.

Ma egész délután csavarogtunk.Westend, Kika. Jól éreztük magunkat! Peti kapott J-press zoknit és harisnyát. Most már az egész család abban jár! :wink: :lol:
Mostanában feljár hozzánk a szomszéd néni unokája . Annyira bírja Peti, hogy ha már meglátja akkor kacag, ugrál. Végre valaki aki egy kicsit tehermentesít. Lehet megbeszélem a lány anyukájával, hogy fizetek zsebpénzt ha néha felengedi hozzánk tanulás után 1-2 órára.
Vendég

nanica
az már tuti h Linus tejérzékeny? gastroenterolgus által diagnosztizálva?

tejet még én sem isom de sajtokat igen, joghurtot csak a muffinba :oops: magában még nem és persze ami az élelmiszerekbe el van dugva :shock: :lol:

róki
köszi az amerikai palacsinta receptet nyami nyami :lol: :lol: :lol: holnap lehet h sütök is :lol:

hétfőn mértem Leát és 9050 g :shock: és 70 cm :lol: hivatalosan majd hétfőn megyünk mérésekre :lol:

na most eldugulok
jó éjt

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Ja szerettem volna kérdezni is. A pipi husit, hogy turmixoljátok le? Hülye kérdés, de én ma főztem Petinek sóskát krumplival és pipicicivel, de a hús olyan mini szálakban maradt. Igaz csak engem zavart, Peti jóízűen benyomta.
Vendég

Ria
Nagyon irigyellek. Babás csaj buli! Akkor még lelkiismeretfurdalásod sem lehet, hogy otthon hagytad a gyerkőcöt! Ezt jól kitaláltátok!

Oxitocin
Azt én is kaptam. Sajnos. Nekem pont az ellenkezője történt mint kellett volna. Voltak fájásaim, csak nem akart jönni a tolófájás. Pont mikor a tűt szúrták a karomba jött az első! Akkor még ugye nem az infúzió hatására. Amint hatott leálltak a fájásaim. Ill. csak én nem éreztem őket, a gép mutatta. Így egy db. tolófájást éreztem csak, végül szó szerint kipréselte belőlem a gyereket a doki. Így több mint egy óra volt tolószakasz pár nyomás helyett.
Ria, szerinted a következő szülésnél is így fogok járni? Mert akkor tutira elutasítom és inkább türelemre intek mindenkit! (Legfőképp magamat :oops: )

Na megyek aludni, mert már nem tudok gépelni sem. Jó éjt! (Pl. miért nincs ásítós eikon sem?)
lora7

Nanica!

Egy csomó étcsokiban nincs tejpor (de van amelyikben igen, tehát azért el kell olvasni őket, pl a Carte d'Oro-ban van pedig naggggyon finom). De a Boci étcsoki egy az egyben úgy néz ki és olyan az íze is mint a Szerencsi Szerecsené, nekem tök úgy hat mintha csak más csomagolópapírt raktak volna rá. Töltöttben pedig a Tibi csokinak van az étcsokis ananásszal töltött táblája, az is nagyon finom, és teljesen tejmentes. De vigyázz, mert az ugyanolyannak tűnő epres töltöttben viszont van.

Leesés: én is felnőtt ágyon altattam Zsuzsát ilyen idős korában, pont ezért, hogy éjjel csak mellé kelljen feküdni szoptatni, illetve ha nagyon gyakran ébred, akkor mellette tudjak aludni. Egy felnőtt ágymatrac van lerakva a földre, a sarokba, tehát 2 oldalról eleve védett. A harmadik hosszú oldalra vettem egy hosszú leesésgátlót, és mikor nekiindult éjjel lemászni róla, akkor a negyedik oldalt párnákkal barikádoztam el. Egyszer fordult elő hogy sikeresen elmászott az ágy végéig és aztán szépen legurult onnan (ki volt habtapizva, tehát nem volt kemény), de abból az egy esetből tanult. :lol:

Pankimanki:

Ezért írtam, hogy magyar ízlésnek nem megfelelő a sósmogyorókrém-lekvár kombináció. Úgy tudom, peanut butter csak sósban létezik, pláne Magyarországon.

A figurás tippet már olvastam valahol, még nem próbáltam ki, de lehet! Van egy olyan érzésem hogy Zsuzsánál ez nem számítana, mert ő nem keveset eszik, hanem válogatósan. Tehát amit szeret, abból emberes adagokat megeszik. De próba szerencse, kipróbálom...

Köszi a csokimázas ötleteket!!! Az utóbbi a szimpi nekem, a ragacsos étcsoki máz!!! :)

Kaja:

A Kecskemétit is szeretem. A legtöbb a polcon Hipp, Kecskeméti és Univer. Egy-két Nestle is becsúszott, de nem túl sok. Én direkt úgy válogatok hogy kb egyenlő arányban legyen húsos és nem húsos, szerintem nem kell mindennap hús a babának. Szilvi még mindig nem fogyaszt napi 1-1,5 üvegnél többet. Nem is baj. Addig kényelmes, amíg szopizik.

Apa öltöztet:

Kiraktam Zsuzsa ruháit hogy mit kell ráadni, de ottmaradt az pelenkázón egy pár zokni még plusszban. Hát nem ráadta a harisnyára a zoknit?!?! És úgy a cipőt.

Amerikai palacsinta:

Örülök hogy sokatoknak ilyen szimpatikus. :) Kérek majd élménybeszámolót, hogy milyen volt!

Sági:

Milyen önfeláldozó férjed van! Le a kalappal.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Mozgás: Boldi kúyzik, négykézláb mászik, és jól megmarad ülve, de felülni még csak most próbál. Ma volt az első nagy négykézlábas felfedező körút a nappailban, és megúszta, csak egy cd-tartó polcot rántott a fejére.
De a legcukibb akkor volt mikor én a földön ülve vártam, ő pedig már fáradt volt és négykézláb jött felém sírva, lógatott fejjel, és potyogott a könnye... annyira megsajnáltam, de gondoltam, h megvárom míg ideér, nem kapom fel folyton

Sági, ez nagyon praktikus, feltétlen szervezd be a kis rabszolgát Peti szórakoztatására :)

Ria, helyettem is igyatok!!!

Panki, ja kérem, az én szülésélményem után nem várnád könnyed szívvel a kövit! (pedig sima, gyors, probléma és EDA-mentes szülés volt)

Mazsi, köszönjük a hófordulós köszöntést a többi érintett nevében is :wink:
Asszem nekem sose lesz olyan fontos egy ebéd, h főzzek... persze majd ha Boldi is azt eszi akkor miatta... most inkább nem eszek, vagy csak ami akad, ill. nagyon ritkán főzelék...
Csak az édesség fontos! :wink:

Kép
Kép
agiboldi

Mindkét gyerek jól megfázott, még Robi is csorog egy kicsit. :( Szabi most olyasmit produkált, amit még Nati sem. Átaludta az orrporszívózást. :shock: Nyekergett, szörcsögött, bekapcsoltam a porszívót. Semmi, szemek zárva. Ölembe vettem, lefogtam, szívogattam az orrát. Tekergés, nyüsszögés, szemek zárva. Leraktam, betakartam, szörcsögi vége, szemek zárva. Hm.

Délelőtt vettem harisnyákat Natinak. Teljesen ok, 200Ft volt db-ja. Kisebb méret is van, egy ismerős-ismerősének... akárkije csinálja. Megrendeltem emilben és a Baross téren összefutottunk. Kapott 3 kesztyűt 200ért és nacit 500ért. Teljesen feldobta a napomat. :D

Csongria,
Az 1óra 40 perc nem hangzik jól. Fél órával Szabi előtt a betoppanó orvosnak a szülésznő mondta, hogy szerinte azért benne vagyok a szülésben rendesen, ő nem látta rajtam. :wink:
Most már teljesen elbizonytalanodtam az EDAval kapcsolatban. Muszáj még egy gyereket összeszedni, hogy eldöntsem, hogy is zajlik ez a szülés dolog. :D Vagy inkább rávenni Robit, hogy az örökbefogadás mégsem egy rossz módszer és szépen elásni a szőnyeg alá az egészet. :?
A tágulás üteme nem változott a szúrás után, egy óra sem volt Nati érkezéséig, de kaptam oxitocint. A fájásra nem hatott, folyamatosan romlott utána is. Ugrani én nem tudtam :oops: Még megfordulni se nagyon, eléggé benne voltam már a sűrűjében, nem volt szünet. De a szúrás az bőven volt olyan kellemes, mint a vajúdás, simán elnyomta.
Szabi fájdalomcsillapítás vagy oxi nélkül jött, a vajúdás nem volt rosszabb, csak az utolsó 4 perc, a kitolás és a dokival való küzdelem :twisted: . Ezért a méhszájra kellett, hogy hasson, mert ott tuti éreztem, hogy valami más. Bőze doki biztos, hogy jobb volt. :wink: Csak ne kellene rá olyan sokat várni. :(
Olyan létezik, hogy valaki nem reagál rendesen a fájdalomcsillapítóra? Úgy látom nem, én vagyok az egyetlen, ki nem tud szabadulni ettől az egész szülés dologtól. :?
Felhívtam a dokinőt, akit ajánlottál. Nem biztos, hogy egy ilyen gázos páciens kell neki. :lol: :oops: Jövő héten találkozunk. A hangja nagyon aranyos volt a telfonban!
Uncsitesó :shock: :shock: :shock: Nincs biztos fogamzásgátlás. :shock: XL szívás.

Sági,
Még nem csináltam húst Szabinak. :oops: De én zöldséggel, főzőlével kergettem a botmixerben.

Kép KépKép
lorca

Én is úgy tudtam, hogy az oxi "jár" az edához. Az biztos, hogy engem senki nem kérdezett meg róla, csak az edáról, de azt nagyon is szorgalmaztam. :D De ha lassul is a vajúdás, akkor is óriási különbségek vannak. Az én szülésem nem lassulhatott volna le annyira, hogy két napig tartson, mert Nati addigra tán még unalmában is kiesett volna. Márpedig volt, akit addig láttam vajúdni.

Sági,
Nagyon rendes apucid van. Hiába, egy olyan névvel, mint Szabolcs. :lol: :oops:

Pankimanki,
Ilyen szülésből bevállalnék még párat. :lol: Az totál egyezik, hogy kisétálok klotyóra és saját lábon be a kórterembe. Azonkívül pár dolog azért eltért. :lol: Én is az EDAra szavazok, de egyre kevésbé bízok benne. Lehet, hogy bennem van a hiba, gyárilag.

Nanica,
Együtt alszunk Szabival, apa van külön. Két oldalról fal van, a harmadikon a kiságy. Valamire azért használni tudom :lol: meg ágyneműtartónak is tök jó. :oops: A negyedik oldalon ott van jó méter szélességben még egy ágy. Marad, kb 1,5 méter, oda teszem a takarót és két nagypárnát. Ha alszik, többnyire a felette lévő galérián szöszölök, mint most is, és akkor hallom, amikor felébred. Natival hasonló volt, 2x esett le, 1,5 évesen, de inkább csak lecsúszott, mert már bőven egyedül szállt le. És persze ha ott vagyok, akkor én alszom kívül.
Szerintem a leesés gyerekfüggő, Natit simán ott lehetett hagyni az ágyon minden nélkül, nem indult neki. Még most is, amikor felébred, felül és többnyire szól, nem kóvályog. Az ő ágya 30cm magas, onnan azért már sokszor legurult, de inkább játék közben és nappal.

Panka,
A Dologelben mi van? Megnéztem a gyógyszerek között, de nincs ott és semmi mást sem találtam róla.
Kolléganőm lisztérzékenysége 28 körül jött ki, addig ok volt minden. Ha hajlamos, akkor talán a késleltetés segít, nem?

Fogak:
Anyukámnak eldicsekedtem, hogy áttörtek tegnap a fogak. Kérdés: És kint vannak már rendesen? :lol:

Lora,
Nagyon gyógyiellenes vagyok, de Szabi is kapott már egyszer Nurofent azért, mert már nem tudtam mit csinálni, annyira kétségbe volt esve. Bealudt és felébredve minden ok volt.

Panka,
Voltak ismerőseim, akik vágóhídon voltak gyakorlaton. Durvább, mint pár perc alatt élve megfőzni egy halacskát. :( Az életkörülményeikről nem is beszélve.

A Tescos hal koncentrációs tábor nekem is rémálom.

Kép KépKép
lorca

Nanica,
Szabi napi minimum fél órát elvan kölesgolyó majszolással. Remélem, nem találunk mi is egy olyant. :shock: Szerintem nekem kb egy mázsa lement már a torkomon, de max pár keményebb darabbal találkoztam. Cigit, pontosabban a hamuját eddig még csak kenyérben találtam.

Jaj, már szombat van...

Kép KépKép
lorca

halihó

túl vagyunk az első "anyakialudtammagamjátszunkazéjszakaközepén" éjszakán :shock: :shock: :shock:

f12-f3ig ment a műsor :twisted: sikongatott, kiabált rötyögött rugdosott az apja végül kiköltözött a gyerekszoba mini heverőjére miután a nappaliban a kanapé még száradt :oops:

na mindegy nem tudom h a meggy-banán vagy a délutáni kóla (bár ezt itta már korábban is és nem produkált ilyen tüneteket :lol: ) volt a bűnös

ria
a novemberi kismamában a Tupperes tárolóedénykéket ajánlják bébikaja lefagyasztásához :lol: :lol: :lol: elinzéted a reklámot? :lol: :wink:

lora
akkor kezet foghatnak orvosaink :wink: az enyémnek is ki kellett préselnie Leát és én az elejétől kaptam az oxit...bár a kitolás "csak" fél órás volt én nem 1 :shock:
mindenesetre az tuti h a köv gyerkőcöt nem nála szülöm :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

itta=ittam :oops: tehát nem Lea itta :lol: :wink:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Lorca!
Vágóhíd: :cry: Én nagyon mimóza lelkű lettem mióta megvan Emili.Előtte próbáltam kívül hagyni az iylesfajta rémhíreket, nem érzelmeskedni, de ma már nem megy.Tegnap is hallottam a hírekben azt a nőt, aki agyonverte a kisbabáját, mert sírt, és nem akart enni :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: Most is könnyes a szemem. :cry: Hogy lehet vki ilyen ÁLLAT??????????!!!!!!!!!!!!!Én simán kitekerném a nő nyakát, az ilyen nm érdemli meg, hogy éljen!(itt biztos nem lennék értelgős! Emilim hányszor sírt, és nem evett????
Na nem is gondolok rá, em tesz jót a lelkemnek.

Eddig sütött a nap, most kezd felhősödni :evil: Pedig menni akartam hintázni du. :?

Hústurmix:Én összefőzöm a húskockkat amivel turmixolni akarom, és simán belerakom az egsézet a turmixba.Nekem összepépesíti teljesen, nem arad szálkás. :roll:
Sági!Milyen turmixolód van?És teljesen megfőtt a husi?Én kicsit túl szoktam főzni, pont ezért, hogy nehogy szálkás maradjon. :roll:

Emili már a fürdőkédban is fel tud állni, elcsúszá nélkül :shock: Tegnap szorgalmasan gyakorolta, én meg nézted cidrizve, hgy most mi lesz, de nem lett semmi.Ha scúszott, akkor leült. :wink:
Majd teszek róla képet is. :D

Kép
pankaa

Képek:http://www.picturetrail.com/flicks/2633352/preview

Kép
pankaa

Jó reggelt! :-)

Túl vagyunk egy szép kis beszélgetős, névkeresős estén. Jókat mulattunk apával. Lánynév nincs befutó. Túl sok, ami tetszik...

Pl:Zita, Lilla, Kinga, Lívia, Emma, és még egy csomó

Igazából meg szerettem volna nézni, melyik névnap mikor van, hogy ne legyen túl közel a szülinappal. De mindenhol időrendben felsorolva egy csomó, így nem tudom, melyik az "igazi".

Kingát, Lillát tudom. Még a Zitát is. De egy csomót nem!!! :evil: :oops:

Fiúnév. Apja a Márkot szereti. Ami nem lenne baj, De Tímár Márk?
Nekem a "tipikus divatnevek" tetszenek, mint a Benedek, Bence, Bálint... (ezt nem rosszból mondom, mert mondom, nekem is ezek jönnek be, csak nagyon sok van belőle és nem akarom, hogy az osztályban 4 legyen belőle)

Lánynévből így kiesik az Emma meg a Lilla... De így is döntésképtelen vagyok! Timusnál már előre tudtam. Még mielőtt terhes lettem.

Fiúnévvel annyira nem jutunk dűlőre, hogy a jelenlegi nyertes a Tímár Orbán Viktor :lol: :lol: :lol: persze csak viccből!
Vendég

Jesszus! A lányom monogramja TNT :-) Most vettem észre!
Vendég

Panki!
Én már gyerekkorom óta tudtam, hogy lányom lesz, és Emíliának fogják havni.Az Emma is tetszett, de vhogy éreztem, hogy az nem az igazi.Zesónak még nálunk sincs fix neve, bár a Lívia is tetszik, de Emma már biztos nem lesz. :lol: Én a jelentésüket is nézem, meg a dátumot is. :wink: Fiú név nincs, így remélem a tesó is lány lesz(főleg hogy van egy zsáknyi lány ruha :lol: :twisted: )
TNT? :lol: csak fel ne robbanjon mérgében :lol: (bocsi)

Emili mai ebédje cékla volt:(nem is kaptam szívrohamot :lol: ) Kép
Kép

És akkor a Japán képek:
http://www.PictureTrail.com/gid18152450

Kép
pankaa

Ó te jószagú Atyaúristen!!!!!!! Na ennyire még nálunk sem durvult el a helyzet! Pedig Emili igen jó evőnek számít a bandában... Még jó, hogy a brendonos előke nem ereszti át a cuccot!!!!! ÁÁÁÁÁÁÁ
Vendég

Mazsi,
Gyorsan a vonatozós válasz. Bocs, ezek szerint csak fejben válaszoltam :oops:
Szóval eddig az volt az első és egyetlen vonatozásunk. Bp-Tbánya 1 óra oda 1 óra vissza. Odafelé kupéban voltunk, akkor mindenki Sebit szórakoztatta, visszafelé IC-vel jöttünk és végigaludta az utat.

Orsi
Kép Kép
sno

Szabi most éli ki a fogzás örömeit. Utólag. :twisted: Persze lehet, hogy a mászni tanulás-fogzás-megfázás a nyerő trió, de tény, hogy nagyon nyügi. Meg az sem segített, hogy tegnap 1ig szöszmötöltem és 6kor már riadóztatva lettem és az alvás annyiban is maradt. Még szerencse, hogy tanítok, legalább volt egy kis kikapcsolódás.

A fűtés nálunk még (természetesen) mindig nem ok, de legalább rájöttem egy bibire. A termosztátot sikerült egy olyan falszakaszra rakni, ami mötött kémény fut és jópár fokkal melegebb a környezeténél. Amíg a falak általában 21-22 fokosak, ott 27-28 :twisted: Naná, hogy nem lehet vele rendesen beszabályozni.
A másik, hogy nekiestem egy csavarhúzóval a radiátornak. Az egyik kotyog, a másik nem fűt. Már állítottam a nyomást, próbáltam kergetni a levegőt a csövekben, úgyhogy már csak ez maradt. Az egyik még ok volt, ott majd nézem a hatást, de a másiknál sikerült úgy lecsavarni, hogy spriccelt a víz. Totál eláztam, pulóver alatti póló is lucskos lett, mire visszatekertem, kb 3mp alatt. A legjobb, hogy amikor visszamentem felmosni, láttam, hogy nem csak én kaptam a koszos vízből, hanem összefröcskölte majd az egész konyhabútort és a felette lévő falat kb 3m magasságig. Azaz jól szórakozunk itthon. :D

Kép KépKép
lorca

Lorca, ez marha bosszantó lehet!

Naggyon durva a céklás kép :lol: :lol:

Boldi mai produkciója: feltérdepel, felnyújtózik és elől belekapaszkodik pl a kanapéba, tévészekrénybe. Sajna ma elveszítette az egyensúlyát, és előrezúgott, beverte a fejét a tévésszekrény fogójába és kicsattant a szája fent belül, csupa vér volt a kis arca :( Szegényke, egy perc ölelgetés puszilgatás után el is felejtette, de én nem :(

Ezt hogy lehet kivédeni?? Még nem áll fel, de így is esélyes, h ez még egy párszor megtörténik...
Sági, asszem Peti kapaszkodik így fel pl az ágyában, nem esik előre? (ott mondjuk nem nagy baj, max a rácsba veri a fejét, ezt is eljátszottuk :( továbbá a kanapéba, ez mind nagy írással végződött)

Kép
Kép
agiboldi

sírással

Kép
Kép
agiboldi

Hali!

Ágiboldi! Ittam helyetted is....Forgott a világ! :lol:

Lora! Valószínű sőt tuti hogy fájásgyenge voltál...Plussz türelmetlen volt az orvos! Első lépésben orvost kell váltani a kövi szüléshez és nem biztos hogy igy fog végződni! :)

Lorca! Kiváncsi vagyok hogy tetszik angyalka! :) Ha ott szülöd a kövit rám számíthatsz és minden úgy lesz ahogy megálmodod! :wink:

KépKép
csongria

Sziasztok!

Panka, nagyon jók a képek Emiliről és Japánról is! Amikro meglátta a céklaebédes fotót, nagyon gondolkodni kezdtem, tényleg akarom-e én is ezt! (Pont ma vettem céklát!)
Honnan van a hosszúujjas etetőkabátka? Nagyon hasznosnak tűnik!
(Sütőtök folt mivel jön ki??)

Lorca: köszi, mi is hasonlóan alszunk, csak nekünk nem sarokban van az ágy. Fejvédő, kiságy, párna és takaró a védelmi vonal.
A fűtésmacera nem semmi... remélem festeteni nem kell. Én egyszer málnaszörpöt robbantottam a plafonig szódával - festetni kellett utánna :roll:

Ágiboldi: Egyik ismerősön kislánya az egyik első, felső metszőfogát így veszítette el. Előre esett a hálós járókában és a foga beakadt, majd kszakadt :(( Ott is volt nagy sírás, anyuka részéről is! Már két év körüli és mindenkinek azt meséli, miért hiányzik egy foga! :P

Ria: A fájásgyengeség mitől alakulhat ki? Nekem pl 18 óra vajúdás, séta és oxitocin után sem jöttek a tolófájások, és már 10 órája elfolyt addigra a magzatvíz, ezért döntött a doki a csaszi mellett!

:evil: érdekes dolgokat olvasok most a Linus zárójelentésében: Szülési fulladás!!! (asphyxia) Ez nilyen gyakran fordul elő??

nanica

Csongria,
Nem megyek teljesen vakon, angyalkát az iwiw-en is megkuksoltam, ott is szimpi. :)
A legnagyobb baj, hogy az én titkos álmom a szülésről az, hogy megjönnek az első fájások, elalszok és csak akkor ébredek fel, amikor a kezembe nyomják az egészséges gyereket és a zárójelentést. :lol: Persze mit B verzió, jó egy olyan szülés, ami nem rosszabb, mint az eddigiek. Azokat is túléltem végülis és az eredménnyel elégedett vagyok. :D
Remélem, lesz még lehetőségem rá, hogy szavadon fogjalak :wink:

Most olvastam egy cikket a segítség nélküli szülésről :shock: , ami terjedőben van Angliában. Csak apuci és anyuci. Azt még el tudom fogadni, hogy valaki a többedik komplikációmentes szülést otthon szeretné, de hogy még bába, dúla vagy akárki más hozzáértő se legyen, az azért már sok a gyomromnak.

Nanica,
Nem voltál a babatalin, nem láttad a konyhánkat :lol: Egy robbantott málnaszörp fel se tűnne, azt lehetne hinni, hogy dekoráció. Egész feldobná a falat. :oops:
Azt hiszem, a fogas sztori volt az utolsó érv, ami merev hálósjáróka ellenessé tett. Eddig max arra gondoltam, hogy az ujja valahogy beakad és eltöri. De ez rosszabb. :shock:

Ágiboldi,
:( Nem lehet kivédeni. Lehet a maxra törekedni :roll: . A gyerekszoba nálunk közel biztonságos. De Natinak még ott is sikerült nekiszaladni az ajtófélfának és nagy sírás lett a vége. Szerintem a max, amit lehet tenni, hogy hagyod esni és próbálkozni amennyire lehet és inkább az útjából takarítani, mint az útját egyengetni. A nagyon óvott, segített gyerekeknek úgy látom mindig több púp van a fején.

Kép KépKép
lorca

De hogy lehet biztonságos egy gyerekszoba, mikor konkrétan kívülről a kiságy rácsába kapaszkodva is feltérdepelt, és úgy is bevágta a fejét... ok, attól talán még nem lesz semmi baja..

Jaj, a hálósjárókás sztori nagyon horror. Én is először az első fél fogat ellenőriztem, h megvan-e még... megvan :D
Bakker, nagyon kicsi így az esély, h lesz olyan gyerek aki egyik fogát se fogja kitörni... :?

Kép
Kép
agiboldi

na írok én is, az olvasással sose lesz belőlem régi felhasználó :lol:

lorca
én is ottvagyok a szülést nem megemésztő táborban, pedig az enyémmel semmi gáz nem volt. "rövid" vajúdás, oxi, eda nélküli "gyors" szülés. én a lelki részét nem bírom feldolgozni, h milyen hatással volt rám, mennyire nem voltam ura a helyzetnek

viszont az istván kórházat mindenkinek ajánlom, aki maga akar dönteni a beavatkozásokról, ott ha nem akarsz burokrepesztést/oxit/stb akkor nem kapsz, max röhögnek a hátad mögött, h nehezíted a saját helyzetedet. (ez persze, lehet, h nem így van, mármint a nehezítés, a röhögés az tuti)

baba-ki-mit-tud
ha esetleg van ilyen táblázat, kérem rögzíteni, h kele a hasáról a hátára fordul, és gyönyörűen fekszik háton :oops: :lol: :cry:

sági-féle almás süti
aki még nem csinálta és nem ütközik a diétájával, mindenképp essen neki, irtó fini!!

majus3

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?