Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Az iment alhasi gorcseim voltak,szerintetek ez mar a vajudas kezdete is lehet? Nem tudom,hogy mit kell varni es ez olyan rossz.. Segitsetek!!

Kép
agizsuzsi
 
 


Ágizsuzsi!

Lehet persze, de csak akkor ha rendszeres és nem múlik, sőt gyakorisága nő. Lehets ima jósló is. Azt szokták javasolni hogy lazíts, meleg zuhany, ha nem múlik akkor hívd fela dokid vagy szülsésznőd, nézzen rád.

Én mondjuk anno elég korán bementem Emmával a kórházba, most már azt mondom érdemesebb egy ideig amíg nem túl gyakori és nem túl elviselhetetlen otthon maradni. Nem könnyű felismerni:(

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Én bár még nem szültem, de nekem is a rendszerességet említette a doki, hogy azt kell figyelni.

Kép
vargaviki
 
 

 
 

Mondjuk nekem anno rendszeres volt amikro bementem, csak még nagyon enyhe és így dekkoltam 1,5 napot a kórházban szülésig :roll:

Kész a nagytakarítás, így fotoztam nektek. Mondjuk még csak a fenti rezidencia, a napplaiba nem hozta le a férjem a bölcsőt még Kép Kiságy a gyerekszobában Kép Pelenkázó helység

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Szóval az első a gyerekágy Emma szobájában. Azért van tele más játékokkal is:)

A pelenkázó komód meg egy külön kis helységben van, ami majd valaha a fenti fürdő lesz, de most még csak gardrob szerű, ha befér oda szertnék még egy fotelt is amiben fenti s tudok vele ücsörögni, etetni. Mert lent jó ez a számítógép fotel. Itt lent meg még egy bölcső lesz, ha lehozza férjem felágyneműzöm és fotózom

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Szép lett Manó! Olyan jó látni, hogy nálad már minden így a helyén van!
Egyébként az ágyneműt ti felhúzzátok előre vagy majd akkor ha hazamentek a kórházból (vagy esetleg Apuka/Nagymama)?

Kép
vargaviki
 
 


Ágizsuzsi mi a helyzet a görcseiddel? És Jahra neked a pocakfájdalommal?

Kép
vargaviki
 
 


Sziasztok!

Lafie köszönöm a táblázatot. Én vagyok az 5. :)

Gratulálok Sziromnak és Juhavexnek, nagyon szép babák mindketten!

Nekem a görcsökkel kapcsolatban azt mondta a szülésznőm, hogy ha rendszeresek és kb. 10 percenként jelentkeznek, akkor kell indulni a kórházba, előbb nem. Elképzelhető, hogy jóslófájásaid vannak, ami állítólag nagyon hasznos, mert felkészíti a méhszájat a szülésre. Nekem néha az alhasam fáj, de nagyon enyhén és hamar elmúlik. Nekem soha nem voltak menstruációs görcseim, néha picit fájt a hasam. Kíváncsi vagyok, hogy lesznek e jóslófájásaim. Fogadtam szülésznőt. Ő végzi el nekem soron kívül az NST vizsgálatokat és azt mondta bármikor hívhatom. Azt hiszem, ha eljön az idő, akkor is beszélni fogok vele, mert én sem szeretnék túl hamar beérni a kórházba. Akkor fogok indulni, amikor ő mondja.
Szerdán megyek az orvosomhoz, nagyon érdekel, hogy változott e a méhszájam. A málnalevél teát iszom folyamatosan, napi két bögrével.

Én a héten megyek ultrahangra, már nagyon kíváncsi vagyok, hogy mekkora. A 33. héten nagynak mondták, súlybecslés nem történt. Én is folyton izgulok, hogy vajon jól érzi e magát odabent. Most már nyugodtabb lennék, ha kint lenne. A 33. heti adatai alapján 3 héttel idősebbnek tűnt. Nem tudom mi a helyzet, de állítólag előfordul hirtelen növekedés, aztán megállnak. Igazából maradjon bent, amíg neki jó.

Alvás: Én is nehezen alszom és állandóan fáradt vagyok. Mindig próbálok délután is aludni egy kicsit, de nem mindig sikerül.

Eszter szorítok, hogy rendben legyen minden.

Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Sziasztok!

Annyira pocsék idő van kint, hogy teljesen lehangolt. :cry:

Agizsuzsi, szerintem is csak jóslófájásaid vannak. Én is addig vártam itthon Jankával, amig már kezdtek kibirhatatlanok lenni a görcsim. Akkor tudtam, hogy szülés lesz belőle, mert már elfolyt a magzatviz is. De ismerőseimtől hallottam, hogy jobb itthon eltőlteni minél több időt, mert a kórházban nem csinálhatsz éppen amit a szived húzza. És sajnos igaza is volt, mert utána, az ott eltöltött idő volt nagyon rossz, mert meg sem mozdulhattam az ágyról. Pedig jól esett volna esetleg lábon is állni. Az is igaz, hogy akkor éjjel nagyon sokan szültek, és szegény ápolónők rohangáltak ide-oda. Én csak attól féltem, hogy mivel nem igazán vettek számban, nehogy már jöjjön a baba, és még akkor is ott tartanak az ágyon. Végül már éreztem, hogy nyomni kell, és utána gyalogoltattak el a szülőágyig. Az nem volt valami kellemes, mert lépni is alig tudtam. Utána aztán még 3-4 nyomás, és kész is volt. Addig volt a nehezebb.

Na, jó hosszú lett, bocsi, csak eszembe jutott..... Érdekes módon, mindig olyan elevenen fel tudom idézni a szülést.....

Manó, nagyon jó lett a babaszoba. Tényleg irigyelnivaló, hogy már ennyire rend van nálatok. Én nem is tudok már törekedni erre, mert segitségem csak hétvégén van (olyankor van itthon napközben a férjem és édesanyám is, egyébként reggeltől estig egyedül vagyunk Jankával), igy nagy remény nincs, hogy nagytakaritás legyen belőle.

Jó éjt!

Emese, Janka és Zselyke
Kép
Kép
sikee
 
 


Sziasztok!

Jó reggelt mindenkinek!
Hogy vagytok ebben a "csodálatos" időben?
Manó:Nagyon jó lett a szoba.Ügyi vagy :wink:

Szép napot mindenkinek

SZilvi

Kép

Kép
szilvi17
 
 


Sziasztok! :)

Mindenki egyben van még? :)
Tegnap este a kiscsajszikám olyan mutatványokat csinált a hasamban, hogy azt hittem, hogy a köldökömön fog kibújni :) Azért nagyon drukkoltam, hogy ne induljon be a szülés, még 2 hetet szeretnék azért kibírni! Nektek nem volt nyugtalan tegnap a baba?

Nekem is vannak menstruációs fájásaim néha, de azt mondta a szülésznő, hogy ez nagyon jó!! Mondta is, hogy ahogy haladok előre az időben egyre többet sétálgassak és naponta álljak meg néha guggolgatni is egy párat (persze úgy, hogy ne legyen megerőltető), mert az segíti a fájásokat és nem a nulláról indul majd a szülés.

Nekem ezeket mondta a fogadott szülésznőm, hogy mikor mit kell csinálnom:
- ha elmegy a nyákdugó (és észre is veszem), akkor még nem kell elindulni, mert abból lehet, hogy 1 hét múlva lesz baba
- ha hirtelen elfolyik a magzatvíz, akkor egyértelmű, hogy szülés lesz, de előfordulhat, hogy csak szivárog. Ezt úgy kell megnézni, hogy egy nagy betétet be kell rakni a bugyiba és ha átázik, akkor az magzatvíz. Viszont ha nem ázik át, de bő váladék van, akkor az csak hüvelyi váladék, ami a terhesség vége felé előfordulhat
- ha csak összevissza görcsölget a has, akkor az jóslófájás, nem kell vele foglalkozni
- ha úgy görcsöl a has, hogy egy pillanatra meg kell állnom és fél percig tart és utána rendszeres időközönként megint görcsöl, akkor viszont az már a szülés

Hát mivel én is első babás anyuka vagyok, így ezeket a tanácsokat tudom nektek tovább adni amiket én kaptam :)

Sikee itt nálunk szerencsére a legtöbb kórházban már hagyják az anyukákat bizonyos fokig "alternatív" módon szülni. Én - ha nincs csúcsforgalom - akkor kb 1 órára lakom a kórháztól, így ha gyanús jeleim vannak, elindulunk és ott szülök. Szerencsére ebben a kórházban van sétálófolyosó vajúdó kismamáknak, van a szülőszobához zuhanyzó, van labda, lehet zenét hallgatni. De a legtöbb kórházban azért már felállhatsz sétálgatni ha jólesik és ha nincs is labda, bevihetsz...

Manó!
Nagyon édes a babaszobátok, azért már olyan jó, hogy így álltok!! :) Emma egyébként hogy áll a tesókérdéshez?

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Sziasztok!

Manó jó a gyerekszoba!
Mi még hétvégén neki álltunk egy utolsó nagy takarításnak, és ma leszünk vele teljesen kész, most mossuk át és vasaljuk ki az ágyneműket. Így holnap már tudok képet mutatni a pocakommal együtt. :lol:

Fájások: Babuci nagyon hasznosak a tanácsid, nekem is ezeket moondták a nem rég szült bnőim, meg az orvosom. Ágizsuzsi, ha rád jönnek a fájások, és gyakoribbnak tűnek akkor írnod kellene, hogy mennyi ideig tartottak és hány percesek voltak. Mert, amikor felhívod a dokidat ezek lesznek az első kérdései.(legalábbis az én dokim ezt mondta :lol: )
Nekem viszont nem nagyon vannak semmilyen fájásaim, de a gyerek az elég aktív, főleg este :twisted:

Kíváncsi vagyok a holnap CTG-re, hogy mit mond a doki, lehet, hogy mégsem jön a korábban?Mindegy én továbbra is 29-31 közöttre tippelem. A vicc az, hogy a múlt héthez képest nem ment lejebb a hasam, de nagyobb lett.(fénykép alapján) :lol: Viszont anyósom felolvasta a jövő heti horoszkópom:
Nagy esemény történik a család életében, nagy lesz a sürgés-forgás :lol:

Most éppen a 2. nevet nem bírjuk eldönteni, hogy mi legyen, pedig a gyereket is megkérdeztük :lol: J. Milán Zalán vagy
J. Milán Krisztián

Kép
mona1978
 
 


Hat csajok,koszi a sok tanacsot,de tenyleg csak joslo fajasok lehettek,mert mar nem is erzek semmit.A reggel is gorcsolgetett kisse de aztan abba is hagyta.Es azota semmi..A kiscsaj rengeteget mozgolodik,konyoket,labat kidugja,neha meg fajdalmas is.
Szeretnem ha legalabb a 37.hetet betoltenem egyben de ez a jovo titka,hogy meddig marad meg bennt a kiscsaj..biztos jol elvan odabennt azt leszamitva,hogy szuk lehet neki a hely,az 1,60-as magassagommal. :D
Ti hogy vagytok?Nalunk meg mindig olyan eros szel fuj,hogy mindent sopor vegig az udvaron. Azt mondjak,a hidegfront megszokta zavarni a kismamakat is es sokan ido elott megszulnek.. Errol mi a velemenyetek,lehet benne valami igazsag?

Kép
agizsuzsi
 
 


Mona Szerintem a Milan Krisztian jobban hangzik,en azt adnam.
En is ugy szeretnem ,hogy minnel kevesebbet kelljen korhazban tolteni,ezert majd varom a rendszeres fajasokat :shock:

Kép
agizsuzsi
 
 


Sziasztok!


A jóslófájáspkat állítólag úgy lehet megkülönböztetni a vajúdástól, hogy az előbbiek enyhébbek, rendszertelenebbek. Ezen kívül meleg vízben vagy pihenés közben elmúlnak. Az igazi fájások eltartanak fél percig minimum és rendszeresek, átsugárzik mindenhová, nemcsak az alhasban érezni. Nekem a védőnőm azt mondta, hogy a vajúdásnak lehetnek előjelei is. Derékfájás, hányinger, hasmenés.
Én is úgy tudom, ha elfolyt a magzatvíz akkor azonnal menni kell a kórházba. A fájások érzeténél meg akkor, ha hosszabban tartanak és rendszeresek.

Itt a mi kórházunkban is hagynak alternatív módon szülni. Lehet sétálgatni, egy szülőszéken meleg zuhany alatt ülni, mert állítólag az fájdalomcsillapító. Van labda is. Időközönként kell csak felfeküdni az ágyra, hogy ellenőrizzék hol tart a szülés, és hogy meghallgassák a baba szívhangját. Úgy tudom, ha valakinek például magas a vérnyomása akkor folyamatos ellenőrzés alatt van, szóval lehetnek esetek, amikor a szívhangot egyfolytában figyelik. A szülésfelkészítőn azt mondta a szülésznő, hogy a gugoló pozíció segíti legjobban a babát, de tudják hogy kevesen képesek ezt megcsinálni és a fekvő pozíció a legrosszabb. Ha lehet függőleges helyzetben érdemes vajúdni.

Mona szerintem a 3 név közül a Zalán a legszebb. Én a magyar neveket jobban szeretem.

sziasztok,
Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Szép jó estét mindenkinek!

Látom már mindenkit a szülés gondolata foglalkoztat. :lol: Hát, igazat bavallva, én is már csak arra tudok gondolni. A hidegfrontról éppen az este olvastam egyet s mást valamelyik weboldalon, és állitólag azoknál van szülésinditó hatása, akik amúgy is frontérzékenyek. Nálam nem vállt be. :lol: :roll:
Mona, nekem is a magyar nevek tetszenek jobban, de ha a kettő közül kellene választani, akkor a Zalán Krisztián jobban hangzik. A Zalán Milán túl egyforma hangzású....

Egyébként ma egész nap bent ültünk a remek idő miatt. Egy adott pillanatban kisütött a nap, de mikor jobban megnéztem, közben esett az eső. :cry: :shock:
Úgy látszik, ezentúl már csak erre kell számitani.
De hát mire is várunk, megjelentek már a nagyáruházakban a karácsonyi dolgok......

Emese, Janka és Zselyke
Kép
Kép
sikee
 
 


Sziasztok!

Babahírem van Esztertől :D

"Megszületett Rozina Eszter , 2770 gr és 47 cm, császármetszéssel."

Gratulálunk és nagyon örülök a szép súlynak :)

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Azt írja még minden rendben van, csak most infúziót kap Rozi mert leesett a cukra.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok mindenkinek szép napot!

Eszternek gratulálok a kislányához. :wink:
Jó egészséget kívánok mindkettőjüknek.

Megy valaki a bababörzére?

Sziasztok

Kép

Kép
szilvi17
 
 


Sziasztok!

Gratulálok Eszternek! Örülök, hogy minden rendben van velük.

Voltam ma orvosnál és azt mondta, hogy nem a jövő hét gyermeke lesz, úgy látja. :)

Holnap megyek ultrahangra. Van valakinek ultrahang eredménye a 37-38. hét körül? Érdekelne összehasonlításképpen.

Túl vagyok a második CTG-n is. Fel kellett ébreszteni, viszont utána végigmozogta az egész vizsgálatot. :)

sziasztok,
Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Kép

Kép
Kép

Eszter! Gratulálok és sok boldogságot kívánok!
Vendég
 


ÁgiZusizsi!
Van rá egy huszasom, hogy be fogod tölteni a 40. hetet, tökre ez az érzésem! Csak, mert annyira mondod hetek óta, hogy neked előbb meglesz a babád :)

Ma voltam előszőr ctg-n. Nektek is ilyem hamar kellett menni? Ugyebár most vagyok 35 hetes és 3 napos. Nagyon ügyes volt a kis Zita, végig mocorgott, bár én mondtam a a dokinak, hogy mindig mozog...
Időközben vettek tőlem megint hüvelykenetet, és képzeljétek most nem találtak benne streptococcust! :D :D Talán emlékeztek rá, hogy jó hónapja találtak nálam és teljesen be voltam gyulladva, mert van az ismeretségi körömben egy nagyon beteg kislány, szülés közbeni strepto fertőzés miatt. Szóval most meg nem találtak hála Istennek, de azért kapni fogok antibiotikumot szülés közben biztos, ami biztos.

A múlt héten megnéztem a szülészetet (Uzsoki), és én most kezdtem el parázni a szüléstől. Mert hogy láttam az ágyat, ahol vélhetőleg én is szenvedni fogok... Számomra a szülés olyan mint egy másik dimenzió, el sem tudom képzelni milyen lesz. Igyekszem nyugtatni magamat, hogy "bátor kislány", meg a "kun véred majd segít" (ezt mondjuk a férjem mondogatja nekem, nem tudom mire alapozza...), de magától az ismeretlentől való félelem most még erős bennem, remélem hamar túl leszünk majd rajta. Ti hogy vagytok ezzel?

Kép
Kép
tusimi
 
 


Sziasztok!

Eszter gratulálok! Szép a súlya a babócának! :) Remélem hamar rendbejön a cukor!

Tusimi: Bennem nem is kifejezetten félelem van, hanem inkább izgatottság és kiváncsiság! De az nagyon! (Azért egy pici félsz is akad ám) :)
Meg egyenlőre az van bennem, hogy vajon megindul- e hamar a dolog a gyógyszerek abbahagyása után??? Lehet, hogy két hét múlva már szülők leszünk?? ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ! (aztán persze lehet, hogy Manónak lesz igaza és végig bent marad)
A szülés folyamatával kapcsolatban meg igyekszem minél többet olvasni róla meg felkészülni rá, bár tudom hogy ezt nem lehet teljesen...

Tusimi tök jó, hogy nincs már meg a strepto-d! :)

Kép
vargaviki
 
 


Hello!

Gratulálunk Eszter!!!!!!!

Ami a fertőzéseket illeti...Nálam is kb egy hónapja, (vagy kevéssel több), hogy a kenetvizsgálat eredménye az lett, hogy Candida is van és az a bizonyos Escherichia coli (remélem jól irtam le). Én viszont meg azért bőgtem végig egy estét, mert a dokim irt fel antibiotikumot Csakhogy én amúgy sem vagyok antibiotikum párti, még mandulagyulladásnál sem ahhoz kapok először. A háziorvosunk meg el volt ájulva, hogy mekkora adagot irt fel, vagyis egyszerre sokat kellett volna venni. Végül azért volt a sirás, mert nem tudtam eldönteni, hogy melyik orvosra hallgassak. VÉgülis a háziorvos tanácsát követtem, és csak a kevesebb adagot vettem, ahogy ő ajánlotta. A nőgyógyásznak persze nem vallottam be a "bűnöm". Szerencsére az eredmény negativ volt, tehát igy is volt hatása a gyógyszernek. Attól féltem, hogy valami lesz a babával egy ilyen orvosság akármi miatt.... :roll: De hogy ennyire ne eggyezzen a dokik véleménye?????!!!

A szüléstől való félelem teljesen normális. Legalábbis Jankával annyira rettegtem még a gondolattól is, hogy akkor azt ismételgettem magamban, hogy ha túlélem ezt is, tutti nem fogok majd félek majd más orvosi beavatkozástól. :lol: De utána eltelt egy bizonyos idő, lehet 6 hónap is, és minden a régi lett, vagyis igenis elhomályosul a szülés alatt átélt fájdalom és félelmek. Miután szültem, volt a szobában egy anyuka, aki csak azt hajtogatta, hogy "jaj, Istenem, ha tudtam volna, hogy ilyen, nem is vállalok gyereket, vagy kétszer is meggondoltam volna a dolgot" meg "életem legnagyobb rémálma volt". De ezt legalább egy félóráig egyfolytában mondogatta, látszott rajta, hogy nem tudott helyrejönni az átélt élményekből......

Azért nem kell annyira félni, igenis túl lehet élni, sőt, majd meglátjátok, hogy viccesen is vissza tudtok gondolni az eseményre. :wink: Fel a fejjel!!!!!!

Emese, Janka és Zselyke
Kép
Kép
sikee
 
 


Hahó!

Gratulálok én is Eszteréknek! Látod Eszter, Rozina nagyobb lett, mint Ede, akit óriásbébinek jósoltak :lol:

Lafie! megtennéd, hogy kiveszed a táblázatból az Iván nevet? Végül nem Iván lett Ede :lol:

Lányok, igyekszem ma jönni egy hosszabbal, meg teszek képeket is, csak nem jutok ide könnyen.

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Sziasztok!

Viki!

Én az ágyneműt felhúztam, persze, végülis úgyis utána is fel lesz húzva meg mondjuk nekem max egy hetem van ugye. A nappaliban leterítettem azért egy takaróval a kuty amiatt, de aztán kénytelen lesz megszokni a bébi a környezetét. Ráadásul a lányom tök taknyos lett, most mi a jó eget csináljak vele? Nem rakhatom ki a szűrét a szobából, ez van :roll: Ja, meg a fenti kiságyba is kimostam két plüsst is ami bébiknek való, zenélő, meg egy sima, megyek fel 5 perc múlva benne az ágyban egy újabb plüss amit Emma talált és a kistesónak szánt, nanaá hogy mosás nélkül hever a kiságyban, de ez szerintem teljesen elkerülhetetlen, úgyis be fog neki rámolni dolgokat.

Sikee!

Itt is pocsék idő van azóta is:( Ami a rendet illeti, ha most tennék fel képeket :roll: És engem sem illet dícséret mert anyukám és egy ismerősünk csinálta a nagytakarítást én Emmával elhúztam az ikeába. na jó, annyit csináltam hogy előző nap a rumlit elpakoltam Emma szobájában, ami egy 2 órás akció volt kb térden mászva. De már rakott vissza belőle :roll:

Babuci!

Igen, ez az elmélet, aztán a gyakorlatban nagyon nehéz ez, én reménykedem hogy elfolyik a magzatvíz mert a görcsök alapján nekem anno nagyon nehéz volt beazonosítani hogy mi van :shock: vagy csak én vagyok béna, meg mondjuk nem si voltak "normálisak " a fájásaim. De végülis megszületett, tényleg csak annyit szívtama dologgal hogytúl korán mentem be a kórházba.

Emma a tesót nagyon várja, most hogy tudja hogy nagyon közel már minden nap emlegeti, milyen lesz a kistesóm, majd megyek látogatni, meg velem fog aludni stb. Tegnap az orvosi készletével viszgált :lol: Aztán hogy mi lesz ha itt lesz, passz.

Mona!

Nekm is a Milán Krisztián tetszik jobban, nem azért mert a Zalán ne lenne jó név, de tényleg nagyon egyforma a Milánnal. A Milán nekem is nagy kedvencem, de a férjem nem akarta:(

Én már tippelni sem merem mikor lezs meg a baba, kb 3 hete egyfolytában szülni készülök, aztán sehol semmi. Most meg már le is mondtam róla, meglepődnék ha lenne valami. Szerintem jövő héten indítani fogják azt annyi:( Holnap megyek dokihoz és majd kiderül.

Anika!

Nekem kettő is :lol: Anno Emmával BPD 91 mm FL 72 mm Ez szeptember 20-án volt és október 12-re voltam kiírva. És október 10-én született 3400 gr-al, 51 cm-el és 35 :!: -ös fejkörfogattal.
Erre azt írták hogy 37-38. hét

Most Benivel épp 38. héten csinálták, amikor még 14 nap volt, neki a feje 94,8 mm. FL 74,2 mm. Ha jól emlékszem.

Tusimi!

Nekem csak a 37. héten kellettt először menni, Emmával anno a 36. héttől azt hiszem. De végülis ártani nem árt.

Szülés: Én az elsőnél abszolút nem féltem, úgy voltam vele baba bent még nem maradt :lol: Ahhoz képest elég durva szülés volt, mármint inkább durva vajúdás, a férjem mondogatta is na ugye nem olyna mint a filmekben 8) Ennek ellenére most sem félek, inkább kiváncsi vagyok és nagyon túl lennék rajta. És figyeltem hogy az orvosom tudjon fájdalomcsillapítást adni ha úgy alakul, erre az egyre külön kitértem a dokiválasztásnál.

De elmondanám hogy a tizenórás vajúdűs után is 5 perccel már tök jól éreztem magam és mondtam hogy most már nem fáj semmim és abszolút nem éreztem magam gyengének. Szülés közben meg fetrengtem meg ordibáltam hogy én ezt nem bírom ki :lol: :oops: Mondjuk tényleg elhúzódód volt és elég egyedi dolog, mert nem jó helyen fájtam állítólag, tehát iszonyúan görcsöltem de a ctg nem mutatott semmit, az ügyeletes doki meg a szülésznő szerintem emiatt azt hitte hogy csak gyenge a tűrőképességem. És így persze a tágulás csigalassú volt. Majdnem meg is császároztak a végén, aztán azt legalább megúsztam.
De erre én is csak most jöttem rá egyébként, merta múlt heti ctg-m, amikro ahidegfront miatt voltak fájdalmatlan méhösszhúzódásaim, szóval ugyanolyan vonalúak és erősségűek voltak, mint anno a szüléskor a kórházban éjfélkor (11 felé lett meg Emma), és akkor én már fetrengtem úgy fájt, most meg még a kellemetlen határát is épphogy súrolta ez az összehúzódás.

Szirom!

De jó lenne ha jönnél, nagyon kiváncsi vagyok hogy telnek a napok, mi van veletek:) De gondolom időd nem sok van.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Ja, ha így haladok megélem a Lehet hogy ma születek feliratot a vonalzómon :lol: pedig azt hittem odáig én tuti nem jutok el, meg lesz előbb a bébi, de nem úgy néz ki :shock:

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Kicsinyítettem képeket:

Kép
Kép
Kép
Kép

Jönnék én, de most kezdek merni úgy igazán ülni, eléggé gyűrődött a sebem. Közben hétfőn kivették a varratokat, most pedig már kezd igazán jó lenni. De figyelnem kellett nagyon, mert az első csaszimnál begyulladt a sebem, és ezt most el akartam kerülni. Remélem, most már megúsztuk. Kicsit tartottam is emiatt a 4. napi hazaengedéstől...
Ede különben napközben angyalka, csak éjjel nem nagyon akar aludni. Óriái szemekkel nézelődik, bújik hozzám, szopizna órákig, csak letenni nehéz. Illetve a mi ágyunkba nem, azt viszont nem nagyon akarom. Miksát se szoktattuk be, őt sem szeretnénk. Eszeget különben rendesen, 50 volt eddig a legtöbb, de hát ő elég pici. A doktor azt mondta, keltegessem enni, 2,5 óránként szopizik. És elég sokáig nyammog, szóval a köztes időm marad meg erre-arra. Muszáj viszont most már mosnom meg vasalnom is, nem lehet tovább halogatni. A fiúk ilyeneket nem csináltak nélkülem, de öltözniük azért kell. Közben még itt van apukám, ő viszi-hozza Miksát oviba-oviból, meg főz. Utóbbit nagyon szeret, nem rabszolgamunkára van fogva :wink:

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Sziasztok,

Eszternek gratula, szuper hogy minden rendben van.

Szirom,

most nézem Edének milyen birkózós fülecskéje van, az ásítós képen jól látszik. Annyira édes :oops: :lol:

Tegnap voltam vizsgálaton, Strepto szűréssel, annak csak jövő héten lesz eredménye. Nálunk Kaposváron csak betöltött 37. hét után csinálják az NST-t (nálatok CTG), úgyhogy az is jövő hét kedd nekem. Viszont örömmel jelentem, hogy 1 ujjnyira nyitva vagyok, ami szuper, így nem kezdem majd O-ról a dolgot, ráadásul van időm a szülésig szépen lassan fokozatosan tágulni. Amit múltkor írtam, hogy menstruációs görcseim vannak az ez volt/van. Semmi vészes, csak állandó, "kellemes" kis görcsölgetés, ami néha olyan mintha hasmenése lenne az embernek.

Az UH erdményeink (36. hét 3 napon)

BPD: 9,22 cm
HC: 32,42 cm
AC: 31,41 cm
FL: 6,92 cm
Placenta: G II
Becsült súly 276O gr

A doki szerint minden teljesen tökéletes és minden úgy halad ahogy a nagykönyvben meg van írva.

Csak a gyomorsavam bánt, úgyhogy részemről Rennie nélkül sehova...... meg nem eszek semmit ami savat csinál, de még mindezzel együtt is gyakori hányingereim vannak, meg mar a torkom, dehát ennél nagyobb bajom sose legyen. Meg nagyon keveset tudok csak enni. Doki kért, hogy egyek amennyit csak tudok, nasizzak is akár, jó lenne picit hízni (1O+-ban vagyok) hogy legyen miből leadni majd, meg kalóriát égetni. Mondjuk ismer régóta, tudja, hogyha az ideális súlyom alá megyek akkor minden hülye betegséget beszedek és hát ezt kéne elkerülni majd. Úgy sütnék pl almás pitét, imádjuk, dehát az meg savat csinál, hogy a fene enné meg.

Szerintetek van értelme nekiéllni a málnalevélteának? Meg akartam várni vele ezt a tegnapi vizsgálatot. És hogy igyem? Egyből kezdjem napi 2 csészével?

Képzeljétek, nagyon nagyon úgy néz ki, hogy nem fogunk tudni beköltözni a kis lakásunkba szülés előtt, de alatt sem, úgyhogy mágiscsak ide jövünk haza az albiba majd a Lackóval. Aztán majd ha indul a menet, átmegyünk mi ketten a szüleimhez amíg a család pakol meg takarít. Szegény férjem tök stresszel, hogy nem fog időre elkészülni, de nem tehet róla, tűzoltó és minden napra van valami, vagy vizsga, vagy szintfelmérő, vagy ma elvitték Pécsre vmi versenyre vagy mire. Tegnap reggel elment, aztán majd vasárnap látom legközelebb mert közben a mentőknél is lesz 1 napot. Na mind1, majd viszem a vacsit a laktanyába, akkor majd látom legalább. :roll:

Na lépek is főzni, mézes-mustáros pulykamell lesz a menü, nem mintha az tutit gyomorsavbarát lenne, dehát én hedonista vagyok, imádom a finom ízeket, inkább szenvedek utána (én marha).

Kép
jahra
 
 


Sziasztok Lányok!

Szirom nagyon aranyos a kis Ede. :)
Eszternek is gratula.

Nálunk is majdnem beindult a szülés szombaton, de végül még mindig megvan a pocaklakóm.
Múlthéten szombaton bementem a Bajcsyba életem első NST vizsgálatára. A gép képzeljétek el elég komoly fájásokat mutatott, amiből én csak keveset éreztem. A szülésznőm mondta, hogy megmutatja egy dokinak mert ez nem szabadna hogy legyen. Mikor bementünk a vizsgálóba észrevettem, hogy bevéreztem. Teljesen bepaRÁZTAM, MERT MONDTA A DOKI, HOGY LEHET HOGY SZÜLÖK. dE AZÉRT MENJEK FEL AZ uh SZOBÁBA, MERT A LEPÉNYT MEG SZERETNÉ NÉZNI. oTT EGY MÁSIK ORVOS VOLT, AKI MONDTA, HOGY MINDEN RENDBEN A LEPÉNNYEL, A BABA BE VAN FORDULVA ÉS 2900 gr. (ja közben nagybetűre váltottam? :) )
Az egész herce hurcának az lett a vége, hogy bent tartottak 2,5 napot. Még tovább is akartak, de hazakönyörögtem magam, mert nagyon uncsi volt a kórteremben egyedül. Pont akkor léptem be a 37. hétbe, így nem igazán lett volna baj ha megszületik a pici. De jobb így, mert még ki szeretném takarítani a nagyszobát.
Szegény családomra jól ráijesztettem. Drága apukám a férjemmel gyorsan beszigetelt egy ajtót a kisszobában, a festő haverunk félbehagyott minden munkát hogy a mi kisszobánkat kifesse. Tesóm és anyukám vasárnap éjjel hajtogatta és pakolta be a kisrucikat a szekrénybe. Szóval mindenki be volt fogva a családból, én meg tehetetlenül várakoztam a kórházban.
Mikor hazajöttem a kórházból nagy meglepetésben volt részem, mert nagyon szép lett a babaszoba. :)
Majd küldök képet is róla akkor ha már a kiságy is bekerült a helyére.

Szóval csajok nagyon vigyázzatok magatokra így az utolsó hetekben. Amúgy azt mondta a dokim, hogy lehet azért volt a bevérzés, mert megpattant egy ér a méhszájnál.

Mindenkinek szép napot, és kitartás



Kép
szdona
 
 


Jahra! Csak az egyik füle birkózós :wink: Ez a szexepilje :lol:

Szdona! Ne takarítsál semmit egy bevérzés után! Azért az uh nem százas, és nehogy a lepénnyel legyen gond, mert abból nagy baj lehet! Most pihizz!
Neked elállt a vérzés magától? Mert nekem nem. És igazából az uh-n azt lehetett látni, hogy a hegem 2 mm-re vékonyodott, de a lepény épnek tűnt. Csaszi után mondta az orvosom, hogy elkezdett leválni. És hogy a kettő közül az egyik is épp elég veszélyes! Szóval pihi!

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Sziasztok!

Először is nagy gratula Eszteréknek!Jó egészséget,és sok tejcsit!Nem is lett olyan pici a kicsi lány! :lol:

Lányok jelentem kész vagyok a nagytakarítással,igaz eltartott majd egy hétig,de kész!!!!Ablakpucolás,függönymosás,ajtómosás,csempe-szekrénymosás stb.Létráztam eleget :roll: Végére már nagyon utáltam..Közben a lányom beteg lett(laryngitis),így nem ment oviba,és így ugyebár még lassabbban haladtam,bár egyébként is eléggé átmentem vmi nyugdíjas lajhárba!
Persze én is beteg lettem picit,torokfájás-orrfolyás-köhögés!
Nagyjából be is vásároltam 1-2 apróság hiányzik még.Jövő héten én is kimosok-becsomagolok.
Tegnapelőtt beszéltem a szülésznővel,leírta milyen homeós bogyókat kell szedni+málnalevéltea.Tök jókat mondott,és naon szimpi!
Képzeljétek szombaton épp indultunk volna Lizivel bevásárolni
mikor a fésülködésnél látom ám tetves a drágám! :shock: Na így tetűirtásba fogtunk...egész szombati progra ez volt.Pedig csak 2 napot volt oviban...Kész voltam....
Apa jövő héten Horvátországba megy kb. 1 hétre...burkolni.Na pont jókor!Remélem babuci megvárja,bár azért nekem még van időm !Egyébként megvan a nevünk is:Barnabás.Asszem ez marad.
Nálunk a kiságy akkor lesz összerakva ha apa hazajön.Akkor viszont az ágyneműt is felhúzom,Lizinél is felhúztam csak letakartam egy pléddel.
Manó ne is mond az én lányom meg állandóan a babaruhákat rámolja ki a szekrényből,már mondtam belakatolom! :D
Na küldök nektek egy béna pocifotót!
Szirom Ede gyönyörűséges!
Manó szép lett a babázós "részleg"

Jutka
Kép[/
url]
Kép[/url]
lizoka09
 
 


Kép [img]Sajna%20%20elég%20béna,de%20a%20lényeg%20láttszikhttps://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1193316482.5815.jpg[/img] így takarítottunk

Jutka
Kép[/
url]
Kép[/url]
lizoka09
 
 


na a másik eltűnt útközben.szóval a takarítós: Kép

Jutka
Kép[/
url]
Kép[/url]
lizoka09
 
 


megőrülök miért nem küldi el a másikat ááááááááá Kép

Jutka
Kép[/
url]
Kép[/url]
lizoka09
 
 


Sziasztok!

A tegnapi nap után ma bő termés volt írásból :)

Szirom! Ede iszonyatosan édes baba!! Milyen formás!! :)

Eszter! Nagy nagy gratula és nem is kicsi ez a lányka!! :)

Anika! Nekem 36+0-s méreteim vannak:
BPD 92 mm
OFD 115 mm
HC 333 mm
FL 68 mm
AC 315 mm
Becsült súly 2745gramm


Tusimi!
Tőled miért vettek streptoccocusra kenetet? Úgy értem, hogy csak úgy alapból megcsinálta neked a doki a hüvelykenetet erre vagy te kérted vagy volt valami panaszod ami miatt megcsinálták?
Egyébként én 34+6-nál voltam először ctg-n és azóta minden héten kell mennem. Ártani nem árt, jó ha megcsinálják. Egyébként az átlag, hogy a 35. héttől kell járni ctg-re.

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Sziasztok!

Nem tudom miért, de a szüléstől egyáltalán nem félek. Biztosan fájni fog, ki kell bírnom és utána nagyon jó lesz. Nem leszek egyedül a szülőszobában, és ez nagyon jó érzés. Én azt mondtam a szülésznőmnek, hogy semmilyen fájdalomcsillapítót nem kérek, ő erre azt válaszolta, hogy ne utasítsam el előre, mert nagyon fog fájni. :) Remélem elindul magától, nagyon nem szeretnék még a kiírt nap után is várakozni. Ma találkoztam az ultrahangon két másik lánnyal, és mindkettőjüknek az volt a problémája, hogy nem indult be a szülés. Az egyik akkor kapta az első oxitocin injekciót, a másik pedig már kettőn túl volt, de hiába.

Köszönöm az ultrahang eredményeket.
Az enyém:

37. hét 5 nap:

BPD: 96 mm
THQ: 99 mm
FL: 74 mm

Állítólag 3,5 kg. körülbelül. Az orvos szerint, ha bent marad a végéig akkor közel 4 kg. lesz. Azt mondta nem lesz könnyű megszülni.
Az az igazság, hogy nem szedtem semmilyen plusz vitamint, ami a növekedését befolyásolta volna, úgyhogy szerintem ez genetika, hogy ilyen nagy baba lesz. :)

Nekem a betöltött 36. héten kellett először NST-re mennem, azóta heti egyszer járok. Hallottam, hogy van ahol kétszer kell menni.

Lizoka, a homeopátiás gyógyszerek engem is érdekelnének. Ha lesz időd, akkor megírod, hogy miket javasolt? Nekem az egyik ismerősöm a Caulophyllumot javasolta, de nem tudom, hogy mikor mennyit kell belőle beszedni.

Én is iszom folyamatosan a málnalevélteát, szerintem van értelme. A 35. héten már elkezdtem, napi két bögrével.

Szdona szerintem se takarítsál! Pihenjél és vigyázz magatokra!

sziasztok,
Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Sziasztok!
Csak gyors,mert a lányom visít ,hogy játtszunk!
Anita,ezeket mondta:
cimicifuga c12 napi 1x5golyó 5 napig (méhnyakizom tágító)
utána 1 nap Pulsatilla c15 1x5 golyó (méhre hat ez is )


köv héten:
caulophyllum c12 5 napig 1x5 golyó majd megint 1 napig Pulsatilla c15 1x5 golyó ( előkészíti a könnyebb vajúdást,méhizomzat puhító,méhnyak tágító,homeós oxitocinnak nevezik )

aztán kezdeni előlről

Arnica montana ezt a szülésre kell vinni+ a Pulsatilla maradékát is aztán ott ő adagolja majd!( szülés után vérzéscsillapító,sebgyógyító,fájdalom csillapító)

36 héttől kell szedni!

Remélem érthető voltam!

Azt olvastam még,hogyha ezeket szeded csökken a túlhordás veszélye is!

Jó éjszakát!Már aki tud aludni,velem ellentétben!

Jutka
Kép[/
url]
Kép[/url]
lizoka09
 
 


Sziasztok!

Íme az ígért képek!


Kép A pocakom... :-) Kép Babaszoba Kép Babaszoba

Kép
mona1978
 
 


Sziasztok!

Gratula Eszternek! Lám feleslegesen aggódott, hszen milyen súllyal született a baba. :lol:

Sziromnak még egyszer, és ari a baba :lol:

Szülés: Régen rettegtem tőle, most már csak tartok tőle, és reménykedem, hogy minél könnyebb lesz :lol: Inkább a metszéstől és az utána való fájdalomtól tartok.

Remélem ti jól vagytok, én 2 napja szinte semmit nem bírok aludni :lol: Ja és elkiabáltam, tegnapelőtt nekem is voltak nem túl erős fájásaim.(az a fránya kettős fronthatás :lol: )

Én is magyar név párti vagyok, de az előre el volt döntve, hogy az első fiú az apja nevét kapja Milánt (tetszik a név is , meg a hagyomány is nekünk)Úgy néz ki, J. Milán Krisztián lesz.

Na a képeimmel elfoglaltam egy egész oldalt, bocsi.

Kép
mona1978
 
 


Sziasztok!


Eszti, nagy gratula a babódhoz. Egyáltalán nem lett kicsi!

Szirom, Ede baba gyönyörű! Hát igen nekem mondta a doki, hogy sima szülésnél most két nap után kitesznek, csaszinál meg max 5 nap. Gondolom a nagyüzem miatt.

Mona, szép a szoba és jó nagy a pocid.

Ma voltam CTG-n, baba sokat mozgott, fájások is voltak.
Méhszáj 2111. Ez mit jelent???


Sziasztok, Csikken

KépKép
Kép
csikken
 
 


Sziasztok!

Már nagyon rég nem írtam, mert még mindig ritkán jutok gép közelébe... :( Nincs is időm visszaolvasni titeket, de a képek nagyon szépek!
Gratulálok a piciknek, a többieknek pedig további jó babavárást kívánok!
Én ma töltöttem a 38. hetet, még egyben vagyunk, ma voltam NST-n, minden ok. És ma fogunk először kint aludni a házban! Juhéjj!
Kicsit elhúzódott, az igaz... :D De minden olyan szép!!!
Tegnap felkerestem a leendő gyerekorvost is, nagyon szimpi, és a rendelő is nagyon igényes.
Ma csináltunk smile-s pocifotót a párommal, de még csak a gépen van rajta. Nagyon muris! :lol:
Megyek is, amint tudok, jelentkezek!

Drienn

Kép
drienn77
 
 


Sziasztok!

Lizoka köszönöm a gyógyszerleírást. Megbeszélem a szülésznőmmel, és ha rábólint, akkor én is szedni fogom. Úgy hallottam érdemes.

Csikken! Neked szerintem előbb meglesz a babád, pedig a vonalzón úgy látom, hogy van még egy pici időd, pár nappal több, mint nekem.
Szóval az alap helyzet jó esetben: C-3000. Ez a szülés közeledtével elkezd változni. A tiéd azt jelenti, tehát C-2111, hogy a méhszáj 3 ujjnyiról lerövidült 2-re, az egyesek pedig: az első egyes, hogy a külső méhszáj nyitva van egy ujjnyit, a második egyes, hogy a belső is kinyílt egy ujjnyit. Az utolsó egyesről fogalmam nincsen. Tudja valaki?
Mindenesetre szépen felkészült a méhszájad, szerintem lehet előbb meglesz a babád. Az enyém C-3100. Az orvosom szerint ez azt jelenti, hogy végigviszem a 40 hetet.

sziasztok,
Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Sziasztok!

Mona, és Lizoka, nagyon szép a pocitok.

A kisszoba is aranyos nagyon. Én is küldenék már, de se a fotógépünk nincs most itthon, és még a kiságyat is szeretném ha rajta lenne.

Szirom, nekem elállt a vérzés. Azóta szerencsére nem történt semmi.
De most már tényleg aktívan pihenek.
Tegnap összepakoltam a bőröndöt+1 oldaltáskát.
Férjem mondta is, hova készülsz ennyi pakkal, nem nyaralni mész. De rólam tudni kell hogy 3 napra is minimum 2 táskával indulok el bárhova is utazunk.
:D

Lizoka! Nem irigyellek a tetű dolog miatt, de a kislányodat sem. Mi kiskorunkban megtapasztaltuk milyen volt. Borzalmas. Annó az összes unokán végigment a jáőrvány, és szigorú házi őrizet volt. Ja, és ilyen műtős sapit kellett hordanunk, ami tök égő volt.


Na megyek reggeliért a pékségbe

Szép napot, és vigyázzatok magatokra



Kép
szdona
 
 


Sziasztok lányok!Elöször is gratula Eszternek,és Juhavexnek a babákhoz,jo egészséget,és sok tejcit kivánok!Már nekem is vannak joslo fájásaim,habár a mult héten voltam az orvosomnál.és még teljesen zárt voltam.A héten pedig az utolso vérvételen is tul lettem,és nekem is vettek hüvely kenetet,az orvosom azt mondta azért kell mert a gyerek orvos kéri.Voltam NST-én is ott is minden rendbe volt a baba sokat mozgott,és null fájás :( ,habár még van idö.Nagyon szépek a gyerek szobák! :D A jövöhéten mi is összeszereljük a kiságyat meg rendbe rakom,össze készitem a cumoinkat is,mert ügye ki tudja.Már én is elkezdtem a málnalevél teát.Uh-ra majd 6.-án kell mennem,már kiváncsi vagyok én is a méretekre.Szülés:Egy kicsit én is tartok tölle,de ugyanakkor már nagyon várom,de szerintem ezzel mindenki igy van.Mindenki vigyázzon magára.Szép hétvégét mindenkinek!

Kép
szoszke35
Zsámbok
 
 


Sziasztok!


Nagy-nagy gratula a megszületett babóknak!!!!!!
Szirom, nagyon édes Ede babód a képeken!!!
Na most rohanok ezer a dógom, még végig sem tudtalak benneteket olvasni, csak gyors bekiváncsiskodtam, hogy ki szült már meg:-)))))
Majd még jövök, ha lesz időm:-)
Egyébként assszem nekem is tegnap jósló fájásaim lehettek, vagy a gyógyszer hatása amit szedek. Sajna magas a vérnyomim, és ez a hülye bogyó mindent rosszaságot csinál velem:-(

Manó szerintem mi kihúzzuk a 40 hetet, mivel annyira rákészültünk a hamarabbi szülésre:_))))

üdv ERa
barnusanyus
 
 


Sziasztok,

nem tudom mi lehet ma azon kívül hogy telihold, de a férjem szerint gumibogyószörpöt ihattam, mert délelőtt elmentem a barátnőmhöz babázni, 2-kor hazajöttem, azóta kitakarítottam, felporszivóztam, felmostam a lakást, bablevest és túrógombócot főztem és most még vasalok. Anyu szerint nem vagyok komplett, teliholdkor pláne nem kéne pörögni, de szerintem én nem fogok szülni egyelőre.

Képzeljétek, azt mesélte a barátnőm, hogy amikor ő 2 éve szülte a kislányát, akkor neki azt mondták a málnalevélteára, hogy 36. héttől napi 1 bögre, aztán 38. hétre el kell jutni a napi 2 literig!!!! Ő így is itta, aztán meg is szülte a kislányát 4 óra alatt, minden különösebb nagy hajcihő nélkül. Szóval a fene tudja hogy is kell ezt inni.... :lol:

Minden én napi egyet iszok most, jövő héttől meg napi kettőt aztán kész.

Na megyek folytatom a vasalást. Jó hétvégét! Kiváncsi vagyok ki szül meg hétvégén, mert tuti biztos vagyok benne, hogy valakinek csak bejön ez a telihold téma. :P

Kép
jahra
 
 


Sziasztok!

Szirom! Ede még mindig gyönyörű, nagyon édes! :)

Lányok, rengeteget írtatok szerda óta, végigolvastam hősiesen!

Manó: köszi az ágyneműs választ!
Fájdalomcsillapítás: Van egy ismerősöm, aki szintén a Szabolcsban fog szülni és cukros és azt mondták neki a múlt héten képzeld, hogy cukrosként bármikor lehet kérni epidurálist, és ráadásul az elején be fogják kötni a branült a gerincbe, hogy később, ha esetleg szükség van rá, akkor azonnal lehessen adni epidurálist vagy altatni, stb.....
Nálatok nem így van?

Más: Mi hétfőn megyünk uh-ra, aztán szerdán ctg-re, már én is nagyon kiváncsi vagyok! Aztán csütörtökre már elhagyom a gyógyszert, a hétvégére pedig a magneB6-ot, úgyhogy kezd izgi lenni a dolog. Kiváncsi vagyok , mit mutat majd a ctg, meg hogy áll a méhszáj, stb. Ja és képzeljétek most már mozoghatok is, aktívkodhatok egy kicsit! :)

Nagyon kiváncsi vagyok ki lesz a következő szülő!
No jó hétvégét mindenkinek!

Tényleg Pestiek ti mentek a hétvégén bababörzére vagy a babamama expo-ra?

Kép
vargaviki
 
 


Sziasztok!

Azert nem jelentkeztem mostanaban,mert 3 napja este gorcsoltem,felhivtam a dokimat es azt mondta,hogy menyjek be,mert lehet,hogy beindul a szules es ne maradjak itthon ejszakara, igy bementunk a szuloszobara,beraktak a vajudoba de semmi sehol,atkuldtek a nogyogyaszatra es azt mondta a doki,hogy holnap hazaenged. Masnap mikor mar akartam volna indulni haza,akkor megneztek a babat ultrahangon es egy " kedves" doktorno eszrevette,hogy valami rendellenesseg gyanu van a baba szivenel.. Kepzelhetitek,hogy milyen allapotba kerultem,csak sirtam,mint a zaporeso.. azt mondta,most sokan vannak es reggel meg megnezne alaposabban. Igy nem johettem haza.. Aztan aznap este meg a dokim is nezett egy oran keresztul es azt mondta,hogy a bal a szivkamra egy ici-picivel kisebbnek latszik de ne aggodjak,mert nem biztos es ha igen is,akkor nem kell muteni es lehet segiteni ,mert egy kateterrel megtagitjak az eret a baba szuletese utan. Masnap reggel ismet megnezett a doktorno es azt mondta,hogy tenyleg lat valamit de nem veszelyes ezert ne aggodjak es hogy akkor fog pontosan kiderulni,amikor megszuletik es beall a rendes keringese.Van egy jo gyerekorvosno es o majd megfogja nezni szules utan a babat. 2 napja betege vagyok bele..De bizom a Joistenben,hogy megsegit es nem igazolodik be a gyanu..Havonta jartam ellenorzesre,semmit nem latott soha a dokim es akkor most szules elott ilyenekkel ijesztenek ram.. Mi a velemenyetek?
Latom,mar van 3. baba is,gratulalok nekik!!!

Kép
agizsuzsi
 
 


Sziasztok!

Ágizsuszi: Mit mondjak, szurkolok!!!, hogy minden rendben legyen(hiszen minden nő ettől fél a legjobban), vagy , ha bármi is van, az könnyen korrigálható legyen. Próbálj meg minél kevesebbet idegeskedni.(persze, ezt könnyű mondani nekem)Ha van bármi új híred, üzenj.

Nekem nem jött be a telihold téma, nem szültem meg:)) A ctg-s semmi extra nem vol, jövő hét szerdán kell megint mennem. Esténként elég aktív.

A málnalevél tea hatására kíváncsi leszek, én vagyok a kontroll csoport, mert én nem iszom:)Összehasonlítjuk.:-)

Viszont egyre jobban hülyülök.(égve hagyom a gázt, a közelben műanyaggal, szerencsére a férjem itthon volt :lol: , állítólag beszélek félhangosan magammal és gyerekkel és nekem ez fel se tünik, elfelejtem a mondat közepén, hogy miről beszéltem)...Jó, mi ?:lol:

Na várom a következő baba szülés kinél lesz. :lol:

Kép
mona1978
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?