Új privát üzeneted érkezett!

De látom mindenki inkább a tengerpartra vágyik!:)

mamiblue
 
 


Sziasztok!

Kicsit elmaradtam... :oops:
Tettem fel képeket az oldalra!

Nagyon szépek a topikos babák!
Vendég
 


hú bogesz ez a rugi nagyon aranyos, nekem is kell. hol vetted??
a pici nagyon aranyos a nagy pacskerban, itt röhögünk a práommal

Kép
sziszike77
 
 

 
 

bogesz, gyönyörű a kiscsaj :wink:
sziszike, kicserélték a mellszívódat, és a liberósok mit írtak vissza?
csajok, szerintetek fa, vagy műanyag járóka.

Kép
mona76
 
 


Mona
Nekünk majd a szoba egy része lesz lekerítve....
Vendég
 


Hello!

Mona: Te láttad már azokat a hálós járókákat? Hát én rosszul lennék bennük az bizti. Vagy nem ezekre gondoltál a műanyagnál? Nekünk fa van, bár nem azt mondom, hogy órákig elvoltak benne a csajok, de sokszor jól jött, mert ha ki kellett mennem a szobából abban biztosnságban voltak. Állítólag, ha már 3-4 hónaposan beleteszed, akkor nagyobb korában is jobban meg fog benne maradni.

Bogesz: Tényleg nagyon édi a kiscsaj!

Sebi már majdnem hasra tud fordulni, nagyon erős a drágám. Mostmár hason is van és napról-napra magasabbra emeli a fejét meg tovább tartja, na meg löködi magát hátra, de az még annyira nem megy neki. :wink:

mamiblue
 
 


Betsy: És mivel kerítitek le? Anno én is olyat akartam venni, amit lehet így alakítgatni, de nem találtam...:(

mamiblue
 
 


Mandala: nagyon szuper a zsák, küldheted, nagyon várom. A címem már korábban elküldtem.

Kép
Kép
márkanyuka
 
 


Bogesz: gyönyörű a kiscsaj, a rugik is nagyon szépek. Én a múltkor a Corában vettem kettőt, ha lesz rá időm lefotózom.

Ádám még alszik, igaz éjjel 3/4 3-kor kelt enni, pedig ki szokta bírni reggelig (5-6 óra). Igaz este bealudt cicizés közben, biztos ez volt az oka, nem lakott jól.

Esténként (fürcsi előtt) Ádám is szokta gyakorolni a hasra fordulást, ilyenkor tornázik egy kicsikét. Neki még kell egy kis segítség, de majd alakul. Amúgy tegnap vettem észre, hogy nézi a kis kezecskéjét, amikor az véletlenül a látószögébe kerül. Ilyenkor bandzsít, de olyan édes.

Nálunk hétfőn is és kedden is vendégek voltak, így gyorsan eltelt ez a 3 nap, ezért nem is jöttem. Jövő héten pedig őszi szünet lesz a suliban, lehet hogy a Márk megy a mamához (anyósomhoz), de ez még nem biztos.

Mona: nekünk nincs járókánk. A sógornőm még a lányának vett egy műanyagot (hálósat) 1997-ben, nem nagyon használták. Aztán megszületett a Márk 1999-ben, elhoztuk, nem nagyon használtuk, aztán megszületett az ő fia tavaly áprilisban, nem nagyon használják, nemsokára ismét elkérjük, majd meglátjuk, hogy megmarad-e benne az Ádám. Jó lenne, mert itt a földszinten csak a sarokgarnitúrára tudom tenni, ha csöngetnek, vagy épp nem tudok rá figyelni, akkor bajok lehetnek.

Kép
Kép
márkanyuka
 
 


Szép jó reggelt mindenkinek!

Mamiblue, Mona, Márkanyuka, Agnes: Ma indítom a postagalambokat! Este jelentkezem, hogy sikerült az attrakció!!! :)

Puszi!

Kép

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala
 
 


Körkérdés: nektek nem hullik a hajatok? Nekem a múlt héten kezdett el, de úgy hogy hajmosáskor tele volt a kezem, szárítás után pedig fel kellett söpörnöm a fürdőt. Úgy utálom, már az Ádám kezébe is találtam hajszálamat, a textilpeluson is, amikor szoptatok. A Márkkal is hullott. Tudom, hogy ez természetes, de nagyon idegesítő!

Kép
Kép
márkanyuka
 
 


Márkanyuka: 2 napja hullik a hajam....tiszta rosszul vagyok tőle! Sebi sem tud még egyedül hasra fordulni, csak már nagyon kevés hiányzik neki, és olyan édes, ahogy látszik rajta hogy nagyon akarja...:) Viszont a kezét ő még nem nézi.

na eldugulok, éppen a lépcsőhöz keresek korlátot

mamiblue
 
 


Sziasztok Csajok!! :D

Hazaérkeztünk. :) Mindenhol jó, de legjobb a kis megszokott környezetben. Az utazóágy és a zsákocska nagyon bevált :D (Köszi, köszi, köszi!!!!! :) ) Végülis az idegen környezettel sem volt semmi gond, de hát el kell fogadnom, hogy az én kis Atim koránkelő....mint az anyja :D :D A hajnali 5-6 órás szopi után már nem alszik vissza. Ellenben este 8-9-kor már húzza a lóbőrt újabban hajnali 2-ig. Szóval nem is próbálkozom már ezen változtatni, én is így működöm. Este hamar kidőlök, reggel pedig már korán tele vagyok energiával :) :) Na jó, mostanság nem annyira, de normál esetben igen :) :)
Urtica-t szedem, beszereztem Karamalz-ot, és eddig ment csak tejcivel, pótlás nélkül....és reménykedem.

Mona
Te hogy állsz a tejci kérdéssel? Megoldódott?
Váratlan vendégek :twisted: :twisted: :twisted: Pláne ha ilyen kedvesek.......
Örülök, hogy Dani jobban van! :)
Mi habos vízben pancsizunk, és utána testápolóval masszír van. Olaj fürdés előtt a hajlatokban. Kamillás sampon heti 1x a fejecskére.
Járóka - fából. Jól bele tud majd Ati kapaszkodni, és természetes anyagból van. Mi már most is használjuk :) Igaz, még csak kiságyként :)

Többen kérdeztétek a szobát. 30ezerért csinálta a srác. Bármit megfest. Kimegy, megbeszélitek az elképzeléseket, és megállapodtok. Az oldala: http://www.barthadekoracio.extra.hu/web ... /index.htm

Márkanyuka
Bukás változó. Van hogy nincs, csak egy szuperhangos böfi :D , ma reggel viszont már a pizsi után a második cucc van rajta. Mikor - hogy....
A szobában még valójában nem lakik senki. Úgy tervezem, hogy ha Ati fél éves lesz, akkor költöztetjük át tőlünk. Addig akár beköltözhető, nappal meg majd együtt babázunk :wink:

kaki - örök téma :D
Bogyót én még Atitól nem láttam. Ellenben múlt hét pénteken a pelust is csak a csapban tudtam levenni róla. Csurig volt. Ehhez egy csomag popsitörlő is kevés lett volna. Úgyhogy maradt a csapban pancsi :) De nagyon élvezte.

Dincuska
Köszi a bogyótippet, eszem. Lehet folyamatosan is szedni?
Szuper a családi fotó :D

Viki
Szörcsögés - nálunk például azét van, mert ahogy a tejcit felbüfizi, bekerül az orrába is.

Mamiblue
Kutacs - férj...... :D :D :D
Kerítés :) - http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =1&whid=25
Bár az ára nem éppen baráti......Lehet, hogy máshol sokkal olcsóbb........

Sziszike
Sajnálom, hogy nem sikerült a balatoni út :( :(
Mi is dugig pakoltuk a kocsit, kádat nem is vittünk. Mindkét este velem együtt fürdött Ati a nagykádban. Ha kádat viszünk, anya már nem fér be sehova :D :D

Bogesz
Pacskeros kép nagyon édes!!!! - :lol: :lol:
Jók a rugik is. Egyébként én is arra gondoltam, hogy novemberben megejtjük a karácsonyi vásárlást. Én decemberben be nem teszem a lábam sehova. Iszonyú tömeg, és az üzletek is ki vannak fosztva.......

Na megyek pakolászni, mert tegnap csak ledobáltuk a cuccokat....szóval a lakás egy házkutatás látszatát kelti :oops: Ha most jönne egy védőnő..........
Szép napot mindenkinek!!!!

mikegirl
 
 


Mikegirl: Igen, ilyesmire gondoltam, még sehol nem láttam.:)
Szuperek a képek a falon, lehet, hogy én is meglepem a lányokat vele, úgyis fehér lesz a fal mindenhol...legalább a gyerekszobák legyenek díszesek!

mamiblue
 
 


Azt hiszem felmegyek és megnézem Ádámot. Hajnali 3-kor evett, 4 óra után elaludt és azóta alszik, már lassan 7 órája hogy evett. Ha felkel akkor olyan, de olyan hiszti lesz, hogy miért nincs még a cici a szájában?!

Éjszaka nekem is át kellett öltöztetnem Ádámot, ugyanis kifolyt a pisi.

Na tényleg megyek és megnézem. Ilyenkor mindig olyan bizonytalan vagyok: ha felmegyek, akkor tuti felébred, pedig lehet hogy még aludna, nem szeretem felkelteni, ha pedig nem megyek fel, akkor tiszta ideg vagyok, hogy minden rendben van-e. De szerintem felmegyek, ha nem ébred fel, akkor bepakolom a mosógépet, úgy láttam a Márknak már egy 1-1 kisgatyája, zoknija van.

Kép
Kép
márkanyuka
 
 


Sziasztok!

Mandala már nagyon várom a szajrét :lol:
Nálunk is volt reggel 5-kor öltözés, mert pelenkázás közben lepisilte magát Dani :D Pedig állt. engem szokott :lol:
Ti hogy vagytok a védőnővel? A z első hónapban jött ha kellett ha nem :x , aztán már legalább 6 hete semmit nem hallok felőle. De jár a falúba, mert láttam az autóját :shock: . De már talán ennyi idős babához nem kell kijárnia? Vagy megsérthettem, nem voltam túlzottan oda a váratlan megjelenéséért :roll:
Én tegnap megint kipúrcantam, már megfigyeltem, hogy 3-4 hetente leeresztek. Tegnap este már alig bírtam talpon maradni, 9-kor feküdtem Danival, hajnalban volt egy szopi, és mindketten most keltünk :oops:
Még azt sem vettem észre hogy apa elment, pedig nem kis zajjal szokott készülödni :roll:
Már bocsánat, de nálatok milyen színű a kaki? Régebben mindig azt kérdezte a védőnő, hogy úgye sárga? De mostanság nálunk zöld, néha világosabb, néha sötétebb :roll:
Dani csak karácsonyra kap járókát, addig nemtudjuk hová tenni :roll:
Ti hol nyítjátok a start számlát? Mi az ersténél, remélem jobb döntés mint az otp :roll:
Bocsi, de reggelente mindig szóf@sásom van, aztán fözök, vasalok, fürdőt takarítok.
Valaki csináltat bébifényképes naptárt, amit belinkelt sziszike? Nekem nagyon bejön, bár aranyáron csinálják :roll:
Nagyszülöknek karácsonyra tippek?

Kép
mona76
 
 


Mona
Start szla - OTP. De oda egy forintot sem fogunk befizetni. Életbiztosítást kötünk. Apa a biztosított, 18 évig fizetgetjük, az összegyűjtött pénz Atié lesz. Elhatároztuk azt is, hogy ha a rokonok pénzt adnak, azt is oda fogjuk mindig befizetni.

Nálunk ezt a naptár dolgot sógorék már ellőtték. Szerintem mi képet (is) fogunk adni keretbe. Vagy több kép egy keretbe....még nem néztem utána. Imádják kipakolni az unokákat :)
De vettünk mi már porszívót, tv-t, újságelőfizetést és a jó ég tudja, hogy mit, igyekeztünk mindig hasznosat venni.

mikegirl
 
 


Sziasztok!

Mona: Naptártéma: Ha otthon megszerkeszted a képeket és azt hivatod elő, akkor sokkal olcsóbb. Akkor ugyanannyiba kerül, mintha sima képet hivatnál elő. Van már annyi ilyen fotóprogram amivel naptárt lehet csinálni, és nagyon egyszerü a használata. Tavaly mi is azt csináltunk, fél óra alatt kész volt 3 naptár. Aztán csak lemented egy cd-re és azt beadod előhivatni.

Átfordulás: Fanni még jelét sem mutatja, hogy erre ő hajlandó lenne :D :D :D Viszont mostanában egyfolytában "fel akar ülni". Fekszik a karomban, és a fejével erőlködik előlre fele. Tisztára vörös ilyenkor a feje. Mintha fel akarná magát húzni. És nem lehet "visszanyomni" a fejét olyankor. Ideges lesz, hogy miért nem hagyom :D
A kezét viszont ő is megtalálta, és nagyon tud bandzsitani :D
Hétfőn először volt rajta ruha, megmutatom nektek. Nagyon aranyos volt benne, csak én sajnáltam, mert lehet nem a legkényelmesebb szerkó volt :D Át is öltöztettem aztán. Kép

horvviki
 
 


Most jutott eszembe, hogy este elfelejtettük a D-vvitamint :oops:
Szerintetek most odaadjam neki? Nem lesz baj, hogy este meg megint?
Viki, nagyon szép fanni, és micsoda rúha :D
Szerintem nem volt kényelmetlen neki :wink: /bár nekem pasim van :lol: /

Kép
mona76
 
 


márkanyuka, nekem is hullik a hajam, és nagyon korpás lett :oops: :?

ezt tudtam összehozni :oops: :lol:
Kép

és igy örülök, hogy megszabadúltam tőle :lol:
Kép
Bocsi :oops:

Kép
mona76
 
 


mona fantasztikus,hogy hogyan tarja a fejét.Az enyém még megemelni is alig hajlandó.Hogy csináltátok?

Mandala: nagyon várom a hálózsákot.Én majd számlaszámra küldöm.Jó? :lol:

Járóka:Nekünk hálós van és mi nagyon szeretjük.Előnye,hogy összecsukható és nem kell két ember ahhoz hogy átvigyem a másik szobába.

idén nem várom a karácsonyt.Olyan zsúfolt a lakás már így is a pelenkázótól,kiságytól,Lehet,hogy szeleburdi család leszünk, és felfüggesztjük a fát a plafonra. :lol: Nem körbeálljuk,hanem alá.

hajhullás:én megúsztam.Nő mintha muszáj volna,a körmömmel együtt.Nem győzöm vágni.
tuza edit
 
 


Hello!

Mona: Szép teljesítmény Danitól!
Start számla: mi nem nyitunk!

Edit: Nálunk is olyan zsúfolt a lakás, én szoktam mondani a férjemnek mikor venni akar vmit, hogy vegye csak meg, majd a plafonra rakjuk, ott még van hely!:)

ébredés..mennem kell...

mamiblue
 
 


Viki
Olyan szép Fanny ebben a kisruhában is :)

Mona
Szerintem annyira nem gáz. Van, hogy véletlen 2 csepp sikeredik a szájába.....miután körbecsepegtettem a fejét szegénykémnek :oops: :)
Bakker....ez aztán a kaki :shock: :lol: Egyébként tényleg nagyon ügyes!!! :D

És mit szóltok ehhez a laza kis könyökléshez? :D :D :D

Kép

Kép

mikegirl
 
 


Gyorsan kihasználom az időt, amíg Ádám a teraszon alszik.

Ma jött meg az Ádám adóigazolványa. A hétfői Népszabadság azt írta, hogy Szegeden az önkormányzat 800.000,- forint induló összeget ad a babakötvényre. Rámentem az önkormányzat honlapjára, ilyet sehol nem találtam. De most már felizgattak.

Mona: ilyen berotyizást Ádám is szokott csinálni.

Edit: szerintem ne aggódj, hogy Alex nem tartja így a fejét (Ádám sem), de Mona kisfia majdnem 3 héttel idősebb, az náluk még nagyon sok, addig rengeteget fejlődnek.

Mona, Mikegirl: nagyon aranyosak a babók.

Kép
Kép
márkanyuka
 
 


Sziasztok!

mona: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: komoly. És nagyon édi. :)

mikegirl: nagyon szuppí a könyöklés.

hajhullás: természetes. Nekem is csomókban hullik, és hullott is anno, és mégis ugyan annyi van mint azelőtt. :D

Kérdés: nagyobb gyerekes anyukák. Hogy a frászba lehet rávenni egy majdnem 3 évest, hogy ne a bugyijába kakiljon??? Tippek, tanácsok, ötletek. Bármi jöhet.

Sikerült kitakarítani a szobát. Hurrá. :D Itt volt 4 napig a mostohafiam, éés háát... Vivi meg Erik 3 mp alatt tudnak oolyann kupit csinálni.. :shock: És a röhej, h hiába szólok, h takarítsanak, nem. Így aztán összepakolok utánuk és 4 perc múlva megint ugyan úgy néz ki minden. Ráadásul a nagylányom mostanában unalmában kirámolja a szekrényből a tisztaruhát a földre, és a játékokat meg a ruhák helyére. :evil: Próbáltam, bevonni a takarításba, szépen kérni, kiabálni, fenékreverni, de semmi. Mindegy. Asszem megyek és eszem még valamit. Mostanában sokat eszem. Egyszerűen nem tudok jóllakni. :oops: :roll:

Majd benézek. :)

Kép
Kép
Kép
pattogobolha
 
 


Gyorsan dobok pár képet. Kettő szülinaposat, a többi pedig Ádám.

Kép
Kép

Kép bömbölök

Kép stoppolok

Kép ujjszopi

Kép vigyorgok

Bocsi, hogy sok voltam.

Kép
Kép
márkanyuka
 
 


Pattogó: nekem már fogalmam sincs hogy szoktattam rá Márkot a bilire, de valahogy csak sikerült. Amúgy én is állandóan ennék, egyszerűen nem tudok jóllakni, és az a baj, hogy mindig édeset kívánok, ezért minden reggel ráállok a mérlegre, de szerencsére nem híztam eddig, igaz nem is fogytam. Pedig de jó lenne, addig apa nem visz el sehova telelni-nyaralni stb. Milyen gonosz!

Kép
Kép
márkanyuka
 
 


Mona
Most jövünk a csap alól. A kakis sztori nálunk is megtörtént. Kifolyt a pelusból, mert még van néhány a kisebb méretből, és azt is el akarom használni. Nesze nekem....
Váltottál már nagyobb méretet? Ha nem, akkor szerintem te is próbáld ki. Én már a 6-8kg-ost használom szívesen, abba ez a kaki is simán belefér. Éjszakára már csak azt használom a hosszabb idő miatt.

mikegirl
 
 


Márkanyuka
Édesek a fiaid :D

mikegirl
 
 


Mikegirl: már csak 2 hét és mehetünk úszni, már annyira várom

Sajna nem jött össze ez a hétvége, de nem is bánom, mert bekucorogtunk hármasba a lakásba és végig ment a szerelmeskedés. Annyira jó volt. Viszont ráfáztunk mert Hanga most utál a járókában lenni.
Mi a fa járóka mellett döntöttünk, mint ahogy a bútornál is mert a fa legalább lélegzik, meg nem olyan műanyag. És ha esetleg a gyerek nekiáll rágcsálni meg nyalogatni a rácsokat akkor nem a műanyagot fogja rágni.

Nálunk is folyt anno a kaka, de az a pampersből.

Avent: be kell vinnem, de még nem jutottam el odáig
Libero: elvittem a mintadarabot, de még nem jött válasz


A kislány elég sokat köhög, de ez csak száraz köhögés, a doki meg adott rá Ambroxol szirupot. HOlnap kijön megnézni, láza nincs, meg rendesen kakil. sőt jó kedélyű is csak éppenséggel hörög, meg nem akar egész nap aludni. Szerencsére (remélem nem kiabálom el) este viszont alszik. Tehát nem tudom, mert mostmár ez megy 3ik napja, lehet hogy az oltás miatt, lehet hogy lappang benne, nem tudom!!! Majd holnap a doki megnézi.

Teljesen természetes dolog a hajhullás én úgy hallottam ,szerencsére nekem nem hullik.

Nekem sem fordul még ki Hanga, de viszont az ujjait már lenyomja a torkán, néha úgy megijedek, mert akkorákat öklendezik, néha 4 ujja is bent van a szájába. Apósom szerint ez természetes, gondolom hogy az ,mert az egyik könyv is azt irja, csak azért mégis félelmetes amikor öklendezik.

Hbogesz: várom a ruha vásárlási helyét.

Mi is szoktunk csiniben nyomulni (szoknya) de tényleg nagyon kényelmetelen neki. Amúgy a H M -ben szoktam csini rucikat vásárolni, meg nagyon szupi harisnyákat.


Dobok egy pár képet a kishölgyről! :D:D:D

Kép
sziszike77
 
 


ilyen nincs... :lol: :lol: a csajok majdnem 3 órája alszanak... együtt... és én nem alszom.. :lol: Na megyek elrakom a tyúkokat meg a kacsákat aludni.:D

Kép
Kép
Kép
pattogobolha
 
 


Kép Kép

Kép
Kép
Kép
pattogobolha
 
 


Kép

Kép
sziszike77
 
 


Hello!

Sziszike: Látom Hanga is nagyon koncentrál!

Mona: Én az elöbb a kakira írtam a teljesítményt, de a fejemelés se semmi! :lol:

Rita: Próbáld meg felébreszteni benne a nagylányt...hogy a nagylányok már wc-be kakilnak vagy bilibe! Persze nem szabad túlzásba vinni. Nekünk nem volt ilyen gondunk ezt olvastam valahol. Tildusnál volt, hogy csak pelusba akart, de ez csak 2-3 hétig volt!

Megyek én is csinálok pár képet, illetve lezavarom apát a gépért, mert mindig magával viszi. :evil:

mamiblue
 
 


Hűű, nagyon szépek a babák, választani nem lehetne :D
Mikegirl, ha jól emlékszem, te ajánlottad a kőrösi almalevet. Nekünk nagyon bejött, jól feltankoltunk belőle :lol:
Holnap megyünk a dokinénihez. Nagyon nyügi a Dani, és 80-nál többet nem eszik, eközben is sír. Aztán 5 percen belül, hasmenése van. Nagyon zöld a kakija, és 3 napig hőemelkedése is volt.
Kiváncsi vagyok mit mond a dokinéni, remélem nincs baj :roll:
Dani szépen megemeli hason a fejét, de esze ágába sincs forgolódni :roll:

Kép
mona76
 
 


sziasztok, megvagyunk ám. olvasgatlak titeket és főleg a képeket nézegetem!!!!!
nagyon szép minden kismanó!!!

csajok, ki az aki még szopiztat és tápizik is? csak mert lenne egy kérdésem. egyszerűen nemtom eltalálni (azt hiszem), hogy mennyit adjak plusszba. ugyanis szerintme sokat hízik zsuzsi......pedig mértem napokig, és ha 5 kilósnak veszem, 750et kéne ennie. de a 750et nem is kapja meg. max. 700at. egyébként most 63 cm és 5,3 kg. (3110el és 51 cmrel született) szóval, nemtom......de egyébként meg nem duci. de 250, volt amikor pár hete 300 at hízott 1 hét alatt.
ha meg kevesebb tápot adok szopi után, olyan keservesen vonyít :) igaz abbahagyja.

ja, fejemelés. lusti a drágám. de gyakrabban kéne hasra fordítanom. igaz aludni úgy alszik.

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


Szia Dimet, én szoptatok és tápozok. Eszter 5,5 kg, alkalmanként 150-170 ml-t eszik. Persze ennek az az ára, hogy minden alkalommal mérem. Napi 900-940 ml megy le a kis torkán. :oops:
és így 2 hét alatt 5170-ről 5560-ra felment a súlya. Viszont egyáltalán nem duci, hosszra is nagyon gyúr :) szerintem ha nem duci, akkor jól csinálod. De nem vagyok szakértő...

Ági és a Csajok
agnesgoboly
 
 


ja, én is így vagyok vele,mert nem duci. nő is,mint a fű:)
pedig nem is kapja meg a 800 millát. (annyit kéne kb.)
hát, köszi:)

hajhullás: nekem a szülés előtt 1 nappal kezdett el hullni. ott már gondoltam,hogy itt vmi lesz. és a minősége is "szar". viszket a fejbőröm, zsírosodik, hullik, és a hajam szerkezete is iszonyat. kell ennél több? :) de azért még egyben van. most vasaltam ki éppen.:)

teszek fel képet zsuzsiról.

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1193295199.9876.jpg[/img] [/img]

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


Jó reggelt!!! :D

Csajok, ilyen még nem volt nálunk. Ati tegnap este 9-től ma hajnali 5-ig aludt!!!! Jó lenne, ha ez nem az egyszeri, és megismételhetetlen kategória lenne...... :D :D
A tegnapi karácsonyi témán felbuzdulva, elkezdtem a karácsonyi vásárlást. Én textil- és fa játékokkal szeretném Atit meglepni :) Az árzuhanás.com-on találtam ilyeneket, tök jók.

Sziszike
Igen, én is kíváncsi vagyok. Először csak tájékoztató lesz, nem? Meg megnézzük a helyszínt.... Oda jön velem apa is, hogy együtt döntsünk, ne csak én. :)
Doki volt már? Mit mondott, mi van Hangával?
Édi a kis drága, csak a vakuval vigyázzatok a szemére. Nem tesz jót neki.

Pattogo
Gyönyörűek a gyerekőcök :D

Mona
Ugye mondtam, hogy jó :D És egészséges is. Ritka párosítás :D
Dokinál voltatok? Mizujs?
Fejemelés nálunk is van, forgolódás nincs.

Dimet
Mi is híztunk már ennyit. Egyik héten 200-at, a másik héten 300-at. Aztán az ezt követő hetekben lement a minimumra......

Szép napot mindenkinek!!!!! :D :D

mikegirl
 
 


Mikegirl, Mona!
Tényleg nagyon ügyesek a gyerkőcök, hogy ilyen gyönyörűen tartják a fejecskéjüket! Encsi még inkább a földön pihenteti, biztos, ami biztos... Bár, nem is teszem nagyon sokat hasra, lehet, hogy többet kéne.

Bogesz, Sziszike, Pattogó, Márkanyuka, Dimet!
Mindegyik picúr annyira szép! És napról napra változnak :)

Apa kitalált egy jó dolgot. Encsi mellettem szokott elaludni, s utána általában felébredt, ha megpróbáltuk átcsempészni az ágyába. Egy ideje egy nagy félbehajtott törölközőn altatjuk, s ha elaludt, a törcsi 4 csücskét megfogva visszük át az ágyába, így az esetek 95 %-ában nem ébred fel. Ajánlom mindenkinek, akinek ilyen "problémái" vannak.

Hátul nyakig felkakilás nekünk is megy :)

Kép
Kép
pfranciska
 
 


Sziasztok!

Nem is tudom, hogy mi tegyek, lehet hogy Eszterkém keveset eszik? Csak tápszert kap. A ti mennyiségeiteket olvasva legalábbis erre jutottam.
Ő most 4,7kg. E szerint kb 700gr-ot illene ennie naponta.De ő max.600gr-ot ha eszik . Alkalmanként 100-150közti mennyiséget.
2800gr-mal és 51cm el született most még csak 58cm körül mozog.
Vidám, kiegyensúlyozott baba, imád a kiságyában lenni. Jókat nézelődik és beszélget magában! Éjszakákat már végigalussza kb 2hete. Este 10-11től reggel 7-8ig.

Mit gondoltok?

Kriszti

Kép
Kép
bkrisztike
Budapest
 
 


Hello!

Krisztike: Ha nő a súlya, akkor nem gond! Irigyellek az éjszakákért, bár ma Sebi is csak 3/4 5-kor kelt enni!

Franciska: Jó ötlet, lehet kipróbáljuk! Nekünk is szükségünk lenne az ágyra...néha-néha :D De inkább mi költüztünk le egy szivacsra:)

mamiblue
 
 


márkanyu:
Köszi a bíztatást,de szerintem ez nem a kora miatt van.Egyszerűen nem tudja,hogy hogyan kell.Pontosabban elfelejtette.Amikor hoztuk haza a kórházból,akkor még annyira felemelte,hogy ott csodizott az átadó dokinő.Még viccelt is hogy holnap már focizik.Most meg csak kétoldalt kinyújtja a kezét és mintha úszni akarna.Meg sem próbálja felemelni,csak bömböl.

pattogó:
Hát nekem szerencsére nem volt ilyen gondom,de a rokonságban igen.Csak a gatyába azt is elbúlyva.Neki akkor azt mondta az okoks ember,hogy ez tulajdon féltés,hogy az az övé és nem akarja odaadni.
Nekem nem tetszik a módszer,de náluk bevállt.Mnidig cseréltek valamire.Ha a gyerek belekakilt a vc-be,akkor kapott egy szem cukrot,vagy joghurtot.De nekem ez nem tetszik,mert szerintem ez rögzülhet.Náluk bevált.Ja és rengeteget beszélgetni vele,hogy ez így természetes,mindenki így csinálja.
A fiacskádnak egyszerre hullottak ki a fogai?Szegényke.Mi még csak most kezdjük.

dimet.
Én így csináltam,nekem duci is lett,mert többet evett,mint ami kell.Most fejem a tejet és azt pótlom fel,de nem annyira erősre,mint amit írnak.Ha 4 kanál,akkor csak 3-at rakok bele,így a mennyiség megvan,jóllakik biztosan,de nem hízlalom tovább.Így is nő rendesen.
Viszont a te picurkád egyáltalán nem dagi,szerintem nem kell fognod,csak szűk lyukú cumival add neki a kaját,hogy tovább egye,mert akkor nem szokik le a ciciről.
tuza edit
 
 


Kriszti!
Amíg hízik min. heti 100-150 grammot, minden oké. Szerintem ez nálatok bőven megvan. Lehet, hogy a te kislányod maximális hatásfokon hasznosítja a kaját és elég neki kevesebb is :)

Kép
Kép
pfranciska
 
 


Judit, pfranciska!

köszönöm szépen a megnyugtató szavakat! Ezekszerint minden ok-s. A kislányom átlagban 130-160grammot hízik hetente. ÉS kétnaponta "megy Wc-re".
A kislányom uncsitesója (szintén lány) 4héttel idősebb tehát most majdnem 4hónapos. 3200gr-al született most pedig már 7kg. Igazi vasgyúró. már 68-74-es ruhákat hord. Az anyósom teljesen odavan, hogy milyen jó, mert megduplázta a súlyát 3hónapos korára. Szerintem pedig csak 5-6 hónapos korára illett volna neki. A két gyerek szinte úgy nézki egymás mellett mint Stan és Pan. Ezért féltem egy kicsit.

K

K

Kép
Kép
bkrisztike
Budapest
 
 


edit, manóm haberman etetőből eszik. örülök, hogy megfogadtam mások tanácsát és abból etetem. egy speckó cumi, amiből írtó nehéz kiszívni a cuccot. én nem tudtam. neki megy. az aventos cumikból már nem is tud inni,mert abból dől a lé.... :)
jam, nem duci, mert hosszú is. mondjuk mit várjak. nálunk az egész családban én vagyok a legalacsonyabb a 176 cm-rel!! (jó, meg anyukám) de mindenki 1,8-2,0 m-ig mozog :)

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet
 
 


mikegirl: nálunk tegnap éjszaka volt egy hasonló nagy alvás 10-5-ig nyomta. :) ma már 2-kor felébredt csani. pedig mát én is úgy megörültem.
bkrisztike: ne aggódj, csani szinte csak szopik, de mivel nincs sok tejem 100-nál többet sosem eszik egyszerre, mégis hízik rendesen. néha arra gondolok, hogy biztos fotoszintetizál. :)
edit: próbáld ki a mellékelt trükköt. nekünk a petőben mutatták. egyedül csani sem emeli ilyen magasra a buksiját. akármilyen vékony takarót vagy párnahuzatot hengerelj fel, és tedd a hóna alá. Kép

leko
 
 


Sziasztok

Kicsit lemaradtam ,de mostanában időm alig alig van.
BÁlint nagy bánatomra beteg lett.Magas láza volt 2 napja majd köhögött,tiszta depi voltam.Egész nap szinte csak kézben volt el,mert mindig felriadt és köhögött,torkát köszörülte és olyan kis elesett volt.:(((
Dokinéni most ment el ,mert kihívtam miután tegnap a betgirányítós csaj közölte vigyem be.Mondtamneki normális maga ,hogy egy 3 hós csecsemőt vigyek be a hányásos hasmnéses vírussal fertőzött tömött rendelőbe??? :evil:
No ma kijött dokinéni......hát biza benyalta a vírust ......:( kaptunk panadol szirupot,cebion cseppet,nasivint is kell hétvégétől használni,meg paxirasolt ahogy jobban beindul a köhögés.
Mondtam dokinőnek ,na látja ha most még mindig szopizna akkor nem lenne beteg.Erre azt mondja tévedés ez vírus és szopis baba is elkaphatja.
De akkor is talán ha nem tápit kapna nem lenne beteg :evil:
Viszont tejcim szinte már semmi sincs így kénytelen vagyok tápit adni.
Jövőhéten kell vinnem koponya kontrollra szerdán,/végre elmagyarázta dokinéni miért/mert ott a kórházba el sem mondták. :cry:
Egyébként kacarászik,szépen nő és azt mondta dokinő ne aggódjak nem hízik a tápszertől és nem pufók./62 cm és 6430gr/ :oops: erre azt mondja átlag súly a születésihez képest.
Néha néha ha bedühödik átfordul hasról hátra ,de nem sokszor.Állandóan húzná fel magát....Viszont még kiskezét nem találta meg,nem bandzsit :lol:
De egyre többet elvan és játszik.
Nektek már nyúl a játékok felé?

Gyönyörűek a babók a képeken ...............

Már nekem is járókázik a tömzsike.Korán kezdem ,hátha megszokja :lol: és ő illedelmesen alklmazkodik ,napról napra jobban elvan benne.

Na pusza lépek ,mert dolgom még ezer és ma valahogy el kel jutnom a suliba a Dius versmondó versenyére mert annyira csalódott volt amikor tegnap mondtam neki nem tudok menni pici miatt.
Úgy néz ki a szomszédom tök rendi volt azt mondta siet haza , 13.30 ig dolgozik és akkor gyorsan odaérek meglepem a kiscsajt. :lol:

Pusszancs

Kép

Kép
jucu
 
 


Jah és holnap 3 hónapos a pindurom :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
jucu
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?