Új privát üzeneted érkezett!

Panka! Igen a barátnőm szerint mindegy ha már egy kis glutént is bevitt. Beni nagypapától kapta májkrémes kenyér formájába! :?

KépKép
csongria

Elszállt amit írtam! :cry: :evil: :evil: :evil:
Így most csak gyorsan:
Ria!
Azért májk.kenyeret nem mernék még adni, gondolom milyen arcot vágtál mikor megtudtad! :shock:

Panki!
Japók okés, de akajájuk nekünk nemjön be.

Timi!
Tudom, most nem lvasod, de sikerült kibogozni a PT szálait, íme:
http://www.picturetrail.com/flicks/2601201/preview
Remélem meg lehet nézni :roll:

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa

Köszönjük a köszöntéseket! :D Boldizsár a 8. hó alkalmából valóban kinövesztette bal felső fogát!! És a jobb is majdnem kint :D (alul semmi)

és végre, utolsóként?, leeresztettük az ágyát...

Szárnyashúson kívül már ad valaki más húst? Mikor kéne?

Kép
Kép
agiboldi

Nem győzöm hangsúlyozni, hogy Boldi nem hétköznapi gyerek, és ezt fognövesztésben is bebizonyította. Gratulálunk!

Mi még a szárnyast is most kezdtük.

Rájöttem, hogy nekem az Univer babakaják a legszimpatikusabbak, úgyhogy, szombaton ünnepélyesen elfogyasztotta az elsőt (sütőtök+husi), és azóta még egyet (zöldborsó+husi).

Orsi
Kép Kép
sno

Sno!
Mitől olyan szimpi?Nekem az a legunszimpibb.Bár a borsófőzije, amiben paszírozva van a borós, hája nélkül az fini volt.Vhogy a csomagolása olyan bonyolult, nem könnyen áttekinthető.Bár a tartalom számít, de amikor a polc előtt állok, vogy nincs kedvem bogarászni.Meg én az Univer termékekekt egyébként sem szeretm az ízük miat. :?

Kép
pankaa

Panka! Ja meglepődtem a májkrémeskenyér hallatán, de állitólag "csak" a héját kapta. :roll:

Ágiboldi! Beni most a hétvégén kapott valami nagyon fini marhahusos rizses Hipp kaját!

KépKép
csongria

Már sikítok ettől a kiscsajtól! A legújabb, hogy nyalja a falat! :shock: :shock: :shock: Már a járókát és a kiságyát is elhúztam a faltól. Most igen "jól" néz ki így a lakás. Az ő szobájában festett fűrészporos tapi van, a mi szobánkban sima tapi. Le fog ázni. Most már ki sem merem engedni a járókából! :roll:
Meg biztos front van, mert olyan kis érzékeny ma. Elmentünk boltba és sírva fakadt egy szirénázó rendőrautótól. :shock: Ilyet sem csinált még soha. Pedig egész jól aludt éjjel és napközben is.
Na mindegy, majd csak túlleszünk ezen is. :roll:

Boldi gratula a fogacskákhoz! :D
Nálunk a kiságyat már a legalsóra kellett tenni, mert kihajol ha feláll. Úgy látszik nőtt, mert amikor felállt még nem láttam veszélyesnek a középső álllást.

Panka
Nekem is szimpik az Univerek. Egész egyszerűen azért, mert finomabbak. Általában a 4hósokban nincs se glutén, se tej, se husi se semmi, aminek nem is kell. Az ennél idősebbeknek valóban valamelyik tuti megtalálható. De ez szerintem minden márkára érvényes. A zöldborsójuk tényleg fini, de vigyázni kell, mert abból is kétféléjük van!

Panki
Olyaaaaan kííííváncsi vagyok, hogy fogsz/tok dönteni!
lora7

Csatlakozunk Boldival az Univer klubhoz! Ezek a megreformáltak (csupajó vagy mi) nem tartalmaznak se glutént, se cukrot se tejfehérjét, (hihi, lásd reklámcsík balra), és tök finomak, persze néha a kecskemétisek közül is veszek, bár abban néha van cukor, de a gesztenyés almás pulyka annyira favorit, h még a cukrot is elnézzük benne.
Persze a HIPP se rossz, csak nagy mennyiségben sokkal drágább, és ott is van cukor, lásd legnagyobb megrökönyödésemre a csipkebogyó-alma italt...

Kép
Kép
agiboldi

Mi is csatlakozunk az univer klubhoz! :wink:

Ja és gratula Boldi első fogacskádhoz!!!!

KépKép
csongria

Ezt überelje vki!
Após megetette! Egy kicsi aventes pohár gesztenyepüré TEJSZÍNHABBAL!!! nem vagyok paramami. De úgy kellett felmosni. Még röhögött is, hogy mennyire imádta Timus! :twisted: :twisted: :twisted:
Vendég

Én nem adtam még univert. Majd megnézem. Eddig csak Hippet meg Humanat kapott. Azt ajánlotta a doki néni. Már a kecskemétire is húzta a száját. Lehet szponzorálja a Hipp... :lol: :lol: :lol:
Mivel én lemondtam a mindennapi pudingocska, túrórudi, kinder szelet adagomról (max 2 egy nap) külön kiadást nem jelent a bébiétel. De ha nem főznék neki kb 30.000 lenne egy hónapban a napi 2-3üveg kaja! Plusz a pelenka. Ruháról még nem is beszélve! Állítólag egy élet alatt egy gyerek egy ház árába kerül! Bár 70 évesen gyerek nélkül mit csinálnék 3-4 házzal :? :lol:
Vendég

sziasztok

csak csapongok, de néhány témához azért írnék, ami eszembe jut

pann
n szimpi a nyaralóhelyetek, biztos szuper volt! és örülök, h egy kicsit többet tudtál pihenni
a védőnőre sztm simán rászólhatnál. a mienk pl ma is hívott, h holnap du jönne, ha nem zavar, de ha nem jó, akkor legyen péntek...

kaják
én szinte csak univert vettem, rem, kele szeretni fogja :lol: még nem kapott, egyelőre egyesével adom neki a kajákat, h kiderüljön, kiüti-e még vlmi az almán kívül. de húztam a számat, h a féléves koron túl szinte mindenben van cukor :?

külföldi élet
én japántól jobban fáznék, mint amerikától. érdemes a freeblogon a tematikus blogok között rákeresni, vannak jók, magyarok külföldön....

glutén
én azért egy éves kor előtt sztm be fogom próbálni (8-10?), mert olyan véleményt is olvastam, h ha egy éves koron túl találkozik vele a szervezete az is okozhat intoleranciát?!

lora
falnyalás :) lehet, h ásványianyag-hiánya van...

majus3

Sziasztok!

Pankaa: nagyon jó a képvetítés! (hol találsz te mindig ilyeneket :D)

Lora: lehet, hogy tényleg van a levegőben valami. Linus reggel hét és este hét között 1x45 percet aludt, majd kb 10szer fél perceket, melyekből sírva, vöröslő fejjel ébredt, majd hídba vágta magát.
Aztán 6 körül kiderült, hogy ha hasa csikathatott, mert akkor egymás után 2x telerakta a pelust (úgy tűnik a főtt alma fog :()

Megyek vasalni... :(

nanica

Május
Na de a tapétában vajon mit talál?

Pann
Nagyon tetszik a nyaralóhelyetek! És nagyon jó vétel volt az overál is! Hol fogsz ki ilyen jókat? (Autósülés, overál, van még valami tuti szerzemény?)
lora7

Halihó

Kaja:

Nekem is szimpi az univernek az új csupajó kollekciója. Szilvi is úgy tűnik szereti. De ő mindenevő, szinte minden ízlik neki. Azért nagy kedvenc a Hipp sütőtök-krumpli és a finomfőzelék. Nekem a Humana meg a Nestle nem szimpi valamiért, azt hiszem mert szinte mindenbe raknak tejet. De lehet csak a csomagolás. :) Én azért átbogarászok mindent, legyen akármilyen fazonú a címke rajta, hogy tuti ne legyen benne tej. A cukrot én is elnézem, ha egy-kettőben van az még nem katasztrófa.

Ledöbbent hogy a kaja összességében 30e forint havonta, erre nem számítottam... ez tényleg sok. Most kicsit lelkiismeretfurdalásom van, de azért főzni nem akarok nekiállni Szilvinek. Most éppen magunknak is csak rendelek. Főzésantipátiában vagyok. Inkább sütök.

Panki:

Oké, megnyugodtam. :)

Amerika: meddig kell dönteni? Szerintem ne ítélkezz még az amerikai mentalitás felett. Arizonában hova mennétek? Arizona State University? Phoenix állítólag nagyon jó hely. Nekem az egyetemi városok eddig bejöttek, laktam már Berkeleyben (California), Ithacában (New York) és Chicagóban is huzamosabb ideig. Ami nekem nem tetszett eddig azok a kisebb városok ahol nincs intellektuális élet, az aztán lehangoló. Viszont Amerika olyan hatalmas és annyi szubkultúra létezik, hogy ha egyetemi városba mentek, szinte biztos találsz magadnak való társaságot. Meg fogsz lepődni, hányan járnak hozzád hasonló cipőben, magyarul külföldiek akik csak a munka miatt cseppentek oda. Már ez önmagában összeköt.

Pann:

Tényleg nagyon szép helyen voltatok. Most ennek örömére én is felbontottam egy üveg Cabernet Sauvignont... én úgy tudom az alkoholnak csak 2% jut át az anyatejbe. Meg Szilvi most már amúgy is lefeküdt aludni. Én szoktam néhanapján inni, egy kis sört vagy bort. Azért berúgni még nem rúgtam be. :)

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

lora
enyv? :lol:

bor
én is szoktam inni, kelén abszolút semmi hatását nem látom. pedig bíztam benne, h álmosítja, de nem :D

még a cumiról akartam írni, mert nekem ez volt a keresztem. annyira féltem az elején a cumizavartól, h alig mertem neki odaadni, de úgy tűnt, h megnyugtatta (komfortszopi nem érdekelte). ma már egyértelmű, h rá is szokott, kizárólag azzal alszik, de engem már/még nem zavar. viszont tutira vannak gyerekek, akik nem vevők rá

majus3

Kaja:
Mostanra már a lelkiismeretfurdalásomat is feladtam, hogy nem főzök, hanem konzervezek. Már "nagy", így mi is beneveztünk az Univer és Kecskeméti klubba. A cukrosakat azt nem veszem meg, de még így is marad elég sokféle. A hétvégén vettünk vagy 30 üveggel, a hétre tuti elég lesz :wink: Amit most spórolok a Pampers-Tesco váltáson, megkapja üvegben :)
Nestlét elvből nem adok, a Humana meg túlságosan hasonlít hozzá, azt még nem is bogarásztam. :wink:

Ágiboldi,
Én azt adok, ami az üvegben van. :D Cukor és tejszármazék mentesekben ha jól látom szinte csak csirke van, úgyhogy mást még nem is kapott.

Panka,
Sógor elmondta az angolnával töltött tofu módszerét. Csak azért írom, hogy tudd, mi lehet rosszabb a szárított angolnánál :D
A tofu darabkákat beleteszik a vízbe az élő halacskákkal. Elkezdik főzni, a halak pedig, mintegy menekülésképpen beleássák magukat és szépen megfőnek. Nem lehet, hogy ezért volt hal íze? :twisted:
Nem kukoricaliszttel csinálom vagy Nem, kukoricaliszttel csinálom amit írtál?

Pann,
A pelus allergia úgy tudom, hogy az egész pelussal fedett részt szokta érinteni, szinte egyenletesen. Ha kicsit szoros, lehet, hogy dörzsöli és a pisivel együtt az már túl sok a bőrének. :? Szabinak hajnalban kell pelust cserélni, mert a túlterhelt pelus már nagyon zavarja. Kijönnek belőle a kis zseléizék, lehet, hogy az is irritálja.

Lora,
Nyers sárgarápát szokták ajánlani fogzó babáknak. De ha lehet még azelőtt, mielőtt kijönne rendesen a foga, hogy gyakoroljon de ne rágjon. Az almát és egyebeket el tudja csócsálni fogatlanul is, de a répát nem. Biorágóka. :D Enyhén hűtve tálalandó, nagy darabokban.

Angol:
Köszi a segítséget. :) Balancera én is gondoltam, de idegen nyelven nehéz rámondani, hogy tévednek. Mert bőven benne van, hogy csak én nem ismerem a szót, mert esetleg valami újítás. A jó, hogy nem fordítok, hanem egy szöveg alapján készítek fel interjúra, és még azt is meg kéne mondanom, hogy mit is értenek ez alatt. Lehet, hogy a sima fordítás mégiscsak könnyebb. :lol:

Csongria,
A hajvágás nekem is jó depiellenes szer :D Csak én magam szoktam nekiesni. :wink: Pár éve így lett a jó vállig érő hajamból fülig érő. Csodálkozott is apuci, amikor az esti fürdés után meglátott. :lol:

Kép KépKép
lorca

Szabi már elég jól csinálja a kutyázást, csak a haldás még mindig csak hátra megy. Az meg veszettül frusztrálja. :twisted: Így kicsit többet nyíg, mint egyébként, de olyan jó nézni még azt is, ahogy szenved a kis minimanó :D :oops:

Nati délután n8kor ébredt, jó 3 óra alvás után. Megyek, leváltom Robit, szeritnem kezd kinyúlni. :wink:

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Kicsit megkésve folyt köv.

Sági,
Jók a képek, bár inkább apa fotók, Peti alig látszik. Az a fejvédő az ergón elég mókás. Dobogókőre mi is ki szoktunk ugrani néha-néha. Szeretem azt a helyet. Hogy halad az alvásotok? Bejött a sírós módszer? Bevallom én nem bírtam végigcsinálni soha a sírnihagyást. Egyszer megpróbáltam Bálintnál, másfél óráig bőgött aztán feladtam. Botondot se hagyom sírni, kivéve ha Bálinttal kell valamit csinálni, de max. 5 perc.

Lora,
A vadasparkba már olyan rég készülünk, jó kis kirándulós program. Elküldenéd pü.-ben, hogyan lehet oda jutni kocsival?

7 hó: petrezselyem, zellerlevél, kapor, metélőhagyma
8hó: igen kis mennyiségben: bazsalikom, kakukkfű, borsikafű, borsmenta, szurokfű, citromfű, lestyán
Te milyen fűszerre gondoltál?

Lorca,
A lány sorstársat nem egészen úgy értettem, nem is jó szót használtam. (Nálunk egyébként a mosogatógép mosogat.) Szóval látva 3 gyerekes fiús mamákat, meg érzem magamon is, hogy a lányos/nőies részem nincs kihasználva. Nem is gondoltam egyébként, hogy milyen korán kiütközik a különbség a fiúk és lányok között, ahogy játszanak, ahogy viselkednek stb.
Ideálisan 5-6 évet várnék egy 3.-ra, reálisan azért 2-3 év múlva el kell dönteni akarunk e még bébit, mert nem vagyok már fiatal csirke. Négy gyerekesek szerint a harmadik gyereknek is kell egy pár. A 3. is csak azért kérdéses számomra, mert nem látom át, hogy bírjuk e majd anyagilag. E tekintettben nem vagyok bátor, nem bírnám ha pénzért kellene állandóan aggódni.

B.lin,
Addig biztos nincs baj, amíg magától csinálja a dolgokat. Mivel meg tudja csinálni, van hozzá izomzata, ügyessége stb. Mozgásfejlődésben én elég szélsőséges vagyok se ültetni, se vezetni nem próbáltam soha Bálintot, és Botondot se fogom míg magától ne fog ülni/ járni.

Ágiboldi,
Nálam díjnyertes az új kép Boldiról, tündéri.

Bendegúz,
Addig örülj, amíg nem kúszik! Viccet félre téve, Botond mióta kúszik nagy félelmem, hogy a tesó kis mütyürjeit megeszi. Illetve a nagyobb játékokból kiharap egy darabot. Pedig most még lassan kúszik, mi lesz majd ha villámgyorsan ott terem mindehova, akkor le se lehet majd a szemünket venni róluk. Hogy van a két fiú egymással? Változott valami? Most Bálintot tanítgatom, hogy ha Botondnál van az Ő játéka akkor vegye el tőle, illetve ne adja oda a játékait. Csak nehogy később visszájára süljön el. Nem tudom majd később megmagyarázni, hogy miért játszhat Botond az Ő játékaival is. Most a hozzátáplálás kezdeténél is volt egy kis zavar, hogy Öcsi baba csak tejet iszok, most meg ehet mindenfélét, de azért nem mindent.

Rókica,
Nálunk is ez a helyzet: Bálintot altatom, vele többet játszom, Botond elalszik és játszik magától. Most megnyílt a lehetőség, hogy Bálint egyedül aludjon el, ugyanis egyik nappali alvásnál Botond hamarabb elaludt és amikor bementünk aludni a gyerekszobába, akkor Bálint felhisztizte. Erre kivonultam Öcsi babával és aludnia kellett egyedül. Egy kicsit sírt, de aztán aludt és utána sem sérelmezte. Alkalmas pillanat lett volna az egyedül elalvás bevezetésére. Aztán visszariadtam, hiszen nemsokára már Öcsivel fognak egy ágyban aludni és többet nem igen lesz anyával alvás. Lezárul egy korszak. Azért 90% nem zavar, sőt szeretem az együtt alvást, csak a 10% szokott néha felbosszantani.

Bálintnak „csak” a haja hullott ki a szopi elhagyása után.

Pann,
Klassz hely lehetett. Sokan nem uszikálnak a Balcsiba. Gergő nagyon édes.
Mondjuk miért pont a 8. hónapban jönne ki, hogy a pelus nem jó? Lehet, hogy tényleg szűk, vagy más allergia.

Rólunk:
Botond most már nagyon beindult, a földre leterített takarót rendszeresen elhagyja egy-egy izgi dologért. A minta babám ma a csoporttornán bemutatott egy jó kis hisztit, este pedig leböfizett. A hozzátápi alakul, már nem fintorog, viszont szájzárt kapott, nem nyitja ki a száját. Persze ha nincs kaja nincs min fintorogni. A fütyije és feneke körül pöttyök jelentek meg. Most totózhatok, hogy mitől: sima pelenkakiütés, jön a foga, sütőtök, Cerazette?

A fiúk főzőcskéznek. Bálintnak most ez a kedvenc elfoglaltsága, persze valós edényekkel és hozzávalókkal.
Kép Kép

Így szeretek én kirándulni. (Ez csak egyszer és egy kicsi szakaszon fordult elő)
Kép

Üdv:
Mónika

mmónika

Jó reggelt mindenkinek!

Apa ma 8-ig itthon volt a sztrájk miatt.

Panka,
még nem ástam bele magam az üveges kajákba, régebben vettem Hippet, de valahogy nem akaródzott még odaadni neki, a Kecskemétivel is szemeztem a boltban, de még a vásárlásig sem jutottam, az univert meg megláttam, megvettem és megetettem, szóval semmi tudományos megfontolás, biztos a jó színválasztás áldozata lettem (vagy mert a Sebi van a reklámban:lol: ) :oops: De most már tervezek egy felfedező körutat, bár ilyen időben marad az internet.

Móni,
ezt a képet had tegyem fel a hordozósba!
A nagytesó apró játékaitól való védelem, na még erre sem gondoltam! Nem lesz ez a több gyerekes dolog egy egyszerű menet...
Hogy-hogy kihullott a haja???

Gesztenyepűré tejszínhabbal és angolnával (talán ez lenne a fokozás)

Orsi
Kép Kép
sno

Jó reggelt!

Mónika! Boti képére megint azt hittem hogy Kelemac az!!! :oops: Még csodálkoztam is, hogy, hogy kerül oda egy nagyobb baba! 8)

Lorca! Nekem nem jött ki olcsóbban a tescos pellus a pampersnél! A tescos ára is 42 ft volt/db :roll: De mindegy mert olyan szinten nem vált be!!!! Nagyon piros a feneke ha az van rajta! Kipróbáltam hogy azt adom rá amit apu hoz akkor meggyógyul ha visszatérek a tecsoshoz akkor ismét piros lett! :evil:

Panki! Gesztenyepüré! :lol: Hát igen a nagyszülőkben meg lehet bízni! :lol: :lol: :lol:

KépKép
csongria

Szabi most egy jó nagy nyügit csapott elalvás előtt. De panaszra azért nem lehet okom, mert f8ig aludtunk :D
Nati is csak h9kor ébredt. Kész luxus :) És ahogy Robi mondja, egyre megbízhatóbban alszik, már csak dünnyög éjjel de megoldja egyedül a visszaalvást. Egyszer mindenkinek megadatik, hogy gyermeke átaludja az éjszakát. :D

Csongria,
Szerencsémre a Tescossal nincs problémája Szabinak. Van itthon néhány Natitól maradt Pampers, néha azt kapja éjszakára, mert az jobban bírja. Egyik sem a mérete, mert nincs 8 kiló és T(9-..)4est és P+4-est használ. Még van az akciós Tescosból, az jóval olcsóbb volt. :wink: A fehér-kéket vagy a lilát próbáltátok? Amit apukád hoz, az mennyiben másabb? Öko?
Olvasgattam angol bébimagazint, ott azt írják, hogy az eda beadásához használtak helyi érzéstelenítést. Nálunk van ilyesmi? Én arra emlékszem, hogy tökre fájt és csurgott a vér a hátamon, úgyhogy azt hiszem, benne lennék :lol:

Kép KépKép
lorca

Monika,
Robinak én is modtam, hogy tesóban igazi partner az egynemű és szeretnék kistesót. Lévén, hogy fiú-lány, nem kellett matematikusnak lennie, hogy kiszámolja, ez mit jelent. Sajna az már nem jönne ki, azért mégsem szeretnék 2 évenkénti bébigyár lenni vagy 40 évesen szülni.
Hogy mennyire különbözik a fiú-lány, még nem tudom :wink:

Én azért nagyon várom, hogy kússzon. Már nagyon szenved, hogy nem abba az irányba halad, mint amerre akarna. De tény, hogy nagy félelmem, hogy lenyel egy zsirkrétát vagy valami más nyalánkságot. Mit ahogy a talin is, nem tudok olyan rendet rakni, hogy totál biztos legyen minden. Még akkor is lehet valami nem odaillő dolgot találni, ha rendet rakok, jól körbenézek és felporszívózok. :? Meg Nati is onnantól volt könnyebben szórakoztatható, hogy kezdett önállósodni, azaz a kúszástól.

Nekem az anyagi kérdés valahogy mindig megoldódik, három gyereknél ettől nem tartok. 8) Most, hogy a kocsira vagy egy 100ast fizettünk, jött egy tanítvány, aki itthagy vagy egy 100ast. Bízok a szerencsémben. :oops: :lol:

Az együtt alvást hogy tervezed? Most ezen morfondírozok, mert egyenlőre Nati nem Szabibiztos.

A duplagyerekes apafotót majd megmutatom apának. Ha legközelebb kirándulni szeretne. :lol:

Orsi,
A többgyerekesnél még ott van az is, hogy előbb utóbb a kicsinek is elég határozott igényei lesznek. Eddig még bejön, hogy Nati kitépi a kezéből a piros építőt és a kezébe nyom egy zöldet. De meddig?!

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!
Gyors leszek, mert vendégeket várunk.

Lora,
3 napig nyikkanás nélkül átaludta az éjszakát, de most már másodszor kelt fel 4 körül. Tegnap még magától aludt vissza kb15 perc sírás után, de ma már nem ment. Volt evés-ivás, minden amit el tudsz képzelni. Tartott is 1,5 órán amíg visszaaludt, de legalább aludt 8-ig.

Mazsi,
Homeo: minden este megkapja Peti, nem tudom, hogy esetleg van e köze az alváshoz, tartok tőle, hogy nincs.

Lorca,
EDA-hoz itthon is adnak érzéstelenítőt. Vagyis én úgy tanultam és még nem is láttam másképpen sehogy.

Mmóni,
Igen eléggé lapult Peti az ergo-ban, de szerencsére az apukája sem csúnya, hogy ne mutogassam! :lol: Sírnihagyás megy, volt is eredménye két éjszaka után, de nem tartott sokáig. Nappal viszont 5 perc sírás max és már alszik is. Az a baj ha bent vagyok Peti mellett akkor sokkal jobban felspanolja magát és nem akar aludni csak egyre dühösebb lesz. Volt már ének, mese, simi, de úgy látszik neki az egyedül sírás jön be.Kis butus.
Tényleg kinek milyen elaltatási módszere van? Ja a cicin elalvás az nálunk a legritkább esetben megy, az már a végső utáni stádiumban jön csak be.

Ági,
Utólag boldog hófordulót a "kisegérnek"! :D

Jelentem újabb problémánk is van. Peti két napja feláll a kiságyban, de viszont még nem tud leülni úgyhogy folyamatos a sírás. Valami baja mindig van! :(
Vendég

Móni,
Bocsi meg sem dicsértem a hordozós képet. Nagyon jól mutat apu a két gyerkőccel!!! :D

Pann,
Elmúltak a kiütések? Petinek a nylon tescostől volt körbe piros a dereka, meg a combja. Pont ott a hol hozzáért a nylon.
Nagyon szép helyen voltatok!!!!

Lora,
Falnyalás! :shock: :shock: :shock:

Panki,
Tejszínhabos gesztenye! :roll:
Mikorra kell döntenetek az indulással kapcsolatban? Milyen a net? Hogy működik?

Ria,
Akkor visszatértetek a normális étrendhez? Vagy már írtad?

Na eldugulok. Bocs ha kimaradt valaki!
Vendég

Mmóni
Nagyon tetszik a hordozós kép! Szegény BBapu! :lol:
Köszi, kb. ilyen fűszerekre gondoltam. A védőnőm szerint egy kevés pirospaprikát is adhatok, de attól valahogy ódzkodom. Még annyit, hogy lehet szárított fűszert is?
Az utat majd elküldöm, de a páromat meg kell várni vele. Meg mondom őszintén nekem fogalmam sincs, hogy hogy mentünk! :oops:
Olyan helyesek a fiaid! Azért látszik, hogy szeretik egymást! :D

Lorca
Tegnap is kapott almát és leharapott belőle valahogy egy darabot és majdnem megfulladt! Egy csomót köhögött míg végül kihányta! :( Úgyhogy almát soha többet. Múltkor anyu adott neki sárgarépát, az legalább kemény. Fog nélkül nehéz leharapni! Ezentúl inkább azt adok neki rágni, ha már a biztonságos kis kölesgolyó nem kell neki.

Sági
Sajnálom, hogy Peti megint kel. Bár én az 1x ébredéssel teljesen elégedett lennék jelenleg.
Gratulálok a felálláshoz!!!! Nagyon kis ügyi! Ne aggódj, hamar megtanul leülni. Sőt, Brigi olyan édes, mikor érzi, hogy nem stabil, már rogyasztja a lábát és inkább lecsücsül. De ő is esett egy párszor míg erre rájött! :lol:

Van még valaki rajtam kívül aki főz a gyereknek? Talán asszem Timi. Ja meg Ria, te is szoktál nem? Persze nálam is vannak a polcon üvegesek, de csak lustaság esetére vagy ha megyünk valahová. Pont a hétvégén fagyasztottam le egy pár bébiturmixot (zöldségeket, gyümit mindig frisset kap)

Viszont átéltük eddigi legrosszabb éjszakánkat. Tudom, nemrég volt már egy hasonló, de ez még annál is rosszabb volt. 9kor elaludt, aztán f11-3-ig ordított. Nem volt jó semmi. Csak ölben sétálgatva volt csendben. A végén már egy lázkúpot is kapott, mert abban fájdalomcsillapító is van, de azt ki is kakilta egy perc után. Végül a sírnihagyás győzött! Csak itt panelban ez elég zajos a szomszédoknak. De eddig úgyis mindig azt hallottam tőlük, hogy egy hangját nem lehet hallani a gyereknek, hát most hallhatták! :twisted: Aztán 5kor szopizott és aludt f8-ig! Szegény párom meg ment dolgozni, pedig ő sem tudott így aludni!
lora7

Sziasztok!

Képzeljétek, Emili az utóbbi időben nem akar vacsizni, legalábbis elég keveset(100-140 ml, az eddigi 240 helyett).Bár elégnek tűnik neki, mert ha később ébred, és kínálom, nem kell neki.És reggel 7kor eszik ismét.Csak ez nagy visszaesés az edigiekhez képest.meg mintha álmos lenne, és azért nem enne, pedig alszik napközben 3x is, és ha fürdés előtt etetném, akkor sem eszik jobban. :? Na mind1, éhen nem fog halni, ebédre 2 üveges kaja a minimum, du. eszik gyümit is, abból is 200 körül.Lehet elég neki ez a kaja mennyiség amit napközben eszik meg.

Lora!
Emili is mindent nyal, a falat még nem kóstolta szerencsére, de ami a kezébe kerül annak vége :lol:
Hát ez az, hogy annyira kell nézni az Univeres cimkéjét, meg bogarászni rajta, hogy mi is van benne, hogy ezért nem szimpi.A Hippes egyszerű, átláthatóbb.Régen jáértam ilyen reklámkritizáláésra, vagy mi a neve, el kellett mondani egy készülő rklámról a véleményünket :wink: Na ezt meg tudnám kritizálni, hogy a csomagoláson egyszerűsítsenek :lol:
Igen, van a hippesek közt is cukros :(
De pl. a paradicsom olyan savanya tud lenni, meg néha az őszibari is, hogy nem ennék meg a babák. :roll:

Ágiboldi!
A gesztenyés cuccot mi is komázzuk, most várom, hogy olcsóbb elgyen a piacon, és csinálok én is, vagy veszek fagyasztottat :wink:

Panki!
Tejszínhab! :shock: Nem semmi!Apukám csak cukrozott reszelt almával akarta volna megetetni, de nem engedtem neki!

Nanica!
Köszi!Loptam :lol: Timi blogjában láttam :wink:

Róki!
Én is átbgarászom, csak ah látom, ogy bonyi a cimke, nincs kedvem, és időm.na de kipróbálok majd többféle Univert is.Cukrot is jobban elnézem :wink: Főzni én se főzök magamnak:férjem eszik főtt ételt a munkahelyén, én meg magamnak nem állok neki főzőcskézni+találjam ki mit egyek, vegyem meg a hozzávalókat, és legyen annyi időm,hogy délre kész is legyen!Na ez nem megy, így napi 650 ft-ért hozzák a 2 fogásos kaját.Ennyiből nem is tudnék főzni, és így minen nap más kaját eszek,nincs maradékevés. :wink: :twisted:
Emilinek persze szeretek kotyvasztani, bár őis mindenevő!Ha meglátja a kajásüveget, már tátog.De egy kanál láttán is :lol:

Lorca!
Nestlével mi a gond???
Tehát:a rántást kukoricaliszttel csinálom! :wink: Bocsi, a vessző kimaradt a múltkori hsz-ből :oops:
Ne is mond a tofúsat, nekem ez állatkínzás, és összeszorul a szívem! :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Egyébként olyat evett amit írtál, hanem a teteje volt megszórva a hallal.
A pelusból kijövő darabkákkal én eddig csak a Tescos féle olcsóbb plenkáknál találkoztam, ezért is nem használok.
:? De allergia kezdődhet a leginkább szoros, dörzsölésnek kitett részeken is.
Ha tovább használják azt a pelust, akkor terjedhet tovább.
Bőrgyógyészaton dologztam, sokat láttam ilyet.
:(
EdA-hoz én is kaptam éréstelenítést, és nem éreztem semmit, csak a roppanást hallottam, 2x is, mert csak 2.ra sikeerült :-(

Mónika!
Citromfűteát én már 2 hónaposan adtam neki :roll:
Aranyosak afiaid! :)

Sno!
értem.
Hogy hogy Sebi van a reklámban?Melyikben? :roll:

Sági!
Emilit leteszem az ágyába, és elalszik.Kijövök a szobából, és ennyi.Ha nagyon sírna, de tudom,hogy álmos akkor felveszem 1 percre, majd visszateszem, és alszik.Vagy sír egy kicsit, de elalszik azért.Nekünk szerencséáre elaltatási gondok nincsennek.Tudom mikor álmos és akkr leteszem aludni.De Emili már 6 hetes kora óta egyedül aslzik a szobájában.Sötétítés csak ebéd után van, meg éjszakára, de akkor meg van éjjeli fény hogy lássak bebotorkálni.Éjjeli ébredésnél(és minden lefektetésnél)iszik vizet, maj beteszi a cumiját befordul a fal felé, és szép álmokat! :lol:
Csak ritkán van, hogy szerintem álmos,mmeg dörzsöli a szemét, de mégsem alszik el, ilyenkor kihozom(csak nappal), játszik, amjd ha már kint is sír, akkor megy vissza aludni.Olyankor már tényleg alszik, de ilyen csak ritkán szerencsére.
Emili is feláll az ágyban, vagy ülve bömbizik, de szerencsére ő le tud ülni.Peti ül egyébként?Esetleg ilyenkor próbáld meg beroggyasztani a térdét, hátha rájön, hogy is kell leülni.Emilinek párszor kell megmutatni az iylesmit,utánna rájön, és csinálja.A tornán is amiket mutattak neki, azokat azóta is úgy csinálja!Pedig előtte 1 órával még nem tudta, és mire hazajöttünk, már úgy csinálta! :shock: :shock: :roll:

Na lépek enni, amig alszik. :wink:

Kép
pankaa

Lora!
Pirospaprikát már én is adtam, a resztelt májjal. :wink:
Én adok szárított fűszert is.
Vizonta lmát pont azért nem,amit írtál.A bnán az okés, letörök egy kis darabot, és szétnyomom az ujjam közt, így megy a szájába.Még így si simán lecsúszna, de azért egy kicsit csócsálja :wink:
Én is főzök Emilinek üveges csak ha nem elég a mennyiség :roll: , vagy ha megyünk vhová, ahogy írtad is.
Éjszakát sajnálom :( Van vmi a levegőben, tegnap Emilit is magunk közé vettük fél 5kor, és csak 3/4 óra után aludt el :evil:

Kép
pankaa

Lorca
Én ugyan EDA nélkül szültem, de az egyik csajszi a szobában kapott előtte érzéstelenítést!

Ja és még annyit az éjszakánkhoz, hogy volt egy pár szopis próbálkozás (addig legalább csendben volt és még cipelni sem kellett) és mióta szoptatok először fáj a mellbimbóm. Úgy szétcsócsálta! Pedig még foga sincs! Kereshetem elő a maradék bimbóvédő krémet! :evil:
lora7

Panka
Hát igen. Erre anyu mindig azt mondja, hogy megfigyelte, hogy csak hidegfrontkor panaszkodom Brigire. Lehet benne valami... Ráadásul állítólag tegnap kettős front volt! De akkor ez lesz egész télen? :shock:
lora7

Lora!
Emili is a hidegre lesz nyűgösebb, bár mintha kezdené kinőni.De inkább csak jobban elvan, amióta mászik.Azóta nincs hiszti sem.Úgyhogy így utólag tutira attól volt hisztis, hogy nem tudta azt csinálni fizikailag,amit kigondolt, és ez frusztrálta. :roll:
Én most az óra átállítástól vacogok.mert 7kor szokott kelni, de 6kor is ébred, akkor csak vizet kap, alszik tovább, vagy csendben fexik,de így majd 5-6kor fog kelni??? :? :( Később sem tudom nagyon este 7nél fektetni, mert anyira nyűgös álmos, hogy csak sírna.Szóval nem tudom mi lesz :(

Kép
pankaa

Fú, jó hogy írod az óraátállítást! Mikor kell átállítani?
lora7

Úgy tudom 7végén :roll: De nem biztos.
Jók az új képek! :wink:

Kép
pankaa

Sziasztok!

Csak gyorsan 1-2 témához, mert nem hagy sok időt a Linus - (miután elalszik kb fél - 3/4-ed óránként ébred, amíg nem megyünk be mellé.

Altatás: napközben: séta, sapimadzag...de, ha kicsit később indulok, mint hogy nyugodtan elaludjon, akkor sírni hagyás a babkocsiban :cry:
Viszont már be tudom löni a délelőtti és a délutáni alvását is, és jól meg az alvás ( kivéve tegnap :( )

Este fürcsi után kizárólag szopival alszik el...

A felvesz letesz nekem nem jött be. Képes inkább felhesrgelni magát és csak sír, csak sír!

...

nanica

Róki: te is tejmentesen étkezel még, a szopi miatt? Ha igen, tudnál tippet adni miket reggelizhetnék? (Már nagyon unom az allergénmentes felvágott, kenyér , zöldségek és Macikávé reggelimet!) Bogarésztam már a netet, de inkább főétkeket és desszerteket találok...

nanica

Lora,
én is főzök Sebinek, a fent említett két üveges volt eddig az össz. De holnapra megint azt tervezek.
Jók az új fotók!

Panka,
Aszem Pann mondta, hogy neki az univer reklámbabáról (lásd. oldalcsík) a Sebi jut eszébe.

Sági,
Sebinek is bajos a leülés, van hogy sír állva, mert már elfáradt. De kezdi megtalálni a leereszkedés módjait.

Hol van mindenki?

Orsi
Kép Kép
sno

Nanica,
ti napközben csak sétálva alszotok? Ennyi időt töltötök a szabadban?

Orsi
Kép Kép
sno

Hello mindenki!

Mennyibe kerülnek átlag az univer kaják? Szégyen, mert még soha rájuk sem néztem. Olyan sznob vagyok néha... :oops:
Most viszont megnéztem a honlapon és tök jól hangzanak az összeállítások. Bár talán sok a húsos. De melyiknél nem?! Nagyon sok fantázia nincs ezekben a zöldségekben.
Amúgy én is főzök. 99%-ban. Favorit a sütőtök (sütve) meg a spenót. Így jó, mert ezeken én is el lennék évekig! :-)
Vendég

Igen, Nanica! Irigy vagyok akkor a sétáidra. Olyan lusta vagyok... Bezzeg tavasszal. Napi 4-5óra simán megvolt. Mostanában a piacig meg a boltig jutok. Remek! És már azt is sétának merem nevezni! :roll: :oops:
Vendég

Meglett a nyüszi eredménye, Szabinak is van már foga! :D Kettő rögvest, és látom már a harmadikat is átsejleni. Most másfél év fognövesztés :wink:

Pankaa,
Életem egyetlen politikailag aktív nyarán az Amnesty International zászlaja alatt nyaraltam Szardínián. Elvben persze a tibeti elnyomás ellen tiltakoztunk. Akkor kampányolt elég erősen a Nestlé ellen tisztességtelen haszonszerzés miatt, pontosabban bojkottot hirdetett. Repi anyagként osztogatták a tápszert Afrikában, majd miután egy rakás bébi rászokott, már nem osztogatták. A bibi az volt, hogy tiszta víz híjján még ott is probléma volt, ahol egyáltalán meg tudták engedni maguknak a tápszert anyagilag. Arról nem készült statisztika, hogy hány gyerek életébe került ez a jó üzlet. Sok.
Nestlé rég megváltoztatta a hozzáállását, én még nem :wink:
A nem vegetáriánus konyha nem épp állatbarát. Nem kell azért Japánig menni, hogy az én szintén állatbarát gyomrom kiboruljon. :roll:

Lora,
Almával én is erre gondoltam, hogy el tudja csócsálni, de még akkor is túl nagy darabok jöhetnek le belőle. Répát nem kap ugyan Szasza egyéni lustaságból, de banánt azt igen. Attól is meg akar néha fulladni kicsit, de pár nyelvnyújtás és visszatalál a helyes útra a darabka. Egész ügyesen szétnyomkodja az ínyével. Nem is kell darabolni sem, ami túl nagy, azt addigra felaprítja, mire az ügyetlen kis ujjacskáival eljuttatja a szájáig. Csak épp a takarítás nem egyszerű utána, mert minden tele van pépes banánnal. :twisted:
Az számít, hogy elsőgyerekesként én is kizárólag főztem? :lol:
Éjszaka :oops: ez a rémálmom. :oops: Kb 20 perc sírás teljesen kiütt. :oops:

EDA:
Akkor csak engem szívattak azzal, hogy simán döfködték belém a tűt??? :evil: Legalább működött volna, de neeeem.

Altatás:
Főként szopival altatok. A hajhuzigálást Orsi intelmeire azonnal beszüntettem, de ha nagyon kivan, kicsit azért be szoktam vetni. Ami a kedvence most, hogy szopizik, majd bedugja a hüvelykujját a szájába, úgy, hogy belekapaszkodik a melltartómba és azt tartja.
És egyre jobban megy a két gyereket altatok egyszerre, miközben én is elalszok. :D

Sági,
Szegény Peti! Remélem, azért leülni is hamar megtanul. :lol: Naggyon ügyi!!

Kép KépKép
lorca

Na, sziasztok!

Orsi-Mindenki helyett én akkor jelentkezem.
Nem tom, én nagyon akarok, de nem tudok gyakrabban jönni. Kiváncsi vagyok, eljövendő többgyerekesek hogy fogják tudni tartani a tempót?!
Lorca-Te meg még tanítasz is mellette...(Amúgy főállású anyaság-nagyon jó dolog, szerintem is ez az intézmény.)
Munka témakörhöz annyit, hogy engem most annyira megnyugtat, hogy reggel nem kell sietni sehová, nem kell dugóhelyzeten idegeskedni, nem kell megfelelni még egy helyen. Ilyen pocsék éjszakák után, ez az egyedüli vigasztaló.

És a dicsekvés- szóval a Berci is felállt! És azóta állni akar...-ahogyan ezt már többen leírtátok.Mászásban pedig már nincs akadály. És ami az érdekes, játszik Luca játékaival, kipakol a dobozokból és hosszú ideig szöszöl a farmmal pl.
Viszont ülni nem tud.

Lány-fiú különbség-én annyit vettem észre, ami feltűnt, hogy pl. Luca sokkal kommunikatívabb volt, jobban figyelt a beszédre.
Bercire ez nem jellemző, ő tényleg mozgékonyabb és tárgyakért pl a távirányítóért máris bármire képes.
Másrészt-ez lehet nem a nemük miatt van, de Luca máig fél a hangos zajoktól, nem szereti. Berci nem fél ilyesmitől, pl. porszívó felbúg a füle mellett, nem ijed meg.

Falnyalás-jó hideg?

Cumi- Luca egy évesen szokott rá, előtte nem cumizott. De mikor megszakadt a szopizás, akkor megtalálta és nem eresztette a cumit 3 éves korái. De én nem bánom, hogy adtam neki. Sok nehéz helyzeten átsegített és nem volt vészes a leszokás.

Lora- én is főzök legtöbbször, de szándékosan adom az üvegeset is, hogy szokja, ha szükség lesz rá.

Na, megyek vacsizni, csak már hiányoztatok!

Bella

Kép

Kép
bella2

Lány-fiú:
Nálunk pont Szabi a kommunikatívabb. A legkisebb figyelemre mosolyog, visszajelez. Meg ahogy Nati mondaná, lepeg, azaz varjúzik. A két kezét csapkodja az oldalához.
Nati mindig is nézett nagy komolyan. A telefonom volt a mindene, de a borzalmas csengőhangjaival Szabit is el lehet bűvölni.
Nati nem gagyarászott, eddig Szabi sem, úgyhogy itt nem látok különbséget.

Bella,
Nagyon ügyes Berci! A legközelebbi találkán úgy látom nem kúszó-mászó bébik lesznek, hanem már álldogállni fognak. :wink: Szabi meg remélem, hogy legalább a mászás alapjait ellesi valakitől.

Kép KépKép
lorca

Panka, Boldi se mindig akar este enni, van, h csak szopik (ez este sztem 2 mellből saccra max 60) és csak 50-70 tápit eszik hozzá.
Délben 2 teljes üveges kaját eszik? Csak mert most tűnik úgy, h 1 üveg nálunk se elég.. :shock:

Mónika, kihullott a haja??
Citromfű: nem ez volt az amire valaki azt írta, h az a gyerek szedálásának számít ha az anyuka citromfű teát iszik? (Május?) Most meg kiderül, h direktbe is ihatja 2 hónapos kortól.

Lora, jók az új avatarok!

Szabinak gratula a fogakhoz!

Boldi is nagyon kommunikatív, annyira beszédes a tekintete, és nagyon figyeli, h hogy beszélünk :D
Bella, ugorj be máskor is

Én lusta vagyok és üvegeset adok, főleg mivel amit én csinálok azt nem eszi meg, hússal meg eleve nem bajlódok, csak zöldséggel.
Sztem a megújított Univer cimkéje tök egyértelmű, csak a régi kecskemétiset kell bogarászni.
Sokkal olcsóbb mint a Hipp és Humana.

Sági, "sül" az almás süti, megátom mi lesz a kerek háztartási kekszből.. :shock:

Május, elhoztam a másik lakásból az éjjeli fényt, ha beszélünk uszi előtt esetleg szólj rám, h rakjam be!

Kép
Kép
agiboldi

Sziasztok!

Panka!

Mi is úgy számoltuk, hogy nem feltétlenül drágább ha szállíttatunk napi egy étkezést, legalábbis nem költöttünk abban a hónapban többet kajára mint máskor. Úgyhogy most már ha elfogy az inspirációm, akkor én is inkább rendelek egy ideig amíg vissza nem tér a főzőkedvem.

Univer címke komplikáció:

Én nem vettem észre hogy komplikáltabb lenne mint a többi, igaz, én MINDENNEK átbogarászom a címkéjét Zsuzsa miatt, nemcsak a bébiételnek, úgyhogy lehet rutinosabb vagyok benne. Meg azt észrevettem hogy van olyan bébikaja ami nagy büszkén felsorolja hogy mi NINCS benne, na ezt a felsorolást én mindig átugrom, mert végül is csak az érdekel, hogy mi VAN benne, az pedig az összetevők között található. Lehet hogy ez ami megzavar titeket? A "mi nincs benne" lista?

Szilvi tudománya:

Ha szabad most egy kicsit dicsekszem a kislányommal... úgy tűnik most egy röpke 5-6 hét alatt megtanult kúszni, felülni, ülve maradni, mászni és most már felállni is próbálkozik (ilyen sorrendben). Zsuzsa ilyen idős korában még csak ülni tudott, felülni vagy haladni egyáltalán nem. Szilvi úgy tűnik rendkívül motivált!!! :) És eddig hálistennek elég jól alszik napközben, még mindig kb napi háromszor (van hogy már csak kétszer) de jóval többet mint régen Zsuzsa. És napközben elbogarászik egyedül a játszószobában. Most is itt szöszöl mellettem én meg élvezkedek itt a Babaneten. Ha kimegyek a szobából, jön utánam mint egy kiskutya. Most már nem feltétlenül esik kétségbe ha észreveszi hogy időközben kimentem, hanem megy amerre szerinte én is mentem, és csak akkor kezd nyafogni, ha ott se talál.

Nanica:

Igen, én is javarészt tejmentesen étkezem, bár azért időnként becsúszik tejes kaja is... mint pl tegnap egy kis krumplipüré...

Reggelire én is kenyeret szoktam enni leginkább, próbáltam a müzlit, ilyesmit, rizstejjel, de nekem nem ízlik úgy, pedig amúgy nincs bajom a rizstejjel. Tejeskávéba pedig nagyon finom a kókusztej (por alakban is lehet kapni bio boltokban). Tojásból készült ételeket is kerülöd? Amit még szoktam enni, de sztem magyar ízlésű ember nem enné meg, az a földimogyorókrémes-lekváros kenyér reggelire. Rendkívül laktató és finom. :) (Figyu, Pankimanki, lehet edzeni az amerikai életre!) Apropró amerikai, amerikai palacsintát is szoktam néha csinálni, azt juharsziruppal szokás reggelire fogyasztani. De azt inkább csak hétvégén mert egyrészt macerásabb mint a többi, másrészt Zsuzsa és David is szeretik. Zabkorpával szoktam dúsítani, hogy azért valami tápanyagtartalma is legyen.

Húsevés és állattartás:

Egyetértek Lorcával, nem kell Japánig menni hogy az ember elszörnyülködjön az állatok sorsán. Hányan láttatok már állattartó üzemet belülről, hogy milyen körülmények között élnek azok az állatok amiket megeszünk? Hányan láttátok már, hogyan halnak meg a vágóhídon?

Félreértés ne essék, én nem vagyok vegetáriánus, de nincsenek illúzióim afelől, milyen szörnyű sorsa lehetett annak a csirkének, malacnak vagy tehénnek amit én jóízűen megeszek.

De elég a Tescóba ellátogatni, és megnézni hogy tartják az élő halakat. Zsuzsa mindig meg akarja nézni, úgyhogy kötelező jelleggel rendszeresen figyelemmel kísérem a körülményeiket. Legutóbb szinte felfordult a gyomrom, mert annyi halat zsúfoltak abba az akváriumba, hogy szinte moccanni se tudtak, levegőt se nagyon kaptak, szóval láthatóan szenvedtek. Leginkább azok a koncentrációs táborokba induló vonatok jutottak eszembe róla, ahol már menetközben belehaltak az emberek a körülményekbe. Szóval borzasztó volt.

Főzés:

Elsőgyerekesként én is sokkal többet főztem, mivel Zsuzsa nem volt hajlandó megenni a bolti kajákat. Hálistennek a pépeset se nagyon, úgyhogy sokat nem pepecseltem. Akkor is és most is inkább hideget vagy nyerset eszik szívesebben.

Altatás:

Szilvit első körben megpróbálom lerakni egy pelenka-rongyival, ha elég álmos akkor max pár perc nyafizás után elalszik. Ha úgy alakul, akkor szívesen altatom szopival is. Mindenesetre kényelmes, hogy nem ragaszkodik kizárólagosan egyikhez vagy másikhoz.

EDA:

ZSuzsával volt, Szilvivel nem volt, de őszintén nem emlékszem rá, kaptam-e érzéstelenítő szurit. Azt hiszem, igen... úgy rémlik...

Almás süti:

Én is szeretném kipróbálni, de azt mondja meg valaki (jó szájbarágósan) hogy kell csokimázat készíteni??? Gőz felett kell olvasztani a csokit? Spéci edény kell hozzá? Tejféleség kell bele? Hogy lehet utána letisztítani az edényt?!?!? Köszi!!

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Jó reggelt!

Hát igen, sajna alváshoz 10-ből 9 alkalom séta kell.... Délelőtt egy, délután egy-két óra, az átlag 3, de volt, hogy már 5 órát sétáltam vele egy nap! (Többek között ezért nem jutok net közelbe és nem tudok itthon ténykedni... :oops: )
Kb fél óra és már indulunk is.!

Hu, hogy jártam, ezt le kell írnom:
Nanica rászokott a kölesgolyóra, mint nasi. :roll: :roll: TEgnap este tévézéshez már majd egy fél zacsit elmajszoltam, mikor is az egyikre ráharapva, mintha petróleumot vagy valami olajat öntöttek volna a számba, cigifüsttel keverve!!!! :? :? :? :shock: !

Azóta egy falat nem megy le a torkomon és még mindig érzem a mellékízt, pedig már 3x fogatmostam!

nanica

Jó reggelt!

Lorca! Bőzike szúrta az EDÁ-t? Nálunk is kötelező az érzéstelenítés!!!! Én is EDÁ-ba voltam! Bőzikét akartam megkérni hogy megszúrja de műtőbe volt! Az érzéstelenítő ellenére nekem is fájt a szúrás!!! :( Sőt úgy emlékszem el is ugrottam :oops: Valószínű hogy neked nem a fájdalomra hatott hanem a méhszájra! Hamar kitágultál utánna? Nekem hatott a fájdalomra 3 órán át és utánna 1 óra 40 perc pokol volt!!!! Még mindig röhögök magamon hogy hogy viselkedtem szülésznő létemre! :lol: :lol: :lol: :oops: Ja és gratula a foghoz!!!! :D

Panka! Beni max 50 gr tápszert eszik vacsira és utánna 7 kor kell reggel!

Ágiboldi! Én is úgy tudom hogy a baba is ihatja a citromfűt! Uncsitesóm amikor nagyon ki volt evett egy csomó mákostésztát és állitólag úgy aludt a gyerek mint a bunda!

Nagy hír!!! Az egyik uncsim(van egy jó pár) 9 hós a babája ez már a harmadik és a császárnál elkötette magát! Most 7 hetes terhes!!! :shock: :shock: :shock:

KépKép
csongria

Köszi Róki a tippeket! Hát palacsintát sztem nem fogok hétköznap én sem sütni, de a hétvéégn lehet,hogy bevállalanék egyet... elküldöd a receptet? :P

Már kérdezni akartam többször... mit értetek "primőr zöldségek" alatt?? (ha már biopiac nincs a környéken, tudjam, mit ne vegyek!)

Ágiboldi: én írtam, hogy nekem nem szimpi a citromfű, mint nyugtató, de mivel már a cumit is bevetettem, lehet, hogy ebből is alább adok! Bár még mindig jobb, mint ha lázkúpot adnék neki!

nanica

Grétának boldog hófordulót!

Tényleg írnátok, hogy ki mit csinál már? (úgy mint Róki, Lorca...)

nanica

Nanica:

Én előregyártottból szoktam csinálni, azt lehet a Tescóban kapni, igaz, 1000 forint egy doboz. Azt csak vízzel kell kb 1:1 arányban keverni, és kész a palacsintatészta.

De ha meg akarod csinálni eredetiben, íme egy recept:

190 g (1,5 cup) finomliszt
3 teáskanál sütőpor
1/2 teáskanál só
1 zacskó vaniliáscukor
295 ml (1,25 cup) tej
1 tojás
45 g (3 evőkanál) olvasztott vaj

1. A száraz összetevőket külön összekeverni.
2. A tejet, vajat, tojást szobahőmérsékleten, illetve langyosan, összekeverni.
3. A száraz és nedves összetevőket óvatosan összekeverni, de nem szabad túlkeverni! A magyar palacsintatésztánál sűrűbbnek kell lennie és az sem baj ha kicsit csomós marad.
4. Előmelegített, kivajazott palacsintasütő edénybe egy tenyérnyit csurgatni, majd akkor megfordítani mikor a szélein már látod hogy megsült, a közepén pedig buborékok vannak és az egész egy kicsit megpuffadt.

Így kell kinéznie:
Kép

Láthatólag vastagabb és kisebb mint a magyar palacsinta, nem hajtogatni kell, hanem megkenni vajjal és megcsurgatni juharsziruppal. Friss gyümölccsel is nagyon finom, sőt, már a tésztájába lehet keverni a gyümölcsdarabokat és úgy kisütni, az is nagyon jó. Eper, alma, banán illik bele.

Tejmentesen természetesen úgy kell elkészíteni, hogy vaj helyett tejmentes margarin (szerintem a Liga kocka a legjobb, bár a Lincót dúsítják mindenféle vitaminnal...) Csak arra kell vigyázni, hogy ezek a margarinok mind 70% zsírtartalmúak, a vaj pedig 100% zsírtartalmú, ezért a margarinból inkább kicsit többet érdemes használni, hogy ne legyen száraz a tészta. Már csak azért is, mert a rizstej is alacsonyabb zsírtartalmú mint a tehéntej, úgyhogy ezt a zsírtartalmat is pótolni kell. Ez minden tésztára érvényes. A tej helyett pedig rizstejet. Anyukám már csinált rizstejből magyar palacsintát és nagyon finom lett. Ellenben amikor zabtejből csinálta, az a tészta szétesett, nem lehetett felgöngyölni.

Sütéshez nagyon jól beválnak az alternatív tejek. A zabtej a legalacsonyabb zsírtartalmú, utána a rizstej, a kókusztej viszont már olyan mint a tejszín, az nagyon zsíros. Persze lehet higítani, és nem lesz tőle jellegzetesen kókuszízű a végeredmény.

Viszont sós kajákhoz nagyon nehéz, szinte lehetetlen helyettesíteni a tejet, mert mindegyik vagy édes, vagy mellékíze van. Ha erre valakinek van ötlete, hogy pl a krumplipürét hogy lehet tej nélkül finomra csinálni, akkor szóljon!!!

Nemrég olvastam egy másik fórumon, hogy valaki a kukoricatejet ajánlgatta, de nem válaszolt a kérdésemre, hogy ilyet hol lehet kapni. Hallott már valaki ilyenről?

Ha már kérdéseknél tartunk:

Mit jelent a lédig??? Annyiszor láttam már és fogalmam nincs mit jelent.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Csongria!

Nekem is ez volt a tapasztalatom az EDÁval, hogy amíg hatott addig oké (bár azt meg végighánytam, tehát pihenni nem tudtam), utána viszont pokol!!! Ugyanis az EDA után az infúzióval egyidejűleg kaptam oxitocint is, és hát nemhiába hívják az oxitocint fájáserősítőnek! Ráadásul ha lecseng az EDA, akkor már ki vagy kötve, jönnek a bazi erős oxitocinos fájások, nem lehet szabadon mozogni, pedig úgy jobb!

Ezért Szilvivel nem is kértem EDÁt, mert jól megtanultam a saját bőrömön hogy amit megnyertem a réven, elvesztettem a vámon (így mondják?). Nem érte meg az EDA, csak hosszabb lett tőle az egész és a fájások elviselhetetlenebbek. Így Szilvivel végig elviselhetőek maradtak a fájások (mivel nem volt oxitocin) és sokkal rövidebb volt az egész. Biztos benne volt az is hogy második szülés, de szerintem az EDA volt a ludas abban hogy az első szülésem olyan hosszúra sikerült, és hogy olyan kellemetlen volt a vége.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?