Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Csucsu!

Nagy nagy gratula, és vigyázz magadra nagyon! :D

Ne hari, de átemelem amit a másikba írtam, mert nincs erőm újra.............. szóval bocsi :oops:

Húúúúúúúúúúúúú csajok én olyan fáradt vagyok, hogy csak na! :( Megvolt nagyjából az átrendezés,(azért nagyjából, mert a kiságyat még eléggé korai lenne összerakni ) két szoba, két nagyszekrény..................írni sincs róla kedvem. :( hulla vagyok, ráadásul úgy ébredtem reggel, hogy fáj a fejem, meg olyan vizesek az ujjaim, hogy muszáj volt leszednem a gyűrűimet, és nem is volt egyszerű :( Petivel ilyen soha nem volt, még a végén sem :( Mi lesz így a végén :shock: Amúgy egész jók lettek a szobák, már csak egy kis rendet kéne varázsolni abban, amibe áttettük Petit, de neki most tetszik a nagy hely és imád szétrámolni mindent :lol: :lol: :lol: vagy :( Majd holnap csinálok egy nagyobb takarítást, mert ma már nincs erőm felmosni, csak gyorsban porszívóztam, de ez is elég volt, 4 órakor vettem észre, hogy kb. fél 10 óta nem ettem, és kissé már szédültem is :( Nem baj, most 2 évig megint nem kell rendezkedni :) :lol: :lol: :lol:

Ja, a szülésznő kérdéshez akartam írni, hogy nekem Petinél nem volt, és asszem most sem lesz fogadott szülésznőm. Mondjuk mázlista voltam, mert összesen 2,5 órát töltöttem a szülőszobán, de végig velem volt a férjem, és az ügyeletes szülésznő is nagyon kedves volt, pedig akkor látott először. Szóval bízom a szerencsémben, hogy megint egy kedves szülésznő lesz ügyeletben, mikor mennem kell :wink:

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs
 
 


Sziasztok!

A tegnapi 4D-n már megmutatta magát ez a kis cukorfalat. Majd teszek fel képeket.

Katuci,

Ez szupi, hogy beszereztél masszázsolajat, de ezek a szülésznők értenek a gátvédelemhez? Mert akkor nincs semmi értelme kenegetni, bár ez is eddzi a gátat és nem fogsz repedni, ez igaz, De a gátvédelemnél nagyon észen kell lennie a szülésznőnek. Látnia kell , hogy mikor ne nyomj. És abban a pillanatban rá kell igazítani a baba fejecskéjét a gátra majd a hüvelyre óvatosan. Ezt szerintem azért érdemes kipuhatolni. Álltalában a 2. gyermeknél gyakoribb ez a védelem.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79
 
 


Ja még mindíg az alternatív szüléshez írnám:

Én ha rendesen szülök akkor van itthon labdám és kád. Ezzel ki lehet húzni az 5-10perces fájásokig. Amikor is már el kell indulni. Mondjuk ha elfojik a magzat víz akkor megint más a szitu. Mondjuk akkor is van még két órám készülődni akkor pedig marad a zuhany.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79
 
 

 
 

Pandi,

Hány alternatív szülőszobája lett a MÁV-nak? Gondolom most a felújítások miatt több ilyen is készült. Az Imrének és az Istvánnak egy kádas szobálya van. Az Istvánban otthoni fényben úszó szülőszobák vannak még. Meg persze a bordásfal, szülőszék, labda, francia ágy. De álltalában az a tapasztalat, hogy ha éppen szülnek illetve vajúdnak az alternatívban akkor addig nem tudja más is használni. Például a héten front volt és annyian voltak szülni, hogy éppen csak megtudtuk nézni a szülészet egyik szobályát. :lol: Hú de túl bonyolítom.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79
 
 


Vikci,
Nem tudom hogy hány lesz pontosan :roll: mondjuk én Edával tervezem a szülést szóval akkor nem fogok labdázni stb. De gátvédelmet feltétlenül kérek persze majd meglátjuk lehet nem fog sikerülni.

Viki,
Majd ha kész a szoba teljesen kérünk képeket :wink:

Csináltam ma új képeket a falra Dórának mert a régiek mégsem tetszettek nagyon jók lettek majd teszek fel képet ha felraktuk őket.
Vendég
 


Katuci!
A gátvédelemmel kapcsolatban irnék egy-két dolgot. Én a másodikat megpróbáltam azzal szülni. Mindent előre megbeszéltünk a szülésznőmmel, előre elmondta, hogy végig együtt kell müködjek vele, ott kell lennem teljesen lélekben is, és még igy sem biztos, hogy sikerül. Ez nem mindig a szülésznőn múlik, hiába borogatja, olaj ide vagy oda, nálunk kb. a 4. tolófájásig müködött a dolog, de repedni készültem és vágni kellett. Pedig a szülésznőm mindent megtett, amit lehetett, mondta szülés után, hogy nem is miattam nem sikerült, mert tényleg nagyon ügyesen csináltam mindent.


Szóval, csak azért irom, hogy azért minden próbálkozás ellenére lehet, hogy gátmetszés lesz a vége, nem elvenni akarom a kedveteket tőle, mert érdemes megpróbálni, mondjuk, előrebocsátom, nem egyszerü odafigyelni, mit csinálj, amikor csak azt érzed, nyomni akarsz és jöjjön már ki. De mindent bele, én is szeretném a harmadiknál is megpróbálni, hátha most sikerül. :)

Ági
Vendég
 


Halihó,

Pandi,

lehet, hogy én is ilyenfajta fájdalomcsillapítást fogok kérni. Most lesz a Sotén jövőhét kedden erről egy előadás. 14óra 30-tól. Bár a gyógytornásznő aki szintén ott van mondta, hogy azok akik fájdalomcsillapítóval szülnek sokkal hamarabb felépülnek meg a szülés is rövidebb. Nem merülsz úgy ki a szülésben. Meg most már nagyon szuper ez a beültetett csövecske amin keresztül megfelelően tudják adagolni és még lábra is bírsz állni. Azzal a különbséggel, hogy nem fog fájni. Ja és ha császározni kell akkor nem kell még ezzel is vacakolni hanem rögtön eltudják az egészet totál érzésteleníteni.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79
 
 


Pumpi,

Igen ezt teljesen jól írtad le. Én is így állok hozzá, hogy vagy sikerül vagy nem. Volt már rá példa sokszor, hogy elsőre sikerült.

Ja Pandi még az Edához, hogy a tolófájásokig adják be aztán már nem. Mondjuk ez érthető, mert akkor hogyan éreznénk mikor nyomunk és mikor nem. :wink:

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79
 
 


Pumpóka,
Persze azért gondolom azt mindenki tudja hogy benne van a dologban a gátmetszés még védelem mellett is főleg első szülésnél. Mert ugye jobb ha vágnak egy picit mintha repednél. Azért érdemes megpróbálni sokaknak sikerül így szülni de ha nem sikerül az se tragédia. Nővéremnél is próbálták most elkerülni de a baba úgy repült ki hogy vágni kellett :D Szerintem neked most már tényleg nem lesz szükség vágásra a 3. babánál :wink:

Vikci,
Én biztos hogy kérni fogom ha lesz lehetőségem (pl ha 2 óra alatt kitágulok akkor nem :lol: ) nővérem is ezt tanácsolta első babánál kapott most nem. Azért így is fog fájni de ha lehet egy kicsit csökkenteni akkor én nem vagyok ellene :wink: Most beszéltem meg a dokival is hogy számítson rá mert bizony van olyan doki aki nem szereti ha a kismamája ilyet kér. Szerencsére a dokim mondta hogy nem ellenzi ő is jónak tartja. Örülök hogy te se vagy ellene :wink:
Vendég
 


Pandi,

A MÁV kórház készen van már? Mert volt szó róla, hogy szeptemberben kész lesz. De azóta nem figyeltem, hogy mi történt.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79
 
 


Vikci,
A nagy része már elvileg készen van, volt is szülőszoba látogatás csak nem tudtam menni. Még nem költöztek át de most már bármikor elkezdhetik. Legalább mire megyek minden szép és új lesz :D
Vendég
 


Sziasztok!

Rólunk: Képzeljétek el, Peti (aki hihetetlen rossz alvó) este 19.40 -től reggel 7.40-ig aludt! :D :D :D :D :D :D :D :D Csak kétszer ébredt fel inni, de egy perc sem volt és visszadőlt újra :D Ma nézegettük a "tesóbaba szobáját" és Peti odament a falhoz, és közölte nagy szomorúan, hogy : " anya, nincs itt, anya, tesóbaba ágya nincs itt" ígyhát apával egyezkedtek, hogy holnap össze lesz rakva tesóbaba ágya is. Szerintem kicsit korai még, de végülis baja nem lesz, úgysem ágyazok még rá :wink: Legalább szokjuk :) Amúgy nekem nagyon tetszik így a kisszoba, majd holnap, ha az ágy is benne lesz, teszek fel képeket nektek is, kicsit kék, de attól még lehet lányos szoba is bőven. (ugye sok a hozott anyag :lol: :lol: :lol: )

Pandácska!

Várom a képeket! :)
A gátvédelemhez pedig sok sikert, próbáld meg mindenképp, hátha sikerül, én drukkolok mindenkinek hozzá.
Asszem itt írta valaki, talán Katuci (de ha nem akkor bocsi :oops: ) hogy fáj a gátvarrata? Ma nekem is! :( lehet csak a fronttól, de ki tudja .
Én Eda-val szültem, 4 -5 ujjnyira voltam tágulva, mikor kaptam, és a fájást nem éreztem, azt a doki tapizta, mikor keményedik a pocim, de a tolófájást teljesen, sőt a varrást is teljes egészében, és az nem volt valami kellemes, de simán túlélhető! :wink:

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs
 
 


Sziasztok!

Megjöttünk vidékről és olyan sokat írtatok, hogy mindenre nem is tudok reagálni!

CSucsu!
Én is szeretnék gratulálni a kismanódhoz, vigyázz magatokra!

Vikci!
Várjuk a képeket a 4D-ről. A szerdai doki vizsgálaton mindent rendben találta: méhszáj teljesen zárt, viszont a folyásra felírt hüvelykúpot. A pénteki vidéki 4D sajna megint nem sikerült olyan jól, megint úgy feküdt, viszont ott is minden rendben volt: néztek köldökzsinór áramlást és az is teljesen OKÉ volt. :lol:
A Kismama magazin által rendezett börzére én is szívesen mennék, majd még hívlak ezzel kapcsolatban.

Pati!
Köszi az infót a börzéről.

A fájdalomcsillapításról én még nem döntöttem: jó lenne enélkül szülni, de lehet hogy ezt már 15 perc múlva meggondolom, ha 10 perces fájásaim lesznek.


Vera

Kép

Kép
nagy vera
 
 


Sziasztok!

A gátvarratom nekem akkor fájt mindig, mikor megjött a mensim. :) de akkor nagyon feszitett mindig. A frontra nem szoktam érezni szerencsére, igy most sem. És nem is fogom egy ideig. :) Aztán talán most nem lesz varrás. Az epidurálról csak jót mondhatok, Barnival már énis kértem (Atival is csak nem kaptam :( ) és kaptam is. Nagyon jó volt, de nekem más volt, mert a fájásokat enyhitette, de a tolófájásokat is, igy kétszer olyan hosszú volt a kitolás, mint Atissal. Éreztem, hogy tolófájásom van, de nem olyan erősen, igy nem is nyomtam olyan erősen, ahogy kellett volna. A gátvarrást éreztem, de nem olyan vészesen, nekem adtak még egy pici adagot, miután kijött a baba, hogy a varrást meg a "tisztitást" ne érezzem. De persze igyis éreztem azért, inkább kellemetlen volt, mint fájdalmas. Tuti, hogy most is fogok kérni EDA-t!!!!! Én anélkül még egyszer nem!!!!!! Hacsak nem repül kifelé kétóra alatt, én hat órát még egyszer nem szenvedek végig!! :)

Ági
Vendég
 


Sziasztok!

Hát látom itt is nagy a pangás a hosszú hétvége alatt! :roll: :roll:
Mi jól vagyunk, babóka reggel és este mozog, napközben meg bizti szundizik! Ja és holnap megyünk uh-ra, talán megmutatja magát, hogy milye van :!: :D :D

További szép napot mindenkinek és jó pihit!
Vendég
 


Sziasztok!

Kicsit eltűntem a hétvégén, csak olvasgatni volt időm titeket.

Fájdalomcsillapítás témához:
én nem kértem az elsőnél sem, de most sem fogok. Nekem az a meggyőződésem, hogy a szülést minden velejáró fájdalommal kell megélni, mert akkor tudja az ember igazán "felfogni", hogy mennyit is kell egy gyerkőcért "küzdeni".
Nekem ez az egyik dolog, amit soha nem kérnék, a másik pedig a császár. Azt csak akkor, ha a gyermek v. az én életem a tét. De azért, hogy magamon könnyítsek, soha.
Nekem van olyan az ismeretségi körömben, akinek több programozott császármetszése volt, nem is próbálkozott normál szüléssel, hanem egyszerre császár, és úgy éreztem, hogy neki egy olyan "csak már legyünk túl rajta"-élmény volt a szülés.
Meg beszéltem olyannal is, akinek sajnos muszáj volt császározni, és annyira nehezen dolgozta fel, hogy nem "hagyományos" módon szülhette meg a gyermekét. Szóval én teljesen normál-szülés párti vagyok, szerencsére a dokim is. Csak végső esetben lehet szó nála császárról.
De természetesen erről mindenki másképp gondolkodik, és ha valaki úgy érzi, hogy csak fájdalomcsillapítással megy neki a dolog, akkor inkább kérjen, minthogy egy szörnyű emlék maradjon a szülés, annyira, hogy esetleg már többet nem merne vállalni.

Gátvédelem:
alapjáraton nem vagyok ellene, mert inkább vágjanak, mint rossz irányba repedjek, de azért megpróbálnám másodszorra gátvédelemmel. Utána jártam, hogy Sopronban a 2. szülést már megpróbálják így levezetni, ha az anyuka szeretné.
Tehát azt hiszem megpróbáljuk, aztán majd kiderül, hogy megy-e így, ha nem, akkor inkább vágjanak.

Én írtam, hogy szokott fájni a varratom. Főleg, ha időváltozás van, vagy megerőltetem magam. Amikor mensim volt, néha akkor is előfordult, hogy fájogatott. Mostanában szerencsére csak ritkán érzem, eleinte többször előfordult, hogy fáj. Illetve olyan érzésem volt, mintha le akarna szakadni az alfelem :-)

Amúgy nekem a fájások az Oxitocin miatt elég erősek voltak, de mindig úgy éreztem, hogy ez egy olyan fájdalom, aminek lesz végeredménye, van értelme kibírni.
Tini koromban, amikor mensim volt, iszonyatos görcsök között folyt a dolog, 3 napig nem tudtam mozdulni sem, létezni sem, ilyenkor még a suliból is hiányoztam, mert egyrészt olyan görcseim voltak, másrészt szétáztam pillanatok alatt. Na, annak nem sok értelmét láttam :-), de az hogy a gyermekemet a karomban tarthatom, és azért kell szenvednem, az engem minden fájdalomért kárpótol.
Egyébként borzalmas alacsony a fájdalomtűrőképességem, de a szülésnél teljesen más ember lettem, és úgy éreztem, hogy bármit kibírok, és amikor már teljesen ki voltam fáradva a vajúdástól, még akkor is tudtam küzdeni, mert tudtam, hogy van miért.

A tolófájásoknál meg szinte eufórikus állapotba estem, és annyira fantasztikus élményként éltem meg, hogy magára a tolófájások kísérte fájdalomra nem is emlékszem. A vágást, varrást abszolút észre sem vettem, nem is tudtam volna, ha a doki közben nem mondja, hogy most vágok, most varrok, stb.


Vera!
Örülök, hogy minden rendben a babóddal. :D

Már te is írtad többször, hogy nézték a méhszájat. Másnál is nézik? Mert itt nálunk nem igazán "divat" a belső vizsgálat, csak ha valami nyomós oka van a dolognak.

A héten nagyon aktív volt a babucink, írtam is, hogy rengeteget mozgott 2-3 napig folyamatosan. Hát azt hiszem az volt az oka, hogy fejre fordult a drágám :D
Ugyanis most már a köldökem magasságában érzem a nagy rúgásokat, és lent meg csak apró motoszkálást. Eddig fordítva volt.
Szerintem körbeúszott a héten, és úgy gondolta megnézi fordítva is a kuckóját, és úgy döntött ott is marad :lol: :lol:
Remélem nem gondolja már meg magát! :-) Még nem teljesen van függőlegesen, hanem ilyen ferdén, de lényeg az, hogy lefele van a fejecskéje.
Most is nagyokat rugdos :-) Tudja, hogy rá gondolok és róla írogatok :lol:

Most már egyre többször van úgy, hogy belesimul a kezembe, ha simogatom, és ha nagyon izgága, akkor a simizésre el is alszik.
Tegnap este is egyfolytában fészkalódott, a hátát meg a fenekét kitolta a hasfal irányába, volt egy nagy dudor a köldökem környékén, majd egy nagyot nekirugaszkodott és durr! :-)
Aztán elkezdtem simogatni, meg beszélgetni hozzá, szépen "lenyugodott" és el is szundizott. De persze hajnalban már keltegetett őrült rugdosással :D :D

Most megint sokat írtam, abbahagyom :-) :-)

További jó pihenést még mára!

Kata

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81
 
 


Katuci!

Nekem minden alkalommal nézi a doki a méhszájat, az most olyan 3-4 hetente van. De ez nekem nem furcsa, mert Petinél is így volt. És nálunk itt az uh van sokkal ritkábban (sajnos) .

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs
 
 


Katuci,
Nekem is nézték most a méhszájamat de eddig nem. Amúgy én úgy vagyok ezzel hogy tudom mennyit kell egy gyerekért küzdeni nem kell hozzá testi fájdalom...

Csujzi,
Drukk a holnapi uh-hoz majd gyere és mesélj!!!

Vera,
Képet teszel fel?

Vettünk tegnap pár dolot Dorkának bodyt, rugit, hálózsákot, bundazsákot, fürdőlepedőt meg plédet nagyon édesek :D
Vendég
 


Kép
Kép
Vendég
 


Akkor úgy látszik nem mindenhol nézik a méhszájat, ha nem muszáj. Mondjuk gondolom, hogy ahogy közeleg a szülés itt is elkezdik majd ellenőrizni.

Pandi!
Tudom, hogy te tudod, mi az küzdeni egy gyermekért; végül is szerintem ez mindenkinek mást jelent.
Nekem muszáj úgy igazán átélnem testestül-lelkestül mindent, és ez nem csak a szülésre vonatkozik, valószínű én ilyen típus vagyok. :-) Szeretem megélni a fájdalmat, a szerelmet, a boldogságot, a szomorúságot, a csalódást, az örömöt, és minden egyéb érzelmet, úgy mindenestül. Nem tudom jól elmagyarázni, de biztos értitek. :-)
De azért mondtam, hogy még mindig jobb fájdalomcsillapítást kérni, ha valaki úgy érzi, nehogy szörnyű élmény legyen a szülés!
Nem vagyunk egyformák, így mindenki másképp szeretné a szülését is átélni. Ezért jó, hogy nem 100 évvel ezelőtt élünk :-) Akkor sok választási lehetőség nem volt. Vagy ki tudja? :)

Viki!
Szerintem nem korai összeszerelni a kiságyat, mi kb. 3 hete vettük meg, a párom azonnal összeszerelte, azt mondta, ő nem bírja ki februárig :-) :-)
Bár tudom, hogy sokan "babonából" nem vesznek addig semmit, amíg nincs meg a baba.
Én szeretek mindent előre megcsinálni, hogy mire elérkezik a pillanat, arra minden tökéletes legyen. Nem szeretek az utolsó pillanatban rohangászni, meg kapkodni.
(a buszra is inkább a buszmegállóban várakozok még 5 percet, minthogy annyival később induljak el otthonról :D :lol: )

Pandi!
Köszi a kiegészítést a tábliba!

Csujzi!
Várjuk a beszámolót! Remélem akkor nov. 15-én el tudok menni a tanfolyamra, még úgyis előtte szólok. Eddig úgy van, hogy nem jöhet közbe semmi. :D

Vera!
Képek?????

Kata

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81
 
 


Katuci!

Petinél mi is júniusban mertünk csak elkezdeni vásárolni, és ő ugye szeptemberi baba! De most más a helyzet, mert a legtöbb dolog itt van lent a tárolóban :lol: Már ruhákat válogattam ma :oops: :oops: :oops: Igaz asszem rossz zsákkal kezdtem, mert ezek 62-68-asok, szóval majd jön a következő is. Az a helyzet, hogy valahogy úgy érzem, hogy most még van erőm, meg kedvem mosni, vasalgatni, pakolgatni, stb.... Amennyire én a teleket szoktam útálni, most még megspékelve egy nagy pocival, meg a hisztimmel, hát nem biztos, hogy decemberben (a karácsonyi készülődés mellett), meg januárban képes leszek (lennék) szépen, megerőltetés nélkül apró rucikat vasalgatni :oops: :oops: :oops: Szóval most még válogatok, aztán jön majd a többi is, pláne, ha esetleg kiderül, hogy kiscsajom lesz, mert tele vagyok pasis cuccokkal :lol: :lol: :lol: De szívesen vennék egy két fodri, meg rózsaszín rucit is, ha már lány lesz! :wink:

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs
 
 


Sziasztok!

Pandi/Kata!
A kép amit fényképezett a doki nagyon homályos lett, így sajna csak a múltkori képeim vannak fenn, szerintem ezeket már feltettem (mármint a linket), de azért ide is becsatolom:
Kép

Kép

A szüléssel: én is természetesen szeretnék szülni, de ha a doki azt mondja muszály császározni, akkor ezt is elfogadom.
A méhszájamat csak egyszer nézte a doki (most), szerintem azért mertmár a babó is nagyobb. De inkább nézze meg és vegye időben észre ha gond van, még akkor is ha nem a legjobb vizsgálatok közé tartozik.
:?
Írtátok a mocorgást: nálunk főként csoki után ( :oops: ) van rugdosás, meg este lefekvéskor. Képzeljétek ma a kis manó fenékbe rúgta az apját (épp így feküdtünk a párommal az ágyban, és akkor egyszer csak zsupsz).

Csujzi!
Drukk a holnapi UHU-hoz!

Vera

Kép

Kép
nagy vera
 
 


Sziasztok!

Most nyitottunk egy webáruházat, ahol használt angol, márkás babaruhákat kínálunk!

Ha érdekel titeket, látogassatok el oldalunkra!

http://www.angolbabaruha.extra.hu

KépKépKép
bogyra
 
 


Sziasztok!

Itt vagyok, nem tüntem el, csak nagyon sok dolgom volt a hétvégén.Kismanóm egyre többet mozog, és én egyre kevesebbet alszok, ha pedig sikerül elaludnom mindig a szülésről meg ilyesmikről álmodok.Már nagyon várom hogy megszülessen!!!Szombaton megyünk 4d-re, szerintetek ilyenkor már lehet szépen látni a babát?

Képhttp://raczmartin.freeblog.hu/
szemokzsu
 
 


Sziasztok Csajok,

Remélem mindenkinek jól telt az ünnepi pihenés.
Mi itthon voltunk, Bazsit kuráltam, hála istennek nem kellett neki antibogyó, csak kálcium a rekedtségére, mebucain spray a torkának, meg vetem homeos szirupot a köhögésre. Most már azért joban néz ki. Még 3 nap suli, aztán őszi szünet, remélem akkor már nem lesz beteg.

Vettünk egy pelenkázó komódot is használtan, de nagyon szupi állapotban van, 15 000 ft-ba került. Alig várom, hogy televásárolhassam. Így néz ki. Amugy Brendonos

Kép

Csujzi, Chris,

Drukkolok a mai uh-hoz. Majd gyertek a hírekkel. :lol: :lol:

Vera,

Örülök, hog yminden ok volt a dokinál. A folyás miatt meg ne aggódj, az ilyenkor előfordul. Első babánál nekem is volt a vége felé. Nagyon nem foglalkozott vele a doki, mert nem volt kóros. Aztán szülés után ahogy jött ugy el is múlott.
:lol:

Katuci,

Az én dokim a 12. héttől minden hónapban nézi a méhszájamat. Eddig mindig zárt volt. Szerintem ez hozzátartozik a nőgyógyi vizsgálathoz.

Zsu,

Szerintem a 25. héten már szépen lehet látni a babócát. Drukkolok a 4D-hez. Már lehet azt is látod majd, hogy kire fog hasonlítani. :wink: :wink:

Fájdalomcsillapítás:

Én mind a két gyereket enélül szültem, pedig Bazsinál nagyon elkelt volna, mert 20 óra vajudás után tudtam megszülni, és a végén már be is ájultam a fájások között.
Most ennek az EDA dolognak én is utána fogok járni, mert ha megint elhúzódó szülésem lesz, akkor mindenképpen szeretnék kérni. Ha csak pár óráig fog tartani akkor nem kell.
De hosszú szülésnél jobb ha a fájdalom nem készíti , fárasztja ki a kismamát, mert a kitolásnál nagy szükség van az erőre.

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
judy5
Székesfehérvár
 
 
 
 
 
 
 


Zsu,
Persze ilyenkor már szépen látni a babát én 16 hetesen voltam akkor is tökéletesen látni lehetett. Mi is megyünk egy hét múlva megint. Majd kérünk képeket :wink:
Vendég
 


SZiasztok!
tegnap sikerült szülésznőt találnom. :D :D

Beslatttyogtam a SztImrébe és rábíztam magam a szerencsémre. Egyelőre úgy tűnik, hogy bejött. Nagyon örülök neki!!!

Közben lázasan készülök a hétvégi börzére. Annyira várom már!!!!

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr
 
 


Köszi a válaszokat, remélem nem lesz szégyenlős a kis drága!!!

Mi is megyünk a börzére, és már alig várom!!!!!!!!!Ki mit akar venni?És milyen egy ilyen börze, én még sosem voltam!!!Lehet pelust is venni, meg ilyesmiket?A pelusból ki milyet vesz?És mennyit?Bocsi, de úgy izgulok már, nagyon várom!!!

Képeket természetesen teszek fel a 4 D-ről, már én is alig várom, hogy lássam!!!Hát még az apukája..... :D

Képhttp://raczmartin.freeblog.hu/
szemokzsu
 
 


Húúúúú.. Látom egyre jobban foglalkoztat Titeket a szülés. Persze engem is, csak a srácok nem nagyon hagynak ilyesmin rágódni.
Egy biztos, minden szülés más, és nem lehet tudni, milyen lesz.
Gátvédelem: ha sikerül az nagyon jó, nekem másodszorra sikerült, és egyáltalán nem fájt utána a gátam. (csak az aranyerem, de az más téma :) )

Szemokzsu!
Pelenka: én nagyrészt moshatót fogok használni, de azért lesz itthon papírpelus is. Az, hogy melyik lesz jó a gyerkőcre, nem lehet tudni előre. Nekünk a Libero vált be mindkettőnél. (Már amikor eldobhatót adtam rájuk.) De érdemes többet kipróbálni.
Ja, és 2-4 kg-osból nem érdemes sokat venni, még a 3-6 kg-st os hamar kinövik. Márknak pl. rögtön a 3-6 kg-os volt jó. Szóval kicsit ne vegyél sokat.

Azon gondolkodtam, vennem kéne egy mózeskosarat. A fiúkat babakocsiban húzogattam magam után a lakásban, de most, hogy emelet is van, ez nem fog menni. És jobban szeretem, ha eleinte mellettem van, abban aludhatna is az ágyunk mellett az első néhány zűrös hétben.
Ti többet jártok babás boltokba. Hol érdemes ilyet keresni?

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske
 
 


Sziasztok!
Hihetetlen mennyit írtok, ha kicsit nem figyelek oda.... :roll:

Csujzi! Mi volt az uh-n?

Viki!
Azt hiszem, te írtad, hogy nagyon elkezdtél vizesedni. Én is így kezdtem, de még az elején kikerestem, milyen homeopátiás bogyó jó rá, azóta szedem. 1 nap nem vettem be, másnapra teljesen bepüffedt az arcom, lábam, kezem. Egyébként nem szokott. Ha érdekel, átküldöm, milyenek vannak- te tudod kiválasztani a rád jellemzőt.

Vera!
Édes fiad van! A mocorgást illetően ne aggódj, eddig nekem is így volt-hétvégéig. 2 napja ha lefekszem, meg sem áll. Bármikor, bármennyit fekszem is. Isteni érzés! Szerintem a napokban te is így jársz... :lol:

Szemokzsu!
Én kb 3 hétttel voltam korábban 4D UH-n, s már akkor nagyon jól látszott. Olyannyira, hogy írtam is, mennyire hihetetlen, hogy szinte minden vonása olyan, mint az apjáé (a száját tőlem örökölte) :oops:

Pandi!
Látom, lassan nektek is megtelik a szekrény ruhákkal Dóra babának.
Szerintem nem jó a napok száma a táblában - nálam tutira 24+3 napos vagyok ma (lombik miatt napra pontos). Azt hiszem, a vonalzóm is késik 1 napot. A nevet kijavítanád? Barna mellett döntöttünk, ez már biztos.
Köszönöm szépen!

Szilvi

Kép
szili74
Bugyi
 
 


Sziasztok!

Hát sajna nem tudtam meg milyen nemű lesz a babám, a doki azt mondta, hogy nem látni! :cry: :cry: :cry: :cry:
Bár ami az én véleményem, az az, hogy nincs erre idő, mert elöttem négy kismamának is ezt mondták, és az egész uh nem tartott 5 percig! Ugyhogy ez igy van a kórházban!!! :cry: :cry:
Ugyhogy azt hiszem 1-2 hét múlva elmegyek a saját dokim magánrendelésére, ott nincs "időkorlát", multkori uh-t is 20 percig nézte!!!! :roll: :roll: :roll:

További szép napot mindenkinek!!!!

U.i.: bocsi, hogy csak önző modon magamról (madunkról) beszéltem, de mennem kell fözni, mert egész délelött a férjemmel ültem a kórházban a szemészeten és hát ugye volt benne vmi, amit kiszedtek, és szegényem nagy bumszlival a szemén nem tudott mit csinálni, most meg ápolgatom, meg csinálom az estebédet, vagy vacsit! :roll: :roll:
Vendég
 


Pati,
Gratula a szülésznőhöz :wink:

Boeske,
A Brendonban van olyan mózes amit pl babakocsira is lehet tenni 25 ezertől indul. Van olyan is ami fonott szerintem te erre gondoltál 5 ezer körül. www.brendon.hu

Szili,
Javítottalak.

Csujzi,
Sajnálom hogy nem mondták meg de majd a magánrendelésen biztos megtudjátok.

Ma folyamatosan keményedik a pocim :? ha nem javul holnapig hívom a dokim :roll:
Vendég
 


Szia Pandi!
Ugye nem erőltetted meg magad? Remélük, csak az időjárás...
Vigyázz magadra!

Szilvi

Kép
szili74
Bugyi
 
 


Sziasztok!

Pandácska!

Ma nekem is fáj a hasam,már vettem is be mg-t.:( Remélem elmúlik neked is, és nem kell hívnod a dokit!

Szili!

Nekem elmúlt a vizesedés, csak az az egy nap volt nagyon gáz, valszeg kicsit túlpörögtem, és valamit jelzett a szervetem, hogy álljak le! (legalábbis remélem)

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs
 
 


Pandi, ne aggódj, nekem Gordonnal szinte naponta elég durván keményedett a pocim. Ahogy nő Dóri, egyre jobban izgatja a méhfalat, az idegeket.
Magnézium és pici pihi megoldja.
Én iszonyat sokat paráztam miatta, már 17-18 hetesen elkezdődött és volt, hogy tényleg nagyon durva mértéket öltött...Az egész akkori naplóm tele van vele, szinte minden nap téma volt, hogy mennyit keményedett. NAgyon kellemetlen és idegesítő érzés tud lenni.
Akkor nyugodtam meg, amikor a dokim mondta, hogy addig nem kell aggódni, amíg nem rendszeresen jelentkezik és egy kellemes meleg fürdőre vagy pihire elmúlik vagy enyhül. A rendszeresség az 10 percenkéntet jelent, akkor viszont menni kell a dokihoz, mint a kengyelfutó gyalogkakukk, hogy nehogy baj legyen.

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr
 
 


Köszi lányok! Picit megijedtem mert tényleg nagyon sokat keményedett ma, eddig ilyet nem csinált. Hívtam a dokim de szabin van egy nő vette fel a telefont azt mondta menjek be a kórházba ha ennyit keményedik. Azért én várnék holnapig hátha elmúlik :roll: megettem 6 magneB6-ot Pati tanácsára akkor veszek egy meleg fürcsit is. Remélem holnapra elmúlik!!! Reggel talán sokat cipeltem mert egyedül vásároltam be(mindig párommal szoktam).
Vendég
 


Pandácska!

Remélem minden rendben lesz, és elmúlik a keményedés! Pihenj, amennyit csak tudsz!

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs
 
 


Sziasztok,

Tegnap esti dokiviziten minden rendben volt. Méhszáj teljesen zárt, kicsikénkkel is minden ok, 23 hetes méretei vannak,végig rugkapált amíg moziztuk, és már a saját dokim is megerősítet abban, hogy nincs kukac. Innentől kezdve nyugodt szívvel veszem meg a lányos rucikat. :lol: :lol:

Amin viszont kiakadtam:

EDA Fehérváron

Ha napközben vajúdok, akkor is csak korlátozott számban adnak EDA-s fájdalomcsillapítást, függ a szülő nők számától.
Ha éjszaka vagy hétvégén szülök, és EDA-t szeretnék, már előre le kell beszélnem a megfelelő dokival (nem mindenki jogosult bekötni a gerincbe ezt a szondát)ugyanugy mintha fogadott szülészem lenne, hogy én ezzel szeretnék szülni, és ugyanugy fizeni kell neki egy előre megbeszélt összeget.
Hihetetlen csajok, hogy ma már az egész szülés egy "business" legalábbis a dokiknak. :evil:

Na már most mivel az én méhszájam ugye tudjuk, hogy plasztikázott és heges, vagyis a rugalmassága egyenlő a nullával, mindenképpen szeretnék EDA-t abban az esetben, ha elhúzódó szülésem lesz. Vagyis a gatyámat oda fogom fizetni. :evil:

Ezt most elküldöm mielőtt elszállna.

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
judy5
Székesfehérvár
 
 
 
 
 
 
 


Pandi,

Pihenj sokat, és lehetőleg ne cipekedj. (ejnye-bejnye)
Hagyd azt apára.

Csujzi,

Sajnálom, hogy nem láttátok a nemét, reméljük a magánrendelésen szerencsétek lesz. A lényeg ugyis , hogy minden rendben van a kicsikével. :lol: :lol:

Boeske,

Mosható pelus???? :shock: :shock:
Nem lesz az nagyon macerás????? Anyukám mesélte, hogy mennyi gond volt vele. Állandóan mosti, kifőzni, fertőtleníteni. Hááááátttt....nem tudom.

Pati,

Gratulálok, hogy sikerült szülésznőt találnod. Én nem fogadok meg senkit, épp elég lesz a dokim, meg ugye az EDA-s doki. :evil:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
judy5
Székesfehérvár
 
 
 
 
 
 
 


Pandi!!! :shock: :shock:
CIPEKEDÜNK, CIPEKEDÜNK????? :evil: :evil: :evil:
Te mire tartod a pasit a háznál???? :lol: :lol: :lol: :lol: :oops:

Ja, akkor ne csodálkozz hogy keményedett, és nyugi, és pihi!!!!
HA vásárolsz, inkább fordulj többet vagy fizess ki taxit de ne kockáztass!!
Az még oké, hogy valami történik ( :roll: :lol: :oops: :oops: ) de ránk is ránk hozod a frászt hogy mi van Veletek!!! :lol: :lol: :lol:

Légyszilécci ne csinálj ilyet!!!!!!

Remélem, azóta rendben vagy. :!: :!: :!:

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr
 
 


Sziasztok Lányok!

Csak gyors bekukk. Tegnap voltunk dokibácsinál, azt mondta minden ok. Baba 15,5 hetesnek felel meg, ezért nem mehetek pénteken AFP-re, csak hétfőn, viszont így már szerda délután megtudom az eredményét. BPD: 33mm, és ez még arra utal, hogy nem töltöttük be a 16 hetet, ami így is van. Méhszájam teljesen zárt, viszont a méhlepényem elég lent van. Azt mondta, ez mindaddig nem probléma, amíg nem vérezgetek, mert, ha igen, akkor pár dologtól eltilt, és pár napra be is fektet az osztályra. De szerencsére nincs semmi gond, így ezt valószínűleg elkerülöm.

Bocsi, de nem tudtam visszaolvasni, most is rohannom kell, mert 95 éves dédmamámat tegnap hoztuk haza a kórházból, és rá kell vigyáznom. Készítek neki valami tízórait, utána pedig főzöm az ebédet. Remélem délután tudok jönni kicsit, és visszaolvasok!

Mindenkinek szép napot!

Christell és Klárika
Kép

Kép
christell
 
 


Én is úgy hallottam, hogy a mosható pelus elég macerás...De te tudod, én nem értek mondjuk hozzá!!

És milyen egy ilyen börze?Tényleg minden van???Már annyira várom,olyan jó érzés tudni, hogy hamarosan hárman leszünk!!!!

Képhttp://raczmartin.freeblog.hu/
szemokzsu
 
 


Sziasztok! Ezt már láttátok?
A "kismama bérlet" lényege, hogy a gyermekét otthon nevelő szülő
ugyanolyan kedvezményes bérletet kaphasson a BKV járatain, mint a tanulók és a nyugdíjasok. Ez a konstrukció a munka helyett GYES-en vagy más jövedelempótló támogatáson levő szülő helyzetét könnyítené meg, ugyanis a gyermek után járó
támogatások összege jóval alacsonyabb a munkából szerezhető jövedelmeknél.

A dolog lényege pedig, hogy a Fővárosi Közgyűlés június végén végre EGYHANGÚLAG elfogadta a tervet, így már csak a GKM-ben kell átvinni!!! Ehhez sokak támogatása szükséges. Kérem, aki csak teheti minden fórumon hirdesse!

A petíciót a következő oldalon lehet aláírni:
www.kismamaberlet.hu


PANDI, minden rendben???

meri
 
 


Sziasztok!

Jó sokat írtatok. Na most viszont teszek fel képet.

Íme:

Kép

Kép

Kép

Remélem jól látszik, hogy kisfiú lesz. :lol:

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79
 
 


Sziasztok!

Látom többnyire mindenki a családdal töltötte ezt a 4 napot. :lol:

Nálunk is beindult a ficánkolás. :) Főleg éjjel. A hasam hullámzik. :shock: Bár már volt, hogy páromat is megrugdalta. Kis édes. Ja mostanában nincs nagyon melegetek? Mert én egy nagyon fázós vagyok, de most a párom akar megfagyni, mert letekerem a fűtést. Olyan kis meleg bőrű maci lesz , mint az apja. :lol: egyfolytában szellőztetek.
Pelus: Tegnap voltam a babadiszkontban. És amíg ott voltam rengeteg pelust vittek az apukák. Bió pelus 120db 5700 Ft. Ja meg a babának amíg kis újszülött addig kell a drága pelus aztán jó a kicsit olcsóbb is. Keresztgyermekem tescósat használ és teljesen jó. Egyáltalán nem gagyi. Szerintem valamelyik nagy cég gyártja, csak jóval olcsóbb. Ja és popsitörlőt vettem most, hogy elutaztunk, de megmaradt elvittem nekik. És lám összehassonlítottuk a tescóssal és sokkal sprődebb szakadósabb volt. Úgyhogy szerintem nem igaz az, hogy ami olcsó az gagyi is.
Vannak esetek amikor ez igaz nem azt akartam ezel mondani.

Most megyek a védőnőhöz. Aztán ha visszajöttem majd reagálok is mindenkinek addig ne írjatok sokat, mert már így is le vagyok maradva! :wink:

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79
 
 


Sziasztok!

Vikci
Nagyon édes a kisfiad :P

Pandi
Remélem már jobban vagy. Ezen a héten nekem is elég sokat fájt a pocim, szedem is becsuletesen a mg-t. Biztosan ez az ido teszi, vagyis remélem.

Hétfon voltam dokinál. Huvelyvizsgálat nem volt, de láthattam Bálintkámat, igaz, csak pár percig. Nem mért semmit, csak megnézte minden rendben van-e.
Tegnap voltam cukorterhelésen. Szerencsére jó lett az eredmény.

Kellemes napot ilyen csúnya idoben is! :wink:
Vendég
 


Pandi
Ha tábilt teszel, beírnád kérlek: nov. 19 doki. Koszi!
Vendég
 


Pandi
Ha tábilt teszel, beírnád kérlek: nov. 19 doki. Koszi!
Vendég
 


Pandi
Ha tábilt teszel, beírnád kérlek: nov. 19 doki. Koszi!
Vendég
 


Sziasztok,

Vikci,

Csodaszép baba : ))
Ma találkoztam a cukorterhelésen egy kismamával, aki szintén febr. 4-re van kiírva, mi lesz itt febr. elején... : )
Remélem jó lesz az eredmény, nagyon izgulok

Pandi,
Vigyázz magadra, remélem jobban vagy

Nagyon elmaradtam mostanság, sokat kell visszaolvasi hogy reagálni tudjak

Legyen szép napotok, ne törődjetek az időjárással

Andi

Kép
danidaniel
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?