Sziasztok!
Hát jó régen nem jártam erre, győztem visszaolvasni mindent. Nálunk elég sok minden történt. A Máté elkezdte a bölcsit, ez a 3. hét. Kezdi egész jól megszokni, ma aludt ott először, és semmi gond nem volt. Múlt héten beteg is volt, rögtön megkaptuk a "bölcsődés-kórt", egy napig volt lázas, de közel 40 fok megint, így éjjel is, napközben is 2 óránként hűtőfürdőztük, mert lángolt vörösen szegénykémnek az egész teste. Egy nap alatt teljesen helyrerázódott szerencsére. A bölcsiben már most sokat fejlődött, megtanult pohárból inni, és már otthon is hajlandó étkezéseknél így inni. Az evést is tanulja már egyedül, igaz itthon még elvárja, hogy etessük. A beszédfejlődése rohamosan felgyorsult, elkezdte mondani az első kétszótagos szavakat: suzuki
, vatta(cukor) itt a cukrot még nem mondja, motor.
Az építkezésünk szépen halad, már az ablakok is beépítésre kerültek, várjuk, hogy végre legyen gáz és villany a telken. A villanyszerelők már dolgoznak, a vízcsöveket is lefektették, csinálják a fűtést és lassan szerelik a napkollektort is. Szóval reméljük, hogy minden egyenesbe jön nemsokára.
A november 1-i hétvégén elmegyünk elvileg pihenni, most foglaltam le a szállást, Bőszénfán a Meseszállóban. Volt már valaki ott? Remélem holnap megkapom a visszaigazolást, és tényleg készülhetünk egy rövidke pihenésre.
Teljesen más téma: influenza ellen valaki már beoltatta a gyerekét? Érdemes? Tudtok erről valamit?
Viki!
Nagyon jók a képek, úgy látom Peti is igazi vagány srác és imádja a motorokat. Nálunk is nagy kedvenc a motor! Aranyos a pocakod is, remélem a hányások elmaradnak.
Monee!
Szorítok, hogy most ez a ti hónapotok legyen.
Jevi!
Én is kb. 6. héten voltam orvosnál, mert nálam is akkor lépett fel barnás vérzés, de nem tudták megállapítani, hogy mi történt. Az uh-ra már nem annyira emlékszem, hogy a szívhangot mennyire vizsgálták, csak nagyon meglepődtem, a férjem meg pláne, hogy hüvelyi uh-t csináltak.
Én egyébként egyáltalán nem voltam rosszul, soha nem hánytam, csupán álmos voltam állandóan az egész terhesség alatt.
Lehet, hogy megnézzük azt búcsút amit írtál, mert a Máté lassan 3 hete a vattacukrot akar enni, amikor Fehérváron a szüreti vígasságokon kapott a mamától. Egy búcsúban mindig szokott lenni vattacukor nem?
Tencsi!
Jó, hogy ilyen egyszerűen megúsztátok. Én még nyáron a 40 fokban kaptam defektet a belváros kellős közepén.... A gyerek mögöttem, életemben nem volt defektem, nem is tudtam mi az a fura hang amit az autó kiad, teljesen bepánikoltam. Be tudtam állni egy üzlet parkolójába, amíg férjem odaért ültünk a Mátéval az autóban, mert nem mertem nekiállni kereket cserélni. Ezen is túl vagyunk és mostmár mindent tudok, hogy hol van az autóban. Legalább ennyi hasznom volt a nagy ijedtségen kívül.
Mindenkinek jó éjszakát!
Netty